Žogca v ofsajdu

In nič več v pričakovanju sodniške piščalke

Se po novem temu tako reče? aka Kurbarija!

Posted by zogca na februar 18, 2009

Nocoj sem premišljevala, kako čudovita zadevščina je pravzaprav tale splet. Vse je na dosegu roke. Vse zamujene oddaje. Vsi časopisi. Telefonski imeniki celega sveta. Karkoli iščeš, boš, če seveda znaš iskati, tudi našel. In ne samo to, izveš lahko, kaj vse se plete po glavah drugih ljudi. Ter tudi, kako se nekaterim stvarem po novem reče. Na primer varanju. V tistih starih neračunalniških časih smo temu rekli kurbarija. Dandanes, če sodim po tem, kar nekateri pišejo na splet, ko iščejo pomoč za svoje stiske, se temu reče duhovno prerasti partnerja. Metuljčkov poln trebuh, kateremu sledi poroka, nato pride otrok ali dva in začne se tisto, čemur pravimo življenje. Ki kajpak ni podobno romantičnim prizorom iz hollywoodskih filmov, kajti … Je pač življenje. Dandanes nam, kamorkoli se obrnemo, dopovedujejo, da smo nekaj imenitnega, čudovitega, enkratnega, neponovljivega, pravi pravcati čudež, ki si prav zato zasluži vse in še več. Pravzaprav smo ene navadne reve, če si vsega ne vzamemo, če ne doživimo prav vsega, kar življenje lahko ponudi. Vsaj mislim si lahko, da tako razmišlja žena in mati, ko se začne na spletu nič kaj prijateljsko dopisovati z moškimi. In šment, kaj hitro začuti povezavo z enim izmed teh moških. Ker pa smo mi po novem imenitna, čudovita, enkratna, neponovljiva bitja, pravi pravcati čudež, bo tudi povezava takšna. Duhovna. Kar naenkrat takšni ženski mož menda duhovno več ne sledi, zato pa ji je duhovno še kako dorasel poročen moški, ki jih da zelo jasno vedeti, da žene ne kani zapustiti.

Tudi to je splet. Če ga ne bi bilo, verjetno nikoli ne bi izvedela, kaj vse so si ljudje pripravljeni izmisliti, da bi opravičili početje, za katerega vsaj zame ni nobenega opravičila. Če ga ne bi bilo, verjetno nikoli ne bi izvedela, da dva, ki varata svoja zakonca, v resnici samo živita bogato duhovno življenje. Kajpak nič kriva, kajti mož in žena jima duhovno pač nista več dorasla.

Da, po novem se temu reče tudi tako.

Advertisements

200 komentarjev to “Se po novem temu tako reče? aka Kurbarija!”

 1. zogca said

  Malo se mi je nocoj obrnil želodec. Pač ne maram sprenevedanja. Kurbarija je zame še vedno kurbarija. In se mi zdi, da če se že kurbaš, lahko vsaj pošteno poveš, kaj počneš. Vsaj samemu sebi.

 2. Azrael said

  Ko bi ljudem enkrat že postalo jasno, da se vsega ne da imeti. Nisem pa vedel, da se temu tako sedaj reče. Zanimivo.

 3. zogca said

  To sem ji napisala tudi jaz. Da je življenje v nekem svojem fundamentu vseeno pravično. Zato takšni, ki mislijo, da smejo imeti vse (v njenem primeru oba), na koncu nimajo nič (v njenem primeru nobenega).

  Tudi mene je presenetilo, da. Duhovno prerasti partnerja = varati ali varati = duhovno prerasti partnerja. 🙄 In potem seveda nisi nič kriv. Kako naj boš, ko pa je kriv partner, ki ti duhovno ni sledil? 🙄

 4. Aleš said

  Bravo Žogca. Prav, da opozarjaš na take neumnosti. Varanje je za mene nepoštenost, nezmožnost držatt dano besedo in nepoštenost je vedno nepoštenost, p anaj ji rečeš kakorkoli – magari “duhovno prerasti”. Vidiš tu se pa popolnoma strinjava. Hvala za to besedilo.

  Lep dan.

 5. zogca said

  Aleš, namen moje objave nikakor ni bil pridigati ali moralizirati, ker vem, da ljudje moraliziranja ne marajo. Sama osebno sem mnenja, da ja varati skrajno nepošteno. Se pa ne slepim pred tem, da so ljudje vedno varali in vedno bodol. Ampak to, da pa ven privlečeš takšen razlog, da si svojega moža duhovno prerastla, zato pa ti je duhovno enak internetni fukfehtar, to pa se mi zdi naravnost bizarno. Če bi meni mož začel praviti o tem, da me je duhovno prerastel in se je zato moral na internetu z eno zaplesti, bi mu lahko rekla samo – se ti delaš norca iz mene?

  Dobro jutro!

  Ceca – Kukavica

  Ta pesem se mi nekako zdi najbolj primerna za to temo.

 6. Magi said

  Jutro, preden začnem na polno delat, še malo sem pokukam.
  Se strinjam s poanto, čeprav je tudi dejstvo, da je stanje duha v naši državi zelo nizko in so potem vsa dejanja posledica tega. Varanje bo pa ostalo varanje, saj tu ni kaj veliko dodajat.
  Zunaj je sonček in mraz, imejte lep dan!

 7. zogca said

  Dobro jutro, Magi! Je prav luštno, ker so zadnji dnevi vsi tako sončni. Ne vem za vas, ampak jaz sem tega sonca tako zelo vesela po treh mesecih, ko ga ni bilo na spregled. In vsak dan, ko mine, vem, da smo bližje pomladi in potem poletju. 😉

 8. zogca said

  Nino Belan – Sunčan dan

 9. Magi said

  Ja, pomlad, vsak dan smo bližje,tudi jaz komaj čakam,bom šla na kavico v Opatijo, pa peš do Lovrana, tam mi je tako lepo….morda že v soboto.

 10. zogca said

  Jaz sem za prvi res topli vikend že naročena pri Jovanki. Eno soboto ali nedeljo popoldne se bom sončila na njenem vrtu. Kar milo se mi stori, ko pomislim na to, kako me bo sonce grelo. Ne maram zime. 😦

 11. zogca said

  “Duhovno preraščanje” pa sicer najdete tukaj: http://med.over.net/forum5/read.php?95,5286251 Občutljivi naj ne berejo po obroku. 😉

 12. Jazz said

  Đizus….
  Kofi brejk je vse povedala!

 13. Lynx said

  S takimi in podobnimi izrazi in frazami, tujkami, kvaziznanstvenim besednjakom in podobno, ponavadi operirajo tisti, ki so “duhovno” in “mentalno” prej ubogi kot napredni in razviti. To se iz njihovega pisanja prav čuti.

 14. zogca said

  Meni se ta kofi brejk zdi ena blazno pametna punca. 😆

  Kofi brejk je vse povedala!

 15. zogca said

  Aha!

  Prav zdaj grem Guglat, kaj pravzaprav pomeni duhovna rast. Poskusila bom najti povezavo z varanjem.

  S takimi in podobnimi izrazi in frazami, tujkami, kvaziznanstvenim besednjakom in podobno, ponavadi operirajo tisti, ki so “duhovno” in “mentalno” prej ubogi kot napredni in razviti. To se iz njihovega pisanja prav čuti.

 16. Jazz said

  zogca said
  February 19, 2009 at 9:52 am
  Meni se ta kofi brejk zdi ena blazno pametna punca.

  Kapučino?;) 😀

 17. zogca said

  Pijem kapučino ravno zdaj, drži. 😉

 18. zogca said

  http://www.germandeli.com/ja3in1icawcr.html

  Ta kapučino imam jaz rada!

  Drugih ne kupujem.

 19. Boom said

  V nekaterih kulturah je duhovnost tesno povezana s fukom 😀

 20. StaneP said

  Žogca, spet si prekosila samo sebe. Že izbira teme o kateri človek piše, pove veliko o njegovih vrednotah. Pohvalno! Sicer je pa tako, da ljudje znamo v svoje opravičilo privleči na plano še tako bizarne razloge.V spodnjih dveh tvojih stavkih je skrita vsa resnica in vsi odgovori na cel kup bizarnosti ki nas dnevno obkroža. Ni lahko ohraniti zdrav razum ter pravilno nastavljen kompas v glavi. Imeti pospravljeno podstrešje je dandanes težko. Kar pa ni opravičilo za dejanja opisana v tvojem postu. Ali podobna lahko še hujša. Pomislite še, kako bizarno in krivično se takšne zgodbe nadaljujejo. Kakšne konce imajo in kje je tu kaj pravice predvsem za ljudi, ki so v takšnih primerih “duhovno nedorasli”!?Kot je Lynx rekel:S takimi in podobnimi izrazi in frazami, tujkami, kvaziznanstvenim besednjakom in podobno, ponavadi operirajo tisti, ki so “duhovno” in “mentalno” prej ubogi kot napredni in razviti. so v bistvu takšni ljudje tisti, ki imajo težave s svojo duhovno rastjo, ker se jim je nekoč že zdavnaj nekje ustavila. Sedaj pa mislijo, da so bistveno naprej, čeprav so žal ostali zelo zadaj. Bedno! Ampak so (smo) vsak dan okoli nas. Samo vidimo jih težko…

  Dandanes nam, kamorkoli se obrnemo, dopovedujejo, da smo nekaj imenitnega, čudovitega, enkratnega, neponovljivega, pravi pravcati čudež, ki si prav zato zasluži vse in še več. Pravzaprav smo ene navadne reve, če si vsega ne vzamemo, če ne doživimo prav vsega, kar življenje lahko ponudi.

 21. morgan said

  meni je prvoten izraz bolj všeč, kot pa ta bolj modern,
  in v čem je fora varanja, ali duhovno naprednih, nič drugega, kot en sam hiter sex na enem čudnem mestu (avto, gozd, pisarna…)
  včasih sem jih zjutraj opazovala, ko sem hodila v službo (blizu mojega doma je gozd), kako so se parčkali, čakali, presedali v avtomobile ….in vozili v šumo….
  torej na kratko: zadovoljevanje svojih bioloških potreb z nekom drugim……

 22. Lynx said

  “Duhovna rast” bi lahko bil odmik od materialnega, od egoizma ter neobčutljivost na negativne zunanje dražljaje kot so nevoščljivost, hudobija in podobno. Kakor tudi dosledno upoštevanje splošno priznanih vrednot, kot so sočutje, prijaznost, poštenje, pomoč, načelnost…
  Da prideš do takega stanja pa ni dovolj, da prebereš nekaj knjig, ali v primeru omenjene ženske, da ugotoviš, da tvoj sopotnik o tem ne razmišlja.
  Večina ljudi je po mojem celo življenje na isti stopnji “duhovnosti”, tudi če se zanjo trudijo. Čustvena inteligenca je deloma prirojena, deloma priučena že v otroški dobi s pomočjo staršev. Pozneje se to dogaja mogoče le v primerih, ko imajo ljudje za sabo kakšno težko izkušnjo. Ko na lastni koži in predvsem po sili razmer spremenijo svoje nazore in ne zato ker jim je dolgčas in bi bili radi “in”.

 23. Nevenka said

  Tudi jaz ne podpiram varanja, ljudje bi morali biti sposobni zapustiti partnerja, če res mislijo, da nimajo več skupne ljubezni. Igrati se s tujimi čustvi ni lepo.

 24. StaneP said

  “Duhovna rast” bi lahko bil odmik od materialnega, od egoizma ter neobčutljivost na negativne zunanje dražljaje kot so nevoščljivost, hudobija in podobno. Kakor tudi dosledno upoštevanje splošno priznanih vrednot, kot so sočutje, prijaznost, poštenje, pomoč, načelnost…

  To je tudi za mene splošna razlaga v običajnem smislu pojma duhovnost in duhovna rast kot spremenljivke duhovnosti v pozitivnem smislu. In to dosledno upoštevanje navedenih vrednot ( trikrat hura za te vrednote ) ni nekaj s čimer se čustveno inteligentni (duhovno razviti in modri) ljudje matrajo, temveč je to del njihovega jaz-a in s tem jim je življenje na takšen način normalno! Vsi ostali lahko preberejo na tone knjig, vendar je res, da brez težke življenske izkušnje nobena knjiga ne pomaga, ker si jo vsakdo razlaga tako, da njemu ustreza…

 25. Nevenka said

  Je pa tako Žogca, utegneš na določene stvri drugače gledati pri petdesetih.
  Sedaj si še mlada, nič ne veš kaj ti bo življenje prineslo. Verjemi polno je hudih dilem. Tudi ne varajo vsi s tako lahkim srcem kot si misliš, imam greko izkušnjo za seboj na to temo.
  Razlog: partnerja sem prerasla, veliko mojih znank ga izreče, v starosti nad štirideset let. Prej ne.
  Globoka razočaranja govorijo iz njih.
  Zaradi odtujenih, čustveno mrtvih, egostičih dedcov.
  Mnogo mojih sodelavce se ob besedi ljubezen samo razočarano in skrajno bledno nasmehne. Več kot tretjina jih ima izvenzakonske partnerke. Ne katerikoli sloj, visokoizobraženi moški. Vzgojeni, da ima družina prednost. V večni dilemi: bi še imeli kaj od življenja ali pa bi se morali pri petdesetih živi pokopati.
  Ne gre za osebnostne krize povezane s strahom pred staranjem. Pač pa za način življenja, ki je prazen, ker je komunikacija izrabljenja, ker je spolnost končala nekje med umazanimi cunjami, prežganimi lonci, skrbmi okoli najstniških žurov in novim prizidkom.
  Varanje ima veliko obrazov, veliko razlogov. Nič se ne dogaja brez razloga.

 26. StaneP said

  Kar se varanja tiče, bom rekel samo eno preprosto stvar. Varanje je bilo, je in bo. Ljudje smo pač takšni, da nam fuk paše. Upal bi si celo reči, da je naš spolni nagon usmerjen v menjavo partnerjev. Moški in ženski, da ne bo pomote!! Moški se ne “fukarimo” z ovcami, da ne bom slišal kakšne “gorke” čez moške! Prav je, da se imamo fino drug z drugim, saj se na ta način sprošča kup napetosti in ostalih negativnosti v nas! Ampak za boga milega, kaj ima fuk z duhovnostjo?? Patetično! Ali je fuk z bolj ali manj neznancem vreden več, kot partner doma?? Če je partner doma resnično nekaj, kar nam ne ustreza, (ker smo “poročili” napačnega), ali ni pravilneje, da gremo narazen in ostane človek neprizadet in naš obraz čist!?
  Konec koncev je pa tako ( moj oseben pogled, ki je nastal tudi na podlagi izkušenj za katere sem plačal tudi primerno ceno in bil hkrati tudu nagrajen), da vse te želje lahko dobimo izpolnjene doma. Z istim partnerjem s katerim imamo otroke in odplačujemo kredit za stanovanje, če smo se sposobni odkrito pogovarjati, odkrito povedati svoje želje in prisluhniti partnerjevim.
  Ena druga vagina in njena ponosna lastnica ni v bistvu nič drugačna, kot je dotična doma. Tič je tič navkljub vsem normalnim razlikam v velikosti… Vsak fuk v gozdu se izpoje… In potem ostane samo še kredit…
  S pravim partnerjem doma, se lahko dogaja nebeški fuk doma tudi po veliko letih skupnega življenja. In v bistvu nismo nič prikrajšani. Nasprotno, celo nagrajeni smo, saj je za res dobro spolno življenje potrebno tudi dobro poznavanje partnerja in njegovih točk. Ja ja, poanta je v malenkostih…
  Ljudje, ki iščejo tako bedna opravičila za svoja dejanja v bistvu sami sebe slepijo. Žalostno je edino to, ker “najebe” namesto njih nekdo drugi… Največkrat čisto nič kriv. Zelo verjetno celo bistveno boljši človek, kot so oni sami.

 27. zogca said

  Tudi varanjem?

  V nekaterih kulturah je duhovnost tesno povezana s fukom.

 28. StaneP said

  Tudi ne varajo vsi s tako lahkim srcem kot si misliš

  Halooo… In kje je potem smisel!? Zvest nisi, fuk je zanič, ker te obremenjuje slaba vest, tvegaš, da te dobijo in s tem ločitev, ter vse ostalo sranje s tem povezano zaradi fuka v katerem sploh ne uživaš!? Vsaj toliko ne, da bi se na nek način izplačalo to početi. Ali ni to preprosto samo to, da si človek lahko reče: Jaz tudi zmorem. Saj sem še lepa in poželjiva. Še sem sposoben pripeljati žensko do orgazma… Še so moški, ki se me želijo… V bistvu sem še živ-a! In podobne sicer čisto človeške cvetke. Imejmo jajca in recimo fuku: fuk, varanju: varanje, debilnosti: debilnost, izgovoru: izgovor…

 29. Spider said

  No, tole kar paše tu not. Včeraj zvečer ležim v postelji in preklapljam kanale na TV. In tako ujamem srbsko TV pink, ki je ne gledam ravno. Ampak imeli so zelo zanimiv kviz, Kaži istinu! Namreč, gre takole. Tekmovalec v studiu je priklopljen na poligraf (“detektor laži”). Odgovarja na vprašanja za denarno nagrado. Odgovarja samo z da ali ne. Če odgovori po resnici, poligraf to zazna (čeprav, kot vemo, ni 100 %) in lahko napreduje na vprašanje za še višjo nagrado. Če se zlaže na eno smao vprašanje, pa gre domov praznih rok!

  In je tekmovala ena 26-letna punca, že poročena gospa, iz Zaječara. V studiju so bili njen brat, oče, mož in teta. Vprašanja so bila grozno intimna. “Ali mislite, da se vam cela okolica smeji, ker vas mož vara?” Odgovorila je z DA in poligraf je izmeril, da je odgovorila po resnici! Kako je njen mož v studiju vedno bolj skupaj lezel, ne rabim niti opisovat. Potem je bilo vprašanje: ali mislite, da je vaš mož slab v seksu…nakar je njen mož stisnil nek gumb, ki je pomenil signal, da tega vprašanja ne dovoli! In so šli na naslednje vprašanje, očitno so pravila taka, da vsaj enkrat lahko ne-dovoliš vprašanja. In tako punca mukotrpno pride do kar visoke vsote, potem pa vprašanje: ali ste v zakonu samo še zaradi tega, ker vas je strah se ločiti? In je rekla ne, poligraf je pa pokazal da laže in je šla domov brez denarja.

 30. zogca said

  To je pa tudi res. In danes mi je dokončno dovolj nekoga s pokvarjenim kompasom. Ampak to zdaj ni tema, še manj bi jaz želela, da postane. Ljudje prekleto dobro vemo, kaj se sme in česa se ne sme. In za večkratno zavestno kršenje pravil je prav, da dobijo “račun”.

  Ni lahko ohraniti zdrav razum ter pravilno nastavljen kompas v glavi.

 31. zogca said

  Katera oddaja??? Z veseljem bi gledala ponovitev. 😉

  In je tekmovala ena 26-letna punca, že poročena gospa, iz Zaječara. V studiju so bili njen brat, oče, mož in teta. Vprašanja so bila grozno intimna. “Ali mislite, da se vam cela okolica smeji, ker vas mož vara?” Odgovorila je z DA in poligraf je izmeril, da je odgovorila po resnici! Kako je njen mož v studiju vedno bolj skupaj lezel, ne rabim niti opisovat. Potem je bilo vprašanje: ali mislite, da je vaš mož slab v seksu…nakar je njen mož stisnil nek gumb, ki je pomenil signal, da tega vprašanja ne dovoli! In so šli na naslednje vprašanje, očitno so pravila taka, da vsaj enkrat lahko ne-dovoliš vprašanja. In tako punca mukotrpno pride do kar visoke vsote, potem pa vprašanje: ali ste v zakonu samo še zaradi tega, ker vas je strah se ločiti? In je rekla ne, poligraf je pa pokazal da laže in je šla domov brez denarja.

 32. zogca said

  Ti res misliš, da jim je zanič? Da bi to počeli, če bi jim bilo zanič?

  Zvest nisi, fuk je zanič, ker te obremenjuje slaba vest, tvegaš, da te dobijo in s tem ločitev, ter vse ostalo sranje s tem povezano zaradi fuka v katerem sploh ne uživaš!?

 33. Spider said

  Uradni naslov je Trenutak istine. Nov kviz, kolikor sem razumel, vedno v sredo zvečer.

 34. StaneP said

  Imejmo jajca in recimo fuku: fuk, varanju: varanje, debilnosti: debilnost, izgovoru: izgovor…

  Zelooooo slabemu izgovoru – ne dosega moje duhovne rasti: Navadno, bebavo sprenevedanje z elementi goljufije!
  Ja to ponavadi govorijo ženske za moške. Kot da je duhovnost rezervirana za ženske in smo moški sami nedonošeni bebčki Preveč neumnih bab želi biti podobnih Manci Košir. Ha ha … Na pamet zna vse kolumne Mance Košir iz babjih cajtngov in verjame da je duhovno visoko… Za crknt od smeha. Ja ženske ste sigurno nekaj več. To se zadnje čase čuti vse povsod. Pa ste res? Ja-pa-ja-de.

 35. zogca said

  Bom že izvohala. Kolikor je meni znano, vse te bolj gledane oddaje ponavljajo, tudi po večkrat. Hvala.

  Ampak frajer pa je. Ko bi bilo treba povedati, ali je dober v postelji, je pa blokiral odgovor. Torej se na nek način verjetno zaveda, da je zanič.

  Uradni naslov je Trenutak istine. Nov kviz, kolikor sem razumel, vedno v sredo zvečer.

 36. Nevenka said

  Pozam ljudi, ki niti slučano nimajo “zveze postrani” samo zaradi fuka.
  Veliko bolj važno je zakaj so še v zakonu, kot pa to, zakaj varajo: v zakonu so, ker so imetje v dolgih letih prigarali in se jim ga ne da deliti, zato, da jim otroci ne bi zamerili in zato, ker jih je strah, da se itak vsaka zveza izrodi, oni pa so že v zrelih letih, ne več pri najboljšem zdravju in polni energiji za nove začetke…

 37. zogca said

  Jaz tega ne bi tako vzela. Mislim, da je stvar precej drugačna. Ali če hočeš – moški so bolj poštene varalice. Če je varalica lahko poštena. In vsaj sebi, če že svoji ljubici ne, po pravici povedo, za kaj jim gre. Za seks. Ženske pa, zato da moralno zadevo laže pogoltnejo, začnejo napletati same sebi in neki usodni zaljubljenosti ali ljubezni.

  Zelooooo slabemu izgovoru – ne dosega moje duhovne rasti: Navadno, bebavo sprenevedanje z elementi goljufije!
  Ja to ponavadi govorijo ženske za moške. Kot da je duhovnost rezervirana za ženske in smo moški sami nedonošeni bebčki Preveč neumnih bab želi biti podobnih Manci Košir. Ha ha … Na pamet zna vse kolumne Mance Košir iz babjih cajtngov in verjame da je duhovno visoko… Za crknt od smeha. Ja ženske ste sigurno nekaj več. To se zadnje čase čuti vse povsod. Pa ste res? Ja-pa-ja-de.

 38. zogca said

  Lahko pa tudi zato, ker je tako najbolj ainfah. Skuhano, oprano, zlikano, posesano, pomito, kompleten paket. In vprašanje, če bi bila tista druga, ki je sicer luštna za tisto luštno, vse to bila pripravljena početi. Po moje je tukaj tudi veliko računice, ki ni nujno samo finančne narave.

  Pozam ljudi, ki niti slučano nimajo “zveze postrani” samo zaradi fuka.
  Veliko bolj važno je zakaj so še v zakonu, kot pa to, zakaj varajo: v zakonu so, ker so imetje v dolgih letih prigarali in se jim ga ne da deliti, zato, da jim otroci ne bi zamerili in zato, ker jih je strah, da se itak vsaka zveza izrodi, oni pa so že v zrelih letih, ne več pri najboljšem zdravju in polni energiji za nove začetke…

 39. StaneP said

  Ti res misliš, da jim je zanič? Da bi to počeli, če bi jim bilo zanič?

  No, ne vem. Jaz sem se “vtaknil” samo v mnenje, ki ga je Nevenka napisala, da ne varajo vsi z lahkim srcem. Saj poizkušam razumeti, vendar vedno pridem do čisto preprostega vprašanja: Zakaj pa potem varajo!?!?!

 40. Nevenka said

  Aja, govorim pa o ljudeh, ki imajo stalna izvezakonska razmerja, ne o tistih, ki se res fukljajo za vsakim vogalom.

 41. zogca said

  Da, pri tej stvari je to najbolj žalostno.

  Žalostno je edino to, ker “najebe” namesto njih nekdo drugi… Največkrat čisto nič kriv. Zelo verjetno celo bistveno boljši človek, kot so oni sami.

 42. zogca said

  S tem lahkim srcem je tako. Prvič je težko, drugič že laže, tretjič, četrtič, petič že povsem brez težav. O tem sem se pozanimala. Vprašala sem eno hudo varalico in to je bila razlaga.

  No, ne vem. Jaz sem se “vtaknil” samo v mnenje, ki ga je Nevenka napisala, da ne varajo vsi z lahkim srcem.

 43. Nevenka said

  Računica je velika, večinoma na moški strani, ženske bi večinoma želele imeti novega partnerja s skrbmi in vsemi ostalimi težavami.
  Moški ima največji strah pred ločitvijo, namreč noče se soočati s konflikotm in krivdo, ki bi nastal ob razvezi. To je preveč za moško srce, saj ga lahko še infarkt.

 44. zogca said

  Jaz se ne nasmehnem bledo, ampak zelo kislo.

  Mnogo mojih sodelavce se ob besedi ljubezen samo razočarano in skrajno bledno nasmehne.

 45. zogca said

  O tem se pa zelo, zelo, zelo strinjam.

  Čustvena inteligenca je deloma prirojena, deloma priučena že v otroški dobi s pomočjo staršev. Pozneje se to dogaja mogoče le v primerih, ko imajo ljudje za sabo kakšno težko izkušnjo. Ko na lastni koži in predvsem po sili razmer spremenijo svoje nazore in ne zato ker jim je dolgčas in bi bili radi “in”.

 46. Nevenka said

  Aja, pa nekaterim je razveza celo sramotna, bojijo se izgube prijateljev, da se bo širša družina od njih odvrnila itd…
  Družba sama po sebi je tudi dosti kriva za varanje. Moški bi sicer v svojem življenju skladno s svojo naravo in svojim dozorevanjem večinoma zamenjali več partneric v svojem življenju. Prisegam, da je to čisto resno moško mnenje v sredini v kateri se gibljem.

 47. zogca said

  Infarkt ga lahko rukne tudi med hudo razburljivim in še bolj adrenalinskim izvezakonskim seksom.

  Računica je velika, večinoma na moški strani, ženske bi večinoma želele imeti novega partnerja s skrbmi in vsemi ostalimi težavami.
  Moški ima največji strah pred ločitvijo, namreč noče se soočati s konflikotm in krivdo, ki bi nastal ob razvezi. To je preveč za moško srce, saj ga lahko še infarkt.

 48. zogca said

  Pa saj jih lahko. Saj nihče nikogar, kolikor je meni znano, ne sili v poroko.

  Moški bi sicer v svojem življenju skladno s svojo naravo in svojim dozorevanjem večinoma zamenjali več partneric v svojem življenju.

 49. StaneP said

  Aja, govorim pa o ljudeh, ki imajo stalna izvezakonska razmerja, ne o tistih, ki se res fukljajo za vsakim vogalom.

  Aha, imajo stalno ljubico ali ljubčka in zaradi tega imajo težko srce!? Give me a break! To je za moje pojme enako “nesmiselno” kot razlaga na forumu, ki je iritirala Žogco do te mere, da je napisala tale post. Seveda je pa človeško! Priznam. Vem. Ampak popolnoma nesmiselno in patetično. Ženska se fukari z moškim, ki ima čas in energijo ji pihati na dušo, medtem ko mož doma gradi prizidek in zvečer utrujen zaspi! In potem ona nekaj razlaga o neki duhovni rasti!? V takšnem primeru je ženska ena navadna “kuzla”, pa ne mislim žaliti nič krivih psic. Seveda sem pa dovolj pošten in vem da je kup dedcev, dedcev samo na papirju. In ko grejo scat… Da si njihove ženske privoščijo sproščujoč fuk kje drugje popolnoma podpiram! Zakaj slaba vest v tem primeru? Ampak naj se ne sprenevedajo potem z nekimi resnično bedastimi floskulami, ki so navadno daleč od resnice. Kaj je že to resnica? Ali pravica…

 50. Nevenka said

  Pa saj vidiš, da se večina ljudi “v dobri veri, da za vedno” poroča.
  Tudi jaz sem se nekoč. Nihče me ni silil, jasno. Čista resnica je, da sva se z možem razvijala v zelo različne smeri in v nekaj letih res nisva bila več za skupaj, pa bi on še kar ostal, če jaz ne bi obupala po dvindvajsetih letih. Pa nisem imela drugega, samo od njega nisem imela čisto nič.
  Meni je po moji izkušnji popolnoma jasno in razumljivo, da ljudje do konca življenja iščejo, če ne na ves glas, pa potihem v svojih željah, tisto, kar želijo.
  Malo je res srečnih ljudi.

 51. StaneP said

  Ampak frajer pa je. Ko bi bilo treba povedati, ali je dober v postelji, je pa blokiral odgovor. Torej se na nek način verjetno zaveda, da je zanič.

  Frajer???? O boga milega…

 52. Lynx said

  “Razlog: partnerja sem prerasla, veliko mojih znank ga izreče, v starosti nad štirideset let. Prej ne.”

  Verjetno te ženske tako tudi čutijo. Vendar dvomim, da so moža res “prerasle”. Najbrž so taki vedno bili, le da one prej tega niso videle. Ali pa so se jim odtujili, kar ne pomeni da so brez čustev.
  Vsak človek ima v življenju svoje prioritete, ki pa niso nujno enake za vse.

  “Varanje ima veliko obrazov, veliko razlogov. Nič se ne dogaja brez razloga.”

  Tu se strinjam s tabo, zato v prejšnjem komentarju pod glavne vrednote nisem napisal zvestoba.

 53. Nevenka said

  Jaz bi za to, da bi lahko bila z nekom srečna, potrpela marsikaj.
  Sama bi se, če bi se mi to zgodilo v pročenem stanju, pred novo zvezo razvezala, ker se mi tako zdi pošteno.
  Nekateri pa raje opletajo po vogalih.
  Stvar okusa in osebne morale.
  Smo že ugotovili, da je to težko spremeniti.

 54. zogca said

  Bil je to hud cinizem. Sicer pa ne razumem ljudi, ki se gredo tako javno eksponirati. Pred celo državo razlagati, kdo koga vara in kdo je slab v postelji.

  Frajer???? O boga milega…

 55. StaneP said

  Čista resnica je, da sva se z možem razvijala v zelo različne smeri in v nekaj letih res nisva bila več za skupaj, pa bi on še kar ostal, če jaz ne bi obupala po dvindvajsetih letih. Pa nisem imela drugega, samo od njega nisem imela čisto nič.

  Zelo pošteno in realno napisano. In ja, za moje pojme tudi lepo izpeljano. Tako se dela, če stvari pač niso za skup. Ljudje gremo praviloma v različne smeri, ne pa eden nad drugega!
  In če kljub trudu, ki je bil vložen v ohranitev veze ni razumevanja in rezulatov, je prav da gremo narazen.

 56. zogca said

  Mogoče je bolj koristno vprašanje, če kdo slučajno ve odgovor, kako to zadevo prepoznati vnaprej in se jih izogniti. Če je to seveda mogoče.

  Stvar okusa in osebne morale.
  Smo že ugotovili, da je to težko spremeniti.

 57. Nevenka said

  Infarkt te lahko rukne “iz vedrog neba” čez pet minut.
  Drugo je živeti s stalno zavestjo, da te nekaj ogroža.
  Noben moški ne razmišlja, da ga lep in vroč seks ogroža.
  Da ga pa zmerjanja, prerekanja očitavnja, groženje, izsiljevanj in drugačni izbruhi besa zavestno ogrožajo, je pa menda čisto jasno in razumljivo.

  Bivša žena moža moje prijateljice, je otroka držala čez balkon, da ga bo zabrisla na beton, če jo bo res zapustil. Zaradi podobnih vedenjskih
  reakcij tudi ob drugih prilikah, jo je res zapustil. Otroka pa vzel seboj v novo zvezo. Še tisti, ki smo spremljali njegovo razvezo, smo bili do konca izčrpani.

 58. StaneP said

  In če kljub trudu, ki je bil vložen v ohranitev veze ni razumevanja in rezulatov, je prav da gremo narazen.

  Prav je tudi, da pojemo kar smo skuhali!

  Lahko pa tudi zato, ker je tako najbolj ainfah. Skuhano, oprano, zlikano, posesano, pomito, kompleten paket. In vprašanje, če bi bila tista druga, ki je sicer luštna za tisto luštno, vse to bila pripravljena početi. Po moje je tukaj tudi veliko računice, ki ni nujno samo finančne narave.

  Kaj pa ženske računice? A ženska že po defaultu nič ni kriva in vedno samo daje in nikoli nič jemlje? Japajade.

  Kot da je duhovnost rezervirana za ženske in smo moški sami nedonošeni bebčki Preveč neumnih bab želi biti podobnih Manci Košir. Ha ha … Na pamet zna vse kolumne Mance Košir iz babjih cajtngov in verjame da je duhovno visoko…

  Takšnih je “nebroj” žensk! Žal!

  Ali če hočeš – moški so bolj poštene varalice.

  Ja res je. Moški rečemu bobu, bob. Ženske pa napletajo in napletajo in napletajo… Na koncu pa že res verjamejo, da je vse res in da so blazne intelektualke. V bistvu so pa samo spletkarke!
  Vsa čast vsem ženskam, ki so drugačne!

  Če je varalica lahko poštena. In vsaj sebi, če že svoji ljubici ne, po pravici povedo, za kaj jim gre. Za seks.

  Če je ljubica toliko neumna, da ne ve že sama po sebi kaj je posredi, potem drugega niti vredna ni, kot da se jo samo nategne…

 59. zogca said

  Ni nujno, da je neumna. Lahko se samo naivna in verjame zato, ker moški tako lepo besediči in obljublja. Dejstvo je, da večina moških varalic ne vara samo ene ženske, ampak v bistvu dve. Nateguje namreč največkrat tudi ljubico, kajti večina obljub o ločitvi je praznih. Je pa dejstvo, da se ljubica zaveda, da je moški poročen in da zlahka v tej raboti sploh ne bi sodelovala. Jaz že ne bi hotela.

  Če je ljubica toliko neumna, da ne ve že sama po sebi kaj je posredi, potem drugega niti vredna ni, kot da se jo samo nategne…

 60. zogca said

  To spet ni vedno res. Jaz tudi poznam ženske, ki znajo reči bob bob in tudi moške, ki znajo napletati od tod do večnosti.

  Moški rečemu bobu, bob. Ženske pa napletajo in napletajo in napletajo…

 61. zogca said

  To pa ni več na meji blaznosti, ampak je že kar lepo blazno.

  Bivša žena moža moje prijateljice, je otroka držala čez balkon, da ga bo zabrisla na beton, če jo bo res zapustil. Zaradi podobnih vedenjskih
  reakcij tudi ob drugih prilikah, jo je res zapustil. Otroka pa vzel seboj v novo zvezo. Še tisti, ki smo spremljali njegovo razvezo, smo bili do konca izčrpani.

 62. Nevenka said

  Žogca, zaljubljenost velikokrat onemogoča prepoznavanje znakov, ki govorijo proti neki zvezi.
  V naprej je vedno težko biti pameten.
  Zase vem, da sem bila pripravljena vložiti v ljubezen zadnje vlakno svoje biti. Pa je bilo premalo. Za partnerja pa nikoli ne izveš…

 63. Nevenka said

  Večina ločitev ni lepih Žogca.

 64. zogca said

  Saj zato pravim, da ni nujno, da si neumen. Lahko si samo hudo naiven zato, ker si hudo zaljubljen.

  Žogca, zaljubljenost velikokrat onemogoča prepoznavanje znakov, ki govorijo proti neki zvezi.

 65. zogca said

  Že po defaultu ločitev ni nekaj lepega. Ampak držati otroka čez balkon in groziti, da bo boš vrgel dol, če te mož zapusti??? Nekje meja mora biti.

  Večina ločitev ni lepih Žogca.

 66. Nevenka said

  Naiven, ja, preveč zaupljiv, preveč predan…s prevelikimi pričakovanji v srcu.

 67. StaneP said

  Ni nujno, da je neumna. Lahko je samo naivna in verjame zato, ker moški tako lepo besediči in obljublja.

  Aha, pa smo tam! Pozitivna diskriminacija. Oprosti, če je neumna je neumna! Tako kot smo moški tudi samo neumni v obratnem primeru. Dvojna morala in dvojna merila.
  Ženske se vedno izgovarjate na žensko “naivnost” in smo moški prasci (tudi na sodiščih), če vas “izkoriščamo”. Kot da ne znate šteti do 5! Takrat seveda, ko vam tako ustreza.
  Moški smo pa definitivno neumni, ko dovolimo, da nam takšne naivnice, pobirajo denar, otroke, življenje… Te taiste “naivnice” okoli govorijo, da so moškega “prerasle”.

 68. Nevenka said

  Ja, no, ena druga je grozila, da bo ljubico zaklala, samo če izve katera je itd…Ta mož se je norenja svoje žene tako zelo ustrašil, da se ni upal razvezati. Vara jo pa celo življenje, na stara leta bo nehal, ko mu ne bo več stal.

 69. zogca said

  Ljubi Bog!!!

  Ja, no, ena druga je grozila, da bo ljubico zaklala, samo če izve katera je itd…Ta mož se je norenja svoje žene tako zelo ustrašil, da se ni upal razvezati. Vara jo pa celo življenje, na stara leta bo nehal, ko mu ne bo več stal.

 70. zogca said

  Zakaj? Enako bi rekla za moškega. Pa poznam primer, ko poročena ženska samskega moškega vleče za nos in to fejst vleče.

  Aha, pa smo tam! Pozitivna diskriminacija.

 71. Nevenka said

  Stane, ne huduj se tako zelo. Ženske imamo z ženskami manj izkušenj, predvidevam, da znajo biti tudi take kot nekateri moški, da znajo izkoriščati in ravno tako zlorabljati v neskončnost. Marsikateremu moškemu, ki je imel čisto dobre namere v življenju, tudi ni lahko. Moram priznati, da poznam tudi take, ki so se za materialne dobrine do konca izgarali, žena je pa spokala in šla.
  Pač. Bi morali malo izpreči. Hiše ne moreš objemati in poljubljati.

 72. zogca said

  To sem pa dobila na mejl.

  Besedilo gre takole: Pred tremi dnevi je prišel do mene kolega, ker se mu je v bližini pokvaril avto in od takrat spi pri meni.
  Ker me že precej muči skušnjava, me zanima, če mu lahko katera od vas ponudi prenočišče za kako noč. Včeraj sem ga slikala, ko je spal na kavču. Pripenjam sliko. Hvala za pomoč!

  Fotografija pa: http://www.shrani.si/f/1w/143/4rWwdCAm/image0011.jpg

  Luštno!!! 😉

  Nobena ženska ne bi smela neklikniti. 😉

 73. StaneP said

  Zakaj? Enako bi rekla za moškega.

  Hvala! Zato te cenim.

  Bi morali malo izpreči. Hiše ne moreš objemati in poljubljati.

  Brez hiše/stanovanja nimaš kaj objemati in poljubljati! Ovco, mogoče… Nedepilirano, he he…

 74. zogca said

  Enako! Poznam. In nihče ne pravi, da so žrtve vedno ženske. Hej, poglej objavo. Kdo je tukaj prevarant, moški ali ženska?

  Moram priznati, da poznam tudi take, ki so se za materialne dobrine do konca izgarali, žena je pa spokala in šla.

 75. Spider said

  Tata, meni se piški-kaže Perica tati.
  Pa dobro sine, hoćeš li da te mama vodi, da piškiš?-pita tata.
  Neću da me vodi mama!
  Pa dobro, jel hoćeš ja da te vodim?
  Neću ti da me vodiš!
  Jel hoćeš sestra da te vodi?
  Neeeeeeću!!!!
  Pa ko onda da te vodi?
  Hoću baka da me vodi.
  Baka? A što baka, sine?
  Tresu joj se ruke…

 76. zogca said

  Ne razumem.

 77. StaneP said

  Stane, ne huduj se tako zelo.

  To si pa lepo napisala Nevenka. Ker se res samo hudujem in nič več. Mi pa dvigne pritisk vsaka debata, kjer se ženske že v naprej tretira po eni strani kot žrtve, po drugi pa kot več vredno polovico človeštva. Moški smo pa že apriori ali prasci ali bedaki.

  Moški se izgaramo za hišo, potem ženske vzamete polovico ali še več in greste ( duhovna rast in te fore). V obratnih primerih pa moški gremo za svežimi, še pokončno stoječimi joški, ki še niso dojili naših otrok. Ampak so pa pokončni.

  Takšno je življenje. Kruto, zajebano, nepravično in nepošteno. Vsi smo prasci in vsi smo prizadeti. Oba spola sta enakovredna, čeprav v mnogočem nista enaka. Hvala bogu za to! To je vsa resnica in nobeno sprenevedanje takšne ali drugačne vrste je ne bo spremenilo.
  Za uspešno skupno življenje je poleg sreče, potrebno imeti tudi modrost in moč odrekanja. Iz tega pride tudi prava ljubezen. Zaljubljenost je samo droga, ki nas zaslepi, da se z nekom resno zapletemo. Vse nas!

 78. zogca said

  Tole je hudo narobe. Še posebej v državi, kjer velika večina žensk dela, so bolj izobražene od moških in temu primerno tudi pogosto bolje plačane. Da bi moški sam postavljal hišo gor s svojim denarjem, takšnih primerov je malo. Ker nima dovolj denarja, da bi sami postavili gor karkoli.

  Moški se izgaramo za hišo, potem ženske vzamete polovico ali še več in greste ( duhovna rast in te fore).

 79. Boom said

  Moram rečt, da se mi kar ne ljubi več pisati na tako temo. Bolj ali manj pa moja stališča glede varanja že poznate in tu se precej strinjam z Nevenko, da so stvari največkrat mnogo bolj kompleksne kot se morda na prvi pogled zdijo. In še to (mislim, da sem nedavno nazaj to napisal na ČI). V svetu, kjer bolj ali manj vsi podlegamo nekim privzgojenim in tudi drugače vsiljenim vzorcem, je velikokrat prav pojav prevare tisto, kar edino lahko prekine vrtenje v začaranem krogu. Pa ne me narobe razumet: ne zagovarjam in ne poskušam opravičevati. Poskušam le razumeti in na to gledati nekoliko širše.

 80. Boom said

  blockquote cite=”StaneP”> Ženska se fukari z moškim, ki ima čas in energijo ji pihati na dušo, medtem ko mož doma gradi prizidek in zvečer utrujen zaspi!

  Tu se mi postavlja vprašanje: je ta prizidek red nujno potreben, ali v resnici predstavlja beg iz razmerja, odgovornosti ipd. Ker, če drugo, je to zelo lepa oblika varanja, ki je družba in okolica niti pod razno ne bo obsodila. Celo nasprotno.

 81. StaneP said

  Tole je hudo narobe. Še posebej v državi, kjer velika večina žensk dela, so bolj izobražene od moških in temu primerno tudi pogosto bolje plačane. Da bi moški sam postavljal hišo gor s svojim denarjem, takšnih primerov je malo. Ker nima dovolj denarja, da bi sami postavili gor karkoli.

  Kakor kdo. Prav je tako, da skupaj nosita cegle, da skupaj plačujeta račune in da zvečer skupaj gresta tudi v gostilno. Če je tako, in če da vsakdo kolikor lahko od sebe in spije toliko kot prenese, potem dam kapo dol!! Pa ni vedno tako.
  Sicer si pa moj citat iztrgala iz konteksta… Dejstvo pa je, da se moški velkokrat izgaramo in zato tudi umiramo mlajši od žensk. Tako pač je. V povprečju in statistično gledano. Te že malo poznam in vem, da se rada “obesiš” na kakšno malenkost…

 82. StaneP said

  Tu se mi postavlja vprašanje: je ta prizidek red nujno potreben, ali v resnici predstavlja beg iz razmerja, odgovornosti ipd. Ker, če drugo, je to zelo lepa oblika varanja, ki je družba in okolica niti pod razno ne bo obsodila. Celo nasprotno.

  Ko sem pisal, sem imel v mislih tiste primere, kjer je prizidek potreben! In prizidek ali podobne življenske dejavnosti, ki jemljejo čas, energijo ter nenazadnje voljo so žal na dnevnem redu velike večine ljudi. No, eni si znajo narediti življenje zelo komotno. Na račun nekoga drugega… Sicer sem pa to že kje prej napisal, da je v lepem zelo lahko imeti v redu razmerje. Težava se vedno pojavi, ko gre kaj narobe ali pa takrat ko ni že samo po sebi lepo. Takrat se ljudje pokažemo kakšni smo v resnici. In v praksi je mnogokrat tako, da v eksistenco znamo moški vložiti veliko več svoje energije, kot ženske. Saj moja zadnja bivša se zelooo šlepa že celo življenje in mogoče govorim kaj preveč ozkogledno.

 83. Lynx said

  Lepo se imejte še naprej:

 84. zogca said

  Ne, ni vedno tako. Ogromnoooooo je primerov, ko ženska prispeva veliko več kot moški, tako finančno kot tudi sicer (z delom doma, v gospodinjstvo) in se enako deli pol pol. Seveda, če kdo misli, da je prispeval več, lahko to vedno poskusi uveljaviti. Mogoče bo pri tem tudi uspešen. Vendar se ne upošteva samo denar, ki je bil prinešen domov. Upošteva se tudi skrb za družino, naraščaj. Ki, čeprav sicer nima nobene finančne vrednost, to vrednost dobi ob ločitvi in prav je tako.

  Pa ni vedno tako.

 85. zogca said

  Dokazano je, da smo ženske bolj zgarane od moških. To so potrdile čisto vse raziskave.

  Dejstvo pa je, da se moški velkokrat izgaramo in zato tudi umiramo mlajši od žensk.

 86. webmaher said

  edino kar je res v tej debati da v povprečju ženske živite dlje, ste v povprečju bolj fizično zgarane, se ukvarjate več z otroki…ampak to je le in zgolj povprečje…kar pomeni, da so zadeve precej bolj zapletene in je vedno treba obravnavat vsako posebej…ampak tu smo pa kratki, ker enostavno premalo vemo…

 87. Nevenka said

  Res ne vem čemu se imamo ženske za zahvaliti za daljše življenjsko pričakovanje?!

  Jaz sem dala mojemu možu ob razvezi polovico. Vložila sem več.
  Zato je bil čisto tiho in ni niti čivknil. Zelo je ljubezniv, ko se srečava. Saj se redko. Bivši tast in tašča imata vedno solzne oči.
  Jaz spim mirno. V življenju se nisem norčevala iz nikogar. Niti ga izkoriščala. In moja izkušnja: človek, ki sem ga od vseh imela najraje, je bil do mene najbolj grd.
  Čustvena iskrenost in poštenje sta čudno porazdeljena med ljudi.

 88. Jazz said

  http://forum.kvarkadabra.net/viewtopic.php?f=13&t=2325&p=24288

  Po moje nas v kasnejši dobi zdesetkajo samomori,pijača,tobak,cesta…pa ženske. 😀

 89. Janis said

  Aha, sem ugotovila, katera tema te je sprovocirala za tole. Širše gledano: čim narediš nekaj slabega, se ti posledično nujno sesuje tista lepa samopodoba, kako si ti super in fajn in izključno pošten in nesebičen in če sploh kaj, samo uboga žrtev drugih (mimogrede, na MON-u se sedaj očitno vsak dan odpre vsaj ena tema, kako so vsi ljudje grdi, samo avtorica je zadnji preživeli poštenjak). In nekaterim ljudem ta samopodoba, da so oni lahko samo ali poštenjaki ali pa žrtve, v resnici toliko pomeni, da so sebi in drugim pripravljeni napleti celo kačo laži in izgovorov in (samo)zaslepljevanja. Tudi jaz se ne bi spuščala v samo polemiko glede varanja. Jasno je, da je varanje zmeraj nepošteno in slabo dejanje, čeprav ima v različnih okoliščinah to različno etično težo. Tudi jaz mislim, da je varanje včasih lahko edini način za razplet nekih starih nezdravih vzorcev, ampak obenem tudi menim, da mora varajoči post festum težo svojega varanja sprejeti nase in tega dejanja ne opravičevati na način “sem žrtev družbe, moža, žene, okoliščin”. Varajoči, ki ima zase cel koš izgovorov in opravičil, se iz vsega skupaj ni v resnici ničesar naučil in bo stare nezdrave vzroce vlekel v naslednjo zvezo – zelo zelo verjetno tudi prepričanje, da varanje ni več varanje, če se dovolj dolgo počutiš žrtev moževega ali ženinega “nerazumevanja, odtujevanja in duhovnega nazadovanja”. Odtujevanje in premalo komunikacije se prej ali slej zgodi v vsaki zvezi. Prej ali slej vsak odkrije nekaj pri partnerju, česar ne razume, mu ni všeč, se ne počuti več “eno”. Tudi nama se je in tudi jaz sem bila v položaju, ko sem se počutila bolj razumljeno od tretje osebe kot od partnerke. Torej vem, kako lahko je v takem položaju prestopit tisto mejo, zlasti če imaš v glavi, da si žrtev. Jaz nisem varala, našli sva nazaj pot druga k drugi, seveda pa ni bilo lahko, terjalo je prekleto veliko truda – zato tudi glede tega vem, kaj govorim. Če pa skočiš z nekom v posteljo, ker si prepričan, da si žrtev, da ti to pripada, da si nerazumljeni poštenjak – kaj boš naredil, ko boš s to novo osebo spet v takem položaju? Skočil v novo posteljo?

 90. StaneP said

  Čustvena iskrenost in poštenje sta čudno porazdeljena med ljudi.

  Žal ja!

  To so potrdile čisto vse raziskave.

  Ki jih delajo ženske…

  ampak to je le in zgolj povprečje

  Itak.

  Po moje nas v kasnejši dobi zdesetkajo samomori,pijača,tobak,cesta…pa ženske. 😀

  Kljub vsemu smo si večina sami krivi ja. Se strinjam.

  Skočil v novo posteljo?

  Vzorec je hudičevo seme. Janis ti pa znaš! Jaz bom sedaj tiho, ker več ali boljše ne znam povedati, kot si povedala ti.

 91. zogca said

  Ah, lepo te prosim. To izpade, kot da gre za eno hudo mednarodno zaroto.

  Ki jih delajo ženske…

 92. zogca said

  Kar se mene tiče, je miren spanec vreden več od vsega denarja tega sveta.

  Jaz spim mirno.

 93. zogca said

  Se razume. Težave rešuješ tako, kakor jih edino znaš rešiti. Mogoče ti enkra kapne, da v resnici ne rešiš ničesar. Ali pa tudi ne. Dejansko so ljudje, ki jim ne kaplja.

  Če pa skočiš z nekom v posteljo, ker si prepričan, da si žrtev, da ti to pripada, da si nerazumljeni poštenjak – kaj boš naredil, ko boš s to novo osebo spet v takem položaju? Skočil v novo posteljo?

 94. zogca said

  Preview, kaj bo na blogu jutri. Vrača se še ena stara tema. 😉 Z naslovom Zakaj so nekateri ljudje zlobni?, ki je, kar se mene tiče … Ne morem razumeti, zakaj se je en zlobnež spravil name in kako lahko tako zelo uživa, da mi nagaja. Dobesedno onanira na to, da jo je meni še malo zagodel. Ampak samopodoba pa, kakor jo je zgoraj opisala Janis. Samo še angelski sij manjka. 😈

 95. StaneP said

  Ah, lepo te prosim.

  Malo ciničnosti je včasih tudi humorno…

  Jaz spim mirno.

  Kar se sebe tiče tudi jaz. In mnogo od onih drugih tudi, saj jim itak ne kapne… Tudi če jim, se sploh ne pustijo motiti…

 96. maxi said

  Varanje ima veliko obrazov, veliko razlogov. Nič se ne dogaja brez razloga.

  S tem Nevenkinim stavkom se pridružujem temu mnenju. Kar ni povedala Nevenka, je dodal Boom…in jaz se strinjam.

 97. zogca said

  Ampak mene pa ne boš varala, kajne? 😉

 98. maxi said

  Ampak mene pa ne boš varala, kajne? 😉

  Jaz v bistvu nisem še nikoli varala, tako da tudi tebe ne bom!;-)
  Sem pa bila prevarana, pa ga danes pravzaparav čisto razumem. Tudi midva sva bila xy, in z leti je razlika vedno bolj dušila.

 99. zogca said

  Midve ne bova xy. 😉 Midve bova xx. 😉 Kromosomi in to. 😉

 100. maxi said

  Midve ne bova xy. 😉 Midve bova xx. 😉 Kromosomi in to. 😉

  he he…danes sem bila v LJ z sodelavci v družbi dveh profesorjev pravne fak. in eden od njiju mi je bil zelo simpatiko….mi je tudi padel v xx opcijo…. 😆

 101. zogca said

  Hmmm. Frcni mi ime na mejl. 😉

 102. maxi said

  Sta bila iz Univerze MB….

 103. maxi said

  ..in priimek tamladga sem pozabila 😦 , ampak ga zvem kmalu…hehe

 104. zogca said

  Aja, teh pa ne poznam.

 105. zogca said

  ALI GLEDATE TRENJA???

 106. StaneP said

  Ja

 107. zogca said

  In?

  Jaz sem čisto brez mnenja.

  Razen tega, da bentim nad Podobnikom in njegovo vrnitvijo v politiko.

 108. StaneP said

  Podobniku so še kure crknile dol v Srbiji… He he…
  Sicer je pa tko. Hrvati nas nadigravajo že iz obdobja Juge. In sedaj je enako. Hrvaška nam ni bila nikoli prijazna in poštena soseda. Spreobrača dejstva in vedno daje nogo med vrata… In tako je izsilila že mnogo. Ko se ji stopi malo na prste pa vik in krik. Tako jaz vidim…
  Naša politika ji ni dorasla v temu sprenevedanju in delanju enostranskih potez. Ravno zdajle je Vajgl lepo naštel njihove lepe, lastnosti…
  Referendum je bedarija, ker bo zastrupil odnose med ljudmi in gospodarstvom. Če bo referendum, upam, da bodo ljudje dovolj modri in bodo glasovali za Hrvaško v Natu in v EU. Konec koncev je to nam v interesu. Res pa je, da bo EU imela težave z Hrvaško in ostalim Balkanom ravno zaradi njihove pregovorne zmuzljivosti in preobračanja besed, dejstev ter nedržanja dogovorov.
  Ne bo prišla Evropa na Balkan, temveč bo prišel Balkan v Evropo.

 109. Magi said

  Jaz sem zelo žalostna, da se celotna slovenska vlada v teh časih ukvarja s psihičnim bolnikom, ki išče svojih 5 minut,škoda, da ni ostal hospitaliziran še nekaj časa.

 110. zogca said

  Res je!!!

  Podobniku so še kure crknile dol v Srbiji…

 111. zogca said

  Kateri??? Ker meni je več sumljivih.

  Jaz sem zelo žalostna, da se celotna slovenska vlada v teh časih ukvarja s psihičnim bolnikom, ki išče svojih 5 minut,škoda, da ni ostal hospitaliziran še nekaj časa.

 112. Janis said

  Žogca, totalno off-topic, ampak ker smo imeli pred časom na tapeti “hitro da – počasi da”: v Partnerski posvetovalnici je zanimiv post ženske, ki je pobrala 30-letnega devičnika, ki prej še v nobeni zvezi še ni seksal kobajagi iz romantičnih razlogov. Cela tema je zgolj sijajen prikaz, kako so taki 30-letni romantiki v resnici zgolj seksualni invalidi, ki kmalu žensko pripravijo do tega, da začne odgovornost za slab fuk in reševanje le-tega prevzemati na lastna ramena. Ko sem pa jaz to pisala po MON-u, sem pa poslušala traktate o nestrpnosti do ljudi z drugačnimi vrednotami.

 113. izbrana said

  Pozdravček Žogci…. 😉 !

  V zgornji debati podpiram Nevenko, sploh komentar pod št.25!

  StaneP, oprosti, ampak iz tvojih komentarjev se tako čuti in bere srd in jeza do ženskega spola, da sem več kot 100% prepričana, da si bil prevaran, pa NOČEŠ živeti naprej!

  Sem bila hudo prevarana tudi jaz, pa nisem še nikoli v življenju pomislila, da smo ženske uboge, moški pa prasci! In verjemi, zato prav lepo živim kljub krutim izkušnjam (in Žogca jih dobro pozna 😦 !)

  Ja, varanje se lahko zgodi tudi brez sexa. Ni samo fuk varanje! In ja, jaz osebno bi recimo bila hudo bolj prizadeta, če bi me moški prevaral z drugimi, partnersko tudi pomembnimi, dejanji. Varanje v spolnosti bi lažje prenesla! In vem, vsak po svoje…..

  Marsikomu ne bo všeč, ampak ja, jaz pa verjamem, da partnerja lahko tudi duhovno prerasteš. Je pa res, da je od medsebojnega odnosa odvisno, ali se taka kriza reši, ali pa prej ko slej prideš do točke varanja! In ni nujno telesnega!

  Ne pišem kar v tri dni…. Pišem iz izkušenj. Nimam partnerja, ker mi ga je “usoda” prezgodaj vzela. Pa sem kasneje spoznala moškega, za katerega lahko trdim, da bi mi krepko zamajal družinsko življenje, če bi ga spoznala, ko sem še imela partnerja! Najin odnos je prav DUHOVNO prerastel tisti odnos, ki sem ga imela s prejšnjm partnerjem. Nič telesnega ni bilo nikoli med nama, pa priznam, da bi zagotovo DUHOVNO prevarala partnerja, če bi tega moškega spoznala že prej! Sem zato slaba in obsojanja vredna?

  Ne, ne gledam trenja. Gledam hokej 😉 ! V tej izbiri me pa vseeno telesno bolj fascinirajo hokejisti kot pa gostje pri trenjih….

  🙂

 114. izbrana said

  Oprostite, ne trenja pač pa Trenja.

 115. zogca said

  Prebrala sem. Ampak odgovora pa nisem mogla prebrati do konca, ker ji vsaj do tam, kjer sem jaz prišla, ni nič napisala, s kom ima opravka in je bilo preveč leporečenja. Že razumem, da ji ne moreš tako krute resnice podati na krut način, pa vseeno. Tipson je pohabljen. Brez psihiatra bo to NO GO.

  Žogca, totalno off-topic, ampak ker smo imeli pred časom na tapeti “hitro da – počasi da”: v Partnerski posvetovalnici je zanimiv post ženske, ki je pobrala 30-letnega devičnika, ki prej še v nobeni zvezi še ni seksal kobajagi iz romantičnih razlogov. Cela tema je zgolj sijajen prikaz, kako so taki 30-letni romantiki v resnici zgolj seksualni invalidi, ki kmalu žensko pripravijo do tega, da začne odgovornost za slab fuk in reševanje le-tega prevzemati na lastna ramena. Ko sem pa jaz to pisala po MON-u, sem pa poslušala traktate o nestrpnosti do ljudi z drugačnimi vrednotami.

 116. zogca said

  Nisi, zelo fejst si. 😉 Jaz to lahko podpišem.

  Sem zato slaba in obsojanja vredna?

 117. Janis said

  Že razumem, da ji ne moreš tako krute resnice podati na krut način, pa vseeno.

  Mah, ona ji sploh ni poskušala pomagat, če mene vprašaš, jo je samo še utrdila v prepričanju, da je problem v njunem odnosu in da morata naredit vsak 50:50. Pa ni. Njen problem je to, da je ali naivna in neizkušena v odnosih ali pa se ji je zaradi njenih lastnih psiholoških vzrokov na začetku zdelo ful fajn, da je našla 30-letnega romantičnega devičnika. Vee, kar imata sedaj, je pa izključno posledica njegovih problemov.

 118. zogca said

  Absolutno. Saj pravim, do tam, kjer sem jaz brala, ji ni napisala prav nič pametnega in tega nakladanja jaz nisem mogla več brati. Tukaj ni nič pol pol, ker ona njegovih težav ne more rešiti, če jih sploh kdo lahko. Vsekakor pa so nerešljivi, dokler se ne bodo reševali. In to zdaj ni nobeno reševanje. Kot sem napisala – pohabljen, tako seksualno kot čustveno. Joj, bo ta punca trpela. Od hude romantike bo ostala huda beda. Ta ji niti otroka ne more narediti, ker ne uspe imeti izliva v nožnico. Pa bognedaj, da bi hotela imeti z njim otroka.

  Mah, ona ji sploh ni poskušala pomagat, če mene vprašaš, jo je samo še utrdila v prepričanju, da je problem v njunem odnosu in da morata naredit vsak 50:50. Pa ni. Njen problem je to, da je ali naivna in neizkušena v odnosih ali pa se ji je zaradi njenih lastnih psiholoških vzrokov na začetku zdelo ful fajn, da je našla 30-letnega romantičnega devičnika. Vee, kar imata sedaj, je pa izključno posledica njegovih problemov.

 119. zogca said

  Tale Stranka slovenskega naroda je menda na volitvah dobila 1.660 glasov. Ali pa 2.660. Kakorkoli že, zelo malo. Ime pa takšno, ko bi vsi mi bili člani. 🙄

 120. izbrana said

  Kar se pa današnjega sonča tiče….mmmmmmmnjamsi…. Res prihaja pomlad! 🙂

  Naslednjič, Žogca, v novih jaknah, čeveljčkih in krilcih grava sedet in pit kavo na grajsko teraso na Bled. Med tednom, da ne bo nič gužve! Nimaš pojma kako je bilo lepo! In mislila sem si….to morava…. 😉 !

 121. StaneP said

  StaneP, oprosti, ampak iz tvojih komentarjev se tako čuti in bere srd in jeza do ženskega spola, da sem več kot 100% prepričana, da si bil prevaran, pa NOČEŠ živeti naprej!

  Ne, Izbrana. Jaz vas Ženske imam rad in nikoli ne sodim človeka, spola, narodnosti ali rase po posameznikih. Sem preveč pošten za kaj takega. Sem bil pa zelooo grdo izigran. Za povrhu še takrat, ko mi je bilo že tako zelo težko. In vse z imenom ženskosti na ustih. Mogoče zato delujem malo “zateženo”, ker nehote mešam svojo bolečino zraven.
  Če me je na koncu še prevarala, se mi sladko jebe. Tisti fuk ne bi bil popolnoma nič, napram vsem ostalim grdobijam. Jaz že dolgo časa lepo živim naprej. Res je pa, da o ženskem spolu ne mislim več, da je krasen že sam po sebi. Ker vem, da ni. Moški ki udari žensko, je takoj “obsojen” iz vseh strani in prav je tako! Ženska, ki sicer ne udari z roko, vendar naredi pa bistvenooooo večjo škodo, je pa družbeno še pohvaljena in velja za samozavestno uspešno žensko, če sem lahko malo ciničen. Seveda govorim na splošno, da se ne bo kdo “obesil” na kakšno besedo.
  Ni bes in ni srd. Jaz lepo shajam z ženskim spolom in ženske me imajo rade. V vsaki vidim njo! Prijateljici, ljubimbi, trgovki ali policajki. Ne, motiš se. Rad vas imam kot osebe ali osebnosti, samo ženskega spola povprek pa res ne kujem več v zvezde. Če se pa malo razburim ( sem pač strasten škorpijon s svojim mnenjem, ki ga tudi zagovarjam ), se pa navadno zaradi načina govorjenja mnogih žensk, ki je hladno dvignjen naš moške. Če si pazljiv ( kot sem jaz ) slišiš veliko podtonov, ki v bistvu signalizirajo veliko. Ženske ste že v mnogočemu prevzele vajeti v svoje roke. Tudi po zaslugi nesposobnih dedcov. Kar samo po sebi sploh ni sporno. Vlada naj boljši… He he … In v mnogočem ste šle ( kot spol, ne kot posameznice ) tudi predaleč. Ne za enega ne za drugega ni dovoljeno, da karkoli izkorišča, pogojuje ali se dviga nad drugega. Tako mislim in tako živim. In nad sabo ne prenašam nobene avtoritete. Sploh pa ne takšne, ki je do vsega v življenju prišla samo z joški… Punce tle pri Žogci ste seveda izključene iz tehle zadnjih joškov. Moram reči, da toliko normalnih žensk na enem kupu že dolgo nisem srečal. Zato tudi rad berem Žogco in njeno družbo. Pravzaprav se moram malo odstaniti iz tle dol, ker že precej trpi moje delo. Samo potem vam bo pa dolgčas po enem gostobesednem škorpijonu…

 122. Janis said

  Kot sem napisala – pohabljen, tako seksualno kot čustveno. Joj, bo ta punca trpela. Od hude romantike bo ostala huda beda.

  Saj. Na koncu bo ona prepričana, da je z njo nekaj narobe. Saj tip je to igro že začel, ko ji je podtalno kao v šali sugeriral, da mu ni seksualno privlačna, ker se je zredila za dve kili. Zaenkrat ima punca še dovolj zdravo psiho, da se vsaj v osnovi zaveda, da je problem na tipovi strani. Če bo z njim ostala še leto ali dve, bo pa že prepričana, da je edini razlog, da je seks zanič, v njej. Ker ji bo tako razmišljanje vsak dan po ovinkih injeciral pod kožo.

 123. izbrana said

  Pa kaj mi je!

  Sončka NE sočka!

  Oprostite!

  🙂

 124. Magi said

  Ja, podpoštenjak vendar, pa škoda besed, blamaža pa velika čisto brez potrebe, to je pa to, ko ego in testosteron zalijeta še tiste morebitne ostanke sivih celic.

 125. zogca said

  Ja, je že začel. Na koncu bo izpadlo, da njemu ne pride, ker je ona debela in grda. Pazi, ne moreš tega ne verjeti, če ti nekdo to non stop kaplja v glavo. Samopodoba bo šla v maloro in četudi se bo s tem razšla in bo šla v novo zvezo, bo garant nabasala na kaj slabega. To gre kot domine.

  Saj. Na koncu bo ona prepričana, da je z njo nekaj narobe. Saj tip je to igro že začel, ko ji je podtalno kao v šali sugeriral, da mu ni seksualno privlačna, ker se je zredila za dve kili. Zaenkrat ima punca še dovolj zdravo psiho, da se vsaj v osnovi zaveda, da je problem na tipovi strani. Če bo z njim ostala še leto ali dve, bo pa že prepričana, da je edini razlog, da je seks zanič, v njej. Ker ji bo tako razmišljanje vsak dan po ovinkih injeciral pod kožo.

 126. izbrana said

  StaneP, samo v eni stvari se pravzaprav razlikujeva….

  Jaz kljub hudim izkušnjam še vedno kujem moški svet v zvezde in mi je pravzaprav zato na nek način lepo.

  Je pa res, da je tukaj v tej družbi prav enostavno biti iskren, ker ta družba zna razumeti. In sprejemati. No ali pa, razumeti ALI sprejemati.

  Jaz naprimer tebe ne morem razumeti, z vsem spoštovanjem pa preberem in sprejmem tvoje razmišljanje. Sprejmem ga kot tvoje, ne sprejmem ga za svojega….

  In zdi se mi, da je prav v takih stvareh čar žogcinega bloga!

  No ja, pa čar Žogce same, se razume!!!!

  😉

 127. zogca said

  To!!!

  Naslednjič, Žogca, v novih jaknah, čeveljčkih in krilcih grava sedet in pit kavo na grajsko teraso na Bled.

 128. zogca said

  Na Žogcinem blogu velja, da se strinjam o tem, da se včasih ne strinjamo in da se strinjamo o tem, da se vedno, ko se ne strinjamo, ne strinjamo spoštljivo. Menim, da je to čar tega bloga.

  In zdi se mi, da je prav v takih stvareh čar žogcinega bloga!

 129. Janis said

  Na koncu bo izpadlo, da njemu ne pride, ker je ona debela in grda.

  Tale tipo si zasluži samo strogo domino :mrgreen:

  Na Žogcinem blogu velja, da se strinjam o tem, da se včasih ne strinjamo in da se strinjamo o tem, da se vedno, ko se ne strinjamo, ne strinjamo spoštljivo. Menim, da je to čar tega bloga.

  Pri tebi pa še res nismo imeli umazanega prepira. Sicer domnevam, da tudi zato, ker provokatorjem ne pustiš sem.

 130. zogca said

  Vse skupaj ja farsa.

  Prestrašno.

  Ja, podpoštenjak vendar, pa škoda besed, blamaža pa velika čisto brez potrebe, to je pa to, ko ego in testosteron zalijeta še tiste morebitne ostanke sivih celic.

 131. StaneP said

  Jaz kljub hudim izkušnjam še vedno kujem moški svet v zvezde in mi je pravzaprav zato na nek način lepo.

  Ja jaz res ne kujem več ženskega sveta v zvezde. Zato pa kujem toliko bolj v zvezde tiste posameznice, ki so tega vredne. Naučil sem se delati selekcijo. Žal malo pozno… Sicer ste pa že enkrat napisale, daje to kar v redu, če tipu pozno pride, he he …

  Na Žogcinem blogu velja, da se strinjam o tem, da se včasih ne strinjamo in da se strinjamo o tem, da se vedno, ko se ne strinjamo, ne strinjamo spoštljivo. Menim, da je to čar tega bloga.

  Ja Žogca. Kaj naj rečem. Bom že slinast, če rečem ,da je res in za povrhu še duhovito?

  Model iz Janisinega primera je pač bolnik. Najbrž on trpi bistveno bolj, kot smo mi sploh sposobni dojeti. Vendar bo vseeno uničil ženko, če ne bo šla čimprej stran od njega. Žal.
  Ti spolni problemi so kot reševanje človeka, ki se utaplja. Če ga ne boš počil po buči s takšno močjo da se onesvesti, bo pod vodo potegnil še tebe. In mrtva bosta oba…

 132. zogca said

  Veš, da se motiš. V bistvu samo dva človeka nisem spustila na blog. Adama, ker je, še sama ne vem zakaj, grdo pisal o meni na forumu. Pa mu nisem nič naredila. Potem je bil prijazen, pa je spet žalil, pa me je vabil na pijačo. Tega nisem razumela in se preprosto nisem hotela … Njega nisem spustila skozi. In Primoža nisem spustila skozi, ko je hotel pisariti tukaj. Mislim, da je jasno, zakaj. Danas je znova onaniral na to, da mi nagaja, ampak zdaj imam pa jaz počasi dovolj eklatantnih kršitev pravilnika MON-a in tudi kodeksa zdravniških forumov. Danes je znova na forumu razkrival moje osebne podatke in mislim, da ni samo zrel, ampak prezrel, da ukrepam proti njem.

  Pri tebi pa še res nismo imeli umazanega prepira. Sicer domnevam, da tudi zato, ker provokatorjem ne pustiš sem.

 133. zogca said

  Hotela sem napisati, da tukaj ljudje ne gredo skozi sito in rešeto, ampak … Dva sem zavrnila in ta dva z dobrim razlogom. Sicer so vsi dobrodošli.

 134. Janis said

  Ti spolni problemi so kot reševanje človeka, ki se utaplja. Če ga ne boš počil po buči s takšno močjo da se onesvesti, bo pod vodo potegnil še tebe.

  Stane, to je pa sijajna metafora 🙂

  Kar se pa tiče žensk: moški sicer velikokrat zgledate ali se celo trudite zgledat, kot da so vam čustva neznanka in nekaj, kar se vam ne dogaja. V resnici pa vas čustveno trpljenje velikokrat bolj zjebe kot ženske.

 135. zogca said

  Trpi že, ampak bo uničil, kot si sam napisal, žensko, ki je dobronamerna in mu hoče pomagati.

  Model iz Janisinega primera je pač bolnik. Najbrž on trpi bistveno bolj, kot smo mi sploh sposobni dojeti. Vendar bo vseeno uničil ženko, če ne bo šla čimprej stran od njega. Žal.

 136. StaneP said

  Stane, to je pa sijajna metafora 🙂
  Kar se pa tiče žensk: moški sicer velikokrat zgledate ali se celo trudite zgledat, kot da so vam čustva neznanka in nekaj, kar se vam ne dogaja. V resnici pa vas čustveno trpljenje velikokrat bolj zjebe kot ženske.

  Janis škoda ker že imaš punco. Jaz bi bil takoj tvoja punca, he he … Hvala za pohvalo. Mogoče moški res včasih skrivamo čustva pred žensko iz preprostega razloga, ker nas lahko dejansko zjebe, če pozna vse gumbke! Prvič smo moški mislim na čustvenem področju šibkejši in s tem ranljvejši. Drugič, moški navadno ne premoremo niti polovice zlobe, ki jo premorete ženske. Moški imamo pač mišice in pir (pivo)… Ženske pa možgane in malinovec…
  Hudooo. Zdaj že sam govorim, da smo moški bedaki. Žogca, briši tega bumbarja.

 137. zogca said

  Kako???

  Žogca, briši tega bumbarja.

 138. Janis said

  Janis škoda ker že imaš punco. Jaz bi bil takoj tvoja punca, he he …

  Hehe, potencialno bi bil lahko samo fant, ampak kaj češ, sem happily of the market 😉

  Prvič smo moški mislim na čustvenem področju šibkejši in s tem ranljvejši.

  Ja, ste. Ženske se ponavadi poberejo, sicr ne vse, ampak velika večina pa. Če pogledam okoli, je veliko več moških, ki se od krepkih brc v čustva niso nikoli več zares opomogli, kot pa žensk.

 139. StaneP said

  Kako???

  Ja tam pri tebi v adminu briši tega StaneP-ja, ki govori sam čez svoj moški spol?! Grrrr… He he …

 140. StaneP said

  Če pogledam okoli, je veliko več moških, ki se od krepkih brc v čustva niso nikoli več zares opomogli, kot pa žensk.

  Mislim da lahko to vidimo na klošarjih. 1 od 100 je ženska. In ljudi med klošarje navadno ne pripelje revščina, temveč tako ali drugače zlomljeno srce…
  In tudi to je meni neke vrste dokaz, da moramo ljudje na neki način slediti vlogi, ki nam je bila določena že iz strani matere narave, ker če ga biksamo preveč po svoje, gre vse skupaj navzdol.
  Dec naj bi bil dec, ženska pa ženska. Vsak s svojimi dolžnostmi in seveda pravicami! Kot je v naravi, kot je pri plesu, kot je pri seksu…
  Ljudje se mi zdi smo zadnje čase vse “podrekali”. Dedci vsi poženščeni, ženske možačaste. Zadovoljen nihče!?

 141. Spider said

  Itak, da smo moški v bistvu globoko v sebi večji slabiči.Sploh ne vem, zakaj veljajo ženske za šibkejši spol, nemara res samo zato, ker ste v dobesednem smislu šibkejše (če gremo vrvi vleči).Ženske so na splošno bolj žilave in se manj bojijo življenja, je moje opažanje.

 142. Janis said

  Ljudje se mi zdi smo zadnje čase vse “podrekali”. Dedci vsi poženščeni, ženske možačaste. Zadovoljen nihče!?

  Jaz sem čisto zadovoljna 😀

 143. StaneP said

  Jaz sem čisto zadovoljna 😀

  Janis ti ne šteješ, ker imaš protekcijo od mame narave. Rada imaš oboje. In punce in fante he he… Zato se niti nesmeš pritoževati, ker lahko pač preprosto obrneš ploščo, he he…

 144. zogca said

  Jaz z Maxi tudi. 😉

  Jaz sem čisto zadovoljna.

 145. zogca said

  Ni razloga, da bi kogarkoli brisala. Lahko pa se gremo kot na MON-u. Blokiram tiste, s katerimi seksam. Skratka, po MON-ovski logiki – če boste videli, da je kakšen moški izginil, bil blokiran, je bil zato, ker je Žogca seksala z njim in mu je potem poslala uradno obvestila o tem, da on sam po sebi pomeni kršitev pravil bloga. :mrgreen: To se je meni zgodilo na MON-u in celo čudi se nekdo, da jaz tega uradnega obvestila ne jemljem resno. 🙄

  Ja tam pri tebi v adminu briši tega StaneP-ja, ki govori sam čez svoj moški spol?!

 146. Janis said

  Janis ti ne šteješ, ker imaš protekcijo od mame narave. Rada imaš oboje. In punce in fante he he… Zato se niti nesmeš pritoževati, ker lahko pač preprosto obrneš ploščo, he he…

  Eh, veš, Stane, kogarkoli boš vprašal, vsi bodo rekli, da je potencialnih kvalitetnih partnerjev malo. Hetero moški ste razočarani nad ženskami. Hetero ženske so razočarane nad moškimi. Geji so razočarani nad drugimi geji. In lezbijke nad lebijkami. V vsaki populaciji je “takih za oženit” bolj malo. Se pa ne strinjam čisto, da je k temu pripomoglo to, da so današnji moški in današnje ženske začele primzemat tudi nekatere lastnosti, ki so bile včasih rezevrirane samo za nasprotni spol. Mislim, da je bilo tudi pred 200 leti kvalitetnih partnerjev malo. Ampak takrat se nisi imel časa ukvarjat s tem, ali si srečen ali ne, ker si se moral ukvarjat s tem, ali boš sploh preživel in to ne samo revni kmetje in delavci, ampak skoraj vsi.

 147. zogca said

  To je res. Ampak marsikatera moška prizadetost se potem skrije za to ali ono in se ne pokaže kot prizadetost. V bistvu se vidi, da nekaj je narobe, ampak ostane pa neotipljivo.

  Itak, da smo moški v bistvu globoko v sebi večji slabiči.

 148. Spider said

  Mah, to da je kvalitetnih potencialnih partnerjev malo, je po moje floskula. Nasprotno je, jaz poznam cel kup mladih samskih ljudi obeh spolov, ki niso nikakršni luzerji v nobenem smislu. Je pa na nek način res, da si pri današnjem tempu in načinu življenja, vzamemo vse manj časa celo zase, kaj šele za druge.In se niti ne spoznavamo več, v bistvu. Se ne čutimo, živimo drug mimo drugega. In na ta način gre mimo nas marsikaj lepega.

 149. zogca said

  V bistvu so res za marsikaj krive naše polne riti.

  Ampak takrat se nisi imel časa ukvarjat s tem, ali si srečen ali ne, ker si se moral ukvarjat s tem, ali boš sploh preživel in to ne samo revni kmetje in delavci, ampak skoraj vsi.

 150. StaneP said

  Še ena off topic. Prej je Žogca začela o Hrvaški in referendumu.
  Ali ste opazili, da v vseh letih teh neurejenih odnosov, Hrvaška navzven vedno deluje usklajeno kot en mož. Vse politične sile se združijo takoj, ko se omeni Slovenijo.
  Pri nas smo pa že skozi bolj papeški od samega papeža. Pa ta pravila, pa oni sistem, pa opozija po pravilu jebe pozicijo ( katerakoli ), eden zagovarja takšna pravila, drugi druga. Non stop se cufamo med sabo in drekamo, Hrvati pa kot en mož! Ali se res ne zmoremo zavedati, da se svojo štalo brani skupaj, takrat ko je tako ali drugače ogrožena! Kregamo se lahko potem, ko ni nevarnosti. Cankar je imel prav… Kje je ponos, samozavest, moč, odločnost…

 151. zogca said

  Tudi Hrvatje se fesjt kregajo, samo mi tega od daleč ne vidimo, ker ne spremljamo zadev od znotraj. Je pa res, da ne vem, kako se mi vidimo od zunaj, ker nisem zunaj.

 152. Janis said

  Mah, to da je kvalitetnih potencialnih partnerjev malo, je po moje floskula. Nasprotno je, jaz poznam cel kup mladih samskih ljudi obeh spolov, ki niso nikakršni luzerji v nobenem smislu.

  Ni ti treba bit luzer, da si z nekom nekompatibilen. In tudi nekomu ni treba bit luzer, da ne more in ne more čez nekaj, kar mu uničuje razmerje. Tudi rane si je treba znat lizat konstruktivno, drugače dobimo začarane kroge. In ni jih tako malo, ki začnejo kot dobri in naivni in nesebični, ampak po prvem ali drugem popušenju pa mislijo, da se jim bo sebičnost splačala in obrnejo plato.

 153. Spider said

  Hrvatom s ezdi, kolikor berem njihove forume, ravno obratno, da smo mi kot eno, oni pa skregani.Sosedova trava je vedno bolj zelena.Pa dovolj o Hrvatih na tem topicu.

 154. StaneP said

  Slabiči mislim, da je prekrut izraz. Polne riti so sigurno krive za marsikaj slabega, ker nam dajejo varljiv občutek, da so stvari ali ljudje okrog nas poceni. Pa niso! Še bolj kot polne riti pa mislim da je razlog za nezadovoljstvo v bistvu v naših pravicah, ki jih je zadnja desetletja naplavilo kot bi jih prinesel cunami. Vsi vidimo samo kaj lahko dobimo in kaj nam pripada, nobeden skoraj ne gleda, kakšne so njegove dolžnosti in kaj se pričakuje od njega. In smo v začaranem krogu. Jemali bi, dajati je pa težko. Potem še kot pokrovka čez to sranje pride še tempo življenja, ki je ubijalski… In veselo živimo drug mimo drugega. Ni časa, ni energije… So pa pravice…

 155. zogca said

  Takšno obrnjeno plato sem fasala jaz in še nekaj mojih predhodnic.

  In ni jih tako malo, ki začnejo kot dobri in naivni in nesebični, ampak po prvem ali drugem popušenju pa mislijo, da se jim bo sebičnost splačala in obrnejo plato.

 156. Janis said

  Vsi vidimo samo kaj lahko dobimo in kaj nam pripada, nobeden skoraj ne gleda, kakšne so njegove dolžnosti in kaj se pričakuje od njega.

  Vidiš, ta tema je sicer najljubša Žogci ;), ampak stari patriarhalizem (ne pokvarjeni sodobni mačizem) je moškim poleg privilegijev, ki jih ženske niso imele, nalagal tudi dolžnosti, ki jih ženske niso imele. Moški je imel res več pravic in več svobode in več možnosti tešiti sebi lastne potrebe, ampak se je vedelo, kaj je to moška čast in moške dolžnost in moška odgovornost.

 157. StaneP said

  Sosedova trava je vedno bolj zelena.

  Se strinjam Spider.

  Ni ti treba bit luzer, da si z nekom nekompatibilen. In tudi nekomu ni treba bit luzer, da ne more in ne more čez nekaj, kar mu uničuje razmerje. Tudi rane si je treba znat lizat konstruktivno, drugače dobimo začarane kroge. In ni jih tako malo, ki začnejo kot dobri in naivni in nesebični, ampak po prvem ali drugem popušenju pa mislijo, da se jim bo sebičnost splačala in obrnejo plato.

  Janis a si ti psihologinja? Obvladaš. Saj za moje pojme…

 158. zogca said

  Res je, Žogcina naljubša tema!!!

  Vidiš, ta tema je sicer najljubša Žogci, ampak stari patriarhalizem (ne pokvarjeni sodobni mačizem) je moškim poleg privilegijev, ki jih ženske niso imele, nalagal tudi dolžnosti, ki jih ženske niso imele. Moški je imel res več pravic in več svobode in več možnosti tešiti sebi lastne potrebe, ampak se je vedelo, kaj je to moška čast in moške dolžnost in moška odgovornost.

 159. Janis said

  Janis a si ti psihologinja? Obvladaš. Saj za moje pojme…

  Kje pa 😀 Vse, kar imam, je dar opazovanja in deduciranja. In na srečo si v glavnem s tem tudi služim kruh 🙂

 160. zogca said

  Enim se danes niti sanja ne, kaj to pomeni. Temu mojemu zalezovalcu, na primer, ki dobesedno onanira na to, da mi dela težave. Včasih je bilo nečastno, da se je moški izživljal nad žensko in se spravljal nanjo. Dandanes so očitno nekateri na to tako zelo ponosni, da zraven dobesedno onanirajo. Ampak hej, saj ima dve hčerki, se bo še nagledal solza. Kot se je on eno leto izživljal nad hčerjo nekoga drugema, se bo nekdo nad njegovo hčerko. Vse takšne grde stvari se plačajo.

  Kaj je to moška čast?

 161. StaneP said

  Vidiš, ta tema je sicer najljubša Žogci 😉 , ampak stari patriarhalizem (ne pokvarjeni sodobni mačizem) je moškim poleg privilegijev, ki jih ženske niso imele, nalagal tudi dolžnosti, ki jih ženske niso imele. Moški je imel res več pravic in več svobode in več možnosti tešiti sebi lastne potrebe, ampak se je vedelo, kaj je to moška čast in moške dolžnost in moška odgovornost.

  Jaz bi šel takoj v tiste čase! Z tako rekoč enakimi razlogi sem nekoč v neki družbi poizkusil zagovarjati Islam in njihove ženske. Nekoč sem se imel priloko pogovarjati z eno žensko iz Islamskega dela sveta in je rekla ( povzeto, skrajšano) da velika večina njenih sonarodnjakinj, ne bi nikoli zamenjala njihovega sveta z zahodnim. Na mojo provokacijo z pravicami, svobodo itd, mi je odgovorila, kaj pa breme, dolžnosti, itd. Za to so pri nas moški. In v domači hiši sem itak gospodarica.

 162. Janis said

  Jaz bi šel takoj v tiste čase! Z tako rekoč enakimi razlogi sem nekoč v neki družbi poizkusil zagovarjati Islam in njihove ženske.

  Tudi islam, ki se večinoma danes prakticira, je pokvarjen islam, kjer imajo moški privilegije samo zato, ker so moški in to v nesorazmerju z dolžnostmi, spoštovanje ženske kot gospodarice doma je pa zamenjalo prepričanje, da je ženska last moškega.

  Sistem, kjer so moške pravice in dolžnosti uravnotežene, se mi sicer ne zdi sam po sebi nepravičeni, vendar se jaz ne bi vračala vanj. Ker me tradicionalna vloga ženske kot gospodarice doma enostavno ne izpoljnuje.

 163. zogca said

  Jaz tudi ne bi stala za šporhetom ves dan. 😉

 164. zogca said

  Že to, da morajo ženske hoditi okoli tako pokrite, nekaterim samo oči gledajo ven – NO WAY! Pa sem poslušala eno Slovenko, ki je postala muslilamanka, da kako je zdaj luštno, ker je moški več ne gledajo, prej pa je čutila, da si jo ogledajujo, tudi pohotno. Mislim!!! A ni to luštno, če se kdo obrne za teboj?

 165. StaneP said

  Sistem, kjer so moške pravice in dolžnosti uravnotežene, se mi sicer ne zdi sam po sebi nepravičeni, vendar se jaz ne bi vračala vanj. Ker me tradicionalna vloga ženske kot gospodarice doma enostavno ne izpoljnuje.

  Temu jaz rečem korektno razmišljanje z navedbo lastne volje brez protežiranja lastnega spola!

  …kaj je to moška čast in moške dolžnost in moška odgovornost.

  Pri vrednotah smo. Vsi izgubljamo najvrednejše stvari. Tako moški, kot ženske. In to zaradi nekih poceni kvazi užitkov ali pravic.
  Največja moč, ki jo ima človek ni v možnosti jemanja, temveč v možnosti dajanja in odpuščanja.

 166. zogca said

  To sem zapisala v objavi in za tem stojim. Danes ni vrednota dati, ampak vzeti. Čim več. Od čim večih ljudi. Brez slabe vesti.

  Dandanes nam, kamorkoli se obrnemo, dopovedujejo, da smo nekaj imenitnega, čudovitega, enkratnega, neponovljivega, pravi pravcati čudež, ki si prav zato zasluži vse in še več. Pravzaprav smo ene navadne reve, če si vsega ne vzamemo, če ne doživimo prav vsega, kar življenje lahko ponudi.

 167. Janis said

  Največja moč, ki jo ima človek ni v možnosti jemanja, temveč v možnosti dajanja in odpuščanja.

  Če bi se moški zavedali, kakšna “naložba” je vzgajanje lastnih otrok, bi bil svet lepši tako za moške kot za ženske. Danes pa moški množično ravno svoje otroke, ki so jim na začetku hoteli biti starši in jih otroci smatrajo za očete, prepuščajo v vzgojo in skrb zgolj materam. In s tem zavozijo veliko. Preveč.

 168. StaneP said

  Danes ni vrednota dati, ampak vzeti. Čim več. Od čim večih ljudi. Brez slabe vesti.

  Točno zaradi tega je pa družba skoz bolj v riti. Moje mnenje.

  Ne vem če sem že povedal. Zelo dobra objava. Zopet.

  Lahko noč vsem!

 169. zogca said

  Pa ti veš, kako ponosni so nekateri moški na to, da je oče cele dneve delal in da je bila mama zelo pridna, ker je poskrbela za vse? Dobesedno so ponosni na to, da je oče zanje imel mogoče pol ure časa na dan.

 170. Janis said

  Dobesedno so ponosni na to, da je oče zanje imel mogoče pol ure časa na dan.

  Če je moški oče, mora biti oče. Moje mnenje.

 171. StaneP said

  Danes pa moški množično ravno svoje otroke, ki so jim na začetku hoteli biti starši in jih otroci smatrajo za očete, prepuščajo v vzgojo in skrb zgolj materam. In s tem zavozijo veliko. Preveč.

  Tole me je zbodlo in moram odgovoriti, čeprav sem se že poslovil.

  Zopet se moram 1000% strinjati z Janis. Pa ti si res ena “coprnica”…

  Želel sem pa reči naslednje in velja za razvezane primere, ker domnevam, da v družinah kjer živijo skupaj, oče sodeluje tako kot je treba.
  Janis a se zavedaš kako težko je dandanes moškemu priti sploh v pameten stik z otrokom, če mu njegova mati to preprečuje?
  Kaj bi lahko naredil v enem ali dveh vikendih v 14 dneh kolikor sva bila povprečno skupaj. Mater je pa poslušal vsak dan 17 let, kako zliva gnojnico po meni in žal še po njemu!?
  Ker vem daje veliko dobrih, pametnih in poštenih ženskna tem svetu, me zanima, zakaj dobre ženske same ne zmorete izločiti sranja iz svojih vrst!
  Moški ga največkrat znamo in zmoremo.

  Sedaj pa res lahko noč vsem.

 172. zogca said

  Moje tudi.

  Jaz imam čudovitega očeta.

  Če je moški oče, mora biti oče. Moje mnenje.

 173. zogca said

  Pa so v bistvu ponosni, ko gre sin po njihovi poti. Deloholizma. Alkoholizma. Ali enega izma že pač.

  Če bi se moški zavedali, kakšna “naložba” je vzgajanje lastnih otrok, bi bil svet lepši tako za moške kot za ženske.

 174. Janis said

  Kaj bi lahko naredil v enem ali dveh vikendih v 14 dneh kolikor sva bila povprečno skupaj. Mater je pa poslušal vsak dan 17 let, kako zliva gnojnico po meni in žal še po njemu!?

  Ničesar. Vem, Stane in ravno zato zmeraj govorim, da ste moški enakopravni starši, da imate svoje starševske pravice povsem enakovredne ženskim (pustimo podrobnosti, da dojen otrok pač potrebuje mater bolj fundamentalno kot očeta, ker je to začasno stanje) in da se vam v slovenski pravni praksi dela velika krivica. Vse to priznam. Ampak veš, žal moram tvoj spol pokritizirati v tem, da je veliko moških čisto zadovoljnih z vlogo vikendaškega očeta (ne samo ločenih, tudi poročenih!) in da se veliko moškim zdi čisto fajn, da otroka v glavnem vzgaja ženska, ker imajo oni tako več časa (zakaj hudiča že 30+ moški rabi toliko časa, da mu otrok ni nobena prioriteta?). Moški boste morali kot skupina glasno povedati, da s tem niste zadovoljni, da niste manjvredni starši samo zato, ker ste moški in da zahtevate, da se vam obravnava enakopravno. Seveda pa morate resno misliti s tem, da ste starši in da ste pripravljeni na vse pravice in dolžnosti.

  Mojo filozofijo tukaj poznate vsi. Čim sprejmeš vlogo, da si starš, si dolžan ostati starš do smrti. In to čimboljši starš.

 175. zogca said

  Eni mislijo, da je uspešno podjetje največ, kar lahko pustiš svetu, ko ga zapustiš. Da je to večja dediščina kot otrok. Sicer mi ni znal razložiti, komu točno bo zapustil to podjetje, če ne bo imel otrok.

  Zakaj hudiča že 30+ moški rabi toliko časa, da mu otrok ni nobena prioriteta?

 176. Janis said

  Ni večje dediščine kot otrok.

 177. zogca said

  Pa saj jih v bistvu imajo. Samo nekdo drugih jih spravi gor. Dobro, ti novejši 30 plus jih nimajo, ampak jih bodo tja do 50 plus že pridelali. Še posebej, če bo bodo do takrat njihova podjetja res uspešna. Me, njihove vrstnice, bomo hodile pa po spermije v London.

 178. Spider said

  Zdaj pa več ne sledim debate…He he..

 179. Janis said

  Zdaj pa več ne sledim debate…He he..

  Kje si se pa zgubil? 😀

 180. zogca said

  Začni svojo. 😉

 181. Spider said

  Mah ne vem, verjetno je zame enostavno prepozno za tako življensko realistične debate.:)

 182. Janis said

  Eh, pa udari kakšno o seksu 😀 Aja, saj res, ti tega ne delaš 😀

 183. Spider said

  O ja, delam delam…Sicer že nekaj časa nisem, načeloma pa seksam.

 184. Janis said

  Ja, potem pa udari temo 😀

 185. Spider said

  Aja, Janis, s tisto punco sem prekinil vse stike. Enostransko. Povod je bila neka njena poteza, čez katero nisem mogel. Moral sem misliti na svojo čast.Dal sem ji vedeti, da je ne nameravam več kontaktirati. Če bo ona mene klicala, ji bom še vedno dvignil telefon, ni problema. Spoznal sem, da sva popolnoma različna človeka in da med nama ne more biti nič perspektivnega. Ne bom pljuval po njej, še vedno mislim, da je ok punca. Ampak z mano totalno nekompatibilna.

 186. Janis said

  Na svojo čast? Spider, jaz dam veliko na čast. Ampak upam, da si pri punci, ki si jo imel rad, res vse dobro premislil in te ni preveč zaneslo (to ni kritika, samo opozorilo). In upam, da se nisi samo ustrašil, da bo to sedaj resno (spet, nočem te kritizirat kar tako, ampak deloval si res zaljubljen, veš).

 187. Boom said

  Ampak veš, žal moram tvoj spol pokritizirati v tem, da je veliko moških čisto zadovoljnih z vlogo vikendaškega očeta (ne samo ločenih, tudi poročenih!) in da se veliko moškim zdi čisto fajn, da otroka v glavnem vzgaja ženska, ker imajo oni tako več časa (zakaj hudiča že 30+ moški rabi toliko časa, da mu otrok ni nobena prioriteta?). Moški boste morali kot skupina glasno povedati, da s tem niste zadovoljni, da niste manjvredni starši samo zato, ker ste moški in da zahtevate, da se vam obravnava enakopravno. Seveda pa morate resno misliti s tem, da ste starši in da ste pripravljeni na vse pravice in dolžnosti.

  Sicer se z vsem zelo strinjam, vendar je še vedno veliko žensk, ki otroka obravnavajo kot svojo lastnino in si jemljejo ekskluzivno pravico odločanja ne le o vzgoji v celoti, temveč želijo tudi moškemu določati na kakšen način naj bo oče.

  Sem enkrat že napisal, da so marsikdaj moški lahko očetje le toliko kot jim je “dovoljeno”.

 188. Janis said

  Sem enkrat že napisal, da so marsikdaj moški lahko očetje le toliko kot jim je “dovoljeno”.

  Boom, iz mojega sveta pride ena lekcija. In ta lekcija je, da boš imel toliko pravic, kolikor se boš zanje aktivno grebel in pritoževal. Seveda si boš ob tem nakopal tudi veliko nasprotnikov, ker ne boš sunny očka, ampak tečen grebator za pravice na papirju. V vašem primeru zlasti žensk, ki jim to, da so same BOg in batina, čisto odgovarja. Svet ni pravičen. In pravice morajo biti žal priborejene, čeprav bi ti morale naravno pripadati, sploh v primeru očetov.

  In karkoli ti lahko rečem: moški imate še zmeraj legalno več vzvodov za pravice do lastnih otrok kot me. Izkoristite jih.

 189. Boom said

  K sreči mi tega ni treba. Seveda se je potrebno za svoje pravice velikokrat boriti (ni mi čisto jasno o katerih vzvodih, ki naj bi jih bilo več, govoriš). Vendar pa je borba za pravice izpolnjevanja starševske dolžnosti le nekaj drugega kot za katerokoli drugo pravico. Pri tem posredno nosi največje breme prav otrok. Okolica in njeno mnenje je povsem nerelevantna. Kljub vsemu pa je otrok idealno orožje ali orodje za nekoga držati v šahu.

 190. Janis said

  Vzvodi so to, da ste moški legalno priznani za starše.

 191. Lynx said

  Dobro jutro:

 192. zogca said

  Dobro jutro!

  Vsako jutro teže vstanem.

  Budilka zvoni v prazno, jaz pa zamujam. 😦

 193. Boom said

  Tole sicer spada sem pogojno, je pa kljub vsemu zelo zanimivo: eno sranje, dva vidika: http://med.over.net/forum5/read.php?140,5245804 In prepričan sem, da je verjetno takih polovica zgodbic, ki jih prebiramo in ob katerih “sočustvujemo”, saj večina piscev na svoje napake, in neprimeren odnos ter način malce “pozabi”. Kar, seveda, z druge strani pomeni, da se jih še kako zavedajo, le pripravljeni niso narediti nič, da bi jih odpravili.

 194. zogca said

  Upppppppppppppppps! 😉

  Za takšna dva je bolje, da se čim prej ločita. Takšno norenje ne vodi nikamor. Moškemu očitno popuščajo živci, ženska živcev očitno nikoli sploh ni imela.

 195. Janis said

  Ah, ja. Spet še ena kratka zveza dveh nekompatibilnih, ki bi sama od sebe naravno razpadla čez kakšna dva meseca, če se ne bi vmes zgodil otrok. Mislim, da je v javnih medijih odločno premalo propagande kondomov.

 196. Spider said

  To, da nekdo začne zvezo reševati tako, da naredi otroka, je po moje ena največjih neumnosti, kar je sploh možno.Grozljivo, samo otrok nastrada.

 197. zogca said

  Pa še res je!!!

  Mislim, da je v javnih medijih odločno premalo propagande kondomov.

 198. zogca said

  Vprašanje, če sta ga zavestno naredila. Sploh on, če ga je zavestno naredil. Ženske so meni vedno malo sumljive glede tega. 😉

  To, da nekdo začne zvezo reševati tako, da naredi otroka, je po moje ena največjih neumnosti, kar je sploh možno.

 199. Spider said

  S tvojm zadnjim stavkom se popolnoma strinjam. Ženste ste vedno sumljive, he he.

 200. zogca said

  😉

  Ženste ste vedno sumljive, he he.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: