Žogca v ofsajdu

In nič več v pričakovanju sodniške piščalke

Koncert Lepe Brene!

Posted by zogca na marec 22, 2009

Ko se je koncert začel, sem ravno lulala, zato sem Uđi slobodno prvič slišala, ko sem čepela nad straniščno školjko. Pred koncertom je namreč pametno poskrbeti za to, da v sebi nimaš odvečnih tekočin. Žal so enako razmišljale širne ljudske množice, Hala Tivoli pa očitno premore samo eno stranišče. Nič hudega, Brena je Uđi slobodno zapela še dvakrat. Naslednjič je to storila, ko je na oder prišel ljubljanski župan Zoran Janković, ki je sicer reden gost tovrstnih dogodkov. In potem še tretjič za slovo.

Brena je na oder prišla s povsem novo pričesko, ki sem jo jaz označila kot stil Goce Tržan. Z Jovanko sva se strinjali, da ji pričeska odlično pristoja. Kot sva se strinjali, da je videti čudovita in da je za svoja leta v izjemno dobri formi. Pela je, plesala, skakala. Kot nekoč. Če sem iskrena, ne vem, koliko let ima, sem pa prepričana, da jih ne kaže. Fotografije, ki sem jih posnela na koncertu, si lahko ogledate tukaj.

Zapela je vse nove uspešnice ter veliko starih, tudi Ti me podsećaš na sreću, Dama iz Londona, Jugoslovenka, Mile voli disko, Golube, Što me nisi duže čekao, ki me je spomnila na (ne) mojega lepega princa, Duge noge, Čik pogodi, Ja nemam drugi dom, Bato, Bato, Hajde da se volimo in druge.

Kot lahko Breno samo pohvalim, ne morem pohvaliti varnostnikov, ki so ljudi pošiljali od enega do drugega vhoda, ker se niso mogli dogovoriti o tem, kdo naj bi kje vstopil. Na koncu je bila gneča pred vhodi v Hali Tivoli nepopisna. In v to gnečo, v množico ljudi, so nekateri “novopečeni imenitneži” rinili z avtomobili, kajti parkirati več kot tri metre proč od vhoda je zanje očitno sramota. Ne, policisti, ki so šli mimo in so brez dvoma to videli, jih niso niti opomnili. Prav tako nihče ni opominjal tistih, ki so v dvorani kršili zakon ter prižigali enega za drugim. Ko je bilo koncerta konec, so bila tla polna ogorkov. Na koncertih na Gospodarskem razstavišču česa takšnega nisem opazila še nikoli in četudi sem sama kadilka, lahko rečem, da me je kajenje v takšni gneči motilo.

Sicer pa sem bila izjemno presenečena nad obiskovalci koncerta. Če koncert Lepe Brene primerjam s koncerti, ki jih sicer obiskujem, Dina Merlina, Zdravka Čolića in Cece … Ponavadi prevladujejo obiskovalci, ki ne govorijo slovenskega jezika. Verjetno ga znajo, ampak pogovarjajo se pa v srbskem, hrvaškem, bosanskem ali kakorkoli se zdaj temu jeziku reče. Sinoči na koncertu Lepe Brene nisem naletela niti na enega obiskovalca, ki ne bi govoril slovensko.

Ker sva z Jovanko naredili zelo moder načrt in parkirali na pravi strani Celovške ceste, sva bila ena, dve, tri iz gneče, ki je nastala tudi po koncu koncerta. Ko sva za slovo še enega skupaj pokadili, sva že delali načrt za naslednji koncert. Sicer nisva vedeli nič o tem, kdo naj bi prišel v Ljubljano in kdaj, ampak jaz sem začela govoriti, da bo to Severina in potem sva se strinjali, da bo res Severina. Če ne bo Severina, bo pa kdo drug. Pomembno je, da je luštno. In na balkanskih koncertih je vedno luštno.

Advertisements

75 komentarjev to “Koncert Lepe Brene!”

 1. Jazz said

  http://sl.wikipedia.org/wiki/Lepa_Brena

  Evo,kriv! 😉 Nisem jo poslušal enih 25 let.In,takole po spominu,je čisto ena druga sedaj…res pa,da so bili takrat burni časi. 😀

 2. Nevenka said

  Evo, jaz nisem kak turbo fan, Severina me sploh ne gane. Mi pa nekatere južne pesmice pridejo do živega. Djurdjev dan, Lipe cvatu..itd.
  Ne vem zakaj, ampak Lepa Brena mi je pa všeč, tako, kot pojava. Ne vem zakaj se mi zdi od vseh teh pevk razred čisto zase.
  Verjetno je to razlog, da ima veliko slovenske publike. Se mi zdi, da ona ni zvulgarizirala svoje podobe, da je ostala dama. Pa je ravno tako tržila tudi svoj seksapil. Ne vem v čem je kaveljček.

 3. Lynx said

  Stvarno nije loša ova Fahreta. 🙂

 4. John said

  Il Diva!
  Za svoja leta še vedno živahna. Slobodan je priden. :mrgreen:

  koncert v Banskem…

 5. Spider said

  Ja, Brena je za razliko od Merlinov, Cec in podobnih, ikona jugonostalgije. In zato je logično, da jo hodijo poslušati v Sloveniji večinoma Slovenci.

 6. Jazz said

  Moram pa pohvalit,glede na zamudo in bližnje posnetke,vama je uspel spoštovanja vreden preboj,mene bi zbili do zadnjega vhoda…no,čeprav,roko na zize,s temle (glej cudovito-oprsje03-)ni bil ravno ferplej… 😉

 7. Jazz said

  aaaaaaaaaaaaa roko na srce,srcee!!

 8. Važno, da si se mela lepo 😀

 9. Jovanka Broz said

  Žogca, vsaka čast za prispevek. Še moj sin je rekel,da si faca :-))

  Šele danes me dajejo občutki od sinoči.Dobra je nimamo kaj balinat.

 10. zogca said

  Sem ga kar ponoči napisala, ker sem vedela, da pred dvanajst ne bom vstala. In nisem. Ob pol enih sem šla v luft.

  Žogca, vsaka čast za prispevek.

 11. zogca said

  Pozdravi ga.

  Pijem prvi kapučino. Ko bom še drugega in se čisto zbudim, mu bom pa začela reševati tisto iz mejla in mu pošljem.

  Zaspana, zaspana, zaspana.

  Še moj sin je rekel,da si faca.

 12. zogca said

  Že petič to jutro poslušam …

  Me spominja na mojega princa.

  Šele danes me dajejo občutki od sinoči.

 13. Spider said

  Jaz tud zaspan, ob 4 zjutraj prikolovratil domov.

 14. zogca said

  Jaz se moram v roku ene ure pod mus zbuditi.

  Jaz tud zaspan.

 15. Spider said

  A mladeniča nista vzeli na koncert? Jovankinega sina, namreč?

 16. Jovanka Broz said

  joj ste revčki. Vidi mene (stara garda). Špat šla ob 2h. Vstala ob 7h. Pospravila cel spodnji štuk hiše. Naredila prebranec, podvarak v glinenih posodah. Naredila juho domačo, spekla projo in kos odojka. Miza postavljena obiski bodo vsak čas tukaj

 17. zogca said

  Ne, nisva. Bil je čisto ženski žur. Saj če bi rekel, da želi iti, bi ga vzeli, nisva diskriminatorni. Ampak predvidevam, da bi mladenič, če bi šel na koncert, šel s svojo družbo.

  A mladeniča nista vzeli na koncert? Jovankinega sina, namreč?

 18. zogca said

  Za takšen podvig jaz potrebujem cel teden. :mrgreen:

  Pospravila cel spodnji štuk hiše. Naredila prebranec, podvarak v glinenih posodah. Naredila juho domačo, spekla projo in kos odojka. Miza postavljena obiski bodo vsak čas tukaj

 19. Spider said

  Ja, sej je že odrasel, ne, kolk je star, tam okol 20?

 20. zogca said

  Bo Jovanka povedala, če bo želela. Da ne bom jaz preveč napisala.

  Ja, sej je že odrasel, ne, kolk je star, tam okol 20?

 21. Spider said

  Aja, je bilo polno?

 22. zogca said

  Kolikor sem jaz uspela videti, do konca. Pa saj, jaz sem na pumpi dobila zadnji dve vstopnici za stojišča. Mi je pokazal načrt dvorane, ko mi je govoril, da ni več vstopnic za stojišča in takrat sta se dve pojavili, ker jih je nekdo očitno storniral.

  Aja, je bilo polno?

 23. zogca said

  Res lepo. Si ti bil?

  Važno, da si se mela lepo.

 24. Spider said

  Ko sem bil 2004 na Riblji Čorbi, je bil Tivoli na pol prazen.

 25. zogca said

  Ampak glasba je pa veliko bolj neslovenska od, na primer, Čolića. Zato sem bila tako začudena. Se mi zdi, da bi en Čolić veliko bolj šel Slovencu v uho kot Brena, ampak očitno … Pred nama sta kar nekaj časa stala dva starejša gospoda, tam čez 50 let, za katera sem ziher, da sta bila čisto prava Slovenca. In sta jo gledala kot boginjo.

  Ja, Brena je za razliko od Merlinov, Cec in podobnih, ikona jugonostalgije. In zato je logično, da jo hodijo poslušati v Sloveniji večinoma Slovenci.

 26. Jovanka Broz said

  Spider, moj sin je bil 1.1. star 21 let. Velik dečko

 27. zogca said

  Bora se je pa Slovencem fejst zameril s svojim politiziranjem in žaljivkami na račun Slovencev.

  Ko sem bil 2004 na Riblji Čorbi, je bil Tivoli na pol prazen.

 28. Spider said

  Ko sem bil na Riblji Čorbi, so bili tam smai ljudje rokerskega videza in ena manjša skupina mladoletnih trenirkarjev s srbsko zastavo. Kot da bi bil na koncertu Siddharte.

 29. zogca said

  Žogca je nalepila dovolj komadov, da zdaj komot nadoknadiš. 😆

  Nisem jo poslušal enih 25 let.

 30. Spider said

  Jovanka, 1. 1 ma rojstni dan? Kakšen frajer. Mu vedno rečete hkrati Srečno novo leto in vse najboljše za rojstni dan..:)))))

 31. zogca said

  To isto pravi moja teta, ki vse te druge turbo folk pevačice označuje za šljam, tudi Cece ne mara, v bistvu nje še najbolj ne mara. Za Breno pa pravi, da jo spoštuje in da je ona prava dama.

  Ne vem zakaj, ampak Lepa Brena mi je pa všeč, tako, kot pojava. Ne vem zakaj se mi zdi od vseh teh pevk razred čisto zase.

 32. zogca said

  Zdaj sem teti javila, da sem bila na koncertu. Brena je bila kar nekaj časa skoraj njena soseda. Moja nečakinja se je hodila kopat v Brenin bazen. 😉

 33. Spider said

  Mah zdi s emi, da je Lepa Brena enostavno nekakšna ikona te turbofolk ex Yu scene. ceca je lahko na sceni še 20 let, pa je ne bo presekala. Brena je bila enostavno prej.

 34. zogca said

  Tudi on je bil na koncertu. In na koncu ga je tudi poklicala na oder. Oja, njega ji je pa napovedala vedeževalka. Moškega v belem z žogami, pa še nekaj je bilo, čisto ga je opisala.

  Slobodan je priden.

 35. zogca said

  Poslušam!

  Ti si moj greh!

 36. zogca said

  http://turbofolk.blog.siol.net/2009/03/22/lepa-brena-navdusila-v-ljubljani/

  Še ena blogerska objava o koncertu!

 37. zogca said

  FOTO: Brena začarala Ljubljano

  http://24ur.com/ekskluziv/glasba/foto-brena-zacarala-ljubljano.html

 38. zogca said

  Evo, Brena in Boba.

 39. Jovanka Broz said

  Spider, to mi je bil najlepši dan v življenju . Dobro je pa to,da nikoli ne pozabijo kdaj ima rojstni dan. Sonček moj, če bi ti vedel, kako ga imam rada.

 40. zogca said

  Foto: Šumadijski rokenrol z Breno

  http://www.rtvslo.si/zabava/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=19&c_id=39766

 41. zogca said

  Če bi mlade punce z bloga vedele, kako čeden je Jovankin sin, bi se vse hotele naučiti peči pito zeljanico. 😉 Res lep fant.

  Sonček moj, če bi ti vedel, kako ga imam rada.

 42. Spider said

  Verjamem, jaz sem bil tudi lep, ko sem bil star 21 let, ene 10 kil manj sem imel, kot jih imam zdaj.:)

 43. zogca said

  Poslušam!

  Ti me podsećaš na sreću!

  Spominja me na princa. 😉

 44. Spider said

  Jaz pa poslušam:

 45. zogca said

  Poslušam!

  Sanjam!

 46. Spider said

  Malo sprostitve.

  Peter pokliče v radijsko oddajo:

  http://www.mojvideo.com/video-naj-mi-ga-jansa/e48bda56f8b6c1c96b95

 47. webmaher said

  Bravo Žogca, lepe slike 😆

 48. Jazz said

  Me zanima,a sem prespal ko je bla žurka ob 100 jurjih obiska,al ni blo nič….??

 49. Jovanka Broz said

  žogca, moraš me naučiti kako naj dam v kockico? praviš,da je lep moj sin?? seveda je lep ,po mamici vendar!!

 50. zogca said

  Ti zdaj razložim ali ti pokažem, ko bom pri tebi ali ti pri meni?

  žogca, moraš me naučiti kako naj dam v kockico?

 51. zogca said

  Jup, prav lep je. In jaz to ne rečem kar tako, ker sem zelo kritična do moške lepote, on je pa res lep fant. Je tudi mamica lepa, nič ne rečem, ampak pri tvojem sinu se mi zdi, da on ni nobenemu od vaju podoben ali pa je tako dobro zmešan, da se ne opazi. Je pa res prav lep fant. Odlično vama je uspelo. 😉

  praviš,da je lep moj sin?? seveda je lep ,po mamici vendar!!

 52. zogca said

  Nisi prespal, je bil dan. Žurke pa ni bilo.

  Me zanima,a sem prespal ko je bla žurka ob 100 jurjih obiska,al ni blo nič….??

 53. zogca said

  😉

  Bravo Žogca, lepe slike

 54. Jovanka Broz said

  Miška mi boš pokazala kako se kockica naredi, ko boš zraven mene,da se ne brukam tukaj pred temi računalniškimi maherji.

 55. zogca said

  Saj drugače ni težko, veš?

  Napišeš svoj tekst.

  Potem skopiraš eno kodo, ki je nad tem okencem.

  In pod to kodo kopiraš tekst, ki ga hočeš citirati.

  Koda, ki pa jo prekopiraš, pa je tista, v kateri piše blockquote, jo vidiš? Nad tem okencem.

 56. zogca said

  Na internetu je že en posnetkov od sinoči. 🙂

  http://www.slovid.com/lepa+brena+ljubljana+03+pazi+kome+zavidis/21888/video

  Pa še fotografije z enega drugega bloga.

  http://ninajelenc.blogspot.com/2009/03/lepa-brena-tivoli-ljubljana-21-marec.html

 57. zogca said

  Kako je Brena sinoči jokala od sreče.

  Brena z županom Jankovićem.

 58. Spider said

  Če mi gre kaj na živce, so to politiki, ko se slikajo s pop ikonami in si tako nabijajo rejtinge.

 59. zogca said

  On pride skoraj vedno. Ne vem, ali je manjkal na kateremu od koncertov. Ampak jaz imam Jankovića rada, zato me ne moti. Če ga ne bi imela rada, bi bila pa fejst jezna. 😆

 60. webmaher said

  Žogca si posnela pol kej-kdaj začneva gor in dol jemat 😆

 61. zogca said

  Imam tudi nekaj video posnetkov. Tam dve, tri cele pesmi. Potem pa še nekaj refrenov, malo vzdušja v dvorani in podobno. Ampak to so precej veliki fajli. Mi moraš povedati, kaj naj naredim z njimi.

  Žogca si posnela pol kej

 62. zogca said

  Sploh me ne čudi več, da se je Brena nekoč davno tako zapalila za Bobo. Uf, je on nekoč dobro zgledal, uf, uf, uf.

  http://cache.gettyimages.com/xc/3089541.jpg?v=1&c=ViewImages&k=2&d=310F5BD4C6CD10E9ED1A53E194820FAAA55A1E4F32AD3138

 63. zogca said

  Za eno fejst dobro jutro pa …

  Pomračenje sunca!

 64. Spider said

  Nekaj malo drugačnega, znana pesmica drugače:

 65. Alenika Žnidaršič said

  Super, Žogca, lepo, da je bilo na koncertu fajn…

  Jaz sem bila zadnjič na Klapah v Tivoliju. Super koncert! Ampak… ena točka je pa skupna: PARKIRANJE. Katastrofa od katastrofe. Pol ure pred začetkom koncerta ni bilo nič sploh in sva na koncu parkirala 3 km stran, pred enim blokom.
  Znajo brez večjih težav oz. z veseljem pobrat 40 evrov na vstopnico, ne znajo pa naredit parkinga na Dolgem mostu in organizirat avtobusa do Hale Tivoli.

 66. zogca said

  Midve sva parkirali na drugi strani. Tam eno ulico proč od včasih kino Mojca. Pa ne zato, ker ne bi bilo parkirišč, sva prišli precej prej in šli še na pijačo. Ampak zato, ker je s tiste druge strani potem težko priti ven. Zelena gori manj kot minuto, ven pa mora priti velikooooo avtomobilov. Tudi po dve uri so že ljudje čakali, da so prilezli ven na Celovško. V izogib temu …

  PARKIRANJE. Katastrofa od katastrofe.

 67. webmaher said

  Žogca kuk veliki fajli so, hit povej 🙂

 68. zogca said

  Še nekaj posnetko Brene v Ljubljani, s Tuba.

  Lepa Brena – Ljubljana 21.03.09 – Šeki, šeki

  Lepa Brena – Ljubljana 21.03.09 – Jugoslovenka

  Lepa Brena – Mile voli disko (Tivoli 2009)

  Tako je govorila Lepa Brena

 69. zogca said

  Kako veliki, Web? Eni po 30 Mb, eni po 50, eni 60, en je pa 130.

 70. webmaher said

  aha to pa po mejlu ne bo šlo-a lohka daš na shrani si pa mi na mejl pošlješ linke…druga možnost pa je, če imaš ti FTP program pa ti jaz dam eno mapo na mojem FTPju in zloudaš tja 😆

 71. zogca said

  Bom poskusila na shrani.si ali kam. Čeprav ne vem, ali ima to smisel, ker je že toliko fajlov na Tubu s tega koncerta, da …

 72. webmaher said

  seveda ima smisel, naj se ve da je to Žogcino delo 😆

 73. zogca said

  Mogoče bi skoraj raje dala gor Merlina, ker ga je manj ljudi dalo.

 74. webmaher said

  dej vse, bova že..sam pol mi boš povedala naslove, ker verjetno vseh ne bom vedel 😆

 75. […] kolikor ste danes prvič na Žogcinem blogu, si oglejte tudi reportaže s koncertov Novih fosilov, Lepe Brene in Dina Merlina ali pa video posnetke s prej omenjenih koncertov. Naslednji teden grem na Prljavo […]

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: