Žogca v ofsajdu

In nič več v pričakovanju sodniške piščalke

Tudi v škodo svojih lastnih otrok?!?

Posted by zogca na oktober 23, 2009

Ko je gospa Saša, katere priimka ne znam napisati, če prej ne preverim sosledja črk, trpela, ko je o zunajzakonskih dejavnostih njenega moža govorila vsa Slovenija, se mi je smilila, četudi se nikoli nisem strinjala z ” resnicami”, ki jih je vsiljevala Slovencem in Slovenkam. Ne samo, da se mi je smilila, branila sem jo in napadala tiste, ki so se ji posmehovali in ji privoščili nesrečo. Naivno, zdaj to vem, sem mislila, da jo bo v trpljenju minila militantnost in želja po škodovanju drugim ljudem. Napaka. Gospa Saša, ki po vasi ne lovi samo petih otrok, ampak tudi moža, ima očitno še vedno dovolj časa, da rešuje slovenski narod pred “neprimernimi elementi”. Kajpak ob vsaki priložnosti poudari, da nima nič proti istousmerjenim, ne, čisto nič, samo nobenih pravic po njenem ne bi smeli imeti. Jutri imajo ona in njeni somišljeniki v Ljubljani shod.

Sprašujem se, koliko Slovencev, ki bodo jutri prišli pred Prešernov spomenik, bo pravzaprav protestiralo proti svojim lastnim otrokom? Gospa Saša jih ima pet in s tem precej veliko možnost, da bo vsaj en istospolno usmerjen. Za vsako rit raste šiba, pravijo!

Advertisements

47 komentarjev to “Tudi v škodo svojih lastnih otrok?!?”

 1. Tana said

  Za vsako rit raste šiba, pravijo!

  se strinjam Žogca, za vsako rit… in vsaka šiba ima dva konca… ampak to ljudje večinoma pozabljamo. nekateri (tudi Saša je med njimi) pa za živo glavo ne bodo priznali, da je tudi njih… krepko po zadnji plati in še kje drugje

  Sicer pa o Saši in o njenih nebulozah, ki jih trosi in razlaga vsakemu, ki jo hoče poslušat, je škoda izgubljat besed. 😉

 2. zogca said

  Vem, da je škoda, ampak ko sem prebrala, kaj je spet pisala na blogu (ima seveda vso pravico, blog je njen) in kaj so pisali njeni somišljeniki na forumu, pa nisem mogla, da tudi jaz ne bi na svoj blog napisala nekaj besed.

 3. zogca said

  http://med.over.net/forum5/read.php?151,5778738

 4. Tana said

  Saj je prav, da si napisala, nič ni narobe s to objavo.

  Narobe je s to Saško… meni je ona že od nekdaj bila “čisto mimo”, skratka nikakva, tako po videzu, kot po njenem brezveznem govorjenju, pa ven metanju…

  Pa kaj vse je počela,… no saj tudi to ne bi bil noben problem, če ne bi čez noč obrnila ploščo in šla v drugo skrajnost. Ej to je meni najbolj bedno. Bodi to kar si in ostani tak, ne pa… taki ljudje so zame čisti brezvezniki in se z njimi sploh ne ukvarjam.. ko jo pa sedaj vidim na TV (vsaj enkrat sem jo) ko govori o nekih videnjih, jezusu, …. pa s tistim križem okrog vratu, pa tistim njenim pogledom….mi je pa šlo dobesedno na kozlanje.

 5. zogca said

  Ne morem razumeti, da po tem, kar se ji je zgodilo, da bo razumela, kako je biti na drugi strani in ne bo dva meseca pozneje začela nove gonje. Pa sem res, priznam, bila nesramna do tistih, ki so mrhovinarili po njej poleti, ki so ji privoščili, se mi je smilila, ampak da zdaj, namesto, da bi se zazrla vase in reševala težave doma, se gre neke hajke … Ne razumem, res ne.

 6. Mislim, samo teoretično, kaj pa če je njen mož fasal kakšnega trdega kmečkega od zadaj… ko ima zdaj toliko za povedati čez homoseksualce.
  Se je pa svoj čas govorilo, da jih je Saša svoj čas na RTVju veliko pokadila. Takih in drugačnih cigar…

 7. Tjasa said

  Žogca, prav enak sentiment gojim do Sašine zadnje poteze kot ti. In se mi je zdelo, da pa zdaj gobca ne nameravam več držat na preveč diplomatskih vajetih. Prav jezna sem nase, ker sem ji takrat stopila v bran brez vprašanj, čeprav je že velikokrat zlivala gnojnico po zadevah, ki se me dotaknejo (homoseksualci) ali celo zelo bolijo (samski / nestarši).

 8. zogca said

  Jaz nisem jezna nase, ker sem jo takrat branila. Sploh ne. Ampak naslednjič je gotovo ne bom.

  Prav jezna sem nase, ker sem ji takrat stopila v bran brez vprašanj.

 9. zogca said

  Aja, to si ji dobro napisala: ” In kateri oče pride jutri z vami na Prešernov trg? Boste protestirali kar v razširjeni zasedbi? Se boste vsi držali za roke?” Kot bi njena družina bila tako popolna. Oče številka ena, oče številka dve. Da ljubice ne omenjam.

 10. zogca said

  Na hudo slabem glasu je bila, vem. Pa saj pravijo, da so do kadilcev najbolj nestrpni bivši kadilci, kajne?

  Se je pa svoj čas govorilo, da jih je Saša svoj čas na RTVju veliko pokadila. Takih in drugačnih cigar…

 11. zogca said

  Takole pa je to videti!

  V času javne razprave o osnutku predloga Družinskega zakonika, ki sprevrača pojem družine, opredeljuje zakonsko zvezo kot »življenjsko skupnost dveh oseb istega ali različnega spola«, ter daje možnost posvojitve otrok tudi različnim istospolnim partnerstvom, civilna pobuda pripravlja srečanje v podporo družini, ki jo tvorijo oče, mati in otroci.

  Dan družine – Family day – bo potekal v soboto, 24. oktobra 2009, od 14:00 do 16:30 na Prešernovem trgu v Ljubljani.

  Program bodo ob glasbenih vložkih predvsem sestavljala kratka pričevanja družin. Družina je zakonska zveza moža in žene, kjer se naravno poraja življenje, kjer rastejo in se vzgajajo otroci. Družina je otroku prijazno okolje in mu omogoča zdrav in stabilen razvoj. Takšna družina je odprta za življenje in omogoča družbi dolgoročno demografsko preživetje. Ob koncu bo podana izjava z zahtevo po zaščiti družine. Pobudnik in organizator srečanja je civilna družba – družine, različne skupine, gibanja in skupnosti, ob sodelovanju vseh, ki so jim otrokove pravice primarno vodilo in jim ni vseeno za usodo družine in s tem slovenskega naroda.

  Pobudnik želi s srečanjem izraziti podporo družini in pričevati ZA DRUŽINO: zakonsko zvezo med enim možem in eno ženo, ki je najprimernejše okolje za porajanje ter psihološki in telesni razvoj otrok. To potrjujejo in dokazujejo izkušnje številnih sodelujočih družin, zato pobudnik pričakuje, da bo zakonodajalec v dobro slovenskega naroda ščitil takšno družino.

  Vabimo tudi Vas, da se nam na srečanju pridružite in s svojo prisotnostjo podprete naša skupna prizadevanja za družino in prihodnost našega slovenskega naroda!

  http://www.neokatehumenskapot.com/srecanje_vec.html

 12. deliverance said

  žogca,

  že nekaj časa te prebiram, vse pohvale za marljivost in odkritost!
  vsakdo ki si domišlja, da lahko s takšnimi akcijami reši prihodnost celotnega naroda je pravi patetik- poleg tega bi bilo bistveno bolje za njihove družine, če bi se odpeljali na kak izlet kot pa zborovali iz nekih utopičnih razlogov. je pa po moje najmočnejše orožje strpnih ljudje da nestrpne povsem ignorirajo 🙂

  lp

 13. Tjasa said

  Dark ages.

 14. Jazz said

  http://www.dnevnik.si/tiskane_izdaje/objektiv/1042309509

 15. Schnuy said

  vsakdo ima pravico do svobode govora.
  če je ta manifestirana primerno z vsemi etičnimi in moralnimi normativi, z njo ni nič napak.
  Se mi pa zdi, da sodobne generacije vse bolj otresajo gobec in razmetavajo svoje imbecilne nacistične ideje, brez da bi vsaj malo pomislili, kaj je sploh bistvo ideje same.

 16. zogca said

  Schuny, ne mislim, da ona tega ne sme pisati, kot sem napisala, ima do tega vsako pravico. Kot imajo vsi oni pravico danes se zbrati pred Prešernovim spomenikom. Jaz jim tega ne oporekam. Samo sprašujem se, ali se zavedajo, da bodo nekateri danes tam protestirali tudi proti lastnim otrokom in njihovim pravicam.

 17. zogca said

  Vsakdo ima svoje otroke pravico peljati, kamor želi. Je pa res, da meni se zborovanje v dežju ne zdi najbolj optimalna možnost za majhne otroke. Pač, berem po forumih in nekaterih zelo ponosno razglašajo, da bodo s svojimi štirimi otroki, vsi mlajši od pet let, šli na Prešerca reševat državo.

  poleg tega bi bilo bistveno bolje za njihove družine, če bi se odpeljali na kak izlet kot pa zborovali iz nekih utopičnih razlogov.

 18. Škof Hren je pred Magistratom zažgal kup knjig, po tej logiki nas ne loči veliko od kresa na katerem bodo goreli homoseksualci in lezbijke

 19. Tana said

  Dark ages.

  Tjaša čestitke, krasen zapis tam na njenem blogu, res.

 20. zogca said

  Me prav zanima, kaj in na kakšen način bodo mediji poročali o tem dogodku.

 21. Šnuja said

  Zogca 🙂
  mogoče bi ji pa morala oporekat. jaz ji.
  meni se zdi, da takšnih nacističnih idejologij ne bi smelo razglašati nikjer v radiju kilometra, če so poleg otroci. ne glede na to kakšni so družbeno-politični nazori njihovih staršev. otrok preprosto ne bi smeli učit nestrpnosti do drugih in pika. sploh pa ne v duhu katoliške vzgoje, ker je to gnusoba in dvoličnost brez primere – nagravžno beyond vsega.

  kako za vraga bodo otroci takih nestrpnih staršev gledali na otroke istospolnih staršev? WTF??? in kdo bo na koncu kriv, da se bo dogajalo to, pred čemer nestrpneži svarijo? prav oni.

 22. zogca said

  Tudi jaz sem ji nekaj napisala, brez skrbi. In tudi mene najbolj skrbi to, da tako ozkogledni ljudje vzgajajo otroke. Kar pet ozkoglednežev bo vzgojila. Ona misli, da državi dela korist, ker jih je na svet spravila pet. Mene pa skrbi, da bo to pet Saš, ki bodo naprej širile takšne ideje.

  Pa tudi na forumu Velikih družin sem jim napisala, ker tam se gredo agitacijo big time. Tam, kjer imajo za vsako ugodnost, ki jim pripada kot velikim družinam … Vse imajo naštudirano, do zadnje pravice in ugodnosti. Ampak drugim pa niti najosnovnejših pravic ne bi dali.

 23. zogca said

  “Družina = oče, mati, otrok”

  http://www.rtvslo.si/slovenija/druzina-oce-mati-otrok/215348

 24. zogca said

  Za vse družine ali samo za nekatere?

  http://24ur.com/novice/slovenija/za-vse-druzine-ali-samo-za-nekatere.html

  Zanimivo, nobenih fotografij s protesta. Škoda, da se nisem odpravila tja fotkat. 💡

 25. Schnuy said

  aja.
  kaj pa mame samohranilke, ki zivijo pri svoji mami, ki je vdova (da ne bomo tudi nje reve obsodili na samohranilstvo – sej vemo, da je za odhod moža v resnici vedno kriva ženska, a ne? )
  ali pa samohranilka, ki živi s sestro? Ali pa morda mamo in sestro in babico?
  je dovolj zakomplicirano, pa niti do “lezbač” nismo prišli, kaj šele do “pedrov”.

  skratka – tisti, ki so proti zakonu v resnici nimajo pojma kaj klobasajo in se niti ne zavedajo da istospolne družine že obstajajo in vedno so. le da so člani med seboj kušujejo samo za praznike (no, vsaj uradno) …

 26. Ja očitno ima pri nas otroke tudi veliko vesoljcev.

 27. zogca said

  http://med.over.net/forum5/read.php?151,5781148

 28. Tjasa said

  Ta MON je pa samo še za MONE…

 29. zogca said

  Jaz imam MON zelo rada, res. Ampak vedno upoštevam dejstvo, da so tam takšni in drugačni. Bi pa kar rekla, da gre za nek prerez družbe. Tudi tisti drugi so v njej. In na internetu, ko so anonimni, so še veliko glasnejši kot v življenju sicer.

 30. Tjasa said

  Verjetno res.
  Tako jaz razmišljam o šoferjih. Toliko ene agresije na cestah… potem v interakciji z ljudmi vseeno ne srečam. Moja teorija je, da se v pošasti spremenimo potem, ko nam ni treba gledati sočloveku v oči. To je: v avtu, na internetu in, jasno, v množici.

 31. zogca said

  Na internetu je res tako, da ga imajo nekaterih za sproščanje svojih najbolj temačnih frustracij. Nekateri se res hodijo gor praznit. Kdaj kakšna ženska, kakor ljubeča mama in žena, piše pa takšne, da imaš filing, da bi pobila cel svet. Nemogoče, da bi se v ril lajfu tako vedla, ampak v sebi pa ima.

 32. pika said

  Ne verjamem v nič drugega, kot v to, da lahko vsak spreminja samo sebe. Hkrati je to najtežje spreminjanje. V tem spreminjanu samega sebe lahko rasteš, postajaš boljši človek. Vedno je odločitev v tebi. Kakšna je, je odvisno od tega, kakšne vrednote imaš v sebi, kaj ti je kot človeku pomembno. Se vprašamo dovolj : kakšen človek želim biti? Če bi se, bi bilo manj laži, hinavščine, prevar… Če bi gledali na ta svet vsaj včasih samo z očmi nekoga drugega, ki ga prizadenemo. Ne delaj drugim tega, kar ne želiš, da bi drugi delali tebi. Ne verjamem v boga, a sem verjala v ljudi. Včasih ne vem, ali lahko še sploh v kaj verjamem.

  Lahko noč …. morda bi moral vsak najti v sebi nekaj, kar bi ga rešilo kot človeka… Kaj vse ja pravzaprav človek, kajne?

 33. zogca said

  Res je, Pika, ampak ljudje, ki te pravice potrebujejo zdaj, pač nimajo časa čakati, da se bodo drugi ljudje lotili spreminjanja samih sebe. Še posebej, ker jim je razmišljanje, ki ga imajo zdaj, tako lastno kot ime. Kdaj se bodo ti ljudje spremenili?

 34. pika said

  Bistvo je ravno v tem. Da se ne bodo. Takšni so. Morda ne vsi v svojem bistvu, a jih okoliščine in drugi dejavniki včasih zanesejo na stran tistih, s katerimi se v nekih “normalnih” okoliščinah ne bi poistovetili. Večina ljudi je pač “ovc”. Zelo preprosto. Tako pač je. Če so v situaciji (ni dela, komaj “skvačkaš” konec s koncem, ipd.), ko si ne znajo pomagati (in večina jih v takšnih situacijah pričakuje pomoč nekje od “zunaj”, izven sebe), lahko podležejo vsem mogočim zadevam, ker potrebujejo “dežurnega” krivca. Zoperstaviti se tistemu, ki je morda res “krivec” njihove situacije, si ponavadi tako ne upajo. Ljudi mora nekaj res premakniti, ponavadi nekaj, do česar niso indiferentni, da se začnejo spreminjati. Zelo redki so ljudje, ki so v celoti neobčutljivi. A velika večina jih je neobčutljivih za vse, kar ni njihov relativno ozek življenjski prostor. Morda tudi zato, ker nas danes dnevno bombardirajo z grozotami iz celotnega sveta. Vsega je preveč. Človek izgubi občutek, da se sploh lahko kaj spremeni. Razmišljaj globalno, deluj v svojem okolju, pri sebi. Ja, kaj pa dobrodelnost, ipd.?! Ljudje največkrat na takšen način najdejo mir v sebi, ker se zavedajo, da ne morejo vplivati na večino zadev okrog njih, ker čutijo svojo šibkost. Potem pač naredijo nekaj, kar bo nekomu pomagalo. Hvala bogu, ker nekomu s tem koristijo. A ljudje, ki dajo trikrat na leto za dobrodelnost, pa Karitas, imajo včasih v svoji bližini nekoga, ki je potreben njihove pomoči, pa tega ne storijo. Ker se nas večina ne želi vmešavati v življenja drugih. Tako pač je.

  Ne verjamem, da se lahko ljudje spremenijo, če tega sami nočejo. Lahko pa se zgodi, da obstaja ali pride do impulza v njihovi okolici, zaradi katerega se začnejo spreminjati. Ta impulz mora biti tudi civilna družba, tudi država, ki mora za take zadeve urediti pravno formalno in zaščititi tisto, kar je človeško in sdružbeno pozitivno, čeprav morda marsikomu ne ustreza. Ključna zadeva pa so vrednote v družbi. Država sama bi jih morala “promovirati”, ne pa, da jih ponavadi še sama ignorira.

 35. Simpatizerka said

  Res je neverjetno, kakšen vihar je povzročil novi predlog družinskega zakona! Nasprotniki se v zakon v celoti očitno niso poglobili onkraj tega, kar piše o istospolnih družinah in priznavanju pravic otrokom iz takih družin. Obesili so se zgolj na ta izsek in na nič drugega.

  Neverjetno je tudi, da obstaja toliko zahojenih in zagovedanih ljudi, prežetih z demagogijo, ki jo raztresa RKC med svoje ovčice. Ampak neverjetno gor ali dol, če beremo razne bloge in komentarje na članke, je to v 21. stoletju dejansko možno. Govori se o pedrih, ritopikih, lezbah, o sprevržencih, o izmečkih narave, o otrocih, ki bodo gotovo diskriminirani (seveda bodo – glede na svoje omejene starše!), o nenaravnosti, o smešnosti tega, da bo imel otrok dve mamici ali dva očeta.

  Mene predvsem zanima, ZAKAJ. Zakaj toliko nasprotovanja in sovraštva, ki je dostikrat zavit v celofan v smislu: Saj nimam nič proti istospolno usmerjenim, ampak pravice do posvojitve otrok jim pa ne bi dal. KDO točno so ljudje, ki si predstavljajo, da imajo pravico odločati o tem ali bosta na primer dve ženski imeli otroka in na kakšen način bosta prišli do njega?! KDO točno je tako pomemben, da si jemlje to pravico? In še najbolj me zanima (pa nikjer ne dobim odgovora od nasprotnikov zakona), KAJ bo klasična družina s sprejetjem zakona izgubila? Katero pravico manj bodo imeli? Ali bo poroka med moškim in žensko po sprejetju zakona kaj manj vredna? KAJ mislijo s tem, ko pravijo, da se bo družina razvrednotila?

  Le kakšne so njihove omejene vrednote? Pravica samo za ene, za druge pa ne – je to vrednota? Mene je sram, da živim med takimi ljudmi, čeprav v realnem življenju z nestrpneži nimam opravka. Ali pa samo tako dobro skrivajo svoj pravi, nestrpni obraz?

 36. Tjasa said

  Simpatizerka, med vsemi vprašanji, ki si jih naštela in ki si jih zastavljam tudi jaz, je najpomembnejše prav to: kdo lahko določa, kaj jaz (ali kdorkoli) počnem s svojo maternico? Kako komu sploh pade na pamet, da bi si jemal pravico o odločanju O MOJEM (ali kateremkoli) reproduktivnem organu?

  To je meni najbolj nerazumljivo od vsega. Kot da bi se meni speljalo in bi na primer Saši začela težit, da se mora zdaj, ko jih ima že 5, pa sterilizirat. Doh?!?!

 37. Janis said

  KAJ mislijo s tem, ko pravijo, da se bo družina razvrednotila?

  Odkar sem slišala famozno frazo “ekologija človeka”, me noben namig, da smo ne-heteroseksualci v resnici nek izmeček, ki omadežuje vse, česar se prime, ne preseneča več.

 38. zogca said

  Tako je najlaže.

  Obesili so se zgolj na ta izsek in na nič drugega.

 39. zogca said

  Dostikrat jih v to prisili življenje samo.

  Ne verjamem, da se lahko ljudje spremenijo, če tega sami nočejo.

 40. zogca said

  Brala sem njihove razlage na to temo, ampak jih nisem razumela. Oziroma so šle vse v smislu zakaj – zato. Zakaj zato – ja zato. Pa zakaj zato – zato pač.

  KAJ mislijo s tem, ko pravijo, da se bo družina razvrednotila?

 41. veter_02 said

  WTF je ekologija cloveka??

 42. Janis said

  Tole je ekologija človeka:

  http://www.dnevnik.si/novice/neverjetno/1042231943

 43. pika said

  “Dostikrat jih v to prisili življenje samo.”

  To je bila ravno moja poanta.

 44. zogca said

  Vem, Pika, vem.

 45. veter_02 said

  Ce je pa papez rekel, bo pa ze drzalo. On ze ve, kaj je ekolosko in kaj ne. Recimo celibatski (po moznosti tudi pedofilski) zupniki.

 46. zogca said

  Mož se je odselil od doma!

  http://govori.se/domaci-traci/sasa-einsiedler-moz-se-je-odselil-od-doma/

 47. zogca said

  “Družino želijo narediti še bolj kaotično”

  http://24ur.com/novice/slovenija/druzino-zelijo-narediti-se-bolj-kaoticno.html

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: