Žogca v ofsajdu

In nič več v pričakovanju sodniške piščalke

Bi ugriznile v slastnega Brada Pitta?

Posted by zogca na avgust 21, 2011

Ne, Angelina Jolie ga še ni izpustila iz krempljev in ne, nič ne bo s trganjem dol kavbojk, spodnjic in potem ugrizom v … Brad Pitt ni več samo igralec, Brad Pitt je tudi sendvič. Po novem ga lahko dobite v Glasgowu, kjer igralec trenutno snema film World War Z, in sicer v The Metro Sandwich Company. Za nas navadne smrtnike sendvič stane 2,95 funta …

… ampak Bradu so ga dali pa zastonj, ko ga je njegov pomočnik prišel iskat zvezdniku za kosilo. Očitno hvaležen je Brad vrnil uslugo in podpisal plakat, ki bo gotovo še dolg privabljal lačne in manj lačne.

Zakaj je že nastala ta povsem nesmiselna tračarska objava? Verjetno sem lačna. Že sama po sebi. Ko pa sem videla in se natančno ogledala spodnjo fotografijo …

… me je prijelo, da bi se oblekla, usedla v avto in šla do najbližje bencinske postaje po sendvič. Gotovo manj slasten sendvič, ampak vseeno sendvič. Ob pol štirih zjutraj. Ker pa ni avta, v katerega bi se lahko usedla, sem se obsedela pred računalnikom in napisala traparijo, ki ste jo ravnokar prebrali.

25 Responses to “Bi ugriznile v slastnega Brada Pitta?”

  1. alexia said

    Joj,res dobro zgleda ta sendvič,se mi kar cedijo sline,če ne bi blo take grozne pripeke,bi si ga res privoščila….

  2. zogca said

    Glasgow je daleč.😦 Ampak ja, bi se dalo naredi še boljšega doma. Čeprav zdaj ni več noč, da na hladnem paše sendvič, bolj paše sladoled, tega pa imam zdaj doma, mojega najljubšega.🙂

  3. alexia said

    V tej vročini sigurno,pa ena zdrava ledena pijača 😉

  4. zogca said

    Misliš na kokakolo? :mrgreen:

  5. karmen said

    Jaz sem službeno na enem sejmu in sem si dala pomerit sladkor in holesterol (neke zastojnske meritve so imeli). Vse imam super (razen kg), suhci okoli mene pa vse narobe, povišan holesterol, povišan sladkor in pritisk in to mladi ljudje. In to zakaj? Ker tak šit jedo, ki je na tej sliki. Kako morte to jest ljudje? Enajstletna suha punčka je imela zamaščene skoraj vse notranje organe. In se čudijo? Sam junk food je.

    Žogca, čimprej se navadi na tole znamko sladoleda: v paličnem mešalniku zmiksaš zmrznjene borovnice (ali drugo zmrznjeno sadje), agavin sirup in sojino smetano. Eno minuto rabiš in je super sladoled.

  6. zogca said

    Karmen, kritika? Jaz ne pomnim, kdaj sem nazadnje jedla salamo, je ne kupim nikoli, na pumpi pa tako in tako vedno vzamem sendvič s tuno. Je pa res, da jaz nimam holesterola, čeprav imam odvečne kile. Moj mož, na primer, pa nima niti enega odvečnega grama, ima pa holesterol. In sploh zadnje čase opažam, da imajo holesterol suhi ljudje bolj kot debeli. To mi ni jasno.

    Zakaj se moram navadit na takšen sladoled? Mi nekako po opisu ne potegne.

  7. karmen said

    Poznam ljudi, ki jedo samo salamo, paštete, dunajce, pomfri… potem jih pa vprašaš, če pojedo kaj od zelenjave in ti resno odgovorijo, da kečap.🙂 Holesterol imajo vseeno v večjem deležu pretežki ljudje, je pa povezan z metabolizmom in nepravilno prehrano. Pri otrocih je holesterol definitivno povezan z junk foodom. In nisem mogla verjet, koliko otrok je na junk foodu. Že tako je težko. Moj tamau je bil pri svojih šestih letih prvič v McDonaldsu in od takrat mu je to najboljša hrana, če ga vprašaš. Enkrat na leto gremo in to je za njega praznik. Počasi izgubljam bitko tudi doma. Gremo na izlet, naročimo postrvi in krompir v kosih, on hoče dunajca in pomfri. In se moramo skregati. Pa ne vem, ali naj pustim, ali naj se borim.

    Sladoled pa… enkrat sem si prebrala etiketo sestavin industrijskih sladoledov. Mislim, da je v redko kateri hrani toliko e-jev kot v sladoledu. Seveda ima dragi gospod otrok raje industrijski sladoled kot domačega.

  8. alexia said

    Seveda sem mislila na to pijačo…:)
    Nimam holesterola vse mam ok,pa ne bi o zdravi prehrani,malo zdrave pameti in nobenega pretiravanja in je vse ok,več škode si ljudje naredijo,ko se obremenjujejo s tem kaj je bolj strupeno ,kaj bolj zdravo,enim bolj paše ena zvrst drugim druga, v pretiravanju, pa vsim škodi…veliko imam opravka z živili in po pravici povem ,da večina niti pojma nima, kaj vse je v živilih in na njih,sploh pa v raznih solatah in sadju..

  9. zogca said

    Kečap jaz smatram za slaščico, ne za zelenjavo.😉

    Jaz se zdaj poleti, ko je na vrtu zelenjava, hranim večinoma z zelenjavo. Se mesa skorajda niti ne kupuje. Pa imam tudi junk rada, ampak zelenjavo pa tudi zelo.

    Ne vem, meni se e-ji zdijo sporni, če se tega sladoleda ogromno poje. Če je kakšen kdaj pa ne.

  10. zogca said

    Drugače jaz veliko raje kot v BigMaca ugrizem v …

    http://www.subway.com/Menu/Product.aspx?CC=USA&LC=ENG&ProductId=14&MenuId=35&MenuTypeId=1

    http://www.subway.com/Menu/Product.aspx?CC=USA&LC=ENG&ProductId=73&MenuId=35&MenuTypeId=1

    http://www.subway.com/Menu/Product.aspx?CC=USA&LC=ENG&ProductId=8&MenuId=35&MenuTypeId=1

  11. alexia said

    Karmen,nič mu ne bo ,če bo pojedel Dunajski pa pomfri krompir, ko greste ven,najdi neko srednjo pot,tudi sladoled mu ne brani ,ni pa treba ,da poje 5 sladoledov na dan,eden mu ne bo škodil,ko bo večji pa bo že čutil ,kaj mu bolj paše,če mu boš, pa prepovedala in se z njim kregala, bo to zanj znak upora in se bo še zanalašč s tem basal ali pa s čim hujšim,…še nekaj niti mislit si ne moreš,kolk e_jev pa je skritih ali pa raznih stvari ,ki niso pisane,v solati so razne tablete,ki jih kupci ne vidimo,pa razna sredstva s katerimi prešpikajo in napolnijo meso ,sadje,razne tekočine v katere namakajo sadje,zelenjavo pa še in še bi se najdlo,tko ,da E-ji niti niso edini problem.,začne se že z samim semenom …če pa vse pridelaš doma,ti pa sosed lahko tolk nastrupi s svojega vrta…Se pa strinjam,da je še vedno najboljša domača hrana izpod maminih ali očkovih prstov….

  12. karmen said

    Alexia, se strinjam, pojma nimamo kaj pojemo, in ja, zdrava pamet, pa to. Samo da izpostaviš ravno sadje in zelenjavo… Mene ne bo nihče prepričal, da je lahko v enmu jabolku ali paradižniku več svinjarije kot v enmu hamburgerju.

  13. zogca said

    A si brala na MON-u tisto temo o solati, ki je čez noč v hladilniku zrastla za 100 odstotkov? In je šla gospa z njo nazaj v trgovino, pa so ji lepo razložili, da so pač pozabili vzeti tableto ven. Ja, solata pride vsa mini v trgovino, kjer čez noč raste s tabletami. Je bila cela debata na to temo in so potem tudi prodajalke pisale, da ja, da to se tako dela. Si lahko misliš, kako agresivna mora ta tableta biti, da takšno hitro rast sproži? Ja, te mine razmišljati, da si pojedel kaj zdravega, ko si pojedel zelenjavo iz trgovine. Se vprašam, ali ni potem čokolada bolj zdrava. Ja, zato pa z velikim veseljem jem mamine pridelke z vrta.

  14. alexia said

    No ,ravno hamburger in jabolko ni za primerjat,paradižnik ,pa že…V Sloveniji imamo še kar zdravo hrano,če je seveda naša,kar, pa je kupljenega v trgovini ,pa uvoženega ,je že dvomljivo,da o predelani hrani niti ne govorimo,…svinjarija je povsod ,ker je tudi prehrambena industrija ušla nadzoru…a se spomneš pred meseci,ko so kitajcem lubenice popokale zaradi preveč hormonov,pa človek ne bi mislil, solata ,pa je itak sama kemija….no,če pomislimo,da so stoletja nazaj breskve uporabljali za strupit puščice,mi jih pa sedaj uživamo…človeško telo se prilagaja…

  15. zogca said

    Jup.

  16. Karmen said

    He he, zato pa sem trenutno na Agri in hvalabogu vidim, da se nekaj slovenskih kmetov še drži. Slovenska hrana je trenutno res še kar okej, še zavedamo se ne kaj imamo, samo nismo še dojeli, kako strateškega pomena je to in upam, da ne bo šlo vse kmalu baj baj.

  17. zogca said

    Saj to je grozno, prav to, da greš v trgovino deset metrov stran od Goriških brd in lahko kupiš samo španske češnje. Ne mislim zdaj, ko so bile češnje. Samo s tujo hrano nas futrajo.

  18. maxi said

    Tole vaše posploševanje okoli holesterola moram pokomentirat;
    recimo, da sem suhica, ki ZELO pazi kaj je, zelenjavo in sadje jemljem na bližnji eko kmetiji, meso jem zmerno (svinjine ne taknem!), iz konzerv jem samo skušo, zelenjavo naravnost obožujem, OH (če odmislimo sladkor :mrgreen:) skoraj ne potrebujem, sadje je na dnevni bazi, za dodatne vitamine jem presno hrano……pa imam holesterol na MEJI!

    Sem se tudi sama pred dvema letoma (za)čudila, ker so mi ga namerili na sistematskem pregledu. Bolj kot slab metabolizem, gre pri holesterolu za slabo delovanje trebušne slinavke in jeter, po vrhu vsega je zadeva lahko tudi dedna. Kar drži, ker ga ima povišanega tudi moja mama…in tudi ona drobne postave. Tako, da ni vse v zdravi hrani, telo funkcionira tudi po genetiki.

  19. zogca said

    To o genetiki sem pa jaz že večkrat napisala, ker sem slišala privat zdravnike govoriti, da je 95 odstotkov vsega genetika. Ko se ozrem okoli sebe, bi rekla, da je to še kako res.

  20. lynx said

    …meso jem zmerno (svinjine ne taknem!)

    Salejm alekum! 🙂

  21. trisha33 said

    Jaz sem nekje brala, da veliko k holesterolu prispeva stres.

    Kar se pa kvalitete hrane tiče, pa mislim, da bi morala naša ljuba SLO temu posvečati precej več pozornosti. Karmen, ti praviš, (če sem te prav razumela) da je naša hrana še dokaj kvalitetna. Ne vem, upam, da imaš prav, sem pa hudo skeptična, ker iz lastne hiše vidim, kako pogosto in obilno naši kmetje škropijo trte, koruzo in ostalo. Se mi zdi, da tu ni nobene kontrole in da je včasih boljše kupiti španske češnje v mercatorju, kot pa naše na tržnici…

  22. zogca said

    Mogoče španske še bolj, samo ti tega s svojega okna ne vidiš.

  23. trisha33 said

    Z mojim komentarjem sem želela povedati to, da obstaja za hrano, ki pride na police v trgovinah, vsaj neka kontrola, medtem pa ko lahko kmetje na tržnicah prodajajo brez kakršnegakoli nadzora, bogve vse s čim špricano in obdelano hrano.

    Sem žal na lastne oči izkusila, ko mi je prodajalec na tržnici zatrjeval, da je njegov radič popolnoma brez vsega gor zrastel, pa se mi je potem njegov sovaščan, s katerim sva enkrat slučajno padla v debato, začel krohotati na ves glas, ko sem mu pravila kako dober radič jem. In mi povedal, da ga je videl, kako je prav to njivo z radičem na veliko posul z enim pripravkom, katerega ime sem zdaj že pozabila. Sem pa takrat (to je bila cca 2 let nazaj) malo po netu pobrskala in ugotovila, da težko s čim bolj strupenim zemljo posuješ.😦

    Tu bi bilo treba narediti nek red, ker zdajšnje stanje ni ok.

    In če smo že pri češnjah – ljudski glas na našem goriškem koncu pravi (pa vem, da se nanj ni dobro pretirano zanašati), da tako škropljenih češenj, kot so birške, težko najdeš v SLO. Ne vem, če je res ali je na delo naša foušija, ampak tako se govori…

  24. maxi said

    Seveda, tudi stres je dejavnik povišanja holesterola. Sicer sem hotla povedat, da so moje prehranjevalne navade daleč od junk food-a, pa zadeva ni čisto ok. Medtem, ko po drugi strani poznam ljudi, ki ne pazijo na prehrano, se prehranjujejo z hamburgerji, krompirčki in kebapi dnevno in nimajo (zaenkrat) nobenih težav.

    Kar se škropiv tiče, ravno včeraj sem bila na eko kmetiji, kjer kupujem izdelke; so imeli dneve odprtih vrat. Med drugim so nam pokazali tudi njihova škropiva; zeliščni prevrelki iz koprive, gabeza, preslice….so povedali, da stvar deluje, vendar moraš biti vztrajen. Žal mnogo današnjih kmetov ne vidi več pridelka, ampak samo €, ki ga bo zanj dobil.

  25. zogca said

    No, jaz pa vem, da jih je kar nekaj, ki na tržnici prodajajo hrano, ki sploh ni njihova, uvožena je. Da ne omenjam tega, da na primer gospod, ki pri nas po hišah prodaja domač krompir, ga je mama videla ta isti krompir kupovati v diskontu na veliko. Nobenemu ne moreš zaupat, nobenemu. To je bilo za Trisho.

    In še za Maxi. Jaz res vidim, da za mnoge stvari, ne samo holesterol, geni, geni, geni. Včasih prav do skrajnosti in točne nefer. Kot v primeru enega gospoda, ki ga poznam tudi osebno in bo na koncu, vse kaže, nadživel vse nas.
    Pa bi tri desetletja nazaj rekel, da ga bo pobralo, ker česa tako nezdravega pa še svoj živi beli dan ne. In so premnogi umrli pred njim in očitno še bodo. Imajo pa v familiji dobre gene, dolgo živijo, so tudi starši.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: