Žogca v ofsajdu

In nič več v pričakovanju sodniške piščalke

Venera od ovna do ribi!

Posted by zogca na maj 9, 2010

Mala šola astrologije se začenja. Ker na blogu najraje kramljamo o ljubezni, sem šolo začela z Venero. Venera in Mars sta namreč v astrologiji planeta, ki govorita o ženski in moškem, o odnosih in na splošno o vsem, kar se dogaja med spoloma, tudi na področju seksualnosti. Nikar pa, lepo vas prosim, ko boste brali spodnje opise, ne pozabite, da se v vaši (ali partnerjevi) rojstni karti ne nahaja samo Venera, ampak tudi cel kup drugih planetov, ki jih je treba upoštevati. Na primer, če ima vaša boljša (ali slabša) polovica Venero v ovnu, za katero velja, da rada dominira nad partnerjem, upoštevajte, preden delate zaključke, kje se nahajajo drugi planeti. Če bo takšno Venero imel nekdo, ki ima Sonce v ribah, gotovo ne bo imel tako močne želje dominirati nad partnerjem kot nekdo, ki ima tudi Sonce v ovnu. Oja, seveda vem, da se bo začelo tisto:”Zame pa to ne velja.” In tudi tisto: “Za mojo boljšo (oziroma slabšo) polovico to sploh ne drži”. Še vedno je bilo tako, da opis za nas ni držal zato, ker si preprosto nismo hoteli priznati svojih napak, za partnerja pa, ker z njim še nismo bili dovolj dolgo, da bi imeli priložnost napake videti. Glede dobrih lastnosti pozameznih Vener se bomo pa tako in tako strinjali, da so zapisane povsem pravilno.

Venera v ovnu

Venera je v ovnu v svojem izgonu. V ovnu se namreč Venera ne znajde najbolje, kajti je pod vplivom Marsovih energij in zato prehitra, neučakana, premalo potrpežljiva, lahko bi se reklo tudi preveč agresivna in moška. Ta Venera poseduje veliko več strasti kot nežnosti in topline. Venera v ovnu se hitro zaljubi (pa tudi odljubi) in tega sploh ne skriva. Še več, rada se bori za svojega partnerja, pogosto pa tudi ne izbira sredstev, da bi ga osvojila. Ta Venera rada vodi in ne, se ne pusti voditi. Ker ima rada močnega partnerja, dva, ki vodita, pa ne gresta najbolje skupaj, se pogosto v njenih zvezah krešejo iskre. Nekje sem nekoč davno prebrala, da bi si takšna Venera morala omisliti partnerja, ki je na nek način šibak in pasiven, ampak kaj, ko tej Veneri takšen partner ni izziv. Venera v ovnu namreč rada tekmuje. In dominira. Biti želi prva in premogokrat zvezo spremeni v bojišče. Za to Venero je življenje brez smisla, če nima novega izziva, ki je lahko nov projekt, nov partner ali karkoli, kaj bi lahko dosegla ali osvojila. Svoj negativni obraz največkrat pokaže skozi pomanjkanje prilagodljivosti in nizko stopnjo strpnosti. Mnogokrat boste slišali ali prebrali, da Venera v ovnu ni za zakon, vendar to ni res oziroma tega nikakor ne bi mogli trditi, dokler ne bi videli, kakšne aspekte v rojstni karti Venera v ovnu dela z drugimi planeti. Kakorkoli že, to je Venera, ki bo najlaže živela sama. Ali pa bo za seboj imela cel kup neuspešnih zvez. Ponavadi kot primer za takšno Venero navedejo Elizabeth Taylor in njenih osem ali koliko zakonov. Vendar ne pozabimo, Elizabeth ima ob hitro zaljubljivi in enako hitro odljubljivi Veneri v ovnu tudi Marsa v ribah, Mars v ribah pa potrebuje nekoga ob sebi. Sem napisala, da je Venera v ovnu zelo strastna? V seksu je neposredna in zelo nenasitna.

Venera v biku

Venera je vladarica bika in seveda se v tem znamenju odlično počuti. Venera v biku zna uživati življenje. To je Venera, ki rada poseduje in ne, ne dovoli, da se kdorkoli dotika tistega, kar je njeno. Da, to je posesivna Venera. Tako moški kot ženske s to Venero se veliko ukvarjajo s svojim videzom. Če Venera v ovnu nenehno potrebuje izziv in ne prenese rutine, jo Venera v biku želi imeti. Venera v biku nerada menja partnerja, kar pa ne pomeni, da govorimo o zvesti Veneri. Ne bo pa Venera v biku tvegala, da bi zaradi afere izgubila partnerja, s katerim je zadovoljna. Venera v biku namreč ni hazarder. Govorimo o izjemno praktični Veneri. Kajpak Venera v biku od svojega partnerja pričakuje popolno zvestobo in je tudi zelo ljubosumna. Bomo tudi to Venero končali s seksom? Veliko manj je strastna od Venere v ovnu, zato pa toliko bolj čutna.

Venera v dvojčkih

Venera je v dvojčkih vesela, zgovorna, igriva in lahkotna. Manjka ji globine čustev, čeprav je na začetku, ko je zveza še sveža, videti nad svojim partnerjem izjemno navdušena. Ljudje, ki imajo Venero v dvojčkih, so zelo družabni in se radi spogledujejo. Aha, če iščete Venero, ki je najbolj nagnjena k nezvestobi, potem bo Venera v dvojčkih brez dvoma najboljša izbira. Ne samo to, ta Venera se tudi zelo rada poigrava s čustvi drugih. Ljubezen ta Venera izraža z besedami in to zlahka. O ljubezni več premišljuje in govori, kot pa jo dejansko čuti. Da pa ne bo vse tako slabo, ker nikoli ni vse samo slabo, je to Venera, ki se nerada prepira in v njenih zvezah ni tako imenovanih scen. Joj, če se še tako potrudim, v knjigah ne morem izbrskati veliko lastnosti, ki bi mi bile pri tej Veneri všeč, zato je verjetno bolje, da kar zaključim.

Venera v raku

Venera v raku velja kot idealna Venera za zakon. Za to Venero je družina alfa in omega. Potrebuje namreč varnost, domačnost in mir. Ter seveda izkazovanje čustev. Če vam kdo ne bo zameril, da mu boste nenehno ponavljali, da ga ljubite, bo to človek z Venero v raku. Venera v raku išče partnerja, na katerega se bo lahko naslonila oziroma zanesla. Oja, Venera v raku je izjemno ranljiva. Ženske s to Venero iščejo moškega, ki bo dober oče njihovim otrokom, moški s to Venero pa žensko, ki deluje materinsko. Ne, ni pa vse tako idealno, Venera v raku tudi hudičevo hitro menjava razpoloženje, zna biti škrta in je izjemno zaščitniška. Ta Venera na ljubezen gleda zelo konzervativno.

Venera v levu

To je Venera, ki mora biti opažena. Govorimo o Veneri, ki je ponosna, dramatična do meje teatralnega in nikakor ne polovičarska. To ni Venera, ki bo kupila eno vrtnico, kupila jih bo sto. Oja, pretiravala bo. Govorimo o izjemno predani Veneri, pa tudi hvaležni. Če boste tej Veneri dali, kar potrebuje, to pa je, da je  prepoznana kot najboljša, najlepša in v vsem svojem obstoju vredna ljubezni, če ji boste pokazali resnično naklonjenost, vam bo večno hvaležna in vam bo vračala ljubezen, kot zna samo Venera v levu. V nasprotnem se bo užaljeno obrnila stran in vam pokazala hrbet. Ne, nikar te Venere ne užalite. Ne pozabite, da je skorajda na otročji način zaverovana vase. Če s čim, vam bo ta Venera utrujala prav s tem, da ji boste morali nenehno kazati in dokazovati, da je najboljša. Prav komplimenti, če vas slučajno zanima, pa so način, kako je najlaže manipulirati s to Venero, ki je sicer ne boste mogli pregovoriti v nekaj, česar si sama ne bi želela. Ta Venera velja za eno najbolj zvestih. Zasledila sem, da naj bi šlo za zelo seksualno Venero, čeprav daleč od tega, da bi bilo to tako poudarjeno kot pri Veneri v ovnu ali škorpijonu.

Venera v devici

Venera v devici ljubezen izraža skromno, sramežljivo in racionalno. Ponavadi ljubi toliko, kolikor je ljubljena. Je čustveno zadržana, negotova in večno zaskrbljena, zato se izogiba strastem, spontanosti in nenavadnim avanturam. To je Venera, ki preveč išče dlako v jajcu, ki preveč izbira, nemalokrat pa se veže za ljudi, ki potrebujejo takšno ali drugačno pomoč. Ljubezen najlaže izraža v vzajemni čustveni podpori in skrbi za partnerja, od katerega pričakuje zvestobo in varno zavetje. Četudi ni močna na besedah, je za partnerja pripravljena narediti marsikaj in na ta način pokazati, kaj v resnici do njega čuti. Od svoje ljubezni zahteva red, disciplino, izjemno čistočo in urejenost. Ne, s to Venero ne morete doživeti ljubezni, kakršna je opisana v romanih. Bi pa znali s to Venero doživeti veliko kritik, če ne boste tako natančni in učinkoviti, kot je ona sama. Četudi si ta Venera zelo želi zdravega in pravega odnosa, ponavadi večjo ljubezen najde v delu in opravljanju dolžnosti. To je verjetno Venera, ki bo pri sklepanju odnosa najmanj teže polagala na privlačnost. V kolikor vas bo sprejela z vsemi vašimi napakami, ste pa z njo dobili partnerja brez primere. Če za konec omenim še seks, je prav, da ga ne omenim brez čistunstva.

Venera v tehtnici

Kot v biku je tudi v tehtnici Venera doma. Če je Venera v tehtnici, je vse, kar sicer krasi ta planet, še bolj poudarjeno. To je Venera, ki izžareva tako notranjo kot zunanjo lepoto. Govorimo o nežni, prijazni in ljubeči Veneri, vendar pa ne strastni in zato v seksu verjetno precej pasivni. Ne, s kakšnimi opolzkimi izjavami Venere v tehtnici ne boste razvneli, veliko več možnosti je, da se ji boste priskutili, da ne napišem zagnusili. Če želite osrečiti to Venero, ji morate v zvezi ponuditi mir in hamornijo. Tega ne bo mogla pogrešati, lahko pa bo pogrešala strast. Ta Venera se bo nemalokrat zdela hladna, četudi to ni. Ko se bo počutila varno, se bo odprla in izkazala za zelo čustveno. Če iščete zvesto Venero, bo Venera v tehtnici dobra izbira. Ta Venera ima tako zelo idealističen pogled na ljubezen in zakon, da bi jo lahko smatrali celo za naivno. Če boste to Venero prizadeli, ne bo kuhala zamere ali vas obsojala. Ne pozabite, da tej Veneri veliko pomeni, kako so stvari videti navzven. Še zdaleč ne bo dovolj, da ji ljubezen ispoveste na štiri oči, hotela bo tudi njeno javno potrjevanje in priznanje.

Venera v škorpijonu

Iščete najbolj zvesto Venero? Potem bo Venera v škorpijonu prava za vas. Seveda se prej prepričajte, ali ji boste sploh kos. Ne, te Venere ne more vsakdo prenašati. Gre namreč za Venero, ki je čustveni ekstremist. Mimogrede, Venera v škorpijonu velja za tudi Venero, ki najbolj trpi. O tem vam lahko, ker sem njena “ponosna” lastnica, napišem kar nekaj. To je Venera, ki ljubezen jemlje smrtno resno, že skorajda fatalistično. Ljubezen je zanjo nekaj, za kar se živi in tudi umre. Vsa tragičnost te Venere je skorajda poetično opisana tukaj. Prav zato je ta Venera pogosto tudi sama. Težko se namreč odpre in preda drugim. To je Venera, ki bo za ljubezen dala vse, ampak bo vse tudi zahtevala. Nič manj in nič več kot popolno predanost. In ne mislite, da jo boste glede popolne predanosti lahko pretentali. Ta Venera čuti, da nekaj ni povsem v redu. In bognedaj, da jo izdate. Kot vam bo neskončno zvesta in vas niti v najhujših trenutkih ne bo pustila na cedilu, tako vam tudi nikoli ne bo oprostila, če jo boste ranili ali prizadeli njen smisel za pravičnost. To je brez dvoma najbolj strastna Venera. Ne samo seks, vse doživlja in dela s strastjo. Če v njenem življenju ni strasti, je mrtva, postane zombi. Ko pa smo ravno pri seksu … To ni Venera, ki bi jo zanimalo, ali je privlačna ali ne. Ne, to Venero zanima, ali je vredna poželenja. V seksu od nje lahko pričakujete marsikaj precej neobičajnega, če sicer v rojstni karti ni znakov konzervativnosti. Vsekakor lahko pričakujete vulkane strasti. Kot lahko pričakujete tudi strašno ljubosumje, če v rojstni karti ni veliko zraka (ob tej priložnosti se Bogu zahvaljujem za ves ta zrak v moji karti, ki me rešuje pred to norostjo). Naj končam s tem, da je Venera v škorpijonu, kot sem zgoraj napisala za Venero v ovnu, v izgonu.

Venera v strelcu

Če hočete nezanesljivo Venero, si, toplo vam jo priporočam, izberite Venero v strelcu. Verjetno mi ne boste preveč zamerili, če bom imela največ slabega napisati prav o tej Veneri. Ne, ni najslabša, samo jaz jo imam trenutno najbolj v želodcu. Krivec je menda znan, princ. In daleč od tega, da bi za njegovo početje bila kriva samo Venera. Krivdo, ki pa jo nosi, lahko enakomerno porazdelim med njeno strelčevstvo in dejstvo, da se pri njem nahaja v dvanajsti hiši. Ne, ne bom nič nepristranska, če napišem, da je Venera v strelcu bolj kot nad osebo, s katero je v zvezi, navdušena nad lastno idejo te zveze. To je Venera, ki ljubi svobodo, je odprtega duha in idealistična. Ideal ta Venera zasleduje vse življenje, kajti ne mara živeti v resničnem svetu in se bosti z resničnimi težavami. In zakaj bi sploh se, ko pa je nekje daleč proč ali pa mogoče samo za ovinkom čaka nekaj še veliko boljšega? Svet je velik, Venera v strelcu pa rada potuje. Ta Venera seveda nikoli ne bo priznala, da je pravzaprav plitka. Ta Venera nikoli ne bo priznala nobene svoje napake. Napisala sem, da je polna idealov in z veseljem jih bo pridigala, vendar vedite, da pravila, ki veljajo za tiste, katerim pridiga, zanjo ne veljajo. Za svoje napake bo našla tisoč in eno opravičilo. Kar naredite vi, je greh, ki je vreden obsojanja, kar naredi Venera v strelcu, je pač treba razumeti kot del življenja. Najhujša težava te Venere se verjetno skriva v tem, da je zelo osredotočena na “distant vision”, ne vidi pa tistega, kar ima pred nosom. Venera v strelcu je zabavna, prav nič posesivna, samostojna, skratka Venera, s katero je prijetno biti. Ko se boste s to Venero imeli luštno, pa vseeno ne pozabite, da to ni Venera, od katere bi smeli pričakovati “v dobrem in slabem”. Jup, še ena Venera, za katero velja, da ni za zakon.

Venera v kozorogu

Venera v kozorogu je izjemno praktična. Ker je zelo resna in previdna pri vsem, kar se tiče čustev, ugleda in materialne varnosti, deluje hladna in nezainteresirana, čeprav v resnici ni. Ta Venera ima močno sposobnost brzdanja. Daleč od tega, da ne bi močno čustvovala, vendar globoka čustva težko izrazi. Ponaša se s svojo zanesljivostjo in staromodnostjo, čeprav občasno zna te vrednote tudi prekršiti. Oja, ta Venera je zelo predvidljiva. Vedno bo počakala, da vidi, na kako trdnem oziroma tankem ledu se nahaja, šele potem se vam bo predala. Do tedaj bo raje počakala, da se izkaže, kako resno pravzaprav mislite. Ko se enkrat veže, ta Venera v večini primerov ostane vezana. Tudi zaradi materialne varnosti. Če je v rojstni karti slabo postavljena, pa bi znala zaradi materialne varnosti celo vstopiti v zakon. Ker ima močan čut dolžnosti tako do partnerja kot do družine, bo ostala, čeprav se bo morda zavedala, da se nahaja v odnosu, ki je ne izpolnjuje. Vsej zadržanosti navkljub je ta Venera, verjeli ali ne, zelo pohotna, vendar pa premnogokrat žal vseh svojih strasti ne spusti na dan. In če kaj, potem ta Venera v seksu ni pasivna.

Venera v vodnarju

Venera v vodnarju potrebuje svobodo. Četudi se nahaja v zvezi, potrebuje občutek nevezanosti. To je Venera, ki se nikoli do konca ne preda in vedno del sebe zadrži samo zase. Pravzaprav je ljudi, ki so lastniki te Venere, včasih težko razumeti. Želijo zvezo, ampak hkrati ne želijo vsega tistega, kar prinaša. To je Venera, ki je zelo prijateljska, vendar se težko odloči, kdo je njen partner. Če nimate enake ali vsaj podobne Venere, če želite popolno predanost, bi vas ta Venera znala pošteno spraviti ob živce. Kot bi vas znala ob živce spravljati njena distanciranost. V eni izmed knjig sem naletela na primer, ko je žena opisovala svojega moža, ki ima Venero v vodnarju. Bila sta poročena šest let in začele so se prve težave. Žena se je o težavah želela pogovoriti, mož z Venero v vodnarju pa ji je odvrnil: »Ne želim se pogovarjati o tem, to je zame preveč osebno.« Ta Venera hitro vstopa v zveze in iz njih še hitreje izstopa. Razlogi za izstop ponavadi ostanejo neznani. Kar pa ne pomeni, da govorimo o promiskuitetni Veneri. Kar to Venero privlači, ni strast in niso čustva, ampak nekaj intelektualnega. Seveda ta Venera ni prav nič ljubosumna in je zelo samozadostna.

Venera v ribi

Venera je v znaku ribi na višini in se zato v tem znamenju odlično počuti. Ta Venera je zaljubljena v ideal ljubezni se je sposobna popolnoma stopiti s svojim partnerjem. To je Venera, ki sanjari o ljubezni, išče idealno zvezo, partnerja idealizira in se žrtvuje zanj. V njem videti vse dobro in noče videti ničesar slabega, vse zavoljo tega, da bi zveza obstala. Če katera, potem si bo ta Venera izmislila tisoč in eno opravičilo za napake svojega partnerja. Šele ko ji bo opravičil res zmanjkalo, bo odšla. Ne, to nikakor ni Venera, za katero bi lahko napisala, da zna dobro ocenjevati ljudi. Se pa z leti tega lahko nauči. Ta Venera bo za ljubezen naredila vse. Žal bo premnogokrat razočarana, samo res imenitni aspekti pa ji bodo prinesli princa (oziroma princeso) na belem konju, o kakršnem je sanjala. Pač, takšnih idealov se ne rodi veliko. In seveda, vedno se bo našlo dovolj “junakov”, ki bodo naivnost te Venere znali izkoristiti. Čeprav se, kot sem zgoraj napisala, za partnerja žrtvuje čez vsako mero, boste od nje težko izvedeli, kaj pravzaprav čuti do vas. In ves čas se bo gibala nekje med popolno nesebičnostjo in še bolj popolno zaverovanostjo vase. Sposobna je namreč obojega. Seksa brez romantike pri tej Veneri ne bo.

Ups, skorajda bi bila pozabila, da smo v mali šoli astrologije in morda vsi ne veste, kje se nahaja vaša Venera ali Venera vaše boljše (oziroma) slabše polovice. Tukaj jo boste našli. Lahko se greste tudi “firbcanje” za tiste, ki vam niso zaupali ure rojstva. Venero boste brez ure rojstva namreč zlahka odkrili, enako Marsa, o katerem bo govora v naslednji objavi, ne bo pa brez ure rojstva šlo pri Luni, ki bo v “učnem načrtu” čez dva tedna.

Advertisements

141 komentarjev to “Venera od ovna do ribi!”

 1. lynx said

  Verjetno že veš, kje imam jaz Venero? 😉

 2. maxi said

  Če me počiš nimam pojma kje je moja Venera zdaj?! 😦

 3. romeno said

  Tudi jaz sem izgubil Venero. Kje jo lahko najdem? 🙂

 4. zogca said

  Lynx – tvoja je v strelcu

  Maxi – tudi tvoja je v strelcu

  Romeno – žal se ne morem spomniti, pod katero objavo sva govorila o tvoji rojstni karti, ki si je žal nisem shranila, tako da … Spodaj imaš link do lunin.net, kjer vpišeš svoje podatke (mejl vpiši kar lažen, jaz ga vedno) in ti bo zmetalo ven vse tvoje planete, tudi Venero.

 5. maxi said

  No pa imava Lynx…nisva zanesljiva. 🙂

 6. zogca said

  Sta pa zabavna, zelo samostojna in prav nič posesivna.

  V bistvu se na nek način že iz izjav, ko pišemo iz ljubezni, da razbrati, kje je Venera. Ali pa Luna. Čeprav, Maxi, pri tebi Saturn v sedmi hiši in v raku pobere veliko te lahkotnosti, ki jo daje Venera. Enako seveda velja za princa.

 7. lynx said

  No pa imava Lynx…nisva zanesljiva.

  Zdaj vsaj razumem zakaj se tako štekava.

 8. zogca said

  Aja, in ne pozabimo, da si ti devica. Ascendentu in Veneri v strelcu navkljub. Obrni, okreni, ti si vseeno vsemu nakljub devica. Kot sem jaz tehtnica. In tako kot tebi devica jemlje to lahkotnost, ki ti jo dajeta ascendent in Venera, tako meni moja tehtnica in moj ascendent jemljeta oziroma omilita lastnosti Venere. Me vseeno zrak in zemlja potegneta ven.

 9. lynx said

  Sta pa zabavna, zelo samostojna in prav nič posesivna.

  Kakšna tolažba. Kot bi rekla: “Si grd in neumen, ampak imaš lep glas.” 😉

 10. zogca said

  Vidiš? 😉

  Pa še ene par stvari, ki jih bomo še obdelali, bodo pokazale, da se vidva štekata.

  Zdaj vsaj razumem zakaj se tako štekava.

 11. lynx said

  Aja, in ne pozabimo, da si ti devica. Ascendentu in Veneri v strelcu navkljub. Obrni, okreni, ti si vseeno vsemu nakljub devica. Kot sem jaz tehtnica. In tako kot tebi devica jemlje to lahkotnost, ki ti jo dajeta ascendent in Venera, tako meni moja tehtnica in moj ascendent jemljeta oziroma omilita lastnosti Venere. Me vseeno zrak in zemlja potegneta ven.

  Se mi je zdelo. Jaz še olajševalnih okoliščin nimam. 🙂

 12. zogca said

  Vidiš, to pa narobe razumeš. Vsaka Venera nekomu odgovarja. Nekdo, ki ima Venero v vodnarju, bo orgazmiral od navdušenja nad vajino Venero. Si lahko mislim. Ne more pa se nad vajino Venero navduševati nekdo, ki jo ima, na primer, v raku. Ali pa v škorpijonu. Čeprav, to vama pa lahko napišem, sem več kot deset let živela z Venero v strelcu. Ta moški nikoli ne bi zapustil svoje partnerke, nikoli.

  Kakšna tolažba. Kot bi rekla: “Si grd in neumen, ampak imaš lep glas.”

 13. zogca said

  Mislim!!! Pojdi si prebrat tisti link o moji Veneri in reci, ali mi res ne privoščiš olajševalnih okoliščin. Jaz to svojo Venero big time čutim, kakor big time čutim tudi svojega Marsa. Dobremu Bogu hvala, da imam pol karte zraka in da zato 97 odstotkov časa živim zračno in nič škorpijonsko. Saj bi se mi drugače zmešalo. Ne, jaz sem res zelo zelo zelo tehtnica. In ta dva škorpijona v meni res prideta na dan samo takrat, ko … Jup, ko se zgodi to, kar je naredil princ. Upajmo, da se to ne bo nikoli več ponovilo.

  Sicer pa ja, ti si vodnar, tudi razmišljaš kot vodnar, Merkurja imaš v vodnarju, imaš lahkotno Venero, pač takšen si. To je vse zelo samostojno in brez prave potrebe po tem, da se veže. Ampak hej, vedno je hakelj, imaš pa Marsa, ki potrebuje nekoga ob sebi. Tistega istega Marsa, ki ga ima Elizabeth Taylor. 😉

  Se mi je zdelo. Jaz še olajševalnih okoliščin nimam.

 14. romeno said

  Jaz pa sem … tan ta ran tan ta … dramatičen do meje teatralnega 🙂

  p.s. a boš hiše tudi razložila? 🙂

 15. zogca said

  Tvoja Venera, Romeno, mi je pa všeč.

  Veš, o hišah ne bom pisala posebne objave, se bom pa nocoj potrudila, da bom pod to objavo dala čim več linkov do opisov Vener v hišah. S pisanjem opisov Vener tega nisem hotela narediti, ker (pa čeprav so Venere opisane na raznih koncih na netu), sem hotela napisati tisto, kar se nahaja v nekaj mojih knjigah, tega pa na netu nisem zasledila. Seveda pa ni nepomembno, v kateri hiši je Venera. Kot ni nepomembno, kakšne aspekte dela.

  Na primer, kot boli Venera v škorpijonu, tako boli tudi Venera v opoziciji s Plutonom. Samo en primer. In ko že omenjam Venero v opoziciji s Plutonom. Takšna Venera je kontrol frik big time. Če je ta Venera v dvojčkih, se to ne bo tako zelo manifestiralo. Če pa imaš opravka z Venero v ovnu, ki že tako rada dominira partnerju, potem pa ta Venera dela še opozicijo s Plutonom … Jaz bi pobegnila, ker ko to udari na dan … Bog se usmili. In udarilo bo.

 16. lynx said

  In tako kot tebi devica jemlje to lahkotnost, ki ti jo dajeta ascendent in Venera, tako meni moja tehtnica in moj ascendent jemljeta oziroma omilita lastnosti Venere. Me vseeno zrak in zemlja potegneta ven.

  In ta dva škorpijona v meni res prideta na dan samo takrat, ko … Jup, ko se zgodi to, kar je naredil princ.

  Zaradi vseh teh kombinacij, izjem in čejev, se mi astrologija ne zdi zanesljiva.

  Ampak hej, vedno je hakelj, imaš pa Marsa, ki potrebuje nekoga ob sebi.

  Še rajši pod ali nad. 😉

 17. zogca said

  Čejev sploh ni tako veliko. V bistvu jih sploh ni, če upoštevaš te kombinacije. Katerih je logično veliko, ker halo, se ti zdi, da smo vsi ljudje enaki? Da je vsak dvanajsti enak? Več kot znaš, več stvari kot upoštevaš, bliže si opisu brez kakršnegakoli čeja.

 18. lynx said

  Čejev sploh ni tako veliko. V bistvu jih sploh ni, če upoštevaš te kombinacije. Katerih je logično veliko, ker halo, se ti zdi, da smo vsi ljudje enaki? Da je vsak dvanajsti enak? Več kot znaš, več stvari kot upoštevaš, bliže si opisu brez kakršnegakoli čeja.

  Recimo da razumem, da skupek lastnosti oblikuje karakter, čeprav se mi vseeno zdi, da je več odvisno od naših genov kot od datuma rojstva. Da se da na osnovi le tega določiti naše življenje, pa res težko verjamem.

 19. zogca said

  Saj to, kakšne gene boš ti dobil, je tudi zapisano v rojstni karti. Iz rojstne karte se vidi, ali boš ti suchat ali debluškast, ali boš imel težave z zobmi ali s pljuči, vse to se vidi. Absolutno ne pravim, da ne verjamem v gene. Če kaj, sem jaz glede genov totalen fatalist. Jih imam za veliko pomembnejše od zdravega življenja in za to sem videla brezbroj dokazov.

 20. zogca said

  VENERA V HIŠAH

  http://www.astro.si/meni/slo/os_pl_venera_v_hišah.htm

 21. maxi said

  Kako pa zdaj naj vem v kateri hiši je moja venera?

 22. zogca said

  Vse to najdete na tistem linku lunin.neta, ki sem ga pustila na koncu objave.

  Drugače pa je tvoja Venera v deveti hiši.

 23. zogca said

  Kdor zna angleško, je VENERA V HIŠAH tukaj opisana še veliko bolje.

  http://www.cafeastrology.com/natal/venusinhouses.html

 24. lynx said

  Vse to najdete na tistem linku lunin.neta, ki sem ga pustila na koncu objave.

  Jaz tudi ne najdem.

 25. zogca said

  Kako ne najdeš?

  http://www.lunin.net/astrologija/index.php

  Ko izpolniš podatke, ti najprej vrže ven stran, na kateri je napisano, kje imaš Sonce, kje Luno in kje ascendent.

  Pod tem pa je …

  Polozaji planetov
  Astroloske hise
  Aspekti med planeti
  Pomembne tocke
  Popravi podatke

  Če klikneš na položaji planetov, ti bo ven zmetalo za vse planete, v katerih hišah jih imaš. Pa tudi to, v katerih znamenjih imaš katere hiše in tudi vse aspekte, ki jih tvoji planeti delajo.

 26. zogca said

  Razmišljala sem, katero Venero bi si zase najbolj želela (pri moškem, seveda) in odločila sem se za Venero v levu. Ta se mi zdi zame (ne za vsakogar) najboljši partner. Na drugem mestu seveda Venero v škorpijonu (zaradi seksa in popolne predanosti), čeprav še enega sebe, ne vem … Oja, in seveda Venero v kozorogu, ker vse, kar se dela hladno, ima pa neke globine, je meni big time rajc. Tako, jaz sem se odločila. 😉 Potem bom pa spet dobila tehtnico z Venero v strelcu. 😦

 27. Šnuja said

  Bolj paradoksalna kot sem, bi že težko bila – sonce v ribah, luna v tehtnici, ascendent v raku, Venera v ovnu…..eh. blaaaah.
  stavim na kitajsko astrologijo..

 28. Izbrana said

  Evo še mene.
  Izdam se, venera v ovnu, v tretji hiši! 🙂
  Analizirajte! 😉
  Kdo me hoče, ha ha?

 29. zogca said

  Tole se pa bere zelo pestro in zanimivo. Saj zdaj šibam malo pohajkovat po Ljubljani, ampak vseeno … Tudi tebi blaga ribica omili “dominantno” Venero? Sta dve tukaj z Soncem v ribah in Venero v ovnu. 😉 Luno imam v tehtnici jaz zdaj, progresirana je v tehtnico, dve leti bo tukaj, to je pa ena takšna zelo lahkotna Luna drugače.

  Ampak natalno …

  http://www.findyourfate.com/astrology/moon-astrology/libra.html

  O tem bom drugače še pisala. Čez dva tedna.

  Na kitajsko se pa čisto nič ne spoznam. Bi se rada spoznala na te indijske astrološke fore, ker to je pa menda najbolj natančna astrologija, ampak to prebaviti in predelati, ojoj …

 30. zogca said

  Tebe sem pa omenjala Šnuji, še preden si se oglasila.

  Evo še mene.

 31. zogca said

  Tvojo karto jaz večkrat odprem. 😉 Ko se učim in preverjam določene stvari.

  Analizirajte!
  Kdo me hoče, ha ha?

 32. Izbrana said

  Ja ja, zato pa lahko veš, kako drži! Imam menda za marsikaj šolski primer astrološke karte! Me je ena astrologinja, ki piše knjigo vprašala, če bi dovolila, da se moja karta uporabi kot primer!

  Moški naj si pa preberejo samo zadnji stavek venere v ovnu, ha ha! Me zanima, kdo me noče 😉 !

  Tvojo karto jaz večkrat odprem. 😉 Ko se učim in preverjam določene stvari.

 33. zogca said

  Aha!

  Ja ja, zato pa lahko veš, kako drži! Imam menda za marsikaj šolski primer astrološke karte!

 34. zogca said

  Lej, po vsem, kar sem prebrala o raznih Venerah, bom napisala tole. Vsak moški, ki želi, da ga ženska spravi v red in mu pošlihta življenje, je to Venera zanj. Vsaj jaz to tako čutim. Jaz, na primer vem, da Venera v ovnu in jaz ne greva skupaj. Mene bi Izbrana fentala, če bi morala živeti z menoj. Ker jaz se ne pustim premaknit. V bistvu pa – saj jaz pravim, da so vsi moški zreli za domino, torej je v bistvu Venera v ovnu za moškega idealna Venera. Lepo prosim! To upoštevajte. In jaz, preberite si zadnji stavek. Izbrana ima kaj ponudit!!! Raje izberite njo kot mene. Ker ona vam bo kuhala. Pa ne zaradi te Venere, zaradi nekih drugih stvari v horoskopu. 😉

  Moški naj si pa preberejo samo zadnji stavek venere v ovnu, ha ha! Me zanima, kdo me noče !

 35. Šnuja said

  jaz ne kuham. I do windows 😛

 36. maxi said

  Drugače pa je tvoja Venera v deveti hiši.

  Tega pa ne podpišem, sem totalni lokal patriot z zgolj tremi destinacija na svetu, ki jih želim obiskat. Jaz rabim toliko uvoda pri spoznavanju novih ljudi, da marsikdo že zdavnaj obupa. V glavnem trd oreh za vse kar mi ni (po)znano.

 37. maxi said

  Aha…šele zdaj sem prebrala še angleško verzijo, ki je mnogo bolj natančna in precizna. Hmm…tu podpišem par stavkov.

 38. lynx said

  Tega pa ne podpišem, sem totalni lokal patriot z zgolj tremi destinacija na svetu, ki jih želim obiskat. Jaz rabim toliko uvoda pri spoznavanju novih ljudi, da marsikdo že zdavnaj obupa. V glavnem trd oreh za vse kar mi ni (po)znano.

  Če sem prav razumel je tudi moja Venera v deveti hiši (ali obratno, kdo bi vedel) in tudi zame velja isto ali podobno kot za Maxi. Tako da…strel v prazno.

 39. webmaher said

  Venera v biku, zdej smo pa tam nekje … :mrgreen:

 40. Tana said

  Venera v ovnu, hiša devet… 🙂 kje smo pa zdaj?

 41. maxi said

  Če sem prav razumel je tudi moja Venera v deveti hiši (ali obratno, kdo bi vedel) in tudi zame velja isto ali podobno kot za Maxi.

  A da tudi v isti hiši jo imava…..Venero, zanimivo tole, a-a Lynx?! 😉

 42. zogca said

  Ti nisi Izbrana!

  jaz ne kuham. I do windows

 43. zogca said

  Seveda, zato pa pravim, da je treba upoštevati vse. Tvojo devico. Potem tvojega Saturna, o katerem sva rekli že sto milijard stvari.

  Tega pa ne podpišem, sem totalni lokal patriot z zgolj tremi destinacija na svetu, ki jih želim obiskat. Jaz rabim toliko uvoda pri spoznavanju novih ljudi, da marsikdo že zdavnaj obupa. V glavnem trd oreh za vse kar mi ni (po)znano.

 44. zogca said

  Jup, je mnogo boljša, ampak morala sem dati tudi nekaj slovenskega, ker vsi ne znajo angleško.

  šele zdaj sem prebrala še angleško verzijo, ki je mnogo bolj natančna in precizna. Hmm…tu podpišem par stavkov.

 45. zogca said

  Jup, tudi tvoja. Naravnost srhljiva podobnost med vama. In ti se ne strinjaš, da te to opisuje? Lej, jaz nikogar ne bom v nič prepričevala. Jaz sem napisala, kar sem napisala. Do zdaj je za vse ljudi, ki jih poznam in vem, kjer imajo Venero, to držalo. Dopuščam pa možnost, da za nekoga čisto nič ne velja.

  Če sem prav razumel je tudi moja Venera v deveti hiši (ali obratno, kdo bi vedel) in tudi zame velja isto ali podobno kot za Maxi. Tako da…strel v prazno.

 46. zogca said

  Si kaj ljubosumen?

  Venera v biku, zdej smo pa tam nekje …

 47. zogca said

  Kje pa smo?

  In kaj je sploh s temi vašimi devetimi hišami? Vsi v deveti.

  Venera v ovnu, hiša devet… kje smo pa zdaj?

 48. romeno said

  A ni devet tako lepo pravljično število 🙂 Za devetimi gorami in devetimi hišami …

  Sicer sem pa jaz skoraj sosed od bloka 9 (ne verjamem, da bi jih lahko toliko živelo v isti hiši 😆 )ista ulica samo 2 hiši naprej 😆

 49. webmaher said

  Trenutno nisem nič ljubosumen, ker nimam razloga pravega :mrgreen:

 50. zogca said

  Devet je lepa številka, seveda, ampak so hiše številka ena, dve, pet, sedem, deset, enajst in podobno bolj zanimive. Pa da se ne bi oglašala jaz, ki imam več kot pol planetov v eni fejst dolgočasni hiši.

 51. Jaka said

  Čer vsem.:)

 52. zogca said

  Čer tudi tebi, Jaka.

 53. Jaka said

  V Anglijije prvak “moja” ekipa, v Italiji žal ne, ker sem za Milan, v Sloveniji tudine, ker sem za Maribor..zdaj sem počasi že v fazi čakanja svetovnega prvenstva, praznika nogometa!

 54. zogca said

  Jaz tudi. 😉

  Kaj drugače počneš? Zadnje čase si manj na internetu.

  počasi že v fazi čakanja svetovnega prvenstva, praznika nogometa!

 55. Šnuja said

  pa, vem…ampak sem vseeno povedala 😛

 56. Šnuja said

  je*emti quote..ne znam…

 57. zogca said

  A gremo še enkrat citiranje? 😉

  Je drugače prav, da si povedala. Meni bi bilo ekstra zanimivo videti tvojo kombinacijo v praksi. Saj, v bistvu se tako največ naučiš, z opazovanjem določenih Vener, Lun, Sonc, ascendentov itn. Pa tvoj, kakšno Venero ima pa on? Ali pa Marsa, pri moških ta šteje še več? 😉

 58. webmaher said

  Žogci tut čestitke, spet ima vse tri crno bjele u prvi ligi 😆
  Kera hiša bi bla pa lohka moja :mrgreen:

 59. zogca said

  Lunin.net, Web, lunin.net, sem zgoraj razložila. Lahko pa mi na mejl tudi pošlješ podatke in ti bom vse poslala nazaj, celo karto.

 60. zogca said

  A je to nekdo na blogu zadnje dni pustil link do enega porniča? Prej sem gledala, na katere linke smo klikali z bloga ven in vidim pornič. Pa še punca na njem ne zna dobro fafat. Dajmo drugič kaj bolj poučnega. 😉

 61. webmaher said

  ah sej sem gledou pa nič jasno mi ni pa tko nej ostane. Jaz sem čarovnik, ki se mu vsak trik slejkoprej ponesreči a imam vedno v igri novega :mrgreen:

 62. zogca said

  Ne more ti biti nič jasno, če …

  http://www.lunin.net/astrologija/index.php

  Ko izpolniš podatke, ti najprej vrže ven stran, na kateri je napisano, kje imaš Sonce, kje Luno in kje ascendent.

  Pod tem pa je …

  Polozaji planetov
  Astroloske hise
  Aspekti med planeti
  Pomembne tocke
  Popravi podatke

  Če klikneš na položaji planetov, ti bo ven zmetalo za vse planete, v katerih hišah jih imaš. Pa tudi to, v katerih znamenjih imaš katere hiše in tudi vse aspekte, ki jih tvoji planeti delajo.

 63. webmaher said

  jap no, sej to sem že naredu, saj veš da vse pike in vejce preberem 😆

 64. zogca said

  Ko vse to izpolniš, ko te vrže na tisto stran, ko potem klikneš na položaji planetov, dobiš ven tabelo in v tej tabeli so tudi hiše. Za vse planete. Boljše ne znam razložiti, ker sem že na smrt zaspana. Malo se še drogiram s Srečkom Šojićem, ampak obstaja nevarnost, da bo za mizo zaspala. Letos prav čutim spomladansko utrujenost ali kaj že čutim, zadnje dni sem blazno zaspana.

 65. webmaher said

  Ljudje, rojeni v tem znamenju, so zaletavi in povrni, hitri, spretni in okretni, so izredni govorci in dobri trgovci, pa tudi zelo dobri vozniki, ko/ce enkrat umirijo svojo hitrost in se naucijo premisljenosti, koncentracije, usmerjene akcije in pozornosti.

  Tu je Luna doma, zato so ljudje s takim polozajem Lune zelo obcutljivi na zunanje vplive in negativne vibracije drugih in okolja; njihovi vtisi so namrec mocni, zato hitro menjajo razpolozenje in so za druge vcasih muhasti in nerazumljivi. Imajo mocno energijo, tudi ce so nezni, tihi in umirjeni. Ce so dobre volje, so zelo duhoviti (imajo namrec dober, a vcasih nenavaden smisel za humor), zabavni, prijetni, socutni in topli, ce pa so nerazpolozeni, je jasno, da se vsi okoli njih pocutijo slabo.

  To je clovek, ki se najbolje izrazi skozi delo; prek necesa, kar ima materialen in fizicen smisel. Zato nenehno pospravlja, se ukvarja z vec posli naenkrat, resuje krizanke, siva – skratka, njegov razum in tudi in predvsem roke morajo biti ves cas zaposleni z ustvarjanjem necesa konstruktivnega, popolnejsega, boljsega.

  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

 66. webmaher said

  vreme je res bog pomagej, kaj češ tudi take dneve je treba skoz dat, saj bo kmalu boljše 😆

 67. zogca said

  Ne, saj meni ni nič hudega, jaz se zadnjih deset dni čustveno odlično počutim in sem super volje, samo preveč zaspana.

  Aha, prvo stran si odprl, zdaj moraš pa samo še en korak narediti.

  Si mi tisto pripel kot uganko?

  Tole, kar si kopiral, je ziher Sonce v znaku dvojčkov, Luna v znaku raka, tretje pa … Kaj, ascendent v devici? Mogoče kozorogu?

 68. webmaher said

  sedi pet Žogca :mrgreen:
  ti si vse uganila a tisti, ki je pisal je bolj malo uganil :mrgreen:

 69. zogca said

  Mi boš enkrat dal celo karto za pogledat in te bom “prebrala”, boš videla. Drugače pa ja, kot smo zgoraj ugotovili, opisi na angleških straneh so mnogooooo boljši od teh na slovenskih. Tudi jaz za učenje kupujem izključno angleške oziroma ameriške knjige. Tisto zgoraj je tudi meni trapasto. Napišeš par stavkov o enem znamenju in od teh par stavkov je polovica besed namenjena temu, kako naj bi nekdo vozil. 🙄 Drugače pa jaz dvojčke dobro poznam in preučujem. 😉

  Šibam spat, ne morem več.

 70. webmaher said

  Lahko noč, tudi jaz mam dost 🙂

 71. Šnuja said

  Se bom že naučila..

  Šef pa – venera v levu…

 72. Jaka said

  Zogca, dost dela mam, pa manj visim na forumih, pa podobnih zadevah..

 73. lynx said

  A da tudi v isti hiši jo imava…..Venero, zanimivo tole, a-a Lynx?!

  Ni mi prav jasno. Ali ni vsak planet avtomatsko v svoji hiši? Potem razlaga slednjih nima pomena?

 74. lynx said

  Mislim, če je Venera v strelcu in strelec v deveti hiši, je Venera v deveti hiši. Zdi se mi preveč enostavno in ne preveč smiselno.

 75. zogca said

  Lucky you!!! Ampak to že dolgo vemo, da si ti imela srečo in da je šef super.

  Šef pa – venera v levu…

 76. zogca said

  Kje pa! Ljudje imajo Venero v vseh mogočih hišah, torej v vseh dvanajstih. Vama dvema pač Venera v strelcu pač pade v hišo, ki je drugače strelčeva. Moja Venera v škorpijonu je na primer v sedmi hiši, ki je sicer hiša tehtnice, hiša odnosov in če hočeš tudi zakona.

  Ali ni vsak planet avtomatsko v svoji hiši? Potem razlaga slednjih nima pomena?

 77. zogca said

  A še koga tako zelo zebe? Tale pomlad je hudičevo mrzla.

 78. Tana said

  A še koga tako zelo zebe? Tale pomlad je hudičevo mrzla.

  Zebe, zebe… smrkam, da je joj.

  A je že pomlad? Nič prave toplote ni čutit 🙂

 79. zogca said

  Okej, nisem edina. Ko sem se jaz zjutraj zbudila, sem se še eno uro tresla, prav tresla od mraza.

 80. maxi said

  Mislim, če je Venera v strelcu in strelec v deveti hiši, je Venera v deveti hiši. Zdi se mi preveč enostavno in ne preveč smiselno.

  Lynx vse kar je enostavno je smiselno; to je ja moška filozofija:)

 81. zogca said

  Če lynx slučajno ne mara enostavnega, mu lahko dam material za zapletanje.

  Njegova Venera dela kvadrat z Uranom.

  Njegova Venera dela kvadrat tudi s Plutonom.

  Njegova Venera dela še kvadrat s Kironom.

  In polkvadrat z Neptunom.

  Naenkrat zadeva ni več čisto nič enostavna. Pa tudi njegova Venera se ne izkaže za čisto nič simpl.

  To je tipičen primer, kako tisto zgoraj napisano ni dovolj.

  Na primer, jaz imam verjetno najtežjo Venero, kar jih lahko imaš. Ampak moja Venera ni slabo postavljena na karti. On ima izi Venero, zato pa zelo afliktirano.

 82. webmaher said

  Toplo res ni ampak če ni boljšega 5X20 počepov in 5X10 sklec kar pomaga :mrgreen:

 83. webmaher said

  Maxi a te za ta sladke, ti pa tvoja ženska filozofija :mrgreen:

 84. webmaher said

  afliktirano=aficirano 🙄

 85. zogca said

  Za aficirano pa prvič slišim.

 86. zogca said

  Affliction

  A planet is afflicted when it is unfavourably aspected.

  Unfavorable planetary aspect: Squares, Oppositions and Quincunxes.

  http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20080220042349AAFT06t

 87. webmaher said

  afliktirano ni slovenska beseda ali pač 🙄

 88. zogca said

  Reciva, da je na silo poslovenjena. Zelo na silo.

  Visim na Amazonu in zapravljam. 🙂

 89. zogca said

  Kupljeni še dve knjigi.

  Transits And Solar Returns; A New System of Analysis for Two Ancient Methods – Ciro Discepolo

  Chart Interpretation Handbook: Guidelines for Understanding the Essentials of the Birth Chart
  – Stephen Arroyo

  Novih 800 strani za prežvečit. 🙂

 90. webmaher said

  vsaka čast, čist si not padla 😆

 91. zogca said

  Si prebral o moji Veneri? Vse, kar delam, delam s strastjo. Trenutno je to pač moja strast.

 92. zogca said

  … je pač to moja strast.

  Uboga slovenščina, kaj delam z njo. 🙄

 93. zogca said

  Prišla domov z babjega žura (blazno luštno je bilo) in vidim, da ste ves večer štrajkali. 😦

 94. lynx said

  Lynx vse kar je enostavno je smiselno; to je ja moška filozofija:)

  Enostavno je smiselno, če ni brez pomena, ampak jaz sem gledal napačno (spodnjo z rimskimi številkami) tabelo in slučajno je pri meni izid vedno 9. hiša. Zato sem mislil, da velja za vse tako.
  Ja Maxi, moški za razliko od žensk kompliciramo le tam, kjer je to nujno potrebno. 😉

  Če lynx slučajno ne mara enostavnega, mu lahko dam material za zapletanje.

  In kaj naj zdaj z vsemi temi kvadrati?

  Uboga slovenščina, kaj delam z njo.

  Tudi tole je ena izmed cvetk: Venera od ovna do ribi! 🙂

 95. zogca said

  Zakaj naj bi bila to cvetka? Znamenju se dejansko reče ribi. Ne ribe, ribi. Dve ribi sta. In reče se v znamenju ribi.

  Tudi tole je ena izmed cvetk: Venera od ovna do ribi!

 96. zogca said

  Živeti je treba z njimi. Prepričana sem, da če bi šla raziskovat tvojo ljubezensko zgodovino, bi ugotovila, da so bili aktivirani, ko so se dogajale ključne negativne stvari.

  In kaj naj zdaj z vsemi temi kvadrati?

 97. lynx said

  Zakaj naj bi bila to cvetka? Znamenju se dejansko reče ribi. Ne ribe, ribi. Dve ribi sta. In reče se v znamenju ribi.

  To že. Ampak tudi množinske samostalnike moramo sklanjati. Uporabiti moramo rodilnik in se vprašati do koga ali česa, torej do rib.

  Živeti je treba z njimi. Prepričana sem, da če bi šla raziskovat tvojo ljubezensko zgodovino, bi ugotovila, da so bili aktivirani, ko so se dogajale ključne negativne stvari.

  Razišči in pošlji podatke.

 98. zogca said

  Ribi množinski samostalnik?

  Riba – ribi – ribe.

  Ribi je dvojina od riba.

  To je Venera, ki se nahaja v znaki dveh rib, torej v znaku ribi.

  Ali pa jaz nič več ne vem.

  Dopuščam možnost, da sem totalno sfalila.

  Kolikor sem jaz brala slovenske astrološke knjige (skoraj nič, ker berem samo ameriške in angleške), se uporablja Sonce v ribi, Luna v ribi, Venera v ribi …

  Ampak tudi množinske samostalnike moramo sklanjati. Uporabiti moramo rodilnik in se vprašati do koga ali česa, torej do rib.

 99. zogca said

  Bom.

  Razišči in pošlji podatke.

 100. zogca said

  Okej, tukaj imaš tri datume, ko je Pluton delal konjunkcijo s tvojo afliktirano Venero. Trije datumi so zato, ker je bil vmes retrograden in se je je zato dotaknil trikrat. Ponavadi ob drugem dotiku udari najbolj silovito.

  24. januar 2005

  1. junij 2005

  24. november 2005

  Si se ti slučajno tistega leta ločil?

 101. lynx said

  Ribi množinski samostalnik?

  Riba – ribi – ribe.

  Ribi je dvojina od riba.

  To je Venera, ki se nahaja v znaki dveh rib, torej v znaku ribi.

  Ali pa jaz nič več ne vem.

  Dopuščam možnost, da sem totalno sfalila.

  Kolikor sem jaz brala slovenske astrološke knjige (skoraj nič, ker berem samo ameriške in angleške), se uporablja Sonce v ribi, Luna v ribi, Venera v ribi …

  Pravzaprav je res dvojinski, a to ničesar ne spremeni. Ker je to specifičen primer, dopuščam možnost, da v slovenskih astroloških knjigah znaka “ribi” ne sklanjajo, sicer bi moralo biti Sonce v ribah.

  Si se ti slučajno tistega leta ločil?

  Ne. In nič kaj znani mi niso datumi. Bi bilo pa zanimivo vedeti, če se je takrat dogajalo kaj posebnega.

 102. zogca said

  Ampak sta samo dve ribi.

  biti Sonce v ribah.

 103. zogca said

  Lej, jaz nisem noben stručko in se še učim, na takšen način se najlepše naučiš, ko gledaš karte in ti ljudje povedo, kaj se jim je takrat dogajalo. Videla sem, da se jih je kar nekaj ločilo, ki jim je Pluton prišel na Venero. Videla pa sem tudi druge stvari, ki so se takrat dogajale. Da se nekomu takrat ni nič dogajalo, mi je pa nenavadno. Še posebej, ker je tvoja Venera že v samem štartu zelo afliktirana, brez dvoma v tvoji karti najslabše postavljen planet. Plus, malo pred tem (mogoče leto, pol leta, ker zdaj pa nimam odprtega programa in govorim na pamet), si imel Urana na Marsu, Mars je bil na Saturnu …

  Da se ob takšnih aspektih ne dogaja čisto nič, se mi zdi pa skoraj nemogoče. Razen če si ti eden tistih (procent ali dva), na katerih progresije in tranziti ne delajo, v tem primeru bi bilo pa treba gledati direkcije, solarce in še kaj.

  Ne. In nič kaj znani mi niso datumi. Bi bilo pa zanimivo vedeti, če se je takrat dogajalo kaj posebnega.

 104. lynx said

  Ampak sta samo dve ribi.

  Kdo ali kaj? Ribi (dve)
  Koga ali česa? Rib (dveh) Od ovna do rib
  Komu ali čemu? Ribam (dvem)
  Koga ali kaj? Ribi (dve)
  Pri kom ali pri čem? Pri ribah (dveh) Sonce v ribah
  S kom ali s čim? Z ribama (dvema)
  😉

  Lej, jaz nisem noben stručko in se še učim, na takšen način se najlepše naučiš, ko gledaš karte in ti ljudje povedo, kaj se jim je takrat dogajalo. Videla sem, da se jih je kar nekaj ločilo, ki jim je Pluton prišel na Venero. Videla pa sem tudi druge stvari, ki so se takrat dogajale. Da se nekomu takrat ni nič dogajalo, mi je pa nenavadno. Še posebej, ker je tvoja Venera že v samem štartu zelo afliktirana, brez dvoma v tvoji karti najslabše postavljen planet. Plus, malo pred tem (mogoče leto, pol leta, ker zdaj pa nimam odprtega programa in govorim na pamet), si imel Urana na Marsu, Mars je bil na Saturnu …

  Da se ob takšnih aspektih ne dogaja čisto nič, se mi zdi pa skoraj nemogoče. Razen če si ti eden tistih (procent ali dva), na katerih progresije in tranziti ne delajo, v tem primeru bi bilo pa treba gledati direkcije, solarce in še kaj.

  Pravzaprav sem imel glede tega največje deviacije 2004 in 2006.

 105. zogca said

  Za tisto zgoraj prosim za pomoč lektorje.

  Kar pa se karte tiče …

  Če si imela največje deviacije, potem se ni dogajalo nič.

  Spustim skozi aspekte za ta tri leta, 2004, 2005 in 2006?

  Ravno delam domačo nalogo za šolo. Psssst, bi morala delati službene zadeve.

 106. lynx said

  Spustim skozi aspekte za ta tri leta, 2004, 2005 in 2006?

  Seveda. Saj šefica ne vidi.

 107. zogca said

  Vidi res ne, ampak … Jaz tako in tako povem, če se me vpraša. Ne delam tistega, kar bi morala, ampak nekaj drugega, saj bom, saj bom, saj bom tudi tisto, kar moram. Saj vedno vse naredim. Zelo značilno za ljudi z Uranom v šesti hiši. Vedno zamudijo v službo. Ji pa ni težko prileteti ob najbolj nemogočih urah, ob enih ponoči, če je treba ali delati cel vikend. Vse je to malo ekscentrično. Če je šefu do rezultatov, to prenaša. Če mu je do reda, s takšnim, kot sem jaz, sploh nima kaj početi.

  Bom spustila skozi, samo prej naredim še svojo domačo nalogo. Ker zdaj sem dvakrat prišla v šolo brez naloge.

  Seveda. Saj šefica ne vidi.

 108. webmaher said

  Žogca je preveč not padla :mrgreen:
  Lynxu pa dve ornk ribi da bo mir 😆

 109. zogca said

  Žogca je lačna.

 110. webmaher said

  izvoli pol pice, še sreča da sem jo prišparal 😆

 111. zogca said

  Ha ha ha. Imam nek kompot doma in to je vse. Odkar sem se deset dni nazaj vrnila domov, sploh nisem šla v tisti pravi šoping in hladilnik imam čisto prazen (če odštejeva šveps in kečap), omare pa tudi. Kar je na nek način dobro, če me ne bo zamikalo, da bi klicala kakšen halo karkoli že. Bi bilo bolje, če ne bi.

 112. happyone said

  Če vas že berem…potem bom tudi poskusila pomagati…
  http://besana.amebis.si/pregibanje/
  Vtipkaš besedo “riba” and the winner is Žogca.

 113. zogca said

  Hvala ti!

  Ne za winner, ampak za to, da bom tudi v prihodnje pisala prav. Ker naslednji teden bo še Mars, potem Luno in tako naprej … Ne bi želela, da bi bilo vse narobe.

 114. webmaher said

  pol pice imam še vedno, za hude čase 😆

 115. zogca said

  Ti časi bi morali biti pa res hudi, da bi jaz jedla tako staro pico. 😉

 116. lynx said

  Vtipkaš besedo “riba” and the winner is Žogca.

  Ob predpostavki da pravilno bereš, ugotoviš, da je winner Lynx.
  Sicer sem tudi jaz pri dajalniku naredil napako, kar pa za omenjene stavke nima pomena.

 117. zogca said

  Lynx, to ni znak stotih rib, ampak SAMO dveh.

 118. balonka said

  Evo, tukaj ena venera v ovnu, s soncem v ovnu, asc škorpijon.

  Bo kar precej držalo, jaz se moram kar naprej spodbujat, da delujem bolj žensko. V smislu, da mi gre pogosto na živce preveč osladno obnašanje. Punce se pogosto čisto spremenijo, če so zraven moški. Do ene mere sprejemljivo, če je pa preveč, je pa to težko gledat in poslušat.
  Mislim, da za venere v ovnu res velja: brez okolišenja do cilja. Čeprav se znam umaknit, če začutim samo slutnjo nesprejetosti. Nikoli se ne vsiljujem.
  Nikakor nimam razumevanja za npr.Julijo od Romea. Vse tisto ohanje in ahanje. Pa sem bila že hudičevo razočarana in na tleh. Bolelo ene dva dni, potem pa nekako naprej. Pogosto rečem, da smo ljudje pač različni, potem pa ugotavljam, da bi se morala to predvsem sama naučiti. Biti bolj tolerantna in strpna in potrpežljiva, ker nismo vsi narejeno pe enem kopitu.

  Ma ja, saj je tale moja venera kar super, komaj čakam na mars (moj je v strelcu).

 119. lynx said

  Lynx, to ni znak stotih rib, ampak SAMO dveh.

  Prekopirano iz besane amebisa:

  dvojina

  imenovalnik ribi samo dve!
  rodilnik rib
  dajalnik ribama
  tožilnik ribi
  mestnik ribah
  orodnik ribama

  Zdaj verjameš ali se greš stavit?

 120. lynx said

  Enako se napiše Od ovna do dveh rib, kot Od ovna do stotih rib.

 121. zogca said

  Divje. 😉 Ne, hecam se, ampak res veliko Marsove energije.

  Evo, tukaj ena venera v ovnu, s soncem v ovnu, asc škorpijon.

 122. zogca said

  Ohanje in ahanje, pri meni v zadnjem primeru …

  Venera v škorpijonu, potem pa še nežna Luna v raku …

  Kaj naj ti rečem?

  Plus moj polkvadrat Jupitra in Lune, ki je pa opisan takole:

  You tend to dramatize your emotional state. When things are
  going pretty well, you’re in ecstasy-and when things are not all
  they might be, it’s the worst despair that ever struck mankind.
  People may find you a bit self-absorbed or inflated at times.

  Nikakor nimam razumevanja za npr.Julijo od Romea. Vse tisto ohanje in ahanje.

  Bolelo ene dva dni, potem pa nekako naprej.

 123. zogca said

  Se bom kar vnaprej opravičila, ker mogoče boste čakali dva, tri dni dlje, kot sem sprva mislila. Mogoče bom šla med vikendom na dvodnevni izlet in med vikendom sem sicer mislila pisati Marsa. Če ne bo v nedeljo, bo pa v torek. Bo pa zagotovo. 🙂

  komaj čakam na mars (moj je v strelcu).

 124. zogca said

  Kaj, do koga ali kaj ali do koga ali česa? Rodilnik ali tožilnik?

  Zdaj verjameš ali se greš stavit?

 125. romeno said

  Kako čakat? Ne moreš no. Jaz pa že zdaj bolj malo spim 😆 in sanjam planete 😆

 126. zogca said

  Odkar sem videla vremensko napoved, se mi zdi, da ne bo treba nič čakati. V soboto bo lilo kot iz škafa.

 127. romeno said

  V soboto goduje Zofija, tako da je dež skoraj obvezen 🙂

 128. zogca said

  Veš, koliko kapelj je narisanih? Maksimum.

  O tej Zofi pa nič ne vem.

 129. romeno said

  Vem sem tudi sam imel načrte za v soboto.

  Po stari vraži mora Zofka poscati. Če se to zgodi potem bo lepo poletje.
  Kaj je en dan v primerjavi s celim poletjem 🙂

 130. zogca said

  Jaz sem naprej hotela k Izbrani. Potem sem slišala za en super dvodnevni izlet in sem si rekla, da grem, ampak tole s tem dežjem … Je najbolje, da se zavlečem noter. Tako in tako bi čez vikend morala narediti še ene stvari za službo. Pa jih bom. 😉

 131. lynx said

  Kaj, do koga ali kaj ali do koga ali česa? Rodilnik ali tožilnik?

  Do česa si prišla, ali do kaj si prišla?
  Absolutno rodilnik.

  Dobro jutro:

 132. zogca said

  Dobro jutro. Prišla nikamor. 😉

 133. lynx said

  Prišla nikamor.

  Še boš. 🙂

 134. zogca said

  Sestra moje prijateljice je slavistka. Jo bom vprašala.

 135. lynx said

  http://www.prerokovanje.si/venera-v-znamenju

  http://www.lunin.net/horoskop/sonceribi.php

 136. zogca said

  Bom jaz raje vprašala slavistko. 😉

 137. zogca said

  Komaj čakam, da grem popoldne v šolo. Prav komaj čakam.

 138. webmaher said

  in te še ni iz šole kaj 😆

 139. zogca said

  Kako me ni? Saj sem na zgornji temi pisala že ob desetih. Prišla sem iz šole, normalno, da sem.

 140. zogca said

  http://www.cafeastrology.com/articles/lovesexsecrets_venussigns.html

  http://www.cafeastrology.com/articles/lovesexsecrets_venuspg2.html

 141. zogca said

  Prišlo mi je pod nos, da tale pesem najlepše opiše Venero v škorpijonu. Tako po besedilu kot bo glasni in samem načinu petja.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: