Žogca v ofsajdu

In nič več v pričakovanju sodniške piščalke

S tujim kurcem je lahko opletati po koprivah!

Posted by zogca na april 3, 2009

Spoznala sta se v srednji šoli, postala par, skupaj študirala ali pa se takoj zaposlila, si ustvarila družino, otroci so zrastli, zdaj pomagata varovati vnuke in bosta skupaj ostala do konca svojih dni. V generaciji naših staršev takšni niso bili nobena redkost, v naši so. Ena, dve, včasih tudi tri resne zveze, preden spoznamo tistega pravega oziroma tisto pravo. Kar seveda ni prav nič slabega in je bolje kot obtičati z nepravim oziroma nepravo. Zakaj potem tako jezen naslov? Malodane s svetniškim sijem na glavi je nekdo na forumu zapisal naslednje: “Že večkrat sem imel to “čast”, da sem končal daljšo (in, predvidevam, s strani partnerice razumljeno kot resno) zvezo. Bile so solze, ampak veš, da to moraš narediti in da se bo čez nekaj časa prah polegel.” Gospod s foruma je zraven še razložil, da žrtvovanje za drugega v življenju ni prava pot in da vsi niso za skupaj. Načelno se z njegovim razmišljanjem celo strinjam in bi mu pritrdila, če me ne bi tako bodla v oči beseda večkrat. Zato sem si dala duška, naprej na forumu, zdaj si ga bom pa še na blogu.

Oja, je plemenito, če zapustiš nekoga, ki ga več ne ljubiš. Ko to narediš prvič. In drugič. Mogoče celo tretjič. Dejansko je neplemenito vztrajati z nekom, do katerega ne čutiš tistega, kar bi moral. Ko pa se lahko “pohvališ” s tem, da si to naredil večkrat, bi si moral, vsaj po mojem mnenju, hitro zbiti z glave tisti svetniški sij in se lotiti naslednjega projekta. Zdaj bom citirala svojo najboljšo prijateljico, ki je ena najmodrejših žensk, ki mi jih je bilo dano spoznati. “Tvoja naloga je, da se zamisliš nad svojimi zmožnostmi in se vprašaš – kaj zares sem, kaj zares imam, kaj zares čutim, kako daleč lahko s tem materialom pridem in koliko laganja sebi in drugim si lahko privoščim.” Zakaj moja najboljša prijateljica uporablja tako močno besedo, namreč laganje? Ker to dejansko je laganje. Velikokrat rečemo, da se mladi ljudje še iščejo. Ko imaš enkrat več kot 30 let, nisi več mlad, pa tudi našel bi se že lahko. Našel v smislu, da bi lahko vedel, kdo si in kaj nasprotnemu spolu lahko daš. In če veš, da je največ, kar lahko daš, to, da na vsakih nekaj let nekoga spraviš v solze, ker zvezo, ko enkrat postane resna, vidiš samo še kot žrtvovanje za srečo drugega, kar pa seveda ni prava pot, potem bi moral, če res hočeš na glavi imeti svetniški sij, to povedati na samem začetku. Reči: “To sem jaz. Večkrat sem imel “čast” končati resno zvezo. Bile so solze, ampak vedel sem, da to moram narediti in sem naredil, potem pa sem počakal, da se je prah polegel. Ker sem to naredil že večkrat, obstaja velika verjetnost, da bom tebi tudi in zato od mene ne pričakuj preveč. To sem pač jaz. Vzemi ali pusti.” Ne, tega ženske od moških, ki se imajo za velike poštenjake, ko zapuščajo, na samem začetku ne slišijo. S takšnim priznanjem bi namreč tvegali, da ženska odide, česar pa si v trenutku, ko hočejo biti z njo, ne želijo. Veliko raje tvegajo, da jo bodo, ko bodo polizali med in popili mleko, prizadeli. Kar pa menda, če sodim po pisanju tega gospoda, sploh ni nič tako strašnega, ker bo ženska že prebolela in se sčasoma zaljubila v drugega.

Pravijo, da je s tujim kurcem lahko opletati po koprivah. Enako tako je očitno lahko po koprivah opletati s tujim srcem, zato me sploh ne bi smelo čutiti podcenjevanje bolečine strtega srca tistega drugega. Pomembno je, da je človek na pravi poti, pa četudi ne ve, kaj zares je, kaj zares ima, kaj zares čuti, kako daleč lahko s tem materialom pride in koliko laganja sebi in drugim si lahko privošči. Dokler ima na zalogi dovolj opravičil, ki dišijo po plemenitosti, ne bi smelo biti nobenih težav.

Advertisements

114 komentarjev to “S tujim kurcem je lahko opletati po koprivah!”

 1. Lynx said

  Žogca je za moment pomislila, da se pogovarja s svojim princem. 🙂
  Saj se mogoče tudi je. 😉

 2. zogca said

  Ne, nisem pomislila, da se. In srčno upam, da se nisem, ker si nikakor ne bi želela, da bi po vsem tem, kar se je zgodilo, da te stvari gledal tako zlahka. Že res, da je princ pred kratkim z menoj čvekal na MON-u, česar sem bila seveda zelo vesela, ampak je bila tema politika, ne ljubezenske zdrahe. 😉 Ne boš verjel, ampak ni vse povezano s princem.

 3. StaneP said

  In smo zopet pri krasnih človeških lastnostih: egoizmu, samovšečnosti, razvajenosti, sprenevedanju in laganju.
  Za moje dobro imam pravico srati po drugih… Japajade.

 4. zogca said

  Če bi ljudje bili iskreni, najprej do sebe, potem pa tudi do tistega drugega, na samem začetku, bi bilo bolečine in strtih src veliko manj. Moških, ki bi iskreno povedali, da ne bodo dali nič več od svojega tiča (in še tega na določen čas), je zelo malo. Kot je malo žensk, ki bi iskreno povedale, da moškega vidijo bolj kot nekoga, ki bo odigral vlogo osemnjevalca in očeta.

 5. StaneP said

  ¡ǝloʇ lɐɹıpnʇšod zɐɾ ıpnʇ ɯǝs ‘qǝʍ ‘ɐɥ ¡čǝʞ ǝɾ ɥɐʇoupǝɹʌ ʌ ‘ɐɾ

 6. StaneP said

  Da ne bo samo Web važen, da zna zrcaliti besedilo, he, he…

 7. zogca said

  Ne zdaj še ti, Stane, pliz! Prevedi.

 8. StaneP said

  http://www.revfad.com/flip.html

 9. zogca said

  Aha, si me prehitel. Oziroma sem jaz tebe. 😉 Še vedno pa ni prevoda.

 10. StaneP said

  Če bi ljudje bili iskreni, najprej do sebe, potem pa tudi do tistega drugega, na samem začetku, bi bilo bolečine in strtih src veliko manj.

  Na splošno so vrednote v kurcu. Ne samo pri ljubezenskih zadevah, temveč še bistveno širše. To izjavo sem jaz že velikokrat uporabil v kakšnih situacijah, saj je tako zelo slikovito resnična! Žal…

 11. StaneP said

  Aha, si me prehitel. Oziroma sem jaz tebe. 😉 Še vedno pa ni prevoda.

  Saj deluje obojestransko? Copy/Paste Žogca!

 12. zogca said

  Vrednote v kurcu. Opletanje s tujim kurcem po koprivah. Kurci, kurci, kurci – so center sveta. 😆

  Na splošno so vrednote v kurcu.

 13. Nevenka said

  Menda imata med in mleko v očeh moškega rok trajanja približno tri leta.
  Toliko časa naj bi delovala povprečna kemija zaljubljenosti. Kaj si je dotični predstavljal po daljše razmerje je torej vprašanje.
  Vendar zadnje čase ugotavljam, da se tudi moških prime “ugled” in ženske rečejo za koga: ta preprosto ni dovolj zrel in ni sposoben kvalitetnega razmerja. To pomeni, da tip razmerja ni sposoben kvalitetno nadgrajevati na daljši rok.
  Zakaj je to tako, je drugo vprašanje.
  Težko bi bilo, da bi partnerica morala biti psihoterapevtka ob takem človeku, namesto partnerica. A je pogosto. To vključuje sprejemanje neverjetne količine njegovih značajskih posebnosti, ki so težke kot svinec, zato, da bo ona zrelo in odgovorno odigrala vsaj svojo vlogo. Potem pa še misli, saj boljših od njega itak ni…
  Žrtev je pečena.
  Če tak sam spoka. Še dobro.
  Samo ženskam naj da mir, če ni sposoben ljubezni ali pa si naj tako najde, ki ga bo prej sita kot on nje…..O, to pa že ne!!!

 14. StaneP said

  Kurci, kurci, kurci – so center sveta. 😆

  Jap!:lol

 15. StaneP said

  Žrtev je pečena.

  Niste samo ženske žrtve. Ljudje smo žrtve.

 16. zogca said

  Tega nisem vedela, za ta tri leta. Kar pa se njegovih predstav tiče – ni se mi bral tako star, da bi lahko za seboj imel več razmerij, ki bi trajala po deset let.

  Menda imata med in mleko v očeh moškega rok trajanja približno tri leta.
  Toliko časa naj bi delovala povprečna kemija zaljubljenosti. Kaj si je dotični predstavljal po daljše razmerje je torej vprašanje.

 17. zogca said

  Poglej, jaz to vem za sinova dveh naših družinskih prijateljev. Nesposobna. Za tri otroke, ki jih ima z dvema ženskama, ne skrbi, ampak hej, zdaj mu bo tretja ženska rodila četrtega. Da o onem drugem sploh ne govorim. Ampak hej, to vem jaz, ker pač spremljam njuni zgodbi. Ženske, ki ju spoznajo v službi, kjer sta šele dve leti, v lokalu, na tenisu, tega ne vedo. Velikokrat je tako, da je moški iz nekega drugega okolja in ti pojma nimaš, kaj o njem tam govorijo skoraj vsi.

  Vendar zadnje čase ugotavljam, da se tudi moških prime “ugled” in ženske rečejo za koga: ta preprosto ni dovolj zrel in ni sposoben kvalitetnega razmerja.

 18. zogca said

  Vidiš, to pa je tisto o čemer jaz pišem in o čemer je govorila moja najboljša prijateljica. “In koliko laganja sebi in drugim si lahko privoščim.” Biti iskren, povedati, kaj lahko daš. Najprej to seveda priznati sebi, potem pa ženskam, ki jim na novo pristopaš. Ampak s tem tvegaš zavrnitev. Zato se odloči prenesti tveganje na drugo stran in po koprivah opletati s tujim srcem.

  Samo ženskam naj da mir, če ni sposoben ljubezni.

 19. StaneP said

  Ženske, ki ju spoznajo v službi, kjer sta šele dve leti, v lokalu, na tenisu,…

  Jaz se že par dni trudim povedati, da največkrat ženske “padate” na celofan. Vsebina vas ne zanima dokler ni prepozno. Saj dedci smo isti. Potopimo se v očke ali med joške in adijo pamet…

 20. zogca said

  Ne gre za celofan. Gre za blef. Ženska pa ne ve, da je to blef. V končni fazi, kam pa prideš, če si sumničava do vsega, kar moški reče? Hočeš zaupati. Meni je to logično.

  Jaz se že par dni trudim povedati, da največkrat ženske “padate” na celofan.

 21. StaneP said

  Ne gre za celofan. Gre za blef.

  Isto sranje, samo drugo pakovanje.

 22. zogca said

  Še nekaj me je zelo zmotilo pri pisanju tega gospoda. To žrtvovanje, ki ga je večkrat omenil. On je očitno v vsaki zvezi naenkrat začel čutiti, da se žrtvuje za srečo drugega in da to seveda ni prava pot. Meni to projeciranje sploh ni jasno. Saj je vendar v zvezo šel prostovoljno, nihče ga ni silil. Potem pa …

 23. zogca said

  Eh, ni res. Ena kolegica je naletela na enega, ki ga je bivša punca hudo prizadela. Pa je prodajal svojo ranjeno dušo, trpeče srce, kako je on globok in pošten blablabla. Je lahko upravičena verjela, da je naletela na pravi dragulj. Japajade. Ko se je postavil na noge, jo je po pol leta zavrgel kot skret papirja. In še danes ga mora vsak dan gledati v službi.

  Isto sranje, samo drugo pakovanje.

 24. StaneP said

  Eh, ni res. Ena kolegica je naletela na enega, ki ga je bivša punca hudo prizadela. Pa je prodajal svojo ranjeno dušo, trpeče srce, kako je on globok in pošten blablabla. Je lahko upravičena verjela, da je naletela na pravi dragulj. Japajade. Ko se je postavil na noge, jo je po pol leta zavrgel kot skret papirja. In še danes ga mora vsak dan gledati v službi.

  Izjema potrjuje pravilo. Če ima človek dobro srce ga ohrani kljub prizadetosti. Če ga nima ga pač nima.

 25. zogca said

  Prizadetost ni razlog, še manj opravičilo, da prizadeneš drugega. Še več, kdor je kdaj v življenju resnično trpel, ne bo s tujim srcem opletal po koprivah.

 26. StaneP said

  Pa je prodajal svojo ranjeno dušo, trpeče srce, kako je on globok in pošten blablabla.

  Ljudi ne smemo soditi po njihovih besedah, temveč po njih dejanjih.

 27. StaneP said

  Še več, kdor je kdaj v življenju resnično trpel, ne bo s tujim srcem opletal po koprivah.

  Točno!

 28. zogca said

  V primerih sinov naših družinskih prijateljev ti sodbe po dejanjih ne pomagajo nič. Ta dva bosta za žensko naredila vse. Ni je stvari, ki je ne bosta naredila. Nič jima ne bo težko. Vse. Ampak dodajam DOKLER. Dokler se ne bosta odločila, da ne bosta naredila nič več. Potem bosta vse naredila za neko drugo. Če tega ne veš, nasedeš.

  Na primer, če bi moški ob petih zjutraj vstal zato, da bi šel pome v Kranj in me pripeljal v Ljubljano v službo. Potem pa me po službi peljal domov v Kranj in se spet vrnil nazaj v Ljubljano. In to vsak dan. Kar je počel eden izmed teh dveh. Vsak vikend je hodil pomagat njenim staršem na kmetijo. Ves čas govoril o skupnem življenju in otrocih. A od takšnega pričakuješ, da ti bo nekega dne povedal, da ima že tri mesece drugo in se ti nikoli več ne bo oglasil na telefon, ker ko te jebe???

  Ljudi ne smemo soditi po njihovih besedah, temveč po njih dejanjih.

 29. StaneP said

  Nikoli se ne moremo 100% zavarovati. Če si sam še tako odličen, srčen in previden hkrati, lahko vseeno naletiš na mino. Konec koncev tudi sami zase ne moremo dati 100% roke v ogenj. Življenje je nepredvidljivo in čeprav počnemo vse stvari pravilno, je na koncu lahko rezultat vseeno porazen. To je potrebno vzeti v zakup.
  Lahko se pa vedno vprašamo v vsaki situaciji in pri vseh pomembnih odličitvah, če smo storili dovolj, če smo pomislili na vse “bolezenske” znake. In če to naredimo, je lahko naša vest čista in mirna. Nategnjen biti ni sramota. Sramota je nategniti sam sebe.

 30. zogca said

  Seveda je življenje nepredvidljivo, ampak pri zgornjem primeru, o katerem sem pisala v objavi, pa v primeru sinov naših družinskih prijateljev pa ne gre za nepredvidljivost, ampak za vzorčno vedenje. Ti moški vedno naredijo isto.

 31. trnovčanka said

  Nevenka a si slučajno brala “Ljubezen traja tri leta” od Beigbeder-ja?

  http://www.rtvslo.si/kultura/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=24&c_id=31956

 32. Artemis said

  Knjige sicer nisem brala, da se zveze končujejo po treh letih, pa pri znancih opazujem že več kot desetletje. Običajno je prvo leto huda zaljubljenost, drugo leto je prijetno in fajn, tretje leto pa se začne razmišljanje – je to res človek, s katerim se vidim v starosti? Predvsem moški začnejo šele tretje leto razmišljati o prihodnosti in kako bodo s to žensko dejansko živeli. Takrat zvezo običajno prekinejo, ker se izkaže, da s to žensko nista tudi partnerja in prijatelja, ampak samo ljubimca, zaljubljenost pa je že zdavnaj minila.
  Se pa zna doba s treh let razvleči tudi do pet, če ima moški aktivno življenje (veliko dela, šport, hobiji). Takrat običajno kar vztraja, dokler ga v odločitev ne prisili njeno prigovarjanje k družini, druga ženska ali pa že res očitna osebna stagnacija.

 33. cija said

  Ne gre za celofan. Gre za blef.

  Isto sranje, samo drugo pakovanje.

  Ni res. Bistvo celofana je v tem, da je prozoren in ga lahko spregledaš, če hočeš.
  Blef pa ni nujno prozoren.

 34. zogca said

  To je to!!! Jaz nisem znala opisati razlike, ampak ti si jo pa zadela v nulo.

  In potem je še dodatna razlika med bleferjem in bleferjem. Bleferja, ki laže samo tebi, mogoče še razkrinkaš. Takšnega, ki laže sebi in posledično tudi tebi – misija nemogoče. To pa so bleferji, kakršne sem opisovala v objavi. Zato pa moja prijateljica pravi – koliko laganja sebi in drugim si lahko privoščim. Spoznati sebe. In potem magari reči – nisem za resno zvezo, ne zmorem, čustveno in drugače temu nisem kos in bom nehal mučiti nič hudega sluteče ženske. Ter si poiskal ustrezno razmerje, v katerem ne bo nihče trpel. V končni fazi, velikokrat preberem ločene mamice, ki pišejo, da se nimajo več namena poročiti ali s kom živeti, si pa želijo družbo. Ne navadnega fukfehterja, ampak prijatelja, ki pa je zraven tudi intimen prijatelj. Ampak za kaj takšnega je treba najprej sebi priznati, da si nesposoben furati kaj več.

  Ni res. Bistvo celofana je v tem, da je prozoren in ga lahko spregledaš, če hočeš. Blef pa ni nujno prozoren.

 35. zogca said

  To knjigo bom pa jaz poiskala v knjižnici. 😉

  Nevenka a si slučajno brala “Ljubezen traja tri leta” od Beigbeder-ja?

 36. dolgcajt said

  Žogca, ti je mogoče kdaj prišlo na misel, da si ženske, ki se zaljubijo v prasce, prasce tudi zaslužijo? Pa saj ga je menda že prej kaj vprašala o njem ali kaj? Ji ni bilo sumljivo, da ne naredi nič za širšo skupnost, ne le za tiste, s katerimi misli spati?

  Na primer, če bi moški ob petih zjutraj vstal zato, da bi šel pome v Kranj in me pripeljal v Ljubljano v službo. Potem pa me po službi peljal domov v Kranj in se spet vrnil nazaj v Ljubljano. In to vsak dan. Kar je počel eden izmed teh dveh.

  Če bi bil jaz ženska, bi se mi zdelo, da me želi imeti pod kontrolo. Ampak nekaterim takšne stvari pašejo in jim dajo prednost pred drugimi.

 37. StaneP said

  Ni res. Bistvo celofana je v tem, da je prozoren in ga lahko spregledaš, če hočeš.
  Blef pa ni nujno prozoren.

  Mah dobro no! Se popravljam! Namesto besede celofan bom uporabil besedo ovoj, ovitek, embalaža, zunanjost… Ženske ste resnično mojstrice v dlakocepljenju, medtem ko bistvo polzi mimo vas.

  Sicer pa ne moremo od nikogar pričakovati/zahtevati ljubezni. To je za moje pojme celo neumno ne samo nesprejemljivo. Če nas nima rad nas pač nima. Konec drekanja. Tako je! Prav, ne prav. Pošteno, nepošteno! Krivično ali pravično. Ali bi ve bile z nekom, za katerega veste da vas ne ljubi in da je z vami samo zaradi odgovornosti, poštenja, nejajc oditi…?

  1000x rajši imam žensko, ki mi pove v obraz, da je pač najina zgodba mimo, da se je juha ohladila itd, kot pa neko sprenevedavo hinavko, revo brez obraza ali najhuje; preračunljivko.
  Če so posredi otroci je zgodba bistveno drugačna. Sicer ne diametralno vendar so kriteriji za ločitev v tem primeru bistveno strožji.

  Osebno se mi gabi opletanje s tujim srcem (kurcem) po koprivah v kakršnikoli obliki ali nijansi in teh je zelo veliko.

 38. zogca said

  Pa res misliš, da je krivo to, da nista prijatelja in partnerja? Ali pa preprosto to, da zbežijo od odgovornosti, ki se povsem očitno pripravlja, še posebej, če ženska začne težiti, da hoče otroke? Ker hej, če jo zapustiš, si s tem spet kupil nekaj časa. Naslednja na začetku ne bo hotela družine, se pravi lahko spet dve leti seksaš pred grožnjo – otroki. Potem pa zapustiš še to. In vedno bližje si uresničitvi svojega načrta – otroke in ženo bom imel, ko se bom naživel, tam pri 40-ih, 45-ih. Prej je namreč občutno prezgodaj. 🙄

  Imam par kolegov, ki jim niti na kraj pameti ne pade, da bi se poročili in imeli otroke. To je staro med 34 in 38 let. Ampak vsi govorijo, da si želijo ženo in otroke, vsi, je pa zdaj zanje še občutno prezgodaj. 🙄

  Knjige sicer nisem brala, da se zveze končujejo po treh letih, pa pri znancih opazujem že več kot desetletje. Običajno je prvo leto huda zaljubljenost, drugo leto je prijetno in fajn, tretje leto pa se začne razmišljanje – je to res človek, s katerim se vidim v starosti? Predvsem moški začnejo šele tretje leto razmišljati o prihodnosti in kako bodo s to žensko dejansko živeli. Takrat zvezo običajno prekinejo, ker se izkaže, da s to žensko nista tudi partnerja in prijatelja, ampak samo ljubimca, zaljubljenost pa je že zdavnaj minila.
  Se pa zna doba s treh let razvleči tudi do pet, če ima moški aktivno življenje (veliko dela, šport, hobiji). Takrat običajno kar vztraja, dokler ga v odločitev ne prisili njeno prigovarjanje k družini, druga ženska ali pa že res očitna osebna stagnacija.

 39. zogca said

  Ne, mi ni. Ne pravim, da si kakšna prasca ne zasluži, ampak kakor jaz opazim, tisti, ki bi si jih zaslužile, jih ne dobijo. Za žensko, katero jaz smatram za daleč največjo prasico na tem področju – njej je precej luštno v tem življenju.

  Žogca, ti je mogoče kdaj prišlo na misel, da si ženske, ki se zaljubijo v prasce, prasce tudi zaslužijo?

 40. zogca said

  Ni šlo tukaj za to. Vsaj jaz mislim. Ona je imela avto, ni pa imela vozniškega izpita, ker se ga ni spravila delat. Da, tudi to obstaja, kupiš avto, da boš pozneje naredil izpit. In jo je on okoli prevažal z njenim avtom.

  Če bi bil jaz ženska, bi se mi zdelo, da me želi imeti pod kontrolo. Ampak nekaterim takšne stvari pašejo in jim dajo prednost pred drugimi.

 41. zogca said

  Ne, ni res. Bistvo je to, da ti bleferja ne moreš kar tako razkrinkati. Bi morala vohuniti, bi morala poizvedovati, bi morala … Pa se mi zdi to pod častjo, prav res.

  Ženske ste resnično mojstrice v dlakocepljenju, medtem ko bistvo polzi mimo vas.

 42. zogca said

  To sploh ni sporno. Sporno je to, da to narediš VEČKRAT oziroma se ta vzorec nenehno ponavlja. Ti pa se niti vprašaš ne, ali ni morebiti s teboj kaj narobe, ampak še naprej goniš po svoje na enak način.

  Če nas nima rad nas pač nima. Konec drekanja.

 43. Artemis said

  “Pa res misliš, da je krivo to, da nista prijatelja in partnerja? ”

  Tako pravijo oni in kolikor sem opazovala te zveze, bi se strinjala. Ker je v njih dejansko dominiral eden, drugi pa je bil podrejen, čeprav prikrito. Na začetku obema paše – moškemu, ker je mačo, in ženski, ker je princeska. Kolikor sem jih opazovala, nobena od njihovih žensk ni imela svoje predstave o tem, kakšen odnos si želi, kaj pričakuje od moškega in se je dejansko samo prepuščala njegovemu vodstvu.

  Jaz ne bi rekla, da so tukaj ženske povsem nedolžne. Če imaš idejo, kakšna naj bi bila zveza, začneš precej zgodaj svoje želje tudi izražati, spraševati, izražati svoje mnenje … Takrat pride do prvega konflikta, ker se soočita tvoja volja in njegova. In takrat se pokaže, ali njega dejansko zanima partnerska zveza ali pa bi bil samo mačo, ki se bo svoje princeske čez dve leti naveličal.

 44. StaneP said

  Bi morala vohuniti, bi morala poizvedovati, bi morala … Pa se mi zdi to pod častjo, prav res.

  To je itak daleč pod častjo. Tako veliko tako dobrih bleferjev pač ni, da bi zaradi tistih nekaj res dobrih morali biti plat zvona. Tistih se prime “ugled”. Vse ostale moške se pa že pogrunta če se hoče, kakšni smo v resnici. Važno je kaj in kam človek gleda in o tem govorim, da moramo v bistvu preveriti prvo pri sebi, če imamo sploh v redu kriterije, zahteve, želje… pri izbiranju partnerja. Če je bolj ali manj ljubezen na prvi pogled, smo pa itak pečeni in bo kar bo oz. je kar je.

 45. zogca said

  Stvar je takšna. Jaz mislim, da se precej zgodaj iskristalizira, kakšni so pogledi na svet. In ženska pove, da bi rada čez dve, tri leta imela družino. In on seveda, kot vsi tisti moji kolegi, bi jo tudi imel. Tukaj ni nobenega konflikta še. Konflikt nastane, ko ona reče – zdaj pa sta te dve, tri leta naokoli, ne bomo se več šli teorije, ampak prakso. Takrat je pa konflikt.

  Je pa tako. Mi ne pade na pamet, da bi moškemu po par mesecih začela težiti z otrokom, da ga preverim, ali je resen ali ne. Ker bi se tudi sama ustrašila, če bi meni tipson po parih mesecih začel težiti s tem, da se bo treba na vrat na nos poročiti in delati otroke.

  Če imaš idejo, kakšna naj bi bila zveza, začneš precej zgodaj svoje želje tudi izražati, spraševati, izražati svoje mnenje … Takrat pride do prvega konflikta, ker se soočita tvoja volja in njegova. In takrat se pokaže, ali njega dejansko zanima partnerska zveza ali pa bi bil samo mačo, ki se bo svoje princeske čez dve leti naveličal.

 46. zogca said

  To mi je pa čudno. Ko opazujem pare v mestu, trgovini ali kjerkoli že pač, bi rekla, da je v 90 odstotkih teh zvez ženska tista, ki je dominantna in ne moški.

  Na začetku obema paše – moškemu, ker je mačo, in ženski, ker je princeska.

 47. zogca said

  Kar se mene tiče, zgoraj omenjene primerke pogruntaš šele takrat, ko ti začnejo z govorom o tem, kako … Če sploh tebi povedo. Tebi nekaj naložijo, po forumu pa predavajo, da bi to bilo žrtvovanje za njeno srečo. Škoda, da nikoli ne pridejo do zaključka, da bi za srečo teh žensk bilo najbolje, če njih nikoli niti spoznale ne bi.

  Vse ostale moške se pa že pogrunta če se hoče, kakšni smo v resnici.

 48. StaneP said

  90 odstotkih teh zvez ženska tista, ki je dominantna in ne moški.

  Res je. In tega ženske v bistvu ne marate. Celo življenje poizkušate narediti iz dedca copato. Če vam uspe je drekač, če vam ne, ste pa v bistvu srečne ker čutite moškost pri svojem dedcu.

 49. StaneP said

  Kar se mene tiče, zgoraj omenjene primerke pogruntaš šele takrat, ko ti začnejo z govorom o tem, kako … Če sploh tebi povedo. Tebi nekaj naložijo, po forumu pa predavajo, da bi to bilo žrtvovanje za njeno srečo. Škoda, da nikoli ne pridejo do zaključka, da bi za srečo teh žensk bilo najbolje, če njih nikoli niti spoznale ne bi.

  Ni modro se zapikovati v vsak drek, ki ga vidiš na ulici. Pač stopiš čezenj in greš naprej. Saj je samo en drek. Čistiš edino tistega, ki si ga fasal pred svoja vrata.

 50. Artemis said

  Ampak jaz nisem mislila na otroka in družino, ampak na čisto vsakdanje stvari, v katerih se ne moreš vedno strinjati. In to se pokaže že po nekaj mesecih, samo da jih radi spregledamo.
  Ko te recimo kaj zanima, pa se odgovoru izogne, ker je to pač njegova zasebnost. Če z njim česa ne deliš ti, je to nezaupnje in postane negotov. Ko ga vprašaš, kdaj konča z delom in ali gresta skupaj ven, pove, da ne ve, kdaj bo končal z delom. Ko mu razložiš, da je tvoj čas enako dragocen kot njegov in se bo žal moral malo bolje organizirati, se zna razburiti. Zakaj? Če sta enakovredna, imaš ti enake pravice kot on. Ko hodi k tebi kot v hotel, od sebe pa v resnici ne da nič.

  Na takšnih stvareh se zelo hitro zakačiš in rabiš kar nekaj časa, da se kljub vsej zaljubljenosti ujemeš, če pa vse to (in še veliko več) mirno spregledaš in misliš, da bo že, pa se ti zgodijo tri leta, ko on ugotovi, da mame pa v bistvu ne rabi.

 51. zogca said

  Ne rešujem jaz tujih težav, če me nihče ne prosi za pomoč. Zato pa včasih debatiram o takšnih in drugačnih pojavah. Se mi zdi pametno vedeti. Ker ni treba, da čisto vse poskusim na svoji koži. Kaj se lahko naučim tudi iz slabih izkušenj drugih.

  Ni modro se zapikovati v vsak drek, ki ga vidiš na ulici. Pač stopiš čezenj in greš naprej. Saj je samo en drek. Čistiš edino tistega, ki si ga fasal pred svoja vrata.

 52. zogca said

  Jaz ne. Jaz sem samo razočarana, ko se izkaže, da niso takšni deci, kot sem jaz mislila, da so.

  Celo življenje poizkušate narediti iz dedca copato.

 53. StaneP said

  Ne rešujem jaz tujih težav, če me nihče ne prosi za pomoč. Zato pa včasih debatiram o takšnih in drugačnih pojavah. Se mi zdi pametno vedeti. Ker ni treba, da čisto vse poskusim na svoji koži. Kaj se lahko naučim tudi iz slabih izkušenj drugih.

  Ja itak. Vsi radi debatiramo, zato smo tukaj! Mislil sem čisto na splošno – tisto z drekom…

 54. zogca said

  Mame???

  Na takšnih stvareh se zelo hitro zakačiš in rabiš kar nekaj časa, da se kljub vsej zaljubljenosti ujemeš, če pa vse to (in še veliko več) mirno spregledaš in misliš, da bo že, pa se ti zgodijo tri leta, ko on ugotovi, da mame pa v bistvu ne rabi.

 55. Artemis said

  “To mi je pa čudno. Ko opazujem pare v mestu, trgovini ali kjerkoli že pač, bi rekla, da je v 90 odstotkih teh zvez ženska tista, ki je dominantna in ne moški.”

  Jaz pa mislim, da je to samo navidezno ali bolje, da je ženska dominantna samo v gospodinjstvu. Ker njega družina v resnici ne zanima, prepusti domače zadeve ženi, ampak svoje življenje pa obdrži v svojih rokah (služba, rekreacija, prijatelji …).

  V zvezah s triletnim ciklom je to običajno faza št. 2, ko je zanj prijetno in fajn, da nekdo skrbi zanj.

 56. zogca said

  Znano. 😦

  Ko hodi k tebi kot v hotel, od sebe pa v resnici ne da nič.

 57. StaneP said

  …ko on ugotovi, da mame pa v bistvu ne rabi.

  Zelo dobro povedano!

 58. Artemis said

  Ja, mame. Namreč, v teh treh letih začne ženska vzorno skrbeti zanj in zanju, on pa ugotovi, da je skrbna kot mama, on pa gospodinje ne rabi.

 59. dolgcajt said

  To mi je pa čudno. Ko opazujem pare v mestu, trgovini ali kjerkoli že pač, bi rekla, da je v 90 odstotkih teh zvez ženska tista, ki je dominantna in ne moški.

  To mi je pa čudno. Ko opazujem pare v gorah, nogometni tekmi ali kjerkoli že pač, bi rekel, da je v 90 odstotkih teh zvez dominanten moški. Trgovine, brrr. Tista, ki spravi moškega s sabo v trgovino, je dobila copato.

 60. zogca said

  Ne vem, ker jaz poznam kar precej copat z veliko začetnico. Ko ona odloča o vsem, o tem, kje bodo živeli, kakšen avto bodo kupili, koliko otrok bodo imeli, ki so se odrekli vsem prijateljem, razen tisti, ki tudi imajo družine in prihajajo na rojstne dneve. Pa tudi v starejši generaciji poznam precej domin. En možakar je 25 let delal dve službi, osemurno in še štiriurno, da bi gospa lahko imeli vse, kar so si želeli. Ampak kar je najbolj grozno od vsega, bolj ga stisneš, boljši je. Po gostilnah so se namreč izgubljali tisti drugi – nestisnjeni.

  Ker njega družina v resnici ne zanima, prepusti domače zadeve ženi, ampak svoje življenje pa obdrži v svojih rokah (služba, rekreacija, prijatelji …).

 61. zogca said

  Jaz ne mislim tako. Zame je večja copata tisti moški, ki ne gre z žensko po trgovinah, potem pa mu ona, kot kakšnemu otroku, kupuje vse od nogavic do kravate.

  Tista, ki spravi moškega s sabo v trgovino, je dobila copato.

 62. Artemis said

  “To mi je pa čudno. Ko opazujem pare v gorah, nogometni tekmi ali kjerkoli že pač, bi rekel, da je v 90 odstotkih teh zvez dominanten moški. Trgovine, brrr. Tista, ki spravi moškega s sabo v trgovino, je dobila copato.”

  Na fusbalu pa moški že niste dominantni:).

 63. zogca said

  Ni res, da je ne rabi. Samo spoštuje je ne. In to jaz zelo dobro vem. Mene je veliko bolj spoštoval tisti, ki nič nisem kuhala. Nič. Pa čeprav sva skupaj živela. Ta gospod, ki pa je k meni prihajal kot v hotel, njemu pa sem kuhala. Ironija. Trapa jaz, trapa jaz, trapa jaz. Pa sem hotela samo biti dobra. Wrong, wrong, wrong. Bi me, kaže, bolj spoštoval, če bi mu rekla, naj si na poti k meni na pumpi kupi sendvič.

  Ja, mame. Namreč, v teh treh letih začne ženska vzorno skrbeti zanj in zanju, on pa ugotovi, da je skrbna kot mama, on pa gospodinje ne rabi.

 64. zogca said

  Žalost je že to, kako malo moških v Sloveniji hodi na tekme. 😦

  Ko opazujem pare v gorah, nogometni tekmi ali kjerkoli že pač, bi rekel, da je v 90 odstotkih teh zvez dominanten moški.

 65. zogca said

  Ajde, da je to tvoj mož: http://med.over.net/forum5/read.php?197,5379806 Bruha se mi od takšnih moških, res.

 66. StaneP said

  Mene je veliko bolj spoštoval tisti, ki nič nisem kuhala. Nič. Pa čeprav sva skupaj živela. Ta gospod, ki pa je k meni prihajal kot v hotel, njemu pa sem kuhala. Ironija. Trapa jaz, trapa jaz, trapa jaz. Pa sem hotela samo biti dobra. Wrong, wrong, wrong. Bi me, kaže, bolj spoštoval, če bi mu rekla, naj si na poti k meni na pumpi kupi sendvič.

  Ne naredi napake in pri naslednjem princu bodi predvsem to kar si! Nikakor pa ne nekaj početi na silo ali še hujše; zanalašč ne, ker se ti nekoč ni obneslo. Biti moramo to kar smo! In če smo dotični-mu takšni všeč, potem je to to. Vse igranje pa vodi v pogubo…

 67. zogca said

  Nisem počela na silo, ampak z veseljem. Preprosto se mi ni zdelo … Poglej, tisti prvi je bil lenuhar, hud lenuhar. Ta je bil priden in meni se ni zdelo pošteno, da če je nekdo delal od devetih do sedmih, da mu, ko pride ob osmih, ne dam za jesti. Jaz se samo izkoriščati ne pustim. In me mine vsaka volja do kuhanja, pospravljanja, likanja in še česa, če vidim, da od onega drugega ni nič. Jaz nisem čisto nič igrala. Jaz sem tako čutila. Ampak v končni fazi je šlo pa za enako izkoriščanje, oni je ležal na kavču, ta pa je odšel. In zato jaz pravim – brez veze. Ne grem se več. Meni je bilo v takšno veselje njemu kaj skuhati, še kuharsko knjigo sem odpirala (moje znanje je malo), ampak nisem si pa mislila, da me bo on znogiral. Razumeš? Pa ne pravim, da mi je žal, ker sem mu kuhala. Ne, meni ni žal. Jaz nisem naredila nič narobe in bi, če bi lahko čas obrnila nazaj, naredila enako znova. On je tisti, ki je naredil narobe.

 68. StaneP said

  Ajde, da je to tvoj mož: http://med.over.net/forum5/read.php?197,5379806 Bruha se mi od takšnih moških, res.

  Zdaj je pa spet samo moški prasec. Prav, saj je res v mnogočemu. Moral bi ji pošteno povedati: Obdrži otroka, skrbel bom in priznal! ali Nočem da rodiš otroka. Skupaj sva bila, ker je bilo obema lepo, pošteno sem ti pa tudi povedal, da sva samo ljubimca in nič več!
  V zgornjem smislu si tudi mojo kritiko zasluži. Drugače sta pa oba vedela kaj počneta in oba sta vedela da konec koncev ženska lahko zanosi in ona je vedela že zdavnaj prej, da je on poročen! Če je on prasec ker ima poleg žene še ljubico je ona še skoraj večja prasica, ker se pač goni s poročenimi moškimi! Simpl!
  Če je on njo “markiral” je ravno toliko možnosti tudi, da je ona njemu podtaknila! Če bi bila oba normalna, do tega sploh ne bi prišlo, če sta pa že ljubimca, pa lahko tudi oba vesta kako se tem stvarem streže.

  In da vam odkrijem še eno malo moško skrivnost. Fantje nikoli si ne iščite ljubice med samskimi ženskami! Za ljubice so primerne edino poročene! Ne vezane, temveč poročene! V tem primeru se točno ve za kaj se gre. S samskimi je namreč sam križ!

  No sedaj pa pljuvajte. Tega dejstva me je namreč naučila, pazite sedaj to: ženska!

 69. StaneP said

  Nisem počela na silo, ampak z veseljem.

  Verjamem! Mislil sem sicer za naprej, ne za nazaj. Ostani to kar si in bodi to kar si! Nekoč, nekdo bo ubijal zate. Drugi te niso vredni… To velja za vse ljudi. Tebe, mene… Vse!

 70. zogca said

  Ne boš verjel, jaz se s tem celo strinjam. Sicer ne iz moralnega stališča, ampak … Ker ubogi mož te ženske, nič kriv nič dolžan. Čeprav, če se misli kurbati, se bo tako ali tako. Je pa tukaj najmanj nečistih računov med tema dvema in tukaj ni nategovanja ene, ki misli, da jo imaš rad in boš ostal z njo. Vendar pa, to poudarjam, sem proti varanju. Hočem samo reči, da se na takšen način najdeta dva, ki hočeta isto – samo seks. Čeprav se tudi to zna zgoditi, da ženska pretehta, da si boljši od moža, potem si pa najebal. 😉

  Fantje nikoli si ne iščite ljubice med samskimi ženskami! Za ljubice so primerne edino poročene!

 71. zogca said

  Morilca si ravno ne želim. :mrgreen:

  Nekoč, nekdo bo ubijal zate.

 72. Jazz said

  Naj vam povem eno zgodbo:

  😉

 73. zogca said

  Tako pa jo farba še naprej, se strinjam. On zelo očitno stvari ovija in zavija tako, da … Karkoli se bo zgodilo, se njemu ne bo moglo nič očitati.

  To sem ji pa jaz napisala na forumu.

  Re: ali pristati na enostarševstvo
  Napisal: tako mislim jaz
  Datum: 03.04.2009 16:57

  Od rezervne ženske bo nastala rezervna družina. In ker bodo to spet obveznosti, bo tudi pred rezervno družino bežal, kakor je do zdaj k tebi bežal iz svoje prvotne družine. Verjetno sledi nova ljubica, da bo ob njej pozabil na vse hudo in obveznosti.

  Otroka obdrži, če želiš. Zakaj pa ne? Ne obdrži pa ga računajoč nanj.

  Moral bi ji pošteno povedati: Obdrži otroka, skrbel bom in priznal! ali Nočem da rodiš otroka.

 74. zogca said

  Iztok ima za vse zgodbo. Bom poslušala. 😉

  Naj vam povem eno zgodbo

 75. StaneP said

  Čeprav se tudi to zna zgoditi, da ženska pretehta, da si boljši od moža, potem si pa najebal. 😉

  Jap.
  Da ne bo nesporazuma. V procesu zorenja smo vsi ( tisti, ki še niso pa še bodo ) šli tudi v prepovedana območja. Ko si enkrat tam in ko vidiš, da je to v bistvu eno samo sranje, šele dojameš, da je fuk samo fuk in da niti pod razno ne odtehta partnerstva, da o ljubezni sploh ne govorimo!
  Ljudje smo samo krvavi pod kožo, zato tudi počnemo bedarije. Tudi jaz ne odobravam varanja, sploh ne. Sem pa tolko pošten (realen) in vem, da je bil in bo. Varanje namreč. In verjemite mi, da ženske niste niti za 0,01% boljše od moških.
  Celo to si upam reči, da ženska dedca z lahkoto zavrne, moški ima z žensko ki se je zapičila vanj lahko blazne težave! Če jo noče dol dati seveda. Zavrnjena ženska je nekaj najhujšega, kar se lahko dedcu zgodi…

 76. Artemis said

  “Celo to si upam reči, da ženska dedca z lahkoto zavrne, moški ima z žensko ki se je zapičila vanj lahko blazne težave! Če jo noče dol dati seveda. Zavrnjena ženska je nekaj najhujšega, kar se lahko dedcu zgodi…”

  Babja radovednost – kaj se mu pa zgodi?

 77. StaneP said

  Babja radovednost – kaj se mu pa zgodi?

  Če sta se videla prvič in zadnjič, nič. Ker se pa te zgodbe dogajajo predvsem v službah in ostalih dokaj poznanih krogih pa lahko ( poudarjam lahko ) pridejo na plano vse ženske pozitivne lastnosti. Ženske ste mojstrice v izkrivljanju resnice, podtikanju in spletkah. Revež še vedel ne bo od kje leti in kdaj se bo nehalo. Praviloma se neha takrat, ko je na kolenih… Kaj naj vam kot dec razlagam še naprej. Ve ste mojstrice, jaz sem samo zelo slab učenec, he, he…

 78. zogca said

  Ampak vseeno, da se ne bomo narobe razumeli, večina varajočih mož ni imela takšnih težav, ampak so tako dolgo iskali, dokler niso dobili zunajzakonskega seksa. Primer – internetni fukfehtarji.

  Celo to si upam reči, da ženska dedca z lahkoto zavrne, moški ima z žensko ki se je zapičila vanj lahko blazne težave!

 79. StaneP said

  Babja radovednost – kaj se mu pa zgodi?

  Kako je že naslov tistemu filmu, kjer sta igrala Michael Douglas in Demi Moore?

 80. zogca said

  Stane, jaz se nikoli nisem ponujala nobenemu poročenemu moškemu, ne morem pa reči, da noben poročen moški ni dobesedno silil vame, ker jih je bilo takšnih kar nekaj.

 81. StaneP said

  Ampak vseeno, da se ne bomo narobe razumeli, večina varajočih mož ni imela takšnih težav, ampak so tako dolgo iskali, dokler niso dobili zunajzakonskega seksa. Primer – internetni fukfehtarji.

  Itak! Samo prosim ne spet po moškemu spolu udrihat, ker si ti fukfehraji pač niso našli ovac, temveč ženske.
  Težave, ki sem jih omenil imajo tisti, ki nočejo varati, so pa na muhi dovolj samovšečne ženske, ki ne prenese zavrnitve.

 82. StaneP said

  Stane, jaz se nikoli nisem ponujala nobenemu poročenemu moškemu, ne morem pa reči, da noben poročen moški ni dobesedno silil vame, ker jih je bilo takšnih kar nekaj.

  Ah, saj ženskam se itak ni potrebno nikamor siliti, ker imate vsak dan toliko ponudb, da zlahka delate selekcijo. Sem in tja se pa vseeno najde kdo, ki je še posebno zanimiv in lahko postane tarča… Moški smo lovci, ženske nabiralke. Tako pač je če nam je všeč ali ne.
  Lej Žogca, jaz nič ne napišem v osebnem smislu!! Splošna debata pač. Kakšni smo kot posamezniki ali da bi se secirali med sabo mislim, da za to blog pač ni primerno mesto. Sicer si povemo veliko o sebi, vendar čisto premalo, da bi se lahko kakorkoli sodili.

 83. maxi said

  Ker se z zgodbo ne bom poglobljeno ukvarjala, bom dala samo link do komada, ki (mu) ga jaz včasih pojem:

  Ps: Mene omenjeni “večkrat” sploh ne gane…eni smo pač duše begalice, ki iščemo…verjetno najbolj sami sebe.

 84. Janis said

  Poglej, jaz to vem za sinova dveh naših družinskih prijateljev. Nesposobna. Za tri otroke, ki jih ima z dvema ženskama, ne skrbi, ampak hej, zdaj mu bo tretja ženska rodila četrtega. Da o onem drugem sploh ne govorim. Ampak hej, to vem jaz, ker pač spremljam njuni zgodbi. Ženske, ki ju spoznajo v službi, kjer sta šele dve leti, v lokalu, na tenisu, tega ne vedo. Velikokrat je tako, da je moški iz nekega drugega okolja in ti pojma nimaš, kaj o njem tam govorijo skoraj vsi.

  Z vsem spoštovanjem, tudi če ženska prvi primerek spozna na tenis placu in ne ve, kaj vse o njem veste vi, ji mora že zgolj podatek, da ima model tri otroke, za katere ne skrbi, vse povedat o njegovem karakterju. Izgovor “nisem vedela in nisem mogla predvidevati” sprejmem kot veljaven samo v primeru, če ženska za obstoj teh otrok sploh ne vedels, torej je bila kompletno nalagana. In čeprav tudi taki lažnivci obstajajo, je to vseeno ekstremen primer.

 85. Tana said

  Žogca:
  “Ko imaš enkrat več kot 30 let, nisi več mlad, pa tudi našel bi se že lahko.
  Pravijo, da je s tujim kurcem lahko opletati po koprivah.”

  30 let in še kakšno več, si še zelo mlad(a). Res ne rosno mlad, pa vendar… Danes, ko večina mladih študira tam nekje do 30 (saj je sedaj moderno takoj po končanem faxu vpisati magisterij) se njih večina tudi ne najde še v teh letih. Tako da, tam do 35 se iščeš in potem je pa res pričakovati, da se najdeš. Za moške to velja še kasneje (tam okrog 40). Moje mnenje.

  Gornja debata je zelo zanimiva, vendar ne morem komentirati, saj s takimi, ki bi s tujim k***** opletali po koprivah nimam izkušenj. Na srečo.

 86. zogca said

  Nočem pristati na to, da je študij ovira za to, da bi se našel tudi kot človek oziroma spoznal, kdo si, kaj si in česa si sposoben.

  Danes, ko večina mladih študira tam nekje do 30 (saj je sedaj moderno takoj po končanem faxu vpisati magisterij) se njih večina tudi ne najde še v teh letih.

 87. zogca said

  Jup, hepi ti. 🙂

  Gornja debata je zelo zanimiva, vendar ne morem komentirati, saj s takimi, ki bi s tujim k***** opletali po koprivah nimam izkušenj. Na srečo.

 88. zogca said

  To je že res, ampak velja za tretjo. Kaj pa prva, ki je najbolj naskrala? Z njo je bil on deset let, preden sta tudi na njegovo željo naredila otroka. Po pol leta je šel drugi. In, to je njena neumnost, ko se je čez tri leta vrnil in hotel spet biti družina, mu je rodila še enega otroka, ona pa je spet spizdil. Kako je nastal tretji otrok in s katero ne vem, ker so ga do zadnjega obiska skrivali, ob zadnjem obisku pa je njegov oče nekaj zinil, ampak mu je mama rekla, naj bo tiho.

  Z vsem spoštovanjem, tudi če ženska prvi primerek spozna na tenis placu in ne ve, kaj vse o njem veste vi, ji mora že zgolj podatek, da ima model tri otroke, za katere ne skrbi, vse povedat o njegovem karakterju.

 89. zogca said

  Vrancu?

  Ker se z zgodbo ne bom poglobljeno ukvarjala, bom dala samo link do komada, ki (mu) ga jaz včasih pojem

 90. zogca said

  Tako je. In jo zlahka naredi na način, da se izogne poročenim.

  Ah, saj ženskam se itak ni potrebno nikamor siliti, ker imate vsak dan toliko ponudb, da zlahka delate selekcijo.

 91. StaneP said

  Nočem pristati na to, da je študij ovira za to, da bi se našel tudi kot človek oziroma spoznal, kdo si, kaj si in česa si sposoben.

  Tako je! Študiran človek najbi bil celo pametnejši in se naj bi torej našel še prej!?

  Žogca razjasni mi malo pojme okrog sprememb zakona o določanju odvetniških tarif.

 92. zogca said

  Ne gre za spremembo Zakona o določanju odvetniških tarif. 😉 Takšen po mojem vedenju niti ne obstaja. Kolikor vem, imamo Zakon o odvetništvu in Zakon o odvetniški tarifi. Pa ne me za jezik vleč, ker jaz nisem odvetnica. Skratka, imeli naj bi referendum. Če se jaz kaj vprašam, ta zadeva ni za referendum, ampak dobro. Nisem pa brala zakona, ki naj bi, kolikor razumem, že bil sprejet, ker gre za nakdadni referendum.

 93. StaneP said

  Sedaj vem še manj…

 94. zogca said

  Bom jutri malo pošnofala in ti razložim. Z zakoni je tako. Na tone jih je. Jaz pravim, da so nekateri glavni, drugi pa postranski. Ali če hočeš, so zakoni, ki so osnova in bi jih moral poznati vsak pravnik. Ter drugi, ki jih poznaš samo, če se z določeno stvarjo ukvarjaš.

 95. StaneP said

  Aha! Hvala. Se nekaj kregajo spet politiki. Tanovi hočejo spremenit, tastari pa pravijo, da je to svinjarija, ker bodo po novem tarife večje, ker jih bo lahko določala odvetniška zbornica v dogovoru z ministrom…

  Petek zvečer, folk žura, midva na compih… Ja, z nunami je tako, he, he…

 96. zogca said

  Saj, to bom pošnofala. Ali je res, da bodo šle tafire zelo gor in da bo pravna varnost manjša. Saj mi oprostiš, da se mi v petek zvečer ne da bosti s tem vprašanjem.

  Petkov žur? Ti povem, da se mi ne bi dalo ven in noreti po mestu. Ne bi se mi dalo in se mi ne bi dalo. Mi je doma veliko ljubše.

 97. StaneP said

  Šnofaj ko se ti bo ljubilo. Sploh ni pomembno samo radoveden sem.

  Sicer sem bolj ciganske duše in rad hodim okoli, vendar sem blazno rad tudi doma. Dom je vseeno neke vrste svetinja, pribežališče… Votlina, kjer si na varnem.

 98. zogca said

  Saj je tudi zunaj luštno, ampak petkovi večeri. Veš, kako je zdaj v Ljubljani? Ni to več zame.

 99. webmaher said

  Život je lep tudi na Žogcinem blogu 😆

 100. zogca said

  A ne, Web? Kaj naj pa manjka? Na toplem sem. Pijem svoj najljubši sok – grenivka. Čikam. Poslušam muzko. Klepetam z vami. Meni je luštno.

 101. webmaher said

  imaš popolnoma prav 😉
  glej kako ponudbo sem dobu:

  Hi vebmajstr,

  As you are a valued player on our site, we are pleased to offer you a special Full Tilt bonus of $500.

  To activate this bonus, log on to Full Tilt Poker between now and 23:59 ET on Sunday, May 3rd

  A naj sprejmem Žogca :mrgreen:

 102. StaneP said

  Meni je luštno.

  Tudi meni. Lahko noč…

 103. zogca said

  Žogca o tem pokru ne ve nič, Web. A ti greš pa že med rjuhe, Stane?

 104. webmaher said

  Lahko noč Stanetu, kot sem uspel videti se je zelo trudil na objavi nižje-je bil čisto blažen med ženskami :mrgreen:
  Eh, Žogca zaenkrat bom raje počakal, ker bi to pomenilo 5 ur vsak dan…mam pametnejše delo pa še mal počivam in uživam lahko tu, potem bi blo pa časa kar naenkrat premalo…

 105. zogca said

  Ti veš, Žogca res ne ve. Oja, Stane se je pa zelo potrudil.

 106. zogca said

  Pa še nekaj iz mnenja moje najboljše prijateljice, katere mnenje sem uporabila v tej objavi.

  “Ker misli, da je žrtvovanje brezveze, bi mu bilo treba odsvetovati tudi zakon. In sploh najbrž misli predvsem nase. Naj se partnerica Bogu zahvali, da je šel. Resno. Glede tega ima človek čisto prav – odrešil jo je.”

 107. Nevenka said

  @ 31. Trnovčanka nisem brala. A te ugotovitve so dokaj resno pojavljajo v psiholoških člankih in so podkrepljenje z evolucijsko teorijo in s tem koliko časa je moška prisotnost nujno potrebna za “oblikovanje” naraščaja.
  Pa tudi v praksi ugotavljam, da je to (tri leta)nek zelo verjeten rok, sama sem ga doživela dvakrat, v mojem okolju se zgodbe ponavljajo…

 108. Tana said

  Žogca: “Nočem pristati na to, da je študij ovira za to, da bi se našel tudi kot človek oziroma spoznal, kdo si, kaj si in česa si sposoben.”

  Ni bilo tako mišljeno z moje strani. Pravzaprav sem hotela povedati le, da danes človek pri 30 še ne živi tako, da bi lahko 100 % rekel, da je tista(i) prava-i. In potem ostane tako pribito. Seveda pa človek pri teh letih, pa še bistveno prej (vsaj če po sebi sodim) spozna kdo je in česa je sposoben….

 109. StaneP said

  Oja, Stane se je pa zelo potrudil.

  Sem že pomislil parkrat, da vam težim s svojimi gostobesednimi mnenji. Očitno vam ne in to je bilo lepo prebrati. Obljubim, da ne bom težil niti v prihodnje. Vsaj še bolj ne, he, he…

  danes človek pri 30 še ne živi tako, da bi lahko 100 % rekel, da je tista(i) prava-i.

  Tana, tega človek nikoli ne more vedeti 100%. Vedno je potrebno tudi kaj “požreti”, potrpeti in seveda vztrajati. Če se najdeta dva takšna, potem jima uspe. Seveda pa te lastnosti dandanes niso moderne. Danes je moderno imeti sebe preveč rad, biti egoističen in se “znajti” ne glede na vse… In potem “jokamo”… Saj ni čudno! Če smo pa bebci.

 110. StaneP said

  čisto blažen med ženskami :mrgreen:

  Ja Web, pa sem mislil, da ne zmorem več kot dve hkrati, he, he…
  Ko bo prišel dan za pijačo ( kot sem že napisal častim za “moped” – vam bo Žogca javila na mejle), mi boš malo razložil tole tvoje ukvarjanje z pokrom. V mladih letih smo ga s frendi kar nekaj preigrali. V živo seveda. Za vžigalice, petparšeke ( Kot bi danes za cent ). Poker je fajn igra…

 111. zogca said

  Žogca zna samo tarok.

  Poker je fajn igra…

 112. zogca said

  Natanko tako. O tem jaz velikokrat pišem. To je prav moda in prav to nenehno reklamirajo razni člani pop psihologije in new aga.

  Danes je moderno imeti sebe preveč rad, biti egoističen in se “znajti” ne glede na vse…

 113. zogca said

  In v teh treh letih ga mora ženska dovolj stisniti, da ne more več uiti. :mrgreen:

  Pa tudi v praksi ugotavljam, da je to (tri leta)nek zelo verjeten rok, sama sem ga doživela dvakrat, v mojem okolju se zgodbe ponavljajo…

 114. StaneP said

  To je prav moda in prav to nenehno reklamirajo razni člani pop psihologije in new aga.

  Človek neprestano pljuva v lastno skledo, ker hlasta za raznimi “modnimi” trendi in hkrati misli, kako prekleto pameten je. Japajade. Milijon primerov je, ko človek z eno na hitro gledano “tehnikalijo” izboljša kvaliteto svojega življenja, hkrati pa pozabi na stranske efekte, ki neredko naredijo več škode, kot je osnovna stvar naredila koristi. Povsod je tako. Narava, zdravstvo…
  Res dobra pogruntavščina ki zelo koristi obema spoloma je edino pralni stroj! Naredil ga je pa dec, ker je njegova babnca imela neprestano mrzle in hrapave roke, he, he… Mogoče pa znajti se, vseeno ni tako slabo?

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: