Žogca v ofsajdu

In nič več v pričakovanju sodniške piščalke

Zakaj mama?

Posted by zogca na marec 30, 2009

Po hudi tragediji, ki se je ta konec zgodila v Sloveniji, so mnogi po spletnih forumih in portalih spraševali, zakaj sta otroka sploh bila pri mami in ne pri očetu, ki je nedvomno bil primernejši roditelj. To pa je sicer vprašanje, ki ga jaz zastavljam že več let oziroma pišem, da je pri nas edino, kar mamo lahko “stane otroka”, to, da jo zalotijo s heroinsko iglo v žili. V vseh drugih primerih je očetovo skrbništvo nad otrokom znanstvena fantastika. To, da otroka dobi mama, je pri nas nekaj najbolj samoumevnega in če berete forume, na katerih pomoč iščejo tisti, ki se ločujejo, vam je kaj hitro jasno, da ženske sploh ne pomislijo na možnost, da otroci ne bi ostali z njimi. Še več, enakega mnenja so očitno tudi moški.

Nekje sem zasledila podatek, da v Sloveniji 96 odstotkov otrok dodelijo mamam in samo 4 odstotke očetom in da je ta statistika v drugih evropskih država veliko bolj v prid očetom. Imamo v primerjavi z drugimi državami tako dobre mame, tako slabe očete ali pa samo neustrezen sistem? Zakaj mama in zakaj vedno mama?

Advertisements

175 komentarjev to “Zakaj mama?”

 1. StaneP said

  Edino kar lahko rečem je: BRAVO za tvoje vprašanje!
  Odgovor ženske veste, samo za vsak slučaj nobena ne naredi nič, da bi bilo drugače. Nasprotno! Vsaka za vsak slučaj dela vse, da bi tako ostalo in da bi bilo še hujše, slabše… Ker je otrok žal v 95% ločitev zelooooooooo fejst batina za dedca. In ko se je potrebno maščevati ali pa samo nagajati pač ne izbirate sredstev. In otroci so kljub vsej “ljubezni” in razvajanju na koncu samo gorjača za dedce. Med ženskami je ravno toliko motenih, kot med moškimi. Ravno toliko varajočih in več zlobnih kot moških. Otroke si ženska uzurpira kot njihovo “last” samo zato, ker jih je pač rodila. Dejstvo, da je za spočetje otroka in za njegovo uspešno vzgojo nujno potreben moški, je nekaj kar v bistvu sploh ni pomembno…
  Feminizem in podobno sranje je naredil bistveno več škode, kot koristi. Modre in razumne ženske to točno vedo. Dandanes je ženska že skoraj na vseh področjih življenja ne samo enakovredna in enakopravna ( kar je mimogrede čisto v redu in prav ), celo POZITIVNO DISKRIMINIRANA!? Zakaj? Saj je samo človek, tako kot moški. Nič več!

 2. zogca said

  To ne spremeni dejstva, da je pri nas sistem narejen tako, da gre otrok skorajda avtomatično k mami. Ženska si ga ne vzame, ampak ga dobi. In ker ga vedno dobi, ji je seveda potem logično, da ga bo … Jaz sem se enkrat z eno sfajtala na forumu, z eno, ki je napisala, da do moža nikoli ni nič čutila, da ji je bil pač okej in ker je hotela otroka, ga je naredila z njim. Potem ji je ta okej dopičkil in se je hotela ločiti. In nas je par napisalo – pojdi, otroka pusti očetu in pojdi. Se ji je skoraj zmešalo. Da to pa ne, to ne pride v poštev, da otrok je njen in otrok gre z njo. Pa da me ne bo kdo napak razumel. V večini primerov je za otroka verjetno res bolje, da je pri mami (in seveda ima stike z očetom), ampak gotovo pa je veliko primerov, kjer je oče boljši roditelj, otroci pa so pri mami.

  Otroke si ženska uzurpira kot njihovo “last” samo zato, ker jih je pač rodila.

 3. StaneP said

  Kdo pa je sistem?? Več kot 3/4 zaposlenih v sodstvu je žensk. Več kot 95% zaposlenih na centrih za socialno delo je žensk.
  Še tisti dedci, ki si kdaj upamo kaj reči, smo takoj ožigosani kot ženskomrzneži. Že samo to da rečem, da so mi ženske kvote v politiki popolna bedarija, naredi iz mene ženskomrzneža… Haloooo…

 4. zogca said

  Zato pa zakonov ne sprejemamo ženske oziroma je večina poslancev moških.

 5. StaneP said

  Saj za te svari ni zakonov!! To so odločitve sodišč ( beri sodnic ), katerim svetujejo centri za socialno delo ( beri socialne delavke ).

  Kateri poslanec bi si pa upal!? Takoj ga živega požro in garantirano ne bi bil več nikoli izvoljen!

 6. webmaher said

  Na Zavodu za zaposlovanje, Centrih za socialno delo in seveda sodiščih se zaposlene ženske delajo v glavnem norca iz moških, ker imajo neko “neverjetno MOČ”, ki jo po vsej verjetnost doma nimajo…pol je pa treba to mal nadoknaditi :mrgreen:

 7. zogca said

  Poglej, ti sicer trdiš (ne zdaj, nekoč si to napisal), da je vse to povezano z nekimi novimi pravicami in feminizmom. Jaz pa menim, je Slovenija od nekdaj bila hudo matriarhalna država.

 8. zogca said

  Na Zavodu za zaposlovanje se, če sodim po zgodbah, ki sem jih slišala, delajo norca iz vseh. Oziroma, oni tam so sami sebi namen oziroma obstajajo zato, da imajo oni plače.

  Na Zavodu za zaposlovanje, Centrih za socialno delo in seveda sodiščih se zaposlene ženske delajo v glavnem norca iz moških, ker imajo neko “neverjetno MOČ”, ki jo po vsej verjetnost doma nimajo…pol je pa treba to mal nadoknaditi

 9. zogca said

  Sicer pa je na mestu vprašanje, ker vas je tukaj kar nekaj ločenih, koliko od vas, ki ste ločeni in imate otroke, pa se je v resnici potegovalo za skrbništvo? Ste aktivno delali na tem, da bi ga dobili ali pa se je tudi vam, kakor ženskam, zdelo logično, da ga ne boste dobili in zato niste naredili nič?

 10. StaneP said

  Mislim, da ni bila nič bolj matriarhalna, kot kakšna druga. Mogoče pa tudi…

 11. StaneP said

  Jaz se nisem in mi je žal kolikor imam las na glavi – jih imam kar nekaj. Sicer pa vem, da ne bi dosegel popolnoma nič!! Ločen moški oz. moški v ločitvenem postopku je tretiran samo in skoraj izključno kot denarnica… Razen, če je ženska toliko razumna ( jaz raje rečem normalna ), da ve, da je za njune otroke dolgoročno daleč najboljše, da imajo kljub ločitvi še vedno očeta v čimbolj polni meri…

 12. zogca said

  Meni je moj bratranec iz Srbije, ki je sicer poročen že celo večnost, z isto žensko že od petnajstega leta in ga seveda ona kar lepo zna vrteti okoli prsta, večkrat mi je rekel: “Jao, Slovenci, to nije normalno”. Mnoge stvari, ki jim me tukaj počnemo vam moškim, se njemu zdijo nedopustne. Pa pravim, on je daleč od tipičnega srbskega šovinista. Tipičen Srb namreč je šovinist.

 13. zogca said

  Vidiš!!! Niti poskusite ne. Jaz poznam enega, ki se je moral ločiti, ker je ona hotela več od lajfa in je bil njej odveč. Ima otroke ob sobotah in eno popoldne. Je poskusil dobiti vsaj deljeno skrbništvo? Ni. In kar je še najhuje, ta ženska je tri popoldneve na teden v službi, ni je doma, otroke ima varuška. Pa sem mu rekla, ali ne bi šel zahtevati, da bi bila te tri popoldneve pri njem, ker so tako ali tako z varuško. Pa me je gledal kot tele v nova vrata?

  Jaz se nisem in mi je žal kolikor imam las na glavi – jih imam kar nekaj.

 14. zogca said

  Vseeno sem mnenja, da se tako zelo povprečen ločenec tudi ne skešira za otroke oziroma da preživnine niso tako visoke. Saj smo pred dvema mesecema ugotovili, da je povprečna preživnina 110 evrov ali kako že, vsekakor ne visoka.

  Ločen moški oz. moški v ločitvenem postopku je tretiran samo in skoraj izključno kot denarnica…

 15. StaneP said

  Kdo pa pravi, da jaz nisem poizkusil dobiti deljenega skrbništva!? Zatrto je bilo v kali! Že tako nisem videl sina več kot pol leta ( z blagoslovom CSD-ja ) dokler nisem pristal na tako rekoč vse, kar so zahtevali. Sem pač mislil, da je vseeno vsak drug vikend boljše kot pa dolga leta nič. Ker če bi se šel pravne postopke, ne bi leta in leta dosegel nič. Vmes bi mi sina še bistveno bolj obrnili proti meni, kot so ga pa. In verjemite, nisem noben čudak, alkoholik ali podoben patron. Samo bogat nisem bil toliko, da bi z denarjem lahko kupil sebi svobodo, sina, mir …

 16. StaneP said

  Pri preživninah nismo ugotovili tega, kar si napisala – pustimo to. In jaz nisem napisal koliko se kdo skešira. Napisal sem, da je moški tretiran kot denarnica!!

 17. zogca said

  Seveda smo. Jaz sem prilepila statistiko za leto 2008.

  Pri preživninah nismo ugotovili tega, kar si napisala – pustimo to.

 18. zogca said

  Statistika preživnin še enkrat!!!

  http://www.mddsz.gov.si/si/statistika/prezivnine/

 19. StaneP said

  Ali ti verjameš statistiki!? Jaz sem ( dokler sem plačeval, sedaj je sin že odrastel ) plačeval 2/3 mimo vseh statistik! In takšnih nas je bila večina! Se pa najde kakšen idijot, ki ne plačuje in zaradi njega smo vsi dedci tretirani kot prasci. Kot bi zaradi nekaj detomorov, ki jih praviloma zagrešijo ženske,rekli, da so v bistvu vse ženske detomorilke…
  Takšen način razmišljanja je odgovor na tvoje vprašanje zastavljeno v objavi!

 20. zogca said

  Seveda, ko pa teh sto evrov ni dovolj za nič. Seveda je treba dati zraven, ker tudi mama nenehno daje. Teh idiotov, ki pa ne plačujejo nič, pa ni tako malo, da bi človek lahko rekel, da se kje najde kakšen. In ne pozabimo, da ni tako malo moških, ki imajo do otrok naslednji odnos – če me ženska več noče ali pa jaz nočem ženske, me tudi otroci več ne zanimajo. Sem tudi že babico slišala reči:” Saj bo z drugo imel nove otroke.” Pač stari niso več pomembni.

 21. StaneP said

  Tudi detomori so dokaz, da ni meje pri izbiri sredstev…

 22. StaneP said

  Seveda, ko pa teh sto evrov ni dovolj za nič. Seveda je treba dati zraven, ker tudi mama nenehno daje. Teh idiotov, ki pa ne plačujejo nič, pa ni tako malo, da bi človek lahko rekel, da se kje najde kakšen. In ne pozabimo, da ni tako malo moških, ki imajo do otrok naslednji odnos – če me ženska več noče ali pa jaz nočem ženske, me tudi otroci več ne zanimajo. Sem tudi že babico slišala reči:” Saj bo z drugo imel nove otroke.” Pač stari niso več pomembni.

  Ne bom komentiral. Mi je izpod časti.

 23. StaneP said

  Kje je pa Janis? Pride še kaj na tvoj blog?

 24. zogca said

  Hočeš reči, da mama ubije otroka, da bi se maščevala očetu? V to ne verjamem. Tudi v tem primeru gotovo ni šlo za to. Dotična naj bi imela psihične motnje, shizofrenijo, za nameček pa je bila še alkoholičarka – predvidevam, da je takšna kombinacija srhljivo slaba.

  Tudi detomori so dokaz, da ni meje pri izbiri sredstev…

 25. zogca said

  Seveda, vsak dan je tukaj. Popoldne je napisala kar nekaj komentarjev in sicer v objavi pod to, v tisti Auč, auč, auč o kinu in princu.

  Kje je pa Janis? Pride še kaj na tvoj blog?

 26. StaneP said

  Če ji ne bom imela jaz, jih tudi ti ne boš imel!
  Hitler, Miloševič, Pol Pot in ostali so bili tudi psihični bolniki. Človek nekoga ubije in je skoraj oproščen, ker je dejanje storil v stanju zmanjšane prištevnosti. Bil je namreč pijan… Halooo…
  Te stvari se vedno priročni izgovori. Za kozlat, če mene kdo kaj vpraša!
  Če bi to storil moški, javno mnenje ne bi iskalo razloga v njegovi domnevni psihični motenosti!

 27. zogca said

  Ne pristanem na to, da bi psihično zdrava mama iz tega razloga ubila otroka. Kot ne pristanem na to, da bi ga psihično zdrav oče ubil iz tega razloga.

  Če ji ne bom imela jaz, jih tudi ti ne boš imel!

 28. StaneP said

  Seveda, vsak dan je tukaj. Popoldne je napisala kar nekaj komentarjev in sicer v objavi pod to, v tisti Auč, auč, auč o kinu in princu.

  Sem bil zadnjih 14 dni zelo zaseden in nisem nič bral blogov in nič pisal. Moram torej brati tudi malo za nazaj… Težka bo! Moja največja dragocenost je čas. Moram par stvari spremeniti v življenju, drugače bo …

 29. StaneP said

  Ne pristanem na to, da bi psihično zdrava mama iz tega razloga ubila otroka. Kot ne pristanem na to, da bi ga psihično zdrav oče ubil iz tega razloga.

  Itak, da so takšni popolni bolniki! Samo takšni ljudje so! In tudi oče teh iz Sežane je menda hodil na socialno, prosil, dokazoval… Pa nič! In je menda celo ugleden zdravnik, je bilo rečeno na TV-ju. Pa vseeno ni dosegel nič!

  Sedaj se pa ukvarjajo z njemu ( na CSD-ju ), ko se mu je takorekoč zmešalo. Komu se ne bi?

 30. StaneP said

  Mah, same hude teme! Kup sranja se dogaja okoli nas. Jaz sem se odločil, da bom poizkušal vse te svinjarije, debilizme in ostale podobne “pozitivne” lastnosti naše družbe dobesedno ignorirati.
  Že itak sem bolj optimist kot pesimist. Sedaj bom pa še bolj, saj so mi vse te teme dobesedno nagnusne. Življenje je v bistvu zelo lepo. Svet okoli nas je krasen in kar nekaj je ljudi okrog mene, ki so dobesedno srčki. Zaradi teh stvari je lepo živeti. Svinjarija pa naj odplava naprej. Komu mar …
  Konec koncev moramo misliti nase. Poskrbeti zase, da lahko mislimo tudi na druge. Da lahko poskrbimo tudi za druge…

 31. zogca said

  V objavi pod to si napisal kar nekaj sporočil. Sicer pa predvidevam, da se bo Janis oglasila tudi v tej objavi.

  Sem bil zadnjih 14 dni zelo zaseden in nisem nič bral blogov in nič pisal.

 32. zogca said

  Nisem gledala dnevnika, zato tega vem. Sem pa iz napisanega na internetu razumela, da je njen oče zdravnik in ne oče umrlih kot otrok. Kot sem razumela, da sta imela skupno skrbništvo. In da ima mama otrok tako shizofrenijo kot hude težave z alkoholom. Kako to ni bilo dovolj, da bi otroka dobil oče, pa ne razumem.

  Itak, da so takšni popolni bolniki! Samo takšni ljudje so! In tudi oče teh iz Sežane je menda hodil na socialno, prosil, dokazoval… Pa nič! In je menda celo ugleden zdravnik, je bilo rečeno na TV-ju. Pa vseeno ni dosegel nič!

 33. zogca said

  Aha, zdaj vidim, kaj vse je bilo na televiziji, pa jaz nisem gledala.

  http://24ur.com/novice/crna-kronika/sodnik-odredil-obdukcijo.html

 34. Nevenka said

  Jaz pa poznam kar nekaj moških, ki so dobili otroke. V polovici primerov so se jim mame odrekle.
  To, da se mama odreče otroku, je pa na splošno res redko.

  Vsekakor sem mnenja, da imamo popolnoma nefukcionalno socialno službo. Žal poznam nekaj socialnih delavk pa se temu ne čudim. Na tem nesrečnem faksu naplavi ljudi, ki jim noben drug študij ne gre. Torej ima očitno prenizke kriterije. Predvsem bi morali socialne delavke osebnostno testirati, ker je vmes veliko takih, ki bi rabile pošteno psihoterapijo ali pa celo resno zdravljenje. Tak človek ne more strokovno opravljati svojega poklica.

 35. Tana said

  “Predvsem bi morali socialne delavke osebnostno testirati, ker je vmes veliko takih, ki bi rabile pošteno psihoterapijo ali pa celo resno zdravljenje. Tak človek ne more strokovno opravljati svojega poklica.”

  Nevenka, sem popolnoma enakega mnenja.

 36. zogca said

  Jaz nikoli nisem imela nobenega opravka s socialnimi delavkami, zato težko sodim, kakšne so. Vsekakor se mi pa zdi … Zdaj kamorkoli se obrneš, naletiš na pisanje kakšne Sežančanke, ki je vse vedela. In ker Sežana ravno velemesto ni, me čudi, da o tem ni nič vedel nihče na socialni. Če pa je vedel, zakaj ni ukrepal?

 37. Nevenka said

  Zato, ker je zatiskanje oči in sklicevanje na uradne poti, zakone, procedure itd. veliko lažje, kot pa resnično pomagati. To zahteva veliko zavzetost, napor in življenjsko izpostavljenost, ker velikokrat ne veš proti komu vse se ljudje lahko obrnejo.

 38. Tana said

  “Predvsem bi morali socialne delavke osebnostno testirati, ker je vmes veliko takih, ki bi rabile pošteno psihoterapijo ali pa celo resno zdravljenje. Tak človek ne more strokovno opravljati svojega poklica.”

  Žogca, jaz pa sem imela (čisto nepričakovano) oziroma drugače rečeno doživela izkušnjo z socialno delavko. Tako, da sem gornjo potrditev izrekla na podlagi osebne izkušnje. Sama se večkrat spomnim na ta dogodek. Vedno sem v sebi govorila, … saj nima smisla, ženska je nora, hudobna, in…..

  Ko sem danes prebrala Nevenko, sem ugotovila, da TO JE TO. Vsako osebo (naj bo moški ali ženska), ki želi opravljati poklic socialnega delavca, bi morali predhodno testirati.

  Pokazalo bi se, da je res veliko vmes takih, ki bi sami rabili resno zdravljenje.

 39. zogca said

  Jaz se povsem strinjam. Kot ne moreš biti operni pevec, če nimaš posluha za glasbo, kot ne moreš biti pilot, če nič ne vidiš, tako naj ne bi smel biti socialni delavec, če …

 40. Lynx said

  Veliko laže je vzeti otroka očetu kot materi, četudi je še tako slaba.
  Socialni delavci opravljajo svoje delo v okviru svojih zmožnosti. Večina je za to tudi usposobljenih.
  V dotičnem primeru ne gre za nevedenje, ampak za odločitev. V določenih primerih gre narobe neglede na to, kaj se odločiš.
  Hočem reči, da se nekaterih stvari enostavno ne da preprečiti.

 41. Janis said

  V objavi pod to si napisal kar nekaj sporočil. Sicer pa predvidevam, da se bo Janis oglasila tudi v tej objavi.

  Seveda 😀

  Očetovske pravice grejo po istih zakonitostih kot vse druge pravice. Potrebuješ kritično maso moških, ki bodo povzdignili svoj glas in jasno in glasno povedali, da niso zadovoljni z vlogo vikend očeta in da hočejo otroka aktivno vzgajati in zahtevali spremembo prakse. Pravne temelje za to imate, diskrminacija očetov, ki se dogaja, je v resnici protiustavna. V nasprotju z vsemi vami jaz ne vidim glavnega problema v formi skbništva, ker mislim, da je nepomembno, kdo ima formalno skrbništvo (mama, oče ali oba), dokler je konkretna ureditev stikov in vzgoje v prid aktivnega starševstva OBEH. Toliko o teoriji. V realnem življenju je pa pač tako, da so moški kot celota (vezani ali ločeni) še precej daleč od tega, da bi otroka res dojemali kot svojo prvo prioriteto v življenju, kateri mora biti v smislu otrokovih potreb podrejeno vse ostalo in je pač hočeš-nočeš v konfiktu z zlatim svobodnim življenjem človeka brez otrok. S to razliko, da vezane ženske velikokrat to, da bi moški-oče rad živel življenje samskega brez obveznosti, pač tolerirajo in za otroke kljub temu, da je oče formalno še del družine, v resnici skrbijo same. Pri ločenih, ker je moški ne more več šlepat na to, da bo ženska opravljala starševstvo za oba, se pa ta problem “odsotnega očeta”, ki mu je otrok ovira v njegovem samskem uživanju, res zelo živo pokaže.

  Osebno tudi mislim, da moških, ki v resnici verjamejo v tezo “ženska in otroci so paket in če nimam več ženske, me tudi za otroke ne briga več” na žalost precej več, kot misli Stane in da bo doseganje kritične mase drugačemislečih dolgotrajno. Moškim spoštovanje njihovih pravic ne bo padlo z neba. To nikoli ne pade z neba. Moški morajo sami pokazat, da jim naš tihi družbeni dogovor, kjer je moškemu za razliko od ženske dovoljeno, da se obnaša kot otrok, vendar v zameno tudi nikoli ne bo smatran kot enakovreden starš ženski, ne ustreza in nanj ne pristajajo več. Pritoževanje je ena, pravna pot, ampak glavno so stiki z otrokom. Verjamem, da obstaja ne tako majhna masa žensk, ki otroka uporabljajo za orožje in nagajajo pri stikih, ampak moški ne bi smel nikoli popustiti pri tem, da hoče normalno mero stikov in se tega tudi držati. Ker večini žensk na koncu vseeno postane najbolj pomembno, da je otrok srečen in se z očetom dobro razume, tudi če so one same morda še jezne nanj. Za težavne primerke (tako mam kot očetov) bi pa pač morala veljati prisila v obliki specializiranih družinskih sodišč.

 42. zogca said

  Vedela sem. 😉

  Seveda.

 43. zogca said

  To je to, da. Ker pravice za seboj potegnejo tudi dolžnosti, ob tem pa se marsikomu ne zdi več vredno.

  To nikoli ne pade z neba. Moški morajo sami pokazat, da jim naš tihi družbeni dogovor, kjer je moškemu za razliko od ženske dovoljeno, da se obnaša kot otrok, vendar v zameno tudi nikoli ne bo smatran kot enakovreden starš ženski, ne ustreza in nanj ne pristajajo več.

 44. zogca said

  O tem nagajanju sem pa razmišljala sinoči pred spanjem. O tem, kako ženske, ki ne morejo preboleti zveze, moškemu nagajajo s tem, da mu ne dajo otrok. In ko sem razmišljala, sem se spraševala, ali bi jaz bila sposobna tako nagajati. In potem sem prišla do naslednjega zaključka. Na primer, če bi mene princ zapustil z otrokom, ne, ne bi jaz njemu nagajala tako, da mu ne bi dala otroka. Če bi že morala nagajati (pa upam, da ne bi, ker z vsakim takšnim nagajanjem največ škode narediš otroku), bi mu nagajala tako, da bi mu ga dajala vsak petek, soboto, nedeljo, za vsak slučaj pa še kakšen dan v tednu. Ne samo za popoldne, ne, tudi za čez noč. In ker bi imel toliko za opraviti z otrokom, ne bi utegnil okoli loviti žensk, jaz pa bi bila hepi. Vem, da se to zdaj malo grdo bere, ampak do takšnega zaključka sem prišla, ko sem prevetrila svoje podstrešje.

  Verjamem, da obstaja ne tako majhna masa žensk, ki otroka uporabljajo za orožje in nagajajo pri stikih.

 45. Lynx said

  “V realnem življenju je pa pač tako, da so moški kot celota (vezani ali ločeni) še precej daleč od tega, da bi otroka res dojemali kot svojo prvo prioriteto v življenju, kateri mora biti v smislu otrokovih potreb podrejeno vse ostalo in je pač hočeš-nočeš v konfiktu z zlatim svobodnim življenjem človeka brez otrok.”

  Poleg tega, je v veliki večini primerov za otroka bolje da ostane pri materi.
  Mene moti le to, če ženska to “pravilo” uporabi kot sredstvo za izsiljevanje.

 46. Janis said

  O tem, kako ženske, ki ne morejo preboleti zveze, moškemu nagajajo s tem, da mu ne dajo otrok. In ko sem razmišljala, sem se spraševala, ali bi jaz bila sposobna tako nagajati. In potem sem prišla do naslednjega zaključka. Na primer, če bi mene princ zapustil z otrokom, ne, ne bi jaz njemu nagajala tako, da mu ne bi dala otroka. Če bi že morala nagajati (pa upam, da ne bi, ker z vsakim takšnim nagajanjem največ škode narediš otroku), bi mu nagajala tako, da bi mu ga dajala vsak petek, soboto, nedeljo, za vsak slučaj pa še kakšen dan v tednu. Ne samo za popoldne, ne, tudi za čez noč. In ker bi imel toliko za opraviti z otrokom, ne bi utegnil okoli loviti žensk, jaz pa bi bila hepi.

  Verjamem, da obstajajo naivni in čisto dobrosrčni moški, ki enostavno zakorakajo v past, ki se ji reče posesivna egoistična ženska in ob ločitvi je hudič tu, ker je ego te ženske tako prizadet, da se ji zdi žrtvovati otroštvo lastnih otrok, ki bi drugače imeli dobrega očeta, sprejemljiva cena za ranjeni ego. Moški znajo biti glede karakterjev zelo slepi. Drugače pa trdim, da velikokrat gliha vkup štriha in da se dobijo v glavnem skupaj ljudje, ki so na podobni ravni čustvene zrelosti. Dobrim ločenim očetom ravno ne pomaga, da so praviloma najbolj glasni tisti ločeni moški, ki sovraštva do bivše partnerke in vseh žensk nasploh enostavno ne morejo skrit in za katere je precej očitno, da je njihova “borba” za pravice do otroka predvsem želja po tem, da bi bivšo udarjali tam, kjer jo bo najbolj bolelo in da so tudi zanje otroci samo orodje maščevanja.

 47. zogca said

  Pa so res. In enako velja za mame. Najbolj glasne so tiste, ki jim s čela prebereš, da so obsedene s sovražnostjo do bivšega moža. Kdor bere forum Enostarševske družine, ve, o čem govorim. Pa mi ni jasno in mi nikoli ne bo jasno, kako lahko tako zelo sovražiš nekoga, ki si ga nekoč ljubil. Jaz razumem prizadetost, seveda jo, ne razumem pa tako globokega sovraštva.

  Dobrim ločenim očetom ravno ne pomaga, da so praviloma najbolj glasni tisti ločeni moški, ki sovraštva do bivše partnerke in vseh žensk nasploh enostavno ne morejo skrit in za katere je precej očitno, da je njihova “borba” za pravice do otroka predvsem želja po tem, da bi bivšo udarjali tam, kjer jo bo najbolj bolelo in da so tudi zanje otroci samo orodje maščevanja.

 48. Janis said

  Najbolj glasne so tiste, ki jim s čela prebereš, da so obsedene s sovražnostjo do bivšega moža. Kdor bere forum Enostarševske družine, ve, o čem govorim. Pa mi ni jasno in mi nikoli ne bo jasno, kako lahko tako zelo sovražiš nekoga, ki si ga nekoč ljubil. Jaz razumem prizadetost, seveda jo, ne razumem pa tako globokega sovraštva.

  Veš, z otrokom se pač spraviš v šah mat pozicijo, na drugega starša svojega otroka si zmeraj privezan. In take situacije tako pri ženskah kot pri moških velikokrat potegnejo iz njih tisto najslabše. Jaz ne vem, kaj bi naredila, če mi mene drugi starš mojega otroka tako jebal v glavo (tudi na račun otroka), kot si to privoščijo nekateri bivši in bivše, o katerih beremo. Verjetno pošizila. Zato si pa tudi nisem upala delat otroka v vsaki resni zvezi, ki sem jo imela, ker sem stokrat razmislila, koga hočem imeti v svojem življenju za vedno.

 49. Tana said

  .

  Enako Žogca. Ko včasih pogledam na forum Enostarševske družine, se mi zazdi, da ali z menoj ni nekaj čisto v redu, ali …, ne morem razumeti, da nekdo, ki je nekoč imel nekoga rad, sedaj lahko tako sovraži. Kot si napisala prizadetost je eno, sovraštvo pa nekaj čisto drugega.

 50. zogca said

  In zato jaz nisem hotela delati otroka s tistimi, za katere nisem bila v svojem srcu in glavi stoposto prepričana, da zadeva ne bo uspela. Če pa že slučajno ne bi, bi pa vsaj želela tako razumnega, da bi se bilo z njim mogoče pogovarjati na takšen način, da bi se stvari delale tako, kot je za otroka najbolje. V končni fazi, nikjer ne piše, da bi bila vedno za otroka jaz najboljša. In največ veličine je v tem, da si tudi to sposoben priznati. Ko sem bila jaz lani pozimi tri mesece pravi pravcati zombi, jaz vem, da bi takrat otroka gotovo dala očetu, ker bi bilo to bolje za otroka.

  Zato si pa tudi nisem upala delat otroka v vsaki resni zvezi, ki sem jo imela, ker sem stokrat razmislila, koga hočem imeti v svojem življenju za vedno.

 51. zogca said

  Kar se mene tiče, je to milijone milj stran. Pa verjamem, da ko si prizadet, tudi malo ponagajaš. Vse to je človeško. Ampak tam sem jaz brala razne druge dimenzije, ki so bile daleč od nagajivosti in dejansko obsedenost s sovraštvom. S sovraštvom, ki je šlo čez vse, tudi čez otroke.

  Kot si napisala prizadetost je eno, sovraštvo pa nekaj čisto drugega.

 52. Janis said

  . Ampak tam sem jaz brala razne druge dimenzije, ki so bile daleč od nagajivosti in dejansko obsedenost s sovraštvom. S sovraštvom, ki je šlo čez vse, tudi čez otroke.

  Moraš tudi vedet, da gre večinoma za družinske vzorce in da gresta neko privzgojeno nezaupanje do drugega spola in zapletanje z neprimernimi partnerji večinoma kar z roko v roki. Slabše mnenje ko ima ženska o moških (bodisi zaradi lastnega očeta/očima ali samske meme, ki jo je vzgajala v duhu “vsi moški so prasci”), večja je verjetnost, da se bo zapletla s prav takim, ki bo potrdil vse najslabše stereotipe. Enako velja za moške. Ko taka zveza razpade, dobimo pa eksplozivno mešanico besa in občutka izdanosti in občutka “saj sem vedela”, ki na bivšega ali bivšo projecira še ves gnev do očeta ali matere. Čustva sovraštva, mimo katerih ne moreš, magari za ceno otroka, so zmeraj znak neke družinske patologije.

 53. zogca said

  In se te mame ne vprašajo, kaj s tem delajo svojim hčeram?

  Slabše mnenje ko ima ženska o moških (bodisi zaradi lastnega očeta/očima ali samske meme, ki jo je vzgajala v duhu “vsi moški so prasci”), večja je verjetnost, da se bo zapletla s prav takim, ki bo potrdil vse najslabše stereotipe.

 54. zogca said

  Se strinjam. Človek, ki ve, kaj je prav in mu je bilo dano videti, kaj je prav, se bo v nekem trenutku ustavil in si rekel: “Opla, stvari so šle mnogo predaleč. Ustavimo konje.” Pa veš, česa še ne razumem. Jaz se zelo dobro spomnim, kaj je pomenilo biti otrok, vsega se spomnim. Te ženske pa se ne morejo vživeti v občutke in strahove svojega otroka? V takšnem stanju stvari je otrok gotovo poln strahov.

  Čustva sovraštva, mimo katerih ne moreš, magari za ceno otroka, so zmeraj znak neke družinske patologije.

 55. Janis said

  n se te mame ne vprašajo, kaj s tem delajo svojim hčeram?

  Ne znam ti razložit, kaj se plete po glavi nekoga, ki je prepričan, da je nasprotni spol živ hudič. Najbrž so taki ljudje v svojo “resnico” prepričani. In mogoče na nek sprevržen način res mislijo, da delajo sinu ali hčerki še uslugo, ko ga svarijo pred drugim spolom. Saj veš, koliko žensk ima nekje globoko prepričanje, da so moški seksualni izkoriščevalci, ki ne poznajo čustev. In koliko moških je prepričanih, da gre ženskam samo za denar in otroke.

 56. zogca said

  Se spomniš tiste teme dva ali tri tedne nazaj, ko je ena zanosila s poročenim in ko je ugotovila, da ne misli zapustiti žene, ni dovolila, da bi videl otroka. In ima zdaj ona enega partnerja, ki je ločen, pa svoje hčere niti povoha ne. Onadva pa živita s tem fantom, ki sta mu ukinila mobitel, ko sta ugotovila, da ga je oče klical. In temu fantu ne pustita nobenih stikov z očetom, čeprav si oče prizadeva. Opravičilo za vse to pa je, da če nje ni hotel, potem tudi otroka ne bo videl. In ženska povsem jasno priznava, da to dela iz golega sovraštva in da ji je to maščevanje pomembnejše od otrokovega trpljenja. Je bilo na Starševskem čveku.

 57. zogca said

  Žal se jih, ko vse sešteješ res nabere precej.

  Saj veš, koliko žensk ima nekje globoko prepričanje, da so moški seksualni izkoriščevalci, ki ne poznajo čustev. In koliko moških je prepričanih, da gre ženskam samo za denar in otroke.

 58. zogca said

  Naredijo pa mu brezmejno škodo in potrebno je res veliko dela na sebi, da v odraslosti to presežeš, če sploh kdaj.

  In mogoče na nek sprevržen način res mislijo, da delajo sinu ali hčerki še uslugo, ko ga svarijo pred drugim spolom.

 59. Janis said

  Se spomniš tiste teme dva ali tri tedne nazaj, ko je ena zanosila s poročenim in ko je ugotovila, da ne misli zapustiti žene, ni dovolila, da bi videl otroka. In ima zdaj ona enega partnerja, ki je ločen, pa svoje hčere niti povoha ne.

  No, jaz še zmeraj mislim, da je bila ta tema čista provokacija MON-ovk, pri kateri je uspeh zagotovoljen. Ne pozabit, da celo resno moteni ljudje svoja dejanja samemu sebi opravičujejo z nekimi izgovori – celo Fritzl se je prepričeval, da dela hčerki uslugo in da ji ni tako hudo, ne da jo zgolj muči za lastno zabavo in se mu to še zdi fajn. Zato se mi zdi izjemno neverjetno, da bi se našla neka ženska, ki bi prostodušno priznala, da otroka muči s prepovedovanjem vseh stikov zato, ker se hoče maščevat in da se tega zaveda in da se ji zdi neizmerno fino.

 60. zogca said

  Povsem mogoče, da je šlo za provokacijo, me pa ne bi začudilo, če ne bi šlo, ker dejansko ene na Enostarševskem kažejo iste simptome. Je pa res, da one za živo glavo ne bi priznale, kaj pravzaprav počnejo.

 61. zogca said

  So prikrivali njeno odvisnost od alkohola?

  Center za socialno delo naj bi bil že večkrat opozorjen, da ženska, ki naj bi z blazino zadušila svoja otroka v Sežani, ni primerna mati, ker ima težave z alkoholom …

  http://24ur.com/novice/crna-kronika/so-prikrivali-njeno-odvisnost-od-alkohola.html

 62. StaneP said

  Onadva pa živita s tem fantom, ki sta mu ukinila mobitel, ko sta ugotovila, da ga je oče klical. In temu fantu ne pustita nobenih stikov z očetom, čeprav si oče prizadeva. Opravičilo za vse to pa je, da če nje ni hotel, potem tudi otroka ne bo videl. In ženska povsem jasno priznava, da to dela iz golega sovraštva in da ji je to maščevanje pomembnejše od otrokovega trpljenja.

  In da se to spremeni, je potrebna kritična masa nezadovoljnih moških, kot se je izrazila Janis. Vsi ostali, sploh ves ženski rod, je pa tiho. In to je normalno? In to je prav?

 63. StaneP said

  In da se to spremeni, je potrebna kritična masa nezadovoljnih moških, kot se je izrazila Janis. Vsi ostali, sploh ves ženski rod, je pa tiho. In to je normalno? In to je prav?

  Kot da bi ženski rekel, da je sama kriva za posilstvo, ker pač hodi okoli z dekoltejem in mini krilom. Kot da bi okradenemu rekli, da je sam kriv, zakaj pa ima denar…

  Kje je kakšna dostojna ženska, ki bo takšno ravnanje javno obsodila in se ogradila od takšnih pripadnic ženskega spola!?!? Je kje kakšna?? Pa ne samo tule na Žogcinem blogu, kjer ste praviloma fejst babnce.

 64. zogca said

  Menda ne pričakuješ, da se bo ženski rod boril za moške pravice?

  Vsi ostali, sploh ves ženski rod, je pa tiho. In to je normalno? In to je prav?

 65. StaneP said

  Menda ne pričakuješ, da se bo ženski rod boril za moške pravice?

  Za otrokove pravice!! Za univerzalne pravice in za vrednote, ki nekaj štejejo!

 66. Jazz said

  zogca said
  March 31, 2009 at 9:05 pm
  Menda ne pričakuješ, da se bo ženski rod boril za moške pravice?

  Zakaj pa ne!? 😦

 67. zogca said

  Poglej, jaz na blogu velikokrat izpostavim pravice moških, tako v svojih objavah kot tudi v komentarjih. In na MON-u, kjer redno pisarim, sem ena redkih, ki zagovarja moške. Poglej si samo ta primer, celo temo si preberi, še posebej pa tisto, kar je pisala čoklit šejk (to sem bila jaz). http://med.over.net/forum5/read.php?151,5373531 Jaz imam za moško populacijo še preveč srca, verjemi!!!

 68. Spider said

  Zato pa je ta svet v pizdi, ker se zenske nocejo boriti za moske pravice, moski pa za zenske ne. Ker se nadmudrivamo, namesto, da bi sodelovali. Moski zenske drzijo z raznimi pogodbami, da ne bodo imele otrok, nizjimi placami, seksizmom, spolnim nadlegovanjem in podobnimi prijemi, zenske pa moske z otroci, ne-dovoljenjem videvanja jih in podobno..

 69. StaneP said

  Poglej, jaz na blogu velikokrat izpostavim pravice moških, tako v svojih objavah kot tudi v komentarjih.

  Zato pa imaš moje spoštovanje in zato rad pridem na tvoj blog, ker se mi zdiš razumna ženska. No včasih tudi tebe malo zanaša, vendar halo, vsi smo samo ljudje. Tudi ostale punce tle pri tebi so fejst in to sem tudi že napisal. Za debate v stilu tistih na MON-u in podobne izlive zafrustriranih, pokvarjenih in tako ali drugače bolanih ljudi, je pa mojega časa žal škoda. Imam kup drugih stvari za početi. Bolj zanimivih in bolj pametnih…

  Jaz imam za moško populacijo še preveč srca, verjemi!!!

  Srca ni nikoli preveč! Za nikogar.

 70. StaneP said

  Zato pa je ta svet v pizdi, ker se zenske nocejo boriti za moske pravice, moski pa za zenske ne. Ker se nadmudrivamo, namesto, da bi sodelovali.

  Itak.

 71. zogca said

  Jaz zase lahko povem samo to, da jaz, če bi se ločila, nikoli ne bi svojemu otroku preprečevala, da bi se videla s svojim očetom. Ker vem, koliko bi jaz trpela, če bi meni kdo preprečeval videti očeta. Še danes, ko sem odrasla. Kaj šele prej. Nobene pravice nimam otroku vzeti tistega, kar mu oče lahko da. In oče otroku lahko da veliko. Meni je vsekakor dal.

  Zato pa je ta svet v pizdi, ker se zenske nocejo boriti za moske pravice, moski pa za zenske ne.

 72. Janis said

  Zato pa je ta svet v pizdi, ker se zenske nocejo boriti za moske pravice, moski pa za zenske ne. Ker se nadmudrivamo, namesto, da bi sodelovali. Moski zenske drzijo z raznimi pogodbami, da ne bodo imele otrok, nizjimi placami, seksizmom, spolnim nadlegovanjem in podobnimi prijemi, zenske pa moske z otroci, ne-dovoljenjem videvanja jih in podobno..

  Veš, problem je, da če pravice niso konkretno tvoje, lahko nekoga samo podpiraš, ne moreš se pa oglašat in vsega urejat namesto njega, če je on tiho. Ker potem izpade, kot da se ti buniš na nekem področju, ko vanj sploh ne spadaš in si neka budala, ki bi rada govorila namesto tistih, za katere se zavzemaš. In smo hitro pri sindromu “pretepene žene”. Ko greš ti sicer lahko na policijo, ji daješ moralno podporo, poiščeš odvetnika za ločitev, ponudiš prevoz v varno hišo – ampak če se bo ženska kasneje lupčkala s svojim nasilnežem in lagala policajem in celo krivila tebe, da si izmišljuješ probleme, kjer ji ni, je ves tvoj boj za njeno pravico, da ne živi v nasilju, zaman in celo smešen. Podobno je, če se jaz borim za pravice očetov do aktivnega starševstva (pa naj bodo vezani ali ločeni), veliko očetov pa komaj čaka, kdaj bodo lahko spizdili h kolegom na pir in otroka obesili materi ali starim staršem in si ti zanje neka nebodigatreba, ki zagovarja nekaj v njihovem življenju, kar njim še na misel ne pride. Jaz tako ali tako mislim, da gre zmeraj za človekove pravice, ne pravice moških, pa žensk, pa otrok, kot da živimo na ločenih planetih. Ampak pri specifičnih stvareh mora pa zmeraj nastati kritična masa tistih, ki jih nekaj osebno zadeva, potem jih pa lahko šele podprejo tisti, ki jih ne. Jaz podpiram aktivno očetovstvo in tiste očete, ki jim otrok ni samo za zabavo, kadar se slučajno spomnijo nanj. Ampak ne morem nosit zastave revolucije namesto očetov, ker nisem ne moški ne oče ne ločena. Čeprav imam, kot ženska, ki ima družino z žensko, seveda zelo podobne izkušnje z diskriminacijo glede starševstva, pred katero naju ne brani niti zakonodaja, kaj šele praksa.

 73. Tana said

  http://24ur.com/novice/crna-kronika/moril-nekdo-tretji.html

  MAMA NI KRIVA!!!

 74. zogca said

  To je pa zdaj preobrat. Ampak če nihče drug ni bil v stanovanju?

 75. Tana said

  Kaj pa veš. Oče je tisti popoldan pripeljal otroke nazaj. Kaj pa če se je mama napila in zaspala in je vstopil …..

  Joj, se mi poraja toliko če-jev.

  No sicer pa upajmo, da bo preiskava ugotovila, ali je bil oz. vstopil še kdo drug v stanovanje?

  Najlaže je krivdo naprtit nekomu, ki bi naj kao bil kao neprišteven, pijan, ….

  Sem sama poznala primer, ko je oče v ločitvenem postopku in v postopku dodelitve otrok igral igro, ki je mamo skoraj stala življenja. Dejansko so jo odpeljali na psihiatrijo, jo zaprli in okvalificirali, da je bolnica…. To je dolga zgodba.

  Se je pa za mamo, po dolgih letih, hvala bogu srečno končalo.

 76. zogca said

  Z današnjo znanostjo je nemogoče stopiti v stanovanje, zadušiti dva otroka, zapustiti stanovanje in ne pustiti niti ene same sledi. Prepričana sem, da se marsikdo posluži razglašanja nekoga za duševnega bolnika, če mu to koristi, ampak tukaj ni več otrok, za katere bi se kdorkoli lahko boril. Kajpak, zadnji odgovor bo imela policija.

 77. StaneP said

  MAMA NI KRIVA!!!

  Tudi v Sežani so menda ženske na mamini strani. In to je točno to, o čemer sem pisal med prvimi posti. Ženske potegnete skup, pa če je posredi še takšna svinjarija. In to se vam zdi normalno in celo moralno!?!? Namesto da bi same počistile oz. vsaj pomagale čistiti nesnago tudi/predvsem v lastnih vrstah. Zato pa je toliko sranja na svetu, ker je postala vse ena velika manipulacija. Nikjer ni več iskrenosti in poštenosti.

  Zakaj je tako težko reči: “Fuka se mi. Greva.” ali “Hočem družino, bajto, otroka in vse kar gre zraven. Si pravi za to? Nočeš? Prav. Potem nimava kaj iskati skupaj.

  Vse je ena manipulacija. In he,he… Poleg tega, da nas moške tako lovite v takšne in drugačne zanke, se hvalabogu na koncu največkrat same ujamete vanje. Potem vam pa nič ni jasno…

  Sežanski CSD itak nič ni kriv. So že javne izjave na to temo. Kako pričakovano. Iz nedela in ničevosti v manipulacijo.

  Dedcov mora biti pa “kritična masa” za spremembe. Madonca, tle me je pa še Janis malo razočarala, čeprav vem sam, da druge poti do rešitve ne bo. Ker ne moremo računati niti na razumne ženske.

 78. zogca said

  Ker naj bi ju bila zaradi bolezni, tiste duševne. Če bi ju iz zlobe, verjetno ne bi bile. Je sicer res, da bi do moškega bile manj tolerantne, ampak ni isto naklepni umor in ko nekdo nekoga ubije ter je neprišteven.

  Tudi v Sežani so menda ženske na mamini strani.

 79. zogca said

  Zakaj moški ne reče: “Všeč si mi, bi s teboj bil eno leto, potem pa te bom brcnil v rit?” Zakaj raje govori: “S teboj imam resne namene, s teboj bi rad bi do smrti, poročila se bova, seveda ne bova živela na koruzi, ne samo civilno, tudi cerkveno se bova poročila.” Čemu vse to?

  Jaz sem moškim vedno najbolj iskreno povedala, kaj hočem.

  Zakaj je tako težko reči: “Fuka se mi. Greva.” ali “Hočem družino, bajto, otroka in vse kar gre zraven. Si pravi za to? Nočeš? Prav. Potem nimava kaj iskati skupaj.

 80. zogca said

  Oče jih bo tožil. ❗

  Sežanski CSD itak nič ni kriv.

 81. StaneP said

  Kaj pa veš. Oče je tisti popoldan pripeljal otroke nazaj. Kaj pa če se je mama napila in zaspala in je vstopil …

  Ja in po CSD-ju je hodil samo zaradi alibija. Okrog zdravnikov tudi. Po sodiščih tudi. Samo zaradi alibija. Prosil okrog ženske, da naj kaj naredijo. Vendar povsod naletel na zid iz žensk, ki ne bo niti pod razno pomislil, da je z njegovo babo resnično kaj narobe. Še en dec, ki nekaj serje. Mu bomo že pokazale! Bolano!

  Teoretično je sicer možno. Babe se obesite tudi na senco, samo če obstaja vsaj 0,0000000001% možnosti. Boste rajši iskale to, kot sploh pomislile da je najbrž mati kriva.
  In če se preverjeno izkaže, da je, potem bo takoj čreda zagovornic, ki bodo seveda rekle, da ni bila prisebna, da je bila zmanjšana prištevnost… bla, bla, bla…

  Do naslednjega primera. Brez iskanja rešitve vmes. Seveda če bo pa kakšen tak primer, ko ga naredi moški, pa z vsemi kanoni po njemu! Saj je prav!! Da se ne bomo narobe razumeli. Vendar mi dvigne pritisk, ko nekatere tupite kot da svinjarije počnemo samo moški, ženske ste pa same svetnice. Še tiste, ki niso vredne da jih nosi mati zemlja so boljše od povprečnega moškega.

  Brez zamere, malo sem jezen. Se že ohlajam. Itak ne bom nič spremenil. Važno, da so okrog mene ljudje, ki so drugačni. Pravi! Srčni! Pošteni in pokončni! Raznorazni verniki ( Tisti ki verjamejo v boga so še daleč najbolj nedolžni! ) ki slepo sledijo takšnim ali drugačnim ciljem naj pa hodijo kjer hočejo in počnejo kar hočejo. Važno da se ne vtikajo v mene in moje ljudi.

 82. StaneP said

  Ker naj bi ju bila zaradi bolezni, tiste duševne. Če bi ju iz zlobe, verjetno ne bi bile.

  Haloooooooooo!!!!!!!! Bog pomagaj!!! Jaz grem med pedre! Še Žogci se je zmešalo!!!

 83. StaneP said

  Zakaj moški ne reče: “Všeč si mi, bi s teboj bil eno leto, potem pa te bom brcnil v rit?” Zakaj raje govori: “S teboj imam resne namene, s teboj bi rad bi do smrti, poročila se bova, seveda ne bova živela na koruzi, ne samo civilno, tudi cerkveno se bova poročila.” Čemu vse to?

  Kar seješ, to žanješ! Seješ manipulacije, dobiš manipulacije. Saj sem že napisal, da se na koncu same ujamete v lastne zanke.

  Sem si napisal na majico: Jaz bi fukal! In so se zgražale in zavijale z očmi… Tista, ki je najbolj zavijala z očmi, je na koncu počepnila…

  Če bi rekel, da iščem resno partnerko, bi zopet zavijale z očmi…

  Vsa znanost je v tem, da je nečeloma kontra, kot nam pokažete. Samo tega vedenja vam ne smemo direktno dati vedeti ( da ga imamo namreč ) , ker potem rajši pobegnete. Se počutite nage, prebrane… Vse je eno plesanje okrog vrele kaše. Same narekujete to igro. Dec je enostaven. On bi ga namočil. Simpl. Saj ona je že tudi čisto zmešana od potrebe. Že po hlačnicah ji dol teče. Samo se bo še vedno delala “lepo” in težko dostopno…

  In sedaj sprašuješ zakaj tako!? Zaradi popolne neiskrenosti, ki vlada med spoloma. Zaradi manipulacij, ki postajajo celo vrednota.

 84. zogca said

  Malo te hecajo citati. 😉 Vidiš, zato jaz citiram vsako zadevo posebej. 😉

 85. zogca said

  Saj večina je prepričana oziroma verjame, da je kriva mama. ❗

  Boste rajši iskale to, kot sploh pomislile da je najbrž mati kriva.

 86. zogca said

  Tisti gospod, če ga lahko tako imenujem, ki je svoji 15 let stari hčerki naredil otroka, pred kratkim je rodila, prej pa posiljeval tudi druge hčerke, ni nič slabše prišel skozi od te mame. Še več, zanj sploh nismo izvedeli, kako mu je ime.

  Seveda če bo pa kakšen tak primer, ko ga naredi moški, pa z vsemi kanoni po njemu!

 87. zogca said

  Ne, se mi ni. In ne pozabi, da ima Žogca diplomo pravne fakultete in temu primerno ve, da razlike so in jih tudi mora spoštovati.

  Jaz grem med pedre! Še Žogci se je zmešalo!!!

 88. zogca said

  Ta možnost je njemu bila ponujena, ko jaz niti pod točko razno še nisem bila zaljubljena vanj, ampak mi je bil samo kul. Ko sem ga gledala kot prijatelja, s katerim bi se dalo tudi seksati. Pa je od groze skoraj padel skupaj. Da to pa ne. Ker on bi pa z menoj resno, ker ima on resne namene, ker on bi bil z menoj do smrti.
  Lepo prosim!!!

  Dec je enostaven. On bi ga namočil. Simpl.

 89. StaneP said

  In ne pozabi, da ima Žogca diplomo pravne fakultete in temu primerno ve, da razlike so in jih tudi mora spoštovati.

  Saj to vem tudi sam. Brez diplome… Vendar me kot človeka ne bo nihče prepričal, da imajo pijanci ali pa samo občasno ali celo samo trenutno pijani ljudje pravico početi karkoli, ker kazni za takšne ni ali pa je izredno mila.
  Jaz bi tudi že lahko v življenju kakšno osebo fental od gneva, se zapil ali pa celo skočil pod vlak. Pa nisem nič od tega!! Ker se znam kontrolirati!
  In nikdar ne sprejmem razlage zmanjšana prištevnost v povezavi z alkoholom. Če piješ se domov polješ z taksijem in direktno v pojstlo! No, ali pa bruhat še prej… Drugače se pač ne pije!

  Tisti gospod, če ga lahko tako imenujem, ki je svoji 15 let stari hčerki naredil otroka, pred kratkim je rodila, prej pa posiljeval tudi druge hčerke, ni nič slabše prišel skozi od te mame. Še več, zanj sploh nismo izvedeli, kako mu je ime.

  Ja ampak zanj nihče ne išče opravičil!

 90. zogca said

  Ker pedofilija in shizofrenija nista isto.

  Ja ampak zanj nihče ne išče opravičil!

 91. zogca said

  Je tudi v tem primeru ne. Keč je v shozofreniji.

  In nikdar ne sprejmem razlage zmanjšana prištevnost v povezavi z alkoholom.

 92. StaneP said

  Ko sem ga gledala kot prijatelja, s katerim bi se dalo tudi seksati. Pa je od groze skoraj padel skupaj.

  Moški se znamo tudi “usrati” in to takrat, ko je najmanj primerno… Če plen postane lovec ne vemo več točno kako naprej in se držimo ustaljenega programa. Kot pijanec plota, he,he.
  Tudi sam sem v življenju že “zmrznil”. Le kdo ni!?

 93. zogca said

  Ni bilo tako, ker mu to ni bilo rečeno na takšen način, v smislu, zdaj ga daj pa ven in bova. Ampak med enim pogovorom sredi vožnje in ta pogovor očitno ni vodil v takojšen seks.

  Moški se znamo tudi “usrati” in to takrat, ko je najmanj primerno…

 94. Janis said

  Moški se znamo tudi “usrati” in to takrat, ko je najmanj primerno… Če plen postane lovec ne vemo več točno kako naprej in se držimo ustaljenega programa.

  Ja, ampak potem ti manipuliraš. In to še iz bolj nizkotnega razloga – ker ne moreš požreti, da te tudi ženska hoče samo za seks, čeprav ti tako ali tako ne bi imel resne zveze z njo, ampak gre ti pa na kurac, da ne bo jokala, ko ji boš povedal, da “zdaj pa ne bi bil več z njo, oprosti”. In ne moreš reči, da je to opravičljivo.

 95. StaneP said

  Ker pedofilija in shizofrenija nista isto.

  Tole bo zeloooo ciničen odgovor na ta dva zadnja aktualna primera . Lahko se vsi skupaj malo zamislimo:
  Žrtve pedofilije imajo pred sabo še vso življenje. Z določenimi težavami sicer, vendar vseeno. Žrtvi v Sežani imata nad samo vsaj 1m zemlje, njun oče pa najmanj takšne psihične težave kot tista nesrečna 15 letnica.

  Pedofil je prasec brez primere, Sežanska mamica je pa boga in bomo na koncu še denar zanjo prek rdečega križa pobirali, da bo imela za zdravljenje.

  Sem že enkrat naoisal, da pravo ne sme biti samo sebi v namen, temveč, naj bi poizkušalo delati red in pravico med ljudmi. To, kar je pa pravo danes, je pa samo orodje za legalne kraje in določeno strahovlado z lepim obrazom.

 96. StaneP said

  Ja, ampak potem ti manipuliraš. In to še iz bolj nizkotnega razloga – ker ne moreš požreti, da te tudi ženska hoče samo za seks, čeprav ti tako ali tako ne bi imel resne zveze z njo, ampak gre ti pa na kurac, da ne bo jokala, ko ji boš povedal, da “zdaj pa ne bi bil več z njo, oprosti”. In ne moreš reči, da je to opravičljivo.

  O Janis! Živjo! Nisi me razumela. Ne, ne! Tako pa nisem mislil! Mislil sem tako, kot je Žogca napisala: “v smislu, zdaj ga daj pa ven in bova.”
  Drugače sem pa v zadnjih dveh dneh napisal toliko proti kakršnikoli manipulaciji, da mi manipulacije pač ne moreš prilepiti. No kakšne majhne, neškodljive že. To včasih vsi počnemo. Ko npr. pohvališ kako dobra je juha, čeprav veš da je iz vrečke ali ko se ji vidio malo nepomembnega špehka pod majčko, ti ji pa rečeš, da ga ni!! Meni osebno je itak okroglo bolj seksi od oglatega…

 97. zogca said

  To, Janis!!!!!!!!

  Ja, ampak potem ti manipuliraš. In to še iz bolj nizkotnega razloga – ker ne moreš požreti, da te tudi ženska hoče samo za seks, čeprav ti tako ali tako ne bi imel resne zveze z njo, ampak gre ti pa na kurac, da ne bo jokala, ko ji boš povedal, da “zdaj pa ne bi bil več z njo, oprosti”. In ne moreš reči, da je to opravičljivo.

 98. zogca said

  Mislim, da ni tako hudo.

  Pedofil je prasec brez primere, Sežanska mamica je pa boga in bomo na koncu še denar zanjo prek rdečega križa pobirali, da bo imela za zdravljenje.

 99. StaneP said

  ker ne moreš požreti, da te tudi ženska hoče samo za seks, čeprav ti tako ali tako ne bi imel resne zveze z njo, ampak gre ti pa na kurac, da ne bo jokala, ko ji boš povedal, da “zdaj pa ne bi bil več z njo, oprosti”.

  Ali so tudi takšni!? Meni gre na kurac ravno to, da se vsaka obesi name. No, ne ravno vsaka… Ampak ko se enkrat zgodi postelja, so avtomatsko na vrsti sms, mejli in podobno s skozi bolj čustveno vsebino. Jaz sem si komaj zacelil srce… Nočem ljubezni. Sem vedno pošteno povedal!! Nič ne pomaga. In zdaj sem jaz manipulator?

 100. zogca said

  Pravo ni enako pravica. Je sicer lepo, če je, ni pa to pogoj.

  Sem že enkrat naoisal, da pravo ne sme biti samo sebi v namen, temveč, naj bi poizkušalo delati red in pravico med ljudmi.

 101. Janis said

  Mislil sem tako, kot je Žogca napisala: “v smislu, zdaj ga daj pa ven in bova.”

  Aja, to o trenutni zmrznitvi 😀 Ma dobro, vsak ima pravico, da reagira neumno, če je presenečen 😀

  Dejansko pa poznam primerek moškega, ki zbira seksualne in hkrati emocionalne ženske črtice. Sva imela lep pomenek o tem. On je popolnoma zadovoljen šele takrat, ko je ženski hudo, ko ji (po kakšnem mesecu seksa) pove, da žal ni zainteresiran za resno zvezo z njo. Ko ve, da je osvojil tudi njena čustva. Čeprav on nikoli ne misli biti z nobeno. In z vsako seksa kakšen mesec, potem gre pa naprej, ko vidi, da punca pričakuje čarobne besede “a bova resno skupaj”. Ampak pazi, njega take, ki bi samo seksale (kot sem bila takrat jaz), niso zanimale. Ker se ob njih ni počutil dovolj moškega. Moški car se je počutil, ko je odjebal bejbo, ki jo je poseksal z namigovanjem, da to nekam resno vodi, čeprav je obenem zelo pazil, da tega tudi ni konkretno rekel. Sem mu že takrat rekla, da je faker in luzer in da si nabira na glavo grozljivo karmo. Kaj je danes z njim, sicer ne vem, dvomim pa, da v svojem početju vidi kaj napačnega.

 102. StaneP said

  Pravo ni enako pravica. Je sicer lepo, če je, ni pa to pogoj.

  Itak. Žal! Samo ne vem zakaj si potem pravniki lastite status bogov in zakaj se hvalimo, da živimo v pravni državi!

 103. StaneP said

  Dejansko pa poznam primerek moškega, ki zbira seksualne in hkrati emocionalne ženske črtice. Sva imela lep pomenek o tem. On je popolnoma zadovoljen šele takrat, ko je ženski hudo, ko ji (po kakšnem mesecu seksa) pove, da žal ni zainteresiran za resno zvezo z njo. Ko ve, da je osvojil tudi njena čustva. Čeprav on nikoli ne misli biti z nobeno. In z vsako seksa kakšen mesec, potem gre pa naprej, ko vidi, da punca pričakuje čarobne besede “a bova resno skupaj”. Ampak pazi, njega take, ki bi samo seksale (kot sem bila takrat jaz), niso zanimale. Ker se ob njih ni počutil dovolj moškega. Moški car se je počutil, ko je odjebal bejbo, ki jo je poseksal z namigovanjem, da to nekam resno vodi, čeprav je obenem zelo pazil, da tega tudi ni konkretno rekel. Sem mu že takrat rekla, da je faker in luzer in da si nabira na glavo grozljivo karmo. Kaj je danes z njim, sicer ne vem, dvomim pa, da v svojem početju vidi kaj napačnega.

  Lepo po slovensko in prijazno bom napisal, da Žogca ne bo huda! Revček. Osebno se bistveno bolj strinjam z tvojo angleško definicijo njegove osebnosti.

 104. Tana said

  Stane said
  “Itak. Žal! Samo ne vem zakaj si potem pravniki lastite status bogov in zakaj se hvalimo, da živimo v pravni državi!”

  To, da si lastimo status bogov prvič slišim. A Slovenija da ni pravna država?

  Kar pa se tvojih odgovorov v zadevi na moj post MAMA NI KRIVA!!! tiče, ne bom komentirala, ker mislim, da zaradi mržnje, ki jo gojiš do žensk, nisi dojel bistva. Celo menim, da prav zaradi tako globoke mržnje nisi zmožen tega razumeti. E, vidiš in to je dragi StaneP tisto, kar lahko človeka skrbi.

  Pa še to, sedaj sem mimogrede gledala Svet na kanalu A in sem prvič videla očeta otrok. In moram reči, da mene ni čisto prepričal ali drugače povedano, ni mi najbolj všeč. Pač moje osebno mnenje.

 105. zogca said

  Zdaj sem na teveju slišala, govoril je njen psihiater, da je ona psihiatra obiskovala 15 let!!!

 106. StaneP said

  Pravo ni enako pravica. Je sicer lepo, če je, ni pa to pogoj.

  V pravu veljata ravno tako načelo enakosti in načelo pravičnosti. Zakaj? Zato, ker se popolnoma vseh zadev ne da definirati z paragrafi! Seveda jih odvetniki gladko zanemarijo, če ščitijo luknjo v zakonu. Tudi ženske jih v teh primerih gladko ignorirate, kot da so brezveze.

  In potem se vse sprašujete, kaj je šla moškost. Razen nekaj idijotov, ki se trudimo nekaj povedati neglede na ceno, so vsi ostali apatično tiho, saj ostanejo doma na suhem, če že komentirajo kaj, kar njihovi “boljši” polovici ni po godu.

  In če že govorimo o bolnikih. Ne vem kdo me lahko prepriča, da je pedofil iz Ptuja manjši bolnik od detomorilke iz Sežane. Bolana sta oba. Jeba je edino to, da se zanjo iščejo diagnoze, ki naj bi jo vsaj delno oprale, po pedofilu se pa izključno zliva gnojnica. Kje je tu enakost? Kje je tu pravičnost.

  Ali je pedofil res večji prasec od detomorilke?

 107. zogca said

  Tukaj http://med.over.net/forum5/read.php?151,5377070 ženske pišejo, da jim je deloval povsem neprizadeto. Čeprav je res možno, da so ga našopali z močnimi pomirjevali in zato.

  Pa še to, sedaj sem mimogrede gledala Svet na kanalu A in sem prvič videla očeta otrok. In moram reči, da mene ni čisto prepričal ali drugače povedano, ni mi najbolj všeč. Pač moje osebno mnenje.

 108. zogca said

  Pravo je pravo, pravica pa je pravica. Pravo naj bi bilo pravično, ni pa vedno. In če je pravo pravo, pravica pa pravica, potem ni isto, če govorimo o pravni državi in pravični državi. Pravična pa ni nobena država in ta svet ni pravičen.

  Itak. Žal! Samo ne vem zakaj si potem pravniki lastite status bogov in zakaj se hvalimo, da živimo v pravni državi!

 109. StaneP said

  Kar pa se tvojih odgovorov v zadevi na moj post MAMA NI KRIVA!!! tiče, ne bom komentirala, ker mislim, da zaradi mržnje, ki jo gojiš do žensk, nisi dojel bistva. Celo menim, da prav zaradi tako globoke mržnje nisi zmožen tega razumeti. E, vidiš in to je dragi StaneP tisto, kar lahko človeka skrbi.

  Kako tipično! Kritičnosti se takoj prilepi oznaka sovraštva, šovinizma in podobnih nesmislov. Tana motiš se. Jaz imam sicer hudo izkušnjo za sabo, ki mi je sicer v mnogočem odprla oči, vendar ženskega spola niti pod razno ne sovražim. Celo nasprotno. Zelo dobro se imam z njim in one me imajo rade. Tudi zato, ker sem do njih korekten, pošten in ljubeč.
  Tvoja etiketa sovraštva, je popolen strel v prazno. Res pa je, da se že dolgo ne trudim biti všečen, še manj pa tiho.

  In ja, res ne morem razumeti tega, da ženske takoj stopite v bran in iščete razloge za zmanjšanje pomena njenega dejanja, samo zato ker je ženska. In potem so vas polna usta tega, da ste načelne, razumne, poštene in da bi bil celo svet lepši, če bi ga vodile ženske. Nedvomno imate nekaj lastnosti, ki so generalno boljše od moških ( in obratno seveda ), vendar vendar ste daleč od kakršnihkoli superlativov. V mnogočemu ste celo slabše od moških. Ampak to je normalno. Vsi smo samo ljudje. Smo dobri in slabi hkrati. Meni dvigne pritisk to, da se poizkušate z manipulacijami kazati kot same Matere Tereze in si hkrati uzurpirate vse kar je dostojnega v družbi. Ko gredo stvari narobe, se pa iščejo izgovori, kot je že Žogca napisala v enem postu sicer za čisto druge stvari. Vzorec je popolnoma enak. In zdi se vam celo zabavno in še huje, celo inteligentno se vam zdi takšno početje…

 110. Tana said

  Sem sedaj pogledala na forum. Ja tudi jaz mislim, da mora mama imeti možnost (da ima pravico) povedati svojo resnico.

  Seveda pa to še ne pomeni, da kogar koli zagovarjam (mamo) ali da kogar koli obtožujem (očeta). Daleč od tega.

 111. StaneP said

  ne bom komentirala, ker mislim, da zaradi mržnje, ki jo gojiš do žensk, nisi dojel bistva.

  No pa dajmo še malo razpravljati o vzgibih, ki jih ima npr. pedofil. O njegovem stanju duha in o njegovi zmanjšani prištevnosti. Tana vabim te, da mi strokovno odpreš oči, zakaj nekateri moški to počno, kaj se jim mota po glavi in zakaj naj razumem njihova dejanja.
  Če že naj bi poizkušal razumeti, zakaj sta morala umreti dva nesrečna otroka v Sežani.

  Pravična pa ni nobena država in ta svet ni pravičen.

  Mah itak da ni! Govoril sem o temu, da je potrebno stremeti k temu, da bi bila čim bolj. To naj bi bil cilj. In če/ko enkrat bo, se bodo stvari pričele premikati na bolje.

 112. zogca said

  To možnost bo seveda tudi dobila – na sodišču. Mogoče pa tudi v medijih, čeprav dvomim, da bodo zdaj z njo na psihiatriji sklicevali novinarske konference.

  Sem sedaj pogledala na forum. Ja tudi jaz mislim, da mora mama imeti možnost (da ima pravico) povedati svojo resnico.

 113. StaneP said

  To možnost bo seveda tudi dobila – na sodišču

  Bravo! Drugega si ne zasluži, pa naj bo bolana ali zdrava.

 114. Tana said

  Stane,
  jaz sem tvoje odgovore pač tako razumela, kot mržnjo do žensk. Nisem pa tega trdila. Sem lepo napisala “….ker mislim, da zaradi mržnje, ki jo gojiš do žensk…” (škoda da ne znam naredit okvirčka). Torej daleč od trditve.

  “In ja, res ne morem razumeti tega, da ženske takoj stopite v bran in iščete razloge za zmanjšanje pomena njenega dejanja, samo zato ker je ženska.”

  Nikakor ne. Mami nisem stopila v bran oz. trdila, da ni kriva. Mogoče sem bila tako razumljena. Ne sploh ne. Kot sem napisala v zadnjem postu, …. mora mama imeti možnost povedati svojo resnico.

  Se opravičujem, če sem te kakorkoli prizadela. Sploh ni bil moj namen.
  Lepo se imej.

 115. zogca said

  Tana, ne se sekirat. Stanetu nas je že več tukaj, bom napisala diplomatsko, očitalo ne najbolj naklonjenega odnosa do ženskega spola.

 116. zogca said

  Nihče ne zmanjšuje pomena njenega denarja. ŽENSKA JE UBILA DVA OTROKA. Ni pa isto, ali ju je ubila iz čiste zlobe, ali je to naredila zato, da ju ne bi bilo treba predati očetu ali pa zato, ker je hudo duševno bolna.

  In ja, res ne morem razumeti tega, da ženske takoj stopite v bran in iščete razloge za zmanjšanje pomena njenega dejanja, samo zato ker je ženska.

 117. zogca said

  Pri pedofilu pa ne gre za zmanjšano prištevnost, lepo prosim!!!

  No pa dajmo še malo razpravljati o vzgibih, ki jih ima npr. pedofil. O njegovem stanju duha in o njegovi zmanjšani prištevnosti.

 118. StaneP said

  Se opravičujem, če sem te kakorkoli prizadela.

  Kje pa!! Tako nežen pa nisem! Osebno imam rad razprave, ki niso posledica enoumja. Saj to je šele razprava. Če vsi tulimo v isti rog je dolgčas. Saj zato smo pa tukaj, da debatiramo, se strinjamo in ne strinjamo. Osebno vidim lepoto ravno v tej različnosti. Vedno sem cenil ludi, ki imajo svoja stališča in ki si jih tudi upajo povedati in zagovarjati. Kot delam sam. Sem pa hkrati tudi dovolj pošten, ( do sebe ) in vem, da vsega pač ne morem imeti prav in zato tudi “poslušam” kar pišete, razmišljam o napisanem in kakšna stvar me tudi prepriča, mi odpre oči. Jaz nisem “vernik” ki bi slepo sledil komerkoli. Še sebi ne. In če bodo moje besede odprle vsaj en “uček” ( vsaj eno oko ), bom neizmerno zadovoljen.

 119. zogca said

  In Žogca to zelo pozdravlja. Še več, zelo je ponosna na to, da se tukaj znamo ne strinjati, ne da bi se ob tem pošiljali v tri lepe in se obmetavali z neprijaznimi imeni.

  Osebno vidim lepoto ravno v tej različnosti.

 120. StaneP said

  Ni pa isto, ali ju je ubila iz čiste zlobe, ali je to naredila zato, da ju ne bi bilo treba predati očetu ali pa zato, ker je hudo duševno bolna.

  V vsakem primeru je takšen človek hudo bolan. Tudi pedofil ali podobni. Pri njej pa res ne vem kdo se še lahko slepi, da ni imela v glavi tega, da bodo otroci slej kot prej pri očetu, ker je ona pač kar je. In v tisti bolani glavi, ki se ne more sprijazniti s tem, da bo med redkimi, ki ji bodo vzeli otroke, je pač dozorel sklep. Ni ne prva ne zadnja, ki si otroke lasti.

 121. StaneP said

  Še več, zelo je ponosna na to, da se tukaj znamo ne strinjati, ne da bi se ob tem pošiljali v tri lepe in se obmetavali z neprijaznimi imeni.

  Mene lahko takoj pošlješ v tri lepe. Če lepo dišijo in so primerno vlažne, he, he…
  Čeprav smo že enkrat ugotovili, da več kot dveh naenkrat ne zmorem…

 122. zogca said

  Tudi ta možnost seveda obstaja. In menda, tako sem nekje prebrala, so teden prej imeli na sodišču obravnavo glede skrbništva. In je pač, ona že tako ali tako bolna, v svoji glavi prišla na idejo, da bo otroke na ta način rešila pred očetom, ki je v njeni glavi bil bogvekakšen, čeprav takšen lahko sploh ni bil. Si pa menda lahko misliš, da ženska čisto čista ni bila, če je petnajst let hodila k psihiatru. In ne kar tako klepetat, zaradi shizofrenije. Za katero ni sama kriva. Je pa seveda sama kriva, da je na shozofrenijo zraven še pila.

 123. zogca said

  Zato te ne pošiljam v tri. :mrgreen:

  Čeprav smo že enkrat ugotovili, da več kot dveh naenkrat ne zmorem…

 124. StaneP said

  Tudi ta možnost seveda obstaja. In menda, tako sem nekje prebrala, so teden prej imeli na sodišču obravnavo glede skrbništva. In je pač, ona že tako ali tako bolna, v svoji glavi prišla na idejo, da bo otroke na ta način rešila pred očetom, ki je v njeni glavi bil bogvekakšen, čeprav takšen lahko sploh ni bil. Si pa menda lahko misliš, da ženska čisto čista ni bila, če je petnajst let hodila k psihiatru. In ne kar tako klepetat, zaradi shizofrenije. Za katero ni sama kriva. Je pa seveda sama kriva, da je na shozofrenijo zraven še pila.

  Ja pa za vraga saj ravno to tupim že cel čas, da kljub temu, da je dec hodil od poncija do pilata, da so na CSD-ju imeli vse te podatke ( sedaj se delajo neumne ), da ji je vpliven foter rithal mnenja, ki so jo prikazovala za zdravo itd, itd, itd… Ni nobeden naredil nič, kar bi stvari vsaj obrnilo v drugo smer. Že foter kot zdravnik bi jo moral reševati, ne pa ji še pomagati graditi njene blodnje. CSD bi moral vsaj prisluhniti fotru in upoštevati kar reče! Saj je foter za vraga in ne ena kurčeva socialna delavka, ki gre ob treh domov.
  Saj je foter!! Pa tega dejstva noben “kurac” v tej državi ne upošteva! Veliko tega sem preizkusil na svoji koži in zato se malo razburjam, ker vem kako je! Tam je en kup žensk, ki te gledajo kot ali prasca ali pa kot idijota. Obračajo z očmi in so same sebi blazno pomembne. Igrajo se s tvojo usodo, kot bi igrale fucking domino. In ti greš od tam, kot da si zadnja smet na svetu…

  Ko pa nekomu poči film, pa ni junaka, ki bi zmogel vsaj malp dostojnosti in se za kakšno stvar vsaj opravičil. Prali se bodo do onemoglosti. Isto kot ti zadnji primeri v zdravstvu.
  Mah, brez veze vse skupaj. Grem kozlat.

 125. StaneP said

  Zato te ne pošiljam v tri. :mrgreen:

  Hvala. Sama prijaznost te je, he, he… Bi te še začel osvajati, če ne bi imel ravno zaceljenega srca, he, he… Tako se mi pa nič ne mudi k novim srčnim ranam naproti.

 126. StaneP said

  Stanetu nas je že več tukaj, bom napisala diplomatsko, očitalo ne najbolj naklonjenega odnosa do ženskega spola.

  Punce, a res izpadem kot da sovražim ženske??

 127. zogca said

  V tej me je tudi keč. Če zanemarimo to, da nekateri tam res delajo kot od bede. Ampak recimo, da ne bi. Da bi jim bilo res mar. Da bi res bili zavzeti in bi hoteli biti pravični. V čem je keč? Da se tam govorijo takšne stvari in se toliko laže, da na koncu že več ne veš, kaj je res. Veš, koliko mam tam blati očete? In koliko očetov tam blati mame? Zmišljujejo si vse mogoče in nemogoče. Veš, koliko očetov reče, da je mama duševna bolnica? Ogromno. Potem se ne moreš čuditi, da tistega očeta, ki pa to govori upravičeno, ne vzamejo dovolj resno.

  CSD bi moral vsaj prisluhniti fotru in upoštevati kar reče!

 128. zogca said

  Aha. Mislim, jaz vem, da ne sovražiš mene, ampak izpadeš pa blazno nastrojen proti ženskam in verjemi mi, da ti to ne koristi. Če seveda iščeš žensko za kaj resnega.

  Punce, a res izpadem kot da sovražim ženske??

 129. zogca said

  Tukaj je dilema. Za svojega otroka naredimo vse, kajne? Ni meje. Ali pa je meja in bi morala biti? Nje oče ni hotel izdati, hotel ji je pomagati za vsako ceno in rezultat je to, kar se je zgodilo.

  Že foter kot zdravnik bi jo moral reševati, ne pa ji še pomagati graditi njene blodnje.

 130. StaneP said

  CSD bi moral vsaj prisluhniti fotru in upoštevati kar reče!

  Lažejo tam vsi in priznajmo si, da predvsem ženske. Vse stistike govorijo temu v prid. Še sama si napisala, da je ženska neprimerna mama šele takrat, ko jo dobijo z heroinsko iglo v roki. To je propaganda, ki ne zdrži vode, da skoraj vsak moški reče, da je ženska neprištevna. To so samo izgovori, ki naj bi upravičevali sredstva.
  Če bi bil še enkrat v situaciji, da bi se moral pogovarjati na socialni bi jim dal vetra, da bi se komaj pobrali. Takrat, ko sem bil star 25 let, mlad, neumen, neizkušen so lahko srali po meni.
  Foter je polovica vsega, kar so otroci in o tem se ne pogaja!! To je najmanj, kar nam dedcom gre, pa četudi smo slabi! Še vedno smo očetje, čeprav nismo idealni.
  Vse ostalo je navadna svinjarija. Nočem žaliti plemenitih živali.

 131. StaneP said

  CSD bi moral vsaj prisluhniti fotru in upoštevati kar reče!

  Lažejo tam vsi in priznajmo si, da predvsem ženske. Vse stistike govorijo temu v prid. Še sama si napisala, da je ženska neprimerna mama šele takrat, ko jo dobijo z heroinsko iglo v roki. To je propaganda, ki ne zdrži vode, da skoraj vsak moški reče, da je ženska neprištevna. To so samo izgovori, ki naj bi upravičevali sredstva.
  Če bi bil še enkrat v situaciji, da bi se moral pogovarjati na socialni bi jim dal vetra, da bi se komaj pobrali. Takrat, ko sem bil star 25 let, mlad, neumen, neizkušen so lahko srali po meni.
  Foter je polovica vsega, kar so otroci in o tem se ne pogaja!! To je najmanj, kar nam dedcom gre, pa četudi smo slabi! Še vedno smo očetje, čeprav nismo idealni.
  Vse ostalo je navadna svinjarija. Nočem žaliti plemenitih živali.

  In še vedno imamo 10000% več pravice do besede kot kakršenkoli CSD!!! Meni ne bi nikoli več vzeli besede…

 132. zogca said

  Ne pravim jaz, da ni sistem naklonjen ženskam, tega ne pravim. Jaz pravim, da si ljudje, da bi si nagajali, hodijo tja zmišljevat hudiča in pol. Zato takšnih stvari več ne jemljejo resno.

 133. StaneP said

  Aha. Mislim, jaz vem, da ne sovražiš mene, ampak izpadeš pa blazno nastrojen proti ženskam in verjemi mi, da ti to ne koristi. Če seveda iščeš žensko za kaj resnega.

  Hvala. Ne ne iščem! In tudi če bi, ne maram takšne ki jo še najbolj zanima hinavsko prilizovanje…

 134. zogca said

  Lej, ne gre za hinavsko prilizovanje. Nobena ženska, tudi tiste najbolj v redu in poštene, si ne želijo moškega, ki bi bil nastrojen proti ženskem spolu.

  Poglej, princ tudi misli, vsaj tako je rekel moji mami, da ti ženska podatakne otroka, te molze finančno, te spravi finančno na kant, ti uniči življenje in potem te zapusti. Zdaj si pa predstavljaj, kako se je bilo meni boriti s tem. Meni, ki mu nikoli ne bi podtaknila otroka, ki ga nikoli ne bi finančno molzla, ki ga nikoli ne bi podtaknila – meni, ki sem ga imela in ga še imam neskončno rada. Je tebi jasno, kakšno krivico je on meni zaradi svojih predsodkov delal?

 135. StaneP said

  Tukaj je dilema. Za svojega otroka naredimo vse, kajne? Ni meje. Ali pa je meja in bi morala biti? Nje oče ni hotel izdati, hotel ji je pomagati za vsako ceno in rezultat je to, kar se je zgodilo.

  Meni oebno se nekritična vzgoja zdi zelo slaba. Tudi razvajanje je zelo slabo. Pravzaprav je največji možni greh.
  Nikoli nikomer ne pomagamo, če mu pomagamo graditi njegove blodnje. Seveda ne izpademo všečno ( kot jaz tukaj, sovražnik žensk ), vendar se zdravilo daje direktno v žilo, čeprav boli in čeprav so tudi stranski efekti. Pametni to vedo, vsi ostali si pa želijo blaževega žegna, ker je pač prijeten, čeprav ne naredi pa nič.
  Ravno starši bi lahko preprečili…
  Ni ljubezen slepo podpiranje, ljubezen je dosti več.

 136. zogca said

  Stane, ne govorimo o razvajanju, tudi o blodnjah ne, ampak o bolezni. Oče je vedela, da je ona psihična bolnica, ji je to pomagal prikrivati, da ne bi izgubila otrok in …

 137. StaneP said

  Nobena ženska, tudi tiste najbolj v redu in poštene, si ne želijo moškega, ki bi bil nastrojen proti ženskem spolu.

  Tista, ki pazljivo prebere moje besede, jih ne jemlje iz konteksta in nima namena biti nekaj več, mislim, da ne bo dobila občutka, da sem nastrojen proti ženskam.
  Če pa nastrojenost pomeni to, da ne pristajam na manipulacje in na žensko večvrednost, potem sem pa nastrojen ja. Si pa naj najdejo kakšnega drugega pudlčka.

 138. zogca said

  Nočeš razumeti, Stane, nočeš.

  Tista, ki pazljivo prebere moje besede, jih ne jemlje iz konteksta in nima namena biti nekaj več, mislim, da ne bo dobila občutka, da sem nastrojen proti ženskam.
  Če pa nastrojenost pomeni to, da ne pristajam na manipulacje in na žensko večvrednost, potem sem pa nastrojen ja. Si pa naj najdejo kakšnega drugega pudlčka.

 139. StaneP said

  Oče je vedela, da je ona psihična bolnica, ji je to pomagal prikrivati, da ne bi izgubila otrok in …

  Ja ravno zato bi moral sodelovati z očetom otrok!! Otroci bi bili pri očetu, mati v bolnici in čez nekaj časa bi lahko celo zopet skupaj živeli. V vsakem primeru bi bilo za čisto vse boljše!

 140. Tana said

  Stane said
  “No pa dajmo še malo razpravljati o vzgibih, ki jih ima npr. pedofil. O njegovem stanju duha in o njegovi zmanjšani prištevnosti.
  Tana vabim te, da mi strokovno odpreš oči, zakaj nekateri moški to počno, kaj se jim mota po glavi in zakaj naj razumem njihova dejanja.”

  Čisto strokovno ti na to vprašanje ne morem odgovoriti, odpreti oči, ker nisem strokovnjak na tem področju. Jaz mislim, da je pedofil navaden prasec, kriv in ga sploh ne bi poslušala oziroma mu dala pravice zagovora. Vendar jo pač po zakonu ima. Tako kot vsak človek. Jaz pedofilov ne morem razumeti kot tudi ne njihovih dejanj.

  Mislim pa, da si s tem vprašanjem hotel napeljati na to, da je mati pijanka, prav tako prasica. Ja, kar se tiče pijanstva. Ampak v tem primeru jaz mislim, da mama to ni naredila iz pijanščine, temveč zaradi bolezni.

  Pedofilija in alkoholizem pa nista bolezen.

  Tudi oče pedofila iz Ptuja je bil zdravnik (sedaj je hvala bogu pokojni). Tudi ta oče je vedel za dejanja svojega sina (kar so potrdili tudi v ptujski bolnišnici) in jih je prikrival.

  Tu pa 100 % pritrdim Žogci, ki je napisala:

  “Tukaj je dilema. Za svojega otroka naredimo vse, kajne? Ni meje. Ali pa je meja in bi morala biti? Nje oče ni hotel izdati, hotel ji je pomagati za vsako ceno in rezultat je to, kar se je zgodilo.”

  Eh pa ti okvirčki, ob priliki ko bom bolj razpoložena se jih bom naučila delat.

 141. zogca said

  Zato pa sem zastavila vprašanje – kako daleč iti v podpori svojemu otroku in kdaj je čas, da prestopiš na drugo stran? Pa da ne boš mislil, da to počnejo samo očetje do hčera. Koliko mam je slepo podpiralo svoje sinove in s tem pomagalo zavoziti marsikaj.

 142. StaneP said

  Seveda vsi naredimo vse za otroke. Vendarvsaj v teoriji vem, da so nekje meje. V otrokovo dobro ga moraš na določeni meji ustaviti, kajti ti ga boš ustavil bistveno bolj mehko, kot ga bo ustavilo življenje. Ampak ogromno staršev tega ne zmore in pod krinko ljubezni ščitijo … Kaj že?

 143. StaneP said

  Pedofilija in alkoholizem pa nista bolezen.

  Kaj pa sta potem? Mah jaz sem očitno res en čudak. Za vse kretenizme se že najdejo neki razlogi, opravičila …

  Če pa človek kaj pošteno in iz srca pove, je pa že …

 144. Tana said

  “Seveda vsi naredimo vse za otroke. Vendar vsaj v teoriji vem, da so nekje meje.”

  Točno tako, tudi meni je jasna samo teorija. Kako bi pa ravnala v konkretnem ali podobnem primeru. Ne vem.

  Mi je nekoč rekel prijatelj, katerega znanje in nasvete še danes spoštujem.

  Svojega otroka imaš resnično rad, samo kadar znaš postaviti mejo. Do tukaj in nič dalje. Ta debata se je nanašala na fanta, ki je bil narkoman. Da ne dolgovezim. Fanta je bilo potrebno postaviti pred vrata. Brez vsega, brez prijateljev, da je ostal sam, popolnoma na dnu. In to so morali storiti njegovi starši, če so ga hoteli rešiti iz objema smrti. In naredili so to. In to naj bi bila največja ljubezen, ki jo premorejo starši. Tako mi je bilo povedano. In verjamem, da je res tako.

  Odkrito povem, da jaz nisem prepričana, da bi to zmogla. Zato sem zgoraj napisala, da teoretično vem, da bi morale biti meje. Kako pa bi ravnala, je pa drugo. Ne vem.

 145. Tana said

  Sem pravkar slišala, da bo ta tema jutri na TRENJIH.

  Ne vem, no. Imam pomisleke. Ne zdi se mi prav.

 146. StaneP said

  Nočeš razumeti, Stane, nočeš.

  Aha, kljub vsej razumnosti si še vedno želi, upa, da bo dobila pametnega in pokončnega moškega, ki bo toliko usekan nanjo,da bo ob njej oz. zanjo tudi “debilček” po potrebi. Da bo toliko zaljubljen, da mu bo odpovedala pamet… Sem zadel?

 147. zogca said

  Ta dvojni umor??? To sem v bistvu tudi pričakovala.

  Sem pravkar slišala, da bo ta tema jutri na TRENJIH.

  Ne vem, no. Imam pomisleke. Ne zdi se mi prav.

 148. StaneP said

  Svojega otroka imaš resnično rad, samo kadar znaš postaviti mejo. Do tukaj in nič dalje. Ta debata se je nanašala na fanta, ki je bil narkoman. Da ne dolgovezim. Fanta je bilo potrebno postaviti pred vrata. Brez vsega, brez prijateljev, da je ostal sam, popolnoma na dnu. In to so morali storiti njegovi starši, če so ga hoteli rešiti iz objema smrti. In naredili so to. In to naj bi bila največja ljubezen, ki jo premorejo starši. Tako mi je bilo povedano. In verjamem, da je res tako.

  To isto sem jaz poizkusil povedati!

  Odkrito povem, da jaz nisem prepričana, da bi to zmogla.

  Zato so načeloma dedci pri hiši! Če si ga ženska zna najti. Dedca namreč…

 149. zogca said

  Pedofilija je, kar se mene tiče, z zakonom prepovedana spolna usmerjenost. Enkrat sem na Oprah poslušala izpoved pedofila. Je zelo dobro razložil stvari. Ni dvoma o tem, da se pedofili zelo dobro zavedajo, da delajo nekaj, česar ne bi smeli.

 150. zogca said

  Tukaj je bilo predvsem v dobro vnukov. Kakorkoli že, tudi oče ni pričakoval, da se bo too zgodilo. Ker, roko na srce, če bi vedel … Gotovo je bolje imeti hči brez otrok, pa živa vnuka, kot mrtva vnuka in hči verjetno za vedno na psihiatriji.

  V otrokovo dobro ga moraš na določeni meji ustaviti, kajti ti ga boš ustavil bistveno bolj mehko, kot ga bo ustavilo življenje.

 151. StaneP said

  Ni dvoma o tem, da se pedofili zelo dobro zavedajo, da delajo nekaj, česar ne bi smeli.

  Seveda se, Tako oni, kot morilci, kot še kakšni drugi. Meni gre ravno zato na živce sklicevanje na zmanjšano prištevnost. Ali pa česa res ne razumem. Jaz sem še takrat ko sem bi v življenju nekajkrat res pijan, vedel vse kaj delam!

 152. Tana said

  “Zato so načeloma dedci pri hiši”.

  Ja Stane, v obeh primerih, pa so ravno “dedci” odpovedali – kot starši.

 153. StaneP said

  Kakorkoli že, tudi oče ni pričakoval, da se bo too zgodilo. Ker, roko na srce, če bi vedel

  Seveda nobeden ne računa, da lahko gredo stvari tako daleč… Mora se pa vsak zavedati, da lahko gredo in zato je potrebno potegniti črto že prej, preden je sploh realna možnost.

 154. StaneP said

  Ja Stane, v obeh primerih, pa so ravno “dedci” odpovedali – kot starši.

  Jaz “ženskomrznež” nisem nikoli apriori zagovarjal moških! Nasprotno, velikokrat sem še bistveno bolj kritičen do moških. In to pogrešam pri vas ženskah. Kritičnost do lastnega spola.

 155. zogca said

  Stane, ni isto biti neprišteven zaradi bolezni, zaradi afekta ali zato, ker si ti povsem zavestno spil liter votke, četudi si, ko si še bil trezen, točno vedel, da boš po spitem litru izgubil nadzor nad seboj.

 156. zogca said

  Jaz non stop kurcam ženske. Če bi jih še več, ne bi nobena prišla na moj blog. 😆

  Kritičnost do lastnega spola.

 157. Tana said

  “In to pogrešam pri vas ženskah. Kritičnost do lastnega spola.”

  Jaz sem enako kritična do obeh spolov. Če pa je moja kritika vedno pravilna ali pravična, to je pa drugo. Se pa trudim biti objektivna.

  Ampak kritična sem tako do žensk kot moških, ni nobene razlike.

 158. StaneP said

  Glej če je bila tako neprištevna, da je umorila dva otroka, kako je potem lahko sploh šla sama v trgovino, vozila avtomobil, dvignila denar na bankomatu?
  Jaz bebavemu človeku ne bi zameril takšnega dejanja. Vsi ostali se pa samo bolj ali manj uspešno perejo.
  Mogoče sem pa jaz bebav…

 159. StaneP said

  Tana – Ampak kritična sem tako do žensk kot moških, ni nobene razlike.
  Žogca – Jaz non stop kurcam ženske. Če bi jih še več, ne bi nobena prišla na moj blog. 😆

  To je pa lepo brati.

 160. StaneP said

  Stane, ni isto biti neprišteven zaradi bolezni, zaradi afekta ali zato, ker si ti povsem zavestno spil liter votke, četudi si, ko si še bil trezen, točno vedel, da boš po spitem litru izgubil nadzor nad seboj.

  Vem Žogca. Samo ne osebnostno se ne morem strinjati s tem, da nekdo reče: “nisem vedel kaj delam”, ko je mesaril…
  Sedaj, ko se brani pa ve, kaj dela!?

 161. Tana said

  Stane, saj mama ni rekla, da ni vedela, kaj dela, ko “naj bi” mesarila.

  Rekla je: NISEM KRIVA.

  In pravico ima, da se brani in pove svojo resnico.

  Se strinjaš z menoj.

 162. zogca said

  To, da je ona rekla, da ni kriva, ne pomeni, da res ni kriva in ne pomeni, da bo tako odločilo tudi sodišče.

 163. zogca said

  Ženskam je moški že zelo sumljiv. Pliz, ne takoj skočit, Stane.

  http://med.over.net/forum5/read.php?151,5377070

  Pošnofati moram in najti ta posnetek, zaradi katerega jim je tako sumljiv.

 164. zogca said

  Ne vedo vsi, kaj delajo. Pa kaj res misliš, da je neprištevnost v zakonu kar tako, malo za hec?

  Samo ne osebnostno se ne morem strinjati s tem, da nekdo reče: “nisem vedel kaj delam”, ko je mesaril…

 165. StaneP said

  Rekla je: NISEM KRIVA.

  Torej je vedela kaj dela in se izjasnila za nedolžno. Seveda jaz ne trdim 100% kaj je kdo naredil in verjamem, da pri tako hudem dgodku možgani vklopijo varovalno funkcijo in izbrišejo del spomina. Znanec se je razbil z motorjem ( kriv si je sam, kaj pa pije ko vozi ) in še po nekaj letih mu manjka 15 minut spomina. Tik preden je počilo se še spomni, in potem reševalcev. To je res človeško, vendar to ne zmanjšuje njegove ali njene krivde!

  Ženskam je moški že zelo sumljiv. Pliz, ne takoj skočit, Stane.

  He, he… Ne bom skočil, razen če mi kakšno “žogco” nastaviš, he,he…
  Ravno o tem fenomenu se danes razpisujem in hudujem tle pri tebi, ker je moški sploh sumljiv!? Za policijo itak mora biti, za javnost pa mislim da vsi vemo kako stvari stojijo. Če bi bil dogodek isti, samo spola obrnjena, ne bi nobeden iskal možnosti krivde pri ženski, moški bi bil pa dosedaj že itak javno linčan. Mene samo to blazno moti, da se ženske pozitivno dikriminira, moške pa negativno.

  Ne vedo vsi, kaj delajo. Pa kaj res misliš, da je neprištevnost v zakonu kar tako, malo za hec?

  Vem da zakone pišejo pametnejši od mene in vem, da znamo biti ljudje tudi neprištevni. Saj sem rekel, da takšen človek pač ne more biti normalen. Jaz se načeloma vedno postavljam na stran šibkejšega. Govorim samo to, da se neprištevnost zlorablja…

 166. video said

  Pošnofati moram in najti ta posnetek, zaradi katerega jim je tako sumljiv.

  http://24ur.com/novice/crna-kronika/moril-nekdo-tretji.html#video

 167. StaneP said

  Sem prebral temo na MON-u. Kaj naj rečem. Isto kot tukaj. Ženske iščejo razloge in opravičila, dec pa še žaluje ne v redu.
  Še ne 30 let star sem pokopal očeta in staro mamo v roku 14 dni. Starejši brat je pijanec, ostali so mlajši. Mama je bila zlomljena. Izgubila je moža in mater. Velika večina vsega je bila na meni. Se pogovorjamo o žalovanju. O temu, da ti je tako hudo, da bi zlezel najrajši še sam v jamo in se odrešil, vendar ne moreš, ne smeš… Jaz sem se zlomil ( ne bom nikoli pozabil ) na avtocesti na počivališču, ko sem odhajal iz bolnišnice in sem vedel, da sem očeta zadnjič videl živega. Bil sem sam. Potem sem se sestavil in funkcioniral naprej.
  Lahko pišejo ljudje o žalovanju, ki ga poznajo samo dr.romanov…

  V Sežanskem primeru naj bi oče po mnenju (vtisu) nekaterih na MON-u vse pripravil vnaprej, da bi se maščeval tastu in ženi!? Ja, teoretična možnost je. Halooo!!?

  Še dobro, da sem si kupil motor in bo veter spihal vso to svinjarijo iz glave…

 168. zogca said

  Hvala, Video, za link. Videla sem popoldne ta članek, mislim, da mi je Tana dala link, ampak takrat še ni bilo na tej strani video posnetka, zato sem ta članek preskakovala, izkazalo pa se je, da je bil posnetek prav tam. Še enkrat hvala.

  Moški pa ni videti niti malo strt ali prizadet.

 169. zogca said

  Na motorju pa pazi. Imam občutek, da skoraj vsak dan kakšen motorist tragični konča.

  Še dobro, da sem si kupil motor in bo veter spihal vso to svinjarijo iz glave…

 170. StaneP said

  Moški pa ni videti niti malo strt ali prizadet.

  Tudi mene je presenetil. Sploh drža telesa in tisto ogabno čikanje… Neglede na vse je izgubil dva otroka. Moralo bi se mu nekje vsaj malo poznati!!

  Na motorju pa pazi. Imam občutek, da skoraj vsak dan kakšen motorist tragični konča.

  Hvala za skrb! Najbrž ne veš, vendar je v gorah ( hribih ) vsako leto več smrtnih primerov zdravo živečih ljudi ( infarkt, zdrs, kap, trela…), kot je smrtnih nesreč med motoristi. Skoraj neverjetno, ne! Za moja dejanja me niti ne skrbi, skrbijo me ostali vozniki… Usodi konec koncev ne moreš ubežati. Potem se tudi zaljubljali ne bi. Zna biti smrtno nevarno. Še enkrat hvala za skrb!

 171. Janis said

  Pedofilija je, kar se mene tiče, z zakonom prepovedana spolna usmerjenost

  Pedofilija ni spolna usmerjenost. Spolna usmerjenost temelji na privlačnosti do moškega ali ženskega spola (nasprotnega, svojega ali obeh), otroci pa niso moški ali ženske. Pedofilija je fetiš.

 172. zogca said

  Kakorkoli že, verjetno se strinjaš, da je pedofil pri svojem početju zavestno in nikakor ni neprišteven.

 173. Janis said

  Kakorkoli že, verjetno se strinjaš, da je pedofil pri svojem početju zavestno in nikakor ni neprišteven.

  Seveda se. Sem pa že pošteno sita tega, da se pedofilw navaja v isti sapi kot nas in celo uporablja kot argument “če damo istospolnim parom pravice, bomo morali dati pravice tudi pedofilom”. Kakšne pravice? Kakšna spolna usmerjenost? To je spolna preferenca, ki je nedopustljiva zaradi etike. Pa ne zato, ker si je nekdo to izmislil, ampak zato, ker gre za odraslega versus otroka.

 174. zogca said

  To pa lahko izjavi samo nor človek.

  “če damo istospolnim parom pravice, bomo morali dati pravice tudi pedofilom”.

 175. Tana said

  Pozdravljeni,

  se na kratko oglasim, potem pa na delo. Danes bo naporen dan.

  Stane said
  “Tudi mene je presenetil. Sploh drža telesa in tisto ogabno čikanje… Neglede na vse je izgubil dva otroka. Moralo bi se mu nekje vsaj malo poznati!!”

  Dober izraz Stane… tudi mene je presenetil…..

  Pedofilija nima nič skupnega z istospolno usmerjenimi. Popolnoma nič. Samo bedaki lahko to enačijo.

  Mi je pa sedaj prišla na misel debata, ki sem jo pred leti, ko je SDS prihajala na oblast, imela z enim znancem. Takrat sem mislila, da je to pameten in razgledan človek. Pa sem se krepko zmotila. Šlo je za “priznanje pravice do umetne oploditve”, katero sem jaz zagovarjala in to tudi z argumenti podprla. Pa mi je ta človek dejal: “Pa kaj si nora, saj ne more vsaka lezbača imeti otroka”. To so perverzni ljudje. Bi jih bilo potrebno zapreti. V nadalnji razpravi z njim sem ugotovila, da sploh ne razlikuje kaj je to istospolna usmerjenost in kaj je pedofilija. No je pa ta človek potem postal poslanec (danes ni več) in sem se ga v velikem loku izogibala.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: