Žogca v ofsajdu

In nič več v pričakovanju sodniške piščalke

Brez smeri in brez cilja!

Posted by zogca na november 21, 2010

Nedelja je in zato sem prvo kavo (okej, to, kar jaz pijem, res ni kava) spila šele ob dveh, čeprav mi sploh ne bi škodovalo, če bi vstala ob osmih in se lotila “pucanja” starih grehov, preden jutri spet pridem pred oči svoji šefinji. Ne ljubi se mi, v tem trenutku se mi ne ljubi. Sem pač v obdobju, ko imam zase in za svoje trenutne potrebe več kot dovolj, ciljev, zaradi katerih bi se mi zdelo vredno delati petke in svetke ter jutra in noči, pa trenutno nimam. Vprašala sem se, česa že zelo dolgo nisem počela, pa sem imela nekoč to zelo rada in prišla sem do zaključka, da že zelo dolgo nisem sama hodila po svojih naljubših ulicah, šla na tista mesta, za katera pravim, da so moja. Pač, zadnje čase sem hodila po asfaltu, ki ne pozna mojega koraka. Obula sem gumijaste škornje, v roke vzela prozoren dežnik in se odpravila v dež in temo. Brez smeri in brez cilja …

… iskat novo smer in nov cilj.

Advertisements

229 komentarjev to “Brez smeri in brez cilja!”

 1. StaneP said

  Če že smeri ni bilo… Ali si vsaj čofotala po lužah?

 2. zogca said

  Aha!!!!!! Zato pa sem si dala iz Anglije poslati te škorenjce. 😉 Da lahko gazim, kjer hočem.

 3. rimljancek said

  in kaj se je potem zgodilo?

 4. zogca said

  Nič, Rimček, nič. Prišla sem domov. Še vedno sem brez prave smeri oziroma cilja. V bistvu ne, jaz še vedno imam isto smer in isti cilj, že zelo dolgo, ampak je žal s to smerjo in s tem ciljem tako, da v solo izvedbi to ne gre. In zato se mi vse to trenutno zdi daleč, predaleč. Čeprav vem, da ni.

 5. lynx said

  Smer ni zelo pomembna, cilji pa, ko jih enkrat dosežeš, počasi nekako zvodenijo…
  Ob tej objavi se mi poraja vprašanje kaj je sploh pomembno? Da smo srečni? In kaj je sreča? Kolikor ljudi, toliko odgovorov. Zdi se mi, da je to tisto kar želimo imeti, pa (še)nimamo. Z vsako izpolnitvijo cilja se nam občutek sreče ob njegovem dosegu premakne nekam drugam, naprej. Verjetno je tako prav, saj bi v nasprotnem primeru stagnirali.
  Vsem, ki vam ne gre vse kot po maslu, pa svetujem, da počakate, da se vam planeti razvrstijo po pravem redu. Prav vse pa tudi ni v naši moči (Maxi sorry).

 6. alexia said

  Dežnik je lušten jaz bi še škorenjce vidla.mislim,da si že na novem startu sam v vseej tej gužvi nisi niti opazila in kmalu se bo pokazal tudi prekrasni cilj…

 7. zogca said

  :mrgreen: in :mrgreen: in :mrgreen:

  Čeprav je res.

  Je pa res tudi to, da ti noben aspekt ne prinese tistega, kar ti ni zapisano že v sami natalni karti.

  svetujem, da počakate, da se vam planeti razvrstijo po pravem redu

 8. zogca said

  Seveda je. Kdor sede v vlak za Pariz, ne more pričakovati, da bo prišel v Frankfurt.

  Smer ni zelo pomembna, cilji pa, ko jih enkrat dosežeš, počasi nekako zvodenijo…

 9. Om Nom Nom said

  OOO, Shangri-La od Odeje! Lepa kolekcija, jaz imam turkizno…

 10. zogca said

  Je v sami objavi link do škorenjcev.

  Lahko pa tudi še enkrat. 😉 http://www.shrani.si/f/1t/HI/2yWUEJUM/moj-kompletek02.jpg

  bi še škorenjce vidla

 11. karmen said

  Lynx, tole o ciljih… kar malce globoke misli za tipa pod 50. 🙂 Tudi jaz zadnje čase ugotavljam, da so cilji neka finta, s katero se malo zavajamo, da bomo srečni, ko (če) ga dosežemo.

 12. zogca said

  Jaz imam štiri komplete!!!

  Najlepša posteljina na svetu. Vsaj meni.

  OOO, Shangri-La od Odeje! Lepa kolekcija, jaz imam turkizno…

 13. zogca said

  Ne strinjam se.

  Okej, ne rečem, če bi moj cilj zdaj bil prepotovati Skandinavijo in bi brez tega lahko komot bila srečna. Če pa je moj cilj imeti družino in otroke, ipak ni mogoče reči, da se samo zavajam, ko to hočem. Ker potem lahko rečemo, da je tri četrtine ali še več sveta zavajanih in zavedenih s strani samih sebe.

  Tudi jaz zadnje čase ugotavljam, da so cilji neka finta, s katero se malo zavajamo, da bomo srečni, ko (če) ga dosežemo.

 14. A65 said

  Lynx, zdi se mi pomembno, da ob dosegi cilja za hip postaneš in si rečeš: “Yes! To je to!”

  Potlej pa z radovednim nasmeškom, odprtih oči uživaš v malenkostih. Z zaupanjem, da vse, kar je pomembno zate ta hip, pravzaprav že imaš.

 15. zogca said

  Podpišem!!!

  Je pa res, da enim potem vse dol pade in potem, ko bi lahko bili srečni, tako dolgo izzivajo nesrečo, da so spet nesrečni.

  Potlej pa z radovednim nasmeškom, odprtih oči uživaš v malenkostih. Z zaupanjem, da vse, kar je pomembno zate ta hip, pravzaprav že imaš.

 16. karmen said

  Meni se zdi, da zelo veliko ljudi doseže ta cilj, dobi družino in otroke, ampak če jih potem vprašaš, če so srečni… Pa bi rekla, da je z vsemi cilji tako. Ne vem, če je kakšna zadeva sama po sebi, ki človeka naredi srečnega na dolgi rok.

  Glej, imela sem 30, ko sem se ful zaljubila, še danes sva poročena in imava dva otroka, in lahko rečem, da je zelo lepo. Hišo imam tako, kot sem jo hotela imeti, kamin gori… in veš zakaj rada berem tvoj forum? Ker mi pričara vzdušje filma Sex in the city. Ker se mi je vedno tako frajersko zdelo – samostojna bejba, mesto, fensi šmensi zadevce, čas za hobije, tipčki na izbiro… Nisem imela prilike za to. Pa sem zelo vesela, da sem kjer sem, ampak na moji postelji so stalno neke igračke, ne pa dežnik v stilu škornjev. 🙂

 17. lynx said

  Kdor sede v vlak za Pariz, ne more pričakovati, da bo prišel v Frankfurt.

  Napisal sem: “ni zelo pomembna”. V Parizu se presedeš i pravo za Frankfurt. Cilj izpolnjen. 🙂

  kar malce globoke misli za tipa pod 50.

  Si prepričana? Mislim… o letih? 😉

  Če pa je moj cilj imeti družino in otroke, ipak ni mogoče reči, da se samo zavajam, ko to hočem.

  Ne zavajaš se da to hočeš, ampak se morda zavajaš, da te bo to izpolnilo. Verjetno da, ni pa nujno.

  Lynx, zdi se mi pomembno, da ob dosegi cilja za hip postaneš in si rečeš: “Yes! To je to!”

  Točno tako. Vzhičenje. Čeprav kratko traje. Sem želel že zgoraj nekaj o tem, pa sem se zdel že sam sebi osladen.

 18. karmen said

  Lynx, prepričana pa ne morem biti. 🙂

 19. lynx said

  Glej, imela sem 30, ko sem se ful zaljubila, še danes sva poročena in imava dva otroka, in lahko rečem, da je zelo lepo. Hišo imam tako, kot sem jo hotela imeti, kamin gori… in veš zakaj rada berem tvoj forum? Ker mi pričara vzdušje filma Sex in the city. Ker se mi je vedno tako frajersko zdelo – samostojna bejba, mesto, fensi šmensi zadevce, čas za hobije, tipčki na izbiro… Nisem imela prilike za to. Pa sem zelo vesela, da sem kjer sem, ampak na moji postelji so stalno neke igračke, ne pa dežnik v stilu škornjev.

  Že zdavnaj sem pripopal tisto o kurah, ki bi rade ven iz kurnika in tistih ki so zunaj, pa bi rade noter. 😉

 20. zogca said

  Drži, ampak se pa takrat potem moraš dati na pravi vlak. Če vedno sedeš na napačnega, pač potuješ po Evropi gor in dol.

  Napisal sem: “ni zelo pomembna”. V Parizu se presedeš i pravo za Frankfurt. Cilj izpolnjen.

 21. zogca said

  Lej, odkar sem imela dva meseca priložnost živeti z otrokom (ne ves čas, večino časa pa je bil zraven), je to nekaj, kar si želim. Vsekakor pa se zavedam, da eno malo bitje na svet ne pride zato, da bi mene izpolnilo. Ne moreš od drugega pričakovati nekaj, česar niti sam sebi ne znaš dati.

  Ne zavajaš se da to hočeš, ampak se morda zavajaš, da te bo to izpolnilo. Verjetno da, ni pa nujno.

 22. zogca said

  Zdaj se pa režim kot pečen maček!!!!!

  :mrgreen: in :mrgreen: in :mrgreen:

  Saj včasih je res tako. So pa obdobja, ko ni tako. Ko sem preprosto žalostna in mi spodaj našteto nič ne pomeni.

  in veš zakaj rada berem tvoj forum? Ker mi pričara vzdušje filma Sex in the city. Ker se mi je vedno tako frajersko zdelo – samostojna bejba, mesto, fensi šmensi zadevce, čas za hobije, tipčki na izbiro…

 23. karmen said

  “Že zdavnaj sem pripopal tisto o kurah, ki bi rade ven iz kurnika in tistih ki so zunaj, pa bi rade noter.”

  Je pri petelinih kaj drugače? 🙂 In da ne bo pomote – ne želim si ven. Moj point je bil pravzaprav v tem, da je cilj vedno nekaj v prihodnosti in da če cilj išče človek v prihodnosti, bo vedno tam ostal. Sicer pa ne poznam človeka, ki bi bil stalno srečen. Poznam nekaj ljudi, ki so večinoma zadovoljni, notranje mirni in to je kar lep dosežek.

 24. zogca said

  Jaz poznam enega, ampak blefira. Je pa njegova žena stalno nesrečna.

  Sicer pa ne poznam človeka, ki bi bil stalno srečen.

 25. zogca said

  Oni bi znali biti glede tega še hujši. 😉 Ker imajo manj posla z jajci in piščanci. 😉

  Je pri petelinih kaj drugače?

 26. StaneP said

  Že zdavnaj sem pripopal tisto o kurah, ki bi rade ven iz kurnika in tistih ki so zunaj, pa bi rade noter.

  Jap.
  Upam da mi ne bo nobena zamerila primerjave. Karmen ima na postelji zlatnino, in čeprav se ne sveti tako zelo sijoče kot npr Žogcina bižuterija, mislim da vsi vemo kaj je vrednejše…
  Žogca, tvoja izjava o tem da si po dveh mesecih življenja z otrokom, želiš tudi sama otroka in družino, se mi zdi sebična, egocentrična in otročja. Oprosti, a tko na hitro se tebi dogaja?

 27. zogca said

  Ejjj! Jaz sem otroka želela tudi prej, lepo prosim. Nisem pa imela izkušnje s tem. Zdaj jo imam in vem, da je moja želja pristna in še bolj močna je postala. Menda me ne boste zdaj pribijali na zid, ker bi pri 34-ih letih rada otroka? Kdaj, če ne zdaj? Pri 44-ih?

  Žogca, tvoja izjava o tem da si po dveh mesecih življenja z otrokom, želiš tudi sama otroka in družino, se mi zdi sebična, egocentrična in otročja. Oprosti, a tko na hitro se tebi dogaja?

 28. StaneP said

  No, no! Nihče te ne pribija na zid!!! Moj komentar je namenjen izjavi, taki kot je bila in ne tebi kot človeku. Pa saj te ne poznam! In te kot človeka ne sodim

 29. zogca said

  Saj, kaj je bilo narobe s samo izjavo?

 30. StaneP said

  Jaz sem mnenja, da je prvo potrebno najti človeka, s katerim se vsaj v principu vidiš celo življenje. Šele nato pride otrok ali več njih, kot skupna želja oz. potreba.

 31. karmen said

  “Jaz poznam enega, ampak blefira. Je pa njegova žena stalno nesrečna.”

  Ha ha, tako si lahko srečen ja.

  “Karmen ima na postelji zlatnino, in čeprav se ne sveti tako zelo sijoče kot npr Žogcina bižuterija, mislim da vsi vemo kaj je vrednejše…”

  Jaz pa mislim, da ne vemo vsi, kaj je vrednejše. Imam družino, najlepše trenutke doživljam v njej, da bi mi pa to zadoščalo v nekem osebnem smislu izpolnjenosti? Na družino in na otroke ne gledam kot na nujen pogoj za srečo ali zadovoljstvo ženske. Ali moškega. Nekaj drugega je, znotraj nas, bi rekla.

 32. zogca said

  Res je, da je sreča v nas, ampak je pa tudi res, da ponavadi za srečo potrebujemo tudi kaj okoli sebe.

  Nekaj drugega je, znotraj nas, bi rekla.

 33. zogca said

  In če ga ne najdem, naj ostanem brez otroka?

  Jaz sem mnenja, da je prvo potrebno najti človeka, s katerim se vsaj v principu vidiš celo življenje. Šele nato pride otrok ali več njih, kot skupna želja oz. potreba.

 34. karmen said

  “Res je, da je sreča v nas, ampak je pa tudi res, da ponavadi za srečo potrebujemo tudi kaj okoli sebe.”

  Ja, saj vem. Mene zdajle neskončno osrečuje moj oranžni tigerček, ki čudovito prede. 🙂

 35. lynx said

  Drži, ampak se pa takrat potem moraš dati na pravi vlak. Če vedno sedeš na napačnega, pač potuješ po Evropi gor in dol.

  ..in ugotoviš, da si doživel nekaj neprimerno lepšega, kot bi denimo v Frankfurtu. 🙂

  Lej, odkar sem imela dva meseca priložnost živeti z otrokom (ne ves čas, večino časa pa je bil zraven), je to nekaj, kar si želim.

  Ahaaaaaaa! Ni bilo dolgo nazaj, ko si se čudila sama sebi zaradi pomanjkanja materinskega nagona. 😉

  Je pri petelinih kaj drugače? In da ne bo pomote – ne želim si ven. Moj point je bil pravzaprav v tem, da je cilj vedno nekaj v prihodnosti in da če cilj išče človek v prihodnosti, bo vedno tam ostal. Sicer pa ne poznam človeka, ki bi bil stalno srečen. Poznam nekaj ljudi, ki so večinoma zadovoljni, notranje mirni in to je kar lep dosežek.

  Ne, seveda je isto. Primerjava je slučajna (le kje ste videli poln kurnik petelinov?). Se pa hitro poistovetite. 😉
  Pregovor tudi ni mišljen dobesedno. Govori le o tem, da velikokrat ne vemo kaj imamo in da sosedova trava ni nič bolj zelena.

 36. StaneP said

  Eh, sedaj sem jaz nekaj pameten… Sina sem imel pri 22-tih. Ločila sva se pri 25-tih. Nič ni tako kot bi si želel in kot sem se trudil narediti. Zato mi je pa toliko pomembno to, s kakšnim človekom imaš opravka. Sploh če imaš z njim otroka!

 37. StaneP said

  In če ga ne najdem, naj ostanem brez otroka?

  JA

 38. karmen said

  Velikokrat se res ne zavedamo, kaj imamo. Vse dobro postane samoumevno, probleme pa potenciramo. Zato je dobro imeti to človeško lastnost ozaveščeno. Predvsem petelinom okoli abrahama bi to koristilo, ker se jim potem sicer zgodi, da malo pred 60. letom hodijo v vrtec po novo generacijo svojega naraščaja, pa ne izgledajo več tako pristno srečni. 🙂

 39. zogca said

  Sori, ampak ne bo odgovor ja. Pa če izpadem še tako zelo sebična. Ker hej, v končni fazi poznam celo morje moških, ki so bili poročeni leto, dva, tri, imajo enega ali dva otroka, so tako ali drugače ekspresno usrali svoje zakone, ampak starši pa so, imajo otroke. Jaz pa ne bi smela imeti otroka?

  Si pa lahko o enem brez skrbi, ne bom ga podtikala.

  JA

 40. zogca said

  Evo! Nisem tega komentarja niti videla, ko sem pisala odgovor. Moj bivši je svoj zakon zavozil (on, lično in svojeručno) že pri 22-ih, otrok mu je pa ostal za vedno. In kaj, če se jaz zdaj poročim in po dveh letih ločim, imam pravico do otroka? Če pa se zavestno odločim, da se ne bom poročila, potem pa te pravice nimam? In ja, moj bivši nori iz enega brodoloma v drugega (okej, vmes ima ekstaze sreče) in vedno ko brodolomi in je na dnu obupa je otrok tisti razlog, zaradi katerega živi. Na primer. Meni seveda ta privilegij ne pripada? Mislim, da bi vedno imela za kaj živeti, tudi ko je najhuje.

  Aja, pa mislim, da bi bila super mama in tega ne mislim samo jaz.

  Eh, sedaj sem jaz nekaj pameten… Sina sem imel pri 22-tih. Ločila sva se pri 25-tih.

 41. lynx said

  In če ga ne najdem, naj ostanem brez otroka?

  Nekoč, še v tvojih “sentimentalnih” časih, je bilo veliko govora o “ljubezni našega življenja” in podobnih zadevah. Žalostno dejstvo je, da ni zelo veliko parov, ki celo življenje preživijo tako, kot so izjavili ob poročni zaobljubi.
  In dejstvo je tudi, da se večina ljudi poroči z nekom, ki je bil ob pravem času na pravem mestu in ne zato, ker bi bil “ljubezen mojega življenja”. Žalostno? Ni romantično, je pa produktivno.

 42. Žogca, nikar v smer, ki se ne konča srečno.
  Vem, da razmišljaš…shit moja biološka ura tiktaka, za kaj že živim in delam….
  Hočem otroka!
  Ne bom ti govoril kako in kaj, ampak… ne delaj tega!

 43. zogca said

  Takšnih na srečo ne poznam veliko.

  Predvsem petelinom okoli abrahama bi to koristilo, ker se jim potem sicer zgodi, da malo pred 60. letom hodijo v vrtec po novo generacijo svojega naraščaja, pa ne izgledajo več tako pristno srečni.

 44. zogca said

  Saj nič ne delam!!!!!!!

  Ne bom ti govoril kako in kaj, ampak… ne delaj tega!

 45. zogca said

  Če mi je tako lepo potovati okoli, zakaj sem potem tako nesrečna brez Frankfurta? 😉

  ..in ugotoviš, da si doživel nekaj neprimerno lepšega, kot bi denimo v Frankfurtu.

 46. zogca said

  Evo!!!

  Ahaaaaaaa! Ni bilo dolgo nazaj, ko si se čudila sama sebi zaradi pomanjkanja materinskega nagona.

 47. StaneP said

  Žogi oprosti. Bil sem preveč trd. Nisem rekel, da ga ne smeš imeti. Lej jo!! Mislim celo (kolikor te poznam), da boš zelo dobra mama. Ampak ne morem se strinjati, da je otrok nek ženski projekt. Toliko sranja sem že videl v življenju na to temo…

 48. imam pravico do otroka?
  Otrok ni pravica.pika.

 49. karmen said

  “Takšnih na srečo ne poznam veliko.”

  Jih boš srečala, ko boš hodila v vrtec. 🙂 In o kakšni biološki uri govorite, saj bejba še 40 nima! 🙂 Žogca, Emo vprašaj, meni je nekaj napovedovala še otroke, in mi dopovedovala, da do 45. to ni neka starost.

 50. zogca said

  Saj ne bo samo ženski, moški ga bo naredil. Vedoč in prostovoljno.

  Ampak ne morem se strinjati, da je otrok nek ženski projekt.

 51. zogca said

  O, pa je. In celo zagotovoljena z ustavo!!!

  Otrok ni pravica.pika.

 52. zogca said

  Ne, ni tako huda starost za tretjega otroka, vsekakor pa je za prvega.

  Žogca, Emo vprašaj, meni je nekaj napovedovala še otroke, in mi dopovedovala, da do 45. to ni neka starost.

 53. Dokler tako razmišljaš in otroka tlačiš skupaj z pravico in ustavo….
  To ni o.k.
  Otrok je dar, darilo kozmosa in sil, ki jih ne razume človeški intelekt.
  In vsako darilo je vredno svojega podarjevalca in tistega, ki se mu podari.
  Nihče pa nima pravice zahtevati, da darilo tudi dobi. Ker to potem preprosto ni več darilo.

 54. zogca said

  Saj in jaz se bom tudi “potegovala” za to darilo. Kot ste se vsi drugi, ki ste ga dobili. Pač, seks in seks brez zaščite. Če ne seksam ali pa vedno natikam gor kondom, potem je logično, da mi vesolje tega dara ni dalo. Mar ne?

  Ne morem jaz cviliti (in tudi ne cvilim), da mi vesolje tega daru ni dalo, če pa sem samo enkrat v življenju (in to prejšnji mesec) nezaščiteno seksala na ovulacijo. Imam tudi jaz pravico preveriti, ali mi bo vesolje dalo dar ali ne.

  Otrok je dar, darilo kozmosa in sil, ki jih ne razume človeški intelekt.
  In vsako darilo je vredno svojega podarjevalca in tistega, ki se mu podari.
  Nihče pa nima pravice zahtevati, da darilo tudi dobi. Ker to potem preprosto ni več darilo.

 55. StaneP said

  Saj ne bo samo ženski, moški ga bo naredil. Vedoč in prostovoljno.

  Ja itak. Za takšno da bi ga podtaknila te pa res nimam. Ne razumeš, kaj sem hotel povedati. V tvoje dobro, predvsem pa v dobro otroka si prvo dobro izberi moškega! Moškemu bi rekel, da naj si pa dobro izbrere žensko. Otrok naj bi bil šele posledica dobrega partnerstva. Če seveda razmišljamo na dolgi rok…
  Samo moje mnenje pač. Vsak naj pa živi kot njemu paše.

 56. Janis said

  In če ga ne najdem, naj ostanem brez otroka?

  Moje stališče poznaš. In to je, da podpiram vsako željo po otroku, dokler je v ospredju dejstvo, da nihče ne sme biti prisiljen v starševstvo in da je treba za otroka kvalitetno skrbeti 18+ let.

 57. zogca said

  Poznam. In nihče ne bo prisiljen. 😉

  Moje stališče poznaš. In to je, da podpiram vsako željo po otroku, dokler je v ospredju dejstvo, da nihče ne sme biti prisiljen v starševstvo in da je treba za otroka kvalitetno skrbeti 18+ let.

 58. zogca said

  Pa saj ga bom!!! Halo!!!

  Nikjer nisem nič napisala o tem, da grem jutri to delat in da ne mislim s tem moškim biti v paru. Se komot grem z očetom otroka tudi družino. Ne mislim pa več iskati ljubezni do smrti in šele ko bom imela vse garancije, da bo res do smrti … Ker teh garancij ni in jih nikoli ne bo. V tem je stvar. Da zdaj to razumem.

  Jaz sem vedno prej razmišljala, da mora vse biti prej stoodstotno porihtano in šele potem … Zdaj mi je jasno, da če bom šla na vse stoodstotno, bo na koncu nič od nič.

  Samo to je moje spoznanje.

  Vi ste zdaj vsi razumeli, da bom šla jaz jutri delati otroka. NOT!

  Ja itak. Za takšno da bi ga podtaknila te pa res nimam. Ne razumeš, kaj sem hotel povedati. V tvoje dobro, predvsem pa v dobro otroka si prvo dobro izberi moškega! Moškemu bi rekel, da naj si pa dobro izbrere žensko. Otrok naj bi bil šele posledica dobrega partnerstva. Če seveda razmišljamo na dolgi rok…
  Samo moje mnenje pač. Vsak naj pa živi kot njemu paše.

 59. Janis said

  Jaz imam tri otroke, zato mi je še toliko bolj nedoumljivo, da si nekateri posamezniki na podlagi lastne morale jemljejo pravico odločati, kdo sme biti starš in kdo ne.

 60. Tvoje razmišljanje mi ni všeč, ampak naredi po svoji vesti…
  Imam tudi jaz pravico preveriti, ali mi bo vesolje dalo dar ali ne.
  Imaš pravico, ampak pravica ni seks…no bolje rečeno da darilo dobiš če imaš nekoga res rad in ne zato ker ga od njega zahtevaš.

 61. zogca said

  Nič ne delam!!! Samo svoje prioritete spreminjam. To je vse. Do zdaj sem vse svoje upe in želje in trud vlagala v moške. Tega ne bom več počela. Zdi se mi plemeniteje, da skrbim za otroka kot za odraslega moškega, kateregakoli že pač.

  ampak naredi po svoji vesti…

 62. zogca said

  Ni res! Poznam celo plejado moških, ki so to darilo dobili, pa nikogar niso imeli zares radi. Ali pa lahko rečeš, da ima moški svojo ženo res rad, če jo zapusti še z dojenčkom? Več takšnih namreč poznam.

  no bolje rečeno da darilo dobiš če imaš nekoga res rad in ne zato ker ga od njega zahtevaš.

 63. Janis said

  Otrok je sicer res dar, ampak to je stvar osebnostne zrelosti in ničesar drugega.

 64. zogca said

  Dar, ki si ga je vsak, ki ga je prejel, v bistvu vzel, ko si je upal nezaščiteno seksati. Jaz si do zdaj nisem upala, zdaj si pa bom. Vedno sem mislila, da mora vse prej biti tipi top. Na ta tipi top lahko čakam do večnosti.

 65. zogca said

  V končni fazi. Jaz bi v tem trenutku lahko bila noseča (seveda nisem), ker sem prejšnji mesec nezaščiteno seksala na ovulacijo. In evo, ravno tako ne bi bila v paru in ravno tako moj otrok ne bi imel družine, čisto vse bi bilo isto. Ampak ker sem prejšnji mesec še bila v paru, mi nihče ne bi očital sebičnosti, zdaj pa mi jo? Ni logike.

 66. karmen said

  “Zdi se mi plemeniteje, da skrbim za otroka kot za odraslega moškega, kateregakoli že pač.”

  Hahaha.

  Sicer pa nobenega moškega ne poznam, ki bi se strinjal s tem, da se ima ženska pravico odločiti sama za otroka. Vsi potem govorijo o tem, da ima otrok pravico do očeta. O tem je lepo pisala dr. Zaviršek, ki je potem razložila, da je eno biološko starševstvo, drugo pa socialno, in da človeški otrok potrebuje socialno starševstvo.

 67. Janis said

  Ne, ne. To, da je otrok dar, je način tvojega dojemanja otroka in ne način, po katerem si prišel do njega. Jaz ne bom nikoli drugače gledala na svoje otroke kot na dar, čeprav so, grobo rečeno, “narejeni in plačani”. Lahko bi bilo pač samo “narejeni”. Ni poanta v postopku, ampak v tvojih vrednotah.

 68. StaneP said

  Mah, brezveze. Ženske ste zopet zašle. No, ne vse. Vse to govorjenje o pravicah v zvezi z otrokom je bullshit. Nekaj podobnega, kot če bi dec zahteval seks od ženske samo zato, ker je pač njegova žena. Ustava je pa sploh papir, ki s tem naj ne bi imela nobene zveze. Ustava ureja družbo, ne pa partnerstev. Ljudje dejansko ščijemo proti vetru in se sploh ne zavedamo da nam scalnico že veselo meče nazaj v obraz. In potem poizkušamo regulirati veter…
  Ja, zdrava kmečka pamet je žal postala največji bedak. Ampak seveda samo do takrat, ko jo za drag denar uporabi npr psiholog. Seveda ji ne reče zdrava kmečka pamet, ker jo ne bi mogel drago prodati, temveč ji reče znanje.
  In moje pisanje nima nobene zveze z mojo moralo.

 69. Janis said

  Vse to govorjenje o pravicah v zvezi z otrokom je bullshit.

  Seveda nima nihče “pravice do otroka”. Imamo pa več možnosti, da se odločimo, ali hočemo biti starši ali ne. In če je danes možnosti več kot leta 1900, to še ne pomeni, da je vsaka klasična odločitev apriori prava in vsaka neklasična odločitev apriori napačna.

 70. zogca said

  Ni brez veze. Zakaj? Saj si sam zgoraj napisal, da si samo tri leta živel z otrokovo mamo? Lej, jaz sem bila v zvezi enajst let. Je on hotel otroke. Sem jaz rekla ne, ker sem vedela, da ne bova ostala skupaj. Mnoge ženske bi jih vseeno naredile, jaz jih nisem hotela. Vidiš, zdaj pa ne bom več razmišljala o tem, ali bom z nekom res gotovo ostala do smrti. Ker nimam nobenih jamstev, nobenih.

  Mah, brezveze.

 71. zogca said

  Da. In vsi vi, ki mi pišete, naj se tako ne odločim, ste se odločili pozitivno? Zakaj se torej jaz ne smem?

  Ne mislim tukaj nate, Janis. Na Staneta in Astra.

  Imamo pa več možnosti, da se odločimo, ali hočemo biti starši ali ne.

 72. StaneP said

  Sicer pa nobenega moškega ne poznam, ki bi se strinjal s tem, da se ima ženska pravico odločiti sama za otroka.

  Jaz se strinjam! Pod pogojem, da mu ( ko odraste ) pove, da je bil izključno njena želja, da se popolnoma odpove kakršnim koli zahtevam do njegovega očeta in da za njegovo preživljanje ne zajeda v družbeno blagajno. Potem ima to pravico! Saj poleg želje, sama prevzame tako odgovornost, kot tudi breme.

 73. zogca said

  Jaz svojemu otroku ne mislim vzeti očeta. Bi si želela, da bi ga ne samo imel, ampak celo imel ob sebi.

  Sicer pa nobenega moškega ne poznam, ki bi se strinjal s tem, da se ima ženska pravico odločiti sama za otroka. Vsi potem govorijo o tem, da ima otrok pravico do očeta.

 74. Janis said

  Žogca, jaz sem sem odločila, kot sem se. In za to odločitvijo stojim.

 75. zogca said

  Kako samo moja želja, če bo moški zavedajoč se posledic spustil spermo v mojo nožnico in bo pri tem vedela, da nimam nobene zaščite? Kako potem samo moja želja???

  Pod pogojem, da mu ( ko odraste ) pove, da je bil izključno njena želja

 76. zogca said

  Saj. In koliko moških se odloči, potem pa odidejo, ko je otrok še v plenicah???

  Žogca, jaz sem sem odločila, kot sem se. In za to odločitvijo stojim.

 77. Janis said

  Jaz se strinjam! Pod pogojem, da mu ( ko odraste ) pove, da je bil izključno njena želja, da se popolnoma odpove kakršnim koli zahtevam do njegovega očeta in da za njegovo preživljanje ne zajeda v družbeno blagajno. Potem ima to pravico! Saj poleg želje, sama prevzame tako odgovornost, kot tudi breme.

  Stane, biološki oče najinih otrok je (nama poznan) donor, ki do otrok formalno nima nobenih obveznosti, ker jih je zavestno in prostovoljno prepustil nama. Otroci bodo dedovali najino premoženje.

 78. StaneP said

  Jaz sem govoril izključno o dobrem partnerstvu, ki naj bo podlaga za odločitev o otroku. Da je to ključnega pomena za dobrobit tako otroka, kot tudi njegovih staršev iskreno verjamem. In to je vse ( nič več in nič manj ) kar sem želel povedati!

 79. zogca said

  In kaj je dobro partnerstvo? Katero stopnjo odličnosti bi morala doseči, preden se podam na to pot? Ni dovolj, da z nekom sem, ga imam rada in preprosto tvegam? Tvegam to, da se bo odšel, ko bom noseča? Tvegam, da bo odšel, ko bo otrok dojenček? Pač, mnogi to naredijo. Tudi takšni, za katere bi ženske prej dajale roko v ogenj.

 80. karmen said

  Ja, Žogca, ampak zanosiš lahko tudi z nekom, ki ti ustreza samo seksualno, tudi v sanjah si pa ne prestavljaš, da bi skupaj z njim vzgajala otroka. Pač za kakšne kriterije se odločiš. Je pa res, da tudi on zanosi s tabo, in da tudi on prevzema odgovornost.

 81. Janis said

  Mislim, Žogca, da se bo zate v kratkem našel dober moški, s katerim boš imela otroka. Pa nisem astrologinja, samo nekaj vem o psihologiji ljudi.

 82. zogca said

  Tega se ne bi šla. Za otroka je pomembno, kakšen je nekdo kot oče, ne kakšen je kot ljubimec.

  ampak zanosiš lahko tudi z nekom, ki ti ustreza samo seksualno

 83. StaneP said

  Katero stopnjo odličnosti bi morala doseči, preden se podam na to pot?

  Ne ti! Vidva! Dvojina!!

  Stane, biološki oče najinih otrok je…

  Vem Janis. Ravno vidve sta primer dobrega partnerstva. Primer močne in zrele odločitve. Zakaj se počutiš napadeno?

 84. zogca said

  Okej, pa midva. In koliko jih zares doseže to odličnost? In koliko zakonov gre narazen? Polovica?
  In koliko od polovice se je odreklo otrokom zaradi stremenja k odličnosti? Gledam okoli sebe, kdo vse ima otroke in potem res ne vidim, zakaj ga ne bi imela tudi jaz.

  Ne ti! Vidva! Dvojina!!

 85. lynx said

  Nikjer nisem nič napisala o tem, da grem jutri to delat in da ne mislim s tem moškim biti v paru. Se komot grem z očetom otroka tudi družino. Ne mislim pa več iskati ljubezni do smrti in šele ko bom imela vse garancije, da bo res do smrti … Ker teh garancij ni in jih nikoli ne bo. V tem je stvar. Da zdaj to razumem.

  Jaz sem vedno prej razmišljala, da mora vse biti prej stoodstotno porihtano in šele potem … Zdaj mi je jasno, da če bom šla na vse stoodstotno, bo na koncu nič od nič.

  Zato sem jaz nekoč zagovarjal ženske, ki ste jih na tem blogu kar povprek obtoževale podtikanja otrok. Mislim da je takega prav klasičnega, brez strinjanja moškega, relativno malo. Večinoma so primeri, ko moški ni niti navdušen, niti proti. In primeri, ko oba ne vesta točno ali sta za skupaj ali ne. Janis bo mogoče rekla da je to neodgovorno, ampak to je življenje. Kot pišeš, jebeš goloba na strehi, če na koncu ostaneš še brez vrabca.

 86. StaneP said

  Gledam okoli sebe, kdo vse ima otroke in potem res ne vidim, zakaj ga ne bi imela tudi jaz.

  Ravno o tem ti govorim! Bodi pametnejša! Odgovornejša! Ti boš imela lepše življenje. Predvsem pa otrok.

 87. zogca said

  Jaz bom iskreno povedala, da hočem otroka. Takoj. Na prvem zmenku. Če komu kaj ni prav, lahko takoj spoka.

 88. zogca said

  Otrok, ki se sploh nikoli ne bo rodil?

  Ti boš imela lepše življenje. Predvsem pa otrok.

 89. Janis said

  Stane, naju se napada konstantno. In tudi tukaj sem prebrala kar nekaj prepričanj, naj ženska ne ima otroka, če ni produkt zveze z moškim.

  Lynx, tudi jaz menim, da je podtikanja otrok, kjer ženska v resni zvezi laže o kontracepciji, relativno malo.

 90. zogca said

  Stane, lej, teoretično vprašanje. Ti imaš otroka, s katerim si živel samo tri leta. Torej nisi živel družinsko življenje z njim. Ti je danes žal, da ga imaš? Je tvojemu sinu žal, da si ga naredil? Prepričana sem, da je na obe vprašanji odgovor NE. Zakaj bi potem bilo žal meni? In zakaj mojemu otroku?

 91. StaneP said

  Stane, naju se napada konstantno.

  Jaz ne. Danes pa sploh ne! Žalosti me, da niti ti nisi razbrala bistva, ki sem ga želel povedati.

 92. Janis said

  Ne, nisem. Kje pa ti vidiš namen Žogce, da bi izkoristila moškega za starševstvo? Jaz ga namreč ne vidim. In če nima tega namena, kje je torej problem?

 93. StaneP said

  Žogi, moje zgodbe ne bi pisal na net. Kaj lahko razbereš iz mojih pisarij? Saj si ineligentna ženska! Zakaj misliš, da mi je karakter pri ženski pomembnejši od npr jošk. Zakaj neki poudarjam dvojino, partnerstvo in podobne vrednote? Zakaj izpostavljam otrokovo dobrobit? Zakaj misliš sem napisal, da nič ni tako kot sem želel in se trudil? Pri sebi sem že lani napisal objavo o odtujenih otrocih… Pošteno povedano, ne vem če res ne bi bilo za vse boljše, če me ne bi bilo na tistem maturantskem plesu…

 94. zogca said

  Ne, nimam namena nikogar izkoristiti. In ne mislim otroka delati kar z vsakim. Vsekakor mislim še vedno seksati s kondomom. Razen s tistim, za katerega bom presodila, da bi lahko bi oče mojemu otroku in bo to tudi izvedel, takoj, ko bom vedela jaz.

 95. StaneP said

  Kje pa ti vidiš namen Žogce, da bi izkoristila moškega za starševstvo?

  Kje in kdaj sem pa jaz to napisal!? Mah…

 96. zogca said

  Ne razburjaj se, Stane, klepetamo.

 97. Janis said

  Stane, včasih znaš biti precej dogmatičen in mislit o ljudeh vse najslabše. Zato aprašujem, ker se tvoje objave slišijo, kot da smo trop neodgovornih mulcev, ki hočemo otroke za vsako ceno, brez premisleka, kaj je za njih dobro.

 98. lynx said

  Ne, nimam namena nikogar izkoristiti. In ne mislim otroka delati kar z vsakim. Vsekakor mislim še vedno seksati s kondomom. Razen s tistim, za katerega bom presodila, da bi lahko bi oče mojemu otroku in bo to tudi izvedel, takoj, ko bom vedela jaz.

  Tako tudi dela večina. Če bi vsi čakali na Mr. in Mrs. Perfect bi kot vrsta že izumrli. Kaj pa sploh so idealne razmere za otroka? Vnaprej je to zelo težko predvideti. Nekatere družine in zakoni so lepo funkcionirali tudi v primerih, ko sta se starša prvič videla na poročni dan.

 99. StaneP said

  Jaz sem govoril izključno o dobrem partnerstvu, ki naj bo podlaga za odločitev o otroku. Da je to ključnega pomena za dobrobit tako otroka, kot tudi njegovih staršev iskreno verjamem. In to je vse ( nič več in nič manj ) kar sem želel povedati!

  To sem napisal že v 78. komentarju!! A res pišem tako zmešano da se me ne razume ali se pa sploh ne pogovarjamo temveč samo tupimo vsak svoje.

  Ne, ne mislim vse najslabše o ljudeh! Vem pa zelo dobro, da ženske niste nobene svetnice. In ja. To celo povem na glas. In ne pristajam na kakšne “fine” manipulacije, še manj pa na polaganje besed v usta!

 100. Janis said

  Hej, te je pač ena ženska prizadela. Razumem, it hurts in tega si nisi zaslužil. Večina nas je bila na tvojem mestu in jaz mogoče celo edina konkretno. Ampak to še ni razlog, da v vsem iščeš “ženske, ki niso svetnice”. Vse na svetu pač žal ni uravnoteženo in dejstvo je, da precej več moškim dol visi za nihove lastne otroke kot ženskam.

 101. StaneP said

  Zato aprašujem, ker se tvoje objave slišijo, kot da…

  Vsi smo občutljivi na kaj, kar nas je bolelo. Vsi slišimo kot “želimo” slišati…

 102. Janis said

  Hehe, Stane. Nimam pojma, zakaj ne zmoreš stati za tem, da sicer lahko čutiš simpatije do nas liberalcev, v svojem srcu boš pa zmeraj konzervativec.

 103. StaneP said

  Hej, te je pač ena ženska prizadela.

  Jaz zmorem veliko in to sploh ni fora. Prizadela je mojega otroka! Mu zjebala čustva. Vse samo zato, da bi kura zmešana jebala mene. In na koncu sem blesav (nesposoben, neljubeč itd) jaz, ker je ženska apriori kul samo zato ker ga je pač rodila. Ne vem ali ljudje ne želijo videti, da je življenje včasih lahko zelo pokvarjeno. Moja največja napaka je bila izbor (neizbor) matere mojega otroka. In ne samo moja! To sem želel Žogci položiti na dušo, da ni vse od nje odvisno, čeprav ima samozavest kot slon. Da naj ne misli toliko nase in da naj misli na otroka.
  Dost mam. Lahko noč vsem!

 104. StaneP said

  v svojem srcu boš pa zmeraj konzervativec.

  Mogoče pa ti ne razumeš, da je oboje bullshit, če je fanatično ali izključujoče. Mogoče pa samo poslušam svoj razum, ki mi enkrat reče, da je liberalen pogled na stvar sranje, v drugem primeru je pa konzervativen sranje.
  Res nisem vernik ne ene, ne druge, ne tretje opcije. Butasto mi je, da se razumen človek izdaja za to ali ono. Ker je v nas ljudeh preveč vsega, da bi lahko bili samo eno. Razen fanatikov, ki so pa sami po sebi največji strup. Kot komunisti včasih, ki so bili še slabši kot RKC, pa so veselo pljuvali po njej, hkrati pa zagovarjali svojo vero. Seveda ovce pa nasedejo…
  Ali ti lahko trdiš, da je liberalen pogled na stvar vedno najboljši?

 105. Janis said

  Stane, evo, spet si nalagaš preveč bremena. Tvoja odgovornost je, kakšen oče si. Če je mama tvojega otroka slaba, žalibog, tako je. Izbral si jo res ti, ampak to ne pomeni, da se moraš počutiti odgovornega še za njeno starševstvo. Svoje bivše ne moreš spremeniti, vse, na kar imaš vpliv, je to, kakšen oče si svojemu otroku. Morda tvoj otrok tega danes ne zna cenit. Morda tudi čez par let ne bo znal. Ampak če boš odgovoren oče, bo to pustilo v tvojem otroku nekaj dobrega. Verjemi. Zmeraj je tako. Pa tudi, če ne vidiš trenutnega efekta – dolžnost staršev je, da smo dobri starši. In včasih je treba narediti to, kar je prav. Je treba biti dovolj dedca ali babe, da narediš to, kar je prav, ampak ti si dovolj dedca. Pusti bivšo. Otrok rabi tudi tebe, pa če se tega zaveda ali ne.

 106. Janis said

  Ali ti lahko trdiš, da je liberalen pogled na stvar vedno najboljši?

  Ne, ne morem. Ker ni. Vsak konzervativec je lahko moj prijatelj, dokler ne začne trdit, da ima pravico uzakonit, kako naj jaz živim svoje življenje. In glede na to, da ti ne kažeš teh tendenc, nimam s tabo in tvojimi prepričanji prav nobenega problema.

 107. Izbrana said

  Sem že pred dvemi leti, ko sva do treh zjutraj klepetali po telefonu, verjela vate, da boš to nekoč spoznala!!!! Prav spomnim se tega pogovora, ti se ga najbrž ne! Jupi… 🙂

  Pa malo težko mi je tukaj razpredat o teh zadevah, ker me je vedno strah, da ne bo izpadlo tako, kot bi si želela. Mogoče sem v prednosti (ali pa tudi ne), da Žogco osebno poznam (se mi zdi, da zelo dobro) in se marsikaj dobrega in slabega pogovarjava osebno….

  In vsi tisti, ki mislite, da bi Žogca moškega za karkoli izkoristila, se motite. Njena največja “napaka” je prav to, da je ves čas verjela, da obstaja idealen partner v vseh pogledih in predvsem da, ko ga srečaš, je to za vedno….
  Predvsem si je to ideologijo vzela za sveto prav zaradi otrok!

  S takim razmišljanjem, kot sem ga spodaj kopirala, pa je na dobri poti, da bo spoznala (ne idealnega, ker nihče ni idealen) primernega partnerja s katerim si bo upala ustvariti družino, ki si jo zasluži. Čas pa bo pakazal, je to za večno ali ne. Če bo, super, če pa ne, pa ji (če že govorimo o otrocih) bo (pravzaprav obema) ostalo “darilo”, ki pa s trenutkom, ko je spočeto, postane večno!!! Vsi, ki imamo otroke, pa naj so se partnerstva kasneje zaključila tako ali drugače (ali pa ostajajo) bodimo pošteni, da so otroci “višek” čustev, ne samo partnerstva, pač pa življenja!!!

  In kdor ima željo po otroku, naj se mu izpolni, brez odvečnega travmiranja v smislu “kaj pa če…”! Bo, kar bo. Nikoli ne moremo vedeti kaj…. Lepo vas prosim, zakaj je danes pri 30+ toliko samskih? Zato, ker se toliko razmišlja, kalkulira, načrtuje, travmira in verjame v “nekoč, nekje…”, kaj pa če…. kaj pa, če ne…..
  Ko sem se jaz odločala za družino, sem se v tistem trenutku s partnerjem, za katerega sem upala (ne pa bila prepričana), da bo za vedno… Se je kasneje izkazalo, da ni bil! Pa kaj! Imam otroka, pa še en zakon, pa še dva otroka….pa življenje gre naprej!

  Mah, prepozno je, da takole bluzim….. Aja, samo še tole: Kdor pa želje po otrocih nima, naj pa poskrbi za varen sex!

  Pa še opravičilo, ker ni napisano “filozofsko” in nič kaj prefinjeno “inteligentno”, je pa življensko!

  Ne mislim pa več iskati ljubezni do smrti in šele ko bom imela vse garancije, da bo res do smrti … Ker teh garancij ni in jih nikoli ne bo. V tem je stvar. Da zdaj to razumem.

  Jaz sem vedno prej razmišljala, da mora vse biti prej stoodstotno porihtano in šele potem … Zdaj mi je jasno, da če bom šla na vse stoodstotno, bo na koncu nič od nič.

 108. zogca said

  Res je. In očitno sem morala dobiti v hrbet ta mesarski nož, da sem začela razmišljati drugače in nehala trapasto verjeti v stvari, ki zame očitno ne obstajajo. Romanticiranja moških je konec. 😉

  In vsi tisti, ki mislite, da bi Žogca moškega za karkoli izkoristila, se motite. Njena največja “napaka” je prav to, da je ves čas verjela, da obstaja idealen partner v vseh pogledih in predvsem da, ko ga srečaš, je to za vedno….
  Predvsem si je to ideologijo vzela za sveto prav zaradi otrok!

 109. Izbrana said

  Ali obstajajo, ali ne, ne moreš vedeti. Tega ne ve nihče!
  Romanticiranje pa naj ostane. Za takrat, ko se dogaja kaj lepega z moškim(i). Za naprej in za nazaj, pa je res bolje, da ne! 🙂

  Res je. In očitno sem morala dobiti v hrbet ta mesarski nož, da sem začela razmišljati drugače in nehala trapasto verjeti v stvari, ki zame očitno ne obstajajo. Romanticiranja moških je konec. 😉

 110. webmaher said

  Lahko noč I za brana pa si dodala lepo piko na i in tudi čisto lepo si spisala :mrgreen:
  Žogca bo mela dvojčke ali pa celo trojčke tako pravijo zvezde :mrgreen:

 111. Om Nom Nom said

  Žogca, moja časovnica je skoraj identična tvoji, le kako poldrugo leto pred tabo sem. In tako kot v teh komentarjih, ki sem jih preletela, so tudi mene začeli vsi po spisku dobesedno prepričevati, da si “otroka ne želim zares”. Da je to samo družbeni pritisk, da so hormoni, da mi bo bolje brez, da zakaj si pa do zdaj nisem želela (pa to sploh ni bil point: bila sem nomad, nisem bila v resni zvezi in zdelo se mi je, da sem premlada – pač okoliščine, v katerih si človek ne želi otrok), da moraš najprej najti partnerja za vse življenje (kar je itak loto, na katerem nihče od teh pametnih ni zadel in ne ve, kako se napiše listek)… V glavnem cel glavobol res bednih pogovorov in nasvetov ter menežeriranja MOJEGA življenja, zato ker so SVOJE zasrali brez premisleka. Tako da, če ti kaj pomeni: te razumem in te podpiram, te neplačane svetovalce pa nekam pošlji.

 112. Om Nom Nom said

  Najbolj bedna od vseh bednobednih premis pa je, da si otroka lahko želiš SAMO, če si z nekom v zvezi. In da je otrok jabadabadu čudež, podarjen dvema, ki se imata rada. Srednji fakin vek…

 113. Izbrana said

  Dobro jutro! 🙂
  Web….sredi zvezd, noč in dan, se vrti ta svet…. 😉

  Lahko noč I za brana pa si dodala lepo piko na i in tudi čisto lepo si spisala :mrgreen:
  Žogca bo mela dvojčke ali pa celo trojčke tako pravijo zvezde :mrgreen:

 114. Izbrana said

 115. karmen said

  Žogca, meni gre danes tranzitna luna čez saturna in dela istočasno kvadrat z merkurjem (merkur pa vlada mojemu soncu, luni, veneri…). Šla sem pogledat, kaj se astrološko dogaja, ker sem se zjutraj zbudila z groznim občutkom okoli srca. Strah me je, pa sploh ne vem česa. In to meni, ki sem se odločila, da astrologija ne bo name vplivala!!

 116. StaneP said

  Om Nom Nom

  Ti si ena zelo nesrečna človeška duša in nobena maska tega ne more prikriti. Rešitev je v tvojem srcu, samo dovoliti mu moraš, da zavije malo proti fakin srednjemu veku. Brezplačen nasvet.

  Vse ostalo

  Vsa debata se je sprevrgla v nekaj, kar jaz nisem pisal. Ne ljubi se mi in iz pod časti mi je, da bi razlagal svoje besede še enkrat. Vse je napisano in kdor želi, lahko prebere. Kdor želi slišati drugače kot je bilo rečeno, pa naj.

 117. Om Nom Nom said

  StaneP, če se počutiš napadenega, poglej v svoje srce in ga vprašaj, zakaj je tako.

 118. StaneP said

  StaneP, če se počutiš napadenega…

  Napadenega? Ne, zakaj? Moje srce je dobro. To je uspelo ugotoviti tudi Janis. V resničnem svetu me imajo ljudje radi ravno zaradi mojega srca. Predvsem ženske. Imam mnogo več prijateljic, kot prijateljev. Samo poslušati me je treba in me ne tlačiti v predale kamor ne pašem. Seveda pa vem, da imamo ljudje različne usode in različne življenske zgodbe, ki nas seveda definirajo. Nikoli nisem npr ene slabe stvari, ki mi jo je npr naredila ženska, proiciral na druge ženske. Pike dobim, če mi to dela ženska, ki jo je npr prizadel en dec. Kaj ima to zveze z mano? Pogrešam razum pri ljudeh. Pa to ne pomeni, da ji ne maram. Tudi v tej debati se je to pokazalo. Če gledam po spolih, je pomembno edino to, kdo bo zmagal! Fakin bullshit! Na koncu smo vsi poraženci…
  V vsaki enolončnici je najpomembnejše to, da vsebuje bogastvo raznolikih sestavin v pravem razmerju. Takšno je tudi partnerstvo. Vsaj za moje pojme. Nekaj srednjega veka, nekaj liberalizma, nekaj predanosti, nekaj zahtev itd… Predvsem pa čim manj mene in čim več naju. Potem nama lahko uspe. Živiva lepo življenje, kjer rasteva predvsem kot samostojna človeka. Najini otroci so srečni in odrastejo v močne, čustveno in vsesplošno urejene ljudi. Ker sva takšna tudi midva. To je ideal. Vse ostalo so kompromisi. Ne reci mi, da je stremeti k idealu slabo. Seveda ne za vsako ceno. Razumno. Tolažbo ( za šibke ljudi ) pa seveda lahko najdemo vedno in povsod. Če nimam za bencin in se sedaj skoraj pozimi vozim s kolesom, se lahko tolažim s tem, da se pač rekreiram… Rekreira se tisti, ki ga v garaži čaka natankan avto, on se pa zavestno odloči za kolo.
  Janis ima prav o meni, ko pravi da sem konzervativen edino v tem, da res ne verjamem, da lahko vsak človeški osebek počne pač tisto, kar mu zapaše in to tako kot se mu dvigne. Nobeden mu ne sme diktirati kaj lahko in kaj ne. Ker pa tega tudi on ne more, to že pomeni da ne more početi kar se mu zahoče. Simpl.
  Tudi narava je konzervativna. In takšna bo ostala. Če jo ne bo človek uspel uničiti.

  Seveda vse to moje razmišljanje vzdrži v primeru poštenega gledanja na stvari. Našega lastnega poštenja in poštenja drugih. Ker je pa poštenost postala redka vrednota. Saj res. A je sploh še vrednota? Pa imamo kar imamo. Deci se držimo zase, babe tupite o kaj jaz vem čem vse. Skup pridemo edino za fuk. Drugače smo pa vsak na svojem bregu. In vsak na svojem bregu vpijemo o svojih faking pravicah. Vmes pa reka počne svoje in nas vedno bolj razdružuje.
  No, je pa nekaj takšnih ljudi, ki ne vpijejo preveč o svojih pravicah in si raje podajo vrv čez reko, ter se potegnejo vkup in poskrbijo zase.

 119. webmaher said

  Ljutit če se naša Žogca, I za brana mal reda nared :mrgreen:

 120. karmen said

  Dejstvo je, da, ko gre za otroka, nosimo ženske (čisto biološko pogojeno) malo drugačna tveganja lepote starševstva kot moški. Moški veliko lažje gre, kot da ni nič (čeprav vem, da to naredi tudi kakšna ženska). Moškemu se prioritete v življenju, četudi dobi otroka, ne premešajo v taki meri kot ženski. In na splošno pade na moškega manjše breme starštevstva kot na žensko.

  Nosi pa moški druge vrste tveganja. To, da ga bo ženska kar samovoljno izključila iz vzgoje. In – roko na srce – to dela veliko žensk na škodo otrok, kar je – če mene vprašate – zločin nad otrokom. Potem, da ga bo izsiljevala. Tega je veliko.

  Zrela ženska ne dela takih svinjarij, in tudi zrel moški jih ne dela. Je pa zelo malo zrelih ljudi in to je potem zelo občutljivo področje. S tega vidika razumem Staneta, da si je potrebno zelo skrbno izbrat partnerja.

 121. webmaher said

  Klanjam se Karmen, evo tale je zate :mrgreen:

 122. webmaher said

  še ena za vse :mrgreen:

 123. lynx said

  V vsaki enolončnici je najpomembnejše to, da vsebuje bogastvo raznolikih sestavin v pravem razmerju. Takšno je tudi partnerstvo. Vsaj za moje pojme. Nekaj srednjega veka, nekaj liberalizma, nekaj predanosti, nekaj zahtev itd… Predvsem pa čim manj mene in čim več naju. Potem nama lahko uspe. Živiva lepo življenje, kjer rasteva predvsem kot samostojna človeka. Najini otroci so srečni in odrastejo v močne, čustveno in vsesplošno urejene ljudi. Ker sva takšna tudi midva. To je ideal. Vse ostalo so kompromisi.

  Stane, če poznaš recept za srečno življenje oziroma dobro partnerstvo, zakaj ga ne uporabiš? Ga ne moreš? Nočeš?
  Zato ne smemo drugim predpisovati načina življenja. Pišeš o dobrobiti otroka, ampak ti so dosti bolj žilavi kot si mi predstavljamo. Se prilagodijo.
  V življenju gre redko na vse ali nič, ponavadi se moramo zadovoljiti z najboljšim približkom, pa še to nam redko uspe.
  Brezveze je pisati o idealu ker ne obstaja, celotno naše življenje je kompromis.
  In ta dva stavka se izključujeta: “Predvsem pa čim manj mene in čim več naju. Živiva lepo življenje, kjer rasteva predvsem kot samostojna človeka.” Če se odrekaš sebi nisi več samostojen.

  Seveda vse to moje razmišljanje vzdrži v primeru poštenega gledanja na stvari. Našega lastnega poštenja in poštenja drugih. Ker je pa poštenost postala redka vrednota.

  Poštenje je relativna stvar in nesmiselno ga je povsod pričakovati. Torej tudi tvoje razmišljanje ni plodno?
  Od soljudi pričakujemo poštenje in odgovorno ravnanje, ampak daš lahko le nekaj kar imaš in kolikor premoreš.

 124. webmaher said

  Lynx ti tudi obvladaš črke, moja profesorca slovenščine bi bila navdušena :mrgreen:

 125. Izbrana said

  TO JE TO! 💡

  Lupčka…. 😳

  Brezveze je pisati o idealu ker ne obstaja, celotno naše življenje je kompromis.

 126. Nevenka said

  Kaj pa vem, jaz si otroka zaradi sebe nisem nikoli želela. Ko sem pa bila v zevezi, za katero sem verjela, da je ljubeča, pa sem o tem začela razmišljati, čeprav je biološka ura že skoraj odtiktakala. Ne bi se mi zdelo prepozno. Čeprav bi veliko ljudi tako mislilo. Vsekakor sem želela, da bi moj otrok imel dobrega očeta. Prijaznega in skrbnega.

 127. Nevenka said

  Aja…in prisotnega.

 128. Nevenka said

  Jaz pa prevelikega kompromisarstva ne maram. Samo toliko, kot je pogoj, da je lahko večina zadev tako kot bi želela. Srečo namreč dojemam kot izpolnjeno željo. Zadovoljstvo ni moj cilj. Zadovoljivo je na skali od 1 do pet enajko 2. In če kje, vsaj v željah imam rada svobodo. Saj si ne želim postati sonce, razen morda v prenesenem pomenu.

 129. StaneP said

  S tega vidika razumem Staneta, da si je potrebno zelo skrbno izbrat partnerja.

  Hvala Karmen. Saj iz tega vidika sem tudi vse pisal.

  Stane, če poznaš recept za srečno življenje oziroma dobro partnerstvo, zakaj ga ne uporabiš? Ga ne moreš? Nočeš?

  Ne morem, ker ni vse od mene odvisno. V paru sta vedno dva.

  Če se odrekaš sebi nisi več samostojen.

  Ni res. Takrat nisi več sebičen. In s tem postaneš močnejši in samostojnejši. Samo nekdo ki je močen, lahko drugemu kaj nudi. Sebičnost je ponavadi odraz šibkosti. Ali pohlepa. Kot požrešnost…
  Samo močna osebnost lahko odpušča drugim. Šibka se utaplja v sovraštvu. Če govorim v skrajnostih.

  Brezveze je pisati o idealu ker ne obstaja, celotno naše življenje je kompromis.

  Seveda je kompromis. To ni bilo nikoli sporno. In če hočemo na koncu imeti čim boljši kompromis, moramo vseeno vsaj vedeti kaj je ideal. Drugače je vse skupaj samo prodajanje megle.
  Aja, še to. Res si ne želim biti nikogaršnji kompromis. Vsaj na začetku ne.

  Torej tudi tvoje razmišljanje ni plodno?

  S tem se pa žal moram strinjati. Žalostno. Ampak poštenje naj ne bi bila relativna stvar. Ali je ali pa ga ni. Seveda pa ljudje vse relativizirajo. Kot jim ustreza tisti trenutek. Mogoče je tako početje sicer na kratek rok plodno. Na dolgi menim da ni.

 130. lynx said

  Vsekakor sem želela, da bi moj otrok imel dobrega očeta.

  To si verjetno želi vsaka ženska. Tudi Stanetu nihče ne oporeka podobnega mišljenja. Na žalost se želje in realno življenje velikokrat ne poklopijo.

  Jaz pa prevelikega kompromisarstva ne maram. Samo toliko, kot je pogoj, da je lahko večina zadev tako kot bi želela.

  Saj kompromis ni cilj ampak le nujno zlo. Sredstvo za sobivanje.

 131. Izbrana said

  Kaj pa vem…… Jaz pa pomoje….. Ker se zavedam, da nisem ideal! Niti na začetku. Za nikogar!
  In tudi sama, če bi iskala, ne bi iskala idealnega človeka. Ker ga ni! Je lahko samo tak, ki zna sklepati take kompromise, ki so skladni z mojimi…

  Res si ne želim biti nikogaršnji kompromis. Vsaj na začetku ne.

 132. lynx said

  Ni res. Takrat nisi več sebičen. In s tem postaneš močnejši in samostojnejši. Samo nekdo ki je močen, lahko drugemu kaj nudi. Sebičnost je ponavadi odraz šibkosti. Ali pohlepa. Kot požrešnost…
  Samo močna osebnost lahko odpušča drugim. Šibka se utaplja v sovraštvu. Če govorim v skrajnostih.

  Žrtvovanje je smiselno le če je potrebno. Če ni potrebno, dobi velikokrat nasprotni učinek.

 133. Nevenka said

  No, amapk kompromis je v svoji vsebini odpovedovanje nečemu, kajneda?
  Zato sem pa pri prejšnjem komentiranju povedala kako zelo mi je pomembna skladnost v zvezi. Taka zveza ima minimum kompromisarstva.
  Če kdo misli, da je to podobnost, je to zgolj teoretično. Tako velike podobnosti namreč ni. Včasih si kdo misli, da ima tako srečo, a je v zvezi nadrejen, pa se tega ne zaveda.
  Partner si misli pa svoje.

 134. Nevenka said

  Izbrana, saj ni treba primerjati ideala in kompromisa. Amapk to kar želiš in to kar ne.
  Jaz nisem nikoli razmišljala, da bi bil moj partner idealen. Ampak manj kot želim, mi pa ne bi bilo prav.
  In zato mi tudi moje življenje ni všeč, ker je manj kot želim. Pa naredim za svoje dobro vse kar morem, da mi kdo ne bo spet pameti solil, kako naj srečo iščem v sebi. Tisto, kar človek sam sebi ustreže ni primerljivo s tisto srečo, ki te doleti. In ljudje smo socialna bitja, potrebujemo srečo pri izboru svoje družbe. To ni prelaganje odgovornosti na druge ljudi.

 135. StaneP said

  Da ne bom narobe razumljen – zopet. Tudi sam se dobro zavedam, da je kompromis sestavni del življenja. Saj to je ja logično in prav je tako. Ideali v resničnem svetu ne obstajajo. Ampak jaz ne govorim o temu. Govorim o načinu razmišljanja. O želji kaj bi človek rad in česa si želi. Če bi rad jedel pizzo, jo ne morem čakati v vrsti za burek. Če bi rad jedel dobro kosilo, ga pač ne bom deležen v eni pizzeriji. Če bi rad dobro opravil neko delo, potem moram iskati spoznanje, kako naj bi se to delo opravilo idealno. Vložiti je potrebno neki trud v vsako stvar, ne pa že v naprej računati kako naj čim ceneje (enostavneje) pridem čez. Ah, saj če rezultat ni bogvekaj, pa ja ni pomembno. Saj ni nikjer. Hočem povedati, da imamo včasih prenizke kriterije ali pa jih celo sploh nimamo. Žalostno je to, da se ljudje premalo potrudimo. Ali se nam pa ne da oz. se nam celo ne zdi vredno. Saj ima konec koncev Lynx prav. Zakaj bi se pa trudil, če itak ni plodno…

 136. StaneP said

  Lynx, sploh ne govorim o žrtvovanju!!

 137. Nevenka said

  Hm, Stane, treba se je truditi, res. Če zaradi drugega ne, vsaj zato, da sam pri sebi veš, da si naredil vse, kar se da.
  Jaz se še v zrcalo ne bi mogla pogledati, če ne bi živela po tem principu.
  Ne prinese pa vedno rezultatov. Še na živce greš komu. Takemu, ki živi po liniji najmanjšega odpora. In bedno je, če moraš s svoj nesrečo plačevati tujo srečo. Tudi to se zgodi. Skrajna ironija.

 138. zogca said

  Tranzitna? To se zgodi vsak mesec in vsak mesec se izgradi isti aspekt. In mine v šestih urah. Tranzitna Luna ne more napovedati ali povzročiti ničesar groznega, verjemi, samo par ur slabega razpoloženja.

  Žogca, meni gre danes tranzitna luna čez saturna in dela istočasno kvadrat z merkurjem

 139. zogca said

  Ufff, kakšna debata se je razvnela. Na vse drugo odgovorim, ko pridem domov. 😉

 140. karmen said

  “Tranzitna? To se zgodi vsak mesec in vsak mesec se izgradi isti aspekt. In mine v šestih urah. Tranzitna Luna ne more napovedati ali povzročiti ničesar groznega, verjemi, samo par ur slabega razpoloženja.”

  Vem, da je vsak mesec in vem, da mine. Saj je že bolje. Meni je zanimivo, da sploh deluje.

 141. zogca said

  Jaz tranzitne Lune pri sebi ne preverjame veliko, ker mene pač bolj zanimiva stvari, ki trajajo več kot samo par ur. 😉 Tako da niti ne vem, kako se počutim, ko dela kaj s Saturnom. Vem pa, da vedno, ko sem se res bed počutila, da se prav morala pogledati tranzitno Luno, se je vedno izkazalo, da je bila v tistem času v težkem aspektu s Plutonom. Logično, težak aspekt v natalu in potem se to v tranzitu izrazi še močneje.

 142. karmen said

  Saj se jaz tudi z njo ne ukvarjam. Ker sem se grozno počutila, sem šla pogledat kaj se dogaja in sem ugotovila, da luna na saturnu. Je bilo pa to počutje podobno tistemu, ko je bil saturn na natalni luni – samo, da je takrat trajalo in trajalo. In prav imaš – v natalni karti imam za to predispozicijo.

  Je pa zoprno imeti zoprn aspekt natalne lune in plutona bi rekla.

 143. karmen said

  Evo, kaj mi je bilo sedaj pojasnjeno. Kje se planeti najslabše počutijo, kje so padli, ali nekaj podobnega:

  luna na 3 stopinje škorpijona, venera na 27 device, merkur na 13 rib, mars na 28 raka, pluton nna 3 bika, sonca na 19 tehnice, jupiter na 15 kozoroga, saturn na 20 ovna, uran na 11 bika in neptun na 21 leva.

  Moja venera je na 29 device in na isti stopinji v konjunkciji pluton. Potem ima še en aspetk – opozicijo na kirona. Ne uspem in ne uspem razbrati to v mojem življenju.

 144. maxi said

  Jaz pa prevelikega kompromisarstva ne maram.

  Tudi jaz ne. Sem prilagodljiva v malnekostih, velike stvari morajo biti usklajene.

 145. zogca said

  Ne boš verjela, da jo ima moj bivši tukaj. Ajd, pol stopinje naprej, ampak to je to. Če ne bi imel te nore Lune, bi verjetno bil prima moški, ampak pač s to Luno ali zaradi te Lune zjebe vse, kar se zjebati da. Pa še z Uranom jo ima v konjunkciji.

  luna na 3 stopinje škorpijona

 146. zogca said

  Emotivni profil Lune v škorpijonu

  http://www.sanjaperic.com/2010/08/19/emotivni-profil-meseca-u-skorpionu/

 147. zogca said

  In ena od pesmi, ki to Luno menda najlepše opisuje. To mojih izkušnjah že.

 148. karmen said

  “Ne boš verjela, da jo ima moj bivši tukaj.”

  Bogi človek.

 149. karmen said

  Berem včasih Sanjo. Zaradi Imširagića mi je pa žal, da nisem bolj domača v srbščini.

 150. StaneP said

  Kje pa ste vsi!? Meni je dolgčas…

 151. zogca said

  Na telefonu. Pridem.

  Kje pa ste vsi!? Meni je dolgčas…

 152. zogca said

  Moje je zelo blizu.

  sonca na 19 tehnice

 153. zogca said

  Še vedno na telefonu. 😉 Kako razna telekomunikacijska podjetja služijo z menoj, ni res. 😉

 154. zogca said

  Jaz sem vsakega mnenja vesela in ljudje razmišljamo različno, tudi razmislim o tem, kar se mi napiše, ampak odločitev je pa moja in jaz bom morala s posledicami odločitve živeti. In če jaz čutim, da ne bom mogla živeti brez, je prav, da razmišljam v tej smeri. In ne v smeri iskanja neke totalno čudovite ljubezni, ki se bo potem spet svižila in jaz ne bom imela ničesar.

  Tako da, če ti kaj pomeni: te razumem in te podpiram, te neplačane svetovalce pa nekam pošlji.

 155. zogca said

  Tako je, Stane, dva. In če spet naletim na enega, ki je sposoben vse uničiti zaradi norosti, potem … Nikoli ne bom izgradila ničesar, če bom računala na drugega. Zato bom začela računati nase.

  Ne morem, ker ni vse od mene odvisno. V paru sta vedno dva.

 156. zogca said

  Saj, Stane, saj, v primeru poštenega gledanja na stvari. Ampak jaz sem bila vedno poštena, še preveč. Nesebična. Še preveč. In kaj lahko danes pokažem?

  Seveda vse to moje razmišljanje vzdrži v primeru poštenega gledanja na stvari.

 157. Tana said

  Dobro jutro 😉

 158. zogca said

  Jutroooooooo!

  Kofe spit.

  Možganske celice se prebujajo.

  Delo čaka.

  Danes pride tudi rajc za pupe. Ufff, kakšen rajc bo to. 😉

 159. lynx said

  Danes pride tudi rajc za pupe. Ufff, kakšen rajc bo to.

  Veš kaj potem sledi z moje strani. 😉

  Dobro jutro:

 160. maxi said

  Nice! Torej, čakam rajc…. 🙂

 161. zogca said

  Ne, ne vem. Povej.

  Veš kaj potem sledi z moje strani.

 162. zogca said

  Aha, ampak popoldne. Moram prvo narediti do konca za službo. Bo pa vredno, ker tip je res hot in mislim, da bi tokrat znal biti tudi tvoj tip.

  Nice! Torej, čakam rajc….

 163. zogca said

  Aja, pa odločila sem se, da bo rajcanje dobilo svojo kategorijo na blogu. Mislim, če je kategorija za vse drugo, naj bo tudi za rajc. Da bodo vsi zbrani na enem mestu. Zima se bliža in to. 😉

 164. lynx said

  Ne, ne vem. Povej.

  Kontra fotke za pupije. 🙂

 165. StaneP said

  Saj, Stane, saj, v primeru poštenega gledanja na stvari. Ampak jaz sem bila vedno poštena, še preveč. Nesebična. Še preveč. In kaj lahko danes pokažem?

  Ogromno! Svojo lepo človeško dušo, ki jo bo jutri nekdo imel neskončno rad ravno zaradi tega, ker je takšna kot je. In pokažeš seveda lahko tudi to, da za sabo nimaš velikih napak in onesrečenih ljudi.

 166. zogca said

  Eh, na to več ne računam.

  ki jo bo jutri nekdo imel neskončno rad

 167. zogca said

  To pa res ne!!! Bila sem fer do vseh, ki so bili fer do mene. Žal prevečkrat tudi to takšnih, ki do mene niso bili fer.

  za sabo nimaš velikih napak in onesrečenih ljudi.

 168. lynx said

  Ne, ne vem. Povej.

  Kontra rajc za pupije.

 169. StaneP said

  Žal prevečkrat tudi to takšnih, ki do mene niso bili fer.

  Nič žal! Tako si pokazala in dokazala, da si boljša. Vrednejša… Tega ti nihče ne more vzeti. Veš, ni toliko pomembno kaj si drugi mislijo o nas. Veliko pomembneje je to, kaj sami mislimo o sebi.
  Ko je človek malo v depri, seveda razmišlja vse mogoče. V jezi meče stvari okoli in to. Ampak to mine.

 170. zogca said

  Ta privilegij pa res imam, da na nekatere lahko gledam moralnih višin. Kaj višin, višav. 😉

 171. lynx said

  Kam meče moje komentarje?

 172. zogca said

  Grem pogledat.

 173. StaneP said

  Ko je človek malo v depri, seveda razmišlja vse mogoče. V jezi meče stvari okoli in to. Ampak to mine.

  Prej sem pozabil dopisati najpomembnejše: Ostane pa naš obraz! In naša dejanja, ki so neizbrisljiva. Tako dobra, kot tudi predvsem slaba. Čez leta ko gledamo svoje preteklo življenje, šele postane res pomembno kakšno sled puščamo za sabo. Seveda če nismo tiste vrste ljudje, ki se vedno obrnejo po vetru in ki jim tudi ni dosti mar za druge. Nekdo ti bo dejal, da si norica ker nisi bolje poskrbela zase. Jaz ti rečem, da bodi še naprej dober človek.
  Ti sama veš kdo si v resnici. To kar si, bodi še naprej. Počni to v kar verjameš in bori se za svoje cilje.

  Mah, bluzim… Najboljše je, da na novo kakšnega naskočiš. Naj ti novi izbije starega iz riti. Pa bo.

 174. zogca said

  Lynx, iz neznanega razloga v spam. Upam, da se ne bo ponavljalo.

 175. zogca said

  Meni se je to vedno zdelo izjemno pomembno.

  postane res pomembno kakšno sled puščamo za sabo.

 176. zogca said

  Iz riti pa težko. Ker stari v rit nikoli ni prišel. :mrgreen: Čeprav se je zelo trudil, da bi. :mrgreen:

  Naj ti novi izbije starega iz riti. Pa bo.

 177. webmaher said

  Samo za pupije Pupikam ogled strogo odsvetujemo ga pa ne prepovedujemo :mrgreen:

 178. webmaher said

  Žogca, mamicu ti, kaj zdaj boš nas vse preverjala :mrgreen:

 179. webmaher said

  dej odobri že moj prejšnji komentar, nemoj da čekam do sutra, bom bil ljut ko paprika :mrgreen:

 180. lynx said

  To je napisal Idealist:

  Prej sem pozabil dopisati najpomembnejše: Ostane pa naš obraz! In naša dejanja, ki so neizbrisljiva. Tako dobra, kot tudi predvsem slaba. Čez leta ko gledamo svoje preteklo življenje, šele postane res pomembno kakšno sled puščamo za sabo. Seveda če nismo tiste vrste ljudje, ki se vedno obrnejo po vetru in ki jim tudi ni dosti mar za druge. Nekdo ti bo dejal, da si norica ker nisi bolje poskrbela zase. Jaz ti rečem, da bodi še naprej dober človek.
  Ti sama veš kdo si v resnici. To kar si, bodi še naprej. Počni to v kar verjameš in bori se za svoje cilje.

  To pa Realist 🙂 🙂 :

  Mah, bluzim… Najboljše je, da na novo kakšnega naskočiš. Naj ti novi izbije starega iz riti. Pa bo.

  dej odobri že moj prejšnji komentar, nemoj da čekam do sutra, bom bil ljut ko paprika

  Tehnika je kriva, Žogca nedolžna.

 181. webmaher said

  Lynx nemoj da bluziš, ker ne veš kaj sem pripopal in Žogca je bla fouš … kakšna tehnika, Žogca, Žogca :mrgreen:

  Evo še kavica za I za brano, upam da ji še te ni fouš :mrgreen:

 182. webmaher said

  Za pupije samo Pupikam ogled strogo odsvetujemo ga pa ne prepovedujemo :mrgreen:

 183. webmaher said

  Aha, linke nam je Žogca prepovedala, zdej pa morm koj mamicu poklicat in ji povedat kakšno fejst hčerkico ima :mrgreen:

 184. Nevenka said

  StaneP, a veš, da človek od tega, da dokazuje, da je boljši nima ničesar, če tisti, ki je slabši, ne prevzame odgovornosti za svoje dejanje. Samo tako se lahko nekako spravita in vsak odnese svojo izkušnjo in nekoliko manjšo bolečino in nekoliko manj slabo vestjo.
  Če nimam slabe vesti, ker sem bila napr. Boljša imam pa več žalosti.
  Ena figa je vse skupaj.
  Od svoje poštenosti nimam ničesar, samo vzvišenost in previsoke ideale so mi na ta račun očitali..moj bivši gospod ljubi.

 185. StaneP said

  Nevenka, dokazuješ kvečjemu samo sebi. Ne drugim! Drugi so kar so. Pridejo in odidejo. Mi pa sami s sabo živimo vsak dan. Celo življenje… Odgovorni smo predvsem sebi. Ne drugim!

  Lynx, dobro si povzel Idealista in Realista. V Idealistov bran bi rekel samo sledeče: Ne veš kaj je realno, če ne veš kaj je idealno.

 186. StaneP said

  Iz riti pa težko.

  He he… Potem pa iz glave. Kakšno početje sledi je jasno. In še rada to delaš, kot si nekoč rekla, če se seveda prav spomnim.

 187. webmaher said

  Idealno nikoli ni realno, so samo približki od do :mrgreen:
  Žogca ne bit več fouš no :mrgreen:

 188. Tana said

  Danes pride tudi rajc za pupe. Ufff, kakšen rajc bo to. 😉

  Če bo res tako dober rajc, se bo danes prav prileglo 🙂

  Žogca, posteljnino pa imam tudi jaz takšno, samo da je na drugi strani oranžna.

  Stane, ti pa zadnje čase nekaj preveč Žogco hvališ. Nekam sumljivo je to. Pazi, da se ne bo preveč razvadla. 🙂

  p.s.
  Danes pa nimam nobene energije. Vse mi je “dol” padlo. 🙂

 189. lynx said

  Lynx, dobro si povzel Idealista in Realista. V Idealistov bran bi rekel samo sledeče: Ne veš kaj je realno, če ne veš kaj je idealno.

  To je bilo malo za šalo in malo zares. Saj vem da je prav, da ostajamo zvesti sami sebi, vendar ima to, kakor tudi vse v življenju, svojo ceno. Kdor si to lahko privošči naj izvoli, meni osebno pa se zdi striktno vztrajati pri določenih načelih luksus ali zapravljanje življenja. Ne govorim o tem, da se moraš obnašati po vetru ali zaradi osebnih koristi zanikati nekatera svoja temeljna prepričanja, ampak da krmariš med smiselnim in nesmiselnim.

 190. webmaher said

  Tana saj bo boljše, pride tudi taki dan nimaš kej kva 😆
  Žogcaaaaaaaaaaaaa, dej že uno iz ilegale :mrgreen:

 191. StaneP said

  Stane, ti pa zadnje čase nekaj preveč Žogco hvališ.

  Saj jo kregam tudi. Vsega pomalo je najboljše, hehe…

  To je bilo malo za šalo in malo zares.

  Ja itak Lynx. Jaz mogoče res zvenim preveč resno ko pišem, čeprav v resnici nisem takšen zadrgnjenec. Mi je pa tu pri Žogci všeč, da se lahko kaj reče tudi na resen način. O resnih temah…

 192. karmen said

  “Saj vem da je prav, da ostajamo zvesti sami sebi, vendar ima to, kakor tudi vse v življenju, svojo ceno. Kdor si to lahko privošči naj izvoli, meni osebno pa se zdi striktno vztrajati pri določenih načelih luksus ali zapravljanje življenja. Ne govorim o tem, da se moraš obnašati po vetru ali zaradi osebnih koristi zanikati nekatera svoja temeljna prepričanja, ampak da krmariš med smiselnim in nesmiselnim.”

  Lynx, navdušuješ me. Sem ravno včeraj hotela napisati, ko je bila debata o ciljih in posledično sreči, ki jo dosežemo – da je biti nesrečen poseben luksuz, ki si ga ne more vsak privoščiti. Jaz si ga npr. že ne bi mogla.

 193. Nevenka said

  Smiselnim in nesmiselnim – za koga?
  Če človek vztraja pri čem, tega gotovo ne počne zato, ker se mu zdi nesmiselno. Ravno nasprotno je res.

 194. zogca said

  Grem pogledat, kja je.

  Ne biti jezen. Nisem bila pri računalniku.

  dej odobri že moj prejšnji komentar, nemoj da čekam do sutra, bom bil ljut ko paprika

 195. zogca said

  Ni res!!!

  linke nam je Žogca prepovedala

 196. zogca said

  To je pa tudi res. Če imaš opravka s človekom brez vesti, ti to nič ne pomaga.

  da človek od tega, da dokazuje, da je boljši nima ničesar, če tisti, ki je slabši, ne prevzame odgovornosti za svoje dejanje.

 197. lynx said

  Mi je pa tu pri Žogci všeč, da se lahko kaj reče tudi na resen način. O resnih temah…

  Meni pa ravno obratno. Da se lahko kaj reče na neresen način. O neresnih temah. 😀

  Smiselnim in nesmiselnim – za koga?
  Če človek vztraja pri čem, tega gotovo ne počne zato, ker se mu zdi nesmiselno. Ravno nasprotno je res.

  Smiselnim za dotičnega osebno. Včasih tudi zavedno delamo nekaj kar nam je v škodo, oziroma nekaj od česa nimamo koristi. Iz principa naprimer. Ali da bo zadovoljen naš Ego.

 198. Nevenka said

  Človek ničesar ne počne, kar mu ne da določene satisfakcije. To znajo psihoanalitiki dobro razložiti. Je pa res, da ta ni vedno zavestna. Človek od zunaj težko ugotavlja, kaj ima nekdo na tehtnici, ko ugotavlja, da si zavestno dela škodo.

  Tudi to, da zadovoljimo svojemu egu je satisfakcija. In vsak človek ga ima in vsak ego potrebuje satisfakcijo.

  Ne moremo kar vsega dati na črno listo nesmiselnosti. Težko pa je osmisliti nekaj s čimer nekomu škoduješ. Saj obstaja terminologija. Etični egoizem je ok, neetični pa ni.

 199. zogca said

  Mama je izvedela, da se načrtuje njen vnuk in se zelo strinja. Oče se bo še bolj. 😉

  Tok. Je mama zelo liberalna na trenutke. Je rekla, da ni pomembno s kom in se je popolnoma strinjala s tem, da se neham ukvarjati z iskanjem ljubezni.

 200. karmen said

  Žogca, s četrto in deseto hišo imaš očitno srečo. 🙂

 201. Nevenka said

  Žogca, pa je vseeno dobro imeti otroka z dobrim človekom. Ne kar z nekom. Otrok dobi pol genov po očetu in dobro je te lastnosti imeti rad.

 202. zogca said

  Saj ne bo kar z nekom. To se samo tako reče. Lej, z enim gnusom niti na kavo ne bi šla, kaj šele v posteljo, kaj šele … Jaz pač zdaj malo karikiram.

 203. lynx said

  Ne moremo kar vsega dati na črno listo nesmiselnosti. Težko pa je osmisliti nekaj s čimer nekomu škoduješ. Saj obstaja terminologija. Etični egoizem je ok, neetični pa ni.

  Nisem mislil tebe, čeprav si se verjetno videla v tem okvirju. Ti imaš izkušnje in veš kaj hočeš. To je drugo. Govoril sem o nekom, ki jih nima in si na podlagi nekih idealov ustvarja reglce. Kako bi moralo biti in potem ga taisti reglci ovirajo. Ampak življenje nas oblikuje in spreminja. Verjetno si tudi ti pred leti razmišljala drugače.
  Ne moreš vedeti kaj je svetloba, če živiš v temi, ne moreš vedeti kaj je lepo, če lepega nisi doživel in ne moreš vedeti kaj je prav, če si nisi na napakah ustvaril mnenja.

 204. lynx said

  Zgoraj smo se pogovarjali o prilagajanju in kompromisih. Pa povejte svoje mnenje še o tem:

  http://med.over.net/forum5/read.php?151,6591770

 205. karmen said

  Lynx, meni to spada v kategorijo kapric, ali bolje rečeno razvajanja. Njemu veliko pomeni topla večerja, njej pa kaj drugega. Če si vzajemno ustrežeta ni problem. Ljubezen gor ali dol, skupaj smo zaradi tega, ker se nam računica izplača. Računica pa vsebuje vse mogoče zavestne in podzavestne kategorije. Imamo pa vsi v sebi zelo natančen računalnik in vsak za sebe ve koliko je IN in koliko je OUT.

 206. StaneP said

  Ljubezen gre skozi želodec. Ljubeč človek rad naredi kaj za tistega, ki ga ima rad. Ljubeč človek ni sebičen. Spol tukaj ni pomemben.

  So pa tudi lenuhi, izkoriščevalci, preračunljivci, nesposobneži, histerične feministke, bebavi mačoti itd

 207. lynx said

  Imamo pa vsi v sebi zelo natančen računalnik in vsak za sebe ve koliko je IN in koliko je OUT.

  Tako je. In tistega IN mora biti vsaj toliko kot OUT. To je ravnotežje, drugače povedano lahko tudi računica (čeprav se ne sliši nič romantično)ki se ga doseže s prilagajanjem. Redki imajo “srečo” da samo dobivajo in malo dajo.

 208. karmen said

  Saj suma sumarum zadeva deluje samo, če je pri obeh pozitivna bilanca. Ne mislim pa tukaj samo ozke zadeve, ko nekdo nekaj za nekoga naredi ali se prilagaja. Človekova osebnost je zelo kompleksna in imamo še več podzavestnih potreb kot zavestnih. Če je nekoga obupno strah zapustitve, ločitve, potem drugemu ne bo potrebno veliko za parterja naredit, samo ostat mora.

 209. StaneP said

  Mi je zelo všeč ta IN OUT definicija, tistega občutka ki ga imamo res vsi v sebi in ki nam pove, če je vse ok. V kolikor seveda gledamo pošteno na stvar.

 210. karmen said

  “Mi je zelo všeč ta IN OUT definicija, tistega občutka ki ga imamo res vsi v sebi in ki nam pove, če je vse ok. V kolikor seveda gledamo pošteno na stvar.”

  Stane, o kakšni poštenosti ti to?

 211. zogca said

  Ja, in če tisti drugi ta strah čuti in če je prav fajn neplemenit človek, se bo nad tistim s strahom izživljal, da bo kaj.

  Če je nekoga obupno strah zapustitve, ločitve, potem drugemu ne bo potrebno veliko za parterja naredit, samo ostat mora.

 212. zogca said

  Če ti kaj ni prav, so tam vrata, je moje mnenje o tem. Zelo žal. Pa če sem še tako bed zaradi tega. Da zdaj iz te svoje perspektive pomislim, da bi življenje (vse popoldneve) potratila za to, da bi descu kuhala kosilo. Za hvaležnost smo že ugotovili, da ne obstaja … Torej … Da se bom počutila še veliko bolj bebko, ko mi bo zakuhal sranje.

  Pa povejte svoje mnenje še o tem

 213. zogca said

  Pri meni nikoli ni šla skozi želodec.

  Naredi kaj? Lahko obrneva tudi okoli. Če žensko ljubiš, ji ne privoščiš, da vsak dan po desetih urah službe (noter štejem tudi pot), potem še uro, dve visi pred štedilnikom.

  Sploh pa … Kuhana večerja? Zakaj? En kuhan obrok na dan je čisto dovolj. Pri nas doma večerje nikoli niso bile kuhane.

  Ljubezen gre skozi želodec. Ljubeč človek rad naredi kaj za tistega, ki ga ima rad.

 214. karmen said

  Hm Žogca, jaz pa mislim, da tako, kot ljudje nimamo ozaveščenih lastnih strahov, tudi nimamo čisto ozaveščenih manipulacij, ki jih izvajamo nad drugimi. Najdeš kakšnega krvosesa, ki zadeve počne zelo zavestno in načrtovano, ampak ne bi rekla, da je tega veliko.

 215. zogca said

  Ne moreš se ne zavedati, da z nekom manipuliraš. Je res mogoče,d a se ne zavedaš?

 216. StaneP said

  Karmen, če gledamo na partnerski odnos pošteno, ne preračunljivo, sem mislil.
  Žogca, itak sem mislil na oba spola enakovredno.

  Navade iz primarne družine v partnerstvu ne smejo več biti svete. Ti si ustvarjaš svojo družino, s svojimi navadami. Kot sta Lynx in Karmen lepo napisala: Oba partnerja morata imeti uravnotežen IN / OUT občutek. Kje so vrata ve vsak sam…

 217. lynx said

  Naredi kaj? Lahko obrneva tudi okoli. Če žensko ljubiš, ji ne privoščiš, da vsak dan po desetih urah službe (noter štejem tudi pot), potem še uro, dve visi pred štedilnikom.

  Jaz redko večerjam samo “na suho”. Največkrat za večerjo ne porabim petnajst minut, kaj šele dve uri.

  Sploh pa … Kuhana večerja? Zakaj? En kuhan obrok na dan je čisto dovolj. Pri nas doma večerje nikoli niso bile kuhane.

  Meni se pri vsem skupaj zdi zelo važno, kaj in koliko oba pravzaprav delata. Verjetno nimaš pojma kaj pomeni težko fizično delo.
  Ne vem kaj bi bilo, če bi jaz prišel zjeban in lačen domov, žena pa bi se praskala po tamali.

 218. karmen said

  Manipulacije imajo zelo negativen prizvok, pa nimajo vedno negativnega namena. Predvsem pa smo se na manipulacijo specializirale ženske zaradi zgodovinskih okoliščin, ker nismo imele formalne moči. Nekaj dajemo, zato da nekaj dosežemo. Že osvajanje partnerja se začne z manipulacijo. Kažemo se (podzavestno in zavestno) v lepši luči kot smo. Včasih so nameni celo plemeniti. Partnerju daješ občutek, da ga imaš rad (ali ga imaš mogoče res?), zato, da ostane in da ne bo otrok brez očeta. Govoriš nekomu nekaj, kar začutiš, da želi slišati (in takrat celo resno misliš), ga popelješ s tem v nebesa in ne razmišljaš, da bo zato padec v pekel še globji, če se besede v realnosti ne bodo izšle. Tega je veliko in tega ne počnemo vedno čisto načrtno.

  Stane, vsi gremo v parterski odnos iz preračunljivih razlogov. Meja med poštenostjo in preračunljivostjo je tu tanka. Glej, jaz možu večkrat skuham večerjo, ker mu to paše, tudi ob nemogočih urah. Vendar dobim nazaj. Počnem torej stvari preračunljivo ali pošteno?

 219. lynx said

  Glej, jaz možu večkrat skuham večerjo, ker mu to paše, tudi ob nemogočih urah. Vendar dobim nazaj.

  To je bistveno, vzajemnost. Če ta obstaja, bi bilo nesramno, če mu ne bi skuhala samo zato, ker ti nisi lačna.

 220. StaneP said

  Počnem torej stvari preračunljivo ali pošteno?

  Mislim da počneš to ljubeče. Preračunljivo bi bilo takrat, ko bi kaj naredila zato, da dobiš nekaj nazaj. Ker pa on domnevam počne stvari ravno tako ljubeče do tebe, v bistvu oba dajeta in oba seveda dobivata nazaj. To ni preračunljivost. Če je to to, je to tisti ideal o katerem jaz večkrat pišem. In hkrati neke vrste kompromis. Tudi v partnerstvu nismo vsi za vse. Nismo vsi v vsem enako dobri. Ne počnemo vsi vsega enako radi ali enako neradi. Če sta dva razumna, ljubeča, poštena in neseksistična, potem so obveznosti hitro porazdeljene na dokaj uravnotežen način. Se pravi oba imata po tvoje pozitivno bilanco, po moje pa nima nobeden občutka prikrajšanosti.
  Seveda se to da bistveno uspešneje doseči pri nesebičnih ljudeh.
  Jaz velikokrat rečem, da moramo imeti ljudje samokontrolo. Da se sami ustavimo tam, kjer mislimo da je še pošteno. Nočem jaz vsak dan ženske ustavljati in postavljati na mejo. Se mi ne ljubi, je kup drugih stvari s katerimi se vsi moramo vsak dan ukvarjati. In konec koncev, jaz takšnega človeka, ki mu moraš skoraj vsak dan kazati kje je meja, smatram za neumnega. Saj vsi vemo kaj je manipulacija, kaj pa “manipulacija”!

 221. StaneP said

  To je bistveno, vzajemnost. Če ta obstaja, bi bilo nesramno, če mu ne bi skuhala samo zato, ker ti nisi lačna.

  Podpišem tudi jaz. Edino beseda “nesramno” je prenežna.

 222. karmen said

  Lynx, tebe itak razumem, se mi zdi da govoriva isti jezik. 🙂
  Stane, pri tebi pa razumem, kaj si želel napisati, čeprav je tvoj besednjak tak, da bi človek s tabo kar naprej nekaj polemiziral. 🙂 Tudi pri nama ni vse ljubeče oz. vsaj na začetku ni bilo. Ko sem hotela, da mi zamenja gume na kolesu, mi je (leta nazaj) rekel, da naj za svoj avto sama poskrbim. In sem. Potem je pa tudi on ugotovil, da njegove usrane gate in nogavice ne hodijo same od sebe nazaj čiste v omaro, ampak da ostajajo umazane tam okoli pralnega stroja. Ugotovil je, da gospa štrajkajo in se pozanimal, zakaj je tako. Seveda sva uredila. On je bil pač tipičen egoist s to prednostjo, da se je hitro učil iz izkušenj. 🙂

 223. zogca said

  Zakaj jih pa ta moški ne? Če mu je to tako pomembno vprašanje, naj si pa sam nekaj skuha.

  Največkrat za večerjo ne porabim petnajst minut, kaj šele dve uri.

 224. StaneP said

  Saj midva tudi govoriva isti jezik Karmen. Samo jaz za razliko od Lynxa bolj naložim in zapletem. Lynx zna bolj direkt v žilo zadet. Mislimo pa bolj ali manj vsi trije zelo podobno.

 225. zogca said

  Jaz vedno pravim … Kdor išče kuharico, naj me preskoči. Povem zelo iskreno takoj na začetku.

 226. StaneP said

  Včasih me spominjajo debate in razprtije v zvezi z kuhinjo zelo podobne odnosu, ki ga ima predvsem mestno prebivalstvo do narave. Vsem je na daleč všeč, sem ter tja celo stopijo vanjo, v sveto grozo jih spravi pa že črv ali mravlja.
  Brez kuhe in kuhinje še nobena družina ni zmogla. Jajca, mleko, kruh in konec koncev kakav pa tudi ne zraste v trgovini. Mislim, da ljudje izgubljamo kompas…

 227. StaneP said

  Včasih me spominjajo debate in razprtije v zvezi z kuhinjo zelo podobne odnosu

  Eh, kaj sem pa zdaj napisal… Se vidi da sem bolan in da še delam zraven…

 228. lynx said

  Zakaj jih pa ta moški ne? Če mu je to tako pomembno vprašanje, naj si pa sam nekaj skuha.

  Težko je komentirati na podlagi tako skopih in povrhu vsega še enostranskih podatkov. V najslabšem primeru je on mamin sine ona pa fina dama. Res je, da bi si lahko sam kaj skuhal, kakor je tudi res, da bi mu včasih lahko ona kaj naredila, če nima drugega dela. Vprašanje je tudi, kaj se smatra za topel obrok in če gre v resnici za “zahtevo” in to vseh pet dni v tednu.

  Jaz vedno pravim … Kdor išče kuharico, naj me preskoči. Povem zelo iskreno takoj na začetku.

  Brez lažne skromnosti ti povem, da poznam eno tako, ki je dobila veselje do kuhanja po moji zaslugi.

 229. zogca said

  Bo med vikendom na blogu ena objava, pod katero si boste lahko dali duška glede kuhanja, kdo, kdaj, kako, zakaj itn.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: