Žogca v ofsajdu

In nič več v pričakovanju sodniške piščalke

Nehajte že enkrat prodajati cigarete in bo mir!

Posted by zogca na september 5, 2009

Društvo nekadilcev je s Centrom nevladnih organizacij in Slovensko zvezo za tobačno kontrolo pripravilo predlog sprememb zakona o omejevanju tobačnih izdelkov, danes poroča Siol. Po predlogu sprememb zakona bi bil v zasebnih prostorih večstanovanjske hiše cigaretni dim lahko prisoten izključno ob soglasni privolitvi vseh lastnikov stanovanj. Če dobro razumem, bi morala, če bi bile spremembe zakona sprejete, v kolikor bi živela v štitinajstnadstropni stolpnici, laziti od pritličja do štirinajstega nadstropja in ljudi prositi, naj mi podpišejo, da lahko kadim v svojem lastnem stanovanju. Če ne bi zbrala vseh soglasij, seveda jih ne bi, bi kdorkoli iz stolpnice lahko kadarkoli poklical policijo, pa četudi bi bil v štirinajstem nadstropju, jaz pa v pritličju in niti pod točko razno ne bi mogel vohati mojega dima.

Čeprav, če sem povsem iskrena in če predloge povežem z zdaj veljavnim zakonom, ki dovoljuje kajenje na odprtih površinah, kar terasa je, potem ne bom smela kaditi v stanovanju, česar moji sosedi ne vohajo, ker tudi jaz njih ne, bom pa lahko kadila na terasi, kar pa bi sosedi prekleto vohali, ker tudi jaz, zakajena in prekajena, v trenutku zavoham, če kdo na terasi prižge cigareto.

Nehajte že enkrat prodajati cigarete, odrecite se davkom, ki jih na ta način zberete, tiste pa, ki jih bodo preprodajali na črno, lovite malo bolj zagnano, kot zdaj preganjate preprodajalce heroina in kokaina (namig, našli jih boste pred vsako osnovno šolo) in bo mir. Toliko od mene, dokler še nisem šla zaradi raka rakom žvižgat.

Mah, zakaj se sploh razburjam? Zelo kmalu si bom dala roke zvezati na hrbet za kakšnih deset, dvajset dni in nehala kaditi.  Hipohonder v meni je namreč začel dobivati zle slutnje.

Advertisements

73 komentarjev to “Nehajte že enkrat prodajati cigarete in bo mir!”

 1. Dragica said

  Zogca, crnogorski predsednik je bil na crni listi prvih svercarjev tobaka in cigaret, pred kratkim so umaknili zaporni nalog za njega, posredovanje Berluskonija, haha.

  Imas prav, toliko dvojne morale je tu okrog, drzava sluzi, folk umira!

 2. Dragica said

  Moj ocka je umrl za pljucnim rakom zatadi cigaret, Zogca. Od 13 leta je kadil, ni zmogel nehati.
  Tisti dan, ko je bila diagnoza potrjena, tisti trenutek je nehal kaditi. Bilo je prepozno. Ker je imel ze metastaze, rak tudi v glavi, je v nekaj dneh pozabil pisati, jesti…na mozganski center, kamor je pritiskal tumor, je nehal funkcionirati/mislila sem, da bom z njim umrla od zalosti. V nekaj dneh ni znal vec zakuriti, se podpisati…

  Nehaj se danes kaditi, ni vredno!Ni vredno zdravja in trpljenja potem. In puscajo jih umirati po bolnicah, saj so si sami krivi in dajo jim kemoterapijo, ki jih ubije v nekaj tednih.
  dala sem grozljivo kalvarijo skozi z ocetom in obema stricema.

 3. zogca said

  Jaz še nisem v tej fazi in nihče me še ni uspel fejst prestrašiti, čeprav, komično, jaz sicer sem precej hipohonderja. Mi je pa kristalno jasno, da s takšnim početjem ne smem nadaljevati, ker se ne bo dobro končalo. Še nikoli nisem poskusila nehati, ampak moram. Žal mi je, da se je za tvojega očeta tako končalo. Vem, da bom morala ukrepati, tako ali drugače, da se mi ne zgodi kaj podobnega.

  Če dava mene na stran, preprosto se mi takšni ukrepi zdijo hinavski. Če ste mnenja, da so cigarete smrt in nič drugega kot smrt, potem jih nehajte prodajati v vsaki trgovini in trafiki. Okej, jih bodo nekateri kupovali na črnem trgu, logično, država bo imela malo manj, mafija malo več denarja, ampak kadilo bo pa velikooooo manj ljudi. Ne, tega pa ne naredijo. Jaz sem za, takoj.

 4. cija said

  Tisti hip, ko bi bil tak zakon res sprejet, vložim predlog za ustavno presojo. Države nima kaj brigat, kaj počnem v svojem stanovanju, dokler počnem legalne stvari.
  Sicer pa, nehat kadit je čist simpl. Mi je ratalo pred enim letom tako, da sem se samo odločila, da ne bom več kadila in nisem. Vćasih malo pogrešam ves ritual, ampak cigareti mi pa zdaj tako obupno smrdijo, da več kot dva dima niti ne morem potegnit.

 5. zogca said

  Je res tako zelo simpl? Jaz, ko se zjutraj zbudim, moram zadostiti svoji potrebi po … Nikotinu, da. Bom en dan kmalu poskusila, en takšen zelo miren in nestresen dan bom izbrala, pa nekam bom šla, kjer se ne kadi. Če mi en dan uspe, bom potem tako polna same sebe, da zanalašč ne bom več hotela prižgati.

  Sicer pa, nehat kadit je čist simpl. Mi je ratalo pred enim letom tako, da sem se samo odločila, da ne bom več kadila in nisem.

 6. zogca said

  Delim tvoje mnenje.

  Države nima kaj brigat, kaj počnem v svojem stanovanju, dokler počnem legalne stvari.

 7. cija said

  Mislim, da moraš imeti dovolj dober razlog, da nehaš. Tisto, bom probala, to sem jaz tudi počela, enih parkrat, brezuspešno.

  Pomagalo mi je, da nisem kadila v stanovanju, ko sem se preselila v svoje. Vedno na balkonu. Če pa kadiš v stanovanju, pa se usedeš za mizo in že podzavestno iščeš cigarete.

  Je res tako zelo simpl? Jaz, ko se zjutraj zbudim, moram zadostiti svoji potrebi po … Nikotinu, da. Bom en dan kmalu poskusila, en takšen zelo miren in nestresen dan bom izbrala, pa nekam bom šla, kjer se ne kadi.

  Drugače pa je ena moja zelo dobra prijateljica, gospodična pri 55 letih, po 30+ letih nehala kaditi, potem, ko je obiskala hipnotizerja v poreču. To mi pa res meji na čudež.

 8. zogca said

  Hvalabogu kadim samo za mizo, drugje ne, je pa res, da je že to preveč. Še posebej, ko se začnejo hladni dnevi in ni vse na stežaj odprto. Mislim, sem jaz kadila na balkonu, dokler ni odšel princ, princ dvonožni in princ štirinožni, potem mi je pa postalo povsem vseeno, njiju pa nisem hotela zakajati, bognedaj.

  Če pa kadiš v stanovanju, pa se usedeš za mizo in že podzavestno iščeš cigarete.

 9. zogca said

  Jaz sem slišala že za več primerov, ampak na MON-u sem pa brala, da ni res in ne pomaga. Mene bi moral samo nekdo zelo strog zelo vzeti v roke in bi šlo. Tako pa, jaz sem popolnoma razpuščena, ni da ni.

  Drugače pa je ena moja zelo dobra prijateljica, gospodična pri 55 letih, po 30+ letih nehala kaditi, potem, ko je obiskala hipnotizerja v poreču. To mi pa res meji na čudež.

 10. zogca said

  Tudi na MON-u je nekdo odprl temo.

  http://med.over.net/forum5/read.php?151,5681334

 11. cija said

  Jaz sem slišala že za več primerov, ampak na MON-u sem pa brala, da ni res in ne pomaga.

  🙂
  če na monu nekaj rečejo, pa bo že res 🙂
  Osebno poznam tri, ki so bile pri Rauschu. Od tega je že več kot eno leto in nobena (še) ne kadi. Vse pa so bile strastne kadilke, v primerjavi z njimi sem bila jaz bolj vikend varianta.

 12. maxi said

  Edina stvar ne tem svetu, ki me sploh ne zadane..

 13. Janis said

  Nehaj se danes kaditi, ni vredno!Ni vredno zdravja in trpljenja potem. In puscajo jih umirati po bolnicah, saj so si sami krivi in dajo jim kemoterapijo, ki jih ubije v nekaj tednih.

  Tole se pa sliši anti-zdravniško nastrojeno in priznam, da me ton zapisanega zelo moti. Dober zdravnik ne moralizira in v praksi je presojanje, kdo je “sam kriv” in “ni sam kriv”, domena laikov, ki svoj način razmišljanja potem podtikajo še zdravnikom. Zdravnik nima kaj presojat, ker ni ne verski starešina in ne sodnik, ampak zdravnik, ki mora zdravit. Vse premalo se zavedate, da se tipičnega pljučnega raka ponavadi odkrije šele, ko je že v fazi metastaziranja in da se tukaj čudežev pač ne da več delat – žal in še enkrat žal. Kemoterapija pač zavira raka, dokler ga lahko – oziroma bolje rečeno, dokler pacient še prenese vse stranske učinke kemoterapije, potem je pa treba tako ali tako nehat, ker človeka ne moreš mučit preko mej njegove vzdržljivosti samo zato, da bo en teden dlje živel. Toliko o “ubijanju s kemoterapijo”, kjer je resnica ravno obratna.

  Mah, sploh ne vem, zakaj se sploh še trudim replicirat na te apriorne antizdravniške opazke, kjer smo itak vsi prikazani kot brezsrčni prasci, ki samo grabimo denar na kup in se izživljamo nad pacienti za lasten užitek.

  Žogca, zate pa tole: posledica kajenja je poleg raka in milijona srčno-žilnih posledic tudi KOPB (kronična obstruktivna bolezen pljuč) in verjemi, smrt s počasnim dušenjem je precej visoko na lestvici neprijetnih smrti.

 14. Tana said

  Moj ocka je umrl za pljucnim rakom zatadi cigaret,

  Jaz poznam kar nekaj ljudi, ki v svojem življenju niso prižgali cigarete, pa so umrli za pljučnim rakom. Pa tudi ljudi, ki so imeli cirozo jeter, pa niso bili alkoholiki, ali pa sploh nikoli niso pili. Tako, da… to je relativno.

  Drugače pa je ena moja zelo dobra prijateljica, gospodična pri 55 letih, po 30+ letih nehala kaditi, potem, ko je obiskala hipnotizerja v poreču. To mi pa res meji na čudež

  Preverjeno, drži. Moj sodelavec, strasten kadilec, tudi do 3 škatlice na dan, je po hipnozi v Poreču prenehal kaditi. Tega je že 2 leti in do danes še ni prižgal.

  Jaz mislim, da mora vsak sam razčistiti, bo ali ne bo kadil. Jaz v svoji še nisem. 😉

 15. Tana said

  Jaz v svoji GLAVI še nisem. 🙂

 16. Boom said

  Eni so pa res čisti control freaki. Le kaj jim manjka v življenju?

 17. Spider said

  Mene kadilci ne motijo, pa nisem nikol kadil. Tud obiskom pustim kadit, potem pač preluftam za njimi.

 18. StaneP said

  Včeraj sem dobil kazen zaradi nepripetega pasu… Včasih se pozabim privezati predno odpeljem in me šele alarm spomni. Tokrat je bil takoj za parkiriščem ovinek, tako da se roka ni stegnila po pas, takoj za ovinkom pa policaj z liziko. No rezultat je minus 60€ ( oz. polovica ) v moji denarnici.
  Naj mi prosim nekdo razloži kako se lahko država vtika mojo zasebnost v avtu ( nepripet pač ne ogrožam nikogar razen sebe – to sicer je škodljivo za državno blagojno ) po drugi strani mi pa veselo prodaja cigarete…

  Ali je torej država največji hinavec in če je, zakaj jaz ne smem biti in imeti rad državo samo takrat, ko jo rabim. Mislim…

 19. Tana said

  Naj mi prosim nekdo razloži kako se lahko

  Bi, pa sigurno ne bi imela prav. Boljše, da se vzdržim. 🙂

  A kdo ve, kje je danes naša šefica?

 20. StaneP said

  Bi, pa sigurno ne bi imela prav. Boljše, da se vzdržim. 🙂

  Ne se vzdržat!
  Šefica bo dobila neopravičene!

 21. Boom said

  @Janis,

  ker si od “foha”, bi ti želel postaviti eno vprašanje glede kajenja oz. posledic. Informacije, ki jih tu navajam so iz prve roke, oz. od nekoga, ki je še kako pristojen te zadeve komentirat glede na lastno profesijo in področje. Da je tobak povzročitelj kopice obolenj, ne samo pljučnih, je vsem jasno in to potrjuje kup raziskav in statistik, s katerimi nas dnevno zasipajo. In ravno v slednjih je catch. Moj info, pravi, da je eno najbolj kritičnih obdobij pravzaprav nekaj let po prenehanju, kar se, konec koncev, sliši precej logično. Statistika menda vključuje tudi te primere, dodatna pojasnjevanja (v zgoraj omenjenem smislu) pa menda niso ravno “politično korektna” 😉

 22. zogca said

  Oja, vem, ampak jaz sem se letos sfiksirala na raka, kakor mogoče že veš. Najprej je bila fiks ideja z melanomom, zdaj pa to. Že takrat sem težila dermatologinji, da imam povečano levo bezgalko in je tipala, je rekla, da ne. Opažam pa, da me že od maja dva, tri dni na mesec boli ena točka v vratu, ponavadi pa zraven še uhelj, bolečina se v eni liniji vleče do ušesa. In potem si jaz to tako dolgo tipam, da me na koncu že zaradi tega boli, nakar neha boleti. Verjetno sem tako paranoična, ker imam občutek, da si prav zaslužil enega raka, ki je povezan s kajenjem. Seveda si ga ne želim.

  Žogca, zate pa tole: posledica kajenja je poleg raka in milijona srčno-žilnih posledic tudi KOPB (kronična obstruktivna bolezen pljuč) in verjemi, smrt s počasnim dušenjem je precej visoko na lestvici neprijetnih smrti.

 23. zogca said

  Tudi jaz poznam tri oziroma vsi trije, ki sem jih jaz poznala, da so umrli za pljučnim rakom, niso nikoli kadili. Poznam pa tri kadilce, ki so dobili raka, ampak vsi trije na grlu. Eden ni več živ, dva pa še. Eden je živ pet let po tem, ena pa 17 let po tem.

  Jaz poznam kar nekaj ljudi, ki v svojem življenju niso prižgali cigarete, pa so umrli za pljučnim rakom.

 24. zogca said

  Prav zato, ker boš v breme mnogih blagajnam. Saj kadilec je tudi, ko zboli, ampak ponavadi, preden zboli, to svoje zdravljenje v precejšnji meri vnaprej plača z davki na cigarete. In večino cene cigaret je davek.

  Naj mi prosim nekdo razloži kako se lahko država vtika mojo zasebnost v avtu ( nepripet pač ne ogrožam nikogar razen sebe – to sicer je škodljivo za državno blagojno )

 25. zogca said

  Šefica je dobila obiske iz Nemčije, najprej je zato nekaj ur visela pri starših, potem pa je sestrično pripeljala k sebi domov, kjer sva do enih čvekali, nakar je šla ona spat, ker ni spala že tri dni, jaz pa zdaj visim na računalniku.

  A kdo ve, kje je danes naša šefica?

 26. zogca said

  Glede raka je tako, že pred leti so v Veliki Britaniji iznašli preiskavo, s katero lahko človeku povedo, ali lahko dobi raka ali ne. In če ugotovijo, da ne, lahko ta pokadi deset škatlic na dan in ga ne bo dobil. Bo pa, na primer, dobil KOPB ali pa se mu bodo žile zamašile in ga bo kap, ampak za rakom pa ne more zboleti, če nima tistega nečesa, ne vem, kaj to je.

  ker si od “foha”, bi ti želel postaviti eno vprašanje glede kajenja oz. posledic.

 27. zogca said

  Ti moram povedati, da bo mene osebno, če bom kaj pridelala zaradi kajenja in bo očitno zaradi kajenja, tako zelo sram pred zdravniki, da sploh ne vem, če bom imela ksiht hoditi po njihovo pomoč. Saj vem, da ne bi imela druge izbire in bi jih v neki fazi morala prositi za pomoč, ampak res, bi me tako pekla vest.

  Dober zdravnik ne moralizira in v praksi je presojanje, kdo je “sam kriv” in “ni sam kriv”, domena laikov, ki svoj način razmišljanja potem podtikajo še zdravnikom.

 28. Lynx said

 29. Lynx said

  Za dobro jutro:

  Nekoč davno je živel mladenič, zaljubil se je in zaprosil dekle:
  “Bi se poročila z mano?”
  Dekle je odgovorilo: “Ne!”
  In tako je mladenič živel srečno do konca svojih dni…

 30. Tana said

  Dobro jutro

  In tako je mladenič živel srečno do konca svojih dni…

  … in je srečem umrl. 🙂

 31. maxi said

  Nekoč davno je živel mladenič, zaljubil se je in zaprosil dekle:
  “Bi se poročila z mano?”
  Dekle je odgovorilo: “Ne!”
  In tako je mladenič živel srečno do konca svojih dni…

  In dekle…je poročilo pravega? In srečno živelo v krogu svoje družine… 🙂

  Uuuf, kakšen sterotip…hehe

 32. Spider said

  Ta vic je pa, kot da si ga je mavrični izmislil, ali pa megaboy. He he

 33. zogca said

  Eh, saj brez žensk niti umreti ne znate. :mrgreen: Premalo gledate Ala Bundyja. :mrgreen:

 34. Spider said

  Enemu umre žena. Na grib je napisal: “Tukaj je pokopana moja žena, jaz pa doma počivam v miru.”

 35. zogca said

  Lačen in umazano oblečen. :mrgreen:

  Na grib je napisal: “Tukaj je pokopana moja žena, jaz pa doma počivam v miru.”

 36. Janis said

  ker si od “foha”, bi ti želel postaviti eno vprašanje glede kajenja oz. posledic. Informacije, ki jih tu navajam so iz prve roke, oz. od nekoga, ki je še kako pristojen te zadeve komentirat glede na lastno profesijo in področje. Da je tobak povzročitelj kopice obolenj, ne samo pljučnih, je vsem jasno in to potrjuje kup raziskav in statistik, s katerimi nas dnevno zasipajo. In ravno v slednjih je catch. Moj info, pravi, da je eno najbolj kritičnih obdobij pravzaprav nekaj let po prenehanju, kar se, konec koncev, sliši precej logično. Statistika menda vključuje tudi te primere, dodatna pojasnjevanja (v zgoraj omenjenem smislu) pa menda niso ravno “politično korektna”

  Boom, ker je tukaj povprečna raven izobrazbe višja kot recimo na MON-u, si upam načeti tudi določene teme, ki si jih tam ne bi, ker si predstavljam, da boste znali potegniti iz tega prave zaključke in ne samo kakšne maloumne teorije zarote. V bistvu je celotna branža znanstvenih raziskav podvržena še čemu drugemu kot samo čisti znanosti in imajo neodvisne inštitucije in laboratoriji za začetek precej manjšo finančno vrečo kot ustanove in laboratoriji, za katerimi tiči določen interes, da o nadzoru nad pravilno izvedenimi raziskavami in predvsem kliničnimi testiranji ne govorim. Kajenje nedovmno hudo škoduje kadilcu samemu na večih ravneh, za kar niti ne potrebuješ raziskav, ampak samo vpogled v srčno-žilni sistem kadilca v primerjavi s primerljivim nekadilcem (za kar ti jamčim sama, da je katastrofa). Problemov glede raziskav je pa kar nekaj. Prvo kot prvo, praktično ni razvojitev med učinkom snovi v tobaku in med učinkom snovi papirja in filtra – se komu sanja, kaj paše kam? Tudi kadilci sami se ponavadi zelo bojijo učinkov tobaka, nihče pa ne pomisli, kaj vse je v današnji dobi kemičnih obdelav v papirju, v katerega je ovit tobak in koliko strupenih snovi nastaja pri izgorevanju le-tega. Drugo vprašanje je pa problem pasivnega kajenja, za katerega recimo da obstaja določen “utemeljen sum”, da so učinki pasivnega kajenja v navajanju pretirani in premalo natančno upoštevani vsi ostali faktirji, ki dandanes tudi vplivajo na pljučna obolenja (stvari nisem preštudirala, zato se osebno ne bom opredelila do tega, obstajajo pa dvomi). Glede na to, da se danes bije huda moralna vojna proti kadilcem, ki so vsesplošno predstavljeni kot tisti, ki s svojo razvado “uničujejo vse druge”, bi recimo, hmhm, rekla, da je v ohranjanju tega statusa grešnega kozla tudi določen interes. Ki zakriva dve hudo pomembni branži, to je avtomobilsko industrijo oz. širše industrijski lobi in prehrambeno industrijo oz. širše kmetijski lobi. Če bi objavili neodvisne raziskave, kaj mi danes na splošno dihamo in jemo, bi najbrž kap tudi kakšnega akademika. Si upam trdit.

 37. zogca said

  Kaj dogaja, druščina?

  Meni je luštno, ves dan sem skakljala s sestrično po Sloveniji, zdaj pa čvekava do nezavesti.

 38. zogca said

  Ura je pol štirih, midve pa še čvekava, noro. Vstajanje pa je predvideno za ob šestih. Ampak sva se zmenili, da ona pride decembra za dva tedna k meni in bova maksimalno uživali, potem pa jaz januarja za dva tedna k njej. Grem še malo čvekat, potem pa za pet minut spat. Jutri, ups, danes, bom mrtva, pa toliko bo dela. Aja, imam veliko materiala za na blog, ampak bo spisala, ko … Ja, ko se bom naspala, enkrat do torka. 😉

 39. zogca said

  Društvo kadilcev: Zaostrovanje kadilske zakonodaje je manipuliranje z ljudmi

  http://www.dnevnik.si/video/4292

 40. zogca said

  Pregnani iz lokalov, zdaj še doma brez cigarete?

  http://24ur.com/novice/slovenija/pregnani-iz-lokalov-zdaj-se-doma-brez-cigarete.html

 41. zogca said

  Slavnostno objavljam, da bom šla v Poreč na hipnozo. 😉

 42. Tana said

  Slavnostno objavljam, da bom šla v Poreč na hipnozo. 😉

  A si se že naročila? Tam je vedno velika gužva in se je treba prej naročit. Vsaj tako je bilo predlani, mislim pa, da je še sedaj tako.

  Jaz pa se to nisem mogla odločit. Si ne predstavljam, da bi me nekdo hipnotiziral in počel nekaj z mano proti moji volji. :mrgreen:

  Sicer pa kot sem napisala zadnjič. Sami moramo razpucat v glavi.

 43. Tana said

  Kaj je ironija? :mrgreen:

  Poročita se mravljica in slon.
  Po prvem poročnem seksu slona rukne infarkt in crkne.
  “Sranje,”je besna mravljica, “zaradi petih minut strasti bom zdaj vse svoje življenje kopala grob!”

 44. zogca said

  Če se odločim, da bom nehala kaditi, pa tega sama ne bom mogla narediti, bom tudi kadila proti svoji volji, kajne?

  Jaz pa se to nisem mogla odločit. Si ne predstavljam, da bi me nekdo hipnotiziral in počel nekaj z mano proti moji volji.

 45. Tana said

  Zgledujte se :mrgreen:

  Petelin kaže kuram nojevo jajce:
  “Nočem vas kritizirati, drage moje dame. Rad bi pa, da dobro pogledate, kako te stvari počnejo v inozemstvu!”

 46. Tana said

  Če se odločim, da bom nehala kaditi, pa tega sama ne bom mogla narediti, bom tudi kadila proti svoji volji, kajne?

  ha,ha,ha… to pa mislim, da ni tako. Moraš imeti razpucano v glavi. In potem sploh ne pride v poštev, da bi delala nekaj proti svoji volji. :mrgreen:

 47. Tana said

  Kaj je teža?

  “Kaj je najtežja stvar na svetu?” sprašuje učiteljica.
  “Očetov kurac!” zleti Tinci iz ust.
  “Od kod ti pa zdaj to?” se začudi učiteljica.
  “Mama tako pravi. Veste, kadarkoli gre moj oče v posteljo z mamo, mu ona reče: Jebenti tvoj kurac! Niti sam bog ga ne bi mogel dvigniti.”

  p.s. upam, da ne zameriš, da sem prilepila nekaj vicev. Sem jim dobila na meil, pa sem se tako narežala, mogoče se bo še kdo :mrgreen:

 48. zogca said

  Utopično bi bilo pričakovati, da bom jaz kdaj tako zelo razpucana v glavi. 😉

  Moraš imeti razpucano v glavi. In potem sploh ne pride v poštev, da bi delala nekaj proti svoji volji.

 49. zogca said

  Peggy Bundy bi rekla … Nič kvalitetnega ni šlo noter, nič kvalitetena ni prišlo ven. To je zabrusila Alu, ko jo je kurcal, da mu je rodila zanič otroke.

  Petelin kaže kuram nojevo jajce:
  “Nočem vas kritizirati, drage moje dame. Rad bi pa, da dobro pogledate, kako te stvari počnejo v inozemstvu!”

 50. zogca said

  Sploh ne zamerim. Tudi jaz sem se nasmejala.

  p.s. upam, da ne zameriš, da sem prilepila nekaj vicev.

 51. Tana said

  Utopično bi bilo pričakovati, da bom jaz kdaj tako zelo razpucana v glavi. 😉

  Jaz sem se dvakrat odločila in nehala. Obakrat po 3 mesece nisem prižgala. Potem pa kot da bi odrezal, prižgala in vedno več kadim. Tako, da tudi jaz ne verjamem, da bom kdaj tako razpucala. Eh, pa saj nekaj moramo imet. Eni pijejo, drugi ga serjejo, eni pa kadimo… ha,ha, ha 😉

 52. Tana said

  Nič kvalitetnega ni šlo noter, nič kvalitetena ni prišlo ven

  to je pa čista resnica :mrgreen:

 53. zogca said

  Jaz od vseh dni svoje kadilske kariere samo en dan nisem kadila in to je bilo prvi dan po operaciji, ko niti do sekreta nisem mogla priti, kaj šele od petega štuka do vhoda Kliničnega centra. Naslednji dan sem bila že spodaj. Pa mi res ne bi bilo treba iti, res ne. Ko pogledam nazaj, bi takrat lahko nehala.

 54. zogca said

  Jaz obožujem Ala in Peg.

  to je pa čista resnica

 55. Schnuy said

  nehala kadit..lanski marec. ker se mi je tko zdelo 🙂
  do danes sem prižgala 5 cigaret…najbrž bom do konca življanja tehnicali “odvisnik”, ki je potencialni povratnik…

  ampak se s tem ne obremenjujem pretirano.

 56. zogca said

  Saj pravijo, enkrat alkoholik, vedno alkoholik. Enako verjetno velja za kadilce. Tebi pa vsa čast. Je bilo težko?

 57. Schnuy said

  ne..
  sej pravim..
  nehala, ker se mi je tko zdelo 🙂

 58. zogca said

  Noro. Fasciniraš me, res.

 59. Schnuy said

  no big dil. na koncu pogruntaš, da v bistvu ne veš točno zakaj si kadil, in da ne pogrešaš:
  smradu v laseh, bednega okusa v ustih, gruntanja kje bos kupil naslednjo škatlico, iskanja vžigalnika in podobnih jajc…

  in možu po 3 mesecih ne kajenja iz cigaretnega denarja kupiš nove motoristične škornje (ki so sicer še vedno v omari, ker se frajer raje vozi s tastarimi “ki so še čist ok” – in ne, to ni zato ker bi kupila napačen model..ampak to je že druga zgodba 😛 )

 60. zogca said

  Ta računica mi je všeč. Vsak mesec dva nova parfuma, če ne bi kadila. Včeraj sem skakala po Mullerju in mi je ženska dala za povohat en parfum, pa sem rekla, da mi ni, ko sem prišla domov, pa sem ugotovila, da mi v resnici je. Če ne bi kadila in bi ta denar dajala na stran, bi si ga komot kupila. Okej, tudi zdaj bi si ga lahko, ampak takrat bolj brez slabe vesti.

 61. Schnuy said

  see..kul, a ne? 🙂

 62. Rak said

  Sem nekje bral, da se je zelo lahko odvaditi kajenja. Nekomu je to uspelo dvajsetkrat. Pa bi mu verjetno še večkrat, če ne bi zaradi cigaret umrl.

  Žogca nehaj s kajenjem. Jebeš dim in sosede, gre za tebe.

 63. zogca said

  Vem, da gre zame in tudi sosedi z mojim kajenjem nimajo težav.

 64. Spider said

  Zogca, se dva tedna do najinega koncerta.

 65. zogca said

  Jaz iskreno upam, da te ne bom na koncu zajebala, ker če koga kdaj ne želim, potem tebe za ta koncert ne, ker že tako dolgo govoriš o njem. Mislim na Sarajevo. Če bo sestrična zaradi mene ostala en teden dlje, ji jaz potem sredi tega tedna ne bom mogla reči hvala, da si ostala zaradi mene, jaz pa zdaj grem. Ne vem, kako bo, nič ne vem, te pa raje malo vnaprej pripravim, da ne bo hud šok. In če te bom slučajno zajebala za Čorbo, te bom povabila na kakšen drug koncert in ti zato, ker sem te zajebala, tudi plačala karto za ta drug koncert. Saj pravim, ne vem še, kako bo, ampak če bi slučajno …

 66. Spider said

  Ok, kdaj me boš obvestila?

 67. zogca said

  Predvidevam, da bom nekje do ponedeljka vedela. Ni odvisno od mene, je odvisno od moje sestrične. Ona zdaj še ni v Sarajevu, je v Srbiji. Jo bom tam pustila pri miru, ko pa bo prišla v Sarajevo, predvidevam enkrat do ponedeljka, bom pa pritisnila nanjo, da se izjasni kako in kdaj. Če te bom slučajno zajebala, se ti bom oddolžila s kakšnim drugim koncertom. Verjemi, so še veliko boljši koncerti od Čorbe.

 68. Spider said

  Ok, ok, vazno da prej vem, ker samemu mi ni za hodit na Corbo.

 69. zogca said

  Zakaj pa ne? Jaz sem bila sama na Prljavcih, pa sama na Dragojeviću, pa enkrat sama na Čoliću in enkrat sama na Merlinu. Je bilo prav luštno, res.

 70. Spider said

  Ma ok, če bi bilo v MB, bi šel sam, v LJ pa se ne bom vozil, da bom sam na koncertu.

 71. zogca said

  Čim bom vedela, ti javim.

 72. Spider said

  Ok.

  Mislim, sej ne bo neke krize, da ne bos mislila, da me bos kaj grdo zajebala, sej sem Corbo poslusal nazadnje 2 leti nazaj, jaz sem samo mislil,da je to fajn sansa, da se vidimo, to je vse..

 73. zogca said

  Vseeno mi ne bo prijetno, če bo prišlo do tega, ker ne maram, da nekdo računa name, potem pa jaz. Ampak je res tako, da imam po dvanajstih letih prvič priložnost nekaj dni (ne samo en vikend) preživeti s sestrično, to priložnost pa bom imela samo, če se ona s svojim šefom dogovori, da bo ostala en teden dlje in če se bo ona dogovorila z njim, potem jaz ne morem reči hvala ti za štiri dni, zdaj pa grem, ti pa sama visi tam v Sarajevu.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: