Žogca v ofsajdu

In nič več v pričakovanju sodniške piščalke

Kava s seboj?

Posted by zogca na oktober 8, 2009

Ko se s prijateljicami dogovarjamo za čvek, ponavadi rečemo, da bomo šle na kavo. Iti na kavo za nas pomeni sedeti v lokalu in čvekati, kave pa ponavadi sploh ne naročimo. Nismo “in”. Trenutno je očitno “in” kavo vzeti za seboj. Kratek sprehod po središču mesta namreč odkrije, da vedno več lokalov ponuja kavo s seboj.

Stopite v lokal, poveste, kakšno kavo želite, natočijo vam jo v plastično skodelico s pokrovčkom, plačate in jo spijete, ko se sprehajate in si ogledujete izložbe trgovin. To zadnje je seveda moj dodatek, ki pa je tako prijeten, da si bom tudi jaz, ki sicer nisem kofetarica, ob naslednji priložnosti privoščila eno kavo s seboj.

Advertisements

43 komentarjev to “Kava s seboj?”

 1. Nevenka said

  Kaj pa vem, zadnjič mi je bilo še s sladoledom v roki nekam nerodno po mestu hoditi…
  V ameriških filmih pa stalno opletajo s temi lončki za kavo, še posebno detektivi, he, he…
  A vsemu se bomo privadili, tudi kokicam in tonam smeti v kinih smo se…

 2. trnovčanka said

  Jaz pa ljubim kavo. In če rečem da grem na kavo, potem tudi res grem na kavo. Sicer pa Žogca to že ve 😀 Tele za s sabo mi pa niso preveč povšeči. Se rada usedem, čvekam in uživam. Če sem sama, pa kaj berem in spet uživam. Se mi zdi, da je to kofetkanje tako slovensko 🙂

 3. zogca said

  Res je. 😉 Kot Trnovčanka ve, da pri Žogci kava pomeni kokakola. 😉

  Sicer pa Žogca to že ve.

 4. zogca said

  Ne bi ti smelo biti. Meni ni nikoli. 😉

  Kaj pa vem, zadnjič mi je bilo še s sladoledom v roki nekam nerodno po mestu hoditi…

 5. cija said

  to je ameriški sistem, ki je tako storilnostno naravnan, da je največji greh, da se usedeš in si v miru privoščiš eno kavo. ne, oni pijejo kavo samo usput.

  Kofetkanje je evropsko, pa slovensko tud, ja.

 6. Spider said

  Ne samo to, v ZDA je pravi luksuz to, kar je v Sloveniji in Evropi čist normalno, namreč, da v restavraciji sediš uro pa pol, dobiš bel prt, kosilo ti natakar prinese k mizi, na krožnikih, kot se spodobi..

  V ZDA to razumejo kot neko “evropsko preseravanje”.Tam nihče ne “sedi” v restavraciji, vse je bolj na hitro sistem. V New Yorku sem videl drugače precej restavracij v evropskem stilu, ampak NY je poleg San Francisca najbolj evropsko emsto v ZDA.

 7. zogca said

  Moj stric, odkar je v penziji, vsako jutro sede v svoj van in gre po kofe ter si ga prinese domov. Prej ga je pač vzel na poti v službo. In tudi sicer, ko se dobivajo bratje in sestre, eden vedno prinese kofe. Ne kuhajo, vedno prinesejo.

  to je ameriški sistem

 8. zogca said

  A ni New Orleans?

  NY je poleg San Francisca najbolj evropsko emsto v ZDA.

 9. Spider said

  Ej, možno.

  Jaz sem od teh 3 bil samo v NY. Za Francisco sem pa tako slišal.

  Za Orleans sploh ne vem, koliko so ga že spravili v red od tistega neurja.V Orleansu živijo večinoma črnci.

 10. zogca said

  To mi je rekel en Američan, ki si je želel živeti v Evropi, pa ni obstajala možnost. Je šel dol v New Orleans, ker naj bi bil najbolj evropski stil življenja tam. Potem je pa v New Orealnsu spoznal Slovenko in tako in tako pristal v Evropi. 😉

 11. cija said

  meni je pa ful hecno v ameriki to, da imajo strašno čudne predstave o evropi. Vsak šit se bo prodajal bolje, če je pred imenom še oznaka european style ali celo european. Pa menda je v avstraliji isto. Tam dosegajo proizvodi, ki so uvoženi iz evrope, pa čeprav so tu po kvaliteti poden od podna, bajne cene v primerjavi z njihovimi.

  SF mogoče izgleda evropsko zaradi arhitekturnega stila, ki je tam, tista naselja popedenanih hišic in tako dalje. Ali pa ima mogoče to oznako zaradi bolj dekadentne gay populacije, ki živi tam. Za povprečnega amija je evropa itak hudo razuzdan in sproščen prostor. V državi, kjer je topless na plažah strogo prepovedan, to itak ni čudno.

 12. zogca said

  Pri njih je navzven vse zelo moralno, ampak samo navzven. Podroben pregled pokaže, da niso nič bolj moralni od nas.

 13. Spider said

  Ja, če hoče Američan bit Jack, kupi BMW , Audi ali Mercedes.Taglavni frajerji v ZDA vozijo evropske avte, to je tam ena fora.

 14. zogca said

  Pozabil si na volvo. 😉

 15. webmaher said

  Volvo vozi oz. bo vozila Žogca 😉

 16. zogca said

  Žogca bo nocoj preskusila novi monitor. Že to je zame volvo. 😉

 17. webmaher said

  Veliko užitkov pri “vožnji” 😆
  ampak, ko boš kupovala nov PC me pa le vprašej kaj in kako, drugače ti ušesa navijem :mrgreen:

 18. zogca said

  Bom, da, tukaj bo odločitev težja. Res, pri monitorju niti ni bilo neke velike izbire, vsaj ne v tej trgovini, na stotine pa se mi jih ni dalo obiskati. Monitor sem tudi do zdaj kupovala na hitro, še veliko hitreje kot tega. Vedno na vrat na nos, en je crknil, čez tri ure je bil naslednji. Tokrat sem manj hitela, ker nič ni crknilo.

  Ampak vedi, bogastva za računalnik dala ne bom.

 19. Lynx said

  Pri njih je navzven vse zelo moralno, ampak samo navzven. Podroben pregled pokaže, da niso nič bolj moralni od nas.

  Nisi tukaj nekaj zajebala?

 20. zogca said

  Ne, menda ne. Oni so tako pravoverni, bognedaj, da bi se na televiziji videlo pol bradavičke. Hkrati pa imajo pornoindustrijo razvito kot …

  Na teveju reklamirajo, da se ne bi smelo seksati pred poroko. Hkrati pa se poročajo in ločujejo po trikrat, štirikrat …

  In tako naprej.

 21. Lynx said

  Ah ja, zdaj sem razumel. Mislil sem, da “navzven” pomeni izven Amerike.

 22. webmaher said

  Daniel je na Popu 😆
  Da igric ne boš igrala mi je itak jasno :mrgreen:

 23. Jazz said

 24. zogca said

  Daniel who?

  Daniel je na Popu

 25. zogca said

  S tem se res še nisem okužila. Bogu hvala. 🙂

  Da igric ne boš igrala mi je itak jasno

 26. zogca said

  Nekje moram najti kapučino za seboj. Sem čisto zadeta od zaspanosti, zjutraj pa ni bilo kapučina, mi je mama rekla: “Skuhala sem ti čaj.” In kaj naj, ugovarjam? 😉 Pa niti nimam ga pri starših, mislim svojo priljubljeno znamko kapučina, drugih tako nikoli ne kupim.

 27. zogca said

  Web, aja, monitor dela, samo barve niso najlepše in rezolucija, je menda treba nekaj naštimati, saj to piše, ampak ne znam. Ker računalnik je naštiman na 19 inčnega, ta je 23 inčni. Nekaj je treba spremeniti. Bom verjetno sosedo prosila, naj pride njen mož urihtat. Ker jaz lahko še kaj pokvarim. Ker imam doma internet, ne pa tudi računalnik, ker imam pri starših računalnik, ne pa tudi internet, sem izkoristila knjižnični internet, ko sem ravno šla vrnit astrološke knjige. 😉 Da ne bo kdo preveč optimistično mislil, da sem si zrihtala brezžično povezavo.

 28. Jazz said

  zogca said
  oktober 10, 2009 at 11:44 am
  Daniel who?

  Daniel je na Popu

  James,James Bond! 😉

 29. zogca said

  A, on. Sploh mi ni potegnilo, ampak res ne.

  Sem mislila, da misli onega Daniela, ki je pel Džuli, čeprav mi ni bilo jasno, zakaj misli, da bi mene on zanimal.

  Ampak zdaj mi je pa vse jasno.

  Možganske celice očitno odmirajo, Žogca slabo povezuje. 😦

 30. Jazz said

  Ma ne.. preveč imaš vsega na kupu. Mene pa muči nekaj drugega… imam novo tipkovnico ki pa nima lučke za velike črke… a se mogoče kje drugje vidi kaj je vklopljeno?logitech mk 300…

 31. Jazz said

 32. Kanja said

  em—Žogca….

  kava za S seboj….

  (sori, nočem težit, ampak sem lektorica po poklicu in me je zbodlo ko strela)

  jaz tud rada kofetkam!!! 🙂 🙂 🙂

 33. Kanja said

 34. webmaher said

  Ah Žogca koj ti ne kapne, kapne pa ti, tko da je vse OK 😆

 35. webmaher said

  No poskusi malo razmigati tvoje sive celice danes z naslednjo vajo:
  tvoj 23 inčni monitor ima po vse verjetnosti resolucijo 1920X1080 in ker imaš sedaj nastavljeno manjšo jo moraš spremeniti in sicer tako, da klineš z desno tipko na namizju in izbereš Properties. Pojavi se novo okno in v meniju zgoraj desno klikneš Settings in nato drsnik pri Screen resolution zapelješ do željene resolucije (zapiši si prej trenutno, da boš vedela pol nastavit nazaj pri starem monitorju).
  Za barve imaš zraven okenček Color quality in tam lahko zbereš Highest (32bit) ali pa Medium (16bit)…pol pa dej OK in je to to…
  Če slučajno še vedno ne bi bilo vse tip top imaš pod Color quality še gumb Advanced, pol pa iz menija zgoraj izberi Monitor, potem imaš pa okenček Screen refresh rate in tam mora bizi za tvoj novi LCDejček vrednost 60Hz…pri starem pa mora biti ta vrednost nastavljena na vsaj 85, najbolje pa če je na 100Hz.
  Zdaj pa veselo na delo :mrgreen:

 36. Tana said

  web, gledaš, kam naši “žogco zabijajo”, bravo naši!!!! 1:0 vodimo, a se bo ponovila pravljica?

 37. webmaher said

  Tana juhuhuhu al smo jih 2:0…..Žogca je pa dons kar 2X zmagala 😆

 38. Janis said

  ri njih je navzven vse zelo moralno, ampak samo navzven. Podroben pregled pokaže, da niso nič bolj moralni od nas.

  Problem Američanov je, da znajo biti v realnosti že kar shizofreno hinavski in to je lastnost, ki jo mi Evropejci izjemno težko prenašamo, pa če smo sami grozno moralni ali pa tudi ne. V nobeni državi ti ne bodo bolj ponosno oznanjali in vbijali v glavo, da sta religija in država striktno ločeni, obenem pa v praksi zaradi pritiska verskih skupin metali “sporne” otroške (!) knjige iz JAVNIH šol in noben javno deklariran ateist ne bo zasedel najbolj pomembnih akademskih fukcij, izjeme potrjujejo pravilo. Še celo Obama je moral začet igrat na strune spreobrnjenega vernika, če je sploh hotel upati na izvolitev, čeprav je v resnici ateist.

 39. Jazz said

  Janis said
  oktober 11, 2009 at 4:54 popoldan
  ri njih je navzven vse zelo moralno, ampak samo navzven. Podroben pregled pokaže, da niso nič bolj moralni od nas.

  Problem Američanov je, da znajo biti v realnosti že kar shizofreno hinavski in to je lastnost, ki jo mi Evropejci izjemno težko prenašamo, pa če smo sami grozno moralni ali pa tudi ne. V nobeni državi ti ne bodo bolj ponosno oznanjali in vbijali v glavo, da sta religija in država striktno ločeni, obenem pa v praksi zaradi pritiska verskih skupin metali “sporne” otroške (!) knjige iz JAVNIH šol in noben javno deklariran ateist ne bo zasedel najbolj pomembnih akademskih fukcij, izjeme potrjujejo pravilo. Še celo Obama je moral začet igrat na strune spreobrnjenega vernika, če je sploh hotel upati na izvolitev, čeprav je v resnici ateist.

  Bodo pa za prgišče dolarjev ali nekaj nafte z lahkoto zbombardirali pol sveta…

 40. zogca said

  Katja, bom popravila ob prvi priložnosti. Trenutno nisem na svojem računalniku, na prijateljičinem prenosniku sem, brez miške, brez miške pa sem sicer mrzla.

 41. zogca said

  Web, gledala sem sinoči izmenično obe tekmice, srbsko in slovensko, z obema ekipama sem bila zelo zadovoljna.

 42. Kanja said

  Ni panike Žogca. Jst sem profesionlno okužena in to delam iz vesela 🙂 🙂 🙂

 43. zogca said

  Vidiš, jaz sem pa vesela, če se kaj novega naučim. Saj imam na vsake kvatre kdaj tudi kakšno slovnično dilemo, ampak žal ne poznam nobene slavistke, ki bi jo vprašala. Mi zdaj ne pride na misel nobena od teh dilem, ampak mi bo že …

  Ker sem zdaj na svojem računalniku, bom popravila. 😉

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: