Žogca v ofsajdu

In nič več v pričakovanju sodniške piščalke

Zaradi koga se je zapil?!?

Posted by zogca na marec 24, 2009

V zadnjih nekaj dneh sem večkrat prebrala, da se je ta in ta zapil zaradi žene. Če mi kaj dvigne pisker, mi ga dvigne takšno pisanje. Seveda si moram potem prižgati najmanj tri cigarete. Kdo je kriv? Kajpak pisci takšnih sporočil. Dejstvo, da si jaz te treh cigaret ne bi prižgala, če ne bi tako ali tako bila kadilka, je nekaj, kar bomo prikladno zanemarili. Kot vedno prikladno zanemarijo dejstva tisti, ki pišejo, da se je mož zapil zaradi žene. Zanemarijo, da se je ta mož na valeti valjal v lastnem bruhanju, da se na maturantskem izletu teden dni ni streznil, da so mu po maturantskem plesu “pumpali” želodec, da je zapil, menda se spodobi, vsakega prijatelja, ki je šel v vojsko, ki je vsakemu prijatelju, znancu, sodelavcu, sosedu in še komu pomagal zapiti otroka, da je bil pijan na vsaki poroki, pa tudi na svoji. Sem pozabila na rojstne dneve in nova leta? Opravičujem se. Ampak ne, do poroke je bil to samo moški, ki se zna zabavati. Saj veste, “ta prav dec” ne bo kot ena mimoza na zabavi pil mineralne vode. Čemu je to, lepo prosim, podobno? Po poroki pa je, kajpak zaradi žene, postal alkoholik. Ne pravim, da nekateri moški zraven svojih žena niso hudo ubogi, seveda so. Pravim pa, da v zakonih, kjer mož pije, ni mož tisti, ki je ubog, ampak je uboga žena. In žal tudi otroci.

Mimogrede, jaz sem res dobra duša, verjemite, da sem. In nobenemu ne privoščim, da bi se moral zaradi mene zapiti. Zato s tistimi, ki so na prvem zmenku pili alkohol, nikoli nisem šla drugega. Ko se bo čez deset, dvajset let izkazalo, da so alkoholiki, bodo za to krive ene druge “grozne babe” in ne jaz. 

Advertisements

268 komentarjev to “Zaradi koga se je zapil?!?”

 1. zogca said

  Boom je kriv za eno od prižganih cigaret!!! :mrgreen:

 2. vlatka said

  žogca,

  hehe… 😀 😀 Dober zapis.

 3. Boom said

  Ojej, Žogca!!! Si nisem mislil, da te bo ena metaforično mišljena izjava takole iz tira vrgla 🙂

 4. zogca said

  Vidiš, kako je to? Moški zaradi žensk pijete, ženske zaradi vas moških kadimo. :mrgreen:

  Si nisem mislil, da te bo ena metaforično mišljena izjava takole iz tira vrgla.

 5. zogca said

  V bistvu pa sem jezna nate, Boom. Tam eni na forumu pišeš, da te njen B rajca, moj te pa ne rajca, to pa je hud prekršek. :mrgreen:

 6. Boom said

  Evo, se posipam s pepelom. Sem že odgovoril. O tvojem B se mi bo pa še sanjalo. :mrgreen:

 7. zogca said

  Lepo prosim. 😆 Berem, da he he mede širne ljudske množice, ampak jaz moram tudi imeti kakšnega oboževalca in sem se odločila, da hočem tebe. 😆

 8. Boom said

  Evo. Ti ostajam zvest 🙂

 9. Nevenka said

  Evo Žogca, se zelo strinjam z zapisom. Korenine alkoholizma kmalu pokažjo kje bodo brstele. Resnično se začne že pri mulariji, ko še ni nikjer nobenih žen. Takrat samo ven udari, kar je bilo prej prikrito ali pa junaško.

 10. zogca said

  Pohvaljen. 😆 Zdaj pa lahko še razložiš, na kakšen način se to moški zapijejo zaradi žena in kaj se tako hudega dogaja v zakonih, da se morajo abstinenti prijeti flaše. 😉

 11. zogca said

  Za vse alkoholike v zrelih letih vem, da so pili že veliko pred poroko. Še posebej sem se za tiste najhujše pozanimala. Tudi žene sem spraševala, ali res tega ne bi bilo mogoče predvideti. In da, je bilo mogoče. Vse bi to lahko videle, ampak niso hotele.

  Evo Žogca, se zelo strinjam z zapisom. Korenine alkoholizma kmalu pokažjo kje bodo brstele. Resnično se začne že pri mulariji, ko še ni nikjer nobenih žen. Takrat samo ven udari, kar je bilo prej prikrito ali pa junaško.

 12. Artemis said

  Jaz pa poznam enega, ki se je zapil “zaradi žene”. Z ženo se je poročil, ker je bilo “z njo najlažje živeti”, sam pa je imel kariero in mu je njena nezahtevnost odgovarjala. Ko so otroci odrasli in je v tujini službeno preživel bistveno manj časa kot včasih, je ugotovil, da sta ženina pasivnost in vodljivost breme, ki ga vleče k tlom, da ob njej le še stagnira in da od življenja ob njej nima več kaj pričakovati. Bil je okoli 45 in brez poguma, da bi začel znova sam, druge ženske pa tudi ni bilo na obzorju. Tako je počasi iz občasnega pivca, ki je tu in tam kaj spil s prijatelji, postajal vse bolj reden pivec, ki je pogosto kaj spil tudi sam, dokler ni postal alkoholik, ki se sicer ne valja po jarkih in ne pretepa žene, je pa vedno opit ravno toliko, da mu ni potrebno razmišljati o svojem življenju in zase kaj narediti.

 13. zogca said

  Artemis, pa vseeno? Se je res zaradi žene? Je bila žena kriva, da se on ni poročil iz ljubezni, ampak kar tako, ker je bilo to najlažje? Je bila žena kriva, da on ni odšel, ker si sam ni upal oditi, ni pa bilo druge ženske, ki bi ga prijela za roko in odpeljala? Je pa res, da jaz takšnega primera, ko bi nekdo začel piti na stara leta, ne poznam.

 14. Artemis said

  Saj zato pa sem dala “zaradi žene” v navednice. Jasno je, da je za svoje življenje odgovoren sam, jaz sem samo napisala, kako on razmišlja in na kakšen način prenese odgovornost za svojo kalvarijo na ženo, zato sem na koncu tudi napisala, da se opija zato, da mu ne bi bilo treba zase nič narediti.
  Takšnih, kot je on, poznam še enih par, vsem pa je skupno to, da jim alkohol predstavlja beg pred resničnostjo. Ker nimajo poguma, da bi se soočili s svojimi napakami in svoje življenje radikalno spremenili, čeprav v zrelih letih, zbežijo v alkohol in za vse krivijo nekoga drugega (ženo, starše, službo …), s tem pa si povsem izničijo kakršno koli možnost, da bi bilo njihovo življenje kdaj boljše, čeprav sanjajo ravno o tem. In se tudi nočejo zdraviti, ker nočejo “ozdraveti”. Trezni bi se morali soočili s sabo, svojim življenjem in se odločiti za spremembo, za to pa nimajo poguma, zato bi spet pobegnili v alkohol …

 15. Lynx said

  “Zato s tistimi, ki so na prvem zmenku pili alkohol, nikoli nisem šla drugega.”

  Potem bova midva čez devetnajst let imela prvi in zadnji zmenek. 🙂

  Ljudje si že od nekdaj občasno želijo omame, bodisi zaradi lažjega preživetja, bodisi zaradi sprostitve. Na žalost je večina od njih takšnih, ki vodijo v odvisnost.
  Človek, ki je nagnjen k alkoholizmu, ali pa je vanj že globoko zabredel, seveda išče razlog za svoje početje in nezadovoljstvo. Nesporazumi z ženo so poleg neuspeha v službi in drugih področjih življenja, med najpripravnejšimi opravičili. V najboljšem primeru, je lahko žena le jeziček na tehtnici.

 16. Jovanka Broz said

  e pa Žogca -vsaka čast za ta prispevek. Tudi meni se, kar zarola,ko kdo reče,da se je nekdo zapil zaradi tega ali onega. To sploh ni res. Zapil se je ZATO, ker mu je všeč okus alkohola in ga je konzumiral vedno več. Telo se navadi in išče. Ni drugega razloga. Mi ga pa, če kdo še tako trdi.

  Pijančki (tudi tisti,ki se jim še ne vidi) imajo vedno razlog,da se zapijajo.

  Meni okus alkohola ni bil nikoli všeč in lahko se mi v življenju zgodi ne vem kaj ne bom začela piti.

 17. zogca said

  Jovanka, seveda. Zakaj se pa jaz lani nisem v vsej tej žalosti zapila? Ker ne maram piti. In ker v alkoholu ne vidim rešitve. Pa tudi moške poznam, ki so se jim dogajale res hude stvari, velikooo hujše od te moje. Enega poznam, ki se mu je zgodila tako huda tragedija, da se je celo hotel ubiti, ampak ni pa spil niti enega kozarčka. Torej? Jih je pa cel kup, ki jim je revežem vsak dan tako hudo, da morajo p0iti.

 18. zogca said

  Lynx, pa da ne boš mislil, da mene moti kakšno pivo, daleč od tega. In tudi to me ne bi motilo, če bi se kdaj pa kdaj, ko je res priložnost, opil. Ne želim pa tvegati, da bi dobila pijanca. To presejevanje na prvem zmenku se je izkazalo kot zelo dober pokazatelj dejanskega stanja. Z dvema, ki nista prišla v poštev, sem ostala v prijateljskih stikih. In da, prav sem imela, preveč pijeta. Vsekakor toliko, da bi mene to nenehno motilo.-

 19. zogca said

  To je to, Artemis. Tistih nekaj, za katere jaz vem, da so se šli zdravit – pri vseh je bilo to posledica nečesa res drastičnega, kar jih je do konca pretreslo. Nikoli pa kar tako, iz čistega miru, še posebej pa ne zaradi nerganja žene. Gotovo so tudi takšni, ampak jih jaz ne poznam.

  In se tudi nočejo zdraviti, ker nočejo “ozdraveti”.

 20. Nevenka said

  Mene je zelo presenetila pishiatrična terminologija, ko govori o alkoholizmu mladostnikov.
  Pri večini uporablja izraz “samozdravljenje”. Samozdravljenje svoje nesposobnosti reševanja frustracijskih in konfliktnih situacij v življenju.
  In tako se vse začne. Tudi bolezen odvisnosti.

 21. Jazz said

  Nikol ne veš,kje te flaša čaka!(star slovenski pregovor 😉 )

  In še ena resna razprava:
  (Pridem tud zapet,dokler se ne dobi posnetka na youtubu )

  http://www2.arnes.si/~tverbo/mlakar/4.05.zena.txt

 22. zogca said

  Oja, Nevenka, mene sicer prav zanimalo, koliko ga zdaj tankajo moji sošolci, ki so v gimnaziji tako zelo radi pili.

 23. zogca said

  Jazz, zapoj tisto drugo in you daj na Tube. 😉

 24. Jazz said

  zogca said
  March 24, 2009 at 7:23 pm
  Jazz, zapoj tisto drugo in you daj na Tube.

  In da se zaradi blamaže potem zapijem? 😀

 25. zogca said

  Če bi moje petje bilo na Tubu, se jaz sicer ne bi zapila, bi se pa ziher za par mesecev vdrla v zemljo. :mrgreen: Hud antitalent sem.

  In da se zaradi blamaže potem zapijem?

 26. Jazz said

  zogca said
  March 24, 2009 at 7:49 pm
  Če bi moje petje bilo na Tubu, se jaz sicer ne bi zapila, bi se pa ziher za par mesecev vdrla v zemljo. Hud antitalent sem.

  Potem tudi na duet ni za pomislit… 😉

 27. zogca said

  Ne!!!

  Potem tudi na duet ni za pomislit…

 28. webmaher said

  Žogca en kapučino s smetano spije poje kot sinička 😆

 29. zogca said

  Veš, kakšne podočnjake imam? Jaz nikoli nisem imela podočnjakov, zdaj pa jih prav čutim. Vidim tudi. 😦

 30. Spider said

  Če tip na prvem zmenku pije alkohol, ne greš na drugi zmeneik? Ti pa si oštra. No, sej mene ta pristop ne moti, jaz itak ne pijem alkohola.

 31. zogca said

  Enkrat se mi zgodilo … Tip je spil tri pire. Da ne omenjam tega, da mi je v nulo razlagal vse svoje pijanske dogogodivščine. Jaz pa sem vmes parkrat navrgla, da s tipom, ki pije, NIČ. Ko se je za zmenek končal, sem bila prepričana, da sva si midva tako ali tako na jasnem, da ne bo nič. In mi je popolnoma zaprlo usta, ko je rekel, da naslednji dan pride pome pred službo in me pelje na romantično večerjo. Obnemela sem, kar se meni redko dogaja. Ker jaz non stop govorim. Tako me je šokiralo to nedojemanje tistega, kar sem povedala. Pa mislim, prav hvalil se je s tem, kolikorkrat je bil pijan do daske, da ni vedel zase. Potem sem mu poslala sporočila, da se opravičujem, da me je tako šokiral, da sem ostala brez besed, da ne grem na večerjo in da ne bo nič.

  Če tip na prvem zmenku pije alkohol, ne greš na drugi zmeneik? Ti pa si oštra. No, sej mene ta pristop ne moti, jaz itak ne pijem alkohola.

 32. Spider said

  Sej, da mora tip na zmenku spiti tri pire, je res malo žalostno.

 33. Boom said

  Žogca, če bi vse tisto, kar si napisala v uvodu držalo, potem bi jaz moral zdajle bit že res hud alkoholik. Ko sem bil tam okoli 20+, smo se ga ob posebnih priložnostih kar dobro nacedili. Včasih tako, da se mi je že kar parkirplac pokonci postavljal, ko sem se majal do avtomobila. In, če je bilo posebnih priložnosti premalo na vidiku, smo si pa kakšno izmislili :-D.

  Pa danes ni več tako, niti se nimam alkoholika v smislu odvisnosti. Sicer alkohola ne izpljunem, ga pa niti pod razno ne pijem vsak dan. In če grem ven, popijem s kolegi kakšno pivo. Maksimalno pridem do dveh, morda treh in to mi je tako psihološka kot tudi fiziološka meja. Pri vinu sem zelo izbirčen, kdaj sem pa nazadnje okusil žganje, se ne spomnim in to mora biti nekaj res zelo posebnega, da ga (BTW sem se spomnil, da se mi mora nekje valjat še ena steklenica hudo redkega in statega viskija. Jo moram poiskat :-D). Skratka, prav lahko živim tudi brez. Če pa me kdo ima zaradi tega za alkoholika, tudi prav.

  Kar pa se tiče alkoholnih odvisnikov mislim, da mora obstajat še kakšna druga podlaga za to, da postanejo to, kar so, in ni glavni razlog le to, da so se v maldosti na smrt opijanjali. Poleg tega, da jim alkohol malo bolj “diši” so to lahko vzorci ali odnosi iz primarne družine in ne nazadnje pomanjkanje volje, da bi v svojem življenju počeli še kaj drugega kot zapijali svojo usodo.

 34. zogca said

  Njemu je bilo očitno luštno. Saj sem res mislila – tudi jaz njemu nisem všeč, zato pa mi, meni, ki sovražim alkohol, v detalje razlaga, kaj je vse spil, kdaj, kako ni vedel zase, v katerih državah so bili vse mortus pijani. Potem pa ugotovim na koncu, da je tip totalno zapalil name in že naslednji dan – romantična večerja. Nič mi ni bilo jasno. Z nekom hočeš biti, hvališ pa se s stvarmi, ki jih ta drugi organsko ne prenese.

 35. zogca said

  Ne, saj ni nujno, da vsi takšni končajo kot alkoholiki. Zato pa sem nekje vmes napisala, da me prav zanima, kaj je s tistimi mojimi sošolci, ki so se zapijali. Prepričana sem, da niso danes vsi zapiti, ampak nekateri pa gotovo so.

  Jaz pač nisem hazarderka, ne bi tvegala. 😉

  Žogca, če bi vse tisto, kar si napisala v uvodu držalo, potem bi jaz moral zdajle bit že res hud alkoholik.

 36. Spider said

  Je to bilo še mogoče bolj v najstniških letih? Ali pa tam malo čez 20? Samo mladci in luzerji se hvalijo, koliko spijejo. Mladci, ker so še mladi in s ejim zdi frajersko, luzerji pa, ker so zavozili življenje in jim je edino alkohol ostal.

 37. zogca said

  Kar se sinov hudih pijancev tiče – ali so sami totalni alkosi ali pa niti ne probajo, niti kapljice. Nekje takšna so moja opažanja. Jer pa srhljivo opazovati, kako sin moškega, ki se 30 let ni treznil in s tem dobesedno uničil sinovo otroštvo – kako gre ta sin po čisto isti poti, identični.

  Poleg tega, da jim alkohol malo bolj “diši” so to lahko vzorci ali odnosi iz primarne družine.

 38. zogca said

  Ne, Spider, to je bilo dve leti in pol nazaj. S tem, da je bil on kar nekaj let starejši, tam 35 jih je imel takrat.

  Je to bilo še mogoče bolj v najstniških letih? Ali pa tam malo čez 20? Samo mladci in luzerji se hvalijo, koliko spijejo. Mladci, ker so še mladi in s ejim zdi frajersko, luzerji pa, ker so zavozili življenje in jim je edino alkohol ostal.

 39. Boom said

  Jaz pač nisem hazarderka, ne bi tvegala.

  Po svoje imaš prav, kljub vsemu pa včasih ni ravno najbolje bit prekritičen. Me pa resnično zanima kaj je pri tebi razlog za tako kritičnost.

 40. zogca said

  Ženske in alkohol

  Res je, da je od alkohola odvisnih več moških kot žensk, vendar pa zadnje raziskave kažejo, da se povečuje tudi število ženskih odvisnic od te opojne droge. Zaskrbljujoče je, da so na seznamu predvsem mlade izobražene ženske …

  http://www.cosmopolitan.si/zdravje/zenske_in_alkohol-7806.aspx

 41. Spider said

  Zdaj pa obrnimo situacijo, tip gre na zmenek z žensko, ona na zmenku spije kar nekaj kozarcev vina in zraven veselo razlaga, kako ga pijansko žura s prijateljicami, pa kje vse je že bila pijana…Kaj bi si o takšni ženski mislil vsak normalen moški?

 42. zogca said

  Videla sem preveč tega in se mi je v dno srca zagnusilo. Ko ga srečam, kar nekaj jih imam v bloku, v dvigalu, smrdi po alkoholu, pa nabil je žvečilne v usta, da kakor žena ne bo vedela, pa se mu vidi na sto metrov, da je pijan … Sama misel, da bi jaz bila žena enega takšnega, res, Boom, raje sem do smrti sama in nikoli več ne seksam.

  Me pa resnično zanima kaj je pri tebi razlog za tako kritičnost.

 43. Boom said

  Kar se sinov hudih pijancev tiče – ali so sami totalni alkosi ali pa niti ne probajo, niti kapljice. Nekje takšna so moja opažanja. Jer pa srhljivo opazovati, kako sin moškega, ki se 30 let ni treznil in s tem dobesedno uničil sinovo otroštvo – kako gre ta sin po čisto isti poti, identični.

  To je za pričakovati. Pri ženskah je podobno. Sicer se jih morda precej manj zapije in bi rekel, da so prej popolne nasprotnice. Vendar velikokrat zgleda kot da brez alkoholika ne znajo živeti. Ali takega dobijo ali pa to v svoji polnosti postane pozneje.

 44. zogca said

  Jaz vem, kaj bi si mislila, če bi bila moški. Nisem pa ziher, ali si to vsi mislijo. Jaz sem svoji bivši prijateljici rekla – kaj ti je, da se s tem še hvališ? Pa me je nadrla kot psa, kot na psa je vpila name. In ne, tistemu tipu, ki sem bila jaz zraven, ko mu je v eni uri omenila vsaj dvajset pijanstev – absolutno je bil in ostal zagret zanjo, tako da …

  Zdaj pa obrnimo situacijo, tip gre na zmenek z žensko, ona na zmenku spije kar nekaj kozarcev vina in zraven veselo razlaga, kako ga pijansko žura s prijateljicami, pa kje vse je že bila pijana…Kaj bi si o takšni ženski mislil vsak normalen moški?

 45. zogca said

  Res je. Čeprav tistega, ki sem ga zgoraj omenila, da gre po identični poti kot oče. Hčerka ima pa totalnega nealkoholika, ki niti proba ne. Sem zelo vesela zanjo.

  Vendar velikokrat zgleda kot da brez alkoholika ne znajo živeti. Ali takega dobijo ali pa to v svoji polnosti postane pozneje.

 46. Boom said

  Ženske in alkohol

  Res je, da je od alkohola odvisnih več moških kot žensk, vendar pa zadnje raziskave kažejo, da se povečuje tudi število ženskih odvisnic od te opojne droge. Zaskrbljujoče je, da so na seznamu predvsem mlade izobražene ženske …

  Drži. Veliko ima zadnje čase opravka z mladino in dobro se ga nacejajo tako moški kot ženske. Kljub temu pri nekaterih vidim, da bodo stvar prerastli, medtem ko drugim ravno bleščeče prihodnosti ne napovedujem (čeprav zelo upam, da se motim). In pri slednjih zelo hitro najdem skupni imenovalec. Če že ne kaže na alkohol v družini, pa na nesoglasja med starši in ne ravno vzpodbuden odnos do otrok s strani staršev.

 47. zogca said

  … da je po navadi v družini nekdo, ki nezavedno podpira zasvojenost alkoholika s tem, ko prevzame celotno skrb za zasvojeno osebo. Tako na primer žena zasvojenega moža zagovarja pred otroci, opravičuje njegovo odsotnost v službi, mu pospravlja in opravlja vsa dela, ki jih je prej opravljal zasvojeni. S tem žena nikakor ni odgovorna za njegovo opijanjanje, pripomore pa k temu, da mož nadaljuje s pitjem in se mu ni treba iti zdraviti …

  http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/216521

 48. Boom said

  Res je. Čeprav tistega, ki sem ga zgoraj omenila, da gre po identični poti kot oče. Hčerka ima pa totalnega nealkoholika, ki niti proba ne. Sem zelo vesela zanjo.

  Kar pa še ne pomeni, da bosta na daljši rok zdržala brez problemov. Ne nujno alkoholnih, lahko pa so to deloholni, športnoholni ali kaj drugega. Strah velikokrat ostaja in se nezavedno projicira na partnerja.

 49. zogca said

  Boom, meni je en, ki ne pije … Mi je razlagal o tem, kaj delajo ženske, ki pijejo. So žurali s štirimi ženskami, okoli 40, ločene, vse mame. Tako naklane, da so bile … Za seks so se ponujale. In je eden od kolegov tega mladeniča zgrabil. Je bil nekajkrat pri njej in jo je potem dumpnil, čeprav je bil seks menda dober, ampak ženska je bila ves čas pod gasom. Tako da, niso to samo mlade punce.

 50. zogca said

  Saj nista. Sta se že ločila in se po petih letih pobotala. Čeprav v tej zvezi ni ta večji problem on, ampak je ona.

  Kar pa še ne pomeni, da bosta na daljši rok zdržala brez problemov. Ne nujno alkoholnih, lahko pa so to deloholni, športnoholni ali kaj drugega. Strah velikokrat ostaja in se nezavedno projicira na partnerja.

 51. asdf said

  oj!
  nisem prebiral zgoraj napisanega…

  “Če mi kaj dvigne pisker, mi ga dvigne takšno pisanje. Seveda si moram potem prižgati najmanj tri cigarete. Kdo je kriv? Kajpak pisci takšnih sporočil”

  a ni to isti šmorn, kot moško opravičilo za pijanstvo?

  jaz sem imel čudovitega profesorja. vedno pijan. ni se hotel zdraviti. umrl zaradi tega. zapil se je zaradi žene. umrla je, on pa ni hotel več živeti brez nje…
  aja- še en grafit na temo poznam- pil je, da bi utopil skrbi. kmalu je ugotovil, da skrbi znajo plavat…
  lp

 52. zogca said

  V bistvu sem hotela pokazati, na kakšen način so takšni izgovori nesmiselni. Meni nihče razen mene same ni kriv, da kadim. Nihče.

  a ni to isti šmorn, kot moško opravičilo za pijanstvo?

 53. zogca said

  In res znajo. Še več, med plavanjem se še razmožijo.

  kmalu je ugotovil, da skrbi znajo plavat…

 54. Boom said

  Čeprav v tej zvezi ni ta večji problem on, ampak je ona

  In zakaj misliš, da je ona problem?

 55. zogca said

  Ne mislim, vem. Ker jo je nosilo in raznašalo na vse strani, ker je hotela živeti krepko prek njunih zmožnosti, ker je bila prepričana, da lahko dobi veš, še, boljše. Je lahko potem v času ločitve vse te stvari preverila in je ugotovila, da ne, da ne more.

  In zakaj misliš, da je ona problem?

 56. Boom said

  Meni nihče razen mene same ni kriv, da kadim.

  To, da je za svoja dejanja vsak sam odgovoren, drži v vsakem primeru. Kar pa še ne pomeni, da na realizacijo in v kakšni meri se realizirajo, ne vplivajo tudi zunanji dejavniki.

 57. zogca said

  Ampak točno v tem je stvar – jaz kadim in brez dvoma lahko pokažem s prstom na kakšnega, zaradi katerega sem pokadila precej več cigaret, kot bi jih sicer. Ampak to ne spremeni dejstva – če jaz ne bi kadila, ne bi pokadila nobenega več.

  Kar pa še ne pomeni, da na realizacijo in v kakšni meri se realizirajo, ne vplivajo tudi zunanji dejavniki.

 58. webmaher said

  In zakaj kadiš Žogca in od kdaj ?

 59. Boom said

  Ne mislim, vem. Ker jo je nosilo in raznašalo na vse strani, ker je hotela živeti krepko prek njunih zmožnosti, ker je bila prepričana, da lahko dobi veš, še, boljše. Je lahko potem v času ločitve vse te stvari preverila in je ugotovila, da ne, da ne more.

  Tudi to je lahko povezano prav z odnosi v primarni družino, še posebej, če je tam vladal alkohol, nasilje ipd. Marsikdo vidi rešitev v tem, da si čimprej ustvari svojo in ko je usttvarjena, ne zna živet v nekih (recimo temu) normalnih odnosih in nezavedno išče konflikte.

 60. Boom said

  jaz kadim in brez dvoma lahko pokažem s prstom na kakšnega, zaradi katerega sem pokadila precej več cigaret, kot bi jih sicer

  Recimo mene :mrgreen:

 61. zogca said

  Od petnajstega leta. Kadim, ker v tem uživam. Ne bi pa v tem uživala, če ne bi začela. Zakaj sem začela? Blazno gajstni so se mi zdelit tisti, ki so kadili. Vem, bedno, ampak to je edina resnica.

  In zakaj kadiš Žogca in od kdaj ?

 62. zogca said

  V bistvu ne. Je pa res, da mi je v zadnjem letu daleč največ živcev požrl nekdo, ki ga, enako kot tebe, osebno sploh ne poznam.

  Recimo mene.

 63. webmaher said

  Boom zaradi tebe bo nehala, sam da te vidi 😆

 64. zogca said

  Pa v bistvu ona ni hotela družine tako hitro, čeprav jo je dobila. Tam je bil on tisti, ki je odločil, da se otroka bo obdržalo, da se bo poročilo, da … Jo ima pa on tako rad, da … Redko katero žensko ima moški tako rad.

  Marsikdo vidi rešitev v tem, da si čimprej ustvari svojo in ko je usttvarjena, ne zna živet v nekih (recimo temu) normalnih odnosih in nezavedno išče konflikte.

 65. webmaher said

  Žogca ali je res tako težko nehat, a lahko poveš kako se počutiš takrat ko enega zapališ…

 66. zogca said

  Nekako se mi zdi, da bom nehala zaradi otroka, če ga bom kdaj imela. Ker takole prižigati s trebuhom je pa – če me nihče drug ne bo, me bo mati zlasala.

  Boom zaradi tebe bo nehala, sam da te vidi.

 67. webmaher said

  oz. kaj občutiš ko kadiš…si potem bolj mirna in se lažje skoncentriraš…

 68. zogca said

  Za razliko od mnogih, ki so velikokrat nehali in spet začeli, jaz nikoli nisem niti poskusila nehati. Ne bom reklamirala, kako se počutim, ker ne želim reklamirati cigaret.

  Žogca ali je res tako težko nehat, a lahko poveš kako se počutiš takrat ko enega zapališ…

 69. Boom said

  V bistvu ne. Je pa res, da mi je v zadnjem letu daleč največ živcev požrl nekdo, ki ga, enako kot tebe, osebno sploh ne poznam.

  Ni mi jasno kako je kaj takega sploh možno. Mislim, da bi se meni to zelo težko zgodilo.

 70. webmaher said

  Boom ampak ti ne kadiš ali pač 🙄

 71. Boom said

  blockquote cite=””>Boom zaradi tebe bo nehala, sam da te vidi

  Ne verjamem. Šele takrat se bo kadilo iz vseh lukenj :mrgreen:

 72. zogca said

  Ker mi je ob vsaki priložnosti, ki se mu je ponudila, vrgel kakšno kilo soli na živo rano. In ker je delal vse, kar je bilo v njegovi moči, da je sral po tistem odnosu, ki mi je največ pomenil. Samo zato. Ampak to je zdaj čisto iks zgodba, ki je ne bi jaz preveč pogrevala.

  Ni mi jasno kako je kaj takega sploh možno.

 73. zogca said

  :mrgreen:

  Šele takrat se bo kadilo iz vseh lukenj

 74. webmaher said

  Boom ti si ziher indijanski vrač :mrgreen:

 75. Boom said

  Ker mi je ob vsaki priložnosti, ki se mu je ponudila, vrgel kakšno kilo soli na živo rano. In ker je delal vse, kar je bilo v njegovi moči, da je sral po tistem odnosu, ki mi je največ pomenil. Samo zato. Ampak to je zdaj čisto iks zgodba, ki je ne bi jaz preveč pogrevala

  Aha, mi je jasno.

 76. zogca said

  😉

  Aha, mi je jasno.

 77. zogca said

  Drugače pa, če verjamemo jasnodvidki, jaz pač verjamem v vse pozitivno, kar slišim, bo moj mož tudi HOLIK, ampak ne bo alkoholik, bo deloholik, hud deloholik. Kar pa mene niti malo ne moti.

 78. Boom said

  Boom ti si ziher indijanski vrač

  Kadim že, ognjene vode pa ne pokonzumiram prav dosti.

 79. zogca said

  In če verjamemo atsrologinji, ki ji jaz verjamem, mu bom tudi jaz pomagala delati. Ona pravi, da bom jaz imela dva vira dohodkov, tega zdaj in potem še enega, pri možu privatniku. Lucky me. 😉 Ne bo mi zmanjkalo denarja za cigarete. 🙄

 80. zogca said

  Ooooooooooo. 😉

  Kadim že.

 81. zogca said

  Na tem blogu nas sicer kar precej kadi, toliko, da veš, Web. 😉

 82. Boom said

  Drugače pa, če verjamemo jasnodvidki, jaz pač verjamem v vse pozitivno, kar slišim, bo moj mož tudi HOLIK, ampak ne bo alkoholik, bo deloholik, hud deloholik. Kar pa mene niti malo ne moti.

  Tudi tu mora bit neka meja. Čeprav je to precej bolje kot alkoholizem. Če le ni delo le zaradi bega iz odnosa in odgovornosti, ki iz odnosa izvirajo.

 83. Boom said

  Če le ni delo le zaradi bega iz odnosa in odgovornosti, ki iz odnosa izvirajo.

  bi dodal še: …ali ogovornosti…

 84. zogca said

  Poglej, jaz sem tiste sorte, ki se sicer zelo rada družim, gobcam, mečkam itd., ampak – ne prenesem tega, da bi mi nekdo nenehno visel za vratom in ne maram občutka, da se moram nenehno z nekom družiti in ukvarjati. Če mi je še tako neznansko ljub in drag, se nočem ves dan družiti z njim. Imam zelo rada mir, tišino, prepuščenost sami sebi. Zato je meni tudi tako všeč, da ima moški neko svojo zanimacijo, v kateri je čisto notri. Dve uri aktivnega ukvarjanja z menoj na dan je čisto dovolj.

  Tudi tu mora bit neka meja. Čeprav je to precej bolje kot alkoholizem. Če le ni delo le zaradi bega iz odnosa in odgovornosti, ki iz odnosa izvirajo.

 85. zogca said

  Poglej, če jaz treznemu človeku rečem, da mora ob štirih po otroka v vrtec, četudi sam ne bo šel, ker bo imel tisoč in eno obveznost, bo vsaj toliko pri zdravi pameti, da bo poslal ponj svojo mater, mojo mater, nekoga. Če ti nekaj rečeš pijancu, to je kocka. Bo on ob štirih popoldne še trezen ali bo že pijan. Se bo v pijanosti spomnil, da ga otrok čaka v vrtcu? S pijanim človekom se ne moreš nič dogovarjati, se nikoli ne moreš zanesti nanj, nič od nič.

  Če le ni delo le zaradi bega iz odnosa in odgovornosti, ki iz odnosa izvirajo.

 86. zogca said

  Da ne govorim o tem, da bi se jaz udrla od sramu par metrov pod zemljo, če bi, na primer, morala z možem na eno poroko in bi se on tam napil in postal glavni cirkusant, zabavljač širnih ljudskih množic. Joj, kako jaz tega ne maram. Ni to zame. Se pa, hvalabogu, zavedam tega, znam presoditi, kaj je kaj. In mi niti pod točko razno ne pade na pamet, da bi se zapletla z iks v neki nori ideji, da bi iz njega delala ipsilona. Mora že biti takšen, kakršen je. Vzgajanje in prevzgajanje – to mi je čisto tuje.

 87. Boom said

  Da ne govorim o tem, da bi se jaz udrla od sramu par metrov pod zemljo, če bi, na primer, morala z možem na eno poroko in bi se on tam napil in postal glavni cirkusant, zabavljač širnih ljudskih množic.

  he, he, ta je dobra. Me na nekoga spominja. Sicer ni povezano s poroko in žal ga tudi ni več med živimi.

 88. Boom said

  Zdaj pa je čas, da Boom odnese svojo deloholično rit v posteljo. Po nekih kriterijih tudi jaz spadam med deloholike, samo si to lahko privoščim. K sreči pa bom jutri popoldan celo doma in prav pasalo bo.

 89. webmaher said

  Žogca bolje da greš počasi spat, drugače boš jutri imela preveč dela z moškimi, ki te bodo na vsak način hoteli spraviti pred oltar :mrgreen:

 90. zogca said

  Ne vem, na koga misliš, ampak jaz dejansko tako čutim. Vidiš, zato pa meni tudi so včeš takšni resni, strogi, takšni … Ker vem, da takšen človek ne bo delal cirkusa iz sebe, ker mu to preprosto ni. Lej, glupo bi mi pa bilo, da bi si zdaj omislila enega blaznega zabavljača, potem bi se pa povsod kregala z njim. Na primer, ko sva bila s predbivšim na poroki. On se je zgražal nad tistimi tam, ki so se šli igrice, neke trapaste, bili pijani, skakali, se jim je narod režal in to. In to je meni kul. Če bi pa on to počel, bi pa jaz od groze zavijala z očmi. Razumeš, kaj hočem povedati? Nočem imeti enega, ki je kontra temu, kar imam jaz rada in ki počne stvari, ki jih ne maram. Potem pa se od tod do večnosti pregovarjati z njim.

 91. webmaher said

  Boom, hudi smo mi blogoholiki – vse po zaslugi neponovljive Žogce 😆

 92. zogca said

  Žogca tudi. 😉 Svojo zadnje dva dni zelo nedeloholično.

  Zdaj pa je čas, da Boom odnese svojo deloholično rit v posteljo.

 93. zogca said

  Ne počasi, ampak hitro. 😉

  Žogca bolje da greš počasi spat.

 94. Boom said

  Ne vem, na koga misliš,

  Na mojega pokojnega tasta.

 95. zogca said

  To pa res smo. 😉 Če je pa luštno. 😉

  hudi smo mi blogoholiki

 96. zogca said

  Hmmm, takšnega tasta še prenesem, moža pa nikakor ne.

  Na mojega pokojnega tasta.

 97. webmaher said

  Žogca takole bo bolj prav: nedeloholična=zelo blogoholična … 😆

 98. zogca said

  Ups. 😳

  nedeloholična=zelo blogoholična …

 99. webmaher said

  ja kaj pa zdej počneš 🙄 kako je že un reku: Sej kaj je pa to kej tacga :mrgreen:

 100. Boom said

  Vidiš, zato pa meni tudi so včeš takšni resni, strogi, takšni … Ker vem, da takšen človek ne bo delal cirkusa iz sebe, ker mu to preprosto ni. Lej, glupo bi mi pa bilo, da bi si zdaj omislila enega blaznega zabavljača, potem bi se pa povsod kregala z njim.

  Mislim, da mora bit v vsakem človeku vsega po malo in da predvsem zna sam presoditi kdaj je primeren trenutek za resnost in kdaj za zabavo.

 101. zogca said

  Kadim zadnjo cigareto. Pred spanjem, ne na sploh.

  ja kaj pa zdej počneš

 102. zogca said

  Vsekakor. Pa saj se tudi moji resneži znajo zabavati, brez skrbi. Ampak na drugače način. Pač nimajo te žilice v sebi, da bi morali biti v centru pozornosti in glavni veseljaki na veselici.

  Mislim, da mora bit v vsakem človeku vsega po malo in da predvsem zna sam presoditi kdaj je primeren trenutek za resnost in kdaj za zabavo.

 103. webmaher said

  no pa lahko noč obema, Žogca upam da ti je zapasala in da boš lažje zaspala 😉

 104. zogca said

  Brez skrbi, v minuti bom že spala.

  Lahko noč. 😉

 105. John said

  No, a vas je sinočna debata o alkoholu in cigaretah pošteno utrudila? 😉

 106. John said

  Pa še en zanimiv link!

  Barack Obama inauguration speech…

  A se kdo najde v tej množici? :mrgreen:

 107. zogca said

  Jaz sem čisto grogi, ampak ne od te debate. Že tri dni e sploh ne morem naspati, pa če bi spala petnajst ur na dan – ne morem se. Sploh ne pridem k sebi. 😕

  No, a vas je sinočna debata o alkoholu in cigaretah pošteno utrudila?

 108. zogca said

  Ta, ki ti je jasno, kdo je, je danes napisal tam enim ženskam naslednje.

  “Vse kritike so pa kar nekaj. Veste koliko bi imeli o meni za povedati moji znanci?” Oja, vem, ker so nekateri to, kar so imeli povedati, povedali tudi meni.

  “Kolikor hočete kritik in sočnih podrobnosti.” Drži. Čeprav bi jaz sočnih zamenjala z žalostnih.

  “Ampak tako je vedno z vsemi, ki ti kaj zavidajo.” Ta stavek pa je ključen. Ljudje se zgražajo nad njegovim karakterjem zato, ker mu zavidajo. Nič od povedanega seveda ni res, samo fovš so mu na njegovi prečudovitosti.

  Sem se hotela ugrizniti v prste in tega ne natipkati, ampak ne morem.

  Ko bodo zame okoli govorili, da sem na ravni petletnega otroka, preračunljiva in izkoriščevalska, bom vedela, da sem tako čudovita, da me ljudje opravljajo iz fovšarije. 🙄

  Aha, mi je jasno.

 109. John said

  Meni pa ni jasno, kako se lahko toliko ukvarjaš z nekom, ki te je užalil ?!
  Še vedno fiksirana na tega gospoda P.? 😕
  Napiše tri stavke in je že čas za Žogco da pokadi čik .. in mu odgovori. 😯

 110. zogca said

  Njet. Samo včeraj mi je malo stopil na žulj, ko mi je preprečil biti kisla in sem morala postati sladka. 😉 Sicer se z njim ne ukvarjam. Gospoda? 🙄

  Še vedno fiksirana na tega gospoda P.?

 111. zogca said

  Kdo si upa priznati, da je danes dopoldne, še pred kosilom, pil alhokol???

 112. webmaher said

  jaz bi priznal pa sem pil samo dva deci čistega pomarančnega soka 🙂

 113. zogca said

  Jaz priznam dva kapučina in sok črni ribez & granatno jabolko.

 114. Boom said

  Kdo si upa priznati, da je danes dopoldne, še pred kosilom, pil alhokol???

  Mene je že pred časom ena kolegica zmerjala, da premalo pijem. Pa ima mogoče kar prav. Bi bilo bolj zdravo, če bi več in po malem. Prav zdajle sem odprl šele današnjo prvo flaško. Ampak je notri voda :-D, ker raznih sladkih pijač ne maram preveč.

 115. zogca said

  Jaz pa. 😉

  Ker raznih sladkih pijač ne maram preveč.

 116. webmaher said

  Žogca nemoj se pol žaliti na kake viške 😆
  Jaz bom verjetno jutri pil – če bo šefica lokala častila si bom privoščil en koktejl 😆

 117. zogca said

  Za vse viške sem si kriva sama. 😳

  Žogca nemoj se pol žaliti na kake viške.

 118. Janis said

  Kdo si upa priznati, da je danes dopoldne, še pred kosilom, pil alhokol???

  Zdajle vneto razmišljam, kdaj se mi je to sploh zgodilo izven študentskih let – mislim, da je bilo že dolgo tega en pir ob morju ob pol poldne 😀

 119. zogca said

  Priznati moram, da sem jaz enkrat prišla v šolo (popoldanski pouk) tako pijana, da nisem vedela, kako mi je ime, ampak res. Vedela pa sem, da se moram delati, kot da sem čisto normalna. Ko sem naslednji dan videla, kaj sem pisala tistega dne po zvezkih. 🙄 In kar je najhuje, mi je potem sošolka rekla, da sem šla tisto prvo uro trikrat na sekret in da sem se majala, dobesedno cikcakala. Najhuje zato, ker učiteljica ni rekla nič. Pa ni bila ne slepa ne slabovidna.

 120. Janis said

  Priznati moram, da sem jaz enkrat prišla v šolo (popoldanski pouk) tako pijana, da nisem vedela, kako mi je ime, ampak res.

  In kako to, da si se ga dopoldne tako napila? :mrgreen:

 121. Lynx said

  “Kdo si upa priznati, da je danes dopoldne, še pred kosilom, pil alhokol???”

  Jaz.

 122. zogca said

  Mislim, da sem bila nekaj žalostna. Potem sem šla gor k sosedu, ki mi je prijazno dal ene dva, tri deci šljivovice. Brez veze. Jaz sem že zdavnaj ugotovila, da ne maram okusa alkohola, da ne maram piti (meni se prav vidi, da mi je pijača zanič, ker se tako kremžim, ko moram spiti, na primer, šampanjec), ne maram biti pijana, skratka, jaz v alkoholu ne vidim čisto nič lepega.

  In kako to, da si se ga dopoldne tako napila?

 123. zogca said

  Kaj si pil?

  Jaz.

 124. Lynx said

  Kozarec vina po triurnem fizičnem delu.
  Je pa bolj izjema kot pravilo.

 125. zogca said

  Ti oprostimo. :mrgreen:

 126. Janis said

  Mislim, da sem bila nekaj žalostna. Potem sem šla gor k sosedu, ki mi je prijazno dal ene dva, tri deci šljivovice.

  No ja, je bil pač prijazen 😀 LOL

  Ker pa ravno zgoraj omenjaš deloholike, ki bi bili zate sprejemljivi, ti še na to temo nekaj povem: tako kot alkoholik ni alkoholik samo do svoje žene, ampak tudi do svojih otrok, tako tudi deloholik ni deloholik samo v odnosu do žene, ampak tudi do otrok. Deloholik pač konstantno beži iz odnosov in to vseh odnosov, razen najbolj površinskih, kjer itak ni od česa bežat. In če bi bilo že tebi mogoče fajn, da moža nikoli ni doma, da je vse gospodinjstvo in vzgoja otrok in preživljenje prostega časa na tebi (koliko časa bi ti pa bilo to fajn?), bi otroci ob takem očetu zelo trpeli. Poznam ene par otrok deloholikov in ti povem, da imajo do očeta/mame sicer res mar zamer in travm kot otroci alkoholikov, ker deloholik sicer res ne ponižuje in tepe, ampak ravno tako kot alkoholik pa zanemarja in vidi samo lastno rit.

  Z zasvojenci se ni za pečat. Če ne bodo slučajno že naredili pekla tebi, da bodo pa 100% otrokom.

 127. Lynx said

  Dejstvo je, da človeško telo alkohola ne potrebuje, vendar v določenih primerih in v majhnih količinah lahko koristi.
  Pitje zaradi boljšega počutja (sprostitve) je stvar posameznika, občasno večinoma ne škoduje, je pa za pretehtati pozitivne in negativne posledice takšnega početja.

 128. Lynx said

  Tudi meni deloholizem ni všeč.

 129. Janis said

  Tudi meni deloholizem ni všeč.

  Mislim celo, da se (odrasli) otroci v povprečju prej poberejo od izkušnje nasilnega očeta alkoholika kot “zgolj” brezbrižnega očeta deloholika. Ker če te nekdo tepe, zmerja, ponižuje, medtem ko mu iz ust smrdi po žganju, je to odkrito nasilje in odkrita zasvojenost. In ljudje smo tudi tako narejeni, da na splošno lažje odjebemo in odpišemo iz življenja nekoga, ki nas je odkrito zlorabljal, kot nekoga, kjer je njegov največji greh ta, da nas je zanemarjal in nikoli opazil. Seveda ne vsi in zmeraj, ampak te prikrite zasvojenosti na koncu velikokrat naredijo celo več škode.

 130. zogca said

  Janis, ne vem, ali si prebrala, kaj sem napisala. Če verjameš v te zadeve, ga imam usojenega – tako ali drugače – in ga bom dobila. Kar se pa zanemarjanja žene in otrok, je pa tako. Če tako pogledaš – nekdo dela štiri ure več kot nekdo drug. To še ne pomeni, da se zato manj ukvarja z ženo in otroki. Ker ta drug, ki dela manj, bi te tri ure lahko zabluzil v gostilni, pri ljubici, na kakšnem športu vsak dan itd. Tako da – ni nujno, da je ta čas ukraden družini. Je pa res, da ni zaželeno imeti partnerja, ki sem mu fučka tako zate kot za otroka (otroke).

 131. zogca said

  Pa ne vem, če je tako za mešat odsotnega očeta in očeta deloholika.

 132. Janis said

  Ne, ne verjamem v nobena vedeževanja in nobene jasnovidnosti. Zmeraj lahko naredimo nekaj izven okvirjev, ki so nam dani.

  Če tako pogledaš – nekdo dela štiri ure več kot nekdo drug. To še ne pomeni, da se zato manj ukvarja z ženo in otroki.

  Mislim, da imaš ti glede deloholizma zelo romantične in napačne predstave. Bistvo deloholizma ni v tem, da veliko delaš, ampak v tem, da te ni doma, ker deloholik v službi visi tudi takrat, ko nima nobenega dela več. Deloholik se aktivno izogiba vzdrževanju odnosov, ker je čustveni invalid. Samo zato, ker ob sedmih zvečer čepi v pisarni in bluzi po netu, namesto da bi se nalival v sosednjem kafiču, ni čisto nič manj odsotni partner in oče kot tisti pijanček, ki se naliva. Odgovoren starš gre po službi domov (pustimo morda kakšne pol ure morda za eno kavo/pir), kdor noče domov, otrok sploh ne bi smel imet.

 133. webmaher said

  vsaka stvar ima svoje meje-z Žogco se je treba v povprečju intenzivno ukvarjati dve urici na dan in potem ona srečna zelo 😆

 134. webmaher said

  jaz sem kamot deloholik, ampak z jasnimi cilji pri katerih žena in otroci ne bi trpeli niti pod razno…posploševati ne gre…tudi moj oče je bil deloholik, zato da je lahko preživljal celo družino..kljub temu, da je bil 6 dni na teden odsoten po 13 ur na dan, pa sem večkrat občutil trde vzgojne metode in tudi nekaj pohval 😆

 135. Janis said

  Če delaš zato, ker moraš za preživetje, to ni deloholizem.

 136. zogca said

  Tega pa si ne želim. Da bi mož bežal od mene in od otroka.

  Bistvo deloholizma ni v tem, da veliko delaš, ampak v tem, da te ni doma, ker deloholik v službi visi tudi takrat, ko nima nobenega dela več.

 137. zogca said

  In če delaš, ker rad delaš? Ker raje delaš, kot greš na pivo? Če raje delaš, kot greš na fuzbal? Pa če s tem nikogar ne zanemarjaš?

  Če delaš zato, ker moraš za preživetje, to ni deloholizem.

 138. Spider said

  Nikoli nisem razmišljal, da je deloholik resna diagnoza, meni se je vedno zelo, da se tako reče nekomu, ki pač dela več, kot bi bilo treba.

  Danes itak skoraj nihče ni v službi od 7 do 3, kot v času socializma.

 139. webmaher said

  Ja sej, lahko bi delal tudi manj…sicer je pa to odvisnost, če se nikoli ne neha…

 140. webmaher said

  V času socializma je bilo veliko takih, ki so v službah sam afne guncal, drugi so pa delali po DIN normah ko črnci…danes je prvih še vedno preveč, drugih pa skoz manj ker jih množično odpuščajo, tisti ki pa še imajo delo, morajo pa še nadure delat, da sploh lohka preživijo…

 141. zogca said

  A je grdo, če napišem, da raje vidim, da on dela malo več kot da bi jaz morala delati malo več?

 142. Janis said

  In če delaš, ker rad delaš? Ker raje delaš, kot greš na pivo? Če raje delaš, kot greš na fuzbal? Pa če s tem nikogar ne zanemarjaš?

  Tukaj se bomo hitro začeli spotikat ob meje, kaj točno je še je normalno pitje in kaj alkoholizem in kaj točno je še je normalna mera dela in kaj bežanje od družine. Jaz se okoli tega ne bi fecljala. Rajši se vprašajmo, koliko tistih moških, ki so danes v službi tako “nepogrešljivi” in jih ni domov do osmih, devetih zvečer, v resnici tako nepogrešljivih. Jaz vem samo to, da si moški, ki jim je nekaj do prisotnosti v življenju otrok in nočejo igrati samo odsotnega očeta in občasnega disciplinatorja, znajo tudi poklicno življenje tako urediti, da nepogrešljivost ne pomeni biti trideset let stran od družine v kakšni pisarni do večera.

 143. zogca said

  Poglej, Janis, jaz daleč od tega, da bi si želela moškega, ki se mu bo jebalo tako zame kot za otroka in naju bo imel samo zato, da bo lahko rekel, da ima tudi on družino.

 144. webmaher said

  Če Žogca dobro zasluži in lahko še več, lahko bodoči mož dela malo več doma in je vse tip top 😆

 145. zogca said

  Aja, povzpetnikov pa ne maram, ambicioznih likov, ki mislijo, da morajo ne vem kaj doseči in ne vem kam prilesti. To mi je pa precej anti. Mi je pa lepo, da nekdo rada dela in ob tem uživa.

 146. zogca said

  Žogca se je glede dela precej polenila v primerjavi s pet let nazaj ali pa deset. Mogoče zaradi odsotnosti nekih večjih ciljev. Trenutno nisem sposobna še koga preživljati.

  Če Žogca dobro zasluži in lahko še več, lahko bodoči mož dela malo več doma in je vse tip top.

 147. Janis said

  Poglej, Janis, jaz daleč od tega, da bi si želela moškega, ki se mu bo jebalo tako zame kot za otroka in naju bo imel samo zato, da bo lahko rekel, da ima tudi on družino.

  Zato se pa izogibaj moških, ki doma nimajo obstanka in ki zmeraj iščejo izgovore, zakaj morajo nujno s kolegi na pir vsak dan, pa nujno viset v službi globoko v večer vsak dan, pa ne vem, kaj še vse.

 148. zogca said

  Janis, moji so vsi zapečkarji. Bil je zapečkar tisti ta leni. In tudi tisti preveč pridni je bil zapečkar.

 149. Janis said

  Hja, s takimi pa pridejo drugi problemi 😉 Ampak vseeno, boljše zapečkar kot tak, ki malodane na ulici ne bo prepoznal lastnih otrok.

 150. zogca said

  Kakšni drugi problemi, Janis?

 151. Lynx said

  Žogca, mislim da se motiš, če imaš svojega princa kot prototip za deloholika.
  Kot pravi Janis, deloholizem ni pridnost. Taki ljudje si ne vzamejo časa niti zase, kaj šele za družino.

 152. zogca said

  Ne vem jaz, prototip česa je moj princ. Vem pa, da zelo rad dela. Kot vem, da je zelo rad doma. Gre pa to pri njemu odlično eno z drugim, ker lahko dela kjerkoli.

 153. Lynx said

  “Mi je pa lepo, da nekdo rada dela in ob tem uživa.”

  Pa je priden tudi drugače, ali samo za računalnikom?

 154. Janis said

  Kakšni problemi pridejo z zapečkarji? To, da so dolgočasni.

 155. zogca said

  Tudi drugače, lynx. Za razliko od njegovega predhodnika, ki je deloval po principu vsak korak je hud napor.

  Pa je priden tudi drugače, ali samo za računalnikom?

 156. zogca said

  Mogoče ženski, ki rada leta okoli. Jaz pa sem najraje doma in mi to ustreza. Ne, saj tudi rada kdaj kam grem, ampak nimam pa potrebe, da bi to kdaj bilo prav pogosto. Kar nesrečna postanem, če moram non stop skakati okoli.

  Kakšni problemi pridejo z zapečkarji? To, da so dolgočasni.

 157. zogca said

  Moj predbivši, ne princ, ampak oni pred njim … Ko sem do konca popizdila in sem ga obvestila o tem, da nama v stanovanju delata samo še dve žarnici (od več kot petnajstih) in naj mi naštima samo eno v kuhinji, da bom lahko pomila posodo, mi je s kavča rekel: “Zakaj ne moreš ti kot vse normalne ženske posode pomivati, dokler je dan?”

  Da se ne boste preveč čudili, zakaj sem prišla do tega, da mi pridnost veliko pomeni.

 158. Lynx said

  Working on a dream – Bruce Springsteen:

 159. zogca said

  Drugače me je ta, ki niti žarnice ni mogel zamenjati, na smrt ljubil in bi umrl brez mene, ampak da bi pa kaj naredil zame – to pa ne.

 160. webmaher said

  na smrt ljubiti samo z besedami in skoraj nič dejanji je premalo…

 161. webmaher said

  Žogca piše: …ker lahko dela kjerkoli

  Tudi jaz imam to srečo…še več, delam lahko kadar sam hočem…edini rok je danes zvečer pa še to kamot prestavim recimo na torek ali ponedeljek 😆

 162. zogca said

  Vem.

  na smrt ljubiti samo z besedami in skoraj nič dejanji je premalo…

 163. John said

  Da se ne boste preveč čudili, zakaj sem prišla do tega, da mi pridnost veliko pomeni.

  Ta tvoj “princ” je torej bil deloholik oz pridnež. Zdaj pa me zanima, kakšne vrste pridnež je bil. Takšen, ki zjutraj gre in se zelo pozno zvečer vrne. Dnevno v službi 10 ur ali več. Ali pa takšen, ki zaradi narave dela (programer 🙂 ) pač to lahko počne tudi doma. Je pa doma ure in ure dolgo za računalnikom in “kuca” na tipkovnico. 😯

 164. zogca said

  Jaz sem pri njem dobila občutek, da je vse, kar je lahko naredil doma, tudi naredil doma.

 165. John said

  In zdaj vem točno toliko kot prej. Nič. 😐

  Doma je torej naredil večino, ker mu je narava dela to omogočala.

 166. zogca said

  Ponavadi je bilo tako, da je od mene šel ob kakšnih devetih in je bil v službi do kakšnih petih. Vse drugo je naredil doma. Tako nekako. Je pa, na primer, ko sem ga spoznala, en mesec delal samo doma.

 167. webmaher said

  Jaz sem se dolgo let vozil vsak dan 60km in me praktično ni bilo doma 10ur….zdaj imam do “delovnega mesta” 1m od postelje in brez šefov ali šefic :mrgreen:

 168. vlatka said

  Nevenka

  **9**

  to ni nujno res…, mi kot mladostniki smo ga tudi pili, na žurkah, sicer nekoliko manj, a nihče od teh ni postal pijanec…

 169. vlatka said

  webmaher,

  jaz grem pa samo po stopnicah dol…, midva bi lahko naredila kak posel 😀 😀

 170. Lynx said

  “Jaz sem se dolgo let vozil vsak dan 60km in me praktično ni bilo doma 10ur….zdaj imam do “delovnega mesta” 1m od postelje in brez šefov ali šefic.”

  To si lahko privoščiš če si Webmaher. Če si Jebiveter, pa se moraš voziti…. 🙂

 171. zogca said

  :mrgreen: in :mrgreen: in :mrgreen: .

  Če si Jebiveter, pa se moraš voziti….

 172. zogca said

  Jaz se pa ne bi branila direktorja. :mrgreen:

  in brez šefov ali šefic

 173. webmaher said

  Se javim za direktorja Žogca, kar pripravi se 😆
  Lynx vidiš meni je uspelo od Jebivetra do Webmahra, ni hudič da tudi tebi nebi 😆

 174. zogca said

  Če si direktor, moraš dajati plačo. Mi jo boš dajal?

  Se javim za direktorja Žogca, kar pripravi se.

 175. John said

  Če si direktor, moraš dajati plačo. Mi jo boš dajal?

  Namesto plače boš dobila nekaj drugega…. :mrgreen:

 176. webmaher said

  Ta direktor ni navaden direktor-lahko ti morda da dober nasvet in pripravi vse za delo, potem si pa sama svoja šefica in eurčki ti kapljajo direkt na tvoj račun 😆
  Vlatka, še malo skrajšaj pot do delovnega mesta pol se pa res lohka kaj zmisliva 😆

 177. Boom said

  Namesto plače boš dobila nekaj drugega….

  Recesija je, denarja ne bi in se bo treba zadovoljit z naturalijami

 178. Boom said

  ne bi

  Lapsus: mišljeno je NI

 179. webmaher said

  JOhn, mal pobrskej po sivih celicah, tisto drugo pride šele nekje leta 2028 😆

 180. John said

  Žogca je nuna, zato naturalije lahko sprejema samo v obliki hrane, pijače,… cigaret,.. :mrgreen:

 181. webmaher said

  Boom tudi ti boš z naturalijami še čakal 😆

 182. webmaher said

  John, kar dobri nadomestki za prave naturalije 😆

 183. Boom said

  JOhn, mal pobrskej po sivih celicah, tisto drugo pride šele nekje leta 2028

  To je pa še posebej fajn. Do takrat se greš pa vlagatelja in obračaš. Razpršene naložbe :mrgreen:

 184. zogca said

  Nič ne bo. Od direktorja hočem denar.

  Ta direktor ni navaden direktor-lahko ti morda da dober nasvet in pripravi vse za delo, potem si pa sama svoja šefica in eurčki ti kapljajo direkt na tvoj račun

 185. zogca said

  John ima prav. 😉

  Žogca je nuna, zato naturalije lahko sprejema samo v obliki hrane, pijače,… cigaret,..

 186. John said

  JOhn, mal pobrskej po sivih celicah, tisto drugo pride šele nekje leta 2028 😆

  Prisežem, nikoli nisem pomislil na “tisto drugo”. Žogca je ja nuna. Sanja sicer vroče sanje. Ampak to je dovoljeno. Vse ostalo pa mora res počakat do leta 2028. Pa še takrat je prvi na vrsti se mi zdi Lynx (ker ima obljubljeno?) :mrgreen:

 187. zogca said

  Aja, plačilo za delo hočem pred letom 2028. :mrgreen:

 188. John said

  Aja, plačilo za delo hočem pred letom 2028

  Te bo Bog bogato nagradil. Izpolnil ti bo vsa prerokovanja. On ima rad svoje ovčice. 😉

 189. zogca said

  Ko bi me Bog vsaj imel rad. Do zdaj nisem imela tega občutka.

  Te bo Bog bogato nagradil. Izpolnil ti bo vsa prerokovanja. On ima rad svoje ovčice.

 190. webmaher said

  Jah Žogca, imel sem posel, ki je šel po gobe zaradi tega, ker bi moral vsak mesec zaslužiti več ne da bi kaj preveč moral delati in če bi ga še imel potem bi ti lahko dal za 50 ur mesečnega dela 1000€…ampak zdaj žal ne morem nič kaj tako dobrega ponuditi 😦

 191. zogca said

  Žogca si žal ne more privoščiti, da bi delala zastonj, Web. 😦

 192. webmaher said

  Žogca nosiš svoj križ, sipozabila, bognedaj da bi ga odvrgla…poslušaj Johna prej ali slej boš nagrajena 😆

 193. zogca said

  Mama me je klicala, da mi pove, da so na teveju rekli, da je huda recesija.

 194. webmaher said

  ja seveda ljudi je treba še dodatno prestrašit, da bodo tajkuni še naprej tajkunili, država pa jim bo z našim denarjem plačevala zavožene posle…

 195. Boom said

  Mama me je klicala, da mi pove, da so na teveju rekli, da je huda recesija.

  Na seks ne bo vplivalo.

 196. zogca said

  Moj predbivši je govoril, da je seks zabava za reveže.

  Na seks ne bo vplivalo.

 197. maxi said

  Na seks ne bo vplivalo.

  Teoretično ne. Ampak sex od teorije bolj malo orgazmov (do)živi…

 198. John said

  Na seks ne bo vplivalo.

  Žogca nima s seksom nič. Ona je nuna. Zato recesija bo vplivala na njo. Vsaj tako ji je mama rekla…. 😉

 199. zogca said

  Ne, si je treba z rokami pomagati. 😉

  Ampak sex od teorije bolj malo orgazmov (do)živi…

 200. webmaher said

  in mama presneto dobro ve kaj govori, aneda, John 😆

 201. Boom said

  Teoretično ne. Ampak sex od teorije bolj malo orgazmov (do)živi…

  Menda ne boš trdila, da je intenzivnost orgazmov sorazmerna z rastjo BDP-ja 😀

 202. zogca said

  Ne, mama je rekla, da moram prati in likati ob sobotah in nedeljah, to je rekla mama. ❗

  Vsaj tako ji je mama rekla….

 203. John said

  Moj predbivši je govoril, da je seks zabava za reveže.

  :mrgreen:

 204. John said

  Ne, mama je rekla, da moram prati in likati ob sobotah in nedeljah, to je rekla mama.

  Ker ob sobotah in nedeljah ni recesije???

 205. zogca said

  Ker je takrat poceni tok. 😉

  Ker ob sobotah in nedeljah ni recesije???

 206. webmaher said

  Ker je v sobotah in nedeljah pa praznikih tudi ta poceni elektrika 😆

 207. John said

  …in mama presneto dobro ve kaj govori, aneda, John

  Ne. Ne ve. :mrgreen:

 208. Boom said

  Moj predbivši je govoril, da je seks zabava za reveže.

  Pol bi moral letos kakšno dacarko naskočit, da se me usmili :mrgreen:

 209. webmaher said

  Žogca lahko prišparaš za najmanj 3 škatlice cigaret na mesec pa še oseba z Visoko Ekološko Ozaveščenostjo boš postala 😆

 210. zogca said

  John, ve mama, kaj govori. 😉

 211. John said

  Ker je takrat poceni tok. 😉

  Ker je v sobotah in nedeljah pa praznikih tudi ta poceni elektrika 😆

  Ista misel… 😉

  Hudo ujemanje.

 212. webmaher said

  Aja Žogca, seveda ob predpostavki, da imaš pralni stroj in likalnik, ki spadata v razred A :mrgreen:

 213. zogca said

  Hmmm, to zdaj raziskuješ. 💡

  Hudo ujemanje.

 214. maxi said

  Menda ne boš trdila, da je intenzivnost orgazmov sorazmerna z rastjo BDP-ja 😀

  Maa…posredno je lahko kriv tudi padec BDP-ja.:-)

 215. webmaher said

  John do leta 2028 sva z Žogco ornk kompatibilna 😆

 216. John said

  John, ve mama, kaj govori. 😉

  Ne ve. Ne tvoja ne moja… :mrgreen:

  Spremljaj ti Trenutak istine! Pa če bo dovolj zanimivo, napiši. 😉

 217. zogca said

  V eni objavi višje je debata o Trenutku istine!!!

  Spremljaj ti Trenutak istine! Pa če bo dovolj zanimivo, napiši.

 218. Boom said

  Evo, še en zanimiv primer ob katerem se sprašujem, če je morda tudi materinstvo lahko neke vrste deloholičnost: http://med.over.net/forum5/read.php?168,5357508, ki lahko vzpodbudi bodisi alkoholična, bodisi deloholična ali podobna nagnjenja pri partnerju. No, v tem primeru ni. Je pa vzpodbudilo nekaj drugega.

 219. zogca said

  Ali jaz to nisem pozorno prebrala ali pa ona ni niti z eno besedo napisala, da ji je hudo, ker on odhaja??????? Družina ji pomeni vse in je nesprejemljivo, da je odšel. Da otroka ne bosta odraščala z obema. Pa kje naj najde novega? Čeprav, Boom, jaz še vedno ne odobravam tega, da dedec gre naskakovat drugo. Sori, ampak ne.

 220. maxi said

  Evo, še en zanimiv primer ob katerem se sprašujem, če je morda tudi materinstvo lahko neke vrste deloholičnost: http://med.over.net/forum5/read.php?168,5357508, ki lahko vzpodbudi bodisi alkoholična, bodisi deloholična ali podobna nagnjenja pri partnerju. No, v tem primeru ni. Je pa vzpodbudilo nekaj drugega.

  Take zgodbe ocenjevat s pridihom cinizma je po moje rahlo plitko. Ozadje zgodbe nikoli ni tako enostavno jasno, kot se v teh parih stavkih bere.
  Lahko pogledamo tudi iz druge strani, kaj je on(mož) naredil v smeri, ki bi njej(ženi) pokazala, da je vredno živet še za kak drug (v)dih, ki lahko tu in tam menja vzgajanje otrok.

  Moti me to stereotipno prikazovanje, da je večno žena dolžna stimulirat moža, medtem ko ji okolje in življenje nalaga še vzgojo otrok, pa zicleder za šporhertom, pa kariera se tudi šika…..a joj, pa ne gre to tako.

 221. Janis said

  Veš, jaz sem se naučila bati ljudi, ki govorijo, da jim družina pomeni vse. Pa seveda, če kdo mene vpraša, tudi meni partnerka in otrok pomenita največ v življenju, torej dve osebi, ki sestavljata mojo družino, torej bi načeloma lahko rekla isto, a ne. Ampak tole, družina mi pomeni vse, ta fraza … ponavadi nekje globoko pomeni, da ti vse pomeni forma, ne vsi člani. Ta fraza me malo starši, priznam. In ja, tudi jaz sem dobila občutek, da tej ženski ni žal za partnerjem kot za moškim, ljubimcem, prijateljem, ampak ji je žal nekako tako, kot če bi ji iz dnevne sobe odnesli kavč in TV. Kot za inventarjem, ki ga ni več. Kar je v bistvu ful grozno. Ne bom se pa spuščala v to, ali je njegovo varanje stvar komoditete, ko problemov mož niti ni poskušal reševat v odnosu ali je rezultat obupa, ker ga žena ni hotela slišati. Seveda ni naredil prav in odgovornost za varanje je njegova. Ampak odgovornost za odnos je pa skupna in v tem primeru bi kar rekla, da sta oba zavozila in sta kriva kar 50:50.

 222. zogca said

  Veste, česa pa jaz ne razumem? Če moški nič ne sodeluje ne doma in ne pri vzgoji otroka, zakaj potem rojevati drugega? Ravno na neki drugi temi sem brala – da dec ne naredi nič, niti opranih in zlikanih hlač ne zna dati v omaro. Zakaj takšnemu moškemu rodiš še enega otroka, če vidiš, da ne sfolgaš? To mi ni jasno.

 223. Janis said

  Mislim, da odgovore na ta vprašanja poznaš.

 224. zogca said

  Ampak to je pa potem noro, oprosti, ampak noro. Jaz totalno sočustvujem z ženskami, ki morajo doma narediti vse. Res, smilijo se mi iz dna srca. Ampak to vidiš, to ti je jasno, precej hitro. In če vidiš, da ti pri prvem otroku ni nič pomagal – jaz ne bi šla delat še enega in iz sebe naredila še večjo mučenico.

 225. Janis said

  Kolikor obračaš, Žogca, ljudem se iz tistega “hočem partnerja” kriteriji čedalje bolj spreminjajo v “hočem družino”, bolj ko lezejo proti tridesetim ali v primeru moških štiridesetim.

 226. zogca said

  Saj po eni strani jih razumem, po drugi pa … Če vidiš, da je vse padlo nase, zakaj si daješ na rame še dodatno breme? Pa imej enega otroka.

 227. Janis said

  Zato, ker enih žensk niti ne moti toliko to, da je vse padlo nanje, čeprav bodo seveda kdaj pojamrale. Ker jim je to, da so otroci 100% odvisni samo od njih in veliko bolj navezani nanje kot na očete, potihem celo hud egotrip, ki ga v resnici niti niso pripravljene dati z rok.

 228. zogca said

  Potem se pa nimajo kaj pritoževati. Če si prostovoljno mučenica, kje je problem?

 229. Janis said

  No, vsi mučeniki imajo vseeno radi, če to še kdo ve razen njih 😀

 230. Boom said

  Take zgodbe ocenjevat s pridihom cinizma je po moje rahlo plitko. Ozadje zgodbe nikoli ni tako enostavno jasno, kot se v teh parih stavkih bere.

  Niti ni bilo mišljeno cinično in če si me kdaj bolj pozorno brala, sem med najbolj vnetimi zagovorniki teze, da ima VSAKA zgodba (najmanj)dve plati. In za razliko od večine zgodb je v tej slutiti vsaj kanček zavedanja druge, kar je (skromno rečeno) vzpodbudno. Vzpodbudno prevsem zato, ker se je začela zavedati, da problem obstaja. Čeprav žal malo pozno. In na žalost je v večini podobnih primerov tako. Ko problemi so, mora biti pripravljenost reševati jih z obeh strani, ki pa je ponavadi ni. Ni pa je, ker se morda eden od vpletenih niti ne zaveda, da problem ima oz. se ga zave šele, ko eksplodira, tako kot v tem primeru, čeprav ji “funkcija” partnerja še vedno ni čisto jasna.

  Kaj mož je naredil, se da tudi nekako slutiti iz napisanega. Najbrž toliko kot je znal in kolikor je lahko. Vprašanje pa je kakšen je bil odziv.

 231. Boom said

  Čeprav, Boom, jaz še vedno ne odobravam tega, da dedec gre naskakovat drugo. Sori, ampak ne.

  Čeprav zgleda drugače, tudi jaz ne in sem prepričan, da namen varanja v večini podobnih primerov ni reševanje problema, temveč kot obliž, ki ponavadi niti ni namerno iskan, temveč se je pojavil po spletu naključij. Žal pa se zna zgoditi, da se bo dedec še enkrat opekel, ker v situaciji, v kakršni je bil, verjetno ne zna čisto neobremenjeno presojati.

 232. zogca said

  Jaz sem razumela, da je šel težavo reševat tako, da je začel naskakovati drugo. In v končni fazi, kje piše, da se mu ne bo vse isto ponovilo z njo, če bo tudi z njo imel otroke?

  Kaj mož je naredil, se da tudi nekako slutiti iz napisanega. Najbrž toliko kot je znal in kolikor je lahko. Vprašanje pa je kakšen je bil odziv.

 233. zogca said

  Varanje kot obliž? Obliž si jaz predstavljam kot nekaj, kar pomaga zaflikati rano. Z varanjem ničesar ne zaflikaš.

  temveč kot obliž

 234. Boom said

  Varanje kot obliž? Obliž si jaz predstavljam kot nekaj, kar pomaga zaflikati rano. Z varanjem ničesar ne zaflikaš.

  Ni problem rana. Problem je tisto, kar rane povzroča.

 235. Boom said

  Jaz sem razumela, da je šel težavo reševat tako, da je začel naskakovati drugo.

  Ja, ponavadi se tako interpretira. Predvsem prizadeta stran. Vendar je v tem bolj malo resnice.

 236. zogca said

  Pa je res to način, da se greš kurbat? Če res ne moreš več biti v zvezi, jo prekineš, greš na svoje in potem začneš novo zvezo. Ne vem, ali se moški zavedate, koliko dodatne bolečine povzročite na ta način. Poglej tisto he he. Bila je prevarana in zdaj povsod išče samo prevara. Veliko bolj dostojanstveno je človeka zapustiti brez varanja. Ampak tako kot je nekdo pisal na ljubezenskem forumu – čakajo eni roko, da jih bo prijela in odpeljala iz slabega zakona.

  Problem je tisto, kar rane povzroča.

 237. zogca said

  Kako bolj malo, če ima ljubico???

  Vendar je v tem bolj malo resnice.

 238. zogca said

  Predstavljaj si, Boom, da si ti moj mož. Popolnoma sem nezadovoljna s teboj in ne morem več živeti s teboj. Ti bo ljubše, če ti to povem, se ločiva in si potem pozneje poiščem drugega? Ali ti bo ljubše, da živim s teboj, se eno leto kavsam z drugim, ko sem ziher, da me bo tisti drugi res hotel za kaj več kot seks, pa tebi objavim, da grem z njim?

 239. webmaher said

  se strinjam z Žogco…če ti ni v zakonu več za živeti niti pod razno se lepo ali grdo loči, potem pa delaj kar te je volja…

 240. zogca said

  Človeka že tako ali tako prizadeneš s svojim odhodom. Če ga zraven še prevaraš, je po moje še toliko huje. Iz spoštovanja tega ne bi smel narediti. To je moje mnenje.

 241. Boom said

  Seveda je najbolje ločiti se, vendar je to največkrat teorija in tisti, ki pravi, da čakajo na roko, da jih odpelje stran, ima kar prav. Zakaj je tako, pa je kup vzrokov, začenši od vzorcev iz primarne družine.

  Za ilustracijo o čem govorim bom pa tole:

  Predstavljaj si, Boom, da si ti moj mož. Popolnoma sem nezadovoljna s teboj in ne morem več živeti s teboj. Ti bo ljubše, če ti to povem, se ločiva in si potem pozneje poiščem drugega? Ali ti bo ljubše, da živim s teboj, se eno leto kavsam z drugim, ko sem ziher, da me bo tisti drugi res hotel za kaj več kot seks, pa tebi objavim, da grem z njim?

  Predstavljaj si, da sem jaz s tabo nezadovoljen (se bomo strinjali, da bolj sam s sabo in so moja dejanja posledica), vendar se ne premaknem nikamor. Ne. Raje ti leta najedam, nobene stvari ne narediš prav, nobene dovolj dobro, ne znaš kuhat, nikoli ni dovolj dobro pospravljeno, se lena, zabita, debela, še otrok ne znaš poštimat kot je treba itd. itd. Posledica bo, da ti vse to v nulo zbije moralo in, seveda, vprograirano imaš, da na varanje niti pomisliš ne, morala pa ti je toliko na dnu, da nimaš več niti volje, niti pomisliš ne na ločitev. Morda se celo bojiš posledic in vsega govna, ki ločitvi oz. postopku lahko sledi. Skratka, toliko si na nuli, da se niti ne čutiš sposobne (pre)živeti sama, še manj z enim ali večimi otroci.

  Potem pa se čisto slučajno pojavi nekdo, ki ti po spletu okoliščin da vedeti, da si človek, da si vredna in da zaslužiš vse drugo kot to kar imaš. Bodo čustva ostala mirna? Teoretično lahko ostanejo. V praksi, ko so ljudje dejansko enkrat v takem dreku pa niti slučajno. Seveda, če je od čustev še kaj ostalo.

  In prav za tem podobne primere pravim, da je lahko prevara tudi pozitivna. Ker lahko da vsaj malo vzgona in energije, da se problem začne zavedati in ga reševati.

 242. zogca said

  Počakaj, ti bi mene prevaral zato, da jaz ne bi tebe???

 243. zogca said

  Kaj takšnega pa kar pozabi. Te zapustim, še preden uspeš naskočiti drugo!!! Da bi mene nekdo takole maltretiral iz dneva v dan – no way.

  Raje ti leta najedam, nobene stvari ne narediš prav, nobene dovolj dobro, ne znaš kuhat, nikoli ni dovolj dobro pospravljeno, se lena, zabita, debela, še otrok ne znaš poštimat kot je treba itd.

 244. zogca said

  Jaz sem zagovornica teorije, da bi partnerja morala biti najboljša prijatelja. In tistega, kar si ti zgoraj napisal, ti najboljši prijatelj ne bo delal nikoli. V končni fazi, tudi za hrbtom se ti ne bo kurbal. Niti ti njemu ne.

 245. webmaher said

  Boom zdej pa kar zagovor pripravi, lahko noč obema 😉

 246. Janis said

  Počakaj, ti bi mene prevaral zato, da jaz ne bi tebe???

  Mislim, da ti Boom poskuša dopovedati nekaj drugega. In predvsem to, da včasih ljudje potrebujemo nekaj negativnega kot šoker, da smo pripravljeni spremeninjati svoje življenje in morda celo odrasti. In da je v tem kontekstu prevara s tretjo osebo, ki strese oba in zvezo zaključi (čeprav na boleč način), dolgoročno manjše zlo od ostati skupaj in si najedati do smrti. Navsezadnje je tudi ostati z nekom iz navade in konformizma prevara, zlasti, če tako ostajanje v zvezi ni obojestransko.

  Vsi vemo, kako se je treba obnašat in kaj je etično in kaj je zrelo. Ampak ljudje pač nismo zmeraj ne etični in ne zreli. Težo svojih etičnih bremen pa konec koncev nosi vsak sam in posledice svojih dejanj tudi.

 247. zogca said

  Razumem jaz to, pa vseeno … To se mi ne zdi pošteno. In v končni fazi, če so res vse te zveze tako grozno grozne, da jih je treba zaključiti na takšen način … Zakaj se, kot lahko preberemo, ogromno teh moških potem priplazi nazaj domov, če jih le žena sprejme? Priplazijo se, ko ugotovijo, da z ljubico ne teče samo med in mleko.

 248. zogca said

  Lahko noč, Web. Jaz žal ostajam budna še nekaj ur. 😦

  lahko noč obema

 249. Boom said

  Počakaj, ti bi mene prevaral zato, da jaz ne bi tebe???

  Ne :-D, saj sem rekel, da se nikamor ne premaknem, niti nimam jajc za to, ker sem sam s sabo nezadovoljen. Posledica pa je, da ti v nulo najedam.

  Kaj takšnega pa kar pozabi. Te zapustim, še preden uspeš naskočiti drugo!!! Da bi mene nekdo takole maltretiral iz dneva v dan – no way.

  Prav je tako. Se pa ta teorija največkrat podre, ko so čustva žrtve še zelo močna. Zakaj so, je spet druga zgodba. Mislim, da si mi eno včeraj napisala. Najlažje je takole manipulirat z nekom, ki goji zelo močna čustva do manipulanta. Koliko je primerov, ko eden od partnerjev drugemu izkazuje (še preveč) pozornost, drugi pa z njim dela kot svinja z mehom.

 250. zogca said

  V redu, preveč ljubiš, da bi šel. To razumem. Pa vseeno, zase se pa menda znaš postaviti. Znaš reči – veš, kaj, tako se pa ti z menoj ne boš pogovarjal. In pika. Moj oče in mama sta poročena 37 let let in nikoli on njej ni rekel grde besede in nikoli je ona ni rekla njemu. Jaz sem to gledala in mi na kraj pameti ne pade, da bi se pustila žaliti.

 251. Boom said

  Razumem jaz to, pa vseeno … To se mi ne zdi pošteno. In v končni fazi, če so res vse te zveze tako grozno grozne, da jih je treba zaključiti na takšen način …Zakaj se, kot lahko preberemo, ogromno teh moških potem priplazi nazaj domov, če jih le žena sprejme? Priplazijo se, ko ugotovijo, da z ljubico ne teče samo med in mleko.

  Vzroki za prevaro teh so nekje popolnoma drugje. Pošteno ni. Vendar pošeten ni tudi bil odnos, ki ga je (recimo) imela ta z linka. Treba se je zavedat, da ima vsako naše (ne)dejanje posledice. In te je treba sprejet.

 252. zogca said

  Še vedno sem mnenja, da to, da ne gre, lahko drugemu zelo nazorno pokažeš tudi brez tega, da se kavsaš okoli. Kajpak, si moraš vzeti za to čas in se ti ne sme muditi oziroma ti ne sme biti prioriteta to, da ne bi kaj zamudila. Tako sem jaz naredila pri predbivšem. Rekla sem mu večkrat, da nam ne gre, da to ni to, da nisem zadovoljna. In ni dojel. Če bi ga takrat zapustila, se verjetno ne bi pobral kar nekaj časa. Tako pa sem še nekaj časa ostala z njim in je dojel, da nama res ne gre. In sva se razšla kot prijatelja. Predvsem pa ne on ne jaz iz te zveze ne nosiva brazgotin.

 253. zogca said

  Pa ti misliš, da je ona res vedela, kako daleč so stvari? Ti misliš, da se je ona res zavedala, da je zakon popolnoma spustila iz rok? Jih ne bereš? A ne vidiš, da se enim od materinstva tako skisa, da moža sploh ne vidijo?

  Vzroki za prevaro teh so nekje popolnoma drugje. Pošteno ni. Vendar pošeten ni tudi bil odnos, ki ga je (recimo) imela ta z linka. Treba se je zavedat, da ima vsako naše (ne)dejanje posledice. In te je treba sprejet.

 254. Boom said

  V redu, preveč ljubiš, da bi šel. To razumem. Pa vseeno, zase se pa menda znaš postaviti. Znaš reči – veš, kaj, tako se pa ti z menoj ne boš pogovarjal. In pika. Moj oče in mama sta poročena 37 let let in nikoli on njej ni rekel grde besede in nikoli je ona ni rekla njemu. Jaz sem to gledala in mi na kraj pameti ne pade, da bi se pustila žaliti.

  Tako srečo jih ima zelo malo in vzorci, ki smo jih prejeli v svoji družini, imajo precej večji vpliv na nas se tega zavedamo ali si upamo priznati.

 255. Boom said

  In tisti, ki so prejeli slabe vzorce, niso nujno tudi slabi ljudje. Le niso naleteli na pravega partnerja, kar pa je spet precej povezano.

 256. zogca said

  Jaz v dvanajstih letih, ki sem jih preživela s predbivšim in bivšim skupaj, nobenemu od njiju nisem rekla niti ene same grde oziroma žaljive besede. Pa tudi onadva meni ne. Toliko. Je pa res, da sem bivšemu, ko mi je izbrisal blog, napisala: “Rada te imam, ampak si prasec.” Ne vem, ali to šteje, ker nisva bila več skupaj, ampak tudi za to sem se opravičila, ker ni bilo lepo. Ni pa bilo lepo tudi to, da se je on tako posral na moj enoletni trud. Kakorkoli že, brez spoštovanja ni nič. In če se, kot v tvojem zgornjem primeru, nenehno obmetavaš s takšnimi žaljivkami … Pri meni to ne bi šlo.

 257. Boom said

  Pa ti misliš, da je ona res vedela, kako daleč so stvari? Ti misliš, da se je ona res zavedala, da je zakon popolnoma spustila iz rok? Jih ne bereš? A ne vidiš, da se enim od materinstva tako skisa, da moža sploh ne vidijo?

  Verjetno res ni vedela, kar pa ne pomeni, da ji tega ni pokušal dopovedati. Ampak, ko ljudje bežijo iz odnosa (kar tudi pretiano materinstvo je), partnerja ne slišijo, v najhujših primerih pa celo blokirajo vsak poskus pogovora.

 258. zogca said

  Ne pomeni pa tudi, da se je pretirano trudil, da bi ji dopovedal.

 259. zogca said

  Ne vem, Boom, ali je pretirano materinstvo res beg iz odnosa. Ko jih jaz berem, nekatere na forumu, se mi ne zdi, da bi kam bežale in da bi sploh razmišljale o čemerkoli drugemu kot o otrocih. Ne gre za beg, ampak včasih, se mi zdi, kar lepo že za fanatizem. Tiste fore, da ne more nič več ne delati ne mislite ne nič ne nič ne nič, če ne bo takoj zdaj dobila tretjega otroka, ki ga mož noče, za katerega nimata denarja, ampak ona bo do smrti nesrečna, če ga ne dobi. Se ti zdi, da takšen človek razmišlja o tem, kaj dela? Da se zaveda realnosti okoli sebe? Mogoče od takšne ženske mož že na pol poka kufre, ona tega sploh ne ve.

 260. Boom said

  Morda. O tem ni kaj dosti napisanega in, kot pravim, na redkih zgodb, kjer avtorica premore vsaj nekaj pogleda preko lastnega ega.

  No, zdaj je pa cajt, da grem tudi jaz mal o tvojem B sanjat :mrgreen:

 261. Boom said

  Z materinstvom sem mislil predvsem na pretirano posvečanje otroku ali več otrokom oz. domu kot celoti. Tisto, da jih je treba kar naprej delat, mi je pa malo uganka.

 262. zogca said

  Tole si poglej, Boom.

  http://med.over.net/forum5/read.php?151,5362279

  Česa tako grdega pa že zelo dolgo ne!!!!!

 263. zogca said

  Pejdi, pejdi. Žogca se je z nečim hudo zaplozala in bo zdaj morala ponočevati, da zadeva sanira, da ne bo obešena.

  Lahko noč.

  daj je pa cajt, da grem tudi jaz mal o tvojem B sanjat

 264. Boom said

  Svašta!!! Najbrž se niti ne zaveda kam to pelje. Bom tole jutri prebral do konca, ker zdajle moram pa res it spat.

  Lahko noč.

 265. zogca said

  Grozljivo. Da, jutri si preberi, saj bo verjetno veliko napisanega v tej temi. Jaz sem si zdaj dala duška in sem ji napisala, kar ji gre. Saj bo cvilila, da sem nesramna, ampak boli me kurac, res, prav res. Ker tole je pa …

 266. webmaher said

  “dvignilo mi je pisker ” ej jao, vsaka čast, častim cigarete :mrgreen:

 267. zogca said

  Boš moral dati pa kar celo škatlico. 😉

 268. webmaher said

  Ni blema, kaj naj pa gor piše 😉

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: