Žogca v ofsajdu

In nič več v pričakovanju sodniške piščalke

Športni uspehi po slovensko!

Posted by zogca na marec 6, 2010

Upam, da ne pričakujete, da boste po branju te objave vedeli kaj več kot prej, kajti utegnete biti razočarani. Tudi sama namreč ne vem kaj dosti. Mimogrede sem včeraj slišala, da Tina Maze grozi, da ne bo več tekmovala za Slovenijo, ker naj bi dobila premalo denarja. Danes menda sploh ni nastopila. In potem so tukaj še nogometaši. Oni niso dobili premalo denarja, le menijo, da bi ga lahko dobili še več. Predsednik NZS Ivan Simič je že ponudil odstop. Če sem iskrena, sploh ne vem, kaj naj si mislim o vseh teh zdrahah. Povsem človeško je, da človek želi več. Človeško je tudi, da zahteva več, če meni, da si je to s svojim trudom in uspehi zaslužil. Kar se mene tiče, jaz Tini ne bi prav nič zamerila, če bi šla tekmovat za drugo državo. Nogometaši nimajo te možnosti, ampak hej, oni v svojih klubih zaslužijo dovolj denarja, tako da … Če ga tam ne zaslužijo dovolj, potem se očitno cenijo bolj, kot jih ceni tržišče. Veste, kaj me je v vsej tej zdrahariji najbolj zmotilo? Da naj bi zdaj Slovenci zbirali denar za Tino. Menda že obstaja temu namenjena skupina na Facebooku. Mali ljudje, ki imajo bedne plače in živijo iz rok v usta, bodo zbirali denar za dobitnico dveh medalj na olimpijskih igrah? To pa je zame patetika in patetike ne maram. Sploh ne vem več, ali je pametno, da se veselimo športnih uspehov, kajti kot po pravilu so njihova posledica potem zdrahe.

Advertisements

50 komentarjev to “Športni uspehi po slovensko!”

 1. romeno said

  Saj, ko je bil potres na Haitiju je tudi slovenski Unicef v tednu dni zbrali več denarja, kot ga je donirala vlada 🙂

 2. zogca said

  Vem, ampak ni isto zbirati denar za reveže, ki so ostali brez vsega in zbirati denar za športnika na vrhuncu kariere. V končni fazi, menda so ali naj bi vsaj po logiki stvari bili hujši socialni primeri tisti športniki, ki so ravno tako vse vložili v šport, pa žal nikoli niso imeli večjih uspehov.

 3. vlatka said

  žogca,

  BRAVO, BRAVO!!!!!!!

  In še enkrat: BRAVO; BRAVO!!!

  P.S.

  Vsak opravlja svoj po-klic. (Tina ga in je dobra. A predvsem zase. Ti pa jaz in še en milijon in devetsto tisoč slovencev, nimamo nič od tega.)

  Tudi ti ga. Zase, a tudi za druge, ki imajo nekaj od tega.To vem.

  Tudi jaz ga zato, da imajo drugi nekaj od mene. Ne zgolj samo zase.

  Torej?

  Če je Tina to naredila, je to čisto izsiljevanje. Saj smuča zase in ne zaradi drugih!!

  Se strinjaš?

 4. zogca said

  Lej, ona s svojimi uspehi seveda naredi tudi veliko za Slovenijo, ampak če misli, da tukaj dobi premalo, ima po moje vsako pravico, da gre drugam in poskusi iztržiti več. Z moje strani ne bo nobene zamere. Denarja pa zanjo ne mislim zbirati, ker se mi zdi, da ga je marsikdo veliko bolj potreben.

 5. webmaher said

  stvar je jasna ko jebeli dan: Tina naj gre smučat za drugo državo, nogometaše pa bi jaz vse zamenjal in poslal čisto drugo ekipo v Afriko…

 6. zogca said

  Kje bi našel drugo ekipo? Oziroma bolje, kje bi našel vsaj približno tako dobro ekipo?

  nogometaše pa bi jaz vse zamenjal in poslal čisto drugo ekipo v Afriko…

 7. zogca said

  Spor med SZS in Tino Maze – simptom majhnosti slovenskega značaja

  http://rado.blog.siol.net/2010/03/06/spor-med-szs-in-tino-maze-simptom-majhnosti-slovenskega-znacaja/

 8. webmaher said

  to nima veze, lahko bi poslal kar mlado reprezentanco pa je…zdej je kot kaže vse potihnilo..če se bodo zmenili in se bo Koren opravičil Simiču potem prav, bom navijal za njih kot da nič ni bilo….v nasprotnem primeru pa ko jih jebe, ja točno tko , ko jih jebe… kar se pa Tine tiče bom pa navijal za njo do konca pol pa če vozi koj za Kajmanske otoke 😆

 9. zogca said

  In res lahko smuča samo za kakšno eksotično državo. Zakaj bi jo vzeli Avstrijci, Švedi, Švicarji, Italijani, Norvežani? Saj imajo dovolj svojih. In če so pol toliko nestrpni do tujcev, kot znamo to biti mi v Sloveniji …

 10. webmaher said

  Hja, vzeli bi jo zdaj lahko vsi, saj je sposobna v naslednjih treh letih osvojiti Skupni seštevek Svetovnega pokala…ja pa seveda največja verjetnost za makaronarje zaradi Massija…nenazadnje se lahko tudi poročita, če bi to pospešilo zadevo, če bo pa treba čakat pa vmes naredita še kakega bodočega šampiona in šampionko pa je :mrgreen:

 11. maxi said

  Lej, ona s svojimi uspehi seveda naredi tudi veliko za Slovenijo, ampak če misli, da tukaj dobi premalo, ima po moje vsako pravico, da gre drugam in poskusi iztržiti več. Z moje strani ne bo nobene zamere.

  Podpišem!

 12. Andrej34 said

  Takole je.
  Tina hoče 180.000 evrov od smučarske zveze.
  Srebrna medalja je vredna 30.000 evrov. Toliko dobi v Sloveniji.

  Vse premije in ostali prihodki (od reklam)pripadajo njej in njeni ekipi.

  Glede smučanja za drugo državo pa je takole – takšna so pravila:

  1. Moraš imeti državljanstvo države za katero nastopaš.(za Italjansko državljanstvo bi to lahko hitro rešila z poroko z Massijem, ki je neki zamejski slovenec in ima italjansko državljanstvo … mimgrede: tip mi je zelo sumljiv – tako in drugače)
  2. Dve leti moraš imeti stalno prebivališče v tisti državi (tega Tina nima)
  3. Ko to dvoje zgoraj uresničiš, lahko začneš tekmovati za drugo državo, s tem da se ti zbrišejo vse FIS točke in začneš tekmovati na repu – štartaš med zadnjimi.

  To da bi ona tekmovala za drugo državo je tralala
  In to, da bi ji tam kar “zalagali” z denarjem … je še večji tralala …

  Glede fuzbalerjev.
  Jaz bi jih zamenjal, prasce povampirjene!
  Pa naj gre mlada reprezentanca!

  Namesto, da bi se pripravljali in poskusili čim bolje igrati, pustiti dober vtis in dobiti kakšno dobro pogodbo (igrajo recimo z Angleži – šefi in trenerji vseh angleških klubov bodo gledali to tekmo …), se kregajo in izsiljujejo … od zadaj pa Zahović (z nekimi direktorskimi ambicijami) kuri in meša drek … enkrat ga je že in očitno mu ni bilo dosti.

  Pa da je kdo kaj naredil za Slovenijo … to je samo fraza za molzenje denarja.

  Pred leti sta se dva pizdila, da rabimo stadion, kaka sramota, da ga nimamo … pa sem ju čisto mirno vprašal, kaj bi ona ali njihove družine imela od tega.

  In sta utihnila. Bila sta čisto tiho.

  In še malo v razmislek:
  Kaj bomo vsi imeli od tega, če Slovenija zmaga na Evroviziji?

  Zvišanje RTV naročnine!
  Samo to in nič več.

 13. zogca said

  Zakaj?

  tip mi je zelo sumljiv – tako in drugače

 14. zogca said

  Jaz se s tem ne strinjam. Rešitev se skriva drugje. Vsakega posebej se vpraša greš – ne greš. Grem stavit, kar imam, da nihče ne bo rekel, da ne gre. Nihče ni tako neumen. Svetovno prvenstno je najboljša možna priložnost, da se dobro prodaš v dober klub. Nihče pri zdravi pameti te priložnosti ne bo hotel zamuditi.

  Glede fuzbalerjev.
  Jaz bi jih zamenjal, prasce povampirjene!
  Pa naj gre mlada reprezentanca!

 15. Janis said

  Sploh ne vem več, ali je pametno, da se veselimo športnih uspehov, kajti kot po pravilu so njihova posledica potem zdrahe.

  Jaz stojim za svojim mnenjem, da smo Slovenci zato, ker smo v osnovi presran hlapčevski narod, žal veliko bolj alergični na tiste, ki se glasno borijo za svoje pravice in interese, kot pa na krivico in barabarije, katerih žrtve smo konec koncev vsi davkoplačevalci. Če boš v Sloveniji vstal in jasno in glasno rekel, da nekaj zahtevaš, bodo najprej po tebi planili tisti, ki bi te po vsej normalni logiki morali podpirati. Meni se zdi prav, da si je Tina postavila ceno – tudi posledice te zahteve bo pač morala nositi sama in zelo verjeten razplet je, da bo morala popustiti in bo dobila precej manj od zahtevanega, ampak še zmeraj več kot sedaj. In bo volk sit in koza cela. Če bo hotela z glavo skozi zid, si bo glavo pač razbila in bo morda ostala brez vsega, ker bo za Slovenijo predraga, za tujino pa premalo zanimiva ali dosegljiva. Njena odločitev, njena odgovornost. Slovenci pa Tini zamerijo že to, da si je sploh upala postaviti ceno. Izključno zaradi te poteze jo sedaj pljuvajo kot “razvajeno smrkljo”, “vase zaljubljeno” in ne vem kaj še vse. Jaz čisto verjamem, da ima Tina naporen karakter in da ni naslednja kandidatka za mater Terezo, zdi se mi pa nezaslišano, da te “ljudstvo” obsoja, ker se jasno in glasno boriš za svoje interese – kdo se pa bo, če se ne boš sam?

 16. zogca said

  Lej, jaz osebno nimam nič proti temu, da ona zahteva, je pa vprašanje, koliko so njene zahteve utemeljene. Zahtevaš vedno lahko (je res, eni ti potem to tudi zamerijo, ampak briga te), drugo pa je, ali to lahko tudi dobiš.

  Če boš v Sloveniji vstal in jasno in glasno rekel, da nekaj zahtevaš, bodo najprej po tebi planili tisti, ki bi te po vsej normalni logiki morali podpirati.

 17. zogca said

  Predvidevam in upam, da punca to ve. Na zvezo to gotovo vedo.

  Če bo hotela z glavo skozi zid, si bo glavo pač razbila in bo morda ostala brez vsega, ker bo za Slovenijo predraga, za tujino pa premalo zanimiva ali dosegljiva.

 18. Andrej34 said

  Janis … ne gre za slovence itd.

  Poglej. Atlet Kosmos.
  On je zahteval do smrti povprečno slovensko plačo.
  A je to prav?
  Ležati na lovorikah, ker si osvojil medaljo in biti do konca življena preskrbljen …
  Tega nikjer v evropi ni.

  In tudi pri nas tega ni.

  In tu ni nobene fušije.

 19. zogca said

  Jaz tako razmišljam. Če je bil njegov dosežek tako velik in tako koristen, potem bodo za njegovo rento poskrbeli sponzorji. Meni osebno je noro, da bi se šli socialo za vrhunske športnike.

 20. Andrej34 said

  Glede Tine pa takole.

  Če ji ni prav … O.K. … ustanovila je svojo ekipo.
  Pravilno.
  Ni prva in edina.
  Tudi ameriški smukač Miller jo je imel.

  Od države dobi nagrade in še kaj … ostalo pa naj zasluži sama.
  Kar bo dobila, to bo imela.
  Spozorjev ni problem dobiti … od avtomobilov naprej.

  Pričakovat pa nekaj 100.000 evrov od države … ej, to je pa prveč.

  In ne nazadnje … noben športnik ne dobi toliko od države. Ali je Tina kaka izjema.

  Kaj pa Petra?

 21. Andrej34 said

  Večina vrhinskih športnikov je po športni karieri obrnila list v svojem življenju.

  Naredila fakulteto in dela.

  Mateja Svet je recimo fizioterapevtka in kot nekdanja vrhunska športnica, zagotovo ni slaba.

 22. zogca said

  Kaj pa je s Petro?

  Kaj pa Petra?

 23. maxi said

  Mislim, da pri vsem tem pozabljamo, da je v mnogih državah možno z nekaj športnimi dosežki postati hudo denarno premožen, da o slavi ne govorimo.

  Torej….respekt do vseh športnikov, tisti, ki se tega vsaj bežno dotikamo, se zavedamo, da je za tem huda disciplina,trdo garaško delo in mnogo odrekanj! Nekdo je že omenil, da je pri nas velika cena premalo plačanih športnikov majhnost države. In absolutno ne razumem problema, ki si ga delamo zaradi uspešnega individuma, ki želi pošteno plačilo za svoje delo?!

 24. Janis said

  Lej, jaz osebno nimam nič proti temu, da ona zahteva, je pa vprašanje, koliko so njene zahteve utemeljene.

  Poglej, izčiščevanje pozicij je stvar pogajanj. Če je Tina kolikor toliko pametna, je itak zavestno postavila previsoko ceno, ker na zbijanje že računa. In če je SZS pametna, so ji že itak pripravljeni ponuditi več, kot je dobivala dosedaj. Navsezadnje je tako Tini kot SZS v interesu, da Tina ostane v Sloveniji in bosta obe strani zaradi tega pripravljeni popuščati in se našli nekje vmes. Ne govorim o ekonomiji in psihologiji pogajanj, čeprav je tudi to lahko tema ločene debate. Govorim o tem, da smo Slovenci alergični na postavljanje zase in na postavljanje cene samemu sebi in da smo patološko počeni na družbene uravnilovke. Povprečen Slovenec ne more preboleti, da družba pač funkcionira po določenih načelih, med drugim tudi po tem, da izjemen dosežek, ki ga lahko naredi ena punca izmed tisočih, pač ni enak dosežku, ki ga vsak dan fura na tisoče in tisoče Slovencev. Povprečen Slovenec je zelo agresiven pri poudarjanju, da je on “ogromno dosegel brez izpostavljanja in to njemu ogromno pomeni”, ampak tudi izjemno željan družbenega trepljanja po ramenih. In to dvoje pač ne gre skupaj. Včasih je bilo preprosti kmečki ženski vsaj jasno, da ji ne bo cela Slovenija ploskala zato, ker je rodila deset otrok in kvačklala, namesto da bi šla na univerzo in dobila Nobelovo nagrado ali pa trenirala in dobila olimpijsko medaljo. Danes te pa Slovenčki hočejo prepričati, da mora biti vsak mačji prdec enakovreden Nobelovi nagradi ali olimpijski medalj.

 25. zogca said

  To je res, ampak ponavadi ta šport ni smučanje, gotovo pa ni metanje diska ali kaj je Primož metal.

  Mislim, da pri vsem tem pozabljamo, da je v mnogih državah možno z nekaj športnimi dosežki postati hudo denarno premožen, da o slavi ne govorimo.

 26. zogca said

  Ampak danes ji ni več!

  Včasih je bilo preprosti kmečki ženski vsaj jasno, da ji ne bo cela Slovenija ploskala zato, ker je rodila deset otrok in kvačklala, namesto da bi šla na univerzo in dobila Nobelovo nagrado ali pa trenirala in dobila olimpijsko medaljo.

 27. Janis said

  No, o tem govorim. Samo o tem. Seveda je po človeški plati uspešen vsak, ki dobro opravlja svoje delo in poslanstvo. In seveda so po človeški plati vsi dosežki enako vredni. Ampak po družbeni plati štejejo samo izjemni dosežki redkih posamezikov. In ne vem, zakaj se je Slovencem s to preprosto logiko tako težko sprijaznit. Čeprav obenem trdijo, kako srečni so v tem, kar imajo in kako so jim “bistvene stvari” v življenju jasne.

 28. Andrej34 said


  zogca said
  marec 7, 2010 at 3:23 popoldan
  Kaj pa Petra?

  Petra Majdič.
  Zaposlena je v slovenski vojski (zaradi plače) in lepo mirno trenira oziroma celo razmišlja o koncu športne poti.

  Nobenega pizdenja, nategovanja in dviganja prahu.
  Pa tudi če ne bi zletela v tisto luknjo in bi osvojila dve zlati – bi bilo enako.

 29. zogca said

  Tina pa pri policiji.

  Petra Majdič.
  Zaposlena je v slovenski vojski (zaradi plače) in lepo mirno trenira oziroma celo razmišlja o koncu športne poti.

 30. zogca said

  Jup, ampak štejejo toliko, kolikor je nekdo zanje pripravljen plačati. Jaz tudi lahko napišem, da je moj avto vreden tisoč evrov, ampak ga ni junaka, ki bi zanj toliko plačal.

  Ampak po družbeni plati štejejo samo izjemni dosežki redkih posamezikov.

 31. romeno said

  V primeru Tine Maze se spet kaže slovenska majhnost 🙂 Slovensko gospodarstvo je v krizi, tujim sponzorjem pa se ne splača oglaševati na 2 milijonskem trgu 🙂 Če pa hoče Tina denar od SZS pa lahko oglašuje samo sponzorje SZS. Začaran krog 🙂

 32. zogca said

  Takšna kot so pravila za vse, so tudi zanjo.

 33. webmaher said

  jaz bi plačal 1000€ eto ti ga na 😆
  Kar se pa Tinine zgodbe tiče je pa stvar čisto jasna. Kriva je SZS oz. Jaro Kalan in ostali priskledniki in kle sploh ni nobene debate.
  Kar se pa nogometašev tiče je pa tut jasno. Pravilnik o nagradah obstaja, kar je čudež in tu se sploh ni šlo za noben denar…Rober Koren je pa navaden pajac, da ne rečem kaj hujšega in bi ga odstranil iz reprezentance za vse večne čase…v ozadju je nekdo, ki se hoče polastiti NZS in direktorskih stolčkov…udej al je to Zaho al Pavlin al nekdo tretji ne vem…če se to ne bo končalo z opravičilom Korena in potrditvijo Simiča potem bom 1000% navijal za SRbijo pa Kamerun 😆

 34. webmaher said

  Žogca kakšna pravila, virtualna, ki se spreminjajo kakor se komu na SZS dvigne alpa tut ne 😆
  če bi bla pravila jasno in glasno zabetonirana, bi blo vse jasno..ker pa temu ni tako in je isti kurac ko naša ustava in zakoni, da si jih vsak razlaga kakor mu drago je pa tko kot je…čisto brezpravna država, škoda ker ni tko kot na Divjem Zahodu, ko so vsi mel pištole pa da se postreljamo 😆

 35. zogca said

  Kaj mi pa ostane, če ni Švedov? 😉

  bom 1000% navijal za SRbijo pa Kamerun

 36. webmaher said

  John Wayne pa Clint Eastwood iz zlatih časov bi hitr prejezdila to bogo Slovenijo in naredila red :mrgreen:

 37. zogca said

  In naj bi se zdaj še enkrat, posebej zaradi nje?

  kakšna pravila, virtualna, ki se spreminjajo kakor se komu na SZS dvigne alpa tut ne

 38. webmaher said

  Na kle ga maš, da nauš trpela :mrgreen:

 39. webmaher said

  Žogca pa kaj ti je, saj jih sploh ni…in kaj naj se zdaj spreminja in dodaja, ko pa je že prepozno…v glavnem jaz sem že pred leti reku, da bi to vse razformiral in naj se tekmuje samo še za klube oz. ekipe in konec zgodbe…itak veliko nadarjenih izpade že takoj na začetku, ker starši nemaju para, tko, da naj se to grejo samo tisti, ki si to lahko privoščijo…sploh pa jebeš tako smučanje, kjer za varnost ni blo zadnje čase ni blo narejenga nč pametnga in je skoz več polomljenih in invalidov…če si že uspešen pa od tega nimaš ne vem kaj tko, da je bolje biti fuzbaler v drugi mehiški ligi pa maš na koncu karijere 10X več kot Tina Maze :mrgreen:

 40. zogca said

  Grešnik si, če ne veš, da on ni moj najljubši Šved.

  Na kle ga maš, da nauš trpela

 41. Janis said

  Jup, ampak štejejo toliko, kolikor je nekdo zanje pripravljen plačati. Jaz tudi lahko napišem, da je moj avto vreden tisoč evrov, ampak ga ni junaka, ki bi zanj toliko plačal.

  Tvoj avto je eden izmed tisočih, verjetno. Ko boš pa enkrat imela nek redek in zaželen primerek, ki ga je težko odpeljat iz Slovenije in enega bogataša, ki bi ga zelo rad imel, se pa začnejo pogajanja. In najtrša pogajanja so zmeraj ravno tam, kjer je sklenjen posel obema stranema v hudem interesu. In v takem položaju se obema stranema splača začet pogajanja s hudim pretiravanjem. Tina ima možnost oditi iz Slovenije, ampak ta možnost zanjo ni ravno lahka in rožnata, saj lahko za preboj nazaj med najboljše izgubi tudi par let – če, kajti nihče ne ve, kakšna bo situacija na sceni vrhunskih smučark čez par let in Tina ni vsak dan mlajša. SZS ima možnost, da se odpove Tini in čaka na mlajšo vrhunsko smučarko – če, kajti nihče ti ne garantira, da Tinin mlajši in “bolj kooperativen” klon sploh obstaja – ampak tudi to bo SZS stalo par let čakanja, v katerih ne bo rezultatov in bo SZS zaradi neuspehov začela izgubljati denar. Ko potegneš črto, da je za vse najbolje, da Tina ostane, bo boj hud, ker se obe strani medsebojno držita v rokah.

 42. zogca said

  Lej, Janis, jaz mislim, da se bo zdaj izkristalizirala Tinina prava cena, skozi vse to. Kot sem že zgoraj napisala, jaz proti punci nimam nič in nimam nič proti, če ji dajo več denarja. Mi je pa patetično (in za to ni kriva ona), da se gredo zdaj akcije zbiranja denarja za Tino. Seveda pa je najbolje, da ona ostane tukaj, tako zanjo kot za Slovenijo.

 43. zogca said

  Da si bo Web zapomnil mojega naj Šveda.

  Malo sem mu zamerila vse te dlake, ampak kaj češ, brez njih je bil pa čudovit.

 44. Janis said

  Tina ne bo dobila toliko, kot zahteva in to ona sama dobro ve, kot tudi dobro ve, da bi bil odhod iz Slovenije zanjo v resnici katastrofa. Vse skupaj je pač del predpogajalskega taktiziranja in merjanja moči, tudi to, da je v to vpletla medije in da se mi sedaj o tem sploh pogovarjamo. Zaenkrat ne bom sodila, ali je TIna vpletla medije zato, ker je pripravljena igrat tudi umazano igro ali zato, ker je bila v to zaradi moči SZS enostavno prisiljena. Dejstvo je pač, da si je s tem nakopala obsojanje s strani ljudstva in da bo tudi za to plačala določen davek, na katerega je, upam, računala že vnaprej.

  Kar se mene tiče, gre tukaj spet za klasičen primer, kako od oboževanja v treh dneh pridemo do križenja. Biblija je poučna, težko zanikat :mrgreen:

 45. Janis said

  Malo sem mu zamerila vse te dlake, ampak kaj češ, brez njih je bil pa čudovit.

  Jaz bi ga v samskih dneh ponucala tudi z dlakami, ni problema 😀

 46. romeno said

  Web Koren je samo kapetan reprezentance. Je pa zanimivo, da jim je Simič hotel znižat delež pri nagradi za uvrstitev na SP iz 50% na 40%, češ da bodo dali 10% za razvoj nogometa v Sloveniji. Novakovič pa se je prebijal iz 5. avstrijske lige, ker ni bil dovolj dober za Olimpijo 😆

 47. zogca said

  Jaz jo bom začela vedno več citirati.

  Biblija je poučna, težko zanikat

 48. zogca said

  Potem se strinjaš, da je lep kot pušlc. Bravo ti!

  Jaz bi ga v samskih dneh ponucala tudi z dlakami, ni problema

 49. romeno said

  … je lep kot pušlc

  Še dobro, da je kosmat. Če ne bi bil že kičast 😆

 50. zogca said

  Ne, ne bi bil. Ima preveč rough face za kič.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: