Žogca v ofsajdu

In nič več v pričakovanju sodniške piščalke

Žogca na Veliki planini!

Posted by zogca na avgust 24, 2009

Če ste mislili, da vas na mojem blogu nič več ne more presenetiti, boste zdaj videli, da ste se krepko zmotili. Žogca je namreč stopila z betona, natančneje, šla je v hribe. Tam seveda ni bilo trgovin, ki bi si jih lahko med hojo ogledovala, mimogrede, hodila sem več kot šest ur, kar je pomenilo, da sem si morala poiskati neko drugo “obsesijo”. Odločila sem se za krave.

Fotografirala sem skoraj vsako kravo, ki je šla mimo mene, samo tistega trenutka, ko je bik skočil na kravo, nisem ujela. Ampak hej, moj blog tako in tako ni pornografski.

Ko sva se s Piko našli pod vznožjem Velike planine, ji je bilo, verjemite, takoj jasno, da ima opravka z nekom, ki hribov, gora, planin in podobnega ni videl že več desetletij. Vprašala me je, ali sem s seboj vzela anorak, jaz pa sem jo samo čudno gledala. Zastavila mi je še nekaj vprašanj in seveda jaz nič od tega nisem imela v nahrbtniku. “Kaj pa si vzela s seboj?”, me je vprašala. Odgovorila sem ji po resnici: “Parfum.” Kaj naj vam napišem? Ko sem zjutraj premišljevala, kaj poleg denarnice, ključev, fotoaparata, mobilnika in cigaret še potrebujem, mi je na misel padel parfum. In sem ga vzela s seboj. Ni se mi zdelo, da bom potrebovala anorak in na koncu ga res tudi nisem, ampak za naslednjič si bom pa zapomnila. No ja, če nič drugega … Vsaj v sandalah nisem prišla. Kickerske “rulajo”, pa čeprav nimajo več barvno usklajenih vezalk. Brez skrbi, še ta teden jih bodo dobile. Ne, “gojzarjev” pa res nimam.

Bila sem izjemno prijetno presenečena, ko sem ugotovila, da je tudi Pika fotografski fanatik. Če ne bi bila, bi ji verjetno popustili živci, ko sem fotografirala vse mogoče in nemogoče. Tudi kravje kakce.

Jaz kakala na Veliki planini nisem, zato pa sem lulala. Kajpak v naravi. In seveda v upanju, da ni kje blizu še kakšen podoben fotografski fanatik, ki bi se mu zdelo zanimivo v objektiv ujeti mojo rito. Jup, za temi skalami.

Ampak šment, nekaj metrov dalje sem potem zagledala stranišče.

Maša je bila, vendar se je nisem udeležila. Ko so verniki odšli, sem se odpravila kadit na dvorišče kapelice. Recimo, da to tudi šteje. Še posebej, ker se zadnje dni trudim in pred spanjem intenzivno molim.

Tudi zato, da bi nekega dne lahko bila v takšni kočici s svojim princem. Brez grešnih misli, prosim, ker jih tudi jaz nimam. V tem trenutku si želim samo to, da bi ga lahko gledala, gledala, gledala …

Če bi bil kje blizu princ, verjetno ne bi imela časa gledati neumnosti, tako pa sem seveda jih. Kravja vimena. Ugotovila sem, da niti ena krava ni bila tako obdarjena kot jaz. Če se bodo hotele meriti z menoj, se bodo morale še precej pasti.

Tudi midve s Piko sva se “pasli”.

“Obsesije” s kravami pa nikakor ni hotelo biti konec.

Kot vidite, nisem samo jaz vzljubila krav, tudi one so mene. In četudi se na Veliki planini nisem parfumala, sem jim očitno dišala. Vsaj tej, ki je na vsak način hotela povohati mojo roko.

Pred odhodom v dolino pa še ta prizor …

Lep dan sva zaključili s sladoledom.

Hvala, Pika, za to čudovito doživetje. Upam, da jo še kdaj kam “mahneva”. Ampak enkrat bom tudi jaz tebe peljala po trgovinah, velja?

Advertisements

90 komentarjev to “Žogca na Veliki planini!”

 1. Jazz said

  🙂

 2. Peter said

  Lepo, lepo in še enkrat LEPO.
  Mat’r, sem zinu…. Si moraš mislit kdaj:))

 3. pika said

  Dobro jutro vsem; ja, Žogca; moram priznat, da imaš res kondicijo, če si še včeraj napisala tole zadevo. Jazz je našel kar pravo pesmico zate; vsaj za vse primere, ko boš še lezla v hribe, boš “gorska roža”. Tudi sama sem imela čudovit dan; torej… nič hvala. Za trgovine ne vem. Težka bo. Če nekaj ne potrebujem, me tam pač ni. In zadnje čase ne potrebujem nič. Lahko pa greva skupaj kupovat “hribovske zadeve” zate. Kaj praviš? Imam občutek, da bodo hribi in doline tvoja naslednja obsesija. Definitivno bova zadevo ponovile. In pošlji mi vse tvoje fotke, ker sem pa sedaj že radovedna, kako so uspele (posebej tebe). Sama ti jih pošljem do konec tedna. Tudi meni je žal, ker sva bili prepozni za tisti kravji seks na VP.Imam v želodcu občutek (100% ni več ona kranjska!), da bo en tečen, težek teden… pa kaj; saj bo čez pet dni petek. Lep dan vsem.

 4. Lynx said

  Ugotovila sem, da niti ena krava ni bila tako obdarjena kot jaz. Če se bodo hotele meriti z menoj, se bodo morale še precej pasti.

  Majke ti. Kapo dol… bi rekel Katanec.

 5. zogca said

  Se mi zdi, kdaj. 😉 Naj povem ozadje te fotografije. Narejena je bila, ko sva jedli. Jedli sva. In v usta sem dala veliko kislega zelja, pa mi je visel čez kot špageti. In Pika, ki je res dobra fotografinja, je videla priložnost za zanimivo fotko. Tako da, tudi zgornji del te fotografije je zanimiv.

  Mat’r, sem zinu…. Si moraš mislit kdaj:))

 6. zogca said

  Aha, sem. Do polnoči sem imela ženske telefonijade in potem sem si rekla – če zdaj ne napišeš, bogsigavedi, kdaj boš. Ta jutranja pisanja so ponavadi iluzija. Pa saj s pisanjem ni bilo toliko dela, bolj z izbiranjem fotografij, ki jih je res veliko. Pa vem, veš, da delujem, kot da z menoj ni nič, v resnici pa sem vzdržljiva kot hudič.

  Žogca; moram priznat, da imaš res kondicijo, če si še včeraj napisala tole zadevo.

 7. zogca said

  Bom, brez skrbi, bom. Čez dan ne bom utegnila, ker imam precej dela, ampak zvečer ti jih pa pošljem. In te, na katerih sem jaz. Še prej pa tiste, na katerih si ti, ko sem jaz fotografirala tebe.

  In pošlji mi vse tvoje fotke, ker sem pa sedaj že radovedna, kako so uspele (posebej tebe). Sama ti jih pošljem do konec tedna.

 8. zogca said

  Za to, ker sem tako pridno hodila, ne? 😉

  Majke ti. Kapo dol… bi rekel Katanec.

 9. zogca said

  Če bi radi videli fletne ritke, sploh moški, odprite naslednjo fotografijo.

  😉

 10. Spider said

  Nisem še bil na Veliki Planini. Zgleda zanimivo.

 11. zogca said

  Za pohotne ženske pa tale fotografija. Naštimal se je tako, da je bilo treba samo še skočiti nanj.

  Ne sprašujte me, ali je dobro zgledal, ker ga nisem šla pogledat. Jaz pač nisem pohotna, nuna in to.

 12. lynx said

  Ugotovila sem, da niti ena krava ni bila tako obdarjena kot jaz. Če se bodo hotele meriti z menoj, se bodo morale še precej pasti.

  Majke ti. Kapo dol… bi rekel Katanec.

  Za to, ker sem tako pridno hodila, ne?

  Kar se hoje po gorskih pašnikih tiče, se boš ti morala še dolgo pasti, da se boš lahko merila z njimi.

 13. zogca said

  V tem se nisem niti primerjala z njimi. 😉 Primerjala sem se v nečem drugem. 😉 Eh, jaz se vedno trudim, da napišem še kaj zabavnega, da se med branjem reportaže tudi nasmejete. In zdi se mi, da mi je tokrat to tudi uspelo. 😉

  Kar se hoje po gorskih pašnikih tiče, se boš ti morala še dolgo pasti, da se boš lahko merila z njimi.

 14. alja said

  Zogca,
  ful lepo, da si začela s pohodništvom. Jaz ga obožujem in si lepo vabljena, da gremo kam skupaj 🙂 Jutri odpotujem za en teden službeno v tujino, vendar september je za hribe najboljši..Tako, da se slišiva….

 15. zogca said

  Alja, sem ti hotela kakšen mejl poslati, da vidim, kaj počneš. Obljubim, da bom še kdaj šla v hribe in kar sporoči, ko boš imela kakšen načrt, ampak nikar zdaj zmotno ne mislite, da sem postala hribolaznica. Če ne gre za hudo turo, me pa mogoče res dobiš zraven. Za kofe sem pa vedno. 😉

 16. Spider said

  Zogca je zdaj prišla do presenetljivega spoznanja, da mleko ne raste v tetrapaku.

  Ej, hec Zogca, hec he he he…

 17. had said

  “Ugotovila sem, da niti ena krava ni bila tako obdarjena kot jaz.”

  to bi bilo potrebno preveriti, al kako 🙂

  cudovite fotografije.. in vsec mi je, ko mestni otroci odkrijejo krave 🙂

  p.s.: slika s klobaso bi bila predhodnica za to z zeljem al kako 🙂

 18. zogca said

  A se ti ne zdi, da je moja zgornja krava podobna tisti Milkini? Če bi ji fleke pobarvali v vijolično, bi bilo to to. :mrgreen:

  cudovite fotografije.. in vsec mi je, ko mestni otroci odkrijejo krave

 19. zogca said

  Najprej je bil pladenj, ki ga vidite. In potem je bilo to z zeljem, da. Ker pa obrazov ne dajem na blog, niste mogli dobiti tega dela fotografije in ste dobili “vimena”. Ker mi je prav prišlo za humor v reportaži. 😉

  p.s.: slika s klobaso bi bila predhodnica za to z zeljem al kako

 20. zogca said

  Ker sem jaz nuna, je tovrstno preverjanje onemogočeno. Je princ preveril in bi se gotovo strinjal. 😉

  to bi bilo potrebno preveriti, al kako

 21. zogca said

  To pa zdaj ne bo čisto držalo. Žogcin dedek je vedno imel tri krave in Žogca je vedno, ko je bila tam na počitnicah, zvečer hodila z njim v hlev, ko je bil čas za molžnjo. Molžnjo??? Je to beseda? Saj veste, kaj mislim. Krave mi čisto tuje niso, je pa res, da jih že nekaj časa nisem videla.

  Zogca je zdaj prišla do presenetljivega spoznanja, da mleko ne raste v tetrapaku.

 22. Spider said

  Aha, torej si ravno taka mestna srajca, kot jaz.Navajena na beton, a kot otrok na počitnicah na deželi..:))

 23. zogca said

  Aja, izpod tvoje tipkovnice napisano je to zame velik kompliment. Ker gledam fotografije, ki jih ti ustvarjaš in res, kapo dol, odlične so. Saj kdaj to tudi napišem, večinoma pač ne, ker se nočem ponavljati.

  cudovite fotografije..

 24. zogca said

  Jaz počitnic v bistvu nisem preživljala na deželi, pač vsako leto tistih sedem, deset dni, da je mama videla svoje starše. In tisto so tudi gore, gorska vas.

  Navajena na beton, a kot otrok na počitnicah na deželi..:))

 25. Spider said

  Aja, to je v Srbiji.

 26. zogca said

  Tako je.

  Aja, to je v Srbiji.

 27. zogca said

  Tako je videti pogled z našega vaškega dvorišča.

  To pa je eden naših vinogradov pod hišo.

  Sestrična mi je pred nekaj dnevi poslala fotografije.

 28. lynx said

  V tem se nisem niti primerjala z njimi. Primerjala sem se v nečem drugem. Eh, jaz se vedno trudim, da napišem še kaj zabavnega, da se med branjem reportaže tudi nasmejete. In zdi se mi, da mi je tokrat to tudi uspelo.

  Sva se razumela. 😉

 29. zogca said

  Potem pa dobro. Sem se bala, da mi je gorsko sonce kaj skisalo možgane, ampak očitno še delujejo. :mrgreen: Brez delujočih možganov vimena kaj dosti ne pomagajo. :mrgreen:

 30. Lynx said

  Molža, Žogca.

 31. zogca said

  Se mi je zdelo, da je s tisto besedo nekaj huuuudo narobe. 😳

 32. had said

  clovek lahko naredi vcasih izjemo in objavi slikco taksno, da se vidi o cem je govora 🙂 sicer je malce manj smesno, kot je tebi 🙂

  p.s.: provociram 🙂

 33. Tana said

  Žogca,
  ni kaj dodati…opis in slikce krasne.
  Očitno sta s Piko preživeli en čudovit dan. Pa reči a niso ti naši hribi krasni… saj na morju je tudi lepo, ja… ampak v hribih je vse drugače…bolj domače, čutiš bližino, romantika …

  Se motim, da ste na ta izlet nameravali trije (asdf)?

  Tudi zato, da bi nekega dne lahko bila v takšni kočici s svojim princem. Brez grešnih misli, prosim, ker jih tudi jaz nimam.

  Iz prve roke ti povem, da je v teh kočicah res super. In če slučajno bliska in grmi… potem zna biti res grozno… ampak če je ob tebi princ in se stisneš k njemu… pa ni treba samo gledati ali božati… nad 1000 metrov se ve, ni greha 😉

 34. Peter said

  Tako da, tudi zgornji del te fotografije je zanimiv.

  Zakaj pa zgornji del fotografije ni za v javnost? Aja, slika ne bi bila tako zanimiva;)

 35. Žogca,

  zapis vreden 10!

  Prisrčen, res. Kajenje na dvorišču cerkvice pa … kako bi se reklo: žgalne daritve? 😉

  Vse dobro! 🙂

  P.S.: Krave ne potrebujejo modrca – ker hodijo po štirih!

 36. Lynx said

  Izjava dneva:

  Ženska je kot šporhet, dobr je da ga maš, da bi ga pa s sabo vlaču, pa glih ne zgleda !

  Specially for Maxi. 😉

 37. trnovčanka said

  Žogca mi spet nabija manjvrednostne komplekse 😉

  Super fotke res. Sploh prva je huda. Sem mislila, da si jo kje ukradla.

 38. StaneP said

  Lepe fotke Žogca. Vidim da sta uživali, kar roko na srce na Velki ni težko. Bili sta tako blizu, pa se nista nič oglasili pri meni v Domžalah. Užaljen… He, he…

 39. zogca said

  A si naju povabil? 😯

  Bili sta tako blizu, pa se nista nič oglasili pri meni v Domžalah. Užaljen… He, he…

 40. zogca said

  Ne, obstaja cel set fotogtafij s to kravo in njeno druščino. In vse so dobre. Jih bom zdaj nalepila, se miv zdi, da so vredne ogleda.

  Sploh prva je huda. Sem mislila, da si jo kje ukradla.

 41. zogca said

  Še nekaj fotografij tiste prve kravice.

  Bila je res prava gospa.

 42. zogca said

  Joj, prociraš. Čeprav Maxi res že nekaj dni ni in jo je treba sprovocirati, da se javi. Torej pohvaljen. 😉

  Specially for Maxi.

 43. zogca said

  Joj, hvala. Saj sem res ponosna nanj. In nase, da sem se odpravila gor. 😉

  Žogca,

  zapis vreden 10!

 44. zogca said

  Oja, vem, ampak se ne dam. 😉

  p.s.: provociram

 45. zogca said

  Jup, pa je moral zaradi obveznosti odpovedati. Saj mu je gotovo zdaj žal, kajne asdf?

  Se motim, da ste na ta izlet nameravali trije (asdf)?

 46. StaneP said

  A si naju povabil? 😯

  Vabilo je stalno in velja! Bosta vedeli za naprej. Sicer sem pa jaz dolžen še pijačo tebi in družbi, tako, da kadar boš rekla. Brez veze, da jaz govorim o nekih datumih, ker brez tebe itak nobenga ne bo. Prosim če mi lahko pomagaš uskladiti datum… Meni je popolnoma vseeno kdaj, ker se bom prilagodil večini.

 47. trnovčanka said

  Hude, hude slike s kravami. Svetloba je zakon.

 48. lynx said

  Malo smeha:

 49. asdf said

  oj!
  čestitam za hribolastvo. fotke so všečne. jaz pa sem doma v dve gubi zvit, ker me je nekaj vsekalo v hrbtenici… bi blo boljše, da bi šel na vp, kot da sem delal, kar sem.
  molža, vime, oprsje- pa saj tega ne smeš primerjat! kot da bi mi zdaj šli baso primerjat, pa…. alo!
  😉
  lp

 50. pepe said

  Men je tale najlepša.

  s kje si štartala?

 51. maxi said

  Waauu, cool Žogca…Velika Planina. No pa ste betonsko dekle zvlekli v hribe, fajn fajn… 🙂

 52. John said

  Zanimiva reportaža in zanimive slike.

  ahmmm….Žogca,na kateri sliki si pa zdaj ti? 😉

 53. mmisaa said

  I’m back!!!
  John, Ona NI ona!
  To bi že lahko vedel!

 54. pika said

  “bi blo boljše, da bi šel na vp, kot da sem delal, kar sem.”

  Nedvomno bi se imel boljše. In imel bi najmanj sto fotk sebe na VP. Tega verjetno še nimaš. Morda Žogca potem ne bi toliko krave slikala. A so bile “luštkane”. Krave, namreč.

  Nekako ne sodi med krave na VP; a sodi na mojo dušo danes… lahko noč…

 55. pika said

  Naj bo še ena… saj se ne spomnim, da bi jo kdaj imeli tukaj…

 56. zogca said

  Spet sem se potepala. Popoldne bo Zbilju, potem pa skoraj do polnoči po mojem koncu mesta. S prijateljico. Imela sem verbalno diarejo in non stop sem govorila, večinoma o princu, kako je lep, pameten in to, vedno isto. Da vidim zdaj, kaj ste pisali in kaj odgovorim, potem moram pa še Piki poslati fotografije.

 57. zogca said

  Res je čudovita. Kako kje sem štartala? Tam spodaj pri nihalki. Potem pa sva šli od nihalke do Domžalskega doma čisto peš, z ne vem koliko ovinki, saj veš, fotografiranje vsake krave, koče, skale, vsega. 😉

  Men je tale najlepša.

  s kje si štartala?

 58. zogca said

  Vi se menda ne morete primerjati z biki. 😯 Če pa se kakšen lahko, naj se tukaj javi in bo po potrebi služil zadovoljevanju žensk z bloga. :mrgreen:

  molža, vime, oprsje- pa saj tega ne smeš primerjat! kot da bi mi zdaj šli baso primerjat, pa…. alo!

 59. zogca said

  Do septembra bo večina že s počitnic in bomo enega določili, potem pa … Kdor bo hotel, bo prišel. Poleti ni imelo smisla. Saj se je že na blogu videlo, da jih je ob vsakem času veliko manjkalo.

  Brez veze, da jaz govorim o nekih datumih, ker brez tebe itak nobenga ne bo. Prosim če mi lahko pomagaš uskladiti datum…

 60. zogca said

  Katera kravica? Tista najlepša. 😉

  Žogca,na kateri sliki si pa zdaj ti?

 61. zogca said

  Si se v odsotnosti imela luštno?

  I’m back!!!

 62. zogca said

  Mogoče pa res ne. Ali pa bi naredila še toliko fotografij več.

  Zdaj grem tebi mejlat tvoje fotografije, pa moje, tvoja remek dela. Potem pa spat.

  Nisem se naspala od … Saj ne vem.

  Morda Žogca potem ne bi toliko krave slikala.

 63. Schnuy said

  Žogca, I have a man 4 U…
  me je preblisnilo, ko sem brala tisto o kikersih in parfumu..

 64. zogca said

  Kaj, kako, zakaj? Nič ne razumem. Me zanima, kaj imaš zame, ampak vnaprej povem – jaz sem do uhljev in čez zaljubljena v princa in ne vidim nikogar drugega. Zanima me v tem smislu, kako si mene predstavljaš in kaj si predstavljaš, da bi bilo meni všeč.

  Sicer pa imam dvoje Kickerske in šest pafrumov. 😉 Ob upoštevanju dejstva, da moram po Kickerske daleč, če bi jih prodajali v Ljubljani, bi jih imela mnogo več.

 65. asdf said

  “Vi se menda ne morete primerjati z biki.”
  nekateri se lahko primerjamo po osebnosti, karakterju… basa je bila pa mišljena tista s fotke s hrano, ne bikova…
  žoga, žoga 🙂

 66. Schnuy said

  Žogca – točno to si predstavljam 🙂

  “kandidat” sicer ni princ, je pa definitivno vitez..

 67. zogca said

  Schnuy, po moje ne bi bilo pošteno do viteza, da bi se jaz nekje pojavila, ugotovila, da on ni princ, ker ni, ker ne more biti, ker … In potem odšla. Hudič je, ko je človek neskončno zaljubil in še nesrečno zraven. Tale vitez je torej ljubitelj Kickersk in pafrumov? Je potem lahko moj prijatelj. 😉

 68. zogca said

  Bikovski karakter imam tako ali tako jaz. Ne čisto bikovski, ampak nekaj bikovskega pa gotovo.

  Basa je torej prav napisano. Jaz sem se zmotila, ko sem mislila, da si se ti zmotil in si hotel napisati masa. Ti boš tako ali tako dobil fotko z zeljem, zato se ne pritožuj. 😉

  nekateri se lahko primerjamo po osebnosti, karakterju… basa je bila pa mišljena tista s fotke s hrano, ne bikova…

 69. mmisaa said

  Dobro jutro!
  Imela sem se vse sorte, od manj luštno do super. Sem se pa včeraj, ko sem šopingirala s hčero, spomnila nate. V Kranju imajo namreč barvaste gumijaste škorenjčke! Tolk so zanimive, da ne vem, če se ne bom vrnila po kakšne.

 70. mmisaa said

  Joj, joj! Se vidi, da je zgodnja ura!
  Tolk so zanimivi,….
  Se oproščam!

 71. Spider said

  Zogca, za pot v hribe pa le nabavi kakšne primernejše čevlje.

 72. zogca said

  Že res, da sem jaz precej potrošniško usmerjena, ampak tako zelo pa spet ne, da bi si šla zdaj za tistih parkrat na leto, ko bom šla v hribe, kupovat planinsko opremo. In res ne vidim razloga. Po takšnih poteh, ki jih bom jaz imela, se da prav lepo hoditi tudi v Kickerskah.

  Zogca, za pot v hribe pa le nabavi kakšne primernejše čevlje.

 73. zogca said

  To mi je pa tako ljubko, res. 😉

  Sem se pa včeraj, ko sem šopingirala s hčero, spomnila nate.

 74. Emilijan said

  Krava naj si kupil novo krtačo al pa glavnik, je mal skuštrana. (http://www.shrani.si/f/a/Dw/IopPgiO/mukica.jpg)

  Sicer pa orenk izlet. Krava na prvi sliki mi deluje kot kaka socialistična statua, morda spomenik zdravim slovenskim kmetom, druga slika, s tistimi bajtičkami, pa kot krdelo vkopanih patrij, ki čakajo na spopad.

  Kickers in rjava pita na naslednji fotki bi lahko bila tut na isti sliki, ampak bi blo potrebne mal pohodne kreativnosti :-).

  Za cerkvico bi pa prosil koordinate, da grem enkrat dat za kak očenaš …

 75. zogca said

  Tako kreativna pa nisem!!! :mrgreen:

  Kickers in rjava pita na naslednji fotki bi lahko bila tut na isti sliki, ampak bi blo potrebne mal pohodne kreativnosti .

 76. zogca said

  Potem sem se jaz na Veliki planini v bistvu politično udejstvovala? :mrgreen:

  Krava na prvi sliki mi deluje kot kaka socialistična statua, morda spomenik zdravim slovenskim kmetom, druga slika, s tistimi bajtičkami, pa kot krdelo vkopanih patrij, ki čakajo na spopad.

 77. zogca said

  Koordinate? Ko greš proti Domžalskemu domu. Če prideš gor, vidiš, da gredo vsi v tej isti smeri. Ne moreš faliti. Samo greš po poti in na levi strani zgoraj jo zagledaš. Nemogoče, da je ne bi.

  Za cerkvico bi pa prosil koordinate, da grem enkrat dat za kak očenaš …

 78. zogca said

  Razmišljam, da bi šla na Šmarno goro. Enkrat v bližnji prihodnosti. To je zame skorajda Triglav in se bojim, da mi bo nekje na pol poti zelo žal.

 79. zogca said

  Ali pa Toško čelo. Čeprav, mogoče bo najbolje, če grem z avtom do Slavkovega doma. 😉

 80. Emilijan said

  Slavkov dom je super destinacija, Katarina naprej peške takisto.

  Ampak prisežem, da Šmarna gora ni nič manj fajn. Edina njena slabost je preobljudenost ob koncu tedna.

 81. zogca said

  Če boste na preobljudeni Šmarni gori ta konec tedna zagledali eno punčaro v Kickerskah, ki diha na škrge, sem to ziher jaz. 😉 Velika planina je super v primerjavi s Šmarno goro, res. Razen tisti del pod sedežnico (midve sva šli peš), ki je strm, je vse drugo položno. Šmarno goro imam pa jaz v spominu kot eno hudo strmino.

 82. zogca said

  Bi bilo tole zame?

  http://www.mojvideo.com/video-pohod-na-nanos/9f0b36daa1dfc1705825

  Koliko je te hoje? Ne sme je biti preveč. 😉

 83. zogca said

  Oglejte si še fotografije na Pikinem blogu.

  http://besede-s-piko.blogspot.com/

 84. pika said

  “Bi bilo tole zame?”

  Menim, da ne v tej fazi. Prišla bi, ne dvomim, ampak ne bi več uživala in potem spet ne bi šla. Kakšna mala turica. Sem ti predlagala Roglo in potem do Lovrenških jezer. Ali od vrha Pohorja do Areha. Skoraj sama ravnina. Morda še do slapa Šumika. Tudi Logarska dolina,po kateri je lepa pot in malo do slapa Rinke … In to je to. Nekaj malega, Žogca. Ti pa kar Nanos. In Šmarna ni strmina. Pa naj drugi povedo. Sama nisem takšen izkušen “hribolazec”.

 85. zogca said

  To sem v mislih že sprejela, ampak bi počakala kakšen teden ali dva, da bo liste že rumeno in rdeče. Videla sem fotografije teh jezer, jo je bilo listje v predfazi odpadanja in so bile fantastične. To hočem.

  Za Nanos sem vprašala, ker je kakor planota in nisem pričakovala hudih strmin. Če so, seveda odpade. 😉

  Sem ti predlagala Roglo in potem do Lovrenških jezer.

 86. Emilijan said

  Priporoča se pohod na Blegoš, ali pa na Lubnik nad Škofjo Loko, če imaš pa čas, se zategneš za 2 dni na Pohorje, kjer imaš zelo izi sprehode po planoti – čudovito Črno jezero, pa pohod na Tri kralje in druge reči.

 87. zogca said

  Na mariborski konec bom pa šla enkrat jeseni, je že domenjeno. 😉

 88. Lynx said

  Za Nanos sem vprašala, ker je kakor planota in nisem pričakovala hudih strmin.

  Odvisno katero pot izbereš. Po najbolj strmi imaš kako uro hoje, po položni pa okoli dve. Skratka, nič posebnega.

 89. zogca said

  Tole je tudi luštno.

  http://www.rtvslo.si/tureavanture/planinski-izlet/pohod-ki-razkrije-posebnosti-bistriskega-pohorja/210989

  Predvidevam ne naporno.

 90. dolgcajt said

  Na Veliki planini so samo krave ženskega spola. Kje si našla bika, ki je skočil na kravo?

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: