Žogca v ofsajdu

In nič več v pričakovanju sodniške piščalke

Vsak kurnik svoja občina?

Posted by zogca na marec 31, 2010

Ste gledali tisto epizodo Nadrealistov, v kateri je najprej vsaka ulica postala svoja država, potem vsak blok, nakar je državnost dobilo vsako nadstropje, seveda je potem moralo vsako stanovanje biti samostojno in na koncu … Na koncu so bile meje že znotraj stanovanj in na poti do stranišča je bilo treba pokazati potni list in se podvreči carinski kontroli. Država stane. Manjša kot je, več stane. Ne stane pa samo država, stanejo tudi občine. Danes sem v eni izmed informativnih oddaj poslušala, koliko nas bosta stali dve novi občini, ampak priznam, številko sem že pozabila. Novi občini se bosta pridružili obstoječim 210-im. In koliko teh občin se preživlja samih? Ko sem zadnjikrat brala statistiko, je bila porazna. Te občine je bilo mogoče prešteti na prste ene roke. Mah, naj ima vsak kurnik svojo občino. Saj gre samo za denar, tega pa imamo tako in tako preveč. Ali pač?

Advertisements

14 komentarjev to “Vsak kurnik svoja občina?”

 1. romeno said

  Mah, naj ima vsak kurnik svojo občino. Saj gre samo za denar, tega pa imamo tako in tako preveč.

  Se ti zdi?

 2. romeno said

  http://www.siol.net/gospodarstvo/2010/03/grep_naj_bi_podpisal_pogodbo_za_150_milijonov_evrov_posojila.aspx

 3. zogca said

  I love irony. 🙂

  Se ti zdi?

 4. zogca said

  Tale link v komentarju številka dne – moj problem je, da sem jaz vedno bila za stadion, govorila o stadionu od nekdaj, se veselila stadiona. Je pa res, da zadeva v tem trenutku izpade zelo slabega okusa, ker v tej bedi in revščini … Pa saj, takšni projekti ponavadi dvignejo gor gospodarstvo, ampak ne v tem našem kaosu, to pa ne. Ko oni spodaj od onega zgoraj ne dobi nič. In vse, kar se gradi, se gradi na ta sistem. Ta dobi projekt, ta vzame podizvajalce, poidzvajalci vzamejo podizvajalce, ti spet svoje podizvajalce, tam do dvajsetega v verigi. Plačilan disciplina na psu in je jasno, da oni spodaj ne dobijo nič in propadajo še bolj, kot so že propadali.

 5. webmaher said

  pušo v roke in vzet kar je tvojega :mrgreen:

 6. cija said

  Čakaj, to ni še nič. Pridejo pokrajine. Jih bo skoraj toliko, kot občin, financirali pa jih bomo… mi, a ne… In vsakih pet let bodo tri nove pokrajine, ker si Franclji iz Zgornjega Kašlja ne morejo predstavljati, da bi bili v isti pokrajini, kot dolgoletni zapriseženi sovražniki, Janezi iz Spodnjega Kašlja.

 7. zogca said

  Saj, ker temu ni konca. Kolikor je meni znano stanje duha pri nas, se bo to cepilo in razcepljevalo. In kot jaz vedno govorim, meni sploh ni jasno, kako ta država finančno zdrži. Verjetno se bo zelo kmalu videlo, da sploh ne zdrži.

  Čakaj, to ni še nič. Pridejo pokrajine. Jih bo skoraj toliko, kot občin, financirali pa jih bomo… mi, a ne… In vsakih pet let bodo tri nove pokrajine, ker si Franclji iz Zgornjega Kašlja ne morejo predstavljati, da bi bili v isti pokrajini, kot dolgoletni zapriseženi sovražniki, Janezi iz Spodnjega Kašlja.

 8. Janis said

  Za Slovenijo bi bilo 50 občin več kot preveč. Po najbolj zdravi pameti, ki je itak nismo sposobni, pa bi morali imeti 30 občin in 3 pokrajine.

 9. zogca said

  Se čisto strinjam. In s številkami in z odsotnosti zdrave pameti. Pri Ljubljani je ena mini občina (v bistvu jih je več, ampak to poznam). Nimajo skoraj ničesar razen šole in vrtca, ampak občina so in so bili zelo za, mah, ne bo njih Ljubljana izkoriščala. Nimajo nič, ampak par ljudi ima pa v tej občini zelo dobre službe.

 10. Nevenka said

  Kaj nismo drobili Slovenije samo zaradi črpanja evropskih sredstev?

 11. zogca said

  Kako?

 12. zogca said

  Pa imamo nov škandal. 😉

  S Kresalovo v avtu divjal 200 km/h

  http://24ur.com/novice/slovenija/s-kresalovo-v-avtu-divjal-200-km-h.html

 13. trnovčanka said

  Za Slovenijo bi bilo 50 občin več kot preveč. Po najbolj zdravi pameti, ki je itak nismo sposobni, pa bi morali imeti 30 občin in 3 pokrajine.

  Podpišem! Ampak ne, oni sanjajo o 14tih pokrajinah, čeprav vsa stroka tuli največ 6. Pa še tiste občine, ki so kao sposobne skrbeti same zase so zadolžene do amena. Pišuka, saj imamo dobre strokovnjake na tem področju (Vlaj, Šmidovnik, Ribičič,…), samo poslušat jih pa ne pride v poštev ali kako?

 14. zogca said

  Lepo je rekel moj najljubši profesor Grad na prvem predavanju iz ustavnega prava: “Ga ni bilo zakona, ki ga politiki ne bi uničili.” Tukaj velja isto.

  Mogoče sem falila naslov in bi morala dati – vsak kurnik svoja pokrajina.

  Škoda, da nikakor ne morem najti tiste epizode Nadrealistov, tiste, ki sem jo zgoraj omenila. Mi je pa za vedno ostala v spominu. So true, so true.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: