Žogca v ofsajdu

In nič več v pričakovanju sodniške piščalke

Kateri je tisti eden?

Posted by zogca na maj 18, 2009

Zakon, ki naj bi iz dveh naredil enega, je vse življenje trajajoč boj, da bi se pokazalo, kateri je tisti eden, je menda nekoč izjavila ali morebiti zapisala Agatha Christie, “brez katere” jaz svoje čase nikoli nisem šla na počitnice.

Zakaj se mi zdi, da je ta tisti eden v večini primerov ženska in da moški to zelo dobro vedo, zato se tudi zakona bojijo kot hudič križa?

Advertisements

8 komentarjev to “Kateri je tisti eden?”

 1. Lynx said

  Tako se ti zdi zato, ker so take tvoje izkušnje in posledično je tak tvoj pogled na zadevo. Svojega življenja in še nekaj primerov iz tvoje okolice ne moreš jemati kot matrico za cel svet.
  V večini primerov vidimo tisto kar hočemo videti in ne tisto kar dejansko je.

 2. zogca said

  V bistvu moje izkušnje niso ravno takšne. Predbivši se je namreč hotel poročiti in je nenehno težil s poroko, celo moji mami je redno razlagal, kako sem nesramna, ker se nočem poročiti. 😳 Ta druga izkušnja je pa res takšna, čeprav kakor ni, ker on nikoli ni govoril, da se noče poročiti, še več, na koncu mi je rekel, da bo ponosen, da bom njegova žena, potem je seveda zbrisal, dva dni za tem. Ampak da, nekako pa se mi zadnje čase zdi, bolj zaradi prebranega na forumih kot videnega v resničnem življenju, da moški zakon smatrajo kot neke vrste zapor.

 3. zogca said

  Ta tema http://med.over.net/forum5/read.php?151,5469199 me je pa malo spomnila na zgornjo fotografijo. 😉

 4. Lynx said

  Ampak da, nekako pa se mi zadnje čase zdi, bolj zaradi prebranega na forumih kot videnega v resničnem življenju, da moški zakon smatrajo kot neke vrste zapor.

  Realno gledano, dandanes moški s poroko pridobi več kot ženska. Ima skuhano, oprano in zlikano in še vedno lahko gre v gostilno. Kaj pa ženska?

 5. zogca said

  Strinjam se, da dandanes moški s poroko dobi več kot ženska, Lynx. Bili so časi, in hvalabogu minili, ko je bilo biti neporočena ženska nekaj najhujšega na svetu, ker je bila takšna ženska dobesedno osramočena in vsa vrata so ji bila zaprta. Danes … Pa nekatere še vedno skrajno neprimerne može čuvajo tako, kot bi brez njih ne mogle živeti.

 6. Magi said

  Je morda kdo včeraj zvečer gledal Latinico? Zanimiva zadeva, ravno na temo zakona in razvez, gostja je bila tudi legendarna Žuži Jelinek, jo vedno rad berem in poslušam, če se le da.
  Zakon je lahko pravljica, če se najdeta pravi osebi, drugače je bolje, da ga ni.
  Sama še vedno verjamem v ljubezen, spoštovanje in partnerstvo, je pa potrebno za to tudi nekaj narediti, kot povsod v življenju…

 7. zogca said

  Nisem gledala. Čisto sem se odvadila gledati Latinico, kar je slabo. Bili so časi, ko nisem zamudila niti ene oddaje. Oddaje pa so vedno vrhunske.

 8. zogca said

  Pesmica pravi, da je ljubezen bojišče.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: