Žogca v ofsajdu

In nič več v pričakovanju sodniške piščalke

Izvoli sendvič!

Posted by zogca na april 8, 2009

Včeraj sem na forumu zasledila, koliko dela in skrbi imajo ženske s tem, da mož dobi toplo kosilo. Najprej ga večkrat pokličejo, da bi preverile, kdaj se bo vrnil iz službe, da bodo lahko pravočasno začele kuhati, ne prezgodaj in ne prepozno. Ko možje končno pridejo domov, jih je očitno treba prositi, da bi sedli za mizo in bili tako prijazni ter pojedli tisto, kar je žena uro ali pa celo dlje pripravljala. Potem pa, ko pojedo, ne odnesejo krožnika v pomivalno korito, ampak se odpravijo naravnost do kavča ali računalnika. Razumem ogorčenost žensk, tudi sama bi bila ogročena, pa vseeno … Kdo nas sili, da odraslemu moškemu, ki ima dve zdravi roki, pripravljamo kosilo, ki mu je povsem očitno odveč? In zakaj mu ga potem, ko ga je pojedel, vendar pa ga ni dovolj cenil, očitamo, zamerimo in se celo prepiramo? Izvoli sendvič! Hladen bo, ali boš domov prišel ob štirih, petih ali šestih. Ne bo ti treba odnesti krožnika do pomivalnega korita, ker krožnika sploh ne boš potreboval. In da, brez težav boš kosilo v obliki sendviča pojedel pred televizorjem ali računalnikom. In jaz? Imela bom eno uro prostega časa več, kar je zame lahko samo dobro.

Vem, nekateri boste napisali, da sendvič ni zdrav. Seveda ni. Vendar tudi za odnos ni zdravo, da se partnerja nenehno prepirata zaradi hrane. Kot se je, na primer, s svojo ženo prepiral stric mojega očeta. Bil je direktor velikega slovenskega podjetja in temu primerno je imel veliko pomembnih sestankov, ki pa jih je vsakodnevno okoli druge ure začela prekinjati žena, ki je tja do štirih tudi dvajsetkrat poklicala z enim in istim vprašanjem kdaj naj začne kuhati. Ko je ob petih res prišel domov, menda je vedno prihajal ob isti uri, zato ni bilo potrebe za vsakodnevnim preverjanjem, je že imel poln želodec – žene, ne hrane. Ne pravim, da bi žene svoje može morale hraniti s sendviči, daleč od tega. Če pa so kosila vzrok za toliko zamer s strani ženske in toliko slabe volje s strani moškega, je sendvič mogoče najboljša rešitev.

Advertisements

122 komentarjev to “Izvoli sendvič!”

 1. zogca said

  Aha, navdih za pisanje mi je dala pa tale tema http://med.over.net/forum5/read.php?151,5388988 !!! Skratka, jaz mislim, da so rešitev sendviči. 😉 Sicer nezdravi, ampak prav gotovo pa manjše zlo kot ločitev. 😉

 2. webmaher said

  še sreča da nimam teh težav in jih ne vidim tudi v prihodnosti 😆
  kar se pa strica od tvojega očeta tiče bi bla pa potem kar si napisala očitno res nAJboljša ločitev…

 3. zogca said

  Stric je sicer že pokojen, se je pa nekaj let pred smrtjo tudi res ločil in znova poročil. Ženska je pa gotovo hudo najedala, če mi je oče šel to razlagat, kaj moj oče je sicer zelo hud, če se kakorkoli opravlja sorodnike, sosede ali družinske prijatelje. Danes je mama eno uro nekoga opravljala kot dež, potem pa čim je bil oče na en meter proč – pred očetom tega ne omenjaj, ker bo hud. In sem morala biti čisto tiho, kakor da nič ne vem. Da se vrnem k pokojnemu stricu, oče res pravi, da ga je po dvajsetkrat teta klicala, kdaj naj da kuhati krompir in da mu je šlo to blazno na živce in da so se mu vsi smejali, ampak ona ni jebala žive sile in je tako gonila naprej.

 4. zogca said

  Mimogrede, moja mama ni med tednom NIKOLI kuhala, samo ob sobotah in nedeljah, pa smo ravno tako še vsi živi in hvalabogu zdravi. Mama je jedla v službi, oče je ponavadi imel kakšno poslovno kosilo, jaz sem jedla v šoli. Večerje pa tako ali tako ni nihče kuhal, čeprav so jo pri nekaterih sosedih. Še danes, če hočem mami nagajati, rečem, da nikoli nisem dobila kuhane večerje. :mrgreen: In potem se vsi trije smejimo kot pečeni mački.

 5. Lynx said

  Pri nas se je vedno kuhalo. Tako kosila kot večerje. Je pa res, da fantje potrebujejo večje količine hrane. Vsaj jaz se z enim toastom in enim jogurtom ne bi zadovoljil.

  Za dobro jutro-Maybe:

 6. zogca said

  Moja mama mojemu očetu večkrat pove, da se on samo njej lahko zahvali, da ima tako dobro linijo in da se ni, kot mnogi drugi moški, zavalil. 😉 Tudi jaz nisem imela nobenih težav s težo, dokler me je mama hranila. 😉

  Dobro jutro!!!

 7. Lynx said

  Linija je najprej odvisna od genov. In dostikrat so debelejši ljudje tisti, ki jedo sendviče, kot tisti, ki jim žena kuha. Pravzaprav je najpomembnejši način življenja.

 8. zogca said

  Napak si me razumel. Moj oče ni živel na sendvičih. Mu pa ni nihče pekel potic, pit, piškotov, tort in podobnega. Moj oče je zadnji, ki bi jedel sendviče.

  Sicer pa ni to najbolj bistveno. Bistveno je, da ženske očitno mislijo(mo), da jim moramo kuhati, potem pa, ker oni tega ne cenijo, smo zagrenjene, slabe volje, se prepiramo, sodeč po temi z foruma tudi tepemo. Na takšen način je verjetno tudi za moškega bolje, da ostane lačen. Ali se motim?

 9. trnovčanka said

  Mimogrede, moja mama ni med tednom NIKOLI kuhala, samo ob sobotah in nedeljah, pa smo ravno tako še vsi živi in hvalabogu zdravi.

  Hvala enako. Je pač cele dneve delala. Večerje je kuhal oče, ki je mimogrede delal toliko kot mama. Žal je imel zelo omejen obseg jedi, ki jih je znal skuhati. Tako sem si od desetega leta kuhala sama.

  Jaz kuham, kadar mi znese. Ima pa moj najdražji k sreči to navado, da vedno pokliče pol ure preden pride domov. Ker ve, da bo drugače lačen. Pa še jaz lahko loverja pošljem domov 😉

  Vedno pogosteje pa tudi on kaj skuha 😀 Pa še eno dobro lastnost ima. Če kaj zažgem, reče, da mu je bolj všeč malo zažgano, če je kaj premalo kuhano, mu pa prav tisti trenutek paše malo bolj surovo 😉 Ah ga ne zamenjam 🙂

 10. zogca said

  :mrgreen: in :mrgreen: in :mrgreen:

  Ima pa moj najdražji k sreči to navado, da vedno pokliče pol ure preden pride domov. Ker ve, da bo drugače lačen. Pa še jaz lahko loverja pošljem domov.

 11. zogca said

  Jaz sem princu nekaj mesecev govorila, da ne znam skuhati nič. Kar seveda ni bilo res, ampak sem si mislila, da je bolje, če ga pripravim na najhujše. 😉 Potem je pa večkrat navdušeno komentiral, kako sem ga prinesla okoli in pravzaprav znam kuhati. 😉 Ampak vse to je bilo narejeno v njegovo dobro. Tako je bil pozitivno presenečen. Če bi se hvalila, da znam kuhati, bi bil pa negativno, ker spet ne vem kakšna kuharica pa tudi nisem.

 12. trnovčanka said

  Moj je pa mislil, da sem jaz blazna redoljubnica, ker sem pri starših vsako nedeljo generalno pospravila stanovanje. To sem ubistvu delala iz slabe vesti, ker sem pri 27ih še vedno živela pri njih. Ko sva začela skupaj živet je ugotovil, da tega sploh nimam v krvi. In še danes zaje*ava, da sem ga fino okrog prinesla 😆

 13. zogca said

  Bogsigavedi, kaj je princ mislil o moji redoljubnosti. Dokazano je, da on štedilnik očisti stokrat bolje od mene. 😳 Sicer pa je moj življenjski moto – če moškega ni doma, ženska ne sme pospravljati. ❗ Mnoge so čudno gledale, ko sem to govorila, ampak zdaj me ubogajo. Pazi, moj predbivši in to velikokrat – jaz mu rečem, da je zanj ostalo pa še to, to in to, ker sem jaz naredila to, to in to, ko njega ni bilo. Jaz nič ne vidim, je rekel. Ker je pač kad njemu ista, kot je bil prej. Pa stranišče. Pa umivalniki. Pa … On razlike ni opazil. Zato sem jaz pospravljala zgolj in izključno takrat, ko je bil doma – da je videl. In da ga je bilo sram, ker je sedel na riti, zato se je pridružil. 😉

 14. trnovčanka said

  Moj takoj opazi če kaj pospravim. Še hitreje pa opazi, če česa ne pospravim. Moram pa priznati, da on veliko več pospravlja kot jaz.

 15. zogca said

  Moj predbivši verjetno nikoli v življenju ni videl res usranega stranišča, zato mu je bilo logično, da je stranišče vedno lepo kar samo od sebe. 😆 Ko že ti ravno priznavaš stvari … Mene ne bi nič motilo, če bi moški pospravljal več od mene. 😆 Podpiram tovrstna demokratična ravnanja. 😆

 16. trnovčanka said

  Nekateri bi ga označili za copato. Ampak ni, res ni. Samo sodeluje in se zaveda, da on prav toliko userje v tem gospodinjstvu kot jaz. In da so otroci tudi njegovi.

 17. Artemis said

  Tudi moja mama je najedala s hrano in občasno jo zanese še zdaj. Včasih me je obupno spravljalo ob živce, ker je moralo biti kosilo ob natančno tisti uri, ki se je njej zdela prava, čeprav smo, na primer v soboto pozimi, vsi gledali smučanje. Potem je bila na smrt užaljena, ko nihče ni hotel za mizo in smo se jasno sprli, čeprav bi lahko preživeli čisto lep dan, če bi ona upoštevala, kdaj se konča prvi tek, namesto da je moralo biti kosilo ob natančno določeni uri.
  Pozneje sem ugotovila, da je to njen način izkazovanja čustev. Še leta potem, ko sem odšla od doma, je bilo zanjo to, da mora biti skuhano, ko pridem, izraz tega, da je pozorna in skrbna. Pa čeprav sva se ravno zaradi te nesrečne hrane sprli že po telefonu, ker je bilo njeno prvo vprašanje, ko sem povedala, da pridem: “Kaj naj skuham.”
  To sem opazila tudi pri drugih ženskah, da pripravo hrane dojemajo kot izraz čustev, zato so potem tudi tako prizadete, ko se one potrudijo, moža ali otrok pa ni od nikoder.

 18. Lynx said

  Napak si me razumel. Moj oče ni živel na sendvičih. Mu pa ni nihče pekel potic, pit, piškotov, tort in podobnega. Moj oče je zadnji, ki bi jedel sendviče.

  Nisem pisal o tvojem očetu, ampak sem želel povedati, da moški ni nujno lačen, če žena ne kuha zelo pogosto. 😉

  Pozneje sem ugotovila, da je to njen način izkazovanja čustev.

  To pa je res. Nekaterim gredo bolj od rok dejanja kot iz ust besede. Lepo bi bilo to spoštovati, čeprav nekatere ženske s tem pretiravajo in zato postanejo njihove kuharije samoumevne in včasih tudi nadležne.

 19. StaneP said

  To sem opazila tudi pri drugih ženskah, da pripravo hrane dojemajo kot izraz čustev, zato so potem tudi tako prizadete, ko se one potrudijo, moža ali otrok pa ni od nikoder.

  Ni lepšega, kot da te po napornem dnevu doma pričaka topel obrok!
  In res je, da mnoge ženske na ta način kažejo čustva, kar je razumljivo in pohvale vredno. Tisti moški, ki tega ne vidi je…
  Ampak, ženske mnogokrat kar fajn zanese, ko pričakujejo, da mora to biti ravno takrat, ko se njim zdi!! Preverjeno! Kot pri Žogcinem stricu ali Artemisini mami… In potem vse lepo pokvarijo z teženjem. Če skuhajo-te ne smete potem tega dejanja uzurpirati na takšen način. Če kažete čustva je lepo, vendar kje pa piše, da vam mora v tem primeru razum pasti v skledo in se utopiti! Halo! Ali hočete v bistvu samo s skuhanim kosilom med vrsticami povedati: “Poglej kako skrbim za tebe. Hočem da si mi hvaležen. Pravzaprav hvaležnost ni čisto dovolj. Hočem ponižnost!” in čustva splavajo po župi v sekret.
  In ker ne pristanemo na ponižnost zaradi skuhanega kosila, postanemo kar na enkrat moški šovinisti, ki ne cenimo ženskega dela, truda, ljubezni itd. Japajade.

  Žogca: Moj oče ni živel na sendvičih.

  Kaj ste pa jedli potem iz dneva v dan če skuhano ni bilo nič, sendvičev niste jedli…

  Moj takoj opazi če kaj pospravim. Še hitreje pa opazi, če česa ne pospravim. Moram pa priznati, da on veliko več pospravlja kot jaz.

  Še kot mulc se spomnim, da sem mislil kako so vse ženske pridne, skrbne, redoljubne… Kje pa! Čisto isto “sranje” ste kot smo moški ( v mnogočemu še slabše )! Zato mi včasih dvigne pritisk, ko kakšna bluzi z žensko večvrednostjo v takšnem ali drugačnem smislu.

  Kar se redoljubnosti tiče še tole: Če ženska ne more ali se ji ne zdi vredno, da ima pospravljeno vsaj kuhinjo v smislu da v koritu ni 1 dan ali še več stare zasušene posode, da umivalnika ne more splakniti las in ostankov zobne paste takoj ko se neha urejati, potem hvala lepa za takšno žensko. Veliko je takšnih in lahko me označite kakorkoli, vendar to za mene ni nič. To sploh ni ženska, kvečjemu ena zanikrna frklja…

  Nekateri bi ga označili za copato. Ampak ni, res ni.

  Seveda ni! V redu dec je in pohvalno od tebe Trnovčanka je, da se tega zavedaš in da tega ne izkoriščaš! Da je (copata namreč), lahko reče samo kakšen revček v gostilni. Takšen, ki doma ne sme niti pisnit…

  Moj predbivši verjetno nikoli v življenju ni videl res usranega stranišča, zato mu je bilo logično, da je stranišče vedno lepo kar samo od sebe.

  Kolikokrat sem že napisal, da je razvajenost ( v takšnem ali drugačnem ) smislu največja bolezen današnje družbe. Slej kot prej se pokaže…

 20. Artemis said

  In potem vse lepo pokvarijo z teženjem. Če skuhajo-te ne smete potem tega dejanja uzurpirati na takšen način. Če kažete čustva je lepo, vendar kje pa piše, da vam mora v tem primeru razum pasti v skledo in se utopiti! Halo! Ali hočete v bistvu samo s skuhanim kosilom med vrsticami povedati: “Poglej kako skrbim za tebe. Hočem da si mi hvaležen. Pravzaprav hvaležnost ni čisto dovolj. Hočem ponižnost!” in čustva splavajo po župi v sekret.

  Mislim, da gre pri ženskah, ki gredo s kuhanjem predaleč, predvsem za to, da pozornosti ne znajo pokazati na drugačen način, obenem pa je tudi pritegniti ne znajo drugače. Kot da bi bila hrana edini način, kako družino držati na kupu, pri tem pa postanejo tako rigidne, da iz življenja izrinejo vso spontanost. Pri nekaterih je to tudi način nadzorovanja moža – ker mu ne upajo težiti, kdaj pride domov, tega, da bo prišel prostovoljno, ker rad pride, pa ne verjamejo, mu težijo zaradi kosila ali večerje, ker je to družbeno opravičljiv razlog, pa še obtožijo ga lahko, da ne ceni njihovega truda.
  Meni se zdi, da teženje zaradi hrane obvladuje predvsem tiste zveze, v katerih je komunikacija med dvema zelo slaba in je hrana eden tistih dejavnikov, ki ju sploh povezujejo, pa tudi ženska, ki se ji življenje vrti bolj ali manj okoli kuhanja, nima svojega življenja, zato ji on, ko ne ceni njenih kuharskih naporov, v bistvu sesuje eno redkih stvari, ki so zanjo v njenem zakomu smiselne.

 21. StaneP said

  ženska, ki se ji življenje vrti bolj ali manj okoli kuhanja, nima svojega življenja, zato ji on, ko ne ceni njenih kuharskih naporov, v bistvu sesuje eno redkih stvari, ki so zanjo v njenem zakomu smiselne.

  Ni nujno, da nimajo svojega življenja. Mogoče jim je gospodinjstvo življenje in če je tako, potem to še samo po sebi ni nič slabega.
  Poznam primer, kjer to lepo funkcionira. Ona zadovoljna, otroci pošlihtani, dec si raje odreže roko, kot da pogleda drugo… Živijo lepo. Srečno.

 22. Janis said

  Ni lepšega, kot da te po napornem dnevu doma pričaka topel obrok!
  In res je, da mnoge ženske na ta način kažejo čustva, kar je razumljivo in pohvale vredno. Tisti moški, ki tega ne vidi je…
  Ampak, ženske mnogokrat kar fajn zanese, ko pričakujejo, da mora to biti ravno takrat, ko se njim zdi!! Preverjeno! Kot pri Žogcinem stricu ali Artemisini mami… In potem vse lepo pokvarijo z teženjem. Če skuhajo-te ne smete potem tega dejanja uzurpirati na takšen način. Če kažete čustva je lepo, vendar kje pa piše, da vam mora v tem primeru razum pasti v skledo in se utopiti! Halo! Ali hočete v bistvu samo s skuhanim kosilom med vrsticami povedati: “Poglej kako skrbim za tebe. Hočem da si mi hvaležen. Pravzaprav hvaležnost ni čisto dovolj. Hočem ponižnost!” in čustva splavajo po župi v sekret.
  In ker ne pristanemo na ponižnost zaradi skuhanega kosila, postanemo kar na enkrat moški šovinisti, ki ne cenimo ženskega dela, truda, ljubezni itd. Japajade.

  Dosedaj še nisem srečala moškega, ki ne bi rednega ženskega kuhanja vsaj čez čas začel smatrat kot povsem samoumevne ženske dolžnosti do njega, zato zlasti ženskam, ki živijo z moškimi, na začetku zmeraj odsvetujem, da nekritično skočijo v čevlje svojih mater, ki so moške brez ene besede ali dejanja zahvale rihtale od glave do pet. Ker se bo iz začetne romantike v slogu “skrbim za svojega ljubčka, iiii” razvil en “preklet dedec, ki se samo preklada na kavč”, ki bo godrnjal, če ne bo imel postrežbe kot v hotelu.

 23. StaneP said

  Dosedaj še nisem srečala moškega, ki ne bi rednega ženskega kuhanja vsaj čez čas začel smatrat kot povsem samoumevne ženske dolžnosti do njega, zato zlasti ženskam, ki živijo z moškimi, na začetku zmeraj odsvetujem, da nekritično skočijo v čevlje svojih mater, ki so moške brez ene besede ali dejanja zahvale rihtale od glave do pet. Ker se bo iz začetne romantike v slogu “skrbim za svojega ljubčka, iiii” razvil en “preklet dedec, ki se samo preklada na kavč”, ki bo godrnjal, če ne bo imel postrežbe kot v hotelu.

  Menda me nisi dala v kategorijo “preklet dec”!? Sicer se pa s tabo popolnoma strinjam z eno majhno opombo. Kakršna koli dejanja, ki se počno “zanalašč” ali “zanalašč ne” zavračam. Vsakdo naj bo kar je. Kakšen pa je, naj pa dobro premisli.

  moške brez ene besede ali dejanja zahvale rihtale od glave do pet

  To se meni zdi zelo narobe. Vem, da obstaja moška nehvaležnost in mogoče bi jo moral bolj izpostaviti. Ni samoumevno, da te pričaka toplo kosilo in prav je, da to ceniš! Ni pa tudi samoumevno, da zaradi toplega kosila skloniš glavo!

 24. Janis said

  enda me nisi dala v kategorijo “preklet dec”!? Sicer se pa s tabo popolnoma strinjam z eno majhno opombo. Kakršna koli dejanja, ki se počno “zanalašč” ali “zanalašč ne” zavračam. Vsakdo naj bo kar je. Kakšen pa je, naj pa dobro premisli.

  Saj ti ne kuham 😀

  Poglej, meni se zdi grozljivo, da ženska kot nora divja z avtom domov iz službe ali čveka, ker jo za mizo (!) čakajo mož in otroci, da jim (!) bo naredila kosilo in ko pride in se še ne dobro sezuje, je najprej na vrsti godrnjanje “zakaj ni kosila, takoj začni kuhat”. Žal poznam kar nekaj družin, ki funkcionirajo točno tako – da je kuhanje dolžnost žene/matere in pika in ne mož ne otroci štedilnika niti ne pritaknejo. In verjemi, da se to ne bi zgodilo, če bi ženska že v začetku ravnala drugače in si privoščila kak shopping in naj se mož sam znajde, namesto da je vsakič divjala domov, da mož, ki menda ni invalid, ja ne bo lačen.

 25. Artemis said

  Poglej, meni se zdi grozljivo, da ženska kot nora divja z avtom domov iz službe ali čveka, ker jo za mizo (!) čakajo mož in otroci, da jim (!) bo naredila kosilo in ko pride in se še ne dobro sezuje, je najprej na vrsti godrnjanje “zakaj ni kosila, takoj začni kuhat”. Žal poznam kar nekaj družin, ki funkcionirajo točno tako – da je kuhanje dolžnost žene/matere in pika in ne mož ne otroci štedilnika niti ne pritaknejo. In verjemi, da se to ne bi zgodilo, če bi ženska že v začetku ravnala drugače in si privoščila kak shopping in naj se mož sam znajde, namesto da je vsakič divjala domov, da mož, ki menda ni invalid, ja ne bo lačen.

  Ampak pogosto ženske kuhanje same dojemajo kot svojo dolžnost in imajo same občutek krivde, če kosilo ni skuhano, in njim samim ne pade na pamet, da bi šle v šopping, otroci in mož pa brez kuhane hrane. In zato se nihče ne dotakne štedilnika, ker tako vedo, da bo ona vse naredila, pogosto pa tudi zato, ker za ženo/mamo nikoli ne naredijo nič dovolj dobro – zelenjava ni dobro oprana, hrana ni dobro skuhana, za sabo ne pospravijo dovolj dobro …

 26. Janis said

  >blockquote>Ampak pogosto ženske kuhanje same dojemajo kot svojo dolžnost in imajo same občutek krivde, če kosilo ni skuhano, in njim samim ne pade na pamet, da bi šle v šopping, otroci in mož pa brez kuhane hrane.

  Zato pa pravim, naj jim pade na pamet, dokler so še mlade, sorazmerno na sveže v skupnem življenju in se vzorci obnašanja šele vzpostavljajo.

 27. John said

  Ženska je kot fičko: če ne kuha, nekaj ni v redu.

  😉

 28. Lynx said

  Mene pa zanima, koliko vas, kar se hrane tiče, moti kritika. Ne godrnjanje, ampak komentarji. Moram povedati, da sem najprej zelo kritičen do sebe, vendar si ne morem pomagati, da ne bi vedno povedal, če je nekaj preslano, plehko ali kaj podobnega. Ravno tako ne skoparim s pohvalami.

 29. Lynx said

  Ženska je kot fičko: če ne kuha, nekaj ni v redu.

  Še najrajši kuhajo mulo. 😉

 30. asdf said

  “Mene pa zanima, koliko vas, kar se hrane tiče, moti kritika. Ne godrnjanje, ampak komentarji. Moram povedati, da sem najprej zelo kritičen do sebe, vendar si ne morem pomagati, da ne bi vedno povedal, če je nekaj preslano, plehko ali kaj podobnega. Ravno tako ne skoparim s pohvalami.”

  mene vedno hvalijo, oz. sprašujejo, kdaj bom spet kaj skuhal…. največji kritik sem vedno sam. in- ja, kuhal sem tudi ženi, pa tudi sesalca se ni dotaknila, ko smo skupaj živeli… in- seveda sem copata- zlata.

 31. Tana said

  Ni lepšega, kot da te po napornem dnevu doma pričaka topel obrok!

  Se strinjam. In ne samo topel, tudi okusen mora bit.

  In res je, da mnogI MOŠKI na ta način kažejo čustva, kar je razumljivo in pohvale vredno. TistA ŽENSKA, ki tega ne vidi je…

  Sem naredila samo majhen popravek.

  Preverjeno!

  Tu pa zopet pritrjujem Stanetu. Brez popravkov.

 32. Janis said

  Pri nas imamo bolj moderno kuhinjo, zato se najbolj tipične napake itak ne dogajajo 😉 Seveda bi se mi pa zdelo neumno, če bi se mi slučajno, ko ne gledam, v juho usula cela solnica, pa si potem nihče ne bi upal niti pisnit 😀 Mislim, da je eno opozorilo, da nekaj s hrano ne štima, drugo je pa godrnjanje zaradi razvajenosti, kjer mora biti na mizi zmeraj samo tisto, kar si si ti zapičil v glavo, kuhat pa nočeš.

 33. Tana said

  Samo 7 minut si bila prehitro odšla. Lepe sanje. Velja tudi za jutri, če boš brala zjutraj…

  Stane bom kar tukaj napisala, ker ne vem, če se boš vračal nazaj na “žogcino nedeljo”.

  Res lepo si napisal, obrazložil tvoje videnje “o moči in odpuščanju”. Vredno razmisleka.

  Moja teorija, ki sem jo razvila je bila bistveno drugačna. Kot sem rekla, mogoče bom enkrat na to temo tudi jaz kaj napisala. Mogoče, enkrat kasneje …

 34. John said

  Ženska je kot avtomobil:
  -ko se odločiš za vrhunski model, je na tržišču že boljši!
  -boljše kot izgleda, dražje je vzdrževanje.
  -ko končno kupiš vse dodatke zanjo, ti jo kdo nabije od zadaj.

  Tole je primerjava, ki jo moški razumemo. 😉

 35. zogca said

  Pa je lepše. ❗ Če zte čaka žena, ki te objame in ti da lupčka. Okej, v redu, jaz nisem moški, da bi vedela, si pa mislim, da bi to moralo biti lepše.

  Ni lepšega, kot da te po napornem dnevu doma pričaka topel obrok!

 36. zogca said

  ne razumem, zakaj je to razumljivo, ker meni ni. Pa tudi ne vem, zakaj je to pohvale vredno. Mar ne bi bilo bolj pohvale vredno, če bi se čustva kazala drugače? Sicer pa, si prebral tisti link, ki sem ga pustila v prvem komentarju. Če je kuhanje kazanje čustev, v tem primeru se stvari obrnejo v smislu – če mojega kuhanja ne ceniš dovolj, me ne maraš.

  In res je, da mnoge ženske na ta način kažejo čustva, kar je razumljivo in pohvale vredno.

 37. Tana said

  Tole je primerjava, ki jo moški razumemo. 😉

  Razumemo tudi ženske. In ta primerjava lahko velja enako tudi za moški spol.

 38. zogca said

  Lepo sem napisala, da sem jaz kosilo jedla v šoli, mama je jedla v službi, oče pa je imel ponavadi poslovno kosilo. Večerjalo se pa pri nas tako ali tako ni, če pa že, si si vzel kakšen jogurt ali sadje.

  Kaj ste pa jedli potem iz dneva v dan če skuhano ni bilo nič, sendvičev niste jedli…

 39. zogca said

  Oja, saj te ne preverjam, sploh ne, samo tako zelo me skrbi, da ne bo kosilo pet minut čakalo nate in se ohladilo, da te moram za dvajsetkrat poklicati, da vidim, kdaj boš prišel. Kar se mene tiče, je to oblika pritiska in sicer precej huda.

  Pri nekaterih je to tudi način nadzorovanja moža – ker mu ne upajo težiti, kdaj pride domov, tega, da bo prišel prostovoljno, ker rad pride, pa ne verjamejo, mu težijo zaradi kosila ali večerje, ker je to družbeno opravičljiv razlog, pa še obtožijo ga lahko, da ne ceni njihovega truda.

 40. zogca said

  Tudi mogoče. Čeprav ne gre zanemariti tistih, ki resnično rade kuhajo in jim je to v veselje. Čeprav te ponavadi kuhanja ne očitajo, kajti očitaš tisto, kar delaš z muko in za kar pričakuješ hvaležnost, je pa ne dobiš.

  Mislim, da gre pri ženskah, ki gredo s kuhanjem predaleč, predvsem za to, da pozornosti ne znajo pokazati na drugačen način, obenem pa je tudi pritegniti ne znajo drugače.

 41. zogca said

  Strinjam se, da ni samoumevno, kar pa se tega prav ali ne tiče … Prav je, da tudi moški poskrbi, da ženo čaka toplo kosilo. Tako ali tako znate neredko povedati, da ste boljši kuharji od žensk in da so najboljši kuharji moški. Torej?

  Ni samoumevno, da te pričaka toplo kosilo in prav je, da to ceniš!

 42. zogca said

  Ena anekdota iz moje družine, ne moje, očetove. To je večkrat povedal en družinski prijatelj. Okej, je babica nekam šla za tri dni s sestro. Tretji dan, ko bi se morala vrniti, je na obisk prišel družinski prijatelj. Mojega dedka in očeta je našel na stopnicah pred hišo, sedela sta na stopnicah. In videti sta bila do konca nesrečna. Dedek je menda z zelo žalostnim glasom izjavil naslednje: “Mame ni. Čakava jo. Lačna sva. Dva dni nisva nič jedla.” :mrgreen:

  Žal poznam kar nekaj družin, ki funkcionirajo točno tako – da je kuhanje dolžnost žene/matere in pika in ne mož ne otroci štedilnika niti ne pritaknejo.

 43. StaneP said

  Ženska je kot fičko: če ne kuha, nekaj ni v redu.
  Še najrajši kuhajo mulo. 😉

  Ha, ha, ha… Kako resnično, ha, ha…

 44. zogca said

  Za to ni kriv mož, ampak njihove mame. Mož si je samo poiskal takšno, ki bo ustrezala njegovim željam.

  Ampak pogosto ženske kuhanje same dojemajo kot svojo dolžnost in imajo same občutek krivde, če kosilo ni skuhano, in njim samim ne pade na pamet, da bi šle v šopping, otroci in mož pa brez kuhane hrane.

 45. StaneP said

  Takole. Ženske nikar se ne slepite, da je čvek in shopping več kot pa skrb za družino! Niti pod razno. Na čvek in v shopping se gre, ko so stvari bolj ali manj pošlihtane. Drugače je res boljše, da ne sanjate o možeh in še manj o otrocih! Seveda enako velja za moške!
  Pridem po 18h domov iz službe, doma pa svinjska kuhinja in lačen otrok… babnca pa na čveku ali shopingu še ene dodatne cunje… Haloo… Lahko mi rečete karkoli, vendar bi letela od hiše kot je dolga in široka in absolutno brez otroka! Ma ne se zajebavat no!
  Če ima svojo službo/kariero ali druge pomembne opravke, bi pa prišel sam prej domov in sam skuhal, ter ji dal na vratih in nasmeh in poljub ter toplo kosilo na mizo, da bo jasno.

  Žogca, da te poleg toplega kosila pričaka še nasmeh in poljub, je bilo mislim logično iz mojega pisanja. Če ni nasmeha in poljuba, je še tako dobro kosilo samo pogojno užitno. Vsaj za mene.

  Pri ljudeh ki kažejo čustva skozi kuhanje se mi je izmuznila besedica TUDI. Tudi skozi kuhanje. Madonca znate biti ženske resnično pikolovske!

  Tana napiši svojo teorijo, prosim!

 46. webmaher said

  Žogca kaj si si skuhala danes 😆
  Meni je bog namenil zelenjavno župco, lazanjo in rdečo peso..zdej si pa še kavico skuham :mrgreen:
  Si pripravljena na derbi-še 2 uri in 40minut 😆

 47. zogca said

  Jaz bom pa to zlata copata popravila v to, da si pač zlat.

  mene vedno hvalijo, oz. sprašujejo, kdaj bom spet kaj skuhal…. največji kritik sem vedno sam. in- ja, kuhal sem tudi ženi, pa tudi sesalca se ni dotaknila, ko smo skupaj živeli… in- seveda sem copata- zlata.

 48. zogca said

  Sem jaz to napisala? Jaz sem napisala, da skrb za družino vidim v drugih stvareh in ne v hranjenju.

  Ženske nikar se ne slepite, da je čvek in shopping več kot pa skrb za družino!

 49. zogca said

  Odvisno od tega, čigava je hiša. Če je hiša od “babnice”, bi letel ven ti.

  Lahko mi rečete karkoli, vendar bi letela od hiše kot je dolga in široka in absolutno brez otroka!

 50. zogca said

  Smajli namesto cinizma.

  😆

  Če ima svojo službo/kariero ali druge pomembne opravke, bi pa prišel sam prej domov in sam skuhal, ter ji dal na vratih in nasmeh in poljub ter toplo kosilo na mizo, da bo jasno.

 51. Artemis said

  Pridem po 18h domov iz službe, doma pa svinjska kuhinja in lačen otrok… babnca pa na čveku ali shopingu še ene dodatne cunje… Haloo… Lahko mi rečete karkoli, vendar bi letela od hiše kot je dolga in široka in absolutno brez otroka! Ma ne se zajebavat no!

  Stane, tudi ti si pikolovski in si se obesil le na čvek in šoping, ki je bil le prispodoba.
  Danes sta v družinah praviloma zaposlena oba partnerja in sta torej službeno podobno obremenjena, kljub temu pa po tradiciji, ker je tako vzgojena, marsikje za celotno gospodinjstvo in vzgojo otrok še vedno skrbi ženska.
  Jaz nimam nič proti obliki družine, v kateri ženska skrbi za gospodinjstvo in otroke, mož pa družino preživlja. Ampak če sta zaposlena oba in prihajata domov ob podobni uri, ženi (ali možu) pa to, da kuha samo on, predstavlja problem, je nekaj z ureditvijo družine narobe in jo je treba reorganizirati tako, da bosta v njej oba zadovoljna, pa četudi ne bo več odgovarjala tradicionalnim vzorcem.

 52. zogca said

  Kuhinjo sem na hitro videla zjutraj, ko sem si skuhala kapučino, sicer pa še ne.

  Žogca kaj si si skuhala danes?

 53. zogca said

  Tako zelo si me zrajcal s tem prenosom, da bom hudo žalostna, če se bo na koncu izkazalo, da ga sploh ni.

  Si pripravljena na derbi-še 2 uri in 40minut?

 54. Tana said

  Pridem po 18h domov iz službe, doma pa svinjska kuhinja in lačen otrok… babnca pa na čveku ali shopingu še ene dodatne cunje… Haloo… Lahko mi rečete karkoli, vendar bi letela od hiše kot je dolga in široka in absolutno brez otroka! Ma ne se zajebavat no!

  Si me pa zdaj nasmejal Stane, skoraj do solz.

  Tana napiši svojo teorijo, prosim!

  Jaz sem svoj pogled napisala že zgoraj. Sem naredila rahlo korekturo tvojega pisanja. In to je vsa moja teorija. In lupčka sem pozabila dodat. To pa sedaj popravljam.

 55. StaneP said

  Če je hiša od “babnice”, bi letel ven ti.

  Brez problema in naj nikar ne hodi za mano!

 56. zogca said

  V praksi se, Stane, to pokaže kot problem.

  Brez problema in naj nikar ne hodi za mano!

 57. zogca said

  Pa ne jezi se, Stane, ampak takšne stvari me zmotijo. Četudi da, se mi zdi lepo, da nekomu, ki je do šestih zvečer delal, daš za jesti, ampak da bi se pa to na takšen način pričakovalo od mene in bi se me tako strogo ocenjevalo … Na to pač ne pristanem. Moja teorija je, da je treba partnerju tudi gledati skozi prste. In da, če jaz gledam njemu, potem je prav, da tudi on meni.

 58. StaneP said

  Jaz sem svoj pogled napisala že zgoraj. Sem naredila rahlo korekturo tvojega pisanja.

  Mi je bila všeč, no normalna tvoja korektura.
  Sam sicer velikokrat rečem kakšno čez ženski spol, vendar kljub zahtevnosti ki jo znam pokazati do žensk, najman toliko ali še več zahtevam od sebe oz. moških. Tudi če ne rečem ali napišem! Prvi sem bil že zdavnaj, ko sem govoril, da smo dedci postali pezdetje. Mali fantki, ki bi malo pivca, pa malo pičkice, pa malo mamice…

  To pa sedaj popravljam.

  To je pa bilo pa lepo… Jaz bi še…

 59. zogca said

  To je bila poanta moje objave. Če so ta kosila tako velika težava, se stvari organizira tako, da nehajo biti. En način je reorganizacija. Drug način so sendviči. Tretji način je pogrevanje hrane, ki so jo skuhale babice. Četrti ta, da ljudje jedo po šolah in službah. Mogoče je seveda tudi peta, partriarhalna ureditev. Ampak v tem primeru hočem tudi vse pravice patriarhata, ne samo dolžnosti.

  Ampak če sta zaposlena oba in prihajata domov ob podobni uri, ženi (ali možu) pa to, da kuha samo on, predstavlja problem, je nekaj z ureditvijo družine narobe in jo je treba reorganizirati tako, da bosta v njej oba zadovoljna, pa četudi ne bo več odgovarjala tradicionalnim vzorcem.

 60. StaneP said

  Moja teorija je, da je treba partnerju tudi gledati skozi prste. In da, če jaz gledam njemu, potem je prav, da tudi on meni.

  Točno Ker smo tudi sami daleč od popolnosti. In rabimo razvajati, ker smo radi razvajani ter rabimo skrbeti, ker smo oskrbljeni. Družina, nahranjen otrok in urejen dom, je pa dolžnost! Obojestranska!!!!!! Kakšen šoping, čvek pa pivo po službi!! To se dela potem, ko poskrbiš za stvari! In je čisto vseeno ali si dec ali baba. Predvsem si človek, za vraga.

  Žogca, saj se ne jezim, do sedaj me že poznate. Besed pa res ne izbiram, saj konec koncev nisem žaljiv do nikogar in tudi nisem na tekmovanju v všečnosti… Mnenje pač, enega bedaka.

  Pri eni moji stranki dela ena zlo fejst gospa pri 60+. Je enkrat rekla, da ko sta z dedcom gradila hišo, je šla vsaka opeka tudi čez njene roke. Toda zvečer sta oba utrujena šla skupaj v gostilno na pivo! To je to!!! Vse ostalo je pa en drek. In tega je danes polno.

  Ti, lubi danes me ne bo veš do 21h, ker sem pri manikerju srečala eno full staro prijateljico in greva na en čvekec. A boš ti prosim podojil dojenčka? Hvala. Zlat si!
  Malo se delam norca, he, he…

 61. zogca said

  Kaj je nahranjen otork in kaj je urejen dom, o tem bi se pa dalo razpravljati, ker sta pojma zelo široka.

  Družina, nahranjen otrok in urejen dom, je pa dolžnost! Obojestranska!!!!!!

 62. StaneP said

  To je bila poanta moje objave. Če so ta kosila tako velika težava, se stvari organizira tako, da nehajo biti. En način je reorganizacija. Drug način so sendviči. Tretji način je pogrevanje hrane, ki so jo skuhale babice. Četrti ta, da ljudje jedo po šolah in službah. Mogoče je seveda tudi peta, partriarhalna ureditev. Ampak v tem primeru hočem tudi vse pravice patriarhata, ne samo dolžnosti.

  Točno!! Pomembna je dobra volja, spoštovanje predvsem lastnih obveznosti in skupenj cilj. Obeh! In potem stvari gredo v pravo smer!! Tudi z jogurtom ali sendvičem. Važna je toplina, ki veje od partnerja, ne pa gostinske storitve zaradi njih samih…

 63. zogca said

  Kaj pa, če je ženska utrujena in bi šla rada po službi za eno uro spat? Je to sprejemljivo? Meni osebno je namreč ena ura popoldanskega spanja ljubša po šopinga in čveka, piva pa tako ali tako ne pijem.

  Kakšen šoping, čvek pa pivo po službi!!

 64. zogca said

  Poglej, Stane!!! Če je nekdo hudo obremenjen s tem, da mora biti vse tip top, vsa ta družinska kosila, potem dom spedenan v nulo in ne vem, kaj še – jaz bi takšnemu ali takšni rekla – izvoli! Eno je, da stvari funkcionirajo, da ljudje ne pomremo od lakote in da ni prav vsa posoda iz omar na kuhinjskem pultu posvinjana. Drugo pa je, ko nekdo hoče nadstandard. In kdor hoče nadstandard, naj si ga omogoči sami in naj ga ne pričakuje od njega. Pa to nima nobene zveze z kakšnim feminizmom. Ženski, ki bi hotela imeti vsak dan posesano stanovanje, bi jaz lepo rekla – sesaj sama. In enako bi rekla moškemu, ki bi hotel imeti vsak dan posesano stanovanje – sesaj sam.

 65. webmaher said

  Hej umirite hormone in ne se obešat na vsako piko in vejico-kam pa pridemo 😆
  Žogca ne pretiravej zdej s stradanjem razen če delaš velikonočni post 😆
  Fuzbal ob 17.20 bo tudi če je potres, jer nema ništa važnije na svijetu tad 😆

 66. zogca said

  Ne gre za stradanje. Kje piše, da nisem nič jedla? Samo v kuhinji nisem bila.

  Žogca ne pretiravej zdej s stradanjem razen če delaš velikonočni post.

 67. StaneP said

  Poglej, Stane!!! Če je nekdo hudo obremenjen s tem, da mora biti vse tip top, vsa ta družinska kosila, potem dom spedenan v nulo in ne vem, kaj še – jaz bi takšnemu ali takšni rekla – izvoli! Eno je, da stvari funkcionirajo, da ljudje ne pomremo od lakote in da ni prav vsa posoda iz omar na kuhinjskem pultu posvinjana. Drugo pa je, ko nekdo hoče nadstandard. In kdor hoče nadstandard, naj si ga omogoči sami in naj ga ne pričakuje od njega. Pa to nima nobene zveze z kakšnim feminizmom. Ženski, ki bi hotela imeti vsak dan posesano stanovanje, bi jaz lepo rekla – sesaj sama. In enako bi rekla moškemu, ki bi hotel imeti vsak dan posesano stanovanje – sesaj sam.

  Se strinjam. Sam sem razumel to debato kot v primeru podstandarda in temu primerni so moji komentarji.

 68. Tana said

  Žogca: “Samo v kuhinji nisem bila.”

  Jaz tudi ne. In ne grem tako dolgo, dokler me ne čaka vse pripravljeno. Potem se lepo najem, nato malce “na luft”, na kavico in življenje je tako lepo.

  Danes mi gre vse na smeh. Ne vem, kaj je to. Mogoče vpliv polne lune, ki bo jutri. Pa me že danes razganja. Pa vreme je tako lepo, sonček sije, in kaj si človek še lahko želi lepšega.

  Pa tako fajn družba tukaj na žogcinem blogu. Opažam, da sem postala kar malo zasvojena. Če bom tako nadaljevala bo delo trpelo. Torej, potrebno se bo vzet v roke in se skulirat (saj tako nekako je to…)

  Žogca kaj pa moja lepa pesmica.

 69. zogca said

  Jaz sem tudi zasvojena. 😉 Ampak ko res začnem zamujati na delovnem področju, se potem vzamem skupaj in kakšen dan napišem manj komentarjev, namesto objav pa dam gor pesmi, ki jih imam tako ali tako vnaprej pripravljene – pa gre.

  Opažam, da sem postala kar malo zasvojena. Če bom tako nadaljevala bo delo trpelo.

 70. StaneP said

  Tana: Opažam, da sem postala kar malo zasvojena. Če bom tako nadaljevala bo delo trpelo.

  Moje že trpi!

  Tana: In ne grem tako dolgo, dokler me ne čaka vse pripravljeno.

  Mamica ali moški?

  Tana: Danes mi gre vse na smeh. Ne vem, kaj je to.

  Pomlad? Ljubezen?

 71. Tana said

  Moje že trpi!

  Torej smo vsi na istem. Se mormo poboljšat.

  Mamica ali moški?

  Eden se že najde, če ne ga pa določimo.

  Pomlad? Ljubezen?

  Pomlad, sonček, sigurno. Pa verjetno vpliv polne lune.

 72. StaneP said

  Eden se že najde, če ne ga pa določimo.

  Hmmm…

 73. Janis said

  Družina, nahranjen otrok in urejen dom, je pa dolžnost! Obojestranska!!!!!! Kakšen šoping, čvek pa pivo po službi!! To se dela potem, ko poskrbiš za stvari! In je čisto vseeno ali si dec ali baba. Predvsem si človek, za vraga.

  Stane, obesil si se na moje besede, spregledal pa si kontekst in to absolutno. Dedec, ki doma sedi tri ure na kavču in čaka, da bo žena prišla domov kuhat. Dedec in otroci, ki je NAJMANJ dedec dovolj star, da bi lahko poskrbel zanje ali kjer so za kuhanje dovolj stari celo že otroci sami, ki čakajo, da jim bo mama prišla skuhat. To je zame povsem neprejemljivo obnašanje, da si doma, pa sediš na riti. Tudi otrok recimo pri trinjastih nima kaj sedet doma na riti in čakat, da mu bodo starši skuhali.

 74. StaneP said

  Stane, obesil si se na moje besede, spregledal pa si kontekst in to absolutno. Dedec, ki doma sedi tri ure na kavču in čaka, da bo žena prišla domov kuhat. Dedec in otroci, ki je NAJMANJ dedec dovolj star, da bi lahko poskrbel zanje ali kjer so za kuhanje dovolj stari celo že otroci sami, ki čakajo, da jim bo mama prišla skuhat. To je zame povsem neprejemljivo obnašanje, da si doma, pa sediš na riti. Tudi otrok recimo pri trinjastih nima kaj sedet doma na riti in čakat, da mu bodo starši skuhali.

  Sem že napisal Janis, da so moji komentarji mišljeni v primeru podstandarda. Vem, da nisi tako skrajno mislila, kot sem jaz odgovarjal. Če vem to za koga, potem vem to zate!
  Primer kot si ga ravno napisala je takšen skrajen primer, kot sem ga jaz imel v glavi ko sem pisal. V tvojem primeru, se 100% strinjam s tabo! Za dedca (pezdeta) sploh in za 13 letnika, ki lahko celo vsaj solato opere in da krompir kuhat še za tastare, ko pridejo domov!

 75. webmaher said

  Izvoli sendvič Žogca, zdej pa navijat za crnobjele-pa glej da se skotališ tokrat v pravo mrežo 😆

 76. webmaher said

  1:0 juhuhuhu bravo Žogca-pridna 😆

 77. zogca said

  Na kavču sem. Zdaj sem se malo presedla za mizo in prižgala računalnik. Za vsak slučaj, če boš hotel gledati skupaj z menoj. 🙂

 78. webmaher said

  z veseljem drugi polčas, še en sendvič ti naredim sam pomežikni 😉

 79. zogca said

  Jem sladoled!!!

 80. webmaher said

  odlično, jaz si ga bom tut privoščil, pol pa do zmage in naprej 😆

 81. zogca said

  Moj je ziher boljši!

 82. zogca said

  Tooo!!! 😀 Dva proti nič. 😀

 83. webmaher said

  juhuuuuuu zmagaaaaaaaa 😆

 84. webmaher said

  Tvoj je najboljši :mrgreen:

 85. webmaher said

  a majo Delije predelano Sivo pot 😆

 86. zogca said

  Njih ne poslušam. :mrgreen: Znam pa naše pesmi. 😉

 87. zogca said

  Zmagali!!!

 88. webmaher said

  saj ni moglo biti drugače ko so pa danes imeli pomoč iz Slovenije 😆

 89. zogca said

  Saj jo imajo vedno, včasih celo na stadionu, pa to ni nikakšno jamstvo za zmago. Ampak pustimo zdaj to, pomembno je, da so danes zmagali.

 90. izbrana said

  Žogca, ima sploh smisel, da jaz na to temo kaj napišem, ha ha, 😉 !!!!!????

  Jutri grem spet tja….

 91. maxi said

  Ne vem, al ni razvidno, ali pa jaz nisem dovolj pozorno brala…
  Torej kaj zdaj reši zakon, skrbno kuhano kosilo ali dobro obložen sendvič?

 92. Tana said

  Torej kaj zdaj reši zakon, skrbno kuhano kosilo ali dobro obložen sendvič?

  Jaz bi rekla, da je to dobro obložen sendvič. Seveda narejen z ljubeznijo!!!!

  Kje je Žogca? Ona bo najbolje vedela, kako je s tem. Jaz s tem nimam nekih izkušenj.

 93. Nevenka said

  Moja mama je vedno kuhala, a o hrani se nismo prepirali nikoli. Vse je bilo popolnoma jasno, tudi kdaj je kosilo.
  Vsi smo prihajali točno, če se je kaj zalomilo, si se kasneje pač sam znašel in si kaj pripravil.

  Moj bivši pa je prihajal ob različnih urah in je bilo temu s kosilo kar težko slediti, a sem po potrebi vstajala tudi ponoči, da sem mu vsaj pogrela hrano.
  Iz ljubezni ženske delamo vse sorte in niti ni težko, če moški to na svoj način povrne z ljubečim odnosom. Če pa ne, je pa tudi jasno kaj se zgodi. Tam pa tudi sendviči ničesar ne rešijo.

 94. maxi said

  Jaz bi rekla, da je to dobro obložen sendvič. Seveda narejen z ljubeznijo!!!!

  Zanimivo.
  Glede na moje izkušnje bi lahko rekla samo to, da ga (zgolj) kuhano kosilo NE.

  Morda pa poskusim naslednjič s sendviči….polnjeni z ljubeznijo.
  Cool.

  🙂

 95. StaneP said

  Iz ljubezni ženske delamo vse sorte in niti ni težko, če moški to na svoj način povrne z ljubečim odnosom. Če pa ne, je pa tudi jasno kaj se zgodi. Tam pa tudi sendviči ničesar ne rešijo.

  Amen.

 96. maxi said

  Moja mama je vedno kuhala, a o hrani se nismo prepirali nikoli. Vse je bilo popolnoma jasno, tudi kdaj je kosilo.
  Vsi smo prihajali točno, če se je kaj zalomilo, si se kasneje pač sam znašel in si kaj pripravil.

  Moj bivši pa je prihajal ob različnih urah in je bilo temu s kosilo kar težko slediti, a sem po potrebi vstajala tudi ponoči, da sem mu vsaj pogrela hrano.
  Iz ljubezni ženske delamo vse sorte in niti ni težko, če moški to na svoj način povrne z ljubečim odnosom. Če pa ne, je pa tudi jasno kaj se zgodi. Tam pa tudi sendviči ničesar ne rešijo.

  Ah, Nevenka ti si tako fajna…vedno vse tako skrbno razložiš, da te je lušno brat.:-)

  Ampak moje vprašanje je bilo retorično, malo s provokacijo in cinizmom, ker vsi vemo, da samo dobra hrana ni dovolj…

 97. Tana said

  Maxi: Morda pa poskusim naslednjič s sendviči….polnjeni z ljubeznijo.
  Cool.

  Dobra ideja Maxi. Poskusiti res ni greh.

  Amen.

 98. Nevenka said

  Ne vem zakaj sploh pravijo, da gre ljubezen skozi želodec. Vem pa kam se iz želodca pride 😦

  Jasno Maxi, da mora poleg “gole” hrane biti še marsikaj. Ljubezenski deserti npr.: jagode servirane na poseben način, he, he…

 99. lynx said

  Ženska je kot avtomobil:
  -ko se odločiš za vrhunski model, je na tržišču že boljši!
  -boljše kot izgleda, dražje je vzdrževanje.
  -ko končno kupiš vse dodatke zanjo, ti jo kdo nabije od zadaj.

  Maxi, tole si spregledala? 34.komentar. Jaz nič kriv. 😉

  Jaz nimam nič proti obliki družine, v kateri ženska skrbi za gospodinjstvo in otroke, mož pa družino preživlja. Ampak če sta zaposlena oba in prihajata domov ob podobni uri, ženi (ali možu) pa to, da kuha samo on, predstavlja problem, je nekaj z ureditvijo družine narobe in jo je treba reorganizirati tako, da bosta v njej oba zadovoljna, pa četudi ne bo več odgovarjala tradicionalnim vzorcem.

  S tem je povedano skoraj vse.
  Če imaš za moža kakšnega pisarniškega molja, ki mu je navečja dnevna obremenitev držanje svinčnika, sama pa si zelo obremenjena, ni razloga da bi mu stregla spredaj in zadaj.
  Nekaj povsem drugega je tradicionalno delo na kmetiji recimo.

 100. zogca said

  Jaz sem za sendvič!!!

  Torej kaj zdaj reši zakon, skrbno kuhano kosilo ali dobro obložen sendvič?

 101. webmaher said

  jaz pa jagode obložene s smetano :mrgreen:

 102. zogca said

  Veš, česa se ne smeš dotakniti!!!

  Jutri grem spet tja….

 103. zogca said

  Jaz sem ziher, da je pri Maxi to dobil. 😉 Si ne predstavljam, da ne bi. 😉

  Jasno Maxi, da mora poleg “gole” hrane biti še marsikaj.

 104. lynx said

  Za lahko noč:

 105. zogca said

  Jaz tako ali tako mislim, da če si človeški … Če vidiš, da je nekdo na pol mrtev, ti pa še prekipevaš od energije, da narediš, kar je v tvoji moči. Ampak to velja v obe smeri. Je pa res, da mnogi moški niso človeški in se valjajo po kavču, medtem ko žena dobesedno crkava.

  Če imaš za moža kakšnega pisarniškega molja, ki mu je navečja dnevna obremenitev držanje svinčnika, sama pa si zelo obremenjena, ni razloga da bi mu stregla spredaj in zadaj.

 106. Lynx said

  Je pa res, da mnogi moški niso človeški in se valjajo po kavču, medtem ko žena dobesedno crkava.

  Ponavadi se izgovarjajo na intelektualni napor.

  Za dobro jutro, The Carpenters:

 107. Artemis said

  Dobro jutro tudi od mene.

 108. Spider said

  Eni tipi znamo sami kuhati.:)..Se pa zavedam, da je to manjšina.

 109. zogca said

  In še dobro jutro od mene. 😉

 110. Spider said

  O guten morgen.:)

 111. webmaher said

  Žogca si se naspala kaj, lepo to 😆

 112. zogca said

  Tudi danes zjutraj novice po Žogcinem izboru!!!

  Bo šla Jelka Strojan v zapor?

  http://24ur.com/novice/crna-kronika/bo-sla-jelka-strojan-v-zapor.html

  Kriza: Podjetja so “zasula” Durs z vlogami za odlog plačila davkov

  http://www.dnevnik.si/poslovni_dnevnik/1042258261

  Prijatelj mu je odgriznil penis

  http://24ur.com/ekskluziv/zanimivosti/prijatelj-mu-je-odgriznil-penis.html

  V Pomurki začenjajo deliti meso

  http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=4&c_id=197020

  Modni hit: črtalo in maskara za moške

  http://www.rtvslo.si/zabava/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=6&c_id=40038

  Novic NI PREPOVEDANO komentirati! 😉

 113. Spider said

  Zogca, jaz sploh več ne berem drugih strani, samo tvoj blog preletim, pa vse vem.

 114. zogca said

  😉

 115. Spider said

  A novice, da je visoki uradnik šeškal po riti svojo podrejeno pa nisi zasledila? Čakaj, da poiščem link…

 116. zogca said

  Nisem. 😉 Nalepi, prosim.

  A novice, da je visoki uradnik šeškal po riti svojo podrejeno pa nisi zasledila?

 117. Spider said

  http://www.dnevnik.si/novice/kronika/1042258233

 118. zogca said

  Samo en direktor bi mene lahko šeškal. 😆 Ampak to ni moj direktor. 😆

 119. Nevenka said

  Sem prebrala prispevek. Saj ne morem verjet, he, he…Mislim, saj niti ni smešno. Biti mobinginran sploh ni smešno. Čudim se pa temu tipu vseeno zelo.

 120. Spider said

  Eh, jaz pa mislim,da imata oba isti fetiš, potem se ji je pa zameril, pa ga je prijavila.

 121. zogca said

  Ne, sploh ne. Še posebej ne v času recesije, ko človek težko dobi drugo službo in se tega prekleto dobro zaveda.

  Biti mobinginran sploh ni smešno.

 122. Boom said

  o mojem je v primeru iz tiste teme marsikaj drugega problem kot pa pravočasno pojedeno kosilo. Predsem gre za v_moji_bajti_in_moji_familiji_se_mora_vse_dogajat_po_moje primerek ženske.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: