Žogca v ofsajdu

In nič več v pričakovanju sodniške piščalke

Jupi, volitve!

Posted by zogca na november 14, 2011

Obdobje predvolilnih kampanj je bilo od nekdaj zame vrhunec zabave. Če volitve niso bile pred vrati v Sloveniji, sem se zabavala z ameriškimi, angleškimi itn. Pomembno je, da se dogaja in seveda je najlepše, če se dogaja doma. Zaradi izrednih razmer oziroma nekajdnevnega bivanja v porodnišnici, kjer ni televizorja, sem začetek predvolilne kampanje zamudila, ampak če prav razumem, sem ujela tisto najpomembnejše, in sicer četrtkovi soočenji na RTV SLO in POP TV. Joj, sem se kregala s televizorjem. In zanimivo, tokrat mi sploh ni šel najbolj na živce Janez Janša. Očitno sem nanj že postala imuna, čeprav se mi to zdi neverjetno. Tokrat imam veliko več “težav” z Gregorjem Virantom, ki je sicer ena boljših Janševih pogruntavščin. Oja, Janševa nakana zbrati polovico volilnih glasov z navidezno ločitvijo od Viranta, bi znala obroditi sadove. Vsaj kaže tako. Virant pa … Gotovo veste, da so zame vsi politiki pokvarjeni. Če nisi pokvarjen, ne prilezeš biti blizu vrha. Takšno je moje mnenje. Zato najbolj ne maram, da se kakšen izmed njih predstavlja kot svetnik oziroma volilne glasove zbira z nekakšno visoko moralno držo. Kajti zelo kmalu postane očitno, da … Kakor gotovo že vsi veste, je bil Gregor Virant po koncu ministrovanja leto dni brezposeln. Točno tistih leto dni, ko je imel pravico do nadomestila. Pač, ni se mogel zaposliti. Ha ha ha. In takoj ko mu je nadomestilo prenehalo, je našel službo. Še enkrat ha ha ha. Nadomestilo seveda ni bilo revščina, ki jo dobimo povprečni Slovenci, ampak bogatija v vrednosti 66.175 evrov. Pa vseeno je ta bogatija revščina v primerjavi s honorarjem, ki ga je tako zelo brezposeln v tem času zaslužil, in sicer 95.252 evrov. Ne, nihče mu ne bi mogel in mu še vedno ne more nič, ker zakona ni kršil, vse je bilo pošteno. Ne pa tudi moralno. Kar postane težava, če z visoko moralno držo zbiraš volilne glasove.  Ko Virant ni vedel, kako bi se rešil nenehnih očitkov v zvezi s tem, se je odločil, da denar vrne. In izračunal, da nam je davkoplačevalcem dolžan 1265 evrov. 36.482 evrov je prikapljajo na njegov račun, 35.197 evrov je plačal dohodnine, razlika je 1265. Je pač mislil, da smo davkoplačevalci bebci in ne vemo, da smo “še nekaj drobiža” dali za njegove prispevke. Hotel je dobro (seveda zase) in naredil še slabše. Ker to ni šlo skozi, se je odločil vrniti in tudi zares vrnil 18.777 evrov in upa, da je zgodba s tem zaključena. Kar se mene tiče, bi moral vrniti 66.175 evrov in ne, tudi to ne bi zaključilo zgodbe. Aja, in nikar ne pozabimo, kako je zaslužil tako visoke honorarje. Med drugim je Virant pripravljal komercialni posvet, na katerem bi iskali rešitve za težave, ki jih je povzročila Virantova plačna reforma. Absurd, kajne?

Ih, eni z orožjem, drugi z zemljišči, tretji z nadomestili, vsi nas tako ali drugače kradejo. Ugotavljam, da je Borut Pahor od vseh še najbolj pošten. A kaj, ko je hkrati tudi do konca nesposoben?

Advertisements

15 komentarjev to “Jupi, volitve!”

 1. trisha33 said

  Word!

 2. zogca said

  Prevod, prosim. 😉

 3. trisha33 said

  🙂 Se strinjam s tabo! Popolnoma.

  Ne morem da ne bi omenila še nastopa gdč. Irgl v oddaji 24 ur. Kot bi vklopil kaseto. Bil bi nadvse zabaven moment, če ne bi šlo za našo dolgoletno poslanko, našo predstavnico ljudstva. Eh, huda žalost je tale naša politična elita.

 4. zogca said

  Joj, ona. Gledala sem jo mesec, dva nazaj. Kaj je že bilo. Aja, vlada je takrat šla rakom žvižgat. In je bejba imela govor v parlamentu. Če je eno znala en stavek povedati, da ga ne bi pol prebrala, potem pa res ne vem. Je tako trapasto izpadlo, pa saj vedno izpade, ker ti je kristalno jasno, da tega ne piše sama in da se ji sanja ne, kar govori. Včeraj nisem gledala vsega, sem pa ujela, da ima bejba svojo PR-ovko. Mislim!!! 🙄

 5. webmaher said

  folk opokan do konca bo s5 nasedel medijem in šel na volitve podaljšat agonijo … kot da ne bi vedeli, kje se piše glavni scenarij … ah še nam je lepo … treznjenje bo kruto … bolje biti pijan nego kva že 🙂
  Gregor … i tata bi sine … ali ipak ne tako neumno in morda kaj drugega :mrgreen:
  Jutr pa za Bosance navijat, da Ronaldu “pokvarjo” frizurco 😆 pa mal sodnike špegajte kaj bodo piskali “Žogci” :mrgreen:

 6. asdf said

  oj!
  jaz imam samo en majhen problem . koga volit? ker od teh zahojencev res ne bi želel voliti nikogar. tudi te možnosti ni več, da bi volil nasprotno od tistega, česar ne želim, ker si ne želim, da bi nesposobni in skorumpirani osebki odločali o moji prihodnosti. in o prihodnosti naših otrok. FUJ!!
  obstaja pa enostavna rešitev. napovemo vojno avstriji, zgubimo brez odpora in postanemo del žolto črne monarhije. pa še s tablami za manjšino ne bo problemov več, ker nas bo skoraj toliko kot njih… (hec, hec)

 7. zogca said

  Imam enak problem. Oziroma bolje … Vem, koga bom volila, ampak daleč od tega, da bi hotela tako voliti. Samo nimam izbire. Ker nimaš koga volit.

  jaz imam samo en majhen problem . koga volit?

 8. zogca said

  Agonija bo tako in tako. Pa četudi nihče ne gre volit.

  folk opokan do konca bo s5 nasedel medijem in šel na volitve podaljšat agonijo …

 9. Rado said

  “Ih, eni z orožjem, drugi z zemljišči, tretji z nadomestili, vsi nas tako ali drugače kradejo. Ugotavljam, da je Borut Pahor od vseh še najbolj pošten. A kaj, ko je hkrati tudi do konca nesposoben?”

  Zadetek v polno!!!

 10. alja said

  Žalostno tole s predvolilno kampanjo…. Tudi jaz sem gledala, kako si ponovno samo očitajo stare grehe. Kar seveda ni učinkovito ne za njih, še manj za nas.

  Npr. V ljubljani od prometa počasi ne bomo mogli več dihat, pa nič. Železnice v krizi, 20 let nismo bili sposobni sestavit neko pametno strategijo okol tega. Naša podjetja in blagovne znamke kupuje Balkan….praktično zastonj. Zavozili smo, krepko.

  Ali ni čas, da bi postali složni in nekaj naredili. Vlada, kjer se vsak bori drug proti drugemu in si nagaja, pa tega -logično- ni sposobna. Nihče, prav nihče ne more biti učinkovit, če je večino časa zaposlen s svojimi nasprotniki. Zato bi morali vse te kandidate zamenjat. Vse, do zadnjega. Ker (tudi, če bi morda kdo celo bil sposoben) nimajo šans, saj imajo preveč problemov drug z drugim. Zato ne moremo ničesar pametnega naredit. In entropija narašča!

 11. zogca said

  Ja, tole z Ljubljano in prometom je pa fenomen svoje sorte. Po eni strani je huda revščina, po drugi pa mora VSAK imeti svoj avto, VSAK. Ne gre skupaj. Kar se mene tiče, je bil v zadnjih letih dosti izboljšan javni promet v Ljubljani, ampak ne dovolj. In bi se moralo narediti kaj v tej smeri, da ne bi vsak v družini imel svojega avta. Ja, v predmestju in zunaj mesta je to nuja, ampak sredi Ljubljani se mi pa zdi totalna norost, da ima štiričlanska družina štiri avtomobile in potem še stoka o revščini. Pa da ne bo pomote, revščina je in kriza je, jaz osebno jo fejst občutim, ampak midva sva se odločila, da bo en avto dovolj. Se mi je zdelo totalno nesmiselno toliko zategovati pas, da bi lahko sfinancirala (pa ne mislim v smislu nakupa, ampak vzdrževanja) dva avta.

 12. webmaher said

  problem je v tem, da smo mi bolj težko složni in na žalost ima @ Asdf kar prav … jaz že nekaj časa govorim, da bi na Gorenskem mogu biti plebiscit pa se Jodlarjem priključimo kot kanton pa bančno oazo naredimo pa sanja svinja o kukuruz … :mrgreen:
  Ker se to ne bo zgodlo, bo šlo v to smer, da se bomo še zadolževali do podna, pokradli oz. prodali tanaj tabolše firme … in čakali … nas bodo pohopali Židje ali Kitajčki, samo še to je vprašanje :mrgreen:

  P.S. Tole si skopirite pa bomo vsako leto preverjali potek dogodkov 😆

 13. alja said

  Webmacher,žal je resnica: naši severni sosedje so precej boljši gospodarji, kot mi.
  Tudi njim škripa, samo v osnovi so bolj strateški. Sam ceste poglejmo, pa vidimo vse. Vsako luknjo pokrpajo solidno, izrežejo asfalt in dajo novega. Mi pa luknje krpamo tako da nalijemo nanje asfalt, trenutno je OK, končni rezultat pa slabši od luknje:)

  In to je primer, kako funkcioniramo na vseh nivojih. Ne lotimo se stvari celovito, ampak ‘luknje krpamo na hitro’:). Dolgoročno pa je to še dražje in predvsem neučinkovito.
  Potrudit bi se morali postati boljši gospodarji, skromnejši in spoštljivejši do ostalih in okolja. Pravljica…

 14. asdf said

  jaz imam predlog za varčevanje: ukinemo vojsko… pa ni treba kriznih ukrepov in nič drugega. takoj prišparamo ogromno, razprodamo orožje in razglasimo nevtralnost…
  (pa potem napademo avstrijo);-)

 15. lynx said

  Frediju v spomin:

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: