Žogca v ofsajdu

In nič več v pričakovanju sodniške piščalke

Stabilni, evropski in kmalu lačni?

Posted by zogca na april 23, 2009

Ob šestih zvečer sem se vrgla na kavč, prižgala televizor ter se spomnila, da se ravno ob tej uri na Kanalu A začne oddaja Svet. In kaj slišim? Evropi smo morali obljubiti, da bomo za 10 odstotkov znižali boleznine, za enak odstotek bomo nižje tudi porodniške, ukinili bomo brezplačen vrtec in otroški dodatek za zadnja dva razreda, brezplačna dijaška prehrana bo odslej samo za socialno ogrožene itn. Vse to pa naj bi pisalo v sprva javnem dokumentu, ki je pozneje dobil oznako tajnosti. Pa saj, res nima smisla, da bi državljani vedeli, kaj se jim pripravlja in kaj smo morali obljubiti Bruslju. Nenehno poslušamo o osamosvojitvenih zaslugah tega in onega, o zaslugah, ki smo jih davkoplačevalci drago plačali, najlepši primer takšnega zaslužnika je Igor Bavčar, medtem ko o samostojnosti ni nikjer ne duha ne sluha. Četudi se z nekaterimi od zgornjih ukrepov strinjam, je vse to “tu mač”. Stabilni, evropski in kmalu lačni?

Advertisements

117 komentarjev to “Stabilni, evropski in kmalu lačni?”

 1. StaneP said

  No, Žogca je nazaj. Lepo. Naša družba je po 20 letih samostojnosti še vedno polna “bolezni” in napačnih vrednot. Potrebujemo še najmanj 10 let, da se družba stabilizira v svojem čutenju, razlagi tega kaj je prav in kaj je narobe, za kaj mora skrbeti vsak posameznik in za kaj skrbi država. Nikjer na svetu ni država vsemogočna. Močna je izključno toliko, kolikor so močni njeni državljani – no, če odmislimo npr.Kuvajt.
  Breme preživetja je na nas samih in ne na takšnih ali drugačnih socialnih transferjih. Ti so samo za ogrožene ( tako ali drugače ) ljudi. Vsi ostali moramo za skupno dobro kaj narediti in ne samo jemati.
  Meni osebno je najbolj važno, da smo stabilni in da lahko ustvarjamo, ter da je v veljavi red. To je osnova vsega. Če imamo to, potem lahko poskrbimo za socialno ogrožene, plačujemo račune ( tudi za plastične operacije ) in vse ostalo.

 2. zogca said

  Če se jaz kaj vprašam, se bo ta družba v desetih letih stabilizirala v polni brezčutnosti oziroma izgubila vsako socialno noto, ki jo je nekoč krasila.

  Potrebujemo še najmanj 10 let, da se družba stabilizira v svojem čutenju.

 3. zogca said

  Ne, in tudi ne pravim, da bi morala biti. Ampak to hlapčevstvo je pa tudi že preseglo vse meje dobrega okusa. In ne maram slišati tega … Saj, ta vlada … Tudi tista druga bi prav enako podpisovala vse, kar bi v Bruslju diktirali.

  Nikjer na svetu ni država vsemogočna.

 4. StaneP said

  Mislim, da ne bo tako hudo. Socialo se zeloooooo izkorišča in to plačujemo vsi. Če kdo poizkusi kaj zmanjšati, je že v kali obsojen za brezčutneža, kar sploh ni res. Samo bogate družbe si lahko privoščijo bogato socialo in naša je za moje pojme prebogata za naše možnosti. Sociala namreč.

 5. zogca said

  O tem se strinjam. In sem tudi prej bila proti temu brezplačnemu vrtcu za drugega otroka, ker je jasno, da brezplačen ni in da nekdo plača. Da ne govorim o tem, da je bil to zelo populističen ukrep in se niso zmenili za to, da kar naenkrat je bo dovolj prostora v vrtcih, ker ga že prej ni bilo. In tudi proti temu sem, da imajo srednješolci brezplačno prehrano, še en populističen ukrep. Če že kdo, naj jo imajo osnovnošolci, ki vsaj kaj pojedo. Ne pa, ko pridem do kakšne od samopostrežnih restavracij, kjer ti brezplačno jedo, pa jih vidim pred vrati s pomfrijem (seveda, to jemljejo), v eni roki pomfri, v drugi cigareta in mobitel. Če ima za cigarete, ima tudi za hrano. Da o obmetavanju s hrano ne govorim.

  Breme preživetja je na nas samih in ne na takšnih ali drugačnih socialnih transferjih.

 6. zogca said

  Samo poglej, ena mamica, ki si je omislila štiri otroke, jih rodila in bila doma s stoodstotno porodniško, potem ostala doma, ker saj ji država plačuje pokojninsko in zdravstveno zavarovanje, ker je doma, ker mi spodbujamo rodnost, dobiva visoke otroške dodatke in še cel kup ugodnosti, takšnih je na MON-u kar nekaj … Potem pa pride ena, ki je vse to financirala iz svoje dobre plače vsa ta leta in se pri 38-ih odloči, da bo rodila tega enega otroka in bum … Njo bodo udarili po žepu.

  Socialo se zeloooooo izkorišča in to plačujemo vsi.

 7. StaneP said

  Samo poglej, ena mamica, ki si je omislila štiri otroke, jih rodila in bila doma s stoodstotno porodniško, potem ostala doma, ker saj ji država plačuje pokojninsko in zdravstveno zavarovanje, ker je doma, ker mi spodbujamo rodnost,…

  Hja, tu se načeloma strinjam, da je potrebno vzpodbujati rodnost. Seveda je pa vprašanje, kako se to v praksi dogaja. Ne poznam podrobnosti. Kdaj in koliko otrok bomo imeli je načeloma čisto osebna odločitev in tako je edino prav. Prav je pa tudi, da država vzpodbuja rodnost, saj je to dolgoročno za družbo bistveno bolj zdravo, kot “uvoz” ljudi iz tretjega sveta. Boste videli, kakšne težave bodo še v Evropi z priseljenci…
  Sem v mnogočem liberalec, vendar verjamem in vem, da ne moremo živeti tako kot se nam dvigne. Ne kot posamezniki in ne kot družba. Pametne omejitve morajo biti.

 8. StaneP said

  Da ne govorim o tem, da je bil to zelo populističen ukrep

  To je bistvo problema naše družbe za moje pojme. Ne to, da politika uporablja populistične prijeme, temveč to, da je ljudsvo tako neumno, da pade na populistične floskule. Če bi ljudstvo samo v svojih glavah vedelo, da je najstnikom nesmiselno talati zastonj vegi sendviče, ker si jih mečejo v glavo navkljub njihovi zdravi prehranski vrednosti, politika tega ne bi uporabila. Če bi starši otroke naučili tega, da se kruh ne meče v smeti in da se poje tudi manj okusna hrana, ker jo preprosto nekdo plača ( pridela ), bi bilo marsikaj drugače. Tako pa taisti starši v eni sapi razvajajo sebe in otroke kot da živijo v Kuvajtu, v drugi pa vpijejo čez državo, ko npr ukinja zastonj malico…
  Naša družba je polna takšnih absurdov. Za to potrebujemo še 10 let.

 9. zogca said

  Jaz se s tovrstnim vzpodbujanjem rodnosti ne strinjam. Ko načrtuješ otroka, moraš imeti neki računico, kako ga boš preživel in ta računica ne bi smela vsebovati države. Prav je, da država pomaga, ko zaškriplje, da pa se s to računico dela otroke, ni prav.

  Hja, tu se načeloma strinjam, da je potrebno vzpodbujati rodnost.

 10. Lynx said

  Časi niso rožnati, vendar mislim, da je vsaj toliko “škode”, kot jo je povzročila recesija, povzročil njen psihološki moment. Prav je, da se ljudje “zbudijo”, da se opozarja na napake, štrajka če je treba, po drugi strani pa totalni pesimizem nič ne koristi. Krize so bile in bodo.
  Mogoče ti Žogca v resnici nisi tak pesimist, konec koncev ti ni nič hudega. Mislim celo, da je eden od pomembnejših razlogov za tvoje udrihanje čez trenutne razmere tvoja politična opredelitev. V smislu, to ste hoteli in to imate in kriza naj bi potrjevala pravilnost tvoje usmeritve.

 11. zogca said

  Ne razumem teh tvojih desetih let. Če bi mi šli na bolje, pa da rečeš še deset let in bo dobro. Mi gremo na slabše.

  Za to potrebujemo še 10 let.

 12. zogca said

  Hudo mi res ni, priznam, ampak hej … Mnogim je. In v končni fazi je utopično razmišljati, da, ko zadeve krenejo v to smer, ne bodo enkrat tudi tebe treščile po kepi.

  Politična opredelitev? Tokrat bolj kot tiste druge šimfam svojo stran. Ki je enako tako hlapčevska do Bruslja. Tole zdaj je najlepši dokaz.

  Mogoče ti Žogca v resnici nisi tak pesimist, konec koncev ti ni nič hudega. Mislim celo, da je eden od pomembnejših razlogov za tvoje udrihanje čez trenutne razmere tvoja politična opredelitev.

 13. Lynx said

  Politična opredelitev? Tokrat bolj kot tiste druge šimfam svojo stran. Ki je enako tako hlapčevska do Bruslja. Tole zdaj je najlepši dokaz.

  Ne vem če je ravno hlapčevska. Zavedati se moraš, da smo bili v glavnem primorani izbirati med več slabimi opcijami. Če mene vprašaš, smo vseeno izbrali manj slabo od tiste, ki jo ti zagovarjaš. In ko govoriš o samostojnosti… šlo je večinoma za suverenost, ker gospodarske samostojnosti si predvsem tako majhne države kot je naša sploh ne morejo privoščiti.

 14. zogca said

  Meni je hlapčevska. Razumem, da se določenih kriterijev moramo držati in zmanjšati porabo, ampak hej, oni nam bodo govorili, kako? Seveda nam niso rekli, naj jo zmanjšamo s tem, da kupimo manj, na primer, Patrij? Ne bodo finski kradli posla. To pa, da potem tam stvari podpišejo in se gredo tajne dokumente, je pa sploh svinjarija brez primere.

 15. StaneP said

  Jaz se s tovrstnim vzpodbujanjem rodnosti ne strinjam. Ko načrtuješ otroka, moraš imeti neki računico, kako ga boš preživel in ta računica ne bi smela vsebovati države.

  Pozitivna diskriminacija se uporablja in prv je tako. Sploh pri rodnosti, saj moramo v tem primeru preseči osebne okvirje razmišljanja in iti na nacionalne okvirje. Meni najbolj beden primer pozitivne diskrimacije so ženske kvote.!?!? Dandanes ima popolnoma vsaka ženska vso možnost graditve svoje kariere v okvirju svojih zmožnosti ter seveda želja. Kakšne ženske kvote!? In možnost političnega udejstvovanja neke ženske je popolnoma nepomembna napram nacionalni nataliteti!! Takšnih absurdov je še polno.

  Ne razumem teh tvojih desetih let. Če bi mi šli na bolje, pa da rečeš še deset let in bo dobro. Mi gremo na slabše.

  Ali hočeš reči, da je bilo v Jugi boljše!?!? Lepo te prosim. Čustvena navezanost na neko obdobje ali kraje nima nič z realnostjo. V vseh možnih pogledih živimo bistveno boljše kot takrat in bistveno boljše kot kjerkoli na području bivše Juge. To se vidi iz Lune in ni vredno zgubljati besed na temu.

  Politična opredelitev? Tokrat bolj kot tiste druge šimfam svojo stran. Ki je enako tako hlapčevska do Bruslja. Tole zdaj je najlepši dokaz.

  Mogoče je pa to najboljši dokaz, da je bilo udrihanje po prejšnji vladi izrazito populistično in krivično, saj je žakel potrebno imeti poln, neglede na to, katera vlada je na oblasti. Meni je prav všeč, da je to krizo dobila leva vlada. Levica, ki načeloma ljudsvu samo daje. Levica ali desnica morata poskrbeti za poln državni žakelj, za red, socialne transferje in možnost gospodarskega razvoja.
  Sicer pa ni vse hlapčevstvo, kar nam Bruselj reče. Včasih je Beograd ukazoval 100x hujše svinjarije brez možnosti debate, pa je še vedno cel kup Jugonostalgikov…

 16. Lynx said

  Meni je hlapčevska.

  Poglej drugo skrajnost, Srbijo in njihov ponos. Si želiš to?
  Pa še oni rinejo v Evropo, ker druge možnosti skoraj nimajo.

 17. StaneP said

  Če mene vprašaš, smo vseeno izbrali manj slabo od tiste, ki jo ti zagovarjaš. In ko govoriš o samostojnosti… šlo je večinoma za suverenost, ker gospodarske samostojnosti si predvsem tako majhne države kot je naša sploh ne morejo privoščiti.

  Tako je!

 18. StaneP said

  Poglej drugo skrajnost, Srbijo in njihov ponos. Si želiš to?

  Ta njihov “ponos” je samoohranitveni mehanizem, saj je življenje znosnejše če živiš v laži. Najtežje je vedno pogledati resnici v oči in prijeti bika za roge.

 19. veter_02 said

  “Jaz se s tovrstnim vzpodbujanjem rodnosti ne strinjam. Ko načrtuješ otroka, moraš imeti neki računico, kako ga boš preživel in ta računica ne bi smela vsebovati države.”

  No, saj je tudi v interesu drzave, da imajo ljudje vec otrok. So bodoci davkoplacevalci… Seveda ne mislim, da bi zdaj morali racunat na to, da bo samo drzava financirala narascaj. Ce pa si kdo zeli drugega, tretjega… otroka, pa si ne upa, ker ne ve, kako bo zneslo po financni plati, istocasno pa ima moznost cenejsega vrtca in drugih ugodnosti in se zato odloci za se enega, v tem ne vidim nic slabega. Drugo pa je, ce imas otroka zato, ker nekako zracunas, da se ti to bolj splaca kot hoditi v sluzbo.

 20. zogca said

  Prav je, da sem pozitivno diskriminirana za to, da rodim šest otrok, ni pa prav, da sem pozitivno diskriminirana za delanje kariere?

  Mah, veš kaj!!!

  Pa ena znanstvenica naredi za dobro Slovenije več kot ena mama, ki rodi pet socialnih primerov. Vem, da se bere kruto, ampak …

  Pozitivna diskriminacija se uporablja in prv je tako. Sploh pri rodnosti, saj moramo v tem primeru preseči osebne okvirje razmišljanja in iti na nacionalne okvirje. Meni najbolj beden primer pozitivne diskrimacije so ženske kvote.!?!? Dandanes ima popolnoma vsaka ženska vso možnost graditve svoje kariere v okvirju svojih zmožnosti ter seveda želja. Kakšne ženske kvote!? In možnost političnega udejstvovanja neke ženske je popolnoma nepomembna napram nacionalni nataliteti!! Takšnih absurdov je še polno.

 21. zogca said

  Reči hočem, da vedno nekomu hlapčujemo, to hočem reči.

  Ali hočeš reči, da je bilo v Jugi boljše!?!? Lepo te prosim.

 22. zogca said

  Ne, žal ni bilo krivično, ampak povsem na mestu. Prejšnja vlada je uvajala ukrepe, za katere je vedela, da ne bodo zdržali več kot leto ali dve, ker zanje NI BILO DENARJA. Šlo je za čisti populizem oziroma stvari, s katerimi naj bi dobili volitve. Sem sodijo vinjete, brezplačni vrtci za drugega, brezplačna hrana za dijake. ZA VSE TO NI BILO DENARJA.

  Mogoče je pa to najboljši dokaz, da je bilo udrihanje po prejšnji vladi izrazito populistično in krivično, saj je žakel potrebno imeti poln, neglede na to, katera vlada je na oblasti.

 23. zogca said

  Dokler niso zjebali vsega, so imeli veliko več razloga za ponos kot mi.

  Ta njihov “ponos” je samoohranitveni mehanizem, saj je življenje znosnejše če živiš v laži.

 24. veter_02 said

  Zakaj je pa porodniska in otroski dodatek pozitivna diskriminacija? OK, zastonj vrtci za drugega otroka so vprasljivi, ampak porodniska pa res ne.

 25. zogca said

  Strinjam se. Ampak vseeno menim, da je v interesu države, da imajo otroke tisti, ki jih lahko preživijo. Ne vem, kaj kažejo raziskave, ampak bi se mi zdelo, da iz socialno ogroženih družin ne prihajajo ravno najboljši davkoplačevalci.

  Vse to se bere zelo kruto, ampak ne razpravljamo zdaj o čustvih, ampak o denarju.

  Otrok je seveda otrok in vsakega otroka se je treba razveseliti.

  No, saj je tudi v interesu drzave, da imajo ljudje vec otrok. So bodoci davkoplacevalci…

 26. zogca said

  Porodniška se tudi meni ne zdi pozitivna diskriminacija. Jaz nisem napisala, da je. Meni se zdi najbolj prav, da porodniška je. In naj bo takšna, kakršna je bila do zdaj.

  Zakaj je pa porodniska in otroski dodatek pozitivna diskriminacija? OK, zastonj vrtci za drugega otroka so vprasljivi, ampak porodniska pa res ne.

 27. StaneP said

  Prav je, da sem pozitivno diskriminirana za to, da rodim šest otrok, ni pa prav, da sem pozitivno diskriminirana za delanje kariere?

  Tako je! Otroci so nacionalno bogastvo. Tvoja kariera je pa tvoja stvar, za katero si tudi plačana. In kaj potem če si ženska!?!?

  Mah, veš kaj!!!

  Pa ena znanstvenica naredi za dobro Slovenije več kot ena mama, ki rodi pet socialnih primerov. Vem, da se bere kruto, ampak …

  Znanstvenica ni nikjer pozitivno diskriminirana. Jaz sem govoril o politiki. Preberi še enkrat!

  In zelo neprimerno je razlagati, da vse družine z veliko otroci delajo socialne primere. Pustimo pri miru cigane. Praviloma so velike družine “pošlihtane” tako dobro da si niti misliti ne moremo. Za razliko od razvajenčkov, ki so praviloma edinci.

  Pa še nekaj? Kje smo pa tukaj moški? Ženske to, ženske ono. Ženska rodi otroka in sedaj je samo ona zaslužna za vse skupaj ali kaj!? Mah…

 28. StaneP said

  Dokler niso zjebali vsega, so imeli veliko več razloga za ponos kot mi.

  Oni jebejo sami sebe že celo njihovo zgodovino. Še najbolj s tem, ker mislijo ( celo verjamejo ) da so nekaj več… Japajade.

 29. zogca said

  To mislijo ta omejeni. Omejenih je veliko v vsakem narodu. Žal tudi v slovenskem. Tudi tukaj je veliko ljudi, ki mislijo, da so več od teh in onih. Je pa res, da je za Srbe zelo značilno, da bodo raje lačni, kot pa si pustili soliti pamet.

  Oni jebejo sami sebe že celo njihovo zgodovino. Še najbolj s tem, ker mislijo ( celo verjamejo ) da so nekaj več… Japajade.

 30. StaneP said

  OK, zastonj vrtci za drugega otroka so vprasljivi

  Prav bi bilo tako, da za prvega vsakdo plačuje, za drugega samo polovico, za tretjega in naprej pa nič. Ali kakšno podobno razmerje. Vsi moramo v osnovi poskrbeti zase in za svoj zarod. Na ta način ne bi bilo izkoriščanja. Velike družine bi bile pa na boljšem, saj si to tudi zaslužijo.

 31. zogca said

  Če so otroci res in samo narodno bogastvo, zakaj toliko udrihanja čez cigane, ki jih rodijo po deset?

  Tako je! Otroci so nacionalno bogastvo.

 32. StaneP said

  In zelo neprimerno je razlagati, da vse družine z veliko otroci delajo socialne primere. Pustimo pri miru cigane. Praviloma so velike družine “pošlihtane” tako dobro da si niti misliti ne moremo. Za razliko od razvajenčkov, ki so praviloma edinci.

 33. zogca said

  Kaj je boljše za državo? Da imata dva para po dva otroka ali da ima en par nič otrok, en pa štiri? Jaz mislim, da je prva možnost boljša. S takšnimi ukrepi, da se spodbuja tista druga. Prvi in drugi otrok sta zelo draga, ostali naprej pa poceni.

  Prav bi bilo tako, da za prvega vsakdo plačuje, za drugega samo polovico, za tretjega in naprej pa nič.

 34. StaneP said

  Če so otroci res in samo narodno bogastvo, zakaj toliko udrihanja čez cigane, ki jih rodijo po deset?

  Pri ciganih ni težava v številu otrok, temveč v njihovi “prilagojenosti” ostali družbi. Tako starejših, kot tudi njih otrok.
  Da ne govorim o spoštovanju splošno sprejetih pravil, po kateri neka družba živi!!

 35. zogca said

  Jaz sem edinka, pa ti lahko naštejem cel kup ljudi, ki so iz družin s tremi otroki in so veliko bolj razvajeni od mene. Smo imeli blizu v soseski dve družini z več kot šestimi otroci. Za punce iz teh družin ne vem, za fante pa vem, da niso končali nobenih šol, so se ukvarjali s kriminalom in jih je večina do 20 leta bila že vsaj enkrat v zaporu. Ne bi zdaj tega seveda šla posploševat na vse velike družine, nikakor ne. Ampak štancanja otrok pač jaz ne podpiram in ne mislim, da je v korist države.

  In zelo neprimerno je razlagati, da vse družine z veliko otroci delajo socialne primere. Pustimo pri miru cigane. Praviloma so velike družine “pošlihtane” tako dobro da si niti misliti ne moremo. Za razliko od razvajenčkov, ki so praviloma edinci.

 36. zogca said

  To sem hotela slišati, da, prav to. In potem greš v kakšen geto kakšnega velikega evropskega in ameriškega mesta, kjer ni neprilagojenih ciganov, pa vseeno vidiš isto. Mularija iz revnih družin in brez prave perspektive – kriminal. In to želimo mi spodbujati?

  Pri ciganih ni težava v številu otrok, temveč v njihovi “prilagojenosti” ostali družbi. Tako starejših, kot tudi njih otrok.
  Da ne govorim o spoštovanju splošno sprejetih pravil, po kateri neka družba živi!!

 37. zogca said

  Sicer pa se meni zdi nepošteno do otrok, da jih spravljamo na svet, ne moremo pa jim nuditi najnujnejšega. Ne govorim o luksuzu, ki velikokrat samo škoduje, govorim o stvareh, ki si jih po moje zasluži vsak otrok.

 38. StaneP said

  Kaj je boljše za državo? Da imata dva para po dva otroka ali da ima en par nič otrok, en pa štiri? Jaz mislim, da je prva možnost boljša. S takšnimi ukrepi, da se spodbuja tista druga. Prvi in drugi otrok sta zelo draga, ostali naprej pa poceni.

  Dva para po dva! Takoj kupim! In v tem primeru imata oba že vspodbudo!! Tvoj drugi primer je pa samo floskula, ki je v resničnosti ni! In še to, tako kot so revnejši ponosnejši in gredo kasneje po socialno pomoč kot tisti, ki niti niso tako revni. Tako imajo tudi praviloma pari z nekaj manj denarja več otrok, kot tisti, ki imajo že itak vsega dosti.
  Lahko se vprašamo zakaj je tako.
  In kolikor jaz pri 40-tih poznam ljudi, so praviloma bistveno boljši ljudje tisti, ki so gor rasli v skromnejših razmerah in kjer je bilo več otrok. Daleč najslabši so “bogati” edinčki. Seveda je to posploševanje in nikoli nisem nikogar osebno sodil po tem, vendar so se pokazali sami in potrdili, da je v mojih besedah ogromno resnice.

  Ne da človeku človečnosti izobrazba, temveč vzgoja.

 39. StaneP said

  Jaz sem edinka, pa ti lahko naštejem cel kup ljudi, ki so iz družin s tremi otroki in so veliko bolj razvajeni od mene.

  Žogca, jaz nisem nikoli oseben v svojih komentarjih!!! Ne do tebe, ne do drugih ljudi. Sam poznam kup družin z veliko otroci, kjer zadeve štimajo. Seveda bom pa zopet naredil delitev na mesto in podeželje. V mestu mularija itak nima kaj početi in počne pizdarije. Na deželi je pa mladina bolj zaposlena, počne manj pizdarij in bolj se navzame delovnih navad, kar jim kasneje v življenju samo koristi. Ampak seveda so to zopet posploševanja.

 40. zogca said

  Kaj naj ti rečem drugega kot hvala za kompliment.

  Daleč najslabši so “bogati” edinčki.

 41. zogca said

  V tistih nekaj vaseh, kjer sem jaz bila, bi lahko rekla, da se fantje predvsem navzamejo alkoholizma.

  Na deželi je pa mladina bolj zaposlena, počne manj pizdarij in bolj se navzame delovnih navad, kar jim kasneje v življenju samo koristi.

 42. StaneP said

  Vem, da “meščani” ( Ljubljana je malo večja Evropska vas ), nimate pojma o ostali Sloveniji. O ljudeh in vrednotah, ki veljajo npr. na podeželju. Jaz sem vesel, da je Slovenija v bistvu mnogooooo več, kot pa samo Ljubljana ali Maribor.

 43. zogca said

  In če mama in hoče hodita v službo, imata pa pet otrok, koliko časa lahko namenita vzgoji posameznega otroka? Samovzgojil se verjetno ne bo. Če ima srečo, da so starejši bratje ali sestre v redu, potem bo v redu tudi on, ker ga bodo oni vzgajali, če zavozijo starejši, potem tudi mlajši.

  Ne da človeku človečnosti izobrazba, temveč vzgoja.

 44. StaneP said

  Kaj naj ti rečem drugega kot hvala za kompliment.

  Ker nisem rekel osebno, ti nisem dal komplimenta, torej tudi zahvala ni potrebna.

  Izjeme potrjujejo pravilo!

 45. StaneP said

  In če mama in hoče hodita v službo, imata pa pet otrok, koliko časa lahko namenita vzgoji posameznega otroka? Samovzgojil se verjetno ne bo. Če ima srečo, da so starejši bratje ali sestre v redu, potem bo v redu tudi on, ker ga bodo oni vzgajali, če zavozijo starejši, potem tudi mlajši.

  Vidiš ravno tukaj je štos. Ljudje iz edinčkov naredijo “projekt”. V večjih družinah je pa projekt družina in ne samo en njen član! To ga praviloma boljše nauči besede “NE”, “prosim”, “hvala”…
  Ima pa edinček najbrž boljše materialne možnosti in lažjo pot do izobrazbe. In moje mnenje je to, da je ravno zaradi tega potrebno pomagati družinam z več otroci. Zaradi enakih možnosti otrok.

 46. zogca said

  Hotela sem povedati, da … Če otroku na svojemu primeru kažeš, da se ne računa na lastno delo, ampak na pomoč z vseh koncev in krajev, potem ne moreš pričakovati, da bo otrok blazno navdušen nad delom, se ti zdi?

 47. StaneP said

  Grem spat! Lahko noč vsem. Upam, da nisem bil zoprn…

 48. zogca said

  Jaz menim, da si vsak otrok zasluži biti projekt sam zase, pa četudi ni edinček.

  Vidiš ravno tukaj je štos. Ljudje iz edinčkov naredijo “projekt”. V večjih družinah je pa projekt družina in ne samo en njen član!

 49. StaneP said

  Hotela sem povedati, da … Če otroku na svojemu primeru kažeš, da se ne računa na lastno delo, ampak na pomoč z vseh koncev in krajev, potem ne moreš pričakovati, da bo otrok blazno navdušen nad delom, se ti zdi?

  1000% se strinjam s tabo!! To so pa vrednote!! Saj nisva midva v bistvu tako narazen…

  Sedaj pa res lahko noč!

 50. zogca said

  Tudi tebi. Lepe sanje želim.

  Grem spat! Lahko noč vsem.

 51. StaneP said

  Moram!

  Jaz menim, da si vsak otrok zasluži biti projekt sam zase, pa četudi ni edinček.

  Zopet se popolnoma strinjam s tabo.
  Vendar življenje ni tako enostavno. V veliki družini ni mogoče, vsem nuditi vse! Tako, kot tudi v življenju ni možno vse, kar si človek želi. Iz tega pride potem boljša “prilagojenost”…
  Edinček pa načeloma celo življenje misli ( verjame ) da je center vesolja…

 52. StaneP said

  Izjeme potrjujejo pravilo! Lahko noč, zares!

 53. zogca said

  Lahko pa obrneš. Ker nekdo ni imel vsega v svoji primerni družini, si potem vse to vzame v tisti novi, ki si jo ustvari. Skorajda ne morem verjeti, da so vsi ti neprilagojeni moški, katere opisujejo ženske na MON-u, edinčki.

  V veliki družini ni mogoče, vsem nuditi vse! Tako, kot tudi v življenju ni možno vse, kar si človek želi. Iz tega pride potem boljša “prilagojenost”…
  Edinček pa načeloma celo življenje misli ( verjame ) da je center vesolja…

 54. lynx said

  Ampak vseeno menim, da je v interesu države, da imajo otroke tisti, ki jih lahko preživijo.

  Če hočemo biti pikolovski, tudi to je diskriminatorno. V tem kontekstu bi lahko imeli otroke le premožni. Pa je bilo zadnja desetletja ravno nasprotno, najbogatejši so imeli manj otrok, zato so spodbude smiselne.
  To kar tebe žuli, je po mojem mnenju zanemarljivo. Da bi se nekdo odločal za otroka zaradi brezplačnega vrtca?
  Res pa je, da so nekateri ukrepi zgrešeni in se jih da popraviti.
  Ni je stvari in ni ga zakona, s katerim bi bili vsi zadovoljni.

 55. zogca said

  Ne žulijo mene brezplačni vrtci, daleč od tega. In sploh ta ukrep ni prav veliko imel opraviti s socialno noto, kajti brezplačen je zdaj vrtec tudi za starše, ki zaslužijo 5.000 evrov. To ni sociala, vsaj jaz tega ukrepa nisem doživljala kot zelo socialnega.

 56. lynx said

  To ni sociala, vsaj jaz tega ukrepa nisem doživljala kot zelo socialnega.

  Ne, to ni sociala. To je le eden izmed ukrepov za dvig natalitete. In vsak ukrep, ki ali ko ima negativne posledice, lahko ukineš.

 57. lynx said

  Žulijo te velike družine na robu revščine.
  Pa veš koliko družin s tremi in več otroki sploh je v Sloveniji?

 58. zogca said

  Saj tukaj ne gre za to, da bi ukrep imel negativne posledice. Predvidevam, da jih nima, če zanemarimo to, da je zdaj še večji primankljaj prostih mest. Gre preprosto za to, da država nima dovolj denarja, da bi ga financirala. Sem pa sicer jaz takoj za, da se vzame od orožja in da za vrtce, ampak tega ne bodo naredili.

 59. zogca said

  Ne žulijo mene te družine, sploh ne. Jaz samo pravim, da natalitete ne kaže dvigovati na račun kvalitete življenja otrok, to jaz pravim.

  Trenutno je zelo popularno imeti tri otroke in poznam veliko takšnih družin, vendar lahko tudi rečem, da so starši te otroke sposobni preživljati.

  Žulijo te velike družine na robu revščine.
  Pa veš koliko družin s tremi in več otroki sploh je v Sloveniji?

 60. lynx said

  Jaz samo pravim, da natalitete ne kaže dvigovati na račun kvalitete življenja otrok, to jaz pravim.

  Se popolnoma strinjam. Ne vem pa, na kakšen način misliš, da se to dela.

  Trenutno je zelo popularno imeti tri otroke in poznam veliko takšnih družin, vendar lahko tudi rečem, da so starši te otroke sposobni preživljati.

  Tudi tu se strinjam, zato mislim, da zaenkrat ti ukrepi ne vspodbujajo revščine.

 61. webmaher said

  Hlapci nekoč, hlapci za vedno-no saj kmalu se nam bodo pridružili še Hrvati 😆

 62. webmaher said

  …kakšna večja rodnost…a vi sploh veste koliko nas je na Zemlji..verjetno imajo nekateri rezerviran že nov planet samo zase…samo prej morajo na temu ožeti vse do kosti 😆

 63. izbrana said

  Tole razmišljanje o otrocih malček zaboli…. Rodila sem štiri, pa niti enega z računico!!! Vse zato, ker sem si jih želela. In ja, mogoče se jim ne da nuditi vsega, pa vendar, roko na srce, danes se v naši domovini še vedno da nuditi tudi otrokom vse tisto, kar je za lepo življenje potrebno.Ja, dokler si lahko privoščimo mobitele, stotine televizijskih programov, plačevanje interneta, cigarete, dva avtomobila na družino….To pač je slovenski povprečni standart! Pika! Ja, so ljudje, ki si ne morejo plačevat niti elektrike in ja njim je treba pomagat! Razlogi za tako stanje so različni in v vsakem primeru pomoči potrebni! Pa, če ravno to pomeni nekoga pri petdesetih naučiti živeti. Kdo ve, zakaj ne zna….? Kvalitetno otroštvo??? Mi zna to kdo definirat?

  Vse “socialne ugodnosti” za družine z več otroci, pa so zame, oprostite, še vedno veliko bolj sprejemljive, kot pa “preseravanje” takih in drugačnih na takih in drugačnih vodilnih položajih!!! Pa, da smo si na jasnem, ja, če mi država nudi ugodnosti za otroke, jih ne bom svetniško zavrnila!!! In ja, če bi bila na kakršnemkoli vodilnem položaju, bi se tudi sama nesvetniško “preseravala”!!! Vsi bi izkoristili vse dane ugodnosti v življenju, vsi!!! Če bi le imeli možnost…Je pa res, da najbolj pa vsakega izmed nas grizejo tiste ugodnosti, ki jih sami pač ne moremo koristiti!

  Pa še nekaj… Mame na MON-u niso “prave” mame in pisanje tam gor je samo tisto kar si v ilegali upajo napisat. MON je teorija, življenje je praksa!!!!!

 64. StaneP said

  Pa še nekaj… Mame na MON-u niso “prave” mame in pisanje tam gor je samo tisto kar si v ilegali upajo napisat. MON je teorija, življenje je praksa!!!!!

  Ženske in njihovi zapisi na MON-u meni sploh ne “potegnejo” ker so večinokrat ali otročji ali nezreli ali pristranski… Že to mi je takoj dalo dosti vedeti, ko vse (skoraj) udrihajo čez moške, kot da smo vsi sami nedorasli, bebavi, pokvarjeni debilčki, takorekoč sploh nismo osebnosti…
  One so pa same svetnice. Pridne, poštene, razgledane, pametne… In potem pišejo takšne nebuloze, ki so komaj za 15 letnike primerni… MON-a sploh ne berem. Izguba časa, sem ugotovil…

  Prav imaš Izbrana, življenje v praksi nam ponudi mnogo tega, kar je v teoriji enostavno, v praksi pa zelo komplicirano in prav nič idealistično. Všeč mi je tvoje razmišljanje, saj je daleč od nekih teorij. Je življensko, dobrosrčno in tudi nevehementno. Čestitam za 4 otroke! Bravo. Sam imam sicer samo enega in iz prakse vem, da je to slabo. Vendar je v življenju tako, da mi obračamo, življenje pa obrne… No, še vedno si želim “princesko” in upam, da mi bo to še dano, če uspem seveda srečati mamico zanjo. Kar je pa dandanes …

 65. cija said

  Novica je šokantna, ampak, ker je bila servirana preko Sveta in ne katere druge kredibilnejše oddaje, je ni treba jemat ravno resno. Na 24 ur je vse tiho o kakšnih takšnih drastičnih ukrepih.

 66. dolgcajt said

  V vseh možnih pogledih živimo bistveno boljše kot takrat in bistveno boljše kot kjerkoli na području bivše Juge. To se vidi iz Lune in ni vredno zgubljati besed na temu.

  Moj oče je prihajal iz službe ob 16h, potem sva se lahko igrala. Poleg tega je z delavsko plačo lahko zgradil hišo. Jaz imam evropski delovni čas in univerzitetno izobrazbo. Iz službe prihajam ob 18h, pogosto še pozneje, in se utrujen zvalim na kavč. Hiše si tudi približno ne morem privoščiti.

  Verjetno je Luna obrnjena na napačno stran, da se to ne vidi.

 67. zogca said

  Izbrana, nisi ti mene prav razumela. Jaz nimam nič proti otrokom, kot tudi nimam nič proti temu, da nekdo rodi štiri. Pa saj to veš. Jaz sem pisala proti temu, kar je Stane napisal. Da za prvega plačaš vse, za drugega pol od tretjega naprej pa je vse zastonj. Imam pač občutek, da takšne stvari spodbujajo rojevanje z računico, kar pa nikakor ne pomeni, da mislim, da so vse velike družine plod računice. Gotovo obstaja veliko družin, v katerih starši štirim otrokom lahko nudijo več kot nekateri drugi enemu. To, kar pišem, se bolj nanaša na primere, o katerim se večkrat brala na MON-u, da so jih ženske videle v Tedniku in podobnih oddajah. On z minimalno plačo, ona pravi, da je ostala brez službe, govori, da so otroci lačni, da jim niti čokolade ne more kupiti, pa je spet noseča. Meni se takšno početje ne zdi v redu, je pa res, da sem jaz po naravi prevelik ziheraš.

  Tole razmišljanje o otrocih malček zaboli…. Rodila sem štiri, pa niti enega z računico!!! Vse zato, ker sem si jih želela.

 68. zogca said

  V bistvu je bila večina teh novic že servirana z strani vseh, vsaka posebej. In včeraj je bila ta novica glavna na 24 ur.

  Novica je šokantna, ampak, ker je bila servirana preko Sveta in ne katere druge kredibilnejše oddaje, je ni treba jemat ravno resno. Na 24 ur je vse tiho o kakšnih takšnih drastičnih ukrepih.

 69. zogca said

  Moj je velikokrat še prej. Zadnji dve leti se spomnim, da je velikokrat, ko je to bilo mogoče, prišel pome v vrtec že po kosilo, ker nisem mogla spati in sem tam umirala od hudega, ko sem morala dve uri nepremično ležati. Je imel pač službo, katere namen ni bil nekje biti osem ur, ampak narediti. Ko je naredil, je lahko odšel. Pa še dobro je zaslužil in veliko ustvaril. Zadnja leta hodi v službo samo zato, da dočaka penzijo. Njegova plača je milo rečeno nedostojna. Prav zaradi takšnih stvari se jaz ne strinjam s tistim, kar piše Stane, da je potrebnih samo še deset let in bo vse v redu. Bi se bolj strinjala, da je potrebnih še deset let in nič več ne bo v redu.

  Moj oče je prihajal iz službe ob 16h, potem sva se lahko igrala. Poleg tega je z delavsko plačo lahko zgradil hišo. Jaz imam evropski delovni čas in univerzitetno izobrazbo. Iz službe prihajam ob 18h, pogosto še pozneje, in se utrujen zvalim na kavč. Hiše si tudi približno ne morem privoščiti.

 70. zogca said

  Ne morem povezati, koga je tukaj Stane citiral, amapak sem včeraj prebrala en takšen zapis ene takšne mame in sem takoj pomislila nanj.

  http://med.over.net/forum5/read.php?95,5421073

  Če bi mene kdo obravnaval kot takšnega bebčka, bi se jaz tudi začela vesti kot bebček. Kaj človek more drugega, kot da se prilagodi dani vlogi.

  Ženske in njihovi zapisi na MON-u meni sploh ne “potegnejo” ker so večinokrat ali otročji ali nezreli ali pristranski… Že to mi je takoj dalo dosti vedeti, ko vse (skoraj) udrihajo čez moške, kot da smo vsi sami nedorasli, bebavi, pokvarjeni debilčki, takorekoč sploh nismo osebnosti…
  One so pa same svetnice. Pridne, poštene, razgledane, pametne… In potem pišejo takšne nebuloze, ki so komaj za 15 letnike primerni… MON-a sploh ne berem. Izguba časa, sem ugotovil…

 71. zogca said

  Še novice današnjega dne!!!

  Na obzorju parlamentarna preiskava

  http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=1&c_id=198130

  Kriza kaže slabosti našega gospodarstva

  http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=4&c_id=198117

  Policija zbirala tudi podatke o baznih postajah, kjer so se gibali osumljenci v zadevi Patria

  http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/1042262004

  Darilo: Novi BMW 730d za ljubljanskega župana Zorana Jankovića

  http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/1042261940

  Janez Stanovnik: Zveza borcev je dejansko naslednik Osvobodilne fronte

  http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/1042262041

  Obama v kopalkah buri duhove

  http://www.rtvslo.si/zabava/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=1&c_id=40280

  Pustila sta jih, da bi se najedli

  http://24ur.com/novice/crna-kronika/izginula-starsa-nasli-v-gozdu.html

  Naličena Susan Boyle v visokih petah

  http://24ur.com/ekskluziv/tuja-scena/nalicena-susan-boyle-v-visokih-petah.html

 72. izbrana said

  Veš Žogca, se strinjam, popolnoma, da tako početje, ki ga ti opisuješ, ni vredu!!! Ne morem pa se sprijazniti z mislijo (kogarkoli), da nekdo rojeva otroke samo zato, ker mu je to računica! Če ima nekdo večji otroški dodatek in ostale “socialne ugodnosti” na račun velikega števila otrok, to enostavno ne more biti računica za rojevanje. Ker, če nekdo dobi (govorim na pamet) 500E več, ker ima pet otrok, to ne pomeni, da mu ni treba hodit v službo! Saj ima tudi stroškov dejansko več! Meni to ni jasno, ko se govori o tem:”Ima pet otrok, vleče vse žive dodatke in ji ni treba hodit v službo??? Jaz imam pa samo enega otroka, pa nimam nič dodatkov, pa moram zato garat v službi????” Mislim, meni se to zdi totalno neumno razmišljanje! Tisti, ki hodi v službo, pač lahko otrokom nudi več kot nekdo, ki ne hodi! Sam pa se odloči koliko bo otrokom nudil. Ni pa res, da imajo tisti z več otroci bolj enostavno računico za preživljanje! Je pa skrajno neodgovorno rojevanje otrok, ki jih ne moreš preživljat. Ampak, zakaj se to dogaja??? Prepričana sem, da ne zaradi računice!

  Brezplačni vrtec je dvorezni meč. S tem se strinjam.Pa tudi lestvice zaračunavanja vrtcev so na nek način nepoštene. Ker ga plačujejo tisti zaposleni pravzaprav dvojno. Najprej svojo položnico, glede na lastni dohodek in z odvajanjem davkov tistim, ki ga ne plačujejo, ker niso zaposleni. In prej kot brezplačni vrtec za drugega otroka, bi ukinila možnost vpisa tistih otrok, katerih starši niso zaposleni. Čeprav…. Kaj ima otrok s tem? Vrtec je namreč vse prej kot samo varstvo! Je prva socializacija. In, moje mnenje, še kako nujna in potrebna za razvoj zdrave osebnosti, ki bo kasneje znala svoje življenje pravilno živeti…

  Drugače pa, Žogca, čakam te, da prideš 😉 ! Da se mal “naužiješ” mojih otrok 🙂 !

 73. zogca said

  Ni nujno, da gre za računico. Lahko gre preprosto za neodgovornost. Ti so misliti ne moreš, kako zelo so nekateri ljudje neodgovorni. Pa sploh ne samo pri otrocih. Vsega se lotevajo po principu bo že kako. Lep primer so avtomobili. Veš, koliko super luksuznih avtomobilov se zato prodaja, starih pol leta, leto dni? Samo kot primer. Bo že kako, če pa ne bo, bo pa … Spet že kako.

  Ne morem pa se sprijazniti z mislijo (kogarkoli), da nekdo rojeva otroke samo zato, ker mu je to računica!

 74. zogca said

  Pa seveda ga zdaj bodo vpisali. Če nič drugega, ima otrok tam zdravo hrano in povsem zastonj. Potem so pa mamice, ki morajo hoditi v službo in ne dobijo vrtca. Večkrat sem prebrala, da imajo v nekaterih občinah (ne vem, ali to velja za vse) brezposelne mame celo prednost pred zaposlenimi.

  In prej kot brezplačni vrtec za drugega otroka, bi ukinila možnost vpisa tistih otrok, katerih starši niso zaposleni.

 75. zogca said

  Naročila se bom, kdaj pridem. 😉

  Drugače pa, Žogca, čakam te, da prideš!

 76. cija said

  Večkrat sem prebrala, da imajo v nekaterih občinah (ne vem, ali to velja za vse) brezposelne mame celo prednost pred zaposlenimi.

  to je splošno načelo, da imajo brezposelni prednost pri sprejemu v vrtec. ko je hotel župan Lenarta zadevo obrnit, da bi imeli otroci zaposlenih mamic imeti prednost, so ga skoraj linčali.

 77. Stanep said

  to je splošno načelo, da imajo brezposelni prednost pri sprejemu v vrtec. ko je hotel župan Lenarta zadevo obrnit, da bi imeli otroci zaposlenih mamic imeti prednost, so ga skoraj linčali.

  Ja, adijo pamet… Menda je to zato, ker smo socialna država in si ljudje ne morejo iskati službe, če morajo paziti na otroke. Zna to biti tudi res…
  Po moje, je tako, da bolj kot se družba vtika z nekimi stimulacijami, destimulacijami in podobnim, slabše je na koncu. Iz ene krivice se naredi dve novi…
  V zgornjem primeru mislim, da ne sme biti nihče protežiran.
  Če je vojska, je vojska za vse! je dejala starka, ko so po vasi posiljevali mlade punce.

  Ne morem povezati, koga je tukaj Stane citiral, amapak sem včeraj prebrala en takšen zapis ene takšne mame in sem takoj pomislila nanj.

  Nobenega konkretno nisem citiral. Zapisov, kjer je klima apriori nastrojena proti moškim kar mrgoli. Z bedastimi fanatiki, se pa jaz ne ukvarjam.

  Če bi mene kdo obravnaval kot takšnega bebčka, bi se jaz tudi začela vesti kot bebček.

  Ne bi se ne. Ker nisi bebček. Samo bebčki podležejo… Ostali pa takšne slej kot prej nekam pošljemo. Tudi tisti moški iz članka, ki si ga priložila, je za moje pojme dokaj čuden… Oba sta čudna. Ona ga ima za otroka, on pa s svojim obnašanjem ni daleč stran.

  Verjetno je Luna obrnjena na napačno stran, da se to ne vidi.

  Ali je pa samo človek na napačni strani. Luna je vedno obrnjena enako… Se pa strinjam, da je nekaterim nedvomno bilo takrat zelo v redu in jim je sedaj manj. Samo sistem ne smemo soditi samo po lastni usodi, temveč po splošni družbeni. Lastna usoda enega posameznika ni relevantna za odraz sistema. Takšna statistika ne drži vode. Če bi bilo takrat res tako v redu, potem ljudje ne bi na plebiscitu z tako ogromno večino ( a ni bilo 86% ?) rekli: Stran iz te Juge!

  On z minimalno plačo, ona pravi, da je ostala brez službe, govori, da so otroci lačni, da jim niti čokolade ne more kupiti, pa je spet noseča. Meni se takšno početje ne zdi v redu

  Meni tudi ne!! In potem jim mora družba dati še stanovanje…
  To so ekscesi, ki pašejo v isto kategorijo nesprejemljivega, kot “cigani”. To je svetlobna leta daleč od povprečne slovenske družine z 3 ali več otroci. Svetlobna leta…

  Jaz sem pisala proti temu, kar je Stane napisal. Da za prvega plačaš vse, za drugega pol od tretjega naprej pa je vse zastonj. Imam pač občutek, da takšne stvari spodbujajo rojevanje z računico,…

  To je bil hipotetični primer. Ne vem kako je v resnici. Meni bi se tako zdelo v redu v smislu vspodbujanja rodnosti. Poleg vseh finančnih stroškov, ki jih imajo starši z otrokom ali otroci, so takšne vspodbude kaplja v morje. Tukaj ni skoraj nikakršne finančne računice. Za enega normalnega seveda. Strojanova dobi sicer 1000€ za otroke in pri njihovemu načinu življenja je to ogromno. Za normalno družino je pa to komaj za en krožek v šoli ( košarka, plesne… ) če ima družina npr. 5 otrok… Jaz to razumem bolj kot dobro voljo, kot dokaz vrednote, ki jo družba zastopa. Otroci so bogastvo! Prav, pokažimo pogumnim staršem to, da jih kot družba cenimo in da jim skušamo pomagati pri tako pogumnih odločitvah, kot je imeti npr 3 otroke v današnjh časih. Jaz jih nimam in verjamem, da mi bodo tisti, ki jih imajo pritrdili.

 78. zogca said

  Ni mi dano razumeti.

  to je splošno načelo, da imajo brezposelni prednost pri sprejemu v vrtec. ko je hotel župan Lenarta zadevo obrnit, da bi imeli otroci zaposlenih mamic imeti prednost, so ga skoraj linčali.

 79. zogca said

  Kako naj pa zaposlena mama hodi v službo, če mora paztii na otroka? Ne želim, da bi brezposelni bili diskriminirani, nikakor ne želim, ampak to se mi zdi absurdno. In, to je pomembno, prednost nimajo samo mame, ki iščejo službo, tudi tiste, ki je ne in so doma z namenom, da doma tudi ostanejo.

  Menda je to zato, ker smo socialna država in si ljudje ne morejo iskati službe, če morajo paziti na otroke.

 80. zogca said

  Mislim, da je bil odstotek čez 90. In ne gre za to, da bi kdo hotel nazaj v Jugo. Gre za to, da precej visok odstotek ljudi meni, da so takrat živeli bolje.

  Če bi bilo takrat res tako v redu, potem ljudje ne bi na plebiscitu z tako ogromno večino ( a ni bilo 86% ?) rekli: Stran iz te Juge!

 81. zogca said

  Dežela, kjer je skoraj vse brezplačno!!!

  http://24ur.com/ekskluziv/zanimivosti/dezela-kjer-je-skoraj-vse-brezplacno.html

 82. lynx said

  Ni nujno, da gre za računico. Lahko gre preprosto za neodgovornost. Ti so misliti ne moreš, kako zelo so nekateri ljudje neodgovorni.

  Vedno in povsod so neodgovorni ljudje.
  Vedno in povsod so ljudje, ki ne spoštujejo zakonov. Ali naj zaradi tistih nekaj ukinemo zakone?

  V glavnem se strinjam z Izbrano.

  Samo sistem ne smemo soditi samo po lastni usodi, temveč po splošni družbeni. Lastna usoda enega posameznika ni relevantna za odraz sistema.

  To drži.
  Verjetno je res, da so bila sedemdeseta in osemdeseta leta prejšnjega stoletja za povprečnega Slovenca ugodna. Vendar je bilo tako, oziroma še boljše v vsem razvitem svetu. In vprašanje je, koliko so bili za to zaslužni takratni vodilni politiki.

 83. Tana said

  Rodila sem štiri,

  Izbrana, čestitam. Ne vem, zakaj se jaz mislila, da si sama, brez otrok! Sem bila danes kar presenečena.

 84. Tana said

  Dežela, kjer je skoraj vse brezplačno!!!

  Uf, tu bi pa jaz živela. Bo treba it po svetu. 🙂

 85. webmaher said

  Tana vprašaj Srebotnikovo Katarinco zakaj ima bivališče v Kuvajtu 😆

 86. webmaher said

  Tana hecam se, v Dubaju no :mrgreen:

 87. Tana said

  Tana vprašaj Srebotnikovo Katarinco zakaj ima bivališče v Kuvajtu 😆

  Ja, saj vem zaradi nižjih oziroma nobenih davkov. Pa saj naša Jolanda (Joli) je menda tudi šla po svetu, iz istega razloga. Saj pravim bo treba it 😉

 88. Tana said

  v Dubaju no :mrgreen:

  To se pa že lepše sliši.

 89. webmaher said

  to je pa hotel samo za Tano :mrgreen:

 90. Tana said

  to je pa hotel samo za Tano :mrgreen:

  Ja, kje je pa sultan? :mrgreen:

 91. webmaher said

  sultan halo, javi se, Tana bi rada videla vseh sedem zvezdic :mrgreen:

 92. Tana said

  Sem bila malce odsotna, sem šla pljuča prezračit.

  Dvomim, da bo ta sultan to slišal… še manj pa se javil … tako, da zvezdice bom štela zraven prejšnje slikice, ki si jo nalepil, ha,ha,ha. Pa, saj ni važno kako… važno, da je, bodo, zvezdice. Pa četudi samo… 😉

 93. zogca said

  Jaz tudi. 😉

  Uf, tu bi pa jaz živela. Bo treba it po svetu.

 94. zogca said

  Ne potrebuješ sultana, vidiš, da 80 odstotov ljudi, ki tam živijo, so tujci, ki tam delajo. Treba je najti enega, ki bi ga bili pripravljeni tam zaposliti.

 95. Tana said

  Treba je najti enega, ki bi ga bili pripravljeni tam zaposliti.

  Aha, tako. Kje naj ga iščem, tukaj doma in ga vzamem s sabo, ali tam izberem enega tujca.

 96. zogca said

  Tukaj ga najdeš, da te odpelje tja.

 97. Tana said

  Pol bo pa treba kar v akcijo. A greš zraven Žogca?

 98. zogca said

  Ne morem, čakam princa. 😉

 99. Tana said

  Ne morem, čakam princa. 😉

  Sem pričakovala točno tak odgovor. 😉

 100. StaneP said

  Jaz te lahko peljem v Dubaj. Z mopedom, he, he… Samo se me boš mogla fejst držat, da te ne izgubim že do Turčije…

 101. Tana said

  Pelješ že, pelješ Stane. Ali boš tam tudi delal in me razvajal… 😉

 102. StaneP said

  Jaz sem onLine in lahko delam kjerkoli… Kuham lahko tam. Razvajaš pa ti. 😉

 103. Tana said

  Jaz sem onLine in lahko delam kjerkoli… Kuham lahko tam. Razvajaš pa ti. 😉

  Ja, že, že, ampak jaz sem zahtevna, tako da delo in kuhanje… samo to.. bi bilo premalo.

 104. StaneP said

  Ja, že, že, ampak jaz sem zahtevna, tako da delo in kuhanje… samo to.. bi bilo premalo.

  Kdo pa pravi, da jaz nisem zahteven!? 😉

 105. Tana said

  Vidim, da si, ja. Ker ponujaš delo in kuhanje v zameno pa zahtevaš razvajanje.

 106. StaneP said

  No, no, he, he… Dela ne ponujam. Jaz lahko tam delam. O kuhi in razvajanju smo pa že imeli debato, he, he… Najboljše je, če dva drug drugega razvajata. Samo Dubaj ni za takšne štose. Tam te zaprejo, če na plaži seksaš…

 107. zogca said

  Meni se celo zdiš prezahteven.

  Kdo pa pravi, da jaz nisem zahteven!?

 108. StaneP said

  Meni se celo zdiš prezahteven.

  Nisem,nisem. To je samo takšne vtis. V resnici sem čisto skromen dečko.

 109. Tana said

  Ja, saj to sem mislila Stane, da ti tam delaš (hotela sem zvedeti samo, kaj mi ponujaš v zameno za razvajanje) ;-). Ja o kuhi smo razčistili, ker jaz v kuhinjo še vedno ne grem, ha,ha,ha …
  Ja najlepše je, če eden drugega razvajata, to je že res, ampak še nekaj manjka ;-). Pa saj nebi na plaži seksala. Bova ja v hotelu, ko boš ti tako dobro zaslužil. Na plaži pa se bova samo razvajala. Pa sladoled lizala 😉

 110. Tana said

  Meni se celo zdiš prezahteven.

  Meni tudi. Tako, da dva prezahtevna. Si lahko predstavljaš, kaj bi to bilo.

 111. StaneP said

  Tako, da dva prezahtevna. Si lahko predstavljaš, kaj bi to bilo.

  Noro dobro! Kaj češ počet z limlni…

 112. Tana said

  limlni ❓

 113. StaneP said

  liml ni nekaj, s čimer bi se človek hvalil… Ma oštja, ma primorci bi rekli “mona”…

 114. zogca said

  Upam, da bi se veliko seksalo. 😉

  Meni tudi. Tako, da dva prezahtevna. Si lahko predstavljaš, kaj bi to bilo.

 115. StaneP said

  Zahtevni ljudje znajo/zmorejo tudi dajati. Zahtevnost sama po sebi ni slaba, ker je odraz vedenja. Nezahtevnost je sicer na prvo žogo simpatična, prijetna in enostavna, vendar kmalu postane enolična, dolgočasna in čisto preveč enostavna…

 116. zogca said

  Odvisno od tega, kakšna je zahtevnost. Ne maram tega, da bi morala življenje popolnoma prilagoditi nekogaršnji zahtevnosti.

 117. StaneP said

  Odvisno od tega, kakšna je zahtevnost.

  Točno! Hudič je vedno v podrobnostih…

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: