Žogca v ofsajdu

In nič več v pričakovanju sodniške piščalke

V postelji z Jadranom!

Posted by zogca na junij 25, 2011

Ne, ne, nisem si omislila ljubimca in četudi bi si ga, se s tem gotovo ne bi hvalila na blogu. Vsekakor pa se moram pohvaliti s tem, da mi je uspelo priti do najnovejšega iz zbirke dnevnikov Jadrana Krta in zdaj knjigo nosim s seboj povsod, da bi jo čim prej prebrala. Prišla sem že do polovice in da, Jadran je še vedno eden in edini, neponovljiv, je pa res, da zadnji dnevnik ni tako smešen kot prvih nekaj, kajti njegove težave niso niti približno tako preproste kot pri štirinajstih, ko je obupaval nad premajhnim onetom, ko si je na nos po nesreči prilepil modelček letala, ko mu Pandora ni hotela pokazati bradavic …

Saj bi napisala kaj več, ampak se bojim, da bom tako komu, ki knjigo namerava prebrati, pokvarila užitek. Zdaj pa šibam nazaj k Jadranu.

Advertisements

42 komentarjev to “V postelji z Jadranom!”

 1. alexia said

  Ko bova šle na kavo mi boš povedala kaj več,ravno iščem nekaj za branje,sem pa prejšni dan končno prebrala slovenski prevod Izgubljeni simbol od Dan B. ,ki me ni tako navdušil kot ostali njegovi romani,mogoče ,ker sem knjigo najprej začela brati v italijanščini…

 2. zogca said

  Ni problema, ampak Jadrana je treba začeti od začetka, torej s prvimi dnevniki. Ki so za crknit smešni. Je pa najbolj fajn, če z Jadranom odraščaš. Če si vedno približno njegovih let. Na primer, ko sem jaz brala njegov dnevnik, ko je imel 13 let, sem jih imela jaz 11 ali 12. Ko sem brala njegov dnevnik, ko jih je imel 30, sem jih imela jaz 29. No, ta vlak si zamudila, ampak vseeno se lahko lotiš branja.

 3. zogca said

  Jadran prebran. 🙂

 4. karmen said

  Če slučajno razmišljata, da si bosta kje v naravi omislila hišo, naj samo opozorim, da se vam bodo vse vikende ljubljanski prijatelji najavljali na piknike, njihovi otroci bodo v naravi sproščeni in vam bodo sproščeno razturavali hišo, oni se bodo pa od napornega tedna spočili tako, da jih boste vi stregli. 🙂

 5. trisha33 said

  Sem čisto pozabila na Jadrana Krta. Zdaj, ko zbiram literaturo za dopust, mi je tale tvoj zapis prišel super prav (Jadran bo romal v potovako zraven knjige Modrost rojevanja :)). Ugotovila sem, da moram nadoknadit že od tretje knjige dalje.

 6. zogca said

  Karmen, hišo, jaz? Nimam nobene želje. Drugače pa vem, kako to gre. Ker poznam družine, ki NIKOLi niso doma in se tako najavljajo na obiske, pri njih doma čisto in pospravljeno, ker se razmetava, kuja, je drugje. Ena moja teta je tudi to počela, ampak ona je bila sama z otrokom. Je vedno hodila na obiske v času kosila.

  Trisha, blagor tebi, da imaš še toliko Jadrana neprebranega. Tretja knjiga je mogoče najslabša, potem pa Kapučino in Orožje spet fantastični.

 7. Bršljinka said

  Jadran je večen! Odraščal je z mano, no v zadnji knjigi me je malo prehitel po letih in št. otrok, pa vendar! Še kariero imava podobno. 🙂

 8. karmen said

  Žogca, to sem napisala zato, ker sem bila organizatorka enega piknika v soboto in drugega v nedeljo. V nedeljo zvečer sem komaj prišla k sebi in vse pospravila. Čeprav je bilo lepo….

  Gredo pa te zadeve lahko v še hujšo skrajnost, kot opisuješ. Moja frendica je kupila apartma na morju, za katerega še vedno plačuje kredit. In zdaj se ji dogaja, da ona sploh ne pride v glavni sezoni do njega. Vsi ostali ga zasedejo: njeni sorodniki in znanci. Ona je samska, brez otrok in ji razložijo, da imajo pač otroci julija in avgusta počitnice, in da gre ona lahko v svoj lastni apartma prej in potem. Je pa res, da ženska nikoli ni znala postaviti meja. Kolikor jo poznam, tudi slabo kaže, da bo kaj bolje.

 9. zogca said

  Jaz bi popizdila na njenem mestu. Je pa tako, daš prst in ti odgriznejo roko. Kar pa se tebe tiče, jaz bi temu naredila konec. Naj bo lepo tudi pri komu drugemu. Ne, saj ni problem, ampak ko tako ljudi razvadiš, si uboga.

 10. zogca said

  Poskušam dobiti tale film na netu, brez uspeha. 😦

 11. karmen said

  Ja, imaš prav. Imam polno to frdamano deveto hišo. 🙂

  Upam, da ti ni preveč vroče, oz. da boš poletje fajn prenašala.

 12. maxi said

  Po tem sodeč; imam jaz bolj prazno deveto hišo….
  Redko in zgolj izbrane gostim. :mrgreen:

 13. karmen said

  He he Maxi, mene pa izbrani obvestijo, da jih bom gostila. 🙂

 14. maxi said

  Ma ne saj imam rada, če so mi blizu…samo ne, da je ves čas nek dren in vik okoli mene. 😉

 15. maxi said

  Bi nucala zdej ene močno prijazne zvezde, ker sem nekaj za*****. 😦
  Izredno naporna je bila tale druga polovica junija…uuf.

 16. zogca said

  Trenutno nisem doma, ampak pri možu in ti povem, da je bila danes fejst savna. Še tri dni zdržim. Ne, je človeku bolj vroče, če je noseč, ker jaz imam drugače kar rada vročino.

  Upam, da ti ni preveč vroče, oz. da boš poletje fajn prenašala.

 17. zogca said

  A grem pogledat, ali imam tukaj tvojo karto? Pa drugače se tvoje zvezde morajo obrniti na bolje.

  Bi nucala zdej ene močno prijazne zvezde, ker sem nekaj za*****.

 18. zogca said

  Ne razumem povezave med deveto hišo in tem, da gostiš ljudi, res ne.

  Imam polno to frdamano deveto hišo.

 19. webmaher said

  Bogve v kateri hiši sem jaz :mrgreen:
  Tako prjatlco z vikendom na moru bi pa tut jaz mu, Karmen pomagi :mrgreen:

 20. zogca said

  Jaz bi zdaj raje imela kakšno prijateljico na Aljaski. 🙂

 21. zogca said

  Podpišem!

  Jadran je večen!

 22. karmen said

  Sem se zmotila, enajsto imam tudi polno. Kar imam, imam v deveti in enajsti hiši. Zdaj gotovo razumeš. 🙂
  Sicer pa – ja, nosečnost dvigne temperaturo. Zato sem napisala.

 23. zogca said

  Na škrge diham. Med 9. in 17. uro sem v prostoru, ki je majhen in v katerega je non stop uprto sonce. Seveda klime ni. Bolje, da ne vem, kakšna je temperatura, je pa ziher 35 stopinj in ti povem, komaj živim. Do pete je pa še dolga.

 24. karmen said

  Pa daj spravi se nekam v senco ali klimo – taki pogoji niso samo neprijetni, ampak lahko celo nevarni.

 25. zogca said

  Nimam kam v tem trenutku. Drugi teden pa ja. Bom že zdržala. Zdajle grem na kosilo – sladoled!!!!!!

 26. lynx said

  Poročne slike?

 27. zogca said

  Veš, da nisem še dobila CD-ja.

 28. zogca said

  Kako je luštno ponoči,. ko je hladno. 🙂

 29. zogca said

  Je še komu fejst vroče?

 30. karmen said

  Jaz sem sicer v pretirano ohlajeni pisarni. Sicer pa mi nekaj manjka: termostat. Praktično nikoli mi ni vroče, in tudi pozimi sem stalno topla. Se spomnim leta 2005, ko sem bila noseča in je bilo ful vroče poletje in sem se sredi dneva šetala po soncu z ogromnim trebuhom in se čudila, kaj vsi jamrajo. Ena zdravnica mi je rekla, naj ga ne serjem, pa sem ji razložila, da ni problem. Vem pa, da ima večina nosečnic s tem težave. Je pa res, da sem tudi celo zimo brez štumfov.

 31. zogca said

  Pozimi brez štumfov? Nikoli. Jaz sem brez štumfov samo v takšni vročini, sicer pa jih imam doma vedno gor. Zunaj ne, zunaj imam žabe, ker hodim okoli v kiklicah. Joj, kaj bi jaz zdaj dala za ohlajeno pisarno, čeprav zdaj še ni najhujše, najhujše pride med drugo in peto, zdaj se še da preživeti. Sem pa oblečena skoraj kot za na plažo. Sočustvujem z vsemi, ki me morajo gledati (v zadnjih dveh tednih sem se zredila za dve kile), ampak jaz moram preživeti. 😉

 32. karmen said

  A poleti imaš najlonke na sebi? Jaz sem jih imela samo v eni službi, ko sem morala zelo gledati, kaj imam oblečeno: zaprte čevlje in najlonke tudi poleti. Sicer pa ni šans. Ko jih nosim – pozimi – nosim samostoječe, pa še takrat se mi zgodi, da jih dam v pisarni dol in jih imam samo za ven. Ravno tako štumfe za na hlače.
  Zredila sem se pa enkrat 20 in drugič 25 kil, pa nisem imela niti povišanega pritiska, niti kakšnih drugih težav. Ni pravil. Je pa res, da se ni lepo tako svinjsko zrediti kot sem se jaz. 🙂 Saj je šlo tudi dol. Dol mi pa ne gre tisto, kar sem se zredila že po porodu. To je pa drugo. Kdaj imaš PDP?

 33. zogca said

  Ne poleti, pozno jeseni, pozimi in zgodaj spomladi. Najlonke, žabe, odvisno od temperature. Poleti kje pa, kje pa.

  Ne, jaz se ne smem toliko zrediti, ker že danes nisem suhica, milo rečeno. V bistvu se bom trudila upoštevati Pušenjakov nasvet, da ostaneš čim bolj na isti teži in v principu nekaj shujšaš. Je to težko tiste dni, ko imam prav hudo lakoto (zadnje dni), ampak drugače pa ne. Se pa vse nalepi name, vse, in danes se počutim prav ogabno nagravžno debelo, fuj. Bom po moje zdaj par dni bolj na jogurtu in solate. Saj otroku nič ne zmanjka, to Pušenjak vedno ponavlja, da ne glede na to, kaj delaš, si otrok vzame, kar potrebuje.

  18.12 PDP. Moj filing pa je, da bom rodila tam 24, 25, 26. Vem, glupo, ampak imam tak filing, da bom rojevala za praznike.

 34. karmen said

  Filing nosečnice je močna zadeva, verjemi mi. 🙂 Jaz sicer vem, da otroku nič ne zmanjka, ampak jaz sem vedno rekla: če čutim lahkoto jaz, jo tudi otrok. 🙂

  A veš, da sem bila na jyotiš svetovanju in je vse drugače: planeti v drugih hišah znamenjih. Interpretacija hiš in znamenj sicer skoraj ista, ampak če je vse drugje….. Jao.

 35. zogca said

  Nekaj sem videla jotiša v knjigah, razumela pa nič. Nič jasno, nič. Poznam pa ljudi, ki pravijo, da jotiš je pa zakon, da se da vse do dne natančno napovedati brez kakršnega dvoma. V bistvu bi me bilo to kar strah znati.

 36. karmen said

  Mene je zmrazilo predvsem to: karto je gledala ta astrologinja, ta astrolog, še ena astrologinja, jaz…. – po zahodni astrologiji seveda. Dejansko smo se vsi samo približali resnici, vključno z mano, ki sem se najbolj poglobila. Ta bejba, ki je gledala po jyotišu, pa – zadetek v črno. Brrrr.

 37. trisha33 said

  Ti je že kaj poznati trebuh?
  Meni je zrastel v zadnjih dveh tednih, zdi pa se mi da zadnje dni že malce čutim prve brce.

  Ej, sam delati v takih temperaturah pa res ni človeško, no. Kaj nima tvoj šef keša za eno klimo? Meni bi se zmešalo, pa čeprav sem hud zmrzljivec in mi zlepa ni vroče…

 38. zogca said

  Jup, se mi pozna trebuh, konkretno pozna. Ne vem pa, koliko je otroka, koliko pa sladoleda. 😉

  Brce ne, se mi pa zdi, da čutim ene mehurčke noter in so mi rekle, da bom to prej čutila. Kakor sem brala, naj se brc ne bi čutilo do 20. tedna. Kaj pa vem.

  Klima? Ufff, ne bi zdaj o podrobnostih. Jutri mi bo že laže. 🙂

 39. alexia said

  Ne vem pa, koliko je otroka, koliko pa sladoleda

  Sem se pošteno nasmejala,lej kar sem te jaz vidla ni poznat nič sladoleda,verjemi ob treh izkušnjah je tvoj trebušček kar lepo nosečniški 🙂
  Tole pa malo zahec 🙂 :
  http://www.youtube.com/user/trgovinapopek?blend=2&ob=5#p/u/0/8G-m6gC-J2E

 40. Jazz said

  Žogca,a bi blo treba spremenit nalov bloga?Zdaj si že dala,al pa fasala gol…mogoče oboje… 😉

 41. lynx said

  al pa fasala gol…

  Menda ja ni bil iz ofsajda.

 42. webmaher said

  Čisto regularni gol pa še Svetovno za ženske je zdej v žogobrcu :mrgreen:

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: