Žogca v ofsajdu

In nič več v pričakovanju sodniške piščalke

Očala, modni dodatek ali nebodigatreba?

Posted by zogca na junij 18, 2009

Jaz, če tega slučajno niste vedeli, sem “špeglarka”. Ne vedno, nosim tudi leče. In ravno ta teden se zelo veselim novih leč, ki bodo manj naporne za moje lepe (joj, sem samovšečna) oči. Leče sem si v gimnaziji omislila, ker me je bilo sram nositi očala oziroma sem bila prepričana, da sem zaradi očal manj lepa, manj kul, manj … Manj vse, kar je pozitivno in bolj vse, kar je negativno. Kajpak sem se te “fiksne ideje” že zdavnaj znebila, ampak vseeno …

Še danes se premnogokrat ulovim pri naslednjem razmišljanju … Če želim na koga narediti še posebej dober vtis, se bom pojavila brez očal. Na primer, če bi me princ jutri povabil v kino (sanjati je dovoljeno, kajne?), bi se gotovo pojavila brez očal in z lečami. In kako vi doživljate očala, kot modni dodatek ali nebodigatreba, ki kazi vaš videz oziroma videz tistih, ki jih nosijo?

Advertisements

77 komentarjev to “Očala, modni dodatek ali nebodigatreba?”

 1. trnovčanka said

  Joj meni so pa tipi z očali tako sexi. Nekaj časa sem bila prav mahnjena na njih. Ampak je šlo prav za poseben tip tipa z očali. Moj seveda nima očal. Ne maram pa tipov, ki zlorabljajo sončna očala.

  Tudi ženske znajo hudo zgledat s pravimi očali. Tale na sliki že.

 2. zogca said

  Tale je takoj za oženit. 😉 Christy Turlington.

 3. zogca said

  Zlorabljajo?

  Bi pa rekla, da pogosto izberejo zelo grda. 😦

  Ne maram pa tipov, ki zlorabljajo sončna očala.

 4. asdf said

  oj!
  jaz ne maram tistih, ki uporabljajo špegle kot sončne kolektorje… tj gor- na lasišču.
  majo pa kitajci teorijo o kratkovidnosti in spolni sli svojo teorijo… narava že ve, zakaj ne vidijo na daleč… 😉
  meni so ženske z očali ali brez lepe. ali pa neprivlačne pravtako z ali brez. torej, ni omembe vredno…
  ajt!

 5. zogca said

  Kakšna je ta teorija? Jaz sem namreč kratkovidna. 😉

 6. majniška b said

  V srednji šoli sem dobila očala in me je bilo nekako sram jih nosit. Sem si našparala za leče, pa jih nisem dobro prenašala (trde).
  Kasneje sem se z očali sprijaznila in jih imela za na predavanja, kino, vožnjo.
  Ampak zadnja leta se dobijo že takooooo lepa očala, da jih z veseljem nosim. No, vsaj kupujem jih z veseljem, za nosit so mi malo nepraktična. Mi pa ni nerodno se kjerkoli pojaviti z očali, včasih jih nataknem celo namenoma, čeprav jih ne bi rabila. Da naredim bolj resen vtis, hehe.

  lp

 7. zogca said

  To je pa res, z očali smo videti bolj resne. 😉 Srečnica ti, šele v srednji šoli. Jaz že v prvem razredu, s tem, da so ugotovili, da nisem videla že prej, samo opazil tega ni nihče.

 8. majniška b said

  Ja, sej tud jaz sem že prej slabo videla. zato sem vedno sedela bolj spredaj. Piflarka….. 😉

  Ampak res so mi zdaj očala zelo všeč. Sexi. Če človeku pašejo. Jao, čle se spomnim svojhih prvih …Čenča Nedeljka.

 9. zogca said

  Jaz sem sedela bolj zadaj in nič nisem videla, ker sem imela očala vedno v torbi. O tem, koliko točno sem jih uničila, zdaj ne bomo. Recimo pa, da sem starše kar drago stala. Na tablo nisem videla. Bila pa sem piflarka. 😉

 10. majniška b said

  HAHA! Tud jst nisem videla na tablo …
  Toliko o piflarjih. 😉

 11. zogca said

  Jaz sem potem doma vzela knjigo in fotokopirane zapiske (hvala vsem sošolkam) in nabubala vse napamet. Zato sem pa tako uživala na faksu. Ker sem se znala na takšen način učiti. In sploh nisem hodila na predavanja. V šoli sem žal morala sedeti in večino časa sem prodajala zijala. Plus klepetala, seveda.

 12. majniška b said

  Jaz sem na faksu hodila na tista predavanja, ki so mi bila zanimiva.
  Na nekatera sem šla samo prvič in zadnjič- po inskripcije. Problematična so bila pa tista, na katerih smo se morali podpisovat. Sem včasih goljufala, samo prosim, ne povej nikomur.

 13. zogca said

  Jaz sem hodila samo en mesec, kot 90 odstotkov moje generacije. Pa saj, takrat niti prostora ni bilo za več kot sto študentov. Vpisanih je bilo 300. Smo večinoma hodili samo po podpise. 😉 Dvakrat v semestru.

  Nič ne bomo izdajali. 😉

  Znali sva in to je edino, kar šteje.

 14. maxi said

  Jaz sem očitno vajino nasprotje. 90% predavanj na faxu odposlušala in zelo kasno začela (afnanje) z očali.

  Tole z mojimi očali je sicer zanimiva zgodba. Namreč omislila sem si jih po porodu sina (se mi je zdelo, da ne vidim dobro na daleč in ponoči med vožnjo). Ko sem očala kupila, sem jih cca 1 leto nosila izključno ponoči med vožnjo, drugače pa VEDNO v torbici. In je zgleda pomagalo, ker jih že par let sploh ne nosim, v bistvu sploh ne vem več kje so. Aja, ponoči pa po novem čist ok vidim. :mrgreen 🙂

 15. zogca said

  Pri meni je tako, da jaz resnično ne vidim. In jaz nikoli ne bom šla od doma, da ne bi imela ali očal na nosu ali leč v očeh. Pa saj bi našla pot do trgovine, v skrajni sili bi tudi pripeljala do mesta, ampak to ni to.

 16. zogca said

  Trenutno molim Boga, da bo zdravnica rekla, da smem imeti te leče.

  http://www.lecka.si/artikel.php?id=141&sid=9

  Ali te.

  http://www.lecka.si/artikel.php?id=88&sid=9

  Ali te.

  http://www.lecka.si/artikel.php?id=60&sid=9

  Vse druge pa zame tako ali tako od mehkih ne pridejo v poštev. Ker če bo rekla ne, si bom še naprej morala tlačiti steklo v oči.

 17. Spider said

  Moji sončni špegli so že 9 let isti in ponavadi so doma v kakšnem predalu.

 18. zogca said

  Jaz sončnih ne nosim nikoli.

 19. Spider said

  Baje je dobro za oči.

 20. zogca said

  Povsem mogoče, ampak če očala moraš nositi, potem jih takrat, ko ti jih ni treba (imaš leče), ne daješ prostovoljno gor. Verjemi.

 21. maxi said

  Pri meni je tako, da jaz resnično ne vidim.

  ja, to je resna stvar.

  Jaz sončnih ne nosim nikoli.

  Te pa imam na nos prilepljene celo poletje.

 22. zogca said

  Moja so podobna tem.

  http://www.eyeglasses.com/glasses/missoni/48.html

  In jih že mesec dni nisem videla. Nesla sem jih popravit, malo se je ročka skrivila, potem so mi jih med ravnanjem zlomili, potem so odlomljeno ročko izgubili in zdaj po enem mesecu mučenja s starimi lečami, na katerih niti nima prave dioptrije, počasi dobivam popizditis in bom šla jutri nekoga nadret, čeprav sem bila do zdaj izjemno prijazna v stilu nič hudega, se zgodi, vse je v redu. Ker oni na ta način lahko odlomljeno in izgubljeno ročko iščejo do jeseni. Okej, če dobim v torek nove leče, kul, če pa ne, bom znorela.

 23. Tana said

  Meni so všeč tako ženske kot moški, ki nosijo očala. Mi je pa blazno mimo to, ko imajo nekateri sončne špegle na laseh, zunaj pa je oblačno, dežuje…še bolj mimo pa je, ko vidiš, da imajo špegle ponoči.

  Jaz jih sicer ne potrebujem. Jih pa imam in to zelo lušne , brez dioptrije (približno tak model kot na sliki, s tem da so bistveno tanjši okvirji črne barve). Nadenem si jih samo v službi, kadar hočem biti bolj resna ali predvsem kadar hočem, da me nekdo posluša in me gleda. 😉

 24. zogca said

  Potem se ti zdi, da te, ko imaš na nosu očala, bolj poslušajo in gledajo?

 25. maxi said

  Potem se ti zdi, da te, ko imaš na nosu očala, bolj poslušajo in gledajo?

  Niso to malo smešne trditve…?

 26. zogca said

  Ampak tako trdi veliko ljudi, res. Ne vem, ali so kdaj naredili kakšno raziskavo na to temo.

 27. Tana said

  Potem se ti zdi, da te, ko imaš na nosu očala, bolj poslušajo in gledajo?

  Ja, jaz imam pač tak občutek in to prijeten. Sicer je pa znano, da so ljudje z očali večinoma zelo simpatični in očarljivi in prav zaradi očal izžarevajo nek poseben šarm. 😉
  Pa strogost in resnost … to je pomembno. 😉 In z očali (vsaj meni se zdi) to dosežeš. Vsaj jaz. 😉

 28. Lynx said

  Meni so všeč tako ženske kot moški, ki nosijo očala. Mi je pa blazno mimo to, ko imajo nekateri sončne špegle na laseh, zunaj pa je oblačno, dežuje…še bolj mimo pa je, ko vidiš, da imajo špegle ponoči.

  Se pridružujem mnenju.
  Nekatere očala celo polepšajo, oziroma jih naredijo bolj seksi. Ne vem če je to zaradi tega, ker izgledajo resnejše, ali zaradi česa drugega. Sam jih ne nosim, ker zaenkrat vidim kot sokol. 😀

 29. Tana said

  Niso to malo smešne trditve…?

  Ja saj se res čudno sliši, ampak to ne velja posploševati za vse ljudi. Jaz osebno se pač tako počutim in to je to … Je pa na nek način res smešno, še posebej, ker se nekateri tako branijo očal in imajo zaradi tega tudi hude komplekse. Ampak, smo si različni, na vseh področjih. 😉 Vidiš jaz za razliko od tebe ne nosim sončnih očal.

 30. Spider said

  Eni pač nosijo špegle kot statusni simbol, da ja vsi vidijo, da ima sončne špegle, ki stanejo eno delavsko plačo.Dost takih pacientov poznam.

 31. Tana said

  Nekatere očala celo polepšajo, oziroma jih naredijo bolj seksi.

  Ja, ja, točno to sem mislila, pa nisem našla prave besede. Ja seksi, to je to… Lynx 😉

 32. maxi said

  Pa strogost in resnost … to je pomembno. 😉 In z očali (vsaj meni se zdi) to dosežeš.

  Jaz znam baje že brez očal tako zategnit poteze…da, se me raj ognejo he he :mrgreen:

 33. zogca said

  Zakaj potem jaz tlačim leče v oči???

  Ja, jaz imam pač tak občutek in to prijeten. Sicer je pa znano, da so ljudje z očali večinoma zelo simpatični in očarljivi in prav zaradi očal izžarevajo nek poseben šarm.

 34. zogca said

  Nisem dobila strogega moža, bom imela pa strogo ženo. :mrgreen:

  Jaz znam baje že brez očal tako zategnit poteze…da, se me raj ognejo he he.

 35. Grenivka said

  Jaz imam že od nekdaj fetiš na očala 😉 Seveda jih ima tudi moj mož. Jaz pa sem ravno v četrtek bila na pregledu in dobila recept za svoja tretja očala 🙂 Ena imam rdeča, druga bolj nevtralne barve, za tretja se pa še odločam, kakšna bi. Nosim pa tudi leče, ker so mnogo bolj praktične za šport, pa za poleti na morje, smučanje …

  Se strinjam ja, da te očala naredijo bolj resnega, mogoče čudno, ampak drži. Jaz jih s tem namenom vsak dan nosim v službo, pride prav 🙂

 36. maxi said

  Nisem dobila strogega moža, bom imela pa strogo ženo. :mrgreen:

  Ja, ja tako je :mrgreen: ….zadnjič sem bila celo na tvojem blogu označena kot “znana po nesramnosti”… 😕

 37. Lynx said

  Ja, ja tako je :mrgreen: ….zadnjič sem bila celo na tvojem blogu označena kot “znana po nesramnosti”… 😕

  Nekako “napreduješ”. 😉
  Tvoji začetki na blogu so bili zelo sramežljivi. 🙂

 38. zogca said

  Jaz sem bila danes znova od enega, ki ga ne bom imenovala, označena kot … Mah, neko izničujoče vedenje ali kaj že. Skratka, bad person me. Ampak se ne kanim obremenjevati.

  zadnjič sem bila celo na tvojem blogu označena kot “znana po nesramnosti

 39. zogca said

  Kaj pa moji???

  Tvoji začetki na blogu so bili zelo sramežljivi.

 40. zogca said

  Razkošje. Jaz bi tudi troja. Najmanj. 😉 Pa mi je malo škoda denarja. Saj mogoče mi pa nekoč ne bo. Bi rada imela različne barve, da bi lahko kombinirala z oblekami, razpoloženji itn.

  Ena imam rdeča, druga bolj nevtralne barve, za tretja se pa še odločam, kakšna bi. Nosim pa tudi leče, ker so mnogo bolj praktične za šport, pa za poleti na morje, smučanje …

 41. Lynx said

  Mah, neko izničujoče vedenje ali kaj že.

  Verjetno zato, ker reagiraš na stvari, s katerimi se ne strinjaš.
  Večinoma komentiramo, kadar nam je nekaj zelo všeč, ali ko nam ni, se s tem ne strinjamo, ali nas celo moti. Povprečje nas pusti hladne. Ljudje si zapomnijo večinoma kritike.

 42. zogca said

  Mah ne, sploh nisem nič komentirala. Adam kot Adam, rad se pogovarja z menoj in potem piše o meni, jaz pa se odzivam. Z nekaj sreče bo zdaj spet nekaj časa mir.

 43. Lynx said

  Kaj pa moji???

  Nikakor ne.
  Tvoja zgodba je konstanta. Z rahlim odklonom proti zvezdam. 😉

 44. Lynx said

  Mah ne, sploh nisem nič komentirala. Adam kot Adam, rad se pogovarja z menoj in potem piše o meni, jaz pa se odzivam. Z nekaj sreče bo zdaj spet nekaj časa mir.

  Verjetno išče adrenalin.

 45. zogca said

  To je pa res sprememba. Čeprav, jaz sem v astrologijo vedno verjela, v tisto, ki je res astrologija, ne horoskope po časopisih.

  Z rahlim odklonom proti zvezdam.

 46. Lynx said

  Žogca, ostala sva sama. In ker za nune ni primerno da so same v moški družbi, naj bo tale za lahko noč:

 47. zogca said

  To se pa res ne spodobi. Še posebej, ker sem jaz z vsakim dnem bolj nuna. Čisto se padla noter. Lahko pa me sanjaš, to še vedno ni prepovedano, zna pa postati. 😉

  Žogca, ostala sva sama. In ker za nune ni primerno da so same v moški družbi, naj bo tale za lahko noč.

 48. Lynx said

  Zmenjeno. Ne vem pa, če smeš v sanjah biti tudi kaj drugega kot nuna.

 49. zogca said

  Vidiš, o tem pa jaz nič ne vem in ker nič ne vem, to ni moj greh, torej predvidevam, da sem v tvojih sanjah lahko karkoli. V svojih pa sem nuna. Ko sem zadnjikrat sanjala seks, me je zbudil telefon in je klical princ. Od tega je zdaj že nekaj mesecev. Torej sem nuna tudi v sanjah. V bistvu sem postala tako zgledno dekle in sem zelo ponosna sama nase.

 50. zogca said

  Aja, seks, ki sem ga sanjala, ko je klical, je bil pa z njim. Da ne bo kdo pomislil na karkoli drugega.

 51. samo jaz said

  Očala – uf, groza!
  Jaz jih imam nekje od sredine srednje šole. Začela sem z -0,5 in -0,75, kar pomeni, da nisem bila ravno “as blind as a bat”, danes pa… brez očal ali leč žal ne morem nikamor. 😦

  Meni so najbolj všeč ljudje brez očal in ne, očala niso modni dodatek – razen sončnih očal, seveda.
  Ne poznam nobene ženske, ki bi z očali zgledala boljše kot brez njih. Žal…
  Verjetno tako razmišljam ravno zato, ker jih tudi sama nosim in mi je to čisto odveč. Dala bi namreč marsikaj za to, da mi jih ne bi bilo treba.

 52. zogca said

  Jaz imam na enem uču samo 0,5. Na drugem pa niti 2 ne. Ampak, šment, ko to ni vse, kar človek lahko ima, in obstaja še neka reča, ki se ji reče stigmatizem.

  Saj jaz sem tudi kdaj mislila joj, kaj bi dala, da mi jih ne bi bilo treba nositi, ampak tega že dolgo počnem. Ker nima prav nobenega smisla. Spremeniti tega ne morem in je brez veze, da se žrem. Okej, obstajajo operacije, ampak tudi z njimi ti dioptrijo ne spravijo na nič. Na 0,5, to pa že imam na enem očesu. Tega, zaradi česar jaz moram nositi očala, pa, kolikor jaz vem, ne operirajo.

 53. StaneP said

  Meni so bile ženske z očali vedno seksi. Ne vse sicer, večina pa. Nekatere se tega točno zavedajo …

 54. zogca said

  Stane, long time no see. Najprej sem mislila, da te ni, ker ni Tane, ampak zdaj je Tana spet z nami, tebe pa …

 55. StaneP said

  Moram tudi malo delati, hehe… Pa ljubica mi jemlje čas… A ste me pogrešali?

 56. zogca said

  Očitno, sicer ne bi vprašala.

 57. StaneP said

  Ja, Tana je pa šla nekam daleč, smrk, smrk… Punca s kariero. Pohvalno.

 58. StaneP said

  Očitno, sicer ne bi vprašala.

  O lepooo!

 59. StaneP said

  Sedaj je konec Junija. Bova torej organizirala…

 60. zogca said

  Daleč stran, ampak še vedno na blogu. 😉

 61. zogca said

  Po potrditvi prvega primera okužbe z novo gripo v Sloveniji minister za zdravje Borut Miklavčič zagotavlja, da je Slovenija dobro pripravljena na morebitno epidemijo in da ni razloga za paniko.

  A gripa je pri nas??? 😯

 62. Janis said

  Na žalost, da. Je še dolgo trajalo, smo imeli po svoje še srečo. Samo takrat, ko se je to dogajalo samo drugim, je bila Janis od farmacije plačana paranoičarka :mrgreen: (ne na tem blogu, da ne bo kdo narobe razumel)

 63. zogca said

  Vem, ker sem tudi jaz nekajkrat povsem laično o tem pisala na forumu, pa sem tudi dobila nazaj, da je to farmacevtska zarota in da gripe sploh ni. Zdaj je, kolikor vidim, okoli tega čisto zatišje na forumu.

 64. zogca said

  Nova gripa iz New Yorka v Slovenijo

  http://www.rtvslo.si/slovenija/nova-gripa-iz-new-yorka-v-slovenijo/205713

 65. Janis said

  Hudiča, ko bi me vsaj farmacija res plačevala :mrgreen: No, mene osebno ni treba, moje projekte bi pa lahko :mrgreen:

 66. Nevenka said

  Žogca, tudi jaz imam očala vedno bolj pogosto. Najprej samo za vožnjo, sedaj pa tudi, če berem kaj bolj drobno tiskanega. Na računalnik pa še vidim brez. Nisem navdušena nad njimi, sem se morala sprijazniti.

  Ali prav razumem, da je nova gripa že pri nas?

 67. zogca said

  Žal prav razumeš.

  Ali prav razumem, da je nova gripa že pri nas?

 68. webmaher said

  Kupujte delnice farmacevtskih firm…aja če jih zmanjka lohka tut unih k umetno gnojijo 😆

 69. webmaher said

  Aja, očala bi pa vsem prou prišla….da “spregledamo”…

 70. zogca said

  Včasih tudi očala ne pomagajo. 😉

 71. webmaher said

  Včasih je prou a jaz sem pisal o nečem drugem…morda bi bla potrebna še ena brca v tazadnjo…morda…

 72. zogca said

  V ta zadnjo me je treba brcati, da bi tekla. Še vedno ne tečem.

 73. webmaher said

  nisem mislil tebe lejo, vse z mano na čelu :mrgreen:

 74. zogca said

  Tudi mene je treba kdaj nabrcati v ta zadnjo. 😉 Je pa res, da nisem edina. Ne spiš? Kaj gledaš? V ponedeljek je Wimbledon, kajne? Nekoč meni tako zelo ljub turnir. Saj mogoče bom pa kaj gledala, ko bom v toplicah.

 75. maxi said

  V ta zadnjo me je treba brcati, da bi tekla. Še vedno ne tečem.

  Tećem jaz še zate. Ampak danes (verjetno) ne bom….buuuu kakšno vreme.

 76. Jazz said

  maxi said
  June 20, 2009 at 9:33 am
  V ta zadnjo me je treba brcati, da bi tekla. Še vedno ne tečem.

  Tećem jaz še zate. Ampak danes (verjetno) ne bom….buuuu kakšno vreme.

  Krasen dan! 😉

 77. zogca said

  Danes res ni za tek, zato te podpiram. 😉

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: