Žogca v ofsajdu

In nič več v pričakovanju sodniške piščalke

Brez astrologije pač ne bo šlo!

Posted by zogca na oktober 29, 2009

Tisti, ki redno prebirate moja modrovanja in blebetanja, ste se gotovo spraševali, kdaj se bo na blogu pojavila tudi kategorija astrologija. Pač, nedvomno ste opazili, da sem povsem “padla noter”. Ker s svojim “padalstvom” nisem hotela obremenjevati širnih ljudskih množic, sem se brzdala (kolikor se pač lahko), ampak ne, brez “zvezdic” vseeno ne bo šlo. Obljubim, ne bom vas morila s konjunkcijami, opozicijami in sekstili, vam bom pa z veseljem kaj napisala, če me boste vprašali in če bom znala. Ne, če bom napisala kaj astrološkega, bo šlo za stvari, o katerih lahko debatirate tudi, če “niste doma” v astrologiji.

Ljudje se seveda delimo na tiste, ki v astrologijo verjamejo in na tiste, ki ne. Jaz seveda verjamem. Opazila pa sem, da tisti, ki ne verjamejo, astrologiji redko očitajo, da je larifari, ki ne drži. Ne, daleč pogostejši argument je … Astrologija jim je fuj in fej, ker na nek način namiguje na odsotnost svobodne volje, da jasno vedeti, da nimamo nadzora nad vsem in vsemi okoli nas,  skratka, povezujejo jo z nekakšno impotenco krojenja lastne usode. Pač menijo, da človek lahko doseže vse, je močnejši od vsega in ga prav nič ne omejuje. In vi, verjamete ali ne?

Advertisements

107 komentarjev to “Brez astrologije pač ne bo šlo!”

 1. John said

  😉

 2. zogca said

  Bolje, da ne priznam, da se mi še ni ljubilo zrihtati tistega flesha, flasha ali kaj že je. 😳 Bom nocoj.

 3. Lynx said

  Pač menijo, da človek lahko doseže vse, je močnejši od vsega in ga prav nič ne omejuje. In vi, verjamete ali ne?

  Človek je zelo omejeno bitje in ne morem si misliti, da nekdo trdi drugače. Sam ne spadam niti v skupino, ki v astrologijo verjame, niti v tisto, ki ne. Verjetno nas je takih tudi največ.
  Na nas vpliva ogromno stvari in seveda tudi čas in okolje v katerem smo se rodili. To pomeni, da imajo prste vmes tudi planeti in zvezde. Je pa človek tako kompleksno bitje, da se raznorazni vplivi prekrivajo, izničujejo, potencirajo in še kaj, tako da je astrološki vpliv le ena izmed barv na paleti.
  Ja, dosti je odvisno tudi od svobodne volje in marsikaj od nas samih, neglede na položaje planetov.
  Če usoda obstaja, si jo pomagamo krojiti, tako ali drugačno.

 4. zogca said

  Oja, pa trdijo.

  Človek je zelo omejeno bitje in ne morem si misliti, da nekdo trdi drugače.

 5. zogca said

  Ampak na koncu ji ne uidemo. Moje mnenje.

  Če usoda obstaja, si jo pomagamo krojiti, tako ali drugačno.

 6. Lynx said

  Oja, pa trdijo.

  Kdo?
  Ne moremo živeti brez zraka, ovira nas tema, preživimo le delček temperaturnega raspona, ne moremo krotiti narave in podnebnih sprememb, ne moremo plavati kot ribe in leteti kot ptice…
  Vse kar zmoremo so le nedolžne olajšave in približki.

  Ampak na koncu ji ne uidemo. Moje mnenje.

  To vprašanje je tako težko razumljivo, kot bi se spraševali, kje in kdaj se začneta in končata prostor in čas.
  Kaj pa če je tebi usojeno, da boš usodo spreminjala? 🙂

 7. zogca said

  Ne bi ti znala napisati imen in priimkov, ampak stvari gredo v smislu, da je to tako in tako za bebce, ki iščejo opravičilo za to, da nimajo popolnega nadzora nad svojim življenjem in vsem, kar se dogaja. Pač, v smislu meni se ne more zgoditi nič, česar nočem. Potem jih pa vprašaš, kaj bo, če jih jutri povozi avto in se jim življenje čez noč spremeni za 180 stopinj, pa to ni bilo po njihovi volji …

  Kdo?

 8. zogca said

  Usode v tem primeru ne bi spreminjala, samo usojeno bi mi bilo nekaj drugega, kar bi mislila in bi šla proti tistemu, za kar bi mislila, da je moja usoda.

  Kaj pa če je tebi usojeno, da boš usodo spreminjala?

 9. Lynx said

  Ne bi ti znala napisati imen in priimkov, ampak stvari gredo v smislu, da je to tako in tako za bebce, ki iščejo opravičilo za to, da nimajo popolnega nadzora nad svojim življenjem in vsem, kar se dogaja. Pač, v smislu meni se ne more zgoditi nič, česar nočem.

  Nihče nima popolnega nadzora nad svojim življenjem in ga tudi ne more imeti.
  Skeptiki verjetno mislijo na to, da ta način razmišljanja ni produktiven, ampak nekakšna potuha v smislu: itak ne morem nič spremeniti, ali zgolj tolažba, ko nečesa ne znamo ali nočemo spremeniti.
  Jaz na astrologijo zaenkrat gledam kot na zanimivost in zabavo.

  Usode v tem primeru ne bi spreminjala, samo usojeno bi mi bilo nekaj drugega, kar bi mislila in bi šla proti tistemu, za kar bi mislila, da je moja usoda.

  Že ko prebereš ta stavek, čutiš, kako je razglabljati o tem brez veze. Popolnoma vseeno je, ali usoda je ali je ni. Če je ali je ni, ničesar ne spremeni, naše življenje se bo odvijalo enako.
  In popolnoma vseeno je, ali se nekaj zgodi ker je tako usojeno, ali iz kakršnega drugega vzroka.

 10. zogca said

  Meni ne. Laže sprejemam trpljenje, če verjamem, da je njegov namen, da me nekaj nauči ali da je to pač karma. Bom napisala kratko obnovo knjige Veličastni Saturn enkrat. To ni astrološka knjiga, je v bistvu zgodba, mit. O trpljenju.

  Popolnoma vseeno je, ali usoda je ali je ni. Če je ali je ni, ničesar ne spremeni, naše življenje se bo odvijalo enako.

 11. zogca said

  Spet, laže mi je sprejeti, če je tako usojeno in je tako moralo biti. Veš, jaz sem tista tička, ki … Če bi to naredila drugače, če ne bi naredila tega, če bi naredila to … Potem mogoče … Pa na koncu ugotoviš, da pravzaprav nič nisi mogel narediti prav.

  In popolnoma vseeno je, ali se nekaj zgodi ker je tako usojeno, ali iz kakršnega drugega vzroka.

 12. Lynx said

  Meni ne. Laže sprejemam trpljenje, če verjamem, da je njegov namen, da me nekaj nauči ali da je to pač karma.

  S tem stavkom si veliko povedala in mislim da sovpada s tem kar pravim jaz. Najsi verjamemo v usodo ali ne, življenje se nam bo odvijalo enako. Muco bo povozil avto, na izpitu bomo padli, srečali bomo zanimivega človeka…. le naše dojemanje življenja je drugačno.
  Zelo podobno je z vsemi verovanji, v Boga, karmo, reinkarnacijo…

  Spet, laže mi je sprejeti, če je tako usojeno in je tako moralo biti. Veš, jaz sem tista tička, ki … Če bi to naredila drugače, če ne bi naredila tega, če bi naredila to … Potem mogoče … Pa na koncu ugotoviš, da pravzaprav nič nisi mogel narediti prav.

  Saj sem zgoraj napisal, da je to ena oblika tolažbe. V resnici pa ti čisto nič ne pomaga, če te je fant postil zato, ker je tako moralo biti, ali zato, ker se ni videl ob tebi ali iz kakšnega drugega razloga.

 13. zogca said

  V bistvu res. Ker pa imam jaz rada stvari, ki jih je mogoče nekako preveriti, vsaj na nek način, mi je to najbliže.

  Zelo podobno je z vsemi verovanji, v Boga, karmo, reinkarnacijo…

 14. zogca said

  Ampak mogoče je pa resnica in ne samo oblika tolažbe.

  Saj sem zgoraj napisal, da je to ena oblika tolažbe.

 15. Tana said

  Kot je zgoraj napisal Lynx, tudi sama ne spadam v nobeno skupino, niti verjamem, niti ne verjamem.
  Res pa večkrat rečem… je že tako moralo biti… saj je to zapisano v zvezdah… ali to je usoda…. tako, da, nekaj je že na tem 😉
  Zase nisem še nikoli vpraševala, kako mi kažejo zvezde, saj sem mnenja, kakor mi je usojeno, tako pa bo…
  Sem pa se enkrat obrnila na eno zelo priznano jasnovidko (vsaj tako se je govorilo, da je dobra) v eni drugi zadevi (ona je med vsem ostalim (je kar nekaj uganila), rekla, da je bilo tako namenjeno – usojeno…).

 16. Janis said

  Jaz sem tista, ki pravi, da je larifari, ki ne drži 🙂

  Astrologija naj bi bila nek pripomoček, ki naj bi nam pomagal razumeti samega sebe in svoje bližnje skozi neke vnaprej dane in zmeraj enake šablone. V redu. Ampak na koncu je astrologija tako kot religija – v šablone (oz. v religiji dogme) se ne sme dvomit, drugače propade cel sistem. In tukaj se zabava in zanimivost tudi nehata. Ljudje smo si pač zelo podobni, zato ni težko naredit parih šablon, ki bodo pokrile dovolj ustrezno veliko psihološko polje (astrologija) ali ustvarit dovolj prepričljivo mitsko zgodbo, ki bo večini zabrenkala na prave strune (religija). Zato se ljudem zdi, da “nekaj pa je na tem”. Seveda je nekaj na tem, ker je človek neoriginalna žival, kar pa ne pomeni, da šablone dajejo tudi veljavne odgovore na pomembna vprašanja. Na koncu vsi tipamo v enaki temi, samo eni to priznamo, drugi pa ne.

 17. zogca said

  Ne bom te prepričevala, Janis. Ta nekaj na tem … Jaz se trenutno res veliko ukvarjam s tem, gledam, preverjam in kar se mene tiče, stvari držijo. In ta astrologija sploh ni kar nekaj v smislu, da se nekaj ugiba in dela površno. Cela reč je zelo natančna in hudičevo zapletena, cela znanost. Čeprav seveda ni znanost.

 18. Lynx said

  Cela reč je zelo natančna in hudičevo zapletena, cela znanost.

  Jaz pa mislim da je zelo pavšal.
  Vesel bom, če mi dokažeš nasprotno.

 19. zogca said

  Pavšal je, če rečeš, da je nekdo kozorog, mogoče navržeš še ascendent. Če pa se astrologijo greš za res, obdelaš vse planete po znakih in hišah, če obdelaš vse posamezne aspekte z upoštevanjem znakov in hiši, verjemi, ne pride ven prav nič pavšalnega. Trenutno ne utegnem narediti ene prav konkretne analize, ker sem prejšnji vikend na MON-u obljubila par stvari in še teh nisem končala. Bi se pa dalo na eno samo astrološko karto, mislim natalno, napisati sto, dvesto strani. Toliko je tega. In tukaj ni nič pavšalnega.

 20. Spider said

  Malo glasbe…

 21. Spider said

 22. Spider said

 23. Spider said

 24. Lynx said

  Če pa se astrologijo greš za res, obdelaš vse planete po znakih in hišah, če obdelaš vse posamezne aspekte z upoštevanjem znakov in hiši, verjemi, ne pride ven prav nič pavšalnega.

  Kaj sploh pride ven?
  Če bi bila zelo natančna kot praviš, bi recimo ugotovila, da boš tega in tega dne spoznala takega in takega človeka.

 25. zogca said

  Saj to dober astrolog tudi ugotovi. Jaz sem šele začetnica.

 26. zogca said

  Nocoj se razvajam in nosim prinčeve copate. 😉

 27. zogca said

  A sem že napisala, da sta danes prispeli dve novi astrološki knjigi?

  Zaspana sem, pa mi spomin ne deluje.

 28. webmaher said

  Janis in jaz praviva uzdej se use i u svoje kljuse…zvezde nama bodo pa sam občasno mal pot osvetlile :mrgreen:

 29. zogca said

  Tebe bom tudi lahko enkrat analizirala, a prav, Web?

 30. webmaher said

  Žogca o tom potom, najprej me boš peljala nekega lepega dne do Vlatke 😆

 31. zogca said

  Jaz tebe? Okej, se bova pa skupaj zgubljala. Bi moj oče rekel, da če vem, v katero smer Slovenije je treba, smo že na konju. 😉

 32. webmaher said

  Nemogoče da bi se zgubila, nama bodo zvezde pot kazale 😆
  Voznica si pa ti itak vsaj še enkrat boljša kot jaz :mrgreen:

 33. zogca said

  Joj, mi pihaš na dušo, joj. 😉

 34. webmaher said

  Kar je res je res, moram pošteno priznat, tako to je 😉

 35. zogca said

  To boš smel reči, ko se boš vsaj sto kilometrov vozil z menoj. Če boš preživel. :mrgreen:

 36. webmaher said

  Zaenkrat so še vsi preživeli in zvezde pravijo da bo tako vsaj še pol stoletja, zato je vožnja z Žogco ena pametnejših odločitev 😆

 37. zogca said

  Joj, se veselim, da bom brala svoje astrološke knjige nocoj. Ko opravim vse, kar moram opraviti. Čisto sem padla noter. Raziskati moram decembrske tranzite in progresije, se mi zdi, da to zna biti pomembno.

  Zvezde pravijo, si jih bral?

 38. Lynx said

  Raziskati moram decembrske tranzite in progresije, se mi zdi, da to zna biti pomembno.

  Zaupaj nam kakšno malenkost, pa bomo decembra skupaj ugotavljali verodostojnost. 😉

 39. zogca said

  Bom, ko preučim. V bistvu vem tisto, kar mi je povedala moja astrologinja, ampak ker se zdaj učim tudi sama, hočem razumeti in te stvari videti na karti.

  Drugače pa je škoda, ker je Izbrana očitno bizi. Tudi ona je učenka astrologije.

 40. Lynx said

  Treniraj. Če se bo obneslo, te vzamem za osebno astrologinjo.

 41. zogca said

  Ko bom malo več znala, obljubim, da bom občasno čarala po blogu in napovedovala lepe stvari, grde bom preskočila. Zdaj si tega še ne upam početi, čeprav sem prejšnji teden na MON-u pisala nekatere stvari in potem dobila cel kup prošenj. Si pa ne upam dajati nekih točnih napovedi, bolj to, da nekomu, ki je v krizi, pogledam, kateri planeti so v težkih aspektih in povem, kdaj bo to popustilo. Več od tega bi bilo s sedanjim znanjem neodgovorno.

 42. Boom said

  Trenutno ne utegnem narediti ene prav konkretne analize, ker sem prejšnji vikend na MON-u obljubila par stvari in še teh nisem končala

  Tudi mojim napovedmi (ali kaj naj bi takrat še sledilo) ni še nič 😉

  Drugače pa, glede nekaterih stvari imam sam občutek, da kar držijo. Po drugi strani pa se mi velikokrat dogaja, da prihajam velikokrat v stik z ljudmi takih znamenj, s katerimi bi se sicer moral tako ali drugače ujemat, vendar potem ugotovim, da je bolj “zdravo”, če jih držim na distanci ali se jih celo ogibam v nekolko večjem loku 🙂

 43. zogca said

  Takrat, ko sem se ukvarjala s teboj, Boom, jaz sploh še nisem znala nič napovedati. Vedeti moraš, da sem v učenju v teh zadnjih dveh mesecih precej napredovala. Dvomim, da sem si v začetku septembra upala karkoli napovedovati. Sem obljubljala napovedi?

  Boom, to kar si napisal, da bi se z nekaterimi moral ujemati, pa se ne. To je to, o čem govorim. Zame naj bi, na primer, vodnar bil idealen partner. Jaz pa lahko s tipičnom vodnarjem samo znorim. Oja, sem že tehtnica, ampak moja Venera in Mars, ki seveda nista v tehtnici, vodnarja ne bi prenesla, tipičnega seveda. Lahko bi tudi ta vodnar imel Marsa in Venero na mestu, ki bi ga naredila netipičnega. Tipičen vodnar pa, po moje, ne zna priti domov, samo gleda, kam jo bo podurhal, cele dneve razlaga o svoji svobodi in svoboščinah, ti iz uporništva pije kri, pač uporabnik brez razloga, vsaj kot partner. Spet ponavaljam, vodnar, ki je res vodnar.

 44. maxi said

  Ko bom malo več znala, obljubim, da bom občasno čarala po blogu in napovedovala lepe stvari, grde bom preskočila.

  Ne, ne…kr lepo vse povej, če grde izpustiš bo prihajalo do neprijetnih presenečenj.

 45. zogca said

  Mi boš, Boom, ko bom imela malo več časa, znova dal podatke in se bom pozabavala s tvojimi tranziti in progresijami, pač s tistim, o čemer se mi ni veliko sanjalo, ko sem prvič gledala tvojo karto. Še prej pa sem analizo dolžna asdf-ju. Ta dva meseca sta bila zame precej bizi, pač izredne razmere in moj fokus je bil drugje. Je pa res, da sem veliko prebrala, ko sem čikala v garaži. Ker sem veliko čikala, sem veliko prebrala in se posledično naučila veliko novega.

 46. zogca said

  Če nekoga drži težak tranzit in jaz vidim še enega težkega, ki prihaja, se mi nekako ne zdi v redu človeka še dodatno zamoriti.

  Ne, ne…kr lepo vse povej, če grde izpustiš bo prihajalo do neprijetnih presenečenj.

 47. zogca said

  Maxi vedno lahko hitro pogledam, ker imam njene podatke in karto narejeno v bistvu že od samega začetka, je na 4. mestu kart, takoj za menoj, princem in očetom. Kogar imam notri, v tem sposku, potem dejansko vsake toliko časa vržem uč na njegovo karto, pa četudi me sploh ne prosi.

 48. maxi said

  Maxi vedno lahko hitro pogledam, ker imam njene podatke in karto narejeno v bistvu že od samega začetka, je na 4. mestu kart, takoj za menoj, princem in očetom. Kogar imam notri, v tem sposku, potem dejansko vsake toliko časa vržem uč na njegovo karto, pa četudi me sploh ne prosi.

  Waaau, a tako blizu sem ti, bi ti zdaj enga lupčka stisnla, če bi mi bila tu… 🙂
  Aja, je kaj novga?…ti kar povej, če mi kaj lepga prihaja na pot, sploh če je temnolas… 🙂 🙂

 49. zogca said

  Te gledam, Maxi, s tem novo pridobljenim znanjem.

  Luna ti je progresirala v škorpijona. Še vedno je v deseti hiši, je pa zamenjala znamenje. To je pomembno. In ta Luno ni najlažja Luna, je v bistvu med najbolj napornimi. Moon in Scorpio is a fatal attraction Moon, piše v moji knjigi. Še najbolj trdne ženske lahko v tem obdobju zanese, da se jim popolnoma odpelje na kakšnega moškega in je nevarnost, da ta ni najbolj primeren. To je najboljše obdobje za izbrati si totalnega luzerja ali barabo, piše v tej knjigi. Kar ne pomeni, da se ti bo to zgodilo, je pa nekaj, na kar je treba biti pozorna. Ti pa ta Luna ta veliko močnejšo voljo, veliko več intuicije, ampak tudi krajši fitilj.

 50. zogca said

  Kar ti bom zdaj napisala, ni novo, mislim od včeraj, so pa stvari, ki jih jaz prej nisem znala in jih nisem opazila.

  Aja, je kaj novga?

 51. zogca said

  Vidim tri stvari, ki se mi zdijo pomembne in jih bom zdaj poiskala v knjigah ter ti razložila.

  Sonce ti je prišlo nad Venero.

  Saturn nad Plutona.

  Ascendent ti bo progresiral v drugo hišo.

  Prvo in tretje zveni zelo dobro, medtem ko je drugi aspekt težak, ampak na koncu ne nujno slab. Za ta aspekt vem, da lahko pomeni, da se eno življenje konča in začne novo, mislim na življenjsko obdobje.

 52. zogca said

  Progressed Sun conjunct Venus/Ascendant midpoint might signal a love relationship (depending on the rulerships of the Sun or Venus), but might just as easily indicate a period of comfort, self-love and personal beautification. Vsekakor dober aspekt.

 53. zogca said

  Tudi v moji knjigi od Carol Rushman piše, da je takšen aspekt a positive indicator of a love relationship.

 54. zogca said

  Medtem, ko iščem, kje imam napisano to s Saturnom in Plutonom, moram seveda napisati, da bo Saturn delal konjunkcijo tudi z Venero, ker imaš pač ti v natalu Plutona in Venero v konjunkciji. Ta aspekt, z Venero, pa je menda namenjen temu, da te dobi ven iz školjke. Če zaradi preteklih grenkih izkušenj bežiš pred intimo.

 55. zogca said

  Saturn conjuncts your natal Pluto every thirty years or so. According to Braha in his book about transits, he says it causes transformation of your way of life such as self-improvement. You need to choose between the easy old ways of living and a new path that will result in more meaning, excitement, and reward. You follow your true nature, rather than the path you have been on. You might lose important parts of your life, but you find yourself liberated as your life takes on more meaning.

  Pa si ne morem misliti, da ta sprememba ne bi kako zadevala tudi ljubezenskih zadev oziroma partnerskih, ko pa imaš ti Saturna v natalu v sedmi hiši.

 56. maxi said

  Medtem, ko iščem, kje imam napisano to s Saturnom in Plutonom, moram seveda napisati, da bo Saturn delal konjunkcijo tudi z Venero, ker imaš pač ti v natalu Plutona in Venero v konjunkciji. Ta aspekt, z Venero, pa je menda namenjen temu, da te dobi ven iz školjke. Če zaradi preteklih grenkih izkušenj bežiš pred intimo.

  Pa ne glih zdaj….ni to zame, kar je trenutno na preži. 😦

 57. maxi said

  To je najboljše obdobje za izbrati si totalnega luzerja ali barabo, piše v tej knjigi. Kar ne pomeni, da se ti bo to zgodilo, je pa nekaj, na kar je treba biti pozorna. Ti pa ta Luna ta veliko močnejšo voljo, veliko več intuicije, ampak tudi krajši fitilj.

  No odlično…sam kak luzer mi manjka 😦
  Moja intuicija, je zakon….

 58. zogca said

  Če je intuicija zakon in če veš, da ta možnost obstaja (ne pomeni, da jo boš izkoristila in si omislila luzerja), potem … Jup, iz školjke. To je verjetno mišljeno to, da si bila enkrat prizadeta in te bosta skušala pripraviti do tega, da boš rekla – četudi sem bila prizadeta, bom poskusila znova. Ugibam.

 59. maxi said

  Še najbolj trdne ženske lahko v tem obdobju zanese, da se jim popolnoma odpelje….

  Saj se mi je včeraj na čisto odpeljalo…in nad mojim trr-jem 😦 🙂

 60. zogca said

  Šoping? Mimogrede, sem nekje videla, da moraš paziti, da ne zapravljaš preveč. Mislim, da je bilo povezano z ascendentom, ki gre v drugo hišo. Gotovo.

 61. maxi said

  Šoping? Mimogrede, sem nekje videla, da moraš paziti, da ne zapravljaš preveč. Mislim, da je bilo povezano z ascendentom, ki gre v drugo hišo. Gotovo.

  hehe…saj ne morem verjet…nesem v ponedeljek nazaj 🙂

 62. zogca said

  Malo si še lahko privoščiš, ker ni še v drugi hiši, se ji bliža. 😉 Ampak da, res sem prebrala, da je v tem odobju treba paziti, da se ne zapravlja preveč. Ker gre za progresijo, to obdoje ni tako kratko.

 63. maxi said

  Malo si še lahko privoščiš, ker ni še v drugi hiši, se ji bliža. 😉 Ampak da, res sem prebrala, da je v tem odobju treba paziti, da se ne zapravlja preveč. Ker gre za progresijo, to obdoje ni tako kratko. /blockquote cite=””>

  Vzeto na znanje, sem si itak obljubila, da bo zima čas varčevanja… 🙂

 64. maxi said

  To je verjetno mišljeno to, da si bila enkrat prizadeta in te bosta skušala pripraviti do tega, da boš rekla – četudi sem bila prizadeta, bom poskusila znova. Ugibam.

  Meni bistveno vprašanje pri takšnih tezah je; Ali mi je to sploh potrebno? Jaz sem v svoji školjki že čist domača in mi je prav cool. Lahko, da mi bo pri 50-ih žal. Kakorkoli je to moj problem.

 65. zogca said

  Če planeti mislijo, da ni prav, da si v svoji školjki, če mislijo, da to škodi tvoji rasti, boš izbezana ven na lep ali na grd način, o tem ni debate.

  Sploh Pluton in Saturn sta takšna. Če ne gre zlepa, bo šlo zgrda. Pa ne samo pri teh stvareh, pri mnogih drugih.

  Saturna in Plutona cvikam tudi jaz, ker dobim ta aspekt 2011 poleti. Ti in princ pa letos pozimi. Pa obema drugače tranzitni Pluton šari po prvi hiši. Samo da ga ti nimaš na vozlu, kot ga je imel on.

 66. maxi said

  Pa obema drugače tranzitni Pluton šari po prvi hiši. Samo da ga ti nimaš na vozlu, kot ga je imel on.

  Kaj pomeni če tranzitni Pluton šari po prvi hiši?

 67. zogca said

  Prva hiša je hiša lastne identitete. Nakazovalo naj bi se to, da mora biti spremenjena podoba o samemu sebi, kdo sem, kaj sem, zakaj sem. Seveda so tukaj potem pomembni aspekti, ki jih dela. Ti bom zvečer pogledala, kakšne dela oziroma bo delal tebi. Jaz sem se veliko ukvarjala s tem, ali je slabo, da je Pluton tam, kjer je. Pri meni je zdaj v osmi hiši. In mi je astrologinja rekla, da pač nekje mora biti. Kar je logično. Ker človek ga najraje ne bi imel nikjer.

 68. maxi said

  A tako torej….mal se grbančim tu 🙂
  Hvala Žogca. 🙂

 69. zogca said

  Malo si poguglaj Plutona in Saturna v astrologiji, pomen planetov. Videla boš, da Saturn velja za velikega mučitelja in učitelja, medtem ko Pluton hoče transformacijo, najprej na lep način, če se ne premakneš, tudi na grd.

 70. zogca said

  Mimogrede, jaz še ugotavljam, kaj moj Saturn hoče od mene. Mi bo to analizirala ena, ki se trenutno ukvarja samo s Saturnom in tem, kaj hoče. Je pa vrsta dolga in bom verjetno morala počakati še vsaj dva, tri tedne. S Plutonom si pa tako in tako nisem na jasnem. Za Saturna pa si mislim … Če me hočeš videti bolj odgovorno, bi že mogel vedeti, kateri je edini način, da to dosežeš. In ne, ne s tem, da mi spet še kaj vzameš, mi bo treba pa nekaj dati. Bolj mi boš jemal, manj bom odgovorna.

 71. maxi said

  …medtem ko Pluton hoče transformacijo, najprej na lep način, če se ne premakneš, tudi na grd.

  Kje je pa tu demokracija in svoboda osebnega odločanja 😦

 72. zogca said

  Je ni draga, moja, je ni. Če se človek ne premakne naprej, ga premakne življenje. V tem smislu. Lahko gledaš tudi čisto neastrološko. Da se pač zgodijo stvari, ki te prisilijo, da se premakneš. Tako je življenju. Če pa to pogledaš astrološko, pa rečeš, da te je prisilil Saturn, ko je pritisnil nate. Ali Pluton, ki ti je vzel tisto, česar se sam nisi hotel odreči prostovoljno, pa ti je škodovalo.

  Ampak prav pametovala pa ne bom, ker v resnici ne vem, kaj točno Saturn hoče od tebe in kaj Pluton misli, česa se moraš rešiti. Ker tudi zase ne vem. Ko bom zadevo preučila in točno vedela, kaj hoče od naju, ti bom pa sporočila. In mogoče narediva zlepa, da nama ne bo treba zgrda.

 73. maxi said

  In mogoče narediva zlepa, da nama ne bo treba zgrda.

  Ja, če že….potem naj bo vsaj zlepa.

 74. zogca said

  To je gotovo velikooooooooo bolje.

  Ja, če že….potem naj bo vsaj zlepa.

 75. zogca said

  Lej, Maxi, to imaš ti. Ampak gre počasi proti koncu.

  Pluto square Pluto

  End of January 2009 until end of November 2010: This is a period of general regeneration, which may not be entirely pleasant. Most of us are attached to the past whether or not it is good for us. And this influence will root out precisely those elements of the past that are not good for you, even those aspects that you have forgotten about. Problems that you may have lost track of entirely but which are still working unconsciously in your life may reappear and become active now, usually but not always to your detriment.

  This influence is associated with forces for change that are inherent within the hidden depths of things. Therefore you should not blame the unpleasant changes that occur now on circumstances or persons in your environment. Look within yourself to see how the groundwork for the present is laid in the past.

  Many things may be destroyed at this time, and the destruction will be ruthless if you defend them with rigidity. The action of this influence upon unyielding entities is particularly harsh. Therefore you should simply allow the things of the past to fade and allow the future to be born on their ruins. If you can do this, the potential for positive change is very great.

  This influence may also increase your concern about the creative and regenerative processes within the universe and cause you to become interested in the occult. However, certain aspects of the occult, such as magic, are best avoided during this time, because the energies involved will be difficult to control now. Although your conscious mind may be in control at first, you are likely to find that entirely unconscious forces within you have taken over and are running you completely. This can have disastrous consequences.

  You may also get into severe power struggles with people who are trying to prevent the changes in your life or who are trying to expedite changes that you are resisting. Look very carefully to ascertain which category they are in.

 76. zogca said

  To se bo pa začelo.

  V bistvu gre za dva precej težka kvadrata.

  Saturn square Saturn

  Beginning of November 2009 until end of August 2010: This is a critical period in which several aspects of your life and experience will be tested, especially those that began to be important about seven years ago. Most often this influence is experienced as a sort of identity crisis in which you begin to question what you are doing. You may suffer a crisis of confidence at this time, fearing that you have made the wrong moves in life or committed yourself to some course of action that will not be good in the long run. During this period you will think about and question all the long-term trends in your life. You will not be thinking about trivial matters.

  Sometimes a particular event triggers off this period of soul-searching. Others may create difficulties for you, especially in your business or professional area. Perhaps they detect the first signs of insecurity that will afflict you during this period. If they are people who naturally compete with you, they may try to take advantage of your apparent weakness. Employers and other superiors may also sense your feelings of insecurity and wonder whether you are the right person for the job you are doing.

  You must recognize that some aspects of your life need to be questioned at this time. But don’t stand in one spot quivering about your life. Examine it and make whatever changes are possible and seem appropriate. Any project you started seven years ago or any new aspect of yourself that first surfaced then that is truly worth continuing will still be worthwhile after this period. This is a time of testing, and anything that withstands the test will be better for it. Things that do not pass the test are well got rid of. Shortly you will enter a period of stability and fruitfulness that will justify the events that take place now. In fact, if you are truly conscious of your life and your objectives, you will not undergo a real crisis at all. You will only go through a period of examining what is working and what is not. Your difficulties with the outer world at this time are signals about what you should be doing.

 77. maxi said

  Shortly you will enter a period of stability and fruitfulness that will justify the events that take place now. In fact, if you are truly conscious of your life and your objectives, you will not undergo a real crisis at all. You will only go through a period of examining what is working and what is not. Your difficulties with the outer world at this time are signals about what you should be doing.

  Ta odstavek na koncu je edini, ki me malo pomiri…ostalo me v glavnem lahko skrbi.

 78. zogca said

  Si videla, da se prvi aspekt končuje? Ni še končal, ampak moči pa nima več, ker je že v odhajanju.

  Pa vsega ne jemlji dobesedno, lepo prosim. Ker tukaj gre samo za opis aspekta. Kako se vse to manifestira, je odvisno od marsičesa v tvojem horoskopu, česar ta opis ne upošteva, ker opisuje samo ta aspekt neodvisno od vsega.

 79. maxi said

  Pa vsega ne jemlji dobesedno, lepo prosim. Ker tukaj gre samo za opis aspekta. Kako se vse to manifestira, je odvisno od marsičesa v tvojem horoskopu, česar ta opis ne upošteva, ker opisuje samo ta aspekt neodvisno od vsega.

  Saj, saj…gre bolj za to, da nek uvid nakaže, ki lahko odstopa v plus lahko pa tudi minus.

 80. zogca said

  Lej, že zgoraj sem ti napisala, da to okoli Plutona in Saturna ni prijetno, za nikogar ni. Ampak en aspekt si dala že mimo, čaka te še nekaj, pa boš tudi to dala skozi. Ampak v končni fazi so ti težki aspekti, kolikor so mučni, v bistvu za nekaj dobri, res so. Te nekaj naučijo in potem si na boljši poti v lepše življenje, verjemi. Mene je Saturn v peti hiši skoraj sesul, prav res, ampak danes vem, da sem iz teh hudih časov izvlekla maksimum.

 81. maxi said

  Jaz razumem in vem, da skozi trpljenje nabiraš kvaliteto. Jasno mi je tudi, da sem rabila določene “šole” in “lekcije”.
  Ampak zdaj mi je cool, zdaj bi imela rada samo mir….da v miru živim in delam iz sebe to, kar mi daje vrednost. A ni to kratko, enostavno in jasno.

 82. zogca said

  Lej, če si ti šole in lekcije osvojila, te planeti ne bodo pritiskali, o tem bodi ziher. Težke aspekte različno občutimo, veš. Pa ne samo zaradi različne karte, ampak tudi zaradi tega, kaj smo že naredili in kaj ne.

  Ne se tako sekirat.

  Ti imaš veliko lepih aspektov zdaj v horoskopu. Nekaj sem ti jih naštela danes, nekaj pred dnevi.

 83. maxi said

  Saaaaaaaaaj se ne sekiram. Samo diskutiram. 🙂
  In ko bi ti vedla, kako mene ni(več) strah zame.

 84. zogca said

  Sploh ni razloga, da bi te bilo strah. Poznam več ljudi, ki jih čaka ta aspekt Saturna in Plutona, že letos pozimi, mene čez leto in pol poleti. Od tega, kar sem jaz gledala karte, ko so me prosile punce na MON-u, bi rekla, da je največji safr Luna in Saturn, ko skupaj potujeta. Mi je bilo res zanimivo, jaz sem imela to dve leti in potem, ko so me tri punce v hudem safru prosile, naj jim pogledam karto, dve od treh sta imeli Luno in Saturna skupaj, progresivno Luno in tranzitnega Saturna. In potem sem brala o tem, big time depresija. Bodi vesela, da nimaš tega. Saturna in Plutona bomo že dali skozi.

  Sicer pa … Jaz sem dva meseca nazaj znala pol manj o astrologiji in čeprav nisem imela skoraj nič časa, sem se zdaj v dveh mesecih veliko naučila, ker sem vsakič, ko sem šla čikat v garažo, brala. Zdaj bom imela več časa za učenje in tam okoli novega leta, upam, bom že bolj samozavestno stresala podatke in bolje povezovala, kaj aspekti pomenijo glede na celo karto.

 85. maxi said

  Ja vidim, da lepo napreduješ…fajn, fajn 🙂

 86. zogca said

  Toliko tega sem pogoltnila in spravila vase v dveh, treh mesecih. Zdaj se mora to v glavi postaviti na pravo mesto, da bom znala povezovati stvari, ki sem se jih naučila.

  Mi je grozno, ker tega še ne znam. Bi ti rada ne samo naštevala aspekte, ki jih imaš, ampak samozavestno pisala, kako točno se bodo glede na tvojo karto kazali, ampak še ne gre. Pa verjamem, da bo kmalu šlo.

 87. Boom said

  Sem obljubljala napovedi

  Ne vem, mogoče sem narobe razumel, vendar se mi zdi, da tudi. Vsekakor naj bi neko nadaljevanje sledilo.

  Boom, to kar si napisal, da bi se z nekaterimi moral ujemati, pa se ne. To je to, o čem govorim. Zame naj bi, na primer, vodnar bil idealen partner. Jaz pa lahko s tipičnom vodnarjem samo znorim. Oja, sem že tehtnica, ampak moja Venera in Mars, ki seveda nista v tehtnici, vodnarja ne bi prenesla, tipičnega seveda. Lahko bi tudi ta vodnar imel Marsa in Venero na mestu, ki bi ga naredila netipičnega. Tipičen vodnar pa, po moje, ne zna priti domov, samo gleda, kam jo bo podurhal, cele dneve razlaga o svoji svobodi in svoboščinah, ti iz uporništva pije kri, pač uporabnik brez razloga, vsaj kot partner. Spet ponavaljam, vodnar, ki je res vodnar.

  he, he, moja žena je vodnarka in odgovor na vprašanje, če gre z devico skupaj, ki sem ga nekje prebral, je bil: “da, če sta oba malo trčena” :mrgreen:

  Moram rečt, da je precej daleč od tega, kar ti tu pišeš od vodnarjev. Bi rekel, da skoraj nasprotno. Ujemanje pa, ja, precej kompromisov je potrebnih, kar je včasih precej naporno.

 88. zogca said

  Vmes sem imela jaz izredne razmere, precej časa sploh nisem živela doma, ampak pri starših, bila nekaj časa brez interneta, ker ga tam pač ni, predvsem pa sem bila brez časa in nekaj časa čisto zmešana od strahu. Skratka, prioritete so bile drugje. Knjige pa sem brala zato, ker sem čikala v garaži in namesto, da bi buljila v plafon …

  Ne vem, mogoče sem narobe razumel, vendar se mi zdi, da tudi. Vsekakor naj bi neko nadaljevanje sledilo.

 89. Boom said

  Mi boš, Boom, ko bom imela malo več časa, znova dal podatke in se bom pozabavala s tvojimi tranziti in progresijami, pač s tistim, o čemer se mi ni veliko sanjalo, ko sem prvič gledala tvojo karto.

  Povej mi, ko boš lahko. Tudi jaz sem precej zaposlen zadnje čase. Dva projekta visita nad mano, potem me čaka pa še izvajanje. Zato se pa tudi bolj malo oglašam ali pa včasih kaj napišem in potem poniknem :-). Edino včasih me kakšna stvar na MON-u malo ziritrira.

 90. zogca said

  Lej, tudi jaz nisem plehka tehtnica. Vsaj, ko gre za zveze, jaz ne funkcioniram kot tehtnica. In tudi vem, zakaj. Tudi za tvojo ženo bi se hitro dalo videti, zakaj ne funkcionira kot vodnarka.
  Samo Luno, Venero in Marsa se pogleda. Če bi vedela, na kakšen način drugače, bi celo lahko ugibala, kje so.

  he, he, moja žena je vodnarka in odgovor na vprašanje, če gre z devico skupaj, ki sem ga nekje prebral, je bil: “da, če sta oba malo trčena”

  Moram rečt, da je precej daleč od tega, kar ti tu pišeš od vodnarjev. Bi rekel, da skoraj nasprotno. Ujemanje pa, ja, precej kompromisov je potrebnih, kar je včasih precej naporno.

 91. zogca said

  Tudi mene, čeprav zadnje čase redko. Pridobila sem neko distanco.

  Edino včasih me kakšna stvar na MON-u malo ziritrira.

 92. Boom said

  Tudi za tvojo ženo bi se hitro dalo videti, zakaj ne funkcionira kot vodnarka.

  Ne, teh stvari ne bi javno pisal. Mogoče ti pa kdaj še njene podatke. No, bomo vidli.

 93. Boom said

  Napačen stavek sem gor citiral. Veljalo je za tole:

  Če bi vedela, na kakšen način drugače, bi celo lahko ugibala, kje so

 94. zogca said

  Če te bo kdaj zanimalo, se mi javi na mejl. Mislim, da ga imaš. Ne vem, kako sva delala zadnjikrat, ali si mi ti sam napisal aspekte. V vsakem primeru ne priporočam javno pisanje podatkov oziroma rojstnih datumov. Če nimaš mojega mejla, mi, ko te bo zanimalo, napiši in ti bom jaz poslala mejl na naslov, pod katerim si registriran …

  Bloga ne beremo samo mi, ki tukaj čvekamo, ga tudi drugi. Prav zato tudi jaz ne bi napisala svojih rojstnih podatkov.

 95. Boom said

  Še imam tvoj mejl, kaj sem ti pa točno pošiljal, se ne spomnim. Mislim, da sem res pošiljal aspekte. Grem pogledat in ti kar takoj še enkrat pošljem.

 96. zogca said

  Kar, kar.

  Bom spet pogledala, ko bom utegnila. Imam ene tri zadeve še prej za pogledati, plus asdf-ja, ki sem ga že predolgo pustila čakati. Ko bom, ti bom kar na mejl poslala.

 97. lynx said

  Bom spet pogledala, ko bom utegnila. Imam ene tri zadeve še prej za pogledati, plus asdf-ja, ki sem ga že predolgo pustila čakati. Ko bom, ti bom kar na mejl poslala.

  Ko bom jaz na vrsti, povej. Takrat boš že pravi astromaher. 🙂

 98. zogca said

  Če se me bo držala ta zagnanost, potem si boste z menoj tja do februarja, marca že lahko precej pomagati. Za biti pravi maher, to pa traja več let. Moja astrologinja je prava maherka, s tem se ukvarja že osem let.

  Takrat boš že pravi astromaher.

 99. Boom said

  Bloga ne beremo samo mi, ki tukaj čvekamo, ga tudi drugi. Prav zato tudi jaz ne bi napisala svojih rojstnih podatkov.

  Vem ja, saj zato o sebi in lastnem življenju na splošno zelo malo pišem. Je kar nekaj specifik po katerih bi me lahko marsikdo prepoznal 🙂

 100. zogca said

  Mene tisti, ki me res dobro poznajo, gotovo prepoznajo in me to ne moti. Ni pa treba, da me prepoznajo vsi in zato določene stvari izpustim.

 101. Boom said

  Sicer pa je anonimnost na netu precej tsko, tako. Se da tudi marsikaj izvrtat.

 102. zogca said

  Jaz se s tem ne ukvarjam. Sicer sem po naravi malo detektiva, ampak mi bo pravici povedano prav dol visi, ali je žbrlj Micka iz te vasi ali Lojza iz one vasi. Mislim, what’s the difference?

 103. Boom said

  a, ja, evo sem ti prej poslal. Ko boš imela čas pa malo poglej.

 104. zogca said

  Dogovorjeno. Če si mi poslal samo aspekte, mi pošlji še datum in uro, ker potem si jaz naredim karto in ko imam enkrat karto notri, potem večkrat pogledam in se mi kaj posveti. Kot pri Maxi. Ponavadi, ko kaj berem, kaj blazno zanimivega ali prediktivnega, potem gledam karte, da vidim, ali kdo to ima.

 105. Boom said

  Je vse. Prekopirano je z lunin.net

 106. Boom said

  evo, mislim, da je čas, da se postrgam spat. Lahko noč.

 107. zogca said

  Kul, odlično. Postrgaj se v posteljo.

  Lahko noč.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: