Žogca v ofsajdu

In nič več v pričakovanju sodniške piščalke

Njegovo stopalo mi je stisnilo vrat!

Posted by zogca na november 28, 2008

IMAM LE NOGE BEŽEČEGA VOLKA

Hodim po ulici
in gledam ljudi.
Njihova stopala
in gležnje gledam.

Nekoč je živel človek,
ki sem mu poljubljala noge.
Zgodilo se je,
da mi je stopil na roko,
pa nisem čutila bolečine.
Kadar sem z očmi zajela njegove,
je bil svet moj.
Ni bilo stvari,
ki je ne bi imela.
Potem sem ga ubila.
Nekega toplega večera,
ko je sonce zašlo krvavo.
Kot tolikokrat
sem mu položila glavo k nogam
in njegovo stopalo
mi je stisnilo vrat.
Tisti hip sem postala žival.
Divje sem se zvila,
planila kvišku
in ga pogledala
od zgoraj navzdol.
Tedaj je umrl.

Zdaj imam le noge bežečega volka
in pljuča, ki hočejo dihati.

Neža Maurer

Advertisements

27 komentarjev to “Njegovo stopalo mi je stisnilo vrat!”

 1. zogca said

  Boris Novković – Vukovi umiru sami

  Tišina k’o sidro veže mrak,
  u meni polako kopni strah,
  ova ljubav je bila priviđenje,
  nije ovo moje vrijeme.

  Do zore je ostao još koji sat,
  a vani nemir, k’o da je rat,
  oblačim kaput i odlazim,
  da sve zaboravim.

  I opet Dunavom plove brodovi,
  a ti više za mene ne brini,
  K’o lišće sam, vjetar me raznosi,
  vukovi umiru sami.

 2. Nevenka said

  Ah, grozno je, ko nekdo tako kruto izigra tvoje zaupanje. Včasih bi kar rjovela kot zmaj. Pa vem, da mi ne bi odleglo.

  Naslov omenjene popevke je: Zato sem noro te ljubila. Stara pesem, a ima v sebi nekaj večno gorljivega.

 3. zogca said

  Mogoče nam lynx uspe najti to popevko, našel je že marsikaj.

  Rjovenje ne pomaga. Ne pomaga kričanje. Tudi brcanje ne. Jaz sem sinoči pred spanjem tuhtala in sem ugotovila, da pri meni sploh ni šlo toliko za izgubljeno zaupanje, čeprav do neke mere tudi. Meni nikoli ni bilo jasno, kako je mogoče, da sem moškega, s katerim sem preživela tretjino življenja, prebolela v dveh tednih. Pri temu pa crkujem eno leto. In se mi zdi, da sem našla odgovor. Tistemu prvemu sem se zdela … Ne bom zdaj rekla čudovita, čeprav gotovo tudi. Ampak dober človek. On nikoli ni dvomil o meni, o dobroti mojega srca, o moji plemenitosti in dobronamernosti. Nikoli. Tudi mojih napak ni nikoli iskal. Ta drugi pa … Kot se je pozneje izkazalo, je bila cela zveza namenjena temu, da on odkrije moje napake. Je sam priznal, jih je iskal. In jih je na koncu tudi našteval. Svoje nobene. Mojih kakor hočeš. Karkoli sem jaz, naredila, je obstajal sum, da imam nekaj za bregom. Do konca. Do samega konca. Kot nek zločinec sem bila. In bolj sem se trudila dokazati, da sem dobra, slabše je bilo in večja ponižanja sem doživljala.

 4. Nevenka said

  Jaz sem se trudila zaščititi to, kar je bilo lepo, pa sem vse kar sem, naredila narobe. Nisem iskala nobenih idealov, daleč od tega, a če človek ljubezen ima, je lepa. In to je zame vse. Sploh ne razmišljam o prebolevanju, ker mi ni smiselno.
  Vem, da bo čustvo v meni ostalo. Nimam kaj. Življenje bo pa prazno.

 5. zogca said

  Jaz predvsem ne bi več rada tako zelo dvomila o sebi. In zaradi njega žal dvomim. Včasih sem mu zamerila to, da se ni niti malo potrudil za naju. Niti malo. Po tem, ko je on to zvezo vzpodbujal, želel, govoril, da hoče resno, da misli do smrti in vse to. Potem pa frajer brez enega samega pogovora lepo gre. Danes, ko gledam s te perspektive, mu veliko bolj zamerim, da … Ker ti si takšna. In takšna. Ker ti bi naredila to. Ker ti bi naredila ono. Vse s konotacijo, da se od mene pač lahko pričakuje najslabše, ker sem jaz pač slaba. Sto dobrih stvari sem lahko naredila, kaj sto, tisoč, ko mu je tisti njegov kajpak dobronamerni prijatelj s prstom pokazal na nekaj, sem bila takoj poosebljenje hudiča. In tako se, ne pretiravam, onadva do mene tudi vedeta.

 6. Nevenka said

  Ja, človek se lahko zaradi drugih slabo počuti v svoji koži. Ampak, če imaš čiste račune s seboj, je to manj verjetno. Je pa boleče, če nekdo hoče, da se slabo počutiš in ti namerno škoduje.
  Takega je potrebno čim prej preboleti.

 7. zogca said

  Seveda jih imam. Čiste račune namreč. Božala sem ga, objemala in lupčkala. To sem delala. Kar je on tudi potrdil. Razumela sem vse njegove delovne obveznosti. Potrdil. Ga razvajala maksimalno. Potrdil. Pomagala, če je prosil za pomoč. Potrdil. O tem, da sem ga imela rada in mu bila zvesta menda sploh ni treba pisati. Pa se mi je pozneje očitalo, da sem morala biti zapuščena, ker se je sumilo, da bo vedno po moje. Absolutno nisem v najini zvezi uveljavljala svoje volje. Če po čigavo, je bilo po njegovo. Menda se je sumilo tudi o tem, da bom podtikala otroke. Brez kondoma me ne spraviš v posteljo, zato je to absurd. Ko je njegov prijatelj izdavil, da sem politična ekstremistka, se mi je non stop očital ekstremizem. In cel kup takšnih stvari. Na koncu se mi je očitalo tudi kajenje. Lepo prosim, na prvem zmenku je videl, da kadim in mu tega nisem nikoli prikrivala. Pa nikoli nisem doma kadila, razen na balkonu, tako da … Ampak na koncu vse pride prav. Izpade, da sem tako zanič, da me noben Kristus ne bi mogel imeti rad. In počasi sem jaz to kar lepo začela verjeti.

 8. lynx said

  Kako bedno bi se šele počutila, če bi te pustil zaradi druge. In sploh če se tebi ta ne bi zdela nič posebnega.
  Žogca, vse je relativno, tako lepota kot dobrota in še marsikaj.

 9. zogca said

  Si videl, da iščem pesmico? Zato sem noro te ljubila je naslov. Eh, ne. Zakaj bi se bedno počutila, če bi me zapustil zaradi druge? To bi samo pomenilo, da ima on slab okus ali bolje, da nima okusa. :mrgreen: Verjemi, bolj boli, ko nekdo ugotavlja, kaj vse slabega boš naredil. Ker to je to, ni šlo za stvari, ki sem jih naredila, ampak jih še bom.

 10. lynx said

  Lažeš sama sebi.

 11. lynx said

  Tatjana Gros:

 12. lynx said

  Eva Sršen:

 13. lynx said

  Neil Sedaka:

 14. lynx said

  Za vse Ljubljančane:

 15. lynx said

  Kam si namenjen:

 16. zogca said

  Lynx, glede česa? Aja, toliko o tvojih spuščenih ušesih. Poglej na SČ temo Mnogi moški bi se lahko zamislili! Tri sporočila sem pustila, tri z linki do teh reklam. Dve manjkata. Samo prvo je ostalo, ker bi sicer moral izbrisati celo temo in s tem tudi sporočila vseh drugih. Nick ima pa zelo spuščena ušesa. In tudi napisal ni nič, samo linke je pustil. Očitno zanimive, če ima tema več kot 800 ogledov.

 17. zogca said

  In z PČ je izginilo, kar je napisal tudi nick z zelo spuščenimi uhlji. Tudi tema, ki jo je ta nick odprl in je bilo v njej veliko sporočili. Toliko o tistem, kar si mi sinoči pisal. Da se to ne bi zgodilo, če bi jaz spustila uhlje.

 18. zogca said

  Celo tako daleč gre v svojem nagajanju, da mu je povsem vseeno, če s tem škoduje uporabnikom svojega foruma. Ena gospa ali gospodična je namreč prosila za en naslov, pa so ji napisali napačnega. Poznam namreč par ljudi v tem podjetju in vem, kakšen je zadnji del naslova, da je manjkala črtica. Napisala sem ji pravilen naslov, on pa je to obrisal. In potem je bila gospa čisto zmedena, kaj je zdaj prav. Ko sem pustila še eno sporočilo v smislu ti je vseeno, da škoduješ drugim, samo da lahko zraven škoduješ meni, je bil pa celo toliko prijazen, da je sicer obrisal moje sporočilo, ampak gospe oziroma gospodični napisal pravilen naslov. 32 let tlačim to zemljo, ampak kaj takšnega še nisem videla.

  Praznim se, bruham malo iz sebe.

 19. lynx said

  Žogca, ti rabiš malo relaksacije. Če bi bil tam, bi te zmasiral. 😉

 20. zogca said

  Vnaprej hvaležna. Če ne prej, boš leta 2028 lahko dokazal, da si mislil resno.

  Pa me res boli vrat danes, ne hecam se.

 21. MONica said

  Zakaj se sekiraš? Dol ti visi. Ti piši in če on zbriše kaj te briga. Se mu že zdiš zanimiva, če se mu da po forumu pri tolko napisanem iskat, kaj si ti napisala. Vsi ki veliko beremo forumu, opazimo in si mislimo svoje. Njega izgleda ne briga, če ga imamo za trčenega. Tudi tebi bi moralo dol viset.

 22. zogca said

  Monica, mene boli in prizadene to, da me Primož obravnava kot zločinca. On mogoče meni tudi ne želi slabo, dolgo sem verjela, da mi želi pomagati, ampak njegov odnos od mene je pošasten. On tega ne razume, jaz to vem, vidim, slišim, preberem. On ne razume tega, kakšno sporočilo meni pošilja s takšnim početjem. On meni sicer nikoli ni rekel, da sem zločinec, me pa tako obravnava. Če jaz hočem nekomu pomagati, ko išče mejl, on pa to obriše … Če nekdo vpraša, kolikokrat gremo lulat in jaz to napišem, on pa obriše … Če nekdo vpraša, po katerem zakonu je nekaj zakonito in jaz napišem ime zakona, on pa to obriše …. Takšnih primerov je cel kup. Lahko bi naštevala do jutra. Mar ne razume, kako zelo nespoštljivo je njegovo početje? Kako zelo poniževalno? Tako je, kot bi bila zločinec. Vse z noto, da sem slaba, da delam slabe stvari, da so moje namere slabe, da … On mene s tem početjem žali. Jaz sem bila tista, ki sem poiskala Slakov naslov. Jaz sem bila tista, ki je poiskala naslov od redakcije Trenj. In sem napisala. Najprej enega. Obrisano. Še enkrat. Obrisano. Še enkrat. Obrisano. Ko sem mu napisala, ali mu je res nagajanje meni pomembnejše od tega, da njegova uporabnica dobi pomoč in ko je očitno nekomu potegnilo, da nekdo tukaj nekomu nagaja, je pa … Ne nič se ne nagaja, sporočilo, ki sem ga pripel je pravilno, nismo pa 100% prepričani, če je naslov pravi. Lahko poiskusiš. In naslov, ki sem ga jaz napisala. In potem še enkrat, ko sem jaz napisala oba naslova. Je moje sporočilo obrisal, ter sam napisal naslova z dodatkom, da pravijo, da sta prava. Kdo to pravi? Jaz. Ki me briše. Naj izberem vzdevek brez imena, nimam imena, cyx, x52 ali karkoli drugega … Če se bo njemu zljubilo, da me preganja po forumu, bo to počel. Slišala sem, da menda to počne z dobrimi nameni. Da mi želi tako pomagati. Ne, pomagal mi bo tako, da ne bo drezal name in me bo pustil pri miru, če bom napisala, kolikokrat grem lulat. Ali kaj podobnega. Še nikoli nikomur ni pomagalo, da si ga poniževal in bil do njega nespoštljiv. Zato ne razumem, od kod mu zamisel, da bo on tako pomagal meni. Če mi bo kdaj res hotel pomagati, me lahko vpraša, kakšno pomoč potrebujem. Takšne gotovo ne.

 23. MONica said

  Bolano. Da nima pametnejšega dela kot čakanje, kaj boš napisala in brisati.

 24. zogca said

  Če vržeš v iskalnik vzdevek Tamara od Bajage, s katerim sem pisala včeraj ponoči, boš ugotovila, da od 13 sporočil, ki jih je natipkala Tamara od Bajage – 9 od 13 jih manjka. Tista 4, ki pa so … Jaz sem bila gor ob pol enih zjutraj in on tudi. Dvakrat sem jih oddala, dvakrat jih je zbrisal. Potem je šel očitno spat, jaz pa sem jih še tretjič. Ta 4. In so ostala. Očitno mu je bolj zabavno petkovo noč preživljati v igricah z menoj kot pa v postelji z ženo. 🙄 In očitno je bil pred zajtrkom spet v akciji. Brisanja, seveda. 😉 Kar naenkrat je Primož, ki ga sicer po cele vikende ni na MON-u, non stop na forumu.

  Zato, da lahko obriše sporočilo, kot je tole:

  Re: kdaj adventni venček
  Ne na vrata? V vseh ameriških filmih jih vidim na vratih. Mikalo me je, da bi ga tudi sama kupila, ampak imam občutek, da bi ga kmalu kdo snel z vrat in odnesel domov. Ali pa samo v smeti. Dvomim, da bi preživel več kot en dan.

 25. zogca said

  Še malo. Ali za hec ali za res, naj on sam razmišlja, ko bo to bral, ker gotovo bo. Primož, jaz sem ti izjemno hvaležna, ker mi delaš družbo ob petkovih nočeh. S teboj se počutim manj osamljena in mi je toplo pri srcu, ko vidim, da nekdo še vedno ni pozabil name. :mrgreen: Tudi nocoj bom osamljena in se toplo priporočam za tvojo družbo. :mrgreen:

 26. MONica said

  S takim hecom bo mogoče najprej razumel. Piši in se ne sekiraj.

 27. zogca said

  Včasih se mi zazdi, da krepko precenjujem njegovo inteligenco in poznavanje osnov psihologije. Ne potegne mu, vsaj tako kaže, da zaradi njegovega početja pišem veliko več kot prej. Ne manj, ampak več. Danes je obrisal celo temo. Z več kot 400 ogledi in desetimi napisanimi sporočili njegovih uporabnic. Do katerih očitno nima nobenega spoštovanja, če jih briše samo zato, da bi nagajal meni. Pišem in se sploh ne razburjam. Nič slabega nikoli ne napišem, nič škodljivega, najnormalnejše stvari. Če misli, da je to v redu, naj briše.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: