Žogca v ofsajdu

In nič več v pričakovanju sodniške piščalke

Žogca na Plitvičkih jezerih!

Posted by zogca na maj 23, 2009

Vso pomlad sem govorila, da želim obiskati Plitvička jezera in brskala po katalogih turističnih agencij, vendar se moji in njihovi datumi niso ujemali. Ko je oče pred nekaj dnevi izjavil, da se želi zadnje dni dopusta družiti z otrokom (to sem v tem primeru jaz), so bila Plitvička jezera prva na tapeti. In sva šla, oče in jaz.

Ali bom vozila? Seveda bom, z velikim veseljem. Tako sem govorila dan prej. Ko pa noč pred potjo nisem zatisnila očesa, ampak sem do jutra jokala zaradi materinega znamenja, ki me bo spravilo v grob, upam, da ne dobesedno, se mi je zdelo, da niti do Grosupljega nisem sposobna pripeljati. Kapučino številka ena, potem še kapučino številka in bila sem povsem pri sebi, sposobna pripeljati do tja ne po najkrajši poti, ampak po vseh vaseh in vasicah, ki sem jih želela videti in o katerih bom nekaj napisala v posebni objavi.

Plačala sva vstopnino (110 kun) in že sva bila notri. Če dobro pomislim, bi lahko bila notri tudi brez plačane vstopnice, kajti nihče nikjer ne preverja, ali jo imaš. V njihovo dobro upam, da turisti preveč ne izkoriščajo njihovega zaupanja.

Turistov je bilo veliko, predvsem tujih. Večina se je povsem očitno v teh naravnih nebesih oglasila na poti na morje, bilo pa je tudi več avtobusov angleških turistov, za katere sem iz pogovorov sklepala, da imajo nekje na obali svojo bazo in hodijo na izlete po Hrvaški in Bosni.

Na voljo je veliko različnih ogledov oziroma poti. Midva sva se odločila za tisto, ki traja tri ure. Nekako se nama ni zdelo, da sva sposobna hoditi šest ur in odločitev je bila kar pravilna. Tri ure sva uživala, če bi morala hoditi še tri, bi se verjetno naslednje tri samo še mučila.

Še nekaj povsem tehničnih podatkov. Nacionalni park Plitvička jezera je skupina šestnajstih povezanih jezer med gorskimi hrbti Male Kapele in Plješevice v Liki. Ustvarjata jih Bijela in Crna rijeka, ki se po združitvi pretočita čez slapove in za slapom Sastavci izlivata v reko Korano. Vanjo se s 76 m visokim slapom izliva tudi potok Plitvice. Jezera se delijo na gornja (Prošćansko jezero, Ciganovac, Okrugljak, Batinovac, Veliko jezero, Malo jezero, Vir, Golovac, Milino jezero, Jezerce, Burgeti in Kozjak) in na spodnja (Milanovac, Gavanovac, Kuleđerovac in Novakovića Brod ). Med najvišjim, Prošćanskim jezerom, in najnižim jezerom Novakovića Brod je 136 m višinske razlike.

Gornja jezera so med seboj ločena z dolomitnimi pregradami, ki z ustvarjanjem vedno nove sadre rastejo v višino. Sadra nastaja prav na mestih, kjer voda pada v nižje jezero. Spodnja jezera pa so nastala s porušitvijo svodov v podzemnih jamah, skozi katere se je pretakala voda gornjih jezer. Nacionalni park Plitvička jezera so najbolj znan hrvaški narodni park, hrati pa sodijo tudi med ene najlepših naravnih stvaritev Evrope.

Domov sva se seveda vračala po najbližji poti, čez Karlovce do mejnega prehoda s precej nenavanim imenom, in sicer Bosanci, čez Črnomelj, Žužemberk. Do meje sem še nekako pripeljala, potem pa sem ugotovila, posledica neprespane noči, da si na vsakih nekaj sekund ponavljam, da moram imeti oči odprte, kar je vsekakor bil dober znak, da sem volan predala očetu in zaspala na sovoznikovem sedežu. To je bilo kot v dobrih starih časih, ko sva z očetom hodila skoraj vsak konec tedna na smučanje. On je vozil, jaz pa sem zadaj spala. V ponedeljek, ko bodo turisti in “vikendaši” sprostili ceste, greva v Jasenovac, potem pa se oče po tritedenskem dopustu, ki ga je večinoma preživel z mamo na morju, vrača v službo, jaz pa tudi, čeprav moj dopust ne bo trajal tri tedne, ampak samo štiri dni. Več fotografij z včerajšnjega potepanja si lahko ogledate tukaj.


 

Advertisements

93 komentarjev to “Žogca na Plitvičkih jezerih!”

 1. webmaher said

  lepe slikce, kaj je pa Žogca imela za malico 🙂

 2. zogca said

  Aaaaaaa? Nisem vedela, ali naj na koncu napišem, ali ne, ker vedno napišem, kaj je bilo za kosilo. Takole. Mama je naredila sendviče, oče jih je jedel, jaz pa ne, ker ne jem OH. Pa bi tam na Plitvičkih jezerih lahko jedla meso, ampak sem bila preveč zaspana, da bi jedla. Sem raje spila še en dvojni kapučino, da sem lahko peljala do meje. Tudi doma nisem jedla zvečer, tako da včeraj sploh nisem nič jedla. Niti lačna nisem bila cel dan nič.

 3. zogca said

  Zdaj sem se spravila na razvijanje fotografij. V zadnjem letu nisem dala razviti še niti ene fotografije. Okej, imam bek ape na diskih, ampak nikoli se ne ve. Tako da zdaj pripravljam na razvijanje in pošiljam fotografije. Tega je ogromno, predvsem iz Prage, Dunaja, Budimpešte, pa potem koncerti, izleti itd.

 4. zogca said

  Ko sem ravno pri razvijanju, mogoče še kaj nalepim. Ker gredo v razvijanje tudi fotografije tistih, ki so me v zadnjem letu obiskali. Če ne štejem princa, je bil tole brez dvoma najlepši obisk. http://www.shrani.si/f/2M/nX/avfEDP3/indi.jpg

 5. zogca said

  En ljubek spomin na lansko poletje. http://www.shrani.si/f/1k/8I/1c9T4yEF/spomin2008.jpg

 6. smokva said

  Kakšno materino znamenje? Si si ga dala odstranit?

  Sicer pa – lep izlet in lepe fotke.

 7. zogca said

  Ne, še nobenega. Pa se bom tega projekta lotila big time. Odkar sem na teveju videla, na kaj moramo biti pozorni, imam takšno travmo zaradi enega na roki, da mi je za umret in mislim, da bom nehala travmirati, ampak kar grem. Imam enega na roki, ki je kar velik, ampak je velik že vsaj pet let, ker sem šla pregledovat pet let stare fotografije in merila. Je enkrat večji od tistega zraven njega in tudi takrat je bil enkrat večji. Ima pa nepravilno obliko, ni krogec, nima ravnih linij, kar je menda tudi znak, da ni v redu. Groza me je, če ga samo pogledam. In potem se tisti večer šla spet gledati linke do malignega melanoma, tam ob enih zjutraj sem bila že prepričana, da ga imam. Na koncu sem gola čepela na tleh v kopalnici in pregledovala znamenja. Meni po tistem, kar je napisano na teh straneh, sploh ni spasa. Kdor ima več kot 50 znamenj po telesu, je blazno ogrožen. Jaz jih imam 50 samo na levi roki. Potem še na desni 50. Kje so noge, trebuh, hrbet in vse drugo? Evo, sem se malo zjadala.

  Kakšno materino znamenje? Si si ga dala odstranit?

 8. Tana said

  In sva šla, oče in jaz.

  A mamo sta pa pustila kar doma?

  No važno, da sta se imela lepo. Slike so krasne.

  Meni po tistem, kar je napisano na teh straneh, sploh ni spasa. Kdor ima več kot 50 znamenj po telesu, je blazno ogrožen. Jaz jih imam 50 samo na levi roki. Potem še na desni 50. Kje so noge, trebuh, hrbet in vse drugo?

  Žogca potem tudi meni ni spasa, ha,ha,ha … Škoda, da si s takimi greniš življenje in potem jokaš, namesto da bi uživala. Čimprej pojdi (zaradi tvojega miru) k dermatologu in če bo potrebno, ti bo znamenje odstranil. Jaz sem si pred leti dala odstranit že dva in je vse o.k. Nič ne boli in tudi narejeno je takoj.

  Takih (in podobnih) linkov jaz sploh ne gledam, ker potem se človek sekira običajno brez potrebe.

 9. zogca said

  Mama je bila zdaj dvakrat z njim na morju, vse skupaj skoraj dva tedna. Pa tudi … Ona zelo pazi, da se ne bi udeleževala preveč napornih stvari, posebej to velika za dolge vožnje. Ona tako komplicira glede raznih stvari, ampak mislim, da bo kar držalo to, kar je zanjo rekel princ, da bo vse nadživela. Jo bova tudi v ponedeljek pustila doma. A vidva vesta, kje je Jasenovac? Veva, hvala. Ih, več kot tri ure vožnje do tam ni. Ampak njej se to zdi strašno veliko.

  A mamo sta pa pustila kar doma?

 10. zogca said

  To, da bi bolelo, zato meni dol visi. Mi komot tudi trebuh odprejo (dobro, so mi ga že), jaz samo ne želim slišati, da je karkoli maligno. Saj danes, ko ga gledam, se mi ne zdi tako grozno. Je pač večje in ni okroglo. Tudi prej je bilo veliko in neokroglo. Ena takšna groza me je popadla tisto noč, ti ne znam opisati. Drugače pa se bom v torek naročila pri tisti gospe, ki me je enkrat pred leti že gledala, sicer ne vse, samo tiste, ki sem ji jih kazala na hrbtu in ne vem še kje. Tokrat hočem, da me pregleda celo, vseh 200 ali koliko jih že je.

  Čimprej pojdi (zaradi tvojega miru) k dermatologu in če bo potrebno, ti bo znamenje odstranil. Jaz sem si pred leti dala odstranit že dva in je vse o.k. Nič ne boli in tudi narejeno je takoj.

 11. smokva said

  ne sekiraj se že sedaj, po nepotrebnem.
  naroči si pri dermatologu in boš mirna.
  no, kaj tebi pametujem. sem ista. sem si zatipala bulo v levi dojki in mobilizirala pol onkološkega. hvala bogu ni bilo nič, sam strah ima velike oči.

  lp

 12. maxi said

  Ne, še nobenega. Pa se bom tega projekta lotila big time

  Tudi jaz sem pred par meseci odstranila prvo znamenje, čist na svojo željo. Zadeva je tako nekomplicirana, da ni kaj komplicirat. v dnevni ambulanti ti odrežejo znamenje, naredijo potrebne šive in pošljejo odrezano tkivo na histološki pregled. Čez 14 dni dobiš izvid in zaključiš dilemo.

 13. zogca said

  Saj, teh 14 dni bom jaz crknila, če bom slučajno dermatologinja rekla, da se ji zdi zelo sumljivo. Pa raje ne bi o tem, ker nocoj bi pa rada spala. 😉 Preprosto, če bi mi lani kdo rekel, da bom umrla, se ne bi ravno sekirala, ker mi je tako ali tako bilo za umreti. Zdaj pa se mi zdi, da me čakajo lepi časi in če me Bog že mora štrafat, naj počaka vsaj toliko, da bom kakšen mesec res srečna. Zaradi mene mi jih lahko odstranijo 50, samo nobenih zloveščih histoloških rezultatov nočem.

 14. zogca said

  Najraje se bojim zastonj. 😉

  hvala bogu ni bilo nič, sam strah ima velike oči.

 15. Jovanka Broz said

  jaz pa glih hočem napisati : kje je ” zadnja” slika in potem berem, da si bila ” pridna”. Slike so fenomenalne, vsaka čast. Skor najlepša mi je tista kužika- bokserka. Le kdo ima to lepotico? 🙂

 16. Andrej said

  O maxi, kje si pa to bila, da je bilo tako hitro?

  Jaz sem čakal 4 mesece na izvide, prej pa še “potoval” pol leta od plastične kirurgije do dermatologije.

 17. Tana said

  Le kdo ima to lepotico? 🙂

  Kolikor je meni poznano Titova žena 😉
  Je pa res lepotica. To moram še jaz priznati, ki se takih lepotic bolj kot ne, na nek način bojim 😉

 18. zogca said

  To sploh ne pride v poštev. Kako je to mogoče, da nekateri rezultat dobijo v enem tednu, nekateri v dveh, drugi čakajo mesec dni, eni pa celo štiri?

  Jaz sem čakal 4 mesece na izvide.

 19. zogca said

  Naj se lastnik sam javi. :mrgreen:

  Le kdo ima to lepotico?

 20. maxi said

  O maxi, kje si pa to bila, da je bilo tako hitro?

  V moji rojstni bolnišnici (Žogca ve kje je to :mrgreen). Lahko da je bil kak dan več kot 14 dni, ampak zagotovo ne 1 mesec.

 21. Jovanka Broz said

  Tana, bravo- čisti zadetek 😀

  Ta princeska je tako lepo in pridno ležala na obisku, čeprav bi ona raje okoli pošnofala. Joj, kako jo imamo radi…

 22. Jovanka Broz said

  Žogca, lepo je bilo to prebrati, cmoka

 23. zogca said

  Princeska je bila blazno pridna in je vedno povabljena, da spet pride. Jaz imam zelo rada živalce, ampak pač kužka ne morem imeti, ker sem čisto sama in je za kužka bolje, če sta dva.

 24. zogca said

  Aja, pa to, kar je Tana napisala, da se takšnih boji. Ta kužika je tako prijazna, da je vsak strah odveč, res.

 25. zogca said

  Kaj lepega počnete ta sobotni večer? Bomo rekli kakšno vročo? 😉

 26. Andrej said

  blockquote cite=”” V moji rojstni bolnišnici (Žogca ve kje je to :mrgreen). Lahko da je bil kak dan več kot 14 dni, ampak zagotovo ne 1 mesec.blockquote cite=””

  A ja.
  Ker mene so najprej poslali na plastično kirurgijo. Sem cel dan, od sedmih zjutraj do dveh čakal na polikliniki, v enem prenatrpanem hodniku, da me je pregledal kirurg.

  Neko bulo na nogi – ni problema bomo odstranili.

  Nato je pogledal te dve pegi na rami, ki sta bili neke čudne rdeče barve in se začel režati.
  In me je vprašal, če imam doma kakšno divjo bejbo, ki rada grize … ker to je po mojem mnenju ljubezenski ugriz.
  Ko sem mu povedal, da sem tako imel pred 10 leti in da to sigurno ni od takrat, ko sem hodil okoli ves ogrižen in opraskan … no smo spet pri seksu … se je zresnil in rekel, da on tega ne bo operiral in naj to pregleda dermatolog.

  Grem na dermatologijo. Dobim rok za pregled – tri mesece.

  Pridem na pregled. Pregleda me neka dermatologinja in reče, da je to to in da grem naprej na pregled za operacijo.

  No potem dobim rok za pregled za operacijo. Spet nekaj mesecev čakanja.
  Padem v roke nekemu asistent dr. Žgavecu. Gleda tisto in reče … ja to punce zganjajo paniko, brez zveze … to ni nič, ampak, ko ste tukaj, bom to še slikal.
  Slikal je z podobnim aparatom, kot imajo na blagajnah v trgovini za branje kode. Slika se je takoj pojavila na ekranu.
  Potem to poveča čez cel ekran … in dobi napad kašlja … reče da naj se oblečem. Z mano gre do sestre in vpraša, kdaj je prvi možni termin za operacijo.
  Ta je bil čez nekaj mesecev … enkrat začetek avgusta … izvide pa sem dobil enkrat po novem letu.

  Tako da vse skupaj, od pregleda pri osebnem zdravniku do izvidov je minilo skoraj dve leti. To naše zdravstvo. 😦

  Privatno pa bi bilo takoj, operacija po pegi je bila takrat 50 kSIT, histološki pregled po pegi pa 15 kSIT.

 27. Andrej said

  V moji rojstni bolnišnici (Žogca ve kje je to :mrgreen). Lahko da je bil kak dan več kot 14 dni, ampak zagotovo ne 1 mesec.

  No ja, 🙄 počasi se bom naučil citirati :mrgreen:

 28. zogca said

  Aja, a sem pozabila povedati, da bom šla privat? Jaz vse stvari, ki me težijo in nočem, da bi me več težile, urejam privat. Žal je tako, da drugače tretirajo.

  Andrej, ker si me spraševala glede citiranja. Tvoj tekst, koda, potem citiran tekst.

 29. zogca said

  Tvoj tekst.

  Koda.

  Citiran tekst.

  Koda samo enkrat, če citiraš samo eno sporočilo.

  V kolikor se greš dvojno citiranje, prvega zaključiš s tem, da kodo ponoviš, ampak ji daš /. Zaenkrat citiraj enojno, da to osvojiš, potem boš pa šel na dvojno.

 30. Andrej said

  No pa poskusimo! 😉

  Citiran tekst.

 31. Andrej said

  Jaaaa … ratal … 8-)!

 32. zogca said

  Sem ti rekla, da je simpl.

 33. Lynx said

  Dobro jutro:

 34. Tana said

  Dobro jutro tudi od mene. Sem mislila, da sem jaz najbolj pridna, pa vidim, da so nekateri še bolj. 😉

 35. webmaher said

  Ob taki uri sem jaz šele na sredi spanja – danes vstal nekje ob pol dvanajstih :mrgreen:

 36. zogca said

  Žogca je vstala ob šestih in se šla potepat. Zdaj sem že nazaj, dve minuti pred dežjem. Zdaj pa lahko pada. 😉

 37. Tana said

  Žogca je vstala ob šestih in se šla potepat. Zdaj sem že nazaj, dve minuti pred dežjem.

  In kje si se potepala? A si šla danes v Jasenovac? Kolikor sem prebrala bi to naj bilo v ponedeljek.

  Jaz pa sem bila danes kar pridna. Zjutraj sem šla delat, popoldne sem pospravljala in šla tudi v kuhinjo, ha, ha, ha … Sedaj pa zgleda da bo res deževalo. Je kar hudo soparno in čuden pritisk.

 38. Tana said

  Ob taki uri sem jaz šele na sredi spanja – danes vstal nekje ob pol dvanajstih :mrgreen:

  In kaj si počel popoldan? 😉

 39. zogca said

  Pišem objavo za blog, zato ne bom izdala skrivnosti. 😉 Ne, nisem bila danes v Jasenovcu, jutri bova menda šla. Menda, ker sem kar malo žalostna po pogovoru z gospo, ki je bila tam prejšnji teden. Menda je muzej kar zaprt in moraš nekoga loviti tam po vasi, da ti odpre, če ti odpre. Pa tudi muzej so v primerjavi s prejšnjimi leti menda povsem izpraznili. Ampak verjetno vseeno greva.

  In kje si se potepala? A si šla danes v Jasenovac? Kolikor sem prebrala bi to naj bilo v ponedeljek.

 40. StaneP said

  Dobro jutro, dober dan in dober večer… Žogca lep potopis. Tana, pogrešali smo te… Kaj so že to pege in materina znamenja? He, he…

 41. zogca said

  Oja, Tana is back. 😉

 42. Tana said

  Dobro jutro, dober dan in dober večer… Žogca lep potopis. Tana, pogrešali smo te… Kaj so že to pege in materina znamenja? He, he…

  O Stane, živjo. Tudi ti si bil pogrešan 😉

  To so take drobne pikice, jaz jim pravim “lepotilne ali lepotične”.

 43. StaneP said

  O Stane, živjo. Tudi ti si bil pogrešan 😉

  Sedaj sem pa malo važen…
  Z ta novo ljubico se samo lajhava okrog. Samo da je kaj časa! Danes smo šli v Goriška Brda na češnje, potem do Vidma v Italijo in skozi Benečijo do Trbiža in potem v Avstrijo do Beljaka. V Kranski gori je bila zgodnja večerja ter malo dežja, nato pa piči pred dežjem domov v Domžale. Uspelo je. Ko sem pospravil motor, se je ulilo tudi v Domžalah. Ko bom končno vrgel oko še na kakšno “ljubico” iz mesa in krvi, se bo morala voziti z mano, he, he…

 44. StaneP said

  To so take drobne pikice, jaz jim pravim “lepotilne ali lepotične”.

  Vem Tanči, hotel sem samo reči, da hvala bogu saj s tem nimam težav.

 45. Tana said

  Pišem objavo za blog, zato ne bom izdala skrivnosti. 😉

  A bo ta objava še danes? me bajbi firbec matra 🙂

 46. Tana said

  Z ta novo ljubico se samo lajhava okrog.

  Dobra tura, lepi kraji. Super, če človek lahko počne to, v čemer uživa. Vedno kadar slišim, da se je ponesrečil kakšen motorist (tudi danes sta se dva) me, kar zaskrbi zate. Pa saj ti si previden. 😉

 47. Tana said

  bajbi = babji,
  kaj se to dogaja 😉

 48. zogca said

  Jaz se niti s princem ne bi vozila okoli z motorjem. Reva sem in to priznam.

  Ko bom končno vrgel oko še na kakšno “ljubico” iz mesa in krvi, se bo morala voziti z mano, he, he…

 49. Tana said

  Jaz se niti s princem ne bi vozila okoli z motorjem. Reva sem in to priznam.

  Isto Žogca. Ni ga, ki bi mene spravil na motor. 😉

 50. StaneP said

  Zeloooo lepi kraji!! In krasna stara cesta gor do Trbiža. Hitra in skoraj nič ravnega… Samo letiš in nagibaš…
  Štiri leta sem se odločal za motor in vsako pomlad sem se “usral”, ko sem prebral, da se je kdo ponesrečil. Toda življenje je potrebno živeti in če mi bo nekoč usojeno… Do takrat pa pazim kaj počnem in uživam. Letos sem prevozil že več kot 6000km. Ceste so mi domače, samomorilskih nagnjen nimam, promet obvladam, psihologijo voznikov tudi. Mislim, da imam dobre možnosti, čeprav se motorja ne da voziti počasi. Da se ga pa po pameti hitro… Hvala za skrb. Lepo je to slišati.

 51. StaneP said

  Ni ga, ki bi mene spravil na motor. 😉

  Jaz te bom!

 52. zogca said

  Še petnajst minut. Saj veš, da se potrudim. Plus, fotografije bodo zraven.

  A bo ta objava še danes? me bajbi firbec matra

 53. StaneP said

  Reva sem in to priznam.

  Motor je potrebno spoštovati!! Nikakor se ga pa bati! Enako je z kupom drugih stvari v življenju, ko mešamo strah in spoštovanje. Strah te paralizira. Spoštovanje, te pa ohrani živega…

 54. zogca said

  Greš stavit? Garant boš izgubil.

  Jaz te bom!

 55. Tana said

  Lepo je to slišati.

  Tudi jaz rada slišim, če koga skrbi za mene in če me pogreša. 😉

  Jaz te bom!

  To se pa motiš 100 %. Kot sem napisala, ni ga!

 56. StaneP said

  Greš stavit? Garant boš izgubil.

  Oprosti Žogca, mislil sem na Tano. Tebe mislim, da res ne bi, ker se ponavadi držiš svojega prepričanja kot pijanec plota, he, he… Pa čeprav ti škodi, he, he…
  Sicer pa jaz nikoli nikogar ne prepričujem v nekaj, kar si sam ne želi. Na motor vzamem samo tistega, za kogar sam presodim, da je primeren. In takrat ko nisem sam, vozim kot po jajcih…

 57. StaneP said

  To se pa motiš 100 %. Kot sem napisala, ni ga!

  Prišel bo čas… Logično pa je, da se samo bedak vsede na motor, ki ga vozi neznanec. Jaz se že ne bi!!! In tudi neznanca sigurno ne bi peljal. Tam je NUJNO zaupanje!!

 58. zogca said

  Pa še res je!!!

  Tebe mislim, da res ne bi, ker se ponavadi držiš svojega prepričanja kot pijanec plota, he, he…

 59. Tana said

  Sicer pa jaz nikoli nikogar ne prepričujem v nekaj, kar si sam ne želi. Na motor vzamem samo tistega, za kogar sam presodim, da je primeren.

  Če se ne motim je maxi enkrat napisala, da bi uživala na motorju!

 60. Tana said

  Prišel bo čas… Logično pa je, da se samo bedak vsede na motor, ki ga vozi neznanec. Jaz se že ne bi!!! In tudi neznanca sigurno ne bi peljal. Tam je NUJNO zaupanje!!

  Ne, ne bo. Sicer kot pravijo, nikoli ne reči nikoli. Ampak zaenkrat sem več kot 100 %, da ne. Če bi to bil neznanec, pa še 200 % ne. Seveda je pri vsaki stvari nujno zaupanje. Zaupanje je bistveno, da dva nekaj skupaj počneta. Saj brez zaupanja ni nič. Ampak tukaj pri meni tudi zaupanje ne bi prevagalo, kar se motorja tiče. Ne, ne …

  Sicer pa sem jaz na splošno bolj neadrenalinski tip. Vse kar je hitro, visoko, globoko … ni zame.

 61. zogca said

  Še pet minut, Tana. 😉

 62. StaneP said

  Če se ne motim je maxi enkrat napisala, da bi uživala na motorju!

  Motor je užitek. Seveda pa res ne smeš biti človek, ki vrhunec doživi že pri 40km/h na avtocesti. In poanta sploh ni v sami hitrosti, temveč v ovinkih… Nagibu… Kot ples, kot seks… Valovanje, dinamika, strast, nežnost, divja odločnost… Vsak bedak zna voziti hitro. In sam se nimam za bedaka, čeprav tudi vozim hitro.
  Konec koncev ženske, toliko je bilo že besed o seksu in dobro veste, da lahko vsak bedak seksa. Vprašanje je samo, kako!?!?

 63. Tana said

  Še pet minut, Tana. 😉

  o.k. grem še enga pokadit. Me je ta motor čisto izmozgal, ha,ha…

 64. zogca said

  Ker je objava že na blogu in nisem več skrivnostna, lahko povem, da je bil Stanes danes precej blizu mene ali pa sem bila jaz precej blizu njega. 😉

 65. Tana said

  Konec koncev ženske, toliko je bilo že besed o seksu in dobro veste, da lahko vsak bedak seksa. Vprašanje je samo, kako!?!?

  No pa smo z motorja pri seksu. Seveda je tako kot praviš Stane, kar se tiče primerjave motor – seks. To je res. Vendar to še ne pomeni, da tisti, ki ne vozi motorja, ne zna dobro seksati. 😉 Se moram spomniti ene dobre primerjave, pa ti potem napišem.

  Zdaj grem pa res kadit.

 66. zogca said

  Pri seksu smo? Super!!! Kje je zdaj Maxi? Jaz o seksu težko pišem brez nje. 😉

  No pa smo z motorja pri seksu.

 67. StaneP said

  Vendar to še ne pomeni, da tisti, ki ne vozi motorja, ne zna dobro seksati.

  Tega pa jaz nisem rekel!
  Je pa za oboje potreben občutek ali strast… Toda preveč strasti na motorju brez občutka, te lahko stane glave. Pri seksu je vseeno drugače, he, he..

 68. zogca said

  Tudi seks je že koga stal glave.

  Pri seksu je vseeno drugače, he, he..

 69. StaneP said

  Tudi seks je že koga stal glave.

  Če dobro premislim, je v bistvu res bolj nevaren, kot motor. Če ti “prava” zmeša glavo, so posledice katastrofalne…

 70. zogca said

  Ali pa pravi. Poglej mene. 😉

 71. Tana said

  Če dobro premislim, je v bistvu res bolj nevaren, kot motor. Če ti “prava” zmeša glavo, so posledice katastrofalne…

  A to pa ne. S tem se ne strinjam. Če se ti zgodi nesreča z motorjem, si lahko mrtev, invalid celo življenje, ali … Če ti “prava” “pravi” zmeša glavo… še vedno ostaneš živ, po določenem obdobju se pobereš in živiš brez posledic naprej. Včasih še boljše kot prej.

 72. zogca said

  V bistvu pa sem jaz tukaj mislila na AIDS, ko sem pisala o izgubljeni glavi zaradi seksa.

 73. Tana said

  Tega pa jaz nisem rekel!
  Je pa za oboje potreben občutek ali strast…

  No, nisi dobesedno. Si pa napeljal na primerjavo med tema dvema ….ne vem kako bi se izrazila … eh pa saj ni važno.
  Pa nobene primerjave se tudi ne spomnim, kot sem obljubila zgoraj. Mi je zaštekalo. Priznam. 😉

 74. Tana said

  V bistvu pa sem jaz tukaj mislila na AIDS, ko sem pisala o izgubljeni glavi zaradi seksa.

  Ja, če se ti to zgodi, potem te stane glave. Ja.

  Lahko pa izgubiš glavo zaradi seksa tudi drugače.

 75. StaneP said

  A to pa ne. S tem se ne strinjam. Če se ti zgodi nesreča z motorjem, si lahko mrtev, invalid celo življenje, ali … Če ti “prava” “pravi” zmeša glavo… še vedno ostaneš živ, po določenem obdobju se pobereš in živiš brez posledic naprej. Včasih še boljše kot prej.

  Se strinjam, če se pogovarjamo dobesedno. Hudič je vedno v podrobnostih… Ivan Tavčar ( pisatelj iz mojih rojstnih koncev ) je napisal novele “Ljubezen je nam vsem v pogubo”. Seveda ne smemo biti cinični ali samo cinični, ker ni lepšega kot je ljubezen. Toda ravno zato je tudi lahko zelo nevarna. Kup ljudi ostane celo življenje invalidnih, duševno. So tudi primeri, ko ljudje pristanejo med samomorilci ali med klošarji. To se dogaja, predvsem zaradi “zlorab” v imenu ljubezni. In v imenu ljubezni zlorabljate predvsem ženske. Moški smo bolj preprosti. Zlorabljamo “češplje” ne njih lastnic… Seveda so to metafore in neka povprečja, kjer se vedno lahko najde tudi nasprotne primere.

 76. zogca said

  https://zogca.wordpress.com/2008/04/19/ljubezen-nam-je-vsem-v-pogubo/

  In končno, na suhi veji, s katere se odpira pogled v globoki dol, zbudi se gozdne perutnine vladar, divji petelin, prevzet od sladke ljubezni, ki je kakor vsemu svetu vladarica tudi njemu. Po svoje zapoje večno pesem o ljubezni, toda če je nisi že prej čul, te pesmi, ne zaslišiš je v tihem logu, nego samo meniš, da padajo kje na trd kamen kaplje z mokrega vejevja. In takrat je resnično krasno v stari Zali! Vzlic hladnemu jutru se ogreje lovcu kri v žilah. Po temni lozi stopa, komaj kroti srce in skoro dihati si ne upa, samo da bi zalezel ljubljeno ptico, ki je od strasti in ljubezni slepa in gluha, in to tudi proti nevarnosti in smrtonosnemu orožju! Ljubezen nam je vsem v pogubo, tako mladeniču, ki se je zagledal v cvetoči obraz cvetočemu dekletu, tako ptici na zelenem vrhu, pojoči pesem ljubezni in vabeči grahasto družico na svatbo v prvi pomladi.

  V Zali – Ivan Tavčar

  Ivan Tavčar ( pisatelj iz mojih rojstnih koncev ) je napisal novele “Ljubezen je nam vsem v pogubo”.

 77. zogca said

  Jaz je nisem zaradi seksa, sem pa jo izgubila.

  Lahko pa izgubiš glavo zaradi seksa tudi drugače.

 78. StaneP said

  In končno, na suhi veji, s katere se odpira pogled v globoki dol, zbudi se gozdne perutnine vladar, divji petelin, prevzet od sladke ljubezni, ki je kakor vsemu svetu vladarica tudi njemu. Po svoje zapoje večno pesem o ljubezni, toda če je nisi že prej čul, te pesmi, ne zaslišiš je v tihem logu, nego samo meniš, da padajo kje na trd kamen kaplje z mokrega vejevja. In takrat je resnično krasno v stari Zali! Vzlic hladnemu jutru se ogreje lovcu kri v žilah. Po temni lozi stopa, komaj kroti srce in skoro dihati si ne upa, samo da bi zalezel ljubljeno ptico, ki je od strasti in ljubezni slepa in gluha, in to tudi proti nevarnosti in smrtonosnemu orožju! Ljubezen nam je vsem v pogubo, tako mladeniču, ki se je zagledal v cvetoči obraz cvetočemu dekletu, tako ptici na zelenem vrhu, pojoči pesem ljubezni in vabeči grahasto družico na svatbo v prvi pomladi.

  V Zali – Ivan Tavčar

  Zelo lepo… Ali je kdo od vas že bil v Tavčarjevem dvorcu pri Visokem v Poljanski dolini. Tam je tako lepo in jaz imam to mojo Poljansko dolino prav rad. Očitno je res, da sledi otroštva ostanejo za vedno zapisane in se z leti z vse večjo močjo vračajo v človekovo bit.

 79. zogca said

  Ne, jaz še nisem bila. Seveda ostanejo. Od kod, misliš, sem jaz tako strašno zaljubljena v Ljubljano?

 80. webmaher said

  Stane je užival na motorju jaz pa sem si privoščil 2 ure pokra na 10 mizah :mrgreen:

 81. zogca said

  Je kaj denarja? 😉

 82. StaneP said

  Ojla Web! Bilanca?

 83. webmaher said

  Bilanca je sledeča: 1225 partij in plus 12,36$$$$ :mrgreen:
  Sploh ni slabo, če pomislim, da nisem igral že več kot pol leta … a pošto je sutra od druga Tita Dan Mladosti to mi pripada, jel tako Jovanka moja :mrgreen:

 84. StaneP said

  Samo da je pozitivna! Bilanca namreč.

 85. zogca said

  Ne vem, ali Jovanka podpiral tovrstno zabavo.

 86. webmaher said

  pa kako da ne Žogca…za mjesec dana to bi bilo odprilike 122000 partija i 1220$$$$$…a u dobra stara vremena kad sam igrao 10 puta više limite to bi bilo 12200 $$$$ a pola od toga uvijek je bilo za Jovanku :mrgreen:

 87. zogca said

  Došla ti je Jovanka, pa možeš da je pitaš.

 88. webmaher said

  pa ne treba ja ništa da je pitam, samo da ji dam ono što ji pripada :mrgreen:

 89. zogca said

  Ne vem, ali si dovolj zaslužil, da bo zadovoljna.

 90. webmaher said

  Eh, idem i ja polako u krevet, laku noč svima :mrgreen:

 91. zogca said

  Lahko noč tudi od mene.

 92. Tana said

  Očitno je res, da sledi otroštva ostanejo za vedno zapisane in se z leti z vse večjo močjo vračajo v človekovo bit.

  Pri meni je ravno nasprotno. Ne niso ostale in se tudi ne vračajo.

  In v imenu ljubezni zlorabljate predvsem ženske.

  Gledano z moški oči. Ja. 😉

  Moški smo bolj preprosti. Zlorabljamo “češplje” ne njih lastnic…
  Tudi ženske znamo biti čisto preproste – ensotavne, zlorabljamo tiče, nje njih lastnikov. 😉

  ha,ha, ha… sem morala to napisati, ker mi je tako blazno vroče, da se mi kar meša.

 93. Tana said

  Moški smo bolj preprosti. Zlorabljamo “češplje” ne njih lastnic…

  Tole zgornje bi moralo biti v okvirčku. Ni moje avtorstvo.

  Ej Žogca pa danes uživa, čeprav je verjetno tudi njej vroče.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: