Žogca v ofsajdu

In nič več v pričakovanju sodniške piščalke

Kdaj je otrok premalo in kdaj preveč?

Posted by zogca na junij 21, 2009

Na mojem najljubšem forumu se je razvnela debata o tem, kaj je sebično in kaj ne. Napisali (mogoče bi bilo pravilneje napisale) smo že skoraj dvesto sporočil in še vedno se nismo uspeli dogovoriti, ali so sebični tisti, ki imajo raje manj otrok, da sebi in otrokom lahko nudijo več, ali pa je morebiti sebično to, da rodiš celo četico otrok, katerim ne moreš ponuditi ne svoje sobe ne kakršnegakoli drugega plačljivega razkošja.

Je sebično, da na svet ne spraviš kakšnega bitja več zato, ker želiš sebi in otrokom, ki so že rojeni, ponuditi več in boljše? Ali pa je sebično govoriti, da se morajo otroci odreči temu ali onemu, ker si ti sam želiš še enega več? So res tisti, ki imajo manj otrok, materialisti? So tisti, ki imajo več otrok, kot si jih finančno lahko privoščijo, egoisti, ki jih ne zanima, kakšno ceno za uresničenje njihove želje po veliki družini plačujejo tisti, katerim naj bi družina bila pravzaprav namenjena?

Kdaj je otrok premalo in kdaj preveč?

Advertisements

291 komentarjev to “Kdaj je otrok premalo in kdaj preveč?”

 1. klara said

  Sem videla, ja. Noro.
  Sama imam dva otroka in ti povem, da sem vesela, ker sta lahko vsaka v svoji sobi. Zakaj? Ker si vsak želi svoj kotiček in svoj mir. Zelo sta radi skupaj in ko si to zaželita, to tudi storita. Ko si gresta na jetra, sta vsaka v svoji sobi. in smo vsi zadovoljni.

  kar se pa financ tiče, pa res ne razumem tistih, ki zagovarjajo večje število otrok. Jaz imam dve, pa vam povem, da zajemam sapo, ko prihajajo položnice … Šola, prehrana, tabori, šola v naravi, plesne, balet, šport … Pa sta samo dve. Kaj, če bi jih bilo več? Potem vsega tega ne bi mogle početi. Ko ju vprašam, kaj od naštetega naslednje leto ne bosta počeli, je odgovor vedno: mami, vsee bi še rada obiskovala! ne morem se odločiti, česa ne bi.
  Kaj pa zdaj?

  Najboljši so pa komentarji, da jih je bilo včasih tudi po 10 v eni sobi … Mislim. Včasih tudi ni bilo pralnega stroja, danes pa mislim, da ni gospodinjstva, ki bi bilo brez.

  Eh … Sto ljudi sto čudi.

 2. trnovčanka said

  Kakšna ljubka fotka 🙂 Če odstraniš prve nogice z leve dobiš našo družinsko idilo 🙂

  Glede teme zagovarjam mnenje, da imej toliko otrok, kot si jih lahko privoščiš. In seveda toliko kot si jih želiš. Kaj je sebično? Mogoče so bili sebični moji tastari, ker sva v 120 kvadratov velikem stanovanju z bratom imela skupno sobo. Res da veliko sobo, ampak v najstniških letih to sploh ni fino. Ni čudno, da jo je moj brat pri 19ih popihal na svoje. Mi imamo že načrt predelave stanovanja, ki vključuje dve sobi. Malo manjši – ampak bosta dve. Nov družinski član pa ni v planu.

 3. zogca said

  Jaz, če sem iskrena, niti ne razumem te želje po “imeti še”. Že res, da jaz otrok še nimam, ampak se mi zdi, da mi bo že eden zelo naporen, da mogoče bi drugega še stisnila skozi, potem bi pa možu že zagotovo rekla, da je dovolj. In sem tudi mnenja, da ne samo, da je denar omejen in seveda ga pade na vsakega otroka manj, če jih je preveč, je omejen tudi čas in pozornost, ki ga vsakemu posameznemu lahko nameniš. Mogoče jaz malo izhajam tudi iz tega, da sem edinka in se mi je to zdelo blazno luštno.

 4. zogca said

  Aha, komentar številka tri je bil namenjen Klari, ker vmes se je pojavila še Trnovčanka. 😉

 5. zogca said

  Totalno ljubka. Jo imam že vsaj dve leti na računalniku. Nekako se čutila, da mi bo nekega dne prišla prav in danes mi je res. 😉

  Kakšna ljubka fotka.

 6. zogca said

  Pohvaljeni, ker potem ste bili vsi na pedikuri. 😉

  Če odstraniš prve nogice z leve dobiš našo družinsko idilo.

 7. trnovčanka said

  Pohvaljeni, ker potem ste bili vsi na pedikuri. 😉

  😆 Haha, mami je bila pa res pred kratkim. To je meni absolutni must pred poletjem. Ubistvu edini kozmetični špas, ki se ga grem poleg frizerja. Bom šla pa kmalu tudi na masažo stopal, ker ni lepšega dela pedikure, kot je tista masaža na koncu.

  Teme na monu pa nisem mogla do konca prebrat. Preveč lajanja. 😉

 8. trnovčanka said

  če jih je preveč, je omejen tudi čas in pozornost, ki ga vsakemu posameznemu lahko nameniš

  Veš kaj je meni najbolj grozno? Da v družinah, kjer so več kot trije otroci avtomatično začne najstarejši špilat varuško. Ker starši nikakor ne zmorejo popedenat vseh otrok.

 9. zogca said

  Jaz tudi še moram, ampak ne vem, kako bom utegnila pred toplicami. Saj grem lahko pa tam. Imam toliko drugih stvari jutri in pojutrišnjim, da … Ampak šment, ravno jutri, ko grem k zdravnici, sem že naročena, pa nič od alergije, ampak samo sledi mehurjev od prejšnjega tedna. Kot nalašč. V torek pa grem za oči, nove leče potrebujem. Aja, pa še kregati se moram iti za očala, ki jih imajo že mesec dni. Mesec dni sem brez očal. Je to sploh humano? Še toliko moram narediti, da … Ni pa fletno, če nisi lepo spedikiran. Drugače je tudi pri meni frizer prvi must, drugi pa nega obraza.

  To je meni absolutni must pred poletjem.

 10. trnovčanka said

  Žogca rabi en dober planer. Ker je čisto preveč raztreščena na vse konce.

 11. zogca said

  O tem sem se pa jaz že kregala na MON-u. Je bila ena takšna tema kot je ta. Da to ni res. Da je to za otroke dobro, ker se naučijo odgovornosti. Da jim to samo koristi. Mi pa to z odgovornostjo nekako ni jasno oziroma mi ni jasno sporočilo, ki ga tako pošlješ. Otrokom poveš, da si lahko omislijo otroka, rihtali ga bodo pa drugi? Poznam več primerov in zanimivo, v vseh primerih so to bili starejši bratje. Razlika 8 let, 14 let in 17 let. Vsi trije so praktično spravili gor svoje sestrice. Za enega res lahko rečem, da je zato postal bolj odgovoren, je super odgovoren oče svojim otrokom, drugi beži od otrok kot hudič od križa, torej jih nima, tretji pa je pri prvi ženski naredil dva in se zanju ne briga preveč, pri drugi ženski enega in se zanj sploh ne briga, zdaj pa pri tretji ženski čaka četrtega. Skratka …

  Veš kaj je meni najbolj grozno? Da v družinah, kjer so več kot trije otroci avtomatično začne najstarejši špilat varuško. Ker starši nikakor ne zmorejo popedenat vseh otrok.

 12. zogca said

  Jutri. Delam. Grem k zdravnici. Se grem kregat za očala. Nazaj delat. Na koncert.

  Pojutrišnjim. Grem k oftamologu. Delam, delam, delam, delam, delam, po potrebi se grem znova kregat za očala, delam, delam, delam. V sredo zjutraj se spakiram in grem.

  Žogca rabi en dober planer. Ker je čisto preveč raztreščena na vse konce.

 13. trnovčanka said

  Poznam fanta, ki je star 10 let, ima dva mlajša brata in eno sestrico in je staršem PREPOVEDAL imeti še kakšnega otroka. Pravi, da jih ima zadosti 😆

 14. trnovčanka said

  Saj res jutri je nothing compares 2 you 🙂

 15. webmaher said

  Kam greš, pa si me kaj vprašala če lahko :mrgreen:

 16. webmaher said

  Trnovčanka a greš tut :mrgreen:

 17. trnovčanka said

  Ne, jaz sem ta mesec že izkoristila bonus za pohajkovanje v večernih urah. Bi šla v torek na Josipo, če bi ga še imela.

 18. Gaia said

  Nikoli ne razmišljam o družini drugače kot skozi sliko polne hiše obrazov; obrazov za mizo, kjer vsi govorimo drug preko drugega, se smejimo, starejši odpirajo mlajšim kozarec z marmelado, oče reže kruh nekje za pultom, mama pripravlja stekleničko za najmlajšega… življenje… »Kdo ima čas, da pelje danes Matijo na nogomet?«; »Ne pozabi danes barvice, Anja; boš si jih morala spet sposoditi …«; »Srce, kupi danes maslo; spet ga je zmanjkalo«…

  Ni moja zgodba. Vedno mi bo žal za to. A življenje ni vedno in v vsem v naših rokah.

  Želela bi si veliko družino; nekoč otroke in vnuke za mizo; smeh, pogovore, toplino, dotike… seveda je vse to lahko v majhni družini tudi, kjer je samo en, dva otroka. A danes so otroci postali projekti staršev. Ne vedno, a velikokrat. Imajo obveznosti, pravila, naloge v urnikih, razdelanih do zadnje ure dneva; a zelo malo otroške spontanosti, razigranosti, norčavosti… Otrokom vsajamo želje, ne samo starši, tudi televizija, okolje, še preden se jih zavedajo. Nimajo več svojih želja, ker jim uresničimo vse, še preden si kaj v resnici zaželijo. In predvsem zaslužijo. Včasih samo zaradi tega, da ne bodo drugačni od drugih. Potiskamo jih v vzorce sodobne družbe, namesto da bi jih izoblikovali v samozavestne in samostojne osebe, sposobne preživeti v tem svetu in polno živeti svoje življenje. Gibanje je potrebno, igra je potrebna… A mora biti gibanje res igranje tenisa? Mora biti ples res balet, kjer že šestletnice govorijo, da so »predebele«. Mora biti glasba igranje klavirja v glasbeni šoli? Ali je lahko samo družina, zbrana zvečer za mizo, ob prepevanju pesmic, čeprav otroških? Odnos do glasbe, do vsega lepega, do zdravega življenja, do gibanja… mora biti to vse v nekih institucijah, kjer uvajajo v vse te lepote življenja tujci? Saj vem; kdaj imam pa čas? Morda z družbo, ki bi ponudila krajši delovni čas za tiste, ki to želijo… ne vem, vedno so načini. A seveda to ne pomeni, da ima vsak otrok svojo sobo, svoj računalnik, svojo televizijo, telefon, itd.. Je vse to res potrebno? Kam vse to vodi? Družina je prva v življenju človeka, ki ga socializira. Družina mu da občutek za druge, sočutje, empatijo do drugih, znanje prilagajanja… a mi? Vzgajamo individualiste, ki vidijo samo sebe, ki niso sposobni preseči »jaz«, ko gre za sočloveka… ne, ne govorim o tem, da je individualizem negativen; govorim o tistemu nezdravem, egoističnem individualizmu, ki človeka oropa v veliki meri sposobnosti živeti ali sobivati z drugimi. V življenju smo vedno sami in hkrati vedno z drugimi. Obojega se moramo naučiti. Biti samozavestni in biti razumevajoči, človeški. Menim, da je velika družina, z mavrico otrok, ki so vsi zase osebnosti, vsi drugačni, a hkrati vsi naši, nekaj najlepšega, kar lahko damo svojemu otroku. Vsem našim otrokom.

  Fotografija… super; topla, nežna…

 19. zogca said

  Mali mi je že všeč. 😉

  Poznam fanta, ki je star 10 let, ima dva mlajša brata in eno sestrico in je staršem PREPOVEDAL imeti še kakšnega otroka. Pravi, da jih ima zadosti.

 20. zogca said

  Zdaj sem na pumpi vprašala. Karte so še. 44 evrov. Nisem kupila, bom jutri, ker če se slučajno kaj zaplete v službi … Ne, saj se ne bo, ne sme se.

  Saj res jutri je nothing compares 2 you.

 21. zogca said

  Bi šla jaz tudi, a ni časa.

  Bi šla v torek na Josipo, če bi ga še imela.

 22. vlatka said

  žogca,

  samo, da te pozdravim, pa da pozdravim mojo simpatijo: webmahra… 😀 😀

  A gledaš fuzbal? 😀 😀

 23. zogca said

  Kje je fuzbal?

  Vračam pozdrave.

  A gledaš fuzbal?

 24. zogca said

  Jaz pa ravno obratno. Vesela sem, da to ni moja zgodba. Ne maram okoli sebe prevelike gneče, ne maram, da se nenehno nekaj dogaja, nekaj govori, rada imam svoj mir. Mogoče prav zato, ker sem ga tudi imela in sem se nanj navadila. Jaz sem imela vedno najraje vsak prvi torek v mesecu, ko so šli starši na abonma in sem bila od sedmih do skoraj polnoči sama doma. To je bilo meni nekaj najlepšega na svetu.

  Nikoli ne razmišljam o družini drugače kot skozi sliko polne hiše obrazov; obrazov za mizo, kjer vsi govorimo drug preko drugega, se smejimo, starejši odpirajo mlajšim kozarec z marmelado, oče reže kruh nekje za pultom, mama pripravlja stekleničko za najmlajšega… življenje… »Kdo ima čas, da pelje danes Matijo na nogomet?«; »Ne pozabi danes barvice, Anja; boš si jih morala spet sposoditi …«; »Srce, kupi danes maslo; spet ga je zmanjkalo«…

  Ni moja zgodba. Vedno mi bo žal za to.

 25. vlatka said

  žogca,

  očitno me je webmaher nategnil, hehe… 😀 😀 On je rekel, da je neki fuzbal med Brazilci in Iatlijani, hehe 😆 😆

 26. zogca said

  Tudi meni se to zdi. Ko kdaj poslušam, kakšne obveznosti ima vse otrok, ki niti v šolo še ni dobro zakorakal, se začnem kar držati za glavo. Balet, pevski zbor, verouk, karate. Štiri obveznosti za enega otroka??? Samo v petek je frej.

  A danes so otroci postali projekti staršev.

 27. maxi said

  Koliko otrok na m2? Hm…

  No, saj se hecam, saj ni bila mišljena takšna definicija. Ali pač?
  No, v glavnem dotaknimo se sebičnosti. Mi smo na 80 m2 – 3 člani družine, torej jaz in moja dva klinca. Imam dva otroka, kar je za eno mamo kar precejšen zalogaj in imam tudi (približno) dovolj m2. Zgleda, kot, da nisem sebična?
  Ooo, ja pa sem, želim si namreč še več km2 (hišo) in nič več otrok.

  Teme na monu pa nisem mogla do konca prebrat. Preveč lajanja. 😉

  Iz istega razloga je nisem brala tudi jaz, zadeva začne nekje po četrtem postu postajat prav naporna.

 28. maxi said

  Ooo, ja pa sem, želim si namreč še več km2 (hišo) in nič več otrok.

  Ups…km2=m2. Tolk pa spet nisem sebična…hehe

 29. zogca said

  Saj lahko, da je, samo jaz ne vem.

  Imaš en mejl, v katerem te hvalim. 😉

  On je rekel, da je neki fuzbal med Brazilci in Iatlijani, hehe.

 30. zogca said

  Jaz pa ne želim iti v hišo, ampak mi je očitno hiša usojeno in menda precej kmalu bom v hiši. Predvidevam, da bo v hišo hotel on. Molim, da bo hiša v Ljubljani in blizu bencinske pumpe. :mrgreen:

  Ooo, ja pa sem, želim si namreč še več km2 (hišo) in nič več otrok.

 31. maxi said

  Jaz pa ne želim iti v hišo, ampak mi je očitno hiša usojeno in menda precej kmalu bom v hiši.

  Ma jaz sem že brez zvezd, skoraj prepričana, da bom enkrat v hiši.

 32. zogca said

  Jaz sem se v petek zvečer, saj je bil petek, informirala še na enem koncu, zelo dobrem koncu, in odkar sem slišala, kar sem slišala sem čisto hepi in mirna. Ta hiša, to je nepomembno. On je pomemben. In je ženska povedala vse enako kot tisti dve prej. Vse identično. Samo en otrok več je v njeni zgodi. Očitno ga bo on hotel, jaz pa mu bom ustregla. Kdaj bo prvi otrok, so vse tri povedale identično. Me imate lahko za noro, ampak jaz verjamem. Že tretja je povedala povsem isto.

 33. vlatka said

  žogca,

  bom pogledala. 😀 😀

  P.S.

  Na, pa je webmaher izginil 😦

 34. maxi said

  hehe…..daj naredi reklamo in izdaj ime, da testiramo še drugi. 🙂

 35. maxi said

  žogca,

  bom pogledala. 😀 😀

  Vlatka, no dej še men kaj lepga scopraj. 🙂

 36. zogca said

  Ni bila Vlatka tista, ki je scoprala moje petkovo veselje. Je pa res, da je ta gospa govorila skoraj identične stvari kot Vlatka. Če vse govorijo isto, potem mora biti tako. S tem, da je Vlatka še poznala mojo zgodbo, ta ženska pa pojma ni imela o ničemer, nič ji nisem povedala, pa mi je samo zrecitirala.

  Številko imaš na mejlu, Maxi.

 37. vlatka said

  žogca,

  potem je tudi ta ženska kul… 😀 😀 ,

  ampak spomni se, nisem vedela vse zgodbe, ko sem ti napovedala, kako in kaj in vse ostalo.

  Vedela sem samo nekaj osebnih težav… 😉

 38. vlatka said

  maxi,

  naj ti da žogca moj mail… 😀

 39. maxi said

  naj ti da žogca moj mail… 😀

  Ti bom dala, naj da Žogca mail….vsake toliko dobim tvoj mail s kašnimi spami. 😛

 40. vlatka said

  maxi,

  moj mail s spami? 😉

 41. zogca said

  Vlatka, nisem jaz tebe hotela črtiti, daleč od tega. To sem napisala zato, da ne bi kdo pomislil, da sem jaz vplivala na koga, da mi govori, kar mi govori. Tista ženska v petek ni vedela nič, nič. In prvo, kar je rekla, je bilo: “On se bo vrnil.” Jaz ji sem povedala, da je kdaj odšel, da sem sploh kdaj bila z njim, nič od nič od nič. Rekli mi je, da bova tako zelo srečna, da si jaz tega danes niti predstavljati ne morem.

 42. maxi said

  maxi,

  moj mail s spami? 😉

  Yp, verižni maili so zame vsi spami. :mrgreen:
  Ti pošljem zdaj mail, pa preveri svoj adresar, boš vidla, da me imaš not. 🙂

 43. zogca said

  Komu dam zdaj čigav mejl? Vlatki Maxijin ali Maxi Vlatkin? Dogovorita se. 😉

 44. webmaher said

  Maxi ti kr jazt povem…ne obremenjevat Vlatke preveč 😆

 45. webmaher said

  maxi piši mi na webmaherAFNAyahoo.com :mrgreen:

 46. zogca said

  Astrologija, vedeževalstvo, jasnovidnost – zgodba vedno ista. Ljudje, ki se med seboj ne poznajo. No way they can all be wrong.

 47. maxi said

  maxi piši mi na webmaherAFNAyahoo.com :mrgreen:

  Web…hehe 😛

 48. webmaher said

  kdor hitro pomaga 2X pomaga :mrgreen:

 49. maxi said

  kdor hitro pomaga 2X pomaga :mrgreen:

  Ma a se je slišalo kot klic na pomoč? hehe…ne rabim jaz v bistvu nobene pomoči. Sem sama seb zadost. :mrgreen:

  😆

 50. zogca said

  A še koga tako zelo zebe? Kaj jaz delam v kratkih rokavih in še krajši kiklici pri toliko stopinjah??? Uhelj me boli.

 51. zogca said

  Nimaš tiča, Maxi.

  Sem sama seb zadost.

 52. webmaher said

  se opravičujem Maxi, kdor hitro vedežuje in jasno vidi v zvezde sem mislil 😆

 53. webmaher said

  Žogca mam višek toplotne energije čeprav mam tut jaz kratke rokave in hlače 😆

 54. vlatka said

  webmaher,

  a ti lahko jaz?

 55. vlatka said

  žogca,

  ja, saj sem razumela. Torej je potrdila moja videnja in jaz potrjujem njena videnja. Saj sem rekla, da je dobra. 😀

 56. vlatka said

  maxi,

  te imam not, se pa nisem spomnila od kdaj te imam not 😆 😆 , no, zdaj vem… Super si!!

 57. vlatka said

  žogca,

  vse je v redu. Vse pod kontrolo. Še webmaher. Ooo, kok je lušen ta fant… 😳 😳

 58. vlatka said

  webmaher,

  a ti jaz lahko? Pišem na wafnajuhej?

 59. vlatka said

  žogca,

  ker te imamo radi, in ker ti maš nas rada…, ampak res: kot sem ti rekla: srečan boš še pa še….

 60. vlatka said

  webmaher,

  kdor hitro pomaga 2X pomaga,

  to je pa res. 🙂

 61. vlatka said

  **Moram priznati, da ko pridem na to stran, se vedno nasmejem. Z vami in s srčkom.*

 62. zogca said

  Je luštno tukaj, kajne?

 63. zogca said

  Jaz sem preverila, preden sem jo šla spraševat. In na več koncih jo zelo hvalijo, da vse zadene.

  Saj sem rekla, da je dobra.

 64. zogca said

  Kje se je izgubila Maxi? V prihodnosti?

 65. maxi said

  te imam not, se pa nisem spomnila od kdaj te imam not 😆 😆 , no, zdaj vem… Super si!!

  Hvala enako, Vlatka! 🙂

 66. zogca said

  A sta že coprali?

 67. maxi said

  Kje se je izgubila Maxi? V prihodnosti?

  Ne še, čist mal še manjka…da me prihodnost zajame 😆

 68. maxi said

  A sta že coprali?

  Coprnice skoz copramo. 😛

 69. zogca said

  Jaz sem zdaj čisto mirna. Luštno se bom imela, potovala, delala, se zabavala in počakala. Upam, da bo on do takrat obnovil svoje znanje prve pomoči, če slučajno padem skupaj, ko ga bom zagledala. ❗ On je namreč tako zelo lep.

 70. Tana said

  očitno me je webmaher nategnil, hehe…

  web, to pa ni lepo… samo da ne bo posledic, potem zna bit hudič… 😀

  Jaz pa ravno obratno. Vesela sem, da to ni moja zgodba.

  Enako, tudi jaz, Žogca. Midve pa sva res kar nekako na enaki valovni dolžini. Nikoli si nisem želela ne vem kako velike družine. Največ dva otročka, no imam pa enega. Sicer res, da ni več otroček, ha, ha, ha…. je že prav odrasel fant, tako da več pa ne… 😉

  Coprnice skoz copramo. 😛

  Ko pa zacopramo, pol je pa hudič!

 71. vlatka said

  žogca,

  ja, saj res: coprnice skoz copramo.

  P.S.

  Mi lahko zaupaš, kako daš v okvirček – te ponovitve oz. citate? Jaz o tem pojma nimam. 😦 😦

 72. vlatka said

  Tana,

  tudi ti si super. že vidim.

  🙂 🙂

 73. vlatka said

  žogca,

  ampak res, ti imaš tukaj samo čudovite ljudi. 😀 😀

 74. webmaher said

  Tana ne biti žleht, Vlatko na suh že nisem, tko da merki kaj citiraš 😆

 75. zogca said

  Vlatka, napišeš, kar želiš napisati, potem pa skopiraš kodo nad okencem, in sicer kodo blockquote, celo, z oklepaji, spodaj pa nalimaš tisti tekst, ki ga citiraš. Saj se mogoče bere malo komplicirano, ampak ko to dvakrat, trikrat narediš, je čisto easy.

 76. webmaher said

  Hvala Vlatka, saj me ni treba tok hvalit 😆

 77. zogca said

  Vidiš, jaz bi enega, ampak bom menda imela dva. Tako se po novem govoriti. Predvidevam, da ga bom on hotel. Meni je eden čisto dovolj. Jaz imam rada mir in vem, da ga tudi z enim otrokom ni prav veliko, če bi pa imela tri, štiri, verjetno nikoli več ne bi slišala tišine. To mi ne ustreza.

  Nikoli si nisem želela ne vem kako velike družine. Največ dva otročka, no imam pa enega.

 78. webmaher said

  Žogca prvi bo fantek, pol pa še hčerkica 😆

 79. Tana said

  Tana,

  tudi ti si super. že vidim.

  Vlatka, hvala. Odkar sem na Žogcinem blogu te redno berem. In moram rečt, da si ti ena krasna ženska, skratka “super plus”.

  Tana ne biti žleht, Vlatko na suh že nisem, tko da merki kaj citiraš 😆

  web, nič nisem žleht…kar je res je res, človek mora biti previden, ker nikoli ne veš, posledice pa to, kaj ti čem razlagat, saj veš … saj veš 😉

 80. zogca said

  Nisem vprašala. Mene je samo zanimalo, čigava bosta. Saj je bilo iz zgodbe jasno, čigava, ampak sam to pri meni nekaj šteje. Okej, če zgoraj sprejemajo glasbene želje, bi jaz dva fantka, ampak mi je pa v resnici vseeno. Vlatka je takrat videla fantka.

  Žogca prvi bo fantek, pol pa še hčerkica.

 81. webmaher said

  Tana tudi tebe nebi na suh, če ne verjameš kr Vlatko vprašej 😉

 82. Tana said

  žogca,

  ampak res, ti imaš tukaj samo čudovite ljudi. 😀 😀

  Vlatka, ta pravi se vedno skup najdemo, saj veš kako pravijo “isti TIČI skup letajo”. Imaš pa ti na tvojem blogu tudi polno krasnih ljudi. Vsaj kolikor jaz uspem izluščiti.

 83. vlatka said

  žogca,

  preveč komplicirano za moje preproste možgančke… 😀

 84. vlatka said

  webmaher,

  jaz bi te pa kar domov peljala…. 🙂 🙂

 85. Tana said

  Tana tudi tebe nebi na suh, če ne verjameš kr Vlatko vprašej 😉

  Saj vem web, ti si pravi maher, in veš da na suh ni dober. 😉 Še kaj drugega ne, ne pa ….

 86. vlatka said

  webmaher,

  pa saj si jasnoviden. Res bo prvi fantek, drugi pa deklica. 😀 😀

 87. Tana said

  webmaher,

  jaz bi te pa kar domov peljala…. 🙂 🙂

  Vlatka, zdaj se pa morava zmet, katera ga bo odpeljala. 😉

 88. vlatka said

  Tana,

  **79**

  ej, sem se prav nasmejala.
  Ja, res si krasna.
  Hvala Ti.

 89. webmaher said

  Vlatka pravi:preveč komplicirano za moje preproste možgančke… 😆

  ne Vlatka, nič ni zakomplicirano, samo dons je že mal pozno, jutri bo boljše :mrgreen:

 90. Tana said

  webmaher,

  jaz bi te pa kar domov peljala…. 🙂 🙂

  Vlatka, zdaj se pa morava zmenit, katera ga bo odpeljala. 😉

 91. vlatka said

  webmaher,

  **81**,

  ja, naj me kar vpraša. 😀

 92. vlatka said

  Tana,

  **82**,

  o, ja, imam. Same super ljudi. In jih imam tudi rada.
  Ene isebno poznam, druge pa ne, a res je. Vsi so okej. 🙂

  No, pustimo izjeme, ki so zelo redke.

  Sicer so mi pa vsi dragoceni, saj me učijo….

 93. vlatka said

  Tana,

  **87**

  Ni problema. Enkrat jaz, drugič ti, bo že webmaher povedal.. 😉

 94. webmaher said

  u dons mi pa zvezde odlično kažejo kaj Vlatka 😆
  Tana a ti bi me kar 2X :mrgreen:

 95. zogca said

  Se tepeta za Weba? :mrgreen:

 96. vlatka said

  webmaher,

  **89**

  a se mi vidi, da sem vse popoldne do večera kopala na njivi in presajala?
  Imaš prav. Jutri bo bolje. 😀

  Hvala. Srce si.

 97. vlatka said

  webmaher,

  jaz mislim, da si TI zvezda večera. 😳

 98. vlatka said

  žogca,

  **95**

  o, to pa ne. Mi se lahko zmenimo – vsi skupaj. 😀

 99. Tana said

  Tana a ti bi me kar 2X :mrgreen:

  Očitno ima že hudič prste vmes. Sicer pa boljše 2 x, kot 0 x.

 100. webmaher said

  Pridna si Vlatka, jaz mam pa višek plevela na vrtu 😳

 101. zogca said

  Vedno je zvezda večera tisti moški, ki se sam najde med nami ženskami. 😉

 102. Tana said

  Se tepeta za Weba? :mrgreen:

  Saj midve z Vlatko se lahko zmeniva enkrat ena, drugič druga, lahko se tudi tepeva… nič ne pomaga. Saj se ve, Web ostane pri Žogci. 😉

 103. vlatka said

  webmaher,

  jaz sem ga danes – uzput – tudi izkoreninjala…, a pridem tudi k tebi? 😀 😀

 104. zogca said

  Tana, ne morem jaz imeti Weba, če sem zaljubljena v princa. To se ne spodobi. Lahko pa podpišem, da je Web en super prijazen mladenič in sem prav vesela, da zahaja na moj blog. Pa upam, da ga kdaj tudi osebno spoznam.

 105. vlatka said

  žogca,

  ne, ne, Web je vedno CAR, ti jaz povem…, ker vidim. In saj veš, da vidim.

 106. vlatka said

  Tana,

  pa kaj si tudi ti jasnovidna?

  **Web ostane pri žogci**

 107. webmaher said

  Vlatka pravi: jaz mislim, da si TI zvezda večera. 😳

  Hvala Vlatka, res ne pomnim, kdaj sta se nazadnje dve pripadnici nežnejšega spola zanimali zame istočasno :mrgreen:
  Tana glede številk imaš popolnoma prav 😆

 108. zogca said

  Blažen med ženami.

 109. vlatka said

  žogca,

  eno je biti zaljubljen, drugo je pa ljubezen. To moraš ločiti. 😉

 110. vlatka said

  webmaher,

  saj sem rekla Tani, da bi te kar domov peljala 😀

 111. vlatka said

  žogca,

  in blagor ženski, ki ga bo imela, ali ga ima 😉

 112. zogca said

  Zakaj ločiti? Jaz sem oboje, in ljubim in zaljubljena sem. Ampak v istega.

 113. webmaher said

  Aha Vlatka, že slišim en helikopter v bližini 😆
  Tana a ti bi mene kr posojala 😆
  Žogca zdej mam pa res višek toplotne energije in ti jo že pošiljam 😆

 114. maxi said

  eno je biti zaljubljen, drugo je pa ljubezen. To moraš ločiti. 😉

  tole podpišem Vlatka.

 115. Tana said

  žogca,

  eno je biti zaljubljen, drugo je pa ljubezen. To moraš ločiti. 😉

  Vlatka tako resnično, da bolj ne more biti.

 116. zogca said

  Kaj je danes s helikopterji? Tudi nad nami je en letel zelo nizko, ko sem šla na pumpo.

 117. maxi said

  Web, nocoj smo te pa obkrožile…a? 🙂

 118. zogca said

  Maxi is back. 😉

 119. webmaher said

  Maxi saj paše, pa še dons ko ni ravno preveč vroče 😆

 120. vlatka said

  žogca,

  to je zelo dobro, tudi jaz sem: zaljubljena in ljubim. To je najboljša kombinacija.

  P.S.
  No, trenutno sem zaljubljana v Weba, ker se dogaja tukaj. Popoldne sem bila v enega drugega, s katerim sva bila na kofeju. In istoćasno sem v mojega Grisona, ki ga ljubim z vsem mojim srcem. Saj sem ga čakala 25 let, pomisli!! Veš kakšna ljubezen je to? Ja, ja, veš…. 🙂

 121. zogca said

  Prevroče? Mene kar zebe. In še uhelj ter pol grla me boli.

 122. vlatka said

  Webmaher,

  ja, dobro slišiš. samo, da še pristane 🙂

 123. maxi said

  Maxi saj paše, pa še dons ko ni ravno preveč vroče 😆

  Kako je bilo na:

 124. vlatka said

  maxi,

  **114**

  ja, saj je dejansko tako.

 125. Tana said

  Tana a ti bi mene kr posojala 😆

  Što se mora nije teško, ha,ha, ha

  tole podpišem Vlatka.

  Maxi, midve pa enake misli ob isti ure. Coprnice smo že začele svoj ples… web hudo se ti piše.

 126. vlatka said

  Tana,

  **115**,

  saj vem. Imam dolgoletne izkušnje. Hvala. 🙂

 127. vlatka said

  žogca,

  **116**,

  morda sem šla jaz takrat po Weba 😀 😀

 128. maxi said

  Mene kar zebe. In še uhelj ter pol grla me boli.

  Propolis je najboljši za grlo.

 129. maxi said

  Maxi, midve pa enake misli ob isti ure. Coprnice smo že začele svoj ples… web hudo se ti piše.

  Tana 😉

 130. vlatka said

  Tana,

  **125**,

  a nismo najboljše?

  Coprnice, mislim… 😀 😀

 131. vlatka said

  Web,

  saj lahko krajšam tvoje ime?

  Kje si se zgubu? 😉

 132. zogca said

  Saj ni to grlo kot grlo. Mislim je grlo, ampak … To je tako od ušesa pa do grla. Že pozimi me je dvakrat po dan ali dva bolelo, takrat sem bila ziher, da imam raka. Jaz sem malo hipohonderja. Bo minilo. 😉

  Propolis je najboljši za grlo.

 133. webmaher said

  Tana, šta se to mora pa nije više JNA…evo Vlatka mi že maha s helikopterja 😆
  in Tana, čarovnice sploh niso hudobne tko, da… navalite :mrgreen:

 134. vlatka said

  Tana,

  ti si čisto zacoprala Weba 😦 😦 in je pobegnil, ma ja, saj pride nazaj, ne imej slabe vesti 😀

 135. vlatka said

  žogca,

  ti si unikat.

  S tabo je vse v najlepšem redu. Zapomni si to. ja?

 136. webmaher said

  Maxi za grlo je domač šnops, sam ta prav cajt ga morš vzet…če bi bil jaz Žogcin sosed ona nikoli ne bi bla bolna 😆

 137. vlatka said

  Web in jaz – hkrati na liniji 😀 😀

 138. vlatka said

  Web,

  ja, a se misliš povzpeti al’ kaj? 😉

 139. zogca said

  Coprnice? Se spomnite objave s starega bloga, ko smo tudi coprale na noč čarovnic in nacoprale 400 komentarjev. Ženske smo bile takrat čisto divje. Moških se nekako ne spomnim, ali so sploh bili.

 140. webmaher said

  Vlatka kam naj pa pobegnem saj sem blažen med vami 😆
  odkar sem brez službe se mi to ni zgodilo že celo desetletje 😆

 141. zogca said

  Vem, saj pravim, hipohonder.

  S tabo je vse v najlepšem redu.

 142. vlatka said

  web,

  jaz to vem, da žogca ne bi bila nikoli bolna, če bi ti bl njen sosed, samo ona tega ne ve… 😉

 143. webmaher said

  Žogca nič te jaz ne bi opijal, sam pozdravil bi te in to brez škodljivih tablet 😆
  Sicer pa vidiš, kaj pravi Vlatka-Vlatka Hvala 😉

 144. zogca said

  Bi me s šnopsom opijal ali kaj?

  Maxi za grlo je domač šnops, sam ta prav cajt ga morš vzet…če bi bil jaz Žogcin sosed ona nikoli ne bi bla bolna.

 145. webmaher said

  Žogca danes je pa Dan očetov…
  Na Vlatka pa nisem jaz povzpetniški, čeprou tole dons je res uživancija..še delat sem pozabil 😆

 146. vlatka said

  Web,

  no, viš…, kaj si pa trošil čas v službi? Brez službe bi bil, pa bi bil glavni.

  Ma itak si CAR. 🙂

 147. zogca said

  A lahko raje dobim kakšnega soseda, ki me bo zalagal s kokakolo? :mrgreen:

 148. maxi said

  Coprnice? Se spomnite objave s starega bloga, ko smo tudi coprale na noč čarovnic in nacoprale 400 komentarjev. Ženske smo bile takrat čisto divje. Moških se nekako ne spomnim, ali so sploh bili.

  spomnem, ja… 😉

 149. Tana said

  Vlatka: a nismo najboljše?

  Coprnice, mislim… 😀 😀

  Pa valjda, to se vidi še iz helikopterja.

  <Tana, šta se to mora pa nije više JNA…evo Vlatka mi že maha s helikopterja 😆
  in Tana, čarovnice sploh niso hudobne tko, da… navalite :mrgreen:

  pa nije… samo tolko, da se zna…ne nismo hudobne, nič bat, ne bomo ti nič hudega naredile… že prihajamo….

 150. zogca said

  Nisem vedela.

  Nisem šla k očetu. 😦

  Žogca danes je pa Dan očetov…

 151. vlatka said

  Web,

  a sem rekla, da si povzpetniški? Pa vseeno sem ziher, da se rad vzpenjaš 😆 😆 😆 😉

 152. StaneP said

  Nikoli ne razmišljam o družini drugače kot skozi sliko polne hiše obrazov; obrazov za mizo, kjer vsi govorimo drug preko drugega, se smejimo, starejši odpirajo mlajšim kozarec z marmelado, oče reže kruh nekje za pultom, mama pripravlja stekleničko za najmlajšega… življenje… »Kdo ima čas, da pelje danes Matijo na nogomet?«; »Ne pozabi danes barvice, Anja; boš si jih morala spet sposoditi …«; »Srce, kupi danes maslo; spet ga je zmanjkalo«…

  Ni moja zgodba. Vedno mi bo žal za to. A življenje ni vedno in v vsem v naših rokah.

  Moje srce se popolnoma strinja z Gaio, razum pa z ostalimi. Žal kot Gaina ni, tudi moja ni.
  Osebno menim, da ljudje delamo čisto prevelike projekte iz otrok in jim je to na koncu bistveno večje breme, kot pa ena soba in/ali en krožek premalo!!
  Ljudje smo pozabili živeti, se smejati in biti srečni, biti zadovoljni z malim… To nas bo uničilo, zahodno “civilizacijo”. Pehanje za… Čim že? Še večjim avtom, še večjo hišo, še bolj oddaljenim dopustom… In mislimo, da je največja nesreča to, da si trije otroci delijo en računalnik!? Japajade!

  Ljudje božji, razvajenost je največje zlo! Če svpjemu otroku želite dobro, ga morate v otroštvu navaditi na to, da praktično nič na tem svetu ni samo posebi umevno. Naj se nauči deliti stvari, organizirati življenje, sprejeti nemogoče in ne biti zafrustriran zato.

  Če bi moral oz. lahko izbiral med skromnim življenjem v materialnem smislu, vendar s srečo v očeh mojih ljdi za domačo mizo, ter med bogastvom z hladnimi odnosi, brez smeha … Takoj in brez pomisleka vzamem prvo! Takoj!

 153. zogca said

  Dobro je bilo takrat. Bomo letos za noč čarovnic ponovile.

  spomnem, ja…

 154. webmaher said

  jaja Vlatka po stopnicah, eno po eno 😆

 155. vlatka said

  tana,

  ampak zares: kaj misliš, bi naredil web, če bi se znašle mi trije, štirje pred njim? 😉

  Jaz mislim, da bi nas povabil na kavo 😀 😀

 156. maxi said

  A lahko raje dobim kakšnega soseda, ki me bo zalagal s kokakolo? :mrgreen:

  Jaz bi pa enga črnga s temnimi učkami, lepga in prijaznega, skoz voljnega….je lahk kamot brez cole….he he

 157. Tana said

  A lahko raje dobim kakšnega soseda, ki me bo zalagal s kokakolo? :mrgreen:

  Kaj boš s takšnim sosedom, saj kokakole ne piješ, več. Ali pač?

 158. webmaher said

  poglejte 143 in 144 komentar pa to je čarovnija 😆
  Žogci sem odgovoril predno je vprašala 😆 😆 😆

 159. maxi said

  Tana čawči.

 160. vlatka said

  Web,

  ja ja, pos topnicah 😉 😉 Saj vem. 😀 😆

 161. webmaher said

  Saj bi tut Koka Kolo dobila Žogca…v razumnih količinah seve…sploh pa ko bi bil fuzbal 😆

 162. zogca said

  Že res, ampak kot sem jaz napisala na forumu, ko je ena pisala o tem, da otrok pač mora razumeti, da ne more dobiti vsega, kar si zaželi. A mami pa ni treba razumeti, da ne more imeti pet otrok, če jih pet ne more preživljati?

  Ljudje božji, razvajenost je največje zlo!

 163. Tana said

  poglejte 143 in 144 komentar pa to je čarovnija 😆
  Žogci sem odgovoril predno je vprašala 😆 😆 😆

  web, vse jasno, vse jasno, bo še Vlatka svoje povedala 😆

  tako, da grem kar spat…

  lep večer še naprej

 164. maxi said

  poglejte 143 in 144 komentar pa to je čarovnija 😆
  Žogci sem odgovoril predno je vprašala 😆 😆 😆

  😆 pa res 😆

 165. vlatka said

  web,

  samo zato, ker sem jaz tukaj 😀 😀

 166. zogca said

  Samo impotenten ne sme biti, a ne? 😉

  Jaz bi pa enga črnga s temnimi učkami, lepga in prijaznega, skoz voljnega….je lahk kamot brez cole….he he

 167. webmaher said

  Tana lahko noč 😆
  Vlatka saj nisem čarovnik kaj 😆

 168. maxi said

  Samo impotenten ne sme biti, a ne? 😉

  Edini pogoj :mrgreen:

 169. zogca said

  Ne bi bilo slabo, da me vnaprej obveščaš o tekmah. Si videl, da danes sploh nisem vedela, kaj se dogaja?

  sploh pa ko bi bil fuzbal

 170. zogca said

  Sanjaj nas. 😉

  tako, da grem kar spat…

  lep večer še naprej

 171. zogca said

  :mrgreen:

  Edini pogoj.

 172. webmaher said

  Boš obveščana zdaj sproti, čeprav tale Pokal Konfederacij ni ravno nekaj…jutri se začne tenis Wimbledon in prvič bomo imel dva moška in dve ženski v glavnem turnirju…Vlatka bo kdo videl drugi krog 😆

 173. webmaher said

  Maxi a triXXX na dan bi blo v redu 😆

 174. maxi said

  Maxi a triXXX na dan bi blo v redu 😆

  Kupim :mrgreen: 😆

 175. webmaher said

  Pa maš dost časa 😆

 176. maxi said

  Mislim polnoč je ura, jaz pa jem. 😎
  Ma ne morem it še lačna od hrane spat. :mrgreen:

 177. webmaher said

  lačna pa res ne moreš 😆

 178. maxi said

  Pa maš dost časa 😆

  Mah, to se skombinira….s sosedom pa sploh, lahk vskoči takoj. 😆

 179. zogca said

  Web, nisem gledala Wimbledona, odkar ni več Borisa, Steffi in Stefana. Oj, ti lepi časi.

 180. webmaher said

  Ja saj sem jaz včasih tut veliko raje gledal..zdaj samo še ornk zanimive dvoboje..upam, da bom ujel jutri kakšno našo tekmo….škoda ko zdej ne bo Nadala…če Federer spet zmaga bo prišel tudi na vodilno mesto ATPja…sicer mi je pa največ živcev požrl “naš” Goran Ivaniševič leta 2001, ko je z wild card v svojem zadnem nastopu zmagal…to je pa bla usoda…

 181. maxi said

  škoda ko zdej ne bo Nadala…če Federer spet zmaga bo prišel tudi na vodilno mesto

  Škoda???…Jaz sem fan Federer-ja, tako da pazi kaj govoriš 😕

  😛

 182. zogca said

  Jup, pa Gorana sem tudi gledala. To pa sem. In tudi tisto, kakšen sprejem so mu naredili v Splitu.

 183. vlatka said

  Web,

  **167**,

  pa mislim, da si 😀

 184. webmaher said

  Maxi merki, drgač ne bonič s 3XXX 😆
  Saj sem jaz tut Fedru privoščil tale Pariz, ker to je bila res zadnja njegova šansa..prav tako pa mu zdej privoščim še tale Wimbledon, da bo spet prvi…zdaj je res največji vseh časov in prav je tako, saj bolj kompletnega igralca od njega še ni bilo…
  za Nadala pa navijam samo zato ker je borec in ker za njega ni izgubljene točke…tko sem jaz vedno igral pa čeprav je bil na drugi strani nasprotnik 100X bolj podkovan…

 185. vlatka said

  Web,

  **172**,

  obstaja možnost… 😀 😀

 186. vlatka said

  maxi,

  **176**,
  saj je praktićno že jutro, dober tek. 😀

 187. zogca said

  A otrok pa nocoj ne bo nihče delal???

 188. vlatka said

  web, maxi & co,

  še dobro, da ne gledam tenisa.,… 😀 😀

  sem raje na njivi 😀 😀

 189. vlatka said

  žogca,

  nocoj ja, ne pa sedaj 😛

 190. maxi said

  Saj sem jaz tut Fedru privoščil tale Pariz, ker to je bila res zadnja njegova šansa..prav tako pa mu zdej privoščim še tale Wimbledon, da bo spet prvi…zdaj je res največji vseh časov in prav je tako, saj bolj kompletnega igralca od njega še ni bilo…
  za Nadala pa navijam samo zato ker je borec in ker za njega ni izgubljene točke…tko sem jaz vedno igral pa čeprav je bil na drugi strani nasprotnik 100X bolj podkovan…

  Tako kot si napisal zmago si v kompletu zasluži Federer, iskreno. Nadal je borec, to drži … in drži tudi to, da njegov čas šele prihaja. Torej se bo imel še priložnost vnovčit.
  Jaz imam poseben respect do Federeja predvsem zato, ker je CAR v igri, miren, tih, brez izpadov. To med športniki najbolj spoštujem.

  Si igral?… Ne igraš več?

 191. webmaher said

  ja ja Vlatka seveda možnost vedno obstaja, sam kulk procentna 😆
  Vlatka na kerem področju pa lohka čaram pa da bo kaj efekta 😆
  Žogca s kero naj pa delam otroke pa da bojo obvezno fuzbalerji 😆

 192. zogca said

  Tega recepta pa ne poznam.

  Žogca s kero naj pa delam otroke pa da bojo obvezno fuzbalerji.

 193. vlatka said

  web,

  tako ene 12 %. Je dovolj? 😉

  Da čaraš, mi piši na mail, ne morem tukaj javno učiti, saj mi potem lahko “prevzamejo” šolo 😀 😀

 194. webmaher said

  Maxi, no ja, tut Fedru je letos enkrat mislimda v Ameriki počil živec in je šel lopar na koščke..sicer pa ni kaj je res Kralj…jaz sem rekreativno igral in sem se vse sam naučil..ko sem bil majhen ni blo sploh teniških klubov oz. je blo še bolj drago kot pa je to danes..če bi se še enkrat rodil bi bil zihr profesionalni igralec…sem pa zato žogo brcal po cele dneve 😆

 195. vlatka said

  žogca,

  jasno kot na dlani: če hoče web delat oroke fuzbalerje, mora jih delat z žogco… 😀 😀 , a ne Web?

 196. vlatka said

  web,

  pa saj ti nisi toliko star, no… 😉
  A žogco si brcal? Jaz pa frnikule igrala… 😀 😀

 197. maxi said

  maxi,

  **176**,
  saj je praktićno že jutro, dober tek. 😀

  Vlatka 😉

  Ps: Imam jutr dopust, pa si lahk privoščim kasnej še pozni zajtrk. 🙂

 198. webmaher said

  Vlatka a ti bi me res učila čirule čarule 😆
  Me boš izvežbala za športne stave in poker :mrgreen:
  Žogca recept poznaš, sam je rezerviran aneda 😆

 199. webmaher said

  Maxi si hotla Vlatki napisat, da si lohka privoščiš petelinji zajtrk

 200. vlatka said

  maxi,

  edno pravilno. Ti kar uživaj. 😀

 201. webmaher said

  Vlatka, star, star 😆 saj frnikule sem tut jaz igral, kadar nisem žoge brcal 😆

 202. vlatka said

  Web,

  te bom naučila. Saj je za druge lažje…Sploh poker. To je miselna igra, da boš vedel. 🙂 🙂

 203. maxi said

  Maxi, no ja, tut Fedru je letos enkrat mislimda v Ameriki počil živec in je šel lopar na koščke..sicer pa ni kaj je res Kralj…

  Enkrat ni nobenkrat. 😛

  jaz sem rekreativno igral in sem se vse sam naučil..ko sem bil majhen ni blo sploh teniških klubov oz. je blo še bolj drago kot pa je to danes..če bi se še enkrat rodil bi bil zihr profesionalni igralec…

  Odlično! Jaz svojih športnih vrlin ne bi nič spreminjala v profesionalne veščine, bi pa s tenisom začela veliko prej, če bi bilo po moje.

 204. vlatka said

  web,

  no, viš, pol pa veš…, kako s frnikulami… 😀 😀

 205. zogca said

  Ti si s svojo postavo lahko privoščiš vse. 😉

  Imam jutr dopust, pa si lahk privoščim kasnej še pozni zajtrk.

 206. webmaher said

  aha poker je miselna igra in na dolgi rok sva midva zmagovalca aneda Vlatka 😆
  Žogca poker ni igra na srečo, da te ne bi kdo kdaj zavedel 😆

 207. maxi said

  Maxi si hotla Vlatki napisat, da si lohka privoščiš petelinji zajtrk

  uuf, da bi bil še petelinji fruštik zjutraj….to bi bilo življenje… 🙂 😆

 208. zogca said

  Pokra ne znam, mi je pa žal, da nimam več druščine za tarok. Včasih smo ga igrali pred blokom, je bilo luštno.

 209. zogca said

  Ker nisem gledala filma … A to pomeni seks?

  uuf, da bi bil še petelinji fruštik zjutraj….to bi bilo življenje…

 210. vlatka said

  Web,

  itak, da sva, pa žogca tega ne ve…. 😉

 211. vlatka said

  maxi,

  vse si lahko privoščiš, kar te potegne…. 🙂

 212. webmaher said

  Maxi sej zdej se bom spet mal aktiviral…dva loparja mi je ravno zadnjič kolega na novo napel, žogc mam pa tok v omari da ni res 😆
  vedno ko grem v Hervisa sam zijam na koncu pa kupim teniške žogce, da ne grem praznih rok…mislim da imam ene 12 paketov 😆

 213. vlatka said

  žogca,

  a veš, da tarok kar obvladam? Pa sem ga igrala samo ene parkrat…, hehe, saj veš ono: neumen kmet ima debel krompir 😀 😀 , in potem so mislili, da jih zavajam 😀

 214. zogca said

  Jaz sem še vedno za tarok.

 215. maxi said

  Ker nisem gledala filma … A to pomeni seks?

  Saj, da to veš ne rabiš filma gledat. :mrgreen:

 216. zogca said

  Potem potrebujeva samo še dva.

  a veš, da tarok kar obvladam?

 217. webmaher said

  Žogca taroka sam jaz tut preigral še pa še..včasih so šle cele noči 😆

 218. vlatka said

  web,

  pa žogce ta prave pa le nimaš, sicer bi vedno zmagoval 😉

 219. vlatka said

  Web,

  kaj pa briškola in trešet, pa to… ? 😉

 220. webmaher said

  ja Vlatka res je 😦
  briškola in trešet pa nimam pojma-to je bolj primorska zadeva…

 221. zogca said

  Znam samo tarok in nekaj, čemur je moja mama govorila tabliči, pa ne vem, kaj to je po slovensko.

 222. maxi said

  vse si lahko privoščiš, kar te potegne…. 🙂

  Ne gre vse čez Vlatka….glava blokira… 🙂

 223. vlatka said

  Web,

  ja, saj vem. No, morda jo boš pa le imel. Kdo bi vedel? Morda jaz? 😉

  Jaz te bom naučila briškule in trešeta, ti pa mene kaj drugega, a velja? 😉

 224. maxi said

  vedno ko grem v Hervisa sam zijam na koncu pa kupim teniške žogce, da ne grem praznih rok…mislim da imam ene 12 paketov 😆

  😆 faca…. he he

 225. vlatka said

  maxi,

  ja, to pa verjamem. Včasih je vsega preveč, a ne?

  Ej, povej mi, tako na uho: a ni web en res simpatičen dečko? Ma ne okol govort… 😀

 226. webmaher said

  jaz sem igral samo še remi, šnops, ajnc…ampak tarok sem pa znal že pri 4 letih in sem ga res preigral še pa še 😆

 227. vlatka said

  maxi,

  **224**

  ma kaki faca, gorenjc 😀 😀 😛 😛

 228. vlatka said

  web,

  remi znam, šnops je enako briškoli 😀 , taroka se bova učila skupaj…Ups…me ga boš naučil, jaz pa tebe čarovnij 😉

  velja?

 229. maxi said

  Ej, povej mi, tako na uho: a ni web en res simpatičen dečko? Ma ne okol govort… 😀

  Vlatki nA uho: simpatičen sogovornik, zelo…viš, tu imaš ti prednosti…ker vidiš mal dlje in globlje 🙂 😉

 230. zogca said

  To pomeni, da dela. 😉

  glava blokira…

 231. maxi said

  ma kaki faca, gorenjc 😀 😀 😛 😛

  hehe, mi bi rekli savinjčan… 😆

  Ps: Zdaj pa grem tudi jaz – Lahko noč vsem.

 232. zogca said

  Zdi se mi, da ga hočeš nocoj oženit. 😆

  Ej, povej mi, tako na uho: a ni web en res simpatičen dečko? Ma ne okol govort…

 233. vlatka said

  maxi,

  če bi bila malo mlajša, ti povem, da mi ne bi ušel…, bi bil kar moj. Meni je en kokolo. In v resnici je to dečko in pol. samo ne okol govort….

 234. maxi said

  Zdi se mi, da ga hočeš nocoj oženit. 😆

  Ja, ja… 😀

 235. zogca said

  Glej, da boš nocoj sanjala mene. Ne njega. Kot poje Miller v tisti pesmici.

  Lahko noč vsem.

 236. vlatka said

  maxi,

  prva liga si, tudi ti.
  Imej lepo noč. 🙂 🙂

 237. webmaher said

  ja ja Gorenjc, škrt da to ni res bežte od mene 😆
  Vlatka zmenjeno, nekega lepega dne me bo Žogca pripeljala do tebe pol gremo pa v eno sedmico 😆

 238. vlatka said

  žogca,

  **232**

  ja, seveda. Pa ne nocoj. Včeraj.

  😀 😀

 239. webmaher said

  za lahko noč Vlatki, Maxi in Žogci ter vsem ki že spijo pa so bili danes tu porque te vas 😉

 240. vlatka said

  Web,

  zmenjeno. Naše pupe so pa pobegnile. 😦 😦

 241. vlatka said

  Web,

  hvala.

  se čujemo več k’sno.

  Enako želim vsem dekletom, posebno gostiteljici.

  Objem za vse 🙂 🙂

 242. webmaher said

  jap je treba mal v horizontalo, jaz bom še mal delal itak bom spal do 11 ure 😆

 243. vlatka said

  web,

  jaz pa do desete. Standart. 😀 😀

  Delal? Kaj boš delal?

  Tudi jaz bom še malo delala…., zmedo na mojih straneh 😀 😀

  Če pa greš nina nana, in ko greš, ap lepo nočko želim. 🙂

 244. zogca said

  Jup, gremo malo ajat.

  Če kdo ne ve, koga bi sanjal nocoj, naj sanja mene. 😉

 245. vlatka said

  P.S.

  In vsem na tej strani. 🙂 🙂

 246. vlatka said

  žogca,

  bom mislila nate. Pa tudi na Weba. Pa na Tano. Pa na maxi. Na vse, ker ste res eni ful krasni ljudje in vas imam rada, čepav vas ne poznam osebno.

  In to resno mislim.

  Vsem vam želim vse lepo. 🙂

 247. zogca said

  Mene boš spoznala. Ko bom poleti na vašem koncu, enkrat avgusta, gotovo pridem na kofe. 😉

 248. vlatka said

  žogca,

  seveda prideš. Vedno DOBRODOŠLA. 🙂 🙂

  Z ljubeznijo do tebe, lepo nočko ti želim. Ker te mam rada. 🙂

 249. zogca said

  Pravočasno se bom najavila. Bom nekaj dni menda v Piranu in takrat se bom gotovo oglasila. Bova čvekali, dokler ne dobiva musklfibra na jeziki. 😉 Tudi jaz imam rada tebe. 😉

 250. vlatka said

  žogca,

  in to je to: morje, se spomniš? 😉

  Ja, bova čvekali. Se že fu veselim.

  Zdaj pa res grem. sem čisto hin. 😀

 251. Lynx said

  A danes so otroci postali projekti staršev. Ne vedno, a velikokrat. Imajo obveznosti, pravila, naloge v urnikih, razdelanih do zadnje ure dneva; a zelo malo otroške spontanosti, razigranosti, norčavosti… Otrokom vsajamo želje, ne samo starši, tudi televizija, okolje, še preden se jih zavedajo. Nimajo več svojih želja, ker jim uresničimo vse, še preden si kaj v resnici zaželijo. In predvsem zaslužijo. Včasih samo zaradi tega, da ne bodo drugačni od drugih. Potiskamo jih v vzorce sodobne družbe, namesto da bi jih izoblikovali v samozavestne in samostojne osebe, sposobne preživeti v tem svetu in polno živeti svoje življenje. Gibanje je potrebno, igra je potrebna… A mora biti gibanje res igranje tenisa? Mora biti ples res balet, kjer že šestletnice govorijo, da so »predebele«. Mora biti glasba igranje klavirja v glasbeni šoli? Ali je lahko samo družina, zbrana zvečer za mizo, ob prepevanju pesmic, čeprav otroških? Odnos do glasbe, do vsega lepega, do zdravega življenja, do gibanja… mora biti to vse v nekih institucijah, kjer uvajajo v vse te lepote življenja tujci? Saj vem; kdaj imam pa čas? Morda z družbo, ki bi ponudila krajši delovni čas za tiste, ki to želijo… ne vem, vedno so načini. A seveda to ne pomeni, da ima vsak otrok svojo sobo, svoj računalnik, svojo televizijo, telefon, itd.. Je vse to res potrebno? Kam vse to vodi? Družina je prva v življenju človeka, ki ga socializira. Družina mu da občutek za druge, sočutje, empatijo do drugih, znanje prilagajanja… a mi? Vzgajamo individualiste, ki vidijo samo sebe, ki niso sposobni preseči »jaz«, ko gre za sočloveka… ne, ne govorim o tem, da je individualizem negativen; govorim o tistemu nezdravem, egoističnem individualizmu, ki človeka oropa v veliki meri sposobnosti živeti ali sobivati z drugimi. V življenju smo vedno sami in hkrati vedno z drugimi. Obojega se moramo naučiti. Biti samozavestni in biti razumevajoči, človeški. Menim, da je velika družina, z mavrico otrok, ki so vsi zase osebnosti, vsi drugačni, a hkrati vsi naši, nekaj najlepšega, kar lahko damo svojemu otroku. Vsem našim otrokom.

  Veliko resnice je v napisanem. Skoraj nimam kaj dodati.
  Današnja družba vspodbuja tekmovalnost in posledično brezobzirnost, egoizem in pohlep.
  Sem slišal starše, ki so dejali, da želijo da se njihov otrok “znajde” v življenju. In ni bila mišljena le pozitivna iznajdljivost, ampak tudi tista brezkompromisna, moralno sporna.

  Je sebično, da na svet ne spraviš kakšnega bitja več zato, ker želiš sebi in otrokom, ki so že rojeni, ponuditi več in boljše?

  Vprašanje je, kaj je več in bolje. Od viška včasih boli glava.
  Lepo je, če je človek samozavesten in se ceni, vendar mislim, da tega ne dosežeš tako, da otroku vcepiš občutek, da se cel svet vrti okoli njega.

 252. zogca said

  Prevelike skromnosti in pohlevnosti mu jaz tudi ne bi želela vcepljati, kajti potem bodo hodili po njem vsi, ki bodo imeli pet minut časa.

  Lepo je, če je človek samozavesten in se ceni, vendar mislim, da tega ne dosežeš tako, da otroku vcepiš občutek, da se cel svet vrti okoli njega.

 253. Lynx said

  Prevelike skromnosti in pohlevnosti mu jaz tudi ne bi želela vcepljati, kajti potem bodo hodili po njem vsi, ki bodo imeli pet minut časa.

  To je pa druga skrajnost.

 254. StaneP said

  Vse je vprašanje vrednot. Kaj je že to? Razvajenčki, ki si ne pustijo “srati” po glavi v bistvu celo življenje serjejo po glavi drugim… Saj smatrajo za “sranje” po njihovi glavi že sklepanje čisto enostavnih kompromisov, organiziranost itd
  Otroci, ki gor zrastejo v velikih družinah so praviloma tolerantnejši do okolja in njihova socialna razvitost je večja. Ravno tako čutnost in sočutnost, brez misli, da so sami prikrajšani če nudijo drugim in tisti trenutek ne dobijo povračila.

  Seveda si vsi želimo omoočiti svojim otrokom čim boljši materialni standard, toda hec je ravno v temu, da čim več je materialnih dobrin, tem manj je ponavadi človečnosti. Seveda ne moremo vsega polarizirati 100%. Obstajajo za mene popolnoma neodgovorni starši, kjer že trije ali štirje živijo v baraki, ona je pa zopet noseča, on brez službe… In potem na TV, pomagajte! S čim? S kastracijo ali sterilizacijo?

  Po drugi strani je pa tudi dosti tistih, kjer se živi v velikih stanovanjih ali hišah brez topline. Kjer vse rešuje samo denar in imajo že vse, kar bo šele v jutrišnjih reklamah. Ah reklame in potrošništvo. Kako težko je to preseči.

  Recite karkoli, vendar življenje ni potica in še manj pravljica. Na to kruto vendar življensko dejstvo so bistveno boljše pripravljeni tisti, ki so si že v mladosti morali kaj izboriti ( npr prostor v skupni sobi ) in čemu odreči ( npr zadnji Barbiki ).

  Ljudje, ki so odraščali in živeli brez pomanjkanja so sicer čisto ok in nikakor ni z njimi nič narobe, vendar na samotni otok grem 100x rajši z nekom, ki se zna, zmore in hoče boriti. In če bi imel možnost izbirati med dvema popolnoma identičnima ženskama, ki se ločita samo v “bogatiji”, nedvomno vzamem brez premisleka tisto skromnejšo.
  Ne zato, ker je neumna ali poceni! Ne, ne! Zato, ker stoji realno na tleh… In bo lahko čudovita princeska.
  Princeski na zrnu graha pa tako nič ne bo nikoli dovolj dobro, saj je v življenju vedno tako, da kar koli že imaš ( materialno ali nematerialno ), vedno se najdejo še boljši. Popolnoma isto velja seveda za oba spola.

  Kvadratni metri ne vplivajo na nič realnega oz. na nič resnično pomembnega v smislu vrednot oz. kvalitet človeških karakterjev. Vplivajo samo na udobje!

  Udobje in hedonizem sta čisto fajn stvari, ki jih imam tudi sam rad, dokler si jih omogočam sam in jih ne pričakujem od drugih, kot samo po sebi umevna dejstva.

  Slej kot prej vsakdo kdaj v življenju pade. Takrat se pokaže iz kakšnega testa je.
  Ali naučimo otroke nečimernosti, samovšečnosti, nekritičnosti, egoizma, pragmatičnosti… Prav, toda kako in s čim jih bomo tolažili, ko jim bo en ravno tako “lušten” osebek sral po glavi, oni ga bodo pa imeli radi?
  Ali naj jih naučimo zraven še preračunljivosti, da si bodo avtomatsko izbirali takšne ljudi, ki so “drugačni”, da jim bodo lahko mirno srali po glavi. Ali je to res v redu, da lahko boli srce ali denarnica 100 drugih, samo mene ne?

  Kaj bo pa potem, ko bomo vsi sami preračunljivci in egoisti? Koga bomo pa potem nategovali in izkoriščali?

  In kaj ima z vsem tem velikost stanovanja?

 255. cija said

  Stane, življenje v revščini še ne zagotavlja nobenih karakternih prednosti. Tak človek se, namesto, da bi se boril, lahko tudi samo v nedogled pritožuje, kako je drugim bolje postlano, kot njemu. Po drugi strani pa nikjer ne piše, da bo nekdo, ki je odrastel brez pomanjkanja, kronično nezadovoljen z vsem, kar ga obdaja.
  Tale tvoj sestavek je pač prototip mišljenja: tisti, ki so bogati, so slabi po karakterju, ta revnim pa ni kaj očitat.
  Ti bi verjetno res izbral za partnerko revnejšo od obeh, ki bi bile na razpolago, ampak še zdaleč ne zato, ker pričakuješ, da bo boljša po karakterju.

 256. StaneP said

  Cija, nisem pisal o revščini. Pisal sem o skromnosti. In sigurno sem mislil na boljši karakter pri hipotetičnemu izbiranju. To sem celo posebej poudaril… Sem pa tudi napisal, da te besede seveda ne veljajo 100%. To mislim, da je itak logično. Statistično gledano je zelo veliko resnice ( saj jaz jo vidim ) v mojem postu.

 257. StaneP said

  Ti bi verjetno res izbral za partnerko revnejšo od obeh, ki bi bile na razpolago, ampak še zdaleč ne zato, ker pričakuješ, da bo boljša po karakterju.

  Zakaj pa potem?

 258. Spider said

  Stane, tvoj pogled je idealistično-cankarijanski. Od kod ti dieja, da so ljudje, ki so odraščali v skromnih razmerah, apriori skromni, polni človečnosti in drugih pozitivnih vsebin?

 259. StaneP said

  Od kod ti dieja, da so ljudje, ki so odraščali v skromnih razmerah, apriori skromni, polni človečnosti in drugih pozitivnih vsebin?

  Iz prakse… Pavšalno sodeč…

 260. Tana said

  Prevelike skromnosti in pohlevnosti mu jaz tudi ne bi želela vcepljati, kajti potem bodo hodili po njem vsi, ki bodo imeli pet minut časa.

  Se strinjam Žogca. Ja skromnost do prave mere. Pohlevnost nikakor ne. In je tudi mojemu sinu nikoli nisem vcepljala (pohlevnosti, zakaj le?), kakor tudi ne njegov ati. Vedno sem ga učila in vzgajala v duhu, da je lahko ponosen na to kdo je in kaj je, da je enkraten in vse naj… Tako kot vsaka mama, kot vsak starš, ali vsaj večina.
  Moj sin je imel in ima še danes vse, kar je pač v okvirih današnjega – sodobnega časa (saj smo v 21. stoletju). Velikokrat več, kot je potreboval in potrebuje. Pa čeprav je odraščal v ločeni družini, kjer je imel na obeh straneh vse, je danes krasen človek, samostojen, skratka enkraten in samo upam, da bo takšen tudi ostal. Sem pa prepričana, da bo. Je pravi prijatelj, v vseh pogledih, tako z mano kot z atijem. Takšnega otroka si lahko samo želi vsak starš. Mislim, da je s tem vse povedano. Tako teorije o tem, da če otroku daš vse in preveč, da to ni dobro ne vzdržijo. Vsaj v našem primeru ne. In tudi veliko drugih družin poznam, tako enostarševskih kot “normalnih” ki svojim otrokom nudijo vse in preveč in so o.k., da bolj ne morejo biti.

  Ja pa še to moram povedati, imel je (in še vedno ima) dve sobi, eno pri meni in eno pri atiju, sedaj pa še tretjo, v kateri živi s svojim dekletom in pridno študira.

 261. Tana said

  Vse je vprašanje vrednot. Kaj je že to? Razvajenčki, ki si ne pustijo “srati” po glavi v bistvu celo življenje serjejo po glavi drugim… Saj smatrajo za “sranje” po njihovi glavi že sklepanje čisto enostavnih kompromisov, organiziranost itd

  Stane, ne vem, kako imaš ti urejeno, mi je pa zelo žal, če se ti kaj takega dogaja? Upam, da ne.

  Moj sin ima veliko, veliko vrednot. Po glavi si pa res ne pusti srati. In prav je tako! In zakaj naj bi si? Tudi jaz si ne.
  Sklepamo pa kompromise, kadar menimo, da je tako prav. Vsi trije. Ja.

 262. Tana said

  Tale tvoj sestavek je pač prototip mišljenja: tisti, ki so bogati, so slabi po karakterju, ta revnim pa ni kaj očitat.

  Podpišem Cija.
  In vidiš to me pri ljudeh najbolj razjezi, ki so takšnega mišljenja, in enostavno pač tiste, ki so premožnejši oz. bolj situirani, ki niso pohlevni in ki si ne pustijo srati po glavi okarakterizirajo “kot slabe”. Bedno, da bolj bedno ne more biti. Jaz ljudi nikoli ne delim na revne in bogate, na take in drugačne. Velja samo kakšen človek si. Ni važno si bel, rdeč, lev, desen….

 263. StaneP said

  mi je pa zelo žal, če se ti kaj takega dogaja? Upam, da ne.

  Se mi je ja.

  In vidiš to me pri ljudeh najbolj razjezi, ki so takšnega mišljenja, in enostavno pač tiste, ki so premožnejši oz. bolj situirani, ki niso pohlevni in ki si ne pustijo srati po glavi okarakterizirajo “kot slabe”.

  Če si tukaj mislila mene, potem se moram branit, ker kaj takšnega jaz nisem napisal!
  Srati po glavi si tudi jaz ne pustim, pohleven nisem, reven tudi ne, izhajam pa iz skromnega okolja, ja. Zatorej se mi zdi kar poznam oba svetova.

  Ljudi pa tudi sam sodim vedno popolnoma individualno. Ne po barvi, ne po pedigreju, ne po denarju… Izključno samo po srcu! To je edino kar šteje! In nekaj podobnega sem tudi napisal… Seveda pa vsakdo razume kot njemu ustreza.

 264. Tana said

  Otroci, ki gor zrastejo v velikih družinah so praviloma tolerantnejši do okolja in njihova socialna razvitost je večja. Ravno tako čutnost in sočutnost, brez misli, da so sami prikrajšani če nudijo drugim in tisti trenutek ne dobijo povračila.

  Moj je edinec, socialna razvitost, čutnost in sočutnost pri njem je ogromna. Veliko nudi drugim in se ne čuti zato prikrajšanega. Je prostovoljec, vsako leto najmanj 14 dni preživi z in pomaga hendikepiranim osebam.
  Mislim, da ni potrebno nič več dodati.

  Mater sem se razpištolila, take stvari me pogrejejo, da …. vse to nakladanje brez vsakih argumentov, brez vsake osnove. In kar tako v nič dajati nekoga, zato, ker pač je edinec in ker nekaj ima.
  Mah, brez veze. Stane si me pa razočaral s temi tvojimi pogledi.

 265. StaneP said

  Jaz se že dolgo ne opravičujem več za tisto kar imam (materialno gledano) in ravno tako tudi ne za moja mnenja. Jezi me pa, če se me trga iz konteksta ali tako površno oz. pristransko prebere, kot si me očitno danes ti Tana. Zaboga nikjer in nikdar nisem napisal, da je svet črnobel in da so bogati slabi in revni dobri. Tudi sam nisem ravno revček, a potem pljuvam sam po sebi?
  Od kje pa mešaš svojega otroka sedaj v to? Madonca ženske, pa kaj vam je?

 266. Tana said

  Stane, ne nič nisem trgala iz konteksta. Še enkrat preberi. Nič ne mešam svojega otroka. Samo branim ga.
  Opravičevat pa se ni potrebno, vsaj meni ne. Le zakaj neki.
  Ti si napisal svoje mnenje in videnje, jaz pa svoje poglede na napisano. In podala svoje argumente. To je to, in nič več.

 267. zogca said

  To, ali je nekdo borben, pa nima nobene zveze s tem, ali je razvajen ali ne. To ima zveze s karakterjem, ne z razvajenostjo.

  Ljudje, ki so odraščali in živeli brez pomanjkanja so sicer čisto ok in nikakor ni z njimi nič narobe, vendar na samotni otok grem 100x rajši z nekom, ki se zna, zmore in hoče boriti.

 268. Tana said

  Ljudje, ki so odraščali in živeli brez pomanjkanja so sicer čisto ok in nikakor ni z njimi nič narobe, vendar na samotni otok grem 100x rajši z nekom, ki se zna, zmore in hoče boriti.

  Ne sicer… SO (SMO) o.k.

  kaj pa imaš ti in vsak posameznik rajši je pa stvar vsakega posameznika. To pa ja. Vsak ima

 269. zogca said

  Ne verjamem. Tudi na MON-u se zagovarja teorija, da več kot je otrok, bolj kot je družina revna, bolj se imajo radi in lepše so vzgojeni. Tega preprosto ne kupim.

  Seveda si vsi želimo omoočiti svojim otrokom čim boljši materialni standard, toda hec je ravno v temu, da čim več je materialnih dobrin, tem manj je ponavadi človečnosti.

 270. Tana said

  Žogca, zopet sva na isti valovni… Samo maxi še manjka ;), pa Vlatka

 271. zogca said

  Popišem.

  Stane, življenje v revščini še ne zagotavlja nobenih karakternih prednosti.

 272. zogca said

  In ravno takšna bi ga znala izkoristiti, da pride ven iz blata.

  Ti bi verjetno res izbral za partnerko revnejšo od obeh, ki bi bile na razpolago, ampak še zdaleč ne zato, ker pričakuješ, da bo boljša po karakterju.

 273. Tana said

  da več kot je otrok, bolj kot je družina revna, bolj se imajo radi in lepše so vzgojeni. Tega preprosto ne kupim.

  Tudi jaz ne. In me zato tisti, ki tako razmišljajo in celo o tem na tak način govorijo … vržejo iz tira. Pa sem sicer zelo mirna. Danes pa mi je pritisk narasel na 200.

 274. StaneP said

  Eh, eh… Obesite se na pol mojega stavka in dodaste kar nekaj iz MON-a, ter nato slepo zagovarjate svojo plat resnice. V bistvu ste ve dosti bolj udarile mimo, kot sem jaz v kateremkoli postu, ki sem ga napisal do sedaj. Ne samo, da vehementno trdite kar mislite. To je sicer lepo in prav, saj tudi sam zagovarjam stališče, da ima človek pravico povedati kar meni, toda že nekaj časa opažam dobesedno fanatičnost.

  Jaz nisem nikjer pisal TRDITEV! Vsaj pri najbolj trdih izjavah ne. Uporabljal sem besede kot so: praviloma, dosti, ponavadi… Iz tega naredite izključujoče trditve. Tudi prav.
  res pa ne znam govoriti tako, da nič ne povem oz. nočem govoriti tako, kot menim, da bo poželo največ odobravanja. To preprosto nisem jaz.

  Še vedno pa trdim, da bolj škodi preveč dobrega, kot premalo dobrega. V takšnem ali drugačnem smislu, če se seveda strinjamo, da ni vse prav kar se nam zazdi. Osebno se mi pa zdi absurdno vedno znova razlagati, da takšne trditve ne veljajo črno belo, ker je to tako logično, kot je dejstvo da je sedaj noč in da bo čez nekaj ur zopet dan.

  Tana, tvojemu sinu jaz dam takoj za pijačo in še kaj več, tako všeč mi je tista z razdajanjem hendikepiranim in očitno sta z njegovim očetom zelo dobro opravila starševsko delo, toda kako lahko na podlagi enega otroka (pa čeprav svojega) garant trdiš, da je tako.

  Iz tega lahko na tvoj način sklepam sledeče: “Dobri ljudje so samo tisti, ki so živeli v dovolj velikih stanovanjih, nimajo nobenih eksistenčnih težav in imajo čas ter energijo se ukvarjati še z drugimi. Tisti ostali, revnejši, so pa vsi zafrustrirani in se smilijo sami sebi ter samo stokajo, kako shit je na tem svetu!?” ali pa: “Grdi ljudje so neumni” ker moj sin je namreč lep in pameten…

  To niso moje misli, še manj pa moje trditve, da ne bo zopet 200 pritiska. Seveda se delam malo norca in to so bili samo primeri. Jaz samo poizkušam vleči vzporednice in nikoli nisem oseben. Takoj ko si oseben, si v izjemno veliki nevarnosti, da si pristranski. V debatah takšne sorte je pa nepristranskost ključna, drugače to sploh ni več debata, temveč en navaden dolgočasen čvek, ki ne vodi nikamor drugam, kot v neplodno zabijanje časa oz. plodno kratkočasenje.

  S tem sicer ni nič narobe (kratkočasenjem namreč), ampak Žogcina tema načenja neka vprašanja, dileme, ki si ne zaslužijo kar neke levoročne obravnave.

  Se pa opravičujem, če tematiko vzamem preresno… Lahko noč vsem.

 275. Tana said

  Lahko noč tudi tebi Stane in lepo sanjaj.
  Pa ne morem si kaj, da ne bi dodala. Vse to kar sem napisala, ne trdim samo na primeru mojega sina. Sem napisala zgoraj, da poznam veliko takih otrok.
  Sicer pa se opravičujem, ker sem bila malo preveč “v luftu”.

 276. StaneP said

  Brez opravičil, ker niso potrebna! Tudi ti lepo sanjaj Tana… In ne morem, da ne bi dodal, da je referenčni vzorec ljudi ki jih poznamo, čisto premajhen za nepristransko mnenje. Pa še verjetno so vsi iz “našega dela sveta” in zatorej je takšen vzorec sploh neprimeren.

 277. Lynx said

  Moj sin je imel in ima še danes vse, kar je pač v okvirih današnjega – sodobnega časa (saj smo v 21. stoletju). Velikokrat več, kot je potreboval in potrebuje.
  Tako teorije o tem, da če otroku daš vse in preveč, da to ni dobro ne vzdržijo.

  Res ne govorimo o konkretnih primerih, a mene tale več in preveč kar malo moti. Ker se mi zdi logično, da je nasplošno slabše, če je nečesa bodisi premalo, bodisi preveč. Tisto “preveč” mogoče vedno ne škodi, vsekakor pa tudi koristi ne. Torej je brez pomena.
  Edina stvar, ki je ni nikoli preveč, je ljubezen. Ne zaščitništvo ali razvajanje, ampak občutek, ki ga daš otroku da ve, da je ljubljen in sprejet in da se lahko zanese nate.
  In kar se tega tiče ni razlik med bogatimi in revnimi, oboji so lahko čudoviti starši. So pa večje možnosti, da bodo imeli otroci prvih v materialnem smislu vsega preveč in drugi vsega premalo.

  Se pa naslovna tema ni nanašala na razlike med bogatimi in revnimi, ampak na velike in male družine. In nikjer ne piše, da so družine z več otroki siromašne, tiste z manj pa bogate, čeprav bi se po nekaterih pisanjih to dalo sklepati.

  Howgh

 278. StaneP said

  …nikjer ne piše, da so družine z več otroki siromašne, tiste z manj pa bogate…

  Mislim, da bi statistika pokazala točno to.

  Finančno siromašnejši mislim, da imajo v povprečju več otrok od finančno dobro situiranih.
  Sicer pa podpišem tudi jaz tvoj zapis, Lynx.

 279. Lynx said

  Finančno siromašnejši mislim, da imajo v povprečju več otrok od finančno dobro situiranih.

  Odvisno katere generacije bi vzel v precep. Za časa našega otroštva mogoče, a trendi se močno spreminjajo.

 280. zogca said

  Vidiš, jaz mislim, da praviloma ali ponavadi ni tako. Menim, da starši, ki sami imajo prave vrednote in te vrednote tudi živijo, vzgajajo otroke z vrednotami. Da moralni starši vzgajajo moralne starše. In če hočeš, bolj so starši inteligentni, izobraženi in razgledani, več je možnosti, da bodo tudi otroci takšni.

  Uporabljal sem besede kot so: praviloma, dosti, ponavadi…

 281. Lynx said

  In če hočeš, bolj so starši inteligentni, izobraženi in razgledani, več je možnosti, da bodo tudi otroci takšni.

  Mislim da je za vzgojo otrok bolj od IQja, izobrazbe in razgledanosti pomembna čustvena inteligenca. A to je že tema za naslednjo objavo…..

 282. zogca said

  Pod čustveno inteligenco lahko sodi vse ali pa nič. Kako bi jo definiral? Jaz si vsekakor želim, da bi moji otroci bili inteligentni (zato bodo nujno imeli pametnega očka), izobraženi in razgledani. Eno dominiko berem na MON-u zadnje dni. Joj, omejena ženska do konca. Njeni otroci so, kar se mene tiče, v štartu globoko depriviligirani, če je tudi njen mož takšen. Že res, da če so inteligentni, bodo to lahko v razvoju pozneje nadomestili, ampak škoda je pa lahko nepopravljiva. Če si ti v omejenem okolju, postaneš omejen. Žal.

 283. webmaher said

  Zašli smo in to v celoti…ali lahko pridemo spet nazaj na pravo pot…težko…vendar je mogoče…najprej rabimo streznitev…saj vem niste me razumeli pa nič zato 😆
  Lynx saj se nikoli ne držimo jedra objave ker Žogca nas itak tolerira tko da kr piši 😆

 284. vlatka said

  Tana,

  jaz sem bila danes drugje.

  Hvala,ker si se oglasila na moji strani.

  Lupčka zate. In za vse, ki obiskujejo to žogcino stran.

  ŽOgci pa topel objem. 🙂

 285. vlatka said

  webmaher,

  sem mojemu najdražjemu povedala, da si moja simpatija….., saj nidi hud? 😉

 286. webmaher said

  jaz pa hud, ne me jugat 😆

 287. Gaia said

  Bila je zgodba o tem, kaj si želimo, kaj je v našem srcu, kaj je za nas pomembno… ni bila zgodba o tem, kdaj in pod kakšnimi pogoji; kaj je “boljše” in kaj “slabše”; kateri otroci so “na boljšem” ali “na slabšem”… ni bila zgodba o “imeti”, bila je zgodba o “želeti”… V bistvu je bila samo zgodba o ljubezni. Ker ta je edina in najbolj pomembna v življenju otroka; popotnica, ki v pravi meri in na pravi način pripravi otroka na življenje samo in ga nauči, da loči zrno od plevela ter ostane, ne glede na vse, kar mu prinese življenje in na ljudi, ki jih sreča, v prvi vrsti človek.

  A “pravi” ljubezni… ne tisto, kar imamo včasih na ustih, a je daleč od ljubezni… ne posesivnosti; ne kupovanju stvari, da umirimo občutek “slabe vesti”; nekritičnosti samo iz razloga, ker je nekaj “moje”; omejevanju, ker nismo sposobni “poštimat” sebe, svojega partnerstva, svojega življenja in “živimo” skozi življenje otrok… kar nekaj zgodb, ki pod zunanjim videzom “dobro za otroka” skrivajo nekaj čisto drugega…

  Vedno izhajamo iz sebe, svojih izkušenj, okolja, v katerem smo zrasli in v katerem živimo, “svojih” ljudi… smo, kar smo… a to ne pomeni, da ne sprejemamo drugačnega… kot tudi ne pomeni, da so naše izkušnje “napačne”. So samo “naše”, to smo “mi”. Drugačni, a ravno zato, ker sprejemamo drugačnost drugih, smo ljudje. Ne, SMO LJUDJE.

 288. zogca said

  Seveda, Gaia. Mene je to, da sem edinka, naučilo, da znam biti sama in zdi se mi, da mi je to v življenju prišlo prav. Pa sploh ne, da ne bi bila družabna, ker sem zelo. Kamorkoli me vržeš, takoj sem bom ujela z ljudmi in zaklepetala. Ampak zna biti tudi sama in v tej samoti celo zelo uživam. Ker na forumu, ko sem brala, kako je super z brati in sestrami, ker je vedno nekdo ob tebi … Če vzamem svojega predbivšega, ki je sicer imel samo enega brata, pa še tega ne morem reči, da je prav zelo fermal, ampak on ni sposoben biti pet minut sam, da bi pa en dan sam živel, je pa sploh utopija. Čeprav, in to je verjetno dokaz, da je karakter mogoče pri tej stvari pomembnejši kot primarna družina, bivši je pa imel tako brata kot sestro, ampak on pa zna biti sam in imam občutek, da je tako kot jaz, da v samoti uživa.

 289. Tana said

  Edina stvar, ki je ni nikoli preveč, je ljubezen. Ne zaščitništvo ali razvajanje, ampak občutek, ki ga daš otroku da ve, da je ljubljen in sprejet in da se lahko zanese nate.
  In kar se tega tiče ni razlik med bogatimi in revnimi, oboji so lahko čudoviti starši. So pa večje možnosti, da bodo imeli otroci prvih v materialnem smislu vsega preveč in drugi vsega premalo.

  Lynx, krasno napisano. Samo to kar si napisal je pomembno in bistveno. In nič drugega. Ko bi le znali vsi tako delati, živeti in resnično razmišljati, bi bilo na svetu manj grdih stvari, ki se nam dogajajo. Vendar vsi smo pač samo ljudje.
  Jaz sem malo preveč čustveno reagirala in je izpadlo drugače kot sem mislila povedati 😉

 290. zogca said

  To že res, ampak se mi zdi, da to, da je družina revna, res ni neko zagotovilo, da bo tudi funkcionalna. Če vzamemo samo, koliko je alkoholizma v revnih družinah (pa še zdaleč ne pravim, da ga v premožnih ni). To že ni nekaj, kar bi otroku dajalo občutek varnosti.

 291. Lynx said

  Pod čustveno inteligenco lahko sodi vse ali pa nič. Kako bi jo definiral?

  Kot nek instinktni občutek, da v danem trenutku reagiraš pravilno, kot način obnašanja. Razgledanost in izobrazba tu nista nujna. Tudi zelo inteligentni ljudje imajo včasih pomanjkanje sočutja.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: