Žogca v ofsajdu

In nič več v pričakovanju sodniške piščalke

Opravičila, ki to niso! aka Ali res nismo prav nič krivi?

Posted by zogca na februar 10, 2009

Predstavljajte si, da ste v restavraciji. Naročili ste jed in pijačo. Ko ste krožnik in kozarec že skoraj izpraznili, se odločite, da ne bi plačali računa in začnete natakarju razlagati, da vam hrana in pijača pravzaprav sploh nikoli nista bili všeč. Mislite, da vam bo ob pogledu na prazen krožnik in še bolj prazen kozarec verjel? Kajpak ne.

K pisanju te zgodbe me je spodbudila izpoved žene in mame treh otrok, ki je se zaljubila v drugega in se ji zdaj zdi nesmiselno reševati zakon. Kajpak ima do tega pravico. In kajpak nikomur (razen mogoče možu in otrokom) ni dolžna polagati računov za svoja dejanja, ampak … Ko so ji ženske želele dobronamerno svetovati, naj vseeno premisli, ali je smotrno zaradi trenutne zaljubljenosti uničiti družino, je zapisala, da z možem nikoli ni bilo tisto pravo, da nikoli ni bilo tiste prave kemije in tiste prave ljubezni. Zame je to enako temu, da v restavraciji poješ in popiješ, potem pa se, ko bi moral plačati, izgovarjaš, da ti hrana in pijača nikoli zares nista teknili. Zakaj si jedel? Zakaj si pil? Zakaj nisi po nekaj grižljajih in nekaj požirkih rekel, da nisi zadovoljen? Zakaj se z nekom poročiš, če ni tiste prave ljubezni? Zakaj narediš tri otroke, če ni prave kemije? Zame so to opravičila, ki to sploh niso. Kajti s tebe ne sperejo krivde. Še več, pokažejo, da si še bolj kriv. Ko si si želel otrok, si si to vzel, čeprav do tistega drugega nisi čutil, kar bi moral, tistega več, in si se tega ves čas dobro zavedal. Zdaj pa, ko si želiš več, ko čutiš, da lahko dobiš več, misliš, da lahko tistemu drugemu odpelješ otroke? Lahko, vendar ne brez plačila računa. Vse je v življenju treba plačati. Pa četudi z malo slabšo samopodobo. Ki brez dvoma sledi, ko sebi in drugemu priznaš, da si ga samo izkoristil. In če namesto iskrenega opravičila poveš opravičilo, ki to sploh ni, bo račun samo še višji.

Sicer pa se, vsaj jaz tako mislim, takšne stvari dogajajo, ker se ljudje, ko nekaj hočemo, ne pustimo motiti in se temu primerno ne sprašujemo, ali je nekaj prav. Ali naše zadovoljevanje takšnih in drugačnih potreb opravičuje bolečino, ki jo povzroči tistemu drugemu ali pa tudi tretjemu. Hočem četico otrok? Če jih hočem, jih bom imela. Pa kaj, če ga ne ljubim. Ko bodo otroci iz plenic, bom iskala ljubezen. Hočem poročenega moškega? Pa kaj, če bo njegova družina trpela. Nisem jaz kriva, da imajo otroci za očeta prevaranta. Hočem se eno leto imeti z nekom luštno? Pa kaj, če v resnici ne mislim resno. Ker bo bolj luštno, če bo tisti drugi mislil, da ga na smrt ljubim in želim z njim ostati za vedno, pač to govorim. Nisem jaz kriva, da mi verjame.

Že res, da imamo pravico biti srečni. Vendar imajo tudi drugi ljudje pravico, da jih ne onesrečimo. Ali če zapišem kot pravnica … Pravica enega se konča tam, kjer se začne pravica drugega. Ali res nismo prav nič krivi?

Naslednji stavek je povsem odveč, zato ga bom zapisala na samem koncu in ga boste lahko po potrebi preskočili. Če bi bili vlogi obrnjeni in bi to naredil moški, bi bil prasec vseh prascev.

Advertisements

232 komentarjev to “Opravičila, ki to niso! aka Ali res nismo prav nič krivi?”

 1. zogca said

  Saj veste, da to redko naredim, ampak ko mi zmanjka časa, včasih, samo včasih, “naprej vržem” kakšno zelo staro objavo, za katero mislim, da bi lahko bila še vedno aktualna. In ta stara objava je znova aktualna.

  Preden sem šla na luštno, je bila na forumu znova ena takšna tema. http://med.over.net/forum5/read.php?151,5260014

  Njo je klicalo materinstvo, ona njega ni ljubila, samo “za videti ji je bil OK”, prijazno ji je naredil otroka, ki ga je hotela, potem pa ona več ni mogla seksati z njim, ugotovila je, da nikoli nista imela nič skupnega, da med njima nikoli ni bilo prave strasti. Ali če skrajšam, on je njo ljubil, ona pa je z njim sklenila nekakšen dil (on tega verjetno ni vedel). In ta dil je spoštovala, dokler je ona dobivala tisto, kar je hotela (dokler se je delal otrok, med nosečnostjo, ko sta otroka prinesla domov), zdaj pa, ko bi ona morala oddelati svoj del dila in biti žena, tega ne more. Ter sebe predstavlja kot žrtev. In gre dejansko za še en primer, ki sem ga v objavi opisala kot … Ko ste krožnik in kozarec že skoraj izpraznili, se odločite, da ne bi plačali računa in začnete natakarju razlagati, da vam hrana in pijača pravzaprav sploh nikoli nista bili všeč. Mislite, da vam bo ob pogledu na prazen krožnik in še bolj prazen kozarec verjel? Ampak iz restavracije ne moremo oditi brez plačanega računa, iz zakona lahko. Pa še otroka lahko odpeljemo. Ker ta gospa ga bo. Niti slišati noče o tem, da bi otroka pustila moškemu, ki ga je tako grdo nategnila.

 2. StaneP said

  Tvoj post sem prebral na mobitelu, ko sem na balkonu pil jutranjo kavo in vlekel čik. V šlafroku. Načeloma zjutraj NIKOLI ne šlatam prenosnika, ker je itak preveč prešlatan, danes pa ne morem, da ne bi pristavil lončka k tvoji objavi.
  Čisto na kratko: “respect”!
  Malo bolj na dolgo: V moji glavi čutim veliko spoštovanje do tvoje osebe. Po mentalni plati (drugače te ne poznam ) si ženska, ki je ženskemu spolu v veliko čast.
  In ja, zadnjega stavka nisem preskočil! Če bi bilo po moje, bi bilo žensko sprenevedanje, goljufanje in podobni biseri ravno tako kaznivo, kot je moška klofuta. Za mene so ta dejanja sprevržena dejanja in nimajo opravičil. Če moški udari žensko ( največkrat mu preprosto poči film ) je panika v celi sloveniji, ženske iz tvojega posta pa celo verjamejo, da imajo prav. Seveda, saj se jim nič ne zgodi. Celo dobijo kar hočejo. Novega fukača, otroke, premoženje in še mastno preživnino ponavadi. Za kozlat!
  Hvala bogu za ženske, ki razmišljajo tako kot ti! Upam, da te bo nekoč nekdo znal dovolj ceniti.
  Tista iz posta je navadna kuzla. In kaj hujšega, da ji to kdo reče. Grda beseda, vendar beseda ni nič napram njenim dejanjem.

 3. zogca said

  Lej, jaz svetnica in Mati Tereza ravno nisem. :mrgreen: Ampak toliko odgovornosti za lastna dejanja pa tudi premorem, da bi, če bi naredila kaj takšnega (pa ne nameravam, se grem raje umetno oploditi), oddelala svoj del dogovora do konca, pa četudi na račun svoje sreče, ker hej … V tem novejšem primeru iz linka sem jaz tej ženski napisala (vidi se ne, ker so bila moja sporočila izbrisana in je videti, kot da se je ona v enem delu pogovarjala sama s seboj) … Eno je, ko greš v zvezo z dobrimi nameni in gre potem ljubezen po zlu. To se dogaja vsak dan, žal. Nekaj povsem drugega pa je, ko greš zavestno v zvezo z nekom zato, ker hočeš otroka. In ti dobiš tistega otroka, ta drugi pa naj bi dobil ženo. Ko moraš oddelati ta drugi del, biti žena, pa potem začneš stokati in tarnati nad svojo nesrečo in kruto usodo, da živiš z moškim, ki ga ne ljubiš. Uboga ona, tako poštena … Pa je takrat imela možnost, da moškemu, ki ga ni ljubila in ji je bil samo OK za videti (njene besede) reče ne in čaka, da se pojavi tisti pravi. Čaka ter tvega, da ji biološka ura odtiktaka do konca in ostane brez otrok. Tega pa ni hotela tvegati. Meni je to prav zavržno dejanje. Potem pa nekomu odpelješ otroka. Ne razumem, kako se ženske po takšnem početju sploh lahko pogledajo v ogledalo in ko se, kaj vidijo.

 4. trnovčanka said

  Žogca dobrodošla nazaj!

  Sem šla brat post in ugotovila, da ravno spremljam eno tako dramo “v živo”. Dober prijatelj, dva otroka, ona naenkrat ugotovi, da ji nikoli ni štimalo. NIKOLI?? 10 let ni pogruntala. Po dveh porodih ji ni kapnilo?

  Prijatelj sesut, jaz pa nisem dovolj pametna, da bi mu pomagala. Ne znam. Ne vem kaj mu reči. Lahko mu ponudim samo ramo, ki pa žal ni dovolj.

  Upam, da bom v odgovorih našla kak pameten namig. In ja, se strinjam s Stanetom. KUZLA.

  Ona si vrti tole pesmico v objemu drugega. Vsak po svoje. http://www.youtube.com/watch?v=yzibA7YP7VM

 5. zogca said

  Trnovčanka!!! Tebi pa sem hotela napisati, da se kaj javiš, če si še doma. Saj ko bosta dve Trnovčanki, boš javila, kajne? 😉

  Tako je, da. Ko rodiš dva otroka, ugotoviš, da odnos nikoli ni štimal, po možnosti navzržeš, da seks nikoli ni bil v redu, da nikoli ni bilo kemije. Nedoumljivo. Ampak verjetno je tudi tukaj šlo za isti primer. Najprej poskrbim, da bom imela naraščaj, potem bom šla pa iskat po svetu ljubezen in strast. Ko se mi ne bo treba več ukvarjati z vprašanjem reprodukcije. Ne vem pa, kaj lahko rečeš prijatelju, ki je bil dobesedno nategnjen. Otroka pa je odpeljala, kajne?

  Dober prijatelj, dva otroka, ona naenkrat ugotovi, da ji nikoli ni štimalo. NIKOLI?? 10 let ni pogruntala. Po dveh porodih ji ni kapnilo?

 6. trnovčanka said

  Zogca sem še 2 v 1 😀 Ko me kakšen teden ne bo na spregled, boste vedeli, da nisem več. Zdaj zdaj 😀

  Najbolj čudno pri vsej zgodbi je to, da otroka ostaneta pri njemu. Ker ona se mora najprej “najt”. Ko se bo našla, bo najbrž vzela tudi otroka. In država bo na njeni strani.

  Res mi je hudo, ker je noro dober človek. In prijatelj. In oče.

 7. zogca said

  Pa še to bom dodala. Opravičila, ki to niso! sem izbrala kot naslov zato, ker zame to, da greš potem moškemu razlagati, da to nikoli ni bilo to, da ga nisi nikoli ljubila, da nikoli ni bilo prave kemije itd. ni nikakršno opravičila. To samo pokaže, da je zadeva še veliko hujša. Da ga nisi ljubila in nehala ljubiti, ampak ga sploh nikoli nisi ljubila.

 8. zogca said

  Saj zato. Ker te ni bilo od petka, sem mislila, da mogoče nista več dva v enem. :mrgreen:

  Ko me kakšen teden ne bo na spregled, boste vedeli, da nisem več.

 9. trnovčanka said

  Zogca moram priznat, da sem tako fuč zadnje dni, da se mi tudi kompjutra ne da več zalaufat. Kar je zame jako nekarakteristično. pospravljanje me še ni uhvatilo, pripravljeno nimam še nič, sploh ne vem kaj čakam. Da bom potem, ko bo šlo zares letala okrog kot kura brez glave 😉

  Se vidi, da je drugi.

  btw.: Kako mala sestrična?

 10. zogca said

  Meni se zdi zelo v redu, da sta otroka pri njem. Ne bo pa se mi zdelo v redu, če ju bo potem, ko se bo našla, dobila ona. Ali beri, ko se bo naveličala luftanja in življenja brez obveznosti, ju bo pa hotela nazaj. Žal je res tako, da bo mama vedno dobila otroka. Če je ne bodo ravno na CSD zasačili s heroinsko iglo v roki. Sicer vem za en primer, ko je ženska tudi odšla. Našla si je svežega loverja. Da tam ni prostora za otroka, ker ima lover premajhno stanovanje. Ko bo pa ona končala fakulteto in dobila službo (ženska ne dela in jo preživlja lover, prej jo je mož), bosta pa najela večje stanovanje in potem bo prišla po otroka. Je to mama? Se temu lahko reče mama?

  Najbolj čudno pri vsej zgodbi je to, da otroka ostaneta pri njemu. Ker ona se mora najprej “najt”. Ko se bo našla, bo najbrž vzela tudi otroka. In država bo na njeni strani.

 11. zogca said

  Včeraj je že prišla domov. Vse v redu. Lačna je in zelo živahna. Rada bi videla svojega strica zdaj. Če bo še dolgo razlagal teorijo, da sem gre ob osmih spat in se ob petih vstaja. :mrgreen: Po moje je že nocoj pred peto vstal vsaj ene trikrat. Sicer se mu je pa glas spremenil. Moja mama je včeraj mislila, da jo kliče tisti drugi brat, tisti, ki je blazno nežen in ves čuten. Ker ta, ki je zdaj postal oče, on je včasih govori živčno, glasno, nestrpno. Zdaj pa … Kako se moški spremeni, ko postane oče, noro. 😉

  Kako mala sestrična?

 12. zogca said

  Komot lenariš, kolikor te je volja in ga ni človeka na tem svetu, ki bi ti to lahko zameril.

  Da sem tako fuč zadnje dni, da se mi tudi kompjutra ne da več zalaufat.

 13. trnovčanka said

  Temu jaz ne rečem ne mama ne ženska niti človek ne. Hecno je, da ga je že na samem začetku zveze kar nekaj prijateljev svarilo pred omenjeno. Takrat sem si mislila svoje. Češ naj pustijo dva človeka, da razmišljata po lastni pameti. Zdaj ne vem več.

  Tudi jaz mu privoščim, da obdrži otroka. Ampak for good. Ne samo do takrat, ko se bo njej zdelo.

 14. trnovčanka said

  Kako se moški spremeni, ko postane oče, noro.

  Meni je najbolj prisrčno, ker ob porodni postelji vsi jokajo kot mali otroci. Še jaz dobim solze v oči, ko se spomnim na mojega 3 leta nazaj.

 15. zogca said

  Ko se bodo pri nas otroci “delili” na drugačen način, bo takšnih računic veliko manje. Ker bo ženska razmišljala drugače in sicer … Že tako ali tako gre v maloro tretjina zakonov. Če upoštevam dejstvo, da tega moškega ne ljubim, mi ni seksualno privlačen, je verjetnost, da bo najin zakon obstal, skoraj enaka ničli. In potem verjetnost, da bodo otroci ostakli pri meni 50%. V takšnem primeru bo mogoče bolj voljna počakati, da sreča moškega, ki ga bo ljubila in z njim imela otroke. Pri takšnem stanju stvari, je pa računica res … Naredim otroke, ga potem zapustim in otroci bodo 99% pri meni.

 16. zogca said

  Pa tako se otepajo tega, da bi postali očetje. Ne vsi, ampak veliko se jih.

  Meni je najbolj prisrčno, ker ob porodni postelji vsi jokajo kot mali otroci.

 17. trnovčanka said

  Zogca ja, otepajo se tam do ene 40ga leta. Potem tudi njim v glavnem začne tiktakat.

  Se pa bojim, da bo država vedno na strani mater. Po neki biološki logiki, ki vsaj v 50% primerih nima blage veze z realnostjo.

 18. trnovčanka said

  Ravno danes zjutraj sem mojemu razlagala, da se ne bi nikoli poročila, če ne bi bila 99% prepričana, da bova obstala. Da se imava rada. In da je to res to.

  Pa še tako ne veva kaj bo jutri. Statistika nam poročenim ni ravno v prid.

 19. asdf said

  oj!
  temu, da ta gospa govori, da nikoli ni bilo nič, zanesljivo botrujejo zdajšnje okoliščine. da na tak način opravičuje sebe, svoja dejanja in nelagodje sedanje zmešnnjave, pa je tudi zelo verjetno. kaj je bilo, kako sta oba udeležena v vsem tem in kakšno vlogo imajo pri tem otroci in udobje družine, pa je meni zelo težko sodit. mogoče pa je bolje, da je mož ostal brez takšne žene.
  včasih kosilo poješ, plačaš in šele v naslednji gostilni spoznaš, da je pa ta- enaka jed, tukaj dosti boljša- da je to- to! šele takrat lahko rečeš, daje bila prejšnja slabša… (ko divjajo hormoni, pa so redki junaki, ki znajo na bremzo stopit in premislit dejstva in posledice dejanj).
  poroka, družina, partnerstvo je pogodba dveh ljudi. ljubezen je nekaj drugega. in včasih umre. ali pa gre drugam.
  jaz verjamem, da je življenje prekratko, da bi živeli skupaj v nesreči. je pa najlažje oditi in zanikati preteklost.
  ajt- radi se mejte!
  p.s. nikakor ne odobravam dejanj te ženske. upam pa, da bo sedaj srečna in on in njuni otroci tudi nekoč.

 20. zogca said

  To jaz tako ali tako pravim. Mah, tam dve leti nazaj sem šla enkrat brat želje teh “iskalcev”. Tam do leta 38 iščejo luštno, seksi, razigrano, ki gre rada potovat, ima rada adrenalinske športe, bo kos njihovi izjemni energiji, se rada zabava, seksa, je blazno inteligentna, gradi kariero, se zadeva, da on potrebuje čas samo zase blablablablablablabla … Neko super žensko. Potem pa kot bi odrezal, 39 in več. Iščem žensko, ki ji ljubezen, zvestoba, družina in podobne vrednote veliko pomenijo. Res, kot bi odrezal.

  Otepajo se tam do ene 40ga leta. Potem tudi njim v glavnem začne tiktakat.

 21. zogca said

  Jaz sem temu, ki me je dampnil, potem govorila, da se jaz nikoli ne bi zapletela tako resno z njim, če ne bi bila 100% prepričana, da nama bo uspelo. V bistvu sem ves čas vedela, da bo zadeva šla v maloro samo v primeru, da bo on pobegnil v strahu pred tem, da bi tvegal, da nama ne bo uspelo. In je. Verjamem v nezmotljivost svojega šestega čuta.

  Ravno danes zjutraj sem mojemu razlagala, da se ne bi nikoli poročila, če ne bi bila 99% prepričana, da bova obstala.

 22. zogca said

  Tebi sem še dolžna mejl. Me nekaj dni ni bilo. Bom odpisala, obljubim. Jaz se tudi strinjam, da živeti v nesreči ni niti smotrno niti pametno, ne bi pa rekla, da je takšno govorjenje res vedno zanikanje preteklosti. Ker so ženske, ko tikataka ali ko si noro želijo imeti otroka, pripravljene iti tudi prek trupel. Nekatere, seveda, ne vse.

  jaz verjamem, da je življenje prekratko, da bi živeli skupaj v nesreči. je pa najlažje oditi in zanikati preteklost.

 23. zogca said

  Aja, Trnovčanka, sicer pa mi je astrologinja ta vikend povedala, zakaj sem bila zapuščena. Ji nisem nič govorila o razlogih, ki jih je on navajal (vsak dan kakšnega drugega), je brez, da bi jaz karkoli rekla, ona povedala – zapustil te je zato. In potem sem ji jaz rekla, da je to tudi enkrat navedel kot razlog, je pa navajal tudi druge. Ne, je rekla, zato, to je bil edini razlog.

 24. trnovčanka said

  Zogca in kateri je bil ta edini razlog? Če ni skrivnost?

 25. zogca said

  Ona pravi, da se je ona zelo dobro zavedal tega, da sem jaz svoji pretirani čustvenosti navkljub, nekdo, ki ima močno osebnost, zna uveljaviti svojo voljo in doseči svoje. Tega, tako pravi ona, se je on ustrašil. Zdaj on je pa nekoč moji prijateljici rekel – ona zna doseči, da je po njeno in jaz sem se bal, da bo vse življenje vse po njeno. Zadeva je precej podobna, kajne?

 26. zogca said

  Na stran to, da sem jaz njemu, ko sva bila skupaj, popuščala prav v vsem in da je bilo vse po njegovo in nič po moje, ker sem jaz hotela, da bi bilo gospodu lepo in da bi on bil srečen. Že res, da jaz znam uveljaviti svojo voljo, ampak je povsem zavestno nisem uveljavljala. In tudi to je rekla, da kljub temu, da se je on bal tega, da bi jaz bila njemu naporna, bi on bil tisti napornejši element v zvezi.

 27. StaneP said

  Lepo je brati vajine poste Žogca in Trnovčanka in lepo je vedeti ( saj itak vem ), da so še na svetu fejst babe!
  Ko govorita o temu, da ženska pač hoče otroka in da ga dobi tako ali drugače, ne pozabita, da otrok ni edini motiv. Me prav zanima vajino mnenje o temu, kaj bo dotična gospa ( in njej podobne ) govorila na socialni, ko bo beseda tekla o preživnini in kaj bo govorila, ko se bo delilo premoženje.
  Pri meni je tako, da je fuk in prva leta likanje srajc, razložila kot skrb zame!?!?
  Fuk stane 50€, oprana in zlikana srajca pa 1,4€. Če sem lahko ciničen.

 28. trnovčanka said

  Pa si res tako zelo brezkompromisna in neprilagodljiva? Prej bi verjela, da si za pravo ljubezen pripravljena na marsikateri korak izven svoje smeri. Zgolj občutek, lahko se motim.

 29. zogca said

  Stane, jaz mislim, da v Sloveniji preživnina ni motiv. Mogoče res v redkih primerih, ko oče astronomsko dobro zasluži in ona na račun otrok dobiva astronomsko visok znesek. Sicer pa moški ni dolžan donirati za žensko, ki je sposobna hoditi v službo.

 30. StaneP said

  Razvajenec!! Pa kaj vam ženskam ni jasno? Kup evolucijskih teorij je zunaj, kako si ženska podzavestno izbira močne in uspešne moške. Brane ( Kastelic ) je napisal, da so po neki raziskavi celo ženski orgazmi boljši, če jih doživlja z bogatim ( uspešnim ) moškim.
  Kako za vraga cel kup žensk podleže razvajencem, ki čeprav na prvi pogled delujejo uspešno, so vse prej kot to. So samo vase zagledani egoisti, ki jim drugi zastonj postiljajo posteljo. In to hočejo seveda tudi obdržati!

  ona zna doseči, da je po njeno in jaz sem se bal, da bo vse življenje vse po njeno

 31. zogca said

  Saj pravim, jaz znam uveljaviti svojo voljo. Znam pa tudi popustiti tako zelo, da … Njemu sem jaz popuščala dobesedno v vsem in bi mu tudi naprej. Jaz sem sprejela dejstvo, da je on težak kot cent (ker tudi je) in sem si mislila … Eh, ni pomembno, bova pa tako. Ker mi res ni bilo pomembno. On nikoli ni rekel, da je bilo karkoli po moje. Saj niti ni mogel, ker ni bilo. On se je bal tega, da nekega dne ne bo po njegovo. On nikoli ni rekel, da je mene zapustil zaradi nečesa, kar sem jaz naredila. Vedno ko je govoril, karkoli je govoril, vsi ti razlogi so bili – nekaj, kar naj bi jaz šele naredila. Mah, on je hudo podcenjeval mojo ljubezen do njega, hudo, hudo, hudo.

  Pa si res tako zelo brezkompromisna in neprilagodljiva? Prej bi verjela, da si za pravo ljubezen pripravljena na marsikateri korak izven svoje smeri. Zgolj občutek, lahko se motim.

 32. StaneP said

  Kako se strinjam s spodnjo izjavo. Ampak glede realnosti se pa motiš. Preživnina je tudi motiv. Res ne morejo biti takšne, kot jih dajejo milijonarji, vendar je tipična situacija takšna, da z izsiljevanjem z obiski otroka, izsilijo velikokrat za moškega previsoke preživnine. Moški pride v situacijo, ko jo ne zmore več in potem z vsemi topovi po njemu. Moje osebno mnenje je takšno, da v primeru, ko mi gre dobro, dajem veliko, če mi gre slabo, dajem malo. Ne morem pa dati toliko denarja, da za moje preživetje ne ostane. Tudi v družini ki je skupaj, si vsi člani delijo enako usodo.

  ps – Bumbarji ki bi lahko skrbeli za otroka-e in ne skrbijo, so milo rečeno prasci.

  Sicer pa moški ni dolžan donirati za žensko, ki je sposobna hoditi v službo.

 33. zogca said

  Aja, še to, mimogrede. Jaz potrebujem moškega, ki ima močno avtoriteto in to je eden izmed razlogov, da sem tako zapalila zanj. Ker on deluje, kot da jo ima. Očitno je vseeno nima toliko, če je cviknil, da ne bo kos ženski, ki je, kot se je pozneje izkazalo, bila tako počena nanj, da je za njim pretakala oceane solza. Če takšni ženski nisi kos, kateri boš? Takšni, ki je popolnoma brez lastne osebnosti. Ampak takšna pa njemu ne bo nikoli zanimiva, ker bo ob njej pandrknil od dolgčasa. Sicer ga ona zaradi nekih retrogradnih stvari ni popolnoma izključila, čeprav jaz ne vidim možnosti, da bi to bitje prišlo in reklo oprosti, vse sem zajebal.

 34. zogca said

  Po drugi strani pa – poznam primere, ko je moški pustil redno službo in začel delati na črno. Samo zato, da ne bi več plačeval preživnine. Preživnine za svoje lastne otroke, ne za ženo. Sem videla na forumu primere, ko je moški plačeval 800 evrov za dva otroka ali pa 900 za tri, ampak tudi veliko primerov, ko je za dva otroka plačeval 200. Moj znanec, na primer, plačuje 130 evrov za otroka. To ni nič.

  Jaz res ne vidim računice, da se po ločitvi obogatiš od nekoga, ki zasluži 1.200 evrov. Pa vemo, da je 1.200 evrov že nadpovprečna plača.

  Ne morem pa dati toliko denarja, da za moje preživetje ne ostane.

 35. Nevenka said

  Če človek nekoga ne ljubi več, vseeno zakaj, ne vidim razloga, da bi moral vztrajati v taki zvezi.
  Kulturno se naj razide in kulturno poskrbi za otroke.

 36. zogca said

  Povprečna preživnina je, če jaz kaj razumem, 112,88 evra na otroka.

  http://www.mddsz.gov.si/si/statistika/prezivnine/

 37. zogca said

  VIŠINA PREŽIVNINE (v EUR) ŠTEVILO PREŽIVNIN

  do 20 459

  od 20 do 40 2.088

  od 40 do 60 5.630

  od 60 do 80 10.204

  od 80 do 120 22.228

  od 120 do 200 17.868

  od 200 do 400 4.210

  nad 400 258

  Bogatija tole res ni.

 38. zogca said

  Nevenka, to sploh ni sporno. Sporno je to, da gredo ženske zavestno delati otroke z moškimi, ki jih ne ljubijo. Pač zato, ker jih je poklicalo materinstvo.

  Če človek nekoga ne ljubi več, vseeno zakaj, ne vidim razloga, da bi moral vztrajati v taki zvezi.

 39. StaneP said

  Ti je res ne vidiš Žogca, ker je ni! Samo ne sodi drugih po sebi. Vprašanje preživnin tudi ni tako čno belo, kot se ga velikokrat predstavlja. Kot oče, sem vedno kupoval, darila, oblačila itd, pa to ni nikoli nič vredno. Socialna izsili tako veliko preživnino, kot jo moški komaj še zmore in potem mu ne ostane več maneverskega prostora za drobna razvajanja. Ker ne more več razvajati, mati otroku govori, da ga nima rad. Itd, itd … Ločeni moški smo že po defoltu prasci in v večini primerov je ves sistem naravnan v to smer na enaki način, kot je misel ženske iz tvojega posta. Sicer je pa blazno težko v par stavkih povedati ves štos. Bojim se, da me boste narobe razumele…

  Ne upošteva se kaj je prav! Kot si že lepo napisala nekaj komentarjev nazaj.

 40. StaneP said

  Kakšna je pa povprečna plača v Sloveniji?

  Povprečna preživnina je, če jaz kaj razumem, 112,88 evra na otroka.

 41. zogca said

  Malo čez 900 evrov, kolikor jaz vem. Ne moreš reči, da moškega povsem oskubijo.

  Kakšna je pa povprečna plača v Sloveniji?

 42. StaneP said

  Hvala bogu, da sem plačevanje preživnine pustil za sabo. Mislim, da sem in da ( kar se denarja tiče ) skrbim vzorno za svojega otroka. Hočem samo povedati, ker vem iz izkušenj, da se tudi tukaj dogajajo praviloma velike svinjarije in da nismo moški tisti, ki jih praviloma počnemo! Praviloma smo moški dobri očetje in zaradi nekaj bedakov nas ni treba vseh jebati v glavo! Samo zato, ker pač nimamo rodil…

 43. zogca said

  Jaz ne vem, kako je z defaultom, dejstvo pa je, da obstajajo moški prasci, ki nalašč nagajajo bivši ženi in vse na račun otroka. Kot obstajajo ženske prasice, ki nalašč nagajajo bivšemu možu in vse na račun otroka.

  Ločeni moški smo že po defoltu prasci.

 44. StaneP said

  Jaz sem imel toliko moči in toliko pameti, da sem dosegel uradno preživnino, ki je bila nizka. Tako tudi razumem zgornjo statistiko. Vendar ne pozabimo dejstva, da nas velika večina poleg preživnine ( vsaj jaz sem ) plača vsaj 1-3x toliko še skozi normalno skrb za otroka. Sva šla skupaj po šolske potrebščine, oblačila, računalnik itd. Tega si nisem pustil vzeti, ker tako se gradi čustven odnos, kar pa packe nemarne točno vedo in nam bi rade vzele. No, saj roko na srce meni je mati mojega otroka to dejansko tudi uspela vzeti. Če bi ji kupil stanovanje, pa bi bilo še premalo!
  In ja, cilj je velikokrat to, da ga popolnoma oskubijo in otroka čustveno popolnoma navežejo na sebe. Tega je ogromno. Samo pošteno je potrebno odpreti oči in videti. In to naj bi bila dobra mati? Japajade.

  Ne moreš reči, da moškega povsem oskubijo.

 45. vlatka said

  žogca,

  odličen zapis. In niti ni potreben komentarja.

  Stojim za tem, da najprej naj nekdo reši pri sebi in s svojo vezo, potem naj išče dalje.

  Izhajam iz pregovora: Ne gradi sreče na tuji nesreči.

 46. zogca said

  Ne vem, mogoče sem jaz naivna, ampak ne vidim, kako lahko obogatiš, če se ločiš od povprečnega Slovenca. In če vzamemo povprečno preživninino 112 evrov … To je za hrano. Nič več. Že položnica za otrokovo malico in kosilo v šoli je 60 evrov, drugih 52 pa za hrano doma. In se mi zato sploh ne zdi nenormalno, da oče še prispeva h kupovanju šolske torbice, računalnika in kolesa. Vse to so stroški za otroka. V končni fazi, če mama najame stanovanje za 500 evrov in je ena soba otrokova, je že od tukaj 150 evrov za otroka.

  Bom pa verjela, da ženska bogati na račun preživnine za otroka, če mi dokažeš, da je preživnina tako visoka, da si ona iz nje kupuje parfume, plačuje drage počitnice in vozi z dragim avtomobilom, sicer pa …

 47. StaneP said

  Logično poglej. Vsi vemo da ženska v 99% dobi otroke. In vsi vemo, da 99% žensk izsiljuje s stiki z otrokom. Večina žensk si lasti otroka…

  Hvala bogu, da je še vedno veliko fejst bab na tem svetu. Veliko dobrih mater, ki dejansko delajo v korist otroka, tudi takrat, ko so same čustveno prizadete.
  Želim samo povedati, da se veliko moškim tudi na tem področju godi krivica!

  Da obstajajo moški in ženski prasci je pa žal naravno!

  Jaz ne vem, kako je z defaultom

 48. zogca said

  Jup. In če je materinstvo sreča, pravijo, da je, in do te sreče prideš na takšen način, potem …

  Ne gradi sreče na tuji nesreči.

 49. zogca said

  Prvo DA, drugo NE. Verjel ti ali ne, veliko je moških, ki se po ločitvi za otroka sploh ne zanimajo več in jih dejansko tako bivša žena kot otrok skorajda na kolenih prosijo, da bi se pojavil vsaj za rojstni dan in ob praznikih.

  Vsi vemo da ženska v 99% dobi otroke. In vsi vemo, da 99% žensk izsiljuje s stiki z otrokom.

 50. cija said

  kot prvič, ne verjamem, da grejo ženske kar masovno delat otroke z moškimi, katerih ne ljubijo. Zaljubljenost je trik narave, da se ljudje reproduciramo. Želja po otrocih je eden od najmočnejših nagonov, ki jih imamo. Če ne bi bilo tako, bi kot vrsta že zdavnaj izumrli. Dejansko civilizacije začnejo propadat takrat, ko ljudje začnemo zavestno uravnavat nagon po potomstvu.

  Zaljubljenost pri ogromno parih izzveni, ljubezni pa ni od nikoder. Po par letih veze, ki te ne izpoljnjuje več, pa ogromno ljudi pozabi tudi na tista prva čustva, ki so jih sploh pripeljala v vezo.

  Tudi tejle ženi od tvojega prijatelja se verjetno niti sanjalo ni, da bo za voglom srečala moškega, ki pa bo v njej prebudil strast in je bila verjetno prepričana, da živi čisto normalno življenje, da ji ni kaj preveč do seksa in da je popolnoma zadovoljna s svojim izbrancem.

  kot drugič pa hočeš ti hkrati s partnerjem tudi garancijo za doživljensko ljubezen. To je iluzija.

  Po mojem mnenju si v prvi vrsti odgovoren do otrok, ki si jih spočel, dokler so mladoletni, potem pa do sebe. In če po 16 letih zakona ugotoviš, da to ni VEČ to, kar hočeš od življenja, zakaj bi moral igrati mater Terezo in se žrtvovati za enega partnerja, ki te mogoče po tem času niti vreden več ni? Ker odgovornost do otrok ne pomeni, da boš do konca življenja ostal s tistim partnerjem, s katerim si jih spočel (naj mi gospođo Broz oprosti, njeno mnenje o tem itak poznam), ampak da boš zanje poskrbel (emocionalno, ekonomsko, izobraževalno…), pa čeprav kot ločen starš.

 51. zogca said

  Drugače pa, ti, Stane, si bolj nov na našem blogu in mogoče tega nisi zasledil … Kljub temu, da sem jaz bila zapuščena tudi zato (gospod je navajal tudi to kot razlog), ker naj bi se midva čez pet let tako ali tako ločila … Jaz zase vem, da se NIKOLI ne bi ločila. Sicer ne vem, ali se bom kdaj poročila, če pa se kdaj bom, se ne bom ločila. Mogoče se to zdaj bere kot nakladanje, ampak kdor me pozna, ve, da ni.

 52. zogca said

  Niti ne pravimo, da se zadeva dogaja masovno. Tudi jaz se strinjam, da se ne. Ne gre pa v teh primerih, da zaljubljenost izzveni, ljubezni pa ni od nikoder. Ker vsaj ti dve ženski priznavata, da v moškega nista bili nikoli zaljubljeni in da je bilo njuno edino vodilo želja po otroku.

  kot prvič, ne verjamem, da grejo ženske kar masovno delat otroke z moškimi, katerih ne ljubijo.

  Zaljubljenost pri ogromno parih izzveni, ljubezni pa ni od nikoder.

 53. StaneP said

  In ko daš preživnino, potrebščine, oblačila, kolo skupaj na kup, je še premalo “preživnine”? Zakaj toliko gonje okoli tega. Sam sem že zdavnaj v mojem primeru izračunal, da sem vsa leta finančno podpiral tudi otrokovo mater. Ker če sem dal na kup vsa moja plačila in domneval, da je še enkrat toliko dala ona, potem je bil najin otrok car, saj je vsak mesec potrošil toliko, kot nekatere družine skupaj ne potrošijo!
  Ne boš pa rekla, da to ni poštena računica. Če dam jaz kot oče npr. 500€ daš še ti kot mama 500€ v najinega otroka. Ali je to napačna računica? Ali moram dati jaz kot moški več!?
  Kar se pa dejanskih številk tiče je pa tako. So družine, kjer oba zaslužita vsak po več kot 2000€ in še pravijo, da gredo komaj skozi mesec. Poznam primer kjer tako trpita. In je ogromno družin v Sloveniji, kjer ima celotna družina na voljo komaj kaj več kot 1000€.

  Osebno menim, da je prav edino tako, da se ugotovi dejanska finančna potreba otroka – z mislijo na minimalen standard. Ta znesek se prepolovi in plačujeta naj oba vsak polovico. To naj bo zakonska obveza! Ker pa zaslužimo tudi več kot pa samo za minimalni standard, je pa logično, da poskrbimo za svoje otroke po svojih najboljših močeh. Tistim prascem, ki ne poskrbijo za otroka, čeprav bi lahko, se pa naj vzame roditeljska pravica. Saj itak niso roditelji, če jim je škoda denarja za otroka! Pika!
  Dovolj o tematiki preživnine iz mojih ust-prstov. Moram še kaj delat.

 54. StaneP said

  Res da sem nov na vašem blogu, nisem pa neumen. In vem ( kar sem tudi že odkrito povedal ) da si mentalno ( drugače te ne poznam ) zelo fejst baba! Vsaj zame! Tudi zaradi spodnjega stavka! In babo ne jemlji kot žaljivko prosim, ker to v tem primeru ni!! Ločitev je eno velikooooo sranje!

  Jaz zase vem, da se NIKOLI ne bi ločila.

 55. zogca said

  Več da tisti, ki več tudi ima. Kam pa pridemo, da … Ženska ima plačo 600 evrov, moški pa 2.000. In potem vzamemo kot edino merilo to, da dasta za otroka enako … To potem ne bo v korist otroka, se ti ne zdi???

  Ali moram dati jaz kot moški več!?

 56. zogca said

  Do tematike preživnine smo prišli pozneje. Meni se zdi veliko bolj sporno to, da ima nekdo s teboj otroka zato, ker si se mu zdel primeren, ni pa te ljubil. Potem pa nekega dne primernost ni več dovolj, ker si je nekdo zaželel še več. Roko na srce, nikomur ne gre zameriti, da hoče od zakona več kot samo primernost, ampak na to je treba misliti prej.

  Dovolj o tematiki preživnine iz mojih ust-prstov.

 57. StaneP said

  Aja še to! Velikokrat v življenju je potrebno živeti tako, kot je prav in ne tako kot se nam dvigne! To je sistem vrednot, ki ga imamo v sebi – ali pa ne… Zaradi te izjave se je že velikokrat usul plaz ogorčenja po meni, češ da sem nazadnjaški. Po tej logiki, si tudi ti nazadnjaška…

 58. zogca said

  Aja, pa še to … Ko se mamica znova poroči, tudi tisti moški, ki ni oče, ampak samo očim, prispeva za otroka in nihče ne more reči, da ne. Ker če nič drugega, plačuje elektriko, ki sveti tudi na otroka, gretje, ki greje tudi otroka, ko kupi krompir, ga nekaj poje tudi otrok.

 59. StaneP said

  V osnovnem zakonskem smislu da! Kar je več sem pa tudi napisal, da se tistemu, ki bi lahko dal pa ne da, naj vzamejo roditeljsko pravice.

  Ženska ima plačo 600 evrov, moški pa 2.000. In potem vzamemo kot edino merilo to, da dasta za otroka enako

 60. zogca said

  Zame pa zaradi izjave, da se ne bom nikoli ločila, da špilam mučenico. Ja, se ne bi poročila kar s komerkoli in bi krepko premislila, ali obstaja možnost, da moški v sebi skriva to in to, česar jaz ne bi mogla tolerirati, kar se pa drugih stvari tipče … Bom pač požrla svoj drek. Kolikor mi ga pripada. Pač, jaz sem se zapletla z deloholikom in meni se je očitalo, da bom potem, ko bom ugotovila, da sem večinoma za vse sama, imela vsega dovolj in šla, on pa bo ostal brez svoje mularije. Ta izjava je bila še ena v nizu krivic, ki mi jo je naredil. In še en v nizu dokazov, da me sploh ni poznal. Jaz drek, ki nastane kot posledica moje odločitve, požrem do konca.

  Zaradi te izjave se je že velikokrat usul plaz ogorčenja po meni, češ da sem nazadnjaški.

 61. Artemis said

  Zaljubljenost je sicer res trik narave, ampak to ne pomeni, da ljudje ljubijo svojega partnerja, ko se odločijo za poroko in otroka. Poznam kar nekaj parov, ki so se poročili, čeprav se je eden od njiju povsem zavedal, da ni niti zaljubljen niti nima drugega rad. Ampak, starost je bila primerna za družino in otroke, pa ni se ji ljubilo iskati novega, pa saj ta niti ni tako slab, pa saj so tako ali tako vsi isti … Dokler so bili otroci majhni, je še šlo, potem pa samo še navzdol.

 62. StaneP said

  Kaj naj rečem. Respect! Tvojo izjavo tupim svojemu mulcu v glavo kar pomnim. Pa se ga ni dosti prijela. Žal…

  Jaz drek, ki nastane kot posledica moje odločitve, požrem do konca.

 63. StaneP said

  @Artemis Saj ravno o temu govorimo, da je to milo rečeno zelooo neodgovorno. Za moje pojme je celo skrajno egoistično! In potem se imamo še za uboge… Japajade

  Zaljubljenost je sicer res trik narave, ampak to ne pomeni, da ljudje ljubijo svojega partnerja, ko se odločijo za poroko in otroka.

 64. zogca said

  Vprašanje, če je res tako pametno to tupiti svojemu otroku. Ja, saj meni so tudi in so mi uspešno utupili. Zakaj ni pametno? Ker je ljudje množično tega ne držijo. In potem žreš ne samo drek, ki je posledica tvojih odločitev, ampak tudi drek, ki je posledica tujih odločitev. Ker drek nastane, ampak ga eni ne jedo, nekdo pa ga mora pojesti.

  Kaj naj rečem. Respect! Tvojo izjavo tupim svojemu mulcu v glavo kar pomnim. Pa se ga ni dosti prijela. Žal…

 65. zogca said

  Stane, preberi si, kako je mene oče tega učil.

  https://zogca.wordpress.com/2008/04/08/polna-skleda/

  Dobesedno v smislu – hotela si, pojej do konca.

 66. zogca said

  Juuuuup!

  Kot bi Janis napisala in verjetno tudi bo, na koncu pride račun.

  Ampak, starost je bila primerna za družino in otroke, pa ni se ji ljubilo iskati novega, pa saj ta niti ni tako slab, pa saj so tako ali tako vsi isti … Dokler so bili otroci majhni, je še šlo, potem pa samo še navzdol.

 67. StaneP said

  Respect tudi tvojemu očetu!! Se pa strinjam, da mogoče dandanes ni pametno učiti otroke odgovornosti, saj na koncu čistijo še tuji drek. Res je tudi to, da nič ni vrednejšega na svetu, kot je naša čista vest in samospoštovanje, ki jih imamo tudi zato, ker smo sposobni spucati še kakšen drug drek, ne samo svojega.
  Verjamem, da nas ravno to naredi močne. Verjamem, da si skozi takšno vzgojo, kot si je bila delažna, postala močna, samozavestna in sposobno doseči svoje. Ne pa samo jemati, kar misliš da ti pripada in se potem usajati, ko kaj ne dobiš. Življenje nam prinese tudi obdobja, ko se kaj lahko zlomimo. Če naučiš otroka tudi odrekanja, ne samo jemanja, potem je velika verjetnost, da se pač ne bo zlomil, ko bo na tleh. Zato menim, da se splača.

  Stane, preberi si, kako je mene oče tega učil.

 68. zogca said

  Pa ne vem. Zlomiš se lahko tudi, če te učijo takšnih stvari, preverjeno. Se mi pa zdi, da v življenju pridejo bolje skozi tisti, ki znajo vzeti ne glede na vse in potem tudi zavreči ne glede na vse. In v takšnih primerih vprašanje vesti sploh ni relevantno, ker si ga oni ne postavljajo. Primer iz zgoraj nalepljenega linka – kako naj bi njo pekla vest, da je naredila nekaj narobe, če sploh ne misli, da je naredila kaj narobe. Edino, kar je po njenem narobe, je to, da ona zdaj ni ekstatičnos srečna.

 69. Nevenka said

  ad 38.
  Saj veliko ljudi na svetu sploh ne ve kaj je ljubezen, pa kar sprejmejo nekaj kar se jim zdi normalno. Med mojimi sodelavkami je kar nekaj žensk, ki so se pač poročile, ko se jim je zdel ČAS primeren. Važno jim je bilo, da tip ne pije in jih ne tepe, da pridno dela in to je to, ni jih niti izobraženost zanimala, skoraj vse so bolj izobražene od moških.
  Z ljubeznijo se niso prav veliko ukvarjale. Bolj s tem, da bo nekdo dober do njih.

 70. Artemis said

  Zanimivo pri ljudeh, ki se poročijo, ker je pač prava starost, je, da so nekje globoko v sebi prepričani, da so oni žrtve. Da so eni tistih, ki pač nimajo sreče v življenju in so morali vzeti, kar jim je bilo ponujeno, medtem ko je drugim vse podarjeno, tudi ljubezen in sreča. Ko najdejo tisto, za kar se jim zdi, da je sreča, pa so prepričani, da imajo do nje vso pravico, ko pa jih usoda vendar že vso življenje tako grdo tepe.
  V to, da so za svoje življenje odgovorni sami, jih nikoli ne bo prepričal nihče.

 71. StaneP said

  Blagor ubogim na duhu!

  Se mi pa zdi, da v življenju pridejo bolje skozi tisti, ki znajo vzeti ne glede na vse in potem tudi zavreči ne glede na vse.

 72. zogca said

  Ampak se tega zdaj držijo? Je to še vedno dovolj? Če se nekdo zavestno odreče ljubezni, mu tega ne moreš zameriti. Če za tem stoji in potem ne pričakuje ekstratičnega ljubezenskega odnosa ter se zavoljo tega ločuje.

  Važno jim je bilo, da tip ne pije in jih ne tepe, da pridno dela in to je to, ni jih niti izobraženost zanimala, skoraj vse so bolj izobražene od moških.

 73. zogca said

  In kaj piše v bibliji? Da je njihovo nebeško kraljestvo. Torej?

  Blagor ubogim na duhu!

 74. izbrana said

  StaneP, ko vzameš roditeljske pravice, nisi NIČ, ampak prav NIČ naredil za preživetje otroka! In s tem mama za otroka ne more skrbet. Papir, ki odvzame roditeljsko pravico ni kos kruha s katerim nahraniš otroka! Očetje in mame MORAJO skrbeti za otroka. V razmišljanju o preživnini me je Žogca danes prav presenetila. Ker vem, da nima izkušnje. Zato, vsa čast…. Jaz pa jo imam! Sicer nikoli preživnina ni bila predmet spora. Ampak samo zato, ker se jaz nisem hotela prepirat. Res je, že sedemnajst let oče redno plačuje preživnino. Zadnji dve leti znaša 100E. In res je, za večje izdatke otrokovega “nadstandarda” je tudi finančno vedno poskrbel. Ravno zdaj recimo, mu je v celoti plačal vozniški izpit! Uau, bravo! Ampak mama je pa za Božič kupila drsalke za 600E! Ja no, to pa itak rabi, a ne, ker se ukvarja s športom!? Ja pa ja! In, če bi tudi jaz prispevala samo 100E mesečno, žal, ta otrok ne bi finančno živel tako kot otroci ostalih družin. Ja, res je! Elektriko, TV, internet, ogrevanje, najemnino, vse to jaz plačujem v celoti. In ni vezano na število družinskih članov! Žarnica za mizo gori, če jih sedi sedem ali pa en sam! In vse te stvari so namenjene tudi njegovemu otroku! Jaz pa jih, krivično, plačujaem sama. S svojim dohodkom in 100E preživnine! Se ne zdi komu, da bi bilo drugače, če bi se teh 100E spremenilo mesečno v 1000E dodatnega zaslužka skupnega gospodinjstva??? In še nekaj, očetje (žal mi je) v večini nimajo pojma koliko v resnici stane otrok. Moj recimo krepko več kot 200E mesečno. Ni samo kruh in mleko, so šamponi, kolodonti, WC papir, prašek, sredstva za pomivanje, zobotrebci…. Avtobus, kino, darilo za punco, prijateljeve rojstne dni, dezodoranti…. O oblekah in obutvi ne bom! Položnice za šolo, šport,CD-ji, kakšna najstniška revija, mobitel kartica (ni važno, 5E pa 5E )….. Kakorkoli, 200E NI DOVOLJ! Da potem ne omenjam še nematerialnih skrbi, kot naprimer to, da oče nekje ponoči mirno spi, mati pa se dobesedno trese, ko ima otrok 40 stopinj vročine, pa ne ve kako naj ga pelje k zdravniku. Naj dvigne in zbudi še mlajšega, da ga pelje s seboj, naj malega pusti samega, naj pokliče dežurnega, mu sme dati še eno dozo analgetika….. Da oče nekje mirno spi, ko ona gleda na uro in čaka, ker jo je poklical, da pride ob desetih in ga bo pripeljel en kolega…. Ura je pa petnajst čez deset, otroka pa še ni…. Je kaj narobe? Je vse vredu? Ne, takih občutkov oče, ki ne živi z družino v življenju ne pozna! In tudi to je nekaj kar se ne da meriti in enakovredno razdeliti! To je (pa tudi to ne vedno) možno samo v družinah, ki živijo skupaj!

  In zelo, zelo sem jezna (pravzaprav je to moja edina jeza za nekaj kar mi je edino neopravičljivo pri moškem), da potem moški mislijo, da se bivša OKORIŠČA s preživnino!!!!!!!!!!

  In, da sem jasna, verjamem, da obstajajo tudi primeri v obratni smeri! Nihče pa me ne bo prepričal, da jih je enako število ali celo več!!!!

  Kar pa se tiče osnovne teme, bom rekla samo to….. Iz življenskih izkušenj, ki sem jih doživela… Takih in drugačnih… NIKOLI ne veš kaj se ti v življenju lahko zgodi in NIKOLI ne moreš vedeti kako boš v nastali situaciji reagiral, ko se bo dejansko zgodila! Zato beseda NIKOLI nima realnega pomena za nikakršno “zaklinjanje” kaj pa ti nikoli nebi…. Ker ne veš in ne moreš vedeti, dokler se ne zgodi! Prav je, da ima vsak svoje prepričanje. Jaz pa vem, da se stvari ne da predvideveti dokler ne doživiš.

  Zato, Žogca, prav in zelo, zelo lepo in še enkrat prav, da imaš moralno razmišljanje, da nikoli ne bi imela vezanega moškega in da se nikoli (če se boš poročila… itak, da ja;) )ne boš ločila. Ampak, verjemi, prijateljica, res ne veš kaj te v življenju čaka in sploh čustva so stvar na katero ne moreš imeti razumskega vpliva! In ja, jaz verjamem, da s časoma v zvezi lahko ugotoviš, da to ni tista ljubezen, ki bi morala bit! Kar pa ne pomeni, da so take ženske (ali moški) zavestno pred tem s tako ali drugačno preračunljivostjo stopili v zvezo! In takrat je edino prav in pošteno za obe življenji, da se taka zveza neha! Pravgotovo je eden bolj prizadet kot drugi, ampak dolgoročno tudi za trpeče to pomeni pošteno rešitev. Kdo pa želi živeti z nekom samo zato, ker ga ima on rad, tisti drugi pa je celo življenje z njim samo zaradi moralnih vrednot??? Ne, hvala!!!! Živi se samo enkrat!

  In, še enkrat, iz izkušenj, NIKOLI NE RECI NIKOLI!

  Uf, sem se razpisala 😉 !

 75. zogca said

  Bi lahko tvegali, da ostanejo sami, ampak niso hoteli. Če se jaz kaj vprašam, je bolje biti sam, kot pa v zakonu z nekom, do katerega ne čutiš nekaj več. Pa vem, da zaljubljenost mine, da so ljubezni takšne in drugačne, sem pa prepričana, da … Tudi ko strast umre in ni niti enega mehurčka več … Je laže biti z nekom, s katerim te je to nekoč vezalo, pa četudi te ne več. Kot z nekom, s katerim tega nikoli ni bilo.

  Zanimivo pri ljudeh, ki se poročijo, ker je pač prava starost, je, da so nekje globoko v sebi prepričani, da so oni žrtve.

 76. Artemis said

  “Ampak se tega zdaj držijo? Je to še vedno dovolj? Če se nekdo zavestno odreče ljubezni, mu tega ne moreš zameriti. Če za tem stoji in potem ne pričakuje ekstratičnega ljubezenskega odnosa ter se zavoljo tega ločuje.”

  Bi rekla, da jim je dovolj, dokler ne srečajo nekoga, ki jih spomni, kaj je to ljubezen. Pri nekaterih se to lahko zgodi po nekaj letih, pri nekaterih po več letih, pri nekaterih nikoli.

 77. izbrana said

  No ja, slovničnih napak je pa tudi dolžini članka (mojega) primerno zadost :)!

  Se opravičujem (smeško, ki zardeva)…..

 78. StaneP said

  Še vedno sem rajši to kar sem, čeprav bi bilo lažje da se upognem. Vendar kakšne so stveri, ki so lahke, ki so nam podarjene. Jih cenimo? Uživamo v njih? Nam je mar zanje?
  Rajši sem ponosno prizadet, ker sem ljubil in bil nategnjen, kot pa ne bil nategnjen in nikoli vedel kako je ljubiti.

  Seveda si pa želim kot najbrž vsi: Ljubiti in biti ljubljen. To pa ne moreš, če si čustveni invalid, kar pa ubogi na duhu, razvajenci in podobni tiči nedvomno so. Za moje pojme.

 79. zogca said

  Ampak vidiš, v meni je tudi malo mojega bivšega robota. Čisto se pa jaz čustvom tudi ne bi prepustila. Mogoče sem zato tudi stavila na robota, za katerega sem menila, da ga ne bo moglo zanesti v nezaželeno smer. 😉

  Ampak, verjemi, prijateljica, res ne veš kaj te v življenju čaka in sploh čustva so stvar na katero ne moreš imeti razumskega vpliva.

 80. zogca said

  Danes izjemoma ne bom popravljala slovničnih napak.

  :mrgreen:

  No ja, slovničnih napak je pa tudi dolžini članka (mojega) primerno zadost!

 81. zogca said

  Ker vidim, da so tudi stare objave lahko hudo aktualne, bom jutri od mrtvih obudila še eno. Vem, katero, ampak naj ostane presenečenje. 😉

 82. StaneP said

  @Izbrana Saj 100€ tudi ni nič!! Potem bi se vsaj vedelo kdo je kdo in zakaj!!
  Sicer pa praviš, da tvoj otrok “stane” vsaj 200€. Torej imata vseeno osnovni strošek približno pošteno na polovici… Ostalo je pa nadstandard, ne!? Tudi očete skrbi veš, če jim mati pove, kaj se z otrokom dogaja. Če si ga lastijo in so očetje brez informacij, pa mirno spijo. Nevednost pač.

  Saj pravim da je ločitev eno veliko sranje, zato se mi pa zdi Žogca fajn, ker ima v redu moralno stališče, čeprav tega jaz nisem razumel za 100%. Logično da ni vse odvisno samo od enega, vendar če bi oba tako razmišljala, kot je Žogca napisala, imata praktično vse možnosti, da prideta skupaj in zadovoljna čez čeri življenja. Ločitev je po moje smiselna edino v skrajnih primerih, drugače je pa bistveno boljše misliti pred tem korakom! Potem je prepozno in modro je znati tudi stisniti zobe in ne samo misliti na pravljice…

  StaneP, ko vzameš roditeljske pravice, nisi NIČ, ampak prav NIČ naredil za preživetje otroka!

 83. StaneP said

  Madonca “babnce” danes ste me pa čist vase potegnile. Prav hudo mi je, ker vas moram zapustiti za nekaj časa. Upam, da me bo kakšna kaj pogrešala…

 84. zogca said

  Ampak zakaj otrok ne bi imel nadstandrda, ki bi ga imel, če starši ne bi bili ločeni??? Ni otrok kriv, da so se starši ločili. Nadstandard je, da otroka vpišeš na tečaj angleščine. Nadstandard je, da otrok trenira smučanje. Vse to je nadstandard. Meni se ne bi zdelo pošteno, da pripada samo tistim otrokom, ki imajo starše skupaj. In zdaj je tako … Če se oče kot klop drži tistega, da preživnina je toliko in toliko, bo nadstandard financirala mama ali pa ga ne bo. Koliko jaz poznam mame, jih večinoma financirajo tudi na račun tega, da sebi ne privoščijo popolnoma nič.

  Ostalo je pa nadstandard, ne!?

 85. Nevenka said

  ad 72. Dve sta bili zelo zaljubljeni, a sta ju tipa zapustila, tako kot….ane. Hudo razočarani. Verjetno bi kakšno od teh čisto iztirilo, če bi se ji zgodilo kaj pravljično čarobnega in bi izgledalo zares RESNIČNO.
  Težko je presojati o ljudeh, ki so vzeli kar jim je bilo pač dosegljivo.

 86. zogca said

  Hudo razočarane ženske znajo iti v takšne dile. To je še eden izmed razlogov, zakaj se jaz, dokler sem še vedno čustveno prizadeta, ne grem nobenih iger z moškimi, nobenih. Ker ne želim iz kakšnih čudnih razlogov pristajati na kakšne dile. Če ne bo velike ljubezni, bo pa umetna oploditev. Pač, tako je. Jaz vem, da bi tega svojega čudaka lahko prenašala do smrti, njega in vsa njegova čudaštva, tako velika ljubezen pač. Moški, ki pa ga ne bi ljubila, točno vem, da bi mi šel zelo hitro na živce in bi dobivala redne popizditise zraven njega, torej je bolje, da ga nimam.

  Hudo razočarani.

 87. Nevenka said

  Tudi moj zakon je bil precej tak.
  A se za otroke nisem mogla odločiti. V zvezi pa sem bila dvaindvajset let in potem odšla.
  V upanju, da morda še ni vse izgubljeno.
  Pa sedaj najbrž vseeno je.

 88. zogca said

  Saj tudi ni. Mogoče še najdeš ljubezen.

  V upanju, da morda še ni vse izgubljeno.

 89. trnovčanka said

  Saj tudi ni. Mogoče še najdeš ljubezen.

  To mi deli Zogca!!!

 90. zogca said

  Če je pa res. Upanja se ne sme izgubiti. Kot pravi spodnja pesem, dokler imaš upanje, ne boš nikoli sam.

 91. izbrana said

  Zakaj smo mi danes brez muske? 😉

  Oprosti mi…- Doris Dragović

  Zanimivo besedilo…..

 92. izbrana said

  Pa ne moreš verjet! Žoooooogcaaaaaaa!!!!!!!1

  Ob istem trenutku istih misli!

  Mislim….. 🙂

 93. trnovčanka said

  Jaz se ne spomnim nobene primerne skladbice. Mogoče še eno od jopic.

 94. StaneP said

  No pa sem nazaj in nobena me ni pogrešala!? Smrk…

  Kdaj in kje sem pa rekel to, kar si spodaj napisala!? Kot pijanec plota se moški drži v tistem primeru, ko je z isiljevanjem stisnjen v kot! Tako si razumna Žogca, pri tej temi pa tudi ti zganjaš babjo histerijo…
  Po mojem skromnem mnenju je potrebno ločiti med zakonsko obvezo ter vsem ostalim. In jaz sem prvi, ki bo dejal, da moramo od sebe dati vse kar zmoremo. Predvsem moški!! Kakšen dedec pa si, da se cufaš za par evrom madonca! In to še za svojega otroka!!
  Vse kar želim povedati je to, da meni ne bo nobena furija določala koliko je prav, temveč bom to določal sam. Moške prasce je pa potrebno izolirati in obsojati samo njih in njihova dejanja, ne pa da gnojnica leti po vseh moških!
  Podobno kot kdo reče: Ja čefur! Saj ni čudno! Halooooo!!!! Ljudje smo individumi. Slabi Slovenci in odlični čefurji. Cel kup zelo dobrih Slovencev je v bistvu Čefurjev! Kretenske ženske in perfektni moški. In obratno seveda. Nikoli nisem prenesel predalčkanja, ker mi ne ustreza noben predal, pa četudi je narejen po moji meri! Iz istega razloga tudi sam ne predalčkam ljudi! Vsak se naj pokaže v svoji luči in meni naj pusti isto.

  Ampak zakaj otrok ne bi imel nadstandrda, ki bi ga imel, če starši ne bi bili ločeni???

 95. StaneP said

  @Izbrana Odlična pesem. Ena tistih, ko gredo človeku kocine pokonci…

 96. Lynx said

  Zgornji primer razočarane ženske je tipičen primer, Žogca bi rekla podtikanja, jaz pa pravim izrabe moškega za semenodajalca. Strinjam se z Asfd, da včasih kosilo poješ, plačaš in šele v naslednji gostilni spoznaš, da je pa ta enaka jed, tukaj dosti boljša.

  Mislim, da oče lahko po zakonu, za preživnino prispeva do največ tretjine plače. Pri povprečju 900 evrov, je to 300 evrov (kolikor vem, se v praksi to največkrat zgodi). Če imaš recimo tri otroke, znese to res komaj 100 evrov za vsakega, zato so vaši podatki o povprečju malo zavajujoči in morda tudi zastareli. Poleg tega se lahko upošteva tudi otroške dodatke in morebitne štipendije, s katerimi razpolaga skrbnik (mati).

  Strinjam se s tem, da je v veliki večini primerov najbolje, da otroci ostanejo z mamo. Moti me le, da je za žensko to nekaj samoumevnega, da to razume kot svojo pravico (očetova pač ni tako pomembna).
  Predvsem pa bi rad opozoril na dejstvo, ki ga ženske (tiste, ki so se od očeta svojih otrok, na svojo željo ločile), redko razumejo, ko se “borijo” za preživnino, nadstandarde, delijo premoženje, navajajo svoje delo in skrb za otroke (medtem ko oče nekje mirno spi)…
  In to je dejstvo, da bi veliko očetov raje malo manj mirno spalo, da bi le bili poleg svojih otrok. To pravico so jim bivše dobesedno vzele.
  Kdo očetu plača odškodnino, za neprostovoljno ločeno življenje od svojih otrok?
  Če bi bilo tako, bi bilo razmerje uravnoteženo in marsikatera ženska bi bolj razmislila, preden bi se z otroci vred odselila, ali še slabše, nagnala moža.

  P.S:

  “In kaj piše v bibliji? Da je njihovo nebeško kraljestvo.”

  Ne mešaj neumnosti in egoizma z duševno prizadetostjo.

  Pa še to…
  Spet se oklepaš svojega princa kot pijanec plota in se vračaš na kraj zločina.

  Lynx je danes dobre volje in tale Confusion z njegovim počutjem nima nobene zveze:

  😀 😀 😀

 97. maxi said

  Tudi di Maxi je danes dobre volje:

  Lacni Franz – Čakaj me

  Mojih pet minut je danes.
  Brez kravate in vezalk.
  In če mi še stopinje vzameš,
  bom kot plesalec brez plesalk.

  Mojih pet minut je danes.
  Stražarji puškam pojejo.
  Ko sonce jutru zarjo vname,
  jim bodo pesmi vračale.

  Mislim samo tiste misli,
  ki jih seveda ne bi smel.
  In ko se vrnem, bom še vedno isti,
  ki na postaji prosi: čakaj me!

  Danes se mi zdijo zvezde…
  Na prste stopim in so tu.
  Polne žepe jih prinesem!
  Verjame sreča vitezu?

  Potem bom samo tvoj heroj za večne skupne čase.
  Predpražnik, senca tvojega psa.
  Potem bom obešalnik, kahla za otroke,
  kava v postelji, ljubimec za oba.

 98. Lynx said

  Bravo Maxi. Imaš kakšen poseben razlog?

 99. zogca said

  Ne, pa je ne. Moj bivši fant je moji mami razložil, da smo ženske podtaknemo otroka, potem zapravljamo denar moškega in se ločimo ter ga dokončno finančno uničimo. Jaz ne morem vedeti, kako bi se vedla kot ločena mama, ne morem, ker tega nisem doživela. Kolikor se poznam, bi moj bivši mož lahko veliko dobil otrok. Če nič drugega, zato, ker jaz ne bi zmogla 24/7, ker bi hotela dva dni zase za lenarjenje in poležavanje. Kar pa se denarja tiče … Jaz ne znam varčevati, ne znam. Hvalabogu mi ni treba znati. In če ti meni rečeš, da je 100 evrov z ene strani dovolj za otroka, potem še 100 z druge … Pri meni to ni dovolj. Zelo žal. Pa zato menda nisem po žensko histerična.

  Tako si razumna Žogca, pri tej temi pa tudi ti zganjaš babjo histerijo…

 100. zogca said

  Ampak veliko jih pa ne bo dalo niti evra več kot tisto, kar morajo. Ti bereš forume enostarševskih zadev, da bi videl, kakšne se gredo? Tako moški kot ženske.

  Po mojem skromnem mnenju je potrebno ločiti med zakonsko obvezo ter vsem ostalim. In jaz sem prvi, ki bo dejal, da moramo od sebe dati vse kar zmoremo.

 101. zogca said

  Lejga, ti kot odsoten oče ne moreš vedeti za vsak strošek, ki nastane. Ampak če že hočeš računati, na primer …

  – pol stroška za najemnino dvosobnega stanovanja – pol od 600 je 300

  – pol položnic – pol od 200 je 100

  – pol od hrane v šoli – pol od 60 je 30

  – pol od hrane doma – pol od 150 je 75

  – pol od stroškov kot so mesečna vozovnica za bus, tečaj, obleke, čevlji, igrači in drugi stroški – pol od 100 je 50

  Evo, pol je 550 evrov!!!!!!!!!!!!!!!

  Furija gor, furija dol.

  Vse kar želim povedati je to, da meni ne bo nobena furija določala koliko je prav, temveč bom to določal sam.

 102. zogca said

  Lynx, podatki, ki sem jih jaz navedla, so iz januarja 2009. Odprli link, ki sem ga dala. Pred enim mesecem je bila povprečna preživnina 112 evrov.

  Zato so vaši podatki o povprečju malo zavajujoči in morda tudi zastareli.

 103. StaneP said

  Moje mnenje je iz moje glave. Sva se že oba strinjala, da je kretenov pri obeh spolih čisto preveč. Dejstvo je, da je moški v primeru ločitve na kratkem! In iz tega mogoče sledi večji gnev pri moških in nepravilno maščevanje z denarjem. Žeske pa to sicer napačno maščevanje spremenijo v …
  Mah pustiva preživnine. Jaz sem dal to že mimo, ti pa hvala bogu nimaš nič s tem!

  Ti bereš forume enostarševskih zadev, da bi videl, kakšne se gredo? Tako moški kot ženske.

 104. zogca said

  O tem sem pa jaz pisala. Da ni prav, da vedno mama dobi otroka.

  Kdo očetu plača odškodnino, za neprostovoljno ločeno življenje od svojih otrok? Če bi bilo tako, bi bilo razmerje uravnoteženo in marsikatera ženska bi bolj razmislila, preden bi se z otroci vred odselila, ali še slabše, nagnala moža.

 105. zogca said

  Meni je bilo rečeno, da ta ubogost na duhu ni samo prizadetost, ampak tudi neumnost, omejenost, zaplankanost in vse oblike neširine.

  “In kaj piše v bibliji? Da je njihovo nebeško kraljestvo.”

  Ne mešaj neumnosti in egoizma z duševno prizadetostjo.

 106. zogca said

  Sem se ga kdaj nehala???

  Spet se oklepaš svojega princa kot pijanec plota in se vračaš na kraj zločina.

 107. StaneP said

  @Žogca

  Žogca umiri se no malo in še enkrat počasi preberi kar sem napisal!! Polovica od kakšnega stanovanja???? Pa nisem mislil tebe za furijo no. Madonca smo naenkrat občutljivi!
  Tisti stavek tvojega bivšega žal velikokrat drži ( kar tudi sama veš ), vendar to niti v sanjah ni razlog, da človek (moški) zavrže svojo ljubezen!! Bedak!!

 108. zogca said

  Kako od kakšnega? Kje pa otrok živi? Verjetno v stanovanju. Če v Ljubljani najameš dvosobno stanovanje, to stane 600 evrov. Če sva otrok in jaz, je polovica najemnine na otroka.

  Polovica od kakšnega stanovanja????

 109. zogca said

  Držal bi, če ne bi jaz imela enkrat večje plače od njega. Lepo prosim, kako naj bi jaz zapravljala njegov denar, če tega denarja ni. Oja, on s svojo plačo ne živi kot revež, ker doma ne plačuje nobenih stroškov in ker je tam vse zastonj. Ko pa bi začel plačevati položnice in kupovati hrano, tista njegova revščina ne bi kupila nobenega luksuza, zato je takšno natolcevanje … Kar ne pomeni, da on ne bi bil sposoben zaslužiti velikih vsot denarja, bi jih bil, ampak na takšen način kot on to dela zdaj.

  Tisti stavek tvojega bivšega žal velikokrat drži ( kar tudi sama veš ), vendar to niti v sanjah ni razlog, da človek (moški) zavrže svojo ljubezen!! Bedak!!

 110. StaneP said

  Ne imeti moških za tako neumne. Nismo vsi… Jaz sem vedno vedel za stroške povezane z mojim otrokom. Nikoli si pa nisem pustil prodati stroškov, ki so bili povezani z bivšo ženo, čeprav je na vsak način hotela naprtiti vse mogoče. Mislila je samo na denar, ko je bil sin star ( sem zvedel pred kratkim ) 17let je moral pa na dvorišče, ko je prišel kakšen fukač k njej! Skoraj sem ji odšramfal glavo babi zmešani! Samo če bi ji jo, bi bil itak jaz v novicah, kot kreten in prasec!! Veš Žogca, so takšni in “takšni” ljudje.

  Lejga, ti kot odsoten oče ne moreš vedeti za vsak strošek, ki nastane.

 111. StaneP said

  Jaz sem mislil na splošno!

  Držal bi, če ne bi jaz imela enkrat večje plače od njega.

 112. StaneP said

  Oprosti, ampak ni moški dolžan plačavati najemnine! Ne, to pa ne!! Sam sem z najemninami kupil eno stanovanje, preden sem zares svojega in dobro vem, kako je to drago. Vendar najemnina in stroški stanovanja pač ne gredo v preživnino no! Od kje ti sedaj ta neumnost??

  Kako od kakšnega? Kje pa otrok živi? Verjetno v stanovanju.

 113. zogca said

  Počakaj, počakaj, počakaj.

  Umiri žogo.

  Ti očitno sovražiš svojo bivšo ženo, ampak to ne pomeni, da so vse ženske takšne. Kar se tistega fukača tiče, verjetno ni bilo tako hudo, kot ti pišeš. Menda ga ni imela na dvorišču na ketni. Mogoče mu je dovolila, da je šel ven, kar bi fant teh let šel z veseljem. Če bi pa zahtevala, da ostane doma in bi slišal, da seksata, bi bilo pa enako narobe. Da pa ženska dvajset let po ločitvi ne bo seksala, dokler se otrok ne zaposli in gre na svoje, tega menda ne pričakuješ.

 114. zogca said

  Tudi to je strošek otroka. Otrok mora imeti streho nad glavo.

  Oprosti, ampak ni moški dolžan plačavati najemnine! Ne, to pa ne!!

 115. zogca said

  Kar pa se seksa tiče … Se tudi moški do polnoletnosti otroka vzdrži seksa ali pa med seksom premišljuje, kje je njegov mladoletni otrok? To glede seksa je bilo res mimo, oprosti.

 116. StaneP said

  NE ne sovražim je!! Dol mi visi zanjo!! Verjemi! Tisto ni bilo tako nedolžno! Mi je sin povedal sedaj, ko ima 20 let! Ja mlad očka sem bil, ja! Pa ne bom tle zdaj tega razlagal. Dol mi visi zanjo, samo nobeden mi ne bo prodal, da je ženska po defaultu dobra mati! Japajade. Predstavlja se pa vsaka kot blagor za otroka! Vsaka čast kupu žensk, ki so odlične mame. Samo ne mi prodajat, da je vsaka ženska krasna že sama po sebi! Ti boš sigurno ( kolikor sem te uspel spoznati ) dobra mati, ker pač razmišljaš tako kot razmišljaš. Ne smeš drugih soditi po sebi. To napako sem sam delal mnogo let! In drago plačal.

  Prosil sem jo, da naj si že najde enga resnega partnerja in naj me pusti pri miru. Že 15 let nazaj. Ampak ta zgodba je srečno zaključena. Sin je na svojem in z njo hvala bogu nimam več stikov.

  Žogca, moje žogca je čist mirna.

 117. StaneP said

  Bejž bejž no! Moški mora dokazati, da ima doma grad, da sploh lahko pomisli na to, da se bori za to, da bi bil otrok pri njemu!
  Ženska je pa upravičena do najemnine, ki jo mora plačevati bivši! Zdaj ga pa res že malo serješ. Če je v tem primeru moški finančno boljše preskrbljen, pa naj da otroka njemu.
  Osebno še vedno menim, da je mama, mama.In da je v večini primerov bolje, da je otrok pri mami! Da ne bo spet kakšnega nesporazuma!!

  Tudi to je strošek otroka. Otrok mora imeti streho nad glavo.

 118. StaneP said

  Sem ti že razložil in žalosten sem, da si tako narobe razumela moje besede…

  To glede seksa je bilo res mimo, oprosti.

 119. zogca said

  Ampak ti nimaš nobene pravice njej govoriti, kakšnega partnerja naj ona ima. Žal je tako. In če hoče, lahko skozi stanovanje vodi promenade ljubimcev. Zato pa jaz pravim, da se ne bi ločevala. Ker to, kar potem pride iz tega, tega se mi pa res ne ljubi prenašati. In v končni fazi, ko si se ločeval, nisi razmišljal o teh ljubimcih ali o tem, da bo en drug moški vzgajal tvojega otroka??? To gre vse zraven. Jaz poznam primere, ko si je moški takoj našel drugo žensko oziroma jo je ob ločitvi že imel, ko pa si je ženska pet let pozneje našla drugega, se mu je pa trgalo, ko je drugi moški živel z njegovim otrokom. S tem, da je ta drugi moški veliko prispeval finančno za njegovega otroka, medtem ko se za tisto žensko od moškega, od nje se ni pričakovalo, da bo kaj prispevala za otroka.

  Prosil sem jo, da naj si že najde enga resnega partnerja in naj me pusti pri miru.

 120. zogca said

  Ne njej, otroku. Žnska, ki je sposobna delati oziroma ni nezmožna za delo, ni upravičena do ničesar!!! Upravičen je otrok.

  Ženska je pa upravičena do najemnine, ki jo mora plačevati bivši!

 121. StaneP said

  Kdaj sem jaz napisal kaj takšnega? Tako si ti razumela, ker si imela v mislih tisti tvoj primer. Jaz nisem takšen. Ko je po pol leta imela doma ( za ljubimca ) zelo dobrega družinskega prijatelja, sem ga osebno prosil, da naj lepo skrbi za mojega otroka, ko je z njim. Sem že enkrat napisal, da ne pašem v predale!

  Ampak ti nimaš nobene pravice njej govoriti, kakšnega partnerja naj ona ima.

 122. StaneP said

  Ja točno! Ali sem jaz rekel kaj drugega?

  Ne njej, otroku. Žnska, ki je sposobna delati oziroma ni nezmožna za delo, ni upravičena do ničesar!!!

 123. zogca said

  To si rekel: “Oprosti, ampak ni moški dolžan plačavati najemnine! Ne, to pa ne!!” Moški v Sloveniji ni dolžan preživljati za delo sposobno bivšo ženo in je tudi ne preživlja. To jaz govorim.

 124. zogca said

  Lej, in to zdaj je moje mnenje, če je tvoj fant izpadel v redu, ni narkoman, kriminalec ali kaj podobnega, ampak zdrav, prav fant, ki lepo živi in si ustvarja prihodnost … Jaz bi si na tvojem mestu rekla … Kar je bilo, je bilo in za pol tega sem kriv tudi sam. Kakršnakoli je že moja bivša žena, rodila mi je otroka in tega otroka je sama spravila na pravo pot in ga lepo vzgojila. Ne zdaj skočiti, seveda si k temu prispeval tudi ti, ampak ona gotovo več, ker je živel pri njej. Pač, vzemi to po principu, da je vse dobro, ker se je dobro končalo.

 125. StaneP said

  V bistvu govoriva isto. Samo ti malo bolj iz ženske strani, jaz pa iz moške.
  Verjemi, da vsak moški, rad nudi svoji ženski in svojim otrokom čim več kot le lahko. Vsaj jaz. To je ene posebne vrste zadovoljstvo. Kot ženska, ki postavi kosilo na mizo in potem uživa v temu, ko njena družina z veseljem, že skoraj mlackajoče, pospravi v 10-ih minutah kar je pripravljala 2 uri! Počuti se koristno in spoštovano. Moški nismo nič drugačni. Večina nas rada poskrbi za ljudi, ki jih ima rada. V najini debati mislim, sva se razšla edino pri niansah. Skrbel bom za žensko in za otroke, pa čeprav ženska ne zasluži niti centa ( če ga ne more ali če je bolana itd ). Prav vseeno bi mi bilo. Važno da me ima rada. Znam sam zaslužiti toliko, da bi vsaj solidno preskrbel celo družino. Po drugi strani lahko zaradi mene ženska zasluži 3x ali večkrat toliko kot jaz. Od viška načeloma ne boli glava. Sploh ne od viška denarja. Dokler je doma moja ženska in ne moja šefica!!
  Lahko dela kariero ali pa skrbi za dom. Važno da se počuti koristna in da je zadovoljna v svoji koži. In da meni pusti enako. V sodelovanju je moč!

 126. zogca said

  Mislim, da v žensko-moških odnosih premnogokrat ni tistega, da je moč v sodelovanju, ampak pride do merjenja moči. Zakaj, pa ne vem. Ker ne razumem, zakaj je temu tako in nisem niti vedela, da je moški, ki sem ga na smrt ljubila, z menoj ves čas meril moči in ves čas meril mojo moč.

  V sodelovanju je moč!

 127. zogca said

  Sicer smo pa popolnoma zašli s teme!!!

 128. StaneP said

  Jaz sem to razčistil že zdavnaj in nič me ne veže več. Ne dobro, ne slabo. Življenskih izkušenj in modrosti pa ne mislim metati stran. Vem tudi, da je vsa leta mene postavljala v slabo luč pred sinom, čeprav mu je sama naredila bistveno več slabega v smislu vzgoje seveda, kot jaz. Takšno je življenje. Jaz sem se boril tako dobro, kot sem se znal. In zaradi tega sem v duši miren. Sin je OK. Čeprav kot foter veliko pričakujem. Mislim, da kar v stilu tvojega očeta. In upam, da bo enkrat dojel ( kot si ti napisala v svojem postu ) da mu želim dobro, čeprav veliko pričakujem od njega. Sem pa že zelo srečen, kerja ni narkoman, ni pijanec, ni kriminalec.Mogoče je malo preveč len za moje pojme, ampak sedaj ko je na svojem bo moral tudi migniti z ritjo. Foter denarja za položnice ne da!

  Kar je bilo, je bilo in za pol tega sem kriv tudi sam.

 129. maxi said

  Bravo Maxi. Imaš kakšen poseben razlog?

  Lynx, v bistvu nič posebnega….pa ti? 🙂

 130. maxi said

  Torej, StaneP in Žogca….total off topic sta. 😆

 131. StaneP said

  Se opravičujem za preusmeritev tvoje teme. Mislim, da sem jaz krivec…

  Samo še tole: Po moje pride do merjenja moči zato, ker v modernem svetu ljudje vidimo predvsem svoje pravice, ne pa svojih dolžnosti.
  In še tole: Tvoja bivša ljubezen si te ne zasluži. Več o tem ne bom tukaj napisal.

 132. StaneP said

  @Maxi

  se že posuvam s pepelom. Ampak z Žogco hitro padeva v debato in potem je ovinek… midva pa naravnost… potem bi šla nazaj… pa greva vsak v svojo smer… zmešnjava…
  Bom sedaj malo tiho in se zabaval samo z branjem.

 133. zogca said

  Vem!!!!!!!!

  Torej, StaneP in Žogca….total off topic sta.

 134. zogca said

  Ni vam treba biti tiho, pišite, ampak bodimo še malo on topic. Jutri bo pa tako ali tako nova tema oziroma bom na vrh vrgla eno zelo staro, ampak še vedno aktualno.

  Bom sedaj malo tiho in se zabaval samo z branjem.

 135. maxi said

  Jaz sem vaju približno prebrala, dejstvo je da Žogca teoretizira in iz pisanega je videti, da si tudi ti StaneP zadevo v glavnem že odkljukal. Lahko bi kakšno dodala iz žarišča, pa ne bom…bom raj poiskala en cool komad. 😉

  Po 131 postu, bi bilo že pošteno, da zajadramo v “naše” vode…he he

 136. zogca said

  Kar ne spremeni dejstva, da sem ga jaz še vedno ostala željna. Čeprav da, si tega ne zasluži.

  Tvoja bivša ljubezen si te ne zasluži. Več o tem ne bom tukaj napisal.

 137. maxi said

  Dodajam:
  Žogca teoretizira – glede ločitve

 138. zogca said

  Jup, jaz sem zelo jasno napisala, da se grem teorijo, ker nimam te izkušnje in sem vesela, da je nimam.

  … dejstvo je da Žogca teoretizira …

 139. zogca said

  Sva se razumeli, brez skrbi.

  Žogca teoretizira – glede ločitve.

 140. maxi said

  Kar ne spremeni dejstva, da sem ga jaz še vedno ostala željna. Čeprav da, si tega ne zasluži.

  Žogca sorry, ampak tega stavka (po vsem tem sranju) ne bom nikoli razumela….

 141. Lynx said

  “Dejstvo je, da je moški v primeru ločitve na kratkem!”

  To je odvisno od primera do primera.

  “Da ni prav, da vedno mama dobi otroka.”

  Večinoma je prav, vendar naj to prednost upošteva.

  “Meni je bilo rečeno, da ta ubogost na duhu ni samo prizadetost”

  Ni vse kar ti nekdo reče tudi pravilno.

  “Sem se ga kdaj nehala???”

  Ja, neko obdobje je bilo znosnejše. 😉

  “Oprosti, ampak ni moški dolžan plačavati najemnine!”

  Tu se strinjam in mislim da razen izjem tudi sodišča tega ne upoštevajo.
  Pomisli, ženska odpelje otroka iz moževega stanovanja, ki je zastonj in zahteva plačilo dela najemnine? Drugače je lahko le, če jo je spodil.

  Maxi, tudi jaz nimam posebnega razloga.

 142. zogca said

  Maxi, butasta sem. Kaj naj rečem? Sicer pa preberi mojo astrološko debato dve temi nižje.

 143. zogca said

  Očka je to rekel, ne nekdo. 😉

  Ni vse kar ti nekdo reče tudi pravilno.

 144. maxi said

  Maxi, butasta sem. Kaj naj rečem? Sicer pa preberi mojo astrološko debato dve temi nižje.

  Sem jo in menda verjamem vanjo bolj kot ti. :mrgreen:

 145. zogca said

  To je res, ampak pri nas se ne ugotavlja, kdo je kriv za razvezo. In vprašanje je, zakaj ga odpelje. Lahko je mož imel tri ljubice. Je ona to dolžna financirati in vzdrževati takšen zakon? Verjetno ne.

  Pomisli, ženska odpelje otroka iz moževega stanovanja, ki je zastonj in zahteva plačilo dela najemnine? Drugače je lahko le, če jo je spodil.

 146. zogca said

  Bova še kaj rekli o tem. Jaz sem zdaj zelo pod vplivom slišanega.

  Sem jo in menda verjamem vanjo bolj kot ti.

 147. zogca said

  Imam boljša in slabša obdobja. Čeprav sem trenutno čisto hepi, res sem.

  Ja, neko obdobje je bilo znosnejše.

 148. Janis said

  Jup, jaz sem zelo jasno napisala, da se grem teorijo, ker nimam te izkušnje in sem vesela, da je nimam.

  Jaz se bom navezala samo na tisti del, kakšne so pravice očeta do otrok. Jaz pravim, da velike in enakovredne materinim (pa sem ponavadi ena redkih na MON-u, ki brezkompromisno zagovarjam to stališče)in da bi bilo za večino otrok po razpadu zveze optimalno skupno skrbništvo, če izvzamemo del, da naj bi otrok nonstop menjal bivališča, ker mislim, da to psihološko ni zdravo.

  Stane se sicer hudo pritožuje, da očetje potegnejo za kratko in čeprav s z njim delno strinjam, moram vseeno napisat, da hetero očetje vsaj imate pravice. V najinem primeru uradno obstaja samo en starš in če ta uradni starš otroka odpelje, nima neuradni starš nobenih pravic do otroka.

 149. maxi said

  Tu se strinjam in mislim da razen izjem tudi sodišča tega ne upoštevajo.
  Pomisli, ženska odpelje otroka iz moževega stanovanja, ki je zastonj in zahteva plačilo dela najemnine? Drugače je lahko le, če jo je spodil.

  Sodišče upošteva stroške stanovanja na obeh straneh – tolk iz prakse!

 150. zogca said

  Poznala sem eno punco, ki je tako živela in se mi je zdelo, da se je imela kar luštno, na koncu pa je kar v redu izpadla. Zdaj ne vem, ali je bila izjema ali pravilo.

  Če izvzamemo del, da naj bi otrok nonstop menjal bivališča, ker mislim, da to psihološko ni zdravo.

 151. zogca said

  Janis, kaj pa tvoje mnenje o osnovnem vprašanju iz objave???

 152. Janis said

  Strinjam se z Artemis. Poplno povedano, nimam več kaj dosti dodat.

  Zanimivo pri ljudeh, ki se poročijo, ker je pač prava starost, je, da so nekje globoko v sebi prepričani, da so oni žrtve. Da so eni tistih, ki pač nimajo sreče v življenju in so morali vzeti, kar jim je bilo ponujeno, medtem ko je drugim vse podarjeno, tudi ljubezen in sreča. Ko najdejo tisto, za kar se jim zdi, da je sreča, pa so prepričani, da imajo do nje vso pravico, ko pa jih usoda vendar že vso življenje tako grdo tepe.
  V to, da so za svoje življenje odgovorni sami, jih nikoli ne bo prepričal nihče.

 153. StaneP said

  Evo punce ena luštna za vas:

 154. zogca said

  Prebrala sem, da se ti osem let zdi preveč. Meni pa ne.

  http://med.over.net/forum5/read.php?151,5269450

  Poznam osebno primer. Moškega, ki je nekoga z enim udarcem ubil. Je šlo za uboj, ne za umor. In sem prepričana, da ga ni hotel ubiti. Ampak koliko se je ta moški mlatil, že od štirinajsetega leta je bil strah in trepet okoliških ulic, premlatil jih je mnogo in dejansko je bilo vprašanje časa, kdaj bo nekoga narobe udaril in bo ta umrl. Ne vem, koliko je dobil, ampak dvomim, da sploh osem let. In dejansko mu ta moški ni nič naredil, je pač nekaj siknil pred lokalom, ker ni vedel, da se njemu ne sme sikati.

 155. zogca said

  Stane, ta Ružica iz pesmi je dokaz, da ženske nismo materialistke. 😉

 156. Janis said

  Ne zdi se mi preveč. Kot kazen se mi zdi čisto primerno. Hočem pa samo poudarit, da to JE kazen. Ker ljudje mislijo, da je osem let zapora milostna kazen, komaj kazen. Ampak ni. V redu, možakar je bil nasilen in je nekoga (navsezadnje) ubil, ampak kljub vsemu je to uboj, ne umor ali posilstvo ali mučenje. Tisti možakar s Ptuja, ki je posiljeval svojo hčer, bo sigurno dobil manj, pa če mene vprašaš, ima veliko manjšo etično težo to, da v pretepu ubiješ neznanca, ko pa da posiljuješ lastnega otroka.

 157. zogca said

  Tisto z gospodom s Ptuja bo dejansko katastrofa, kot je skoraj vedno katastrofa kazen, ki jo dobijo posiljevalci in pedofili. S primerom, ki sem ga opisala, sem hotela povedati to, da … V tem mojem primeru bi lahko rekel, da je bila nesreča, da ga ni hotel ubiti itd. Je res tako. Ampak ta moški je dejansko pretepal ljudi in to delal množično. In ni bila nesreča, kar se je zgodilo. Lahko bi ubil kogarkoli izmed tistih, ki jih je tepel, pretepel pa jih je olalala veliko. Tega, ki ga je ubil, je ubil z enim samim igralcem in dejansko je njegov udarec bil smrtnonosen in so se ga z razlogom bali. Samo ljudje iz okoliških ulic so vedeli, da se njemu ne sme sikati, ta pa je bil bogveodkod in tega ni vedel.

 158. StaneP said

  Žogca, ženske ste fejst in mam vas rad. Brez žensk dedec ni dedec. In obratno!

  Kar se pa 8 let tiče… Za kozlat! NIKOLI ni udarec nikogar proti nikomer opravičljiv na NIKAKRŠEN način. Edino v boju za svoje življenje! To kar sta ta debila naredila Gorazdu NIMA OPRAVIČILA IN JE POPOLNOMA NESPREJEMLJIVO! In teh 8 let ki jih bo v praksi pol manj, je dobesedno posmehovanje družbenim vrednotam. En kup “frajerjev” teži okoli in se hoče izživljat. Saj se izognemo in pogledamo stran. Kaj po ko bo naš otrok ali ljubljeni žrtev takšnih idiotov?? Jaz bi vzel pravico v svoje roke ( če ne bi bil popolnoma zlomljen ), saj država se dobesedno norčuje.
  Skoraj enako kazen dobiš, če na cesti PO NESREČI povzročiš smrtno žrtev. In to se lahko zgodi komerkoli izmed nas. Ta dva bika sta pa Gorazda načrtno zbutala do smrti. Človek ( sploh pa varnostnik ) se mora vedno imeti toliko v oblasti, da ne počne takšnih svinjarij. Drugače ni človek, temveč samo žival.

  Stane, ta Ružica iz pesmi je dokaz, da ženske nismo materialistke.

 159. StaneP said

  @Janis

  Ženske se res ne spoznate na udarce. So udarci, ki so morilski. To se ve. Tudi tisti zadnji, ki ga je prejel Gorazd je bil eden iz med njih. In prosim no izguba življenja sploh ter posilstvo se pa res ne moreta primerjati no!! ( ne govorim za pedofile in Ptujske primere !! )

  @Žogca
  Takšne patrone kot si ga opisala bi jaz nekam zaprl in vrgelkjuč stran, preden koga sploh poškodujejo!! In tudi ta je uporabil morilski udarec. Preizkušal je koliko je dober in bil na koncu presenečen nad svojimi sposobnostmi.

  Smrt zaradi nasilniškega udarca bi jaz prekvalificiral v UMOR!!

  Zdaj bom pa tiho, ker sem spet off topic.

 160. Janis said

  Stane, ne bodi pokroviteljski, ker nas ne poznaš, OK?

  Izguba življenja je bila posledica pretepa, pri konfliktu pa glede na vse podatke tudi žrtev ni bila ravno nekdo, ki sta ga dva divjaka nič krivega nič dolžnega za lastno veselje snela z ulice, ampak je šlo za verbalni konflikt. To, da se umor ne more primerjati s poslistvom, če ti vrnem žogico, lahko res izjavi samo moški, ki spolno nasilje pozna samo iz pripovedovanja drugih, pa še to polovici povedanega ne verjame in ta zločin banalizira. Kot nekdo, ki ne teoretizira, ampak žal govori iz lastnih izkušenj, ti pa povem, da sem rajši pretepena kot posiljena in rajši ubita kot grupno posiljena. Če ti to kaj pove.

 161. StaneP said

  S čim sem si pa to zaslužil!?

  Stane, ne bodi pokroviteljski, ker nas ne poznaš, OK?

 162. asdf said

  “Jaz se bom navezala samo na tisti del, kakšne so pravice očeta do otrok. Jaz pravim, da velike in enakovredne materinim (pa sem ponavadi ena redkih na MON-u, ki brezkompromisno zagovarjam to stališče)in da bi bilo za večino otrok po razpadu zveze optimalno skupno skrbništvo, če izvzamemo del, da naj bi otrok nonstop menjal bivališča, ker mislim, da to psihološko ni zdravo.”

  hvala, janiska, danes se strinjam s teboj! ja, osnovno vodilo staršev bi moralo biti, ko se razhajata, da otroku omogočita življenje v katerem ne bo zaradi dejanja staršev prikrajšan… emocionalno in matreialno.
  prvo je bilo meni težje izvedljivo. predvsem zato, ker otrok potrebuje ogromno časa in ljubezni, da sprejme nove okoliščine.
  midva sva se dogovorila za skupno skrbništvo.. s kompromisnimi rešitvami, da se otroku ni bilo potrebno neprenehoma seliti. otrok potrebuje in si želi oba starša. in oba ima zelo rad. tega se nekateri nočejo zavedati, predvsem kadar zaradi svoje razočaranosti in ogorčenosti želijo kaznovati nekdanjega partnerja. vedno je žrtev tega početja otrok.
  preveč ljudi pojmuje partnerstvo kot lastnino. je prostovoljno sobivanje dveh bitij, ki želita uživati v tej sreči..

  kazen za ljudi, ki so storili zločin, bi morala biti v spoznanju tega zločina in grozi s katero bi morali živet. ampak to se dogaja samo v knjigah in pravljicah.
  lp marogičina igralnica!
  p.s.- linx, midva se pogosto strinjava! nekega lepega dne se srečava, da se ne bojo samo ženske… aja- pa po letu 2028 prosim, da mi boš povedal na štiri oči in ušesa kako je bilo ;-))

 163. StaneP said

  Izguba življenja ali posilstvo ( razumel sem kot t.i. klasično posilstvo enega idijota ) mi ne bo nihče prodal, da je enako ali da ja celo posilstvo stvar, ki naj bi bila hujše kaznovana! Ja res poznam spolno nasilje samo iz pripovedovanj drugih. Hvala bogu! In nikoli ne banaliziram nasilja, to bi lahko ugotovila že iz mojega posta zgoraj!

  Verbalni konflikt je, če nekdo nekoga brez veze nagovori itd, itd. Ja strogo tehnično rečeno je bil tudi v primeru Global verbalni konflikt. Vendar ne pozabimo. Gorazd, mlad mulc je bil v družbi deklet in frendov. Želeli so pač gor in se zabavati. Najbrž je tudi kaj popil. Mladi kaj spijejo ko gredo ven.
  Na vratih pa varnostnik. Odrasel močan moški, ki je bil tam po službeni dolžnosti, da varuje!!! In potem pokliče še enega…

  Ma lepo vas prosim no, ženske. Kakšen verbalni konflikt no! Kot da se lovec zgovarja da je ustrelil zajca zato, ker mu je nekaj sikal!

 164. StaneP said

  @Janis
  Mogoče si obtožila napačnega! Če že meni praviš, da naj ne bom pokroviteljski, potem se tudi ti zadrži in mi ne lepi nalepk, ki ne pašejo name. Z veseljem ti odgovorim na vprašanja. Nalepkat me pa ne!

  pa še to polovici povedanega ne verjame in ta zločin banalizira.

 165. zogca said

  Še ena, ki je raje pretepena kot posiljena. Čeprav je velikokrat tako, da je posiljena hkrati tudi pretepena.

 166. zogca said

  Joj, kako me bo hvalil. 😉 Vem, da me bo. 😉

  linx, midva se pogosto strinjava! nekega lepega dne se srečava, da se ne bojo samo ženske… aja- pa po letu 2028 prosim, da mi boš povedal na štiri oči in ušesa kako je bilo

 167. zogca said

  Tukaj se pa strinjam s Stanetom, čeprav se danes velikokrat nisem. Sikanje pač ni in ne more biti opravičilo, da greš nekoga na smrt premlatiti.

  Kot da se lovec zgovarja da je ustrelil zajca zato, ker mu je nekaj sikal!

 168. Janis said

  Če že meni praviš, da naj ne bom pokroviteljski, potem se tudi ti zadrži in mi ne lepi nalepk, ki ne pašejo name.

  Hja, nalepko, da ne razumeš spolnega nasilja, si potrdil sam, torej mi ne moreš očitati, da ti lepim nalepke, ki ne držijo :mrgreen: Sedaj si pa sebe predstavljaj, da te recimo eno uro posiljujejo trije moški, ki so občutno močnejši od tebe in si potem predstavljaj, da umreš, ker te je nekdo na gobec v pretepu, ki si ga sprovociral tudi sam. Čisto neprimerljivo? Ta, ki te je usodno na gobec, naj bo v zaporu do smrti, tisti trije, ki so te eno uro posiljevali, pa naj dobijo pogojno? Tako namreč v praksi zgleda, če je nekaj čisto neprimerljivo.

 169. zogca said

  Tisti pisatelj je za to, da je šestletnemu fantku v anus porival steklenico in to fotografiral, dobil šest mesecev pogojno. Menda naj bi šlo za umetnost. 🙄

 170. StaneP said

  @Janis Kdaj? Kje? Ne se delat norca no. Jaz sem rekel, da nimam izkušenj na tem področju in na to sem ponosen!

  Hja, nalepko, da ne razumeš spolnega nasilja, si potrdil sam,

 171. StaneP said

  Punce, linčamo lahko kogarkoli, samo mislim, da linč ali mešanje jabolk in hrušk ni pravi način, da se pride do resnice. Če je nam resnica ali pravica v interesu!?
  Janis, definitivno si ne morem predstavljati kako je ženski pri (klasičnem) posilstvu, kaj šele pri takšnem, kot ga opisuješ ti! Prvi bom, ki bi to obsojal na ves glas in se boril za pravico žrtve. Vendar z vsem spoštovanjem do takšnih žrtev vseeno mislim, da je izguba življenja hujša stvar, sploh če je narejena na nasilni način.

 172. StaneP said

  @Janis
  Jaz bi oboje zaprl nekam v temo in vrgel kjuč stran!

  Ta, ki te je usodno na gobec, naj bo v zaporu do smrti, tisti trije, ki so te eno uro posiljevali, pa naj dobijo pogojno?

 173. Janis said

  Vendar z vsem spoštovanjem do takšnih žrtev vseeno mislim, da je izguba življenja hujša stvar, sploh če je narejena na nasilni način.

  Eno je, če rečeš, da je hujša, drugo pa, da je neprimerljiva. Prvo je lahko komot res, drugo pa ni, ker so to vse težki zločini. Žal pa je ideja, da je “težek” zločin samo, če nekdo izgubi življenje, vse ostalo je “brezzveze”, trdno zasidrana tudi v naši sodni praksi.

 174. zogca said

  S tem se pa ne morem strinjati. Če nadaljujemo s takšnim tempom, smo kmalu bi smrtni kazni, ki se meni zdi zavržno dejanje. Jaz se sicer ne strinjam z blagimi kaznimi, se pa tudi s hudo strogimi ne.

  Jaz bi oboje zaprl nekam v temo in vrgel kjuč stran!

 175. StaneP said

  Punce, nočko vsem!

 176. zogca said

  Ravno sem naletela na tole!!!

  Težko delo v ženskem zaporu

  http://24ur.com/novice/slovenija/tezko-delo-v-zenskem-zaporu.html

  Mogoče vam bo zanimivo.

 177. zogca said

  Lahko noč.

  Punce, nočko vsem!

 178. Janis said

  Če nadaljujemo s takšnim tempom, smo kmalu bi smrtni kazni, ki se meni zdi zavržno dejanje.

  Jaz mislim, da žal najtežje zločine ustvarja prav družbena popustljivost do “manjših” kaznivih dejanj. Če je nekdo celo življenje v praksi toleriran kot nasilnež in pretepač, je res samo vprašanje časa, kdaj mu bo nekdo obležal mrtev na tleh. In potem skoraj ni čudno, da ima tak nasilnež še občutek, da se mu sedaj godi nevemkakšna krivica. Z njegovega stališča je on pač samo delal to, kar je družba prej ves čas praktično tolerirala, sedaj je pa imel samo “smolo” in se iz nič kaznovanja sedaj na lepem na osem let res ne more ničesar konstruktivnega naučiti.

 179. zogca said

  Tako je bilo v primeru, ki sem ga jaz navedla. Že res, da on tistega moškega ni hotel ubiti, jaz to povsem verjamem. Je pa res, da je bil on prej deset let strah in trepet več ulic. Okej, punce se ga nismo bale, ker punc ni tepel. Jaz osebno ne morem čezenj reči nič, do mene je bil ultra prijazen. Vem pa, da so se ga fantje bali in ne brez razloga. Pa je on velikokrat bil na policiji, ampak se ni nič zgodilo, dokler ni nekoga dejansko ubil.

  Če je nekdo celo življenje v praksi toleriran kot nasilnež in pretepač, je res samo vprašanje časa, kdaj mu bo nekdo obležal mrtev na tleh.

 180. zogca said

  Janis, koliko ti na mesec plačuje levičarski inštitut iz davkoplačevalskega denarja? :mrgreen: Ker jaz bi hotela, da kaj plačajo tudi meni. :mrgreen:

 181. Janis said

  Vem pa, da so se ga fantje bali in ne brez razloga. Pa je on velikokrat bil na policiji, ampak se ni nič zgodilo, dokler ni nekoga dejansko ubil.

  Evo, pa smo tam. Pri miselnosti, da je samo odvzem življenja nekaj, kar je nedopustno in moramo dosledno kaznovati, vse tisto nasilje, ki pa na mestu ne rezultira v uboju/umoru, je pa nepomembno in “daleč pod odvzmemom življenja” in se ga niti ne kaznuje na način, ki bi dal nasilnežu dovolj jasno in glasno vedet, da družba nasilja ne tolerira. Seveda takega sporočila ne moremo dajat. To pa zato, ker nasilje toleriramo.

 182. zogca said

  Jaz mislim, da bi bilo mogoče najti vsaj sto moških oziroma takrat so bili fantje, ki jih je on pretepel in za to ni bil nikoli kaznovan.

 183. Janis said

  Hehe, lahko ti kaj zrihtam 😀 Meni dajo za vsako agitko 50 EUR, če je posebej retorično spretna, še 20 EUR za povrh. Za celoletno udejstvovanje na MON-u in za dosedno verbalno zatiranje desničarjev dobim tako ali tako 50 tisoč EUR pavšala na roke, tako da si bom vsako leto lahko privoščila enega otroka, da nas bo čez deset let že veliko zahrbtnih levičarjev. Obljubljajo mi še rento za penzijo, če bom deset otrok vzgojila ne samo v levičarje, ampak tudi v anarhiste in bodo do osemnajstega leta vsaj trikrat pridržani zaradi sodelovanja v antiglobalističnih protestih in pretepih s policijo 😀

  Novačenje je vsako leto za prvi marec in dan JLA 😀

 184. zogca said

  To, Janis. Če mi zrihtaš, ti obljubim, da bom seksala s teboj. :mrgreen:

  Za celoletno udejstvovanje na MON-u in za dosedno verbalno zatiranje desničarjev dobim tako ali tako 50 tisoč EUR pavšala na roke.

 185. Janis said

  To, Janis. Če mi zrihtaš, ti obljubim, da bom seksala s teboj.

  Ne vem, če bo to dovolj, to je za začetek 😉 Jaz sem morala obdelat šest dedcev in tri babe in dva para, da sem prišla zraven, ker je konkurenca kar huda 😀

 186. zogca said

  Potem pa napiši, s kom vse bo treba seksati. :mrgreen:

 187. zogca said

  Pa povej jim, da sem jaz nuna, da se je meni jumfr že zarastel nazaj in je mogoče moje žrtvovanje zato vredno še več. :mrgreen:

 188. zogca said

  Ter navrzi, da imam izjemne fafalne sposobnosti. 😉 Kar bi potrdili tudi desničarji. 😉

 189. Janis said

  Pa povej jim, da sem jaz nuna, da se je meni jumfr že zarastel nazaj in je mogoče moje žrtvovanje zato vredno še več. :mrgreen:>/blockquote>

  Ja, ti perverzneži imajo najrajši device, saj veš. Mene sicer ne bi vzeli, ampak sem se tako dobro izkazala v postelji, da sem imela dovolj podpore 😀 Najboljše je dol dajat pare, dobiš dva glasova na en mah 😀

 190. zogca said

  Potem pa, Janis, prosim. Priporoči me perverznežem, ker res, jaz sem zdaj, kot bi bila devica. Tako dolgo se me namreč že ni dotaknila moška roka. Ženska se me tako ali tako ni nikoli. Pooblaščam te, da mn zrineš v levičarski lobi. O tem, kako huda levičarka sem in zato skrajno neprimerna za karkoli drugega, bo pričal pa Primož. 😉

  Ja, ti perverzneži imajo najrajši device, saj veš.

 191. Janis said

  Te bom podprla. Potem pa le glej, da se izkažeš v moji postelji 😉

 192. Nevenka said

  Mene zanima pa čisto nekaj drugega.
  Se opravičujem, a me močno muči.
  Nekoga izstradati do smrti se mi namreč ne zdi evtanazija.
  Ta zadeva me je močno prizadela. Ne bi hotela, da me “evtanazirajo” na tak način.

 193. zogca said

  Nevenka, govoriš o primeru Italijanke, katere oče se je 17 let boril, da bi ji pustili umreti? Nekaj sem sledila, potem sem nehala, pa se mi zdi, da so ji zdaj končno pustili umreti. Je to to?

 194. Nevenka said

  Ja, to je to. Izstradali so jo do smrti. Odtegnili so ji vodo in hranljive snovi.

 195. zogca said

  Bom prebrala. Čeprav … Ne zdi se mi tisti najbolj pravi način, ampak če bi jaz bila na njenem mestu in bi tako sedemnajst let vegetirala, bi si tudi želela, da me pustijo “oditi”.

 196. Nevenka said

  Menda je revčka štiri dni umirala.
  To pa zame ni nobena milostna smrt.
  Res je koma koma, a kolikor vem so kome različne in se ne da predvideti natančno v kakšnem stanju je v resnici pacient. V komi si še vedno živ.
  Evtanazija je zame čisto nekaj drugega.
  To je bila prepustitev bolnika naj umre, ker sam zase ne more skrbeti.
  Se pa ne bi čudila, da je tak način povzročila pravzaprav cerkev.
  Zagovarja, da bog da in bog vzame.
  Zato se je v tem primeru človek samo umaknil.
  Zadeva je zame bistveno bolj moralno sporna od tega kar sicer velja za evtanazijo, ko te v resnici uspavajo, in je postopek neboleč in kratek in te res reši trpljenja.

 197. Nevenka said

  Tudi jaz bi si želela odtiti. A ne na tak način.

 198. zogca said

  Saj pravim, ni način. Ampak drugega načina pa menda niso dopustili, če jaz prav razumem. Dokler sem sledila, se je oče zelo boril za to, da bi jo humano uspavali.

 199. zogca said

  Aha, sem našla novico.

  http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=2&c_id=192847

 200. zogca said

  Jaz se kar strinjam s tem komentarjem: “Če bi objavili sliko trupla, težkega 26 kilogramov, priklopljenega na vse mogoče aparate, bi bilo javno mnenje precej drugačno.”

 201. Nevenka said

  No, jaz se z izstradanjem ne strinjam, zame je to umor.

 202. zogca said

  In če bi ji dali injekcijo, to ne bi bil umor? Ne razumem, zakaj ji niso raje dali injekcije kot to.

 203. StaneP said

  @Janis
  Čista desetka od mene za tole mnenje!

  Jaz mislim, da žal najtežje zločine ustvarja prav družbena popustljivost do “manjših” kaznivih dejanj. Če je nekdo celo življenje v praksi toleriran kot nasilnež in pretepač, je res samo vprašanje časa, kdaj mu bo nekdo obležal mrtev na tleh. In potem skoraj ni čudno, da ima tak nasilnež še občutek, da se mu sedaj godi nevemkakšna krivica. Z njegovega stališča je on pač samo delal to, kar je družba prej ves čas praktično tolerirala, sedaj je pa imel samo “smolo” in se iz nič kaznovanja sedaj na lepem na osem let res ne more ničesar konstruktivnega naučiti.

 204. StaneP said

  @Janis
  Tudi s spodnjim se popolnoma strinjam in sedaj te malo boljše razumem, zakaj si mislila, da je meni vseeno! Nobeno nasilje ni sprejemljivo ( razen lisice, biči in ostale igrice v postelji ).
  In če so nekatera zavržena dejanja premalo kaznovana še ne pomeni, da so druga preveč. 8 let ni malo. Sigurno pa ni preveč!
  Pogojna za posilstvo je pa tako absurdna, da se že penim. Vendar mi smo govorili o 8 letih…

  Evo, pa smo tam. Pri miselnosti, da je samo odvzem življenja nekaj, kar je nedopustno in moramo dosledno kaznovati, vse tisto nasilje, ki pa na mestu ne rezultira v uboju/umoru, je pa nepomembno in “daleč pod odvzmemom življenja” in se ga niti ne kaznuje na način, ki bi dal nasilnežu dovolj jasno in glasno vedet, da družba nasilja ne tolerira.

 205. StaneP said

  @Žogca
  Jaz nisem pravnik in vendar govorim in uveljavljam tvoj stavek že kar vem zase. Ta stavek naj bi imeli vsi ljudje v glavi vsak trenutek, ko stopimo na vsaj rahlo spolzek teren. In svet bi bil lepši, življenje pravičnejše. Jaz sem tukaj zaključil in grem pogledat tvoje nove domislice…

  Ali če zapišem kot pravnica … Pravica enega se konča tam, kjer se začne pravica drugega.

 206. Janis said

  In če bi ji dali injekcijo, to ne bi bil umor? Ne razumem, zakaj ji niso raje dali injekcije kot to.

  Žogca, se zavedaš, da zdravniki niti v Italiji niti v Sloveniji ne smejo opraviti evtanazije in da ti v tem primeru sodijo za umor?

  Edino, kar lahko v dogovoru s pacientom ali svojci naredi italijanski in slovenski zdravnik, je opustitev zdravljenja in ohranjanja vitalnih funkcij. To ni evtanazija, to je, laično povedano, “pustiti, da bolezen/stanje opravi svoje in nehati zavirati naravni potek”. Evtanazija je pa odvzem življenja s strani zdravnika, ne naravna posledica bolezni ali stanja. Italijani pač tukaj plujejo med Scilo in Karibdo in moraš vedeti, da je glavni razlog, da je ta ženska morala umreti zaradi odvzema hrane, v resnici Cerkev in vpliv konzervativcev. Bi jo Italijani lahko evtanazirali? Da, če bi spremenili zakon, ki bi evtanazijo v takem primeru dopuščal. In kdo je v preteklosti in bo v prihodnosti poskrbel, da tak zakon ne bo sprejet? Ravno tisti, ki sedaj skačejo v luft, da so ubogo žensko izstradali (na to točko se bom še vrnila) in kakšni prasci da so. V resnici so pa oni tisti, ki so ji odvzeli možnost injekcije in za katere je edino sprejemljivo to, da se žensko z uničenimi možgani v nedogled ohranja v komi. Zanje je to edina dopustna alternativa. Zdravniki so se pač odločili za najmanjše možno zlo. Stradanje se mogoče sliši kruto in tudi je kruto – za človeka s polno funkcionalnimi možgani. Ta ženska ni čutila ničesar, ker ima poplnoma uničene vse tiste predele, ki bi to sploh omogočali. Nobenega strahu, nobene bolečine, ničesar. V resnici je z njenega stališča čisto vseeno, ali bi ji dali injekcijo ali pa so jo pustiti pet dni brez hrane, ker je bilo njeno stanje zmeraj tako, kot če bi bila v globoki narkozi. Mimogrede, tudi evtanazijskih injekcij se ne sme dajati ljudem pri zavesti, ker je evtanazijska injekcija pri polni zavesti tudi mučenje.

  Seveda je ta odločitev, v katero so bili zdravniki in svojci prisiljeni, idealna voda na mlin konzervativcev in fanatičnih vernikov, ki bodo to dejstvo, da je nekdo umrl, ker je bil izstradan, na dolgo in široko uporabili za moralno diskreditacijo zdravnikov in svojcev, obenem pa prefrigano zamolčali, da te ženske nikoli in nikdar nihče ne bi mogel mučiti in da so zdravnike in svojce v to odločitev prisilili oni sami. Zakaj? Zato, ker je “življenje sveto”, seveda, razen življenja umazanih “pedrov in lezbijk” (Vatikan namreč ni imel nobenih pomislekov glede vsesplošne svetosti življenja, ko je odločno odklonil podporo resoluciji OZN, ki bi prepovedovala smrtne kazni zaradi istospolnega seksa).

 207. zogca said

  Saj, jaz bi si zase želela, da bi me na kakršenkoli način že odklopili in bi se zadeva končala. Ne samo zaradi sebe same, ker jaz tako ali tako ne bi nič vedela. Tudi zaradi svojih staršev. Da me ne bi več gledali takšne in trpeli. Če bi punco odklopili po nesreči, bi njeni starši zdaj že imeli normalno življenje, saj pozabili tako ali tako ne bi, ampak življenje bi vsaj na nek način šlo naprej. Tako pa je skupaj z njo vegetirala cela družina.

  Nisem pa vedela tega, da takšna opustitev … Da se to šteje toliko drugače kot injekcija. Vem pa, da se v določenih primerih svojci in zdravniki dogovorijo, da se pacienta ne rešuje. Na primer, nekoga je kap in ta nekdo ima hudega raka … Se ga pač v dogovoru s svojci ne oživlja.

  Ta ženska ni čutila ničesar, ker ima poplnoma uničene vse tiste predele, ki bi to sploh omogočali. Nobenega strahu, nobene bolečine, ničesar. V resnici je z njenega stališča čisto vseeno, ali bi ji dali injekcijo ali pa so jo pustiti pet dni brez hrane, ker je bilo njeno stanje zmeraj tako, kot če bi bila v globoki narkozi.

 208. Janis said

  Nisem pa vedela tega, da takšna opustitev … Da se to šteje toliko drugače kot injekcija.>/blockquote>

  Ja, se in razlika je med tem, ali ti bo sojeno za umor ali ne. Isto je pri zadnjem stadiju raka. Človeka lahko zadrogiram ali ga spravim v umetno komo in čakam, da bo napredovani rak opravil svoje. Ne smem mu pa na kakršenkoli način sama odvzeti življenja.

 209. zogca said

  Če kdaj naletiš name, me čim prej zadrogiraj. 😉

 210. Janis said

  Veš, če lahko verjamemo očetu te italijanske ženske, je ona sama ob podobni nesreči njenega prijatelja izjavila, da ona ne bi hotela vegetirati v komi. In iskreno povedano, tudi če si je po sedemnajstih letih to slučajno izmislil, ga ne morem niti najmanj kriviti.

 211. zogca said

  Absolutno, lahko samo podpišem. V končni fazi, če imaš nekoga rad, mu takšnega življenja ne želiš, pa če ti je še tako hudo, da ga ne bo več.

 212. Janis said

  V končni fazi, če imaš nekoga rad, mu takšnega življenja ne želiš, pa če ti je še tako hudo, da ga ne bo več.

  Evo, pa smo tu. Ljubezen vs. “svetost življenja”.

 213. zogca said

  Kolikor je meni znano, tudi njegova papeška svetost ni hotela pomoči na samem koncu, ampak je hotela samo umreti.

 214. zogca said

  http://24ur.com/novice/svet/eluani-se-je-ustavilo-srce.html

 215. Janis said

  Hja, če mene vprašaš, je vprašanje dejanske smrti (pustiti, da bolezen opravi svoje ali evtanazija) brezpredmetno, ko se pacient odloči, da je smrt zanj najboljša opcija. In da je etično v resnici to eno in isto.

 216. Lynx said

  “Joj, kako me bo hvalil. Vem, da me bo.”

  “linx, midva se pogosto strinjava! nekega lepega dne se srečava, da se ne bojo samo ženske… aja- pa po letu 2028 prosim, da mi boš povedal na štiri oči in ušesa kako je bilo”

  Asdf-ja matra firbec še bolj kot mene. 😉

  Žogca, seveda te bom hvalil. Zame je uspeh že to, da si mi obljubila in vem da boš obljubo držala. 😉
  Koliko te bom hvalil, pa še ne vemo. Nekoč si napisala, da je dober ljubimec tisti, ki dela točno to, kar od njega pričakuješ. Ti pa ne veš, kaj jaz od ženske pričakujem. Zato bo tudi zate, kljub tvojim nespornim kvalitetam, to velik izziv. 😀

 217. Janis said

  Ti pa ne veš, kaj jaz od ženske pričakujem.

  Lohk ji pa namigneš 😉

 218. zogca said

  😉

  Žogca, seveda te bom hvalil. Zame je uspeh že to, da si mi obljubila in vem da boš obljubo držala.

 219. zogca said

  Saj mi bo, brez skrbi.

  Lohk ji pa namigneš.

 220. zogca said

  Tega se pa ne spomnim.

  Nekoč si napisala, da je dober ljubimec tisti, ki dela točno to, kar od njega pričakuješ.

 221. Lynx said

  “Lohk ji pa namigneš.”

  Vsega se ne da opisati ali povedati z besedami.
  Nekatere stvari se preprosto začuti. Ne gre za kaj posebnega, ampak za način ljubljenja. 🙂

  “Tega se pa ne spomnim.”

  Tako nekako si opisala enega svojega super laverja.

 222. zogca said

  Mislim, da sem zanj napisala, da mu ni bilo treba narediti nič, pa je bil še vedno najboljši, ker je tudi nič znal narediti najbolje. Nekaj takšnega. Stvar je v občutku.

 223. zogca said

  Mogoče imam jaz sposobnost, da jih začutim. 😉

  Nekatere stvari se preprosto začuti.

 224. Janis said

  Vsega se ne da opisati ali povedati z besedami.
  Nekatere stvari se preprosto začuti. Ne gre za kaj posebnega, ampak za način ljubljenja.

  Če mene vprašaš, iz poljubljanja izveš vse.

 225. zogca said

  Ne me rajcat. :mrgreen:

 226. Lynx said

  Rajcanje je ja nekaj prijetnega.
  Za tistega ki rajca in za tistega ki je rajcan. 😉

 227. zogca said

  Danes sem že trikrat. Mislim, da je bilo dovolj. 😉

 228. Lynx said

  Če ti ne bo zmanjkalo soka,
  se ti bo posušila roka. 😉

 229. zogca said

  Nč bat!!!

 230. Spider said

  Meni se 8 let zdi premalo.Pred leti je v LJ en mulo, ki je do smrti zbrcal nekega moškega, dobil 12 let.Me prav zanima, zakaj se je sodišče odločilo samo za 8 let tema vunbaciteljema. Domnevam, da sta fanta izurjena v borilnih veščinah, takšni ljudje pa so še posebaj nevarni in morajo imeti višjo stopnjo tolerance in samokontrole, kot navaden smrtnik.

 231. zogca said

  Zdaj o tem govorijo v Trenjih!!!

 232. Maja said

  Ena je pa plačala. 🙂

  http://www.siol.net/svet/zanimivosti/2009/02/nezvesta_zena_mora_placati_odskodnino.aspx

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: