Žogca v ofsajdu

In nič več v pričakovanju sodniške piščalke

Skakljanje pod lučkami!

Posted by zogca na december 6, 2010

Ponedeljkova jutra ponavadi niso namenjena pisanju objav za blog, ampak če med koncem tedna dobim več klicev in sporočil ter me sprašujejo, kaj se dogaja z menoj in zakaj na blogu že več dni ni nič novega, potem se spravim k pisanju. Še posebej, če vem, da sem zvestim obiskovalcem bloga dolžna obljubljene in zdaj že skoraj tradicionalne lučke. Kaj se dogaja z menoj? Nič posebnega, samo tisti rani na hrbtu, ki sta nastali zaradi dveh mesarskih nožev, se mi gnojita in priznam, me boli. Ampak okej, zima je, ko nase navlečeš puli in jaknico, se nič ne vidi in lahko se z nasmeškom na licu, pa čeprav zaigranim, podaš v mesto. Tokrat z avtobusom, ker avto zaradi snega že teden dni ni šel iz garaže. Mestni avtobusi so sicer nekaj, čemur se rada izognem, ampak s prijateljico sva se kar zabavali, ko sva brali trapasta sporočila na tistih zaslonih, ki so jih postavili pred letom ali dvema.

Ne, nisva šli včeraj, ko je bil v mestu Miklavž, ampak v soboto. Odločila sem se, da Miklavža letos raje izpustim. Ne, čisto nič me ni mikalo, da bi me, kot se je to zgodilo lani, spet za rito grabil parkelj. Ko sva prišli v mesto, se nisva takoj podali k lučkam, ampak sva se najprej odpravili na knjižni sejem v Cankarjev dom. Samo firbcat. Ne, niti ene knjige ne smem kupiti, dokler ne preberem do konca Kako je lijepa moja Vectra od Ozrena Keba. Konec meseca julija sem jo kupila v Sarajevu, na vlaku sem prebrala dobro tretjino in potem … V bistvu bi lahko takoj naslednjega dne sama začela pisati knjigo, ki bi se, verjamem, dobro prodajala.

Ko sva brez vrečk zapustili Cankarjev dom in se podali na mraz, naju je kar hitro začelo zebsti. Okej, dobre pol ure se je dalo zdržati, potem pa je bilo treba začeti iskati čaj. Bemtiš, da je veliko laže kot čaj najti kuhano vino …

… ampak tudi do čaja mi je uspelo piti.

Mraz je močno pritiskal in za soboto je bilo mesto precej prazno.

Jaz sem prav pametno pozabila vzeti rokavice, zato je tudi fotografij nekaj manj kot prejšnja leta. Pač, če nimaš rokavic, prekleto premisliš, ali boš roke izvlekel iz žepov in iz torbice vzel fotoaparat. Kajpak bi si z veseljem kupila kakšne rokavice, ampak verjemite, da nisem videla niti ene stojnice, kjer bi prodajali karkoli drugega kot hrano in pijačo. Lani so bile na vsakem koraku.

Hrane je, kolikor vam srce poželi. Najbolj priljubljene so letos očitno palačinke, kajti tam je bila najdaljša vrsta.

Naju niso prav nič mikale, ampak sva se raje odpravili na juho.

In potem domov.

Ko sva na postaji zmrzovali več kot dvajset minut, sem se spomnila, zakaj se tako nerada vozim z avtobusom. Ni jih od nikoder. In ker ravno imam skorajda nove zimske gume, ne vem, zakaj se ne bi naslednji obisk mesta zgodil z avtom. Če sem lani uspešno rila po snegu in ledu, lahko tudi letos. Pa saj, če bo vse po sreči, bom konec januarja imela 4 krat 4 pogon (ali kako se že temu reče) in potem bom mogoče celo vesela, ko bo snežilo. Zdaj pa šibam na delo, kajti SUV-a bo treba tudi plačati.

Advertisements

171 komentarjev to “Skakljanje pod lučkami!”

 1. Urška said

  Nisi bila na pravem koncu. Tudi jaz sem bila v soboto v centu in videla kaj nekaj takih z rokavicami, itd. Tam na Bregu so bile in na tržnici. 😉

 2. zogca said

  Se mi je kar zdelo, da bi stojnice znale biti na Bregu. Ne, tja pa res nisva šli. Bova šli pa kdaj drugič pogledat. Ampak ne bom kupovala rokavic, jih bom raje imela s seboj. 😉 Mogoče pa kupim kaj drugega. 😉

 3. alexia said

  Kolk je lepo , upam, da mi letos ne uide pohajkovanje pod lučkami in snegu.

 4. Zvezdica said

 5. maxi said

  Zdaj pa šibam na delo, kajti SUV-a bo treba tudi plačati.

  A ti to resno?

 6. webmaher said

  Žogca je vedno resna, tale, ki sem jiga predlagal je nesramno drag :mrgreen:

 7. zogca said

  Resno, Maxi, resno. Ampak ni tako drag, kot si mogoče ti zdaj predstavljaš.

 8. zogca said

 9. ne_zogca said

  … je padel tudi komentar: mogoče pa žogca noče objav in se zato brišejo.

  Žogca. lahko poveš, ali je to res v tvojem interesu. Brisanje namreč.

 10. zogca said

  Da, podpiram Primoža v tem, da briše. In mimogrede je tisti komentar, da Žogca noče objav, bil moj. Ni mi namreč niti malo ljubo, da ena ženska (kar se je včeraj zgodilo) od več tisočih komentarjev na blogu iz konteksta iztrga enega in potem iz njega vleče neke nore zaključke. Takšnih bedarij se mi ne ljubi brati in zato podpiram Primoža v tem, da je vse skupaj izbrisal. Ej, celo tako daleč je šla, da je pisarila, da sem jaz seksala s Primožem. Da je ni sram, gre za poročenega moškega, očeta dveh otrok. Raje se takoj zdaj nataknem na kaktus, kot da bi se vlačila z vezanimi moškimi.

  Malo sem “predelala” tvoj komentar, da ne bi puščala linka in posledično začenjala nov prepir. Upam, da ne zameriš. Moj odgovor pa je, kot sem napisal zgoraj.

 11. zogca said

  Pridi in ti ne bo ušlo. Saj Ljubljana je blizu. 😉

  upam, da mi letos ne uide pohajkovanje pod lučkami in snegu.

 12. Janis said

  Raje se takoj zdaj nataknem na kaktus, kot da bi se vlačila z vezanimi moškimi.

  Bodi previdna s takimi izjavami :mrgreen:

  Prepričanja proti varanju in seksu z vezanimi so seveda vredna vse hvale in jih imam tudi jaz. Ampak preveč trdna vera vase in v “jaz nikoli” scenarij med drugim velikokrat povzroča tudi slepoto za globine, v katere smo že zabredli, ker se počutimo varne. Večina ljudi, ki se zaplete z vezanimi, ni načrtovala, da se bo zapletla z vezanimi (pustimo tiste, ki jim je to način “varnega” varanja svojega lastnega partnerja ali tekmovanje z nekom drugim, ki mu “ukrademo” partnerja zaradi nizke samozavesti)in med njimi je najbrž spet večina “jaz-pa-nikoli-kašev”.

  Jaz sem proti skakanju čez plot. Zelo. Si pa ne delam utvar, da sem v vseh možnih okoliščinah in pri vseh možnih osebah imuna na to, zato se je strategija držanja stran od ognja izkazala najbolje.

 13. zogca said

  Saj, v večini primerov je ravno v tem fora. Poznam več primerov. Ko si izluščil ves balast iz zgodbe, si ugotovil, da je šlo samo za to. Občutek, da si nekoga premagal. Evo, en konkreten primer. Eno leto je bila ljubica, več kot je imela za povedati o moškem, je imela za povedati o njegovi ženi, kakšna vse da je. Je zapustil ženo in po treh mesecih ji ni bil več zanimiv, da kakšen dolgočasnež in brezvenež. Prej bi pa ubijala zanj.

  Res, če me kaj v življenju ne zanima, me pa ne zanima špilanje ljubice. Če nisem prva in edina, piši kući propalo. Da bi mene nekdo imel na skrivaj, me skrival, to ne gre skupaj z mojim karakterjem niti malo.

  Da ne govorim o tem, da je moje trdno prepričanje, da zaradi mene ne bo trpel noben otrok. Če kaj, potem pa jaz otroško dušo razumem. In da en očka več ne bi bil pri svojem otroku zato, ker si jaz nisem mogla najti samskega moškega, ampak sem morala skakati po vezanem … Si takoj šus pošljem v glavo.

  ali tekmovanje z nekom drugim, ki mu “ukrademo” partnerja zaradi nizke samozavesti

 14. zogca said

 15. Janis said

  Špilanje ljubice je že nekaj drugega, je razmerje. In upam si trdit, da ima špilanje ljubice ali imeti ljubico precej drugačno psihologijo kot skok čez plot ali seks z vezanim.

  Res, če me kaj v življenju ne zanima, me pa ne zanima špilanje ljubice.

 16. zogca said

  Seveda, to je res. Če se ti enkrat daš dol z enim človekom in niti ne veš, ali je vezan ali ne … je to nekaj čisto drugega, kot da greš zavestno z zvezo z nekom, ki je že vezan.

 17. Janis said

  Nevezani se pa tudi ponavadi nimajo ravno namena zaplesti v ljubimec-ljubica razmerje z vezanim, ampak zgolj v slogu “enkrat ali dvakrat ni nobenkrat” potešit radovednost/ego/ibido. Pustimo to, koliko časa taki “trdi sklepi” še zdržijo, ko se enkrat z nekom že valjaš po postelji in doživiš instant koktejl egotripa, seksa in adrenalina.

  A o Wikileaks in Assangu pa ne boš nič pisala? Pa taka lepa politična tema je 😀

 18. zogca said

  To mi je pa čudno, kar pišeš, ker vem za kar nekaj žensk, ki so si vezanega moškega vzele za življenjski cilj, vse dokler ga niso razvezale. Lej, samskih moških, željnih neobveznega seksa, je kolikor hočeš. Če gre ženski za seks brez obveznosti, lahko izbira, res. Če se gre neobvezen seks z nekom, ki je vezan, cel kup težav nastane, skrivati se, tajno komunicirati, tega seksa se ne moreš iti kadarkoli, ampak samo takrat, ko se on lahko izmuzne. Zakaj bi ena ženska vse to počela, če nima adrenalina, ki ji ga daje to zadovoljstvo v smislu “joj, una trapa pa misli, da je on zdaj v službi, ko je z menoj, joj, sem boljša od nje”. Zakaj bi se šla ena ženska zreducirat na sredo popoldne, na primer, ko bi lahko imela nekoga za vsak dan v tednu? Zakaj, če ni tukaj nekega motiva? Lej, vse tovrstne zgodbe, ki sem jih jaz poslušala, so zadaj imele nek keč, ki ni bil keč ljubezen do moškega, ampak tekmovalen odnos do tiste druge (v bistvu prve) ženske. Poznam celo primer, ko je bil tipson samski dolgo časa in ga niti povohala ni, dol ji je mahalo zanj, bi zaradi nje lahko bil tudi mrtev. Čim je dobil partnerko, ga je začela na smrt ljubiti in bi umrla zaradi njega. Zanimivo, a ne, samski ji ni bil zanimiv, čim se je vezal, ga je začela na smrt ljubiti. Če to ni čista patologija, potem res ne vem, kaj je.

  Nevezani se pa tudi ponavadi nimajo ravno namena zaplesti v ljubimec-ljubica razmerje z vezanim

 19. zogca said

  Si ne upam, ker sem zadnje čase preveč v svojem svetu in premalo vem o dejanskem svetu. Nekaj seveda vem, ampak veliko premalo, da bi si upala pametovati v objavi.

  A o Wikileaks in Assangu pa ne boš nič pisala? Pa taka lepa politična tema je

 20. Janis said

  Žogca, ljudje smo taki in onaki in tudi naši komkretni razlogi, zakaj nekaj počnemo. Vseeno si pa upam trdit, da je tvoja vrsta žensk, ki jim v resnici ni ne moškega ne do seksa, ampak jim orgazem v resnici predstavlja patološka tekmovalnost in privoščjivost do lastnega spola, v celotni paleti ljubic pravzaprav manjšinska. Pa da ne bo pomote, obstajajo tudi moški te vrste – žal osebno poznam primere moških, ki so se nalašč trudili s pecanjem žensk svojih prijateljev ali sodelavcev.

 21. Janis said

  Si ne upam, ker sem zadnje čase preveč v svojem svetu in premalo vem o dejanskem svetu. Nekaj seveda vem, ampak veliko premalo, da bi si upala pametovati v objavi.

  Saj v bistvu cel (medijski in javni internetni) svet samo pametuje, ker nihče od nas ni ne ameriški zaupnik ne Assange. So je pa celotne tematike zlasti ameriška, pa tudi evropske vlade, lotili z zelo neposrečeno taktiko. Iz Assanga bodo lihkar naredili Kristusa, to je pa zanje PR disaster.

 22. karmen said

  Hm, lotil se je je s tako taktiko, kot jo je imel na razpolago. Meni se pa zdi, da ne škodi, da se občasno sleče cesarja.

 23. zogca said

  Kako lepo si jih opisala. 😉

  ampak jim orgazem v resnici predstavlja patološka tekmovalnost in privoščjivost do lastnega spola,

 24. Janis said

  Hm, lotil se je je s tako taktiko, kot jo je imel na razpolago. Meni se pa zdi, da ne škodi, da se občasno sleče cesarja.

  Karmen, nisem komentirala Assangovega ravnanja, ampak ravnanje vlad, ki hočejo obračunat z njim, na čelu z ameriško. Njihova taktika se že obrača proti njim, pa še dobro začeli niso.

 25. karmen said

  Ups Janis, sem te narobe razumela. Ja, to pa se strinajam, oz. upam, da ovcam s svojo PR mašinerijo in kapitalom ne bodo oprali možgane, da gre za enega kriminalca itd. V smislu diskreditiraj osebo in diskreditirano je njegovo delo. Meni je tip skratka jack.

 26. karmen said

  Žogca, tvoj blog gre proti pol milijona obiskom. Čestitamo in pozdravljamo. 🙂

 27. Janis said

  HJa, enkrat sem nekje na MON-u napisala, da se moškega najlažje na vekomaj amen userje tako, da se mu podtakne, da je spolno zlorabil otroka, ženski pa, da je zapustila svojega otroka zaradi fuka ali v primerih, kjer to res ni mogoče, da je prostitutka.

 28. lynx said

  Se popolnoma strinjam z Janis.
  Žogca, v teoriji je tvoje stališče pravilno, v praksi pa je mnogokrat drugače. Večina ljudi se zaplete z vezanimi slučajno in govoriti o raznoraznih namenih je zato brezpredmetno. Nekje globoko v nas se skriva egoist in včasih je naša slaba vest le kolateralna škoda.

  S Slade si me zadela naravnost v srce. 😀

 29. karmen said

  Jaz pa ne vem, zakaj bi morala imeti slabo vest, če ne bi nikogar varala. Da bi pa morala preverjati še to, ali bi mogoče on moral ta čas kaj pametnejšega početi (npr. biti s svojo ženo ali pri šefu…) se pa res ne čutim dolžno. (sicer govorim samo teoretično) Žogca, to je pa ta tvoja luna v raku, ki na vse gleda kot na lastne otroke. 🙂

 30. zogca said

  In drugi ljudje so tudi kolateralna škoda? Kako lahko uživaš, ko veš, da zaradi tebe nekdo joka? Meni je to nedoumljivo.

  Nekje globoko v nas se skriva egoist in včasih je naša slaba vest le kolateralna škoda.

 31. zogca said

  Danes sem po sto letih poslušala radio. Na televiziji, ker radia niti nimam. In je bil tam komad. In pa še en, ki sem si ga prišparala za jutrišnjo objavo.

  S Slade si me zadela naravnost v srce.

 32. Janis said

  Tudi če zapustiš partnerja, ki noče razpada zveze, bo on zelo verjetno jokal zaradi tvojega dejanja. Tudi če se preseliš na drugo stran sveta, bodo tvoji starši verjetno jokali. Tudi če začneš zvezo s nekom, v katerega je zaljubljena tvoja prijateljica, bo ona jokala.

 33. zogca said

  Če bi nekomu delala krivico, bi imela slabo vest. Na primer, če bi imela poročenega ljubimca, oja, saj jaz ne bi varala nikogar, že res, ampak jaz bi imela slabo vest do žene, ker bi ji delala krivico. Že res, da kurbir bi se kurbal pa s kakšno drugo, če se ne bi z menoj, ampak če jaz pri tem sodelujem, sem tudi jaz kriva. Tako jaz to vidim. Da ne omenjam tistega – ne delaj drugim tistega, česar ne želiš, da bi drugi delali tebi.

  Ne vem, ali je to Luna ali kaj je, ampak jaz ne morem izključiti tega, da ne bi čutila, kako se počuti nekdo drug. In da bi nekdo drug bil moja žrtev in bi zaradi mene trpel, to meni ne gre skozi.

  Jaz pa ne vem, zakaj bi morala imeti slabo vest, če ne bi nikogar varala. Da bi pa morala preverjati še to, ali bi mogoče on moral ta čas kaj pametnejšega početi (npr. biti s svojo ženo ali pri šefu…) se pa res ne čutim dolžno. (sicer govorim samo teoretično) Žogca, to je pa ta tvoja luna v raku, ki na vse gleda kot na lastne otroke.

 34. zogca said

  1. Sem izvedla tako, da je on karseda malo trpel in se je hitro pobral.

  2. Se ne, ker starši zaradi mene ne smejo jokati.

  3. Ne bi je začela.

  Ampak ni tukaj keč samo v solzah. Saj jokamo in se prizadenemo, se, to je pač življenje. Gre za to, kaj je pravično in krivično v tem mojem kodeksu pravičnega in krivičnega. Če jaz naredim nekaj, kar je pravično in nekdo joka, jaz to lahko prenesem. Če sem nekomu naredila krivico in potem ta človek še joka zraven, tega pa jaz ne bi prenesla. Zato se raje takšnih stvari ne lotevam. Če je pa meni nekdo naredil krivico in zdaj joka, sem pa še vesela, da joka.

  Tudi če zapustiš partnerja, ki noče razpada zveze, bo on zelo verjetno jokal zaradi tvojega dejanja. Tudi če se preseliš na drugo stran sveta, bodo tvoji starši verjetno jokali. Tudi če začneš zvezo s nekom, v katerega je zaljubljena tvoja prijateljica, bo ona jokala.

 35. zogca said

  A ne? Ni slabo. 😉

  Žogca, tvoj blog gre proti pol milijona obiskom. Čestitamo in pozdravljamo.

 36. StaneP said

  Janis je realna, Karmen pragmatična, Žogca pa srčna. V tem primeru bi izbral Žogco, ker podobne vrednote tudi sam gojim, čeprav se strinjam tudi z ostalima dvema.
  To je podobno kot v naši družbi, kjer vse zanima samo legalnost, legitimnost pa nobenega. Srd v ljudeh se pa nabira…

 37. karmen said

  Hm, lahko si npr. hipotetično predstavljam, da si moj mož najde eno ljubico. Tudi pomislila ne bi (vsaj zdaj tako mislim), da bi bila ona karkoli odgovorna meni, ali da ona meni dela krivico, ali da je pri tem ona karkoli kriva. Njej je samo všeč isto kot meni, ljubezen se konec koncev zgodi in se ima pravico boriti za svojo srečo. Osebe pač ne moreš posedovati, vsak se odloča zase.

 38. karmen said

  Stane, zdaj si me pa zadel. Ni hujšega kot pragmatičnost v srčnih zadevah. 🙂

 39. zogca said

  A veš, da me je tako opisala Ema, ko je gledala mojo karto? Da sem srčna in topla. Sem kar zrasla. 😉 Ker drugače sem tudi en malček samovšečna in mi laskanje blazno godi.

  Žogca pa srčna.

 40. StaneP said

  Stane, zdaj si me pa zadel.

  V bistvu si me mal razočarala.

  Ni hujšega kot pragmatičnost v srčnih zadevah.

  Ja res. Je pa tako veliko lažje…

 41. maxi said

  …je to nekaj čisto drugega, kot da greš zavestno z zvezo z nekom, ki je že vezan.

  Ti pa res same patološke in bizarne primere navajaš, da mi že prav ni jasno od kje jih vse poznaš. Tudi jaz poznam kakšno ljubico, in kolikor mi je znano ni nobena zavzela te vloge načrtno oz. iz kakršnihkoli neuravnovešenih vzgibov; gre bolj zato, da je padla v vrtinec, ki jo je pogolotnil, morda celo najbolj trpi od vseh vpletenih.

  Jaz pa ne vem, zakaj bi morala imeti slabo vest, če ne bi nikogar varala. Da bi pa morala preverjati še to, ali bi mogoče on moral ta čas kaj pametnejšega početi (npr. biti s svojo ženo ali pri šefu…) se pa res ne čutim dolžno. (sicer govorim samo teoretično) Žogca, to je pa ta tvoja luna v raku, ki na vse gleda kot na lastne otroke.

  In seveda tole podpišem.

 42. lynx said

  Kako lahko uživaš, ko veš, da zaradi tebe nekdo joka?

  Tudi če zapustiš partnerja, ki noče razpada zveze, bo on zelo verjetno jokal zaradi tvojega dejanja. Tudi če se preseliš na drugo stran sveta, bodo tvoji starši verjetno jokali. Tudi če začneš zvezo s nekom, v katerega je zaljubljena tvoja prijateljica, bo ona jokala.

  Tako je. Poleg tega ni nujno da nekdo joče. Če se boš enkrat dala dol s poročenim, ne bo prizadet noben otrok in tudi žena ne bo trpela (ker ne bo vedela 😉 )

  Janis je realna, Karmen pragmatična, Žogca pa srčna. V tem primeru bi izbral Žogco, ker podobne vrednote tudi sam gojim…

  Jaz tudi, ampak zato, ker ima največje joške. Karmen, če imaš ti večje, vzamem besedo nazaj. 😉

 43. zogca said

  Bi ali pa ne bi. Če bi, na primer izvedela, da je ne samo prihajala v tvoje stanovanje, ampak se zanalašč tuširala tudi s tvojim gelom za tuširanje, iz čistega užitka in perverznosti, da si še malo vse skupaj zasoli in popopra, dvomim, da bi še vedno lahko razmišljala na takšen način. Je pa normalno kriv moški, to sploh ni sporno. Ampak če bi dojela, da si da ženska več opraviti s teboj kot z njim, pa dvomim, da bi jo še vedno gledala kot nedolžno žrtev. Čeprav bi tudi ona na nek način bila žrtev nategovalca, ker moški, ki si privošči dve, v bistvu obe nateguje.

  Tudi pomislila ne bi (vsaj zdaj tako mislim), da bi bila ona karkoli odgovorna meni, ali da ona meni dela krivico, ali da je pri tem ona karkoli kriva.

 44. StaneP said

  A veš, da me je tako opisala Ema, ko je gledala mojo karto?

  Nisem coprnica, še manj vedeževalka ali kaj podobnega, ampak vseeno vem.
  Saj veš: “Bistvo je očem skrito, če ga hočeš videti, moraš gledati s srcem.” Mali princ

 45. zogca said

  Vse je plod naših odločitev.

  ni nobena zavzela te vloge načrtno oz. iz kakršnihkoli neuravnovešenih vzgibov

 46. maxi said

  In da bi nekdo drug bil moja žrtev in bi zaradi mene trpel, to meni ne gre skozi.

  Mislim, da sem ti že kar nekajkrat napisala, da jaz pri svojem propadlem zakonu nisem trpela zaradi ljubice.

  Hm, lahko si npr. hipotetično predstavljam, da si moj mož najde eno ljubico. Tudi pomislila ne bi (vsaj zdaj tako mislim), da bi bila ona karkoli odgovorna meni, ali da ona meni dela krivico, ali da je pri tem ona karkoli kriva. Njej je samo všeč isto kot meni, ljubezen se konec koncev zgodi in se ima pravico boriti za svojo srečo. Osebe pač ne moreš posedovati, vsak se odloča zase.

  Tudi to je napisano tako, kot bi(in sem že x krat) pisala jaz.

 47. zogca said

  Ampak bi vedela pa jaz!!!!!

  Če se boš enkrat dala dol s poročenim, ne bo prizadet noben otrok in tudi žena ne bo trpela (ker ne bo vedela )

 48. StaneP said

  Jaz tudi, ampak zato, ker ima največje joške.

  hahahahahaha Joški ne škodijo, ja. Ampak jaz bolj padam na ritke…

  Ker drugače sem tudi en malček samovšečna in mi laskanje blazno godi.

  Kar se srčnosti tiče, ti je samovšečnost odpuščena.

 49. zogca said

  To je res in nihče nikogar niti noče posedovati. Ampak ali ni to posedovanje, da si nekdo omisli drugega moškega oziroma drugo žensko, ni pa toliko fer, da svojemu zakoncu to pove, seksa okoli, njega pa v bistvu poseduje s tem, ko mu ne pove resnice? Se vam ne zdi? Da si nekoga lastiš s tem, ko mu ne poveš nečesa, zaradi česar bi on/ona odšel, če bi vedel. Meni se pa to zdi lastiti si človeka. Na primer, sem jaz poročena, si omislim ljubimca, vem, da bi moj mož odšel, če bi to vedel, ampak mu to skrivam, ker ga hočeš zadržati in ga na nek način posedovati, čeprav sem svoje interese razmahnila drugam.

  Osebe pač ne moreš posedovati, vsak se odloča zase.

 50. zogca said

  Če bo ta zima še dolga in ledena, bo tudi jaz začela padati vsaj na eno rito. 😉

  Ampak jaz bolj padam na ritke…

 51. maxi said

  Bi ali pa ne bi. Če bi, na primer izvedela, da je ne samo prihajala v tvoje stanovanje, ampak se zanalašč tuširala tudi s tvojim gelom za tuširanje, iz čistega užitka in perverznosti, da si še malo vse skupaj zasoli in popopra, dvomim, da bi še vedno lahko razmišljala na takšen način.

  Pa pojdimo iz teorije v prakso;
  Sem izvedela in vem, da je bila v mojem stanovanju; to ali se je tuširala z mojim gelom ali ne – ta del prepuščam tebi v domišljijo, jaz tu kakšnih bizarnih zaključkov nisem delala. Se imam preveč rada, hvalabogu.

  Torej, govorim iz prakse in še enkrat ti napišem; ljubica mojega moža je v bila v najini zgodbi zgolj statist.

 52. StaneP said

  Žogca, tvoj blog gre proti pol milijona obiskom.

  Spodobi se, da šefica pripravi kakšno nagrado za pol milijontega obiskovalca…

 53. StaneP said

  bom tudi jaz začela padati vsaj na eno rito.

  Hmm… Če ni koščena (upam), potem se ni za bati.

 54. maxi said

  Ampak ali ni to posedovanje, da si nekdo omisli drugega moškega oziroma drugo žensko, ni pa toliko fer, da svojemu zakoncu to pove, seksa okoli, njega pa v bistvu poseduje s tem, ko mu ne pove resnice? Se vam ne zdi?

  Tudi o tem sva že govorile; mene ne prepriča nihče več, da žena NE VE da je varana, kadar je varana. Oziroma izjema je tista žena, ki s svojim možem živi na način; eden mimo drugega – v takšnem zakonu ni nihče nikomur nič odgovoren, ker sta itak že zavozila.

 55. zogca said

  Ni koščena, ni, je pa vsak dan manjša. 🙂

  Če ni koščena (upam), potem se ni za bati.

 56. zogca said

  Tudi to je res. Je pa res tudi to, da bi pošten moški povedal, da si je našel drugo in spokal kufre.

  mene ne prepriča nihče več, da žena NE VE da je varana, kadar je varana.

 57. zogca said

  Ampak ne bom vedela, kateri to je.

  Spodobi se, da šefica pripravi kakšno nagrado za pol milijontega obiskovalca…

 58. StaneP said

  Torej, govorim iz prakse in še enkrat ti napišem; ljubica mojega moža je v bila v najini zgodbi zgolj statist.

  Takšno je tudi moje mnenje. Ljubček moje ženske ni tisti, ki “je kriv”. Ona je. Oziroma midva. Seveda pa nikomur takšna oseba ni všeč.

 59. Janis said

  To je podobno kot v naši družbi, kjer vse zanima samo legalnost, legitimnost pa nobenega. Srd v ljudeh se pa nabira…

  Stane, v srčnih zadevah pač ni ne legalnosti ne legitimnosti. Zveza je odločitev. Ostati zvest je odločitev. Ker naj partnerjev načeloma ne bi skupaj držala oblast in pravo in zakonodaja, ampak čustva in odločitev. Če se jaz odločim varati, ne bo kriv za to nihče drug kot jaz. Kdor ne vara samo zato, ker ni skušnjav ali ker se boji razkritja, je že vprašanje, če je zvest v pravem pomenu te besede, stvar debate.

  In čeprav misliš, da imata z Žogco drugačne vrednote ;), vezani so bili tudi v časih neobveznega seksa pri meni na črni listi. Zakaj? Preprosto. Zato, ker človeku, ki ne spoštuje svoje zveze, ne morem zaupati, da bo spoštoval to, kar bova imela midva, čeprav samo onenighterja.

 60. StaneP said

  je pa vsak dan manjša.

  No, ne pretiravaj z zmanjševanjem!

  Ampak ne bom vedela, kateri to je.

  Ko bo številka blizu, začni opozarjati in bomo vsi spremljali. Kateri točno bo sicer najbrž ne bomo vedeli, je pa lahko nagrada za tistih pet, ki bodo najbolj blizu. Dva prej in dva potem… Malček žura in praznovanja pa mora biti.

 61. zogca said

  Točno tako. In tisti se je zgodilo, ki je ponavadi izgovor, je meni trapast. Zgodi se samo, če bi nekdo slučajno padel na tiča ali v muco. Sicer se pa ni zgodilo in smo se kar lepo odločili.

  Zveza je odločitev. Ostati zvest je odločitev.

 62. karmen said

  “Bi ali pa ne bi. Če bi, na primer izvedela, da je ne samo prihajala v tvoje stanovanje, ampak se zanalašč tuširala tudi s tvojim gelom za tuširanje, iz čistega užitka in perverznosti, da si še malo vse skupaj zasoli in popopra, dvomim, da bi še vedno lahko razmišljala na takšen način. Je pa normalno kriv moški, to sploh ni sporno. Ampak če bi dojela, da si da ženska več opraviti s teboj kot z njim, pa dvomim, da bi jo še vedno gledala kot nedolžno žrtev. Čeprav bi tudi ona na nek način bila žrtev nategovalca, ker moški, ki si privošči dve, v bistvu obe nateguje.”

  Čakaj Žogca, ne govorim jaz o nekih psihičih, ampak o “normalnih” varanjih. 🙂

 63. zogca said

  Okej, čeprav številka na števcu se ne spreminja po ena, ampak na vsakih pet minut sešteje in poveča številko. Tako da mogoče ne bo nikoli točno polj milijona.

  Ko bo številka blizu, začni opozarjati in bomo vsi spremljali. Kateri točno bo sicer najbrž ne bomo vedeli, je pa lahko nagrada za tistih pet, ki bodo najbolj blizu. Dva prej in dva potem… Malček žura in praznovanja pa mora biti.

 64. StaneP said

  Janis, legalnost sem dal samo kot vzporednico. Nisem jo mešal z čustvi in srcem! Zato sem tudi rekel da bi izbral Žogco, ker mi srčnost največ pomeni. Tvoji komentarji so kot ponavadi trezni, razumski. Ne olepšujejo. Vidijo tudi tisto, kar ni najlepše. Zato si realna.

 65. zogca said

  In kaj je normalno varanje? To, da ženski dol maha za tvojega moža in jo zanima samo njegov tič? V tem primeru ji bo verjetno res dol mahalo zate. Če ji bo vsaj malo mar zanj, se bo začela obremenjevati s teboj. Četudi ne bo psihič. Psihička bi se pa seveda sploh.

  Čakaj Žogca, ne govorim jaz o nekih psihičih, ampak o “normalnih” varanjih.

 66. zogca said

  A ne?

  In kar je zanimivo … Ženske, ki so bile ljubice moškemu in je potem moškega žena zapustila, joj so se potem tresle za tega istega moškega, ker zanimivo, mu niso mogle zaupati, ker so vedele, na kakšne načine vse vara, ker če je varal z njimi, zakaj ne bi tudi njih? Celo vedele so, kako to počne.

  Zato, ker človeku, ki ne spoštuje svoje zveze, ne morem zaupati, da bo spoštoval to, kar bova imela midva,

 67. StaneP said

  Tako da mogoče ne bo nikoli točno polj milijona.

  Hehe. Važno da se bomo zabavali.

 68. maxi said

  Ženske, ki so bile ljubice moškemu in je potem moškega žena zapustila, joj so se potem tresle za tega istega moškega, ker zanimivo, mu niso mogle zaupati, ker so vedele, na kakšne načine vse vara, ker če je varal z njimi, zakaj ne bi tudi njih? Celo vedele so, kako to počne.

  To je pa že druga zgodba. Jaz sem moji nasednici podpisala, da ga ne taknem več ni palcom…hehe, mirna sicer ni, sem pa jaz zato… 🙂

 69. karmen said

  Govorim o takih varanjih, pri katerem bejbo zanima tip, ne pa gel za tuširanje njegove žene. Pa še v tem primeru bi jo moral v mojo hišo pripeljati moj mož – in mi je torej za tako svinjarijo odgovoren on. Okej, res je, da ne vem kakšna ženska se pusti pripeljat na seks v hišo, za katero ve, da tam živi neka družina… Rekla pa bi, da gre v realnosti za napol mrtve veze, da varani sluti (ali bi moral slutiti ali vedeti) in da stvari niso črno bele.

 70. maxi said

  Tudi to je res. Je pa res tudi to, da bi pošten moški povedal, da si je našel drugo in spokal kufre.

  Nisi ravno ti med zagovorniki, da je zakon pogodba; ekonomskosocialne računice?

 71. zogca said

  Seveda, ni mirna. Ker sodi po sebi in misli, da bi ti delala vse tisto, kar je delala ona. Saj veš, kdo se najbolj boji, da bi mu ukradli avto? Tatovi avtomobilov.

  To je pa že druga zgodba. Jaz sem moji nasednici podpisala, da ga ne taknem več ni palcom…hehe, mirna sicer ni, sem pa jaz zato…

 72. Janis said

  nis, legalnost sem dal samo kot vzporednico. Nisem jo mešal z čustvi in srcem! Zato sem tudi rekel da bi izbral Žogco, ker mi srčnost največ pomeni. Tvoji komentarji so kot ponavadi trezni, razumski. Ne olepšujejo. Vidijo tudi tisto, kar ni najlepše. Zato si realna.

  Kar se mene tiče, na koncu štejejo naša dejanja, ne nagibi. Če nekomu prišparam bolečino, pa naj bo moj nagib usmiljenje ali pragmatizem, je rezultat na koncu isti. Žal pa velja tudi obratno in to je, da se da z navidez najboljšimi nagibi nekomu narediti pekel. Zato se mi zdi narobe, da pri ocenjevanju etičnosti dajemo večjo težo nagibom namesto dejanjem oz. odločitvam. V realnosti sem že velikokrat opazila, da so de facto na koncu dneva bolj etični tisti, ki priznajo, da so egoistični in jih najprej zanimajo lastni interesi, kot pa tisti, ki jih je navzven samo razdajanje za druge. V resnici je precej težje biti prasec, ko se enkrat zavedaš, da si prasec. Nasprotno so pa komot lahko prasci tisti, ki imajo o sebi in lastnih nagibih zelo dobro mnenje.

  In da ne bo razumljeno narobe, tole je čisto splošna debata in ne leti na nikogar. Glede na dosedanje debate bi rekla, da imajo komentatorji od Žogce nadpovprečno dober uvid v lastne motivacije.

 73. karmen said

  Maxi 🙂

 74. zogca said

  Podn ženska, po mojem mnenju.

  Okej, res je, da ne vem kakšna ženska se pusti pripeljat na seks v hišo, za katero ve, da tam živi neka družina…

 75. zogca said

  Tale komentar je pa zadetek. Resnično.

  Težko je biti prasec, ko se zavedaš, da si prasec. Dokler pa svoja dejanja opravičuješ z izgovori, ki se jih drugače da samo mački obesiti na rep in si govoriš, da slabe stvari delaš iz plemenitih vzgibov, do takrat pa počneš svinjarije in si govoriš, da si ti v bistvu en super truper človek.

  V resnici je precej težje biti prasec, ko se enkrat zavedaš, da si prasec. Nasprotno so pa komot lahko prasci tisti, ki imajo o sebi in lastnih nagibih zelo dobro mnenje.

 76. StaneP said

  V resnici je precej težje biti prasec, ko se enkrat zavedaš, da si prasec. Nasprotno so pa komot lahko prasci tisti, ki imajo o sebi in lastnih nagibih zelo dobro mnenje.

  Dvakrat podpišem.

 77. karmen said

  Uf, Janis, komentar pod 72 je pa res zadetek v polno.

 78. maxi said

  Podn ženska, po mojem mnenju.

  Veliko manj, kot moški v tej igri.

 79. maxi said

  Karmen 😉

 80. StaneP said

  Kar se mene tiče, na koncu štejejo naša dejanja, ne nagibi.

  Tudi kar se mene! Ampak vseeno so naša dejanja v veliki meri rezultat naših nagibov, vzgibov. Čeprav razmišljamo, vseeno nismo računalniki. Imamo čustva, imamo srce. Torej imamo tudi nagibe.
  Osebno sem rajši čustven in srčen človek, čeprav me to zna boleti, kot da bi bil hladna preračunljiva mašina.

 81. zogca said

  Tista Janisina se mi je zdela tako imenitna, da sem jo šla boldat.

  Janis bi lahko zaščitila te svoje z avtorskimi pravicami, ker so res fantastične.

 82. StaneP said

  Janis bi lahko zaščitila te svoje z avtorskimi pravicami, ker so res fantastične.

 83. karmen said

  Evo moj primer: od petnajstega do tridesetega leta sem bila s škorpijonastim škorpijonom. Živela sva skupaj, on se je hotel poročiti, jaz sem ga imela zelo rada (še danes ga imam na nek način), sem pa vedno našla nek izgovor zakaj še ne poroka, zakaj še ne otrok… Potem sem srečala mojega sedanjega, po prvem pogovoru začutila, da bo pa to nevarno in zbežala. On se je pa od prvega srečanja odločil da me bo dobil (čeprav je vedel, da sem v resni vezi in da imam spet nov planiran datum poroke) in navalil. Vse živo je počel, jaz sem pa bežala, ker se mi ni zdelo fer do mojega takratnega. S svojo devičino pragmatičnostjo bi se celo prepričana, da doživljam samo trenutke slabosti, preizkušnje pred dokončno odločitvijo… če ne bi tako navaljeval. In bi se poročila z unim škorpijonom in bila danes z njim. Če ga danes vprašam, pravi, da se je odločil, da me dobi, in da ga nič drugega ni zanimalo. Po nekaj mesecih sem šla na morje s prijateljicami, da se sama malo pohladim, in je od prijateljic prijateljic zvedel kje sem in prišel za mano. Nazaj sva prišla kot par. In seveda sem morala prizadeti mojega tedanjega. V bistvu je bil nefer, prasec… ampak z današnjega vidika sem mu hvaležna. In vesela, da se je vse lepo izšlo tudi mojemu dotedanjemu, ki je sumasumarum okej človek.

 84. karmen said

  Tega egoizma, ki ga je tudi odkrito priznal, mu skratka nikoli nisem zamerila.

 85. StaneP said

  Tega egoizma, ki ga je tudi odkrito priznal, mu skratka nikoli nisem zamerila.

  Seveda ne. Ker je bil usmerjen v tvoje dobro. Tvoj bivši škorpijonast škorpijon, najbrž ni (bil) istega mnenja. Vse je relativno. Stvar zornega kota.

 86. karmen said

  Škorpijonast škorpijon je bil seveda takrat prizadet, da še mislit ne morem, danes mu je pa lahko hvaležen, ker je tako spoznal svojo sedanjo ženo. Sploh pa ni point v tem, da je bil njegov egoizem usmerjen v moje dobro, lahko bi se izkazalo tudi nasprotno (in bogve kaj še čas prinese). In ja, vse je stvar zornega kota – v bistvu sem hotela reči, da osvajanje “že osvojenega” ni nujno tako zelo slabo, kot Žogca misli.

 87. maxi said

  In ja, vse je stvar zornega kota – v bistvu sem hotela reči, da osvajanje “že osvojenega” ni nujno tako zelo slabo, kot Žogca misli.

  Jaz predvsem mislim, da življenje utira svoja pota, zato tudi ne prisegam v smislu; jaz nikoli…
  Pa sem precej načelna, kdaj že celo v svojo škodo. Moj način življenja vsebuje lastnost; ne sodi, vsaj ne dokler nisi obul čevlje sojenega.
  Ne moremo posploševat, svet se ne da slikat v črno – belo. Vsak individum, vsaka zgodba ima svojo pot, smer in namen. Ni enakih, so samo podobne.

 88. karmen said

  Ja točno Maxi, tudi jaz nočem reči: to pa jaz nikoli… Pač tisti zarečen kruh… Vidiš, to pa je Jupiter, največ sprejema, največ odpušča in nikoli ne reče nikoli. 🙂

 89. lynx said

  Točno tako. In tisti se je zgodilo, ki je ponavadi izgovor, je meni trapast. Zgodi se samo, če bi nekdo slučajno padel na tiča ali v muco. Sicer se pa ni zgodilo in smo se kar lepo odločili.

  Seveda se odločimo. Zgodi se simpatija in naklonjenost, za akcijo se odločimo. Ne vem le, kako lahko veš, kakšna boš čez deset let in katere prioritete boš imela? Si prepričana, do boš razmišljala enako kot doslej?

  Tega egoizma, ki ga je tudi odkrito priznal, mu skratka nikoli nisem zamerila.

  Seveda ne. Ker je bil usmerjen v tvoje dobro. Tvoj bivši škorpijonast škorpijon, najbrž ni (bil) istega mnenja. Vse je relativno. Stvar zornega kota.

  Egoizem ne more biti usmerjen v tuje dobro. Saj že samo ime vse pove.
  Po tvoje Stane, bi moral biti tip srčen in se obrisati pod nosom za tedaj še gospodično Karmen? Tukaj niti zorni kot ni pomemben. Včasih enostavno ne moreš vedeti kaj je prav in kaj ne, kaj je zate boljše in kaj slabše.

 90. Nevenka said

  Hm, “dobrodelnost” je velikokrat posledica egoizma. Človek išče svoje zadovoljstvo.
  Tudi ljubezen je tak odnos. In celo komunikacija, menda pravi dialog sploh ne obstaja po novih dognanjih psihoanalize (Aaron Schuster).

 91. zogca said

  Res je. Nikoli egoizem ni usmerjev v tuje dobro, ampak vedno v lastno dobro. Se pa seveda lahko izkaže, da ima zraven od tega še kdo korist, to pa ja.

  Egoizem ne more biti usmerjen v tuje dobro. Saj že samo ime vse pove.

 92. zogca said

  Razmišljala ne bom enako, bi pa želela verjeti, da bom obdržala enake vrednote.

  Si prepričana, do boš razmišljala enako kot doslej?

 93. zogca said

  Vedno se ve, da ni prav, da en človek fura dve zveze, enega partnerja ima doma za vse tisto resno, drugega pa zraven za zabavo. To se kar vedno ve, da ni prav.

  Včasih enostavno ne moreš vedeti kaj je prav in kaj ne

 94. zogca said

  Pa še nekaj o opravičilih.

  Če grem jaz v trgovino in sunem kavbojke, ki so mi bile kar kul, potem ni opravičljivo, da sem kradla. Če pa v trgovini ukradem kavbojke, ki so mi bile na smrt in za dol past lepe, potem pa je to opravičljivo, ker hej, saj si nisem mogla pomagati. Pač, počakam, da zberem dovolj denarja in si jih kupim. Tukaj je enako, se pač počaka, da oni drugi reši zadeve doma. Če jih sploh ima namen rešiti. Tako in tako se ve, da ogromen odstotek, velika večina moških, nikoli nima namena zapustiti svoje partnerke in tisti zakoni, ki se razsujejo zaradi varanja, so se zato, ker je žena potem moškega nagnala, redki odidejo sami. Vem, sem brala statistiko.

 95. maxi said

  Vem, sem brala statistiko.

  Tole, pa menda ne misliš resno?! Če je statistika zate relevanten podatek? Hm….kaj že ima to skupnega s srčnostjo?

  Sama (pravo)ljubezen in srčnost dojemam kot najvišje zavedanje, o tem smo že veliko pisali(pa sva zgolj z Asdf-jem tukaj govorila isti jezik, se mi zdi, da nama je Karmen tudi zelo blizu). Statistika meni ne pove/pomeni nič. V bistvu je velika prirejena laž. Predalčkanje sveta v črno-bel film je površina, brez globine.

 96. lynx said

  Razmišljala ne bom enako, bi pa želela verjeti, da bom obdržala enake vrednote.

  Saj ne gre za to, da bi zagovarjali nasprotna stališča od tvojih. In nihče ne trdi da so tvoja načela napačna, so pa, roko na srce, ekstremna.

  Vedno se ve, da ni prav, da en človek fura dve zveze, enega partnerja ima doma za vse tisto resno, drugega pa zraven za zabavo. To se kar vedno ve, da ni prav.

  To je le en primer, je pa še veliko takih, kjer ni vse tako očitno.
  Ko boš po desetkrat potegnila kratko samo zato, da nekoga ne boš prizadela, boš morda začela razmišljati, kakšen smisel ima tako terezijanstvo.

  Aja, dobro jutro!

 97. zogca said

  Relevanten podatek glede tega, da se moški ne spokajo od doma, ko si najdejo drugo. Samo to. Jih mora žena nagnati, ne odidejo sami. Pa saj bereš, si brala forume. Vedno je tako, da žena odkrije, da ima drugo in ga mora napoditi. Zelo redko se najde kakšen, ki sam odide.

  Tole, pa menda ne misliš resno?! Če je statistika zate relevanten podatek?

 98. zogca said

  Smisla nima prav nobenega, to pa dobro vem. Veliko bolj se splača biti egoist, čeprav mislim, da človeka prevelik egoizem tudi trešči po betici. Mogoče ne takoj, ampak …

  Ko boš po desetkrat potegnila kratko samo zato, da nekoga ne boš prizadela, boš morda začela razmišljati, kakšen smisel ima tako terezijanstvo.

 99. maxi said

  Jih mora žena nagnati, ne odidejo sami. Pa saj bereš, si brala forume. Vedno je tako, da žena odkrije, da ima drugo in ga mora napoditi. Zelo redko se najde kakšen, ki sam odide.

  Žogca jaz sem to (do)živela, ne brala. Zato si tudi dovolim, tu na tej točki trdit, da razpad zakona, ni zgolj odgovornost enega. Če varanje živi na dolgi rok, verjemi da v igri ravno tako kot varajoči sodeluje varani. In kar se tiče tega, kdo koga podi in kdo gre sam….eh, to je še najmanj pomembno dejstvo pri vsaki taki razsuti zgodbi.

  To, da se je pri nas pojavila tretja oseba, tega nikdar nisem obsojala iz takšnega stališča kot ti. Seveda je pa druga zgodba, način in potek razhoda, ki ga je peljal moj ex – tu človeka najbolj spoznaš. Tukaj pa potem res boli, tu razumevanje odpove tudi pri meni.

 100. Izbrana said

  Kakšna dobra debata!!!! Moram prebrano zdaj malo premleti.
  Na hitro pa komentiram lahko to, da se v celoti strinjam z razmišljanjem Karmen in Maxi. Skoraj pa sem prepričana, da tako razmišljanje sprožijo izkušnje. Tudi jaz na te stvari gledam danes drugače kot včasih in drugače kot Žogca. In enkrat sem tukaj že “priznala”, da sem jaz v življenju bila prevarana, nikoli nisem varala, sem pa bila v razmerju z moškim, ki je varal. Dokler ne doživiš, lahko teoretično moralno sodiš, ne moreš pa soditi objektivno. Ko se zgodi, teorija odpove. Pika.

  Žogca, mene je včasih prav strah, da sama sebi na pot postavljaš mine, predvsem z “nikoli”, na katere stopaš potem…. Res iskreno želim, da ti zarečenega kruha, v zvezi z vezanim moškim, ne bo treba nikoli (po)jesti. In ne, odločitev ni tvoja, ko se zgodi… Enostavno se zgodi! Lep primer je doživela Karmen….ni (z)mogla preprečiti. In življenje gre vedno, VEDNO naprej! Kako ta “naprej” sprejmeš…ja TO pa je tvoja ODLOČITEV!

 101. zogca said

  Lej, jaz res ne mislim, da je to nekaj kar se zgodi in da odločitev ni tvoja. Oja, se lahko zgodi, da te varajo in to res ni tvoja odločitev, ker aktivno ne sodeluješ pri tem, če pa si v nečem aktiven, pa se ne more kar zgoditi.

  Včasih se kakšen nikoli splača pojesti, ampak tega nikoli se pa res ne splača. Že s samskimi se nisem osrečila, res ne vem, kako bi se z vezanimi. Že če gledam s tega stališča.

 102. webmaher said

  Aleluja I za brana, klanjam se :mrgreen:
  Lepo piko na i si dala temu dolgemu in zanimivemu astrologiranju, filozofiranju, teoriziranju in prakticiranju … :mrgreen:

 103. lynx said

  Seveda je pa druga zgodba, način in potek razhoda, ki ga je peljal moj ex – tu človeka najbolj spoznaš.

  To je pomembno. Da človeka ko je že na tleh, potem ne še zbrcaš.

 104. lynx said

 105. asdf said

  oj!
  jaz v vsaki, še tako grdi končnici partnerstva skušam ohraniti podobo nekdanje- prvotne ljubezni. in s človekom, s katerim se razhajam ravnam, kot z meni ljubo osebo. brez žalitev in očitkov. ni potrebno. ni moja last. in edino, kar ji lahko zaželim je, da bi našla in užila srečo. ko me je moja pravarala, sem pač spokal in odšel. potem pa se pogovarjal z njo, dokler nisva poiskala in razčistila vzrokov za ločitev. vedno imaš dve možnosti- da se boriš, ali odideš iz takšne zveze. jaz sem borec in vztrajam in skušam poiskati modus v katerem bi lahko sobivala. če ga ne najdeva skupaj, odidem. čeprav mi čustvena navezanost velikokrat povzroči globoke bolečine. ampak, to je del odraščanja in izkušenj.
  ajt

 106. StaneP said

  Egoizem ne more biti usmerjen v tuje dobro. Saj že samo ime vse pove.
  Po tvoje Stane, bi moral biti tip srčen in se obrisati pod nosom za tedaj še gospodično Karmen? Tukaj niti zorni kot ni pomemben. Včasih enostavno ne moreš vedeti kaj je prav in kaj ne, kaj je zate boljše in kaj slabše.

  Moral bi napisati “tudi v tvoje dobro”, potem bi bil prav razumljen.
  V opisanem primeru je bil sigurno usmerjen tudi v “dobro” Karmen. In to sem mislil.
  Večkrat sem že dejal, da mora človek slediti svojemu srcu, pa naj se gre za ljubezen, kariero, potovanje… Edino tako je kot posameznik izpopolnjen. In kot takšen je šele nekaj “vreden” tudi drugim ljudem.
  Ne moremo vedno soditi vsega samo po tistih nekaj lastnih izkušnjah. To je otročje. En del pomoči (usmeritev) dobimo med drugim v vrednotah. In tu se zelo strinjam z Žogco. Vsaj vedeti je potrebno kaj je prav in kaj narobe. Seveda vsi pojemo nekaj zarečenega kruha. Pa kaj. To dokazuje edino to, da smo vseeno sposobni stopiti iz svojih začrtanih okvirjev, kar je mimogrede za moje pojme zelo v redu. Kako bi bilo živeti brez okvirjev, brez vrednot, brez pameti. Lepo, če gledamo na stvar samo iz svojega zornega kota. Egoistično. Fora je v tem, da se situacija kaj hitro obrne za 180 stopinj in smo mi tisti, ki nas nekdo preprosto ne vidi, ker gleda samo nase. Koliko ljudi bo to mirno sprejelo? Saj je v bistvu pošteno. Jaz ne gledam nate, ti ne gledaš name. Kul. Vsi zadovoljni. A res??
  Moje mnenje in izkušnje so takšne, da ljudje, ki znajo in zmorejo zahtevati in pričakovati, so zmožni tudi dajati. Takšni, ki imajo svoje lastno zavedanje razčiščeno, takšni ne pričakujejo od drugih nemogočega in takšni so tudi mili sodniki, ker točno vedo, da tudi sami niso nezmotljivi.

  Jaz se “bojim” ljudi, ki svojega mnenja niso sposobni trezno zagovarjati. Ali pa ga sploh nimajo. Takšnih, ki jih je ena sama pragmatičnost. Ker vem, da jim ne pomenim prav nič. No jim, dokler imajo od mene neko korist. Kako bo nekdo zagovarjal mene, če še sebe obrne po trenutnem vetru oziroma je itak obrnjen kot se mu dvigne.

  Srčen po moje ne pomeni tega, da ne narediš tega kar čutiš. Nasprotno, srčni ljudje čutijo sebe in zato čutijo tudi druge ter so za dosego svojih ciljev pripravljeni tudi kaj narediti, seveda v nekih okvirjih. Ali ne narediti…
  Lynx, če so Žogcina načela ekstremna, potem se našim medčloveškim odnosom res slabo piše. Po tvoje je anarhija boljša? Kakor se komu dvigne?

 107. Izbrana said

  Web, jaz pa se vedno, vsakič znova, klanjam tvojemu izboru glasbe!!!

  Aleluja I za brana, klanjam se :mrgreen:

 108. zogca said

  To delajo pa slabiči. Ko imajo prvič občutek moči, si dajo duška.

  Da človeka ko je že na tleh, potem ne še zbrcaš.

 109. rumenooo said

  Relevanten podatek glede tega, da se moški ne spokajo od doma, ko si najdejo drugo. Samo to. Jih mora žena nagnati, ne odidejo sami. Pa saj bereš, si brala forume. Vedno je tako, da žena odkrije, da ima drugo in ga mora napoditi. Zelo redko se najde kakšen, ki sam odide.

  Pa se najde, Žogca. Poznam primer, ko je moški povedal ženi, s katero je bilo že vse zavoženo, da se bo ločil in odšel, pa mu ni dovolila. Grozila mu je celo z lastnim otrokom, da mu bo kaj storila. In tako je šlo vse v nič, njegova prva zveza in zveza z žensko, ki jo je resnično imel rad.

 110. Izbrana said

  Sorči, bejba moja, nekaj je misliti, nekaj pa vedeti!
  Jaz sem najprej mislila….potem vedela….zdaj spet mislim…..! Če bom še kdaj vedela…, hm…., bom kar poštena….z leti, z življenskimi (pre)izkušnjami in tudi z malce filozofiranja o tem kaj je življenje in v čem je njegov smisel, človek postane egoist! Pa sem tudi pred leti mislila, da se ne more zgoditi, da bom kdaj postala egoist! Zato se zdaj držim predvsem načela: Nikoli ne reci nikoli!

  Lej, jaz res ne mislim, da je to nekaj kar se zgodi in da odločitev ni tvoja.

 111. zogca said

  Poslušam komad I would do anything for love, but I won’t do that. In to bi nekje bilo tudi moje razmišljanje o celi tej temi. Vse bi naredila za ljubezen, ampak tega pa ne bi počela.

 112. zogca said

  Verjamem, da se to dogaja, ampak verjamem pa tudi, da večina žensk prevaranta pusti oditi oziroma ga same vržejo ven.

  Pa se najde, Žogca. Poznam primer, ko je moški povedal ženi, s katero je bilo že vse zavoženo, da se bo ločil in odšel, pa mu ni dovolila. Grozila mu je celo z lastnim otrokom,

 113. zogca said

  A ne? Če je to, da jaz zagovarjam poštenje, ekstremizem, potem pa res ne vem …

  če so Žogcina načela ekstremna, potem se našim medčloveškim odnosom res slabo piše.

 114. zogca said

  Saj, in če je človek egoist, potem hoče partnerja samo zase in ga ni pripravljen deliti z drugimi. Mar ne?

  In če je človek samovšečen, kot jaz sem, potem se ni pripravljen skrivati po motelih, v stanovanje hoditi ob urah, da ga ne bo kakšna soseda videla, pač, na skrivaj, paziti, ob katerih urah bo poklical, da ne bo kaj narobe … Kar se mene tiče, moški, ki žensko degradira na to, ne samo, da je ne ljubi, tudi spoštuje je ne.

  sporočilo, ki bi ga jaz dobila, če bi me moški hotel za ljubico, je, da me ne ljubi in ne spoštuje. Kogar ljubiš in spoštuješ, tega ne skrivaš, ampak ga ponosno pokažeš.

  človek postane egoist!

 115. maxi said

  …z leti, z življenskimi (pre)izkušnjami in tudi z malce filozofiranja o tem kaj je življenje in v čem je njegov smisel, človek postane egoist!

  Čist podpišem.

 116. zogca said

  Saj, in ko postaneš egoist, si si pripravljen moškega deliti z ženo? Kje je tukaj logika?

 117. Izbrana said

  Ali pa drugače….ga hoče imeti, ne glede na to, da “pripada” komu drugemu! V navednicah pa zato, ker NIHČE NIKOMUR NE PRIPADA!

  Saj, in če je človek egoist, potem hoče partnerja samo zase in ga ni pripravljen deliti z drugimi. Mar ne?

 118. Izbrana said

  Joj, Žogca, ko se človek spusti v to, mu je na začetku vseeno! Kaj sledi, je pa stvar vsake zgodbe posebej! Začne se pa vse na enak način: ljubiti in biti ljubljen (pa lahko tudi samo v popolnoma in/ali edino v seksualnem pomenu)!

  Saj, in ko postaneš egoist, si si pripravljen moškega deliti z ženo? Kje je tukaj logika?

 119. lynx said

  če so Žogcina načela ekstremna, potem se našim medčloveškim odnosom res slabo piše.

  A ne? Če je to, da jaz zagovarjam poštenje, ekstremizem, potem pa res ne vem …

  Še enkrat; verjetno ni tu nikogar, ki ne bi zagovarjal poštenja. V resnici ne govorimo o poštenju ampak o tem, kako na določeno situacijo gledamo z moralnega vidika. In tu smo si različni. Načela imajo strog okvir, držati se jih, pa je mnogo težje kot o njih govoriti. Življenje samo pa ni tako strogo, dopušča določen maneverski prostor. Če izustiš besedo “varanje”, se ne moreš izgovarjati, da imaš v mislih le seks, ker je varanje mnogo več. In če se ne boš izneveril svojemu načelu na prvi stopnji, se boš na tretji ali četrti, ampak še vedno se boš. V tem kontekstu pišem, da so Žogcina stališča prestroga, torej (vsaj zame) prej skrajna kot ne.

 120. karmen said

  Mislim, da se vse začne in konča osebno pri človeku. Človek odgovarja za sebe in samo za sebe. Če se kdaj zaljubim v vezanega moškega, bom razmišljala o svoji odgovornosti do sebe lastne. Jaz osebno verjamem v karmo in v to, da kar daješ, to dobivaš. Razčistila bi sama s seboj. In samo v tistih okoliščinah bi vedela, kako se počutim. Zato ne maram soditi. Seveda pod ozir vzameš vse ljudi, ki jih tako razmerje zadeva (žene, otroke, mame…) ampak ljudje počnemo veliko neumnosti, ko se odločamo za druge in predpostavljamo, kako se drugi počuti, in kaj bi drugi od nas želel. Če ne bi hotela biti ljubica nekomu, potem ne bi hotela biti npr. zato, ker se ne maram skrivati, ker ga hočem celega, ker ga nočem z nekimi odgovornostmi do žene, otrok.. (se pravi egoistični nagibi), ne pa zato, ker bi imela slabo vest, ker bo mogoče prizadet ne vem kdo tretji. V teh ocenah se tako ali tako ponavadi zmotimo, še zase ne vemo, kako se nam bo neka stvar izšla.

  Odgovornost prevzameš zase in ne jadikuješ, da ti je nevemkdo z nevemčim odvzel srečo itd, si pa tudi ne dovoliš pripeti odgovornost, da si kriv, ker so pač čustva do nekoga umrla in si mu/ji uničil življenje.

 121. zogca said

  Pripada mogoče ne, ampak če vsako noč spi v postelji z drugo žensko in z njo tudi seksa, ga pač jaz nočem imeti. In takšnega moškega ne morem ljubiti. Jaz še vedno trdim, da se zaljubljenost začne s tem, ko si dovolimo sanjati, s tem in z ničemer drugim. Si pač ne dovolim sanjati o tem, da bi takšen moški kdaj bil z menoj. Še nikoli v življenju me ni zamikalo, da bi karkoli imela z moškim, za katerega sem vedela, da je vezan. Nanje gledam povsem drugače. Zame so brezspolni.

  In še to. Tista urica ali dve sreče na teden mi ne bi odtehtalo tega, da bi se vse druge ure počutila slabo in ponižano. Govorimo seveda o tem, če se tistega moškega ljubi. Ker če ljubiš, potem ti ne more biti vseeno, da on vsako noč spi z drugo žensko, ne more ti biti. Vseeno ti je lahko samo v primeru, če ti gre samo za seks in igračkanje. Ampak če ti gre pa samo za seks in igračkanje, potem si pa za ta šport komot izbereš samskega. Pač moje mnenje.

  Ali pa drugače….ga hoče imeti, ne glede na to, da “pripada” komu drugemu! V navednicah pa zato, ker NIHČE NIKOMUR NE PRIPADA!

 122. maxi said

  Točno tako, ko prevzamemo odgovornost za svoje življenje; se prekine igra žrtve in konča kvazi moraliziranje. Sledi pa bolj svoboden vdih.

 123. maxi said

  Žogca zgoraj sem ti postavila eno vprašanje, pa nanj nisi odgovorila, pa saj niti ni važno.
  Cenim, da si načelna in poštena, vendar samo do tja, ko boš prvič požrla besedo. Od tu se pa začne moje načelo.

  Deeeeeeeeeej, smo zapeli, no! 🙂
  Meni je v bistvu vseeno v kaj verjamete in kako živite, dokler imam jaz mir ga tudi dajem. 😉

 124. Izbrana said

  Odgovornost do sebe in do svojega življenja! Vsak zase!
  Zame prevarane ženske niso žrtve nekoga ali nečesa (pa sem bil tudi sama prevarana!!), ampak žrtev same sebe, če ne znajo živeti dalje! In enako velja za moške!

  In, če bom kdaj spoznala vezanega moškega, s katerim se bom (na začetku) ujela tako in/ali drugače, se bo sam odločil, kako odgovoren bo od tistega trenutka dalje do svojega življenja (ali bo sedel na dveh stolčkih, dokler bo zneslo ali se odločil za enega ali drugega, ali pa na koncu padel v luknjo med njima….)! Jaz se bom odločila za svojega (kako dolgo bi špilala vlogo ljubica, ali šla dalje, ali pa celo uspela v partnerstvu….), njegova žena pa za svojega (ali bo gledala, ali pa ga že v štartu ali pa s časoma dala ne čevelj in živela dalje…)!

  Moje lastno prepričanje pa je, da je moraliziranje pred, med in potem samo izguba časa!!!

  Odgovornost prevzameš zase in ne jadikuješ, da ti je nevemkdo z nevemčim odvzel srečo itd, si pa tudi ne dovoliš pripeti odgovornost, da si kriv, ker so pač čustva do nekoga umrla in si mu/ji uničil življenje.

  Odskar sama pred sabo odkrito tako razmišljam, je moj vdih zelooooo svoboden!! In paše…

  Točno tako, ko prevzamemo odgovornost za svoje življenje; se prekine igra žrtve in konča kvazi moraliziranje. Sledi pa bolj svoboden vdih.

 125. Izbrana said

  Sem vedla, da bom zaštrikala s citati!!!! 🙂

  Ja, maxi, imaš srečo, da meni ni do Žogce (opa, zaenkrat 🙂 ), ker drugač ti ne bi več imela mir! 😉

 126. zogca said

  Jaz nisem imela namena moralizirati. Jaz samo povem, kakšno je moje prepričanje in v skladu z njim skušam živeti. Mi je pa jasno, da vsak po svoje. Niti se ne grem obsojanja sosedov, sodelavk in podobno. Kakor želijo. Edini človek, od katerega pa ne samo, da pričakujem, ampak tudi zahtevam zvestobo, je pa moj partner, tukaj pa ni kakor želi. Če ni sposoben biti zvest, tudi moj partner ne more biti. Kot sem rekla, sosedov, sodelavk in druge druščine pa … Kakor kdo želi. Vsak je odgovoren za svoje življenje. Jaz pa gotovo imam pravico, da pri takšnih rabotah ne sodelujem.

 127. zogca said

  In še to naj dodam. Da sploh ni keč v seksu. Pri varanju. Vsaj kar se mene tiče.

 128. lynx said

  “Še nikoli v življenju me ni zamikalo, da bi karkoli imela z moškim, za katerega sem vedela, da je vezan. Nanje gledam povsem drugače. Zame so brezspolni.”
  in
  “Ampak če ti gre pa samo za seks in igračkanje, potem si pa za ta šport komot izbereš samskega. Pač moje mnenje.”

  Tvoje razmišljanje je logično in pravilno. To si lahko privoščiš, ker si relativno mlada, brez otrok in imaš zato široko bazo “materiala”. Nis(m)o pa vsi ljudje v enakem (takem) položaju, zato malce dvomim v univerzalnost takih načel.

 129. maxi said

  Ena za še malo podžigat patetično stanje; ko se zgodi: 😎

 130. karmen said

  Žogca, še vezanost je relativna. Je bolj stanje duha, kot veljavnost poročnega lista. Jaz sem uradno vezana, kdaj me ima, da bi se odvezala, kdaj ima mojega moža, da bi se odvezal, pa svoj zakon ocenjujem kot zaenkrat zelo dober. 🙂

 131. zogca said

  Karmen, zdaj jim pa še napiši, kaj pomeni imeti škorpijona na vrhu sedme hiše in bodo razumeli, zakaj sem jaz takšna, kakršna sem. 😉

 132. lynx said

  Tudi jaz nisem kriv da sem tak kot sem. Verjetno imam tudi jaz kakšno žival v kakšni hiši. 😉

 133. maxi said

  Jaz pa sem čist marsikaj kriva, pa zagotov še kdaj tudi kaj bom. Tako.

  Mi je pa precej ljub rek:

  Cenim svojo svobodo,
  zato ne dajem občutka krivde,
  niti ga ne sprejemam.

 134. zogca said

  Kdor je po ascendentu biku, ima po vsej verjetnosti škorpijona na vrhu sedme. Ni nujno, ker lahko gre tudi za ujeto znamenje, je pa zelo verjetno, da je tako. Moj zunajzakonski partner je bil tudi bik v ascendentu in je imel vrh sedme v škorpijonu. Njegova stališča so bila tudi ekstremna (po vaše). Nisva pa midva bila čisto nič posesivna ali ljubosumna drug na drugega, ker sva se oba zavedala ekstremnosti svojih stališč in je bilo tako in tako jasno, da ga nihče ne bo sral.

 135. zogca said

  Tudi jaz jo cenim, Maxi. In če si moj partner najde drugo, želim biti svobodna oziroma oditi od njega. Sploh pa … Če je kurbarija, zakaj se to meni ne bi povedalo? Mogoče bi se šla pa tudi jaz potem kurbat. Če smo že na tem. Zakaj bi se samo en razmahnil, zakaj se ne bi potem kar oba? Mislim, če že gremo v skrajnosti …

  Cenim svojo svobodo,
  zato ne dajem občutka krivde,
  niti ga ne sprejemam.

 136. lynx said

  Žogca, za včeraj in predvčerajšnjim si mi napovedala ugodne dneve, ampak ni bilo nič posebnega. Niti kakega posebnega filinga, niti denarja…. 😉

 137. maxi said

  Tudi jaz jo cenim, Maxi. In če si moj partner najde drugo, želim biti svobodna oziroma oditi od njega. Sploh pa … Če je kurbarija, zakaj se to meni ne bi povedalo? Mogoče bi se šla pa tudi jaz potem kurbat. Če smo že na tem. Zakaj bi se samo en razmahnil, zakaj se ne bi potem kar oba?

  Mislim, da nisem nikjer napisala, da ne zahtevam iskrenosti v odnosu. Jaz samo ne sodim. Tudi kadar se zgodi (zame) neiskrena zgodba, ima verjetno povzročitelj razlog za takšno početje; če ne drugega se bo zgovarjal na zvezde…. 😉

 138. zogca said

  Ne vem, lynx, ne vem …

 139. zogca said

  Zanimivo je, ker takšni povzročitelji teh istih razlogov gotovo ne bi sprejemali, če bi se zgodili na drugi strani.

  Tudi kadar se zgodi (zame) neiskrena zgodba, ima verjetno povzročitelj razlog za takšno početje

 140. karmen said

  Žogca, jaz ne bi rekla, da so tvoja stališča ekstremna. Prej bi rekla, da so konsistentna s tabo tukaj in zdaj, sploh pa sprejmeš načela in jim daješ prednost pred konkrento situacijo. In škorpijonova načela so predvsem zelo zafiksirana. Če hoče na to nekdo pozitivno pogledati, bo rekel, da si človek s hrbtenico, s karakterjem, zanesljiva, če pa hoče na to nekdo pogledati negativno, bo pa rekel, da si rigidna, ne upoštevaš različnih okoliščin, da prehitro sodiš in da seveda menjaš načela – v kar te prej ali slej prisili življenje.
  Škorpijon na vrhu sedme hiše? Predvsem je zanesljiv partner in samo zanesljiv parter mu pride v poštev. Pa tu ne govorim o tisti zanesljivosti, ki jo vsi iščemo. Govorim o zanesljivosti, ki jo zahteva škorpijon in ki se vodnarju zdi dušeča, strelcu omejujoča, ribi kar paše, ovnu in levu tudi ampak enosmerno, dvojček je pa sploh ne razume. Ti imaš pa še merkurja v konjunkciji s plutonom (pronicljiv merkur, ki mu je skoraj vsak kompromis gnil kompromis), da ne govorim o planetih v škorpijonu. Samo glede na to, da imaš bika v ascedentu in luno v raku, si pa tako ali tako vroče ledena, sredina odpade. In to se nekomu lahko zdi ekstremno.

 141. karmen said

  “Tudi kadar se zgodi (zame) neiskrena zgodba, ima verjetno povzročitelj razlog za takšno početje; če ne drugega se bo zgovarjal na zvezde…. ”

  Jupiter, Maxi, Jupiter. Meni tako drag in tako blizu. 🙂

 142. lynx said

  Zanimivo je, ker takšni povzročitelji teh istih razlogov gotovo ne bi sprejemali, če bi se zgodili na drugi strani.

  To pa lahko drži, lahko pa tudi ne.

  Karmen te je zgoraj lepo opisala. Tudi jaz te večinoma hvalim, da ne bo pomote. Vedno pa se zapičim v tvoje črnobelo gledanje. Za razliko od tebe je moj pogled na svet namreč tak, da pri ljudeh rad iščem opravičila.

 143. maxi said

  Jupiter, Maxi, Jupiter. Meni tako drag in tako blizu. 🙂

  Glede na to, da najina Jupitra nista v/na istih točkah, jaz tebe vseeno razumem. 🙂

 144. Izbrana said

  Tudi to ni vedno res. Stvar posameznika. Sprejmeš, ali ne. Jaz sem. Obojestransko.

  Zanimivo je, ker takšni povzročitelji teh istih razlogov gotovo ne bi sprejemali, če bi se zgodili na drugi strani.

 145. Izbrana said

  Astrologija ni samo natalna karta. Tudi tranziti delajo svoje v različnih življenskih obdobjih! In ti to še kako veš. In človek se lahko kar konkretno spreminja skozi življenje. Določene fikcije glede na natal so, to je res. Je pa največkrat res, da kdaj kasneje v življenju delujemo bistveno drugače kot pred leti in lahko tudi zelo skregano s svojimi “natalnimi načeli”!

  Karmen, zdaj jim pa še napiši, kaj pomeni imeti škorpijona na vrhu sedme hiše in bodo razumeli, zakaj sem jaz takšna, kakršna sem. 😉

 146. karmen said

  Tudi jaz tebe Maxi, predvsem ko gre za prevzemanje odgovornosti nad lastnim življenjem in to v takih okoliščinah, ki si jih doživela in ki pri večini ljudi izovejo ravno nasprotno reakcijo. To je pa sposoben Jupiter: iti nad čas, prostor, lasten ego in pogledati na zadevo z nekega širšega zornega kota. Zato mu pa očitajo, da rad filozofira. 🙂

 147. maxi said

  Karmen te je zgoraj lepo opisala. Tudi jaz te večinoma hvalim, da ne bo pomote. Vedno pa se zapičim v tvoje črnobelo gledanje. Za razliko od tebe je moj pogled na svet namreč tak, da pri ljudeh rad iščem opravičila.

  Se pridružujem tudi jaz temu mnenju. Itak, da ste mi vsi tukaj fajni. 🙂 Sploh, kadar imamo konstruktivne s kančkom ognja podžgane debate, ki se vedno na koncu končajo s temo; sex :mrgreen: 😉 😛

 148. karmen said

  Izbrana, to je pa tako ali tako moje globoko verovanje, da je smisel človeškega življenja narediti nekaj iz sebe in iti nad natal. Astrologija ne sme postati “zapik”, ampak izziv, kako si pomagati z nekaterimi aspekti, da presežeš neke druge. Je samo gps, ne končen cilj. Veliko ljudi, ki se pa ukvarja z njo, pa to zamenja. Zato mi je blizu Imširagič, ki je pravzaprav “duhovni” oz. “filozofski” astrolog.

 149. maxi said

  Tudi jaz tebe Maxi, predvsem ko gre za prevzemanje odgovornosti nad lastnim življenjem in to v takih okoliščinah, ki si jih doživela in ki pri večini ljudi izovejo ravno nasprotno reakcijo.

  Saj vem, da se bo slišalo rahlo čudaško; ampak jaz mislim, da sem točno tam kjer moram biti. Neskončno hvaležna vesolju, da nisem več s svojim možem. On res ni bil zame in jaz ne zanj. In kar je skoraj dejstvo; če ne bi šel on čez rob, bi jaz verjetno danes bila še z njim. Torej, se sliši, kot da sem mu hvaležna, da me je varal.

 150. karmen said

  V bistvu te čisto razumem Maxi. 🙂

 151. lynx said

  Sploh, kadar imamo konstruktivne s kančkom ognja podžgane debate, ki se vedno na koncu končajo s temo; sex

  In kdo bo začel? S seksom mislim. 😀

 152. karmen said

  “Še nikoli v življenju me ni zamikalo, da bi karkoli imela z moškim, za katerega sem vedela, da je vezan. Nanje gledam povsem drugače. Zame so brezspolni.”

  Ta izjava, Žogca, me zabava. Me prav zanima, kako bi bilo, če bi te začel vztrajno pecati en totalno seksapilen strog devičnik z marsom v škorpijonu in z eno napako: imel bi ženo, ampak bi bil v fazi ločevanja (kar so itak vsi).
  Evo Lynx, pa smo pri seksu. 🙂

 153. zogca said

  Naj se oglasi, ko bo na papirju ločen. 😉

  Ampak si pa našla dražit me z idealnim moškim, devičnik z Marsom v škorpijonu. 😉 Bi bilo treba pogledati efemeride, kdaj so se takšni rojevali.

  Ta izjava, Žogca, me zabava. Me prav zanima, kako bi bilo, če bi te začel vztrajno pecati en totalno seksapilen strog devičnik z marsom v škorpijonu in z eno napako: imel bi ženo, ampak bi bil v fazi ločevanja (kar so itak vsi).

 154. zogca said

  A lahko jaz? 😉

  In kdo bo začel? S seksom mislim.

 155. karmen said

  “Naj se oglasi, ko bo na papirju ločen. ”

  In če bi se bil res pripravljen ločiti (dokončno odločitev bi seveda sprejel vzpodbujen z ljubeznijo, ki bi jo čutil do tebe), kaj pa uboga žena? 🙂

 156. zogca said

  Počakaj. Govorila si o nekom, ki bi se ločeval, še preden bi ga jaz spoznala. Da bi pa on zaradi mene prišel na idejo ločitve, ne, to pa ne, s tem pa nočem imeti opravka, pa če je trikrat devica z Marsom v škorpijonu. Potem pa raje vzamem kakšnega slabšega Marsa.

 157. maxi said

  Žogca teorija, teorija….
  Mam par trdnih trditev in prepričanj iz preteklosti; sredi čela so me počle tekom življenja.

 158. rimljancek said

  kolk ti šele težijo glede bloga na dnevniku, kjer že tedne in tedne ni nič novega

 159. zogca said

  Rimček, kaj? Je kdo tam kaj napisal? Sploh nisem odpirala. Nimam v tem trenutku moči ubadati se z dajanjem stvari še na tisti blog. Vem, da je grdo in bom … Saj bom.

 160. Boom said

  Ti šment. Na tem blogu vedno naletim na zanimivo debato, ko je že vse povedano, kar bi povedal tudi sam in je stvar tako rekoč že v zatonu. 🙂

 161. zogca said

  Ih, Boom … Ampak vem pa, da če ti usekaš kakšno močno, zna debata tudi oživeti. 😉 Sicer pa bo gotovo spet kmalu kakšna zanimiva.

 162. Boom said

  Ma zadnje čase sem z glavo čisto drugje (= v poslu) po drugi strani pa se mi nekak tudi več ne ljubi pisati, kar je spet en paradoks, kajti zaposlen sem pa prav s pisanjem nekih gradiv.

  Sem se pa kot zaprisežen borec za emancipacijo moških 🙂 včeraj oglasil na Nezvestobi, vendar nisem bil deležen milosti moderatorja. Verjetno za to ne, ker nisem namenil niti enega stavka glavnemu problemu in me je zbodel le eden od odgovorov.

  Zadnje čase se je tam oglasilo kar nekaj prevaranih moških in zelo velike razlike so v odgovorih napram postom, ki jih napišejo tudi prevarane ženske. Veliko več je v odgovorih poudarka na njihove prispevke k odnosu (da ne rečem že kar določanja njihove krivde, da so prevarani). Pa da ne bo pomote: vedno sem zagovarjal to, da v paru pišeta zgodbo dva in da dejanja in odnos enega vpliva tudi na dejanja in odnos drugega. Vendar v odgovorih ženska ženski – kot da druga plat ne obstaja.

  Po drugi strani je pa zanimiva razlika v načinu opisovanja problema. Večina teh moških je opisala problem širše in z neko mero samokritike napisala tudi svoje ne najboljše reakcije in dejanja, ki jih v ostalih postih vidiš redko.

 163. zogca said

  To je pa res. Ampak zame veš, da sem enako neusmiljena do žensk, ki varajo. Saj verjetno se še spomniš škandala, ki je nastal, ko sem eno zmerjala s kurbo. Ej, če se moške sme zmerjati s kurbirji, ko varajo, potem res ne razumem, zakaj se ne bi smelo s kurbo zmerjati poročene ženske s tremi otroci, ki si je omislila ljubimca. Moški je kurbir, ona pa nesrečna duša, ki je iskala sončni žarek … Blablabla. Ne pogoltnem.

  Zadnje čase se je tam oglasilo kar nekaj prevaranih moških in zelo velike razlike so v odgovorih napram postom, ki jih napišejo tudi prevarane ženske.

 164. Boom said

  Glede neobjave vzamem nazaj. Moj odgovor se je pojavil 🙂

  Ne spominim se teme, ki jo omenjaš. Bi pa jaz s kurbirji in kurbami bil malo bolj previden. Še vedno trdim, da se ne zgodi vsaka prevara v enakih okoliščinah ter z enakimi vzgibi in nameni in, kot sem nekoč že omenil, v marsikaterem primeru prevare zna biti celo kaj pozitivnega. Tako za posameznika (varajočega in/ali prevaranega), kdaj pa tudi za njuno nadaljnjo zvezo.

 165. mmisaa said

  Že dolgo me je imelo, da bi kaj dodala na vse tole pisanje.
  Končno sem se opogumila.:)
  Naši pogledi na življenje niso neka stalnica. Spreminjajo se skozi različne življenjske prigode. Misli in nazori pri dvajsetih niso enaki pri tridesetih, nikakor pa ne pri štiridesetih. Čeprav se tebi- žogca- zdi, da imaš trdna prepričanja in moralna načela, te vseeno mimogrede lahko spodnese. Še sama ne boš vedela kdaj.
  Kako lahko rečeš materi treh otrok, ki si je našla ljubimca, da je kurba? Sama ji nikoli ne bi rekla česa takega.
  Si se kdaj vprašala, kaj ljudi privede do dejanj, ki jih storijo?
  Imam dve znanki. Prva ima tri otroke, moža pa na delu v tujini. za vse je reva sama. Ne vem, kako zmore. Oče otrok pride domov na dva tedna, ves prijazen in ustrežljiv. Otroci se obešajo po njem. Pravijo, da ga imajo najraje, medtem, ko pa mati teh otrok pove, da si želi bližine, pogovorov. Da bi z nekom zaspala in se z njim zbudila, delila skrbi in delo. Ko sem ji rekla, naj ga pusti in si najde nekoga drugega, da ne bo šlo življenje mimo nje, pravi, da ni govora. Otroci bi jo zavrgli. Že sedaj je za vsak prepir kriva ona, ker je tečna. Ati nikoli. Kako naj taki ženski rečem kurba, če pa ni? Kurba, če si bo poiskala koga za pogovor in še kaj? Ne sodimo, če ne poznamo razmer.
  Drug primer. Kmalu po poroki mož doživi nesrečo. Ne umre, ampak postane drug človek, človek s posebnimi potrebami. Žena skrbi naenkrat za tri otroke. Dokler ji mož ne začne delati sramote. Ona se zlomi, ne zmore. Končno ga zapusti, okolica pa se začne zgražati, da je kurba. Mar ni rečeno v dobrem in slabem? V nesreči in sreči?
  Življenje je eno samo. Nekdo je pisal o čevljih. Ja, dokler si v svojih, ne veš, kako je hoditi v tujih.

 166. Boom said

  Mimogrede še ena zelo zanimiva tema: http://med.over.net/forum5/list.php?151

 167. Boom said

  ups, napačen link. Tole sem mislil: http://med.over.net/forum5/read.php?151,6624724

 168. zogca said

  Lej, gre za to, da so na tem istem forumu moške, očete treh ali pa enega otroka, zmerjali s kurbirji in to po tekočem traku. In se niso spraševali, kaj jih je privedlo do tega, da so si našli ljubico. Samo zato sem to napisala. Toliko pa menda moramo biti fer, da če moškim nalepimo takšno etiketo, jo potem lahko tudi ženskam. Če se za očeta treh otrok ne spodobi, da dopoldne med službo skače po motelih, potem se enako ne spodobi za mamo treh otrok. Samo to sem hotela napisati. Zdi se mi prav, da imamo enaka merila. Ne pa, da je moški kurbir, pri ženski pa iščemo razloge, s katerimi bomo opravičili njeno početje.

  Kako lahko rečeš materi treh otrok, ki si je našla ljubimca, da je kurba? Sama ji nikoli ne bi rekla česa takega.
  Si se kdaj vprašala, kaj ljudi privede do dejanj, ki jih storijo?

 169. zogca said

  Lej, primer s foruma ni bil podoben niti prvemu niti drugemu. In je bil pač opisan kot premamil me je sodelavec, pač metuljški, pač … Kar pa tvojih dveh primerov tiče. V prvem se je ženska strinjala, da gre mož v tujino in takšno stanje je tudi posledica njenih odločitev. V drugem primeru pa je ženska tako in tako moža zapustila, ni ga varala, tako da sploh ne vidim težave.

  Imam dve znanki. Prva ima tri otroke, moža pa na delu v tujini. za vse je reva sama. Ne vem, kako zmore. Oče otrok pride domov na dva tedna, ves prijazen in ustrežljiv. Otroci se obešajo po njem. Pravijo, da ga imajo najraje, medtem, ko pa mati teh otrok pove, da si želi bližine, pogovorov. Da bi z nekom zaspala in se z njim zbudila, delila skrbi in delo. Ko sem ji rekla, naj ga pusti in si najde nekoga drugega, da ne bo šlo življenje mimo nje, pravi, da ni govora. Otroci bi jo zavrgli. Že sedaj je za vsak prepir kriva ona, ker je tečna. Ati nikoli. Kako naj taki ženski rečem kurba, če pa ni? Kurba, če si bo poiskala koga za pogovor in še kaj? Ne sodimo, če ne poznamo razmer.
  Drug primer. Kmalu po poroki mož doživi nesrečo. Ne umre, ampak postane drug človek, človek s posebnimi potrebami. Žena skrbi naenkrat za tri otroke. Dokler ji mož ne začne delati sramote. Ona se zlomi, ne zmore. Končno ga zapusti, okolica pa se začne zgražati, da je kurba. Mar ni rečeno v dobrem in slabem? V nesreči in sreči?

 170. lynx said

  V prvem se je ženska strinjala, da gre mož v tujino in takšno stanje je tudi posledica njenih odločitev.

  Se večinoma strinjam s tabo. Mislim pa, da je glavna težava v tem, da popolnoma vsega ne moremo predvideti, še težje pa vse preprečimo. Naše odločitve niso vedno pravilne (oz. nimajo rezultata, ki smo ga želeli) in marsikdaj se nam ne izide, četudi stoodstotno sledimo svojim, še tako dobrim in plemenitim načelom. Takrat si postavljen pred dejstvo; ne popustiti in trpeti ali malo zrahljati svoja stališča in potem lažje zadihati. Prvih primerov je zelo malo, če boš pa med njimi, kapo dol.

 171. romeno said

  To “šalo” sem slišal danes 🙂

  Ko je Bog ustvarjal ženam može … je ženam obljubil, da bodo lahko dobre in idealne može našle v čisto vsakem kotu sveta.

  In potem je naredil Zemljo okroglo.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: