Žogca v ofsajdu

In nič več v pričakovanju sodniške piščalke

Pogledala sem Poglede! aka Bruh!

Posted by zogca na marec 24, 2011

Ob osmih zvečer sem ravno čepela na kavču, ko se je končal športni del večernega Dnevnika. Saj veste, jutri je tekma z Italijo in moj gospod, kot tudi večina drugih gospodov, ne sme zamuditi niti ene same besede, ki bi jo utegnili o tem povedati. Po Dnevniku je sledila oddaja Pogledi in ker sem bila pred televizorjem, me je en vrag pred televizorjem tudi zadržal, čeprav se že nekaj časa trudim, da bi o slovenski politiki vedela čim manj in ne čim več. Oja, seveda mi v zadnjih dneh ni uspelo preslišati in spregledati, kaj je naredil “spoštovani” evropski poslanec Zoran Thaler, ampak ko pa sem danes slišala, kakšne zgodbe si je izmišljeval, da bi opravičil dejanje, za katerega bi ga jaz osebno poslala za zapahe, se mi je pošteno obračal želodec. Saj, po kazenskem zakoniku bi tja tudi sodil, ampak … Verjetno imam jaz več možnosti, da doživim takšno usodo, če grem na najbližjo bencinsko črpalko sunit sendvič. Čeprav za usodo tega prevaranta se (za razliko od usod drugih naših prevarantov) zanima Evropski parlament in če kaj, potem to daje upanje, da bo vsaj tega dodatnega zaslužkarja doletela pravična kazen. Okej, mogoče bi se mi moral “gospod” smiliti, ker roko na srce, s tako nizkimi dohodki se res ne da preživeti, ampak se mi ne.

Advertisements

39 komentarjev to “Pogledala sem Poglede! aka Bruh!”

 1. asdf said

  kar me ob vsem tem bega, je to- da za njega smo izvedeli, ker so ga navlekli. kaj ostali počnejo, pa mi nikoli ne bomo izvedeli, pa je verjetno dosti bolj žalostno in šokantno…

 2. zogca said

  Seveda, on je samo vrh ledene gore. Plus seveda, on tega ni naredil prvič, samo prvič so ga dobili. Naredil je petič, desetič, dvajsetič … Kdo bi vedel.

 3. Janis said

  Žogca, mene to odkritje čisto nič ne preseneča in čeprav zlasti o slovenski politiki nimam ravno dobrega mnenja, so take lobistične podkupnine tistim, ki lahko vplivajo na sprejem/spremembo zakonodaje v prid določenih korporacij, zelo pogosta stvar in prej pravilo kot izjema v svetovni politiki. Celo tam, kjer gre za navidez ideološko lobiranje (razne verske skupine, nacionalisti, itd.), zmeraj zadaj stoji nekdo z zelo konketnimi finančnimi interesi.

  Osebno pa spremljem sprejemanje in spreminjanje družinskega zakonika in ugotavljam, da ideja o selitvi iz Slovenije morda ni več tako slaba. Samo moja kraljica ima žal tukaj še študijske obveznosti, ki bi jih selitev fino zjebala.

 4. zogca said

  Pogoste ali ne, če ga plačujemo mi, potem ima delati v našo korist, ne v korist teh in onih. Moje mnenje.

  Ne vem, koliko je tujina rešitev. Poznam ljudi, ki so fantastično srečni, ker so odšli. In poznam tiste druge.

 5. Nevenka said

  A v Poglede si pogledala? Saj vem. Bruh.

  Jaz pa na moj “njegov” blog.
  Tudi bruh.
  Pa še kakšen.
  😦

 6. Nevenka said

  Da mi je najti boljši planet.
  Nič me ne bi ustavilo.

 7. zogca said

  Moj njegov? Ne štekam tega.

 8. Nevenka said

  Na blog, ki nima zveze s politko ampak z mano in “mojim” njim.

  Pisari kot kak star ata, ki še ni videl ženske od blizu./Razen mame/
  “Najpomembnejše reči so rojstvo, smrt in ljubezen do bližnjih…”
  Postaja svetnik in dušni učitelj. Mesija množic. Edini moder na pravi poti svojega posvečenega življenja.
  K vragu vsi, ki jih je prizadel. Itak niso bližnji. Meni je bil edini blizu.
  Čeprav je izven konteksta. Bruhala bi kot zmaj.

 9. zogca said

  Ja, ti, ki so tako čudoviti do širnega sveta (pazi, mesija množic), ti so ponavadi najslabši do bližnjih. Saj, izi je biti dober do takšnih, ki ti niso blizu, jih težko prizadeneš. Ni on prvi iz te kaste.

 10. alja said

  Ravno vceraj sem razmisljala, kako nas korupcija na vsakem koraku uci, da moramo biti brezobrazni. Morala druzbe je na psu, kot ze dolgo ne. In vecina je ob tem nesrecnih…
  Zdi se mi, da je drzava kot tvorba, ki naj bi scitila posameznika, povsem izgubila svojo vlogo. Na vsakem koraku nas poucijo, da brez denarja ni nic. Se ce gremo k zdravniku, je tako. Potem je bolje, da nam vrzejo v obraz, kje smo, ne pa, da nam se lazejo, kako skrbijo za nas kot druzbo. Res bruh. Kar strah me je, kam to vodi. Ker ko mnozico razjezis, ji vzames vrenote in jo (na)ucis, da se brez etike pride najdlje, potem postane nevarno…Zgodovina uci, mi ljudje pa se nic ne naucimo.

 11. alja said

  Nevenka,
  tvoj ex pa vrta po sebi…po moje ga nekaj muci, da se gre mesijo:) Kadar sami pri sebi cesa ne znamo resiti, se pocutimo bolje, ce zacnemo resevati probleme pri drugih:)

 12. zogca said

  Jaz vedno zlahka lahko rešim vse tuje težave. Zatakne se mi pri mojih, ponavadi se fejst zatakne. 😉

  Kadar sami pri sebi cesa ne znamo resiti, se pocutimo bolje, ce zacnemo resevati probleme pri drugih:)

 13. alja said

  Ahh, Zogca, tako je to. Tud men se skoz fejst zatika pri mojih problemih. In povsem naravnost vidim resitve pri problemih drugih. Ko zacnem vagat za in proti, izgubim rdeco nit…In potem ne resim nic:) Tehtnice…

 14. zogca said

  Joj, dvomim, da imamo to težavo samo tehtnice. Je pač izi biti pameten, ko si čustveno nevpleten. Oziroma bolje, ko ti ni treba premagovati samega sebe.

 15. Janis said

  Ne vem, koliko je tujina rešitev. Poznam ljudi, ki so fantastično srečni, ker so odšli. In poznam tiste druge.

  Žogca, jaz imam v tujini drugi dom in vse legalne ugodnosti, lokalni jezik obvladam kot slovenščino, tako da je za nas to malo drugače, kot če bi šli jovo na novo v neznano, kjer je tvoja edina pravica začasni delovni vizum, o dejaskih razmerah pa nimaš pojma, razen kar si videl kot turist. Razumem pa tvoje pomisleke, ker znajo biti Slovenci glede selitve v tujino hude naivčine. Zlasti taki, ki niso iskani strokovnjaki na svojem področju, ki so povabljeni s strani tujega delodajalca, ampak so v bistvu nič posebnega kader, ki je tudi v dani državi že na robu prezasičenosti ali celo prezasičen. Potem se pa res zgodi, ja, da poleg zanič zaslužka in nezaposljivosti tvojega partnerja in odsotnosti vsakega podpornega sistema familije in prijateljev pokasiraš še odkrito ksenofobijo.

 16. zogca said

  A ne, nisem mislila takšen kader. Jih poznam nekaj, ki so šli delat v organe EU in temu primerno ne tolčejo revščine. Pri večini je videti kot da … Kot da nekaj čakajo. V smislu, da so prišli do križišča in zdaj ne vedo, kaj bi, na nek način se jim je življenje ustavilo in na nadaljevanje se čaka dan, ko bodo prišli nazaj, pridejo pa ne, ker ipak jim je tam na nek način dobro. Ne vem, ali sem znala razložit. Gre pa seveda za samske, brez otrok. Živijo pa finančno gledano veliko bolje kot so tukaj ali kot bi zdaj tukaj, tega se prekleto dobro tudi zavedajo.

 17. zogca said

  http://24ur.com/novice/crna-kronika/skozi-okno-vrgel-otroka-nato-pa-skocil-za-njim.html

  Zadnje dni se je pa ljudem čisto sfuzlalo. Non stop neke tragedije.

 18. Janis said

  Kot da nekaj čakajo. V smislu, da so prišli do križišča in zdaj ne vedo, kaj bi, na nek način se jim je življenje ustavilo in na nadaljevanje se čaka dan, ko bodo prišli nazaj, pridejo pa ne, ker ipak jim je tam na nek način dobro.

  Ja, če si izbubljena duša, ki ima v glavnem probleme sama s sabo, ti seveda tudi selitev ne bo čudežno pomagala rešiti te brezciljnosti. Se strinjam. Nekateei ljudje imajo namišljene probleme z državo in družbo, ki so v resnici samo njihova nepripravljenost prevzeti odgovornost za svoje življenje in svojo srečo. Drugi imamo na žalost z državo (in družbo, ampak to ni tako važno)čisto realne probleme in počasi sem sita tega, da svojih otrok ne morem legalizirati, ker to za sabo potegne marsikaj v praksi. Če ne bodo kmalu spacali skupaj vsaj kompromisnega zakonika, se selimo, ker šolanje treh otrok brez pravne zaščite ni več hec, pa tudi točno pred šolo iztrgati otroka iz poznanega okolja in ga poslati v tujo šolo je prehudo. Mora biti prehod.

  Kar sem že omenila odgovornost: svoj odziv na “družinsko tragedijo” sem napisala na MON v prvo temo. In tudi to, zakaj se mi zdi izraz “družinska tragedija”, kadar gre za umor, zelo sporen.

 19. zogca said

  Se strinjam, selitev je treba narediti pred vstopom v šolo, ker vse potem se mi zdi težko, če ne že kar fejst škodljivo za otroka.

  Nisem danes še odprla MON-a, bom šla pogledat. In se strinjam, da je tragedija čuden izraz, ga pa vsi uporabljamo. Tragedija je v bistvu nesreča, saj jaz si tako predstavljam, umor ni nesreča. Verjetno se beseda uporablja zaradi tragičnosti, ker tragično pa to nedvomno je.

 20. Janis said

  Razlog, zakaj izraza “družinska tragedija” v kontekstu nasilja nad otroki in tudi bivšimi partnerji še posebej ne maram, je ta, da poskuša že vnaprej izključiti jasno obsodbo nasilja. Ker na simbolni ravni enači posameznika, ki se je odločil nekomu vzeti življenje, z naravno nesrečo. V slogu, bilo je nepredvidljivo, bilo je neustavljivo in v resnici ni krivcev. In nobena od teh treh postavk ne drži. V praksi se izkaže, da se velika večina teh “družinskih tragedij” zgodi, ko se ena stran odloči izstopiti iz nasilnega odnosa, torej prekiniti z podajanjem žogice “ti meni, jaz tebi” in druga stran tega ne sprejme. Verjamem, da nekdo lahko trešči lastnega otroka skozi okno v afektu, ampak etično to ne pomeni prav nobenega odpustka, ker do tega koraka vodi niz zavestnih odločitev, da boš nasilen, da boš nasilje vračal z nasiljem, da boš v nasilnem odnosu ostal in da boš na poskus prekinitve odnosa nasilje stopnjeval, magari do umora.

  Na MON-u je debata o tem zaradi preobilice bebcev in slaboumnih provokatorjev brezzvezna, ampak po mojem skromnem mnenju se v Sloveniji ljudi veliko preveč ujčka in premalo postavlja pred dejstvo, da biti polnoleten ne pomeni samo to, da ti družba podeli določene pravice, ampak tudi to, da taista družba od tebe pričakuje tudi odraslo zrelo obnašanje in da reagirati zrelo in odgovorno ni več samo zaželeno in opcijsko kot pri otrocih in mladoletnikih, ampak obvezno. Kar pomeni, če se boš odločal nezrelo in če se boš otepal odgovornosti za lastna dejanja, ni več na sporedu dobrohotno razumevanje in sočutje kot pri otrcih in mladoletnikih, ampak samo še krepka brca v rit in kazen. In po mojem opažanju je slovenska družba še posebej “razumevajoča” in “sočutna” do odraslih moških, za katere je zadnjič čas, da njihova odgovornost in zrelost neha postati družbeno sprejemljivo “opcijska”, ko postanejo očetje.

 21. maxi said

  Podpišem Janis, do zadnje besede!

 22. zogca said

  Saj, v vseh zadnjih razvpitih primerih je bilo tako. O tokratnem nisem veliko brala, priznam, sem pa slišala na teveju, da bi bilo to mogoče preprečiti in da se je vedela, da gospod oče ni neka perla.

  V praksi se izkaže, da se velika večina teh “družinskih tragedij” zgodi, ko se ena stran odloči izstopiti iz nasilnega odnosa, torej prekiniti z podajanjem žogice “ti meni, jaz tebi” in druga stran tega ne sprejme.

 23. zogca said

  Saj, in adijo stiki in če ni stikov, ni metanja skozi okno.

  Kar pomeni, če se boš odločal nezrelo in če se boš otepal odgovornosti za lastna dejanja, ni več na sporedu dobrohotno razumevanje in sočutje kot pri otrcih in mladoletnikih, ampak samo še krepka brca v rit in kazen.

 24. zogca said

  Zdaj sem prebrala, da je oče že bil OBSOJEN za nasilje v družini.

 25. alja said

  Povsem se strinjam z zgoraj napisanim, da če se boš boš otepal odgovornosti za lastna dejanja, NE SME BITI OPRAVICEVANJA. Ze otroke bi morali nujno uciti, da dolocene obveznosti obstajajo v zivljenju in jih je potrebno izpolnjevati. Zal. Ce zelimo druzbo brez obveznosti, bomo dobili tudi vso anarhijo, ki jo taksna druzba prinese. Lahko imamo ‘Texas’ in se pogovarjamo z revolverji:) In potem spet ne bo v redu:)
  Ze malemu otroku bi morali dati razumet, da VECJA SVOBODA POMENI TUDI VECJO ODGOVORNOST.

 26. alja said

  Kar pa se tice druzinske tragedije, pa ne zmorem niti komentirat. Grozljivo dejanje v afektu.Zelo zalostno.

 27. Janis said

  Ce zelimo druzbo brez obveznosti, bomo dobili tudi vso anarhijo, ki jo taksna druzba prinese.

  Mislim, da se problem začne že s tem, ker si danes za slabega ali celo krutega starša ožigosan že, če zgolj vztrajaš pri tem, da obstajajo tudi stvari, ki jih otrok starosti in zrelosti primerno MORA naredit. Recimo dati kri, kar je za vsakega otroka seveda stresna in tudi boleča izkušnja. In ne boste verjeli, kaj vse so pripravljeni narditi nekateri starši, samo da bi otroku prišparali vsako travmo, med drugim tudi izmikati se potrebnim pregledom – pa niti ne krivim samo njih, ker je danes družbeni pritisk po “prijaznem” starševstvu res ogromen. Mislim, da čisto nič ne pretiravam, če rečem, da se mi zdi vzgoja “brez travm” za otrokovo psiho povsem enako škodljiva kot nasilna avtoritarnost.

 28. Andrej34 said

  Janis said

  Žogca, jaz imam v tujini drugi dom in vse legalne ugodnosti, lokalni jezik obvladam kot slovenščino, tako da je za nas to malo drugače

  Janis, da malo “pofirbcam”.
  Tole sem že bral na MON – u, pa te tam nisem, zaradi vzdušja in nekatereh kretenov vprašal.
  Tukaj je bolj intimno … za katero državo gre in kaj si počela tam?

 29. zogca said

  Andrej je pa firbec. 😉

 30. webmaher said

  Gre za Indijo Koromandijo, Žogca pa je še večja firbčarka :mrgreen:

 31. zogca said

  Priznam, jaz sem hujša od Andreja. 😛

 32. webmaher said

  Lepo, da priznaš, ti je že pol odpuščenega :mrgreen:
  I za brana dej pel :mrgreen:

 33. zogca said

  Jaz vse priznam. 😉

 34. Andrej34 said

  webmaher said
  Žogca pa je še večja firbčarka

  😀 Se strinjam. 😀 😉

 35. Izbrana said

  OK, kje te poberem? 🙂

  I za brana dej pel :mrgreen:

 36. zogca said

  A se lahko pohvalim, da sem videla Izbranin novi avto? 😉

 37. Tana said

  OK, kje te poberem? 🙂

  Bravo Izbrana, tako se govori.

  Da vidimo zdaj, kaj poreče web? 🙂

 38. zogca said

  Čudežno je zdaj izginil. 😆

 39. zogca said

  Janis, kaj porečeš pa na tole?

  http://24ur.com/novice/gospodarstvo/marca-je-inflacija-znasala-1-6-odstotka.html

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: