Žogca v ofsajdu

In nič več v pričakovanju sodniške piščalke

Do cilja usode!

Posted by zogca na februar 9, 2009

LE NAPREJ

Nihče ne vpraša,
kam greš,
kam te vodi usoda.

Le naprej moraš.
Ne glej na ovire,
na podrte mostove
in polena pod nogami.

Le naprej moraš,
četudi so redki
topli pogledi
in nežni stiski rok.

Le naprej moraš,
čeprav je včasih
samotna pot,
ki te vodi neznano kam.

Le naprej moraš
po razburkani pot
do cilja usode.

Nuša Ilovar

Advertisements

25 komentarjev to “Do cilja usode!”

 1. zogca said

  Me je kdo pogrešal? 😉

  Ter vprašanje …

  VERJAMETE V USODO???

 2. StaneP said

  Ne. Kje si pa hodila tolk časa?! Grrrr…

  Usoda? Ma ja. Na usodo se zgovarjamo ko nam gre kaj narobe in ne moremo vplivati ali pa takrat, ko dobimo kaj, kar mislimo da nismo zaslužili. Po moje… Kaj pa jaz vem.

 3. zogca said

  Saj sem napisala tri teme nižje (tam pri Čepinovih), da odhajam na podaljšan vikend in me ne bo. Tudi jaz moram kdaj luftati. 😉

  Kje si pa hodila tolk časa?! Grrrr…

 4. StaneP said

  Vem in ti privoščim! In kaj si na lutanju doživela usodnega, da ti sedaj usoda hodi po glavi?

 5. zogca said

  Napaka! Pesmi imam jaz pripravljene za mesec dni vnaprej. Ta pesem je vsekakor čakala na objavo že kar nekaj časa. Prav nič usodnega se mi ni zgodilo na podaljšanem vikendu, je bilo pa zelo lepo. Z Izbrano sva veliko klepetali, jedli raje ne povem koliko in danes tudi luštno zapravljali. Imava enaki jakni. 😉 Kar pa se usode tiče … Imela sem en zelo dolg in še bolj zanimiv pogovor z odlično astrologinjo. To sicer nima zveze z usodo, je bilo pa izjemno zanimivo tisto, kar je povedala ob pogledu na mojo atrološko karto. In kar je povedala ob pogledu na njegovo.

 6. StaneP said

  In kaj govorijo zvezde? Boš končno prebolela?

 7. zogca said

  Meni je moja najboljša prijateljica, ki se je tudi včasih malo ukvarjala z astrologijo, ves čas govorila – ti samo delaj, samo delaj, delaj in delaj, nič drugega. Jaz pa sem vedno težila s tem, zakaj moram zdaj jaz delati in kakšno zvezo ima zdaj to s čemerkoli … No, ko sva s to astrologinjo obdelali mojo karto, potem njegovo karto in ko mi je na dolgo začela razlagati, kaj bi moral s seboj narediti on … Potem sem jo vprašala, kaj pa jaz, kaj bi morala narediti s seboj jaz? In je rekla – ti samo delaj, nič drugega kot to, delaj in vse drugo se bo rešilo samo od sebe. Jaz moram samo delati. Vse drugo se bo rešilo samo od sebe. Njegova karta je veliko bolj problematična od moje.

 8. zogca said

  Drugače pa je na moji karti meni ostala edina uganka medicina. Jaz naj bi skozi življenje imela dva vira dohodka. Eden naj bi bil ta, ki ga imam že zdaj. Drugi pa naj bi bil na nek način povezan z medicino. Jaz zdaj na stara leta gotovo ne bom šla študirat medicine. Pa tudi zanima me medicina ne. Ta medicinski del mi ni jasen. S tistim moškim, ki bo na koncu tudi moj življenjski sopotnik, pa me bo povezovalo delo, skupaj bova delala.

 9. StaneP said

  Delo krepa človeka! Jaz tudi že cel lajf delam. Ampak brez pa tudi ne bi mogel. Hecno ne? V te čirule čarule pa le ne verjemi preveč. Moje osebno mnenje je takšno, da so včasih dobre za preganjanje dolgčasa. Kaj več je pa že mentalno sporno.
  Kaj pa delaš, če lahko vprašam?

 10. zogca said

  Pravnica sem. Delam pa … Ne ravno na sodišču, je pa povezano s pravom. S tem čirule čarule je pa tako … Nekaj v tej astrologiji je. Ne v astrologiji tipa horoskop v Lady, to seveda ne, ampak v teh astroloških kartah pa … Poglej, ona je meni povedala, kdaj sem jaz dobesedno šla v maloro. Ona je to videla s karte. Ona je povedala iste stvari, ki jih je povedala tudi moja najboljša prijateljica, s tem, da se ona s tem ukvarja še veliko bolj in mi ni razlagala samo planetov, ampak tudi vse mogoče aspekte. Mojega tega princa je opisala, kot bi z njim živela sto let, pa ni o njem vedela nič, samo njegovo karto je videla. Njej prvi stavek je bil – ta moški je genij. In on to je. Njen drugi stavek je bil – on je sposoben delati ne glede na karkoli. Njemu lahko pomre cela familija, on je pol ure pozneje že sposoben delati. Čirule čarule gor dol, to je on. In vse, kar je povedala o njem, to je on. Povedala pa je tudi to, kar sem jaz njemu govorila, pa me seveda ni poslušal. Pa tudi ni vedela, pred čem sem ga jaz svarila. Kdo bo njega v življenju najbolj zajebal. In to ne bo ženska, ker on od žensk pričakuje samo najslabše in je večno nezaupljiv. Bo to kar lepo moški. Po tistem, kar je povedala ona, se bo on zelo dobro spomnil mojih besed.

  Kakorkoli že, delo osvobaja. Očitno mene osvobaja še veliko bolj kot večino.

 11. zogca said

  Ne pozabite, da se je že začel You rang, m’lord!!!

 12. StaneP said

  Pravnica. Lepo…
  Ne bi želel biti tvoj naslednji moški. Zakaj? Človek ima v življenju samo enega “sanjskega” partnerja. In to si ti že imela. Vsi ostali mu ne bodo prišli do kolen, pa če bodo na 3/4 boljši. Res je, da s časom slika zbledi, vendar… Sicer sem večni optimist in se s tem nebi obremenjeval, ker dovolj zaupam vase, vendar vseeno. Najbrž se ne bova nikoli niti videla, tako, da je strah odveč.
  Vseeno so samo čirule čarule. Verjetnost, avtosugestija da razumemo stvari tako si jih želimo. V vsaki stvari je več resnic in človek načeloma vidi, kar želi.

  Kar se dela tiče, sva si pa kar podobna – s tvojim bivšim namreč. Mene je leta zaposlovala eksistenca, brez kakršnekoli pomoči stršev ali sorodnikov, sedaj pa niti ne znam več živeti brez dela. Tako pride, če praktično od polnoletnosti skrbiš sam zase.

  Uživaj pri gledanju m´lorda.

 13. zogca said

  Ih, jaz imam Lorda na DVD-jih in sem ga gledala že dvajsetkrat, pa še dvajsetkrat ga bom. Se bom pa vseeno preselila pred teve, ker čutim, da me počasi zmanjkuje. Zaspana sem. Ne, on ni bil sanjski moški, bi le moški, ki sem ga najbolj ljubila (in ga še ljubim) ter hkrati moški, ki me je najbolj prizadel. Kar pa se čirul čarul tiče … Zadeva seveda ni znanstveno dokazana, ampak nekaj pa na tem je, če lahko iz ene karte tako prebereš človeka.

  Bom jutri nalepila še kakšen članek na temo usode in upam, da se razvije fajn debata. Ampak prej se bom pa naspala. Vi seveda lahko pišete. 😉

 14. maxi said

  Zadeva seveda ni znanstveno dokazana, ampak nekaj pa na tem je, če lahko iz ene karte tako prebereš človeka.

  Kdo to pravi? Polje – po sledeh nevidnih sil vesolja = knjiga, ki govori o znanstvenih dokazih energije vesolja.

 15. zogca said

  Aha, tega pa nisem vedela. Kakorkoli že, ta astrologinja ničesar ni govorila kar tako. Za vsako stvari, ki jo je izrekla, je povedala, da jo govori zato, ker je ta planet pod tem in tem kotom in v korelaciji s tem planetom na takšen in takšen način … In če dva človeka, ki se nikoli v življenju nista ne videla ne slišala iz iste karte povesta isto … Kot pravim, ona je povedala isto, samo da je povedala veliko več in šla v mnogo več podrobnosti, ker se ona s tem ukvarja veliko bolj poglobljeno …

 16. zogca said

  Takole pa je videti atrološka karta http://img233.imageshack.us/img233/7237/astro32gw06mm2006126hk5qp8.gif za tiste, ki je mogoče še niso videli. Tale seveda ni moja, da se je ne bi kdo spravil študirati. 😉

 17. zogca said

  Tale link je pa samo za Izbrano. Ona bo vedela, zakaj.

  http://www.ednevnik.si/album.php?u=zogca&task=viewfolder&f_id=4598

 18. izbrana said

  Hvala za link 😉 !

  Ampak, jaz huuuuujšaaaaam! A se zavedaš kako noro bom izgledala potem v tisti novi jakni!?

  Komaj čakam na priliko 😉 !

 19. zogca said

  Jaz še zdaj trdim, da tisto ogledalo človeka razširi!!!!!!!!

  :mrgreen:

 20. vlatka said

  ***

  Človek živi
  Sreča
  dan za dnem
  mimo hiti
  A glej
  ko te spremlja
  ko ujame tvoj korak
  objemi jo
  ne izpusti iz svojih rok
  ko te mora
  te sama zapusti
  in ko čutiš
  da je več ni
  ne oziraj se za njo
  ampak glej tisto
  ki bo spet
  mimo tebe prišla

  Iz moje zbirke: Spomin živi v samoti

 21. zogca said

  Vlatka, ti verjameš tudi v astrologijo???

 22. izbrana said

  Ja, v mojem ogledalu jaz prav dobro zgledam v tistem….

  Včeraj tam se mi ni zdelo!

  😉

 23. izbrana said

  Ja, v mojem ogledalu jaz prav dobro zgledam v tistem….

  Včeraj tam se mi ni zdelo!

  😉

 24. izbrana said

  Vidiš, da je res! 🙂

  Še računalnik je potrdil dvakrat! 😉

  Pa nimam pojma, kako je to ratalo….

 25. zogca said

  Jaz tudi na svojem domačem izgledam veliko bolje. 😉

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: