Žogca v ofsajdu

In nič več v pričakovanju sodniške piščalke

OFSAJD

Ofsajdu po slovensko rečemo prepovedan položaj. Igralec je v prepovedanem položaju takrat, ko je bliže gol črte nasprotnikov kot žoga in predzadnji igralec nasprotnega moštva.

Igralec je lahko v prepovedanem položaju poljubno dolgo, kaznuje se samo, če je v prepovedanem položaju takrat, ko mu soigralec poda žogo ali se je le dotakne in je igralec v prepovedanem položaju po sodnikovem mnenju vpleten v igro.

Prepovedane položaje dosoja večinoma pomočnik sodnika, v manjšini primerov dosodi prepovedani položaj glavni sodnik ali spremeni odločitev svojega pomočnika. V večini primerov je odločitev o prepovedanem položaju v rokah enega samega človeka. Sodnikovo oko mora biti sposobno hkrati zaznati vsaj pet različnih premikajočih se objektov (žogo, podajalca, igralca v prepovedanem položaju in dva nasprotnikova igralca) na površini več kot 3000 kvadratnih metrov.

8 komentarjev to “OFSAJD”

 1. Jovanka Broz said

 2. webmaher said

  Jovanka kam si pa ti zalutala-kle ni več blog :mrgreen:
  Drgač se pa sječam ovoga komada to je bio prvi bosanski disko hit 😆

 3. Jazz said

  Ha,Jovanka,sedemdeseta… 😉

  Sam,če mala ne pride nazaj in nas vse skupaj mal ne resetira,bo šlo vse u k…tz!

 4. Lubo said

  Velecenjena..Ne je prestaro kopitno.Imate zanimive dialoge in monologe.Zato bi želel od Vas mnenje o”kmetiji na pop tv”Hvala za odgovor.

 5. zogca said

  Veš, Kmetije pa sploh ne gledam. Oziroma, enkrat sem gledala pet minut in enkrat petnajst, to je pa tudi vse. Težko dam kakršnokoli mnenje. Od reality showov sem rada gledala Big Brotherja, ki ga žal ni več. Ta oddaja mi je bila všeč, ker je bila dejansko v živo, Kmetije in Bara pa nisem marala gledati. Vem, da ljudje gledajo Kmetije, njen namen je torej dosežen.

 6. Heh, zelo zelo zanimivo. Kot bi nalašč hotela zveneti pesimistično, ampak hkrati dobro vedela, da ne moreš skriti, da si izredno optimistično, radoživo in predvsem igrivo bitje. No, morda se motim, ampak to so moji občutki :))

 7. zogca said

  Po moje se ne motiš. Mislim, da bi me še kdo tako opisal.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: