Žogca v ofsajdu

In nič več v pričakovanju sodniške piščalke

Vaše mnenje o levem mnenju?!?

Posted by zogca na februar 23, 2009

“To je tema zame”, sem si rekla, ko sem jo zagledala na forumu. Prijazno, olikano in po vseh pravilih, ki jih narekuje pravopis, sem napisala svoje velecenjeno mnenje, vendar je bilo v natančno petih minutah izbrisano. Na to sem se jaz od srca nasmejala, kajti vedno se razveselim, ko vidim, da imam še vedno tako zvestega oboževalca. Včasih me mika, da bi mu poslala svojo fotografijo, da bi videl, koga tako zvesto obožuje, potem pa si rečem: “Eh, saj ni vredno.” Je pa vsekakor vredno debate pismo, ki ga je na forum pripela ena izmed uporabnic. Zato ga zdaj jaz pripenjam vam in čakam na vaše komentarje.

Advertisements

157 komentarjev to “Vaše mnenje o levem mnenju?!?”

 1. webmaher said

  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  najbolj važno od vsega je seveda da imaš moža, ki bo zaslužil velikansko vsoto denarja…vse ostalo je višek, ki ga ne rabiš 😆

 2. zogca said

  Če bi morala zdaj staviti, kaj je bolj verjetno, da zadenem na loteriji (katere nikoli nisem igrala) ali dobim tako bogatega moža, da mi ne bo treba nikoli več delati, bi raje stavila na loterijo. 😉 Pa čeprav imam jaz menda v zvezdah zapisano, da bo moj mož s trdim delom prišel do velikih vsot denarja. Ups, to res vrhunsko astrologinjo, s katero sem govorila dva tedna nazaj sem pa pozabila vprašati, ali je to res. Kakorkoli že, moj mož bo menda zelo priden. 😉

  najbolj važno od vsega je seveda da imaš moža, ki bo zaslužil velikansko vsoto denarja…

 3. zogca said

  Še to bom dodala. Naslov “vaše mnenje o levem mnenju” je zato, ker se očitno ta rubrika imenuje levo mnenje. Kot se vidi na fotografiji. In ne zato, ker bi jaz mislila, da je mnenje te gospodične levo.

 4. webmaher said

  Žogca ko si že pri loteriji bi me lahko spomladi peljala vplačat kak listek 😆
  Gospodična pa bi lahko razmišljala tudi v drugi smeri in poizkusila kaj zaslužit…pisat kar zna :mrgreen:

 5. zogca said

  Tale gospodična iz članka, in to je bilo mnenje, ki sem ga jaz napisala na forumu. Ni njena edina težava to, da nima stanovanja in mora zato živeti s prijateljico. Imam jaz sicer nekaj znank, ki tako živijo. Imam pa še več znank oziroma prijateljic, ki imajo svoje stanovanje, ampak … Ti zidovi ji ne bodo pomagali do družine, če jo res tako zelo želi. Ti tridesetletniki, ki jih opisuje kot z glavo na zabavi in z zabavo v življenju, naj bi bili očetje teh otrok, s katerimi bi potem napolnila stanovanje? Good luck, res. Imaš takšne, ki bi jih potem morala loviti po ljubljanskih lokalih. Potem imaš takšne, ki jih sto konjev ne zvleče stran od mamice in očka. In seveda takšne, ki bodo do 50-ega leta delali kariero, potem pa otroke. In razne ekstremne športnike, ki, ko zapiha ta prav veter, gredo deskat, pa če se vsi postavijo na glavo. In podobno. Niso seveda vsi takšni, ampak večina je. Tako da … Zidovi niso dovolj. Je pa fajn, da jih imaš, to pa gotovo.

 6. asdf said

  hm., pravzaprav ne vem nad čem lamentira ta članek.
  problemi sodobnega življenja? osamljenostjo? potrošniško družbo? brezizhodno lahkostjo neodločnosti mladih?
  ja, jeba je, če je tvoja prihodnost odvisna od babičine garsonjere, ali od res bogatega moža.
  ne vem- jaz sem zadnjič gledal dokumentarec-“darwinova močna nora”(hehe, to sem se moral zmotit), o nilskem ostrižu v viktorijenem jezeru/tanzanija , pa o zlatokopih v indoneziji (250!!! ton peska za unčo zlata izkopljejo (to je toliko, kot ga je v poročnem prstanu)).
  saj vem, da življenje ni potica, je pa velik krompir- in tega se premalo zavedamo. res je, da ni vse rožnato, smo pa edini, ki lahko svoje življenje spremenimo ali usmerjamo.
  in ja,povsod na planetu se poročajo iz koristoljubja, ki jih poroka prinaša bodoči družini. saj zato smo si poroko izmislili, da s pogodbo zavarujemo premoženje… saj skoraj celoten sistem družbenih razredov deluje na tem temelju- poglejte kaste v indiji- itd…
  nekoč je ljubezen med zakoncema bila redkost, dandanes pa si vsi dopovedujemo, da je ljubezen edino in temeljno, kar nas bo osrečilo.
  jaz se strinjam- ljubezen in sreča sta vrhunca, po katerih lahko hrepenimo. vprašanje je samo, ali si ju lahko privoščimo?
  ajt

 7. zogca said

  Jaz pravim takole. Ko nekaj prebereš, hočeš ali nočeš, v zadevi vidiš tisto, kar je zate najbolj pereče. Če jaz ne bi imela rešenega stanovanjskega problema, bi se verjetno v članku zapičila v to. Tako pa sem se v stavek, da so tridesetletniki v Ljubljani novi dvajsetleniki. Pa ne samo v Ljubljani. Včasih so fanta čudno gledali, če je bil pri 27 še vedno doma, hodil po gostilnah in gledal teve. Dandanes to delajo pri 37 letih in je vse kul. Pa saj v bistvu je vse kul. Da se le ne bodo pri 47 smilili sami sebi, da so brez otrok, brez ženske, da jih nobena ne mara itd. Po drugi strani si pa mislim, da me mogoče prav na ta način Bog čuva pred nesrečo. Moj največkrat izgovorjen stavek poleg “jaz bi še” je prav gotovo “pusti me pri miru”. Mogoče mi je Bog ustregel z mirom.

 8. zogca said

  Prikladna pesmica.

  Rent – Pet Shop Boys

  Ki jo midve s Trnovčanko radi poslušava. Ampak zdaj je pa Trnovčanka že prav gotovo 2 v 2. 😉

 9. cija said

  Tega, da gospodična nima partnerja, pač ne more pripisat dragim cenam najemnin in stanovanj.

  Mi je pa hecno, kako se na forumu ena tridesetletnica hvali, kako se vse da, če se hoče, saj ima ona pri tridesetih hišo, dva otroka pa še in še…

  No, potem se pa izkaže, da ji je bilo vse lepo položeno v zibko, saj ona do sedaj še ni naredila ničesar, s čimer bi finančno prispevala k takšnim dosežkom.

  Pardon, je. Našla je bogatega moža. Vse se da, če se le hoče.

 10. zogca said

  Se strinjam. In o tem sem pisala jaz, ampak tega ni več mogoče prebrati. Je že tako, da … Ona živi s prijateljico, pa bi lahko tudi z moškim. To, da moški raje živijo pri starših, kot da bi šli na svoje, pa je … Ena znanka je imela fanta deset let in ga je neštetokrat prosila, da bi šla skupaj živet. Cel kup izgovorov. Ko si je kupila svoje stanovanje, ga je zapustila. Zakaj? Rekla je, da če prej ni hotel živeti z njo, ko bi bil moral plačevati najemnino, tudi ni treba, da z njo živi zdaj, ko bo, kot tudi pri starših, vse zastonj. Žal za ta svoj pogum ni bila nagrajena. Naslednji je bil še velikoooooo hujši in zdaj je sama.

  Tega, da gospodična nima partnerja, pač ne more pripisat dragim cenam najemnin in stanovanj.

 11. zogca said

  To sem videla, da. Vse skupaj pa dela eno leto ali nekaj takšnega. Naj mi pove, kje se to da v enem letu zaslužiti za pol hiše, bom šla tudi jaz tja delat. 😉

  Mi je pa hecno, kako se na forumu ena tridesetletnica hvali, kako se vse da, če se hoče, saj ima ona pri tridesetih hišo, dva otroka pa še in še…

 12. Artemis said

  Ne glede na vse besede o enakopravnosti spolov, danes veliko tridesetletnic resnično čaka, da bo moški uredil njihov stanovanjski problem. V dvajsetih tako investirajo v obleke, šminko in zabavo, ko pa pridejo trideseta, ugotovijo, da nimajo ne moškega ne rešenega stanovanjskega problema. In potem so za to krivi starši, ki niso poskrbeli zanje, pa moški, ki so tako ali tako vsi nedorasli.
  Sem opazovala prijateljice – niso slabo zaslužile in bi se pred leti lahko čisto realno zakreditirale za kakšno garsonjero, ampak se jim preprosto ni ljubilo. Ker je bilo preveč odrekanja. So čakale, da bodo z nekom “skupaj” ustvarjale, v resnici so pa le iskale nekoga, ki bo “ustvarjal” namesto njih.

 13. Janis said

  hm., pravzaprav ne vem nad čem lamentira ta članek.
  problemi sodobnega življenja? osamljenostjo? potrošniško družbo? brezizhodno lahkostjo neodločnosti mladih?

  Se pridružujem.

  Po drugi strani pa: prav tako, kakor današnji starši 30-letnikov vidijo samo to, da sin ali hčerka še nimata tega ali onega, današnji 30-letniki mislijo, da je bilo njihovim staršem takooooo lahko. Da se jim je bilo lahko pri 20-ih poročit, pri 22-ih dobiti prvega otroka in nato še 20 let zidat bajto cele popldneve in vikende. Povrhu tega pozabljajo tudi to, da se njihovi starši niso mogli ločiti brez družbene stigme, ki je obdajala zlasti ženske ločenke in je bila 30 let nazaj veliko hujša kot danes.

  Vse skupaj je en velik generacijski nesporazum. Nobeni generaciji se nista cedila med in mleko podolgem in počez. Ne generaciji naših staršev, ne naši, tudi našim otrokom se žal ne bo. Edini problem je, da vsaka generacija seveda križe in težave druge generacije meri s svojimi lastnimi vatli, kar je seveda nepravično, ker svet SE spreminja. Ampak konec koncev mora vsak posameznik poskbeti zase, tako ali drugače. Iz pisma mi pač veje duh, da ta mladenka še zmeraj živi v prepričanju, da mora njeno življenje furat nekdo drug. Pri 30-ih je skrajni čas, da nehaš jamrat, zavihaš roke in iz svojega življenja narediš največ, kar pač lahko. Jamranje je logično in luštno za šestnajsletnika, pa tudi mora še dvajsetletnika, ampak če se tega oklepaš še kot tridesetletnik, ne bo nikoli nič iz tebe. Svet je nepopoln, nepravičen, nauči se plavat.

  Navsezadnje bi tudi jaz lahko samo sedela doma in jamrala, da nimam partnerke, ker se ne smem poročit in da nimam otroka, ker mi država to prepoveduje. Seveda bentim nad tem, ampak moje življenje se zato ni ustavilo na mrtvi točki.

 14. zogca said

  Artemis, moje mnenje je, kot sem na nek način že namignila, da se temu stanovanjskemu problemu pripisuje prevelik pomen. Oziroma, seveda gre za hudo težavo, če nimaš kje biti. Ampak preprosto ne verjamem, da je ta problem kriv za to, da toliko 30 plus ljudi nima družin. Imam kar nekaj sodelavk in potem še nekaj znank, ki imajo rešen stanovanjski problem. Tako ali drugače, so lastnice stanovanj. In so samske. Enako je z menoj. Za vse te punce trdim, da dobro zaslužijo/mo, niso nikoli od moškega pričakovale, da bo skrbel zanje ali jim kaj kupoval, pa vseeno …

  Je pa dejstvo, da je kakršnokoli nepremičnino laže kupovati v dvoje. In da je tudi položnice laže plačevati v dvoje. Zase lahko povem, da ne bi, če bi imela stanovanjski problem, niti pod razno pričakovala, da mi ga moški lahko čudežno reši. V končni fazi, je realno pričakovati, da ti bo moški, ki zasluži tam 1.000 evrov, redko kateri pride do 2.000, lahko sam od sebe gor postavil hišo? Meni je to nerealno.

 15. zogca said

  To je meni na drugem zmenku razlagal moj nesojeni princ. Kako je bilo njegovemu očetu lahko. Pri 22-ih je imel že dva mulca. In štirje so živeli v sobi, ki je manjša od moje dnevne sobe. Njemu je bilo lahko. Temu mojemu nesojenemu in tako ljubljenemu princu je pa težko pri 35-ih. To mi je razlagal na drugem zmenku, ampak žal takrat nisem vztrajala, da mi razloži, zakaj je njemu tako težko in zakaj je njegov oče imel toliko boljše pogoje (ne, jih ni imel). Samo pomehkužen oče ni bil in ves mimozen tudi ne. Mislim, samokritika ne samo na nuli, ampak pod nulo.

  Po drugi strani pa: prav tako, kakor današnji starši 30-letnikov vidijo samo to, da sin ali hčerka še nimata tega ali onega, današnji 30-letniki mislijo, da je bilo njihovim staršem takooooo lahko. Da se jim je bilo lahko pri 20-ih poročit, pri 22-ih dobiti prvega otroka in nato še 20 let zidat bajto cele popldneve in vikende.

 16. zogca said

  Jup. Jaz bom tudi nehala jamrat in bom, kot sem že zgoraj napisala, hvaležna Bogu za božji mir.

  Svet je nepopoln, nepravičen, nauči se plavat.

 17. lynx said

  Ničkolikokrat prežvečena tema.
  Eksistenčni problemi niso od včeraj, tudi generacije pred nami so jih imele. Mogoče so bili le drugačni zaradi specifičnosti dobe v kateri so ljudje živeli.
  Težave za mladega človeka so, tega ni mogoče zanikati, vendar mislim, da je velik problem tudi v miselnosti. V preteklosti ljudje niso živeli tako dobro (kar se standarda tiče), verjetno pa so živeli kvalitetnejše. Mislim da je vzrok v tem, da so bili skromnejši in odgovornejši. Današnja mladina je zelo razvajena in pričakuje, da jim določene dobrine enostavno pripadajo.
  Štirinajst dni poletnih počitnic, najmanj teden dni smučanja, potovanja po celem svetu, dobri avtomobili, superzmogljivi računalniki, telefone se menjuje pogosteje kot gate…
  Kako naj tak človek prišpara za stanovanje?
  Marsikomu sem s tem komentarjem naredil krivico, nasplošno pa je kar nekaj na tem. Odločiti se moraš kaj ti je v življenju najpomembnejše in se nekaterim ugodnostim pač odreči.
  Na žalost marsikdo to ugotovi, ko je že prepozno.

 18. lynx said

  No, pa pridružujem se mnenju Artemis in Janis, saj sta napisali podobno.

 19. zogca said

  To mislim tudi jaz in priznam, da sem do konca razvajena. Na srečo si to lahko privoščim. Mislim, da bi fejt piskala in cvilila, če se ni ne bi mogla. Ampak če ni, ni. In sta samo dve možnosti. Več delati ali manj trošiti. Tretje varijante tukaj ni. In kdorkoli govori, da bi morala biti, zame ni zrel.

  Današnja mladina je zelo razvajena.

 20. Artemis said

  “Je pa dejstvo, da je kakršnokoli nepremičnino laže kupovati v dvoje. In da je tudi položnice laže plačevati v dvoje.”

  Ampak jaz za te ženske, ki jih poznam in delujejo približno tako kot avtorica članka, nisem prepričana, da so one pripravljene kupovati v dvoje, ker je tudi to naporno, ampak pričakujejo čudežno rešitev svojih težav.
  Ker nimajo stanovanja, si predstavljajo, da bi bilo njihovo življenje povsem drugačno, če bi ga imele (ampak brez kreditov, ki te vlečejo k tlom, ker toliko žrtvovale pa se one ne bodo). Ker nimajo moža in dveh otrok, si predstavljajo, da bi bilo čudovito, če bi jih imele (ampak svojega načina življenja pa zanje že ne bodo spreminjale …).

  Tako da niso nezreli samo tridesetletniki, ki jih pobirajo v barih, ampak tudi številne tridesetletnice, ki tja zahajajo. Jasno, to je samo en segment samskih žensk, ti poznaš drugega.

  Vem, da se veliko govori o nezrelih moških, vendar tudi številne ženske niso veliko bolj zrele in odgovorne.

 21. zogca said

  O tem sploh ne dvomim. Je pač tako, da jaz kot ženska gledam, kaj počnejo moški. Če bi bila moški, bi gledala, kaj delajo ženske. Ampak res, ne laže in ne zmišljujem si, več kot deset takšnih deklet poznam in … Dejansko bi moški samo svoje kovčke prinesel in sodeloval v nekem normalnem življenju, ampak ne. Se izkaže, da niti to ne gre. Moj, na primer, je raje v svoji mali sobi, kot bi živel v mojem velikem stanovanju. Pač. In ja, če sem glih kaj tako zanič, da z menoj ni mogel. Nisem jaz njegova prva punca z rešenim stanovanjskim problemom, tudi druga ne, prej tretja. Ne, ni, konec. Kot sem napisala, vsaj deset takšnih deklet poznam. Vse luštne, vse pametne in mislim, da vse sposobne odgovorno furati eno zvezo. Potem pa – enkrat se nasankajo, drugič in se jim nočejo več. V končni fazi, ne potrebujejo moškega, da bi preživele. Ker so samostojne.

  Tako da niso nezreli samo tridesetletniki, ki jih pobirajo v barih, ampak tudi številne tridesetletnice, ki tja zahajajo. Jasno, to je samo en segment samskih žensk, ti poznaš drugega. Vem, da se veliko govori o nezrelih moških, vendar tudi številne ženske niso veliko bolj zrele in odgovorne.

 22. zogca said

  To je pa tako ali tako mimo. Ker se življenje postavi na glavo. Jaz sicer tistega drugega nisem izkusila, ampak si lahko mislim, da je to čisto drugačno življenje. Ali se cel dan ukvarjaš samo sam s seboj in mogoče še kakšno uro ali dve z moškim. Ali pa imaš to odgovornost, da je nekdo odvisen od tebe in mogoče kakšno uro ali dve na teden tvoje življenje res samo tvoje. Takšni, ki mislijo, da si bodo omislili familijo, potem pa furali po starem … Ženska tako ali tako ne more. Moški pa – nekateri poskusijo, ampak gre hitro vse v maloro.

  Ker nimajo moža in dveh otrok, si predstavljajo, da bi bilo čudovito, če bi jih imele (ampak svojega načina življenja pa zanje že ne bodo spreminjale …).

 23. webmaher said

  Ja tole “levo mnenje” je bolj jamranje in to povečini zaradi pričakovanja ostalih kaj bi že vse pri tridesetih morala imeti…le zakaj bi vsi imeli iste cilje in želje ter se obremenjevali kaj drugi mislijo o nas…če živimo v skladu živi in pusti živeti in nosimo polno odgovornost za svoja dejanja potem bi m orali biti srečni…

 24. Artemis said

  Sem bila pred časom pri frizerju, pa mi frizerka, imela jih je kakšnih 25 ali malo čez, razlaga, da s prijateljicami ravno iščejo novo najemniško stanovanje. Jo vprašam, ali o kreditu za nakup ne razmišlja, glede na cene najemnim. Pa reče, da so s starši sicer preračunavali in bi šlo, ampak raje ne bi. Da za kredit pa ona že ne bo delala. Da bo raje uživala, dokler je mlada, potem pa bo, kar bo. In ona bo čez pet let tridesetletnica, ki bo jokala, da nima stanovanja niti tolarja prišparanega.

 25. zogca said

  Mah, Web, ljudje znajo tudi najedati. Meni je mama že večkrat razložila, kako zelo jo je sram, ko jo kakšen nekdanji sodelavec vpraša, ali ima ona kaj vnukov in potem pove, da jih nima. Na mojo srečo jih tudi njeni nekdanji sodelavci nimajo prav veliko in potem skupaj tolčejo čez današnjo mladino. Ko pa naleti na kakšnega takšnega, ki ima pa “v redu otroke” … Potem sem pa kakšen dan ali dva v pizdi, ker me kliče po telefonu in mi razlaga svoje strahove o tem, kaj bo z menoj. Je pa tako, prej je najedala še veliko bolj, ker se ji je zdelo, da jaz nosim pol odgovornosti za takšno stanje, pol pa moj predbivši. V primeru z bivšim pa ji je bilo kristalno jasno, kdo je bežal pred odgovornostjo.

 26. zogca said

  Za pa bo, kar bo, je fajn imeti kakšno zaledje. Na katerega lahko padeš, če se zgodi, da ne bo. Jaz bi šla takoj kupovat stanovanje, čeprav ga ne potrebujem, če bi imela s kom. Sama pa ne bom. Sem se nekaj dogovarjala z bivšim, pa je šel. Hotela sem kupiti enosobnega v Celovških dvorih. Nekaj v gotovini, drugo pa na kredit in seveda šlo bi v oddajanje. Sama si pa ne upam. To povem po pravici. Pa vem, da bi mi to zelo pomagalo, ker bi imela velik motiv za to, da bi več delala in … Ne upam si. Ker če se kaj zalomi, jaz pa sama …

  Potem pa bo, kar bo.

 27. Artemis said

  “Meni je mama že večkrat razložila, kako zelo jo je sram, ko jo kakšen nekdanji sodelavec vpraša, ali ima ona kaj vnukov in potem pove, da jih nima.”

  Haha, to pa zveni zelo znano. Moja mama je včasih tudi to delala, ampak po ovinkih: “Sem srečala tisto in tisto in me je vprašala, ali si že poročena in koliko otrok imaš. Pa nisem vedela, kaj naj ji rečem. Kaj naj ji drugič odgovorim, kdaj jih boš imela?” Sem jo morala parkrat precej ostro ustaviti, da je prenehala.

 28. webmaher said

  Žogca tvojo mamico, bi glede tega jaz takoj v dobro voljo spravil in bi imela mir za vse čase :mrgreen:

 29. Artemis said

  “Sama si pa ne upam. To povem po pravici. Pa vem, da bi mi to zelo pomagalo, ker bi imela velik motiv za to, da bi več delala in … Ne upam si. Ker če se kaj zalomi, jaz pa sama … ”

  Jaz sem ga kupila sama, delno gotovina delno kredit. Ker sem ga potrebovala. Me je bila groza, ampak sem si rekla – če ne poskusim, tudi uspeti ne morem. Potem pa ugotoviš, da je najtežja odločitev. Ko si enkrat noter, narediš vse, za zvoziš, tudi ko pridejo težave.

 30. zogca said

  Ampak to boli. Enkrat sem mami po eni takšni pridigi rekla: “Mami, sem jaz zguba?” In mi je odgovorila: “Popolna.” Potem popizdim in ji rečem: “Kaj hočeš od mene, da grem prvemu na cesti dati noge narazen ali kaj?” Je pa res, da je zdaj manj kruta, odkar ji je zadnje leto jasno, kako hudo me je nekdo prizadel. Ona je vedno bila na strani mojih fantov, ne na moji. Na tega pa je fejst jezna, ker on se je delal tako lepega, poštenega, pridnega itd, potem pa … In da, sta ga mama in oče sodila po njegovem vedenju ter zato menila, da me ima zelo rad, potem pa …

  Pri meni je tako, da se moj oče sploh ne ukvarja s tem. Da, bi bil vesel vnukov, mama pa misli, da … Če ni otrok, sem jaz zguba.

  Haha, to pa zveni zelo znano. Moja mama je včasih tudi to delala, ampak po ovinkih: “Sem srečala tisto in tisto in me je vprašala, ali si že poročena in koliko otrok imaš. Pa nisem vedela, kaj naj ji rečem. Kaj naj ji drugič odgovorim, kdaj jih boš imela?” Sem jo morala parkrat precej ostro ustaviti, da je prenehala.

 31. webmaher said

  Joj Artemis pol sem pa jaz glede mamice imel res srečo, ker mi ni nikoli utrujala s takimi…

 32. webmaher said

  Jah Žogca tvoja mamica je pač tvoja mamica pol pa tut če je včasih mal težka…ene par ur političke nastave rabi pa bo veliko boljša :mrgreen:

 33. zogca said

  Najprej čestitke. Ampak to, kar praviš, potrebovala si ga. Jaz ga v bistvu ne. Jaz to jemljem kot način varčevanja. Saj, mogoče pa še bom. Potem sem ga hotela z kupiti z očetom, vsak pol. Ampak je oče zeznil z delnicami, ker jih ni pravočasno prodal. Zdaj pa nima smisla, da jih prodaja.

  Jaz sem ga kupila sama, delno gotovina delno kredit. Ker sem ga potrebovala. Me je bila groza, ampak sem si rekla – če ne poskusim, tudi uspeti ne morem. Potem pa ugotoviš, da je najtežja odločitev.

 34. zogca said

  Trenutno je zelo dobre volje. Je dobila v roke knjigo Čefurji raus in se tako smeji, da … Me je klicala, da mi pove, kako dobra je knjiga in se je tako smejala, da je nisem nič razumela.

  Žogca tvojo mamico, bi glede tega jaz takoj v dobro voljo spravil in bi imela mir za vse čase.

 35. webmaher said

  Žogca tvoj oče in jaz sva verjetno največja poštenjaka glede delnic…no za večino sva itak bedaka…jaz sem to celo zavestno delal, da sem ugotovil na lastni koži kako so to goljufali z delnicami oz. so te postavili pred dejstvo

 36. Artemis said

  “Je pa res, da je zdaj manj kruta, odkar ji je zadnje leto jasno, kako hudo me je nekdo prizadel.”

  Ampak mamam nikoli tudi na pamet ne pade, da so njihova vprašanja kruta. Kdaj se misliš poročiti te vpraša z istim tonom, kot te je pred leti, kdaj boš naredila ta in ta izpit. Čeprav je izpit odvisen samo od tebe in tvoje volje, zakon in otroci pa žal ne.

  Haha, Web, sploh se ne zavedaš, kakšno srečo imaš …

 37. zogca said

  Da sumiram, kar sem zgoraj pisala na dolgo in široko. Menim, da dva, ki se imata rada in hočeta živeti skupaj, lahko živita skupaj. Tako ali drugače. Pa četudi sta z denarjem zelo na tesno. Moja mama in oče sta živela v zelo majhni sobici in to kar nekaj let. In kuhala sta na majhnem piknik kuhalniku. Oče še zdaj kdaj pove, da je jedel samo špagete z kečapom.

 38. webmaher said

  Žogca sam da spet kakih “tapravih sosed in prijateljic” ne sreča pa si zlata hčerka 😆

 39. lynx said

  “Ker nimajo moža in dveh otrok, si predstavljajo, da bi bilo čudovito, če bi jih imele (ampak svojega načina življenja pa zanje že ne bodo spreminjale …).”

  Tole bi bila lahko srž problema.
  Imeti vse ugodnosti, zanje pa nič narediti.

  “Ker se življenje postavi na glavo. Jaz sicer tistega drugega nisem izkusila, ampak si lahko mislim, da je to čisto drugačno življenje. Ali se cel dan ukvarjaš samo sam s seboj in mogoče še kakšno uro ali dve z moškim. Ali pa imaš to odgovornost, da je nekdo odvisen od tebe in mogoče kakšno uro ali dve na teden tvoje življenje res samo tvoje.”

  Iz tega zapisa veje nek strah pred družino. In tako razmišlja veliko mladih žensk, potem se pa čudimo da je toliko samskih.
  Ob primernem partnerju in z dobro organizacijo, se da “preživeti” 😉 Življenje res postane drugačno, kar pa ne pomeni tudi nujno manj kvalitetno. Določene ugodnosti samskosti pravzaprav izgubijo svoj smisel in v paketu z več odgovornosti, lahko dobimo tudi več veselja. 🙂

 40. webmaher said

  Artemis, odkar jo ni, se še presneto dobro zavedam…no saj sem se prej tudi…

 41. zogca said

  O tem ji jaz govorim. Da to ni nekaj, kar bi bilo odvisno samo od mene. Ker prej se je nekako … Pri predbivšemu je ves čas … On se nenehno govoril, da se jaz nočem poročiti. Res je, nisem se hotela, ampak vem, zakaj. Zdaj mama za nazaj razume, zakaj jaz nisem mogla živeti z njim. Čeprav je on super dečko. Da ne bo pomote. S tem zdaj bi pa lahko živela, ampak …

  Sem pa mami nekaj dni nazaj omenila to zunajtelesno oploditev. Kakor v stilu – če ne bo šlo drugače, pa tako. In začuda, moja nazadnjaška mati se ni nič zgražala. Cilj očitno opravičuje sredstva. 😉

  Čeprav je izpit odvisen samo od tebe in tvoje volje, zakon in otroci pa žal ne.

 42. zogca said

  Očetu vedno, mami redko.

  Žogca sam da spet kakih “tapravih sosed in prijateljic” ne sreča pa si zlata hčerka.

 43. zogca said

  Saj. Tudi če teži, je mamo lepo imeti. Žal mi je, da je te nimaš več.

  Artemis, odkar jo ni, se še presneto dobro zavedam…no saj sem se prej tudi…

 44. webmaher said

  Žogca tvoja mamica sledi vse trendom in je na tekočem…temu se je včasih reklo NNNP :mrgreen:
  Zmedejo jo le občasni omejenci, ki ne vidijo dlje od sosedovega praga…

 45. zogca said

  Jaz povem po pravici, lynx. S predbivšim me je bilo strah imeti družino, ker je on enostavno bil preveč len. In ker je njegovo razmišljanje na nek način bilo preveč otročje (tipa – imel bi več denarja, delal pa ne bi več, zakaj mi denar ne pade kar z neba). Z bivšim bi pa šla v to brez strahu. Ne, se mi ni mudilo, ampak me pa tudi strah ni bilo. Ker sem bila prepričana, da je pravi. Ker sem vedela, da se ne bova, ko bo prišel otrok, non stop kregala.

  Iz tega zapisa veje nek strah pred družino. In tako razmišlja veliko mladih žensk, potem se pa čudimo da je toliko samskih.

 46. Artemis said

  “Artemis, odkar jo ni, se še presneto dobro zavedam…no saj sem se prej tudi…”

  Oprosti, nisem vedela, da je ni, sem mislila, da se z njo tako fajn razumeš.

 47. webmaher said

  Hvala Žogca, evo tale je zate Hoću

 48. zogca said

  Gre za to, da … Vsaj pri zelo veliki večini ljudi (izjema so res kakšne hudo problematične družine) je tako, da so dejansko starši tisti, ki vedno otroku želijo tisto najboljše. In to, kar govorijo, govorijo, ker mislijo, da koristi. Vendar pozabijo, da kdaj tudi boli. In da res ni vse odvisno samo od nas.

 49. webmaher said

  Artemis tako je življenje in kle nimamo kaj narediti, kakšno glasbo pa kaj ti poslušaš-a je tale obilni meni na desni strani kaj po tvoji meri 😆

 50. zogca said

  Web, mene pa ta od Pejakovića gane do solz.

  Zlatko Pejaković – Ove noći jedna žena

 51. webmaher said

  no Žogca zdej si me pa prehitela, ravno sem jo hotel nalepit pa bom raje malo bolj veselo probal najti 😆

 52. vlatka said

  žogca,

  lahko si pa ptica selivka… 😀 😀

 53. Artemis said

  Še dve od mene

  Toma Zdravkovic – Ispod palme na obali mora

  Toma Zdravkovic – Svirajte mi tiho, tise

 54. webmaher said

  O Vlatka pomagej, lepo prosim, Lojtrco ne najdem :mrgreen:

 55. zogca said

  Zdaj sem se pa izgubila. 😉 Kam naj se preselim? O kakšni lojtrci je govora? Toma Zdravković je pa … Gane on, gane.

 56. zogca said

  Ker danes ni naše Trnovčanke in ker ponavadi to naredi ona, bom jaz. Ne pozabite, da se ob devetih začne serija You rang, m’lord.

 57. asdf said

  ker si v prejšnjednevnem pustu razlagala, kako se na štajrščino pališ-

 58. John said

  You rang, m’lady?

 59. zogca said

  Asdf, a je to nekaj takšnega kot Zala?!?

  Vidim, da je tega več. Si bom vzela čas. 😉

 60. zogca said

  Za kaj takšnega mi boš moral dati pa svojo številko. 😉

  You rang, m’lady?

 61. zogca said

  Nekaj mi ni jasno. Na levi, kjer je stolpec z novimi komentarji, so trije Johnovi komentarji, tukaj pa je samo eden. Zarota. ❗

 62. zogca said

  Ups, ni zarota, v drugi temi so. Žogca je slepa. 😦

 63. webmaher said

  Da, naša Žogca 😉
  Že gledamo 😆

 64. zogca said

  Ne, saj ni nujno. 😉 Vem pa, da je tukaj veliko fenov.

 65. webmaher said

  Bombaaaa, ubogi Tedi :mrgreen:

 66. StaneP said

  Če pomislim, da punca iz levega komentarja ne spada med tiste ki bi samo žurale, delale in šparale pa ne, potem jo zelo razumem. Kajti v svojem življenju sem se nedvomno naučil, da sit lačnega ne razume! Nikoli ga ni in nikoli ga ne bo.

  Eksistenčni problem je zelo velik problem. Komaj rešljiv za povprečen par, kaj šele za posameznika! V času juge so bili zastonj krediti, po osamosvojitvi so se delila zastonj stanovanja… Sedaj je samo trg in plače kakršne so. Osebno vem, kako zelo je težko plačevati najemnino, kolikor toliko znosno živeti in zraven še privarčevati za polog. Kajti kredita za stanovanje brez pologa ni! Že nekaj 10k € za polog je umetnost privrčevati!

  Tista frizerka, ki za kredit pač ne bo delala… Mah, brez komentarja… Škoda kar koli natipkat. Bo najbrž čez leta na TV zelo glasna, da ji mora občina dati stanovanje. Japajade…

  Povprečna slo plača je pod 1k€. Sedaj naj pa vsak računa, kako zbrati za povprečno stanovanje, ki stane več kot100-150k€. Na zahodu imajo ( zdi se mi da na Nizozemskem in najbrž tudi kje drugje ) zadevo rešeno na takšen način, da obstajajo socialna stanovanja, stanovnja nižjega ranga v soseskah nižjega ranga, ki so zelo poceni, bolj ali manj normalna stanovanja za bolj ali manj normalno ceno, ter luksuzna stanovanja… Vsakdo lahko najde nekaj sebi primernega.
  Pri nas bi nedvomno potrebovali tudi poceni soseske z poceni stanovanji, da bi praktično vsak lahko prišel na svoje. To v Sloveniji ne obstaja. Še… Potem ko bo, bomo pa debatirali o razslojevanu ljudi. Raslojevanje je žal neizbežno. Že zaradi tega, ker pač nismo enaki. Ne enako sposobni, ne enako pridni. Če zanemarim pedigre… In prav je, datudi živimo v različnih stanovanjih. Vsaj bistveno bolj prav je, da vsak živi v takšnem stanovanju, ki si ga je sposoben privoščiti, kot pa da cele generacije životarijo in ne delajo novih otrok, zaradi eksistenčne stiske, ker nekdo pač misli, da si lahko vsak delavec kupi stanovanje poleg direktorjevega… Da je tako prav. Lažna morala in zatiskanje oči pred resnico.

  Če odmislim lenuhe, neodgovorneže, narcise in bedake obeh spolov, potem za tiste ki ostanejo lahko trdim, da ne bodo z veseljem delali otrok, če še sami nimajo kje živeti. In tiste 4 stene so osnova zdrave družine.

  Najprej štalca, pol pa kravca!

 67. zogca said

  Jaz tudi. In sicer na obeh straneh. Da ljudje mene ne razumejo in da jaz njih ne.

  Kajti v svojem življenju sem se nedvomno naučil, da sit lačnega ne razume!

 68. maxi said

  Svet je nepopoln, nepravičen, nauči se plavat.

  Stavek na mestu.

 69. webmaher said

  Maxi boš še kaj dodala.. 🙄

 70. zogca said

  Maxi je videla, koliko sem danes stokala nad Kate in je malo ljubosumna, zato ima tiho mašo. :mrgreen:

 71. webmaher said

  Pa ja ne, Maxi a rabiš pomoč 😉

 72. Boom said

  Ob vsem skupaj se mi postavlja vprašanje: je razplod res edini, napomembnejši in najgloblji smisel (človekovega) življenja?

 73. zogca said

  Ne vem, res ne vem. Vsi mi govorijo – dokler tega nisi doživela, ne veš, kaj je v življenju res lepo. Jaz sem, to je širše znano, bolj kot otrok željna tiste velike ljubezni. Saj jo v bistvu imam, v srcu, ampak spim pa sama.

  Je razplod res edini, napomembnejši in najgloblji smisel (človekovega) življenja?

 74. Boom said

  No, pa saj to. Družina, otroci se mi zdijo bolj neka samoumevna posledica dobre zveze in povezanosti. Ne pa bistvo.

 75. Janis said

  Ob vsem skupaj se mi postavlja vprašanje: je razplod res edini, napomembnejši in najgloblji smisel (človekovega) življenja?

  Kadar postane smisel, se začnejo problemi. Je pa definitivno res, da gre za zelo močan nagon – kar poglej, k kom in na kakšen način so vse ljudje pripravljeni imeti otroke, čeprav je to objektivno gledano skregano z zdravo pametjo.

 76. zogca said

  Jaz si tega zelooooooooo želim. Če bi imela takšno ljubezen, ampak da oni drugi ne bi več bil daleč proč, temveč kot nekoč tukaj, potem … Tudi če ne bi imela potomstva, bi bila srečna. Da bi se lahko zjutraj pockrljala z njim. Pa zvečer. Ne vem. Če me bo pičila reprodukcijo, ne bo pa ljubezni, sem pa že povedala, kaj bom naredila. Ne želim živeti z moškim, ki ga ne bi na smrt ljubila.

 77. zogca said

  Včasih tudi z nezdravo pametjo.

  Kar poglej, k kom in na kakšen način so vse ljudje pripravljeni imeti otroke, čeprav je to objektivno gledano skregano z zdravo pametjo.

 78. Janis said

  Če me bo pičila reprodukcijo, ne bo pa ljubezni, sem pa že povedala, kaj bom naredila.

  Jaz samska najbrž ne bi imela otrok (sedaj lahko samo špekuliram, tako da ne šteje), prav tako jih ne bi načrtovala v sveži zvezi. Če sem glede česa resna, sem glede otrok. Ne privoščim jim ločenih staršev.

 79. Boom said

  Saj to. Zadnje čase dobivam občutek, da postaja vse skupaj prava evforija: otroci in družina za vsako ceno. Vse podrediti temu cilju. Zdi se mi, da tako ni bilo niti v časih, ko je veliko otrok dejansko pomenilo večje možnosti doživeti in preživeti starost.

 80. zogca said

  Jaz tudi. Sicer to ne velja v moji sredini, ampak ko pa izstopim kam, na kakšen rojstni dan, kamor pridejo družine ali podobno. In še nekaj je zelo moderno. Imeti tri, za vsako ceno imeti tri otroke.

  Zadnje čase dobivam občutek, da postaja vse skupaj prava evforija: otroci in družina za vsako ceno. Vse podrediti temu cilju.

 81. zogca said

  Jaz zdaj tudi ne. Ne vem pa, ali bom enako mislila čez pet let.

  Jaz samska najbrž ne bi imela otrok.

 82. zogca said

  Še nekaj glede tega, da jih je treba imeti. Dejansko ti ljudje govorijo, da brez tega tvoje življenje nima smisla. Da brez veze živiš, če nimaš otrok. Da ne govorim o tem, da ti bo žal, čez deset let gotovo. In podobno.

 83. Janis said

  Zdi se mi, da tako ni bilo niti v časih, ko je veliko otrok dejansko pomenilo večje možnosti doživeti in preživeti starost.

  Jaz imam sicer svojo teorijo, zakaj predvsem ženske tako rinejo v reprodukcijo.

  Kar se pa otrok tiče, se mi zdi, da stari časi, kjer so bili otroci odkrita garancija za starost in objekt za prenos družbene moči (pri bogatih) MORDA niso bili tako emocionalno obremenjujoči kot danes. Seveda je to, da med starši in otroci praviloma ni bilo nobene pristne emocionalne vezi, pobralo svoj davek kasneje, ampak obenem so se bili ravno zato otroci tudi sposobni postaviti na lastne noge in se ne panično oklepati domačega gnezda. Ker mislim, da je človek, ki se je sposoben odseliti, sam služiti svoj kruh in si ustvaririti svoje odnose (družino), še zmeraj precej bolj celosten in zdrav v svojem bistvu kot nekdo, ki se drži mamice za krilo, živi doma in igra njenega emocionalnega partnerja.

 84. zogca said

  Share!

  Jaz imam sicer svojo teorijo, zakaj predvsem ženske tako rinejo v reprodukcijo.

 85. zogca said

  Italijanski sindrom. Ki se je na veliko preselil k nam.

  Ker mislim, da je človek, ki se je sposoben odseliti, sam služiti svoj kruh in si ustvaririti svoje odnose (družino), še zmeraj precej bolj celosten in zdrav v svojem bistvu kot nekdo, ki se drži mamice za krilo, živi doma in igra njenega emocionalnega partnerja.

 86. Janis said

  Share!

  Teorija je dolga, ampak če skrajšam: tipičen ženski način reakcije na nezadovoljujočo primarno družino je siljenje v ustanovitev lastne družine. In tipična ženska reakcija na to, da od staršev niso dobivale brezpogojne starševske ljubezni, je “ustvarjanje” otrok, ki bodo taki ženski kot brezpogojno odvisni od nje občutja brezpogojne ljubljenosti vzbujali in jo na nek način nahranili “za nazaj”.

 87. zogca said

  Mogoče zato jaz te želje nimam tako strašno razvite. Ker jaz sem pa imela brezpogojno ljubezen staršev in vanjo niti za trenutek nisem podvomila. In tudi na otroke ne gledam kot na nekoga, ki me bo imel rad. Prej kot na nekoga, da katerega bom jaz imela veliko odgovornost. Seveda tudi ljubezen, ampak tudi odgovornost.

 88. Boom said

  Teorija je dolga, ampak če skrajšam: tipičen ženski način reakcije na nezadovoljujočo primarno družino je siljenje v ustanovitev lastne družine. In tipična ženska reakcija na to, da od staršev niso dobivale brezpogojne starševske ljubezni, je “ustvarjanje” otrok, ki bodo taki ženski kot brezpogojno odvisni od nje občutja brezpogojne ljubljenosti vzbujali in jo na nek način nahranili “za nazaj”.

  Precej resnice je v tem in se mi niti ne zdi to le teorija. Sem tudi sam prišel do enakih zaključkov. Kljub vsemu pa ostaja vprašanje zakaj se moškim mudi bistveno manj, kajti tudi ti so bili deležni enake vzgoje.

 89. Boom said

  …razen, če se pri moških to manifestira tako, da iščejo mamo.

 90. zogca said

  Dobro vprašanje.

  Kljub vsemu pa ostaja vprašanje zakaj se moškim mudi bistveno manj, kajti tudi ti so bili deležni enake vzgoje.

 91. zogca said

  Tisti, ki se jim tako malo mudi imeti svojo družino, ponavadi živijo pri mami.

  …razen, če se pri moških to manifestira tako, da iščejo mamo.

 92. Janis said

  Precej resnice je v tem in se mi niti ne zdi to le teorija. Sem tudi sam prišel do enakih zaključkov. Kljub vsemu pa ostaja vprašanje zakaj se moškim mudi bistveno manj, kajti tudi ti so bili deležni enake vzgoje.

  Boom, moški enostavno ne postavljate vseh svojih čustev in potreb “v eno košaro”. Debatiramo sicer lahko, ali je to v glavnem genetsko, ali ste vseeno že vzgajani drugače, do konca zakaj-u najbrž ne bomo prišli. Zato tudi moški, ki je živel v nezadovoljujoči družini, najbrž ne bo iskal krčevito in skoncentirarano potešitve v ustanavljanju svoje družine in reprodukciji, ampak bo potrebe razpršil (nekaj v lastno družino, nekaj v službo, nekaj v hobije, kolege, itd.)

  Seveda pa posplošujemo, to pač moram naglasit. Zmeraj bodo tako moški kot ženske, ki se bodo obnašali zelo drugače od povprečja. V grobem pa drži formula, da so ljudje obeh spolov, ki so imeli ljubeče starše, bolj pripravljeni dajati najbližjim (ljubezen, pozornost, itd.) kot iskati nekoga ali nekaj v svoji bližini, da bi to isto jemali. Ker pač nimajo emocionalnega primanjkljaja.

 93. zogca said

  Ampak je pa tudi res, Janis … Vsaj zdi se mi tako. Da jaz, na primer, od moškega pričakujem več ljubezni kot pa … Ravno zato, ker so me kot otroka naučili, da si zaslužim ogromnoooooo ljubezni, ker sem jo pač vedno dobivala. To, da sem v zadnjem letu začela misliti, da si jo moram zaslužiti, je pa svojevrstno odstopanje, ki se ne sklada z vsem tistim prej. Ker meni je bilo prej vedno logično, da me ima nekdo rad. Saj v bistvu, še zdaj mi je, ker jaz sploh ne dvomim o tem, da me ima on rad, samo … Saj ne vem …

 94. zogca said

  A ni to zanimivo? Ženske smo sicer tako multitask, zmoremo deset stvari naenkrat in jih tudi delamo. Ampak glavo imamo pa zoomirano na eno. Ali na enega moškega. Ali na mularijo. In potem kot s plašnicami …

  Ampak bo potrebe razpršil (nekaj v lastno družino, nekaj v službo, nekaj v hobije, kolege, itd.)

 95. Janis said

  Ženske smo sicer tako multitask, zmoremo deset stvari naenkrat in jih tudi delamo. Ampak glavo imamo pa zoomirano na eno. Ali na enega moškega. Ali na mularijo. In potem kot s plašnicami …

  Hja, nekaj razlik pa pride tudi od tega, da se veliko moških nikoli ne nauči, kako je treba delat s čustvi žalosti, razočaranja, prizadetosti. To pa zato, ker si moški že v puberteti zgradijo velike obrambne zidove pred čustvi, obenem pa nanje že testosteron vpliva tako, da situacije veliko bolj doživljajo z jezo kot žalostjo in prizadetostjo. In ti zidovi lahko dolgo fukcionirajo, ampak ko se zrušijo – Bog jim pomagaj, rezultat je ponavadi nasilje, proti njim samim ali drugim.

 96. webmaher said

  Zadeva je precej preprosta in se začne na tu………..a

 97. lynx said

  “Zadnje čase dobivam občutek, da postaja vse skupaj prava evforija: otroci in družina za vsako ceno. Vse podrediti temu cilju.”

  Meni se zdi da je ravno obratno in statistika to potrjuje. Nataliteta je porazna, porok je vse manj, kariera in luksuz nista bila še nikoli tako pomembna.
  To da se je trend rojstev zadnji dve leti malenkost izboljšal ne pomeni veliko.

  “tipičen ženski način reakcije na nezadovoljujočo primarno družino je siljenje v ustanovitev lastne družine.”

  Z izjavo se načeloma strinjam. Ko pa vaju, predvsem tebe z Žogco, takole po kosih prebiram, se mi zdi, da “normalnih” oseb vsaj tu v Sloveniji ni več. Ženske so ali zafrustrirane, ali fanatično verne, večno nezadovoljne, podtikajo otroke in podobne stvari. Moški pravzaprav niso toliko na vajini tapeti. 😉
  Je stanje res tako katastrofalno?

 98. zogca said

  To sem ugotovila, da. Ko se je pogovorjal z menoj, ni skrival tega, da mu je hudo, da je zelo žalosten. Drugje pa je špilal hudega frajerja in potem je izpadlo, kot da si jaz vse izmišljam in domišljam, njemu pa sploh ni mar zame.

  Hja, nekaj razlik pa pride tudi od tega, da se veliko moških nikoli ne nauči, kako je treba delat s čustvi žalosti, razočaranja, prizadetosti.

 99. zogca said

  Ali pa življenje v laži???

  Bog jim pomagaj, rezultat je ponavadi nasilje, proti njim samim ali drugim.

 100. webmaher said

  Lynx se ti ne zdi da je tale Zemljica že mal premajhna za vse… 🙄

 101. zogca said

  Kako???

  Zadeva je precej preprosta in se začne na tu………..a

 102. webmaher said

  Žogca tvoj princ kakor je pameten je na žalost pod močnim vplivom…zakaj..kdo bi vedel 🙄

 103. zogca said

  Veš, kako je. Odkar berem MON, sem zelo na moški strani. Ampak res. Kar ne pomeni, da moški ne delate napak, vendar … Ko berem ene stvari tam, si mi zdi, da mora ogromno moških v Sloveniji živeti kot v vojašnici.

  Moški pravzaprav niso toliko na vajini tapeti.

 104. Janis said

  Hehe, Lynx, če imaš na tapeti za debato same problematične, pač debatiraš samo o problemih in tem od Žogce, kjer so moški na tapeti, je tudi kar dovolj 😉 Meni se stanje na splošno ne zdi katastrofalno, daleč od tega. Ker danes imamo ljudje možnost izbire in to je ogromno.

  Po drugi strani je pa pač res tisto moje lajnanje, da se življenja ne da goljufat in da s hvatanjem krivin tvoja prihodnost postane ujetnica tvoje preteklosti in nerešenih travm. In po tej plati mislim, da je veliko ljudi takih, ki bi radi zgolj instantne rešitve za vse in na delo s samim sabo niso pripravljeni. In glede tega pa stanje res ni zavidljivo. Ker tudi če ti to ravno ne uničuje življenja (večini ga pač ne), ti pa fino zmanjšuje kvaliteto le-tega.

 105. zogca said

  V bistvu imaš dve skrajnosti. Ena je ta, ki sem jo jaz opisovala v začetnih komentarjih. Moški, ki se jim ne mudi do 50-ega leta. Moški, ki ne morejo od mam. Moški, ki jih vse moti pri žuranju. To je ena stran. In potem ženske, ki si z njimi ne morejo nič pomagati v življenju. Tukaj ni otrok. Potem je pa ta druga stran. Čim več otrok. Velike družine. Vse za družino. Z Jovanko sva v petek v BTC-ju videli družino s štirimi otroki in ona je bila noseča. Torej jih bo pet. Tipson je bil že čisto siv, pa jih ni imel več kot 35. Koliko je vse to bila njegova odločitev, koliko pa je pač padel v to, da žena hoče še in še in še, tega ne vem. Prav grozno srečen se mi ni zdel.

  Meni se zdi da je ravno obratno in statistika to potrjuje. Nataliteta je porazna, porok je vse manj, kariera in luksuz nista bila še nikoli tako pomembna.

 106. lynx said

  “Lynx se ti ne zdi da je tale Zemljica že mal premajhna za vse…”

  Ne skrbi. Samo zaradi Slovenceljnov, se še ne bomo kmalu preselili na luno. 😉

 107. webmaher said

  Žogca une slike od križa napopej, jaz pa še tale stavek napišem: Do sreče ni bližnice…sploh pa je ta sreča, ki jo večina išče napačna….

 108. webmaher said

  Eh Lynx pusti Slovence ni stvar v tem…morda še ne veš da živali v Indiji marsikje že nimajo več svojega življenskega prostora in živijo kar v mestih….

 109. zogca said

  To presega tudi mojo inteligenco. Žal. Ampak kakor je že rekla tista res dobra astrologinja … Pa ni vedela nič o ničemer. Samo njegov rojstni datum in uro je imela, s tem pa seveda astrološko karto … To zaupanje ga bo še drago stalo. Kar sem mu tudi jaz rekla. Ali če hočeš, njena napoved se ujema z mojim šestim čutom oziroma je še veliko hujša od mojega šestega čuta. Meni ga je, četudi sem kdaj hudo jezna nanj, žal, da ga ima en tak butec za butca. Pa vem, da ga ima. Ko sem se enkrat pogovarjala s tem drugim in ko sem slišala, kako poniževalno in zviška gleda nanj, kako je porogljivo govoril o njem … Ej, fak, ni bi sploh.

  Kakor je pameten je na žalost pod močnim vplivom.

 110. zogca said

  http://www.lotosistemi.net/krneki/kriz-zivljenja-je-tezak.html

  Žogca une slike od križa napopej, jaz pa še tale stavek napišem: Do sreče ni bližnice…sploh pa je ta sreča, ki jo večina išče napačna….

 111. lynx said

  “Tipson je bil že čisto siv, pa jih ni imel več kot 35. Koliko je vse to bila njegova odločitev, koliko pa je pač padel v to, da žena hoče še in še in še, tega ne vem. Prav grozno srečen se mi ni zdel.”

  Verjemi, da si tudi moški želijo otrok in da niso za vse krive ženske. Preveč sodiš cel moški rod po tvojemu princu.

 112. webmaher said

  mene ima lahko vsak za butca ni panike…ampAK samo določen čas…potem se vse iskristalizira…upam, da tudi ti dobiš kako oprijemljivo razlago…

 113. asdf said

  oj!
  ja žoga, javšnika je še precej v tej radijski vlogi… naslov pa je bil- zaj pa jas vas vprašam….

  evolucija je ena zabavna stvar. deluje dosti bolj hitro, kot si mislimo. deluje na principu mode. tisti, katerega perje je bolj modno- s tistim se želi večina samic pariti. in nasledstvo je bolj modno kot prejšnja generacija. potem se pa moda spremeni.zaradi okoliščin ali nečimrnosti. svet se pač spreminja. o
  imeli smo socializem- nismo bili zadovoljni. imamo kapitalizem- nismo zadovoljni. zelo bogat moraš biti(država), da lahko poskušaš pomagati revnim.
  meni se zdi, da je ta svet izgubil tisto, kar se imenuje človečnost. humanizem. humanitarnost.
  ja in mladim želim, da bi imeli in našli smisel. ker meni se zdi, da jim tega najbolj manjka. in ni ga potrebno iskat v drugih, ampak v sebi.

 114. webmaher said

  Lynx vsekakor ampak ne pol nogometnega moštva, sej pol pa Spajsic zmanjka :mrgreen:

 115. lynx said

  Za lahko noč:

 116. zogca said

  Jaz mu tega, kar je govorila astrologinja ne želim, se mi pa zdi, da … Ne vem. Če bi se jaz še vedno pogovarjala z njim, bi mu rekla, naj gre še on h kakšni. In če bi še ta rekla enako in enako, kar jaz govorim, potem bi pa res razmislila o tem, komu zaupam.

  Je pa tako. Če sem jaz rekla, da je oni jedel jagode, če so se onemu jagode dobesedno cedile iz ust, ampak je oni rekel, da sem jih jaz pojedla, je on verjel, da sem jih jaz in ne oni. In ves čas tako. Za vse sem bila kriva jaz. Pa čeprav je kdaj rekel, da ve, da oni … Čez dve uri se ni več javil na telefon, ker mi je oni vse razložil. Res, jaz sem večkrat rekla – kot bi bil v sekti.

  mene ima lahko vsak za butca ni panike…ampAK samo določen čas…potem se vse iskristalizira…upam, da tudi ti dobiš kako oprijemljivo razlago…

 117. webmaher said

  Asdf, ko si že pri Javšniku zdej bo imel skupej z Mulejem svojo TV postajo z imenom Klik TV..menda smeha in humanitarnosti manjkalo ne bo…sicer si pa lepo povedal

 118. zogca said

  Saj sem videla. Naredila sem si bukmark in ko bo en dan ta teden imela več časa, bom poslušala vse. In se nasmejala. Hvala ti.

  ja žoga, javšnika je še precej v tej radijski vlogi… naslov pa je bil- zaj pa jas vas vprašam….

 119. zogca said

  Hrvaški upokojenec zadnjih 40 let pije samo coca colo

  http://24ur.com/ekskluziv/zanimivosti/hrvaski-upokojenec-zadnjih-40-let-pije-samo-coca-colo.html

  😉

 120. webmaher said

  in je zdrav kot riba isto kot Žogca, ki prihaja v najlepša leta…vzrok je seveda Coca-Cola :mrgreen:

 121. zogca said

  Jaz je zdaj teden ali dva ne bom smela piti. 😦

 122. webmaher said

  zakaj pa to 🙄

 123. zogca said

  Ker moram pred pomladjo nujno shujšati. In je Andrej (tudi on je na blogu, samo zadnje čase manj piše, nima neopravičenih ur zato) rekel, naj poskusim z Atkinsonovo dieto. Vsaj en teden. Kar pomeni, da bom lahko pila samo kavo brez vsega (kave ne pijem), nesladkan čaj in vodo. Ni kokakole. 😥 Tudi soka ni. 😥 Ampak en teden ali dva pa moram zdržati. Bomo videli, kdo bo več shujšal, on ali jaz. Ti povem, da on in to enkrat več.

  Ti še ne spiš???

 124. webmaher said

  Kinder Bueno za Žogco Give a bit of Mmmmh 😆

 125. zogca said

  Zdaj pijem še zadnji deci. 😦

 126. webmaher said

  ajej, tole pa ni bilo namerno verjemi :mrgreen:
  saj se vidi da si me prehitela za stotinko sekunde :mrgreen:
  pa kaj boš hujšala a dej njahi no, si čist fejst taka kot si, sploh pa ti to ni treba zdej nekaj na hitro…

 127. webmaher said

  Žogca nehi nekaj na silo, če ti zapaše spij in si sploh ne delaj slabe vesti zaradi tega…

 128. zogca said

  Ne, to pa ne bo držalo. Trenutno nisem fejst, pa tudi v svoje obleke ne morem zlesti. Bo že prav tako. Najprej pet kil dol z dieto, potem pa pet s tekom.

  Saj drugače se kokakoli ne bom odrekla, samo za ta teden ali dva. Jo imam pač rada. Je pa ne spijem tako veliko, kot nekateri radi mislijo. Kdaj tudi, že res. Večinoma pa eno pločevinko na dan.

  To zadnji deci je bilo mišljeno, da je je toliko še ostalo in je zdaj en teden ne bom kupila.

  si čist fejst taka kot si

 129. webmaher said

  Ajej kila gor ali dol pa saj ti je Kate glih tako poljubček poslala 😆
  Ajd končaj čimprej z delom jaz grem pa zdej res spat, Lahko noč Žogca 😉

 130. zogca said

  Šiiiiiiiibaj!

 131. Spider said

  Sej ni samo pri na stako, v Italiji je še huje. Tam je pravo čudo, če samski 35-letnik ne živi pri starših.

 132. zogca said

  Meni je to tragično.

 133. Nevenka said

  Meni Mulej ni ravno neki simpatikus.
  Tako, da imam kar pomisleke o novi TV.

 134. webmaher said

  Jah Nevenka kot vidiš ima danes že skoraj vsak lahko svojo TV – tudi Vodušek :mrgreen:

 135. zogca said

  Od kje temu Vodušku toliko denarja???

 136. Spider said

  Znajde se, ha ha.

 137. webmaher said

  Spider dej mu mal prihodke poglej pa zračunej kako plačo je mu da je zbral celih 3miljone € :mrgreen:

 138. zogca said

  Jaz upam, da se v tej naši državi preverjajo ljudje, ki se znajdejo.

  Znajde se, ha ha.

 139. webmaher said

  o Žogca si se spočila 😆

 140. Jazz said

  Imam Milkye,Baunty,Snickerse,Milko…. Maškare,kje ste? 😀

 141. Jazz said

  Ej! Je iz Trnovega prišla kakšna novica? Mestu in svetu… 😉

 142. zogca said

  Ne, ampak ker nam je bilo rečeno, da če je nekaj časa ne bo, to pomeni, da ni več 2 v 1. In zdaj je ni že teden dni. Tako da je gotovo že 2 v 2. Še posebej, če upoštevamo dejstvo, da je prejšnji ponedeljek rekla, da je že čez rok. Ko jaz pomislim na Trnovčanko, si mislim, da zdaj zadovoljno crklja svojega dojenčka. Gotovo se bo javila, ko bo lahko. 😉

  Ej! Je iz Trnovega prišla kakšna novica? Mestu in svetu…

 143. zogca said

  Za silo. 😉

  Žogca si se spočila

 144. zogca said

  Edina se je na blogu kot maškara prijavila Jovanka.

  Imam Milkye,Baunty,Snickerse,Milko…. Maškare,kje ste?

 145. webmaher said

  Mene so danes nepričakovano zbudili ob 8 uri zjutrej pol sem pa tri ure rabil da sem k sebi prišel…nič čas je za eno kavico mi pripada..ne bi se pa branil dobrot, ki jih ponuja Jazz, maškara sm dons tako ali tako :mrgreen:

 146. zogca said

  Don Juan – Bilo je le enkrat

  Spet poslušam žalostinke. 😥

 147. Jazz said

  Spet poslušam žalostinke.

  😦

  Evo,ta je zate…Počakam,da se odvrti,vmes pojem dve al tri čokoladice, 😀 pol pa delat… 😉

  http://www.mojvideo.com/video-iztok-mlakar-vandima/388484fa75dd362b8f98

 148. webmaher said

  Ej Žogca ne bit dons žalostna Korado in Brendi kopirata Neću 😆

 149. zogca said

  Magnifico – In ko enkrat bom umrl

 150. webmaher said

  Zate bi rože kradel Žogca dej kakšno poskočno prosim lepo

 151. webmaher said

  Ti si burek :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

 152. Jazz said

  Folk! Vem,tole je pogreto,pa karkoli si kdo misl o Crnkoviču… mene je carsko zabaval še pa še… Na popu -Trenja (beda itak)si lahko pogledate evrovizijsko,Čepinovo in še kakšno mineštro… groteska v glavnem.

 153. zogca said

  Jaz sem mu na njegovem blogu že napisala, da se zelo strinjam z njim glede tiste izjave.

 154. Jazz said

  Milkin beštek… 😀 ; General Robotti: Naredite mi EMO cigansko! 😀

 155. zogca said

  Zdaj sem na dnevniku slišala zanimivo izjavo. Da za pusta pečejo manjše krofe, da jih lahko naredijo več. Ali kdo verjame v to trditev??? Jaz ne.

 156. Jazz said

  Zdaj sem na dnevniku slišala zanimivo izjavo. Da za pusta pečejo manjše krofe, da jih lahko naredijo več. Ali kdo verjame v to trditev??? Jaz ne.

  -Hja,za to kao diskontno ceno čist možno…so pa preverjeno slabše kvalitete,oziroma odvisno od proizvajalca…Čez Trojanske jih ni 😉

 157. zogca said

  Kar se mene tiče, je to šparanje in nič drugega.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: