Žogca v ofsajdu

In nič več v pričakovanju sodniške piščalke

Čustveno zreli ljudje se ne zaljubljajo!?!

Posted by zogca na januar 30, 2010

V današnji spletni izdaji Dnevnika lahko preberete intervju s psihoterapevtom, dr. Zoranom Milivojevićem, avtorjem knjige Formule ljubezni, v kateri obravnava najpogostejše zmote in zablode o ljubezni. V intervjuju me je predvsem navdušilo naslednje razmišljanje: “Danes gremo po partnerja v supermarket: preizkusimo ga, če nam ni všeč, ga reklamiramo, vrnemo in si poiščemo drugega. Drugi so objekti, preko katerih uresničujemo svoje hedonistične in narcisistične potrebe. V družbi blaginje ljudje nujno postajajo narcisoidni, ljubezen se nenehno ohlaja, njeno mesto pa – paradoksalno – prevzema zaljubljenost.” In tudi: “Zakaj je pomembno, da razumemo, da ljubezen ni le čustvo? Zato, ker se nam bo prej ali slej zgodilo, da bomo pogledali v partnerja in ne bomo čutili ničesar, ali pa bomo nanj jezni, morda celo besni. Če mislimo, da je ljubezen le čustvo, potem bomo v tem trenutku zmotno ugotovili, da je ljubezni konec.” Ter seveda: “Zakomplicira se že pri vprašanju, kdo bo nesel smeti v kanto, kaj šele pri vprašanju, ali imeti otroka. Otroka namreč vidijo predvsem kot motnjo pri uresničevanju svojih želja in ambicij.” In ne, ne bo šlo brez: “Vsakemu se lahko zgodi, da si je izbral napačnega partnerja. Toda če se to nekomu kar naprej dogaja in je vsaka zveza razočaranje s podobnim koncem, potem se mora resno vprašati, zakaj se mu zgodba, vzorec ponavlja.” In za konec. Dr. Milivojević je prepričan, da se čustveno zreli ljudje sploh ne morejo zaljubiti in se ljudje največ zaljubljamo takrat, ko najmanj poznamo sebe in druge.

Meni je vsekakor dal misliti. Materiala za razmišljanje imam pa tako in tako več kot preveč. Seveda me vsako omenjanje smeti spomni na prvega partnerja, ne gre drugače. On sicer ni imel nobenih težav s tem, da bi postal oče, je imel pa hude težave s tem, da bi odnesel smeti. Še dobro, da sem bila sposobna predvideti, kam bi to vodilo. In seveda me tisto, da je vsak partner na koncu razočaranje in se vzorec nenehno ponavlja, spominja na mojega drugega partnerja, princa, ki mi je razlagal, da je na vsem svetu najbolj pravi zame in mi zagotavljal, da bo z menoj ostal do smrti, potem pa nekega dne preprosto odšel, zanimivo, s povsem enakim izgovorom, ki ga je v preteklosti že večkrat uporabil. In jaz? Jaz pa sploh nisem za ta svet. Vsaj ne, kar se ljubezni tiče. Ne vem, mogoče sem celo dozorela, kajti zdi se mi nemogoče, da bi se zaljubila. Po drugi strani pa, saj sem zaljubljena, večno in nesrečno zaljubljena v princa, ki je bil v dveh dneh sposoben priti od “ponosen bom, ko boš moja žena” do “zbogom”.

Advertisements

150 komentarjev to “Čustveno zreli ljudje se ne zaljubljajo!?!”

 1. maxi said

  Meni ta naslov da misliti. Bom prebrala intervju, takoj ko bom imela čas in dam potem kak komentar na temo.

 2. alja said

  Zelo dober intervju.
  Težko je biti dovolj pameten (in odločen) pri zmedi naših čustev…Mislim, da imamo vso možnost odločanja,kar se tiče izbire partnerja- in da se ravno zato ne znamo nič odločiti. Včasih je morda res bolje, da si v situacijo malce prisiljen.

 3. lynx said

  Tudi jaz se strinjam z avtorjem. Nekaj je narobe z današnjim načinom razmišljanja.
  “Rada bi se rešila moža” je nedavno napisala ženska na Monu. Kot bi bil predmet, ki ga po uporabi zavržeš.
  Egoizem, samozadostnost in vsemogočnost. Res upam, da je karma pravična.

 4. zogca said

  Tudi iščejo se moški že na ta način.

  http://med.over.net/forum5/read.php?151,5994438

  Je nekdo pripomnil, da sprašujejo, kot bi spraševale po neki blagovni znamki, kje se jo da kupiti.

  Kot bi bil predmet, ki ga po uporabi zavržeš.

 5. zogca said

  Saj, pri zmedi čustev. Vsa pamet tega sveta mi ne pomaga, ko vidim princa (na fotografiji, lepo prosim). Je takoj konec z menoj.

  Težko je biti dovolj pameten (in odločen) pri zmedi naših čustev…

 6. P.J. said

  Če si smem kot matematik po duši privoščiti diskurz… Je ljubezen kot bela svetloba. Kar pomeni vsi odtenki, vse nianse v bleščeči belini. Ki lahko drugega razsvetli, ali zaslepi. Odvisno od tega, ali odseva (zrcali) ali vsrkava.

  Če odseva, pride do učinka sinergije (podobnega oscilaciji)… Takrat ljubezen oba dvigne v višave, oba izpolni z dodatno močjo, ki jo lahko usmerjata v dosego ciljev – skupnih in lastnih.

  Če vsrkava, se svetloba (energija) transformira, porablja. Takrat nastane odvisnost v odnosu, ki se lahko razvije v objektni odnos, kot je zgoraj opisano.

  Zanikanje, zatajevanje in nepoznavanje čustev je kot bi ugasnil enega izmed virov svetlobe v sebi. Najsi bo rumena, rdeča,… Katerokoli čustvo pač že. Ko se ne izrazi, pomeni to odsotnost ljubezni, kakor sveloba ne more biti bela, že če manjka en frekvenčni spekter.

  Razvijati čustva torej. Vsa skupaj. Hkrati. Na obeh straneh. Od “ponosa” do “zbogom”, ki ju omenjaš je majhen korak. Vsak trenutek je to prisotno v vsakem od nas. Nekateri podležejo čustvenim viharjem, nekateri se uspejo celo strinjati in razumeti. Le redkim pa je dano ozavestiti in sprejeti, ter posledično živeti oboje v harmoniji… harmoniji ljubezni.

 7. zogca said

  Cela dva dneva sta bila vmes. In en večer, ko jaz po 48 urah nespanja nisem vedela, ali misli priti ali ne, sem hotela spat, ker sem komaj gledala, on pa se ni in ni javil na telefon, je šel pred badbintonom spat in je izključil zvonjenje. Jaz sem bila huda in sem ga večkrat poklicala in jo je videl število klicev, me je na poti na badbintom (po badbintonu pa je mislil priti k meni) poklical, da me zapušča. Jaz sem se vedno trudila razumeti vse, on ni mogel razumeti, da so meni enkrat popustili živci. In mind you, nobema škoda ni bila narejena. Pa kolikokrat sem si to očitala, čeprav vem, bi to prej ko slej naredil, samo izgovor je potreboval.

  Od “ponosa” do “zbogom”, ki ju omenjaš je majhen korak.

 8. zogca said

  Zelo lepo razmišljate vi matematiki. 😉 Zelo nežno. Kot bi bili pesniki. 😉

  Če si smem kot matematik po duši privoščiti diskurz…

 9. P.J. said

  Ponos je “čustvo” moči. Apriori moči, ki ne potrebuje nobenega dokazovanja. In ga tudi ne prenese. Zato je tudi znamenje šibkosti. Verjetno imaš prav. Verjetno je bil to samo priročen izgovor. Obenem pa pomisli še enkrat… Želiš biti obliž za rano “njegove šibkosti”? Če želiš, je to kar najbolj potrebuje. Najtežje je ljubiti tiste, ki ljubezen najbolj potrebujejo.

  Zavedaj pa se… Ali želiš biti “večen obliž”? 😉

 10. zogca said

  Me tako in tako ni nihče vprašal, ali hočem ali nočem. Tudi če bi hotela, mi ni dano. V končni fazi pa smo vsi na nek način … Vsi imamo neke bolečine in vsi v tistem drugem tudi iščemo balzam zanje. Hudo pa je, če v zvezo prideš z 10 mg bolečine, ven pa z 10 kg.

  Želiš biti obliž za rano “njegove šibkosti”?

 11. Tjasa said

  Tudi knjiga je za prebrat. Pa nikar prevoda iz leta 2002, ker je O.B.U.P.E.N.
  Pred časom sem eno poglavje pretipkala, ga za nekaj časa posharam, evo.

 12. zogca said

  Ali samo jaz ne morem odpreti?

 13. P.J. said

  Morda pa ima tudi polna luna kaj prstov vmes. 😀

 14. P.J. said

  Morda pa ima tudi polna luna kaj prstov vmes. 😀

  iznekedrugezgodbe.press

 15. romeno said

  Kako pa je naslov originala? Bi kupil knjigo pa hočejo za prevedeno imeti skoraj 40 €. V knjižnici pa je najverjetneje še ne bodo imeli tako hitro 🙂

 16. zogca said

  Zdaj mi pa je odprlo. Prej je hotelo password ali kaj že. Kar pa se polne Lune tiče … Gotovo je kriva, da se bašem s sladkarijami v količinah, ki brez dvoma niso priporočljive. :mrgreen:

 17. zogca said

  Formule ljubavi.

  Kako pa je naslov originala?

 18. zogca said

  Po moje je to ta knjiga.

  http://www.scribd.com/doc/7799015/Zoran-Milivojevic-Formule-Ljubavi

  Če lahko bereš z računalnika. Jaz priznam, da malo težje.

 19. Tjasa said

  Uf, tega pa res ne bi mogla brat. Sicer sem imela že s KNJIGO v originalu še kar težave. Mislim, srbsko razumem, ampak konverzacijo – branje mi je izjemno naporno.

 20. P.J. said

  Ponekad se ipak podsetim, da mi je srpki materin jezik. Za sve ostalo – tu je mastercard. 😛

 21. romeno said

  Toliko govori o ljubezni na “zahodu”, da sem mislil, da je kakšno ameriško knjigo prevedel 😆

  Če lahko bereš z računalnika. Jaz priznam, da malo težje.

  Jaz berem še lahko samo je hudič, da je računalnik multifunkcijska naprava pa me ponavadi še kakšna druga stvar premami zraven 😆

  Obstajata pa dva prevoda, en je iz leta 2002 in en iz leta 2009, a to sta prevoda iste knjige?

 22. zogca said

  Mama ne bi bila ponosna nate. Tu mač napak. :mrgreen: Veš, kako moja mama govori srbsko? Tri slovenske besede, tri srbske. Tako je videti njen srbski stavek, sestavljen iz šestih besed. Za crknit smešno. In je čisto prava Srbkinja. Samo srbsko ne zna več. :mrgreen:

  Ponekad se ipak podsetim, da mi je srpki materin jezik.

 23. zogca said

  Verjetno, da. Če sodim po Tjašinih besedah, naj bi tisti iz leta 2002. bil obupen.

  Obstajata pa dva prevoda, en je iz leta 2002 in en iz leta 2009, a to sta prevoda iste knjige?

 24. P.J. said

  To mi je danes zjutraj kot komentar izven konteksta po mailu poslal kolega po branju mojega zadnjega zapisa:

  Karkoli podariš ženski, bo to obogatila…

  Če ji podariš spermo, ti bo podarila otroka.
  Če ji podariš hišo, ti bo ona podarila dom.
  Če ji boš dal špecerijo, boš dobil kosilo.

  Če ji boš podaril nasmeh, ti bo podarila srce. Vse kar dobi, pomnoži in poveča.

  Torej, če ji boš sral, boš pokasiral tone dreka!

  Se mi zdi, da nekako paše v to temo… 😉

 25. pika said

  Vedno sem trdila in danes dobila nov dokaz, da je svet razdeljen na dve polovici z namenom, da doživita popolnost v simbiozi skupnega. Če se sama sučem kot v centrifugi okrog ene in iste misli, ki me vodi do vedno istega zaključka, mi preprosti stavek drugega spola postavi stvari na svoje mesto. Feministke, dol mi visi, kako si ta stavek razlagate. Jaz sem za enakopravnost sebe kot človeka; kot ženska pa želim biti ženska. Jasno, da od moškega pričakujem, da je moški in mene tretira kot žensko. Če me ne spoštuje kot človeka, se z njim tako ali tako sploh ne bom ukvarjala. To je predpostavka kateregakoli odnosa.

  Ja, najtežje je ljubiti nekoga, ki ljubezen najbolj potrebuje. P.J., hvala za to. Podpišem!!!

  Zelo nazorno, čeprav drugače, si prikazal tudi bistvo ljubezni. V celoti se strinjam s tvojo ugotovitvijo, kaj pomeni v odnosu odvisnost. Zavedanje, da si nekomu objekt (ni pomembno za kaj), je dejansko nažiranje substance, ki zame predstavlja sposobnost čustvenega izražanja, empatije, v glavnem vsega, kar je nekako povezano z občutkom bližine, čutiti človeka zraven sebe. Ne čudim se, da ljudje danes nekako »otrpnejo« (kakor žabe, ki jih hudi mraz preseneti v blatu); živijo, a dejansko niso sposobni izživeti tistega, kar imajo v sebi. Tistega najlepšega. Tolikokrat sem že pisala o tem, da je danes odnos moški-ženska tako nevreden človeka, da v bistvu izgubljamo vsi. Dejansko je človeka razvrednotil. Predvsem pa dajemo zelo deformiran vzorec našim otrokom o življenju samem. O tistem, kar zares šteje.

  Ej, Žogca. Tudi sama ugotavljam, da nisem za ta svet. Zaljubila, zares, da mi je spodneslo noge, sem se samo enkrat. Mislim, da zaradi odnosa, popolnoma drugačnega, kot sem ga doživljala prej. Torej se ne strinjam s tabo. Tudi zaljubljenost in zaljubljenost je različna. Če sem »noro« zaljubljena v nekoga celi teden, naslednji pa ne vem več niti, kako mu je ime… ah, pustimo to. Definitivno pa je zaljubljenost samo začetek. In potem je delo. S strani obeh. Drugače pač ni odnosa.

  Prišla iz dela. Že zjutraj, ko sem v temi odhajala v službo, sem opazila veliko rumeno luno na nebu (takšna je, kot jo je gledal Cosmo); prva pesem, ki sem jo slišala, je bila I don’t believe you (Pink) in naslednja Samo Edini (Siddharta). Torej, vsemu navkljub, imam lep dan. Lahko sem srečna, da imam delo in možgane v glavi, da lahko delam, kar delam. In da slišim, ker lahko poslušam glasbo. Vse je samo vprašanje zornega kota, kajne?

  Oprosti za dolžino. Res ne znam nehat včasih.

 26. pika said

  Hej, P.J.; komentar zap.št.24

  PODPIŠEM!!!!!

 27. Tjasa said

  Nisem šla ravno preverjat, ampak šla bi stavit, da je to, kar je zdaj izšlo pri MK, novi prevod. No, tako vsaj UPAM. 🙂 Leta 2002 je pri eni noname založbi izšel prvi, ki ga je – kot se lahko prepričate na linku zgoraj – skoraj nemogoče brati.

 28. zogca said

  Podpišem! In kaj sledili iz tega, česa ste se moški naučili? 😉

  Karkoli podariš ženski, bo to obogatila…

  Če ji podariš spermo, ti bo podarila otroka.
  Če ji podariš hišo, ti bo ona podarila dom.
  Če ji boš dal špecerijo, boš dobil kosilo.

  Če ji boš podaril nasmeh, ti bo podarila srce. Vse kar dobi, pomnoži in poveča.

  Torej, če ji boš sral, boš pokasiral tone dreka!

 29. zogca said

  Jaz se včasih vprašam, ali bi sploh še imela čas ukvarjati s princem zdaj. Pa saj vem, da bi ga našla, ampak toliko enih stvari me zanima, toliko enih stvari počnem, da še same sebe ne polovim za rep. V bistvu je tudi meni čisto lepo, dokler se ne spomnim, kakšno bedarijo je naredil in koliko lepega nama je vzel.

  Torej, vsemu navkljub, imam lep dan.

 30. maxi said

  Vedno sem trdila in danes dobila nov dokaz, da je svet razdeljen na dve polovici z namenom, da doživita popolnost v simbiozi skupnega. Če se sama sučem kot v centrifugi okrog ene in iste misli, ki me vodi do vedno istega zaključka, mi preprosti stavek drugega spola postavi stvari na svoje mesto. Feministke, dol mi visi, kako si ta stavek razlagate. Jaz sem za enakopravnost sebe kot človeka; kot ženska pa želim biti ženska. Jasno, da od moškega pričakujem, da je moški in mene tretira kot žensko. Če me ne spoštuje kot človeka, se z njim tako ali tako sploh ne bom ukvarjala. To je predpostavka kateregakoli odnosa.

  Pika….cel odstavek sem kimala! Tako to je…

 31. zogca said

  To me spomni na Blanche is Zlatih deklet, ki je moškemu rekla. I don’t want to be your equal. I want to be treated better than you. Ali nekaj takšnega.

  Jasno, da od moškega pričakujem, da je moški in mene tretira kot žensko.

 32. maxi said

  Pa da še končam z omenjeno Pikino, očitno sem tretja različica;

 33. maxi said

  Stavek iz neke pesem;
  Before you can read me you got to learn how to see me..

  Se zdi, da je polni zadetek, če ga tudi on razume, torej je to tisto, kar oba želita. Ampak je (skoraj) nemogoče, da takšnega najde…

  Ps:…ga stakne nazadnje, ki bil ji je kos…(F.Prešeren)

 34. pika said

  I don’t want to be your equal. I want to be treated better than you.

  Ne, to nisem hotela povedati. Ni govora o ekvivalentu (presežku ali primanjkljaju v tem smislu), ampak o drugačnosti.

  Hvala Maxi… me je včasih prav groza “rafala” kakšnih prenapetih feministk, ki me etikirajo za konzervativno, patriarhalno usmerjeno, naivno žensko revše… Ja, je bila nekoč ena takšna. Ima kolumno. Jaz nimam nič. Zanimivo, če dobro premislim.

  Sem pa prebrala P.J. o moških investicijah v žensko. Zelo dobro. Moški, ki posveti toliko časa ženski (pa čeprav z namenom boljše vožnje skozi “tisto” obdobje), definitivno “ceni” svojo investicijo. Pa še nasmejala sem se. Če še niste, preberite.

 35. romeno said

  Before you can read me you got to learn how to see me..

  Samo včasih je problem, ko sam za sebe ne veš, kako se vidiš 😆 vsaj jaz mam takšne trenutke včasih 🙂

 36. zogca said

  Z menoj bi imele ogromno dela. Jaz sem vsak dan bolj konzervativna.

  me je včasih prav groza “rafala” kakšnih prenapetih feministk

 37. zogca said

  Maxi, to je pesem, iz katere je tisti stavek, ki si ga zapisala.

 38. zogca said

  Jaz sem se s tem ukvarjala kakšne tri, štiri leta nazaj. Ljudi sem spraševala, kako me doživljajo, kako bi me opisali. Nekje sem prebrala, da ljudi vprašaš, naj te opišejo s petimi besedami. In sem se to nekaj časa šla. Naj bi bilo pametno, ker dejansko ne moreš vedeti, kakšen … Ti veš, kakšen se zdiš sebi, ni nujno, da se takšen zdiš tudi drugim. Hmmm, mogoče se bom pa to spet šla.

  Samo včasih je problem, ko sam za sebe ne veš, kako se vidiš vsaj jaz mam takšne trenutke včasih

 39. maxi said

  Maxi, to je pesem, iz katere je tisti stavek, ki si ga zapisala.

  Vem Žogca, vseeno hvala.

 40. zogca said

  Mi je prav prijalo spet poslušati ta komad. Je takšen, da ti prav da energijo, tisto pravo žensko.

 41. maxi said

  Samo včasih je problem, ko sam za sebe ne veš, kako se vidiš 😆 vsaj jaz mam takšne trenutke včasih 🙂

  Saj ni point v tem. Ti si moški in jaz sem ženska…vzami iztočnico o kateri govori Pika. Če igraš ti svojo vlogo, boš razumel mojo.

 42. maxi said

  Mogla bi drugače napisat; če boš igral svojo vlogo, boš prav videl mojo…

 43. zogca said

  Čisto malo off topic.

  Blontna policistka je sredi dela dobila menstruacijo. Bolel jo je trebuh, vendar ni smela zapustiti patruljnega mesta. Zato je poklicala postajo, povedala kaj je in zahtevala zamenjavo.
  Kolega pride šele po treh urah, za povrh pa še mrtvo pijan.
  “Človek božji, kaj pa ti je? Zakaj si pijan?”
  Policaj: “Veš kako je, ko si povedala, da si dobila menstruacijo, je komandir plačal rundo za vse, potem pa še pomočnik, pa vodja izmene, in nazadnje še trije policisti.”

 44. StaneP said

  Toliko lepega in toliko za moje pojme pravilnega ste danes napisali – začenši z Žogcino objavo – da moja malenkost itak nima več kaj pametnega dodati. Torej bom rajši tiho.

  Aja, je pa vse skupaj podobno temu, kar sem jaz že dolgo nazaj zagovarjal. Dec naj bo dec, ženska pa ženska. Uživajmo v razlikah drugega in hkrati spoštujmo drugačnost. Saj to je ravno tisto, kar si želimo, kar potrebujemo. Kar sami nimamo.

  Pa še to, kdor se ne zmore zaljubili, mislim, da živi zelo revno čustveno življenje. Mislim, da tudi ljubiti ne zmore. Ima pa najbrž urejeno življenje, kjer je vse na svojem mestu…

 45. zogca said

  Tako imam jaz zdaj, vse na svojem mestu. Razen princa, ki ni na svojem mestu. 😦

  Ima pa najbrž urejeno življenje, kjer je vse na svojem mestu…

 46. StaneP said

  Razen princa, ki ni na svojem mestu. 😦

  Jaz pa po napisanem sodeč menim, da je na svojem mestu. Princ namreč.

 47. zogca said

  Težava je v tem, da se jaz ne strinjam s teboj.

 48. StaneP said

  Ja vem, da je bila bogokletna izjava.

 49. zogca said

  Lej, jaz tako in tako zadnje čase ne razglabljam prav veliko o tem. Okej, danes sem morala, če sem se šla to objavo. Mislim, ne morem debatirati o tej temi in se iti neko teoretiziranje o nekem Lojzetu, Francetu ali Janezu, če pač jaz s temi liki nič nimam. Drugače pa možganske celice uporabljam v druge namene, na princu sem že tako in tako doktorirala. Pa seveda, če mislim s srcem, mislim, da mu je mesto ob meni. Ampak tudi če mislim z glavo, mislim enako. Prepričana sem, da bi midva bila super par in imela lepo življenje skupaj. Dejansko verjamem, da je on bil najbolj pravi zame in jaz najbolj prava zanj, ampak kaj, ko on v tem pogledu ni hotel odrasti. Za to nisem kriva jaz, pa četudi se je na moja ramena metala krivda za razpad zveze.

 50. StaneP said

  Mene sicer nič ne briga in tudi nočem da me. Ampak moje mnenje, ki ga najbrž nočeš slišati je takšno, da tebi princa že privoščim, samo tebe njemu pa ne, ker si te ne zasluži. Res da znaš biti naporna, vendar si ženska s srcem, kolikor sem te po napisanem spoznal. Dragocenost. No, pa žogice tudi niso za odmet, a ne? He he…

 51. romeno said

  Žogca preberi si zadnjo objavo PJ. -a na njegovem blogu, oz. ga bom kar citira, ker se mi ne da tipkat 🙂

  …Nekateri so špekulanti, ki delujejo po načelu “Buy low, sell high!” in so osredotočeni na trenutna nihanja, lovijo trenutke šibkosti in so kratkoročni vlagatelji, predvsem pa se želijo na vsak način izogniti dolgoročnim tveganjem in/ali posledicam…

  in mislim, da je Princ klasičen primer špekulanta 🙂 Razen če govoriš o mačku potem je moje pisanje totalno brez veze 😆

  Pa še en vic, da nebo tema preveč depresivna 😆

  UMRO TITO

  PROGLASE DESETODNEVNU ZALOST.

  ZOVE JEDAN TELEFONOM CENTRALNI KOMITET DA PITA DA LI JE DOZVOLJEN SEX U DANIMA ZALOSTI?

  ODGOVARAJU MU DA JESTE DOZVOLJEN,

  ALI SAMO SA SVOJOM ZENOM.

  NA PITANJE, ZASTO SAMO SA SVOJOM ZENOM,

  ODGOVORILI SU MU ,

  DA TUGA BUDE VECA!!!

 52. zogca said

  Včasih pomislim, da imaš prav, ampak me potem peče vest.

  samo tebe njemu pa ne, ker si te ne zasluži.

 53. zogca said

  S princi je takole … Najprej je bil Princ samo muc. Muca sem klicala princ. In potem je prišel za dvonožni, ki mu zdaj pravim princ, ampak ko je prišel, še ni bil Princ. Ko se mi je prikupil, se ga pa začela klicati enako kot muca, kar je bila seveda velika čast in on se je tega zavedal. Potem sta v roku dveh mesecev odšla oba, najprej dvonožni, jo je popihal, potem pa je še štirinožni umrl. Takrat se je začel pekel in dolgo je trajalo, da sem se pobrala.

  in mislim, da je Princ klasičen primer špekulanta Razen če govoriš o mačku potem je moje pisanje totalno brez veze

 54. StaneP said

  Najtežje priznamo sami sebi. Tukaj nisi nič posebna… Si samo ena med vsemi nami.

 55. zogca said

  Saj vem. Lej, on kot človek je vreden mene in moje ljubezni. Niso pa je vredna nekatera njegova dejanja. Jaz mislim, da je on zelo dober človek. Mislim pa tudi, da je naredil nekaj stvari, ki jih kot dober človek ne bi smel.

 56. mmisaa said

  Žalostno je to, da mogoče tvoj princ misli, kot si ti o svojem bivšem – da ni bil tvoja velika ljubezen. Tega me je strah, ker ti privoščim srečo.

 57. StaneP said

  Lej, on kot človek je vreden mene in moje ljubezni.

  Ne dvomim. Ampak si jo očitno ne želi in ne potrebuje.

 58. zogca said

  To bi res bilo žalostno. Samo, veš, jaz sem za to svojo ne tako veliko ljubezen bila pripravljena narediti veliko več, kot je bil princ za katerokoli ljubezen, ne vem, kako jih ima rangirane po vrstnem redu. V bistvu za nobeno od nas ni bil pripravljen narediti nekaj več.

  Žalostno je to, da mogoče tvoj princ misli, kot si ti o svojem bivšem – da ni bil tvoja velika ljubezen. Tega me je strah, ker ti privoščim srečo.

 59. zogca said

  Potrebujem tudi jaz njegove ne več, sem se čisto lepo navadila živeti brez nje. Bi si jo pa želela. Ne bom pa umrla brez.

  Ampak si jo očitno ne želi in ne potrebuje.

 60. StaneP said

  Oprosti. Nepotrebna debata.

 61. zogca said

  Ne, ni nepotrebna. Vse to gre pod neke naše predstave o ljubezni. Jaz sem si jo z njim res lahko predstavljala. Jaz bi z njim res lahko. In sem prepričana, da bi tudi on z menoj lahko, če bi me zares spoznal. Pa me ni. On je name samo projeciral vse svoje strahove, ki jih ima glede ženske, lastne slabe izkušnje, plus paranoje, s katerim so ga o ženskah nafutrali drugi. Jaz sem sicer fejst naporna, če se mi majejo temelji pod nogami, s trdnimi temelji pod nogami pa sem jaz tako izi za živet z, da si ti sploh misliti ne moreš.

 62. StaneP said

  Lej Žogi, nočem ti sesuvati prepričanja ki ga imaš. Pogleda, ki ga vidiš. Res ne vem kdo sem, da bi ti to počel. Pa zakaj? Vendar včasih ne morem biti tiho, ko razpredaš o Princu, ki si ga ljubila tako močno, da še sedaj po dveh letih in vseh grdobijah verjameš, da sta si usojena. Kakorkoli. Poleg vsega dobrega, idealnega itd je vama očitno nekaj zmanjkalo. Njemu. Saj je vseno zakaj. Na to ne boš našla razumskega odgovora. Nekaj pač ni bilo to, to in pika. Žal. Pojdi naprej. Veš koliko je še lepih, dobrih moških, ki bi te znali ceniti in hkrati ti njih. Samo eden bo dovolj, in bo Princ pozabljen. Ker karkoli ti je pač Princ nudil, ti očitno svojega srca ni. In lepo da je bil dovolj pošten do tebe, da je odšel. Spoštuj to. Marsikateri slabič, bi tako slepo zaljubljeno žensko samo markiral z otrokom in se ji pustil streči spredaj in zadaj ter hkrati govoril kakšen “jack” da je.
  Ljubezen človeka je dar. Tega ne moremo ukazati, ne kupiti. Zato moramo spoštovati. Ne bom rekel, da je bilo tako, toda povsem je mogoče da je Princ odšel iz spoštovanja do tvoje ljubezni, ker je vedel, da ti jo ne more iskreno vračati.
  Karkoli je res, moraš pa sprejeti dejstvo da je odšel. Osvobodi se in zaživi naprej.

 63. zogca said

  Lej, jaz živim, kakor vem in znam. Ne stokam, da mi je hudo in da je moje življenje bedno, ker ni, čisto luštno mi je. Po drugih moških nimam nobene, ampak res prav nobene želje. Če pomislim na moškega, če si zaželim moškega, je to on, princ. Tako pač je. Večino svojega časa pa tako in tako ne razmišljam o moških, tudi o njem ne. Odsotnost vsake želje. Jaz nisem zdaj doma, ker ne bi mogla biti kje drugje, ker ne bi mogla iti na večerjo, v kino ali kam drugam. Jaz sem v tem trenutku tam, kjer najbolj želim biti, doma, v svoji dnevni sobi. In je čisto super, da sem sama.

 64. StaneP said

  Jaz sem v tem trenutku tam, kjer najbolj želim biti, doma, v svoji dnevni sobi. In je čisto super, da sem sama.

  Popolnoma razumem in spoštujem. Večina bi na silo hodila na razne zabave “da pozabijo”… Moraš živeti kar čutiš, toda ne smeš dopustiti, da ne bi videla tistega kar ti škodi.

  Grem spat. Brez zamere in lepe sanje…

 65. romeno said

  Jaz sem v tem trenutku tam, kjer najbolj želim biti, doma, v svoji dnevni sobi. In je čisto super, da sem sama.

  Furaš safr 🙂

 66. zogca said

  Ne trpim. Veš, tudi če bi princ zdaj bil tukaj, bi jaz isto počela, kar počnem. Rolala svoje fejvrit serije in visela na internetu. Jaz se ne pustim motiti in tudi ob prisotnosti moškega počnem svoje.

  Furaš safr

 67. zogca said

  Jaz tudi. Ker hodim zgodaj spat, je tole zame zelo nočna ura.

  Grem spat.

 68. lynx said

  Kdo ve, kje je moja kaseta s tole pesmijo?

  Za Nevenko in za dobro jutro:

 69. zogca said

  Še za svoje kasete ne vem. 😉

  Jutro.

  Kdo ve, kje je moja kaseta s tole pesmijo?

 70. StaneP said

  Dobro jutro družba. Pesem mi je všeč ker ima “energijo”. Zato je prilimana. Ven na sneg! Alo gremo!!
  Seveda pa besedilo paše na temo. Ja, takle mamo…

  Oh I, I just died in your arms tonight
  It must have been something you said
  I just died in your arms tonight

  I keep looking for something I can’t get
  Broken hearts lie all around me
  And I don’t see an easy way to get out of this
  Her diary it sits on the bedside table
  The curtains are closed, the cats in the cradle
  Who would’ve thought that a boy like me could come to this

  Oh , I just died in your arms tonight
  It must’ve been something you said
  I just died in your arms tonight
  Oh I, I just died in your arms tonight
  It must’ve been some kind of kiss
  I should have walked away, I should have walked away

  Is there any just cause for feeling like this?
  On the surface I’m a name on a list
  I try to be discreet, but then blow it again
  I’ve lost and found, it’s my final mistake
  She’s loving by proxy, no give and all take
  ‘cos I’ve been thrilled to fantasy one too many times

  Oh , I just died in your arms tonight
  It must’ve been something you said
  I just died in your arms tonight
  Oh I, I just died in your arms tonight
  It must HAVE been some kind of kiss
  I should have walked away, I should have walked away

  It was a long hot night
  She made it easy, she made it feel right
  But now it’s over the moment has gone
  I followed my hands not my head, I knew I was wrong

  Oh i, i just died in your arms tonight it must have been something you said, i just died in your arms tonight
  i, i just died in your arms tonight it must have been some kind of kiss
  i should have walked away, i should have
  walked away

 71. zogca said

  Se bojim, da mi ne bo kdo porinil lopate v roke. :mrgreen:

  Ven na sneg! Alo gremo!!

 72. maxi said

  Pester večer, še dobro, da sem ga zamudila. :mrgreen:

 73. zogca said

  Si bila s strelcem? 😉

  da sem ga zamudila.

 74. maxi said

  Glede na to, da ga veliko nosim v sebi(moj podznak), sem verjetno ves čas z njim 🙂

 75. zogca said

  Eh, preveč si skrivnostna.

 76. maxi said

  😉

  Predlog za slikco kašne tvoje nove objave:

 77. maxi said

  Pa še en off topic – primorski:

  Je pršu ticjo domov……
  Pa kr naenkrat neki hudooo zarobošta.
  Pa zazja žena szi spalnice:”Ma čuj….. kej je padlo??”
  Ah, ma nič…. samo moj reklc.
  Ona pa: Ma ki je tako močno zaroboštalo?
  On: Jah, sej ga nisem še sleku….

 78. Lynx said

  http://www.mojvideo.com/video-janez-boncina-benc-maja-z-biseri/fc9e996e5e4c340f05b9

 79. zogca said

  A bomo postali sado mazo blog? :mrgreen:

  Predlog za slikco kašne tvoje nove objave:

 80. zogca said

  Gumijasti škornji pravi hit med Grkinjami

  http://24ur.com/ekskluziv/zanimivosti/gumijasti-skornji-pravi-hit-med-grkinjami.html

 81. Lynx said

  Žene se u životu srame 4 puta:

  1. kada se prvi put seksaju,
  2. kada prvi put varaju muža,
  3. kada prvi put dobiju novac za to,
  4. kada prvi put placaju za to same.

  Muskarci se u životu srame 2 puta:

  1. prvi put kada ne mogu drugi put,
  2. drugi put kada ne mogu prvi put.

  http://www.mojvideo.com/video-andrej-sifrer-ostani-z-nami/6154b5272f1ad1259092

 82. zogca said

  Bog ne daj takšno sramoto kdaj.

  4. kada prvi put placaju za to same.

 83. Lynx said

  Bog ne daj takšno sramoto kdaj.

  Boš povedala, ko boš malo bolj v letih. 😉

 84. zogca said

  A res misliš, da ga tudi takrat ne bo junaka, ki bi hotel zastonj? Kolikor je meni znano, se najde, pa četudi ti rogovi poženejo z glave.

  Boš povedala, ko boš malo bolj v letih.

 85. Izvrsten intervju – se popolnoma strinjam z njim in z tvojim zapisom.
  Glede princev – jih ni.
  Wake up!

 86. zogca said

  Vse je v glavi. 😉

  Glede princev – jih ni.

 87. Spider said

  Jaz se vedno zaljubim v najbolj neprimerne ženske. Čustveno sem torej očitno precej nezrel.

 88. zogca said

  Ne bom nič rekla.

 89. Lynx said

  Čustveno zreli ljudje se ne zaljubljajo neprenehoma in vsevprek.

 90. P.J. said

  Zaljubim se pet, šest puta
  u roku od tri munuta

  volim, volim, volim, volim žene

 91. Janis said

  Meni se zdi pa vsebina intervuja blesava. Pa ne zaradi te teze o zaljubljanju, ki je diskutabilna (strinjam se namreč, da je nestabilnost v čustvovanju pri odraslih znak nezrele osebnosti), ampak predvsem tam, kjer intervjuvanec zagovarja tezo, da si nekaj lahko data samo moški in ženska, ki sta vzgajana po tradicionalnih spolnih vlogah, vsi ostali pa se “ne rabijo”. To dokazuje samo globoko nepoznavanje človeških globin. Žal. Ljudje smo socialna bitja in bomo zmeraj iskali intimne in intenzivne odnose z drugimi ljudmi (pustimo izjeme čustveno hendikepiranih). Tudi ne-tradicionalno vzgajana ženska “potrebuje” nekoga. In tudi ne-tradicionalno vzgajan moški “potrebuje” nekoga. “Potrebovanje drugega” pač ni stvar spolnih vlog, ampak globoka potreba človeka, ki razen z redkimi izjemami ne more biti socialno samozadosten.

 92. lynx said

  Sem prebral intervju v Dnevniku in komentarje. Odzivi so zelo “za” ali zelo “proti”. O temi se res da diskutirati.
  Me pa zanima, kako ti Žogca sprejemaš tezo, da je mit o “veliki ljubezni” pravzaprav zabloda?

 93. Janis said

  Jaz nisem zelo proti. Sem proti tistim tezam, kjer mi lastno znanje in navsezadnje lastne izkušnje kažejo, da ni za podcenjevat prastarih človeških mehanizmov in potreb v imenu dokazovanja pravilnosti svojih tez.

 94. zogca said

  S tem delom se seveda zelo ne strinjam. Jaz verjamem v veliko ljubezen, samo ni nujno, da ta pomeni tudi veliko srečo. Vidiš, da v mojem primeru ne.

  Me pa zanima, kako ti Žogca sprejemaš tezo, da je mit o “veliki ljubezni” pravzaprav zabloda?

 95. zogca said

  Jaz se sploh več ne bom. Prav čutim, da se nikoli več ne bom zaljubila.

  Čustveno zreli ljudje se ne zaljubljajo neprenehoma in vsevprek.

 96. lynx said

  Še ena kost za glodanje, ker imam ravno čas. Kaj zapriseženi kritiki prevarantov menite o tem:

  “Ravno zadnjič sem bila na nekem velikem pikniku in sem imela priložnost opazovati pare, za katere mi je znano, da jim je zvestoba absolutna vrednota (vsaj na eni strani) in ki se jim prevara zdi ultimativni greh. Pa sem videla toliko neke zadirčnosti, poniževanj, posmehovanj, nespoštovanja, da mi res ni bilo nič jasno. Jaz sicer varam svojega moža, a kaj takega pa mu nikoli ne počnem. Vedno mu nudim podporo in razumevanje, ko ima težave v službi, sorodstvu ali kjerkoli. In vedno se do njega obnašam spoštljivo, nikoli mu še nisem izrekla kake žaljivke, kletvice ali ga poniževala oz. se mu posmehovala – ne doma, še najmanj pa ne v družbi ali pred otroci. In vedno sem ga podpirala v vseh njegovih odločitvah, verjela vanj.”

 97. zogca said

  A jaz res moram napisati svoje mnenje? Pa saj veš, kaj bom napisala.

 98. Janis said

  Oboje je nespoštovanje partnerja. S tem, da se mi zdi zahrbtno nespoštovanje hujše, ker partner zanj sploh ne ve in se torej nima niti možnosti odločiti, ali hoče biti v takem razmerju ali ne.

 99. romeno said

  … Jaz sicer varam svojega moža, a kaj takega pa mu nikoli ne počnem…

  Ne rečt, da iščeš potuho 🙂

 100. zogca said

  Zame je višek hinavščine in pokvarjenosti, da svoj greh opravičuješ s tem, da ga pravzaprav delaš v koristi drugega. Ne, nisem kurbica, kurbam se zato, da imava midva z možem lep zakon. Bruh, bruh, bruh.

 101. StaneP said

  Prav čutim, da se nikoli več ne bom zaljubila.

  Žalostno

  S tem, da se mi zdi zahrbtno nespoštovanje hujše…

  Tudi meni

  Meni se zdi pa vsebina intervuja blesava.

  No no, ne biti tko huda…

  Se bojim, da mi ne bo kdo porinil lopate v roke.

  Krasna rekreacija je bila

 102. lynx said

  Zame je višek hinavščine in pokvarjenosti, da svoj greh opravičuješ s tem, da ga pravzaprav delaš v koristi drugega. Ne, nisem kurbica, kurbam se zato, da imava midva z možem lep zakon. Bruh, bruh, bruh.

  Meni se je dotičen primer zdel bolj opazovanje kot opravičevanje. Sicer se strinjam z Janis.

  Prav čutim, da se nikoli več ne bom zaljubila.

  Čutiš ali bojiš?

  … Jaz sicer varam svojega moža, a kaj takega pa mu nikoli ne počnem…

  Ne rečt, da iščeš potuho

  Ne, ne iščem potuhe. Ne varam niti žene, kaj šele moža. Pravzaprav nisem (več) poročen. 😉

 103. pika said

  Ste se razpisali! Še nekaj sem se hotela pohvalit. Se moram sama, ko me drugi ne! Naredila sem šoferski danes! A kako? Za voziček z dvema otrokoma. Če mislite, da je to easy… malo morgen! Sploh, ko je polovica avtov na pločniku in ne na cesti in prehodi med pločniki in cestami tako neočiščeni, da je joj. A sem ga “položila”. Otroka sta imela tako rdeča lička, da je joj. Moja so bila za odtenek še bolj rdeča. Ko sem bila dopoldne na moji “desetki”, sem polovico tako nisem zmatrala kot popoldne z vozičkom. Janis in tvoja Kraljica…kapo dol! Pa še dva škorpijona furata okoli!

 104. zogca said

  Čutim. Šesti čut.

  Čutiš ali bojiš?

 105. lynx said

  Tvoja karma je, da pozabiš na šesti čut. 😉

 106. zogca said

  Od kod ti ta podatek?

 107. romeno said

  Prav čutim, da se nikoli več ne bom zaljubila.

  Zakaj se sploh obremenjevati s tem, če te zadane Amorjeva puščica te pač zadane 😆

 108. romeno said

 109. zogca said

  Saj se ne obremenjujem, res ne.

  Zakaj se sploh obremenjevati s tem,

 110. P.J. said

  Se moram sama, ko me drugi ne! Naredila sem šoferski danes! A kako? Za voziček z dvema otrokoma.

  O, to pa je pohvale vredno. Sploh v opisanih okoliščinah… kapo dol.

  Se bojim, da mi ne bo kdo porinil lopate v roke.

  Sem si jo danes sam. O kako okrepi telo in duha.
  brezvsakepotrebezgoljzarekreacijoinnisempretiraval.press

  Prav čutim, da se nikoli več ne bom zaljubila.

  Nikalni stavek je sicer vedno šibkejši stimulans, kakor trdilni – vsebinsko pa je najpomembneje, na kaj se osredotočaš. 😉

 111. zogca said

  P.J. bi skoraj moral vedeti, zakaj sem danes malodušna. 😉

 112. maxi said

  Prav čutim, da se nikoli več ne bom zaljubila.

  Meni bi bilo/bo pa prav žal, če se ne bi/bom več… 😯

 113. P.J. said

  Saj… zato pa te spodbujam… med vrsticami. 😀

 114. P.J. said

  Ups… 113. se navezuje na 111. komentar.

 115. zogca said

  A, okej. Saj jutri bo že bolje. 😉

  Saj… zato pa te spodbujam… med vrsticami.

 116. zogca said

  Eh, kaj naj ti rečem?

  Meni bi bilo/bo pa prav žal, če se ne bi/bom več…

 117. zogca said

  Ko je lynx prej citiral nekaj o varanju. Tole si preberite:

  http://med.over.net/forum5/read.php?151,5997147

 118. maxi said

  Eh, kaj naj ti rečem?

  Gre za moje stališče Žogca…nič drugega.

 119. maxi said

  http://med.over.net/forum5/read.php?151,5997147

  Mislim, da je od daleč vidno, da gre za provokacijo.

 120. Spider said

  Ma veste kaj, jaz sploh več ne jebem raznih “strokovnjakov”, ki mi predpisujejo, kako moram razmišljati in kako živeti.Če sem čustveno nezrel pač sem. I raznih “vzorcev”.Pa kak dan grem tud neobrit v službo, v zmečkani srajci. Pa kakšen dan sem oblečen popolnoma nemogoče, v neskladajoče kombinacije.Včasih grem dvakrat gledat v kino isti film, sam, z veliko kokakolo in ogromnimi kokicami. Včasih dobri mački podržim vrata, če mi pa ni tako dobra, pa ji jih pred nosom zaprem.Včasih ne pozdravim šoferja avtobusa.Ko Slovenija zmaga, odprem balkon in se na glas ko zmešan derem SLOVENIJA.Babici vsak dan kupim srbske časopise in ji vsak dan na novo povem, da je Irinej novi patrijarh, ker je dementna. Babičino sosedo, 40-letnico z velikimi joški, vedno izzivalno oblečeno, gledam samo v rit in joške.V knjižnici si včasih sposodim 4 knjige z erotično tematiko.Včasih doma iz dolgčasa berem Prešerna.In vse to počnem z nasmehom na obrazu in mi je čisto vseeno, kaj sem za razne psihologe in kam spadam. Ker to sem jaz.

 121. P.J. said

  Ko je lynx prej citiral nekaj o varanju. Tole si preberite:

  http://med.over.net/forum5/read.php?151,5997147

  😀 Ta je pa dobra. 😀

  Kot sem že prej namignil… važno je, na kaj se človek osredotoča. Sam sem kar nekajkrat soprogi pripravil kako luštno presenečenje. Tudi podobnega tipa. Seveda sem tipal (tudi) pri drugih ženskah, kake popestritve so nasploh zaželene… skrajnosti namreč znajo pokvariti zadevo.

 122. StaneP said

  Bravo Spider

 123. zogca said

  Soprogi da, svoji, ne soprogi drugega moškega. Velika razlika. 😉

  Sam sem kar nekajkrat soprogi pripravil kako luštno presenečenje.

 124. zogca said

  Jaz pravim enako.

  Če sem čustveno nezrel pač sem.

 125. maxi said

  Oba pa se jezita, kadar so čustveno nezreli vajini potenciali izbranci. :mrgreen:

  hmm…

 126. P.J. said

  Soprogi da, svoji, ne soprogi drugega moškega. Velika razlika.

  Mislim, da ni nikjer zapisala, da ne bi bil NJEJ mož. Če ji je mož tudi ljubimec, je to vsekakor zaželeno. Sploh če se ji zdi vredno potruditi… Napisala je, da sta oba starša. Morda je pa samo hiša “pretesna” in si bosta vzela en dopoldan zase…

  Ne vem, a meni je najprej to padlo na pamet… Pri nas že zna biti včasih tako. In se čudim, kako ni nikomur drugemu. 😀

 127. maxi said

  Off topic:

  Žogca poznaš vonj Orange od H.Boss?

 128. zogca said

  Nisem nič priznala, napisala sem če. 😉

  Oba pa se jezita, kadar so čustveno nezreli vajini potenciali izbranci.

 129. zogca said

  Dopoldansko dobivanje v najeti sobi? Mislim, da je povsem jasno, da ni njen mož. Pa tudi napisala je, da ni. Da od tega moškega žena ne ve, kaj ima doma. Veš, na MON-u obstaja forum Nezvestoba. Ko tisto tam bereš, ti je jasno, da je varanja ogromno. To je samo ena izmed zgodb. Ki pa je lahko tudi provokacija ene zdolgočasene ženske, ki jo mogoče mož vara.

  Mislim, da ni nikjer zapisala, da ne bi bil NJEJ mož.

 130. zogca said

  Ne, imam pa čisto novega oranžnega Kenza.

  Žogca poznaš vonj Orange od H.Boss?

 131. maxi said

  Ne, imam pa čisto novega oranžnega Kenza.

  Aha…torej poplava pomaranč nas mede. 😉

 132. Schnuy said

  http://schnuy.wordpress.com/2010/01/10/perla-meseca-6/

 133. zogca said

  Pri meni je bilo pa ravno obratno. Prvi mi je požrl goro živcev, drugi pa mi je zlomil srce.

  http://schnuy.wordpress.com/2010/01/10/perla-meseca-6/

 134. zogca said

  Tale je mene zmedel do konca.

  http://s7v1.scene7.com/is/image/JohnLewis/230414788?$product$

  Aha…torej poplava pomaranč nas mede.

 135. maxi said

  http://s7v1.scene7.com/is/image/JohnLewis/230414788?$product$

  Jaa, poznam…ampak ne diši lepo na moji koži… 😦
  Uni drugi pa 🙂

 136. zogca said

  Ga bom šla povohat, tistega drugega tvojega.

 137. Nevenka said

  Ojoj, jaz še pet minut svojega življenja nisem mislila, da je ljubezen čustvo, me je pa res frapiralo tole pisanje tegale gospoda.
  Ljubezen je zame najintimnejši odnos med dvema človekoma, ki se imata rada in se osrečujeta. Ljubezen je lahko tudi enostranska in je vezana na globoko željo po tem, da bi se odnos realiziral, tudi če se ne, če je pogojena z čustveno pripadnostjo.
  In ljudje, ki bi radi ljubezen definirali kot popolnoma svobodno stanje, se pač motijo. Ljubezen je odvisnost, je navezanost in izguba vedno boli. Tako je normalno. Razni duhovneži nakladajo vse sorte, da bi bili pametni in bliže višji vsebini.
  A to nima opravka z normalno ljubeznijo čisto nič.
  Zame je zaljubljenost normalna sestavina ljubezni in se ne strinjam s tem, da mine.
  Vsaj malo je mora ostati za vedno, če želiš, da dotiki ne odidejo in da bližina ostane. Poznam ljudi, ki so to kvaliteto ohranili v visoko starost, to je kar si želim v življenju, a žal najbrž ne bom našla.
  Prava ljubezen je zame zelo redka.
  Ljudje živijo v resnici veliko bolj kompromisno.

 138. Nevenka said

  Morda bi naslov moral biti drugačen: čustveno nezreli ljudje se samo zaljubljajo…

 139. zogca said

  To bi bilo verjetno bolj pravilno, da.

 140. Jazz said

  http://www.siol.net/slovenija/novice/2010/02/direktor_urada_za_varnost_vinjen_povzrocil_nesreco_nato_pa_odstopil.aspx

  Olajševalna okoliščina:-Kolegica(!) je dobila menstruacijo… :mrgreen:

 141. zogca said

  Nekdo je sam odstopil??? Ni za verjet!

 142. StaneP said

  Nekdo je sam odstopil??? Ni za verjet!

  Ne moreš verjet, res. Še je upanje…

 143. zogca said

  Ne razumem pa tega. Imel je kakor 0,65 nečesa. In sem mislila, da to je 0,65 promila, ampak ne, on je imel dejansko 1,5 promila. A kaj se to več ne meri v promilih in imajo dva načina, kako povedo, koliko pijan je človek?

 144. StaneP said

  Neki miligrami se mi zdi. Sam nimam pojma kje in česa. Sem bolj zanič pijanec in me ni nikoli zanimalo, he he…

 145. StaneP said

  http://vozniski-izpit.com/alkotest-vozniki.html

 146. zogca said

  Jaz tudi tako iz firbca sprašujem. Ni nevarnosti, da bi pri prvem ali drugem presegla 0,0.

 147. Spider said

  maxi, dotična več niti pomotoma ni kandidatka za mojo izbranko. Z njo se jaz nimam več kaj menit.Če slučajno kdaj naletim na njo, to je, da mi jo bo kdo predstavil, verjetnost je 0,0001 5, se bom pa stran obrnil.

 148. zogca said

  Mah, rečeš zdravo in adijo. Ni se treba stran obračat. Play it cool. Ampak kot si napisal, verjetno je res mini mini mini.

 149. cija said

  Ne razumem pa tega. Imel je kakor 0,65 nečesa. In sem mislila, da to je 0,65 promila, ampak ne, on je imel dejansko 1,5 promila. A kaj se to več ne meri v promilih in imajo dva načina, kako povedo, koliko pijan je človek?

  če pihaš, potem ti niti u pomoči trikova ne morejo izmerit promil alkohola v krvi, kjer je meja 0,5 – enostavno, ker operirajo z zrakom in ne s krvjo.
  zato so uvedli kategorijo miligram alkohola v izdihanem zraku.
  in če napihaš 0,25 mg, je to približno isto, kot če bi ti vzeli kri in namerili 0,5 promila.

  verjetno je kak genialc dobil tožbo proti državi, pa je bilo to treba malo spremenit in prilagodit.

 150. zogca said

  To imaš pa prav, zrak, ne kri.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: