Žogca v ofsajdu

In nič več v pričakovanju sodniške piščalke

Stoji za vsakim uspešnim moškim ženska?

Posted by zogca na januar 23, 2009

Advertisements

74 komentarjev to “Stoji za vsakim uspešnim moškim ženska?”

 1. zogca said

  Menda naj bi ta “za vsakim uspešnim moškim stoji ženska” bil ženskam sovražen in šovinističen v smislu, da prejudicira razumevanje, po katerem je v ospredju moški, ki je uspešen in privilegiran, partnerka pa se skriva v ozadju in ga podpira po najboljših močeh. Marsikdo pa si to razlaga povsem drugače in meni, da je ženskam v čast, saj jim priznava, da bi moški brez njihovega vpliva ostal povprečen. Pa je na tem izreku kaj resnice? Seveda, Gugl najde tudi “pod vsakim uspešnim moškim leži ženska”.

  Aleksandra Kralj, kdorkoli že ta gospa je, je za Cosmopolitan izjavila: “Za vsakim uspešnim moškim stoji še uspešnejša ženska. Ženska, ki verjame v svojega moža, bo že ugotovila, kako iz njega izvleče najboljše tudi takrat, ko sam ne verjame vase. Vsak moški pa si želi žensko, ki bi verjela vanj. To mu daje moč. Še posebej, če zna njegova izvoljenka ločevati med njenimi in njegovimi željami ter nelepe stvari povedati prijazno.”

  Skratka, stoji za vsakim uspešnim moškim ženska?

 2. trnovčanka said

  Zogca dobro jutro!

  Najprej tole: http://www.youtube.com/watch?v=xDQE4UMVhEQ

  Kaj več pa, ko pridem k sebi 🙂

 3. Aleš said

  Da Žogca, trdno sem prepričan, da za vsakim resnično uspešnim moškim stoji ženska, še uspešnejša. Seveda pa uspeh definiramo vsak drugače.

  Moja v kritičnih trenutkih vedno zna potegniti tisto pravo potezo: predvsem zaupati vame, verjeti v uspeh, spodbujati, … Ponosen sem nanjo.

  Lep dan.

 4. trnovčanka said

  Mislim, da za vsakim uspešnim človekom stoji nekdo. Pa ni važno ali ženska za moškim, moški za žensko, ženska za žensko ali moški za moškim.

  Redki so osamelci, ki so močni, uspešni in se ne zlomijo. Vsi rabimo oporo, tisti bolj izpostavljeni še bolj.

  Če lahko sem impliciram malo fizike. Boljša je opora, lažje in trdneje stojimo.

 5. Nevenka said

  No, poznam nekaj moških, ki so poslovno uspešni in brez žensk, ki bi stale za njimi. So uspešni pri ženskah, nimajo pa uspešne zveze.

 6. zogca said

  Nevenka, to, kar si napisala, je pa tudi za eno zanimivo debato. Kaj se šteje kot to, da je nekdo uspešen pri ženskah? Zame namreč to ni biti uspešen pri ženskah. Mogoče imeti namazan jezik in jih veliko spraviti v posteljo, ampak če nobena od zvez ne uspe, pomeni, da je ta moški pravzaprav z ženskami popolnoma neuspešen. Če pri tem, da jih zlahka dobi, ostaja samski, ker niti z eno ni sposoben funkionirati.

  So uspešni pri ženskah, nimajo pa uspešne zveze.

 7. zogca said

  Tudi jaz tako mislim. Enkrat mi je en “pametnjakovič” govoril nekaj na to temo. Kako ljudje bne potrebujemo prav nobene opore in smo vse sposobni sami. Kajpak, sam zase je poskrbel, da ima okoli sebe vse mogoče opore. Jaz tudi mislim, da si človek upa poslovno veliko več tvegati, če ve, da mu nekdo trdno stoji ob strani in mu bo stal tudi v primeru, če mu bo spodletelo.

  Mislim, da za vsakim uspešnim človekom stoji nekdo.

 8. vlatka said

  nevenka

  **5**

  dobro si to napisala. 😀

 9. vlatka said

  žogca,

  če ima doma uspešno ženo, potem ja. 🙂

 10. webmaher said

  marsikaj bi lahko napisal pa se bom raje omejil na izjavo, da bi takoj stavil za Žogco 😆

 11. Nevenka said

  Lahko tako misliš Žogca, a so moški, ki si v času “vzpona” svoje kariere ne želijo stalnega razmerja, ker jih ovira.
  Delajo po najmanj dvanajst ur na dan, nekaj ur so na poti in so izmozgani. Sem pa tja si privoščijo “kaj lepega”.
  Tudi vsi moški niso enaki. Nekateri pa potrebujejo, da ko pridejo domov, jih čaka topla juhica in prijazen objem.
  Tretji, pa ne sprejmejo odločitve, brez da bi se posvetovali z ženo itd.

 12. zogca said

  Ampak to je pa potem čisto ena druga pesem, kajne? Lahko je menjati ženske, če te doma vedno čaka ena in ista.

  Če ima doma uspešno ženo, potem ja.

 13. zogca said

  Ljudje, ki dajejo največ denarja za ljudi (beri nogometni klubi), ki nogometašem plačujejo astronomske zneske, stokrat raje vidijo nogometaša z ženo kot takšnega brez žene. Njihovo mnenje je in velikokrat sem ga že prebrala, da imajo poročeni moški boljši potencial kot neporočeni. In glede na to, da gre za res astronomske zneske, bi rekla, da so zadevo strokovno preučili in da za tem stojijo mnenja vrhunskih psihiatrov.

  Lahko tako misliš Žogca, a so moški, ki si v času “vzpona” svoje kariere ne želijo stalnega razmerja, ker jih ovira.

 14. vlatka said

  žogca,

  hehe…, ne, če ima rada svojo ženo – ki jo ima doma. 😀

 15. zogca said

  Mislim, da je logično, da tisti, ki svojo ženo verižno vara, nima rad nikogar drugega razen sebe. Vsaj ne zares rad. Je pa tudi res, da je mnogim žena samo krinka, ker s svojim resničnim življenje ne bi mogli uspeti. Za mnoge službe (sploh politične, sploh v svetu, pri nas je anything goes) se zahteva urejeno družinsko življenje.

 16. zogca said

  Moja Trnovčanka še ni prišla k sebi? :mrgreen:

  Jaz si grem ravno kuhat kapučino.

  Kaj več pa, ko pridem k sebi.

 17. Lynx said

  “Stoji za vsakim uspešnim moškim ženska?”

  Originalen stavek se glasi: ”
  “Stoji za vsakim uspešnim moškim uspešna ženska?”

  Mislim, da tukaj ne gre le za poslovni uspeh, ampak za uspeh v življenju nasploh. In tukaj bi se pridružil mnenju Trnovčanke, da za vsakim uspešnim človekom stoji nekdo. Ponavadi za moškim stoji ženska, največkrat žena.
  Uspeh ni le status in materialno bogastvo. Kdor ima otroke mi bo potrdil, da so lepo vzgojeni otroci veliko večji uspeh. In tukaj je ženina oziroma materina vloga za moškega izjemno pomembna.

 18. zogca said

  A je res to originalen stavek? Jaz sem tega našla kot različico. Ker tista ženska, ki stoji za moškim, ni nujno uspešna. Pomembno je, da na poti do uspeha podpira svojega moškega, ona pa stoji v ozadju. Tudi sama pa pritrjujem temu, kar je napisala Trnovčanka. Stoji nekdo. V primerih, ki jih je navedla Nevenka, moških, ki ne utegnejo imeti ženske in otrok, ker se tako ženejo za kariero in vse dneve delajo … Kaj hitro se da ugotoviti, da tudi za temi moškimi stoji nekdo, samo da se temu nekomu ne reče žena, ampak mama.

 19. zogca said

  Nekaj heca na ta račun.

  http://www.zazzle.com/behind_every_successful_man_is_a_woman_who_ca_shirt-235425603422760835

  Ampak tudi ta izrek bi lahko bil tema za eno povsem novo objavo in razpravo.

 20. zogca said

  Ta gre pa malo na račun moških. 😉

  http://www.zazzle.com/behind_every_successful_man_is_a_woman_who_ca_shirt-235425603422760835

 21. webmaher said

  hec mora bit Žogca 🙂
  pri 19. komentarju je za prvim stavkom v IE 7 pol kilometra praznega prostora šele potem je link 🙄

 22. zogca said

  Ne vem, Web, res ne vem. Pri meni ni. Jaz nisem več pametna, ko gre za te beline.

 23. Jovanka Broz said

  uspešen moški mora biti veliko odsoten od doma(dolg urnik) in klinac moj bi on bil uspešen,če nebi imel ženo (mene),ki skrbim za celo hišo in vzgajam otroka v imenitnega mladeniča. Eto, težko bi se moški posvetil karieri,če bi imel samo del teh obveznosti, ki jih ima žena.

 24. zogca said

  Jovanka, še vedno dišim po vseh tistih parfumih, čeprav sem se vmes že dvakrat oprhala. Tako uspešno sem se včeraj zalila. :mrgreen:

 25. zogca said

  Tudi na račun moških. 😉

  http://store.badtshirts.com/beevsumanisw.html

 26. zogca said

  Tale je tudi ljubka. 😉

 27. John said

  Tako kot je že Webmaher ugotovil. V Internet explorerju 6.0 se vse skupaj vidi “nenavadno”. Medtem ko je v ostalih brskalnikih v ok. Očitno v Ameriki spet delajo, zdaj ko imajo novega prezidenta.

  Mimogrede, Obama je lahko primerek uspešnega moškega, za katerim stoji enako uspešna ženska. Zdaj, ali je on prezident, ker ima za sabo Mišel ne bi vedel. Ni pa šlo brez nje.

 28. zogca said

  Kaj je to vse skupaj? O takšnih stvareh, me, prosim, obveščajte, ker jaz takšnih stvari ne vidim. Včeraj se je Babi pritožila in jaz sem pogledala v svoji Operi, potem še v Firefoxu in tudi v SRWareju. In je bilo vse v redu.

  Tako kot je že Webmaher ugotovil. V Internet explorerju 6.0 se vse skupaj vidi “nenavadno”.

 29. zogca said

  Zdaj je Tanko na 24 ur povedal tale vic.

  Kako žena naredi moškega za milijonarja?
  Poroči se z milijarderjem.

 30. zogca said

  V bistvu je ona do zdaj bila bolj uspešno. Je pa značilno za politike, ki so veljali za najboljše v zadnjih desetih, petnajstih letih, da so vsi bili poročeni s pravnicami. 😉

  Mimogrede, Obama je lahko primerek uspešnega moškega, za katerim stoji enako uspešna ženska.

 31. Boom said

  Zdaj imamo moški res dober izgovor za puščanje umazanih štumfov po hiši :mrgreen:

  Mimogrede, Obama je lahko primerek uspešnega moškega, za katerim stoji enako uspešna ženska. Zdaj, ali je on prezident, ker ima za sabo Mišel ne bi vedel. Ni pa šlo brez nje.

 32. John said

  Janša sicer ni poročen, ampak Urška je zdravnica. Pa naša “first lady” tudi ni pravnica. Kako je z Borutom pa ne vem. Torej ni ravno pravilo, da ženska, ki je pravnica še bolj poveča možnosti svojega moža.

  Žogca torej v sebi kriva hud potencijal.. 🙂

 33. John said

  Tale SRWare je pa zanimiva igrača. :mrgreen:

 34. zogca said

  John, jaz sem ciljala na Obamo, Clintona, Blaira. Za naše je tako ali tako značilno, da žene sploh nimajo. Kar pa se potenciala tiče, absolutno … Sicer pa za naslednje dni pripravljam objavo, ki bo šla nekako takole … Zakaj se moški poročijo z nekaterimi ženskami, z drugimi pa ne. Našla sem nek članek in bom skušala na njegovi podlagi kaj napisati. Kaj bo iz tega izpadlo, bomo pa še videli. 😉

 35. zogca said

  Jaz sem nekje prebrala, da je to Googlov brskalnik in da je blazno hiter, zato sem si ga snela. Ga pa nisem začela uporabljati. Mene težko navlečeš na kaj novega. Odprem ga samo, če mi rečete, da se kaj ne vidi, kot bi se morala in potem preverjam v vseh mogočih brskalnikih.

  Tale SRWare je pa zanimiva igrača.

 36. zogca said

  Žogcini možgani ne morejo najti povezave. 😥

  Zdaj imamo moški res dober izgovor za puščanje umazanih štumfov po hiši.

 37. Lynx said

  “V bistvu je ona do zdaj bila bolj uspešno. Je pa značilno za politike, ki so veljali za najboljše v zadnjih desetih, petnajstih letih, da so vsi bili poročeni s pravnicami.”

  Fantje, če ima kateri politične ambicije, Žogca je zadetek na loteriji. 😀

 38. zogca said

  Petdeset smajlijev bi napopala. :mrgreen:

  Fantje, če ima kateri politične ambicije, Žogca je zadetek na loteriji.

 39. Boom said

  Nisi zadnjič gledala? Je First lady se mal razgovorila in povedala, da on pušča štumfe okol po hiši 😀

  Žogcini možgani ne morejo najti povezave. 😥

 40. maxi said

  Skratka, stoji za vsakim uspešnim moškim ženska?

  absolutely 😛

 41. zogca said

  Ne, to mi je pa ušlo. Pa sem šokirana, da mi je. Predvsem pa to, da mi je ušlo, da Obama kadi. Revež se mora menda blazno skrivati, ker bi s tem pošiljal napačno sporočilo mladini, kateri je zdaj postal ideal.

  Kaj pa vem, tako uspešnemu tudi kakšen štumf oprostim. Sem hinavska?

  Nisi zadnjič gledala? Je First lady se mal razgovorila in povedala, da on pušča štumfe okol po hiši

 42. zogca said

  Vredno ogleda, kako se dela z moškim.

  Michelle and Barack Obama interviewed by Barbara Walters

 43. John said

  Skratka, stoji za vsakim uspešnim moškim ženska?

  Ne vem, če je ravno “absolutely”. Kaj pa če stoji za vsakim uspešnim moškim “moški”? Ali pa za uspešno žensko še ena ženska? Torej ni spol faktor uspešnosti.
  😉

  Še danes se bom vrgel v politiko… 🙂

 44. Artemis said

  A Obama še kadi? Ko se je odločil, da bo kandidiral za predsednika, mu je Michelle dala pogoj, da ga podpre, če preneha kaditi, je takrat izjavila v nekem intervjuju.

 45. zogca said

  Let me know. :mrgreen: Če ima kdo velike ambicije in je pripravljen veliko delati, potrebuje pa ene fajn možgane, ki bodo razmišljali – jaz sem tukaj. :mrgreen: Možgani mi delajo sto na uro (tako me je mimogrede zelo dolgo okoli reklamirali tisti, ki mi je zlomil srce), samo malo lena sem. :mrgreen:

  Še danes se bom vrgel v politiko.

 46. zogca said

  Jaz sem razumela, da … Zelo skeptični so bili okoli tega, ali mu je res uspelo nehati. Sicer pa se trenutno bolj ukvarjajo z njegovim blackberryjem, od katerega se tudi ne more ločiti.

  A Obama še kadi? Ko se je odločil, da bo kandidiral za predsednika, mu je Michelle dala pogoj, da ga podpre, če preneha kaditi, je takrat izjavila v nekem intervjuju.

 47. maxi said

  Ne vem, če je ravno “absolutely”. Kaj pa če stoji za vsakim uspešnim moškim “moški”? Ali pa za uspešno žensko še ena ženska? Torej ni spol faktor uspešnosti.

  John, to so seveda še ostale možne kombinacije, ki pa mojo prvotno tezo ne razvrednotijo.:-P
  In seveda ni stvar v spolu, stvar je v pravem support-u.

 48. Lynx said

  “Če ima kdo velike ambicije in je pripravljen veliko delati, potrebuje pa ene fajn možgane, ki bodo razmišljali – jaz sem tukaj.”

  To se sliši, kot da snubiš kakšnega butca, ki sam ne zna razmišljati. Napačna reklamna kampanija Žogca. 😉

 49. zogca said

  Ter občutku, da boš, če boš padel, padel v varno naročje. In si zato bolj upaš tvegati. Hudičevo veliko pomeni, da veš, da tudi če ti ne bo uspelo, je nekje nekdo, ki te bo razumel in ti ne bo obrnil hrbta.

  In seveda ni stvar v spolu, stvar je v pravem support-u.

 50. zogca said

  Nisi za hece, lynx!!! :mrgreen:

  To se sliši, kot da snubiš kakšnega butca, ki sam ne zna razmišljati. Napačna reklamna kampanija Žogca

 51. maxi said

  Ter občutku, da boš, če boš padel, padel v varno naročje. In si zato bolj upaš tvegati. Hudičevo veliko pomeni, da veš, da tudi če ti ne bo uspelo, je nekje nekdo, ki te bo razumel in ti ne bo obrnil hrbta.

  Yp, TO je TO!

 52. maxi said

  Nisi za hece, lynx!!! :mrgreen:

  Lynx je (kot zgleda) v osnovi resen človek….:wink:

 53. zogca said

  Jaz imam rada moške, ki so videti zelo resni.

  Lynx je (kot zgleda) v osnovi resen človek…

 54. zogca said

  To zadnje je bilo brez heca. 😉

 55. John said

  …to so seveda še ostale možne kombinacije, ki pa mojo prvotno tezo ne razvrednotijo

  😯
  Ostale kombinacije? Kaj nisem že vseh naštel? 🙂

  Občutek, podpora, motivacija.. vse kar ti da dovolj energije in vztrajnosti da dosežeš cilj.
  Kako že gre tisto .. v dobrem in slabem

 56. John said

  , ki so videti zelo resni.

  🙂

 57. maxi said

  Jaz imam rada moške, ki so videti zelo resni.

  he he…midve bi pa res težko bile prijateljici… 😛

 58. Lynx said

  “Jaz imam rada moške, ki so videti zelo resni.”

  “Lynx je (kot zgleda) v osnovi resen človek…”

  Še preden sem prebral zadnji Maxijin komentar sem želel vprašati, kateri so boljši, resni, ki neresno izgledajo, ali neresni, ki resno izgledajo? 😉

 59. zogca said

  To je vprašanje, da. In zato sem tudi napisala VIDETI, kot je John zelo dobro opazil. Lahko so samo zamorjeni, zateženi in do konca nesamozavestni, to pa se skrije za tisti RESNI VIDEZ. Kdo bi vedel???

 60. zogca said

  Eh, Maxi, ne spodobi se, da bi dve dami tepli za enega gospoda. 😉

 61. John said

  …med tem pa cena gospodu raste. 🙂

 62. cija said

  te beline so odvisne tudi (ali pa predvsem) od velikosti monitorja. žogca je dala dolg link, ki ga rahlo moti blogrola na strani. zato bo tistim z majhnimi (monitorji:) raztegnil komentar tako daleč, da bo link preko blogrole.
  tistim z večjim monitorjem pa bo normalno prikazal zadevo.

  Sicer pa mislim, da so uspešni tisti, ki so sposobni, ne glede na to, ali imajo za sabo žensko, labradorca ali zlato ribico. Zgornji stavek je namreč čista diskriminacija samskih, gejev in še koga.

 63. Lynx said

  Življenje je lepše, če je obarvano s humorjem. Razlogov da smo resni je itak preveč.

 64. John said

  Sicer pa mislim, da so uspešni tisti, ki so sposobni, ne glede na to, ali imajo za sabo žensko, labradorca ali zlato ribico.

  Še bolj uspešni so pa tisti, ki imajo za sabo žensko, labradorca ali zlato ribico. In tukaj spol ne igra vloge. Tudi pri zlati ribici ne.

 65. Lynx said

  Za vse, ki imajo radi resnobneže:

 66. Lynx said

  Žogca, reši mi pesmico iz spama!

 67. zogca said

  Jaz sem pač vzela to misel, ampak nikakor ni bilo mišljeno, ko se je debata začela razvijati, da bi kakorkoli vplival spol. V smislu, če bi jaz bila istospolno usmerjena, bi meni ženska bila tista podpora in opora, ki je heteroseksualni ženski moški. Na primer. Ampak da, nekje je potem prišlo do … Tisti z oporo in tisti brez – samski in nesamski.

  Zgornji stavek je namreč čista diskriminacija samskih, gejev in še koga.

 68. zogca said

  Takoj!!!

  Žogca, reši mi pesmico iz spama!

 69. zogca said

  I’ll stand by you – The Pretenders

  Takšno ženo je treba imeti doma. Ali moža. Predvsem moža. 😉

 70. zogca said

  To pa se zgodi, ko se narobe odločiš in dobesedno zajebeš samega sebe. 😦

 71. Nevenka said

  Ali je naš Pahor mogoče poročen? Saj ne vem. Včasih ga je bilo moč zaslediti na raznih fotkah z neko dolgolasko, ki bi nujno rabila vizažista, potem pa so fotke potihnile in le sem pa tja pricurlja kakšna obrekljiva pripomba.
  On bi že rabil kakšno trdno ženo v ozadju. Pa izgleda, da so mediji našli le mamo, odkar je predsednik.

 72. zogca said

  Ne, ni. Je pa v zvezi s to Tanjo že dvajset let in imata sina, ki ima gotovo že več kot deset let. Mislim pa, da v njuni zvezi ni sporno to, da ni uradna (čeprav to v kakšni Ameriki ne bi šlo skozi za politika), ampak to, da je on večkrat me vrsticami povedal, da zveza (vsaj zanj) ni monogamna, ampak odprta. Drugače pa Tanja je močna ženska in mimogrede veliko pametnejša in sposobnejša od njega. Je pa ne skriva, velikokrat je bila v medijih. Ima pa dolge črne lase in mogoče njena frizura res ni naj, je pa njena in od nekdaj ima takšno.

  Ali je naš Pahor mogoče poročen?

 73. Nevenka said

  A tako. Sem mislila, da sta se že davno razšla.

 74. zogca said

  Ne, kje pa. Jaz sem ju jeseni videla skupaj v BTC-ju.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: