Žogca v ofsajdu

In nič več v pričakovanju sodniške piščalke

Kako postaneš prasica?

Posted by zogca na november 14, 2010

Na mojem najljubšem forumu že nekaj časa ni bilo nobene zares zanimive teme, ampak danes je pa ena izmed MON-ovk zastavila vprašanje za milijon dolarjev, kot bi rekli Američani. Kako postaneš prasica? Seveda do moškega. Prvi odgovor je bil: “Učitelja imaš pred nosom.” Že deseti (v bistvu jih nisem štela), da se prasica sploh ne splača biti, kajti vse se vrača, vse se plača. Zadnji (za zdaj) nasvet je vključeval odrekanje seksa. Saj ne, da bi mi nasveti prišli prav, ker v tem trenutku nimam komu biti prasica in četudi bi to imela komu biti, tega (vem, trapasto) ne zmorem, ker se mi moški vedno smilijo in kakorkoli se stvari obrnejo, vedno poskrbim, da je njim bolje kot meni. Pač, sem antitalent za prasico. “Ubogi ne bo vstal ob sedmih, če lahko vstanem jaz, naj spi do enajstih. Ubogi se ne bo mučil s posodo, če jo lahko pomijem jaz. Ubogi, ga bo zeblo, naj on vzame toplejšo odejo.” Težko bi našli večjo bebko in ne, prav nič ne pomaga, da mi najboljša prijateljica že deset let govori, da se do moškega ne splača biti dobra. Pa vseeno, že zaradi heca bi rada prebrala vaše predloge.

Advertisements

278 komentarjev to “Kako postaneš prasica?”

 1. Janis said

  Moj odgovor je, da si mora vsaka ženska (in tudi moški, seveda, ampak konkretna tema je od ženske avtorice) najprej postaviti vprašanje, ali hoče partnerstvo ali hoče zmago v vojni med spoloma. Če je odgovor partnerstvo, potem ni druge, kot takega dedca nabrcat v rit in se vprašat, kako se v naslednjem poskusu izognit repliki istega karakterja. Če je pa odgovor, da hočeš zmagati v vojni med spoloma, pa lahko vzameš v roke vsaki ameriški mainstream dating priročnik in bo.

 2. StaneP said

  Ne postajaj prasica! Ne želi si tega! Ker boš v končni fazi škodila bistveno bolj sebi, kot drugemu. Ohrani svoje srce. To je največ kar imaš! To je največ kar človek sploh ima.
  Lahko ga pa vržeš stran ( srce namreč ) in postaneš ena izmed mnogih zagrenjenih ženščin ki nekaj smisla v življenju najdejo edino še v škodoželjnosti in podobnih “vrednotah”, saj tako polnijo svojo bedno čustveno praznino. In bolj ko jo polnijo, bolj je prazna… To hočeš?
  Ko boš nehala jokati, boš nehala tudi ljubiti.
  Jaz svojega srca ne dam, čeprav sem se jokal zaradi njega! Pazim edino komu ga odprem… In prasico zavoham že na daleč. Ti nisi to in škoda je da sploh pomisliš, da bi postala takšen patetičen človeški osebek.

  Kot npr moški, ki udari žensko z ciljem argumentiranja svoje v bistvu nemoči. Bedno.

 3. StaneP said

  Kateri bebec si je sploh izmislil vojno med spoloma Janis? Feministke?
  Po moje med vsaj dokaj razumninimi ljudmi različnih spolov ni nobene vojne, ker so ženske ženske in dedci dedci. Jaz si želim žensko po duši in ne samo po telesnih pritiklinah in dobro vem, da si ženske želijo-te dedce in ne samo človeških osebkov s tiči. Kje je vojna? Pa zavraga dovolimo si biti kar smo. Moški moški in ženske ženske. Noben moški idijot ni z udarci dobil ljubezni takisto ne nobena ženska s spletko.

  Se opravičujem zaradi mojega neposrednega pisanja.
  Sicer pa lep pozdrav Janis in njeni kraljici! Iskreno.

 4. zogca said

  Saj ne morem. Mi ne gre. Kakorkoli me obrneš okoli, se mi moški zasmili. Kar sploh ne bi bilo tako slabo, če bi se jaz kdajkoli zasmilila moškemu. To slednje se bolj redko dogaja. In mi je trapasto, da imam jaz več srca do njih kot oni do mene.

  Ne postajaj prasica! Ne želi si tega!

 5. zogca said

  Ne gledam jaz tega kot vojno med spoloma. Daleč od tega. Na to gledam kot na svojo bebavost.

  da hočeš zmagati v vojni med spoloma, pa lahko vzameš v roke vsaki ameriški mainstream dating priročnik in bo.

 6. zogca said

  Ejjj, kaj pa če bi se jaz s tem srcem en malo tudi smejala?

  Ko boš nehala jokati, boš nehala tudi ljubiti.

 7. Janis said

  Kateri bebec si je sploh izmislil vojno med spoloma Janis? Feministke?
  Po moje med vsaj dokaj razumninimi ljudmi različnih spolov ni nobene vojne, ker so ženske ženske in dedci dedci. Jaz si želim žensko po duši in ne samo po telesnih pritiklinah in dobro vem, da si ženske želijo-te dedce in ne samo človeških osebkov s tiči. Kje je vojna? Pa zavraga dovolimo si biti kar smo. Moški moški in ženske ženske. Noben moški idijot ni z udarci dobil ljubezni takisto ne nobena ženska s spletko.

  Stane, ravno o tem govorim. Partnerstvo niso igrice in ni manipulacija in ni izkoriščanje šibkih točk svojega partnerja/ke, ampak poskus, kako odrasti, kako premagati svoj ego. Zveze naj bi, idealistično (ne glede na spol), temeljile na tem, na najboljšem, kar ljudje v sebi premoremo. Ampak veliko je moških in žensk, ki so prepričani, da partnerju/ki nikoli ne smeš pokazati vse svoje ranljivosti in da je bistvo zveze, da iz nje več vzameš, kot vanjo daš. In da zmagaš takrat, kadar se partner/ka bolj briga zate, kot se ti zanjo/zanj. Ljudje s(m)o različni. In če je kaj treba upravičeno očitati moškim (oprosti, Stane), je to, da velikokrat ravno moški izkoriščajo dejstvo “manjše čustvene navezanosti” in posledično večjo verjetnost zmage v boju “imam večjo moč v razmerju, ker se mi bolj jebe zate kot tebi zame”. Ti si pač en velik idealist, jaz nisem. In se dobro zavedam, da je ljudi, ki so prepričani, da je treba partnerja/ko v zvezi nategnit in nadvladat, vsaj toliko, če ne več, kot tistih, ki smo se odločili, da bomo dali svoje srce in svoje šibkosti na krožnik partnerju/ki, pa naj se zgodi, kar se že bo. Ker se ne gremo fajta. Ker zaupamo in se predajamo, kljub temu, da bomo lahko nekega dne zato prizadeti.

  In Stane, prosimm ne tretiraj besede feministika kot nekaj apriori negativnega. Jaz sem feministika, ker hočem, da bi imele ženske tudi v praksi enake možnosti izbire in družbenega priznanja kot moški. In to me ne naredi “manhaterke”.

 8. zogca said

  Jaz sem prepričana, da je prav, da človek v zvezi pokaže svojo ranljivost. Kje naj jo pa pokaže, če ne tam, kjer naj bi ga imeli najraje? Težava je v tem, da žal potem zaradi tega dobiš … Na tej ranljivosti te potem tudi zgazijo. In se vprašaš, zakaj. V bistvu daješ municijo sovražniku. Žalostno, a ne, da ti je partner na nek način sovražnik. Meni je to noro, jaz sem vedno verjela, da bi ti partner moral biti najboljši prijatelj, ampak ne, vidim, da temu ni tako. To sem imela v prvi zvezi, v drugih dveh nikakor ne.

  Ampak veliko je moških in žensk, ki so prepričani, da partnerju/ki nikoli ne smeš pokazati vse svoje ranljivosti in da je bistvo zveze, da iz nje več vzameš, kot vanjo daš.

 9. zogca said

  Aha, drži. Ampak še vedno ne razloži tega, zakaj jaz trapa, čeprav me zebe, moškemu dam toplejšo odejo, sama pa zmrzujem. Kaj je z menoj narobe, lepo prosim? Zakaj jaz vstanem ob pol osmih, ko vstane njegov otrok in potem skupaj z otrokom šepetam po stanovanju, da gospod spi do dvanajstih? Kaj je pa z menoj narobe, lepo prosim? Jaz spim pet ur, on pa dvanajst in meni je težko njega zbuditi, sama pa padam skupaj od nenaspanosti. Kaj, mislim, da bo potem kdo iz hvaležnosti boljši od mene? Pa vem, da ne bo, ker moški so dokazano najboljši do prasic, z dobrimi ženskami pometajo tla.

  je to, da velikokrat ravno moški izkoriščajo dejstvo “manjše čustvene navezanosti” in posledično večjo verjetnost zmage v boju “imam večjo moč v razmerju, ker se mi bolj jebe zate kot tebi zame”.

 10. Janis said

  Prva napaka. Moški mora skrbet za svojega otroka. In edino pametno je, da ga zbrcaš ven iz postelje, naj poskrbi za lastnega otroka in mu poveš, da če boš morala to naredit še enkrat, je med vama končano. Moški, ki ni sposoben skrbi za lastnega otroka, je gnoj, ki se ga mora vsaka ženska na daleč ognit. Prava moškost in prava ženskost se začne z odgovornostjo. Mamini sinčki in egoisti so za fuk, ne za partnerstvo. Odrasel človek bo zmeraj najprej poskrbel za otroke. Če ne – pofukaj ga/jo, ampak ga/jo tudi zjutraj brcni čez prag.

 11. zogca said

  Ne, ne, ne, napaka. Narobe si razumela. On je zelo sposoben skrbeti zanj in zelo lepo poskrbi zanj. To sva se midve zelo narobe razumeli. Res, pa ne da ga zdaj branim, ker ga ne in ker ga nimam za kaj, on odlično skrbi za otroka in je dober oče. On je pač, kot vsak, ki ni slep, videl, da jaz vstanem namesto njega in je seveda spal. Če bi videl, da jaz ne vstanem, bi vstal on. V tem je fora, kaj je meni bebki, da namesto moških delam stvari, ki bi jih oni sicer naredili sami? To je bil samo primer. Lahko bi dala kakšnega drugega. Zakaj grem jaz pobirat in zlagat perilo, ko pa imam svoje delo, moški pa poležava na kavču?

 12. alja said

 13. Boom said

  Ampak veliko je moških in žensk, ki so prepričani, da partnerju/ki nikoli ne smeš pokazati vse svoje ranljivosti in da je bistvo zveze, da iz nje več vzameš, kot vanjo daš.

  Vendar pa po drugi strani obstaja spet nešteto zgodb, kjer prav to kazanje čustev in ranljivosti ženske zbega in iz take zveze zbežijo ali pa pri takih moških ugotavljajo kako idealni partnerji bodo … seveda komu drugemu.

 14. StaneP said

  Jaz sem prepričana, da je prav, da človek v zvezi pokaže svojo ranljivost. Kje naj jo pa pokaže, če ne tam, kjer naj bi ga imeli najraje?

  Točno to! Vsi smo samo ali predvsem ljudje. Če ni tega je vse skup samo en navaden fuk…

  Ampak še vedno ne razloži tega, zakaj jaz trapa, čeprav me zebe, moškemu dam toplejšo odejo, sama pa zmrzujem. Kaj je z menoj narobe, lepo prosim?

  Nič ni narobe. Nasprotno, srček si. Vsi to počnemo ko imamo radi. In vsi se slej kot prej naučimo ceniti takšne geste.

  i si pač en velik idealist, jaz nisem. In se dobro zavedam, da je ljudi, ki so prepričani, da je treba partnerja/ko v zvezi nategnit in nadvladat, vsaj toliko, če ne več, kot tistih, ki smo se odločili, da bomo dali svoje srce in svoje šibkosti na krožnik partnerju/ki, pa naj se zgodi, kar se že bo. Ker se ne gremo fajta. Ker zaupamo in se predajamo, kljub temu, da bomo lahko nekega dne zato prizadeti.

  Fak, ja sem ja. Ampak ali sploh ima kakšen smisel furati vezo na drugačen način kot si pa napisala Janis. Meni se preprosto ne ljubi ukvarjati z eno “prasico”, kot “si želi” Žogca samo zato, da imam kot da skuhano itd. Življenje imam urejeno in stanovanje pospravljeno tudi če sem sam. Fuka je kolikor hočeš. Ni pa zadetosti od ljubezni. Ni pa srčka zraven na kavču, ki bi ga pokril z dekco, da ga ja ne bi zeblo. Ni pa voljne ritke, ki bi se ljubeče privila k meni in… Dec v bajti je, ni pa ženstvenosti… Kaj je že to? Prasica niti v sanjah!

  In Stane, prosimm ne tretiraj besede feministika kot nekaj apriori negativnega.

  Ja pa jo. Ne tretiram pa apriori feministk kot slabe ženske. Preprosto ne pristajam na to, da naj ima nek spol samo zato ker je pač nek spol neke družbene ugodnosti. Človek je človek in vsak si mora izboriti svoj prostor pod soncem na njemu lasten način. In ženske niste že dolgo nobene revice več. To se kaže vsak dan na vseh ravneh naše družbe. In prav je tako. Mogoče je za to zaslužen tudi feminizem. Ok. Dejstvo je, da postajamo ogroženi moški. Samo večina se tega ne zaveda. Ali pa ponižno rečejo: “Da draga”, in si pustijo skuhati juhico in so cel dan pridni, da slučajno zvečer žene ne boli glava, ko se junaku zahoče malo nežnosti… Seveda pa občasno “pobegnejo” v gostilno in se junačijo pred kolegi, češ babe to in babe ono…
  To je ravno toliko bedno, kot so bedne ljubezni željne “prasice”…
  Zakaj neki že ogromno mladih moških apriori govori, da niso toliko nori, da bi se ženili!? Feminizem je šel že toliko daleč, da je izrodil svoje sicer v osnovi lepo poslanstvo. Namesto da bi ženski koristil, ji že škodi. Deci vina ob kosilu je zdravilo, liter je pa… In potem se pijanka priduša, da je vino hrana in da to ni nič slabega. Nasprotno, ti si pač nedozorel neadrtalec, ker ne znaš ceniti dobrega vina. Saj dedci tudi nismo vsi prizadeti telebajski…
  Zato sem prej rekel, da niti pod razno ne mečem vseh feministk v isti koš, ker mora nekdo opozarjati na nepravilnosti in se tudi boriti za svari v katere verjame. Takšne ljudi jaz iskreno cenim.

  Ejjj, kaj pa če bi se jaz s tem srcem en malo tudi smejala?

  Saj se boš in si se že! In ko se enkrat boš zares, se boš tako dobro, da bo vse hudo pozabljeno. Skozi solze spoznavaš samo sebe in to, kaj ti v življenju veliko pomeni. Tako se učiš izbirati moške in edino tako boš podzavestno na koncu izbrala pravega! Tiča s srcem… Ostali so pač za fuk, kot je Janis lepo napisala.

  Kakorkoli me obrneš okoli, se mi moški zasmili.

  Joj, joj, joj… Kako ne maram, da bi se ženski smilil!! Smili se ti lahko en nebogljen revček, en hendikepiran človek, ki si ni sam kriv za svoje stanje. Ne pa en dec! Ampak če ga pokriješ z dekco da ga ne zebe, to za moje pojme ni dejanje ker bi se ti smilil, to je čutnost, to je ljubeznivost, to so te stvari ki žal izumirajo pri obeh spolih.

 15. Nevenka said

  Za moj trideseti rojstni dan sem dobila od prijateljice ameriški priročnik kako postati ena huda bitch.
  Od takrat do danes sem na tem izpitu že parkrat padla.
  Jaz ne morem, moški pa zlahka.

 16. zogca said

  Ceniti? Dvomim.

  Nič ni narobe. Nasprotno, srček si. Vsi to počnemo ko imamo radi. In vsi se slej kot prej naučimo ceniti takšne geste.

 17. zogca said

  Videla sem enkrat v knjižnici to knjigo in jo prelistala. Jaz se tega ne bi mogla iti. Kot piše v knjigi. Vem, enim je to naravno, vidim, jaz pa ne bi zdržala.

  Za moj trideseti rojstni dan sem dobila od prijateljice ameriški priročnik kako postati ena huda bitch.
  Od takrat do danes sem na tem izpitu že parkrat padla.

 18. zogca said

  Mah, ni fora v tem, da bi jaz moške imela za nebogljene in hendikepirane, daleč od tega. Pač, vem, da je tudi moški zmatran, vem, da tudi moškega zebe, da je tudi moškemu lahko hudo. Vsega tega se zavedam in želim, da mu je lepo. Ne morem se iti tega, ker si moški pa lahko vse plačaš. Ker si moški, se pa lahko sredi noči usedeš v avto in voziš gor in dol po Sloveniji. Ker si moški … Enostavno jih vedno šparam. Ne znam drugače razložiti.

  Kako ne maram, da bi se ženski smilil!! Smili se ti lahko en nebogljen revček, en hendikepiran človek, ki si ni sam kriv za svoje stanje.

 19. zogca said

  V bistvu sem te pa zdaj nalagala. Imam par sms-ov na temo: …, ti si eno takšno zlato bitje. …, ti si res pravi srček. …, zelo si mi pomagala, brez tebe ne bi zmogel. …, tebe je res ena sama dobrota. Evo, to imam, trenutni izlivi hvaležnosti. Na dolgi rok pa to ne šteje nič.

  In vsi se slej kot prej naučimo ceniti takšne geste.

 20. StaneP said

  Na dolgi rok pa to ne šteje nič.

  Hja, vsi si želimo garancijo, vendar vsi ostanemo brez nje. Mogoče je pa prava ljubezen ravno zato tako lepa in zaželjena, ker nam nesebično daje in vrača vse lepo. Tako kot mi njej…

  Ceniti? Dvomim.

  Čeprav cenim takšna dejanja še nikjer ne piše, da naj bi zato ljubil njih lastnico. Ne ljubimo človeka zaradi njegovih dejanj. Lahko ga kvečjemu nehamo ljubiti, če so njegova dejanja slaba…
  Ženske res včasih mislite, da vas bomo imeli radi ker nam skuhate kosilo. Napaka! To je isto, kot moški ki pričakuje ljubezen zato, ker te je peljal na en drag dopust ali kaj podobnega. To je materializem ki nam sicer godi, paše in ustreza, vendar nas čustveno pušča hladne. Razen če iščemo samo koristi. Ampak takrat itak ne govorimo o čustvih, če pa, se pa lažemo.

  Ne znam drugače razložiti.

  Saj te razumem. Zato pa pravim, da si srček! In to je za moje pojme zelo v redu. Ker si človeška, topla in nesebična. Hotel sem samo reči, da ne smeš pričakovati, da se bo kdo zaradi teh sicer krasnih lastnosti zaljubil vate. Tisti pravi, bo zaradi tebe takšne ostal s tabo in te imel rad iz srca. Ne zaradi drobnih koristi, ki mu jih boš nudila, temveč zaradi spoštovanja do tvoje osebnosti. Takšna osebnost gradi ljubezen, da je iz leta v leto boljša. In to je vse, kar lahko dobiš. Poleg notranjega zadoščenja seveda. No, vsaj jaz tako vidim stvari, ker sem kot je Janis pravilno ugotovila, idealist. In ta lastnost se mi ne zdi napačna, čeprav mi večinokrat škodi. Zakaj bi pa bil zadovoljen z burekom, če lahko jem dobro kosilo? Zakaj bi poslušal glasbo na tranzistorju, če jo lahko na HIFI-ju? Zakaj bi prenašal žensko, ki mi mori življenje, čeprav ga jaz njej ne? Če sem zato sebičen prasec ali idealist, pa naj bom. In to sem z veseljem.
  Itak pa ne moremo iz svoje kože. Smo kar smo. Ti nisi prasica in jaz nisem pragmatičen hlod, ki nategne prvo luknjo ki se mu ponudi, nato se pa dela neumnega ko ga kliče. Takšna je itak kura in kure mene ne privlačijo… Jebi ga. In kaj bova zdaj?

  Jaz ne morem, moški pa zlahka.

  Nevenka, mislim da ni tako enostavno. Res je v povprečju več čustev v vas ženskah kot v nas moških. In zato večkrat izpadete prizadete. Toda ženske zmorete to prizadetost prenesti z bistveno manj čustvene škode kot pa jo zmoremo moški. Mogoče jo res manjkrat fašemo, jo pa zato takrat ko jo, toliko bolj močno…
  Po dolgem času sem se zopet razpisal. Če sem koga užalil, se mu opravičujem.

 21. zogca said

  Še dobro, da ne kuham. :mrgreen: Drugače pa ne, si me narobe razumel. Nisem jaz mislila, da bi si človek s tem kupoval ljubezen, ker hej, izpoved ljubezni je bila pred vsemi temi dejanji. Ne bi jaz sploh bila z nekom, če mi ne bi že prej izpovedal ljubezni.

  Ženske res včasih mislite, da vas bomo imeli radi ker nam skuhate kosilo. Napaka!

 22. zogca said

  Evo, spet. Jaz to delam za ljudi, ki so se že zaljubili vame, mi že izpovedali ljubezen. Razumeš? Najprej so njihovi izlivi ljubezni, potem pride moja dobrota. Jaz na začetku znam biti biči, ko pa mi nekdo izpove ljubezen, se čisto raznežim in potem …

  Ker si človeška, topla in nesebična. Hotel sem samo reči, da ne smeš pričakovati, da se bo kdo zaradi teh sicer krasnih lastnosti zaljubil vate.

 23. StaneP said

  Jaz na začetku znam biti biči, ko pa mi nekdo izpove ljubezen, se čisto raznežim in potem …

  hočeš garancijo… Ne biti biči, bodi pač kar si. Komur ne bo všeč, bo šel mimo. Komur bo, ne bo odšel kar tako na hitro. Če pa bo, mu bo hudo, ker bo vedel da si fejst babnca. Ampak v tem primeru bo že imel neke svoje razloge za odhod, kar mu ne moreš zameriti. Saj veš da ni garancij. Človek še zase 100% ne ve kaj bo jutri naredil, kaj šele za drugega. Bižuterijo se hitro zamenja, zlatnine pač ne. Vsi smo nekomu bižuterija in hkrati nekomu zlatnina. Mah, filozofiram. Žogi, če je, je! Če ni, ni! Tako pač je. Življenje nas neprestano meče ob skale in preizkuša našo moč. Pojdi naprej. Ohrani lep spomin na lepo, slabo pozabi.
  In nikar ne postani čisto biči!!

  Še dobro, da ne kuham.

  Hja, to je pa treba no! Ljubezen gre skozi želodec. Če je buši prazen ob polnem hladilniku, ženska pa na kavču ali v kopalnici je to “čuden” občutek… He, he…

 24. zogca said

  Nikoli jaz nisem na kavču ali v kopalnici, ko gospodje moški kuhajo, nikoli, vedno delam in služim denar. Kuhala sem princu in to skoraj vsak dan. To mi ni žal. Njemu sem kuhala, ker on je pa delal več od mene in se mi je zdelo fer, da kuham jaz. Druga dva sta delala veliko manj od mene in je bilo edino fer, da onadva kuhata. Jaz veliko dam na to, kaj je fer.

  Če je buši prazen ob polnem hladilniku, ženska pa na kavču ali v kopalnici je to “čuden” občutek… He, he…

 25. StaneP said

  Jaz veliko dam na to, kaj je fer.

  Jaz pa visoko cenim ljudi ki so sami po sebi fer! In to kar si napisala, je definitivno fer!

 26. zogca said

  Ti mogoče že, ampak ti povem, da to ni ravno razširjeno. Saj gledam okoli sebe, kaj se dogaja. Poznam žensko, ki je je sama dobrota, ampak res, vse naredi zanj in za družino, pa se njen goni okoli s takšnimi kurbicami, da se ti želodec obrne. Poznam tipa, ki je tako neumen, da ne dojame, da ga ženska cel mesec pet posto ne jebe, ampak ga pa zelo rada vidi na tisti dan, ko dobi plačo. Slepemu bi se posvetilo, njemu se ne. Ali pa en, čigar žena se bojuje z različnimi raki že leta in leta, on je vsak drug dan pri priležnici. Pa je ženska ne samo dobra, tudi bolna je in vsak bi rekel, da po toliko letih zakona … V teh moško ženskih odnosih fer ne pomeni nič, to ti jaz povem. Bolj si biči, bolje jo odneseš.

 27. zogca said

  Drugače mene ne danes jemati totalno resno glede vsega, ker imam Sonce na Veneri in ko mi Sonce osvetli to prekleto trpečo škorpijonsko Venero, me vedno raztrgava od hudega in bolečine.

 28. StaneP said

  Bolj si biči, bolje jo odneseš.

  Že mogoče. Še boljše jo pa odneseš, če ti uspe najti in obdržati partnerja ki je sam po sebi dober človek. Če si seveda takšen tudi sam. Jaz velikokrat rečem, da joške ( večje ali manjše ) ima vsaka. Srca pač ne. Tiča ( večjega li manjšega ) ima vsak, ravno tako pač ne srca. Jaz pač iščem oz. potrebujem srce.
  Če seveda govorimo o ljubezni in resnih vezah…

  Drugače mene ne danes jemati totalno resno glede vsega

  Saj te ne hehe…

 29. zogca said

  Kot prisotnost velikih jošk ne pomeni odsotnosti srca, upam, da tudi prisotnost velikega tiča ne pomeni odsotnost srca. Ker jaz bi res oboje. 😉

  Jaz velikokrat rečem, da joške ( večje ali manjše ) ima vsaka. Srca pač ne. Tiča ( večjega li manjšega ) ima vsak, ravno tako pač ne srca. Jaz pač iščem oz. potrebujem srce.

 30. lynx said

  Verjamem da razmere spremenijo človeka, vendar ne vsakega in tudi enako močno ne. Kljub temu pa mislim, da “prasec” ali “prasica” ne postaneš čez noč, ker taki in podobni vzdevki označujejo karakter, ki se izoblikuje že od otroštva naprej. Tudi manjša čustvena navezanost ne naredi prasca, je pa seveda več kot primerna osnova, da se nekdo s takšno predispozicijo vanj razvije. Z Janis se ne strinjam le v tem, da je to predvsem moška domena.

  Meni se paradoksalno zdi, da imajo “prasice”, ki bi tudi same potrebovale “prasca”, doma večinoma pohlevne kužke in obratno, “prasci” so prasci le do tistih žensk, ki jim to dovolijo.
  To potrjuje tudi Žogcin komentar pod številko 26. Dva “prasca” v razmerju verjetno ne moreta funkcionirati.

  Ob vprašanju “Kako naj se naučim bit prasica in poskrbet za svojo rit?” lahko prvi del mirne duše izpustiš, medtem ko se mi zdi drugi del zelo pomemben. Meni osebno se v nekem odnosu ne zdi prav nič egoistično najprej poskrbeti zase in šele nato za drugega. Če ne zaradi drugega zaradi nesporazumov, ki nastanejo, ko ne veš, ali tvoj partner počne nekaj ker si to želi ali samo zato da tebi ugodi.

  Drugače mene ne danes jemati totalno resno glede vsega, ker imam Sonce na Veneri in ko mi Sonce osvetli to prekleto trpečo škorpijonsko Venero, me vedno raztrgava od hudega in bolečine.

  Moje počutje je tudi tako kot bi me kakšen bog jebal. Ko bi vsaj bila Venera….

 31. lynx said

 32. Žogca a ti mogoče veš če je Ema Kurent napisala knjigo o horarni astrologiji. Nekaj sem bral o tem pa me zanima če je res, ker precej kontaktiraš z njo.

 33. lynx said

 34. Žogca a ti mogoče veš če je Ema Kurent napisala knjigo o horarni astrologiji. Nekaj sem bral o tem pa me zanima če je res, ker precej kontaktiraš z njo.
  tHNX, aja pa še ena na temo…
  Ženske ste magneti, moški smo le staro železo. Ampak zakona privlačnosti se ne da uničiti. Drži?

 35. zogca said

  Ne, je poleti pravila, da jo bo napisala. Da bo skupaj dala vse skripte, ki jih je kdaj napisala, da bo obdelala vse primere, ki jih je že reševala, nekaj takšnega. In da bo iz tega naredila knjigo. Kdaj točno, tega ni povedala. Spomnim pa se, da je rekla, da bo knjiga v angleščini, ker se ji za naše tržišče sploh ne splača delati takšne knjige, logično, je pa ona drugače v svetu priznana kot horarna astrologinja. Tako da … Ja, knjiga bo, je pa še ni.

  Žogca a ti mogoče veš če je Ema Kurent napisala knjigo o horarni astrologiji. Nekaj sem bral o tem pa me zanima če je res, ker precej kontaktiraš z njo.

 36. zogca said

  Ne, res ne. Prasica si bo vedno našla copato. Ali … Ženska, ki bo hotela molzti moškega za denar, si bo našla takšnega, ki bo tako bebast, da ji bo vse plačeval. Ni vsak moški tako bebast, da bi šel dajati denar ženski, ki ima dve zdravi roki in nogi. Na primer.

  Dva “prasca” v razmerju verjetno ne moreta funkcionirati.

 37. zogca said

  Lej, ti sicer danes imaš slab aspekt Venere, ampak sem prepričana, da to ni to, zaradi česa se slabo počutiš. Bi prej rekla, da še vedno ni popustil aspekt, ki je bil eksakten 6. novembra, gre pa za tranzitni Saturn konjunkcija natalna Luna. To je ponavadi precej depra aspekt. Še vedno je bilo tako, ko se je Saturn dotaknil Lune. O tem smo nekaj pisali par dni nazaj. Pa tudi sicer do konca meseca nimaš ravno najlažjih aspektov.

  Moje počutje je tudi tako kot bi me kakšen bog jebal. Ko bi vsaj bila Venera….

 38. zogca said

  Transiting Saturn Conjunction Radix Moon

  This can be a lonely time when you feel cut off from loved ones and particularly self-critical. Circumstances are such that you cannot seek comfort in your usual way. This therefore throws you back onto your own resources. You may experience rejection from someone close, at a time when you feel a strong need for security. However, it is likely that you have contributed to this rejection, unknowingly creating time for introspection. It is important not to judge yourself or others harshly during this transit and to remember that the outcome is self-growth and a firmer understanding of your strengths and weaknesses.

 39. lynx said

  Pa tudi sicer do konca meseca nimaš ravno najlažjih aspektov.

  Hvala. Sem vesel da za to stanje nisem kriv jaz ampak planeti. 😉

 40. maxi said

  Hmm…tole s prasci in prasicami niti ni poanta.
  Mislim, da je čas, da prevzamemo odgovornost za svoje življenje; tako najlažje razvrednotimo pras(i)ce.

  Mislim, da je Janis s tem začela bistvo:

  Prava moškost in prava ženskost se začne z odgovornostjo.

 41. zogca said

  Kdo je kriv in kdo ne … Planeti so v bistvu energija oziroma … Saj ne znam razložiti. Ko je takšna energija, človek pač ne more skakati od veselja. Še posebej to drži za Saturna in Luno skupaj. Ampak okej, to bo šlo mimo, bodi vesel, da nimaš Saturn chasing Moon situcacije, ker to pa traja, tudi do dve leti, ko potem Saturn obrne retrogradno in se ločita. Pri meni je bilo tako tiste dve depra leti.

  Sem vesel da za to stanje nisem kriv jaz ampak planeti.

 42. zogca said

  Ga ni stavka, ki bi ga bolj podpisala.

  Odgovornost za lastna dejanja in odločitve. Če bi to ljudje imeli, bi bilo na tem svetu 80 odstotkov manj trpljenja. Po mojem mnenju.

  Prava moškost in prava ženskost se začne z odgovornostjo.

 43. lynx said

 44. maxi said

  Če bi to ljudje imeli, bi bilo na tem svetu 80 odstotkov manj trpljenja. Po mojem mnenju.

  Da se strinjam, ampak to predvsem v smislu; ne moreš mi delati nekaj kar ne dovolim. Ampak ljudje smo radi mazohisti.

 45. lynx said

  Da se strinjam, ampak to predvsem v smislu; ne moreš mi delati nekaj kar ne dovolim. Ampak ljudje smo radi mazohisti.

  Misliš v smislu vsak je svoje sreče kovač. Ampak večino trpljenja povzročamo drug drugemu in ne sami sebi.

  Žogca, sem videl da si imela čas zame. Se pravi kriza ta mesec. Navrži mi še kakšen datum za december. Da malo preverim. 😉

 46. zogca said

  Evo, če znaš na način, ki ga opisuje tale pesem, drkati moškega in jebati naravnost v male in velike možgane, bo pa kot nebogljen cucek na žvićg pritekel k tebi.

  Pa se učite. 😉

 47. zogca said

  Aha, vsekakor. Ampak to je pa tisto, o čemer je pisala Janis zgoraj. Da se izkorišča šibkost in navezanost drugega.

  Da se strinjam, ampak to predvsem v smislu; ne moreš mi delati nekaj kar ne dovolim. Ampak ljudje smo radi mazohisti.

 48. zogca said

  Strašno veliko pozitive tudi decembra ni, je je pa vsekakor več.

  6,7 december je gud. Sicer kaže najbolj na deveto hišo, kar si jaz najteže razlagam. Meni je ta hiša totalno nezanimiva. Dobre stvari se potem kažejo po 20. decembru. Ko Saturn in Venera naredila trigon. To je zelo lep aspekt. Venera že sama po sebi kaže, da bo šlo za nekaj v zvezi s partnerskim odnosom, še posebej pa bi moralo iti zato, ker Venera pri tebi vlada sedmi hiši, torej partnerski. Za eno zvezo učvrstit ali pa začet (da bo trajna), je to super aspekt. In potem do konca leta še trije lepi aspekti Jupitra.

  Žogca, sem videl da si imela čas zame. Se pravi kriza ta mesec. Navrži mi še kakšen datum za december. Da malo preverim.

 49. lynx said

  Hvala. Ti napišem če bo kaj na tem.

 50. zogca said

  Ti kopiram še par aspektov, ki jih imaš do konca meseca novembra. Nič luštnega, žal.

  Transiting Jupiter Square Radix Venus

  Tensions arise in your relationships. You have high expectations of your loved ones during this transit, probably too high. No one can quite match the amount of love and attention that you require right now. You would do best to remember that this is a passing phase and excessive personal desires are transient. In time you will see things in a different perspective.

  Transiting Saturn Quincunx Progressed Sun

  You are making changes and adjustments in your life in ways that lessen the responsibilities. You may be letting go of something important or ending an important phase in your life. This is taking some adjustment. This can be a painful or joyful experience. If you are in pain remember that the process of letting go makes room for something new and exciting.

  Transiting Saturn Opposition Progressed Saturn

  This is one of those times when you reap the harvest of past actions. If you have planted good crops in the past then the yield will be rewarding. However, if you have planted on rocky ground, then the crops may fail. Either way you find yourself having to put in the hard work to bring in the crop. If you are reaping rewards, there are extra responsibilities. If you are experiencing difficulties from past actions, you have to work hard to put things to right. You may sometimes feel that others are blocking your path. You would be wise to shoulder the responsibilities knowing that this is paving the way for a more stable future.

  Transiting Saturn SemiSquare Progressed Jupiter

  It is time to re-evaluate your goals, carefully considering their practical value. In the past you may have had the freedom to pursue your interests and expand your knowledge; however, now you are being asked to put on the brakes. If you take the time now to reconsider your options, you will benefit later in the knowledge that you are on the right path.

  Ampak vidiš, da niso nekaj tu, nekaj tam, so kar skladni med seboj, kažejo v isto smer.

 51. zogca said

  Lej, jaz bi morala tvojo karto res podrobno preučiti, da bi ti lahko konkretno stvari pisala. In jo tudi bom. Drugače se to dela na način, da … Pogledaš, kaj so določeni aspekti delali prej, ko so se v preteklosti dogajale neke stvari in vidiš, kaj so takrat delali planeti, ko to veš, potem lahko napoveduješ za naprej. Jaz zase, na primer, ko vidim, da se bo nekemu planetu blazno dogajalo, za nazaj preučim, kaj se je meni dogajalo v preteklosti, ko je bil ta planet zelo aktiven in potem res natančno vem, kaj me čaka.

  Ti napišem če bo kaj na tem.

 52. lynx said

  Pravzaprav nimam nobenih težav, le nekoliko praznega se počutim. če niso krivi planeti, gre verjetno za pomanjkanje serotonina. 😉

 53. zogca said

  To praznega je Saturn Luna, sem ziher.

  Jaz imam težav, kolikor hočeš oziroma imam eno težavo, ki jih je s seboj povlekla kar nekaj. In bi danes bila popolnoma na dnu, če ne bi vedela, da me čakajo veliko lepši dnevi, ker nocoj se res počutim, kakor da bi me krava prežvečila in potem izvrgla skozi zadnjik.

  Mimogrede, v petek grem na regresijo.

 54. lynx said

  Upam da kaj izvemo. 😎

 55. zogca said

  Kaj bom pa že napisala. Ne predstavljam si sicer dobro, kako bo to izgledalo, ampak menda se vsega spomniš. Vsaj moj bivši se je. Tudi tega, da je eni mladi dami odsekal glavo. To sem bila ziher jaz. Je iz razlogov, ki jih zdaj tukaj ne bi pisala, postal član nekega krutega plemena in potem je klal okoli in se ni osvestil, dokler ni tej mladenski odsekal glave. Da me ne boš razumel narobe, tole zdaj je zgodaj iz regresije in ne iz resničnega življenja. Da ne boš mislil, da sem se družila z množičnim morilcem. 😉

  Upam da kaj izvemo.

 56. lynx said

  Mimogrede naredi progresijo za 2028. Me zanima če mi bo še stal. 😉

 57. Nevenka said

  Stane P, meni škode, ki mi jo je naredil moj zadnji že samo s tem, da sem bila lahko vsaj malo srečna, potem pa mi je vzel čisto vse, še tisto kar sem imela brez njega, ne bo nihče popravil. Verjemi in ne bom tako dolgo živela, da bi lahko imela upanje, da bo kdaj bolje.
  In pri vsem tem, sem nanj še vedno čustveno vezana. In sploh ne morem sprejeti, da je naredil, kar je naredil. Ker toliko razočaranja sploh ne morem prenesti.

 58. zogca said

  Me zanima, ali bom še živa. 😉

  Mimogrede naredi progresijo za 2028. Me zanima če mi bo še stal.

 59. zogca said

  Jaz sem nad zadnjim samo ogorčena, zgrožena, frapirana.

  In pri vsem tem, sem nanj še vedno čustveno vezana.

 60. zogca said

 61. zogca said

 62. StaneP said

  In sploh ne morem sprejeti, da je naredil, kar je naredil.

  Očitno sva v zelo podobni situaciji Nevenka. Dejstvo je in po moje ne moremo govoriti da je en spol boljši drugi pa slabši. Slabi so ljudje. Še to je mogoče preveč izključujoča trditev. Slaba so dejanja ljudi. Vsi mi smo že naredili tudi slabe stvari, čeprav mislim, da svinjarij pa ravno ne vsi. Načeloma ima vedno eden v paru bolj rad kot drugi, eden je bolj nesebičen kot drugi. In tisti “ta dober” načeloma tudi faše klofuto…
  Jaz osebno res ne morem slišat trditev, da smo vedno moški tisti packi. To mi dvigne pritisk, ker dobro vem da temu ni tako. Seveda vsi gledamo in lahko govorimo samo iz svojega zornega kota. Drugega pač ne poznamo. In iz mojega zornega kota je več “zamer” do ženskega spola iz tvojega jih je pa več do moškega. Ampak vse te “zamere” nam ne smejo dajati pravice, da “pljuvamo” po vseh predstavnikih nasprotnega spola. Seveda se lepo in tudi duhovito v ženski družbi udrihati čez dedce in v moški čez babe, dokler v sebi vemo kaj je res in kaj ne. Včasih se vsi moramo spucati, da se lahko jutri smejimo.
  Samo eni osebki pa res verjamejo, da je nasprotni spol kriv za vse njihove tegobe. To je meni milo rečeno, neumno.

  In če se vrnem k osnovnemu motu Žogcine objave “kako postati prasica”, še vedno verjamem da je največja moč človeka v odpuščanju. Izključno najmočnejši karakterji so tega sposobni. Maščujejo se slabiči. Ne rečem da maščevanje ni človeško. Seveda je! V vseh nas je. Ampak kaj s tem naredimo. Nič. Tistemu drugemu smo sicer pokazali da znamo in zmoremo udariti nazaj, kaj smo pa pokazali oz. dokazali sebi? Ali je naša notranja bolečina zaradi maščevanja kaj manjša. Ali so dejanja ki so nas prizadela kaj manjša? Ali smo s tem preteklost kaj spremenili? Odgovor je en velik NE.

  Z maščevanjem izzovemo samo revolt. In tisti drugi dojame, da smo itak zaslužili kar nam je naredil. Seveda je pa vse odvisno od tega, s kakšnim človekom imamo opravka. Bedak itak razume samo govorico palice. Drugega ne dojame. Če bi, ne bi bil bedak. In tudi v tem primeru lahko prvo sami sebe vprašamo, kaj za vraga smo pa sploh počeli z bedakom!?!?! Dejanskim ali pa samo čustvenim…

  Ženske, ne biti (postati) prasice zaradi stvari ki so vam jih naredili moški. Dovolite si, da gre to mimo vas v zgodovino in rajši poglejte vase in potem še v vse ostale moške. Kot je res da za vsako rit palica raste, je res tudi to, da na vsakega izmed nas nekdo čaka. Nekdo za katerega bomo dragulj in ne samo… Samo prepoznati ga moramo, ko ga srečamo…

 63. karmen said

  Žogca, sori no, ker spet morim z astrologijo, ampak o moško-ženskih odnosih je bilo že toliko napisanega, da ne bom še jaz pametna zraven. Poleg tega je tako, da očitno partnersksi odnosi niso tema, ki so mi namenjeni za razreševanje v tem lajfu. Pri meni je bilo to zmeri simpl: smo ali nismo, če smo – fajn, če nismo – gremo dalje.
  Sicer imam jaz polno deveto hišo, in čeprav vem, da je tebi dolgočasna, ti povem, da ni. Meni je to najbolj zanimiva hiša, pa ne zato, ker imam jaz polno, ampak ker pomeni visoka znanja, celoživljenjsko učenje, filozofijo, no in še kaj drugega.

  Jaz še vedno gruntam, kako bo deloval tisti tranzitni pluton na natalnega marsa na mojega dragega. In sem ugotovila, da je tudi pri njemu venera vladarica skoraj vsega, tako kot pri tebi: ima asc v dvojčku, sonce, jupitra, merkurja in plutona pa v tehnici. Ker ima marsa v trigonu z natalno venero, bo torej pluton aktiviral tudi ta aspekt in se tolažim, da bo lepo. Sicer je Ema rekla, ko je gledala njegovo karto, da je pa to en srečko. In je res. Kar se mu potem tudi kaže na milo rečeno ležernosti.
  Zdaj pa problem: na astro nekaj prikažejo kot aspekt npr. trigon ali kvadrat, Ema pa ne. Očitno upoštevajo za trigon od 110 do 130 stopinj razlike, Ema pa ožji diapazon. Ali je kaj govorila o tem?

  Sicer pa: kako kaj tvoja venera?

 64. karmen said

  Pa vseeno nekaj na to temo, predvsem po stavku Nevenke: Pa sploh ne morem sprejeti, da je naredil, kar je naredil.

  Ljudje postanemo to, o čemer razmišljamo. Najtežje je menda sprejeti grdobije, ki jih malih otrokom naredijo starši. In dogajajo se grozne stvari. In dogajajo se v času, ko otrok nima mehanizma, da bi to premlel. Nima še razuma. Kot ga ima odrasel človek, pa če se mu zgodi še taka krivica. Pa kljub temu je večen nasvet: odpusti, ker samo tako lahko greš naprej. Sprejmi. Nekaterim uspe iti mimo takih stvari, da si ne moremo zamišljati in se ne zataknejo v času. Nekaj takih ljudi poznam. In res: postanemo to kar razmišljamo. Če razmišljamo o bolečini, krivici, postanemo ta bolečina, krivica. Sicer imamo tudi do tega pravico. In ko nekdo popolnoma postane to kar razmišlja, je sposoben tudi čudovitih stvari. Postane čustvo samo, poezija sama.

  Ampak ljudem ni potrebno razmišljati to, kar nam pade na pamet. Niti to, kar se nam vsiljuje. Lahko izbiramo. In nikoli, ampak res nikoli, ni nihče drug odgovoren za to, kar smo izbrali.

 65. zogca said

  Kaj, ljudje ali dejanja? Ali dobri ljudje delajo slaba dejanja?

  Slabi so ljudje. Slaba so dejanja ljudi.

 66. zogca said

  Ihhhhh, jaz od nekdaj trdim in tudi tukaj pišem, da takšnih packarij, ki so jih sposobne narediti ženske, moški niti doumeti ne morete.

  Jaz osebno res ne morem slišat trditev, da smo vedno moški tisti packi. To mi dvigne pritisk, ker dobro vem da temu ni tako.

 67. zogca said

  Jaz sem bila vedno proti maščevanju. Kdor je naredil kaj slabega, ga bo kaznovalo vesolje. Jaz to verjamem. Naj je to Bog, planeti tipa Saturn, karma, nekaj ga bo treščilo po betici. Mene, ko se mi zgodi kaj grdega, priznam, me daje bes, jezna, gnev, si tudi dam duška, priznam, in ta bes spravim iz sebe, priznam, ampak nikoli se pa ne grem maščevat, nikoli.

  Maščujejo se slabiči. Ne rečem da maščevanje ni človeško. Seveda je! V vseh nas je. Ampak kaj s tem naredimo. Nič.

 68. zogca said

  Samo dva osebna planeta. Ipak to ni dovolj, da bi rekla, da Venera vlada vsemi. Res, bi morala videti mojo karto, da bi videla, kaj pomeni, da Venera vlada vsemu. Ajd, pa spet ne čisto vsemu.

  sonce, jupitra, merkurja in plutona pa v tehnici.

 69. zogca said

  Lej, na astru ti napiše, da bo en aspekt deloval od marca 2010 do decembera 2011. Ker vzamejo tako širok orbis, ker bo planet vmes retrograden in če na takšen način gledaš, potem ja, bo res deloval ves ta čas in bo mogoče nekje zadaj prisoten. Ampak aspekti res delujejo takrat, ko so ekzaktni. Ker če se greš prognostiko, potem te zanima, kdaj točno, ne enkrat v teh dveh letih. Zdaj pa odvisno, kaj imaš. Progresija Lune bo delovala teden prej, teden pozneje, mislim okoli eksaktnosti. Saturn dlje, Pluton še dlje. V vsakem primeru pa ne dve leti. Astro ti natančnega datuma ne da, dajo ti ga programi. Se pa da na astru s premikanjem karte po datumih tudi priti do datuma, ko je aspekt ekzakten.

  Zdaj pa problem: na astro nekaj prikažejo kot aspekt npr. trigon ali kvadrat, Ema pa ne. Očitno upoštevajo za trigon od 110 do 130 stopinj razlike, Ema pa ožji diapazon. Ali je kaj govorila o tem?

 70. zogca said

  Smo ravno z Emo včeraj debatirali o tem na Fejsu. Ona in jaz se strinjava, mimogrede. Da absolutno ljudem ni treba odpuščati grdobij. Naj si jih odpustijo sami, če si jih lahko. Ali pa naj jim jih odpusti Bog. Jaz ne odpuščam na oprosti. Kvečjemu odpustim, če vidim, da je nekomu res zelo žal in skuša storjeno popraviti, drugače pa ne. Kar ne pomeni, da zato človek ne more naprej. Zakaj ne bi mogel? Saj greh ne teži njega, teži tistega, ki ga je storil.

  Pa kljub temu je večen nasvet: odpusti, ker samo tako lahko greš naprej.

 71. karmen said

  No ja, pa ascedent v teh smotanih dvojčkih ma, po drugi strani ima venero v devici, njej vladar merkur je pa spet v tehtnici, tako da je venera res zanj kar pomembna.

  Ampak nisem mislila to, pri marsu in veneri mu astro v natalki izriše trigon, pri Emi pa ne, narazen sta pa 115 stopinj.

  Kar se pa odpuščanja tiče: ne gre za tvojo relacijo do druge osebe, jaz razumem, da gre pri odpuščanju za to, da pač dopustiš, da se je to zgodilo nekoč v preteklosti, se ne zatikaš in sprazniš glavo, srce, karkoli že, da daš prostor novim izkušnjam. Ne gre za to, da človeku rečeš: odpustim ti (in strinjam se, to bo naredu bog ali pa saturn), ampak da pri sebi dopustiš, da gre mimo.

 72. zogca said

  115 stopinj ni trigon. 120 stopinj je trigon.

  Lej, o čem govoriva, o natalu ali o prognostiki?

  Če gre za natal, potem on natalno ima trigon.

  Če gre za tranzite ali progresije, štej, da trigon je, ko je 120 stopinj.

  Kar pa se odpuščanja tiče …

  Saj. Se odpustiš, da si se družil s človekom, katerega dejanj ne moreš odpustiti in greš naprej. Kar se mene tiče, gre človek veliko teže naprej, če sam ve, da je delal stvari, ki so sporne in jih sebi ne more odpustiti. Saj dejanja drugih … Oja, nas prizadenejo, ampak niso ali pa vsaj ne bi smela biti dejanja drugih utež za mojim vratom. To so lahko samo moja dejanja. Jaz se tega zavedam, zato tudi ne delam stvari, ki si jih ne bi mogla odpustiti ali bi bile greh na moji duši.

 73. karmen said

  O natalu govorim, in v OAK tega Ema ni prikazala kot trigon, na astro pa je (v chartu). In me je zanimalo kakšna pravila veljajo za natal, npr ali od 110 do 130 stopinj je trigon, ali od 115 do 135 stopinj. Vem pa, da se nekaj sproži ko pride na tisto stopinjo, predvsem pri počasnih planetih. Čeprav pravijo, da se nekatere stvari lahko čutijo že precej prej.

  Kar se pa odpuščanja tiče: vse podpišem. Samo sebi lahko odpustiš in to je najtežje.

 74. karmen said

  Evo še potrditve, zakaj je pri njemu venera alfa in omega: poleg ascedenta v dvojčkih, jupitra, merkurja, sonca in urana v tehtnici ima še saturna v biku, luno v levu (njenega vladarja sonce pa v tehtnici), venero pa kot sem rekla v devici, njen vladar merkur pa spet v tehtnici. Res da ima marsa v kozorogu, njegov vladar saturn pa spet v biku. Ga ni planeta (razen neptuna v škorpijonu), ki mu v končni fazi ne bi vladala venera.

 75. zogca said

  Različni astrologi jemljejo različne orbise. Za svetila je orbis ponavadi večji, za nesvetila pa vsaj jaz ne bi jemala več kot 8 stopinj. 115 bi torej še bil trigon, 111 pa več ne. 135 nikakor, to je orbisa 15.

  Oja, počasnejši planeti se čutijo že prej, na primer, Luna (govorim o progresivni) pa vsaj po mojih izkušnjah deluje na dan točno. Meni gotovo, odkar jo spremljam.

  Saj, zato pa mora človek razmišljati, kaj dela, da mu ni treba potem živeti z grehi.

 76. karmen said

  Aha, se mi je zdelo da je to od astrologa odvisno ja. Tolažim se s tem, da ko mu bo pluton prišel na marsa, da ga ne bo v temni ulici ubil morilec, ker mu bo istočastno ta pluton sprožil tudi trigon z venero. On ima venero v trigonu s staturnom in marsom. Srečko. Jaz pa vse v devici, zato pa je moj glavni očitek njemu, da je tumač len. 🙂
  In zato tudi jaz občasno razmišljam, kako bi bila prasica. 🙂

 77. zogca said

  No, ni ravno od astrologa odvisno. Obstajajo pač neka pravila, ta upošteva ta, drugi ona. Lej, to z morilci v temnih ulicah … Vedeti moraš, da noben tranzit in nobena progresija ne moreta sprožiti nečesa, kar ni zapisano v natalu. Če ti v natalu nimaš tega, da boš umrl nasilne smrti, noben Pluton in Mars tega ne bosta sprožila.

 78. karmen said

  No, tega pa jaz v natalu ne znam prebrat, niti izključit. In zanalašč sem malo pretiravala pri tem aspektu, je pa res, da ko berem, kaj bi ta aspekt lahko pomenil, se opisuje izbruh, nasilje itd. Njemu se bo to dogajalo še v 8. hiši, je pa res, da je mars vladar njegove šeste hiše, se pravi zdravje… Ma, ne vem. Menda si z astrologjo itak največ škode naredimo taki, ki nekaj gledamo v karte, pa nimamo pojma. 🙂

 79. Nevenka said

  Hm, če se malo navežem na Staneta. V tisti moji knjigici, ki sem jo dobila, prasička sploh ni maščevalna. Je pa skrajno manipulativna in pravzaprav zna iz moškega izvleči tisto kar od njega želi. Pravzaprav ga zna tako oviti okoli prsta, da se plazi za njo, tako zna sprovocirati njegov ego, da sploh ni pozoren kdaj zabrede v vode iz katerih enostavno ne gre več tako zlahka.

  Meni je moj pesnik ustvarjal svojo idealno podobo, hkrati pa je znal namigovati na svoje šibkosti, do katerih je zahteval razumevanje, sočutje, sprejemanje itd. A v teh šibkostih je bil plan za pobeg v prvem trenutku naveličasnosti, ali kakršnegakoli drugega neugodja. Meni je očital kritičnost, ker nisem dol padla ob enem njegovem “izdelku”, ampak sem v imenu tega, kar si človek zasluži in to je iskrenost, povedala, da je zadeva “prelahkotna”, kar v običajnem jeziku pomeni, da nima ravno dosti vsebine. To ga je čisto vrglo iz tira.
  Potem mi je očitaval, da živim v “svojem prav”. Čudno, kaj ne živijo tako vsi ljudje.
  Vmes pa komunicirajo, ka je ponavadi usklajevanje “svojih pravov”. A moj preljubi se o zahtevnih temah ni hotel pogovarjati sploh. Zabrusil mi je, da kdor se za svoje cilje bori, se mu cilji oddaljujejo. Jaz sem želela imeti kvalitetno razmerje, on pa ne.
  To danes vem. Kljub temu, da je prišel v moje življenj za najglobjim izdihom ljubezni, je v resnici prišel samo po par užitkov in zbrisal, s stavkom, upam, da te nisem preveč prizadel.

  Jaz ne mislim, da so vsi moški slabi.
  Sploh ne. Čeprav je ravno moj rekel: vsi moški smo prasci. In sem ga debelo gledala, kaj to pomeni. Nisem vedela, da me pravzarpav pripravlja na to, da bo tako ravnal. Pač ni bilo v skladu s tem, kar mi je govoril prej, s tisto podobo, ki jo je na vsak način hotel ustvariti. Če bi jaz znala res razložiti v čem je keč! Vse skupaj je izpadlo skrajno shizofreno. Kot dvojna osebnost, ena ljubeča in prijazna, ki sem ji brezmejo zaupala, in ena hladna in preračunljiva, ki me je zapustila.

  In jaz sebe poznam, sem že od rojstva pri sebi. A samo on me je spravil čisto iz sebe.
  Dvomim, da mi bo sploh še kdo lahko kdaj prišel tako blizu, ker tega enostavno ne želim več. Nimam več moči, da bi tvegala.
  Ker ne bom nikoli več zaupala. In njegova dobra plat je kot kak alien, ki se je naselil vame. In tako iz dneva v dan samo niham od pogrešanja do jezenja in nazaj k pogrešanju… Ena huda beda, priznam. Ko bi vsaj lahko pozabila. Pa nočem pozabiti, ko pa je sredi vse te žalosti bilo nekaj, kar je bilo edino lepo v mojem življenju.

  Dvomim, da me kdo lahko razume v resnici.
  Globoko sem se navezala na zelo čudaško bitje. In če ne bi bilo tako, se verjetno sploh ne bi. Škoda le, da ljubezen zahteva več moža in manj prasca. Tako razmišljam.
  On ima o tem drugačne poglede, sam sebi se zdi strašno moder, njegove odločitve so v glavnem modre, jaz sem bila smo spodrsljaj na njegovi modri poti, on zna živeti, življenje ima izpolnjeno, jaz mu nisem pokrivala bistvenih potreb in tako naprej…
  Dvomim, da ga je kaj dosti brigalo, kako se počutim. To je bila njegova zadnja skrb. Sploh nisem bila na prioritetni listi.
  In še danes grdo ravna z menoj. Želela sem, da vsaj ohraniva stike, on je vedno govoril, da me ne želi izgubiti za nič na svetu…
  Sovraži me za vsako iskreno misel posebej.
  Ker on takih reči ne zmore, samo opleta med prav in narobe in ker se ne more odločiti, pobegne. Tako rešuje življenje, ki ga je vajen. That’s it.

  Enostavno ne morem verjeti, da bi kdo tako iznakazil ljubezen. Nekdo, ki pravzaprav skrajno hrepeni po njej. In ima srečo, da najde nekoga, ki bi zanj bil vse in zanj storil vse, ki si ga sam izbere in mu pride na proti, ki ga iz dneva v dan sam oblikuje preko tega, kar mu daje in tako sproža odzive… Kdo na svetu bi se maščeval človeku za ljubezen?
  V mojem primeru je izpadlo skoraj tako.
  To je v popolnem konfliktu z mojo pametjo.
  Ta polarnost. Jaz sem resno razmišljala, da morda trpi za bipolarno motnjo, in je v času zaljubljenosti v ekscesni fazi, potem preide v drugo in hoče z nekakšno spodobnostjo urediti življenje po nekih regelcih, kaj vem kašnih in dobi potebo po miru in obvladovanju. V to ljubezen ne sodi, ker se v njej ves čas počuti ogroženega, ker je v resnici on tisti, ki ne zaupa in ne more ljubezni dati.
  In kot tako razmišljam, opravičim vsa njegova grda dejanja. Ne morem ga sovražiti, čeprav bi bilo zame bolj zdravo, ker bi prej izzvenelo, kot pa to, da še vedno hrepenim po tem, kar sva imela lepega in verjamem, da je nekje v sebi v resnici moja edina ljubezen.

  Če bi mi v tej godlji kdo vedel povedati kaj pametnega, bi bila pa res hvaležna. Vse sem že poskusila, da bi mi bilo bolje. Res.

 80. karmen said

  Glej Nevenka, napisala si dva ključna stavka: “Ko bi vsaj lahko pozabila. Pa nočem pozabiti, ko pa je sredi vse te žalosti bilo nekaj, kar je bilo edino lepo v mojem življenju.” In to imenuješ ena huda beda. Glej, nimam pojma o tebi, pa vseeeno: je bila to res edina lepa stvar v tvojem življenju?

  Se pravi nočeš pozabiti. Hočeš se oklepati. In to tega imaš vso pravico. Tudi imenovati potem vse skupaj beda. Praviš, da še vedno grdo ravna s teboj. Ker noče ohranjati stika? Pa saj veš, da ima do tega pravico in da to ni grdo ravnanje.
  Tvoje pesmi so tako čudovite. In če kdo, pesnik ve, da ljubezni ne moreš iznakaziti. Iznakaziš lahko ljubimca, ne moreš pa ljubezni. Ljubezen je ljubezen ravno zato, ker vedno ostane čista. Je pa vsak ne prepozna, je vsak ni vreden. Kar ne pomeni, da ne hrepeni po njej.

 81. karmen said

  Še to Nevenka: mislim, da si ti predvsem izkusila popolno predajo. To ti lahko kar malo zavidam, ker se zavedam, da je sama nisem sposobna. Nekaj bi me vedno zadržalo. Nekaj zadaj bi vedno tuhtalo, koliko se je pa predal oni drugi. Nekaj zadaj bi vedno tuhtalo, da mogoče preveč tvegam…
  Vzhodni mistiki pravijo, da je popolna predaja učenca razsvetljenemu učitelju največ, kar sploh lahko v svojem življenju doživi človek. Če se to zgodi, te lahko učitelj pahne onkraj – v območje popolnega ljubečega miru, nekam, kar se menda v teh dimenzijah sploh ne da opisati. In razsvetljeni učitelj je lahko kdorkoli. Včasih kdo vpraša, kako ga prepoznaš? Kako veš, da je nekdo pravi učitelj, da ni prevarant, da te ne bo prizadel? In pravijo, da tega ne moreš vedeti. Ker kako naj tema ve, kaj je to svetloba? Ko tema prepozna svetlobo, ni več tema. Ne moreš vedeti. Ampak kljub temu se predajaj. In potem živi tisto bolečino. Ker najprej je predaja. In glej, jaz vem, da je nisem sposobna. Ko sem se zaljubila, sem se predala, ampak dozirano. In to ni popolna predaja. Tega se zavedam.

 82. Nevenka said

  Ja, to sem naredila, v nekem trenutku sem se tako odločila. Potem, ko se je on tako prestrašil, da ga morda ne bi marala, da je zaradi tega končal na urgenci in bi ga skoraj srce izdalo. Zame je bilo vse skupaj v resnici na življenje in smrt. Zanj pa samo sunek strasti, ki ga sem pa tja pahne v nevarnost. Veliko besed ljubezni je porabil.
  Malo jih je čutil. Že celo življenje se z ognjem samo igra, v njem vidi samo požar, ki ga lahko pogubi, nikoli topline, ki greje iz iskreno dobrih želja in nežnosti. Imel je več ljubezni, tako mi je povedal. Jaz pa več zvez, pa samo eno ljubezen, ki je res nisem želela izgubiti.

 83. Nevenka said

  In če bi bila bitch…bi res zlahka zbrisala nasmeh z njegovega obraza in mu sesula prioritete.
  Ljubezen pa tega ne naredi. In zato si nekateri pravzaprav dovolijo. Bistvo zlorabe je točno v tem.

 84. zogca said

  Saj, saj, saj. Ampak to ni ljubezen, ljubezen tega ne počne. Je pa res, da moški očitno prav to smatrajo za ljubezen. Ali pa mogoče za izziv in je izziv vreden več od ljubezni. Bolj ženska počne, kar si spodaj napisala, bolje pride skozi. Je pa res, da ostane brez ljubezni, ker to ni ljubezen. Ne moreš nekoga ljubiti in mu to delati, to je ravno kontra od ljubezni.

  Je pa skrajno manipulativna in pravzaprav zna iz moškega izvleči tisto kar od njega želi. Pravzaprav ga zna tako oviti okoli prsta, da se plazi za njo, tako zna sprovocirati njegov ego, da sploh ni pozoren kdaj zabrede v vode iz katerih enostavno ne gre več tako zlahka.

 85. StaneP said

  Nevenka in Karmen. Lepo je brati vajine lepe misli, brez pljuvanja po moških, čeprav bi si kakšno krepko tudi zaslužili. V resnici sme vedno sami krivi, kot je tudi Karmen napisala nekaj komentarjev nazaj. Vedno smo krivi sami. Nikomur ne moremo nič ukazati. Lahko edino izsilimo, ampak to nas ne zadovolji ker vemo, da je izsiljeno.
  In potem nam ostaje dvoje. Da pogledamo vase in dojamemo ali spremenimo če je kaj za spremeniti. Ali pa da se gremo takšne ali drugačne biči metode, ki naj nam bi pomagale potolažiti ego. Kaj je bolje itak vemo, samo če si priznamo.

  Zabrusil mi je, da kdor se za svoje cilje bori, se mu cilji oddaljujejo.

  Nevenka, tale stavek je meni čisto mimo! Res! Res nisem pesnik ( umetnik ), pa vendar. Meni veliko pove o osebi ki ga je izjavila. Tebi pa tudi. Si vse tudi napisala. Samo tvoje srce mora še dojeti in bo vse v redu. Lahko bi še veliko napisal o tem stavku, ki je mimogrede nasprotje od tistega kar bi sam rekel, pa nekako ne najdem smisla, čemu sploh.

  mislim, da si ti predvsem izkusila popolno predajo.

  Podpišem. Karmen je tudi nadaljevanje odlično napisala. Sam sicer nisem nikoli študiral mističnosti in podobnih stvari, ker se v življenju poizkušam naslanjati na svoje lastne občutke. Predvsem se trudim ne lagati samemu sebi. Re mi je všeč kar si napisala Karmen. In jaz bolj težko kaj pohvalim. Sem bolj kritične sorte, kar se je tukaj pri Žogci že tudi nekajkrat pokazalo.

  In če bi bila bitch…

  Pa nisi, hvalabogu! Ker človek s tem da nekomu vzame nasmeh, praviloma ne dobi nasmeha na svoj obraz. Bilo bi še slabše.
  Ne vem če bo tole pametno Nevenka, vendar moje mnenje je, da te preprosto ni vreden. Čeprav je pesnik, je čustven invalid. Po tvojem pisanju sodeč seveda.

  Ali dobri ljudje delajo slaba dejanja?

  Ja. Vendar ne iz zlobe. Temveč zato, ker so samo ljudje. Slabi ljudje vedno naredijo vse prav in vse najboljše. Moje mnenje pač…

 86. lynx said

  Nečesa pri teh vaših bivših frajerjih ne razumem. Vsi (pravzaprav oba) so bili inteligentni, zaradi nekaterih “malenkostnih” pomanjkljivosti še bolj “idealni”, tankočutni…….
  Kako lahko tak človek danes zida gradove v oblakih, obljublja vse mogoče in nemogoče, naslednji dan pa stisne rep med noge ter pobere šila in kopita?
  Da mora dober ljubimec lagati ženski če jo hoče spraviti v posteljo je znano, ampak v teh primerih ni šlo za to. Še najbolj me zadeva spominja na situacijo, ko je nekdo odvisen od partnerjeve odvisnosti nanj. Ko svoji odvisnosti zadosti (v praksi, ko je ženska zacopana), mu to ni več izziv in gre dalje.

  In strinjam se s Karmen (mimogrede inteligentni in zanimivi komentarji), da je le malokdo sposoben takšne ljubezni. Po drugi strani se že dolgo sprašujem (z Žogco sva že imela debato), ali je bolje nekoga zelo imeti rad s tem da ti ljubezni ne vrača, ali biti ljubljen, medtem ko sam nekih globokih čustev nimaš.

 87. zogca said

  To pa ni res. Dobremu ljubmci ni treba nič lagati, ker vse naredil s seksom, nobenih buč mu ni treba prodajati, ker jer že sam seks dovolj.

  Da mora dober ljubimec lagati ženski če jo hoče spraviti v posteljo je znano, ampak v teh primerih ni šlo za to.

 88. webmaher said

  kot je zapel nekoč Limahl ali po domače Prlimani Neverending love :mrgreen:

 89. webmaher said

  Karmen imaš smisel za pisanje, z Žogco bi lahko kaj napisali :mrgreen:

 90. zogca said

  Ne, love, Web, neverending je story. 😉

 91. zogca said

  Jaz si prepevam pa tole …

 92. maxi said

  …ali je bolje nekoga zelo imeti rad s tem da ti ljubezni ne vrača, ali biti ljubljen, medtem ko sam nekih globokih čustev nimaš.

  Najboljše je verjetno, da pustiš toku, da te nosi…Življenje je polno presenečenj; če ti da globoka čustva jih z vnemo živiš(ne glede na rezultat), če ti da nekoga, ki te ljubi ceniš tudi to; seveda pod pogojem, da vseeno tudi ti nekaj čutiš.

 93. rumenooo said

  Nevenka, upam, da ne gre za isto osebo;). Bila sem nekoč z enim, ki je ravno tako rekel: vsi moški smo prasice. In po pol leta priznal, da je bil z menoj samo zato, ker sem mu bila izziv, potem pa je ugotovil, da to ni prava ljubezen in me je zapustil. Takrat sem bila zelo prizadeta, celo na samomor sem pomislila. Potem pa sem nekako le zadihala in šla svojo pot naprej.
  Se pa danes rada spomnim najinega prvega srečanja, najinih poljubov, ki so bili res najlepši v mojem življenju.
  Nevenka, da se popolnoma predaš, je pa edino pravilno, če želiš imeti dobro zvezo.

 94. maxi said

  In glej, jaz vem, da je nisem sposobna. Ko sem se zaljubila, sem se predala, ampak dozirano. In to ni popolna predaja. Tega se zavedam.

  To, da takšne ljubezni nisem sposobna (še več niti si nisem želela, da bi to (do)živela), sem trdila tudi jaz (vsaj 12 let).
  Ko me nekega dne udari…mi počasi leze v kosti in žile, dokler nisem (dobesedno)prepojena s temi občutki. Ekstaza, res.
  In doživet to slednje ne bi menjala za nič, bi pa menjala 12 let mlačnega zakona za (še)enkrat (do)živet na polno SVOJA čustva.

 95. Tana said

  Lynx: Po drugi strani se že dolgo sprašujem (z Žogco sva že imela debato), ali je bolje nekoga zelo imeti rad s tem da ti ljubezni ne vrača, ali biti ljubljen, medtem ko sam nekih globokih čustev nimaš.

  Jaz mislim, da tako eno kot drugo ni dobro. Verjetno pa mora biti hujše, če imaš sam nekoga zelo rad, pa ti ta ljubezni ne vrača.

  Bi se kar strinjala s Karmen, ki pravi:

  Ko sem se zaljubila, sem se predala, ampak dozirano. In to ni popolna predaja.

 96. Tana said

  To, da takšne ljubezni nisem sposobna (še več niti si nisem želela, da bi to (do)živela), sem trdila tudi jaz (vsaj 12 let).

  Tega jaz nikoli nisem mislila in tudi ne trdila in sem jo tudi doživela. 🙂

  Potem pa so sledila stran vržena leta… trpljenje, življenje od spominov….

  Zato sedaj v zrelejših letih pač razmišljam tako kot Karmen. Ja imeti rad, ljubiti, vendar ne tako zelo, da bi te lahko stalo ponovno nekaj let življenja. Saj garancije pa nič nobene.

 97. Tana said

  Stane P, meni škode, ki mi jo je naredil moj zadnji že samo s tem, da sem bila lahko vsaj malo srečna, potem pa mi je vzel čisto vse, še tisto kar sem imela brez njega, ne bo nihče popravil. Verjemi in ne bom tako dolgo živela, da bi lahko imela upanje, da bo kdaj bolje.
  In pri vsem tem, sem nanj še vedno čustveno vezana. In sploh ne morem sprejeti, da je naredil, kar je naredil. Ker toliko razočaranja sploh ne morem prenesti.

  Evo, to je živ dokaz popolne predaje, ko ti lahko nekdo uniči življenje za vedno. In če se to zgodi v mlajših letih o.k., imaš pač še nekaj pred sabo.

  Največji problem pa jaz vidim v tem, ker je življenje eno samo, kratko. Škoda, žal.

  p.s.
  Stane lepo, da si se zopet malo razpisal. Fajn te je brat, kot vedno, res 😉

 98. karmen said

  Še moje razmišljanje o tem, kaj je bolje, se popolnoma predati, ali imeti rezervo, pa žal ne znam odogovoriti v enem stavku.

  Ko sem napisala Nevenki, da se je ona predvsem popolnoma predala, nisem mislila samo predajo osebi, ampak predvsem temu čustvu in predvsem predajanje, ki pri njej še vedno traja. Gre za grenko sladko čustvo, ki še vedno povzroča bolečnino in svojevrsten užitek. Verjetno trenutki ekstaze niso bili edina lepa stvar v njenem življenju (kot pravi), se pa ekstaza ne more primerjati z ničemer drugim. In zato se ji predaja še vedno.

  Iztok Mlakar v čudoviti pesmi Štefana in Bertolin pravi: “To ble so ljubezni, takih več ni.” In ima prav. Ker svet daje zdaj drugačne nasvete: predelaj, pojdi naprej, vrži stran to in pojdi po nove občutke, nove, nove, nove, hitro, hitro, hitro. Včasih ni bilo tako. Betolin je samo malo okusil Štefano, pa je potem od tega čustva živel celo življenje. Do popolnosti je izpil tisti “rajski vrt”, čeprav je bil prevaran, in čeprav je doživljal potem tudi bolečino, jezo, “jo zmerjal s putano”.

  Zahod hiti. In v tem času še toliko bolj. Zato smo tako zmedeni, nič ne predelamo, ničemur se zares ne prepustimo in celo pomilujemo tiste, ki se prepustijo. Živimo v svoji mlačnosti in se nam smiljo tisti, ki trpijo zaradi predajanja. In se imamo za racionalne.

  Ampak vse je živo. Tudi čustvo enkrat izpiješ. Mogoče čez tako dolgo časa, da vmes že mine življenje. Ampak izpiješ ga. Nekoč ni več tako grenko, tako sladko, tako boleče. Izgubi okus. In pride tisti prazni prostor, prazna njiva, na kateri lahko vzklijejo nova čustvena semena.

  Zdaj, kaj je prav? Pozabiti, hiteti, ali se prepustiti? Nevenka se zdaj prepušča. Ampak če si lahko sposoben za hip opaziti samega sebe, ko se prepuščaš, če si se sposoben opazovati v tem prepuščanju, potem si opazovalec, potem je izbira tvoja, in potem je tudi moč tvoja. Osebno mislim, da je prav vse, za kar se odločiš in kar čutiš, da je prav. Ko zadeva izgubi okus, se lahko odločiš, da imaš dovolj. Če ti okus ni všeč, se odločiš, da ga nočeš več. Če ti je pa tisto sredi tako všeč, da si pripravljen okušati vse okoli, da prideš do sredice, tudi prav. Do vsega imaš pravico, lepo je pa samo tisto, kar je pristno. Zato ni enoznačnega odgovora. Odgovor je žal: kakor za koga, in kakor s kom. Če bi se vedno vse poklopilo, to življenje ne bi imelo barv.

 99. Nevenka said

  Ja, a to prepuščanje je nekako življenje brez neba in brez tal.
  Nekaj med zadovoljstvom (da je bilo), obžalovanjem (da je minilo) in hrepenenjem (da bi se vrnilo) in mislijo, da to ni mogoče.

 100. Nevenka said

  In celo jezo. Ker če vse premislim, je mogoče. A je numnost tisto, kar je vse uničila. Samo, da moj temu pravi modrost in raje ostaja na svojem bregu, kot bi se predal.
  Če to ni strah pred ljubeznijo, potem ne vem kaj je. On je namreč prepričan, da mine. Hrepeni in poje o večni. A ne bi je prepoznal, če mu v rokah umreš od ljubezni.

 101. maxi said

  Ko zadeva izgubi okus, se lahko odločiš, da imaš dovolj. Če ti okus ni všeč, se odločiš, da ga nočeš več.

  Da, to je tudi zame bistvo! Ko ti je dovolj, greš dalje; če to zmoreš.
  Jaz (zdaj) vem, da zmorem; tako v enem kot v drugem kotu (eee, tu lahko verjetno zagovarjam, da je temu pri meni tako; predvsem zato, ker v mojih zvezdah (manjka) vode 🙂 )

 102. karmen said

  Nevenka, tudi ti ljubezni ne bi prepoznala tako, da bi ti nekdo umrl na rokah od ljubezni. Najprej se te mora nekaj dotakniti. In lahko jo prepoznaš samo znotraj sebe. Ko jo prepoznaš v sebi, jo potem lahko daš. Tebe se je dotaknilo, njega se pač ni, ni na tak način, ni tako močno.

  Maxi, saj možno, da tudi jaz lahko tako zaključim, ker moje zvezde niso v vodi. 🙂

 103. maxi said

  Veliko oz. dovolj ognja; mi verjetno daje možnost popolne predaje, zemlja, ki jo je tudi kar nekaj; me vrača v razumsko in preudarno sfero – kadar me vendarle odnese, voda, ki manjka mi prihrani (pre)hude emocionalne odklone.

  Saj sem že pol astrologa, madonca. 😉 🙂

 104. karmen said

  Ha ha Maxi, res je. Čeprav mi je kolegica, ki se že več let ukvarja z astrološkim svetovanjem, prizanala, da ne ve, kaj je tisto, kar nekega človeka naredi mojstra, ali ga pa uniči. Pravi, da gleda čudovite karte uničenim življenjem in obratno. Pravi samo, da je nekaj gotovo: ljudje, ki so dosegli velike stvari v življenju imajo nekaj skupnega: nihče nima “lahke” natalne karte.

 105. Nevenka said

  Karmen…če bi ga poznala, bi vedela, da zavestno ni dovolil, da bi se ga dotaknilo. Ko prideš dovolj blizu, se zaletiš v zid. Beton. Prepričanja.
  Vsaka ljubezen je nemočna. Pa tako si je želel. Vem, da si je. In najbrž še vedno si. Odpoveduje si. In potem gradi svojo obrambo tako, da išče razloge izven sebe in kar naenkrat nisi dovolj dober zanj.
  Jaz kaj tako kompliciranega še nisem srečala v življenju. Toliko notranjega konflikta, toliko odločitev proti sebi. Pa čudež je bil, da sva se našla in dobila priložnost. In sem se prilagajala, da se bolj že nisem mogla.

 106. StaneP said

  Do vsega imaš pravico, lepo je pa samo tisto, kar je pristno.

  Ja! Edino to je nekaj vredno. Da je pristno…
  In tudi vse kar si napisala v 97. komentarju takoj podpišem. Sam ravno tako čutim, vendar niti v sanjah ne bi skup spacal v tako lepi obliki… Karmen, zadela si direktno v žilo! Poklon.

  Stane lepo, da si se zopet malo razpisal. Fajn te je brat, kot vedno, res 😉

  Joj Tana, jaz zadnje časa samo delam. Poleg potrebe mi je mogoče delo tudi čustveno mašilo. Sicer pridem k Žogci in večino objav preberem ( komentarjev ne, sploh astroloških ), pisat se mi pa ne ljubi. Od časa do časa me pa kaj zrajca do te mere, da se oglasim. In tokrat me celo nobena ni kregala! Saj vem da stil mojega pisanja res ni najbolj nežen, je pa pristen. Jebi ga, takšen sem. Hvala za lep kompliment.

  Dobremu ljubmci ni treba nič lagati, ker vse naredil s seksom, nobenih buč mu ni treba prodajati, ker jer že sam seks dovolj.

  Itak. Ampak ste ženske ravno takrat v nevarnosti, saj marsikatera preprosto prestane misliti, ko ga dobro faše… In potem poveže dobrega ljubimca z ljubeznijo in je štala v bajti!
  Če lahko povem kot moški, so bile ženske z mano najbolj zadovoljne takrat, ko sem šel v štos egoistično. Nisem razmišljal o ljubezni in nisem si predstavljal dotične ženske kot partnerke. Razvajal sem jo kot ljubico. Če pa v njej vidim partnerko ( na začetku ), jo preveč “čuvam”, nekako sem preveč “nežen” in posledično nekako manj dec.
  Nebesa pa so, ko se obojestransko uskladijo čustva, strast in intelekt. Vsaj zame. Ko enkrat si v nebesih, ti je vse ostalo samo še kot mlačna juha…

 107. karmen said

  Nevenka, naš um je tako ali tako naš največji ječar. Brez njega v tem svetu ne moremo živeti, ko ga pa imamo, nas pa znova in znova in znova obvladuje. Izmišljuje si vse mogoče, da nas ima pod kontrolo. Praviš, da zavestno ni dovolil, da bi se ga dotaknilo. Njegov um mu tega ni dovolil, rekel mu je, da bo ostal brez pameti, če bo dovolil. In da kaj tako kompliciranega še nisi srečala v življenju. Um vse zakomplicira. Ne zna drugače. Ni druge rešitve, kot vzeti življenje v svoje roke. Jaz včasih opazujem. Svoja čustva – kot razposajeni otroci so čustva, ki potrebujejo, da se izživijo, potem pa potrebujejo red, mejo, pustiš jim igro, potem pa jih pravočasno spraviš spat. Opazujem svoj um, zvitega igralca, ki zviška gleda na čustva in misli, da obvladuje vse okoli sebe. Opazujem svojo intuicijo, ki spregovori samo takrat, ko mi za hip uspe, da utihnejo čustva in utihne um. Modro starko, ki bogve od kje ve vse.

  Osho pravi: opazuj jih, gužva je. In spravi jih v red. Ti bodi gospodar. Če je gospodar doma, je vse okej. Če pa prepustiš, da te razum vsakič znova prinese okoli, potem boš racionalen,ne moreš pa spoznati ljubezni, ekstaze. Če pustiš, da te odnašajo čustva, boš doživljal skrajnosti, lepe in grde. Pri vama je šlo za bitko uma in čustev. In vsak je dobil svoje. Um je postregel z odgovorom njemu, tebi strežejo čustva. On misli, da je zmagal, ker um misli, da je ljubezen bitka za zmago in poraz. Globoko v sebi pa ve, da ni. Ti pa okušaš čustva.

  Sicer pa: gledano od zunaj je vse preprosto. Mogoče včasih preveč preprosto. Tako, da se opravičujem, če vidim narobe.

  Ljubezen ni nemočna, je pravzaprav osnovni sestavni del vsega kar je. Samo ne vsiljuje se. Če ji um postavi pregrado, gre drugam, tja, kjer je prostor zanjo.

 108. zogca said

  Jaz sem nekoč bila za popolno predajo. Nisem več. Ko enkrat dobiš v hrbet mesarski nož, hitro nehaš razmišljati o tem, kako romantično je, ko se predaš s celim svojim bitjem.

  o tem, kaj je bolje, se popolnoma predati,

 109. zogca said

  Ni res, vsaj zame ni res. Jaz seks lahko ločim od ljubezni. Če je situacija takšna. In če vem, da je nekaj samo seks, je samo seks in si nikoli ne bi začela delati utvar, da je kaj več. Ko ti pa nekdo gre polnit glavo s poroko, otroci in ne vem kaj še, ko ti opere možgane … Potem je pa hudič oprati jih na stanje pred lagarijami.

  In potem poveže dobrega ljubimca z ljubeznijo in je štala v bajti!

 110. Nevenka said

  Katarina, kaj pa če kdo verjame, da ljubezen vse premaga, tudi um, ki človeku preprečuje srečo? Saj ne gre za vsiljevanje, če sem bila jaz tista, ki sem sprejela ponujeno ljubezen, potem je pa ni znal, ne mogel dati.

  Jaz sem od vsega v žviljenju verjela samo v ljubezen.
  Vse drugo so se mi zdeli stranski učinki življenja.
  Ne vem, če me kdo razume, kako zelo me je vse skupaj posekalo, kot drevo.
  Zame je ljubezen nekaj najbolj redkega in nekaj najbolj dragocenega.
  Veliko nadomestkov vidim. Sama sem želela tisto najbolj pristno.
  In o tem je bilo zgoraj že nekaj govora.

  Kako lahko človek odpre svoj objem, vpije čez cel svet kako zelo ljubi, teče k tebi, da te bo objel, obljubi, da bo čuval to ljubezen bolj od vsega in te zgreši in gre naprej kot da te nikoli ni bilo?

 111. zogca said

  Dobro vprašanje. In ko boš poznala odgovor, ga sporoči tudi meni, bi mi prišel prav. Jaz sem zaenkrat pri tem, kar je konec avgusta rekla moja dobra prijateljica. Kakšna ljubezen neki, čisto histeriranje, histerik. Moja prijateljica je takrat rekla tudi psihopat, ampak mogoče je to premočna beseda. Pred kratkim sem poslušala, kako me ljubi, mene in samo mene, da brez mene ne more živeti, da sem jaz njegova prihodnost, da bom njegova boginja, da bo naredil vse, da bom srečna z njim, blablabla. Celemu svetu razlagal, kako se bova poročila, imela otroke, šla živet skupaj. Da takšne govoriš, potem pa tako izdaš človeka … Mah, v bistvu pa ne vem več, ali je histerik dovolj močna beseda za to. Bo prej človek brez vesti in morale, pa verjetno tudi brez srca.

  Kako lahko človek odpre svoj objem, vpije čez cel svet kako zelo ljubi, teče k tebi, da te bo objel, obljubi, da bo čuval to ljubezen bolj od vsega in te zgreši in gre naprej kot da te nikoli ni bilo?

 112. zogca said

  Ali pa mogoče … Nekoč sem poznala žensko, ki je uporabljala besedo čustveni kriminalec. Bi znala biti kar prava. Pa še zgoraj, ko je bilo govora o seksu … Jaz nikoli nikomur nisem in ne bi zamerila, če bi me izkoristil za seks. Da pa se gre igrati z mojimi čustvi, to pa zamerim in vedno bom. Ker če gre za seks, ja, se pač oblečeš in greš, stvar rešena. Če te nekdo čustveno zlorabi, pa kar nekaj časa traja, da se spet sestaviš.

 113. Nevenka said

  Ja, tudi jaz take reči občutim kot čustveno nasilje. In strašno sem zbegana od vsega tega, od te neverjetno polarnosti. In globoko prizadeta.

 114. zogca said

  Vse, kar si želim, je ne čutiti ničesar. Nimam drugih želja.

 115. lynx said

  Da mora dober ljubimec lagati ženski če jo hoče spraviti v posteljo je znano, ampak v teh primerih ni šlo za to.

  Dobremu ljubmci ni treba nič lagati, ker vse naredil s seksom, nobenih buč mu ni treba prodajati, ker jer že sam seks dovolj.

  Še enkrat preberi kaj sem napisal jaz in kako si odgovorila.

  Ja, tudi jaz take reči občutim kot čustveno nasilje.

  Zame je to nakladanje in egoizem. Ne verjamem, da dotični ne vedo v kaj se spuščajo.

 116. zogca said

  Saj, vir vsega tega tudi je egoizem. Sebi dati oziroma vzeti se, kar je mogoče dobiti, kaj pa bo z drugimi, briga te. Naj se znajdejo, kakor se morejo. Pomembno je, da je meni lepo, da je meni vedno lepo. To je to, to je to razmišljanje. In ni nič drugega kot egoizem.

  Zame je to nakladanje in egoizem.

 117. Nevenka said

  Misliš, da nekdo človeka pač namerno čustveno zavaja?
  To moraš biti pa res grd v duši za kaj takega?

 118. Izbrana said

  Za Žogco. Brez dodatnega komentarja…..

 119. karmen said

  Ljudje vse preveč opletamo s to ljubeznijo. Govorjenje o ljubezni še ni ljubezen sama. Nekdo lahko besedo ljubezen uporablja, da se nasiti čustev (seveda obstajajo čustveni vampirji). Ampak to je treba ločiti. In ljubezen v tebi nikoli ne zamenja prave ljubezni z govorjenjem o ljubezni. Tisti, ki se zmoti in pade na limanice je čustvo, je potreba po sprejemanju.

  Zdaj bom pa napisala nekaj, kar vem, da ne bo dobro sprejeto: Če imaš v sebi zelo veliko čustev, boš srečal nekoga, ki bo pritisnil na gumb in te mogoče izpil, prizadel. In potreba po neskončni sprejetosti izhaja iz naše ranljivosti, to ni ljubezen. Predvsem ženske to pogosto mešamo.

 120. karmen said

  “Ljubezen je potrpežljiva, dobrotljiva je ljubezen, ni nevoščljiva, ljubezen se ne ponaša, se ne napihuje, ni brezobzirna, ne išče svojega, ne da se razdražiti, ne misli hudega. Ne veseli se krivice, veseli pa se resnice. Vse prenaša, vse veruje, vse upa, vse prestane.”

  Zame je to najlepši opis ljubezni – iz pisma Korinčanov. Seveda sem pa sposobna ta opis dojeti predvsem intelektualno. Ljubezen ne išče svojega. Kar išče svoje, ni ljubezen, je nekaj drugega. Ne misli hudega. Poglej zdaj to. Ne reče: ne počne hudega, tudi ne misli hudega. Zato je ljubezen nekaj, kar lahko za hip občutimo, redkokdo pa postane ljubezen sama.

 121. maxi said

  In potreba po neskončni sprejetosti izhaja iz naše ranljivosti, to ni ljubezen.

  No, pa smo spet tam, kjer jaz začnem zagovarjati; da ego z ljubeznijo nima nič.
  Ljubezen je velike širine in milega obraza.

  Kot je zapisal apostol Pavel:
  Ljubezen je potrpežjiva, dobrotljiva, ni nevoščljiva, ljubezen se ne ponaša, se ne napihuje, ni brezobzirna, ne išče svojega, se ne da razdražiti, ne misli hudega. Ne želi si krivice, želi pa si resnice. Vse opraviči, vse veruje, vse upa, vse prenese. Ljubezen nikoli ne mine.

  In če bi RKC to znala pravilno interpretirati, bi bilo (katoliško)verovanje vredno vere.

 122. maxi said

  Ne morem verjet Karmen s časovnim zamikom (ker sem v službi, sem post začela in ga šele zdaj končala – vmes nisem prebirala komentarjev in evo; piševa o istem.

 123. zogca said

  Da, veliko več sem vredna in to vem. Ampak žal ne morem iz svoje kože in ko se mi zgodi takšna krivica, se ne znam samo obrniti in reči “ehhhh”. In tokrat se mi je zgodila velikaaaaaa krivica. Še nikoli takšna. Pa vem, dobro vem, če se nočem uničiti, se moram nehati spominjati. Moram.

  Drugače pa mene žalost ne boli toliko, kolikor me boli krivica. Samo toliko.

  Za Žogco. Brez dodatnega komentarja…..

 124. Izbrana said

  Zgodila se ti je krivica! Zgrabila te je! In kaj zdaj? Boš držala, da te davi?
  To, da te je zgrabila, nisi mogla preprečiti! To, da te zdaj davi, je pa, oprosti, tvoja lastna volja!
  J****ti no, NEHAJ! (se opravičujem tebi in ostalim, ki berejo)

 125. lynx said

  Misliš, da nekdo človeka pač namerno čustveno zavaja?
  To moraš biti pa res grd v duši za kaj takega?

  Pameten človek težko nevede zavaja. Res je, da se včasih v nekaj spuščamo brez misli na posledice le iz trenutnega lastnega ugodja. Marsikdaj si puščamo rezervni prostor. To je do neke mere logično. Bistvo zavajanja pa je v tem, da teh naših misli in strahov naš partner ne pozna. V tem stavku se skriva takšno razmišljanje:
  “Meni je moj pesnik ustvarjal svojo idealno podobo, hkrati pa je znal namigovati na svoje šibkosti, do katerih je zahteval razumevanje, sočutje, sprejemanje itd. A v teh šibkostih je bil plan za pobeg v prvem trenutku naveličasnosti, ali kakršnegakoli drugega neugodja.”
  Višek vsega pa je, ko tak človek še dodatno izkazuje ljubezen s (po Žogcino) bla bla bla. Vsaj tiho bi bili.

 126. karmen said

  Maxi, ojoj, istočasno. In ja, RKC nima s tem čisto nič.

  Lynx, jaz mislim, da lahko nekdo tudi nevede oz. nehote zavaja. Veš, ljudje imamo v zelo mali meri ozaveščene naše vzorce. O tem piše nekaj knjig, kot je Celestinska prerokba.

 127. zogca said

  Ne, v mojem primeru gotovo ni bilo namerno in z zlim namenom, to vem. Jaz vem, da je on takrat tako čutil, ker tega se pa res ne da zablefirati. Vem pa, prepričana sem, da se je zdaj na vse to posral in znegiral, ker mu koristi, da govori, da nič od tega, kar je govoril meni takrat, ni res. Ker hej, jaz sem odšla, zakaj bi do mene ohranil eno drobtinico lojalnosti? Če se mu pa več ne splača. Ker vem, kako se je sposoben obrniti v eni minuti za 180 stopinj, ko ugotovi, da mu to bolj koristi. Sicer pa … Kaj me briga? Jaz vem, kaj je govoril in vem, kaj sem slišala. Prisluhov nimam, spomin pa imam odličen.

  Ne prenesem tega in totalno iztirim, ko se mi nekdo poserje na vse, to pa ne samo, da popizdim, ampak poživinim. Čeprav vem, da ni prav. In da jaz potem izpadem trapa, kot mi je bilo sporočeno s strani, ki me je hotela prizadeti (sporočeno sinoči skozi neko pesem), je pa tu mač.

  Spoštujem (ali pa bi se vsaj potrudila spoštovati), če človek reče, da je usral totalno in zdaj pač je sranje. In bi prevzel odgovornost za sranje, ki ga je naredil. Ko pa vidiš, da nekdo ne prevzame odgovornosti za narejeno sranje, ampak gre tebe postavljati na laž, da bi sebe opral … V smislu, jaz sem to samo govoril, kar tako, nisem mislil resno … Pa vem, da to niso bile samo besede. V takšnem primeru pa bolje, da mi ne hodi pred oči, ker bom prvič v življenju nekoga udarila.

  Misliš, da nekdo človeka pač namerno čustveno zavaja?

 128. Izbrana said

  Voda na mlin!!!!

  Ne prenesem tega in totalno iztirim, ko se mi nekdo poserje na vse, to pa ne samo, da popizdim, ampak poživinim. Čeprav vem, da ni prav. In da jaz potem izpadem trapa, kot mi je bilo sporočeno s strani, ki me je hotela prizadeti (sporočeno sinoči skozi neko pesem), je pa tu mač.

 129. zogca said

  Vem. In to, kar mi je naredil on, je vredno vsakega prezira. Za to, kar pa zdaj jaz delam sama sebi, sem pa tudi sama kriva. Jaz bi se morala discantirati od vsega. In se bom, upam, da kmalu. On pa naj svoj greh nosi na duši. Ker jaz nimam nič s tem. Jaz sem pred Bogom čista. On pa naj razmišlja o svoji nečistosti. Ali pa tudi ne. Kakor mu je volja.

  Zgodila se ti je krivica! Zgrabila te je! In kaj zdaj? Boš držala, da te davi?

 130. zogca said

  Vem. Si bom izključila modem. 😉 In ja, tudi vem, da vsaj en človek blazno uživa, ko tole bere.

  Voda na mlin!!!!

 131. zogca said

  To je to!!!

  Iz lastnega ugodja in brez misli na posledice. Ter v želji, da bo posledice nosil nekdo drug, mi pa bomo takrat že spet uživali. Spet brez misli na posledice. In ko se to potem zruši samo vase in človek trešči z betico naravnost na beton … Potem je pa ojej, zla usoda, ojej, ubogi jaz, ojej, me vesolje ne mara. In gremo pozabiti, kaj vse smo delali, preden je do tega prišlo.

  Res je, da se včasih v nekaj spuščamo brez misli na posledice le iz trenutnega lastnega ugodja.

 132. karmen said

  Žogca, imeti jupitra na ascedentu (v tvojem primeru) oz. imeti jupitra za vladarja ascedenta (v mojem primeru) pomeni imeti stalno velikega pravičnika v sebi. Jupiter pač krivice res ne prenese.

  Enkrat sva šla z mojim dragim stavit za neko neumnost. Nek brezvezen fizikalni problem. Ko se je izkazalo, da imam prav, je rekel, da ni tako rekel, kot je rekel. Tako sem požvinila, da bi se bila v tistem trenutku pripravljena ločiti. Potem je rekel, da se ne spomni, kaj je rekel. Popizdila sem še bolj. In res sem bila vse pripravljena pustiti. Dokler se ni spomnil. On je rekel, da vse postavljam na kocko zaradi ene neumne stave. Ampak ti verjetno razumeš, da ne gre za to. Če ne prevzame odgovornosti pri eni neumni stavi, kako jo bo pri večjih stvareh?? S takim človekom nisem hotela imeti več opravka, dokler se ni spomnil in opravičil za poskus manipulacije in tega nikoli več ponovil.

 133. zogca said

  Ne samo z bla bla bla. Tudi z, na primer, kupovanjem skupnega avtomobila. To je pa še malo več od bla bla bla in človeka vzameš še bolj resno. In dva dni, preden sem odšla, mi je še v avtu trobil, da je treba iti pogledati nekega scenica. To je bil cel projekt, kupiti avto čim prej. Pa če bi jaz dala polog v primeru, da kot polog ne bi vzeli njegovega starega avta. Kar se mene tiče je to daleč od prodajanja buč nekomu, s katerim greš kdaj v kino in plesat. Da sploh ne omenjam tega, da ko se je zagrel za enega volva, sem jaz morala starše na vrat na nos pošiljati nekam v Grosuplje in je kar rekel, naj avto že zaarajo. Moji starši. Ga potem niso, ker je mehanik rekel, da avto ni v redu, ampak če bi ga … Bi jaz kaj, imela volvota z nekom, ki je danes sposoben znegirati prav vse, ker mu to več ne koristi? Bog me nima rad, trapa sem na kubik.

  Pa saj, če jaz tistega jutra ne bi odšla, bi on danes pel eno čisto drugo pesem. To pa vem.

  Višek vsega pa je, ko tak človek še dodatno izkazuje ljubezen s (po Žogcino) bla bla bla. Vsaj tiho bi bili.

 134. zogca said

  Ne, je ne prenesem. Prenesem vse živo, krivice pa ne. In si bom res raje zdaj izklopila modem, preden napišem še kaj. Ker preprosto ne želim te zgodbe vlačiti po internetu. To, tako mislim, nikomur ne bo koristilo, zato se bom vzdržala umazanih podrobnosti.

  Žogca, imeti jupitra na ascedentu (v tvojem primeru) oz. imeti jupitra za vladarja ascedenta (v mojem primeru) pomeni imeti stalno velikega pravičnika v sebi. Jupiter pač krivice res ne prenese.

 135. StaneP said

  Bog me nima rad, trapa sem na kubik.

  Nisi. Samo počutiš se tako. In zakaj si odšla tistega jutra?

 136. zogca said

  Ne zato, ker ga ne bi imela rada, to mi lahko verjameš. Razpredati o tem na internetu res ne želim, zato bom napisala samo – ker je naredil nekaj grdega.

  In zakaj si odšla tistega jutra?

 137. Izbrana said

  Obupala sem, sory! 😦

 138. zogca said

  Sori tudi ti, Izbrana. Kaj, naj grem raje prvič v življenju nekoga treščit na gobec? Mah, si bom šla kupit boksarsko vrečo. 😉

 139. zogca said

  Mimogrede, Karmen, kaj sem ti pisala par dni nazaj, da se bo zgodilo, ko bo Sonce prišlo na mojo Venero in jo osvetlilo? Včeraj zvečer je in evo ti rezultata. Zdaj pa naj se skipa dol z Venere.

 140. Nevenka said

  Lynx, ja in če, bi bil moški pošten, bi priznal, da se čustveno ne spušča globoko in bi tudi sprejel, da ga nekdo zaradi tega zavrne. O, to pa ne.
  Jaz sem mojega lepo vprašala, kljub leporečju, ali je prišel samo na izlet? Saj smo odrasli ljudje. Vprašala sem.
  Ne to pa ne, on želi poglobljeno razmerje.

  Zame je ljubezen tudi odločitev, ne samo spontano čustvo in spontan odnos. Je čustvo, ki ga neguješ in odnos, ki ga gradiš. In jaz sem pri svojih letih želela vedeti za kaj gre in kaj je smiselno. Imela sem občutek, da ga to ni ravno odbilo. Moje karte so bile odprte ves čas in so še danes.
  In vedno bolj mislim, da je bilo ravno to narobe in bi morala biti malo bitchy.
  Naivno sem pričakovala, da lahko računam z zrelostjo. Jaz se z ljudmi nikoli nisem igrala, niti v najstniških letih.

 141. zogca said

  Podpišem!!!

  Zame je ljubezen tudi odločitev, ne samo spontano čustvo in spontan odnos. Je čustvo, ki ga neguješ in odnos, ki ga gradiš. In jaz sem pri svojih letih želela vedeti za kaj gre in kaj je smiselno.

  Naivno sem pričakovala, da lahko računam z zrelostjo. Jaz se z ljudmi nikoli nisem igrala, niti v najstniških letih.

 142. karmen said

  Ja, si napisala. Sreča je, da se ta aspekt čuti samo nekaj dni. Hitro se spomni kakšnega lepega aspekta, ki te čaka v kratkem.

  Sicer pa v astrologiji ljudje pozabljajo na dispozitorje. Jaz recimo čutim, da se bolj čustveno zbegana, ko imam slab aspekt merkurja, kot lune. Ampak v bistvu je logično. Oba sta v devici, in merkur je vladar moje lune. Ko je on zbegan, je luna še toliko bolj.

 143. zogca said

  Saj, ko je šlo za progresivno Sonce, ki je viselo na Veneri dosti časa, se je to vleklo v nedogled. Pa še Venera jutri obrne direktno, retrogradna Venera je tako in tako obdobje, ko je treba popucati s preteklostjo. Ker če ne …

  Aha, imam jaz aspekte, ki sem jim lahko veselim in sem se jim tudi veselila, razen zdaj par dni, ko me je zgrabila in depra in obup in jeza in srd in gnus in ogorčenje in vse to. Pa saj sem vedela, tudi astrološko, da bo do tega prišlo. In je tudi bilo iluzorno pričakovati, da bi mi nekdo naredil nekaj tako grdega in bi jaz brez parih dni cviljenja prišla skozi. Saj nisem robot.

 144. karmen said

  “In je tudi bilo iluzorno pričakovati, da bi mi nekdo naredil nekaj tako grdega in bi jaz brez parih dni cviljenja prišla skozi. Saj nisem robot.”

  Ha ha ha, to je pa res. In če to napišeš, si na zelo dobri poti, belive me.

  PS Kako te okvirje delate, ko citirate?

 145. zogca said

  Joj, ti bo eden of fantov razložil ali jaz, ko mi bo um bolje deloval. Drugače se v tem trenutku malo smejim sama pri sebi, ker sem nekaj razmišljala … Prav povezano z astrologijo in prihajajočimi aspekti. Veš, mi je smešno, ko nekdo verjame v astrologijo oziroma takole … Mu s karte prebereš njegove /njene lastnosti in pade skupaj nad tem, kako dobro se vse vidi v karti, ti govori, da tako, kot si ga pa ti prebral/a pa še ne, da si pogruntal/a stvari, ki jih on /ona še sam/a sebi ne prizna. Potem začneš s prognostiko in seveda se strinja z vsem, kar poveš, sploh ko govoriš pozitivno, pa tudi negativno, čas pokaže, da stvari pod datumih padejo, kot si ti rekel/a in potem zineš eno stvar, ki jo tudi vidiš na karti, pa še preveriš pri drugih astrologih, ampak ker ta stvar ni všečna in bi si človek želel, da bo drugače, potem izpade, da ne, da astrologija nič ne ve. Ve, ko ustreza, ko pa ne ustreza, pa ne ve … To sem zdaj razmišljala in sem se smejala, kakšni smo ljudje. Verjamemo, ko nam ustreza. No, jaz verjamem, tudi ko mi ne ustreza. Mi par dni nazaj ni ustrezalo reči, kaj bo, ko pride Sonce na Venero, pa sem rekla in tudi prav sem imela. Da ne govorim o tem, kako zelo sem imela prav en mesec nazaj. Če pogledaš mojo objavo z dne 18.10, ko sem pisala o tem, kakšno paranojo imam … Vse sem jaz to videla vnaprej.

 146. karmen said

  To je res, da ljudje slišimo, kar hočemo slišati. Čeprav je res, da tudi astrologija pa čisto vsega res ne razloži. Ena moja prijateljica ima sestro dvojčico, ki je rojena 3 minute kasneje od nje. Planete imata na istih stopinjah, se mi zdi, da celo ascedent. Pa imata popolnoma različni usodi, popolnoma različne karakterje. In takih primerov je kar nekaj. Na to vprašanje npr. astrologija ne zna odgovorit.

  Nekatere stvari pa res prav srhljivo držijo.

 147. zogca said

  En primer dvojčkov. Eden je umrl v prometni nesreči, drugi pa ne. In ženska sprašuje, kako je mogoče, da se je enemu zgodilo nekaj tako groznega, drugemu pa nič? Kako je mogoče, da so isti aspekti nekomu prinesli tragedijo, drugemu pa nič? Emin odgovor: “A to, da je pa tistemu drugemu umrl brat, ni pa nič, to ni tragedija?” Toliko o tem. 😉 Karma pa vseeno ni ista, kajne, dvojčka gor, dvojčka dol, ne moreta dva človeka imeti iste karme.

  Ne vem, meni stvari držijo in tudi na kartah, ki jih jaz spremljam, držijo. Meni to zadošča.

 148. StaneP said

  Karmen, takole narediš “tisti okvir” in še par drugih stvari. Upam samo, da bo Žogcin wordpress pravilno pokazal kodo:
  Uporabite lahko nekatere HTML oznake , kot npr: <b>Odebeljeno</b> <i>Nagnjeno</i> <blockquote>Citat</blockquote> <a href="http://www.naslov-povezave.si">Ime-Povezave</a&gt;

 149. StaneP said

  Odebeljeno
  Nagnjeno

  Citat

  Žogca v ofsajdu

 150. karmen said

  Emin odgovor sicer meni ne bi zadoščal. 🙂

  Po knjigah, ki sem jih do sedaj prebrala oz. preletela bi šla jaz v šolo k Aleksandru Imširagiču. Ampak devica v meni je postavila pogoj (in pravzaprav sem ugotovila, da pri meni pa skoraj vse rula merkur, delno pa tudi jupiter), da najprej magistrska. In to na področju ekonomije in prava.

 151. zogca said

  Magisterij iz prava? Joj, ne vem, ali se mi ljubi. Trenutno ne. Me pa mogoče zamika. Trenutno nisem v stanju, da bi visela za knjigami. Za naslednja leta sem imela drugačne načrte.

 152. karmen said

  Ma, jaz sem diplomirala ekonomijo, potem me je pa nekaj zagrabilo, da sem magisterij vpisala na mariborski pravni fakulteti. A veš kaj je to pomenilo pri izpitih? Namučila sem se, da sem naredila vse izpite, zdaj pa ne spackam te naloge.
  Če bi lahko pri sebi kaj spremenila, bi povečala stopnjo discipline. Po drugi strani me pa ta jupiter tako lepo crkja. 🙂

 153. karmen said

  Stane, najlepša hvala. Ampak to je pa tumač, sem mislila, da je bolj izi. In hvala tudi za to, da si bral moje pisarije. 🙂

 154. zogca said

  Mene je čisto zapustila.

  Če bi lahko pri sebi kaj spremenila, bi povečala stopnjo discipline.

 155. StaneP said

  Ampak to je pa tumač, sem mislila, da je bolj izi. In hvala tudi za to, da si bral moje pisarije.

  Ni tumač ni. Malo čisto simpl logike. Je začetek ukaza in konec. Vmes je besedilo. Pazi edino to, da ne pozabiš ukaza končati z poševnico!! Tipkati ne potrebno, uporabi kar copy/paste možnost. Ukaze imaš itak prikazane nad vnosnim poljem, kamor pišeš komentar!
  Kar se tvojih pisarij tiče, se lahko zahvalima kvečjemu jaz tebi. Pa te ne bom zopet hvalil, ker bom izpadel osladen… Še en poklon in pisarijam in načinu razmišljanja.

 156. maxi said

  Če bi lahko pri sebi kaj spremenila, bi povečala stopnjo discipline.

  Mene je čisto zapustila.

  Jaz bi pa lahko bila včasih so sebe bolj prijazna, skoz se neki ganjam; samo si tudi ne znam predstavljat kako bi bilo, da neham. 😯

 157. maxi said

  so=do

 158. zogca said

  Jaz sem glede službenih zadev takoooo zelo zabredla, da niti pod točko razno ne smem biti prizanesljiva do sebe.

 159. Nevenka said

  Jaz pa nisem imela hudih poklicnih ambicij, ker sem si tako zelo želela lepo družino in ljubečo zvezo.
  Popolnoma normalno se mi je zdelo, da se mi bo to uresničilo, polna sem bila pozitivnega mišljenja.
  Čeprav so me nagovarjali za zelo znastvene študije, no oče me je prisilil za študij ekonomije, ker se mu je zdelo edino pravilno za žensko.
  Nisem imela veselja s tem študijem, čeprav sem človek, ki mi noben študij sam po sebi ne bi delal težav. Rada sem imela prirodoslovje in umetnost.
  A verjetno sem si tudi zaradi vseh teh presij želela druge reči, ker sem bila tak ujetnik nekih stalnih zahtev, ki niso imele z menoj nič opraviti.
  Danes mi je žal, da sem bila tako šibek otrok, da nisem znala in zmogla pravočasno udariti nazaj in se rešiti.
  Ostala sem sama, nekaj veselja imam s poezijo, zelo malo s poklicem. Kaj potem, če sem diplomirala z deset, če tega ne maram delati.
  Zato sem se tako zelo vložila v to, da bi našla, kar sem si res celo življenje tako zelo želela. Inteligentnega, čustvenega človeka, s čutom za vse lepo, prijetno komunikativnega in čutnega. In mislila sem, da sem ga našla. Čeprav sem vedela, da ni ravno človek, ki bi se v celoti predajal. Te znake je kmalu pokazal. In intuicija jih je prebrala in tulila na ves glas: zaradi tega človeka boš zelo trpela!
  A sem želela vsaj malo sreče. In ljudje, ki mislijo, da se mi je pred tem kaj lepega dogajalo, se motijo.
  Ni se mi. In ni moja sedanja perspektiva tega zbrisala. Tako obupno poštena sem, da je že meni moteče. Vsaj kakšno iluzijo bi si lahko privoščila.

  In potem pridejo ljudje, ki mi začnejo razlagati zakon privlačnosti in o tem kako pozitivno mišljenje pritegne dobre reči v življenje. Jaz bi takega kar po nosu čopnila.
  Težko je bilo ubiti moja upanja in vero.

 160. Nevenka said

  Težko je ubiti ovenčka.

 161. rumenooo said

  Ti ovenček! Ne trmari in pojdi naprej. Pusti vse za seboj in živi za današnji dan. Saj ni samo en moški na svetu in še veliko jih je, ki bi se ujeli s teboj, ampak če ti nočeš, potem tega pač ne boš spoznala nikoli več. Življenje je samo eno in še to zelo kratko.

 162. Nevenka said

  Ja, samo srce mi je treba prej iztrgati.

 163. Tana said

  Težko je ubiti ovenčka.

  Nevenka, ovenčka ni moč ubiti. Vsaj jaz nisem naletela na takšnega junaka 🙂

  Prav zato, ker je ovenček takšen kot je, si mora dopustiti premagati bolečino, in kljub svoji strašni trmoglavosti, dati sam sebi novo priložnost. Škoda je vsakega trenutka, ko si tega ne dovoliš.

  Ti povem iz prve roke, da se splača.

 164. karmen said

  “A sem želela vsaj malo sreče. In ljudje, ki mislijo, da se mi je pred tem kaj lepega dogajalo, se motijo.
  Ni se mi. In ni moja sedanja perspektiva tega zbrisala. Tako obupno poštena sem, da je že meni moteče. Vsaj kakšno iluzijo bi si lahko privoščila.”

  Mnenje o svojem lastnem življenju edino šteje. Mnenje drugega o tvojem življenju ne šteje nič. Pa kljub temu bom nekaj napisala.
  O mojem otroštu. Mami me je imela pri 17., oče je bil star 18 let in že takrat alkoholik. Ločila se je pri devetnajstih. Kljub temu je bil ta alkohol in norenje stalno prisotno. štiri leta sem imela ko sem jo poskušala rešiti, ko jo je polomil. Pet let sem imela, ko me je porezal po obrazu. Cele noči sem poslušala agresivno vpitje. Da ne naštevam naprej. Ker o tem ne govorim, ker se tudi slučajno ne smilim sama sebi, ker sem čisto prepričana, da je bilo moje otroštvo suma sumarum lepo. Kako ne bi bilo? Ob izviru reke je bilo toliko kamenčkov, živalic in čudežev. V gozdu, kamor sem zbežala, je bil pravljični svet. Okoli so bile živali in opazovala sem jih ure in ure. V knjižnici so bile knjige in so omogočale take užitke. Moja mami je bila stroga in sem se je bala, je bila pa stara mama topla in je znala čudovito kuhati. In ne nakladam. Ljudje so res doživljali grozne zadeve, take, kjer bi jaz težko našla kaj lepega, pa so našli.

  Videti nič lepega v darilu, kot je življenje, je meni navaden egoizem. In kaj lahko daš, če ne vidiš nič lepega v darilu, kot je življenje? Daš lahko pričakovanja, bolečino, zahteve… oviješ jih lahko v celofan, ki ga zelo lepo imenuješ, ampak ne moreš dati niti veselja, niti ljubezni.

 165. karmen said

  “A sem želela vsaj malo sreče. In ljudje, ki mislijo, da se mi je pred tem kaj lepega dogajalo, se motijo.
  Ni se mi. In ni moja sedanja perspektiva tega zbrisala. Tako obupno poštena sem, da je že meni moteče. Vsaj kakšno iluzijo bi si lahko privoščila.”

  Mnenje o svojem lastnem življenju edino šteje. Mnenje drugega o tvojem življenju ne šteje nič. Pa kljub temu bom nekaj napisala.
  O mojem otroštu. Mami me je imela pri 17., oče je bil star 18 let in že takrat alkoholik. Ločila se je pri devetnajstih. Kljub temu je bil ta alkohol in norenje stalno prisotno. štiri leta sem imela ko sem jo poskušala rešiti, ko jo je polomil. Pet let sem imela, ko me je porezal po obrazu. Cele noči sem poslušala agresivno vpitje. Da ne naštevam naprej. O tem ponavadi ne govorim, ker se tudi slučajno ne smilim sama sebi, ker sem čisto prepričana, da je bilo moje otroštvo suma sumarum lepo. Kako ne bi bilo? Ob izviru reke je bilo toliko kamenčkov, živalic in čudežev. V gozdu, kamor sem zbežala, je bil pravljični svet. Okoli so bile živali in opazovala sem jih ure in ure. V knjižnici so bile knjige in so omogočale take užitke. Moja mami je bila stroga in sem se je bala, je bila pa stara mama topla in je znala čudovito kuhati. In ne nakladam. Ljudje so res doživljali grozne zadeve, take, kjer bi jaz težko našla kaj lepega, pa so našli.

  Videti nič lepega v darilu, kot je življenje, je meni navaden egoizem. In kaj lahko daš, če ne vidiš nič lepega v darilu, kot je življenje? Daš lahko pričakovanja, bolečino, zahteve… oviješ jih lahko v celofan, ki ga zelo lepo imenuješ, ampak ne moreš dati niti veselja, niti ljubezni.

 166. alja said

  ‘Enostavno ne morem verjeti, da bi kdo tako iznakazil ljubezen. Nekdo, ki pravzaprav skrajno hrepeni po njej.’

  Nevenka, prebrala sem tvoj daljši mail zgoraj in razumem, kaj pišeš. Ta moški si še nikoli ni upal živet. Beži od čustev in ljubezni v površinskost. Tam se počuti varnega, brez zapletov. Ampak to je prazna scena. Simple resnica! Ker v bistvu ni neumen, pa globoko v sebi vseeno potrebuje več. Zato nato vedno znova sledi beg v nekaj, da se zamoti… Beži pa samo pred sabo. Dvomim, da je on dejansko srečen. Boji se močne, inteligentne ženske. Sploh ne ve, kako veliko izgublja in kaj bi lahko dobil.

 167. lynx said

  Jaz sem mojega lepo vprašala, kljub leporečju, ali je prišel samo na izlet? Saj smo odrasli ljudje. Vprašala sem.
  Ne to pa ne, on želi poglobljeno razmerje.

  Ravno to se mi zdi najbolj čudno. Če se človek kolikor toliko pozna, se zaveda spremenljivosti svojih občutkov. Enostavno mora vkalkulirati možnost, da se bo jutri drugače počutil, drugače mislil.
  Višek je dejstvo, da ga niti opozorilo ne strezni. Najmanj kar bi lahko naredil je to, da bi bil v svojih izjavah bolj previden in ne bi dajal lažnega upanja.

  PS Kako te okvirje delate, ko citirate?

  Nad okvirčkom v katerega pišeš komentar imaš nekaj funkcij. Za citiranje je tisti “blockquote cite”, za poudarjene besede pa “strong”. Poskusi najprej s poudarjanjem. Pred besedo ki jo želiš poudariti prilepiš “strong” z < in > vred, po besedi narediš isto, s tem da po < in pred strong dodaš še poševnico /.

  PS: Genij sem če mi razlaga uspe, v kar pa dvomim. 😦 😉

 168. zogca said

  Hmmm, meni je vedno smešno, ko poslušam teorije, po katerih naj bi en majhen miniaturen posameznik bil močnejši od vesolja. Drugo je to, ko nekdo ne verjame v energije in nadnaravno, da en takšen govori, da je vse odvisno od človeka, je več kot razumljivo in spoštovanja vredno. Da pa nekdo verjame v energije in vesolje, pa misli, da je sam močnejši … Meni osebno je to smešno.

  In potem pridejo ljudje, ki mi začnejo razlagati zakon privlačnosti in o tem kako pozitivno mišljenje pritegne dobre reči v življenje.

 169. zogca said

  Nekaj vaših komentarjev se je zataknilo v spamu. Zdaj so že na blogu. Se opravičujem.

 170. Nevenka said

  Karmen, ko otrok v Afriki umira od lakote, ga čudoviti sončni zahod ne more potolažiti, ne rešiti. Najbrž ga spoloh ne vidi. Kar pa ne pomeni, da ta otrok ni imel nikogar rad.
  Ljubezni te ne uči zunanji svet. Ta jo le razbije in zapravi.

 171. Nevenka said

  Alja, saj, ko sem začela čutiti, da so njegova čustva tudi tako spremeljiva kot njegovo razpoloženje, sem mu želela s pogovorom pomagati, da bi prišel vsaj pri sebi na jasno.
  Jezilo ga je, da mu nekdo poskuša odpirati oči, užaljen je bil, češ, da se pametno delam – obrambo je imel veliko močnejšo od pameti in od dobrih namenov…
  Občutek odgovornosti mu je postal popolnoma odveč, ker je kalil čisti občutek užitkarjenja. In moja iskrena želja, da bi res imela kaj od ljubezni, mu je postala popolnoma odveč. Pa še slabo vest mu je vzbujala.
  Od tu tudi njegova mise: bolj se trudiš, bolj se cilj odmika.

  O, Lynx, saj je zgodaj nakazoval, ko je tarnal, da mi ne bo mogel dati, kar bi jaz rada. Kot, da sem želela kaj posebnega. Popolnoma samostojen človek sem, od njega sem rabila samo lep čustven odnos in nekaj spoštovanja, in sem in tja kak iskriv pogovor, ter skupno občudovanje lepega. Nisem mislila, da je to zanj, tak skrajen napor. Njegovo življenje je ob tem ostalo skoraj nedotaknjeno in vse njegove razvade.
  Sploh verjeti nisem mogla, da je to zanj – preveč.
  A oba sva želela biti skupaj.
  Ob njem človeku zmanjka in pameti in norosti. Imeti v rokah, kar iščeš celo življenje in zavreči…on temu reče modrost. Pa se slikaj.

 172. zogca said

  Lej, vse to še vedno lahko imaš, ampak v nekom drugem, ne v njem. Ker on ni to, kar si ti mislila, upala in želela, da je. Mi si v glavi naredimo neko projekcijo o človeku, vendar ni nujno, da ta ustreza dejanskemu stanju. Ko se jasno izkaže, da je ta projekcija samo projekcija in nima zveze z dejanskim stanjem, bi morali to sprejeti. Ampak ne znamo. Pač, cigara je včasih samo cigara. Neresen tip samo neresen tip, pijanec samo pijanec, prevarant in lažnivec samo prevarant in lažniec, egoist samo egoist. Ali kot vedno reče moja najboljša prijateljica – ne išči globin tam, kjer jih ni.

  Zato sem se tako zelo vložila v to, da bi našla, kar sem si res celo življenje tako zelo želela. Inteligentnega, čustvenega človeka, s čutom za vse lepo, prijetno komunikativnega in čutnega. In mislila sem, da sem ga našla.

 173. zogca said

  Aaaaa, še en histerik. Poznam takšne. 😉 Popoldne vpije, da bi šel najraje na štrik, samo par ur pozneje je najsrečnejši človek na svetu. To sem doživela z njim avgusta, ko sem ga vzela (trapa) nazaj. Mi je pravil o štriku, dve uri pozneje je bil že najsrečnejši na svetu. Tipično histeriranje. Tega, verjemi mi iz izkušenj, sploh ne gre jemati resno. Z današnjo pametjo bi mu takrat rekla, naj kar gre na štrik. Ker tako in tako ne bi šel. Takšen egoist že ne, o tem sem ziher. Res. Če se s tem ukvarjaš, lahko takšnemu menjavanju razpoloženj posvetiš celo življenje. In si ga zavoziš. Ker obstajajo ljudje, ki so v svojem čustvovanju uravnovešeni in zato veliko bolj predvidljivi. Normalen človek ne pada ven na vsakih par minut.

  Alja, saj, ko sem začela čutiti, da so njegova čustva tudi tako spremeljiva kot njegovo razpoloženje, sem mu želela s pogovorom pomagati, da bi prišel vsaj pri sebi na jasno.

 174. Nevenka said

  Vem Žogca, a nekako sem verjela v to, da se odnosi razvijajo, poglabljajo.
  Verjela sem v potencial.
  In še vedno verjamem.
  Le on ga je podredil drugim kriterijem. Priznal je, da se odpoveduje. Kaj je vredno lažnega življenja, ne vem. Zame je to, kar sva imela bilo resnično in to kar je njemu ostalo, je bolj navidezno. Sicer iz tega ne bi vsake toliko tako hrepeneče zapadal v ljubezenske zveze, ki jih pa ne more čustveno realizirati. Vedno mu pride prav kak izgovor. Saj nisem ne prva ne edina, ki je tako končala. In verjetno niti zadnja.

 175. zogca said

  To je pa doktor Phil čudovito razložil v eni oddaji. Ko so se ženske pojavile s samimi falš tipi, nič od njih, in vse so govorile, da imajo moški potencial. Pa je bilo – ali je takšen, takšen, takšen … In na vse so morale reči ne, ker ti moški dejanski niso bili takšni. In potem je Phil izustil vsaki – torej nima ničesar, ima pa potencial. 😉 Verjemi, je pomembnejše, da ima moški vse drugo. Evo, moj bivši zna zase reči, da nima ničesar, ima pa srce. Pa ti povem, največji brezsrčneži ne delajo stvari, ki jih je delal on. Verjetno ima tudi on potencial. 😉 Ga bo do smrti enkrat že razvil.

  Verjela sem v potencial.
  In še vedno verjamem.

 176. Nevenka said

  Moj je znal biti čudovit človek, potencial o katerem govorim ni fikcija in opravičilo za moje oklepanje. Jaz sem ga iskreno občudovala za mnogo, mnogo reči. Pa tudi dal mi je kaj in bil je tak, da je iz mene potegnil najboljše. Bil je moj navidh za življenje. Lahko bi se učila drug od drugega. Samo vzdržal ni.

 177. zogca said

  Ampak ta samo vzdržal ni … Na tem pade vse. Žal. Saj jaz tudi … Če bi ti jaz pisala o vseh lepih načrtih in sanjah, ki mi jih je on prodajal, bi verjetno bila ti zdaj totalno ganjena. Kok lepo. V teoriji. Praksa je nekaj drugega. Še dobro, da sem dovolj zgodaj odšla, da se nič od tega ni začelo uresničevati v praksi, ker bi jaz danes sicer bila v precej hudem zosu. Na primer, eno od teh dogovarjanj je bilo, da jaz za eno leto oddam stanovanje in se preselim k njemu, tako bi namreč zbrala deset tisoč evrov, da se pokrijejo njegovi dolgovi plus toliko in toliko kapitala bi še imela, ko bi se začela iti družino. Si predstavljaš, kaj bi bilo, če bi jaz res oddala stanovanje? Danes bi morala biti pri starših. Toliko o teh, ki ne vzdržijo. Mah, si grem ekspresno odpret šampanjec, ker imam kaj proslavljati. On je govoril, da je dan, ko sem jaz prvič prišla k njemu zanj praznik. Jaz zdaj pravim, da je dan, ko sem odšla od njega, zame praznik. Bolj kot razmišljam, bolj mi je to jasno.

 178. alja said

  Nad okvirčkom v katerega pišeš komentar imaš nekaj funkcij. Za citiranje je tisti “blockquote cite”, za poudarjene besede pa “strong”. Poskusi najprej s poudarjanjem. Pred besedo ki jo želiš poudariti prilepiš “strong” z vred, po besedi narediš isto, s tem da po < in pred strong dodaš še poševnico /.

  proba

 179. alja said

  saj, ko sem začela čutiti, da so njegova čustva tudi tako spremeljiva kot njegovo razpoloženje, sem mu želela s pogovorom pomagati, da bi prišel vsaj pri sebi na jasno.

  Saj to je problem, on ima strahove. Ehh, rezultat je, da nakažejo, kako bi lahko bilo. Tako, da ženske sanjarimo, kako bi bilo, če…Ti moški so prepričljivi, ker na nek način verjamejo v to, kar govorijo. To si sicer želijo, samo nič ne tvegajo. Ker trud in riziki in ostali problemi, pa niso tisto, kar so si zamislili. Sledi beg…Nedorasli so! Tisti moški, ki pa so preveč na tleh in nimajo teh sanj, pa nas ženske ne privlačijo najbolj.

 180. alja said

  Joj, Žogica, naj raje on odda stanovanje in bosta z najemnino kupila tebi nov avto:)
  Škoda, da nisi predlagala!

 181. Nevenka said

  He, he….tale zadnji predlog Alje je zelo dober, žal res malce pozen 🙂

 182. zogca said

  Moje stanovanje zato, ker za oddajo mojega stanovanja dobiš vsaj trikrat več kot njegovega. Mah, pusti, Alja, ni vredno. Če bi šlo za človeka, ki je sposoben postaviti se pred ogledalo in se vprašati “fak, kaj delam”, bi se verjetno splačalo razpredati. Ker pa, ko vse njegove lagarije pridejo za njim, zna edino iz sebe delati žrtev … Ni vredno. Sploh ga ne bom več omenjala. Ne obstaja.

 183. Nevenka said

  Alja, jaz popolnoma priznam, da s preprostim človekom, enostavnim, ki je preveč normalen, nimam kaj početi.
  Saj tudi sebe ne morem stlačiti v noben okvir. A čustveno sem pa bogat in stabilen človek in imam kaj dati.
  Kaj ni škoda?

 184. zogca said

  Jaz pa imam!!! Dajte mi dolgočasnega računalničarja anytime. Love them. Fantastični so. To se brigajo zase in za tisti svoj računalnik, sploh se ti ni treba ukvarjati z njimi. Milina. Seksajo pa dokazano lahko dvakrat na dan in to vsak dan. Kaj češ lepšega? Princ je bil zame popoln moški. Enega podobnega moram najti.

  jaz popolnoma priznam, da s preprostim človekom, enostavnim, ki je preveč normalen, nimam kaj početi.

 185. Nevenka said

  Jao, Žogca, v parih letih bi imela vsega dovolj. Predvsem pa tudi računalničarji nehajo seksati in so vedno bolj v računalniku. Virtualen svet jih potegne in si tam najdejo ljubice in si dajejo duška kot na vročih linijah.

 186. zogca said

  Eh, ni res. Ne moreš zdaj tega reči. In ne bi se naveličala. Lej, veliko prej bi se in sem se naveličala moškega, ki toliko laže, da mu ne bi verjela, če bi mi rekel, da je danes četrtek. Bi pomislil, fak, da ni mogoče petek. Kar pa se virtualnega sveta tiče … Računalničaji veliko manj visijo po raznih Fejsbukih in podobno od nas, računalniških laikov. To ti lahko zagotovim.

  Res, ne verjamem v to, da je moški bolj je zabluzen, bolj je privlačen. S predvidljivostjo in zanesljivostjo ni prav nič narobe. In ni prav, da se jo ima za dolgočasno.

 187. Nevenka said

  Saj sem bila 22 let poročena z enim, gotovo ti tudi jaz lahko kaj zagotovim in poznala sem vse njegove prijatelje.
  On si zaželi spremembe.
  Moj je kar naenkrat začel hoditi na izmenjave CD-jev. Potem je eni internetni prijatelici pripravljal material za seminarsko nalogo za njeno hčerko in tako naprej. Potem so začeli hoditi na doooolge kavice….
  Verjemi, da ga nisem brez razloga odslovila.
  In 22 let…kar nekaj, očitno z vedno manj do brez ljubezni.

  Zato sem si želela duhovno razgibanega človeka, tudi če je nagnjen k filozofiranju in sanjarjenju, konec koncev se tudi na tak način pride do izjemnih idej. Še posebno umetniki jih potrebujejo.
  Pa tudi znastveniki. Kreativno mišljenje ni vedno izključno samo logično mišljenje.

  Zabluzenost je nekaj drugega. Od tega lahko samo šank podpiraš.

 188. zogca said

  Jaz pa pridnega. Od duhovnosti nimam nič. Še posebej, ker je v večini primerov lažna. Bejž, da moškega slišim govoriti o čakrah in energiji, takoj pobegnem. 😉

  Zato sem si želela duhovno razgibanega človeka

 189. Nevenka said

  Duhovno razgiban človek pa ne govori o čakrah. Midva sva se pogovarjala o pravičnih družbenih redih, o moralnih vprašanjih, o vlogi umetnosti, kaj je to avantgardnost, ali je srce res sedež duše, kaj je človekova zavest in kaj družbena itd….Jaz sem mu včasih kaj povedala o medicini ali pa o fizkalnih odkritjih itd..
  To kar danes ljudje imenujejo duhovnost je nek čuden kliše, nekakšno trženje vzhodnjaših gledanj.
  Jaz na to gledam z rezervo, takoj ko kdo omeni bogove.

 190. zogca said

  Lej, kakor komu ljubo. Jaz imam takšne debate lahko tudi s prijateljicami. Mi to ni ključno za odnos. Mi je luštno, če se moški zna hecati, ima smisel za humor, mi je luštno tudi, če me zna dražiti, filozofskih debat pa od moškega ne pričakujem. Kot tudi, mogoče bo koga začudilo, ne pričakujem romantike. Trdnost, stabilnost, varnost, dober seks in ja, da mi je prijatelj v pravem pomenu besede. Je to čisto dovolj.

  Kar pa se duhovnosti in vsega tega tiče … Kakorkoli stvari obrnem, je bil najbolj korekten, moralen in pošten in sploh olrajt gaj moj prvi fant (tisti, s katerim sem bila enajst let). On ni verjel v nič, ne v Boga ne v vesolje ne v karmo, nič od nič. Pa vseeno mi nikoli naredil niti ene pizdarij in sem ziher, da jih tudi zdajšnji ženski ne dela in jih ne bo delal. Je imel te svoje bedarije, oja, to že, ampak da bi res nekaj grdega naredil komu, komurkoli, nikoli. Pa zanimivo, nima Boga, da bi se ga bal ali kakšne druge višje sile, ima samo svoj vrednostni sistem in nič drugega. Potem imaš pa cel kup ljudi, ki verjamejo v višje sile in vedo, da višje sile delujejo tako, da za grehe vedno plačaš, pa ga kljub temu serjejo.

 191. Nevenka said

  Ljudje z resničnim smislom za humor ponavadi niso zabiti in skoraj gotovo imajo kakšne izrazite interese in s tem je dobro biti skladen.
  Sama sem nekoč, ko sem zaporedoma nabasala na res nevredne moške, iz obupa zelo znižala kriterije na zelo osnovne stvari, skoraj tako kot si ti zgoraj naštela. A zame je bil to hud kompromis, ki se mi je na dolgi rok zelo maščeval. Predvsem sem izgubila strašno veliko časa, ko bi lahko izbirala in morda celo našla, ko se nekomu še ne bi zdelo prepozno.

 192. zogca said

  A tisto, kar sem jaz zgoraj naštela, se tebi zdi znižanje kriterijev? Zame je to višek in vrhunec odličnosti, ki se jo da dobiti. Vse več je presežek. Oja, to pa, da človek zniža kriterije, za to pa se vedno pokesa.

 193. Boom said

  Nad okvirčkom v katerega pišeš komentar imaš nekaj funkcij. Za citiranje je tisti “blockquote cite”, za poudarjene besede pa “strong”. Poskusi najprej s poudarjanjem. Pred besedo ki jo želiš poudariti prilepiš “strong” z vred, po besedi narediš isto, s tem da po < in pred strong dodaš še poševnico /.

  Mimogrede, če še nihče ni opazil, se da te ukaze z miško kar prenest in jih dodat pred in za tekst, s tem, da k zaključnemu dodaš še / med < in besedo.

 194. lynx said

  Kakorkoli obrnemo, nam kljub dejstvu da se nasprotja privlačijo, ponavadi ustrezajo ljudje, ki so nam podobni in imajo podobne interese. Zato so tudi kriteriji različni in za vsakega drugačni. Če si poseben človek iščeš posebneža. Le težje ga je najti.

  Mimogrede, če še nihče ni opazil, se da te ukaze z miško kar prenest in jih dodat pred in za tekst, s tem, da k zaključnemu dodaš še / med < in besedo.

  Res je malo enostavneje.

 195. maxi said

  Lej, vse to še vedno lahko imaš, ampak v nekom drugem, ne v njem.

  Waaaau, kaj jaz berem in od koga?! 😉 🙂 :mrgreen:

 196. maxi said

  Kakorkoli obrnemo, nam kljub dejstvu da se nasprotja privlačijo, ponavadi ustrezajo ljudje, ki so nam podobni in imajo podobne interese.

  Nočem nasprotje, hočem podobno. 🙂

 197. zogca said

  Je to res tako čudno?

  Mah, vem jaz, kaj ti misliš. Kar sem pisala takrat zaradi princa. On je bil neponovljiv. Ne morem jaz nikoli nobenega moškega več tako noro oboževati, da bi klatila neumnosti tipa on ali pa nobeden več nikoli. V končni fazi pa si česa takšnega niti ne želim.

  Waaaau, kaj jaz berem in od koga?!

 198. zogca said

  Vidiš, glede tega pa nisem spremenila mnenja. Nočem preveč podobnega sebi. Bi rada v odnosu rastla. Pa v odnosu, kjer sva si bila on in jaz preveč podobna, nisem, imam občutek, da sva stagnila celih enajst let.

  Nočem nasprotje, hočem podobno.

 199. maxi said

  …..imam občutek, da sva stagnila celih enajst let.

  Jaz pa z nasprotjem 12.

 200. maxi said

  Je to res tako čudno?

  Ma ja, kar presenečenje …. sem pa vesela, da to berem.

 201. zogca said

  Bemtiš, danes si sploh ne znam predstavljati, da z enim naštepam skupaj toliko let.

 202. lynx said

  Pa v odnosu, kjer sva si bila on in jaz preveč podobna, nisem, imam občutek, da sva stagnila celih enajst let.

  Malo razmisli, če sta si bila v bistvenih stvareh podobna in imela podobne interese. Kar sem jaz prebral že ne.

 203. zogca said

  Karakterno sva si bila zelo podobna. V končni fazi, če že vedno omenjamo astrologijo, dve tehtnici z ascendentom v biku. Glede interesov pa sva si bila verjetno bolj podobna s princem. Edini moški, s katerim sem lahko gledala humoristične nanizanke na DVD-ju. Princ. Prvi je bil X-files varijanta. Ta zdaj pa ni znal angleško.

 204. StaneP said

  Videti nič lepega v darilu, kot je življenje, je meni navaden egoizem. In kaj lahko daš, če ne vidiš nič lepega v darilu, kot je življenje? Daš lahko pričakovanja, bolečino, zahteve… oviješ jih lahko v celofan, ki ga zelo lepo imenuješ, ampak ne moreš dati niti veselja, niti ljubezni.

  Pa od kje se je vzela Karmen!? Res da zadnje čase bolj površno spremljam dogajanje tukaj, pa vendar bi se ob njeno razmišljanje moral spotakniti že prej. Ljudje smo različni in resnično zanimivo mi je brati vse vaše komentaje, mnenja, veselja, bojazni… V veliko stvareh ki so napisane, se najdem tudi sam. V veliko seveda ne. Ko se Janis oglasi, že vem da mi bo všeč kar napiše in spoštujem tudi tisto, kar sicer ni moja vrednota. Tudi naučil sem par stvari.
  Karmen, tvoje besede pa…A si slučajno kakšna coprnica ali kaj? Saj tudi ostali lepo razmišljate in Žogcin blog je edina stvar na internetu kamor redno zahajam. Menda ravno zaradi njenih objav in ljudi ki pišete tako človeško. Tako srčno, nepokvarjeno in nenarejeno.
  Skratka, jaz sem takšen, da povem kaj mislim in kar čutim. In kar napiše Karmen, mi je resnično blizu. Vsaj kar se tiče dotične objave. In ne, ne slinim se. Samo toliko se me je vse skupaj dotaknilo, da sem pač moral napisati.
  Vsem, ki ste še pokonci želim lahko noč, ostalim pa dobro jutro.

 205. zogca said

  To si štejem v čast. 😉

  in Žogcin blog je edina stvar na internetu kamor redno zahajam.

 206. lynx said

  Karakterno sva si bila zelo podobna. V končni fazi, če že vedno omenjamo astrologijo, dve tehtnici z ascendentom v biku.

  Z astrologijo me še nisi prepričala. 😦 Mogoče prinese odgovor Sveti Miklavž. 😉

  Glede interesov pa sva si bila verjetno bolj podobna s princem. Edini moški, s katerim sem lahko gledala humoristične nanizanke na DVD-ju. Princ. Prvi je bil X-files varijanta.

  Kaj nekdo rad gleda po TV-ju ni bistveno. Bolj to, kaj te na splošno v življenju zanima.

  Ta zdaj pa ni znal angleško.

  Tudi jaz sem butelj za jezike. Še dobro da imam youtube.

 207. zogca said

  Ni fora v tem, kaj kdo rad gleda na teveju. Jaz teveja niti ne gledam. Imam pa rada kakšen večer, da si dam noter DVD in gledam te zabavne, angleške serije. In on je imel tudi to rad. Sva se božala in jih gledala. Je bilo to luštno. In je bilo luštno, da je imel on to raje kot iti ven popivat s prijatelji. En takšen mir je bil. Ne znam ti opisati, bližina, ampak nobenega … Je bil, ampak kot da ga ni bilo. Razen takrat, ko sva se pač ukvarjala z drug drugim. Za razliko od tokrat, ko se je bilo treba s tem zdaj non stop nekaj ukvarjati, ker je z njim non stop bilo nekaj narobe, če še ni bil bolan, je pa zboleval, če še ni imel težav v službi, jih je pa pričakoval, non stop je padal v nekaj stanja in jaz sem ga non stop gledala, ker nikoli nisem vedela, kaj bo čez pet minut. Strašno naporno.

  Kaj nekdo rad gleda po TV-ju ni bistveno. Bolj to, kaj te na splošno v življenju zanima.

 208. Nevenka said

  Vse te reči, ki jih omenjate sem že miljonkrat premislila, srečala sem se z različnostjo in podobnostjo. A vendar je skladnost najpomembnejša. Od obeh je različna in obema je podobna.

  Če je človek zelo različen, vleče na svojo stran, izzivi so namreč v tem, da ga potegneš na svojo, to pa je na dolgi rok mučno in nekdo ima ves čas občutek, da ti ustreže s tem, da se odpoveduje. Torej ni dobro.

  Podobnost, hm. To je tisto, kar ljudje ponavadi imenujejo duša dvojčica. V tej želji je velik strah zaradi lastnega občutka neustreznosti. Ljudje se dobro počutimo v družbi ljudi, ki nas zrcalijo, varno, sprejeto. A je čez čas na smrt dolgočasno. Kdo pa bi ves čas zrl sam vase, saj sebe že imaš.
  Je pa res, da imamo ljudje različne potrebe, dobro se jih je pravočasno zavedati, ne šele čez deset ali več let.
  Kar je Žogca zgoraj naštela, je kot da bi sebe poslušala toliko let nazaj. To je bilo bistvo in to sem hotela in to se mi je zdelo strašno veliko. Ne v primerjavi z mojimi potrebami. Te so kar nekam poniknile…tiste fine in drobne, ki dajejo življenju aromo.
  V primerjavi s tem, kar se mi je zdelo realno dosegljivo. Ni se mi zdelo, da kriterije znižujem. Zdelo se mi je tako kot je Žogca napisala, da je to največ.
  Ni bilo.
  In kaj je skladnost? Najbrž isti cilj? Enake vrednote. Enak svetovni nazor. Podobna življenjska filozofija. Podoben način čustvovanja. Vsak najprej pomisli na značaj, na temparament.
  Skladnost je ravno prav podobno in ravno prav različno. To je tisto, kar je resnična osnova za stabilno. Vsaj sama tako mislim.

 209. Nevenka said

  Aja, še to sem hotela napisati, v skladnosti je možna osebna rast. Zato, ker skladno osebo lahko navdušiš za nakaj novega, drugega, kar ni bilo značilno zanjo. Navdušenje pa pomeni, da se zaradi tega človek ničemur ne odpoveduje, kvečjem izpolnjuje ga. To je strašno pomembno.
  Tako življenje ni kompromis. Tako življenje je odkritje, presenečenje.

 210. zogca said

  Jaz nisem omenjala skladnosti. Napisala sem. “trdnost, stabilnost, varnost, dober seks in ja, da mi je prijatelj v pravem pomenu besede. Je to čisto dovolj.” Nekateri uživajo, da je njihovo življenje polno takšnih in drugačnih dram, adrenalina in drugih čudes, jaz pa bi rada živela v miru in rada bi imela otroke in trdno družino, da ne bo potem moji otroci, tvoji otroci, najini skupni otroci, ta otroka tja v četrtek, oni tja v torek. In da, imam 34 let, če se do zdaj nisem nanorela, se nikoli ne bom. Kot je bilo rečeno v nadaljevanki Coupling – zdaj je čas, da so nekateri drugi otroci. Ne pa da so petintridesetletniki otroci, totalno sebični, na škodo otrok, ki morajo pri svojih malih letih biti zrelejši od svojih staršev. Ker pač vse te drame padejo na nekogaršnja ramena, če ne na ramena petintridesetletnikov, pa na otroška. Jaz zase vem, da je moj čas sebičnosti minil. In temu primerno se mislim vesti tudi ob izbiri partnerja. Kar ne pomeni, da ne bom hotela ljubezni, ja, jo bom. Bom pa strašno zabaven rada zamenjala za zanesljiv. Pustolovski za stabilen. In podobno. Ti seveda na to gledaš drugače, ker ne gledaš skozi prizmo otrok. Več od arome življenje mi je trenutno vredno to, da bo oče mojega otroka tega otroka vsako jutro peljal v vrtec. V ta namen žrtvujem aromo. In še marsikaj. Dobrega seksa ne žrtvujem, to mora biti, ker drugače ni nič.

 211. zogca said

  Presenečenjem se rade volje odpovem, ker so večinoma neprijetna.

  Tako življenje je odkritje, presenečenje.

 212. Nevenka said

  Ne, presenečenja nimajo negativne konotacije. Razočaranja so njihov antipol. Sicer se pa reče neprijetno presenečenje, jaz nisem tega rekla.

  Seveda nisi govorila o skladnosti.
  Jaz o tem govorim, kot moji največji izkustveni ugotovitvi.Jaz nič več ne fantaziram, jaz že vem. In če bi živela še enkrat, ga ne bi tako polomila, kot sem ga.

  Ne želi si rutine v življenju.
  Ubije čisto vsako ljubezen.
  Moški niso taki.

 213. zogca said

  Zakaj se trdnost, stabilnost in zanesljivost sploh povezuje z rutino? Jaz grem lahko s trdnim, stabilnim in zanesljivim prevozit celo Evropo. Na primer, odlična pustolovščina. To, da je nekdo trden, stabilen in zanesljiv, ni ovira, mar ne? Ne pomeni, da je dolgočasen. Mislim, to, da je nekdo drama queen in non stop ven pada in ima non stop neke izpade in ne vem kaj še … V končni fazi je tudi to dolgočasno. Vsaj meni. Da bi se morala vse življenje ubadati z njegovimi nihanji razpoloženja. Polna Luna, prazna Luna, ščip, mlaj, vedno je nekaj. To pa tudi ni treba, da mi postane vsebina življenja. Imam pa potem res raje dolgčas, pa da vzamem knjigo v roke … Me bo to bolj napolnilo kot histeričen dedec.

 214. karmen said

  “Karmen, tvoje besede pa…A si slučajno kakšna coprnica ali kaj?”

  Haha Stane, smejim se, ker nisi prvi, ki si mi to rekel. Pa še temne oči in lase imam. 🙂

  Glej, od kje to jemljem: egoizem se lahko kaže na različne načine. In meni se pač prižgejo rdeče luči pri nekom, ki pravi, da ni nič lepega doživel v življenju. Egoizem se potem zavije v celofan ranljivosti, pripravljenosti neskončnega sprejemanja in to potem celo imenujejo ljubezen. Lepo prosim?! V bistvu gre pa ravno tako za egoizem, kot pri tistemu, ki se pač zahvali za sodelovanje in gre dalje. In še nekaj: egoizem se meni sploh ne zdi nujno slab. Zaradi njega imamo konec koncev identiteto. Zaradi ljubezni je nimamo, zaradi nje jo izgubimo. Samo prav je, da prave stvari prav poimenujemo.

 215. Nevenka said

  Ljubezen je egoistična, hoče biti izpolnjena z lastno srečo, tudi takrat, ko jo daješ. Zato enostranska ljubezen ne osrečuje in zato se jo nekateri ljudje tako zelo bojijo, ker je obojestranska, torej vrnjena, redka.
  Če tega egoizma ne bi bilo, ljubezen sploh ne bi imela svoje vrednosti.

  Da bi pa človek črpal ljubezen izven sebe, da bi jo lahko dajal, tega pa še nisem doživela.

  Človek lahko kompenzira del svojih slabih in nesrečnih občutij z doživljanjem lepote, ki je širok pojm in mu je to v tolažbo, nikoli pa ne more nadomestiti ljubezni, ki bi jo človek rad dobil.
  Ko je človeku dovolj hudo, ne vidi sveta okoli sebe in ga ta svet strašno težko potolaži. Če ga, mu ni dovolj hudo. Te stvari so merljive, ker vsak človek ima svoj breaking point.
  Petnajst let stikov z ljudmi, ki so imeli samomorilska nagnjenja, mi je na to dalo čisto jasen odgovor.
  Ranjljivost ni celofan, dejstvo je, zaradi katerega sem pa tja kdo celo umre ali pa resno zboli.
  Sama mislim, da so klišejski pogledi na življenje nevarni. Vsaj okoli ega jih je polno.

 216. StaneP said

  To si štejem v čast. 😉

  ja Žogi, po mojem skromnem mnenju, si sigurno lahko!

  Haha Stane, smejim se, ker nisi prvi, ki si mi to rekel. Pa še temne oči in lase imam. 🙂

  Všeč mi je, ko nasmejem žensko… Sploh coprnico. To je mimogrede kompliment, da ne bo pomote! Vidi se ti, da je v tebi poleg naravne inteligence, tudi veliko razmišljanja o sami sebi. Danes je svet res tako hiter, tako površen, tako instant, da se človek včasih res vpraša če je z njim vse v redu, ker pač noče živeti instant življenja. Ker pač noče površnosti. Ker je individum. Nekateri res pravijo temu egoist. Pa ni tako. Samo notranje močan človek, lahko drugemu človeku kaj da. Ravno skozi svojo moč. Ne moreš ga pa manipulirati. Meni se niti v sanjah ne ljubi manipulirati ljudi. Sploh ne ženske, ki jo ljubim. To mi je čisto mimo. Pa je čisto preveč tega, da nekdo poizkuša proicirati svoje želje in potrebe v glavo tistega drugega. Največkrat pod krinko ljubezni… Fak, no! In zato mora človek razmišljati predvsem o sebi in ne samo o drugih. Vedno je v nas tako problem, kot rešitev zanj. Samo če imamo jajca to videti.

  Nevenki bi napisal samo sledeče. Očitno si dobra in srčna ženska, ki zmore in hoče ljubiti. To je dobrina, ki naj bi jo moški tudi cenil in čuval. Mogoče je tvoja napaka samo v temu, da si šla v svoji ljubezni predaleč. Mogoče je tvoja velika ljubezen dotičnega pričela dušiti. In ko je pričel hlastati za zrakom, ga je odneslo predaleč stran… Ne mu tega zameriti. Samo sprosti svoj objem, da bo lahko dihal.
  Razmakni svoja strastna bedra in mu daj zraka, da te bo lahko pripeljal do ekstaze, čeprav bi ga najrajši v navalu naslade celega potegnila vase…

 217. karmen said

  “Ljubezen je egoistična, hoče biti izpolnjena z lastno srečo, tudi takrat, ko jo daješ. Zato enostranska ljubezen ne osrečuje in zato se jo nekateri ljudje tako zelo bojijo, ker je obojestranska, torej vrnjena, redka.
  Če tega egoizma ne bi bilo, ljubezen sploh ne bi imela svoje vrednosti.”

  Nevenka, s tem se ne bi mogla bolj NE strinjati. Ampak, glej, živela različnost mnenj. Iskreno ti želim vse lepo.

  “Pa je čisto preveč tega, da nekdo poizkuša proicirati svoje želje in potrebe v glavo tistega drugega. Največkrat pod krinko ljubezni…”

  Stane, no, tega pa jaz ne bi znala tako napisati, kot ti. 🙂

 218. karmen said

  Še to: meni se zdijo nujne sestavnine za partnersko zvezo: 1. odgovornost 2. ZKP 3. seks

  Veza med dvema je v bistvu daj-dam. Odgovornost je na prvem mestu, zdrava kmečka pamet pomaga prebroditi razne življenjske situacije in čustvena stanja, skupna intimnost v erotičnem smislu pa itak loči partnerkse zveze od cimrovskih, prijateljskih itd.

  Nekam sumljivo je tole podobno Žogcinem zapisu. 🙂

 219. StaneP said

  nujne sestavnine za partnersko zvezo: 1. odgovornost 2. ZKP 3. seks

  Jaz bi dodal še strast ter spoštovanje. In malo bi premešal vrstni red…

 220. karmen said

  Stane, spoštovanje vsekakor, strast je pa v točki 3. 🙂

 221. StaneP said

  Stane, spoštovanje vsekakor, strast je pa v točki 3. 🙂

  Ja že res. Ampak najbrž veš, da seks sam po sebi še ne pomeni tudi strasti. Eni ljudje so mlačni. Ampak seksajo pa. Mlačno. In to ni to… Seveda ne govorim o dneh, ko sicer strasten par uživa v tantričnih metodah ali o trenutkih, ko obema paše samo hitra potešitev. Ali o dneh, ko pač niso vsi planeti prav postavljeni in pride ven kar nekaj. Govorim o tistih dneh, ki jih mlačni ljudje nikoli ne vidijo. Ali pa mogoče samo kdaj pa kdaj. Govorim o tistih vragcih v očeh, ki recimo čisto povprečno žensko naredijo neustavljivo privlačno… Eh, se grem rajši umit pa spat… Uživajte.

 222. karmen said

  Meni se zdi predvsem pomembno, da imata partnerja na tem področju približno enake želje. Hudo je, če enega premetava, enemu je pa erotika deveta briga. Se mi pa zdi, da čisto lepo lahko funkcionira par, če obema ni skoraj nič do seksa ali če imata skupno strast na kakšnem drugem področju.

 223. StaneP said

  Joj, samo ne takšne, ki ji je erotika deveta briga. Tisto z vragci v učkah bi jaz… Sem se skopal, pa žal nisem nič zaspan, torej sem zopet tukaj. Seveda je res, da če se dva ujemata v svojih potrebah oz. željah, potem se pač reče, da jima postelja štima. Ampak če sta dva mlačna, potem točka 3. sploh ni pomembna in bi lahko konec koncev funcionirala tudi brez nje. Osebno menim, da postelja dva poveže tako močno, da lahko vse življenske težave rešujeta resnično predano. Če ni tiste prave intimnosti, tiste predanosti, strasti, želje po drug drugemu, potem je ves odnos zbanaliziran na položnice, dopust in to, kdo bo peljal otroka na krožek… Potrebno je čisto malo in se začne vse skupaj krhati in na preden se ljudje zavedo, živijo drug mimo drugega v nekem apatičnem vzdušju, kjer nihče ni več srečen.

 224. zogca said

  Na tem vse stoji in pade. To jaz pišem na blogu, odkar imam blog. Odgovornost za lastne odločitve in lastna dejanja. Stati za svojimi odločitvami in svojimi dejanji. Kdor tega ni sposoben, naj mi ne hodi blizu. Ničesar bolj ne preziram kot obračanja po vetru, en dan tako, naslednji drugače, kar je rekel, včeraj, danes več ne velja, za njegova dejanja so krivi drugi ali pa okoliščine, sam moški nikakor ne, odločitve pa spreminja vsak dan in za nobeno ne stoji … S takšnim človekom v življenju ne moreš nič, lahko si ga samo nakoplješ za skalo okoli vratu in potem od tod do večnosti trpiš. Da, zato podpišem, da je odgovornost na prvem mestu. Vsaka zveza je odločitev, zavestna odločitev in za to odločitev je treba biti odgovoren. Vse ostalo so izgovori, ki jih je mogoče obesiti mačku na rep, kaj več pa z njimi ne moreš početi, ker ne pijejo vode.

  1. odgovornost

 225. lynx said

  Žogca, ne boš nič namignila?

 226. zogca said

  S čim oziroma na kaj? Nič ne razumem.

 227. lynx said

  Kako je bilo na seansi.

 228. karmen said

  Ja Žogca. Zelo se strinjam. Samo hudič je vedno v podrobnostih. Če človeka vprašaš, ali je odgovoren, ti bo skoraj vsak rekel, da je. Ko pa jaz slišim, da je nekomu življenje uničil oče, mama, partner, bivši partner, tak in tak dogodek…. je pa jasno, da ta človek ne prevzema odgovorosti in da je daleč od tega, da bi bil sposoben partnerske veze.

 229. zogca said

  Aaaaa … Zdaj ravno šibam ven. Mogoče bom pozneje malo opisala regresijo, ampak prav v hude podrobnosti pa ne bi šla, ker … Na koncu se je izkazalo, da nisva regresirali prejšnjega življenja, ampak eno hudo travmo iz tega. To pa je nekaj, kar ne sodi na blog.

  Kako je bilo na seansi.

 230. zogca said

  Najbolj zanimivo je, da si potem nekdo v imenu tega, da je njegov oče uničil življenje njegovi materi dovoli vse mogoče norosti, med drugim tudi svoji lastni partnerki početi podobne stvari, kot jih je njegov oče njegovi mami. Tudi so se dogaja, poznam primere. Ja, kot da je tisto grdo, kar se ti je zgodilo daleč nazaj, izgovor in opravičilo za vse grdo, kar si potem lahko privoščiš početi. NOT!

  Okej, tudi jaz kdaj zacvilim, da me je kdo uničil, v afektu, ampak to je moje življenje in jaz sem dolžna preseči slabo. Če pa že nisem, potem ne smem v imenu tega, da mi je nekdo naredil nekaj slabega, jaz to isto slabo delati drugim ljudem. Nimam te pravice.

  Ko pa jaz slišim, da je nekomu življenje uničil oče, mama, partner, bivši partner, tak in tak dogodek…. je pa jasno, da ta človek ne prevzema odgovorosti in da je daleč od tega, da bi bil sposoben partnerske veze.

 231. karmen said

  🙂 Cvilim tudi jaz. Saj smo ljudje. Še Jezus je imel svoje človeške izpade. (če so že to z Marijo Magdaleno govorice).
  Nekaj drugega je pa stalno za svoje lastno ravnanje in počutje iskati vzrok izven sebe in pri nekom drugem.

 232. webmaher said

  Karmen tudi cvili, kdo bi mislil si, to bi bilo vsekakor vredno slišati :mrgreen:

 233. zogca said

  Ne samo vzroke, tudi opravičila. Ker je moj oče delal to in to, sem jaz tako sfukan, da mi morate oprostiti, to in to in to in to in to … Nikjer konca. Na primer. Aja, ker sem jaz zdaj bila prizadeta, smem zdaj iti ven in prizadeti nekega moškega? Not, nimam te pravice.

  Lahko pa grem na suši. In grem. 🙂

  Dober tek meni. 🙂

  Se beremo pozneje.

 234. karmen said

  Žogca, dober tek.

  Web, ni vredno, verjemi. 🙂 Cvilim npr. zdajle, ko si “oblikujem” obrvi. Kriv mi je pa jeben modni diktat. 🙂

 235. Izbrana said

  Kje so smeškoti, ki ploskajo????
  Jaz imam takih stvari na glavi, da je to že cela zbirka…. Od mame, očeta, bivših partnerjev, takih in drugačnih (življenskih) dogodkov…… Ampak to, da sem nesrečna ta trenutek, je IZKLJUČNO MOJA KRIVDA, ker kljub vsemu, da se marsičesa zavedam, NE PREMAKNEM SVOJE RITI (ker glave ni treba, glava je s svojim mišljenjem na pravem mestu) in NIČ NE NAREDIM, da bi moje življenje BILO LEPO in to POPOLNOMA NEODVISNO OD DRUGIH!!!!
  Vsa jadikovanja, kako nam je težko, kaj se nam je krivičnega zgodilo, kdo vse nas je prizadel, kako v vsej svoji ljubezni do nekoga trpimo, kako drugi nočejo razumet in sprejet, da bi življenje bilo lepo, če….. Vse to je samo IZGOVOR, da nam ni treba ukrepat! Ker cvilit je čist enostavno, delat na kakovosti svojega lastnega življenja je pa pač težko! Torej?

  BTW, Web, jst tud znam cvilit 😉 ….. Tako in drugače!

  Ko pa jaz slišim, da je nekomu življenje uničil oče, mama, partner, bivši partner, tak in tak dogodek…. je pa jasno, da ta človek ne prevzema odgovorosti in da je daleč od tega, da bi bil sposoben partnerske veze.

 236. maxi said

  Ko pa jaz slišim, da je nekomu življenje uničil oče, mama, partner, bivši partner, tak in tak dogodek…. je pa jasno, da ta človek ne prevzema odgovorosti in da je daleč od tega, da bi bil sposoben partnerske veze.

  Ja, to je to….preseči svoje travme in frustracije je = odgovornost nad svojim lajfom. In posledično – nihče mi ne more narediti tega kar mu ne dovolim!

 237. Izbrana said

  Aja, še to…
  Nič nisem danes pospravila, nikamor nisem šla na lepše, kosilo sem samo pogrela od včeraj, pomila po kosilu še nisem, niti nisem zlikala, otroke vidim samo “usput”, ko kaj rabijo, cel dan sem “zabila” za računalnikom, pol ure sem klepetala z NJIM (uau kolk sem srečna), niti popoldanske kave nisem spila…. Kriv je pa ON, ker me nima rad, tako kot bi jaz želela, da bi me imel!!! 👿

  Saj ne vem, naj se smejem ali jočem….. 😳

 238. webmaher said

  I za brana, zate sem vedel itak, ampak Karmen ti šmenta no :mrgreen:
  In če si zabila cel dan za PCjem namesto za štedilnkom, sesalcem, pomivalcem … še ni nič narobe :mrgreen:

 239. Izbrana said

  Ne, ne, nič narobe :)! Le razlog je napačen!!!
  Kako si pa lahko vedel, da jaz cvilim, no…? 😉

  In če si zabila cel dan za PCjem namesto za štedilnkom, sesalcem, pomivalcem … še ni nič narobe :mrgreen:

 240. webmaher said

  Sive celice mi tako pravijo, čeprav na začetku ni tako izgledalo 😆

 241. karmen said

  Zdajle sem se spomnila ene moje bivše prijateljice iz Rima (bivša je zato, ker sva izgubili stik, ne ker bi se kaj skregali). Cele dneve in noči sem jo poskušala, kaj vse ji je krivo za nesrečo, oče, mama, sestra, otroštvo, iz ene nesrečne ljubezni v drugo, od enega znanega psihiatra do drugega, anitidepresivi gor, dol, poklica ni izbrala pravega, ker so starši nekaj pričakovali, ni da ni. Starši sicer lova do krova, ampak to nič ne pomeni, še ena okoliščina pač, ne nujno srečna. Ko ji je bilo hudo, si je šla kupit kakšen diamant in se čudila, da si ga ne kupim še jaz – brez smisla za realnost.
  Potem se je pa vseeno odločila za enega zelo kontroverznega, ampak menda uspešenega psihiatra. Računal je kot strela, so pa hodili k njemu sami kao znani. Terapija je bila pa sledeča: ukinil ji je antidepresive, cel dan je morala kot prostovoljka delati z na smrt od aidsa obsojenimi otroci in njihovi svojci (večinoma socialno dno), zvečer sta se pa dobila, in potem mu je morala razlagati, kaj vse jo muči, oče, otroštvo, ta tip, un tip. Mislim, da je bila pozdravljena v enem mesecu in zelo mastno ji je zaračunal. Potem je še pol leta morala delati tam po nekaj ur in vem, da po dveh letih te terapije mi je razlagala, da je dojela.

 242. Izbrana said

  Seveda ni, ker jaz cvilim samo potiho (danes sem nalašč naglas) sama pri sebi… No ja, dobro, znam zacvilit tudi glasno, ampak, to je pa čist druga stvar… mislim razlog za cviljenje ;)….

  Sive celice mi tako pravijo, čeprav na začetku ni tako izgledalo 😆

 243. Izbrana said

  Tako terapijo bi morali uzakoniti!

  Terapija je bila pa sledeča: ukinil ji je antidepresive, cel dan je morala kot prostovoljka delati z na smrt od aidsa obsojenimi otroci in njihovi svojci (večinoma socialno dno), zvečer sta se pa dobila, in potem mu je morala razlagati, kaj vse jo muči, oče, otroštvo, ta tip, un tip. Mislim, da je bila pozdravljena v enem mesecu in zelo mastno ji je zaračunal. Potem je še pol leta morala delati tam po nekaj ur in vem, da po dveh letih te terapije mi je razlagala, da je dojela.

 244. karmen said

  Ha ha Izbrana.

 245. lynx said

  Ja, to je to….preseči svoje travme in frustracije je = odgovornost nad svojim lajfom. In posledično – nihče mi ne more narediti tega kar mu ne dovolim!

  To ne bo popolnoma držalo. Marsikaj hudega nam drugi lahko naredijo. Na nas je le to, kako se bomo na dogodek odzvali. V smislu: “Huje od padca je, če se po njem ne moreš pobrati.”

 246. StaneP said

  Tako terapijo bi morali uzakoniti!

  Ja. Ali pa še boljše: Uzakoniti princip zdrave kmečke pameti!

 247. webmaher said

  predno bodo kaj pametnega uzakonili, bo že konec sveta … grem gledat Leonarda Caprija Di baje je hud film, upam da ne bom cvilil, še bolj pa upam, da če že do tega pride, da me slišata ne I za brana in Karmen :mrgreen:

 248. maxi said

  Marsikaj hudega nam drugi lahko naredijo. Na nas je le to, kako se bomo na dogodek odzvali. V smislu: “Huje od padca je, če se po njem ne moreš pobrati.

  Če vzamem iz konteksta par dni nazaj Žogcine stavke; “Kaj je meni bebki?”…dobiš odgovor na to, kar mislim jaz pod: “In posledično – nihče mi ne more narediti tega kar mu ne dovolim!”

 249. lynx said

  Če vzamem iz konteksta par dni nazaj Žogcine stavke; “Kaj je meni bebki?”…dobiš odgovor na to, kar mislim jaz pod: “In posledično – nihče mi ne more narediti tega kar mu ne dovolim!”

  Ja, saj vem da imaš v mislih predvsem čustvovanje. Ampak redki so sposobni popolne samokontrole.

 250. zogca said

  Bemtiš, 250 komentarjev. Verjetno je čas, da spišem novo objavo. Jutri. Obljubim. 😉

 251. Nevenka said

  Stane P. Nisem imela občutka, da jaz mojega z ljubeznijo dušim. Zelo malo sva bila skupaj. Da sva se lahko uskladila, sem včasih morala vzeti dopust. In edina stvar, ki sem jo želela, je bila, da bi se imela rada. In to sem mu tudi povedala. Nobenih skritih načrtov nikjer.
  Sem pa težko sledila njegovim nihanjem. A sem tudi to vzela v zakup. Če ga je kaj dušilo, ga je njegova lastna narava in zavedanje le tega.

  In sedaj mi je dal prek misli na njegovem blogu vedeti, da zame nima niti pikice razumevanja in je do mene pravzaprav sovražen in je moje poskuse, da bi nekako res razčistila odnos in rešila kar je dobrega, tudi če ne bi bila več ljubezen, označil za žlehtnobo.
  Res je umetnik prizadevanja.

 252. Janis said

  Stane, ti si en tak dobrosrčen človek, ampak midva bi imela zmeraj same razgrete debate, ker skoraj zmeraj napišeš nekaj, čemur moram ugovarjat 😀

 253. StaneP said

  Stane, ti si en tak dobrosrčen človek, ampak midva bi imela zmeraj same razgrete debate…

  Hvala Janis. Ker je od tebe, mi pomeni še več.
  A ni fajn da je debata razgreta? Ni hujšega od enoumja. Mene so vedno rajcali ljudje, ki mislijo s svojo glavo in ki imajo jajca tudi stati za tem kar mislijo. Se boriti za svoj prav. Seveda ne mislim na tiste ki slepo, brez razmišljanja ali še huje sebično tupijo kar pač mislijo… Tudi jaz se s tabo ne morem v vsem strinjati. Skozi tvoje besede čutim da si dober človek in to mi je dovolj.
  Pišem ravno zato, da naredim prepih, da razburkam strasti, da “zjebem” enoumje. Da včasih komu postavim ogledalo. Da ga kdo postavi nazaj meni. Ljudje to potrebujemo če si priznamo ali pa ne. Vem, da moje pisarije niso všečne. Sploh ženskam. Saj to je ravno hec. Nočem biti všečen. Zakaj bi pa bil? Hočem biti kar sem. Vzemi ali pusti. Res pa nikoli nisem napisal nič s ciljem koga prizadeti ali komu soliti pamet. Kot si je tudi sam ne pustim. Rad pa slišim mnenje. Tudi takšno ki mi ni ljubo. To me bogati.
  Prevečkrat ljudje zaradi enega drevesa ne vidimo gozda. Nočemo videti celotne slike. Včasih jo ne znamo. Zatorej je dobro, da se pogovarjamo. Iskreno, tudi če nismo všečni. Edino tako bomo lahko jutri vsi skupaj bogatejši, modrejši.
  Razumem človeško sebičnost. Ne razumem pa, da nekdo verjame, da ima do sebičnosti pravico.

  Nisem imela občutka, da jaz mojega z ljubeznijo dušim.

  Po vsem kar si napisala Nevenka sem pomislil, da bi bil lahko edino to še razlog. Pa očitno ni. Ali pa vseeno je. Pusti ga, da odide iz tvojega srca. Osvobodi se. Saj je vseeno zakaj. Predvsem zato, ker vama očitno ne gre. Naredila si več kot dovolj ( najbrž preveč ), da bi vama uspelo. Jebi ga. Ne izide se vedno…

 254. Nevenka said

  Ja, saj.
  Ampak je vseeno žalostno, če se človek tako zelo zavzame, da bi nekaj bilo dobro, potem je pa vse zaman.
  Res je žalostno.

 255. StaneP said

  Ampak je vseeno žalostno, če se človek tako zelo zavzame, da bi nekaj bilo dobro, potem je pa vse zaman.

  Jap.

 256. Nevenka said

  Ne bom več poskušala, ker bolj me zavrača, bolj sem razočarana nad njim.
  Želim ohraniti ravno to, kar mi očita, nekaj kar je bilo zame skoraj nedosegljivo lepo in sem verjela, da nama je namenjeno. On pa ni. In je vse pokvaril. To je njegov način življenja. Rad ima spremembe. Take, ki njega ne prepoznajo v njegovo bistvo. Njegov ego ne prenese golote.
  In ljubezni ni sposoben graditi na resnici, ampak samo na iluziji.
  Žalovala bom pa še dolgo, dolgo.

 257. Nevenka said

  Aja, pa še to. Vem, da tudi njega ni razganjalo od sreče, ko me je zapustil. A med nama je bila temeljna razlika. Njemu je bilo žal, da ne more imeti vsega, meni je bilo žal, da sem izgubila najdragocenejše in se v resnici tako počutim.

 258. zogca said

  Niti ne bi smela poskušati. Meni je moja najboljša prijateljica vedno govorila, da ko moški nekaj želi, si bo on to sam vzel oziroma naredil vse, da to dobi. In posledično iz tega sledi, da …. Je trapasto moškega karkoli prositi, prepričevati, se pregovarjati. Če hoče, hoče. Če noče, pač … Jaz sem enkrat naredila to napako, da sem moškega prosila, naj se vrne k meni (aha, princa) in te napake ne mislim več ponavljati. Pa četudi bi me še kdaj trgalo od bolečine in se mi mešalo od žalosti.

  Ne bom več poskušala, ker bolj me zavrača, bolj sem razočarana nad njim.

 259. Nevenka said

  Jaz ga nisem prosila, da bi se vrnil, sprejela sem, da me je zapustil, čeprav ga imam še vedno rada. Želela sem očistiti odnos, naju razbremeniti in ustvariti vsaj prijateljstvo.
  No, pač ni šlo.

  Napisala sem pesmico.
  Veš pozabil me pa ne bo tako zlahka.
  Če me ni ljubil, me pa skoraj gotovo sovraži, ker se je moral soočiti s svojimi šibkostmi na način, ki se ga je najbolj bal. Vase od vsega najtežje gleda.

  Nekatere rože cvetijo v temi
  in nekateri metulji letijo,
  ni tako temna kakor se zdi,
  čeprav tudi sanje zaspijo.

  Že dolgo nisem, kar sem bila,
  res včasih vrč se razbije,
  še rada bi segla kdaj do neba,
  a le dež obraz mi umije.

  In tebi je dano, da ti si le ti,
  navidezen v svoji resnici,
  srečno nesrečen vse svoje dni,
  a zavidal vsaki bi ptici.

  Ja, postala bom ena od njih,
  nad tvojo vestjo bom bedela,
  zapela bom na vsak tvoj izdih,
  kot takrat, ko sem še živela.

 260. Nevenka said

  Veš česa pa ne razumem in si s tem večkrat razbijam glavo, zakaj slabe reči tako pogosto premagajo dobre?
  Zakaj?

  Kaj ljudje to, kar je dobro, res tako različno dojemamo? Čudno, saj se je vendar razvil jezik, v katerem naj bi besede pomenile vsakemu človeku vsaj nekaj podobnega?

 261. zogca said

  Težko je biti prijatelj, če si eden želi ljubezen. To ni, res, to ni.

  ustvariti vsaj prijateljstvo.

 262. zogca said

  Ne vem, zakaj, sem se samo sprijaznila, da je tako. Zadnja leta se mi je zgodilo zelo veliko grdega in zelo malo lepega. Na začetku sem depresirala in bila vsa nesrečna, zdaj sem se preprosto sprijaznila s tem, da je tako.

  zakaj slabe reči tako pogosto premagajo dobre?
  Zakaj?

 263. Nevenka said

  Ja, veš sama sem prišla do spoznanja, da sem raje z razlogom nesrečna, kot brez razloga srečna. Veliko mi namreč pomeni, da me vsaj pamet ne pusti na cedilu. Tako sem vsaj malo sama sebi v oporo.

 264. zogca said

  Jaz preferiram brez razloga srečna. Čeprav se strinjam, laže je biti srečen, če si neumen.

 265. karmen said

  Vsak lahko pri sebi najde veliko razlogov, da je srečen in veliko razlogov, da je nesrečen. Za vsakega je vsak razlog smiselen. Potem dajemo tem razlogom ponderje in smo na koncu bolj ali manj (ne)srečni. Za ponderje se pa odločimo mi sami. Mi sami se odločimo, ali bomo iskali razloge, ki nas motijo in delajo žalostne ali razloge, ki nas delajo srečne in vesele. In to si se po moje odločila ti Žogca, ko praviš, da preferiraš da “brez razloga srečna”.

  Se pa nikakor ne strinjam, da je lažje biti srečen, če si neumen. Zase lahko rečem, da nisem tako pametna, da bi bila srečna. Sem pa tako pametna, da nisem ves čas nesrečna.

 266. Nevenka said

  Hm, Karmen, jaz poznam žensko, ki jo partner vara že trideset let, ona je pa čisto srečna. Vmes se je celo odselil in potem pricapljal nazaj.
  Njej je važno, da ga IMA. Čustven svet in telesna pripadnost ji ne delata skrbi. Pa mi naj nekdo pove ali je pametna ali neumna.
  Nivo človeških potreb je namreč tisti, ki človeka najbolj definira.
  Pa vseeno jo on vsaj poskuša varati naskrivaj. Torej ji to že ni všeč. In kadar se on zaljubi, se vidi na tisoč kilometrov. Samo ona ne vidi.
  Ali je pametna ali neuma?

 267. Nevenka said

  No, menda je jasno, da jaz nikakor ne bi hotela imeti njene sreče.

 268. karmen said

  Veš Nevenka, ko se pogovarjamo o konkretnem primeru, lahko vedno zelo zgrešimo. In lahko dajemo zelo napačne sodbe. Zato dajem vedno za primer sebe. Iz povedanega se ne bi upala trditi, ali je pametna ali neumna. Lahko pa povem samo tako kot ti: tudi jaz ne bi hotela imeti te vrste sreče.

  Ne vem, če se da povleči enostavno vzporednico med pametjo in srečo.

 269. karmen said

  In še to: pri meni je tako, da moja osebna sreča (v dolgoročnem smislu) ni povezana s tem, ali nekega moškega sploh imam ali ne in ali mi je zvest ali ne. Kar pa ne pomeni, da se mi nekdo, ki svojo srečo veže na to, zdi neumen. Daleč od tega.

 270. Nevenka said

  Veš, kje jaz vidim povezavo s pametjo.
  V zahtevnosti ženske. Se mi zdi, da inteligentna ženska avtomatično več pričakuje od moškega, tudi vlogo v skupni zvezi ima bolj ozaveščeno. Ne sprejema materinske vloge, ampak hoče biti možu žena. Lastninjenje je ne osrečuje, pač pa čustvena pripadnost, ki je svobodna izbira. Inteligentna ženska zazna, da jo moški vara, ne uidejo ji spremembe in ni rada prevarana.
  Zato včasih razumem, da moški ne marajo inteligentnih žensk, posebno tisti, ki so šibki in ne pridejo na zeleno vejo sami s seboj. Z zaplankano žensko ravnajo kot svinja z mehom, pa je še vedno srečna.
  Malo se ji podobrikajo, malo jo obdarijo, malo se ukvarjajo z njenimi hobiji, če jih ima…in ženska je vsa vesela in radoživa. Moža sprejme vsa nasmejana, samo dišati ne sme po kakšnem tujem parfumu. In moški pri taki ostane. K inteligentni gre pa samo po razvedrilo, ob sebi je pa ne bi imel, ker noče polagati računov.

  To sem videla že najmanj stokrat, na svoje oči. In celo doživela.

 271. Nevenka said

  In takole, ko gledam kakšne pare, moram priznati, da mi je včasih dovolj, da spoznam ženo, pa vem koliko moža je njen mož.

 272. karmen said

  Je tako, je pa tudi drugače. Obstajajo ženske, ki so zelo inteligentne in celo na visokih položajih, v čustvenih vezah pa popolne copate. To je primer moje najboljše prijateljce. Ker ima v sebi globok strah (vsajen od očeta), da moškemu ne bo ustrezala. In obstajajo neinteligentne ženske (ali preproste), ki znajo postavljati zahteve in moške vrtijo okoli prsta.

 273. maxi said

  Karmen gornji post podpišem.

 274. maxi said

  Čeprav se strinjam, laže je biti srečen, če si neumen.

  Ta stavek se sliši precej hmm….morda drži, da so preprosti ljudje, ali bolj nativni tudi bolj enostavni in posledično manj zahtevni.
  Ne vidim pa zato paralele med pametjo in srečo.

 275. maxi said

  In še to: pri meni je tako, da moja osebna sreča (v dolgoročnem smislu) ni povezana s tem, ali nekega moškega sploh imam ali ne in ali mi je zvest ali ne.

  Ja, na dolgi rok. 🙂
  Ker smo vendarle socialna in povezana bitja se nam pogosto majejo tla pod nogami ravno zaradi moškega/ženske v smislu iskane ljubezni. Moja osebna sreča zagotovo je povezana tudi z mojim moškim ali praznino; če le tega ni, gre namreč za dejstvo, da je to del procesa, da smo izpopolnjeni tako ali drugače v kombinaciji. Tako, da jaz bi rekla, da mogoče ravno na dolgi rok, so stvari lahko zaznamovanega značaja, če ne najdemo “pravo” kombinacijo v sožitju.

 276. karmen said

  Maxi, tudi jaz ne vidim enostavne povezave med pametjo in srečo. Saj pravim.

  Sicer pa: če bi mene moj dragi danes obvestil, da me zapušča zaradi druge lepe tete, bi prav gotovo tudi jaz cvilila nek določen čas. In čeprav sem že od 15. leta v zvezi si lahko predstavljam, da sem izpolnjena tudi brez moškega.

 277. zogca said

  V smislu, manj se zavedaš sveta in nevarnosti, ki ti v njem prežijo, laže živiš brez skrbi. V tem smislu. Saj druge povezave pa tako in tako ni, logično.

  Maxi, tudi jaz ne vidim enostavne povezave med pametjo in srečo. Saj pravim.

 278. zogca said

  Laže srat voziš trapo, logično.

  Zato včasih razumem, da moški ne marajo inteligentnih žensk,

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: