Žogca v ofsajdu

In nič več v pričakovanju sodniške piščalke

In že je praznikov konec!

Posted by zogca na maj 3, 2009

Moji najljubši prazniki so mimo. Če bi lahko, bi jih podaljšala za kakšen teden ali dva, ampak žal to ni mogoče. Spanje do poldneva, celodnevna potepanja, zvečer pa brezskrbno gledanje mojih najljubših humorističnih nadaljevank pozno v noč, največkrat pa kar do jutra. Preden bo Ljubljana spet polna živčnih ljudi, ki se jim nekam mudi ter jim je prav malo mar, kod hodijo in vozijo, sem se odpravila še na eno potepanje. Najprej sem si ogledala starine in se zaljubila v vrtni komplet. Ker nimam vrta, sem ga samo fotografirala.

Prodajajo marsikaj, stare knjige, star denar, star pribor, stare plošče itn. Večina si samo ogleduje, nekateri pa tudi kupujejo. Po tistem, kar sem jaz uspela videti, gre daleč najbolje v promet Tito. Priča sem bila tudi enemu prepiru. Gospa je “rezervirala” Titovo sliko in šla na bankomat po denar, medtem pa je ta ista slika padla v oči neki drugi gospe in prodajalec je … Gospe sta se “fejst” skregali. Kako se je spor končal, ne vem, tudi zame sta bili namreč preglasni.

Sicer pa je bilo v središču mesta več kot Slovencev turistov, predvsem Italijanov in Angležev, nekaj pa je bilo tudi Hrvatov. Tudi letos je na nabrežju Ljubljanice razstava otroških slik.

Seveda sem šla na kosilo v svojo naljubšo restavracijo. Četudi sem fotografijo enchilade suizas “prilepila” že prejšnji teden, sem jo znova fotografirala, kajti za mojo najljubšo jed je vladalo precejšnje zanimanje.

Na poti na stranišče, ki je v zgornjem nadstropju, sem postala ob najini mizi. Tukaj sva nekega petkovega večera, ko še nisva bila par, ampak samo zagledana drug v drugega, s princem sedela več ur in klepetala.

Četudi sem bila med sprehodom priča kar nekaj prepirom italijanskih staršev in njihovih otrok o tem, kdaj se bo jedel gelato, sem sladkanje vseeno preskočila. Tako ali tako vase zmečem veliko preveč kalorij.

Zdaj, ko je praznikov resnično konec, lahko napišem samo, da se mi ne ljubi delati in sem prav slabe volje, ko samo pomislim na to, koliko dela me čaka v tednu, ki je pred nami. Ampak vsega lepega je enkrat konec in če bi bilo praznikov in prostih dni preveč, jih verjetno ne bi znali ceniti.

 

Advertisements

157 komentarjev to “In že je praznikov konec!”

 1. webmaher said

  lepo poslikano, sladoljeda si pa nisi privoščila, morda si ga jaz kasneje, ker sedaj sem pojedel eno tunco pa me lakota ravno ne daje 😆
  ker sem za praznike zmerno delal, mi tudi jutri ne bo hudega in lahko podaljšam do poldneva 😆
  morda se lotim celo štihanje vrta ako ne bo kakih ploh, kajpak bi kakšno solato že lahko posejal, da jo ne bo treba v trgovini kupovati :mrgreen:

 2. zogca said

  Meni bo jutri hudo, ojoj mi bo hudo. 😦 Ko boš prišel v formo za štihanje, bom pa jaz vzela tvojo telefonsko številko. Kar nekaj dam potrebuje pomoč. 😆 Ne jaz, jaz nimam vrta. Jaz niti kaktusa nimam. Moj moto je – kar ne spušča glasov, da bi javilo, da je žejno in lačno, ni zame. 😆

 3. webmaher said

  o kok si ti dobra, se pa bojim, da sem malček prepozen in bi formo moral ujeti že sredi aprila. Kakopak imam dober izgovor saj vreme vseskozi nagaja. Kajpak je največji problem s čim vse zapolniti pol ara vrta :mrgreen:

 4. zogca said

  Koliko je pol ara, ne vem. Na tem področju zelo slabo stojim, s temi ari in hektari. Vem pa, da ima moja mama na vrtu vse. Pet vrst solat, papriko, paradižnik, fižol, špinačo, čebulo, krompir … Mah, saj ne vem, najmanj dvajset različnih stvari. S tem se bom spet ubdala, ko bosta šla na počitnice in mi bo potem risala načrt vrta in gor pisala, kaj moram zaliti vsak dan, kaj vsak drug dan, kaj vsak tretji. Nakar jaz vsako jutro ali večer hodim tja in zalivam. Saj si ne upam, da ne bi in da bi vrt zaradi mene propadel. 😉

 5. samo jaz said

  Hej, Žogca..
  Če kaj vem, je pol ara 50 m2 (1 ar = 100 m2).
  In za vrt je to kar konkretna cifra. 😉

  Služba… hja, jaz sem bila po današnjem potepu že v pisarni… da bo ju3 manj naporno in bom lahko vmes skočila na kakšno kavo z dolgim čvekom. 🙂

 6. zogca said

  Samo jaz, vsaka čast! Jaz sem hotela tudi danes nekaj narediti, ampak šment, nisem in me jutri čaka …

 7. webmaher said

  še ena ura in bo jutri 😆
  sem gledal Boston legal zdej bi pa legel 😆
  alpa bom še mal bluzil in delal kaj pa vem 🙄

 8. zogca said

  Jaz bom tudi legla, sicer jutri ne bom zdržala. Poslušam Oliverja Mandića in kuliram.

 9. Nevenka said

  Po nekem čudežu sem še pokonci, pa sem še sem malo pokukala.
  Jaz sem danes spet pokosila travo na vrtu. In to je več ali manj vse od velikih prazničnih del. Kar privoščila sem si bolj lahke dneve, se tako prileže včasih. Jutri pa 😦 služba.
  Res bi se mi prilegel še kak teden praznikov. Če vzamem dopust, me vse delo počaka, potem pa, ko pridem nazaj garam tako, da bi šla lahko na bolniško. Samo med prazniki sem res brez skrbi frej.
  Lahko noč.

 10. zogca said

  Praznikov je definitivno premalo. 😉 Čeprav, meni so tisti zimski čisto odveč in bi jih takoj zamenjala, da bi imela dva tedna spomladanski. A kaj, ko ne moremo izbirati. Pomlad je tako zelo lepa.

 11. webmaher said

  Jaz bi pa Lorda gledou pa ga nikjer ni 😦
  sem pa našel CSI: Miami…Horejšo je faca pa tut una poročnica al kva že ni slaba 😆

 12. zogca said

  Lord je na Amazonu. 😉 Saj bi ti ga Žogca presnela s svojih DVD-jev, ampak ne zna. Je enkrat poskusila nekomu, da je ugotovila, da se ne da, je verjetno treba nekaj skrekati. CSI gledam zelo redko oziroma sem gledala samo nekaj epizod, ko so enkrat ponoči reprizirati. Še vedno ne spim in kadim že četrto ta zadnjo cigareto. V bistvu bi gotovo že spala, če me ne bi tale provokator http://med.over.net/forum5/read.php?151,5439036 spravil v slabo voljo in sem potem čakala, kaj si bo še izmislil. Imam res poln kufr njegovih podtikanj. To je že počenjal. Ko mu kdaj kakšna pošlje kakšno zasebno sporočilo, takoj to objavi na forumu in vedno pripiše nekaj podobnega “ali ni morda za njim spet kaka Žogca s svojimi manipulacijami, agresivnostjo, nestrpnostjo in surovostjo”. In non stop neka pisanja, da sem jaz zlo vsega zla, neke fiks ideje, da se jaz ukvarjam z njim, nekaj si domišlja, da bi mu jaz pisala, pa mu nikoli nisem, ne konca ne kraja tem nebulozam.

 13. zogca said

  In še to!!!

  http://med.over.net/forum5/read.php?151,5439223

 14. Janis said

  Žogca, tebe je ful enostavno sprocovirat, ker ljudem enostavno ne znaš reči fuck off, ko hočejo tvojo pozornost. Ma ukvarjanja s provokatorji pa res ne rabiš za ego bildat, daj si ga na bolj zdrav način.

 15. zogca said

  Ne gre tukaj za nikakršen moj ego, Janis, on je meni preprosto odveč, višek, ker to, kar pa on počne, je pa naravnost … Saj ne najdem prave besede.

  Mislim!!!

  Vidim, da me Žogca spet bere. Kaj piše, ne vem. Morda popravlja vejice, se spotika ob takšnih in drugačnih besedah, ki jih navdihuje želja po lepem, izničuje vsakega, ki bi utegnil stopiti meni v bran, novači svoj nizko etično moralno stoječi fan klub (ki se navadno izraža z besedami, ki jih SSKj v zaglavju označuje z slabšalno) ali kaj četrtega … Totalno nekredibilna oseba! …, ki včasih, za nameček, napiše tudi kaj lepega, a le, če ji sogovornik popiha kaj na njen veliki “JAZ” …
  Bi bila travmatična izkušnja z nesrečno ljubeznijo sicer tako boleča? Deloma da, a ne v tako bolestni meri, saj je bil namreč odrinjen tisti “Jaz”, ki je bil do nedavnega vajen odrivati in zmagovati (tako, Napoleonsko, preko mrtvih trupel) … Tu pa je naletel na veliki poraz. (Samo razmišljam, če dovolite. In v razmišljanje sem prisiljen.)

  Če so temu človeku vse ovce na broju, potem pa res ne vem.

 16. Janis said

  Provokatorje hraniš tako, da z njimi polemiziraš. Saj poznaš tisto: potegnili te bodo na svoj nivo in te premagali z izkušnjami. Ljudem je, ko se enkrat začne verbalni dvoboj in prepucavanja, hitro vseeno, kdo je originalni nadlegovalec in kdo žrtev, ker že na sredi vsega dojemajo oba enako.

 17. webmaher said

  ajej, to je zgodovinski dan saj sem prlimal prva dva komentarja na zloglasnem MONu :mrgreen:
  sicer pa se takim osebkom ogneš tako, da jih sploh ne porajtaš…najboljša obramba je napad v tem primeru ne pride v poštev 😉

 18. webmaher said

  Žogca saj ravno zato, ga odjebi..Janis sori to se bolje sliši :mrgreen:

 19. Janis said

  Tvoje se res sliši bolj domače, hehe. Ampak strinjava se pa v vsebini 😉

 20. zogca said

  Niti ne mislim polemizirati z njim. V spodnji temi sem mu napisala, da mu tistega sporočila nisem poslala jaz in naj ne namiguje na to, da sem mu. V zgornji temi pa, ko se hvali s tem, da ga spet berem, sem mu napisala, zakaj točno sem registrirala njegovo sporočilo, ker je pisal o meni, sicer ga sploh ne bi. Česa takšnega pa tudi še ne. Pred enim letom se je pojavil na Ljubezenskem forumu, se tam zakačil name in od takrat ne neha. Po treh sporočilih, ki jih je prebral od mene na javnem forumu, je on prišel na fiks idejo, da sem jaz zlobna, vzvišena, surova, ne vem kakšna vse, cel kup je teh pridevnikov. Od tedaj me izmenično pljuva in prosjači, naj grem z njim na zmenek. Lepo prosim, čemu je to podobno?

 21. webmaher said

  Žogca a ti maš vse epizode Lorda?

 22. zogca said

  Ko bom pa napisala odjebi, kar si on sicer zasluži prebrati, bom pa spet pisal eseje o moji nizkotni naravi.

 23. zogca said

  Kateri si ti?

  ajej, to je zgodovinski dan saj sem prlimal prva dva komentarja na zloglasnem MONu

 24. zogca said

  Imam vse štiri sezone, da.

  Žogca a ti maš vse epizode Lorda?

 25. webmaher said

  Janis se je steboj sploh moč se, ne strinjati 😉
  Žogca če bi bil jaz zdaj tvoj pes, bi rekel, da me takoj pelji na en sprehod :mrgreen:

 26. webmaher said

  Kaj se ti je zdelo-da me pelješ na sprehod 😆

 27. webmaher said

  Žogca kar ugani saj ni težko…saj veš kaj “paše ” zraven Adama 😆

 28. zogca said

  Se mi je zdelo. 😉

 29. zogca said

  Dokler se bo tako vedel, zraven njega ne paše nobena Eva. Vsaka ženska, ki vidi te njegove eseje, se mu bo ognila na sto kilometrov.

  Žogca kar ugani saj ni težko…saj veš kaj “paše ” zraven Adama

 30. Janis said

  Ko bom pa napisala odjebi, kar si on sicer zasluži prebrati, bom pa spet pisal eseje o moji nizkotni naravi.

  Jaz sem zmeraj govorila, da če kdo hoče biti z mano, si mora upati tudi pošteno zakleti 😀

  Resno, jaz se pač izogibam finoč, ki imajo veliko za povedat o tem, kaj se “spodobi” in kaj ne, ker imajo taki ljudje ponavadi občutljiva ušeska in blazno kosmato vest. Jaz imam pa rada, če nekdo po potrebi pošteno zakolne, samo da ima etični kompas prav naštiman.

 31. webmaher said

  ajej kaj dogaja 26 komentar sem napisal zadnji in glej ga zlomka 🙄

 32. zogca said

  Meni ni problem zakleti, Janis, daleč od tega. Enoastavno mu nočem dajati materiala za nove eseje, sicer ga lahko brez kakršnihkoli težav pošljem kamor hočeš.

  Jaz imam pa rada, če nekdo po potrebi pošteno zakolne, samo da ima etični kompas prav naštiman.

 33. Janis said

  Eseje lahko vsak piše, če hoče. MON je prepravljen z eseji o vseh nas vidnejših registiranih- jaz imam najmanj eno fanico, ki piše moje psihoanalize.

 34. webmaher said

  u a Srbi majo pa ATP turnir u Beogradu…Žogca takoj tja pa slikat 😆

 35. zogca said

  Vem, ampak tole je pa bolno. Meni je to napisano na precej drugačen način od tistih esejev, ki so jih kdaj o meni pisale ženske uporabnice. Ker tale si kar nekaj domišlja in jaz nisem več povsem prepričana, ali on loči resničnosti od svoje prebujne domišljije.

 36. zogca said

  Raje slikam fuzbal. 😉

  Žogca takoj tja pa slikat

 37. webmaher said

  tvoji crnobjeli su danas opet pobjedili pa prvaki so že čeprav še ni konec-čestitam Žogca 😉
  na Srbiji 1 bom pa zdej Ljubavnice gledal 😆

 38. webmaher said

  še dobro da je bolj za gledat, ker podnapisi so v cirilici 😆

 39. zogca said

  Vem, sem prej gledala fotografije, kako so proslavljali.

 40. zogca said

  Ја знам да читам, мени то није проблем. 😉

 41. webmaher said

  Ja znam da čitam, meni to nije problem 😉
  ali je probljem pošto ne mogu tako brzo da čitam još ali naučiču 😆

 42. zogca said

  Ti povem nekaj, kar je mene naučila nečakinja.

  Mehki č oziroma Ć je vedno, ko je karkoli tipa hoću, neću, plakaću, hodaću, pevaću, ja ću pisati … Vedno je mehki č oziroma ć. Je luštno, ko te tretješolci učijo slovničnih pravil, ampak hej, punčka zna.

 43. zogca said

  Ако се онај тамо сада смирио, можда бих могла да легнем. Ја бих спавала веч најманје два сада, да није пошеп да ме провоцира. Не могу речима да ти опишем колико ме тај човек нервира. Знао си да прочиташ, јел’тако?

 44. webmaher said

  Tako je, zdej pa le pojdi v horizontalo 😉

 45. zogca said

  Одох ја. Видимо се сутра, односно данас. Још мало па че један.

  Лаку ноћ.

 46. webmaher said

  Не обрачај више пажњу на такве Битанге, важи 😉

 47. webmaher said

  Лаку ноц, Жогца 😉

 48. zogca said

  Нечу више, обечавам. Мислим, свим нормалним лјудима је јасно да нјему нису све овце на броју и заиста сумнјам да га неко схвача озбилјно, шта год написао.

  Још једном лаку ноћ.

 49. StaneP said

  Dobro jutro ali dober dan vsem! Sem že nazaj in ja, žal je praznikov konec… Moja ljubica je cela, mene boli rit drugače pa bom tistih nekaj fotografij objavil pri sebi… Vidiš ogromno, toda ali si predstavljate, kako je fotografirati iz motorja. Voziš 100km/h ali več, vidiš, bremzaš, ustaviš, rokavice dol, čelado gor, torbo odpret, fotkič ven… In potem še obratni vrstni red… Samo za eno sliko.
  In tale cirilica, “majku jim”. Vsaj prometne znake oz. oznake krajev ali smeri bi lahko pisali v latinici. Tako pa skoraj doktoriraš iz teh “švasanih – varjenih” črk.

  Ljudem je, ko se enkrat začne verbalni dvoboj in prepucavanja, hitro vseeno, kdo je originalni nadlegovalec in kdo žrtev, ker že na sredi vsega dojemajo oba enako.

  Bravo Janis. Žogca, ti pa tudi “oladi malo” kar se tiče tega MON-a in ostalih bedarij. S svojimi reakcijami jih samo hraniš. Bodi pametnejša, zrelejša in modrejša. Odjebi jih. In dojemi, da človek včasih pač ne more z glavo skozi zid, čeprav ima še tako prav…

 50. lynx said

  За добрo јуtpo:

 51. Nevenka said

  Oh, saj bi rekla lahko noč, da je že nov dober dan. 🙂
  Hvala za ponavljanje ćirilice, he, he…

 52. lynx said

  Vem da bi se žogca sama spomnila, pa vendarle. 29.obletnica smrti JBT:

 53. Spider said

  He he, kako je to res, kar ste povedali..

  Provokatorja hraniš tako, da mu odgovarjaš. Jaz, ko s emi je še ljubilo provocirati po mon-u, sem najbolj užival, ko so ljudje navalili ko muhe na drek in množično odgovarjali.

 54. zogca said

  Vem, Spider, ampak eno je provociranje, drugo je motenost. In to, kar počenja tale Adam, je moteno in nič drugega. Saj to prvič. Zdaj je tista zgornja tema izbrisana, ne pa tudi spodnja, v kateri se tam eni zahvaljuje in dodaja Težko je namreč razbrati v tako kratkem sporočilu ali ni morda za njim spet kaka Žogca s svojimi manipulacijami, agresivnostjo, nestrpnostjo in surovostjo. Se pravi, tisto temo, v kateri so forumaši žalili Adama in ga do konca spljuvali, je Primož izbrisal, tista, kjer ostaja, da sem jaz manipulatorka, agresivka, nestrpna in surova pa ostaja. To je pa tako, ker se zdi moderatorju foruma verjetno celo luštno, da mene nekdo jebe naravnost v male možgane.

  Provokatorja hraniš tako, da mu odgovarjaš. Jaz, ko s emi je še ljubilo provocirati po mon-u, sem najbolj užival, ko so ljudje navalili ko muhe na drek in množično odgovarjali.

 55. zogca said

  Pa sem se res. Se ne bi, ampak sem se, ker ima nekdo meni drag na ta dan rojstni dan.

  Vem da bi se žogca sama spomnila, pa vendarle. 29.obletnica smrti JBT.

 56. zogca said

  Ti si šel potem res daleč, če si prišel do čirilice. Še nalašč jih pišejo v čirilici, da se s tem loči, kje je kdo. 😉

  In tale cirilica, “majku jim”. Vsaj prometne znake oz. oznake krajev ali smeri bi lahko pisali v latinici. Tako pa skoraj doktoriraš iz teh “švasanih – varjenih” črk.

 57. zogca said

  Novice današnjega ponedeljkovega dne!!!

  V Sloveniji ovrgli nov sum

  http://24ur.com/novice/slovenija/v-sloveniji-ovrgli-nov-sum.html

  Kljub umirjanju gripa še ni rekla zadnje besede

  http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=2&c_id=198762

  Okužbe z novo gripo se bojijo tudi mehiški kriminalci; v tednu dni za 42 odstotkov manj kaznivih dejanj

  http://www.dnevnik.si/novice/svet/1042263795

  Svet lahko preseneti drugi val bolezni

  http://www.siol.net/svet/zdravje/2009/05/mehika_obvladala_gripo.aspx

  Evropska komisija: Slovenija strmo v recesijo

  http://24ur.com/novice/gospodarstvo/evropska-komisija-evropa-sredi-najhujse-recesije-po-vojni.html

  Skrito pred očmi javnosti: sum zlorabe položaja, ko je Mercator vodil Janković

  http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/1042263763

  Berlusconi od žene zahteva opravičilo

  http://www.siol.net/Svet/Zanimivosti/2009/05/Berlusconi_zahteva_opravicilo.aspx

  Seks po katoliško

  http://24ur.com/ekskluziv/erotika/seks-po-katolisko.html

  Slovenija še vedno v iskanju milijonarja

  http://www.rtvslo.si/zabava/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=1&c_id=40368

 58. cija said

  Žogca, brez zamere, ampak ti se ravno toliko vtikuješ v Adama, kot on v tebe, ali pa mogoče še bolj. Vsaj tak vtis sem imela, ko sem zdaj prebrala par tem… recimo tole je menda tvoje in je po vsej verjetnosti sprožilo tisti izbruh, ki si ga prizadeta prilepila sem na blog


  Če pa to kdo počne, razlog temu gotovo ni tvoja slovenska kri, ampak verjetno odbijajoča pojava. Jaz že samo ob pogledu na tvoj vzdevek dobim alergijo. In še nekaj. Če ti je res toliko do tega, da slovenstvo ne bo izumrlo, nehaj onanirati po forumih, ampak pojdi seksat.

  Ob tej priložnosti te bo čefurka obvestila o tem, da poudarki nikakor ne morejo biti nizkejši, lahko pa so nizkotnejši. Da manjkajočih vejic sploh ne omenjam.

  če se nočeš tepst z debili, jim nehaj mahat z rdečo ruto pred očmi.

 59. zogca said

  Cija, ta tema ni bila njegova, nekdo drug jo je odprl. Gre za to, da on sicer namerno odpira teme, ki so namenjene meni. To je že večkrat naredil. Ti bom poskusila predočiti s primerom. Tebi je na primer včeraj umrl kuža. In jaz bom odprla temo o tem, kako so ljudje preveč navezani na svoje živali. Ti ne moreš dobiti kredita za večje stanovanje in potem jaz odprem temo o tem, kaj si loleki boleki predstavljajo, da bodo kar dobivali kredite. To pa, zakaj jaz mislim, da je on psihotičen. Večkrat je on meni tukaj puščal sporočila (jih nikoli nisem odobrila, ker mu nočem dati dostopa za pisanje), če bi šla z njim na pijačo, na forumu mi je prejšnji teden ponujal seks, po drugi strani pa piše takšne stvari. Naj najprej ugotovi, ali me hoče sovražiti ali seksati z menoj, da bomo vedeli, na čem smo. Kar pa si zgoraj citirala, je pa … On se dela kakor širokega, v bistvu pa se nenehno razmetava z nacionalističnimi izjavami. Pa saj je lepo potem napisal, da jaz nisem pila istega mleka, moje pač ni slovensko. Imaš pa prav, da bi ga jaz morala popolnoma ignorirati in potem bi verjetno nehal. Predvidevam pa, da ne takoj. Ker takšni, ki tako obupno hočejo pozornost, najprej poskušajo z vedno bolj nesramnimi provokacijami. Kot smo že včeraj ugotovili oziroma je ugotovila Janis, sem pa jaz idealna za provociranje, ker se vedno odzovem.

 60. StaneP said

  Ti si šel potem res daleč, če si prišel do čirilice.

  1.200 km sem naredil… Daleč ja. To, da pišejo zanalašč v cirilici vem in se mi zdi primitivno. Prometne table ipd ( vsaj glavne ), ves normalen svet piše dvojezično, saj ne moreš od vsakega turista pričakovati, da pozna vse lokalne posebnosti. Hvala bogu za “Garmina”.

  Kar se tiče teh tvojih težav z določenimi ljudmi? Pa kaj ke še nekdo zapikuje v tebe! Obrneš se stran in greš naprej. Na takšne stvari se človek ne sme pretirano odzivati. Ti se! Zakaj!? Če odgovarjaš na provokacije z provokacijami, potem nisi nič boljša od provokatorja. To, da samo odgovarjaš je nepomembna malenkost. Ljudje smo različni in vsakdo ima en svoj “štos” v glavi. To je prav in naravno. Na koncu se večinoma družimo z ljudmi, ki imajo podoben “štos”, ostali naj gredo bolj ali manj mimo nas. Nazaj do princa ne boš prišla, če se boš trudila odgovarjati na provokacije na vsak način (tudi umazano). Na ta način v bistvu kažeš tudi svojo konfliktno plat, ki pa nikoli ni lepa, pa čeprav imaš še tako prav. To govorim iz svojih izkušenj. Pokaži (kaži) raje princu svojo lepo, ljubečo plat. Ljudje se spreminjamo celo svoje življenje, spremeni to v svojem karakterju in se prestani boriti z mlini na veter, saj ne moreš zmagati. In ne razumi tega kot poraz, temveč kot zmago! Mislim, da razumeš.

 61. zogca said

  Ta je pa prehuda. Vedeti moraš, da je pri njih čirilica glavna pisava, latinica je pa postranska. Pri njih se otroci v šoli najprej naučijo čirilico, latinica pride na vrsto pozneje.

  To, da pišejo zanalašč v cirilici vem in se mi zdi primitivno.

 62. zogca said

  To nima nobene zveze s princem!!! Je tudi ne more imeti. Adamove blodnje in princ nimajo prav nobene stične točke. Že res, da je Adam zdaj po novem (ko je istrošil nacionalistične fore) začel blebetati o tem, kako sem si zaslužila biti zapuščena itn., ampak njegovo pisanje pa res nima zveze s princem, še manj ga jaz kot takšnega vidim.

  Nazaj do princa ne boš prišla, če se boš trudila odgovarjati na provokacije na vsak način (tudi umazano).

 63. Spider said

  Kaj pa Rusi, ko sploh nimajo latinice. Tam, če ne poznaš cirilice, se lahko samo slikaš.

 64. zogca said

  Princ mojo ljubečo plat tako ali tako že pozna, vsaj moral bi jo. In še enkrat ponavljam, da to z Adamom nima nobene zveze s princem in dvomim, da princ kaj od tega tudi prebere. Sicer pa meni ne gre za nobeno zmago. Kaj imam jaz od tega, da tam enemu Adamu, ki mi ne pomeni nič, nekaj dokažem? Nič. Jaz se z njim sicer lahko povsem normalno pogovarjam, kot z vsakim drugim na forumu, ampak hej, ko njemu to ni dovolj. Pa tudi mislim, da sem se na sinočnji provokaciji odzvala povsem korektno. Nisem se nič prepirala z njim in prepucavala do iznemoglosti. Vse, kar sem naredila, je bilo to, da sem mu napisala, da mu jaz nisem poslala nobeno zasebno sporočila in mu ga tudi ne bom, da je torej odveč, da on namiguje na to, da je neko sporočilo od neke Jeseničanke pravzaprav moje sporočilo. Mi je pa noro, da on vsakokrat, ko mu kakšna kaj napiše zasebno, odpre temo, se ji zahvali in pripiše “če ni bila to slučajno tista pokvarjena in zlobna Žogca”. Ne, ni bila in nikoli ne bo.

  Na ta način v bistvu kažeš tudi svojo konfliktno plat, ki pa nikoli ni lepa, pa čeprav imaš še tako prav. To govorim iz svojih izkušenj. Pokaži (kaži) raje princu svojo lepo, ljubečo plat. Ljudje se spreminjamo celo svoje življenje, spremeni to v svojem karakterju in se prestani boriti z mlini na veter, saj ne moreš zmagati. In ne razumi tega kot poraz, temveč kot zmago! Mislim, da razumeš.

 65. StaneP said

  Še nalašč jih pišejo v čirilici, da se s tem loči, kje je kdo.

  Kje je kdo se žal takoj vidi po pokopališčih, ki jih je vse polno. Vsaj muslimanskih. Pripadnost svojemu narodu, se kaže na nešteto drugih načinov, kar cenim, spoštujem in podpiram!
  Ja, Bosna je nesrečna dežela. Tako naravno lepa in tako človeško tragična. Toda vsako deželo na koncu sestavljajo ljudje in to jo naredi takšno kot je…

  Ta je pa prehuda. Vedeti moraš, da je pri njih čirilica glavna pisava, latinica je pa postranska. Pri njih se otroci v šoli najprej naučijo čirilico, latinica pride na vrsto pozneje.

  Itak! Ampak jaz govorim izključno o prometnih oznakah oz. o smerokazih!! Jaz se počutim “posiljenega”, saj mi je ta pisava popolnoma tuja. Grki kot turističen narod imajo stvari lepo označene, pa so več tisočletna kultura… Če pa menijo, da kdor pride k njim, naj se pa še nauči njihove pisave je pa zelo milo rečeno “nenavadno”. Klasično razmišljanje na tistih koncih, ki jim dosti bolj škodi, kot koristi. Ampak ne bi jaz o temu, saj ima vsakdo pravico na svojem početi, kar se mu zdi prav. Izrazil sem samo svoje mnenje, ki ga nikomer ne vsiljujem. Ko grem dol, grem zaradi narave in prijaznih ljudi. Njihove politične intrige in ločevanja me v bistvu ne zanimajo, saj so njihova notranja stvar. Ko naročim kavo z mlekom (po slovensko), me povsod razumejo ne glede na nacionalnost in mi jo z nasmehom postrežejo. To je za mene dovolj! Če pa kje kave ne bom dobil, ker nisem naročil “kafe”, me tja pač ne bo več saj očitno nisem dobrodošel. Zaenkrat mi ni bilo potrebno v stikih z ljudmi razmišljati o temu, katere nacionalnosti so. Ko ( upam da ne bo ) bo to potrebno, v tiste konce ne bom več hodil. Preprosto. Političnih kopij se nikoli ne lomi na turistih. Oni nosijo denar!
  Strpnost do drugače mislečih je za moje pojme osnova vsake kulture. Tako posameznika kot naroda.

 66. zogca said

  Ti ljudje so se dolga leta zelo dobro razumeli. Vem, ker sem bila večkrat v Bosni pred vojno. Sosedi, ki so si med seboj pomagali pri kmetijstvu, skupaj slavili poroke in skupaj hodili na pogrebe, so se potem naenkrat sovražili in pobijali. Meni to veliko pove o tem, kaj vse so sposobni politiki narediti in kako zelo so sposobni ljudi napsihirati drug proti drugemu. V končni fazi se do dogaja tudi pri nas, samo hvalabogu zaenkrat še ne gre čez pokrov lonca, mislim na to obsesijo s Hrvati, ki bi jih nekateri kar …

  Ja, Bosna je nesrečna dežela. Tako naravno lepa in tako človeško tragična. Toda vsako deželo na koncu sestavljajo ljudje in to jo naredi takšno kot je…

 67. Spider said

  Stane, ko prideš v Moskvo, je VSE v cirilici. Njih ne zanima čist nič, če nek zahodnjak, ki pride, tega ne bo znal brat.

  Ti si verjetno bil v Republiki Srbski?

 68. StaneP said

  Pa tudi mislim, da sem se na sinočnji provokaciji odzvala povsem korektno.

  Drugič se sploh ne odzovi! To sem mislil, ko sem dejal, da to ni poraz, temveč zmaga. Pusti, da takšne blodnje gredo mimo tebe… Pa kaj! Tisti, ki te poznajo vedo kdo in kakšna si in edino to je pomembno. Vsi ostali… Prav če je lepo. Če ni, komu mar.

  Kaj pa Rusi, ko sploh nimajo latinice. Tam, če ne poznaš cirilice, se lahko samo slikaš.

  Rusija je tako ogromna in tako turistično nerazvita, da vsakdo ve kam se spušča. Bosna in Srbija sta pa majhni in jih komot prevoziš v enem dnevu (ni samo Slovenija majhna), poleg tega sta pa še na skrajni meji pisav. V Banja Luki npr. so od lani vseeno napisali nekaj glavnih smeri tudi v latinici… Počasi jih bo menda srečala pamet…

 69. zogca said

  To je njihova pisava, to so njihovi znaki, ne moreš se počutiti posiljenega. Tako pač je. Še veliko preveč je v mestih latinice in veliko premalo čirilice, s tem pa se izgublja njihov jezik oziroma njihova kultura. Še preveč stvari so poevropizirali in poamerikanizirali.

  Sicer pa – primer enega beograjskega znaka.

  Čirilica in latinica.

  Pa še enega.

  Čirilica in latinica.

  Jaz se počutim “posiljenega”, saj mi je ta pisava popolnoma tuja.

 70. zogca said

  Hotela sem mu samo napisati, da to nisem bila jaz in ta me po krivici obtožuje. In samo to sem mu tudi napisala.

  Drugič se sploh ne odzovi!

 71. Spider said

  Stane, to je v BIH v veliki meri posledica vojne. BIH dejansko ne obstaja in ne deluje kot ena država, temveč sta dve “državi”: bošnjaško-hrvaška federacija in Republika Srbska. Drugi druge komaj prenašajo, državo pa drži skup smao to, da so tam močne mednarodne sile, ki skoz pazijo, da ne pride do sranja.

 72. StaneP said

  Stane, ko prideš v Moskvo, je VSE v cirilici. Njih ne zanima čist nič, če nek zahodnjak, ki pride, tega ne bo znal brat.

  Resnična veličina človeka ali naroda ni odvisna od tega koliko se postavlja in dokazuje na takšne ali drugačen način. Rusijo vseeno razumem. Ogromna, samozadostna in tudi turistov v bistvu nič kaj dosti ne marajo… BIH ali Srbija sta pa čisto druga zgodba. Sploh BIH! Ampak to je samo moje mnenje…

  Ti si verjetno bil v Republiki Srbski?

  Bil sem med drugim tudi v BIH ja. In tisto postavljanje na notranjih mejah s srbskimi zastavami ( ali v Hercegovini z hrvaškimi ) je meni osebno moteče. Verjamem pa, da si navznoter tako kažejo kako naj bi bilo. Ampak to, da tako naj bi bilo so poizkusili z vojno, pa niso dosegli. Zakaj torej sedaj še vedno moje, tvoje, njihovo…???

  Vsakdo naj bi šel v Bosno, dokler je še videti sledove vojne!! Vsakdo dojame, ko vidi vso to razdejanje, bedo…, da je vojna največje zlo, kar ga človeštvo premore… Vsakdo naj dojame: Nikoli več!

  Kaj Slovenci mislimo o Hrvatih je lepo pokazalo zbiranje podpisov o vstopu Hrvaške v EU. Koliko so jih že zbrali? Par sto…
  Če bi vajo ponovili na Hrvaškem, bi bilo sigurno čisto drugače. Politika samo vspodbudi kar je v ljudeh skrito. Jim da občutek, da lahko svoje skrite svinjarije počnejo javno… In zgodi se, kar se je v Bosni… Groza!

 73. zogca said

  Ravno zato, ker so majhni, morajo še bolj negovati svojo pisavo, ker bo sicer izumrla.

  BIH ali Srbija sta pa čisto druga zgodba.

 74. zogca said

  Zakaj se pa mi kregamo zaradi Piranskega zaliva? Hrvati bodo v EU in bo vse naše. A ne, vseeno hočemo, da je naše naše in njihovo njihovo.

  Zakaj torej sedaj še vedno moje, tvoje, njihovo…???

 75. StaneP said

  Sicer pa – primer enega beograjskega znaka.

  Tako je prav! Do Beograda tokrat nisem šel… Nazadnje ko sem bil v Srbiji, je pa bilo po spominu sodeč latinice samo za vzorec. Ampak ponavljam, da jaz govorim o prometu!!

  Stane, to je v BIH v veliki meri posledica vojne. BIH dejansko ne obstaja in ne deluje kot ena država, temveč sta dve “državi”: bošnjaško-hrvaška federacija in Republika Srbska. Drugi druge komaj prenašajo, državo pa drži skup smao to, da so tam močne mednarodne sile, ki skoz pazijo, da ne pride do sranja.

  Vem, vem Spider in ravno to se mi zdi tako žalostno! Da kljub vsej krvi in nazadovanju še niso dojeli… No, po mojih občutkih, dejemanju in videnju so Srbi tisti, ki hočejo na vsak način biti sami zase oz. biti združeni s Srbijo, kar se mi načeloma sploh ne zdi slabo. Vendar ko prevoziš vse tiste kraje in vidiš kako so narodnosti pomešane med sabo je še najboljša rešitev skupna država. Muslimanov je preveč, da bi se jih dalo “izrebiti” in tudi halooooo zakaj bi jih!?!? Potem so pa itak pomešani še Srbi in Hrvati!!! Zelooooo malo je dokaj velikih območij, ki so nacialno hemogena. Živeti skupaj, spoštovati različnosti in vlagati energijo v prihodnost je edina smiselna prihodnost BIH. Vse ostalo vodi ponovno v prelivanje krvi… Tako vidim stvari jaz, ki sem čustveno popolnoma neobremenjen in sem konec koncev samo turist. Hvala bogu!

 76. zogca said

  Da, in to so jim pravzaprav tudi dolžni. Ko je šlo za Kosovo, so Albancem dovolili odcepitev, čez leta jim bodo tudi pripojitev k Albaniji. Zakaj potem RS ne dovolijo, da se odcepi od Bosne in se pripoji Srbiji? Če tako hočejo ljudje. Dvojna merila. Sicer pa to žal ni nobena država, to je tako vse na silo, da …

  No, po mojih občutkih, dejemanju in videnju so Srbi tisti, ki hočejo na vsak način biti sami zase oz. biti združeni s Srbijo, kar se mi načeloma sploh ne zdi slabo.

 77. StaneP said

  Ravno zato, ker so majhni, morajo še bolj negovati svojo pisavo, ker bo sicer izumrla.

  Tako kot moramo mi svojo Slovenščino in Slovenstvo! Popolnoma se strinjam! Vendar ne pozabi, da sem se “spotaknil” izključno ob prometne znake!! Z “posiljevanjem” na prometnih znakih se kultura in jezik ne negujeta!!

  Zakaj se pa mi kregamo zaradi Piranskega zaliva? Hrvati bodo v EU in bo vse naše. A ne, vseeno hočemo, da je naše naše in njihovo njihovo.

  To je popolnoma druga zgodba!!

 78. zogca said

  Samo nor človek lahko reče, da bi jih morali iztrebiti.

  Muslimanov je preveč, da bi se jih dalo “izrebiti” in tudi halooooo zakaj bi jih!?!?

 79. zogca said

  Joj, Stane, joj, joj, joj!!!!!!!!!!!!!

  Tako kot moramo mi svojo Slovenščino in Slovenstvo!

 80. Spider said

  Združitve Republike Srbske in Srbije nikoli ne bo, kot tudi ne združive Kosova in Albanije. Možen je pa razpad BIH.

 81. zogca said

  Ne, ni. Ko je šlo za to, da se Srbov vzame celo Kosovo, ni bilo nobenega problema. Čim se drugim jemlje, smo mi takoj za. Ko pa gre za par flekov naše zemlje, za katero še ne vemo, ali je sploh naša, takrat je pa cel hudič.

  To je popolnoma druga zgodba!!

 82. StaneP said

  Da, in to so jim pravzaprav tudi dolžni. Ko je šlo za Kosovo, so Albancem dovolili odcepitev, čez leta jim bodo tudi pripojitev k Albaniji. Zakaj potem RS ne dovolijo, da se odcepi od Bosne in se pripoji Srbiji? Če tako hočejo ljudje. Dvojna merila. Sicer pa to žal ni nobena država, to je tako vse na silo, da …

  Politika je kurba! Srbi v BIH žal ne živijo na narodnostno hemogenem območju (Sedaj sicer bistveno bolj, vendar za kakšno ceno!?!), da bi lahko tako enostavno premaknili mejo, brez upoštevanja ostalih. Zato se je tudi počelo toliko genocidnih dejanj… Na Kosovu je nacionalna struktura popolnoma drugačna. Moje laično mnenje.

 83. zogca said

  Tudi na Kosovu je bila struktura še petdeset let povsem drugačna. Sicer pa je RS zdah norodnostno precej homogena. Je pa res, za grozljivo in srhljivo ceno premnogih človeških življenj. Da tistih, ki so pobegnili in jih je zdaj polna Evropa, ne omenjam.

 84. StaneP said

  Joj, Stane, joj, joj, joj!!!!!!!!!!!!!

  Kaj? Ne razumem!?

  Združitve Republike Srbske in Srbije nikoli ne bo, kot tudi ne združive Kosova in Albanije.

  Jaz ne bi bil tako siguren.

  Ne, ni. Ko je šlo za to, da se Srbov vzame celo Kosovo, ni bilo nobenega problema. Čim se drugim jemlje, smo mi takoj za. Ko pa gre za par flekov naše zemlje, za katero še ne vemo, ali je sploh naša, takrat je pa cel hudič.

  Mešaš hruške in jabolka. Stvari niso tako enostavne, kot jih vidiš. Sicer pa tudi jaz nisem noben strokovnjak in ne bom pametoval. Vprašanje našega morja sploh ni sporno. Potrebno ga je samo razmejiti. In če bi Kardelj takrat ko sta se ukinjali coni A in B, z Bakaričem naredil pošteno mejo po takratni nacionalni pripadnosti prebivalstva, bi mi imeli danes mejo na reki Mirni in ne bi bilo nobene težave. Ampak to so že popolnoma druge zgodbe…

 85. StaneP said

  Sicer pa je RS zdah norodnostno precej homogena. Je pa res, za grozljivo in srhljivo ceno premnogih človeških življenj. Da tistih, ki so pobegnili in jih je zdaj polna Evropa, ne omenjam.

  Ja res je. In način (cena) je popolnoma nesprejemljiv za moje pojme. In če jaz kaj razumem, potem jim isto hoče povedati tudi svet. Zakaj le sami tega ne vedo…

  Sedaj moram delat! Kje je pa Tana zadnje dni!? Spet se razvaja brez mene, he, he…

 86. zogca said

  Napisal si, da moramo negovati svoj jezik, potem pa si slovenstvo in slovenščino napisal z velikimi začetnicami. S tem, ko tako grešiš, ne neguješ našega jezika. Oboje se piše z malo.

  Kaj? Ne razumem!?

 87. zogca said

  Pa se vprašaš, ali je bilo to takrat mogoče. Mislim, če danes ni mogoče, kje piše, da je bilo takrat mogoče.

  In če bi Kardelj takrat ko sta se ukinjali coni A in B, z Bakaričem naredil pošteno mejo po takratni nacionalni pripadnosti prebivalstva, bi mi imeli danes mejo na reki Mirni in ne bi bilo nobene težave.

 88. zogca said

  Svet se ukvarja s tem, kaj je v interesu sveta. In če je nekaj v interesu sveta (beri tistih, ki imajo moč), je povsem vseeno, ali je sprejemljivo ali ne. Pomisli samo na ameriške vojaške podvige.

  In če jaz kaj razumem, potem jim isto hoče povedati tudi svet. Zakaj le sami tega ne vedo…

 89. StaneP said

  Napisal si, da moramo negovati svoj jezik, potem pa si slovenstvo in slovenščino napisal z velikimi začetnicami. S tem, ko tako grešiš, ne neguješ našega jezika. Oboje se piše z malo.

  Aha… Že zardevam…

  Pa se vprašaš, ali je bilo to takrat mogoče. Mislim, če danes ni mogoče, kje piše, da je bilo takrat mogoče.

  Se! Kardelj je imel moč, pa je počepnil… Takrat to ni bilo pomembno za Jugoslovansko idejo bratstva in enotnosti, katere ideolog je bil tudi Kardelj… Bakarič je bil pa prej Hrvat, kot ideolog. Rezultat je znan. Stvari so se pa delale itak za mizo ali pod njo… Slovenci smo izgubili Trst in Gorico, da so dali Italjani mir zaradi Dalmacije, notranje so premaknili mejo iz Mirne na Sečovlje… Ampak oni so nekaj več in zato hočejo še več…

 90. StaneP said

  Pomisli samo na ameriške vojaške podvige.

  Ja razumem “veličino” in temu sledeč ego. Vendar američani vseeno niso svet. Sploh ne na Balkanu.

 91. zogca said

  Oni niso nič več, so pa večji in strateško pomembnejši.

  Ampak oni so nekaj več in zato hočejo še več…

 92. zogca said

  Sem dobila eno luštno pohvalo za blog. Naprošena sem, naj je ne objavim, zato je ne bom. Se pa zahvaljujem za lepe besede. 😉

 93. zogca said

 94. StaneP said

  Oni niso nič več, so pa večji in strateško pomembnejši.

  Mislil sem na Hrvate. Če si ti tudi, potem se z njihovo velikostjo in pomembnostjo pač ne strinjam.

  Kakšna pohvala je pa to, da je ne smeš objaviti!? Se strinjam z njo kakršnakoli že je. To dokazuje tudi število ljudi, ki se pri tebi rado druži.

 95. zogca said

  Jaz tudi.

  Mislil sem na Hrvate. Če si ti tudi, potem se z njihovo velikostjo in pomembnostjo pač ne strinjam.

 96. zogca said

  Ni pisalo, da ne smem. Je pač pisalo, da ni za objavo, ampak je namenjeno kot sporočilo meni, pohvala. In sem bila hepi, zato sem se malo pohvalila. 😉

  Kakšna pohvala je pa to, da je ne smeš objaviti!? Se strinjam z njo kakršnakoli že je. To dokazuje tudi število ljudi, ki se pri tebi rado druži.

 97. StaneP said

  Lahko si hepi! Bodi hepi! Imaš miljon razlogov za to. Spomni se to takrat, ko te bo imelo, da boš odgovarjala na “provokacije”… In pojdi raši pisat novo objavo za svoj blog!

 98. zogca said

  Jaz s Hrvati nikoli nisem imela nobenih težav. Srbi tako ali tako mislijo, da sem njihova, ker bo treh dneh že zavijam po beograjsko. Šiptarji me obožujejo, če ste z menoj, vedno dobite enkrat večjo kepico. Bosanci so pa tako ali tako moji največji feni. V bistvu imam s Slovenci še največ težav. 😉

 99. zogca said

  Veliko bolj pametno, se strinjam. To odzivanje na provokacije in krivice, imam pa tako ali tako v astrološki karti zapisano na več koncih. Mene krivice dobesedno bolijo.

  Lahko si hepi! Bodi hepi! Imaš miljon razlogov za to. Spomni se to takrat, ko te bo imelo, da boš odgovarjala na “provokacije”… In pojdi raši pisat novo objavo za svoj blog!

 100. StaneP said

  Veliko bolj pametno, se strinjam. To odzivanje na provokacije in krivice, imam pa tako ali tako v astrološki karti zapisano na več koncih. Mene krivice dobesedno bolijo.

  Kdor molči, desetim odgovori!

  V bistvu imam s Slovenci še največ težav.

  Z mano prav nič. No, malo ti smetim po blogu in to je vse, he, he…

 101. zogca said

  Vedno dobrodošel. Kot sem že večkrat napisala, se lahko ljudje, ki so na mojem blogu, o ničemer ne strinjajo z menoj. Dokler se pogovarjamo na kulturen način, je vse v redu. Jaz bi zaropotala v trenutku, ko bi kdorkoli začel kogarkoli žaliti. V bistvu sem morala do zdaj zaropotati samo enkrat, in sicer v temi o krstu.

  Z mano prav nič. No, malo ti smetim po blogu in to je vse, he, he…

 102. zogca said

 103. Spider said

  Jaz se ponavadi najboljše štekam s Srbi, če niso kakšni ultranacionalistični fani teh njihovih starodobnih in novodobnih junakov. S takimi se ne štekam sploh. Hrvati me ne marajo, ker hitro kaj preveč zinem, kar jim ni všeč. Z albanskimi sladoledarji se tud ful dobro razumem.Bošnjaka pa nobenega ne poznam.

 104. cija said

  Žogca, pa saj ti tu na blogu ravno z Adamom kar lepo komuniciraš. Samo, da se ne kliče Adam, ampak nekako drugače 🙂

  Sicer pa o provokacijah… Saj sem pametna, samo žal sem ista. Ko nekdo pritisne na pravi gumbek, se žal vedno odzovem, pa čeprav bi bilo včasih bolje, da se ne bi.

 105. zogca said

  Jaz tudi ne. Predvsem je po vaseh veliko takšnih. Me včasih kar na rit vrže, ko slišim, kakšne kvasijo. In da, znajo blazni ultraši biti tudi tisti iz diaspore. Vse to gre po principu s tujim kurcem je lahko opletati po koprivah. Tam se namestiš v kakšni Kanadi in Nemčiji, potem pa od daleč vpiješ v vojno, v vojno, v vojno. Izvoli priti v Srbijo in potem iti v vojno. Ne pa ti lepo na varnem, tvoji sinovi tudi, drugi in tuje sinove pa pošiljaš v vojno.

  Jaz se ponavadi najboljše štekam s Srbi, če niso kakšni ultranacionalistični fani teh njihovih starodobnih in novodobnih junakov. S takimi se ne štekam sploh.

 106. zogca said

  Kako, prosim???

  Žogca, pa saj ti tu na blogu ravno z Adamom kar lepo komuniciraš. Samo, da se ne kliče Adam, ampak nekako drugače.

 107. Spider said

  S Slovenci se pa ponavadi vsemi dobro štekam, če so vsaj malo normalni. Edini problem imam, da ponavadi ne razumejo, zakaj nič ne pijem. Tega ne razumejo tudi Srbi.

  Mah, sem jaz volk samotar…malo od vseh, v bistvu pa samo sam svoj.

 108. zogca said

  Tako je najbolje. Sicer pa pozdravljam to, da ne piješ.

  malo od vseh, v bistvu pa samo sam svoj.

 109. cija said

  Kako, prosim???

  sem prepričana, da je ena oseba tu gor adam. saj, mogoče se pa motim. V tem primeru se vsem prizadetim opravičujem.
  pa tudi, če se ne motim, se vsem prizadetim opravičujem.

 110. lynx said

  Kako, prosim???

  sem prepričana, da je ena oseba tu gor adam. saj, mogoče se pa motim. V tem primeru se vsem prizadetim opravičujem.
  pa tudi, če se ne motim, se vsem prizadetim opravičujem.

  E tu, Brutus, e tu! 😉

 111. mmisaa said

  Jaz sem bila pa prepričana, da je Adam tvoj princ, ker sta se že prej tako zapela.

 112. zogca said

  Se pravi, da vas je več? Jaz ne vem, kdo bi tukaj lahko bil Adam in ne vem, ali sploh želim vedeti.

 113. zogca said

  Za to dam roke v ogenj, da ni. Zapela pa sva se tako, da je on prišel na ljubezenski forum, bila je neka dolga debata in po treh sporočil me je že proglasil za zlo vsega zla.

  Jaz sem bila pa prepričana, da je Adam tvoj princ, ker sta se že prej tako zapela.

 114. mmisaa said

  Zame si lahko ziher, da nisem Adam. Sem kar lepo Eva, samo kličejo me drugače.:)

 115. zogca said

  Poglej, če je nekdo Adam in se tukaj z menoj prijazno pogovarja, na forumu pa piše takšne stvari o meni, gre to njemu na čast. To je vse, kar bom rekla. Adam je kot Adam okoli novega leta na blogu pustil več sporočil, ki jih jaz nikoli nisem spustila skozi, sem mu pa na nekaj sporočil na forumu odgovorila, samo avtorizirati ga nisem hotela za pisanje.

 116. zogca said

  Imam pa tako ali tako očitno novega fena oziroma fenico. Pa mislim, da je kar lepo fen, ampak ne mislim pa, da je Adam.

  http://med.over.net/forum5/read.php?151,5440039

  Mi dol visi! Skrivanje za vzdevki in pisanje takšnih ogabnosti, to zna vsaka jajara.

 117. maxi said

  sem prepričana, da je ena oseba tu gor adam. saj, mogoče se pa motim. V tem primeru se vsem prizadetim opravičujem.
  pa tudi, če se ne motim, se vsem prizadetim opravičujem.

  Kaj se pa tu dogaja??

 118. zogca said

  Ne vem, Maxi, meni ni nič več jasno.

 119. StaneP said

  http://med.over.net/forum5/read.php?151,5440039

  No, že znaš boljše odgovarjati! Počasi še to ukini, pa bo mir. Kaj je kdo, itak vsak sam ve. Če si sploh hoče priznati…

 120. zogca said

  Ne, tale, ki je to pisal, sebi že ne prizna, kdo je. Pazi, sama gospoda, duhovna, moralna in intelektualna aristokracija, samo jaz sem kurba.

  Kaj je kdo, itak vsak sam ve. Če si sploh hoče priznati…

 121. StaneP said

  Po drugi strani je pa tudi res, da se za dobrim konjem dviga prah. Konj, ki počasi in neopazno stopiclja ne dvigne nobenega prahu. Pravzaprav ga nihče niti opazi ne.

 122. Spider said

  Zogca, v kako restavracijo ti to hodiš, mehiško al kubansko.

 123. zogca said

  Princ mi je očital, da se za menoj dviguje prah. Seveda on ni tega mislil v tistem pozitivnem smislu. In seveda se njemu ni zdelo vredno v glavni narediti analize, kdaj se ta prah dvigne. Pustimo, kdo ima prav, kdo je začel, kdo je kriv, bodimo gandijevski, to je njegov moto. Če njega ne moti, da nekdo pisari, da si je posteljo in mizo delil s kurbo, tudi prav. To je to, kar njemu manjka do tega, da bi bil Mister Perfect. Nikoli se napadeni ženski ne postavi v bran, nikoli.

 124. StaneP said

  …samo jaz sem kurba.

  Kaj si, veš sama in edino to je pomembno! Kolikor te pa jaz poznam, si pa žogca, ki skače iz gola v gol, iz tiča na tiča, iz bloga na blog, iz teme na temo… He, he… In če ne bi bila “dober konj” se za tabo ne bi prašilo… Višje kot si, boljši kot si več ljudi te pozna, toda več imaš tudi sovražnikov. In ko si zelooooo visoko, si tam praviloma sam. Ostali so ti samo še sovražniki…

 125. zogca said

  Vem, da kurba nisem.

  Kaj si, veš sama in edino to je pomembno!

 126. zogca said

  V mehiško.

  http://www.cantina.si/

  Zogca, v kako restavracijo ti to hodiš, mehiško al kubansko.

 127. StaneP said

  Nikoli se napadeni ženski ne postavi v bran, nikoli.

  Sedaj ko ste emancipirane, samostojne, neodvisne, z miljonom pravic se pa ja lahko branite same, he, he… Toda moški smo še vedno kavalirji in znamo braniti damo. Kakor kdo. Kakor kdaj.
  Sive miške, mi niso bile nikoli zanimive. So pa enostavne za vzdrževanje. To pa ja! Ženska ima lahko samo eno joško. Ni problema! Toda imeti mora osebnost!! Naj je navzven še tako popolna, brez osebnosti je slej kot prej vse brezveze. Ta osebnost pa tudi ne sme biti “kar nekaj”. To je menda jasno.

 128. zogca said

  To vam da velik del seksualne privlačnosti. 😉

  Toda moški smo še vedno kavalirji in znamo braniti damo.

 129. StaneP said

  Vem, da kurba nisem.

  Tudi če bi bila. Pa kaj!! Najbrž bi bila bistveno bolj poštena do moških, kot je velikoooooo žensk. Ni toliko važno kaj kdo misli o tebi. Bistveno bolj je važno, kaj misliš o sebi sam. Iskreno seveda.

 130. StaneP said

  To vam da velik del seksualne privlačnosti. 😉

  Vsej feminizaciji navkljub ženska še vedno vsaj podzavestno išče, hoče dedca, kar koli že to pomeni! Za veliko težav med spoloma je po moje kriva ravno ta razdvojenost oz. nasprotnost med žensko zavestjo in podzavestjo

 131. zogca said

  V redu, četudi bi bila, ampak nisem. Če bi bila, bi to tudi priznala, me ne bi bilo sram. Se mi zdi bolj častno priznati, da si kurba, kot pa biti zafrustriran in kvazi moralen primer, ki skrivajoč za neke iks ipsilon vzdevke piše ogabnosti, ki si jih v obraz nikoli ne bi upal povedati.

 132. StaneP said

  V redu, četudi bi bila, ampak nisem. Če bi bila, bi to tudi priznala, me ne bi bilo sram. Se mi zdi bolj častno priznati, da si kurba, kot pa biti zafrustriran in kvazi moralen primer, ki skrivajoč za neke iks ipsilon vzdevke piše ogabnosti, ki si jih v obraz nikoli ne bi upal povedati.

  Itak!

 133. zogca said

  Da ne govorimo, da ta osebek, ki se podpisuje kot bučica ali kako že, očitno redno bere moj blog in povsem očitno onanira na vse opolzko, kar je napisano. Predvidevam, da ne bi bilo zvestega branja, če vsebina ne bi bila všečna. Jaz tistega, kar mi ni všeč, sploh ne berem. Če pa nekdo hodi redno brat vse te komentarje, kot je sklepati iz napisanega, bi se pa lahko vprašal, zakaj bere vso to opolzkost. Ponavadi je odgovor, da jih rajca. 😉

 134. StaneP said

  Ponavadi je odgovor, da jih rajca. 😉

  Saj ti je vse jasno. Tega ti ni potrebno dokazovati z takojšnjim odgovorom na takšne ali drugačne zapise… Konec koncev imajo ljudje pravico pisati, tudi neumnosti ali laži. To, kar pišemo govori o nas samih, ne o ljudeh o katerih pišemo. Vsem ne bomo nikoli všečni. Vseh ne bomo nikoli zadovoljili. Vsem ne bomo dokazali. Odreagiraj bolj umirjeno. Ne zato, ker ti drugi tako govorimo, temveč zato, ker moraš čutiti v sebi, da takšne stvari niso vredne človekovega truda. Kaj šele jeze ali celo solza.

 135. zogca said

  Jaz sem se samo strinjala s tem primerkom, ki me je razlgasil za kurbo. Strinjala sem se tudi, ko me je razglasil za zmešano. Z vsem sem se strinjala. In si zaželela, da bi duhovno, moralno in intelektualno nekoč bila na ravni tega primerka, zdaj pa lahko grem, kot vedno pravi moja najboljša prijateljica … Za takšne je treba moliti. Ne se prerekati z njim, ne jih sovražiti, treba je moliti zanje. Sicer pa jaz vem, da je moralna vzvišenost najboljši pristop, samo zanaša me preveč in se odzivam. Najbolje sem v življenju prišla skozi, ko sem bila nad tovrstnimi pojavami moralno vzvišena.

 136. zogca said

  Titova zadnja zmaga!

  http://24ur.com/novice/svet/titova-zadnja-zmaga.html

 137. maxi said

  Ne vem, Maxi, meni ni nič več jasno.

  Men je pa smešno…
  A je ljudem res tako dolg čas?

 138. maxi said

  ….samo zanaša me preveč in se odzivam.

  Tu je ključ Žogca….preskoči in preklopi, vsakič ko te bo začelo zanašat!

 139. zogca said

  Dolgčas gor ali dol, menda si lahko najdejo pametnejšo zabavo od tega, da nekoga podjebavajo.

 140. zogca said

  Vsekakor. Pa mislim tudi, da Janisin nasvet ni bil tako slabo. Preprosto pošlješ v kurac. Že res, da izpadeš primitiven, ampak hej, a tole pa ni primitivno? http://med.over.net/forum5/read.php?151,5440039 Česa bolj primitivnega nisem prebrala že dolgo.

  Tu je ključ Žogca….preskoči in preklopi, vsakič ko te bo začelo zanašat!

 141. StaneP said

  Saj sem takoj rekel, da bistveno boljše reagiraš. Umiri se v sebi in se boš ob takšnih izbruhih samo še nasmehnila.
  Poglej, jaz bloge vidim kot neko novo zanimivost, kjer ljudje bolj iskreno kot bi sicer iz oči v oči govorimo o raznoraznih stvareh. Ravno ta iskrenost se mi zdi zanimiva, ker je napisati bistveno lažje, kot izreči. Seveda pa ravno zato ljudje napišejo-mo, tudi kaj takšnega, kar je pač slabo v takšnem ali drugačnem pomenu. Stvari, ki mi niso povšeči ne berem ali jih samo preletim. V sebi dovolim ljudem še takšno skrajno razmišljanje, mislim si pa seveda svoje. Ne morem pa spreminjati ljudi in niti ne poizkušam. Kdo pa sploh sem, da bi poizkušal… Seveda pa kakor veš znam povedati svoje mnenje, čeprav vem, da ne bo naletelo na odobravanje. Toda to povem tam, kjer se ljudje pogovarjamo kulturno, strpno. Če se ne bi, mene ne bi bilo več tam. In nekako nimam težav, še, he, he… In ti se mi zdiš nekako podobna. Znaš braniti svoj prav, pa čeprav se kreše. Ker pa pišeš veliko na raznoraznih koncih, je pa bilo samo vprašanje časa kdaj in v kakšni količini se začne po tebi zlivati gnojnica. Saj bereš Crnkoviča. Kaj mu tam vse pišejo. V zadnjem primeru si pa tudi malo sama kriva. Podpišeš se kot nuna in potem razpredaš o tičih. Seveda tu pri tebi te poznamo in razumemo tvoj humor. Vsi te pa ne. In kaj lahko je človek napačno razumljen.
  Svoj prav in svoj obraz brani oz. zastopaj pri ljudeh, ki se ti tega zdijo vredni. Pri ostalih pa zadevo prestopi in pojdi dalje, saj imamo konec koncev vsi pravico blebetati. Seveda govorim o internetu. V živo je malce drugačno, vendar ne bistveno.

 142. StaneP said

  Preprosto pošlješ v kurac.

  Še to je preveč. S tem samo pokažeš, da si z dotičnim na isti valovni dolžini…

 143. zogca said

  Verjemi, da to ni bil razlog temu pisanju. Ta, ki je to napisal (jaz mislim, da je bil moški), tako ali tako bere moj blog, je očitno iz napisanega, tako da je bilo samo vprašanje časa … Je pa najbolje, da se začnem podpisovati vsakič z drugim vzdevkom, od trikrat mamica do šestrkrat babica, potem ne vedo, na koga se morajo spraviti in je čisti mir.

  Podpišeš se kot nuna in potem razpredaš o tičih.

 144. StaneP said

  Bodo našli pa kaj drugega. Če se išče, razlog namreč, se tudi najde. Hotel sem povedati, da tudi ti znaš mahati biku pred očmi z rdeču cunjo, potem pa javkati, ko te napada. Seveda to ni čisto pravi primer in če kdo, potem jaz ne maram psovk in grdobij. In še tako rdeča cunja ni opravičilo zanje.

 145. StaneP said

  http://24ur.com/novice/svet/titova-zadnja-zmaga.html

  Na linku za Titotovo zadnjo zmago je video o njegovem pogrebu. Glasbena podlaga je pa nacistična Lili Marlen. A sem jaz zamešal in Lili Marlen ni nacistična ali je pa to prvovrstna provokacija ali pa na 24ur nimajo pojma?

 146. zogca said

  Seveda znam, ampak se pa na primitiven nivo ne spuščam. Samo enkrat sem preklinjala po forumu in to je bilo narejeno povsem načrtno in v dogovoru. Ko je zaradi tistih Primoževih razkrivanj kdo je kdo, bila vsaka druga tema o Žogci in ker gospoda moderator in administrator nista bila sposobna narediti reda, sem sem jaz rekla, da bom preprosto začela ljudi pošiljati nekam in bodo mogoče dojeli, da so šli pa predaleč. To ni bilo nekaj, kar bi jaz sicer počela ali kar bi jaz počela z užitkom. Sicer pa je vse to, kar se dogaja, posledica tega, da se je Primož odločil, da me s foruma spravi na takšen način, najprej se je fajtal z menoj, potem me je blokiral, potem je vse obelodanil, s kom sem hodila. Žogca prej širnim ljudskim množicam na MON-u ni bila niti malo zanimiva. Pa saj, je blog najlepši pokazatelj tega. Vse te njegove takštično izvedene zamisli so bile predvsem zaradi bloga. Ni Primoža toliko motilo, kaj jaz pišem na forumu, ampak to, kar pišem na blogu. Pa je najprej mene blokiral, saj mi je povedal, da nihče ne bi več videl linka do mojega bloga, ampak takrat, ko je to naredil, je na moj blog z MON-a prišlo ogromno ljudi, ki me prej niso brali. Da ne govorim o tem, da je namen brisanja mojega bloga na Monoblogu sploh bil, da me nihče več ne bi bral. On je bil prepričan in mi je to tudi napisal, da imam jaz bralce samo zato, ker sem v okviru MON-a. Danes me bere še veliko več ljudi. Na Monoblogu http://monoblog.over.net pa so večino blogi, ki reklamirajo piratstvo, prodajo sumljivih zdravil in podobno. Ker nihče od njih uča ni vrgel na to stran že mesece, medtem ko mojo še vedno berejo. Meni pa je tako ali tako bilo vedno očitano s strani Primoža, da blog pišem samo zaradi njih, da ga ne bi pisala več, če ne bi bil na MON-u, skratka, vse je vedno zaradi njih. To, da imam jaz blog, ker rada pišem, ker rada čvekam, ker rada objavljam svoje pisanje in fotografije, ta možnost kajpak njemu ni padla na misel.

 147. zogca said

  Mi je trapasto, da sploh še razglabljam o teh bedarijah, res.

 148. StaneP said

  Mi je trapasto, da sploh še razglabljam o teh bedarijah, res.

  Točno!!! To ti že nekaj časa poizkušam dopovedati. Ni vredno!

 149. zogca said

  Vem, da ni vredno, vem jaz to. Ampak mene takšne stvari vseeno prizadenejo. Jaz pač takšna sem in iz svoje kože težko pridem. Jaz si stvari ženem srcu, vedno sem si jih in si jih verjetno vedno bom.

 150. zogca said

  Predlog ministrstva za promet: Poleg letnih bodo tudi tedenske in enomesečne vinjete

  http://www.dnevnik.si/novice/aktualne_zgodbe/1042263850

 151. Lynx said

  Ne bodi kot drugi

  Prinesi mi rože, ki divje cvetijo,
  odpelji me v goro, kjer škrati živijo.
  Pokaži mi zvezdo z mojim imenom,
  zloži mi pesem z bizarnim refrenom.
  Povabi me včasih v kraje neznane,
  mi zjutraj pod okno pripelji cigane.
  Povej mi o sanjah četudi so grešne,
  zaupaj mi želje četudi so smešne.

  Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi,
  ljubezen ni reka, ki teče po strugi.
  Napravi to zopet, ne hodi po poti,
  saj sreča ni nekaj, kar pride naproti.
  Poljubi me nežno, ko drugi hitijo,
  povabi me v mesto, ko drugi že spijo.
  Usoda je živa in mrtvi junaki,
  naj še hrepenijo postaje in vlaki.

  Feri Lainšček

 152. StaneP said

  Vem, da ni vredno, vem jaz to. Ampak mene takšne stvari vseeno prizadenejo. Jaz pač takšna sem in iz svoje kože težko pridem. Jaz si stvari ženem srcu, vedno sem si jih in si jih verjetno vedno bom.

  V življenju se moramo naučiti čuvati sami sebe. Ena izmed teh stvari je tudi to, da znamo presejeti stvari, dogodke, osebe, ki nas prizadanejo in tega niso vredne. Naučiti se je potrebno preslišati… In verjemi mi, da vem kako je to težko. Toda če se tega zavedamo in če delamo na temu, smo iz meseca v mesec boljši. Vaja dela mojstra.

  Ne bodi kot drugi

  Lynx, čudovita izbira. Krasna pesem. Poznam jo že dolgo. Feri je res car.

 153. Jazz said

 154. maxi said

  Lynx, čudovita izbira. Krasna pesem. Poznam jo že dolgo. Feri je res car.

  Ta je tudi meni zelo všeč.

 155. zogca said

  Glejte Tarčo. 😉

 156. zogca said

  Leta 2035 bo na enega zaposlenega prišel en upokojenec. 🙄

 157. Jazz said

  zogca said
  May 4, 2009 at 7:59 pm
  Leta 2035 bo na enega zaposlenega prišel en upokojenec.

  Fajn! 😉

  Do takrat:

  http://www.mojvideo.com/video-suzy-zate-vse-naj-brez-prijateljev-si-izgubljen/410c2d797e07c42e3ae5

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: