Žogca v ofsajdu

In nič več v pričakovanju sodniške piščalke

Jovankini recepti! aka Mlinci s piščancem in žemljice!

Posted by zogca na november 24, 2009

Ste lačni? Moj želodec se vedno prebudi, ko dobim elektronsko pismo, v katerem se skrivajo fotografije Jovankinih dobrot. Pred vami sta še dva recepta, ki sta namenjena tudi nam, ki se bomo prej kot zapletenih jedi lotili odvodov in integralov.

Mlinci s piščancem. Popečemo kose piščanca. V slani vodi nekaj minut kuhamo mlince. Količina je seveda odvisna od števila ljudi, ki jih moramo nahraniti. Mlince pustimo v vodi, dokler se ne zmehčajo. Meso poberemo iz ponve in v maščobo, v kateri smo ga pekli, primešamo mlince. Ko po vrhu zložimo kose piščanca, imamo jed s fotografije.

Za žemljice potrebujemo pol kile moke, dva decilitra jogurta, polovico kvasa in dve žlički olja. Dobljeno zmes posolimo, po malem dodajamo vodo in gnetemo, dokler ne dobimo lepe kepe. Kepo potem razdelimo na manjše kroglice, jih oblikujemo z roko in zarežemo po sredini. Kroglice na rahlo premažemo z beljakom, potem pa posujemo z makom ali sezamom. Na 200 stopinjah jih pečemo med 15 in 17 minut. V kolikor želimo temne žemljice, seveda namesto običajne uporabimo polnozrnato moko. Pa dober tek! Če sta vam recepta všeč in želite poskusiti tudi druge Jovankine dobrote, ji najdete zbrane v kategoriji Kuhanje.

17 Responses to “Jovankini recepti! aka Mlinci s piščancem in žemljice!”

  1. Jazz said

    Kaj ko bi Jovanka naredila kakšen Dan odprtih vrat!? 😉

  2. Tana said

    Kaj ko bi Jovanka naredila kakšen Dan odprtih vrat!?😉

    to pa sploh ni slaba ideja😛

  3. lahko🙂

  4. webmaher said

    drugarica Jovanka pol te pa drug Tito takoj ugrabi:mrgreen:

  5. zogca said

    Ooooooo … Se znajdete.😉

  6. zogca said

    Jaz bi pito zeljanico.

  7. Jazz said

    Jacobs pa je,kjer je.Z mano si ne bo opomogel….😉 Ga je pa dete raztopilo v mleku in niti ni slabo.

  8. zogca said

    Ti se pritožuješ nad mojim Jacobsom? Kaj mu manjka???

  9. Jazz said

    zogca said
    november 24, 2009 at 7:22 popoldan
    Ti se pritožuješ nad mojim Jacobsom? Kaj mu manjka???

    Okus. 🙂

  10. Jazz said

    Si ga poskusila vmešat v mleko? Daj! 😉 (Tako 1,6 ali manj,pa brez laktoze)

  11. zogca said

    Okus? Meni je to odličen okus. Zakaj v mleko? Jaz kavo delam z vodo. Tudi v navodilih tako piše.

  12. Jazz said

    Ah,navodila… poskusi.če ne boš zadovoljna,vrnemo denar!?

  13. zogca said

    Moram najprej kupiti mleko. Jaz nikoli nimam mleka doma, ker ga ne konzumiram.

  14. Jazz said

    Uh,da nisva bliže…😉

  15. zogca said

    Po moje je kar nekaj trgovin bliže.😉

  16. zogca said

    Je se mi tole.

    http://www.kulinarika.net/fotografija.asp?ID=n9ru4tu3GKs5JLzK&glavna=1

    Pri mojem očetu je to trenutno na sporedu vsako sredo. Se fejst potrudi in gre iskat. Mama je hepi, ker ji ni treba kuhati.🙂

  17. zogca said

    Tole pa naju z Jovo še nujno čaka letos, je Jova obljubila, da bova šli.

    http://www.banjalukaonline.com/forum/viewthread.php?action=attachment&tid=9722&pid=228971

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: