Žogca v ofsajdu

In nič več v pričakovanju sodniške piščalke

Ste za prepoved nevarnih pasem?

Posted by zogca na februar 3, 2010

Pes velja za človekovega najboljšega prijatelja, mar ne? Včasih je očitno človeku lahko tudi najhujši sovražnik. Gotovo ga ni Slovenca, ki ne bi vedel, kakšna tragedija se je včeraj zgodila na Oražnovi ulici v Ljubljani, kjer so psi raztrgali svojega lastnika. Ti isti psi so napadli že večkrat, najbolj znan je napad na zdaj 36-letnega Tržičana, ki se je takrat več dni boril za življenje, posledice napada pa menda čuti še danes. Tragedijo, ki se je zgodila včeraj, so napovedovali mnogi kinologi, ampak je žal niso mogli preprečiti. Predvidevam, da se bodo zdaj znova vnele debate o tem, ali prepovedati nevarne pasme psov ali ne, zato vas sprašujem … Ste za prepoved nevarnih pasem? Jaz sem. Mogoče ne prav za prepoved, vsekakor pa za boljši nadzor, kdo ima te pse in kaj dela z njimi. Tudi sama sem jo nekoč skoraj skupila od pitbula, ko sem sprehajala prijateljičinega psa. Seveda sem imela psa na vrnici. Od nikoder se je na hribu pred šolo, ki je bil takrat poln otrok, prikazal pitbul in se začel zaganjati v naju. “Svojega” psa sem stisnila med noge in ga obračala okoli, da se ne bi gledal iz oči v oči s pitbulom, ki je rjovel in renčal. Ne vem, kako dolgo bi bila s to taktiko še uspešna, ampak na srečo je pritekel lastnik, ki naju je odrešil. Lastnik? Mlad fant, ki je pitbula potem zbrcal, meni pa razložil, da mu je ušel. Seveda, ni ga imel na vrvici, pitbula je pred osnovno šolo sprehajal spuščenega. Verjamem, da mnogi lastniki nevarnih pasem svoje pse vzgajajo tako, da niso strah in trepet za okolico, poznam pa kar nekaj primerov, ko temu žal ni tako.

Advertisements

148 komentarjev to “Ste za prepoved nevarnih pasem?”

 1. StaneP said

  Ja. Popolno prepoved! V tem primeru je lastnika našla pravica. Kruto, vem. Ampak pravično.

 2. zogca said

  Na nek način res, čeprav česa takšnega res ni za privoščiti nikomur. V bistvu pa jaz, če sem povsem iskrena, sploh ne razumem vzgiba, ki vodi k nakupu takšnega psa. Znanec moje prijateljice ima enega blazno nevarnega. Ne vem, katera pasma je, lahko vprašam, velik je, orjaški, in velja za enega najbolj nevarnih. Ta fant je v bistvu suženj ne mogoče psu, ampak nevarnosti tega psa. On ga ne more normalno sprehajati po soseski, ampak mora vedno proč. Ne more nikamor, ne psa ne more pustiti staršem, preveč je nevaren. Ima ga na ne vem kakšnih povodcih, plus nekaj ima, da ga strese elektrika, če slučajno ne bi ubogal. Saj po moje mu je zdaj hudo žal, da si je nabavil takšnega psa, ampak … To sploh ne more biti prijetno imeti takšnega psa, če si odgovoren in se zavedaš nevarnosti, saj ves čas trepetaš in vse tisto lepo, brezskrbni sprehodi, nič od tega nimaš, nič.

 3. StaneP said

  Tudi jaz seveda ne privoščim. Imam pa o lastnikih takšnih zverin svojo teorijo in to je pač to, da si eni ljudje morajo na vsak način dvigovati svojo pomankljivo samozavest, majhen ego. Eni z velikim črnim avtom, drugi z popadljivim psom, tretji z nastopaškim obnašanjem, četrti z krilom tik pod ritnicami in samo pokritimi bradavičkami na joških, peti z objavljanji svojih mnenj, šesti z dretjem na nič krivo blagajničarko…

 4. StaneP said

  Ljubezen do živali nima prav nič s tem!!! Tisti ki ima rad kužka, gre iskat eno nesrečno bitje v zavetišče, ga s tem odreši grdega življenja oz. injekcije ter mu da ljubezen in skrb. To je to za moje pojme. Vse ostalo je preseravanje…

 5. zogca said

  😯 in 😯 in 😯

  četrti z krilom tik pod ritnicami in samo pokritimi bradavičkami na joških

 6. alja said

  Nekatere pasme psov so popolnoma nepredvidljive, niti zarenči ne, samo skoči in napade. Cilj je vrat, ne noga, da ne bo pomote… Na žalost pogosto takšne pse vidim ob mladih, neizkušenih (da ne bom napisala še kaj tukaj) lastnikih. Ni mi npr. všeč, da mi pride naproti 30 kg deklica z rotvajlerjem. Sicer na vrvici, ampak, kaj to pomaga??? Pa še v bloku imajo takšnega psa?? Kdo je tu normalen?
  Niso krivi psi, krivi smo ljudje, ker ne razumemo in nočemo razumeti živali in njihovih nagonov. Sama sem absolutno proti nenadziranim lastništvom takšnih psov, proti sprehajanju takšnih psov v parkih brez nagobčnika. Če že, naj imajo lastniki teh psov ‘izpit za uporabo-torej iskušnje’ in dovolj let. Ter morajo biti registrirani kot lastniki nevarnih pasem. Drugače bo takših primerov v prihodnosti še več.

 7. zogca said

  Jaz priznam, da delam večmetrske ovinke. Ker me je strah. Kot me je dolgo bilo strah in sem zelo previdno odpirala dvigalo, ker enkrat, ko sem ga odprla, ko je skočil en takšen pes (v bloku ga imamo) proti meni. Saj drugače lastnika lepo skrbita zanj, ampak lastnica ni mogla predvideti, da bo tako reagiral. Jaz pa … Samo vrata sem odprla, kako pa naj drugače stopim v dvigalo? Priznam, se jih bojim. Prijateljica pa, ki sem jo zgoraj omenila, ona je strahovala več let, za svojega psa, ker so imeli tudi v bloku popadljivega pitbula. Na koncu so ga lastniki morali dati uspavati, ker je napadel že veliko preveč ljudi.

  Ni mi npr. všeč, da mi pride naproti 30 kg deklica z rotvajlerjem. Sicer na vrvici, ampak, kaj to pomaga???

 8. StaneP said

  😯 in 😯 in 😯

  He, he… Ženske si dvigujete ego najpogosteje na takšen način ja.

 9. zogca said

  To bi bilo tudi treba prepovedati. Ogrožanje varnosti v prometu. :mrgreen:

  Ženske si dvigujete ego najpogosteje na takšen način ja.

 10. StaneP said

  To bi bilo tudi treba prepovedati. Ogrožanje varnosti v prometu. :mrgreen:

  Ja, ja…

  Sicer pa pejpojdimo nazaj na kužke. Pišeta z Aljo o strahovih… Praktično vsakega človeka je strah teh psov in mislim, da ni stvari v naši družbi (okolici) ki bi sejala toliko strahu in bi jo bilo tako enostavno odpraviti. Kdo je res tukaj normalen? Govorim izključno o teh nevarnih, krvoločnih pasmah. Tudi orožje je prepovedano zato, ker vsaka budala lahko pritisne na petelina. Z psi je pa enoko. Vsaka budala si ga lahko kupi, da je potem malo manjša budala v očeh okolice. I človekova pravica dotične budale je sveta. Tvoja človekova pravica živeti brez strahu ter brez ogroženosti pred krvoločnimi psi je pa…

 11. zogca said

  Največ teh psov imajo brez dvoma moški med 20 in 30 let, da so kakor večji frajerji. Predvidevam, da je to njihova motivacija.

 12. Poppy said

  jaz moram priznat, da sem bla včeraj čist paf, pa ne od presenečenja, ampak prestrašena paf. živim ob pst-ju in gre mimo vsak dan na stotine folka, večinoma s cucki, drugi se rekreirajo.. tako, da me že po defaultu moti, da ma folk psa, čeprav doma sploh nima pogojev/prostora zanj. serjejo (pardon izrazu, ampak drugač res ne gre) res čist povsod in lastniki ne pospravljajo za njimi, boli njega.. jaz pa vsakič ko stopim iz hiše najprej v tla gledam, kje je kakšen drek. zdaj ko je še sneg je pa itak vse rumeno.. tko da včer sem prav rekla, da bom začela s sabo nek orožje nost, v mislih sem imela ravno tisto, ko te elektrika strese. folk je res brezobrazen in cucke pusti prosto tečt, večina jih je stalnih sprehajalcev in se navidez poznamo, pozdravimo pa še večina psov pride kar do mene, čeprav rečem “Neeee, kar bejž”, lastnik se ti pa smeji u faco, češ kolk je prikupen.. prikupen my ass, jaz mam svojga mačka ravno zarad tega skos zaprtega notr, ker se bojim, da bi mu kak cuck kaj naredil. Prvo kot prvo bi morali potencialni lastniki opravt določen psiho test-pregled, potem bi se po nekih regelcih moralo določiti, če imaš pogoje za živet s takim psom in šele nato, bi lahko psa kupil in ga dresiral. pogoji bi morali bit kot za orožje. pika.

  uff me podžgejo te teme..

 13. zogca said

  Predsednica Športnega kinološkega društva Bajka Alenka Klemenčič nad tragičnim dogodkom v Oražnovi ulici ni presenečena. Psi, ki so že grizli, morajo namreč nujno spremeniti okolje, prav tako pa je položaj zelo nevaren, če nekdo poseduje več kot enega psa. Zapisala je tudi, da se lastnik ni zglasil k njim, ki imajo edini v državi s strani VURS-a potrjen program za prevzgojo nevarnih psov.

  http://bajka0304.blogspot.com/2010/02/moralo-se-je-zgoditi.html

 14. zogca said

  Vsakemu je njegov prikupen, to je logično. Je pa vsak lastnik dolžan poskrbeti, da njegov kuža ne nadleguje ljudi, katerim ni prikupen.

  češ kolk je prikupen.. prikupen my ass

 15. Shirley Valentine said

  Prva stvar, ki sem jo rekla, čim sem prebrala o dogodku na Oražnovi, je bila “spet bodo prišli na svoj račun dvoji: tisti, ki se patološko bojijo psov, in tisti, ki menijo, da mora država regulirati prav vsak obisk domačega sekreta; tisti drugi bodo s podpihovanjem s strani tistih prvih nemudoma sprejeli Lex Baričevič, podobno kot so ob smrti mladoletnic v Lipi nemudoma sprejeli zakon o policijski uri za mladoletnike (nanny state par exellence). Menim, da je obstoječa zakonodaja, ki se nanaša na domače živali, povsem dobra, le da se ne izvaja dovolj učinkovito – kot velja za večino zakonov (in kot je šlo tudi v tem konkretnem primeru, ko se je nesrečni pokojni lastnik močno potrudil, da je zminiral obstoječo zakonodajo in mnenje strokovnjakov). In strožji zakoni ali strožje kazni nikoli ne pripomorejo k večjemu redu, če se istočasno ne zagotovi tudi dovolj resursov, da bi se v redu izvajali (Žogca, ti bi kot pravnica morala to najbolje vedeti).

  V prometnih nesrečah se v Sloveniji vsako leto ubije približno 200 ljudi, na prste ene roke pa lahko preštejemo žrtve medvedov ali psov – ampak o teh zadnjih se bo govorilo do onemoglosti, medtem ko nikogar ne bomo slišali, da je treba prepovedati nevarne avtomobile ali uvesti obvezno psihološko testiranje in občasno preverjanje za vse, ki opravljajo vozniški izpit (glede na reakcije v prometu bi si upala trditi, da polovica ljudi ni dovolj mentalno sposobnih ali emocionalno stabilnih, da bi jim zaupal smrtonosno orožje, kakršno je osebni avtomobil).

  Zdajle nimam več časa razpravljati, ampak jaz se s prepovedjo nevarnih pasem vsekakor ne strinjam.

 16. zogca said

  Shirley, napisala sem: “Jaz sem. Mogoče ne prav za prepoved, vsekakor pa za boljši nadzor, kdo ima te pse in kaj dela z njimi.” Za to drugo jim verjetno ni treba spreminjati zakonov, je dovolj, da spoštujejo obstoječe. Jaz se drugače psov ne bojim, jih imam rada in jih tudi sprehajam (od prijateljic, sosedov), pa ne gre za male kužeke, so vsi kar konkretni. Priznam pa, da okoli teh nevarnih pasem naredim velik ovinek. Sicer ne mislim, da bi država morala regulirati vse, vsekakor pa bi morala tisto, kar je potencialno nevarno. V končni fazi je to seveda tudi porš v rokah prepotentnega mulca, ista reč.

 17. Poppy said

  sicer sem tudi za to, da se v zdravniški pregled za vozniškega uvede tud psihološka ocena, zarad mene se tud vsi z 200+ konjev avtomobili lahko z zakonom prepovejo, ampak avto se sam od sebe še vseeno ne po peljal, pes pa.. če jih ljudje hočejo imeti, naj jih kar imajo. men je vseeno. samo naj jih ne vozijo srat na mojo zelenico, userjejo in poščijejo naj se jim doma na zelenico, ko jih pa peljejo na sprehod izven njihove lastnine naj jih imajo pa na vrvici in z nagobčnikom.

 18. StaneP said

  Mislim, enačiti krvoločnega psa in avto pa res ni na mestu. Nobeden nima nič proti kužkom. Zverine so nekaj čisto drugega. Brez enih in drugih se v bistvu komot živi. Brez prevoznih sredstev pač ne! Sicer sem že zgoraj napisal da je problem v egu, pa najsibo to navzven prikazano z nakupom krvoločne zverine ali pa “morilsko” vožnjo avtomobila. Niso nevarni samo lastniki velikih in močnih avtomobilov. Nevarni so vsi tisti, ki se ne zmorejo aktivno in primerno obnašati v prometu.
  in ja, psihološki testi so za lastnike (bodoče) takšnih psov najmanj, kar naj bi država uvedla. Če že lastniki nimajo (za moje pojme) vse pošlihtano v glavi. No, preden bom napaden, pa mi naj kdo razloži kaj za vraga je tako pomembnega, rajcig oz. sproščujočega, da ne rečem kar orgazmičnega v temu, da okoli hodiš s 100kg popadljivo pasjo čeljustjo in opazuješ, kako se vsi odmikajo na drugo stran ulice… Mogoče sem čudak, ampak meni je to bolano. Imeti psa za moje pojme pomeni nekaj popolnoma drugega.

 19. zogca said

  Oglasili so se tudi politiki.

  http://24ur.com/novice/slovenija/vsi-pravijo-da-so-na-nevarnost-opozarjali.html

 20. StaneP said

  tisti, ki se patološko bojijo psov

  Takšnih ljudi, ki se bojijo zlatih prinašalcev in podobnih pasem je roko na srce malo. Pa še tisti imajo že zaradi dejstva da so ljudje, prednost pred psom. Naj bi imeli. Opravičevati dejansko ogroženost s strani krvoločnih psov, z patološkim strahom ljudi pred kužki, tudi ni na mestu. Pa kdo koga farba.

  Moje osebno mnenje je, da je patološko to, da takšnega psa sploh kdo ima. In če že ima nekdo pravico imeti in okoli sprehajati takšnega psa, kakšna je torej potem pravica vseh ostalih ljudi, ki ne želijo biti ogriženi oz. živeti v strahu, da bi bili. Učitelj v šoli ne sme klofniti otroka, ko mulc prekorači vse meje, taistega mulca pa lahko seveda pogrize ena žival enega zmajhnimegomčloveka. Eh…

  Še enkrat ponavljam, da imak kužke rad. Ne maram pa zverin. In ni vsak pes, kužek…

 21. StaneP said

  Oglasili so se tudi politiki.

  Eh, ko so sicer hvalabogu ne do smrti ogrizli Tržičana, se je večina dobesedno delala norca tako iz dogodka kot tudi iz nesrečnega človeka. Iskali so vse možne pravne in prijateljske luknje, ker je gospod pač imel poznanstva in je bil “nekdo” v primeru z žrtvijo. Pa bi že tedaj morali po kratkem postopku pse evtanizirati. Kot so jih sedaj! Bravo. Pa se bo ziher našel kdo, ki bo dejal, da je bila ta evtanazija nepotrebna…
  Politika pa je itak sprenevedava do konca. Kdo jih še jemlje resno. Žal.

 22. zogca said

  Dvomim, da bo veliko takšnih.

  Pa se bo ziher našel kdo, ki bo dejal, da je bila ta evtanazija nepotrebna…

 23. zogca said

  Sinoči sem malo brskala po pasjih forumih in oglasilo se je kar nekaj ljudi iz okolice, ki trdijo, da so res živeli v strahu, da so se s svojimi psi izogibali tisti hiši, plus še nekaj sprehajalcev, ki naj bi jih ti psi napadli v Tivoliju.

  oz. živeti v strahu

 24. alja said

  Draga Shirley, seveda imaš prav, da večje restrikcije ne nujno izboljšujejo stanje. Vendar je potrebno razumeti, da glede nevarnih pasem psov nimamo izdelanega zakona o lastništvu in da so želje ljudi pogosto čudne. Ne more imeti človek brez izkušenj in znanja takšno žival, kot se mu zazdi. Se ti ne zdi? Zame je to v prvi vrsti zloraba živali!
  To je enako, kot, da si omislim tigra doma in grem z njim na sprehod. Uboga žival, mar spada namojo vrvico?
  Potrebno je razumeti, da so to živali, živali s svojimi nagoni, in kot takšne jih moramo spoštovati in poskusiti razumeti! In mi ljudje jih ne spoštujemo dovolj, jih tudi ne poznamo. Tako, kot sem 100% proti vsaki trgovini z eksotičnimi živalmi, bi rekla, da je tu zgodba enaka!

 25. Lynx said

  …ampak o teh zadnjih se bo govorilo do onemoglosti, medtem ko nikogar ne bomo slišali, da je treba prepovedati nevarne avtomobile ali uvesti obvezno psihološko testiranje in občasno preverjanje za vse, ki opravljajo vozniški izpit (glede na reakcije v prometu bi si upala trditi, da polovica ljudi ni dovolj mentalno sposobnih ali emocionalno stabilnih, da bi jim zaupal smrtonosno orožje, kakršno je osebni avtomobil…

  Razlika je v tem, da je veliko veliko lažje nadzirati in sprejemati ukrepe zoper nekaj tisoč psov, kot zoper miljon avtomobilov in njihovih lastnikov. Čeprav lahko na nek način obe skupini primejamo, je glede prve zadeva sigurno obvladljiva (verjetno bi bil res dovolj že dovolj strog nadzor in večje kazni oziroma odvzem živali), splošno preverjanje voznikov pa bi za seboj povleklo ogromne posledice (financiranje, dokazovanja, tožbe, utemeljitve…).
  Se pa strinjam, da bi tako kot pri psih (nevarne pasme), kot pri ljudeh (večkratni ali že obravnavani prekrškarji), lahko še bolj poostrili nadzor.

 26. zogca said

  Pri avtomobilih je že tako, da bi … Finančne policije pač nimamo, ampak bi jo lahko imeli. Vsakega takšnega loleka boleka z avtom, vrednim 100.000 evrov ali pa kakšen evrov manj … Preveriti izvor denarja. Ampak zdaj, ko imamo demokracijo, se to kakor ne sme. Potem se ti pa mulci, ki nimajo pet minut delovne dobe, vozijo okoli z ultra dragimi avtomobili in vsakemu z IQ sobne temperature je jasno, da je denar bil kriminalnega izvora. Pustimo redke izjeme, ko avtomobile kupijo bogati starši.

 27. zogca said

  Ne vem za tigre, se pa gotovo v kakšnem domu najde kakšna kača, ki tam nima kaj iskati, pa kakšna opica in podobno.

  To je enako, kot, da si omislim tigra doma in grem z njim na sprehod.

 28. romeno said

  A veš, da se je že dogajalo sicer ne pri nas, ampak Down Under :), da je kača priplavala po kanalizaciji, skozi straniščno školjko v naključni WC oz. kopalnico. Če si rojen pod nesrečno zvezdo, bi to lahko bil problem.

  Sicer pa glede psov. Vsak lastnik psa bi moral v šolo za lastnike psov. Ker če ne veš kaj delaš lahko vsak pes postane nevaren. Govorim iz lastnih izkušenj. Ti ki pa hočejo nevarne pse pa še na intenzivne psihološke teste. Moj sorodnik je imel dobermanko. Vsi so se je bali, zaradi izgleda, čeprav ni bila nevarna. Res pa je, da nikomur ni pustila na dvorišče. Sedaj pa ima Aljaškega malamuta, ki izgleda prav prisrčen :lol:, ampak ko se mu približaš vidiš, da je malo zahrbten po karakterju 🙂

  Moj brat se strašansko boji psov, zato si je nabavil peper spray.

 29. zogca said

  Zdaj sva s prijateljico debatirali o tem. Ena njena prijateljica je imela dva psa, zdaj ima samo še enega, oziroma tudi drugi je njen, ampak ima novega skrbnika, ja, je eno punčko ugriznil, da so jo morali operirati. Prijateljica pravi, da ona kar malo uživa ob misli na to, da njen pes je pa kakor nevaren oziroma se ga ljudje bojijo. In po moje je to glavni razlog za nakup teh pasem, fajn se ti zdi, da imaš žival, ki se je drugi bojijo.

 30. zogca said

  Pogačnik: Za dogodke med štirimi stenami je odgovoren posameznik

  http://www.rtvslo.si/slovenija/pogacnik-za-dogodke-med-stirimi-stenami-je-odgovoren-posameznik/222730

 31. romeno said

  Ta prijateljica si pa je izbrala čuden način za dvigovanje samozavesti 🙂

 32. zogca said

  Ih, kot da je edina.

 33. zloba-grdoba said

  Še jaz se javljam, precej pretresena, saj sem zaradi včerajšnjega dogodka ostala brez svojega dolgoletnega odličnega zdravnika. Pse sem poznala in se jih bala. Kar meni predvsem trenutno hodi po glavi pa je vprašanje: kako lahko po eni strani tako razumen človek po drugi strani ravna tako neracionalno… Večkrat. Janis je imela včeraj prekleto prav, ko je (nekje drugje) zapisala nekaj v smislu, da je tokrat karma zelo direkt usekala nazaj.
  Mi je pa danes že cel dan zelo hudo zaradi vsega skupaj, pošteno priznam.

 34. maxi said

  V tem primeru je lastnika našla pravica.

  Izredno nepremišljen stavek.

  Sama se po defoultu ne bojijm psov, v bistvu jih imam zelo rada. Dogodek me je pretresel, ampak ker ne poznam okoliščin ne bom modrovala. Prepoved nevarnih pasem DA ali NE? Hmm…ma ne vem, poznam kao nevarne pasme, ki so kot mucki. Verjetno je res od lasntnika odvisno, kaj bo iz njega nastalo.

 35. zogca said

  Tudi jaz sem slišala, da je bil zelo dober zdravnik.

  saj sem zaradi včerajšnjega dogodka ostala brez svojega dolgoletnega odličnega zdravnika.

 36. zogca said

  Zdaj o tem govorijo na Odmevih!!!

 37. zogca said

  Jaz si to razlagam … Mogoče čisto narobe … To so bili psi od žene in ker je on imel to ženo tako rad … Da so bili psi edino, kar mu je ostalo od nje. Mogoče sem čisto mimo butnila. Kaj je bilo pa tej ženski, da je potrebovala štiri bulmastife, to mi pa ni jasno.

  kako lahko po eni strani tako razumen človek po drugi strani ravna tako neracionalno…

 38. zogca said

  Ne bi jaz čisto zanemarila genetike. V končni fazi, tudi otroke vzgajamo enako, pa sta si lahko brat in sestra kot dan in noč.

  Verjetno je res od lasntnika odvisno, kaj bo iz njega nastalo.

 39. StaneP said

  Izredno nepremišljen stavek.

  Sploh ne.

  Janis je imela včeraj prekleto prav, ko je (nekje drugje) zapisala nekaj v smislu, da je tokrat karma zelo direkt usekala nazaj.

  Potemtakem se je tudi Janis, ki jo mimogrede visoko cenim, izrazila nepremišljeno?

  Kakršnakoli ljubezen je nesrečnika vezala na te pse, jih ne bi smel obdržati. Izključno zaradi ogrožanja drugih ljudi. In to niso heci! Je pa Žogcina prijateljica potrdila moja zgornja razmišljanja. Tiska, ki uživa ko je ljudi strah njenega psa. Oprostite vsi skupaj in z vsem spoštovanjem do vseh, ampak meni je to res bolano.
  Ker so vsi strokovnjaki (tisti, ki niso bili po vezah vpleteni) opozarjali, da bodo psi zopet napadli in če se je to res moralo zgoditi, potem je karma ali pa pravica naredila prav, ko je izbirala napadenega.

 40. zogca said

  Če so že morali nekoga ubiti, potem je bilo verjetno bolj prav, da so lastnika. Bolj prav, kot da bi kakšnega nedolžnega mimoidočega. Bi bilo pa seveda najbolje, če ne bi nikogar.

  in če se je to res moralo zgoditi, potem je karma ali pa pravica naredila prav, ko je izbirala napadenega.

 41. StaneP said

  Bi bilo pa seveda najbolje, če ne bi nikogar.

  Seveda. Ampak vemo da ne živimo v idealnem svetu.

 42. maxi said

  StaneP sploh ne razumem, kaj ima zdaj karma s tem napadom?

 43. zogca said

  Nisi brala na MON-u, Maxi. Veliko se je o tej karmi pisalo. Tudi Janis jo je omenjala. Verjetno kaj v smislu, da nista bila pripravljena plačati temu moškemu, ki je bil žrtev njunih psov in zdaj … Ne vem, jaz v tem konkretnem primeru nisem razmišljala o karmi, čeprav bi se to dalo tudi tako razumeti. Jaz sem bolj razmišljala v smislu tiste muhe iz Gospe Bovary. Da tisti, ki jim je nekaj usojeno, bodo tako dolgo rinili v tisto nekaj, dokler ne bodo … Saj veš, muha tako dolgo obletava svetilko, dokler se na njej ne scvre. V tem smislu. Kakor Humar, mu je bilo usojeno umreti v gorah in je tako dolgo rinil tja, da je umrl. Enako je tukaj bilo s temi psi.

 44. lynx said

  Ne bi jaz čisto zanemarila genetike.

  Ja, precej je odvisno tudi od tega, za kakšen namen so pasmo vzgajali.

 45. zogca said

  Pitbula niso naredili zato, da bi sedel ob stari mamcki, ki štrika, o tem dvoma ni.

 46. asdf said

  statistično najpogosteje napadejo ljudi psi, ki jih ljudje največkrat nadlegujejo s svojim nepremišljenim pristopom… torej koker španjeli in lesiji (coliji)…
  v tem primeru je šlo za nezdrave okoliščine. kdo bi presojal o tem- ne vem, ampak pasme, ki so vzgajane z namenom, da so borbeni psi, so potencialno nevarne… že zaradi vzreje in selekcije… so pa lahko tudi krasne živali ob primerni vzgoji…
  težka odločitev, res… pa saj je tudi g. drnovšek imel mastifa….
  razumevanje in socializacija živali sta pri tem mogoče najpomembnejši…
  težka tema….
  ajt!

 47. StaneP said

  StaneP sploh ne razumem, kaj ima zdaj karma s tem napadom?

  Si predstavljaš Maxi, da mirno greš po ulici sredi Ljubljane, nakar izza ograje skoči nate krdelo štirih 70kg podivjanih psov in te začne gristi… To se je zgodilo temu Tržičanu v Ljubljani pred 4 leti. Že to je dovolj, da bi MORALI biti ukrepi in proti živalim in proti lastnikom.
  Človek se mora tožariti za svoje zadoščenje, kjer so ga in ga še odvetniki sedaj nesrečno pokojnega lastnika izigravajoin za odškodnino in konec koncev opravičilo. Lastnik je vsa ta leta naredil vse (kot spoštovanemu zdravniku mu ni bilo težko) da je rešil pse avtanazije in jih vozil na sprehod po Ljubljani in še toliko ni bil razumen, da bi vsaj krdelo razbil. Skratka ni mu bilo mar, da je še vedno s svojimi psi ogrožal okolico, da ni dopustil zadoščenja že ogriženemu človeku, ki je ostal trajni invalid.
  In če se je že moralo zgoditi…
  Pes je postal v tem primeru kot človek. Odvetniki in službe so delale v korist psov in ne v korist človeka. Sicer legalno…
  Lahko pametujemo in se sprenevedamo. Ampak samo predstavljajte si, da ste vi tisti na katerega skoči pes – takšen, ki je težji od povprečne ženske in močnejši od večine moških. Da vam en manjši pes pogrize otroka na zelenici. Koga boste ščitili? Kaj se vam bo zdelo prav?

 48. asdf said

  ja, stane, vsa logika je bila v tem primeru sprevržena. žal. in na koncu je plačal tisti, ki je to zagovarjal…
  saj obstaja še dodatna podzgodba celotne tragedije, ampak se mi zdi, da je prav da se konča tako, kot je. brez ogovarjanja mrtvih….

 49. zogca said

  Ne, to pa ne, delali so v korist človeka, v korist Baričeviča. Ampak ironija je hotela, da je ta korist pravzaprav bila poguba. Ni bila stvar tukaj v psih, ampak v vplivnosti lastnika.

  Odvetniki in službe so delale v korist psov in ne v korist človeka.

 50. zogca said

  Misliš to, kar danes vsi pišejo, to o spremembi spola? Polni forumi so danes tega.

  saj obstaja še dodatna podzgodba celotne tragedije, ampak se mi zdi, da je prav da se konča tako, kot je. brez ogovarjanja mrtvih….

 51. maxi said

  Nisi brala na MON-u, Maxi. Veliko se je o tej karmi pisalo. Tudi Janis jo je omenjala. Verjetno kaj v smislu, da nista bila pripravljena plačati temu moškemu, ki je bil žrtev njunih psov in zdaj … Ne vem, jaz v tem konkretnem primeru nisem razmišljala o karmi, čeprav bi se to dalo tudi tako razumeti. Jaz sem bolj razmišljala v smislu tiste muhe iz Gospe Bovary. Da tisti, ki jim je nekaj usojeno, bodo tako dolgo rinili v tisto nekaj, dokler ne bodo … Saj veš, muha tako dolgo obletava svetilko, dokler se na njej ne scvre. V tem smislu. Kakor Humar, mu je bilo usojeno umreti v gorah in je tako dolgo rinil tja, da je umrl. Enako je tukaj bilo s temi psi.

  Ok, ampak karma je prav posebej vezana na dobra in slaba dejanja iz prejšnjega življenja, zato mi ni jasno.

 52. zogca said

  Ampak gre za zelo drugačne poškodbe.

  torej koker španjeli in lesiji (coliji)…

 53. zogca said

  Da, ampak ne bulmastifa.

  a saj je tudi g. drnovšek imel mastifa….

 54. zogca said

  Ne samo v prejšnjem.

  Ok, ampak karma je prav posebej vezana na dobra in slaba dejanja iz prejšnjega življenja, zato mi ni jasno.

 55. asdf said

  aja, nisem bral forumov- in ne zdi se mi to pomemben ali merodajen podatek v tragediji. zato se mi je zdelo, da o temu ni potrebno govoriti. pa še je… saj bojo rumeni stauhali….

 56. zogca said

  Jaz sem mislila, da gre za grdo potegavščino, potem pa so pisali in pisali in pisali in pisali. In sem si mislila, tole pa ne more biti eden, ki pojdebava. Potem mi je pa mama zvečer rekla, da ji je tudi soseda, ki je iz medicinskih krogov, to omenila. Tako da … Očitno je res. Kar se mene tiče, kul. Če se je odločil tako živeti in če je njemu to ustrezalo, fine with me.

 57. maxi said

  Lahko pametujemo in se sprenevedamo. Ampak samo predstavljajte si, da ste vi tisti na katerega skoči pes – takšen, ki je težji od povprečne ženske in močnejši od večine moških. Da vam en manjši pes pogrize otroka na zelenici. Koga boste ščitili? Kaj se vam bo zdelo prav?

  Ne, ne…saj nikogar ne ščitim. V bistvu sem se vzdržala mnenja, ker ne poznam podrobnosti. O tem primeru ne vem nič razen tega, da so psi prvič napadli leta 2006 mimoidočega in zdaj ubili lastnika. Aja, pa še to…viri trdijo, da so bili psi pod nadzorom inšpekcije ves ta čas in, da niso bili napadalni. Sam bog pa ve, kaj je bilo v zraku včeraj.

 58. maxi said

  Ne samo v prejšnjem.

  Citiram iz sskj:

  kárma -e ž (ȃ) v indijskih religijah dobra in slaba dejanja človeka, ki vplivajo na njegovo usodo ob ponovnem utelešenju

 59. zogca said

  Jaz sem nekje brala, da se šteje tudi ta na novo pridelana v tem življenju. Bom med vikendom poskusila prebrati kaj več o tem. In bom seveda poročala.

 60. zogca said

  Vsak posebej, če sem jaz prav razumela. Na Odmevih je oni gospod rekel, da ko so naredili simulacijo napada na tistega Tržičana, po tej celi prevzgoji, da so psi enako podivjali in bi tega kinologa raztrgali, če ne bi bilo neke ograje.

  da niso bili napadalni.

 61. Šnuja said

  mislim da so takšnele ocene situacije – takole na daleč in preko prsta, malo khm…kr neki?

  prepričana sem (iz lastnih izkušenj), da je za večino pasjega obnašanja kri ali “kriv” v človek oz gospodar. V veliki meri tudi tako, da si izbere psa napačne pasme. Kajti določene pasme pač super špilajo z določenimi karakterji ljudi, določene ne gredo skupaj »da se jebeš« – čeprav imaš izkušnje in znanje.

  Osebno nisem za prepoved nevarnih pasem kar takole pošrek, sem pa za obvezen in zelo zajeban izpit za vse, ki bi takega psa želeli imet. In neko spoznavanje kaj pomeni živet s popadljivim psom. Večina ljudi, ki si globoko v sebi želi ostrega psa, sploh ne ve kaj to pomeni in kako zelo naporno je to v urbanem okolju.

  Sicer pa – mislim da je treba malo zvišat ali pa spremenit standarde kaj pes lahko in kaj ne oz kaj je bistvo pasje vzgoje – odpoklic, sedi, prostor in ne so obvezni in morajo biti pri psih ki imajo več kot 12 kil izpiljeni, sicer je življenje z njimi napor v urbanem okolju. No, alternativa je pač, da se preselite v vukojebino (neko drugo, ne mojo. mojo pustite pri miru)

  Prepričana sem tudi, d se ljudje ne zavedajo da pes JE žival in ima svoje cake, ki jih je TREBA spoštovat. Tako kot se konju ne hodi za ritjo brez opozorila, ker sicer dobiš kopito v lobanjo, tako se mora psom omogočit možnost umika, miren kotiček in tečnim ljudem in otrokom dopovedat, da naj živali dajo mir, če ni razpoložena in naj ne čačkajo po njenem teritoriju, če je žival na to občutljiva. V nasproten primeru pride do konflikta.

  Naša Cufa je ena strašansko potrpežljiva psička, ki se vedno umakne Mikroediciji. Pusti ji celo brskanje po kastroli za hrano, krajo igrač in vlečenje za dele anatomije. Klub temu pa vsega tega izrecno ne dovolimo, če pes ni pri volji, če je zmatran, prestrašen zaradi nekega Žnj dejavnika in podobno. V bistvu ima pes več kot pol manj kil kot dete (4 in pol in 11 in pol), pa vseeno pazim, da ne bi prišlo do kakšnega neljubega incidenta.

 62. Šnuja said

  za unega majstra, ki ga ni več med nami pa – privoščim mu ne, je pa popolnoma in čisto sam kriv. Več ko je imel izkušenj s psi, bolj je kriv, ker bi moral vedet.

 63. Tana said

  Žogca:
  Jaz priznam, da delam večmetrske ovinke. Ker me je strah.

  Evo, jaz isto. O psih ne vem nič. Se jih pa bojim. In če pridem v situacijo, da vidim kakšnega mladoletnika, otroka s psom, naredim ovinek, da se izognem ali pa zavijem v drugo smer.

  Ene 2 leti nazaj sem v Portorožu doživela tako grozoto, da… Sem sedela ob obali in jedla hamburger, ljudje so se sprehajali, kar naenkrat je “od nikoder” skočil name strašno velik pes in mi hamburger iztrgal iz rok… jaz sem dobesedno ohromela… lastnik psa, pa se je smejal, kot da se je zgodilo nekaj super fajn in flegma šel naprej. Jaz itak nisem prišla do sape, kaj šele do besede…. 🙂

 64. zogca said

  Bi rekla, da. Se ne zavedajo, da to v bistvu pomeni nič sproščenih sprehodov, da pomeni ves čas biti na preži in pozoren, da to pomeni, da ne moreš z njim tja in tja in tja. Okej, saj takšne težave bi znal imeti tudi, če zlatega prinašalca nisi čisto nič vzgojil, ampak vseeno … Sem zgoraj pisala o mladeniču, ki nima čisto nič tistih luštnih pasjih užitkov, ker je njegov pes dejansko za te prenevaren. On se hvalabogu nevarnosti svojega psa zaveda in temu primerno ravna, ampak sem ziher, če bi lahko obrnil čas nazaj, si ne bi nabavil tako nevarne mrcine.

  Večina ljudi, ki si globoko v sebi želi ostrega psa, sploh ne ve kaj to pomeni in kako zelo naporno je to v urbanem okolju.

 65. zogca said

  Sploh pa je bil z vseh koncev opozojen. Po moje je redko, da se z enimi psi ukvarja toliko kinologov in veterinarjev, kot se je s temi.

  ker bi moral vedet.

 66. zogca said

  Jaz ne delam ovinke kar povprek, samo na določene pasme. Pitbuli. Doge in podobne. Svoje čase je bila na našem koncu ena doga kar spuščena in se je sama hajkala okoli. Pa je imela lastnika. Tega psa sem se precej bala, priznam.

  In če pridem v situacijo, da vidim kakšnega mladoletnika, otroka s psom, naredim ovinek, da se izognem ali pa zavijem v drugo smer.

 67. StaneP said

  Sem sedela ob obali in jedla hamburger, ljudje so se sprehajali, kar naenkrat je “od nikoder” skočil name strašno velik pes in mi hamburger iztrgal iz rok… jaz sem dobesedno ohromela… lastnik psa, pa se je smejal, kot da se je zgodilo nekaj super fajn in flegma šel naprej.

  Saj bi se človek smejal, če ne bi bilo tako tragično. Me zanima kaj bi tisti cepec od lastnika naredil, če bi bila situacija obrnjena? Ziher bi šel še tožit za strah, pa za hamburger, pa za to ker so mu oči izstopile iz jamic in sedaj revež počasi mežika…
  Mah, jaz včasih res ne vem več kdo je normalen kdo pa trapast. Jaz imam zelo rad živali. Tudi kužke. Gor sem zrastel na kmetih in še kokoši nisem jedel če sem vedel, da je domača. (No pujsa sem…) Ampak občutek imam, da človeštvo počasi izgublja kompas. Lejte, žival je žival. Človek je pa človek. Do živali moramo biti maksimalno “humani”. Prav je tako. Ne more pa no en pes maltretirati polovico soseske. In na koncu ima tisti pes ( lastnik) več pravic kot ostala soseska. Še enkrat bom vprašal, kdo je trapast tukaj?

 68. Schnuy said

  heh 🙂
  hecno v bistvu, ker je cela zadeva posledica slabe socializacije in pomanjkanje empatije pri človeku in ne živali. v tem konkretnem primeru in nasploh v pripetljajih kjer posamezniki nimajo filinga, da so del nečesa večjega in družba ni tam zaradi njih, ampak obratno.

  isti klinac je v prometu.

 69. zogca said

  Pa je velikokrat tako, da cela soseska živi v strahu pred enim psom.

  Ne more pa no en pes maltretirati polovico soseske.

 70. Schnuy said

  Prijavit večkrat na policijo in še kam. sej telefon obstaja mar ne?

 71. zogca said

  Spet en poskus zanikanja, da pes ima svoj karakter, s katerim pride na svet, poskus zanikanja tega, da imajo geni kakšen vpliv, ne, vse je odvisno od človeka.

  http://med.over.net/forum5/read.php?151,6006706

 72. zogca said

  Saj, Šnuja, so ti ljudje prijavljali. In kaj so dosegli? Nič.

 73. StaneP said

  pomanjkanje empatije pri človeku in ne živali.

  Žival sama po sebi nikoli ni nič kriva. Ne za svoj karakter, ne za svojo dobro ali slabo vzgojo. Za njena dejanja je vedno kriv lastnik, ker bi moral vedeti in vzeti v zakup njene lastnosti. Tudi oz. predvsem slabe.
  Se pa strinjam, (smo že tudi ugotovili zgoraj) da so ljudje, ki se bojijo še tako prijaznih zlatih prinašalcev. In žal so tudi ljudje, ki še sebe nimajo radi, kaj šele da bi imeli radi živali…

 74. Tana said

  Saj bi se človek smejal, če ne bi bilo tako tragično.

  Imaš prav Stane. Bi se človek res smejal, če ne bi bilo žalostno. Hvala bogu, da se res ni zgodilo kaj tragičnega. Razen, da sem ostala lačna in za nekaj ur obnemela. To je pa tudi nekaj… 🙂

  No jaz z živalmi nikoli nisem imela stika. Sem mestno blokovsko dete. Tako da niti ne vem, kako ravnati z njimi. Sem pa se psov bala že od nekdaj, od tega dogodka dalje pa sploh. Pa tudi z drugimi živalmi ne vem, kako ravnati.

  Se pa vsekakor strinjam s teboj, da moramo biti do živali humani. Zato se jaz tudi večkrat vprašujem ali je humano to, da imaš “strašno velikega” psa v bloku v stanovanju… ali je to humano? Meni je to mučenje živali.

  Trapasti pa so ljudje, ki to počnejo in na ta način mučijo živali.

  V dotičnem primeru pa je bil trapast lastnik, kljub temu, da je bil sicer izobraženec.

 75. zogca said

  Tudi jorki lahko ugrizne. Ne more pa te pogristi kot bulmastif. V bistvu jorkiji radi ugroznejo. 😉

 76. StaneP said

  V dotičnem primeru pa je bil trapast lastnik, kljub temu, da je bil sicer izobraženec.

  Nobena fakulteta ne da človeku zdrave kmečke pameti! Kaj šele inteligence…

  Zato se jaz tudi večkrat vprašujem ali je humano to, da imaš “strašno velikega” psa v bloku v stanovanju… ali je to humano?

  Zato jaz nimam kužka. Ker nisem egoist. Kužek potrebuje travo. Veliko trave… In še več časa…

 77. zogca said

  No, ne pozabimo, da si teh štirih psov ni omislil on, ampak njegova pokojna žena.

 78. Schnuy said

  jorkiji nič radi ne grizejo, če niso znevrotizirani, ali če ne kdo ne rine vanje in so v tem pogledu čisto isti klinac kot vsi ostali psi.

  če kupiš malega žepnega psa, je vzgojo prav tako treba prilagotit velikosti kot pri bullmastifu, pa tudi socializacija je enako pomembna.

  Naš jorki ne grize spoh..ČE se upošteva signale. če se pes umakne, potem privoščim vsakomur ki rine vanj, da ga pes šavsne. pa še jaz ga bom – ugriznila namreč, pa ne psa.

  če ljudje lahko razumemo subtilne kompleksne paritvene obrede pripadnikov svoje sorte in vsa ta jajca, potem lahko razumemo tudi kaj hoče povedat pes.

 79. StaneP said

  O mrtvih vse dobro. Žal mi je človeka in upam, da mojih hudih besed ni kdo razumel kot napad nanj ali kaj podobnega. Meni je to samo primer, na katerem lahko rečemo kaj se nam zdi prav in kaj narobe. In zadeva s kužki je postala moteča. To je dejstvo.

  Sedaj pa delat družba. Se tipkamo naprej zvečer.

 80. zogca said

  Mene so na to opozarjali, ko sem jaz hotela imeti jorkija. In sem jih gledala. In res sem naletela na nekaj ne prav pridnih primerkov te pasmi. Sicer nobenega nisem videla gristi, je bilo pa precej lajanja in zaganjanja. Tako da sem potem začela kar o mopsu premišljevati. Čeprav moja želja je bil jorki.

  jorkiji nič radi ne grizejo, če niso znevrotizirani, ali če ne kdo ne rine vanje in so v tem pogledu čisto isti klinac kot vsi ostali psi.

 81. Schnuy said

  jorki je zakon. 😀
  amapk pes je zelo aktiven in ni samo za v stanovanje in balkon, sicer lahko anredi ogromno škode

 82. zogca said

  Na MON-u pa tako zelo uživajo na to temo, da so še na Einsidlerco pozabile.

  http://med.over.net/forum5/read.php?151,6007588

 83. zogca said

  “Nevarnih psov ni. So le nevarni ljudje brez povodcev.”

  http://www.rtvslo.si/slovenija/nevarnih-psov-ni-so-le-nevarni-ljudje-brez-povodcev/222716

 84. Janis said

  Jaz sem mislila, da gre za grdo potegavščino, potem pa so pisali in pisali in pisali in pisali. In sem si mislila, tole pa ne more biti eden, ki pojdebava. Potem mi je pa mama zvečer rekla, da ji je tudi soseda, ki je iz medicinskih krogov, to omenila. Tako da … Očitno je res. Kar se mene tiče, kul. Če se je odločil tako živeti in če je njemu to ustrezalo, fine with me.

  Žogca, pokojna Zora Roter in sedaj pokojni Baričevič sta bila dolgo poznana v medicinskih krogih – to, da je bil Baričevič transseksualec, ni bila nobena skrivnost v tem krogu, pa tudi v umetniškem ne. Ne dvomim, da bo v prihodnjih dneh o obeh pokojnikih ven prišlo še kaj “zanimivega za javnost”. Vseeno je pa to, kar počenja in namiguje Požar, čisto v skladu z njegovim brezsramnim prepletanjem resnic in laži in če se mi je Baričevič smilil, ko ga je usekala karma, se mi POžar definitivno ne bo.

 85. zogca said

  Tole, kar zdaj pisarijo, sem ravno videla na MON-u, se mi zdi pa hudo too much in ne verjamem. Mogoče bo kdo rekel, da sem naivna, ampak ne verjamem. Če bi res to počel, zakaj bi to počel v garaži in ob odprtem avtu? Ne vem, meni se je za zgodba brala, kot da je možakar ravno prišel domov. Žal pa tega menda ne natolcuje samo Požar in je bilo je včeraj v Slovenskih novicah. Tako je pisalo na MON-u, jaz drugače tega cajtnga ne berem.

 86. zogca said

  Karma je zadnje čase zelo na pohodu. Mi je pa drugače fascinantno, ko smo že pri tem, katerega izmed svojih “mož” je mislila Drnačeva, ko je dala eno izjavo pred kratkim. Ni ravno bilo razumljeno, da misli na prvega in če ne, potem je mislila Požarja. Bo že prišlo ven. Prvega sem jaz zelo dobro poznala in sem se kot otrok igrala z njegovimi dirigentskimi palčkami.

  če se mi je Baričevič smilil, ko ga je usekala karma, se mi POžar definitivno ne bo.

 87. Poppy said

  še en identičen primer v Avstriji, očitno je nekaj v zraku.. oz karma (ironičen smajli) http://www.zurnal24.si/crna-kronika/rotvajlerja-umorila-zensko-159002

 88. zogca said

  Na Sky News jaz pogosto slišim za takšne primere, največkrat pa so žal žrtve otroci. V Angliji imajo hude težave s tem. Enega primera se prav dobro spomnim, ko je babičin pitbul ali kaj je že bil pogrizel vnuka, dve leti starega fantka.

 89. Poppy said

  jaz sem v petek okrog 10h zvčer na slo 1 slučajno naletela na oddajo, ko je bil gost g. Vidic in on je tam zatrjeval, da se na svetu na leto zgodi 1 ali 2 premera, da psi do smrti pogrizejo svojega lastnika. Kinolog pa tak.. Je voditelj še prav ponovil za njim, “največ 2x na leto pravite..” on pa še kar kimal.. to mi je tak bruh bruh povzročil, da sem kar preklopila, res ne maram takšnih nakladačev.

 90. Poppy said

  ma ne v petek, v torek

 91. zogca said

  V petek, pred vsem tem?

 92. zogca said

  Okej, zanemari vprašanje.

 93. Poppy said

  mah imam čudno navado ob petkih gledat Odmeve al kaj so, v torek sem jih pa čisto slučajno, ker sem za trenutek preklopila, ko je bilo konec Housa.. in sem čist zamešala, samo potem, ko sem še enkrat prebrala poslan post mi nekaj ni štimalo 😀

 94. zogca said

  Jaz pa drugače rada gledam Odmeve. Mi je sicer RTV SLO čisto neuporabna televizijska postaja, ampak Odmeve pa gledam večkrat.

 95. zogca said

  Pa imamo nov termin, izmislila si ga je seveda MON-ovka. Pasji pedofil. Ajoj.

  http://med.over.net/forum5/read.php?151,6009785

 96. Poppy said

  se strinjam s tabo glede rtvslo, vse ostalo je brez veze. edino če Kekca ali pa Ne joči, Peter zavrtijo, vse ostalo je škoda časa..

 97. StaneP said

  se strinjam s tabo glede rtvslo, vse ostalo je brez veze. edino če Kekca ali pa Ne joči, Peter zavrtijo, vse ostalo je škoda časa..

  A na PinkTV je pa vse vrhunsko!?

 98. zogca said

  Pa Srečo na vrvici sem tudi gledala. 🙂

 99. zogca said

  Pinka jaz sploh ne gledam.

  A na PinkTV je pa vse vrhunsko!?

 100. Poppy said

  PinkTV? to pa gledam še manj.. jaz mam televizijo samo zato, da imam družbo, ko likam 🙂 tako, da ponavadi so to torki, ko je Preverjeno in petki zvečer..

 101. zogca said

  Meni je smešno, da se mi vedno pripisuje gledanje Pinka, ki ga res sploh ne gledam.

 102. zogca said

  Rotvajlerja v Avstriji raztrgala 78-letnico

  http://24ur.com/novice/crna-kronika/rotvajlerja-v-avstriji-raztrgala-78-letnico.html

 103. Poppy said

  to je podobno kot se nekaterim obvezno pripisuje poslušanje “goveje” muske 😉 mah kr neki.. brezveze

 104. zogca said

  Priznam, da gledam RTS SAT. Seveda zaradi humorističnih nadaljevank, ki so po mojem mnenju prva liga, ampak res, lulam od smeha. Srečko Šojić na primer, Bela lađa. Pa kdaj pogledam oddajo Balkanskom ulicom. Kdaj njihov jutranji program. Pink mi pa ne sede in tam ne najdem nič zase.

 105. Poppy said

  jaz sem zadnjič videla en del Selo gori, a baba se češlja.. al nekaj podobnega. In je bil en prav fajn skeč, res imajo smisel za humor, tale slovenski mi ne potegne spljoh.. ne vem zakaj, ampak se mi zdi vedno vse nekak prisiljeno odigrano.. pri srbih bolj spontano izpade

 106. zogca said

  Jaz sicer gledam Selo gori, a baba se češlja, ampak mi ni tako smešen. Gledam, ampak ne gledam kot humoristično nadaljevanko. Ni glavni smisel te nadaljevanke nasmejati. Poskusi enkrat gledati Belo lađo, ob nedeljah ob osmih zvečer. Slovenski humor pa meni ni smešen, zelo žal, pa četudi bo kdo užaljen. Tako je, vse izpade prisiljeno in tudi je prisiljeno.

 107. Poppy said

  jaz sicer ne gledam, ampak sem vidla sceno, ko pride nek duhovnik v vas in išče “svečarja” v cerkvi al koga že in se neka ženska spoveduje, uni jo pa sprašuje, kje je ta pa ta.. ona pa saj to je un zunaj.. stari se pa nardi neumnega “Ja niste me vpašali za ime, pa ga nisem povedal..” al nekaj podobnega.. ne vem, men je bila za dol past smešna scena, sploh pojava tistega starija..

 108. zogca said

  Vem, kateri prizor misliš, vem.

 109. Poppy said

  ja ja tole http://www.youtube.com/watch?v=E1XMueATwcs od druge minute dalje, za crknt smešno 😀

 110. zogca said

  To pa hitro dajejo na Tube. Ne vem, zakaj pri Beli lađi ne pohitijo.

 111. Poppy said

  ja sem bila tud sama presenečena, da je gor, sem šla samo za foro pogledat, pa je kar blo. res so hitri.

 112. zogca said

  Jaz bi bila res ekstra hepi, če bi s takšno hitrostjo nalagali Belo lađo, ampak je ne. Bom morala iti na torrente, česar pa ne maram.

 113. StaneP said

  Oprostita punci, sem gledal malo tele vajine srbske serije. Kaj je že tu smešno? Meni, ker očitno ne poznam kulture, prav nič. Iz minute v minuto edino tipično balkansko sprenevedanje in samovšečnost s katero prekrivajo svojo bedo.
  Ampak jaz rečem, kakor komu paše. Na RTV SLO, se najde marsikaj kvalitetnega za razliko od šunda z POP-a. Odmevi so pa itak pojem za resno informativno oddajo. Ostali SLO TV programi so pa itak brezveze. Tako, da osebno 95% preklapljam med njima in http://www.nationalgeographic.com/ ter http://dsc.discovery.com/.
  In dobra “goveja muska” sploh ni napačna… Sem pač gor rastel z njo in ne z balkanskim cigu-migujem. A naj me bo zaradi tega sredi Slovenije sram? Pa brez zamere!

 114. zogca said

  Ne vem, o kakšni bedi ti pišeš. Serija, ki se njej dopade, opisuje kmečko življenje v Srbiji. Ni prav nič sprenevedava, če kaj, se smeji na račun omejenosti tih ljudi. Prikazuje jih kot omejene, ampak vseeno srčne. In z vsemi težavami, ki jih tudi sicer ljudje imamo. Lahko pišeš, karkoli hočeš, Srbi dejansko imajo fantastične serije in konstantno produkcijo teh serij. Serij z milijonsko gledanostjo. Več milijonsko. Tako doma kot v dijaspori. Časi, ko smo mi v Sloveniji imeli domačo serijo, ki je ljudi množično prikovala pred male ekrane, pa so že davno minili. Tudi sama sem gledala slovenske serije, dokler se še bile za kaj. Tega zdaj pa ne morem gledati. Vedno pa gledam, če reprizirajo stare.

  Iz minute v minuto edino tipično balkansko sprenevedanje in samovšečnost s katero prekrivajo svojo bedo.

 115. zogca said

  Sicer pa prepričana, če bi naredili enako nadaljevanko, katerokoli tipa Bela lađa, Porodično blago, Selo gori, a baba se češlja, enako dobro po scenariji, režiji, igri in vsem tem, v Sloveniji in seveda s slovensko tematiko, bi jo gledal zvesto, maksimalno užival in se od srca nasmejal. Ker je pa to njihovo, ker seveda ne razumeš for in plus čutiš odbojnost do vsega južnega, imaš pa o tem svoje mnenje.

 116. StaneP said

  Odbojnost čutim edino do stalnega posiljevanja z balkanizmi takšnega ali drugačnega tipa, ki se ga čuti na vsakem koraku.

 117. zogca said

  Kdo te s čim posiljuje? Nadaljevanke, o katerih govorimo, se predvajajo na RTS SAT in nihče nikogar ne sili, da jih gleda. Ne rečem, da bi jih kupovale slovenske televizije in predvajale, jih ne. Res ne razumem tega, da se Slovenec nenehno počuti ogroženega. Če s čem, vas posiljujejo z ameriškimi stvarmi, povsod in na vsakem koraku.

 118. StaneP said

  Ja, balkancem je bilo vedno logično da jih sredi Slovenije vsi razumemo, se vsi smejemo njihovim foram, vsi razumemo njihov način čustvovanja, vsi poslušamo njihovo muziko ipd. Kot da so iz nekega posvečenega območja!? Japajade.
  Če kdo kaj reče, se ga takoj ali omavaložuje ali celo dela za nezdravega nacionalista ipd.
  Če je srbov več kot slovencev, to še ne pomeni, da so njihove fore boljše, ker jih gleda več ljudi!? Haloo… Takšne budalaštine” mi prodajajo že kar vem zase. Še zaprli so me doli v Nišu zaradi tega…
  Kakorkoli, svoje mnenje sem že velikokrat povedal na mnogo koncih. Tako to, da mikoli pri ljudeh nisem gledal na rodovnik in da mi dol visi iz kakšne luknje je kdo prilezel – važno da je dober človek. Po drugi strani mi pa tudi ne bo nobeden govoril, da je vse kar je slovenskega itak brez veze, slabo, brez okusa itd. Dobre so edino plače, penzije in socialna podpora…
  In potem smo slovenci čudaki? Ja res smo če bomo kar tiho, ja.

 119. zogca said

  Pa dobro, ali tega res ne morete preseći? Niti 20 let po razpadu države? Še vedno neko tekmovanje z njimi. Dajmo se obrniti na sever, zdaj smo država z Brusljem. Zakaj se ne sprašuješ, zakaj tistemu iz Bruslja dol visi tako zate kot za tvojo slovenščino? Zakaj on tam misli, da je boljši od tebe? In da, misli.

  Ne gre za to, koga je več, gre za to, da oni imajo boljšo produkcijo filmov in boljšo produkcijo nadaljevank, pa če se ti na trepalnice postaviš. Kar ne pomeni, da marsičesa nimajo slabšega od nas, seveda imajo, ampak na tem podoročju nas pa prekašajo in trapasto je, da to zanikaš.

  In sploh ne vem, zakaj iz vsega vleči ta trapast nacionalizem. Govorimo o produkciji filmov in nadaljevank, ti pa vedno vlečeš ven te svoje zamere, ki jih imaš do njih. Ne pravim, da mogoče niso upravičene. Ampak vse, kar oni naredijo, zate je vse to bedno, glupo, trapasto, neumno, samo zato, ker so to naredili oni.

  In sploh ni fora v milijonih. Fora je v tem, da vsaki drugi Srb sede v nedelje zvečer ob osmih pred teve, da bi gledal Srečka Šojića in zraven lulal od smeha. Lepo prosim, kje mi imamo takšno nadaljevanko? In namesto, da bi pljuval po tistih, ki jo imajo, se raje sprašuj, zakaj je mi nimamo. In zdaj 20 let pozneje zato gotovo niso krivi Srbi.

  Me ujeziš včasih, res me.

 120. Poppy said

  ” Oprostita punci, sem gledal malo tele vajine srbske serije. Kaj je že tu smešno? Meni, ker očitno ne poznam kulture, prav nič. Iz minute v minuto edino tipično balkansko sprenevedanje in samovšečnost s katero prekrivajo svojo bedo ”

  Stane, saj za to, da ti je tle scena smešna, ne potrebuješ vedet kaj o kulturi. Večina Srbov je vernih in tle v tem linku se kljub temu na smešen in ne žaljiv način iz tega norčujejo. Župnik kar direkt pove, da ve iz čigave familije je mamca in tudi, kje stanuje. Češ, župniki vse vemo, nas bog vodi. In potem je tam še lokalni pijanček, ki h debati doda, da ko se posti, pije samo pivo. Tule ne izpade smešno, ampak v tej seriji se pa krohotaš zraven. ker na na način, ko ta stari pogleda, tista mimika in gibi.. enostavno je smešno. in ni prisiljeno, tko kot to izpade pri nas. ja, gre se za preproste ljudi in celo serijo, ampak vseeno izpade prisrčno in pogledaš z užitkom, ne pa da komaj čakaš, da je scene konec.

  Sicer mi je pa en fenomen zelo zanimiv tle v Sloveniji. Kolikor sem lahko razbrala, samo en od Žogcinih staršev ni Slovenec. Torej en je Slovenec, ne? Pa tud Žogca je rojena tle in tudi odrasla je tle, živi tle? Ampak kljub vsemu jo večina tretira, kot da ni Slovenka. Pa da se ne bom samo nanjo obesla, tko je z večino “mešančkov” pri nas. In veš kaj mi je še bolj čudno? Da večina teh mešančkov ima svoje južne korenine zelo rado, oz prav nič manj rado kot slovenske, zakaj misliš da je tako? Res, zakaj ni človek Slovenec, če je en starš Slovenec, ampak je tisto, kar je po narodnosti drugi starš? Dobro, pri mulatih se to na daleč vidi, ker je en starš druge polti, ampak kaj pa v primeru, ko so vsi “Kavkazi”? To se mi zdi nek fenomen, ki u bistvu odraža lice družbe. Ker kje drugje bi jih imeli za svoje, ampak ne pri nas. No tud v Avstriji npr. ne. Btw, Balkan sega vse do Lj, tako da Slovenija je žal tud še Balkan.
  Še nekaj mi ni jasno. Žogca ogromno piše o serijah, oddajah. O showu Lettermana, pa Golden Girls, Mash pa zihr so še druge, ki mi ne padejo na pamet, ampak ti si se šel obesit na 2 srbski seriji. Pri ameriških je blo vse kul, tle si se pa zapel, kot da sva o tebi kaj grdega rekle. Kaj ti to pove?

 121. StaneP said

  Me ujeziš včasih, res me.

  He he… Zato si mi všeč, ker si temperamentna. Ker zagovarjaš svoj prav. Takšne debate ima rad. Pa me velikokrat ljudje narobe razumejo. Ampak debata kjer vsi tulijo v isti rog je brez veze. Morajo se kresati mnenja, mora priti na plano tudi strast. Seveda vse še v spoštljivih okvirjih drug do drugega. To me “rajca”. Pljuvanje tipa “monovk” kjer so v prvi vrsti sami nizkotni vzgibi so mi adijo, leporečenje samih do nezavesti kulturnežev me dolgočasijo na smrt. Pri tebi zna pa biti ravno prav ostrine, he he…

  Vsekakor upam, da ne zlorabljam gostoljublja, saj vem kaj pomeni biti gost nekje. Oziroma biti na obisku, kar jaz nedvomno pri tebi sem. In nikakor moje besede niso mišljene osebno. Se mi zdi, da si me danes dala v bok k tistemu prijatelju od tvojega princa, ki je zate govoril, da si premalo slovenka!? Mislim, rad imam Slovenijo in vse kar gre zraven, toda to so popolne neumnosti oz. zlorabljanje najlepšega za doseganje svojih egoističnih ciljev. Takšen je Jelinčič. Da ne govorim o temu, da pri ljudeh oz. sploh v ljubezni rodovnik ni važen. Haloooo!! Da me ne bo slučajno kdo obsodil za kaj takšnega!!

  Moja osnovna poanta vsega tega pisanja je – pa bom kar tebe vprašal Žogca samo kot primer, ker je tvoja mama srbkinja – Zakaj mi praviš moja slovenščina? A tvoja ni? Saj imaš konec koncev slovenskega očeta? Ali bi “izdala” mater, če bi se počutila slovenko? Ali potemtakem ne “izdajaš” očeta, ko se počutiš srbkinjo? Ali ni najbolj prav da si preprosto oboje?
  Če že greš v cerkev ( čeprav si proti veri ) greš v pravoslavno!? Ampak rojena si v Sloveniji, slovenskemu očetu…

  Sem vmes prebral še od Poppy zadnjo objavo… Zelo se strinjam s tem, kar je napisala. Zakaj je pri nas vsak prej rajši balkanec kot slovenec. To meni res ni jasno!!

  Zakaj noben priseljenec ne spoštuje Slovenije? Zakaj za vraga nobenemu ni jasno, da nas moti to neprestano vpletanje srbohrvaščine in balkanske kulture v vsakdan. A sem sedaj čudak in nacionalist?

  Glejta, da ne bo nesporazuma. Nobenega nisem želel žaliti in mislim, da ga s tem, kar sem napisal tudi nisem mogel.
  Če smo že pri tem. Na balkanu bi me s takšnim posiljevanjem s slovenščino že zdavnaj poslali nekam. V rodila moje matere oziroma nazaj v Slovenijo.

 122. zogca said

  Tako je. Eden je Slovenec, drugi pa ni. Žogca je rojena v Sloveniji in v družini, kjer se je vedno govorilo samo slovensko. Žogca ima slovensko ime in slovenski priimek, Žogca zelo lepo govori slovensko in nihče nikoli ne bi vedel, da Žogca ni čistokrvna Slovenka, če Žogca tega sama ne bi povedala. Žogca zelo dolgo sploh ni vedela, da je ta čistokrvnost problem, dokler ni doživela tega, da je nekdo njenemu princu rekel, naj si najde eno bolj sebi podobno z očitnim namigovanjem na slovenstvo, potem pa ji še zraven razložil svojo prigod z neslovenko, ki naj bi po njegovem smrdela. Šele takrat sem jaz verjela svoji mami, ki me je posvarila, da me bodo določeni ljudje zaradi tega imeli za manjvredno, pa če se postavim na trepalnice – nisem njihova. Moja mama to ve, ker je to doživljala, pa čeprav lepše govori slovensko od mnogih Slovencev. Ona pač svojega porekla zaradi imena ni mogla skriti. Bi ona sicer ga, ker ona je pragmatična. Jaz pač nisem. Jaz sem v Sloveniji ponosna na Srbe in v Srbiji sem vedno ponosna na Slovence. Poznam odlike obeh narodov in tudi napake obeh narodov.

  Kolikor sem lahko razbrala, samo en od Žogcinih staršev ni Slovenec. Torej en je Slovenec, ne? Pa tud Žogca je rojena tle in tudi odrasla je tle, živi tle?

 123. zogca said

  Ne, sploh ne, si vedno dobrodošel in vedno sem te vesela na blogu, ti pa odkrito povem, kdaj mislim, da nimaš prav in kdaj se moraš zavedati, da je stvar treba popucati na svoji, ne tuji strani. To, da imaš ti problem s Srbi, je tvoj problem, ne njihov. Če imajo oni v nosu tebe, to pa je njihov problem.

  Vsekakor upam, da ne zlorabljam gostoljublja, saj vem kaj pomeni biti gost nekje.

 124. zogca said

  Koliko je slovenščina moja, jaz dokažem vsak dan, ko se vedno potrudim, da vsako objavo napišem v lepi slovenščini. Nikoli na blog ne bi dala nečesa, kar bi sramotilo slovenski jezik. V tem se kaže moja ljubezen do jezika. Ko začnem operirati z moja in tvoja, pomeni, da sem se že postavila v obrambni položaj.

  Zakaj mi praviš moja slovenščina? A tvoja ni?

 125. StaneP said

  Pri ameriških je blo vse kul, tle si se pa zapel, kot da sva o tebi kaj grdega rekle. Kaj ti to pove?

  Da me balkanizacija moti, amerikanizacija pa ne. Saj to je že jasno ne. Balkan mi pač res ni blizu. Nikakor se ne najdem v tej kulturi. Zahodna se mi zdi pa normalna, domača.

  Ampak kljub vsemu jo večina tretira, kot da ni Slovenka.

  Sama se.

 126. zogca said

  Ker moja mama hodi v cerkev. Lepo prosim. Oče ne hodi v cerkev in je bil proti temu, da se mene krsti, čeprav me je mama hotela krstiti v katoliško vero. Če bi moj oče hodil v cerkev, bi tudi jaz šla v katoliško cerkev. V končni fazi tudi grem, velikokrat. Ampak na drugačen način, jo grem pač gledat. In grem na vse krste otrok prijateljic, na vse poroke, pač ne grem molit, me tega niso naučili. Mama me je pa naučila prižigati sveče v pravoslavni cerkvi.

  Če že greš v cerkev ( čeprav si proti veri ) greš v pravoslavno!? Ampak rojena si v Sloveniji, slovenskemu očetu…

 127. zogca said

  To pa ni res. Jaz se samo vedno postavim na napadeno stran.

  Sama se.

 128. zogca said

  Vidiš, jaz pa tega ne pogoltnem, da je nekomu lahko bližji Američan iz Teksasa kot Hrvat iz Zagreba.

  Balkan mi pač res ni blizu. Nikakor se ne najdem v tej kulturi. Zahodna se mi zdi pa normalna, domača.

 129. zogca said

  Premnogi jo spoštujejo, ampak če si pozoren samo na tiste druge …

  Zakaj noben priseljenec ne spoštuje Slovenije?

 130. StaneP said

  Vidiš, jaz pa tega ne pogoltnem, da je nekomu lahko bližji Američan iz Teksasa kot Hrvat iz Zagreba.

  Ah pa tudi daš primer no!! Mislim!! Daj s tem “obrambnim “položajem res ni treba pretiravati no. Dobro več kaj in kako sem mislim. O temu smo debatirali še ne tako dolgo nazaj. In mimogrede sploh ni poanta v kilometrih, temveč v kulturi, vrednotah…

 131. StaneP said

  Premnogi jo spoštujejo, ampak če si pozoren samo na tiste druge …

  Samo tisti drugi me motijo…

 132. zogca said

  Ti sploh ne veš, kakšna je kultura enega Teksačana, Stane, ne veš, še sanja se ti ne. In sem prepričana, da če bi spoznal povprečnega Teksačana in poslušal njegovo razmišljanje, bi se zgrozil nad celo rečjo in ugotovil, da ti prav nič ni domače.

 133. Poppy said

  “Da me balkanizacija moti, amerikanizacija pa ne. Saj to je že jasno ne. Balkan mi pač res ni blizu. Nikakor se ne najdem v tej kulturi. Zahodna se mi zdi pa normalna, domača.”

  Zahodni svet se ti zdi normalen, ker ti je domač. S tem poveš čisto vse.

 134. StaneP said

  Stane, saj za to, da ti je tle scena smešna, ne potrebuješ vedet kaj o kulturi.

  Poppy, tebi sem premalo odgovoril in ne želim da izpade, kot da se nočem pogovarjati s tabo ker ni res. Saj vidiš menda, da sem en “neumen dec” ki se daje v zobe dvema ženskama naenkrat. Pametni se umaknejo, he he…
  Ljudje imajo iste fore povsod. Tudi v Sloveniji na vasi. To sem čisto razumel v prilimanih izsekih. Srbska produkcija je res boljša, kot slovenska, ampak je pa totalen poden napram ameriški, če smo sedaj pri obrtniški kvaliteti izdelka. Potem mi ne zamerit, če rajši gledam Boston Legal in Housa, National Geographic… In se mi tudi zdi normalno, da ljudje pač vsak na svoj način uživamo v tem. Če pa govorim o domačih stvareh, potem mi je pa balkanski izdelek ravno toliko tuj kot kakšen drugi. In tudi ne vem, zakaj bi mi bil bližji…

 135. StaneP said

  Ti sploh ne veš, kakšna je kultura enega Teksačana, Stane, ne veš, še sanja se ti ne. In sem prepričana, da če bi spoznal povprečnega Teksačana in poslušal njegovo razmišljanje, bi se zgrozil nad celo rečjo in ugotovil, da ti prav nič ni domače.

  Ne polagaj mi besed v usta! Teksačana si si ti izmislila ne jaz. To je tvojas primerjava ne moja.

 136. Poppy said

  Jah sam si rekel, da ne razumeš kaj je smešnega, ker ne razumeš kulture. Ameriška produkcija ni drugega, ko v vsaki seriji in filmi pokazati stolpnice. da bi pa enkrat pokazali vso revščino in ves divji zahod tam.. to se pa že nekako ne sklada s tem, da bi bli v očeh drugih še kul. simpl as that.

 137. StaneP said

  Zahodni svet se ti zdi normalen, ker ti je domač. S tem poveš čisto vse. Kaj je pa s tem narobe, če se mi zdi zahodni svet bolj domač od balkana? Saj nisem rekel, da je Balkan nenormalen, halo. Uporabil sem besedi: “normalen, domač…” ker ne najdem najbolj ustrezne besede. Mater kako znate ženske obračati besede, no!

 138. StaneP said

  Ameriška produkcija ni drugega, ko v vsaki seriji in filmi pokazati stolpnice. da bi pa enkrat pokazali vso revščino in ves divji zahod tam.. to se pa že nekako ne sklada s tem, da bi bli v očeh drugih še kul. simpl as that.

  Ni res Poppy, Ravno Boston Legal npr je razgaljal do obisti vso zaplankanost Ameriške družbe.

  Jah sam si rekel, da ne razumeš kaj je smešnega, ker ne razumeš kulture.

  Kaj je toliko bolj smešno, ko je to smešno tudi v Sloveniji…

 139. Poppy said

  sicer pa, ne da se pametni ljudje umaknejo od debate, ki so jo sami zakuhali, pametni ljudje – to so, ljudje, ki so bili izven meja svoje države in jih je teplo, ker so druge kulture, no taki ljudje, nikol ne bi izjavli kaj takega kot si ti. Pa tud mnogi drugi omejenci na ta način. Zame tale debata ni več niti konstruktiva niti zabavna niti poučna, tako da končujem svoj prispevk tle.

 140. Poppy said

  (in kje točno se dogaja Boston legal? pa ne da slučajno v srcu mnogih stolpnic, smokingov in vse ostale ameriške lepote? še enkrat-kako tipično ameriško. ne rečem, da je slabo, ampak ponavljam, ni filma in ni serije, ki v odjavni špici ali sicer v seriji/nanizanki ne bi pokazali scene na stolpnice s ptičje perspektive. in ponavljam, samo te stolpnice niso amerika, kot nam oni to poskušajo prodat. čeprav so očtno veliko ljudi že zaslepili) lp

 141. StaneP said

  A če ne častim Balkana, potem sem omejenec? No, potem poznate enega omejenca več. Nisem vedel, da moram sredi Slovenije častiti Balkan.

  in ponavljam, samo te stolpnice niso amerika, kot nam oni to poskušajo prodat. čeprav so očtno veliko ljudi že zaslepili)

  Itak da ne. A hočeš povedati, da je Srbija potemtakem boljša od Amerike? Ha ha ha…
  Kakšna je Amerika v resnici, bi vedel. če bi tam živel nekaj let. In jaz jo ne poveličujem. Mi pa veliko pove dejstvo, da američani za vsako figo izobešajo in limajo svojo zastavo vsepovsod. Navadni ljudje! Ne holivudarji in ne politika. Navadni ljudje. Potemtakem država ne more biti ravno slaba, če jo imajo ljudje radi, so ponosni nanjo in še realno je močna. Ne samo napihnjeno, kot Srbija. Nikjer pa ne piše, da je vse v redu in da ljudje niso kritični in da ni nič za izboljšati.

 142. StaneP said

  No, s temle se tudi jaz poslavljam. Na povezavi je moja objava v kateri sem že lani pisal o temu, kako grozno se mi zdi, da se ljudje vtikajo v nacionalnost in te zgodbe. Sploh v ljubezni.

  http://razmisljanje.blogspot.com/2009/08/vecna-tema-ljubezen.html

  In žal sem velikokrat videl od blizu in vsaj enkrat preizkusil na svoji koži, da so vsi balkanski narodi bistveno večji nacionalisti od nas Slovencev. Sploh kar se tiče porok. To se vidi iz letala in tudi ve, čeprav se trudijo skrivati. Pa ne govorim samo o muslimanih, kjer se itak ve, da se kri ne meša.

  Vsa čast izjemam, ki so zmogle slediti svojemu srcu. In ravno izjeme potrjujejo pravila…

 143. zogca said

  Jaz se s tem ne strinam. Nekateri res so, niso pa vsi.

  In žal sem velikokrat videl od blizu in vsaj enkrat preizkusil na svoji koži, da so vsi balkanski narodi bistveno večji nacionalisti od nas Slovencev.

 144. romeno said

  Kaj če bi vi kakšno pipo miru skadili. Pa to pesem poslušajte zraven:)

 145. maxi said

  Jaz pa ne bom pipe kadila, bom pa tole poslušala: 🙂

 146. zogca said

  Kakšni mrhovinarji, na bruhanje mi gre.

  http://med.over.net/forum5/read.php?151,6013610

 147. zogca said

  ‘Nesposobni ste, zato odstopite’

  http://24ur.com/novice/slovenija/nesposobni-ste-zato-odstopite.html

 148. StaneP said

  Če zapis Marka Cnkoviča o tej temi. Očitno se midva strinjava.

  http://crnkovic.blog.siol.net/2010/02/07/fentat/

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: