Žogca v ofsajdu

In nič več v pričakovanju sodniške piščalke

Obdarujte in pomagajte brezdomnim mucam!

Posted by zogca na december 4, 2009

Blog pišem že skorajda dve leti in nikoli ga nisem izkoristila, da bi karkoli reklamirala. Ni se mi zdelo prav. Tokrat se mi zdi, ker želim pomagati dobrim gospodičnam in gospem, da bodo lahko še naprej tako predano pomagale brezdomnim mucam. Prihajajo prazniki in obdarovali bomo svoje najdražje. V kolikor želite podariti ljubko darilo, hkrati pa pomagati tudi brezdomnim mucam, obiščite butik Mačje hiše in darila naročite tam.

Mogoče ne veste, ampak največja ljubezen mojega življenja je bil muc. Velikokrat preberete o moji brezmejni ljubezni do princa. V bistvu ni prav, da pišem princ, ker Princ je pravzaprav vzdevek, vzdevek pa je Princ dobil po štirinožni svileni puhasti kepici, mojemu mucu. Jup, najprej je bil štirinožni Princ in po njem je dobil vzdevek tudi tisti dvonožni. Štirinožnega ni več. Imel je lepo življenje, res, bil je princ, kralj, grof, vse, kar si lahko zamislite, ampak … Enkrat se življenje konča, tudi mačje.

Ko sem izgubila svojega najboljšega prijatelja in največjo ljubezen, ki je bil hkrati tudi najboljši gospodar, kar sem jih v življenju imela in seveda tudi edino bitje, ki sem ga brezpogojno in vedno ubogala, sem bila zelo dolgo in zelo žalostna. Ne, nikoli več ne bom imela muca, ker bi imela občutek, da sem izdala njega, kateremu sem vedno govorila, da je eden in edini …

Zaradi zgoraj napisanega pač ne bom posvojila brezdomnega muca, če pa vidim priložnost, da jim lahko pomagam, jo bom izkoristila. In danes sem jo …

Ko sem zagledala stojnico Mačje hiše, sem takoj odskakljala tja in kupila eno majico, zraven pa še vrgla, kar je ostalo v denarnici, v škatlo, v kateri zbirajo prispevke.

Potem sem odskakljala na pijačo s prijateljico in eno uro pozneje priskakljala nazaj ter gospodične vprašala, ali se strinjajo s tem, da fotografiram njihovo stojnico, fotografije dam na blog in svojim bralcem priporočim, da nekaj od prazničnih daril kupijo v njihovem spletnem butiku. Seveda so bile navdušene.

Jaz bom vsekakor svoje najdražje obdarovala z izdelki Mačje hiše. Pač, tokrat ljubkih stvari ne bom kupila v Mercatorju, Sparu ali Leclercu, kupila jih bom v Mačji hiši.

Naj za konec napišem še to, da osebno poznam nekaj ljudi, ki pomagajo brezdomnim mucam in to so resnično ljudje, ki so predani skrbi za živali. Gospodične in gospe, ki sem jih danes spoznala na stojnici, povsem očitno sodelujejo s temi mojimi znanci. Prav zato sem prepričana, da niti enega samega evra, ki bo dan v dobrodelnem namene, ne bodo vzele zase, kajti vem, da ti ljudje že leta in leta precejšen del svojega dohodka namenjajo nesebični pomoči.

Če se vam zdi, da sem zlorabila blog in pozornost, ki jo prek njega dobim, se vam opravičujem. Moj namen je, verjemite, dober. Želim namreč pomagati.

Advertisements

60 komentarjev to “Obdarujte in pomagajte brezdomnim mucam!”

 1. zogca said

  Tega nenormalno ljubkega muca pa so pred petimi minutami pokazali na CNN-u. Česa takšnega pa še ne. A must see video, ampak res.

 2. Schnuy said

  hehe, bogi muc 🙂

  jaz sem že odkljukala in poslala naročilo (ker sem pač lena in se mi ne da okoli skakat, če lahko klikam) ..bom rekla hvala za tole objavo 🙂

 3. zogca said

  Jaz bom pa rekla hvala tebi.

  Majčka, ki sem jo jaz danes kupila, je tako zelo kjut, res. To je za na zadnji fotografiji. Za vsakega muca nekje kavč raste. Bom pa že jutri naročila pri njih darila. Zdaj še premišljujem komu kaj, do jutri bom že vedela.

 4. Schnuy said

  pa še malo moram dregnit – a ni grdo da nekega strašansko kulskega mačkona ali mačkonko brez strehe nad glavo prikrajšuješ ( skor sem izumila novo besedo)za svojo mačjo ljubezen?
  čisto ne fer, po moji normativih 🙂

 5. zogca said

  Saj vem, da ni pošteno, jaz to vem. Ampak sem nemogoča, res sem. Ko sem prvič po smrti mojega muca pri prijateljici božala njenega, ona jih ima več in jih tudi jemlje od teh ljudi, ki zdaj sodelujejo pri Mačji hiši … Par dni sem jokala. In ne boš verjela, dve leti je skoraj od tega, kar je moj muc umrl. Jaz še vedno vsak teden najmanj enkrat sanjam, da je on bolan, da mu ne morem pomagati, da je umrl, ali pa da je bolan, pa je pobegnil in ga iščem. Moje zadnje sanje … Da je šel v mesto in jaz sem hodila po mestu in mu nastavljala po celem mestu pink ponk žogce (jih je imel naraje), da bi prišel in bi ga lahko odpeljala domov. Vedno je neka stiska v sanjah, strah, bolečina, grozno. Noro, veš. 15 let je bil zdrav muc, dva dni je bil v bistvu bolan, ampak jaz ne sanjam tisto lepo, ne, ampak glede tega še danes travmiram. Edino dvakrat, ja, to pa ja, sem sanjala, da sem bila za mizo za računalnikom in je on skočil gor, pa potem v moje naročje in v njem se je potem razblinil, ga ni bilo več.

 6. Schnuy said

  jaz sem mojo čedno mačjo kosmatinko pogrešala vse dokler si leta kasneje nisem domov privlekla psice (pa nato še ene) – vmes sem imela sicer čast deliti domovanje s izredno posrečenim mačjim parom, s katerim smo se morali zaradi selitve ( in serije komplikacij) raziti, a ker sta šla v dobre roke, me zanju ni skrbelo. Se pa tu in tam spomnim nanju in zganjam malce nostalgije kak dan ali dva.

  moja filozofija se na giba v tole smer: če ima živo bitje kvalitetno življenje, če je ljubljeno in zadovoljno, potem ob njegovi smrti ne bi smelo biti potokov solz še naslednjih nekaj let. Po moje je pametneje (pa tudi za srce manj naporno), če v dom sprejmemo novo dušo, ki ne bo nadomestila prejšnje, pač pa zgradilo popolnoma nov osrečujoč odnos in odvrnila pozornost od luknje, ki je nastala ob odhodu prejšnje duše. pa še kakega kosmatega brezdomca tako rešimo muk – in ta bo neskončno hvaležen.

  in ja, mačke so kul..
  občasno butare, ampak kul 🙂

 7. zogca said

  Ne, saj jokati sem nehala, tega že nekaj časa ne počnem. In ne, nimam nobene slabe vesti, ker res, če se je komu godilo, se je pa mojemu mucu. Vsi so govorili, da takšnega princa, takšne aristokracije, kot je pa moj muc bil, da tega pa še ne. Veš, nekaj časa po tem, ko je muc umrl, sem hotela nabaviti kužka. Da bi imela živalco, ampak ne bi to bil muc in potem ne bi imela slabe vesti. Ampak kuža za enega samega človeka, ne, to ni, je prevelika odgovornost, ker kuža mora trikrat na dan konkretno ven in če ima samo enega, ki ga pelje … Se ne bi izšlo, zato se nisem odločila za to možnost.

 8. Schnuy said

  v bistvu ni prevelika odgovornost, no…še bolj v bistvu je tako, da je odvisno kakšne človek si in kako živiš, pa tudi kašnega pesota bi izbral. Definitivno pa ni človeka za silit v nekaj, če za to ni pripravljen, ker potem to ni to 🙂

  Meni bi bilo brez obupno bedno in mi vse kar je s kožuhi povezano ni v nadlego..no, načeloma mi ni. tisti izredni sprehodi opolnoči, ko zunaj zmrzuje mi pa res nisi v veselje..then again, podnevi ne vidim kako Rudolf kopitlja po našem dvorišču..

 9. zogca said

  Jaz sem takrat svoje starše zelo prijazno vprašala, ali bi bili pripravljeni pomagati. V primeru, če mene kdaj ne bo in kužek ne bi mogel z menoj. V primeru, da bi jaz bila kdaj bolna. V primeru … Odgovor je bil glasen NE, pri obeh. Jaz sem pa po naravi ziheraš, zato …

 10. Schnuy said

  eh, starši 🙂

  moja dva sta kljub glasnemu NE (dvakrat), danes popolnoma zaljubljena v oba cucka. Oče bi se bil celo pripravljen odpovedat vsem dopustom do konca življenja, če bi bilo treba čuvat đukce. Ko smo imeli mačketino, vseh 13 let nismo šli skupaj na dopust, ker je moral nekdo doma čohat revo 🙂 …pa se ni nikomur zdelo čudno.. khm..

 11. zogca said

  Saj vem, da potem bi, saj to vem. Ampak ni se mi zdelo pošteno. Kar ne pomeni, da nikoli ne bom imela kužka, to pa ne. Nikoli več ne bom imela mucka, če pa kdaj bo priložnost za imeti kužka, ga bom imela.

 12. vlatka said

  kaj pa če bi obiskali tole: http://www.vlatka.si/index.php?option=com_phocagallery&view=category&id=14:macje-voscilnice&Itemid=86
  in bi jaz tudi prispevala?

 13. vlatka said

  Ups…, ni povezave.

  Žogca ali lahko urediš?

 14. zogca said

  Urejeno.

  Povezave ni bilo oziroma se ni prikazala, ker si jo napisala brez presledka z besedo in dvopičjem pred njo. 😉 Zdaj sem ju ločila in povezava dela.

 15. zogca said

  Postala sem botra (posvojitev na daljavo) enemu malemu mucu. 🙂

 16. lynx said

  Dobro jutro:

 17. lynx said

 18. […] pomoč Mucam Macam 2009 december 5 by Schnuy Jaz tudi. Tako kot Žogca namreč, letos kupujem darila v Mačji Hiši. Ker gre denar od daril za oskrbo brezdomnih muc in […]

 19. Poppy said

  iiii ku so luštni, jaz sem se že odločla za predpasnik 😀 pa za majčko za nečakinjo 😀 pa tista rumena šalca mi je tud všeč, moram it pogledat na stojnico :mrgreen:

 20. maxi said

  Postala sem botra (posvojitev na daljavo) enemu malemu mucu. 🙂

  Jaz dobim v četrtek v varstvo za nekaj dni takegale pasjega lepotca:

  Tako, da sem botra kar v živo. 🙂

 21. Jazz said

  A ni za višavskega nekam…- pritlehen? :mrgreen:

 22. maxi said

  A ni za višavskega nekam…- pritlehen? :mrgreen:

  Mislim, da je tale na sliki še mladiček.

 23. Jazz said

  Ja,ja..izgovori… 😉

 24. zogca said

  Stojnica je, če sem dobro razumela, samo še v Celju 22. decembra. Ali kako že. Saj je napisano na strani. Jih pa po moje lahko pokličeš in se zmeniš po telefonu, pa se zmenite za dostavo. Meni so punce tako rekle, da bomo tako naredile, ker je vsaj ena od njih enkrat na teden na mojem koncu Ljubljane.

  moram it pogledat na stojnico

 25. zogca said

  Pri meni bo oče dobil predpasnik in majico.

  za predpasnik

 26. zogca said

  Skodelic v butiku ni. To jim bom jaz posebej napisala, da tudi hočem.

  rumena šalca mi je tud všeč

 27. zogca said

  To bo pa luštno.

  Tako, da sem botra kar v živo.

 28. maxi said

  To bo pa luštno.

  Ahaaaaa 🙂

 29. zogca said

  Jaz bi tudi, ampak nihče ne potrebuje varuške.

 30. maxi said

  Jaz bi tudi, ampak nihče ne potrebuje varuške.

  Tu imamo še takšnih potreb….lahko dobiš istočasno, ko mi peseka, ti muce :mrgreen:

 31. zogca said

  Ne muc, ne muc, ne muc, kužata.

 32. zogca said

 33. Jazz said

  Če katera želi,ji jaz še nocoj ročno nalovim deset mačk tule okol… a? a?

 34. zogca said

  Nalovil zakaj?

 35. Jazz said

  No,če bi želela.Take boemske… 😉

 36. zogca said

  Če je mucem lepo, kjer so, jih pusti.

 37. zogca said

 38. zogca said

 39. Jazz said

 40. zogca said

  A sva kar sama nocoj tukaj ali kako?

 41. Jazz said

  Zna bit.so vse parkeljni pobasal… :mrgreen:

 42. zogca said

  Misliš, da imamo tako poredne ljudi na blogu?

 43. zogca said

  Ti raje ne povem, kaj je meni parkelj nocoj naredil. Boš jutri prebral na blogu, bo objava o tem. Pa o Miklavžu tudi, seveda. 😉

 44. webmaher said

  Ta žleht lohka fuzbal gledamo za ostale pa ne vem 😆
  Žogca ti pa boš rumen karton dobila, ker ne navijaš za svoje v večnem derbiju- Zdej te jaz rešujem in 18 minut pred koncem vodimo 😆

 45. zogca said

  Hvala. Prižgala teve.

  Jaz sem čisto ven padla. Včasih derbija za živo glavo ne bi zamudila, danes pa sploh ne vem, da je.

 46. zogca said

  Buffon je pa lušten, ko se fajta. 😉

 47. zogca said

  🙂

  Hvala, da si me obvestil. Če sodim po zadnjih minutah, je bila to tekma, ki je nisem smela zamuditi.

 48. webmaher said

  Čestitam Žogca, lepa-si vidla odločilni gol 😆

 49. zogca said

  Zakaj mi nisi prej napisal???

 50. webmaher said

  Sem bil prepričan da kaj takega ti ne zamudiš…danes sem se fuzbala nagledal pa še na Reala sem 20 minutpred koncem stavil 1€ in zaslužil čistih 1,95€ :mrgreen:

 51. zogca said

  Saj ne bi zamudila, če bi vedela. Nekoč bi vedela, ker sem takšne stvari vedela mesece vnaprej. Zdaj pa sem v enih čisto iks sferah in gredo takšne stvari mimo mene.

 52. Poppy said

  “Stojnica je, če sem dobro razumela, samo še v Celju 22. decembra”

  neeee, joj to pa sploh vedla nisem, sem nekak razumela, da je v centru na štantih 😯 joj, prek interneta pa jst ne naročam. pol edino, da v torek upam, da ne bo faxa in popokam kolegico in se zapeljeva do celja 😛 šment..grem kar na telefon

 53. zogca said

  Lej, to ni klasiščna spletna trgovina, naročiš prek mejla. Jaz bom danes oddala svoje naročilo, najkasneje jutri, pa ti lahko to detaljno napišem, če boš želela. Pošlješ naročilo po mejlu, plačaš pa po prevzetju poštarju, nobene kartice ni nikjer in nobenega strahu, da bi kdorkoli kaj tvojega zlorabil. Meni pa so punce tudi rekle, da je možen oseben prevzem, torej tudi pošte ni vmes in poštnine ne plačaš. Jaz bom tako naredila.

  joj, prek interneta pa jst ne naročam.

 54. Poppy said

  kje pa lahko osebno prevzamem, imajo kakšne določene ure/dni/lokacije? se to vse dogovorimo prek maila? šlo bi tudi prek pošte, ampak ponavadi me ni doma, ko poštar hodi pri nas..

 55. zogca said

  Če te ni doma, ko pride poštar, ti pusti listek in greš dvignit na pošto. Tako je z vsemi paketi. Zdaj, če človek že prej plača s kartico (na Amazonu je tako), potem samo prevzame paket. Če ne plača, tako je bilo pri meni, ko sem kupovala na http://www.mimovrste.com, pa plača ob prevzemu paketa. Da, prek mejla jim napišeš, da bi se rada dogovorila za osebni prevzem. Če si iz Ljubljane, mislim, da to ne bi smel biti noben problem. Ker meni so punce same ponudile to opcijo.

 56. Poppy said

  z našo poštno izpostavo sem imela že toliko problemov da….., tako da, če je le možno vse prevzamem od poštarja. super, bom poslala mail in se raje kar za osebni prevzem potem dogovorila. Žogca hvala 🙂

 57. zogca said

  Kar tako naredi. Na tisti mejl naročila napiši, kaj bi in da bi se rada dogovorila za osebni prevzem. Se boste že kako našle.

 58. Poppy said

  sem že 😀 za 22. sem se pa sedaj tudi dogovorila, tako da če ne propade, bom šla pa na izlet sredi tedna 😀

 59. zogca said

  Evo, odlično.

 60. zogca said

  Privlekla sem domov eno veliko vrečo iz Mačje hiša. Vsa darila so kupljena oziroma eno manjka, ker niso imeli majice prave velikosti za očeta, ampak to bomo zrihtali naslednji teden. In bodo vsi moji obdarovanci mačji. 😉

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: