Žogca v ofsajdu

In nič več v pričakovanju sodniške piščalke

Koncert Duran Duran!

Posted by zogca na julij 15, 2012

Soba, polna plakatov. Zvezki, polni sličic. Vse kasete. Fanatično iskanje revij Bravo in Pop Corn vsakokokrat, ko je bil v njih kakšen plakat ali malo večja sličica. Aha, Duran Duran. Zgodba mojega otroštva in zgodnjih najstniških let. Ne samo moja, tudi večine mojih sošolk. In njihovih sester. Sploh ene sestre, ki je imela v zgornjem nadstropju hiše veliko sobo, v kateri verjetno ni manjkal niti en plakat. Soba, imenovana raj. Kako rade smo hodile tja na obisk. Aha, zaradi Duranovcev. In prepiri, kateri je lepši, kajti vsaka je imela svojega. Še danes se spominjam, kateri je bil od katere. Ne boste verjeli, da sem po koncu koncerta slišala enak prepir treh Primork. Vendar tokrat ni šlo za desetletnice, šlo je ženske mojih let. Aha, za vse so krivi Duranovci.

Bilo je med prvomajskimi prazniki, ko sem ob cesti prvič zagledala orjaški plakat, ki je napovedoval koncert. Ne vem, kakšen je bil moj odziv, ampak očitno je bilo “hudo”, kajti moj dragi mož je še istega dne domov prinesel vstopnico.

Ne kakršnokoli, Golden Ring. Priznam, da se tistega dne nisem dobro zavedala, kaj to pomeni. Šele ko sem sinoči prišla v Križanke, se mi je posvetilo, da bom samo meter ali dva proč od Duranovcev.

Ob devetih je začela igrati predskupina, ki je meni povsem neznana, čeprav gre, če sodim po opazkah svojih sosed in sosedov, za precej uveljavljen slovenski bend. Meni so šli, priznam, na živce, in menim, da je šlo za neprimerno izbiro predskupine za takšen dogodek. Ne razumite me napak, niso bili slabi, ampak ljudem, ki so na nek način obtičali v osemdesetih in so več kot očitno željni popa, pa res ne ponudiš takšnega nabijanja in žaganja. Komaj sem dočakala, da so zapustili oder. Potem pa mi ni bilo več težko čakati na Duranovce, ki so prišli kakšne pol ure pozneje, v tem času pa so njihovi ljudje preverjali, ali je vse, kakor mora biti.

Moje sosede pa so (ali lahko napišem tipično slovensko?) ves čas stokale: “Pa kaj se gredo, da jih moramo toliko čakati?” In: “Nas imajo za norce?” Ter seveda: “To je pa res nesramno do nas.” Drage moje dame, očitno ste bile na koncertu prvič in sploh ne veste, kako dolgo je treba čakati druge izvajalce. Nekatere celo do polnoči. Oče mi je povedal, da so menda celo pri poročilih govorili o tem, da so imeli precejšnjo zamudo. Kakšna zamuda neki! Začeli so ob 22.22.

Ko so prišli na oder, se je Golden Ring tresel, kot bi bil potres. In sploh ne pretiravam. Začeli so s pesmijo Before the rain.

Nadaljevali pa s Planet Earth, View to a kill, All you need is now, The Reflex in Come undone.

Obiskovalci v prepolnih Križankah smo neznansko uživali.

Nekateri smo noreli.

Nadaljevali so s Safe, Girl Panic, Something I should know in Save a prayer. Med slednjo si je Simon lahko malo odpočil od skakanja. Ne pozabimo, da so Duranovci (razen novih dveh članov zasedbe) vsi čez petdeset let, čeprav na odru tega nikakor ne morete opaziti. Roko na srce, Simon in John sta se precej spremenila. Tudi Roger je že gospod. Gospod, ki je kakor staro vino, vsako leto lepši, ampak vseeno gospod. Še najmanj pa leta kaže Nick. Takšen je kot nekoč. Sicer res širši, ampak takšen kot nekoč. Precej širši je tudi Simon.

Medtem ko je Johna veliko manj skupaj kot nekoč. Priznati moram, da me je od vseh Duranovcev v živo najbolj navdušil prav John. Tisti nasmešek. Johna sem imela od vseh divjih fantov tudi najbližje. Večino časa je bil namreč samo meter proč in tako lepo se nam je smehljal. In ne, nisem se topila samo jaz.

John je bil drugače (ne pozabite prepirov iz prvega odstavka) od moje najboljše sošolke, ki je imela za ta teden rezervirane in plačane počitnice, zato na koncert ni mogla. Je pa seveda dobila od mene mms. Spodobi se.  Se vam že kaj svita, kateri od Duranovcev je bil moj? Če ne, berite do konca.

Potem smo slišali Notorius, White Lines, Ordinary world in Hungry like the wolf.

In zdaj odgovor, kateri Duranovec je bil moj. Tisti, ki sem ga včeraj lahko najmanj fotografirala, kajti skrival se je za bobni. Tako je, Roger Taylor.

Če zgornja fotografija ni potešila vašega firbca, je Roger videti takole. Danes. Nekoč pa je bil takšen.

Sunrise, Wild boys, Girls on film ter Rio in koncerta je bilo dvajset minut čez polnoč konec. Duranovci prvič. In Duranovci žal verjetno zadnjič. Dvomim, da bom še kdaj imela priložnost obiskati njihov koncert, čeprav, to mi lahko verjamete, bi takoj spet šla, kajti neizmerno sem uživala. Ves dan že poslušam posnetke s sinočnjega koncerta (niso moji, jaz sem samo fotografirala), posnetke z drugih koncertov, gledam stare sličice in plakate ter obujam spomine na lepe čase, ki so že zdavnaj minili. Prišli so neki drugi, v bistvu še lepši časi. Ampak glasba osemdesetih pa ostaja in bo verjetno z menoj ostala do samega konca.

Advertisements

15 komentarjev to “Koncert Duran Duran!”

 1. zogca said

  Še nekaj čtiva o koncertu.

  Siolov portal

  http://www.siol.net/scena/glasba/glasbene_reportaze/2012/07/duran_duran_spektakel_se_vedno_divjih_fantov.aspx

  24 ur

  http://24ur.com/ekskluziv/glasba/foto-in-video-duran-duran-zakaj-dvakrat-ker-pri-slovencih-vzge.html

  Dnevnik

  http://www.dnevnik.si/novice/kultura/1042541780

  Delo

  http://m.delo.si/kultura/glasba/ce-lahko-billy-lahko-tudi-duranovci.html

 2. Peter said

  Lepo! 🙂

 3. Tana said

  Super Žogca, vidim da uživaš, “v teh drugih časih”, in da te tvoj možek kar preveč razvaja 🙂

  Kako pa kaj mala Miška; no, zdaj je že kar velika. Je tako pridna kot ati, ali je bolj po mamici? 🙂

 4. zogca said

  Oj! Smo ravno prišli domov z morja. 🙂 Je bilo super luštno.

  Miša je zdaj že fejst velika. Merila je nisem, je pa precej zrastla od takrat, ko so ji namerili 72. Tako da je lahko že 75, ne vem. Pravijo, da bo dolginka, v prevodu visoka. Drugače je pa bolj pridna od obeh, po moje. Vsi pravijo, kako je pridna. Po cele dneve se smeji in čeblja. No, zdaj tudi že govori, ampak večinoma pa še vedno čeblja. Govori pa za zdaj teta in mama. Tata še ne. 😦 Joka pa sploh ne. In spi od enajstih zvečer do skoraj enajstih zjutraj, raj na zemlji.

  Ti, kaj počneš?

  Nisem navdušena nad tem, da nisem več na morju. Bi kar še ostala. Ampak si bo treba s kakšnim bazenom pomagat.

 5. Tana said

  Fajn je slišati, da se imate lepo in da uživate in predvsem, da je Miška pridna in da ne joka in da je tisto najhujše mimo. 🙂

  Jaz… pristala sem na trdnih tleh 🙂

 6. lynx said

  Jaz… pristala sem na trdnih tleh

  Do sedaj si letela v oblakih?

 7. Tana said

  Do sedaj si letela v oblakih?

  Bolj kot ne…. sanjala 🙂

 8. lynx said

  Tudi sanjati je treba… ampak ne non stop.

 9. zogca said

  Čez nekaj dni še en koncert, Novi fosili. Nimam pa še karte. Greva z Jovanko. 🙂 Če se kdo želi pridružiti, je dobrodošel.

 10. maxi said

  Hja, Duran Duran…kje že, če sploh kdaj?!
  Težje preklapljam; ostajam zvesta “mojim”.

  “Faraway, So Close!”

 11. maxi said

  Prav tako se tradicionalno vedno znova na seznamu mojega “repertoar-a” najde tudi:

  Živa ironija!

 12. Tana said

  Kaj pa poročila nič ne bo? 🙂

 13. Tana said

  Tudi sanjati je treba… ampak ne non stop.

  Se strinjam Lynx; tu pa tam je pa fajn, sploh, če so sanje prijetne, lepe…. se je pa fajn zbuditi, če niso. 🙂

 14. zogca said

  Bi bilo poročilo, Tana, ampak mene ni bilo na koncertu. Imela sem dober namen iti, potem pa Jovanka ni mogla in sem tuhtala, ali naj grem sama ali ne. Sem si rekla, da bom odločitev pustila do soboto in ko je v soboto deževalo kot zmešano, sem se odločila, da vseeno ne grem. Ko se spomin, kako je nalivalo v soboto zvečer, mi ni niti malo žal. Saj bodo menda kmalu spet. Upam.

  Načrtujem Parni valjak, 19. septembra so v Križankah.

 15. zogca said

  Trenutno poslušam tole. Ta pesem se pri nas zavrti najmanj stokrat na dan.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: