Žogca v ofsajdu

In nič več v pričakovanju sodniške piščalke

Mmmm, diši!

Posted by zogca na julij 31, 2011

Ponavadi se moram za dober parfum kar pošteno mučiti. Če verjamete, da je zame mučenje to, da kakšen mesec, dva stopim v vsako drogerijo in pridem ven s tremi dišavami na levi roki, štirimi na desni, z dvema na vratu ter potem ugotavljam, katera je najbolj mamljiva za moj nos. Vsekakor pa moram za dober parfum svojo kartico olajšati za nekaj deset evrov. Raje napišem nekaj deset, ker se lepše prebere kot malo pod sto. Čeprav bi bila slednja navedba bolj resnična. Ponavadi je tako. Ne, vedno je tako. Včeraj pa se je zgodilo, da mi je bil pred nos pomoljen parfum in sem zaslišala vprašanje, ali mi diši. Jup, dišal mi je, božansko dišal.

In zdaj je moj. Seveda se veselim kot majhen otrok. In seveda sem izjemno hvaležna dobri duši, ki mi ga je podarila.

Advertisements

87 komentarjev to “Mmmm, diši!”

 1. karmen said

  Meni so v nosečnosti čisto vsi parfumi smrdeli. 🙂 Dišal mi je edino moj maček, še posebej ko je prišel iz kakšnega okoliškega senika.

  Seveda moram enkrat poskusiti vonj, ki ti je bil všeč na prvo žogco. 🙂 Jaz se že 20 let ne morem znebiti edinega parfuma, ki ga uporabljam – karkoli drugega kupim, oz. dobim podarjeno, ga dam naprej – vedno pristanem pri njemu – Anais Anais. Tudi trenutno imam ene tri druge, ki jih ne uporabljam, mi pa zmanjkuje mojega. Očitno ga bom uporabljala, dokler ga ne ukinejo. Je imel pa že 30. rojstni dan – kar se vidi tudi po njegovem dizajnu. Ampak meni je to še bolj všeč. Tuš gela že nimajo več, pa mleko za telo tudi redko. Zato sem odkrila tisti mandelj pri Occitanu.

 2. zogca said

  Anais Anais? Nikoli videla, slišala, brala o njem. Zdaj me je pa cel firbec. In verjemi, če bo mogoče, ga bom povohala.

 3. Karmen said

  Saj res, vmes sem bila fenica The Body Shop-a. Potem pa so ga v kvaliteti in filozofiji in designu popolnoma uničili, ko ga je kupil LOoreal – znamka, ki pa jo seveda popolnoma preziram. White musk, njihov najbolj prodajan artikel, je sicer še ostal in tudi sama čuvam to parfumsko olje za ne vem katere čase, vse ostalo so pa uničili. Mislim…. to je tako, kot da bi McDonalds kupil Govindas. Eto!!!

 4. zogca said

  Jaz pa do Body Shopa sploh ne pridem, tako da sem se mu mentalno odpovedala. Parkrat mi je ratalo imeti tam nakup, na Dunaju, ampak potem sem pa nehala skakati po Dunaju in nisem več prišla do njih. To, da je zdaj zraven L’Oreal me seveda fejst odbije.

  Tale krema, se spomnim, mi je bila dobra.

  http://www.thebodyshop.co.uk/_en/_gb/catalog/product.aspx?ParentCatCode=C_Bestsellers&CatCode=C_Best20sellers&prdcode=56314m

  Pa tole sem tudi kupovala.

  http://www.thebodyshop.co.uk/_en/_gb/catalog/product.aspx?ParentCatCode=C_BathBody&CatCode=C_BathBody_BathShower&prdcode=12304m

  Mi bo pa drugače začelo zmanjkovati mojih najljubših tuš izdelkov in ne vem, ali naj začnem malo moriti sestrično s tem.

  http://www.philosophy.com/bath-and-body/bath-category/bath-bathandshowergels?pageSize=999&currentPage=0

  Da bi direktno naročala, je poštnina preveč ekscesna.

 5. karmen said

  Jaz sem bila v prejšnji službi veliko po letališčih in sem Body Shop kupovala v Frankfurtu – tudi to kremo ja, pa celo kolekcijo od Oceanusa (res čudovit vonj za poletje), njihova vanilija mi itak najlepše diši, pa mil od prej se spomnim, pa za dom exotic…. Najbližji je pa sicer v Celovcu – to je pa skoraj doma, a ne? Včasih je bil tudi v Trstu, pa so ga tam zaprli.

  Ampak meni ni več isto, odkar zadeve nima več v rokah Anita Roddick. Hčerki pa očitno tudi nista za posel, čeprav ju kao ni razvajala, z moža pa nikoli nič ni bilo, saj zato je pa ona začela posel delati, ker je imela dva majhna otroka, on si je pa zaželel potovati po svetu in je za dve leti šel. Ko se je vrnil, je bila gospa žena milijonarka. Začetni kapital 5000 funtov ji je posodil od sosede mož (banke niso hotele posoditi denarja samohranilki), ki je ostal 40 % lastnik firme in skeširal težke stotine milijonov, ko se je znamka prodala. Philosophy nisem nič osebno poskusila, kolikor sem si pa ogledovalaj, je pa biznis model čisto kopiran (celo design) od The Body Shopa.

 6. zogca said

  Ti, jaz do Celovca nisem prišla celih deset let, zato zame ni skoraj doma.

  Ufff, ti pa veliko veš o nastanku podjetja. Za Philosophy jaz nič ne vem, kako je nastal. Spoznala sem ji tako, da mi je teta pustila njihove testerje, jih je imela s seboj, ker so testerji fajn za potovanja, ti ni treba velikih embalaž nosiit s seboj in kar se mene tiče, je Philosophy presežek, veliko boljši od Body Shopa. Če bi zdaj šla v Ameriko, bi en kufr njihove robe prinesla, da bi mi trajala par let.

 7. karmen said

  Na začetku devetdesetih sem bila nadobudna študentka, pa zanimal me je etični biznis in The Body Shop je bil takrat na višku. Zanimala sem se celo za franšizo in težila v Londonu, oni se pa takrat niti pogovarjati niso hoteli z ex socialističnimi državami. Takrat se je zdelo, da bo etični biznis postal mainstream, pa se to seveda ni zgodilo. Aja, pa seveda sem biografijo od Roddicove brala.

  Philosophy moram torej probat. Nekako mi bo že uspelo.

  Žogca, kakšne maš kaj astro aspekte? 🙂

 8. zogca said

  Joj, zadnje čase se trudim ne gledati aspektov veliko. So pa tako, pol pol, nič pretresljivo slabega, nič pretresljivo dobrega. Če sem kakšen dan prav posebej zoprna sama sebi, grem pogledat. Drugače imam avgusta zelo lepe aspekte, sem šla zdaj odpret. Razen zadnji teden ne. In potem za božič tisti famozni progresivna Luna v konjunkciji z natalnim vozlom. Kot veš, sem imel ob zanositvi progresivna Luna v konjunkciji z natalnim Soncem. Ta božična konjunkcija mi da misliti, da bom otročeta donosila do konca. 🙂 Čisti aspekt za rojstvo otroka, bolj jasen bi težko bil. In za podkrepitev ima moj mož takrat vozel v sekstilu s Plutonom (četrta in peta hiša). Mislim, da je vse jasno.

  Pa ti?

 9. karmen said

  Lepo, lepo. A veš, da bom imela jaz tudi 23. 12. konjunkcijo progresirane Lune z (sicer) progresiranim vozlom? 🙂

  Sicer imam letos trigon Jupitra na Luno, Merkur, Sonce, pa retrogradno, pa še enkrat čez, pa trigon Urana na Jupitra (vladar ascedenta), pa trigon Saturna na Marsa, pa trigon progresirane Lune na Saturna,… sami lepi aspekti, edino tranzitni Saturn mi pride na MC, po djotišu se mi pa septembra zaključuje satesati. Hvala bogu, ker ga čutim natačno od tistega meseca, ko se je začel.

  Je pa res, da tudi jaz veliko manj gledam v karto zadnje čase. Spet me daje obsedenost z interjerom, če bi imela keš, bi že spet redisajnirala hišo. 🙂

 10. karmen said

  Še pri sebi se nisem navadila na ta “moj mož” (že od leta 2001), pri tebi pa sploh ne. 🙂

 11. karmen said

  O tristo kosmatih, točno danes je 9 let, kar sva se poročila v Las Vegasu…. Spet se je on prej spomnil. On se prej spomni na to poroko, jaz pa te nisem najbolj za res vzela, se pa vedno spomnim, ko sva se potem septembra v Sloveniji še cerkveno poročila. 🙂

 12. zogca said

  A ti imaš tudi tako, da se moški spomni, ti pa ne? Pri meni je vedno tako. Te obletnice in to, jaz na to sploh ne mislim. Mi je mož malo zameril, ko sem pozabila na obletnico – prvi mesec zakon. Nisem niti vedela, da se je treba na to spomniti. Las Vegas? Vidva pa sta pustolovca.

  Če boš imela takrat konjunkcijo s progresiranim vozlom, mora tudi natalni biti blizu, a ne? Se bo tudi tebi aspekt gotovo manifestiral, samo na drugačen način.

  Jaz moram tudi nekaj še narediti na redizajnu. Skoraj vse sva že popleskala, to je. Je pa treba kupiti par kosov pohištva še. Mi je to trenutno odveč, ker je denarja manj kot prej.

  A še to moj mož moram komentirati. Meni je blazno luštno, njemu pa to ni všeč, pravi, da ko rečem moj mož je to tako, kot da ga ne bi imela rada, da je neosebno.

 13. maxi said

  Mene tudi zanima, kaj kaj moje zvezde pletejo?! :mrgreen:
  Hja, ene par pomembnih zadev bo treba letos (do)končat…pa naj bodo le mehki pristanki od svetlih zvezd obsijani. 🙂

 14. zogca said

  Tvoji aspekti za avgust so pol pol, pol dobrih, pol slabih. Kar je velik napredek, včasih je bilo pri tebi vse rdeče.

  Drugače pa imaš kot pomembno konec avgusta, bolje 21, Saturna spet na MC-ju. To je pomembno.

  Pa vozel v konjunkciji z ascendentom 23. septembra.

  Jupiter ti bo oktobra delal trigon na vozel. Oktobra tudi Saturn dela sekstil na vladarja partnerske hiše, tudi dobro. 😉

 15. maxi said

  A lahko zdaj tole razloživa;

  “….konec avgusta, bolje 21, Saturna spet na MC-ju. To je pomembno” – pride princ na belem konju, ali bo zgolj konj? 😛

  “Pa vozel v konjunkciji z ascendentom 23. septembra.” – no, za te vozle se spomnem, da niso ravno dobro?

  “Jupiter ti bo oktobra delal trigon na vozel. Oktobra tudi Saturn dela sekstil na vladarja partnerske hiše, tudi dobro. ;-)” – mi grozi poroka?…he he, hecam se, sem pa res nekaj dni nazaj sanjala poroko v obliki nočne more. 🙂

 16. zogca said

  MC je nekaj povezano s kariero, statusom. To ne bo imelo zveze s princem.

  Vozel je dobra reč, zakaj ne? Vozel, ascendent, to je dobro.

  Saturn na vladarja partnerske hiše bi lahko tudi bila poroka, ampak sploh ne nujno. Pač nekaj, kar naj bi ali partnerski zvezi dalo večjo trdnost ali pa mogoče začelo partnersko zvezo, ki naj bi k nečemu vodila.

 17. maxi said

  No, lepo….hvala.
  Javim, če bo kaj lepega. 😉

 18. zogca said

  Vsekakor je zdaj večji užitek gledati tvoje aspekte kot prvi del leta ali lani, ko je bilo vse rdeče.

 19. karmen said

  Jaz sem seveda včeraj že pred deveto spala, ne morem iz svoje kože.

  Mesečnih obletnic po čisto preveč, na letne bi se pa spodobilo spomnit. Nisva ne vem kakšna pustolovca, sva šla na potovanje po zahodnem delu ZDA in v Las Vegasu mi je predlagal, če se greva malo poročit. Ker sva se poznala šele nekaj mesecev, sem vse skupaj vzela bolj za štos. Ki pa traja že nekaj let očitno. 🙂

  Ja nekako se mi bo tole manifestiralo, na začetku leta sem imela kup “zanositvenih” aspektov – progresirana luna trigon pluton npr., pa tranzitni vozel trigon natalna luna npr. Na začetku leta vseh teh ugodnih aspektov še nisem čutila, zdaj se pa sicer ni nič še rešilo, se pa vseeno bolje počutim. Ampak to pripisujem transurfingu, a ne Maxi? 🙂

  Maxi, ti tudi Saturna na MC? Seveda, saj si strelka po ascedentu. Upam, da se bo to lepo manifestiralo, ker ponavadi se ne. Meni bi znalo kaj v moji službi zaškripati.

  Žogca, če prav skepam, imaš ti honorarno delo in si zdajle malo bolj frej in zato tudi ridizajn čaka. Sicer pa… tudi mi bi morali hišo prepleskati, sploh nimam občutka, da hišo počistim, če stene ostanejo take. Ker so pri nas samo v osrednjem prostoru (kuhinja, jedilnica, dnevna) štiri barve, na stopnišču spet druga, v sobah po dve…. me vse mine, samo pomislim, na to. Je pa ena dobra zadeva toskansko-provansalsko-rustikalnega sloga – ker je vse malo bolj grobo, se napake ne vidijo tako očitno. Izgleda, da je napaka del sloga. 🙂 Ali se pa samo jaz s tem tolažim.

 20. zogca said

  Čisto nič nisem frej, dela, kolikor ga hočeš oziroma ga imaš voljo, moč narediti. Žal pa enaka količina dela prinese manj denarja.

  Za Maxi in njen MC pa čisto odvisno. Saturn se na MC-ju obnaša odvisno od tega, kakšen odnos si imel do dela, kariere zadnja leta. Lahko si kaznovan, lahko si nagrajen. Takšno stališče se zagovarja v vseh knjigah, ki sem jih jaz prebrala. Osebnih izkušenj s tem aspektom pa nimam. Po moje Maxi ne bo kaznovana, še posebej na dodatno izobraževanje, ki se ga je lotila, ko je Saturn že bil na MC-ju oziroma blizu, ker vmes je bil retrograden in se spet vrača tja, na isto mesto.

 21. karmen said

  Ja, saj pravim, težko je reči, kako se bo manifestiralo. Če se je lotila dodatnega izobraževanja, potem je pa simbolika dodatnega dela itd tako ali tako izpolnjena. Sicer sem se pa nekaj spomnila: jeseni pride meni saturn na MC in sem se tudi vpisala v eno šolo. Sicer nič veze z mojo službo, ampak vseeno. Upam, da sem mu plačala in da bo s tem zadovoljen. 🙂

  Je pa pri meni tako: za avto mi je škoda vsakega evra, za cunje tud, v hišo sem pa sposobna zmetati vse kar imam, pa še kredit vzamem.

 22. zogca said

  Jaz imam, kar se stanovanja tiče, v njem rada čim manj in seveda čim manj ne stane toliko kot veliko. Ampak zdaj se bom morala temu čim manj odreči, ker določene stvari, ki jih jaz nisem hotela, menda morajo biti. Potem pa še plus stvari za dojenčka, njegova posteljica, previjalna miza. Imam občutek, da bo stanovanje kar naenkrat fejst polno.

 23. karmen said

  Tole čim manj ima ponavadi lepo ceno. Ker če hočeš imeti čim manj in lepo in funkcionalno, je zadeva precej draga. Ampak to verjetno že veš. 🙂

  Ja, dojenčki so pa glavni okupatorji. Tudi jaz sem dojenčka dobila v svojem “čimmanj” trisobnem stanovanju in ga je hitro okupiral. Na začetku še niti ne – res rabiš previjalno in posteljico, ampak okupacija je resna, ko pridejo igrače, tam po 1. letu starosti. Seveda zdaj misliš, da tvoj(a) pa ne bo imel(a) tumač igrač, to sem tudi jaz govorila. Potem pa se nimaš več kam usest, kam uležt, kam stopit….

 24. zogca said

  Zdaj ne vem za previjalno mizico, ali vzeti takšno …

  … ali je bolje, da se odločim za čisto konkreten komad …

  Posteljico pa tako in tako že dobim.

  Kar se igrač tiče … Jaz jih kupovala ne bom. Vem, da bodo prihajale z darili in toliko jih tudi bo. Okupacije se zavedam, otroci so teroristi in okupatorji. Upam, da ne bom čez pol ure že na MON-u citirana kot sovražnica otrok. 😉

 25. karmen said

  Žogca, glede previjalne mize sem hotela že prej pisati, pa nisem hotela, ker nočem biti vsiljiva. Ampak prvo (pa še na kolesih je) močno odsvetujem. In kolikor vem, jo tudi strokovanjaki odsvetujejo. Jaz sem v čisto majhni sobi dala narediti veliko enostavno previjalno mizo bele barve in zaokrožene robove in mi ni žal. Predalov sploh nisem potrebovala, ker je bistveno, da imaš vse na “dohvat ruke”. Meni je velika previjalna miza zlata vredna in veliko bolj varna se mi je zdela. Pri nas je to sedaj odlagalna miza, in ti jo lahko odstopim, če želiš.

 26. maxi said

  Am; tudi sama pričakujem prej nagrado kot grajo….
  Noro delovno leto+podiplomc v zaključni fazi, mislim da se vesolje strinja, da zaslužim vsaj, da me kdo poboža in reče pridna si. 😉
  Kaj pa dejansko bo, glede na stanje v državi…se bojim, da tudi Saturn na MC, ne bo mogel priskrbeti kakega “grama” več na denarnici.

  Ps: Meni je od naštetih stvari (avto, stanovanje, cunje, ipd…) najbolj škoda denarja za avto…ko pridem na “benzin pumpo”, me kdaj kar zvija od stiskaštva… 🙂

 27. zogca said

  Ti to resno? Za odstopanje.

  Saj, tudi jaz imam ta pomislek. Nestabilnosti. V Ikei sem jih gledala dva meseca nazaj in to se premika, maje se.

  Tole sem gledala: http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/50144765 En velik NO GO.

  Kaj takšnega: http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/S19847862 se mi je zdelo veliko bolj sprejemljivo.

  Te prenosne bi mogoče bile v redu, če bi jo dejansko lahko selila v kopalnico in nazaj v spalnico, ampak v kopalnici tako in tako ni prostora, ker imam ločeno kopalnico in wc in temu primerno kopalnica ni prostorna. Plus, še bide moram imeti, tako da je ves prostor zaseden.

  Pri nas je to sedaj odlagalna miza, in ti jo lahko odstopim, če želiš.

 28. zogca said

  Saj zato sem tudi napisala, da pričakujem nekaj pozitivnega pri tebi, nagarado v neki obliki, ne kazen. Je pa res, da tole niso časi za bit prav posebej denarno nagrajen.

  Jaz se pri sebi zelo veselim tega, da se Saturn oddaljuje od mojega Merkurja, vladarja druge hiše. Ker se je poznalo. Mi je dve leti nazaj en hrvaški astrolog rekel, da me čaka veliko več dela za enako denarja. In tako je tudi bilo. Če sem pa kaj manj delala, je bilo pa sploh mizerija od denarja. Me to kar potre, če začnem razmišljati, zato raje ne. Dejansko stiskam kot nikoli doslej. In še sreča, da moj ljubi dela v podjetju, ki se ga recesija ni čisto nič dotaknila. in zasluži bolje od mene.

  tudi sama pričakujem prej nagrado kot grajo…

 29. karmen said

  Glede previjalne mize mislim resno, ti samo razmisli, če ti sploh ustreza, ker je v primerjavi s temi na sliki “runkl” miza, brez predalov, višina 85, širina 130 in globina 100. Ni na štirih nogah, ampak je sta ob strani po celi globini mize nogi. Pa tudi razstavljati se jo ne da, tako da bi bilo treba tudi o prevozu razmisliti.

  Maxi, zaslužiš si. 🙂 Glede pumpe in tega, da moram za tank odšteti že 60 eur pa tudi mene stiska.

 30. zogca said

  Kako misliš, da ne bi šla v prtljažnik? Saj ne vem. A predale potrebujem?

  Veš, jaz pojma nimam, kaj sploh potrebujem in kaj se prodaja samo zato, ker nekateri ne vemo, kaj se v resnici potrebuje.

  Najprej bom šla v nakup vozička. Za tega sem ziher, da ga bom potrebovala.

  Takšnega bom kupila http://strollersandprams.com/strollers/image/496/stroller.jpg , ampak rabljenega. Novi vozički so po 400, 500 evrov. Ne vem, a so nori s temi cenami ali kaj? Pa berem, kaj pišejo ženske, da so po 3.000 evrov dale, preden so šle rodit. Najprej sem se čudila, zdaj pa ko malo gledam cene in seštevam, mi je jasno. Če vse kupiš novo in kvalitetno, res toliko nanese.

 31. karmen said

  Glej, jaz predalov nisem potrebovala, ker je ta miza tako velika, da sem imela vse, kar sem potrebovala, na tej mizi. Ene pač vztrajajo v predalih pod mizo – jaz jih nisem potrebovala, oz. sem kupila tiste pletene košare, ki sem jih imela pod mizo, samo so bile prazne (recimo za igrače itd). V predale npr. lahko zložiš oblekice za otroka, plenice itd. Moja prijateljica je kupila čisto vse, kar so takrat imeli in zapravila mislim da 4000 eur in zdaj pravi, da skoraj 3000 eur brez veze. V prtljažnik pa ta miza ne bi šla, bi bil potreben kakšen kombi ali prikolica za prevoz. Naj tvoj mož malo pomeri in razmisli.

  Voziček je videti pa kjut. Ko praviš, da so novi 400, 500 eur – bejbe dajo tudi 700, 800 eur za voziček. 🙂 Ti očitno ne kompliciraš.

 32. zogca said

  800 evrov za voziček? Za ta denar plus še mali si jaz kupim avto za vozit se po Ljubljani.

  4.000 evrov za potrebščine za otroka? Ne vem, no. Jaz sem tako in tako zapravljivka in ziher bo otrok imel česa preveč, ampak se mi ne zdi, da mora vse biti novo, še posebej to velja za stvari, ki jih preraste v enem mesecu. Pa po moje otrok ni čisto nič prikrajšan in čisto nič ne trpi, če ima na sebi pajacka, ki ga je prej parkrat oblekel en drug otrok.

 33. maxi said

  Karmen 😉

  Žogca, meni je ginekologinja rekla pri prvem otroku; otrok je parazit. 🙂

 34. zogca said

  Jaz sem to prebrala pri Stankotu, doma ponovila in kako grda da sem. Ja, ampak je, parazit, tujek v telesu, kaj pa drugega?

 35. karmen said

  He he parazit. Saj pravim, jaz sem se med nosečnostjo tako počutila, da bi skoz imela enega takega parazita v sebi. 🙂 Sem pa pitje energije toliko bolj občutila kasneje in ga še občutim. 🙂

 36. karmen said

  Kako je na vasi lepo! Mam levega soseda – domačina, in desnega, ki je ravno tako, kot mi, priseljenec iz Ljubljane. In je levi nekaj zakuril, desni je čisto popizdil in sta se drla čez mene en na drugega in se pošiljala nekam, in policijo klicala in si j… m….. Sem ju povabila na pivo, pa nista hotela it…. 🙂

 37. zogca said

  Kako se je končalo?

  Jaz ima danes napade lakote na vsakih pet minut, porazno. Jutri pa tehtanje pri zdravniku, superca. 😦

 38. karmen said

  Ogenj je ugasnil, potem sta se pa še onadva nehala dret.

  Jaz imam tudi napade lakote, pa nimam hormonske revolucije. Jih imam vedno, ko se po vročini malo shladi.

 39. zogca said

  Jutranje vaganje me je vrglo v huuuuuuuuud obup. 😦 Čisto sem nesrečna. 😦 Mislim, da bi jaz do konca nosečnosti morala biti na dieti.

 40. karmen said

  Ja, kaj pa je bilo? A te je zdravnica kaj sekirala?

 41. maxi said

  Eh, tole s kilogrami….saj če tebi ni odveč, potem se pa res ne rabiš sekirat.

 42. webmaher said

  šmirglaš kilograme, balkone poglej :mrgreen:

 43. zogca said

  Karmen, nič ni bilo, me Stanko ni nič sekiral. On je srčece vseh srčec, me vedno ima, da bi ga objela. Ne, je čisto nerealno, da bi se v enem mesecu toliko zredila, pa če bi od jutra do mraka samo sladkarije jedla. Je Stanko rekel, da se mu zdim enaka kot prejšnjič in da ne bova nobene panike delala, da bova videla, kaj bo naslednjič.

  Maxi, veš, da mi ni prav, mi ni vseeno. Se bom šla redukcijo in bom videla.

  Web, to gledajo drugi. 😉

 44. trisha33 said

  A si ti že delala test za nosečniško sladkorno? Meni moj G nič ne omenja, da ga bom delala. Sem mislila, da to kar vsaki preventivno naredijo, ampak pri meni očitno ne bo tako ali pa bo to pozneje.

  Me pa kakšen dan že hudo peče zgaga, tako da se prav bojim kaj še bo. Pa slabokvna sem in moram piti železo, ki mojemo želodcu niti malo ne paše. Eh, tegobice… Dokler ne bo hujšega, bomo preživele, a ne. 😉

 45. zogca said

  Kakor jaz sklepam iz napisanega na internetu, se test za nosečniško sladkorno dela med 24 in 28 tednom, ne prej. Ker pojavila naj bi se konec drugega trimesečja oziroma v zadnjem. Po moje lahko na naslednjem pregledu oziroma bolje tistem konec avgusta, začetek septembra pričakuješ, da boš poslana na testiranje.

  Meni je včeraj napisal tisto normalno napotnico za kri in vodo, kot vsak mesec, plus še enkrat testiranje za toksoplazmo, ker sem bila negativna na prvem testu in se seveda zdaj pazi, da ne bi prišlo do sveže okužbe. Sem pa totalno šokirana bila včeraj nad tem, da sem negativna na toksoplazmo, ker hej, sem 15 let imela muca in mi ni ratalo pridelati toksoplazme.

  Mene je zgaga mučila en teden in potem je šla čao, čao, ne da bi jaz karkoli naredila. Sem pa, ko me je mučila, spila donat in je pomagalo, res je.

  Pri jemanju železa pazi, da te ne zapre, sem brala, da je to nevarnost. Spet donat.

  Moja najhujša tegoba je ena boleča kost v medenici, sednica se ji reče. Čim malo več hodim oziroma se gibam, je takoj auč. Se pa ne da nič pomagati.

 46. karmen said

  In to po možnosti jemljete železove tablete predpisane na recept? Dokazano je, da se to sranje skoraj ne absorbira (kako se naj absorbira, če je v anorganski obliki), da je potem človeku slabo, še bolj bruha in je seveda zaprt. Ker sem vegetarijanka, so me vsi strašili s tem železom, res sem ga imela na meji (ne pa pod mejo), dobila recept, ga vrgla stran in pila Floravital (ali karkoli drugega v organski obliki). Železa sem potem imela čisto dovolj.

 47. trisha33 said

  Ja, itak sem dobila tablete na recept. Se trudim, da jem hrano polno železa in zraven še tablete pijem, da je spravim vrednosti na normalo. Bomo videli. Sem pa tudi jaz bolj kot ne vege, ampak do zdaj nisem imela nobenih problemov s slabokrvnostjo. Zdaj pa vrednosti kar padajo in padajo. Čeprav moram priznati, da se zadnji teden boljše počutim, zato mislim, da se mi je vrednost nekoliko popravila.

  Železo zapira ja. Ampak mene itak že nosečnost sama, tako da nič novega. 😉 Donat me blazno napenja, tako da ga iz obzirnosti do drugih ne konzumiram prav veliko. 😉 Še dobro, da je sezona sliv in imam pred bajto par dreves. Mene zaenkrat kosti ne bolijo pretirano, če že, pa me ne boli medenica, ampak sramna kost. Zoprno, ma kaj čmo.

  Žogca, jaz celo življenje živim z živalmi v bajti, kot mulc sem bila več na travniku kot doma, in prav tako še nisem prebolela tokse. Saj kakor jaz razumem, je toksa bolj problem v začetku nosečnosti, v zadnjem trimesečju že dosti manj. Tako da sem kar mirna, saj sem bila na zadnjem pregledu pred 2 tednoma spet negativna.

  Ja, če je tako kot praviš, potem me še čaka test za sladkorno. Bomo videli.

 48. zogca said

  Trisha.

  No, mene pa tista kost, ki od sramne pelje nazaj. http://3.bp.blogspot.com/-5s6MX53POn8/TZ9taoxTKnI/AAAAAAAAADc/AhzWCx51M9k/s1600/medenica.gif

  Jaz preventivno pijem Donat zjutraj. Jaz sem bila dva meseca nazaj en teden zaprta in tisto je bil najhujši teden v mojem življenju, zdratveno gledano. Tako da sem res na preventivi in da vzdržujem, mah, na nek način drisko. Samo da se kaj ne zakomplicira. Jaz sem se takrat dva meseca nazaj rešila s Portalakom plus Donat. Portalak drugače zelo priporočajo. Par dni ga jemlješ, ti povem, mene je fejst sčistil in od takrat nimam težav.

  Aha, po moje bova obe imeli test na sladkorno. Zadnje čase sem slišala kar za precej nosečnic, ki jo imajo. Jaz je res ne bi hotela, ampak če bo, to ni neki tragos. Moja ena sodelavka jo je imela v vseh treh nosečnostih.

  Karmen, ne, jaz ne jemljem. Moja kri je čisto v redu, tako da … Pa upam, da ostane.

 49. trisha33 said

  Po moje bova imeli le vedno hujše bolečine, nikakor ne bodo manjše, tako da se morava kar navaditi. Se pa včasih prav ustrašim, da ni kaj narobe, ko me kakšen del trebuha ali kost zaboli. Vem, preveč berem Pušenjakov forum, potem pa imam takšne in drugačne (črne) scenarije pred očmi. Včasih bi bilo najboljše, da bi mi zaklenili internet….

  Če bo res hudo, bom šla po Portalak. Sem bila en mesec nazaj enkrat tako obupana (zato te še kako razumem), da sem si celo kupila komplet za samoklistiranje. Ampak si ga nisem upala uporabit. 🙂 Morda še bom, če bo res res hudo…. 😉

 50. zogca said

  Seveda, vedno huje bo, to je logično. Mene pa trebuh nič nikoli ne zaboli, me kaj uščipne in si mislim, da to potomec nekaj dela notri in se ne sekiram. Pušenjakov forum se pa trudim brati samo po potrebi, kar je tudi njegov nasvet. Skratka, da beremo tisto, kar se nas tiče. Na primer, dva meseca nazaj sem prebrala vse o nuhalni, zdaj bom verjetno vse o morfologiji. Nikakor pa ne kar povprek, ker to je tako zelo kontraproduktivno, ko se lotiš brati o mrtvorojenih otrocih ali kaj takšnega. Ravno danes sem videla en nov odgovor http://med.over.net/forum5/read.php?19,7096888 in me je groza zgrabila. Enostavno si je to treba prepovedati.

  Ti pravim, da sem jaz en teden bila … ni besed, kakšen pekel sem doživljala, ko sem bila zaprta, sem mislila, da me bo pobralo od hudega, pa sem dala kar nekaj operacij že skozi, tako da mi bolečina ni neznanka, tisto je bilo pregrozno. Portalak vsak dan, vsaj tri žlice, jaz sem tudi četrto vzela, na tešče Donat, pol litra in če hočeš za zraven še glicerinsko svečko, če hočeš še večji učinek. Vse troje je dovoljeno nosečnici. In da se zares spucaš. Meni bi klistiranje res bilo – če bi mi šlo za umreti ali neumreti, drugače pa se jaz tega ne bi šla. Saj verjetno ni tako grozno, ampak meni se vse obrne ob misli …

 51. webmaher said

  Dame in gospodje, z veliki veseljem vam predstavljam: Blog za zdravniške nasvete, vodi, ureja in špila v.d. Žogca, samostojni strokovni sodelavki Trisha33 in ena in edinstvena Karmen :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

 52. zogca said

  Ha ha ha!!!

 53. webmaher said

  Smeh je pol zdravja, zelo lepo v.d. Žogca :mrgreen:

 54. Karmen said

  Web. 🙂

 55. Karmen said

  Čaki, zakaj je pa Žogca v.d.?

 56. zogca said

  Moj dojenček že ima voziček. http://strollersandprams.com/strollers/image/496/stroller.jpg

 57. Karmen said

  Žogca, enkrat sem napisala, da na tvojem blogu ne bom sodelovala pri debatah o dojenčkih, družinskem življenju …, ker je pač življenje bejbe, ki ima čas na razpolago samo zase in za svoje fore nekaj, kar bi jaz trenutno kupila za nekaj dni, če bi prodajali. Pa vseeno: voziček je videt praktičen in kjut.

 58. zogca said

  In jaz sem ti napisala, da se ta blog ne bo spremenil v blog o dojenčkih. In se tudi res ne bo!!!!!!

  Bodo med vikendom spet nove objave in seveda ne bodo nič dojenčkaste. 😉

 59. webmaher said

  Karmen, v.d. zato, ker sem jaz tako odločil, ali ni to več kot jasno :mrgreen:

 60. trisha33 said

  😀 Ampak morate priznati, da lahko najini “odvajalni” nasveti pridejo prav prav vsakomur, ne samo nosečnicam, tako da to ne šteje med nosečniške teme. 🙂

  Lep voziček. Jaz si ne upam še ničesar nabavljat. Sem si rekla, da do oktobra nič. Vraževerje ali pretiran strah, ne vem kako bi to poimenovala. Vsekakor ni zdravo. 😉

  Zdaj sem iz njegovega bloga pogruntala, kdo je tvoj mož. Presenečenje, res. Podrezaj ga, naj dokonča potopis, ker smo bralci lačni novih objav. 😉 Jaz sem iz njegovih koncev doma….

 61. webmaher said

  @Trisha33, si dobro prebrala 51. objavo ali ti moram podčrtat, ne streljam jaz kar tako na pamet 😆

 62. trisha33 said

  @Web: sem prebrala, ni treba podčrtat. 🙂 Sem samo malo po svoje združila moj komentar na 51. in 57. komentar. 😉

 63. zogca said

  Absolutno. Veliko ljudi (pa vsak je preveč) ima težave z zaprtjem.

  Drugače pa, Trisha, je Donat koristen tudi še za marsikaj drugega, res. Zgaga. To sva že rekli. Magnezij je zelo fajn imeti v nosečem telesu. In tudi za sladkorno je dober oziroma proti njej. Saj ne, da sem jaz fenica, pa tudi čez dan ga ne morem kar tako piti, mi je fuj. Jaz ga ruknem in to fejst zjutraj, ko ne vem še čisto zase in imam čute dosti omamljene.

  da lahko najini “odvajalni” nasveti pridejo prav prav vsakomur, ne samo nosečnicam

 64. zogca said

  Gud njus, da bo danes oziroma najkasneje jutri pa res ena nova in dolga objava. Preveč se z menoj ukvarja in premalo s pisanjem.

  Podrezaj ga, naj dokonča potopis, ker smo bralci lačni novih objav.

 65. zogca said

  Ufff, jaz sem se pa takoj lotila šopinga. Malo po malo. V bistvu že v drugem mesecu. Me je mama na začetku štopirala, ona je tudi zelo vraževerna, zelo. Ampak zdaj pa ne, zdaj pa je totalno za, da se stvari nabavijo in so pripravljene. Jaz sem drugače po naravi totalen paničar in pesimist, ampak kar se te zadeve tiče, imam pa filing, da bo vse v redu in …

  Drugače pa je, kar se vozička tiče, delovala naveza bloga Žogca v ofsajdu. Voziček sem namreč kupila od Trnovčanke, s katero smo leta 2009 tukaj skupaj čakali dojenčka. Njen dojenček je zdaj že 2,5 leta star korenjak in vozička ne potrebuje več.

  Lep voziček. Jaz si ne upam še ničesar nabavljat. Sem si rekla, da do oktobra nič. Vraževerje ali pretiran strah, ne vem kako bi to poimenovala.

 66. trisha33 said

  Juhu za novo in dolgo objavo. Ja no, če pa je ukvarjanje s tabo razlog, potem pa mu bralci res ne smemo ničesar zameriti. Wife comes first. 🙂

  Tudi jaz imam cel čas filing, da bo z malim vse ok, ampak sem potem imela vmes par problemov, ki so me totalno vrgli iz tira in prestrašili za znoret. In zdaj sem v tej čudni coni, ko preveč razmišljam, kaj bi lahko šlo narobe. Se pa trudim, da je tega čim manj in da sem čim bolj pozitivna. Se pa sicer niti sama sebe včasih ne prepoznam – na začetku, ko sem izvedela, da sem noseča, sem bila čisto hladnokrvna, zdaj me je pa malo brcajoče bitje že čisto okoli obrnilo in se malega tako veselim, da ni za opisat. Vse bo v redu! 😉

 67. zogca said

  Jaz sem pa zelo hladna, nekako na distanci. V smislu – pridi ven, potem pa … Od samega začetka sem preventivno zavzela to stališče, čeprav imam filing, da bo vse v redu. Ipak sem slišala oziroma prebrala preveč zgodb, ko je šlo kaj narobe v nosečnosti in je potem bil konec sveta za nekaj let skupaj. Ko ga bom videla, pa ne na UZ, potem bo pa zares moj, do tedaj pa ni moj, nekako na ta način. In plus si mislim, če sem si astrološko napovedala zanositev skoraj na dan natančno, bemtiš, bo veljalo tudi to, ko sem si napovedala porod, skoraj na dan natančno. In zato si mislim, da bova tako ali drugače zdržala do konca. Mi je pa jasno, da do takrat lahko pride do sto in ene težave. Upam pa, da ne bo. Čim manj razmišljat, res. Zato pa pride prav šoping. Vsak dan gledam, kdo kaj prodaja za dojenčke in potem energijo in fokus usmerim v to. Je seveda bolj luštno cunjce gledat kot brat o tem, kaj vse gre lahko narobe.

 68. Karmen said

  Žogca, odličen etjitud. 🙂 Kako je s previjalno?

 69. zogca said

  Se še nič ne ve. Nekaj kaže, da bi jo dojenček lahko dobil za darilo, tisto Ikeio. Se ti mudi, da ti povem?

 70. Karmen said

  Ne, popolnoma nič se mi ne mudi. Samo, da veš, da sem mislila resno in neobvezno. Ko boš, če boš… mi pa javi na mejl plis.

  Je pa zelo lepo in pohvalno, da se mož veliko ukvarja s teboj. Tako največ naredi tudi za dete. Tudi to je čisto resno in dokazano.

 71. zogca said

  Oja.

  Ga res lahko zelo pohvalim. Se zelo trudi. In tudi, ko imam kdaj kakšen napad panike ali pa sem zoprna sama sebi, se totalno potrudi, da vse obre na hec in se na koncu režim.

  On drugače zelo želi, da bi mi nosečnost ostala v lepem spominu, ker zelo navija še za enega otroka (zanj je še en otrok pod mus), jaz pa sem bolj na stališču ta in potem konec.

  Čez par minut bo en rajc gor. 😉

 72. Karmen said

  Ha, tale tvoj ima podoben stil kot moj: ko sem prvič rojevala, me je med popadki tolažil: “Še malo, tega rodiš, potem pa še enega, anede, da bova potem imela še enega…..” Mu je babca rekla, naj bo tiho, al pa gre ven. 🙂

  Sicer pa, kolikor gledam okoli sebe, sta dva otroka out. Moraš imeti enega, ali pa potem najmanj tri. 🙂

 73. zogca said

  Tri? No way. Jaz sebe predobro poznam. Okej, se sicer ne poznam v vlogi mame, ampak sicer se poznam. Jaz sem bolj lene in komot sorte. In imam čast na par primerih videti, kako lena in komot sorta deluje pri treh otrocih. Je še vedno komot in lena in samo gledajo, kako bi otroke komu podtaknile, milijon enih plačanih in neplačanih pomočnikov, mama na ležalniku, otroci padajo, se lomijo, vsesplošen kaos. Ne bi jaz sebe šla toliko precenjevat, jaz trem ne bi bila kos. V bistvu še za enega nisem ziher, če mu bom. 😉

 74. maxi said

  Hja…
  Po (mojih) izkušnjah so moški, ki tako neutolažljivo želijo enega pa še enega…očetje II.klase.

  Sicer mi je pa tudi na tem področju ok, če ostanem OUT.
  Bom kakšen IN vnovčila drugje. :mrgreen:

 75. zogca said

  Moj mož drugače enega že ima in mu bo ta še eden. Za prvega zelo lepo skrbi in upam, da bo za tega enako. Ampak s tem si seveda ne “kupi” še enega. Ampak to še nič ne pomeni, vsaj jaz mislim, da ni prav otroka roditi samo zato, ker si nekdo drug želi še enega, si ga mora želeti tudi mama. Kot se mi ne zdi prav, ko ženska hoče še enega otroka, mož pa reče ne.

 76. Karmen said

  Zdi se mi, da se pa glede tega, a bo še eden ali ne, odloči ženska. In glede na vložek moškega in ženske v to avanturo, je tako tudi prav.

 77. zogca said

  Lej, tudi zdravstveno. Moji mami so odsvetovali še enega otroka zaradi srčne napake, ki jo je zaradi bolezni dobila v otroštvu. Ker je dejansko vsaka nosečnost bila riziko, da bi zadeva eskalirala. Tja do 40. leta, saj potem tako in tako ne. In je ravno zaradi tega oče še bolj kot mama pazil, da se ne bi zgodil še eden. Pa ima moj oče drugače blazno rad otroke. Da ne omenjam, koliko imajo otroci radi njega. Ko njega vidijo, ne vidijo več nikogar.

 78. maxi said

  No ja, to kako nastanejo otroci znajo biti precej zanimive zgodbe. Lahko nastnejo na podlagi odločitve ali pa tudi ne. Pa ne glede…. ali je drugi, ali pa tretji…..

  Seveda so tudi preventivni in kurativni ukrepi….kadar ni jasne odločitve, ampak to je spet stvar neke druge odločitve.

 79. zogca said

  Največkrat so moški tisti, ki se morajo vdati v usodo še enega ali dveh več. En moj kolega je v pričo žene rekel – dva sem hotel, še dveh pa ne, ampak sem ju vseeno dobil. Seveda za vse skrbi lepo in je super očka, ampak vseeno … Ni najbolj fer tako.

 80. maxi said

  Jaz ne bi nič stereotipno tukaj…moški več. V končni fazi smo si enotni, da je po večini to projekt ženske, pa naj bo to po njeni lastni volji ali ne.

  Zase vem, da sem v svojih pravljicah želela tri, kasneje sem že pri drugem oklevala. Če bi bilo čisto po moje, bi imela z možem verjetno samo enega. Fer ali ne fer, danes sem vesela, da ju imam.

 81. zogca said

  Logično. Še nisem spoznala mame, ki bi ji bilo žal oziroma ne bi bila vesela, da otroka ima.

  Absolutno, projekt ženske in večina dela tudi pade na žensko.

 82. webmaher said

  Projekt, ajaja, hudoooo, kaj pa ta zgublena I za brana pravi, tut projekt :mrgreen:

 83. webmaher said

  Hm, jaz se javim za varuško in računam samo 100.000€ na leto. Škoda ker me David ni poklical, ti barabin ti, zdej ga bom pa Ženki Victoriji zatožu in bo vidu hudiča :mrgreen:

 84. zogca said

  Ti si draga varuška. Jaz si te ne morem privoščiti, ampak tako in tako verjetno delaš za bolj fino klientelo. 😉

 85. webmaher said

  Ja zdaj kme Beckhemovi več ne marajo, bi delal za precej manj denarja. Teb dam specialni popust za 300e na mesec + hrana :mrgreen:

 86. zogca said

  Kakšna hrana? Moja?

 87. webmaher said

  ni važn, sam da ne bom lačen :mrgreen:

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: