Žogca v ofsajdu

In nič več v pričakovanju sodniške piščalke

Dol mi visi za prihranek, če me zebe!

Posted by zogca na april 4, 2009

Brezplačniki, ki pristanejo v mojem nabiralniku, najpogosteje romajo naravnost v vrečo za smeti. Le redko se zgodi, da jih na poti do balkona, kjer se vreča nahaja, odprem. Sinoči sem ga in bilo bi bolje, če ga ne bi, kajti temperatura mi je takoj zrastla. In za temperaturo je tudi šlo v članku, ki me je tako razburil.

Lani sem od upravitelja bloka dobila vprašalnik, ali se strinjam s tem, da gretja ne bi več plačevali po kvadraturi, ampak po porabi. Tako naj bi namreč veliko prihranili, navedena je bila tudi številka in vem, da sem se takoj spravila preračunavat. Te števce bi “dobila notri” v desetih letih. Ne, ne strinjam se. Nobene stvari še nisem podpisala tako hitro kot to nestrinjanje. In ne, ne zaradi denarja, ampak zato, ker vem, da bi to pomenilo konec mojih toplih dni. Zdaj, ko ogrevanje plačujemo na kvadraturo in neodvisno od porabe, imamo namreč vsi odprte vse radiatorje in zato stanovanja na približino enaki temperaturi. Če bi ogrevanje plačevali po porabi, bi jih mnogi, da bi prihranili, začeli zapirati. Moje stanovanje pa ni toplo samo zaradi toplote, ki prihaja iz mojih radiatorjev. Toplo je tudi zato, ker toplota prihaja iz sosednjih stanovanj. Če bodo moji sosedi zapirali radiatorje, jaz pa jih bom imela odprte, bo toplota, ki jo bom jaz plačevala, odhajala k njim, od njih pa bom dobila mraz, ki bo posledica njihovega varčevanja.

Zakaj se zdaj razburjam, ko sem pa že lani izrazila svoje nestrinanje? In kako je vse to povezano z brezplačniki? V enem izmed njih sem naletela na reklamno sporočilo podjetja, ki prodaja zgoraj omenjene števce. V tem reklamnem sporočilu pa med drugim piše tudi “pravičnejše plačevanja ogrevanja v stolpnicah in blokih – obvezno od 1. oktobra 2011.” Obvezno? So sprejeli kakšen zakon, o katerem nisem bila obveščena? In zakaj natančno mi to podjetje razlaga, da 10 C nižja temperatura pomeni 6 odstotkov prihranka pri energiji? Bom, če bo potrebno, varčevala pri hrani, pijači, oblekah, izhodih, ne bom pa varčevala pri toploti. Še posebej ne zato, da bi oni od mene zaslužili na račun števcev. Saj za to jim verjetno tudi gre vsemu temu ekološkemu razpredanju navkljub. Kar se mene tiče, človek naredi še najmanj ekološke škode, če čepi v svojih toplih sobanah. Kajpak, samo nekaj strani naprej v istem brezplačniku naletim na reklamo za Ikeo, ki prikazuje neke rože po, menda, zelo ugodnih cenah. Ta Ikea se nahaja v Celovcu, do katerega je treba priti, pa tudi vrniti se je treba, vmes pa pokuriti neznano število litrov bencina in v zrak spustiti neznano število strupov. Vse to zaradi krame, katere je Slovenija tako ali tako polna.

Če to “obvezno od 1. oktobra 2011” ni premetena marketinška manipulacija, ampak so res sprejeli zakon, mi bo toplo samo še eno zimo, potem pa bom verjetno po stanovanju skakala v debelih trenerkah in še debelejših puloverjih. O tem, kako zelo me bo zeblo po vsakem prhanju, pa sploh ne želim premišljevati. In ne, prav nič ne me bo grel občutek, da rešujem okolje.

Advertisements

190 komentarjev to “Dol mi visi za prihranek, če me zebe!”

 1. zogca said

  Spremenili naj bi 94. člen Zakona o energetiki, zato. Za uvedbo obveznega obračuna stroškov za toploto po dejanski porabi je določeno triletno prehodno obdobje, ki se izteče 1. oktobra 2011. 😈

 2. webmaher said

  Hej Žogca ne boš rekla, da imaš slabo izolirano stanovanje…vsekakor boš tudi ti prišparala..edino kar dvomim so tisti števci blesavi…drugače pa če bi imela možnost priklopa recimo na plin bi blo še najboljše…

 3. zogca said

  Ne, nimam slabo izoliranega. In je enako izloiran kot stanovanja mojih sosedov. Imam tako veliko stanovanje, da moje stene mejijo kar na štiri različna stanovanja. Če ne štejem zgornjih in spodnjih sosedov. Če se bodo v dveh od teh stanovanj odločili varčevati, bo meni temperatura padla vsaj za nekaj stopinj. Ob tem, da nikoli ne bom, kot zdaj ne, ugasnila nobenega radiatorja. Plin? Zakaj plin? Ne mislim se ukvarjati s tem. In se tudi ne bi želela. Niti se ne morem, če bi se želela, ves blok je na toplarni. In ne, Web, čisto nič ne bom prihranila. Sem pa zelo jezna. Ta objava ni brez razloga v kategoriji bruhanje. Pa vem, da zvenim totalno neekološka in da je to zelo grdo, ampak briga me. Počasi imam dovolj tega, da se vse živo in mrtvo prodaja pod podznakom ekologije.

 4. zogca said

  Hmmm, ta isti oglas se na Siolu pojavlja kot novica. Oglas, zakamufliran v novico. 🙄 http://www.siol.net/trendi/dom/2008/11/brunata_pr.aspx Le da tukaj piše samo za 1 C nižja temperatura v prostoru pomeni do 6% prihranka pri energiji, medtem ko je v brezplačniku napisano 10 C. Naj se odločijo, kaj od tega je res. Pa tukaj tudi. http://24ur.com/novice/slovenija/prihranite-do-30-odstotkov-pri-ogrevanju.html Nekdo je odkril dobro tržno nišo.

  Zdaj berem tole. http://www.ringaraja.net/forum/Ogrevanje_v_bloku/m_3113376/tm.htm In vidim, da bodo premnogi nasankali še veliko bolj od mene. Jaz sem namreč na sredini bloka. In preverjeno vem, da imajo tisti, ki so ob straneh bloka ali pa zgoraj 5 C nižjo temperaturo ob enakem gretju. Oni bodo s tem novim sistemom maksi najebali.

 5. webmaher said

  Poznam podobne primere in vem da so vsi prihranili pa zaradi tega ne zmrzujejo…zakaj sem ti predlagal plin-zato da bi ti bilo še naprej toplo pa še ceneje bi blo…no ja saj sedaj mi je jasno, da ga ne moreš imeti…
  ne vem pa koliko ti sedaj plačuješ tako da ne morem podati nekega točnega mnenja 😆

 6. zogca said

  Niti ne vem, koliko plačam, ker je vse skupaj na isti položnici. Z vsemi drugimi stroški. Ampak gotovo pa ni več kot 100 evrov. In plačam samo pozimi. Jaz sem povsem zadovoljna in nimam nobenih pritožb. Zdaj sem šla pogledat zadnjo položnico in piše nekaj čez 60 evrov, samo to ni relevantno, ker so tisti mesec že precej manj greli, bilo je namreč že zadosti toplo. Ko je res zima, se ta cifra vrti tam pod 100 evrov.

 7. webmaher said

  Kolko kvadratov imaš 70? in potem rečeva da te pride samo ogrevanje v enem letu tam okoli 500€…in koliko stopinj imaš čez dan 23?…

 8. zogca said

  80 kvadratov. In da, na uč rečeno 500 evrov na leto. Nimam nobenega termometra, ampak ker vsi vedno govorijo, kako toplo je pri meni, imam gotovo vsaj 25 stopinj. Na stranišču in v kopalnici pa gotovo 30 stopinj, ampak v teh dveh prostorih nimam radiatorjev, imam cevi. Ki jih tako ali tako ni mogoče zapreti, da mi ne bo kdo očital neekološkosti.

 9. zogca said

  Zdaj berem tole: http://med.over.net/forum5/read.php?151,5383420 In se mi zdi, da sploh nočem imeti otrok, če je temu res tako. Če je ženska težakinja, če moškega, ki tako ali tako dela do šestih, prosi, da naj naravnost iz službe pride domov, on pa mora ubogi vsak dan prihod zavleči vsaj za eno uro, ker kaj je hujšega, kot priti domov k ženi in dojenčku. Prav žalostna sem, ko vidim takšne stvari. Nič čudnega, da jaz globoko v sebi mislim, da moški otrok sploh nočejo, ampak jih imajo zato, ker jih hočejo ženske.

 10. zogca said

  Zdaj sem nekje zasledila tudi to, da nisem ekološka in ne skrbim za okolje, če posodo pomivam na roke in nimam pomivalnega stroja. 🙄 Nič čudnega, da se mi počasi že bruha od te ekologije. In seveda, kot pri vsem, kar se prodaja pod znamko ekološkega, koliko bom prihranila na vodi. Mah, naj nehajo, v dvajsetih letih ne dobim notri cene pralnega stroja. Ki ga bom seveda kupila, ko bom imela družino, ker se mi ne bo ljubilo toliko posode prati na roke, ampak svojo pa bom prala na roke.

 11. maxi said

  Prav žalostna sem, ko vidim takšne stvari. Nič čudnega, da jaz globoko v sebi mislim, da moški otrok sploh nočejo, ampak jih imajo zato, ker jih hočejo ženske.

  Dvomim, da gre tu za hočem/š-nočem/š. Zadeva je pa le malce bolj globoka in vsebuje odgovornost, zrelost, kompatibilnost, ipd….odnosa in obeh vključenih.

 12. zogca said

  Zakaj se moškim dovoljuje, da se vedejo kot otroci? Zakaj se hočejo vesti kot otroci? Jaz tega sploh ne morem razumeti. Meni je to noro. Dejansko se do žene vedejo, kot so se nekoč do mame. Prej so skrivali, da so se na poti iz šole ustavili na tem in onem igrišču, so si izmislili kakšen dopolnilni pouk ali krožek. In šment, dvajset let pozneje ista reč.

  Dvomim, da gre tu za hočem/š-nočem/š. Zadeva je pa le malce bolj globoka in vsebuje odgovornost, zrelost, kompatibilnost, ipd….odnosa in obeh vključenih.

 13. webmaher said

  Aha Žogca, če je tako pol se pa tebi števec verjetno res ne bi splačal…moja teta je mela sam na 19 stopinj, jaz mam na 22 ali 23° sem pa skoz v kratkih hlačah in kratki majici, razen ko je res mraz zunaj in temperature padejo pod -10 dam trenirko gor 😆

 14. zogca said

  Vem jaz, Web, ampak kaj mi vedenje pomaga, če so oni sprejeli zakon???

 15. maxi said

  Zakaj se moškim dovoljuje, da se vedejo kot otroci? Zakaj se hočejo vesti kot otroci? Jaz tega sploh ne morem razumeti. Meni je to noro. Dejansko se do žene vedejo, kot so se nekoč do mame. Prej so skrivali, da so se na poti iz šole ustavili na tem in onem igrišču, so si izmislili kakšen dopolnilni pouk ali krožek. In šment, dvajset let pozneje ista reč.

  Ma poglej…ne gre tu zaradi par MON-možev posploševat. Imaš takšne in drugačne moške in enako velja za ženske. Ne zanima me sploh razlog zakaj?!…..tistih, ki se vedejo kot otroci, ker se s takšnimi ne ukvarjam, ne v teoriji…še manj praksi.

  Veš koliko je takšnih, ki prav dobro vedo kaj je gušt tega lajfa….takšne imam raj v mlinu. 🙂

 16. webmaher said

  podn ko nič ne moreš-po kolko vam pa mislijo zaračunati števce in kolko jih boš pol ti mela?
  Maxi helou, na kolko se pa ti greješ 😆

 17. maxi said

  Maxi helou, na kolko se pa ti greješ 😆

  Men postane toplo, ko gre od 30 navzgor…hehe
  Ampak okol števcev imam drugačno teorijo in sem zato ZA.

 18. maxi said

  +30 🙂
  (da ne bi kdo drgač mislu…hehe)

 19. Nevenka said

  Ja, veš, jaz imam svoje ogrevanje in sem en zmrznjenček, ogrevanje pa imam smrtno drago. Tako, da zimo preživljam v puloverjih in dekcah. Ogrevala sem ponavadi bolj samo kadar je moj ljubi prišel, ker nisem hotela, da bi ga zeblo. Kupila sem si inverter klimo in sedaj je ogrevanje cenejše, ker deluje po principu toplotne črpalke, a je električno. Moti me, ker pri nakupu elektrike trg tako slabo deluje. Več je ponudnikov, bolj so razmere monopolne.
  Tako zame tudi cena kWh ne bi smela biti progresivna v korelaciji s porabo.
  KWh je kWh. Princip toplotne črpalke je namreč ekološko čisto dobrodošel.
  Moje stanovanje je končno in tako imam ravno tako več zunanjih sten in večjo porabo za ogrevanje kot drugi, tako da vem, da ta tvoja teorija o tem, da bi drugim, ki ne bi tako ogrevali, ogrevala stanovanje absolutno drži. Toplotni tok je vedno usmerjen proti hladnejšim točkam.

 20. webmaher said

  Maxi a so tut taki ki drugače mislijo, ti packi ti :mrgreen:

 21. Nevenka said

  Aja, jaz sedaj trepim pri 22 st C. Normalno funkcioniram pri 24 st C.

 22. Lynx said

  Ženske kot so Nevenka in Žogca bi morala greti silna ljubezen. 😉

 23. Lynx said

  In še en primer, kako smo lahko tudi moški zavzeti za delo 😉 :

  Jedna žena učila svog muža da radi po kući.
  I tako muž stoji u kupaonici i hoće oprati svoju majicu u perilici za rublje.
  Poslije 2 sekunde razmišljanja, poviče ženi:
  “Koji program na perilici treba ukljuciti?”
  “Ovisi”, odgovori mu žena. “Što piše na majici?”
  “Manchester United”, odgovori muž.

 24. Nevenka said

  He, he…ta je dobra 🙂

 25. webmaher said

  Ajej tako majco jaz tudi ročno operem 😆
  Če bi pisalo pa Newcastle United, Juventus ali Partizan pa bi zato nedvomno poskrbela Žogca tako kot je treba :mrgreen:

 26. Andrej said

  TO!!!

  Dosti mi je teh pavšalistov, ki se furajo na isti način, kot recimo: vinjete za avtoceste.

  Cel dan odprto okno, na skip in radiator do konca.
  Eni imajo notri 30 stopinj in razširili so se celo na balkon, ki so ga zasteklili in ga ogrevajo. Ponekod si še vodo za tuširanje ogrevajo na centralno kurjavo, namesto z elektriko.

  In potem to plačujemo vsi.

  Tam, kjer to že imajo, so računi za ogrevanje nižji za 20 – 30 % in več. Ja pa ironija, da to ni všeč nekaterim uporabnikom in vsem “prodajalcem” toplote, za katere je mila zima, tak finačni šok, kot za smučišča brtez snega.

  Tole dobiš v sobo in je:
  http://www.brunata.si/index.php?id=2159
  Za već info klik spodaj.

  Ja in Žogca in res te lahko skrbi, da te bo zeblo.
  Real socialistične radiatorje tipa “maršal Tito”, boš morala zamenjati. (čudež je, da ti še delajo)
  Morala boš vgraditi sodobne in močnejše radiatorje, ker blok ne bo več tako pregret kot včasih. In bo spet toplo, samo boš pa ta občutek ugodja plačala.

  V kopalnico, pa kako infra pečko, ki mimogrede raztaplja tudi celulit.

  In pa, seveda kakšnega vročega mačkona v stanovanje in ne bo … hladno ampak zeloooo vroče.;-)
  😀

 27. zogca said

  Ne žalit mojih radiatorjev, pliz!!! Pa čisto lepo zgledajo in so snežno beli. Kot vidite, je Andrej videl moje radiatorje. Enkrat mi je prinesel nekaj za jest. Pohvaljen. 😉 Moji radiatorji so čisto fejst, ni nič narobe z njimi. In očitno odlično delajo, če je meni super toplo.

  Real socialistične radiatorje tipa “maršal Tito”, boš morala zamenjati. (čudež je, da ti še delajo)

 28. zogca said

  Ne moreš tega posploševati. Jaz se nič ne furam, pošteno plačam toliko, kolikor porabim. Pošteno plačam vse odprte radiatorje. Nisem vgrajevala nobenih dodatnih, novih, nič. Nisem se širila na balkon in tega ogrevala. Vodo pa tako ali tako plačujemo po števcu. In se ne greje na elektriko, vse ima čez toplarna.

  A to se ti pa ne zdi furanje na druge, da zapreš ragiatorje in se greješ iz tujih sten? Kar vem, da bodo delali. Mi je kristalno jasno.

  Dosti mi je teh pavšalistov, ki se furajo na isti način, kot recimo: vinjete za avtoceste.

  Cel dan odprto okno, na skip in radiator do konca.
  Eni imajo notri 30 stopinj in razširili so se celo na balkon, ki so ga zasteklili in ga ogrevajo. Ponekod si še vodo za tuširanje ogrevajo na centralno kurjavo, namesto z elektriko.

  In potem to plačujemo vsi.

 29. zogca said

  Jo imam tako ali tako, ampak je ne vklapljam, ker ni potrebe.

  V kopalnico, pa kako infra pečko, ki mimogrede raztaplja tudi celulit.

 30. zogca said

  A ne? Moj ne moj princ je tako topel. Če je on zraven, imam pa lahko 2 C manj. 😉

  Ženske kot so Nevenka in Žogca bi morala greti silna ljubezen.

 31. zogca said

  Ne vem, nimam pojma. Samo naj mi ne prodajajo buč, da bom s tem prihranila in naj mi ne pametujejo, da ima to kakršnokoli zvezo z varovanjem okolja. Pojma nimam, koliko števcev bom imela. Veliko. Ker imam veliko radiatorjev. Nobenega naknadno vgrajenega, da ne bo pomote. Imam jih toliko, kolikor je predvideno za moje stanovanje. In nisem vgrajevala močnejših, kar bi lahko, s tem bi potrošila več energije, plačala pa isto.

  podn ko nič ne moreš-po kolko vam pa mislijo zaračunati števce in kolko jih boš pol ti mela?

 32. zogca said

  Pa še nekaj o pravičnosti, ko se ravno gredo pravičnost in se že hvalijo z njo. Jaz ena sama trikrat več plačam za odvoz smeti kot štiričlanska družina na koncu hodnika. Je to pravično? Odvoz smeti se namreč plačuje po kvadraturi. Lepo prosim, kako je to pravično? Pa se ne budim sicer in ne vpijem nepravično, čeprav je nepravično. Ker smeti ne proizvaja kvadratura oziroma stene, ampak ljudje. Ampak štirje v garsonjeri plačajo trikrat manj kot jaz. Naj še o tem sprejmejo zakon.

 33. webmaher said

  jap Žogca nič ni pošteno danes, si brala so Bobinca kar s kijem natepli, on pa da se nebi še kakemu delavcu zameril je izjavil da je šlo samo za krajo mobilca…in so mu 12 šivov na glavi naredili…

 34. zogca said

  Ne, ne vem, o čem pišeš.

 35. webmaher said

  Bobinac dobil 12 šivov

 36. zogca said

  A je to ta, ki si je naprej povečal plačo za ne vem koliko, veliko, potem pa si jo je za malo znižal, ker je kakor solidaren z delavci?

 37. webmaher said

  on je včasih pel Mama zlata mama…je bla vedno pri nedeljskih čestitkah…bi lahko naredil kariero ko Oto Pestner 😆

 38. StaneP said

  Pa še nekaj o pravičnosti, ko se ravno gredo pravičnost in se že hvalijo z njo. Jaz ena sama trikrat več plačam za odvoz smeti kot štiričlanska družina na koncu hodnika. Je to pravično? Odvoz smeti se namreč plačuje po kvadraturi. Lepo prosim, kako je to pravično? Pa se ne budim sicer in ne vpijem nepravično, čeprav je nepravično. Ker smeti ne proizvaja kvadratura oziroma stene, ampak ljudje. Ampak štirje v garsonjeri plačajo trikrat manj kot jaz. Naj še o tem sprejmejo zakon.

  Ja, ja, ženske in tehnika resnično ne greste najbolje skupaj. Vse ti je že povedal Andrej. Jebi ga tako je najbolj prav, da vsakdo plača kar popije. Tisti, ki pijejo več, naj plačajo več. Simpl in edino pošteno. Če te motijo sosedje, ki se bodo kot da “švercali”, lahko prodaš stanovanje in si kupiš hišo, potem bo na vseh šestih straneh vse samo tvoje in se ne boš mogla na nobenega zgovarjati. 100% drži tudi to, da pavšalisti živijo pri odprtih oknih ( svež zrak ) in odprtih radiatorjih. Za bruhat je to, ne pa števci toplote.
  Se pa strinjam s tabo, da v večstanovanjskih objektih, ta sistem res ni 100% pravičen, ker toplota dejansko prehaja med stanovanji. V našem majhnem bloku, smo se ravno zato zmenili, da pavšal ostane. Čeprav je takorekoč novogradnja in to kvalitetna, se vseeno pozna. Vendar nas je malo in se lahko vse zmenimo. Tudi to, kako se zrači stanovanja in podobno. Še vedno pa trdim, da tam kjer ni števcev, se dela s stvarmi kot svinja z mehom. V socialističnih časih se je kot da šparalo ( v resnici itak ni bilo ) in so komaj še za elektriko namestili števce. S toplo vodo se je še skoraj rože zalivalo itd. Priznajmo si, da človeka spametuje edino račun!
  Če želiš imeti 25% v stanovanju je to pač tvoja pravica, kot je dolžnost, da takšen luksuz tudi plačaš. Socializma ni več. Hvala bogu.
  Kar se smeti tiče imate pa res smešen sistem. Praktično povsod, se smeti obračunavajo po številu družinskih članov. Tako kot čiščenje skupnih prostorov, skupna elektrika itd. Gajstna kot si, sproži to vprašanje na hišnem svetu in spremeni! Tukaj je pa pravica na tvoji strani.

 39. webmaher said

  saj Žogca ne bo plačala nič več četudi se bo enako ali še bolj grela…jaz samo dvomim v “natančnost tistih blesavih števcev”…zato sem pa rekel da bi morali imeti plin, kjer imaš svojo cev in svoj števec…

 40. StaneP said

  Bobinac dobil 12 šivov

  Če ima Slovenija kakšnega dobrega menedžerja je to za moje pojme Franjo Bobinac. Predsednik uprave Gorenja. In da neki mulci takšnega človeka z kijem po glavi, je pa svinjarija brez primere! Pelje Gorenje boljše, kot katerikoli drugi direktor v Sloveniji in hkrati naredi zelo veliko za delavce. Imajo ga radi kot imajo radi tudi firmo v kateri delajo. Če je prodaja padla zaradi znanih razmer v svetu pač Franjo ni popolnoma nič kriv! Nasprotno, z nastalimi razmerami se odlično bori!! Tiste frdamane mulce ki namesto da bi se prijeli kakšnega dela rajši ljudi z kiji ropajo, bi jaz nekam zaprl in vrgel ključ stran vsaj za kakšnih pet let, da vsaj malo razmislijo o svojem početju. Gnide!

  Web, nisem vedel da je Franjo pel: Mama, zlata mama!?

 41. StaneP said

  saj Žogca ne bo plačala nič več četudi se bo enako ali še bolj grela…jaz samo dvomim v “natančnost tistih blesavih števcev”…zato sem pa rekel da bi morali imeti plin, kjer imaš svojo cev in svoj števec…

  Se popolnoma strinjam. Toda ker so na toplarni, je to vseeno ceneje, kot bi imeli svoj plin.
  Števci mislim, da ne morejo toliko “lagati”, da bi bilo sporno. Če lažejo lažejo vsi in bo na koncu sorazmerno še vedno pošteno. Mene bi bistveno bolj skrbelo to, da ne lažejo v smislu večje porabe toplote od dejanske, ker bo v tem primeru samo toplarna na dobičku. Vemo pa, kakšne ciganije si močna in monopolna podjetja privoščijo…

 42. StaneP said

  Ali ste vedeli, da Gorenje potrebuje za celotno prodajo v Sloveniji samo en teden dela.

 43. StaneP said

  Ali ste vedeli, da Gorenje potrebuje za celoletno prodajo v Sloveniji samo en teden dela.

 44. zogca said

  Zastonj ste se zmenili, če zakon določa drugač. Seveda, toplota prehaja med stanovanji in ni pošteno, da nekdo, ki mu ni ravno do visoke temperature, ugasne radiatorje, potem pa se šverca na druge. In grem stavit, da bodo nekateri to počeli.

  Se pa strinjam s tabo, da v večstanovanjskih objektih, ta sistem res ni 100% pravičen, ker toplota dejansko prehaja med stanovanji. V našem majhnem bloku, smo se ravno zato zmenili, da pavšal ostane.

 45. webmaher said

  Pevec Franjo Bobinac je zaslovel že v začetku sedemdesetih, ko je kot štirinajstletnik opeval svojo Lidijo. Imeniten pevski slog z žametnim glasom je nadaljeval v študentskih letih, ko je sodeloval z Otom Pestnerjem in Nacetom Junkarjem. Iz tistega obdobja je njegova najbolj znana popevka z naslovom Bisere imaš v očeh. Danes piše drugačno zgodbo, saj stoji na čelu gospodarskega velikana. Morda pa se je na včerajšnji dan žena spomnil že skoraj pozabljene pesmice, ki je v sedemdesetih polnila oddaje čestitk poslušalcev – Mama, zlata mama.

  Menda mu je pol glas mutiral..tko eni vedo povedat in je ratal menadžer…in ni tako brez napak Stane..ampak jebiga preko vrste je prišel na vrsto…

 46. zogca said

  Ti mene napak razumeš. Mene ne moti to, da bom jaz plačala svojo toploto. Jaz nikoli niti pisnila nisem, da je ogrevanje drago. Nikoli. Mene moti to, da se bo moje stanovanje, ki ga bom jaz enako grela, ker bom imela odprte vse radiatorje, manj toplo, če bodo ali bolje ko bodo, sosedje zapirali svoje. To mene moti. Jaz se ne želim švercati. Zdaj vsi plačamo, kot da imamo vse radiatorje odprte in jaz nič ne ukradem.

  je to pač tvoja pravica, kot je dolžnost, da takšen luksuz tudi plačaš.

 47. zogca said

  Je tako, ker večini tako ustreza. Ker takšen način gre v koristi večine in na škodo manjšine. Po moje sem edina v bloku, ki sem sama na toliko kvadratih.

  Kar se smeti tiče imate pa res smešen sistem. Praktično povsod, se smeti obračunavajo po številu družinskih članov. Tako kot čiščenje skupnih prostorov, skupna elektrika itd. Gajstna kot si, sproži to vprašanje na hišnem svetu in spremeni! Tukaj je pa pravica na tvoji strani.

 48. Andrej said

  zogca said
  Samo naj mi ne prodajajo buč, da bom s tem prihranila in naj mi ne pametujejo, da ima to kakršnokoli zvezo z varovanjem okolja.

  Oooooo! 😉 Žogca je pa malo popizdila. 😈 😉

  Ne nič ne boš prihranila!
  Samo plačala boš toliko, kot boš porabila. Nič več in nič manj.
  In vsi ostali tudi.

  Lahko boš tudi varčevala, tako da boš zaprla radiator v kakšni od sob, kjer te ni cel dan.
  Če boš pa imela odprto do “fula” tako, kot zdaj … ja jebi ga … boš pa plačala kakšnih 50 evrov več na mesec.

  Jaz imam sedaj radiator odprt na 20%, v sobi imam 24 stopinj.
  Sem v majčki z kratkimi rokavi in me boli “k***c” za ekologijo itd.

  Če bi imel števec, za porabljeno energijo, pa bi verjetno še bolj zaprl radiator in ne bi bil v kratkih rokavih.

  Tako je to.

 49. StaneP said

  Zastonj ste se zmenili, če zakon določa drugač. Seveda, toplota prehaja med stanovanji in ni pošteno, da nekdo, ki mu ni ravno do visoke temperature, ugasne radiatorje, potem pa se šverca na druge. In grem stavit, da bodo nekateri to počeli.

  To je bilo že pred leti. Če bo zakonska sprememba bom šli pač na števce. Žogca to prehajanje tolote vseeno ni tako grozno veliko ( če je kvalitetna gradnja ), da bi zaradi tega bili plat zvona. Je pa in to čutim tudi sam, ker imam stanovanje na vogalu… Nekdo , ki ima odprto okno na kip celo dopoldneko je v službi, vrže stran 50x več toplote, kot bi mu jo ušlo k sosedu, če bi sosed imel popolnoma zaprte radiatorje.

 50. zogca said

  To se lahko zgodi komurkoli, tudi meni. In vprašanje, kdo so bili ti mulci. Je pa nenavadno, da jih je zanimal samo telefon. Vsaj tako sem jaz razumela, je pa res, da sem zelo na hitro brala.

  In da neki mulci takšnega človeka z kijem po glavi, je pa svinjarija brez primere!

 51. zogca said

  In ko bodo ljudje začeli množično zapirati radiatorje, se jaz lahko slikam za enako temperaturo, pa četudi bom imela, kot zdaj, odprte vse radiatorje. Ampak kot sem že rekla, najbolj bodo najebala stranska stanovanja.

  Lahko boš tudi varčevala, tako da boš zaprla radiator v kakšni od sob, kjer te ni cel dan.

 52. webmaher said

  Žogca Bisere imaš v očeh>/a> 😆

 53. zogca said

  Lahko si pa dam narediti kamin. 💡

  Če boš pa imela odprto do “fula” tako, kot zdaj … ja jebi ga … boš pa plačala kakšnih 50 evrov več na mesec.

 54. StaneP said

  in ni tako brez napak

  Web, veš kaj kar jaz ne vem? Ali je pač kriv samo zato ker je direktor?

 55. zogca said

  Kaj je to odprto na kip?

  Nekdo , ki ima odprto okno na kip celo dopoldneko je v službi, vrže stran 50x več toplote, kot bi mu jo ušlo k sosedu, če bi sosed imel popolnoma zaprte radiatorje.

 56. webmaher said

  Žogca saj zato se še vedno kljub števcem plačuje določen pavšal, da se ta neenakomerja mal zglihajo…kar se pa smeti tiče se pa le pobrigaj da bo na osebo, saj znaš po mizi udarit na hišnem :mrgreen:

 57. zogca said

  Tole je pa zame!!!

  http://24ur.com/novice/slovenija/ljubljana-v-znamenju-bosanske-kuhinje.html

 58. StaneP said

  In ko bodo ljudje začeli množično zapirati radiatorje, se jaz lahko slikam za enako temperaturo, pa četudi bom imela, kot zdaj, odprte vse radiatorje.

  Ni res. Tvoji radiatorji ti bodo vseeno ogreli stanovanje na željeno temperaturo. res je edino to, da bodo stranska ali vogalna stanovanja porabila nekaj več kot ostali, ker je prehod toplote iz stanovanja na zunajo stran bistveno večji, kot iz stanovanja v stanovanje.
  In še to. Kolikor jaz vem, se te razlike ( zunanja stanovanja ipd ) upoštevajo in morajo upoštevati pri nastavitvah števcev, tako da je na koncu na nivoju hiše čimbolj pošteno za vse!

 59. zogca said

  Jezna sem nase, ker nisem šla v mesto. 😈

 60. webmaher said

  Stane če bi mal bl gor pozorno prebral kaj je napisala Žogca glede njegove plače bi ti bilo že malo bolj jasno 😆

 61. zogca said

  Ni res. Moji radiatorji delajo s polno močjo, ne vedo pa, koliko je temperatura okoli njih. Kako naj bi vedeli?

  Tvoji radiatorji ti bodo vseeno ogreli stanovanje na željeno temperaturo.

 62. webmaher said

  Žogca je na dieti, bognedaj da bi poskušala dobrote iz bosanske kuhinje, je kam pa pridemo potem no :mrgreen:

 63. zogca said

  Torej sem zadela, to je ta?

  Kakor je Boom napisal – revolucija bo.

  Mimogrede, kje je Boom? In kje je John. Že nekaj dni ju nisem nič videla.

  Stane če bi mal bl gor pozorno prebral kaj je napisala Žogca glede njegove plače bi ti bilo že malo bolj jasno

 64. zogca said

  Nikamor. 😆

  Ampak sanjati pa smem. To ne redi. 😆

  Žogca je na dieti, bognedaj da bi poskušala dobrote iz bosanske kuhinje, je kam pa pridemo potem no

 65. Andrej said

  zogca said
  Seveda, toplota prehaja med stanovanji in ni pošteno, da nekdo, ki mu ni ravno do visoke temperature, ugasne radiatorje, potem pa se šverca na druge. In grem stavit, da bodo nekateri to počeli.

  Če zapreš vse radiatorje v stanovanju in so sosednja stanovanja ogreta na 24 stopinj, boš imela temperaturo v stanovanju med 12 in 15 stopinj celzija, odvisno od tega, kakšno stanovanje v bloku imaš (vogalno ali sredinsko).

  In sedaj iskreno. Koliko časa, bi se lahko “švercala” na 13 stopinjah? 😉

 66. zogca said

  Ne, se ne. Upoštevala se bo samo številka na števcu, nič drugega.

  Kolikor jaz vem, se te razlike ( zunanja stanovanja ipd ) upoštevajo in morajo upoštevati pri nastavitvah števcev, tako da je na koncu na nivoju hiše čimbolj pošteno za vse!

 67. zogca said

  Olalalalalalala!!!

  😛

  Shujšala s spermo?!

  http://24ur.com/ekskluziv/erotika/shujsala-s-spermo.html

 68. zogca said

  Jaz ne. Niti eno uro. Sem pa prepričana, da se bodo našle tudi takšne škrtice, ki bodo zmrzovale na 15 stopinjah. Ti sploh veš, v koliko slovenskih hišah je samo 15 stopinj? Pa niso reveži, imajo za drage avtomobile, ampak v hiši pa ledenica. Vem, sem že bila na obisku v par takšnih hišah.

  Če zapreš vse radiatorje v stanovanju in so sosednja stanovanja ogreta na 24 stopinj, boš imela temperaturo v stanovanju med 12 in 15 stopinj celzija, odvisno od tega, kakšno stanovanje v bloku imaš (vogalno ali sredinsko).

  In sedaj iskreno. Koliko časa, bi se lahko “švercala” na 13 stopinjah?

 69. StaneP said

  Stane če bi mal bl gor pozorno prebral kaj je napisala Žogca glede njegove plače bi ti bilo že malo bolj jasno

  Če si vsak vaški “direktor” javnega zdravstvenega doma izplača 5-10k€, potem si Franjo komot zasluženo izplača 100k€. Pa si jih ne!!! Če imam pravi podatek, potem shaja z dobrimi 10-15k€. In to je zelo zelo malo za menagerja njegovega kova! Poglejte no. Govorimo o Gorenju vendar!! Pa še lastninil ga ni! V evroskih mestih se tako blazno dobro počutiš, ko vidiš na stavbi poleg Sony-jevega še Gorenjev svetlobni napis. Še v Parizu sem ga videl. In njihove gospodinjske aparate tudi v blagovnici.
  Gorenje in Avseniki ( no pa Elan – mamicu jim lopovsko )so daleč največ kar je Slovenija v izvoznem smislu. Seveda so tukaj še: Eta Cerkno, Kolektor Idrija, Avtoelektrika N.G…. Firme svetovnega formata!!

 70. Andrej said

  zogca said

  Olalalalalalala!!!
  Shujšala s spermo?!

  Ja in naslednjič bomo brali:
  “Zaradi diete z spermo, je bila tako sestradana, da je odgriznila tiča” 👿

 71. StaneP said

  Ne, se ne. Upoštevala se bo samo številka na števcu, nič drugega.

  Žogca, v števcih se nastavi faktor, ki je dogovorjen na hišnem svetu…

 72. zogca said

  :mrgreen: in :mrgreen: in :mrgreen: !!!

  “Zaradi diete z spermo, je bila tako sestradana, da je odgriznila tiča”

 73. zogca said

  Me prav zanima, kako bo potekal ta dogovor. Glasovalo se bo in ker je notranjih stanovanj več kot zunanjih … V končni fazi, tudi jaz bom glasovala v svojo koristi in na škodo zunanjih. Če bomo nehali biti pošteni, bomo pač nepošteni do konca. Vem pa, da imajo že zdaj na stanovanjih na vrhu in ob strani vsaj pet stopinj manj. Ob istem gretju.

  Žogca, v števcih se nastavi faktor, ki je dogovorjen na hišnem svetu…

 74. StaneP said

  Torej sem zadela, to je ta?
  Kakor je Boom napisal – revolucija bo.

  Kje pa živite, da ne poznate Bobinca!?!? Še Titota se manjka… Bog pomagaj.
  Bobinec ima za moje pojme samo en greh. Direktor je pač.

 75. webmaher said

  Žogca počasi : En ejakulat sperme vsebuje v povprečju (vir Wikipedia) :
  2-5% količine predstavlja 200-500 miljonov spermijev;
  90% : aminokisline, citratna kislina, beljakovine (encimi), flavini, FRUKTOZA (daje hrano spermijem in skrbi za okus), prostaglandini, vitamin C, vitamin B12 in še veliko ostalih snovi.

  V povprečju je ejakulat 2-3 ml, pH 7.2 – 8.0.

  Obstojijo tudi raziskave, ki so pokazale, da ima sperma ANTIDEPRESIVNO DELOVANJE.

  Da zaključim, sperma ima določeno hranilno vrednost: fruktoza beljakovine, vendar bi za zagotovitev ustreznega dnevnega kaloričnega vnosa potrebovali veliko odmerkov. Ocenili so, da ima en ejakulat volumna kavne žličke 5-7 kalorij, podobno drugi ocenjujejo 12-20 kalorij. Pri tem moram še omeniti, da je priporočen dnevni vnos kalorij za žensko 2000 kalorij in moškega 2500 kalorij.

  Torej še matematični izračun: če bi se omenjena oseba Kim želela prehranjevati samo z moškimi ejakulati, bi morala dnevno zaužiti 100 ejakulatov.

  Predvidevam da bi ob tej dieti – prišlo zelo hitro do obrabe temporomandibularnega sklepa in osteoartroze. Vsekakor lahko zaključim, da je to samo še ena novinarska izmišljotina…

  Pa Andreja saj malo poslušaj… :mrgreen:

 76. StaneP said

  Če bomo nehali biti pošteni, bomo pač nepošteni do konca.

  Saj zdaj ni pošteno!! Potem bo bolj pošeno!! In če se v bajti ne boste mogli dogovoriti za ta faktor, potem je pa res žalostno. Celo ti, bi glasovala proti, tle se pa razburjaš zaradi onih, ki bodo imeli malo bolj prprte radiatorje od tebe! Joj, joj, Žogca.

 77. Andrej said

  StaneP said
  potem si Franjo komot zasluženo izplača 100k€. Pa si jih ne!!! Če imam pravi podatek, potem shaja z dobrimi 10-15k€.

  Ja, toliko ima in to bruto.

  Njofra ima še malo duha, “redečih direktorjev”, ki so 91 leta firme potegnili iz dreka in jih razvijali in živeli z njimi.
  Gorenje (Stanič), Pivovarna Laško (Turenšek), Krka (Kovačič), Istrabenz (Kosmina)itd.

  Potem so prišli “Jung boy – si” in “lastninili” ter zafurali vse. Recimo Bavčar. Diplomant FSNP – ja (Fakulteta za Seks, Narkotike in Pedofilijo) na takem položaju, pomeni katastrofo.

  Groza, ko gledam, kako v redu firme propadajo. Recimo MIP.

 78. webmaher said

  Stane saj sem napisal da je pač fasal mimo vrste…in ja glede na vse kar se dogaja se bliža revolucija alpa konec sveta…John in Boom sta že v epicentru dogodkov, ki se obetajo v bližnji daljni bodočnosti :mrgreen:

 79. zogca said

  Sami moški okoli mene. 😉 Kako se mi gode. 😉

 80. webmaher said

  Jah saj veš Andrej kako je to blo pri nas : prej največji komunisti zdaj največji kapitalisti..uvijek po onoj naši kako čemo lako ćemo, aneda Žogca da mam prou :mrgreen:

 81. zogca said

  Vedno sem trdila, da me princ lahko ozdravi. ❗

  Obstojijo tudi raziskave, ki so pokazale, da ima sperma ANTIDEPRESIVNO DELOVANJE.

 82. Andrej said

  StaneP said
  April 5, 2009 at 12:21 am
  Če bomo nehali biti pošteni, bomo pač nepošteni do konca.

  Saj zdaj ni pošteno!! Potem bo bolj pošeno!! In če se v bajti ne boste mogli dogovoriti za ta faktor, potem je pa res žalostno. Celo ti, bi glasovala proti, tle se pa razburjaš zaradi onih, ki bodo imeli malo bolj prprte radiatorje od tebe! Joj, joj, Žogca.

  Faktorji!?
  Jih ne bo. Toliko kot porabiš toliko plačaš.
  Vogalnim stanovanjem, bodo na ta račun padle cene.

  Simpel!

 83. webmaher said

  Žogca piše: Sami moški okoli mene.

  Mi plešemo cijeli dan i noč z Žogco tra la la hopsa sa :mrgreen:

 84. zogca said

  Ja ne, zakaj? Moje stanovanje je drasžje od njihovega. Skratka, te vse notranje stene je bilo treba plačati. Vse skupaj pa ni pošteno in če bom jaz v tej celi nepoštenosti vlekla ven nekaj zase … Zdaj je pošteno. Vsi plačujemo vse odprte radiatorje in velika večina nas tudi ima vse radiatorje odprte. V čem je torej fora? Samo okolja ne varujemo. To pa ga tako ali tako ne – po trije avtomobili na stanovanje.

  Saj zdaj ni pošteno!! Potem bo bolj pošeno!! In če se v bajti ne boste mogli dogovoriti za ta faktor, potem je pa res žalostno. Celo ti, bi glasovala proti, tle se pa razburjaš zaradi onih, ki bodo imeli malo bolj prprte radiatorje od tebe! Joj, joj, Žogca.

 85. zogca said

  Imaš, seveda imaš. Obračanje po vetru. Največji komunisti imajo zdaj največ povedati proti komunizmu.

  aneda Žogca da mam prou

 86. zogca said

  Jaz tudi mislim, da bo tako.

  Faktorji!?
  Jih ne bo. Toliko kot porabiš toliko plačaš.
  Vogalnim stanovanjem, bodo na ta račun padle cene.

 87. zogca said

  Kako je to mogoče???

  http://med.over.net/forum5/read.php?95,5383859

  So ženske res tako zaslepljene s tem uspešen podjetnik in BMW-ji? Kako je to mogoče? In ona še caplja za njim in njegovo novo prosi, naj mu ga da na telefon? Ne morem verjeti.

 88. StaneP said

  Groza, ko gledam, kako v redu firme propadajo. Recimo MIP.

  Ja Andrej, svinjarija brez primere. Kot Istrabenz in kot še marsikatero podjetje. Cilj teh ljudi je bil pač zadevo olastniti. Lastnini se z denarjem, ki ga logično naši frajerji niso imeli Bavčar,Šrot, Kordež… in so zastavljali in zastavljali ter tako popolnoma izčrpali podjetja… Do bridkega konca. In tukaj se Bobinec loči od vseh ostalih. On je Gorenja po izgubi Jugo trgov popeljal v svet. Gorenje ni bilo nikoli tako veliko in tako uspešno kot je sedaj!! So direktorji in so “direktorji”! Sem bral komentarje tam na Siolu. Za bruhat. Pa kaj je ljudem za vraga? Pa nimajo niti osnovnega pojma o pojmu in bruhajo tudi takšne, da so Bobinci za pobit. Jaz grem na čik, ker teh primitivnosti je pač že preveč…
  Ljudje pač nismo enaki in za vraga popolnoma nič ni narobe, če nekdo nekaj ima. Lahko rečemo edino, da je lahko moralno sporen način, kako je prišel do tega.
  In v Slovenskem primeru je zatajila država, ker je omogočila takšno divje lastninjenje. Ampak to je že druga zgodba.

  A zdaj je tudi Pečečnik ali npr Tuš za pobit? Mater so eni kreteni, mamicu jim. Vsakdo bi bil lahko Mirko Tuš, če bi imel jajca in sposobnost! Takšni kreteni, ki ne ločijo osla od zajca bi pa umrli od lakote.

 89. webmaher said

  Žogca smiri hormone: Zbudi se dobri Princ če je ljubezen bolezen 😆

 90. Andrej said

  webmaher said
  Jah saj veš Andrej kako je to blo pri nas : prej največji komunisti zdaj največji kapitalisti..uvijek po onoj naši kako čemo lako ćemo, aneda Žogca da mam prou

  Se načeloma strinjam.
  Samo.
  Turenšek ni “olastninil” Pivovarne Laško (pa bi jo lahko). Sedaj je Šrot olastninil Pivovarno Laško + Union + Radenska + Fructal + DELO + Večer + Mercator itd.
  Kosmina ni olastninil Istrabenza (pa bi ga lahko) ampak sedaj Bavčar “lastnini” 76 firm …

  Malo se jim sicer zapleta.
  Konec bo, takle:
  Delavci na cesti, firme bodo crknile, oni pa nekje v Bruslju delali za EU in imeli še nekaj 10 miljonov evrov v kovčku …

 91. zogca said

  Jaz bi to poslala v zapor.

  Cilj teh ljudi je bil pač zadevo olastniti. Lastnini se z denarjem, ki ga logično naši frajerji niso imeli Bavčar,Šrot, Kordež…

 92. webmaher said

  Stane res se umiri, tudi o Tušu ne veš vsega…

 93. zogca said

  Mene zanje ne skrbi. Dokler bo pri nas veljalo – več ukradeš, manj imaš možnosti za zapor – ni razloga, da bi me zanje skrbelo.

  Delavci na cesti, firme bodo crknile, oni pa nekje v Bruslju delali za EU in imeli še nekaj 10 miljonov evrov v kovčku …

 94. StaneP said

  Jaz bi to poslala v zapor.

  To Žogca! Očitno te razum še ni zapustil!

 95. zogca said

  To pesem obožujem. 😉

  Zbudi se dobri Princ

 96. zogca said

  Ne, ni me. In to se ne dela od zdaj. To se je delalo tudi prej. Vzemimo za primer Duhovnika. On je hotel Litostroj do konca uničiti, ker ga je kanil kupiti. Ves čas je govoril, da je je to škart podjetje. Zakaj ga pa potem kupuješ? Mu je na koncu zelo malo zmanjkalo, ampak mu je. Vendar – kako je mogoče, da je nekomu, ki je imel profesorsko plačo, malo zmanjkalo? Če je vse bilo škart in nič vredno, je samo zemljišče Litorstroja bilo vredno več deset milijonov evrov.

  Očitno te razum še ni zapustil!

 97. webmaher said

  enkrat bo šlo čez rob..verjetno najprej kje drugje potem pa še pri nas…recimo tudi Angleži so razbili uno vilo od unga benksterja ki je spravil na knt škotsko kraljvesko banko in frajer ima zdej letno penzijo milijon in celo pravi, da se je zato odpovedal nekim dodatkom, ker sicer bi imel še več… 🙄
  no saj tudi Bavčar je izjavil, da se bo odpovedal polmilijonski odpravnini…ja ni kej rečt faca aneda 😆

 98. Andrej said

  StaneP said

  Jaz grem na čik, ker teh primitivnosti, je pa že preveč …

  Eni na čik jaz pa spat.
  Zvečer lavfam še na ta staro uro, zjutraj pa kriza…

  Lahko noč vsem skupaj 😉 …
  z “Levanko Rukić” ali “Desanko Šakić” ali z “hitrimi prstki” ali pa brez … kakor koli kdo želi … 😉 😀

 99. webmaher said

  Kaj pa un o drugo Žogca 🙂

 100. zogca said

  To ni res. Ti ljudje so popolnoma izgubili stik z realnostjo. Da si sploh upa omeniti besedo odpravnina v zvezi s seboj. Naj ga zdaj kušnemo na rit, da se bo odpovedal odpravnini?

  no saj tudi Bavčar je izjavil, da se bo odpovedal polmilijonski odpravnini…

 101. StaneP said

  Stane res se umiri, tudi o Tušu ne veš vsega…

  Res ne vem. Vem pa to, da je začel z eno samo trgovinico v Slovenjskih Konjicah ( kot še ogromno drugih malih podjetnikov svoje čase ) in iz tega naredil imperij. To je meni popolnoma dovolj.

  Kdor pa meni, da je peljati posel v bistvu delo za socialo, se pa krepko moti. Posel je vojna. Zmagujejo “najboljši”.
  Ne vem ali ljudje resnično verjamejo, da je Mirko prasec , ker je v življenju zaslužil miljone, delavke imajo pa plačo takšno kot jo imajo. Saj lahko gredo drugam! Saj lahko naredijo štrajk! Bo pač najel druge.
  V poslu se vedno plača (karkoli) izključno samo toliko, kot je nujno potrebno. Več plačujejo samo bedaki, ki slej kot prej propadejo.

  Posel ni demokracija in še manj sociala. Za socialo naj bo zadolžena država.

 102. webmaher said

  Laka ti Rukič Desanka ili Levanka ili nešto između, Andrej 😆

 103. webmaher said

  Stane ipak si še malce naiven kar ni slabo 😆
  V tolažbo ti povem da sem jaz še bolj, samo pri drugih rečeh :mrgreen:

 104. zogca said

  Lahko noč, Andrej.

  Za nekatere od nas je še prezgodaj. 😉

 105. zogca said

  Ta od Tuša je vsaj nekaj postavil na noge, ne pa ukradel nekaj, kar je postavljal gor narod. Več pa tako ali tako o tem ne vem.

 106. zogca said

  Kam? Trgovke povsod dobijo mizerijo.

  Saj lahko gredo drugam!

 107. webmaher said

  Žogca sem ti mislil rečt če boš kaj za Đokovića navijala pa vidim da je finale Miamija šele ob pol sedmih popoldne 😦

 108. StaneP said

  Lahko noč Andreju! Ja Žogca, tudi Duhovnik paše v tisto skupino kamor Bobinac ne sodi.

  Web, dejstvo je da so šli managerji tudi v svetu prek meja ( Bank of Scotland, GM… )tako kot tudi mnogi naši, toda ljudje bi vseeno morali vedeti,da managerji nikjer ne delajo za majhen denar in da to ni sporno če pokažejo rezultate!! Če jih ne, jih lasniki zamenjajo. Kjer je pa lastnik država, se pa začno svinjarije…

 109. webmaher said

  Žogca s takimi “strici in tetami” na položajih bi tudi ti uspela ampak reciva, da je on ipak mal drug kaliber in če bi delavkam dal plače primerljive recimo z avstrijskimi trgovkami potem bi si pa res zaslužil spomenik 😆

 110. zogca said

  Duhovnik je gnoj. Pa naj me toži. Menda je moderno tožiti blogerje. Kar je on počel, sem imela priložnost spremljati first hand. Gnoj.

  Ja Žogca, tudi Duhovnik paše v tisto skupino kamor Bobinac ne sodi.

 111. zogca said

  Web, tukaj nihče ne daje avstrijskih plač. In zato jih tudi on ne.

 112. StaneP said

  Kam? Trgovke povsod dobijo mizerijo.

  Takšna je pač cena tega dela. Lahko se izobrazijo v kakšno drugo smer, kjer bo boljše. Stvar vsakega posameznika. Zakaj si pa ti hodila na pravni faks??

  Stane ipak si še malce naiven kar ni slabo

  Malo naivnosti nikoli ne škodi, he, he…

  Ta od Tuša je vsaj nekaj postavil na noge, ne pa ukradel nekaj, kar je postavljal gor narod.

  Temu od Tuša se reče Mirko Tuš. Tuš je njegov priimek.

  Narod je pri nas gor postavljal 50 let in je postavil bore malo v primerjavi z npr. ostalo Evropo, kjer so gor skozi postavljali managerji v urejenih ( zakonsko in moralno ) državah!

 113. webmaher said

  Stane ja tale recesija in globalni kapitalizem aneda je vse zjebal…ampak pri nas se je moralo s krajo družbenega premoženja priti do tajkunčkov…Stane vidim da ne veš točno kako se plačuje menađerje v tujini in kako pri nas…sicer pa brezveze še kaj o tem govorit, ker se vidi, da je vse v razsulu zaradi pohlepa, ki nima meja…

 114. zogca said

  Ker sem hotela končati pravni faks.

  Zakaj si pa ti hodila na pravni faks??

 115. webmaher said

  Stane kako moraš rečt takšna je pač cena tega dela….in potem s to ceno dela ne moreš preživeti a to delo ipak nekdo mora opravljati…kaj če bi zaposlili prave osle in magarce kaj oni nebi nič spraševali :mrgreen:

 116. zogca said

  Ko sem par dni nazaj bila na enem dolgem sprehodu in sem gledala zgradbe, okoli katerih sem hodila. Vse šole so iz tistega časa. Vsi vrtci. Vsi zdravstveni domovi. Kar je novega zgrajeno v času po socializmu, so trgovine, fitnes centri in podobne stvari, ki nosijo denarja. Tistega, kar ne nosi denarja, se zdaj ne gradi. Pa je sori še kako potrebno. In kar je najhuje, tega niti popleskati ne zmorejo. Prav gledala sem eno šolo. Če bi jo samo prepleskali, bi bila super čedna, ampak ne.

  Narod je pri nas gor postavljal 50 let in je postavil bore malo v primerjavi z npr. ostalo Evropo, kjer so gor skozi postavljali managerji v urejenih ( zakonsko in moralno ) državah!

 117. StaneP said

  Web, tukaj nihče ne daje avstrijskih plač. In zato jih tudi on ne.

  Tako je! Simpl.

  Da ne govorimo o storilnosti in produktivnosti!! Ljudje se bodo morali počasi zavesti dejstva, da priti v službo pač ni dovolj in da ni pomembno koliko delaš, temveč koliko narediš.

  Se pa globoko strinjam z tem, da ljudje niso roboti in da se morajo v firmi dobro počutiti in dobiti pošteno plačilo za svoje delo! Lahko nadaljujem naprej z razmišljanjem o stopnji čustvene inteligence, ki je še kako pomembna pri managerjih, vendar ne bom. Naši itak skoraj vsi ne vedo kaj to sploh je.

 118. webmaher said

  Sicer pa Stane saj pri nas se nič več ne splača delat..če ne bi EU štopala Kitajčkov bi vsi glumili uvoznike in bi fletno živeli: ti bi recimo uvažal viagro, Žogca kondome jaz pa medicinske sestre..in bi se fajn mel :mrgreen:

 119. zogca said

  In kdo bo potem prodajal? Slovenija je polna trgovin. Potem bodo prodajale neke druge ženske in bodo one mizerno plačane.

  Lahko se izobrazijo v kakšno drugo smer, kjer bo boljše.

 120. zogca said

  Praviš, da Avstrijci dvakrat več delajo, da imajo dvakrat boljše plače? Hočeš reči, da medicinska sestra v Sloveniji naredi za 800 evrov, medtem ko ta v Avstriji 2.400? Tolikšne so namreč plače.

  Tako je! Simpl.

  Da ne govorimo o storilnosti in produktivnosti!! Ljudje se bodo morali počasi zavesti dejstva, da priti v službo pač ni dovolj in da ni pomembno koliko delaš, temveč koliko narediš.

 121. webmaher said

  Stane a boš zdaj reku da je Špar pri nas organizacijsko in storilno na nižjem nivoju kot recimo avstrijski…alpa Hofer ali Lidl…ne me žednog preko vode…pa tut krneki tekočih trakov sem vidu kjer se je delalo po nemški normi DIN ne JUS in to še v gnilem socializmu aneda 😆

 122. lynx said

  Tožil bom Boga, ker noben izmed zidov moje hiše ne meji na sosedovo in imam velike izgube toplote. 😉

 123. StaneP said

  Web, ne me narobe razumeti, da zagovarjam svinjarije! Daleč od tega! Tudi v tujini se dogajajo, kar se lepo kaže. Zato branim po moje dobre managerje, ker vsako telo za delovanje potrebuje glavo in to je dejstvo.
  Naša situacija je pa sploh za kozlat. Ne moreš reči, da nisem izpostavil razlike med tajkuni in ostalimi.

  Ko sem par dni nazaj bila na enem dolgem sprehodu in sem gledala zgradbe, okoli katerih sem hodila.

  Si pogledala kdaj šole, vrtce, bolnišnice in te stvari samo malo severneje, čez mejo? Evropa je že zdavnaj imela vse to, več in boljše od nas, kjer se je dogajal narod in je ljudstvo ustvarjalo.

 124. zogca said

  Mar ni Žogca nekoč napisala objavo o tem, da bo tožila Boga? Preberi to objavo, da pridobiš brezplačno strokovno mnenje. 😉

  Tožil bom Boga, ker noben izmed zidov moje hiše ne meji na sosedovo in imam velike izgube toplote.

 125. jazby said

  Žogca, kot prvo si lahko vesela, da si priključena na toplarno. Če so tvoji podatki o izdatkih za ogrevanje točni, plačaš zanj manj kot sam za približno dvakrat manjšo kvadraturo. Imam pač smolo, da naše naselje ni priključeno na toplarno.

  Glede plačevanja odvoza smeti pa mi plačamo glede na število stanovalcev. Torej je stvar dogovora etažnih lastnikov, kako se bo kaj plačevalo. Mi, na primer, tako plačujemo tudi vodo. Zdaj bomo morali tako kot za radiatorje vgraditi tudi števce za vodo in to za vsako pipo posebej, kar se mi zdi še bolj blesavo kot merjenje toplote za vsak radiator. Žal so pri gradnji blokov včasih varčevali tako, da napeljave za vodo in ogrevanje niso naredili tako, da bi kot pri elektriki lahko vgradili le en števec na stanovanje.

  Vseeno pa se mi zdi to bolj pravično kot pa pavšalno plačevanje po kvadraturi. Po moje te je neupravičeno strah, da boš grela bolj varčne sosede. Toplotne izgube so odvisne od toplotne prevodnosti sten in temperaturne razlike. Kljub temu, da so notranje stene slabši toplotni izolatorji, pa so po moje zaradi majhne temperaturne razlike (recimo, da imaš ti 23, varčni sosed pa 18 stopinj) izgube zaradi manj ogrevanih sosednjih stanovanj zanemarljive v primerjavi z zunanjimi stenami in predvsem okni. V mojem stanovanju, na primer, sem pred zamenjavo oken imel ves čas vse radiatorje odprte na polno. Po zamenjavi, pa v kuhinji radiatorja sploh ne odpiram več, v dnevni sobi, ki sem jo razširil še na balkon, sem radiator zamenjal celo za manjšega, kot sem ga imel prej, pa še tega imam odprtega le na 4/6 (termostatski ventil). Temperaturo v stanovanju imam 22-25 stopinj.

  Seveda si lahko, če se bojiš da boš grela sosede, vgradiš dodatno toplotno izolacijo na notranjih mejnih stenah, vendar dvomim, da bi se ti ta investicija povrnila še v tvojem življenju. Sicer pa, če lahko zdaj sama vzdržuješ 80 kvadratov, jih boš verjetno lahko še v bodoče. Ali pa si umisliš kakega podnajemnika/co ali zamenjaš stanovanje za manjše.

  Aja, še to. Pri nas bodo po vgraditvi toplotnih števcev, stanovanja še “toplotno” ocenjena glede na lego, delež zunanjih sten, ipd. Cena enote porabljene toplote bo odvisna od te “toplotne” ocene, kar bo naredilo plačevanje ogrevanja še bolj pravično.

 126. webmaher said

  Ja Žogca daje tudi brezplačna mnenja če še niste vedeli 😆
  Stane saj se zastopiva, sam tko kot sem gor napisal sva oba naivna…kar ni nič slabega, sam da enkrat spregledava 😆

 127. webmaher said

  Se opravičujem Žogci: ne samo brezplačna, celo visoko strokovna kar ni kar tako in je za vsako pohvalo 😆

 128. StaneP said

  Sicer pa Stane saj pri nas se nič več ne splača delat..če ne bi EU štopala Kitajčkov bi vsi glumili uvoznike in bi fletno živeli: ti bi recimo uvažal viagro, Žogca kondome jaz pa medicinske sestre..in bi se fajn mel :mrgreen:

  Web dobi dvojno pijačo!!

  Ja, ker smo žal kljub mizernim plačam še vedno bistveno dražji od kitajčkov. Žal.

  In kdo bo potem prodajal? Slovenija je polna trgovin. Potem bodo prodajale neke druge ženske in bodo one mizerno plačane.

  Družba mora poskrbeti za otroke, hendikepirane in stare ljudi. Vsi ostali moramo poskrbeti vsak zase po svojih najboljših močeh. Konec.

  Praviš, da Avstrijci dvakrat več delajo, da imajo dvakrat boljše plače? Hočeš reči, da medicinska sestra v Sloveniji naredi za 800 evrov, medtem ko ta v Avstriji 2.400? Tolikšne so namreč plače.

  Spregledala si zadnji del mojega zadnjega stavka! Ni važno koliko delaš, važno je koliko narediš! To je vsa znanost.

  Stane a boš zdaj reku da je Špar pri nas organizacijsko in storilno na nižjem nivoju kot recimo avstrijski…alpa Hofer ali Lidl…ne me žednog preko vode…pa tut krneki tekočih trakov sem vidu kjer se je delalo po nemški normi DIN ne JUS in to še v gnilem socializmu aneda

  Saj nisem rekel, da so plače odvisno samo od storilnosti in produktivnosti delavca. Slovenija plačuje še ceno socializma. Nemogoče je ustvariti (imeti) družbeno okolje in standard čez noč na nivoju zahoda. Pri nas se je 50 let capljalo,zunaj so pa teh 50 let hitro hodili. In sedaj bi radi da smo kar tam kot oni. Kar čez noč! Če mi delamo enkrat boljše, kot oni, bomo še vseeno potrebovali velikolet, da jih ujamemo!!

 129. zogca said

  Web, mar nismo mi pravniki najbolj podkovani za dajanje mnenj o tem, kako tožiti Boga? 😯

 130. zogca said

  Kakšno zvezo ima to s tem, da se pri nas tovrstne ustanove ne gradijo, ampak naši otroci hodijo v socialistične vrtce in šole, medtem ko si gradi sto in ena trgovin? Kar ne prinaša denarja, se ne gradi. V času socializma je denar šel za takšne stvari in to je dejstvo. Zdaj gre za bogvekaj.

  Si pogledala kdaj šole, vrtce, bolnišnice in te stvari samo malo severneje, čez mejo? Evropa je že zdavnaj imela vse to, več in boljše od nas, kjer se je dogajal narod in je ljudstvo ustvarjalo.

 131. webmaher said

  Stane skoraj bi se strinjal s tvojo zadnjo ugotovitvijo a se žal ne morem…minilo je že kar nekaj let in ker smo mali in ker kljub vsemu nismo tako malo imeli in ker je bilo kar nekaj lepih priložnosti da ujamemo pravo Eu oz. Evropo na prvem tiru ajo zaradi tajkulastninjena nismo in jo še vsaj 100 let ne bomo…

 132. StaneP said

  Praviš, da Avstrijci dvakrat več delajo, da imajo dvakrat boljše plače? Hočeš reči, da medicinska sestra v Sloveniji naredi za 800 evrov, medtem ko ta v Avstriji 2.400? Tolikšne so namreč plače.

  Plače v negospodarstvu morajo biti odraz blagostanja družbe ( beri:gospodarstva ). Če gre družbi dobro, so palče višje, če ji gre slabo so nižje. Mi se res ne moremo primerjati z Avsrijo. Žal. Oni so bistveno bogatejši, ker pač že leta in leta pametno dajejo na kup.

 133. zogca said

  In ti misliš, da avstrijske medicinske sestre naredijo dela za 2.400, medtem ko naše samo za 800? Če ne bi šlo za bolnišnico, bi ti napisala, da ti želim, da bi se lahko prepričal o tem, koliko delajo. Ker gre za bolnišnico, pa upam, da se ti ne bo treba.

  Spregledala si zadnji del mojega zadnjega stavka! Ni važno koliko delaš, važno je koliko narediš! To je vsa znanost.

 134. zogca said

  Moje mnenje je, da bo cena tega, kar se dogaja zadnja leta, za povprečnega državljana še veliko višja od cene socializma.

  Slovenija plačuje še ceno socializma.

 135. webmaher said

  Žogca ugotovi: Web, mar nismo mi pravniki najbolj podkovani za dajanje mnenj o tem, kako tožiti Boga?

  Ne niste, najbolj podkovane zato so nune in ker je ŽOgca tudi nuna ima na koncu vseeno prav :mrgreen:

 136. StaneP said

  Kakšno zvezo ima to s tem, da se pri nas tovrstne ustanove ne gradijo, ampak naši otroci hodijo v socialistične vrtce in šole, medtem ko si gradi sto in ena trgovin? Kar ne prinaša denarja, se ne gradi. V času socializma je denar šel za takšne stvari in to je dejstvo. Zdaj gre za bogvekaj.

  Takšne stvari gradi družba z denarjem pobranim (davki) uspešnemu in bogatemu gospodarstvu. Zato pa mora sistem funkcionirati. Poslanci morajo sprejeti zakone tudi v skladu z moralo ( ne moreš kupiti firme brez lastnega denarja npr.), pravniki morate ekscese pravno pregnati… Ljudje morajo imeti možnost osebnega razvoja tudi v denarnem smislu. Možnost osebnega bogatenja je daleč najpomembnejši motor napredka!! In več kot je uspešnih ( beri: bogatih ) posameznikov/podjetij, več denarja ima družba, medicinske sestre imajo boljše plače in v vrtcih so novejša in varnejša igrala.

 137. zogca said

  Vidiš!!!

  Čeprav – nuna naj bi tožila Boga? Se to spodobi? Mar niso nune božje neveste?

  Ne niste, najbolj podkovane zato so nune in ker je ŽOgca tudi nuna ima na koncu vseeno prav.

 138. zogca said

  V našemu perverznemu sistemu pač to ne drži. To, da ima nekdo več, ne pomeni, da imajo posledično več tudi drugi. To, da ima nekdo več, pomeni, da jih ima toliko in toliko manj.

  Možnost osebnega bogatenja je daleč najpomembnejši motor napredka!! In več kot je uspešnih ( beri: bogatih ) posameznikov/podjetij, več denarja ima družba, medicinske sestre imajo boljše plače in v vrtcih so novejša in varnejša igrala.

 139. webmaher said

  Pa sej ne boš skoz nuna aneda… 😆

 140. webmaher said

  Jap Žogca pravilno si napisala, ker pri nas gre bogastvo samo v en žep..pa še povečali smo administracijo če se ne motim najmanj za 3X

 141. zogca said

  Govori se, tako sem včeraj prebrala na MON-u, da bom nuna do leta 2028. 😉

 142. zogca said

  Javne uprave je kot listja.

  pa še povečali smo administracijo če se ne motim najmanj za 3X

 143. webmaher said

  To je v najslabšem možnem primeru, ker si pa pridna boš nune zapustila že mnogo prej 😉

 144. StaneP said

  Stane skoraj bi se strinjal s tvojo zadnjo ugotovitvijo a se žal ne morem…minilo je že kar nekaj let in ker smo mali in ker kljub vsemu nismo tako malo imeli in ker je bilo kar nekaj lepih priložnosti da ujamemo pravo Eu oz. Evropo na prvem tiru ajo zaradi tajkulastninjena nismo in jo še vsaj 100 let ne bomo…

  Lastninjenje je nedvomno naredilo ogromno škodo. S tem se soočajo vse postkomunistične države. Vendar žal je bilo to potrebno narediti. Po moje to ni sporno. Sporen je način kako se je to naredilo!! Tukaj je caka.
  Ne nismo imeli tako veliko! Imeli smo zelo malo! To, da smo imeli veliko je bila samo prekleto poceni zlagana propaganda sistema. Sem že toliko star, da sem tudi v tistih časih živel kar nekaj svojih ustvarjalnih let in imel (vzel) tudi možnost videti marsikaj v tujini.
  Še največ kar smo imeli je bilo zdravstvo. Ampak tudi to je relativno. Bilo je takorekoč brezplačno. Seveda, če se je hotel sistem vsaj za silo obdržati, si nimogel privoščiti velikih socialnih nezadovoljtev. In takosmo imeli zastonj zdravstvo, ker ljudje itak nismo imeli denarja. Tako je na kubi še danes! In povejat mi potem zakaj Kubanci tako množično bežijo v ZDA, kjub možnosti, da jih domači ustrelijo če jih ujamejo. Kot je bilo pri nas. Kot je bilo v NDR!!
  Če se že pogovarjamo o Avstriji. Tam se vse plača. Toda ljudje imajo denar in solidna zdravstvena zavarovanja. Tako je njihova zdravstvena oskrba bistveno boljša, kot je bila in je naša ali Kubanska!

 145. StaneP said

  To, da ima nekdo več, pomeni, da jih ima toliko in toliko manj.

  A to res verjameš?
  Stane ima dost in zdaj gre pa res na cigaret. Danes ne napišem čisto nič resnega več. Vidva se hecata, jaz sem čist not padu s tem. Se bom rajši z nunami ukvarjal še jaz.

 146. webmaher said

  Stane ti nas primerjaš z NDR in Kubo…jej hudo no… niti dopinga ni blo pa havank tut ne :mrgreen:
  in če bi bral in poslušal kaj vse smo mi zamudili…škoda zdej sploh razmišljati…že ta denar ki ga sedaj ustavrimo bi se lahko mal drugače porazdelu…ampak neću više o tome pošto nije vrijeme pravo…kolega mi je zdaj na Skypu napisal da so oni imali celo točo danes…

 147. zogca said

  Molimo, da se bo to zgodilo. ❗

  To je v najslabšem možnem primeru, ker si pa pridna boš nune zapustila že mnogo prej

 148. webmaher said

  Žogca evo tvoj je Partizan juće pobjedio Banat, a u srijedu ako se varam ne biće vjećiti derbi-boš gledala kaj 😆

 149. zogca said

  Verjamem, da je naš sistem bolan.

  A to res verjameš?

 150. zogca said

  Ker je bilo izvedeno v obliki kraje.

  Lastninjenje je nedvomno naredilo ogromno škodo.

 151. webmaher said

  išče se zdravilec za naš sistem…delovno mesto odprto non stop, plača v oblakih, izhod še ni viden na obzorju…samo resne ponudbe oddane priporočeno na vašo pošto in ustrezno žigosane bomo odprli in preučili takoj :mrgreen:

 152. zogca said

  Od ljudi, ki zaslužijo 400 ali 500 evrov pač ne moreš pričakovati, da si lahko plačajo najosnovnejše. Ker si ne morejo. Ker s tem denarjem ne moreš nič privarčevati, nič.

  Če se že pogovarjamo o Avstriji. Tam se vse plača. Toda ljudje imajo denar in solidna zdravstvena zavarovanja.

 153. zogca said

  Vsak dan prečekiram spletno stran Partizana. 😉 Če bodo derbi prenašali na teveju, ga bom seveda gledala.

  Žogca evo tvoj je Partizan juće pobjedio Banat, a u srijedu ako se varam ne biće vjećiti derbi-boš gledala kaj

 154. webmaher said

  Samo za Žogco na vašem omiljenem RTS Sat programu u srijedu, tačno u 17:20 Fudbal:Jelen super liga: Parizan-Crvena zvezda, prenos 😆

 155. zogca said

  Hvaležna za informacijo. Vendar moram napisati, da to še ni neko jamstvo. Se je že zgodilo, da je tekma bila na programu, potem pa je ni bilo.

 156. StaneP said

  Draga moja Žoca in Web. Ko sem kadil na balkonu sem pogledal na uro in povrhu ugotovil še, da sem zaspan. Uživajta še naprej. Lahko noč.

 157. webmaher said

  Evo maš mojo garancijo, da če tekme slučajno ne bi bilo na RTS Sat kar pa jaz zelo dvomim, potem bom naredu en filmček z goli in ga dal na yutub 😆

 158. zogca said

  Saj midva bova tudi počasi zaključila, a ne, Web?

  Lahko noč, Stane.

  Draga moja Žoca in Web. Ko sem kadil na balkonu sem pogledal na uro in povrhu ugotovil še, da sem zaspan. Uživajta še naprej. Lahko noč.

 159. zogca said

  Ni se ti treba mučiti, ker goli se vedno kje pojavijo in Žogca jih vedno najde. 😉

  Evo maš mojo garancijo, da če tekme slučajno ne bi bilo na RTS Sat kar pa jaz zelo dvomim, potem bom naredu en filmček z goli in ga dal na yutub

 160. webmaher said

  Stane lahko noč, Žogca tebi pa tudi in fuzbal v sredo seveda bo 😉

 161. zogca said

  Potem bom pa uživala. Sem bila kar na nekaj derbijih – na stadionu. 🙂

 162. webmaher said

  Vau vsaka čast, maš kak posnetek 😆

 163. zogca said

  Imam nekaj fotografij v foto albumu, posnetkov pa ne. Takrat sem imela še fotoaparat na filme. Ne, lažem, na zadnjem derbiju sem imela že digitalca. Počakaj, ti prilepim kakšno fotko. Na zadnjem derbiju sem bila na Marakani.

 164. webmaher said

  vau noro na Marakani si bla…men je žal ko nisem bil ko je Maradona gostoval tam…igralci Zvezde so ga menda na treningu gledali z izbuljenimi očmi… 😆

 165. zogca said

  Tri fotke sem naredila pred tekmo. In še neke navijače sem fotografirala. Potem pa med tekmo očitno nič.

  Na Marakani pa sem sicer bila večkrat. Dvakrat na derbiju in dvakrat ali trikrat na tekmi reprezentance.

 166. webmaher said

  super škoda ko nimaš še kaj stekme 😆

 167. zogca said

  Tako je bil pa videti jug – prazen. Tisto leto so Grobari imeli bojkot. Nobeden naj se ne bi pojavil na nobeni tekmi. Sicer so nekateri tudi prišli, ampak so ga namlatili, če so vedeli, kdo je.

 168. zogca said

  Žal. To je bil en digitalec, ki ga je moj predbivši kupil starega od nekoga in imel je dve kartici, vse skupaj je šlo na obe gor 50 fotografij, nič več. Jaz pa sem bila v Srbiji dva tedna. Če bi bilo to zdaj, ko mi gre na kartico 1.000 fotografij, bi jih gotovo spucala na tekmo 100. Imam pa kar nekaj fotografij v albumih, ampak na film, nič digitalno.

  super škoda ko nimaš še kaj stekme

 169. webmaher said

  a tako, zanimivo, saj bi te še kaj vprašal ampak zdej pa res lahko noč 😉

 170. zogca said

  Bova jutri nadaljevala, ker bova sicer padla skupaj.

  Lahko noč.

 171. samo jaz said

  Uf, ste se razpisali… mi sploh ni uspelo vsega prebrati. Očitno vedno pridem z zamudo. 😦
  Sicer se mi mudi ven na sonce, ampak par besed glede števcev pa moram napisati… ker tudi mene jezijo.

  Mi smo jih v našem bloku montirali pred dvema sezonama – torej smo jih imeli letošnjo zimo že drugič možnost “preizkusiti”.
  Jaz z njimi nisem zadovoljna. Znesek računa za ogrevanje je namreč višji (ja, vem, da so se cene vsem energentom dvignile), temperatura v stanovanju pa… vsaj 3-4 stopinje manj.
  Zdaj vsi v bloku varčujejo in zapirajo radiatorje, jaz pa imam (tudi zato) v stanovanju mrzlo.

  Razmišljam podobno kot ti, Žogca: raje varčujem pri vseh drugih stvareh, ampak da me pa v lastnem stanovanju zebe… ne, to pa ne! Da o tem, da zaradi tega ne plačujem nič manj ogrevanja sploh ne govorim.

  Jaz žal NE MOREM normalno funkiconirati pri 20-21 °C. Sem pač blokovsko dete, ki je vse zime v stanovanju preživelo pri 24°C + …

  Če bi mi kdo želel očitati mojo “ekološko neosveščenost” zaradi pretiranega ogrevanja – v večini primerov grem v službo s kolesom (OK, ko je sneg/dež grem peš ali z avtobusom), recikliram odpadke, uporabljam “eko” detergente (biorazgradljive, brez fosfatov in kar je še podobnega), ne pretiravam z “umetnimi” čistili (bili bi presenečeni, kaj vse se da očistiti z alkoholnim kisom), pridno ugašam luči in vse el. aparate, imam varčne svetilke… – nočem pa, da me zebe!
  Sem pač zmrzljive sorte in si pri tem žal ne morem pomagati.

 172. zogca said

  To je to, česar se jaz bojim!!! Plačevala bom manj, imela pa bom veliko bolj hladno. Ker to, kar si napisala ti, 3-4 stopinje manj, je zame že veliko bolj hladno. In prav o tem sem pisala. Vsa čast ti, da si se javila s to izkušnjo. Vsi v bloku varčujejo in zapirajo radiatorje, posledično pa s tem hladijo tvoje stanovanje in seveda, grejejo se s tvojo toplo, s toploto, ki jo ti plačujem. Zato sem se jaz tudi tako razburila.

  Jaz z njimi nisem zadovoljna. Znesek računa za ogrevanje je namreč višji (ja, vem, da so se cene vsem energentom dvignile), temperatura v stanovanju pa… vsaj 3-4 stopinje manj.
  Zdaj vsi v bloku varčujejo in zapirajo radiatorje, jaz pa imam (tudi zato) v stanovanju mrzlo.

 173. Nevenka said

  No, hvala bogu, še nekdo, ki rabi za normalno delovanje 24 stopinj Celzija.
  Pri manj sem čisto otopela in lahko gledam samo TV res dvakrat zavita v dekco.

 174. zogca said

  Povsem enako. Bom varčevala pri maričem, če bo treba, ampak ogrevanje bo zadnje, kjer bom varčevala. Tudi sama sem blokovsko dete, zrastla sem na 24 plus, verjetno tam pri 25 ali 26 stopinjah. V mrazu ne morem živeti, ne morem. Vem, da se nekateri nad tem zgražajo. Vem, da veliko ljudi, ki so v hišah, živi v mrazu. Vem, ker hodim na obiske. Vem, da se nekje niti na straniščno školjko ne moreš usesti, ker je ledena. To ni zame. Imam raje eno sobo, samo garsonjero, ampak na pravi temperaturi. Kot pa ogromno hišo na med 15 in 20 stopinj.

  Razmišljam podobno kot ti, Žogca: raje varčujem pri vseh drugih stvareh, ampak da me pa v lastnem stanovanju zebe… ne, to pa ne! Da o tem, da zaradi tega ne plačujem nič manj ogrevanja sploh ne govorim.

  Jaz žal NE MOREM normalno funkiconirati pri 20-21 °C. Sem pač blokovsko dete, ki je vse zime v stanovanju preživelo pri 24°C + …

 175. zogca said

  Mene tako jezijo eko fanatiki, da postajam že skoraj ponosna na svojo neosveščenost.

  Če bi mi kdo želel očitati mojo “ekološko neosveščenost” …

 176. zogca said

  Nevenka, seveda. Pri nas več ne grejejo, očitno sem jim zdi pretoplo. Ampak ponoči pa vseeno ni toplo. Jaz sem nocoj spala v termo puloverjo. Mi je zelo žal, vem, da se ne bere erotično, ampak zeblo me je.

  No, hvala bogu, še nekdo, ki rabi za normalno delovanje 24 stopinj Celzija.
  Pri manj sem čisto otopela in lahko gledam samo TV res dvakrat zavita v dekco.

 177. StaneP said

  Pri nas več ne grejejo, očitno sem jim zdi pretoplo. Ampak ponoči pa vseeno ni toplo. Jaz sem nocoj spala v termo puloverjo.

  Žogca vse to se da elegantno rešiti.
  V stanovanje namestiš dobro klimo (2-3k€) in lahko v prehodnih obdobjih ali pozimi dogrevaš, poleti si pa na hladnem.
  Druga možnost je zamenjava radijatorjev za zmoglivejše ali kombinirane ( topla voda in/ali elektrika ).
  Tretja možnost je električni kamin ali kamin na etanol. Dekorativni in toplotni efekt je zagotovljen.
  Četrta možnost so dodatni električni radijatorji z lastnim termostatom in stikalno uro. Dogrevali bodo samo takrat, ko boš želela in so blazno učinkoviti, torej varčni.
  Peta najboljša možnost je princ, ki ti bo slekel termo pulover in ti drugače podkuril. Če bo pravi, boš toploto lahko še izvažala, he, he…

  In nenazadnje, pri dogovoru v vaši hiši moraš zahtevati, da se upošteva toplotna specifika stanovanj in temu primerni faktorji v nastavitvah merilcev toplote.

  Tudi sam ne maram mraza, vendar se da vse rešiti tako, da je ogrevanje na koncu gospodarno, da smo na toplem ter zadovoljni. Včasih je koristno, če je dec malo tehnični tip, čeprav praviš, da znaš žarnice sama menjati.

 178. StaneP said

  Žogca, v sredo je na SLO1 film o Angeli Vode. Pretresljiva usoda intelektualke ki je mislila s svojo glavo v času dogajanja naroda.

 179. samo jaz said

  Evo mene nazaj s potepanja. 🙂

  Pri nas zvečer tudi več ne ogrevajo, samo zjutraj so radiatorji še malo topli… kaj topli, komaj mlačni so.
  Jaz sem si nabavila eno tako infra (??) pečko, ki si jo zjutraj in zvečer dam v kopalnico, da ravno ne zmrznem, ko se tuširam.
  Ja, blokovsko dete, ki normalno funkcionira šele pri 24°C + … 😉

  Moja starša sta se preselila iz bloka v hišo – in ker je oče navajen na “konkretno” temperaturo v stanovanju (oba sva bolj zmrzljive sorte), imata v hiši vedno zelo toplo. In to je tudi edina hiša, ki jo jaz poznam, da v njej ne zmrzuješ.
  Tudi jaz sicer poznam same take, ki v hišah malo kurijo. Ja, saj vem, hiše so velike in posledično so računu za ogrevanje visoki, ampak…

 180. zogca said

  Moja dva sta tudi zdaj v hiši. In mamin pogoj je bil – samo, če bo toplo. In res imata toplo. Moja mama je sicer noro škrta, ampak pri ogrevanju pa ne dovoli varčevanja. Vidiš, jaz pa za moje starše pravim – edina hiša, kjer je toplo.

  Moja starša sta se preselila iz bloka v hišo – in ker je oče navajen na “konkretno” temperaturo v stanovanju (oba sva bolj zmrzljive sorte), imata v hiši vedno zelo toplo.

 181. zogca said

  Dan je bil čudovit, kajne?

  Evo mene nazaj s potepanja.

 182. zogca said

  Ker smo tukaj pisali tudi o njem …

  Bobinac zatrjuje, da je šlo za rop

  http://24ur.com/novice/slovenija/bobinac-zatrjuje-da-je-slo-za-rop.html

 183. webmaher said

  jaz pa pravim da ne, komu naj zdaj človek verjame :mrgreen:

 184. samo jaz said

  zogca said
  April 5, 2009 at 8:34 pm
  “Dan je bil čudovit, kajne?”

  Ja, dan je bil čudovit.
  In en tak se obeta tudi danes. 🙂

  Ampak žal ga ne bo mogoče tako izkoristiti kot včeraj, ker je treba v službo. No, sicer bi zdaj že morala biti v svoji pisarni, ampak še kar nekaj opletam doma in se ne spravim na kolo (še enkrat: ja, sem “eko osveščena”). 😉 Saj ponavadi grem z veseljem v službo, samo danes je tako krasno sonce zunaj, da bi najraje zavila kar v naravo, namesto v pisarno.
  Na srečo so v službi razumevajoči – dokler je delo narejeno, mi direktor ne teži. Jupi za tako službo (in seveda takega šefa)!!

 185. zogca said

  Jazby, ne vem, ali boš to prebral, ker je že dva dni, odkar si pustil ta komentar. Zagozdil se je v spamu in jaz ga nisem opazila. Če bi bil med komentarji novincev, ki čakajo na avtorizacijo, bi ga takoj, tako … Nikakor ne bi želela, da bi mislil, da nisem hotela spustiti skozi tvojega komentarja. Vsekakor bi tvoji naslednji komentarji morali iti avtomatično skozi. Upam, da boš videl to, kar sem napisala, da nisi pomislil, da sem tvoje sporočilo izbrisala in te ne bo več nazaj.

  Žogca, kot prvo si lahko vesela, da si priključena na toplarno. Če so tvoji podatki o izdatkih za ogrevanje točni, plačaš zanj manj kot sam za približno dvakrat manjšo kvadraturo. Imam pač smolo, da naše naselje ni priključeno na toplarno.

  Glede plačevanja odvoza smeti pa mi plačamo glede na število stanovalcev. Torej je stvar dogovora etažnih lastnikov, kako se bo kaj plačevalo. Mi, na primer, tako plačujemo tudi vodo. Zdaj bomo morali tako kot za radiatorje vgraditi tudi števce za vodo in to za vsako pipo posebej, kar se mi zdi še bolj blesavo kot merjenje toplote za vsak radiator. Žal so pri gradnji blokov včasih varčevali tako, da napeljave za vodo in ogrevanje niso naredili tako, da bi kot pri elektriki lahko vgradili le en števec na stanovanje.

  Vseeno pa se mi zdi to bolj pravično kot pa pavšalno plačevanje po kvadraturi. Po moje te je neupravičeno strah, da boš grela bolj varčne sosede. Toplotne izgube so odvisne od toplotne prevodnosti sten in temperaturne razlike. Kljub temu, da so notranje stene slabši toplotni izolatorji, pa so po moje zaradi majhne temperaturne razlike (recimo, da imaš ti 23, varčni sosed pa 18 stopinj) izgube zaradi manj ogrevanih sosednjih stanovanj zanemarljive v primerjavi z zunanjimi stenami in predvsem okni. V mojem stanovanju, na primer, sem pred zamenjavo oken imel ves čas vse radiatorje odprte na polno. Po zamenjavi, pa v kuhinji radiatorja sploh ne odpiram več, v dnevni sobi, ki sem jo razširil še na balkon, sem radiator zamenjal celo za manjšega, kot sem ga imel prej, pa še tega imam odprtega le na 4/6 (termostatski ventil). Temperaturo v stanovanju imam 22-25 stopinj.

  Seveda si lahko, če se bojiš da boš grela sosede, vgradiš dodatno toplotno izolacijo na notranjih mejnih stenah, vendar dvomim, da bi se ti ta investicija povrnila še v tvojem življenju. Sicer pa, če lahko zdaj sama vzdržuješ 80 kvadratov, jih boš verjetno lahko še v bodoče. Ali pa si umisliš kakega podnajemnika/co ali zamenjaš stanovanje za manjše.

  Aja, še to. Pri nas bodo po vgraditvi toplotnih števcev, stanovanja še “toplotno” ocenjena glede na lego, delež zunanjih sten, ipd. Cena enote porabljene toplote bo odvisna od te “toplotne” ocene, kar bo naredilo plačevanje ogrevanja še bolj pravično.

 186. zogca said

  Res je. Tega si sploh ne predstavljam. In mi ni logično, zakaj ne namestijo enega števca tja, kjer je glavna cev, vhodna v stanovanje. Pri nas imamo tako. Ampak že od nekdaj, nismo tega nakdadno vgrajevali.

  Zdaj bomo morali tako kot za radiatorje vgraditi tudi števce za vodo in to za vsako pipo posebej, kar se mi zdi še bolj blesavo kot merjenje toplote za vsak radiator.

 187. zogca said

  Seveda bom. Dokler bom imela službo, bom lahko in upam, da jo bom vedno imela. Je pa tako, nekaj ti vzamejo tu, nekaj tam, nekaj … In se nabere. Po vsaki takšnih zadevščini si s svojim dohodkom lahko privoščiš manj razkošja.

  Sicer pa, če lahko zdaj sama vzdržuješ 80 kvadratov, jih boš verjetno lahko še v bodoče.

 188. jazby said

  Žogca, ni problema. Za bloge uporabljam svoj “turistični” email (sicer tudi bloge obiskujem bolj turistično), ki je bil najbrž sumljiv za tvoj spam filter.

  Pri naši vodni (in tudi toplotni) napeljavi je tako, da nimamo ene glavne cevi na stanovanje, ampak gre vsa napeljava po vertikalah. Cev za vodo v kuhinji tako ni povezana s cevjo v moji kopalnici, ampak s kuhinjami sosedov pod in nad mano.

 189. zogca said

  To je pa res nenavadno. 😉

  Cev za vodo v kuhinji tako ni povezana s cevjo v moji kopalnici, ampak s kuhinjami sosedov pod in nad mano.

 190. zogca said

  Vesela sem, da si videl moje opravičilo. Bilo mi je namreč zelo neprijetno, ker nisem hotela, da bi mislil, da sem tvoj komentar izbrisala ali kaj podobnega. Vsi prijazni ljudje so namreč pri meni vedno dobrodošli. 😉

  Žogca, ni problema. Za bloge uporabljam svoj “turistični” email (sicer tudi bloge obiskujem bolj turistično), ki je bil najbrž sumljiv za tvoj spam filter.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: