Žogca v ofsajdu

In nič več v pričakovanju sodniške piščalke

Jezus IN jaz ali Jezus ALI jaz? aka Ena stara, ampak dobra objava!

Posted by zogca na avgust 1, 2010

Ker sem zadnje dni lena za pisanje, nisem pa lena za branje, sem šla brskat stare objave in sem se odločila, da jih bom nekaj, ki so na tistem starem blogu sprožile najbolj burne debate, “vrgla gor” in mogoče spet kakšno rečemo. Takole sem pisala pred skoraj dvema letoma: Za objavo, ki je zdaj pred vami, sem se še posebej potrudila. Kar nikakor ne pomeni, da se tudi sicer ne potrudim. Vedno se, ker bi me bilo sram, če se ne bi. Zakaj tokrat še posebej? Ker nisem hotela komu narediti krivice. Zato sem guglala, guglala, guglala … Prav tako želim poudariti, da objava nikakor ni namenjena žaljenju vernikov in njihove vere. Kajti to ni objava o veri, ampak objava o vernikih in njihovi izbiri življenjskega sopotnika.

Pred mnogimi leti mi je gospa, ki jo imam zelo rada in jo izjemno spoštujem, povedala, da je sicer imela več fantov, vendar je ves čas vedela, da se z nobenim izmed njih ne bo poročila, kajti niso bili verni, ona pa je na vsak način hotela vernega moža. Vse drugo je bilo zanjo nesprejemljivo. Meni se sicer takšno razmišljanje zdi absurdno, ampak vsak ima pravico do mnenja, ki je zame lahko absurdno. Je žal edina, ki mi je to povedala iskreno in brez kakršnegakoli sprenevedanja. Poznam namreč kar nekaj vernih ljudi, ki so imeli več zvez z neverniki oziroma nevernicami, na koncu pa so se poročili z vernikom oziroma vernico. In za živo glavo ne bodo priznali, da je prav vera bila pika na i. Če začnem vpiti, da gre za diskriminacijo, mi lahko rečete, da je izbira zakonskega partnerja svobodna. In res je. Ni pa, vsaj kar se mene tiče, pošteno, da je nekdo dovolj dober, da se z njim več let sestajate, hodite na izlete, počitnice, seveda tudi spolno občujete, potem pa …

Kot sem napisala zgoraj, guglala sem, guglala in guglala. “Spoznal sem dekle, s katerim se občasno sestajam. Pojavila se je možnost, da bi skupaj preživela preostanek življenja, torej bi se nekoč poročila. Težava se pojavi, ker dekle ni verno in nima opravljenih nobenih zakramentov. Ko je tema pogovora prišla na to, je odvrnila, da je ateistka in da izhaja iz take družine, v kateri so vsi ateisti. Njen oče je bil namreč direktor velikega podjetja in kot takšen je moral biti komunist. To pa ne pomeni, da ona podpira komunistično ideologijo, le vera ji je tuja. Ker si nikakor ne predstavljam poroke, ki ni cerkvena, saj to potem sploh ni poroka, pač pa podpis nekih papirjev, vas sprašujem, kaj mi svetujete, da naj naredim, da bom dekle pridobil, da bi uvidelo smisel vere in bi bilo z dušo in srcem pripravljeno sprejeti vse zakramente in vse skupaj nekoč ovekovičiti s svetim zakonom.” Pričakovala sem, da bodo mladeniču svetovali, naj se z dekletom poroči, če je med njima ljubezen, vendar je šla žal večina nasvetov v povsem drugi smeri. Od tega, da naj ji med romantičnimi sprehodi ob opazovanju zvezd skuša predstaviti razmišljanje, da je njiju oba ustvaril Bog. Do tega, da naj jo ob nedeljah začne voditi k maši in ji razlaga, kako, kaj in zakaj. Samo ena mu je napisala … “Ne vem, zakaj bi se ona morala spreobrniti. Zakaj je ne moreš sprejeti takšne, kot je? Ona od tebe ne zahteva, da prenehaš hoditi v cerkev. Če želiš imeti uspešno partnersko zvezo, se boš moral naučiti prilagajati tudi sam.”

Med guglanjem sem ugotovila, da obstaja kar nekaj skupin, ki delujejo v okviru Cerkve in vernikom pomagajo poiskati vernega parnerja. Lahko bi jih nekaj naštela, vendar jim ne želim delati reklame. Predvsem zaradi dvojega. Zaradi razmišljanja, da je sicer vsako sklepanje zakonske zveze tveganje, vendar pa je tveganje manjše, če se poročiš z vernikom oziroma vernico. Česar statistika niti pod točko razno ne potrdi, kajti delež ločitev pri kristjanih je skoraj enako visok kot pri atestih. Predvsem pa zaradi izjave, da poroka traja en dan, zakon pa vse življenje in te potem do konca tvojih dni tepta ateist.

Zakaj naj se ne bi poročil z ateistko, je lepo zapisal en mladenič, ki sicer nima pomislekov o druženju z ateiskami, poročil pa se bo z vernico. Meni namreč, da so verna dekleta bolj poštena in ljubeča, veliko moralnejša, vsekakor bolj zvesta in še je našteval. Do tedaj vse lepo in prav, ampak … Kje pa je morala v druženju z dekleti, za katere vnaprej veš, da jih boš zapustil, ker ne ustrezajo merilom? Kje je tukaj poštenje? In ko sem že pri tem … Če je Bog pomembnejši od vsega, tudi od ljubezni, kje je Bog pri vsemu temu spolnemu občevanju pred zakonom? Pri spolnemu občevanju, za katerega vsaj eden, tisti, ki je veren, ve, da ne bo vodilo v zakon? Pri vsemu temu spolnemu občevanju med moralnimi verniki in nemoralnimi vernicami ali obratno?

Jaz sicer veljam za ateistko. Tudi velikokrat napišem, da sem ateistka. Čeprav v resnici verjamem v Boga. Na nek povsem drugačen način. V nekega povsem drugačnega Boga, ki je mogoče samo moj. Pri meni ni nobenih Jezusov in podobnih “junakov”, če pa bi bili, se nikoli ne bi pojavilo vprašanje Jezus IN jaz ali Jezus ALI jaz. Ker mojemu Bogu je najpomembnejša ljubezen. In kdor ima v srcu dovolj ljubezni, je ima dovolj za Jezusa in zate, zame, zanjo, zanj … Ljubezen pa, kolikor je meni znano, ni preračunljiva. Zgoraj napisano vsaj zame je preračunljivost. Kako naj izberem, da bom manj tvegal/tvegala?

Mene je moja mama učila, da ni pomembna narodnost, barva kože, verska pripadnost, ampak tisto, kar je v srcu. In da, se mi njen nasvet zdi veliko boljši od nasveta “poišči si enega/eno, ki ti bo bolj podoben/podobna”. In moja mama, četudi ne hodi v cerkev, je mojemu očetu že skoraj 38 let poštena, ljubeča in zvesta žena.

Kolikor sta meni znana “lik in delo” Jezusa Kristusa, on ni učil diskriminacije. Popravite me, če se motim.

Verjeli ali ne, k pisanju te objave me je spodbudila fotografija majice z napisom “Rada imam fante, ki imajo radi Jezusa”. Resno pa tudi razmišljam o tem, da bi si kupila majico s tem napisom. Prepričana sem, da bi tisti, ki imajo radi Jezusa veliko prej kot ta napis opazili moje bujno oprsje. Na koncu smo vsi samo ljudje, mar ne?

Advertisements

77 komentarjev to “Jezus IN jaz ali Jezus ALI jaz? aka Ena stara, ampak dobra objava!”

 1. maxi said

  Meni…se pa ne da, niti brat niti pisat :mrgreen:

 2. zogca said

  Torej je lenoba vsesplošna. Če bo meni uspelo obesiti perilo, bo to edino, kar bom danes naredila. Še tri ure in petnajst minut imam časa, da bo res danes. :mrgreen:

 3. maxi said

  Vesolje in zvezde danes tolerira lenobo.

 4. Zvestoba je relativen pojem.

 5. zogca said

  Kje to piše? 😉

  Vesolje in zvezde danes tolerira lenobo.

 6. maxi said

  Zvestoba je jasen pojem.

 7. maxi said

  Kje to piše?

  To mi ti povej 😉

 8. zogca said

  In kje piše to?

  Zvestoba je relativen pojem.

 9. Shirley Valentine said

  A poznaš tale vic:
  Veren Žid na smrtni postelji ukaže poklicati katoliškega duhovnika, da bi se uradno spreobrnil v katoliško vero. To sliši lokalni rabin, teče k umirajočemu na dom in ga roti: “Izak, čemu v zadnjih urah svojega življenja zavračaš vero svojih očetov?” In mu Izak odgovori s šibkim glasom: “Bolje, da umre eden od njihovih kot eden od naših.” (Vic nastopa v nešteto verskih in političnih variantah.)
  Skratka, vse organizirane religije so dobre samo za eno stvar: zato, da se do nezavesti delaš iz njih norca, kajti čim jih začneš jemati resno ali jih celo spustiš blizu oblasti, si oplel.

 10. zogca said

  Odprla sem astro uro in res ne vidim, kaj na nebu bi kazalo na lenobo. Vem pa, da nas je lenih kar nekaj. Na nebu se v bistvu pripravlja eno takšno fejst kolosalno sranje. Ne govorim zdaj o neki posamezni karti, da ne bo pomote, ampak o stanju na nebu na splošno.

  To mi ti povej

 11. zogca said

  Blizu oblasti? Oni so oblast.

  ali jih celo spustiš blizu oblasti

 12. Shirley Valentine said

  Zato pa jaz vsako leto tako hrepeneče praznujem 14. julij (obletnico francoske revolucije).

 13. zogca said

  Jaz praznujem pa samo prvi maj. In svoj rojstni dan. 😉

 14. Trenutno se nam resnično v prihodnjih mesecih obeta res kar precej težko in turobno obdobje.

 15. zogca said

  Ravno berem tole stran. Pa saj, saj povsod pišejo isto.

  http://trianaelan.com/

  Mislim isto o tej grozi na nebu.

  Jaz že cel dan buljim v karte.

 16. Mislim, da bi znalo biti izredno naporno na vseh področjih in da bo prišlo do nekakšnega očiščenja človeštva tako na duhovnem, mentalnem kot družbenem področju.

 17. maxi said

  Cccc…torej, lekcij še ni konec. 😦

 18. zogca said

  Lekcij za ta svet? Ne.

  Pa tudi zate ne. Si dva dni nazaj hotela, da grem gledat tvojo karto. In ker sem včeraj ves dan buljila v karte, sem seveda tudi v tvojo. Maxi, ne bo te vesolje še spustilo. Do novega leta ne. pa tudi potem še ne zares. Se ti bo pa potem obrnilo toliko na bolje. Kaj vprašaj in pogledam podrobneje.

 19. maxi said

  Ponavadi začnem jokcat okol tega, ravno takrat ko čutim vpliv – danes je konkreten. 😦

  Maxi, ne bo te vesolje še spustilo. Do novega leta ne. pa tudi potem še ne zares. Se ti bo pa potem obrnilo toliko na bolje. Kaj vprašaj in pogledam podrobneje.

  Je bilo rečeno, da z novim solarcem pritisk začne popuščat….zdaj pa praviš do novega leta še, pa potem tudi še naprej….enkrat POTEM pa bo fajn, upam da bom tega POTEM še med živimi, da me ne čaka tam nekje pri 90-ki.

 20. zogca said

  Danes konkretno imaš eno težko inkonjunkcijo, ki ji sledi ena težka opozicija čez par dni. To glede solarca vse drži, solarec je od rojstnega dneva do rojstnega dneva. To veva, kajne? In naslednje obdobje od rojstnega dneva do rojstnega dneva bo boljše, samo začelo se ne bo tako hitro. Lej, jaz ko gledam stvari, seveda jih povem tako človeka ne zamorim. Hočem čim bolj pozitivno, ampak ne morem pa reči, da bo avgust lahek, če so sami težki aspekti. Še vedno stojim na tem, da bo zadeva začela popuščati. In da na to kaže tudi solarec, da. Seveda pa gledam predvsem tranzite in progresije. In ta solarec zadnjega leta, ta ki ga boš še malo pa obdelala, je res bil neprijeten. Totalno bed. Tako da si boš odprla šampanjec, ko ga boš odelala. Na vseh štirih kotih malefiki, Saturn na ASC, Pluton na IC, Uran na DSC in Mars na MC. Naslednji solarec je najava boljšega, gotovo, samo ne bo pa še takoj boljše. In nekaj predaha bo vmes, kar je tudi dobro, da človek lahko zadiha.

 21. zogca said

  Ti drugače lahko pošljem tvoje aspekte za naslednje leto, ali pa tri leta. In ti samo povem, kaj kakšen znak pomeni, pa si greš lahko brskat kako in kaj. Čeprav na takšen način … Neko predstavo dobiš, ni pa to to, ker je seveda treba upoštevati natal, hiše, dispozitorje, skratka, brez nekaj predznanja ne gre.

 22. zogca said

  Da se malo pohvalim. V zadnjem tednu dni sem zapravila vsega 10 evrov, 4 za kino in enkrat 6 v trgovini. To je zame življenjski dosežek. Nikoli tako malo v življenju, nikoli. Evo, kaj pomeni privleči cigarete iz Bosne, živeti pa zgolj in izključno na čaju. I can do it. 🙂

 23. maxi said

  To veva, kajne?

  Seveda.

  Ti drugače lahko pošljem tvoje aspekte za naslednje leto, ali pa tri leta. In ti samo povem, kaj kakšen znak pomeni, pa si greš lahko brskat kako in kaj. Čeprav na takšen način ..

  Mah ni treba, itak potem ne znam prav interpretirat…hvala vseeno.

 24. zogca said

  Saj ti jaz vedno pogledam, ko rečeš. Tvoja karta je ena izmed kart, ki jo najbolj poznam in sem jo največkrat gledala. Ipak si ti moja Maxi. 😉 In če ti je kaj laže, tale avgust bo težak za mnoge, v končni fazi tudi zame.

 25. maxi said

  Saj ti jaz vedno pogledam, ko rečeš.

  Ja res je…naj kar tako ostane.

  Ipak si ti moja Maxi.

  Uuuops 😳
  lepo slišat 😉

 26. zogca said

  Ko bom pa enkrat videla same lepe aspekte, ti pa sploh ne bo treba reči, naj pogledam, ker ti bom sama povedala. 🙂

 27. maxi said

  Ko bom pa enkrat videla same lepe aspekte…

  Pa obstaja vsaj teoretična možnost za tako dispozicijo?

 28. maxi said

  Misel dneva:

  ‎”The significant problems we face cannot be solved at the same level of thinking we were at when we created them.” A. Einstein

 29. zogca said

  Ne samo teoretična, tudi praktična.

  Jaz sem imela to meseca maja. Sami lepi aspekti, res, od prvega do zadnjega dne maja. Sami trigoni in sekstili. In ti moram povedati, da sem se počutila tako čudovito, da tega ni za opisat. Nobenih tistih strahov, ki me večno spremljajo. Nič. Pa se v bistvu nič tako lepega ni na zunaj dogajalo, okej, na koncu meseca tudi, ampak drugače ne, ampak jaz sem bila totalno zadovoljna in hepi. In nekaj podobnega se mi obeta tudi novembra in decembra.

  Pa obstaja vsaj teoretična možnost za tako dispozicijo?

 30. zogca said

  Norost je znova in znova početi eno in isto stvar in pričakovati drugačne rezultate, je rekel Einstein. To je to, ista reč, kajne? 😉

  Misel dneva:

  ‎”The significant problems we face cannot be solved at the same level of thinking we were at when we created them.” A. Einstein

 31. maxi said

  En mesec?…jaz rada harmonijo forever. 😉

 32. maxi said

  “bi” – sem izgubila.

 33. zogca said

  A se ti hecaš ali kako? Nema toga, nema.

 34. maxi said

  Aja, toga nema….sranje forever? a-a toga ima?!

 35. zogca said

  Toga ima, draga moja.

  Veš, kako je s temi aspekti, je odvisno od samega natala. Lažji natal, lažji aspekti skozi vse življenje. Težji natal, več sranja skozi vse življenje. Tako je … Je pa tudi od razporeditve odvisno … Kdor ima stvari bolj skupaj na karti, v krajšem obdobju doživi vse te šuse. Kdor jih ima bolj razpršene, bolj kapljajo.

 36. zogca said

  V bistvu pa je življenje ena velika ironija.

 37. zogca said

  V bistvu sem mi nocoj zelo posluša Alanis.

 38. zogca said

 39. maxi said

  Težji natal, več sranja skozi vse življenje.

  In jaz imam to?
  V bistvu ni dvoma.

 40. zogca said

  Joj, Maxi, si vse pozabila, kar sva pozimi pisali? Nisam prav lahke karte oziroma imaš nekaj aspektov, ki auč bolijo. Nimaš pa pošasto slabe karte, daleč od tega, res.

  Tvoji glavni težavi sta po moje Saturn v konjunkciji z Luno. In Venera v konjunkciji s Plutonom. In da se ti dve konjunkciji med seboj kvadrirata. To je po moje ta tvoj auč. Pa ti jodi te jebejo, drugih takšnih aučev nimaš. Ampak to je dovolj. Še posebej, ko pride kakšen malefik na enega od teh štirih planetov in … Imaš pa tudi veliko lepih aspektov in sem prepričana, da se tudi to odraža na tvoje življenje.

 41. maxi said

  …A little too ironic…and, yeah, I really do think…

 42. zogca said

  Aja, pa še to te jebe, da imaš trenutno progresirano Luno v škorpijonu. To je najtežja progresija Lune. Venera pa ti tako in tako progresira po škorpijonu.

 43. zogca said

  Same here. 😦

  yeah, I really do think…

 44. maxi said

  Nič v vezi s škorpijoni ne maram, prav nič.

 45. Usoda je v rokah posameznika, posameznik pa v rokah planetov. Pika!

 46. zogca said

  Iz tega sledi, da ni nič v naših rokah. Ko te ima lopnit po glavi, te bo lopnilo.

  Usoda je v rokah posameznika, posameznik pa v rokah planetov. Pika!

 47. maxi said

  Imaš pa tudi veliko lepih aspektov in sem prepričana, da se tudi to odraža na tvoje življenje.

  Saj, saj….jutri je novo jutro.

 48. zogca said

  Jaz ne maram svoje škorpijonske Venere.

  Nič v vezi s škorpijoni ne maram, prav nič.

 49. maxi said

  Še ena misel ali bolje; dejstvo:

  “Človeka, ki je notranje svoboden, človeka, ki se ravna po svoji vesti, je sicer mogoče uničiti, ni pa ga mogoče zasužnjiti ali iz njega narediti slepo orodje.”

 50. zogca said

  “The higher the sun ariseth, the less shadow doth he cast.” Lao Tzu

 51. Janis said

  Jaz ne maram svoje škorpijonske Venere.

  Nič govora čez škorpijonske Venere :mrgreen:

  Če se vrnem na tvoj originalni post: niso mi preveč všeč moški, ki izbirajo ženske po ključu, ali bi bila všeč Jezusu – čeprav je bil Jezus najbrž hot guy, tako da 😉

 52. zogca said

  Po moje tudi. A se to sme pisati? Ali je bogoskrunstvo?

  čeprav je bil Jezus najbrž hot guy, tako da

 53. Janis said

  Po moje tudi. A se to sme pisati? Ali je bogoskrunstvo?

  Če mene vprašaš, je to kvečjemu kompliment. Ampak ja, veliko vernikov ne mara opominjanja, da je bil Jezus človeško bitje tudi v smislu seksualnosti (pa se tukaj res distanciram od debat o njegovem ne/obstoječem spolnem življenju in usmerjenosti), ki so ga antične ženske (in najbrž tudi kak moški, da bom primerno kontroverzna :mrgreen:) hočeš nočeš ocenjevale tudi s tega vidika.

 54. zogca said

  Aaaaa, zato te tako radi beremo. Vedno. 😉

  in najbrž tudi kak moški, da bom primerno kontroverzna

 55. zogca said

  Drugače meni Jezus verjetno ne bi dišal, ker ne maram dolgolascev. Ampak drugače ga pa res doživljam kot hot guya.

 56. Janis said

  Drugače meni Jezus verjetno ne bi dišal, ker ne maram dolgolascev. Ampak drugače ga pa res doživljam kot hot guya.

  Vem, ti imaš fetiš na army frizure 😉 Meni so bili pa zmeraj všeč rokerski tipi. Tudi na lestvici zadovoljstva v postelji so visoko 😉

 57. zogca said

  Jup, army frizure. In seveda na Rob Lowe frizuro, lepo prosim. Nikoli ne pozabi na mojega Roba Lowa. Jaz sem pa z obritoglavci (ne čisto, kakšen milimeter mora biti) zelo zadovoljna.

 58. Janis said

  Hehe, midve se že ne bi kregali. Ti lahko vzameš kratkolase tipe, meni pa ostanejo dolgolasi tipi in ženske 😀

 59. Škorpijoni niso pač nič krivi…

 60. zogca said

  Ih, midve bi se zlahka razumeli.

  Hehe, midve se že ne bi kregali. Ti lahko vzameš kratkolase tipe, meni pa ostanejo dolgolasi tipi in ženske

 61. zogca said

  Misliš na splošno ljudje s Soncem v škorpijonu? Ali škorpijoni v mojem horoskopu? Če misliš na slednje, so. Vsaj en, Venera.

  Škorpijoni niso pač nič krivi…

 62. Venera v Šlorpijonu se da prebolet…bolj so Raki in Venera problematični…sploh pri ženskah!

 63. zogca said

  Ni mi jasno, kaj hočeš povedat. Kako misliš, da se da Venera v škorpijonu prebolet? Meni je ni treba prebolevati, jaz moram živeti z njo. Halo? Ali pa si hotel reči, da je teži živeti, če imaš Venero v raku? Not!

 64. zogca said

  Čeprav je torek … 😉

 65. zogca said

 66. Mallo morgen. Itak pa po tvoji karti sodeč v ljubezni vedno iščeš neke vrste perfekcijo na vseh podroćjih, v obliki nekoga, ki bi te spominjal na tvojega očeta ali neko starejšo avtoritativno osebo.

 67. zogca said

  Nič novega. Moja želja je vedno bila trden, strog, avtoritativen moški. Vedno. Ne starejši, mojih let, ampak takšen. Nima pa to nobene zveze z mojim očetom, ker moj oče takšen ni.

  ki bi te spominjal na tvojega očeta ali neko starejšo avtoritativno osebo.

 68. webmaher said

  Zanimivo, dejte še pisat, jaz vse preberem s pikami in vejicami 😆

 69. zogca said

  A ti bereš astrologijo? Od kdaj to? 😉

 70. webmaher said

  astrologijo na Žogcinem blogu, drugje ne 😆

 71. zogca said

  Tudi to je nekaj. 😉

 72. Hmmm… nebi rekel, definitivno se mi zdi, po tvoji karti sodeč v igri starejši moški

 73. zogca said

  Ne vem, zaradi česa v karti tako misliš. Pa tudi nihče od astrologov mi tega ni rekel. Za življenje pa lahko rečem, da mi nikoli niso bili všeč kot kot pet let starejši. Mlajši pa tudi ne. Do zdaj je šlo vedno za mojo generacijo. Mi ni jasno. Saturn ne dela nobenega aspekta z vladarjem moje sedme hiše.

 74. lynx said

  Ljubezen pa, kolikor je meni znano, ni preračunljiva. Zgoraj napisano vsaj zame je preračunljivost. Kako naj izberem, da bom manj tvegal/tvegala?

  Jaz na to ne gledam kot na preračunljivost, ampak kot na pogoj. Tudi ti si velikokrat napisala norme za tvojega morebitnega tipa, od katerih ne odstopaš. Torej je tudi to preračunljivost?

 75. zogca said

  A to ni stvar okusa?

  Da se ne bi jaz vrnila k starim normam, ki so res preračunljivost. 😉 Pa odstopim od njih, ker mislim … Joj, je pa dobrega srca. Na koncu se izkaže, da od dobrega srca ne duha in sluha. Tiste stare norme so vsaj oprijemljive.

 76. lynx said

  A to ni stvar okusa?

  Pogoj, da želiš npr. vernega partnerja, z okusom nima nobene zveze. Prav tako kot pogoj, da želiš nekadilca.

 77. zogca said

  Saj pravim, to ni stvar okusa. To je iskanje nekoga, ki ti bo totalno podoben. Pa saj, roko na srce, večina vernikov, ko najdejo nevernika, ga pa spreobrnejo oziroma dajo vse od sebe, da to dosežejo.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: