Žogca v ofsajdu

In nič več v pričakovanju sodniške piščalke

Zgražam se!

Posted by zogca na november 1, 2009

Ko sem pred kakšnim mesecem dni na spletu prvič zasledila fotografije triletne Suri Cruise v čeveljcih z visokimi petkami, sem najprej ostala brez besed, potem pa sem se domislila kar nekaj krepkih, ki bi jih lahko napisala, vendar sem si mislila … Se te to kakorkoli tiče? Odgovor je bil seveda ne in zato nisem napisala ničesar.

Od tedaj je mala Suri še nekajkrat z mamo pohajkovala okoli v visokih petkah. In ne, še vedno se me cela reč niti malo ne tiče, vendar bom vseeno izkoristila priložnost in kategorijo bruhanje ter napisala, kaj si mislim. Triletni deklici obuvati čeveljce z visokimi petkami se mi zdi najmanj neokusno, če ne že kar vulgarno in perverzno.

Ste morda opazili, da gospa mama nosi balerinke?

Ali škornje z ravnimi podplati? Otrok pa v petkah.

Kaj je na vrsti naslednje, tangice, mini krilce, še kaj hujšega?

Advertisements

23 komentarjev to “Zgražam se!”

 1. Nevenka said

  Ko sem bila majhna sem si od vsega najbolj želela čevlje s petko.
  Vsak dan sem natikala mamine čevlje in si želela odraslosti. Tudi takrat so za majhne otroke naredili čevlje s petko. Modni trend je bil temo rdeč lakast čeveljček. Bila pa je nekoliko širša in majčkeno nižja.
  Bila sem najsrečnejši človek na svetu, ko sem dobila te čevlje, bila pa sem malo starejša od Suri. Še danes obožujem pete. Res visoke 🙂
  Čevlje brez pet imam samo za šport.
  Za vsak dan jih ne bi obula za noben denar. A jih morda nekega dne bom morala, ker se v njih lažje hodi. Leta naredijo svoje.

 2. zogca said

  Ne vem, Nevenka. Meni se to ne zdi primerno za triletnico. Ampak ko sem celo reč videla prvič … Nekako sem si mislila, da je mama pač popustila mali, ki si je čeveljce želela. Razumem, da so otroci trmasti in človek kdaj ne more več prenašati trmarjenja in jim ugodi. Ko pa sem zdaj videla, da ta otrok tako obut paradira okoli že sleherni dan …

 3. Nevenka said

  Tri leta je malo let. Pojavlja se vprašanje, če je prav, da se otroku izpolne vsako kaprico. Visoka petka najbrž ni najbolj zdrava v času razvijanja hrbtenice, tudi potem, ko si odrasel je to vprašljivo.
  Gre za to v kaj pravzaprav vzgoja posega. Gre za osrečevanje, ali oblikovanje nove osebnosti?
  Jaz sem se zelo poskušala zgledovati po mami, nisem hotela biti fantek, čeprav je bilo očitno, da bi bilo mojemu očetu tako bolj prav. Verjetno sem se še zato veliko bolj oprijela ženstvenih želja. Strigli so me namreč na fantka, pri moškem fizerju, ki sploh ni vedel, da sem pučka. Zelo sem trpela. Cele mesece sem hodila okoli z rutko na glavi in jokala.
  V petkah sem videla pravo odrešitev. Da bo vsaj po čevljih jasno, da niti slučajno nisem fantek. Tako si vsaj danes to razlagam. Verjetno je to kar ostalo v meni.

 4. zogca said

  Tudi mene so strigli na fantka. Rutke pa na glavi nisem nosila prostovoljno, ampak pod prisilo. Najprej zaradi uhljev, ki sem jih imela nekaj let nenehno vneta, potem pa zato, ker so mi pomagali pridelati sončarico (obstajalo je to neko razmišljanje, da mi bo sonce blazno koristilo, zato so me še zelo majhno dali na sonce pri 40 stopinjah v senci).

  Jaz pediater seveda nisem, ampak tole se mi ne zdi zdravo. Predvsem pa se mi res zdi vulgarno iz otroka delati seksualno bitje, ker ona je dejansko tako videti. Tudi našminkana je že bila večkrat. To vse skupaj sploh ni več punčkasto, vsaj meni ne.

 5. Nevenka said

  Ampak otrok je seksualno bitje, oblikovati mora svojo identiteto, ni pa treba, da izgleda tako, da postane izziv zrelejšim bitjem in takorekoč vzpodbuja pedofilijo. V tej točki bi lahko bila stvar zelo sporna. Res je težko potegniti mejo, kje in kdaj je nekaj še igra in raziskovanje in kdaj postane vulgarno. Ker za otroka to ni vulgarno, on ne ve kaj je vulgarno, problem s tem imamo odrasli.

 6. zogca said

  Tega sploh nisem hotela napisati, ker se mi že ob misli na to obrača, ampak da, ko jo vidim, se mi zdi idealna vaba za pedofile, točno to. Kriva je pa tako in tako mama. Pa oče tudi.

 7. zogca said

  Mimogrede, v nekem intervjuju sta se hvalila, da sta za njene cunjice zapravila že tri milijone dolarjev.

 8. lordwales said

  Jaz sem letos zapravil za sve svoje nove cunje dobrih 100 €vrov – Spar in Charles Vogele.
  Zgražanja vredno!

  Kako je z tvojo obljubo o prenehanju tvojega kajenja za vedno!
  Pomisli na tvoje zdravje, prihranjen denar in čas!
  Kako pa je kaj z tvojimi srčnimi zadevami?

 9. zogca said

  1. Kadim še vedno.
  2. Občasno pomislim na zdravje in denar. Čas?
  3. Srčne zadeve so nespremenjene. Ljubim ga, njega pa ni.

  Zdaj pa šibam malo na sonček.

  Aja, Charles Vogele mi je neznanka.

 10. Tjasa said

  Popolnoma se strinjam. Grdo, pimparsko, nezdravo, ogabno, nepotrebno… Pa kakšen starš si, da greš une lepe nogice, ki imajo še toliko let biti pravico svobodne, vtakniti v zapor od visokih pet?

  Nevenka, otrok JE seksualno bitje, ki sebe in svoj spolni izraz šele razvija. Popolnoma neprimerno je, da svojo seksualnost izraža po konvencijah odraslih (visoke pete so konvencija v zahodnem svetu).

 11. majniška b said

  Jaz se pa zgražam nad MONom, predvsem nad temo, ki ima že čez sto odgovorov, ki so nevredni dveh udarcev po tipkovnici. Grozno!

 12. zogca said

  Majniška, jaz sem temo prijavila. Odprla sem temo in moderatorje prosila, naj posredujejo. Ker pač nisem registrirana in nisem mogla uporabiti funkcije posreduj moderatorju. Videla sem, da je vsaj en moderator od tedaj bil na SČ in videla sem, da ni ukrepal. Tema pa je dno od dna, resnično, toliko pljuvanja, žaljenja, neumnosti in brezsrčnosti pa že sto let ne.

  Če kdo ne ve, o čem piševa:

  http://med.over.net/forum5/read.php?151,5794414

  Takole pa sem jaz vse skupaj prijavila:

  http://med.over.net/forum5/read.php?151,5796191

 13. zogca said

  Na par fotografijah, kjer so bile samo noge, ne ona cela, dejansko ne veš, da gre za otroka. Okej, ti je jasno, da ne gre za zrelo žensko, ampak …

  Pa kakšen starš si, da greš une lepe nogice, ki imajo še toliko let biti pravico svobodne, vtakniti v zapor od visokih pet?

 14. majniška b said

  A, to si bila ti! Sem že popoldne videla, da je nekdo prijavil tisto temo in je še zdaj niso zaprli ali celo zbrisali. Lej, meni se zdi to katastrofa od nekega (resnega) foruma, ki se kar precej promovira v drugih medijih in je zelo obiskan. Če to ni sovražni govor …

 15. zogca said

  To sem bila jaz, da. Velikokrat jaz prijavljam takšne stvar, moram reči, da me ponavadi tudi upoštevajo. Po mojem prijavljanju stanja na Političnem čveku je Primož potem tam zares začel delati red. Ne vem, mogoče tega danes ni videl. Ne morem si misliti, da ne bi posredoval, če bi videl, ker to je pa res nekaj, česar on ne bi toleriral. Si mislim.

  Mi je pa noro, v kaj se je ta tema prelevila. Jaz sem se v tej temi oglasila samo včeraj dvakrat, ko se je začelo, ko je tisti tipson začel pljuvati, sem mu pod nikom daj se zberi napisala, naj neha. Ko sem pogledala naslednji dan, jih je bilo tam že dvajset, ki so se pljuvali vsepovprek.

 16. zogca said

  Tole je veliko bolj luštno in primerno za majhno deklico.

 17. majniška b said

  No, saj verjetno bi res posredoval …če bi videl. Samo zame to ni dovolj dobro. Vsaj vsak dan nekajkrat bi moral nekdo pogledati, če je kje kaj spornega- torej prebrati vsaj pritožbe, prijave.
  Veš …tebi ne bo nič pomagalo, če te bo nekdo zbil na prehodu za pešče, potem bo pa rekel, da ni videl rdeče luči. Sori, moderator si tudi med vikendi in prazniki, ne le takrat, kadar se ti zazdi.

 18. majniška b said

  Veš, ne jezi me kakršnokoli mnenje, ki je podano v tej temi. Oddaje nisem gledala, niti ne poznam te družine, niti ne vem, kakšna psihiatrinja je mama, nič. Ne poznam nikogar od oseb, ki so se javljale na forumu. Tako, da nimam posebnega mnenja …no, razen tega, da ima lahko vsak svoje mnenje …torej, da so mnenja lahko različna, ker ima vsak svoje izkušnje za sabo. Ampak ne maram pa žaljenja in pljuvanja. Ne z ene, ne z druge strani. Tudi jaz sem to napisala že v temi, ampak sem bila napačno razumljena in sem raje odnehala.

 19. zogca said

  Lej, imeli so mene. Tudi Primož je moral priznati, da je prav od mene dobil največ prijav, ker res, za ta forum imam pa nos in v petih minutah preletim cel SČ. In sem vedno vse prijavila, tudi ko s princem nisva bila več par, vedno. Potem me je Primož blokiral, to veš, saj pišem prek proksi serverja in me blokada ne ovira, ampak registrirana pa več nisem. Okej, grem kdaj na forum med.over.net in tam napišem, da sem tam in tam dogaja to in to, ampak funkcije posreduj moderatorju pa pač ne morem uporabljati. Prek proksija pa se ne morem registrirati. Okej, bi se lahko, ko sem bila dva tedna na Simobilovem internetu, ampak sem pozabila. Lej, jaz sem jim bila pripravljena pomagati tudi po tem, ko so si dobesedno obrisali z menoj rit, ampak … Meni je jasno, da on ne more videti vsega, treba je upoštevati, da MON ni samo SČ. To razumem. Ne razumem pa odnosa, ki ga ima do ljudi, ki hočejo pomagati. Ali bolje, ga je imel. Ker zdaj mu ne morem nič zameriti. Je korekten do mene, mi nič noče in meni je to dovolj.

  No, saj verjetno bi res posredoval …če bi videl. Samo zame to ni dovolj dobro. Vsaj vsak dan nekajkrat bi moral nekdo pogledati, če je kje kaj spornega- torej prebrati vsaj pritožbe, prijave.
  Veš …tebi ne bo nič pomagalo, če te bo nekdo zbil na prehodu za pešče, potem bo pa rekel, da ni videl rdeče luči. Sori, moderator si tudi med vikendi in prazniki, ne le takrat, kadar se ti zazdi.

 20. zogca said

  Oddajo sem gledala. Trpljenje je prestrašno. Mama, kakršnakoli že je, je človek, ki trpi in da gre nekdo anonimno pisati, da je gnoj in ne vem, kaj vse je še pisal, same žaljivke, mene je to takoj zmotilo, zato sem mu napisala, naj neha. Naslednji dan sem videla, da ni nehal, ampak so se mu pridružili tudi drugi. Pro et contra na najbolj primitiven način.

  Veš, ne jezi me kakršnokoli mnenje, ki je podano v tej temi. Oddaje nisem gledala, niti ne poznam te družine, niti ne vem, kakšna psihiatrinja je mama, nič. Ne poznam nikogar od oseb, ki so se javljale na forumu. Tako, da nimam posebnega mnenja …no, razen tega, da ima lahko vsak svoje mnenje …torej, da so mnenja lahko različna, ker ima vsak svoje izkušnje za sabo. Ampak ne maram pa žaljenja in pljuvanja. Ne z ene, ne z druge strani. Tudi jaz sem to napisala že v temi, ampak sem bila napačno razumljena in sem raje odnehala.

 21. zogca said

  Tale norost se očitno nadaljuje.

 22. zogca said

  Dekica v roki in petke na nogah. 🙄

 23. zogca said

  Končno!!!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: