Žogca v ofsajdu

In nič več v pričakovanju sodniške piščalke

Pridi že!

Posted by zogca na november 27, 2008

PRIPETLJAJ

Ti se približuješ.
Prišel boš čisto blizu,
dotaknil se me boš
ali pa me poljubil na čelo.

Dlan mi boš potisnil med stegna,
kot je bilo predvideno.
Boki bodo zaplesali
čebelji ples osmice.

Moral boš priti,
enkrat ob koncu dneva,
na meji dneva in noči.
Samo tisti trenutki so za naju,
samo tisto vzdušje je lahko
scena za najin pripetljaj.

Ti si približuješ.
Moral boš priti.
Pridi že.
Sklicujem se na tisti privid,
na tisto,
kar me je spreletelo,
ko so se prvič dotaknila
najina kolena.

Petra Kolmančič

Advertisements

52 komentarjev to “Pridi že!”

 1. maxi said

  Can’t Fight The Moonlight

 2. zogca said

  Nisem več zaljubljena, sem samo še žalostna. Ne moreš biti zaljubljen v nekoga, do katerega nimaš niti drobtinice spoštovanja več, ker je preprosto tako zelo patetičen.

 3. maxi said

  Tudi jaz nisem zaljubljena, pa niti žalostna. So mi pa znane faze, ki jih boš počasi eno za drugo tudi ti izživela. Go on Žogca, go on…

 4. zogca said

  Jaz sem bila, ves ta čas, zelo zaljubljena. Kot v Boga sem gledala vanj. Še dolgo po tem, ko verjetno ne bi več smela. Do današnjega dne. Pa niti ne vem, ali ima on karkoli opraviti s tem. Že samo dejstvo, da to dopušča, je zame na enaki ravni kot tisti drugi. Na ravni petletnega otroka. Mi je na smrt hudo, ko to vidim, ampak … Ne morem verjeti. Tema, kolikokrat na dan gremo lulat. Napišem od štirikrat do desetkrat, odvisno od tega, kaj jem in pijem. Obrisano. To se mi zdi tako absurdno. Pogovarjam se s Tanč, ki sprašuje, kako je videti novo leto v stari Ljubljani. Se potrudim, vse lepo odpišem. Ona meni odgovori. On obriše mene. Potem pa še njo. In še nekaj takšnih primerov je bilo. Ne moj bivši, tisti drugi. Ampak ni pomembno. Ker to je očitno postalo eno in isto. In kar je najhuje, niti toliko pameti nima, da bi dojel, da s tem, ko briše moja povsem korektna in dobronamerna sporočilo z enako povsem korektnimi in dobronamernimi sogovornicami … Da samo dokazuje, da je bilo res, kar sem govorila. Da mi je nagajal in me preganjal po forumu ves ta čas. Nihče na tem svetu mi ne more razložiti, kaj je narobe, če v temi z naslovom Kolikokrat na dan greste lulat? napišeš, kolikokrat greš ti. In četudi on tega ne počne, ampak samo dopušča, je zame na enako otročji ravni, na ravni navadnega pokovca. V takšnega pa ne morem biti zaljubljena.

 5. zogca said

  Kakšno hudo jezno pesem moram dati!

 6. zogca said

  The Offspring – Hammerhead

  Tale bi skoraj mogla biti jezna. 😕

 7. zogca said

  Ta je boljša, ni pa tako jezna.

  The Offspring – Pretty Fly (For A White Guy)

 8. kmery said

  Hoj,to kar on počne je totalno otročje. Zakaj sploh še hodiš na ta njegov forum?

  Jaz sem zelo zmrznjena. Sem dve uri ZUNAJ pila kavo. Kadilski zakon je BEDEN. A lahko kakšno vročo pesem zame, da se malo segrejem? Lepo prosim.

 9. zogca said

  Ne razumi me narobe, ne počne tega on, ampak njegov prijatelj. Zakaj? Ker se mi tako zelo zdi za malo, da me nekdo na takšen način preganja. To se mi zdi tako krivičo, tako zelo krivično, da ne govorim, da je skrajno bedasto in otročje. Od koderkoli bi me tako zelo preganjali, ne bi odšla. S čisto iks foruma, ne bi odšla. Iz principa. Jaz sem borec. Predvsem pa nisem žogca, ki jo bo nekdo takole brcal. Pa čeprav sem Žogca. Z menoj fuzbala ne bodo igrali.

  Zunaj si pila kavo? Ali to pomeni, da tudi kadiš? Ker mi smo zunaj? Vročo pesmico bi ti? Je tale dovolj vroča? http://www.youtube.com/watch?v=XXmlJQN5Pm8

 10. zogca said

  Pišem objavo o Ruplu. Če je Rupel skoraj na vseh blogih, naj bo pa še na mojem. :mrgreen:

  Še ena vroča pesem …

 11. kmery said

  Občudujem tvojo vztrajnost. Jaz bi že zdavnej odnehala.
  Na žalost sem kadilka ja. In moram takole zmrzovat, da se še pod vročim tušem ne segrejem.

  Še ena vroča.

 12. zogca said

  Premislila sem si glede Rupla. Nima smisla. Tako ali tako naredijo, kar mislijo, da je prav, naj se narod še tako zelo zgraža. Bom raje pretipkala kakšno luštno pesmico Neže Maurer, Nevenke Klemenc ali Olge Kolenc. To bo bolj koristno od politiziranja.

  Ne gre za vztrajnost. Gre za to, da sem navajena, da med delom napišem nekaj sporočil na forum, se vključim v kakšno temo. In zadeva sploh ne bi bila sporna, če nekdo ne bi namerno iskal mojih sporočil in jih brisal. Ker ne more dati miru. Deset dni je od brisanja bloga. Ko bi toliko zdrave pameti imel, da bi vsaj malo dal mir. Ker nihče nihčesar na forumu ne omenja. Kdor je hotel, je našel novi blog, kdor ni, ga pač ni. Nihče ničesar ne omenja, mir je. On pa nori po forumu in briše. In vsi vidijo, kako zelo neproblematična sporočila briše. V končni fazi, kaj se pa jaz sekiram, saj je on smešen, ne jaz.

  Kajenje zunaj. Če nimajo tistih plinskih buč, jaz raje ne kadim. Oziroma sedim notri, potem pa na hitro stečem ven in prižgem. Verjamem, da te po dveh urah ne segreje niti vroč tuš.

  Katere kadiš?

 13. kmery said

  Cel dan sem bila zdoma in sem koma. Želim vam lep večer še naprej. Jaz grem zdaj pod kovterček.

  Lahko noč 🙂

 14. kmery said

  Sem šele zdaj vidla tvoj komentar. West blue kadim. Pa odkar je ta butast zakon, še nisem bila znotraj kakega lokala. Vztrajna 🙂
  Enkrat bom sam še pljučnico fasala.

  Zdaj pa res letim.

  čau čau

 15. zogca said

  Ti se kar pejdi gret, da ne boš še zbolela. Nima smisla. Za naslednjič pa poskusi mojo taktiko. Sediš notri in če je treba, stečeš ven prižgat.

  Jaz sem tudi na Westu. :mrgreen:

 16. maxi said

  Žogca ne vem in ne morem sodit, kako je ves ta čas bilo med vama v tem zadnjem letu kar nista skupaj. Čeprav po tem kar si pisala ne vem, kaj te je hranilo v upanju, da se morda vrne. Ampak to veš ti.

  Ti pa povem, kako to zgleda iz druge smeri. Podobno izkušnjo imam v obratni vlogi. Po letu in pol veze z njim je on po enem letu še vedno vizoniral vezo na tak ali drugačen način (nekdo od zunaj bi rekel tudi zelo diskreten).Ampak meni je na koncu samo ob misli nanj obračalo žolč, pa tega nisem želela. In vse to si je skuhal samo s tem, ker ni sprejel dejstva in zaključil. Zame je bila stvar addacta tisti popoldan, ko sem mu razložila moj umik. In ravno tako kot ti(svojemu ex) mi je on na začetku postavljal pogoje, kao to ja, to ne….

  Nihče ni nikogar lastnik in tako je treba vzeti življenje. Odgovornost ima ceno, kadar jo gojimo do sebe. Odločitve pa lahko spreminjamo, tako kot se tudi spreminjamo mi.

 17. zogca said

  Zdaj niti pod točko razno ne gre več za kakršnakoli pričakovanja. Dolgo sem jih imela. In da, vem, zakaj sem jih imela. Po brisanju bloga sem mu napisala, da je prasec. Česar jaz sicer nobenemu moškemu nisem napisala ali rekla. Tako zelo se mi je s tem zameril in po takšni besedi tako ali tako … Tole brisanje sporočil o lulanju, novoletnih zabavah in avtomobilih … Kakšno zvezo pa ima to z najino preteklo zvezo? Prav nobene. Kar pa se mene tiče, mene in mojega upanja, dokler sem ga imela … Gradila sem ga na tem, kako se mi je on predstavil. Če bi on bil takšen, kakršen je govoril, da je, potem … Mah, saj on v bistvu sploh ni slab človek. On pač ni sposoben takšne zveze in to je to. In je nikoli z menoj ne bi niti imel, če je ne bi sam vzpodbujal. Mene je pač hudo vrglo, ko je naenkrat šel čez vse, kar je govoril in sem verjela, da to preprosto ne more biti res … Jaz z besedami ne morem opisati, kako hudo mi je bilo. Ne moreš, če si res takšen, kakršen si trdil, da si, narediti, kar si naredil, in se potem sprenevedati, da ti čisto nič nisi …

  Ampak ne gre zdaj za to in ne gre za naju. Gre za nesmiselno brisanje sporočil. Ki ga počne tisti drugi. In s tem non stop meša drek.

 18. zogca said

  Še enkrat bom napisala, ne briše jih on, ampak tisti drugi patron.

 19. Jovanka Broz said

  jaz pa sploh nisem videla,da se še naprej briše 😦

  Videla sem temo o lulanju nisem jo pa odprla. Pa kaj je s temi ljudmi?

  a je še kaj pite?

 20. zogca said

  Brez veze, Jovanka, res. Je preprosto tako zelo trapasto, da … In potem ima Primož neke svoje resnice. Zakaj jih on ne more napisati, svoje resnice. Kar se mene tiče, nihče ne more razložiti, zakaj je obrisal sporočilo o lulanju, na primer. Ali opis silvestrovanja v stari Ljubljani. Kar se mene tiče, je to nič drugega kot nagajanje. In nenehno delanje štale. Ne vem, je bil nesrečen, ker ga deset dni nisem omenila na blogu? Kristus Bog se ni ukvarjal z njo, jaz gotovo ne. Deset dni mi nihče ni nič obrisal s foruma, potem pa je včeraj spet začel … Potem se seveda jaz razjezim, napišem nekaj tukaj, ko sem jezna in si dajem duška, potem on stoka, kako je ubogi in vpije krivica. In vedno on začne.

  Pita je še cela.

  Jaz bi princeske.

 21. Jovanka Broz said

  princeske bodo jutri zvečer narejene v soboto grem v Koper po vino. Torej v nedeljo. Kakor želiš. Od kosila naprej……..

 22. zogca said

  A se hecaš, res? In če se dobiva pri P, bo to v redu? Ker če bo sneg, potem bom jaz malo boječka.

 23. vlatka said

  žogca,

  luštno. 🙂

  Opažam, da je vse več ljudi, ki opažajo 🙂

 24. Andrej said

  “zogca Says:

  Še enkrat bom napisala, ne briše jih on, ampak tisti drugi patron.”

  Če bo nekdo v pričo mene klofnil žensko, bom vstal in ga prijel in odvlekel stran. Ne bom mirno sedel in gledal. Ker bom kriv, sokriv … in se z tem posledično strinjal … to se ne dela.

  Tudi tu je čisto vseeno, kdo te briše. Kriva sta oba … tisti ki dvigne roko in tisti, ki mirno sedi zraven in nič ne reče.

  Moje mnenje.

 25. Jovanka Broz said

  komot. Sam da veš,da je pri nas spucano v nulo. Po ljubljani je ponavadi neočiščeno tukaj je pa že zjutraj vse ok.

  Pa ne moreš sladko jest na prazen želodec :-)))))

 26. zogca said

  Vlatka, je to komentar na slikico?

  Ker je res luštna.

 27. zogca said

  Vem, Andrej, zato me je pa minila vsa zaljubljenost. Ne žalost. In ne, da ga nimam več rada. Ampak z občudovanjem ga pa ne morem gledati. Ker kar se mene tiče, se Primož vede kot petleten pokovec, ki rad nagaja. In če on to podpira, potem jaz nimam kaj občudovati, še manj spoštovati, žal. Pa saj, kot da mene kdo spoštuje od njiju dveh.

 28. Jovanka Broz said

  jaz grem spat. Prvič v zadnjih 10 letih grem ob 11h spat. A ti draga Žogca gledaj,da prineseš svojo malo ritko sem do mene, cmokec

 29. zogca said

  Jovanka, vem jaz to, ampak jaz sem že tako ali tako malo cvikeroš, ko gre za ceste, ki niso v Ljubljani. Res sem. Če je pa še mokro. Pa bognedaj zraven tema … Ajoj.

  To je pa res, sladko ne gre na prazen želodec. Mi boš prinesla še sendvič? :mrgreen: Hecam se, bom doma kaj pojedla.

 30. zogca said

  Lahko noč, Jovanka. Jaz bom šla tudi nocoj bolj zgodaj pod kovter. Spodobilo bi se.

 31. izbrana said

  Jaz grem tudi danes prej spat.

  Jutri grem v izvidnico, spet v toplice! Saj veš, Žogca….. Gremo, a ne?

  Fajn se imejte, druščina!

  MON-a nisem odprla že 14 dni! Je tukaj boljše…

 32. zogca said

  Jaz tudi pravim, da je tukaj boljše. 😉

  Že jutri greš? Frajerka. S kakšnim sms-om se me spomni, čeprav že spet ne najdem telefona in spet je crknil, da se ne morem poklicati. Tistega sms-a od včeraj zjutraj pa sploh ni bilo.

 33. izbrana said

  Zamenjaj telefon!

  Bom se spomnila, saj sem se tudi prejšnjič!

  Včerajšnji sms bom poslala še enkrat.

  Pa še nekaj… Vlatka ni Vladka!

  Sorry Vlatka 😉 !

 34. lynx said

  Iskal sem Človeka iz ledu, pa ga ni bilo. 😉
  Za nadomestek, Blago onom ko te ima:

 35. zogca said

  Bom zamenjala, brez skrbi. Samo zdaj razmišljam, ali ne bi počakala, da grem z Srbijo. Ker štiri telefone sem imela. Dva kupljena tukaj. In dva tam. Po katerem čudežu sta tista dva delala brezhibno, še vedno delata, samo pri meni nista … Ta dva, kupljena v Sloveniji pa … To si lahko razlagam samo tako, da … Tam jih kupujem v trgovini, tukaj pa pri ponudnikih mobilne telefonije … In mogoče … Vsekakor potrebujem novega. Pošilji še enkrat. Bom že našla telefon. 😳

 36. zogca said

  Aja, seveda, Izbrana, za rojstni dan dobim ta telefon, imam ga v dobrem. Že kar nekaj časa.

 37. zogca said

  Lynx, dobiš kupo za ta komad. Blago onom ko me ima. 😈 Sem si jaz spodaj zaslužila kupo?

 38. asdf said

  oj dekleta!
  sem mislil, žoga, da bo kakšna žolčna na ruplovo imenovanje priletela, pa ni. tut prav, saj v bistvu ničesar ne spremenimo z lajanjem v luno. no, bolj bevskanjem…. je pa svinja ta politika, res.(dimsi mi je nekoč v davnih časih predaval sociologijo, pa na študentskem parlamentu univerze se je tut pojavu in nekaj grozil v imenu takratnega demosa- beden človek, res!)
  in kot takšno moraš, ali lahko, razumeš svoje poslavljanje od ljubezni. pač pristaneš v njeni negaciji. tak kot so nas učili v šoli. teza- antiteza, sinteza. kar pomeni, da boš verjetno kmalu pripravljena za novo ljubezen. in potem bo blog vse manj pomemben in obiskan del tvojega vsakdana;-). spomin, prijateljstvo, ne pa več potreba. upam, da bo kmalu tako.
  in res zanemari tiste,tadruge, ker so nepomembni. in če se igreš z njimi, pomeni, da se z njimi ukvarjaš in daješ svoj dragoceni čas, misli , bistvo napačnim stvarem….
  jaz se kdaj grem igrico: vsedeš se pred zid in se pogovarjaš z njim o temeljnih stvareh. o sebi, drugih… in pravzaprav ni lahko bit pošten do sebe.
  noč- grem spat- sem se perja natolkel, pa sem zmatran… (badminton sem igral, se reče po slovensko)
  A

 39. zogca said

  Asdf, hotela sem napisati nekaj o Ruplu, celo začela sem pisati, potem pa sem si premislila. Ugotovila sem, da … Saj se dejansko vsi ponavljamo. In kaj naj sploh napišemo? Kot je nekdo rekel na Tranju. Rupel je kot Italija. Kakorkoli se stvari obrnejo, bo dobil vojno.

  Kar pa se nove ljubezni tiče … Jaz še zelo dolgo ne bom pripravljena na novo, ker se je v meni sesul cel sistem, vse, v kar sem verjela. Pustimo to, da tudi nimam nobene želje, da bi se s kom zapletala. Tudi nimam tistega v sebi in nič ne morem dati. Takšne punce pa si en dobronameren fant ne bi zaslužil.

  Blog bo seveda ostal. Bo pa mogoče na njem malo bolečine in malo več veselja. Tukaj sem spoznala čudovite ljudi in druženje se bo seveda nadaljevalo. Jaz bom prihajala, če boste tudi vi …

  Perja natolkel, super izjava, si bom zapomnila, badminton = tolčenje perja. :mrgreen:

 40. lynx said

  Pesmi so vsekakor lepe, ampak dlake mi še vedno niso šle pokonci. 😉 Za kurjo kožo dam za pico.

  Asdf ti je natresel nekaj pametnih.

  Še malo romantike, Boat on the river:

 41. zogca said

  Vem, lynx, samo zame to ni igranje neke igre. Če jaz eni ženski odgovorim na vprašanje, on gre pa to brisati zato, ker sem to jaz. In potem tudi njene odgovore meni. Vse v kompletu. Pustimo to, da je to nespoštljivo do mene. Kaj pa do te ženske, mimogrede zdravnice in moderatorke na njegovem forumu? Pred nikomer ga očitno ni sram početi teh pokovskih. Pa sva se potem z gospo vse lepo zmenil na forumu, ko se je on spokal. Pač, jaz na tem forumu poznam ljude, ene osebne, druge prek pisanja … In mi ne pride na kraj pameti, da bi se zato, ker se nekdo ne more vzdržati, da mi ne bi nagajal, zdaj pokala na forum Cosmopolitana, Ringa raje ali kaj še obstaja.

 42. zogca said

  Na desni imaš veliko novih pesmi. Predvsem sem dodajala šestdeseta. Na primer …

  You’ve lost that lovin’ feelin’ – Righteous brothers

  A whiter shade of pale – Procol Harum

  Nights in white satin – The Moody Blues

 43. asdf said

  evo – bom pa svojo muziko dodal….- da boste vedeli, kaj mene pali….(sem se trudil bit populističen….)

  zaj pa res spat….

 44. zogca said

  Jaz tudi, res, samo še eno pesem dam na blog.

  Ta drugega poznam. Vsaj mislim, da je to on. Ki je pel Don’t worry, be happy, kajne?

 45. asdf said

  ja, žoga, navdušenje poosebljeno,- to je on!
  jaz ga grozno cenim in noro rad poslušam…., ostalih ta hujših si sploh ne upam gor napopat…

  music is my work, silence is my hobby… (lalo shifrin)

 46. zogca said

  Kar napopaj ob kakšni priložnosti, lahko tudi nocoj, če še ne spiš. Jaz ne morem obljubiti, da bom navdušena, ampak za poskusit pa je. Širimo si obzorja.

 47. lynx said

  Veš, včasih me spominjaš na Joška Jorasa. Vsi vemo da ima v marsičem prav in vsi vemo kje nima. Če bi bil tvoj edini cilj sodelovanje na forumu, bi sodelovala anonimno. Včasih je bolje dati ušesca malo dol, vendar ti tega še ne veš.
  Ali pa se jaz motim, mogoče je treba res zob za zob, vendar jaz nisem pristaš te filozofije.

  Z A whiter shade of pale si me prehitela. Sem jo imel v mislih predvčerajšnjim.
  Za danes pa še nekaj iz Flashdancea:

 48. zogca said

  Saj dam ušeca dol. In menjam nicke. En dan sem Edin D …, drug dan sem Foxova Samantha, tretji dan sem huda lumpa, četrti dan sem … Ko me pa začne brisati, potem sem pa Most Wanted Criminal. Če se mu ljubi poditi za menoj, me preganjati kot zločinca, potem pa …

  Ne gre tukaj za kakšen zob za zob. Jaz po forumu ne razbijam njegovih zob, ampak pišem o čisto iks stvareh. Ampak menda škodujem. S tem, ko on nima miru, da se ne bi spravljal name, s tem jaz škodujem. Ker je on kot nagajiv smrkavec, samo gleda, gleda, gleda, potem pa si ne more več pomagati in zabriše kamen. Potem pa, ko ga nekdo za uhelj povleče (ko bo prebral moje besnenje), potem pa koleričen izpad … Mah, če me ne bi preganjal po forumu, omenila ga ne bi. Mi ni zanimiv.

 49. lynx said

  Sprijazni se, da ne marajo tvojih komentarjev. Ko želiš kaj napisati, zamenjaj ime. Verjetno se bodo prej naveličali kot ti. Problem je le ta, da tebe to nervira. Le zakaj?

  So pesmi na desni že od nekdaj po abecedi? Sploh nisem opazil. Pogrešam pa Enosmerni veter.
  Za lahko noč Mull of Kintyre:

 50. zogca said

  Ne, saj, vsak dan me bo manj nerviral, potem bo spet kaj ušpičil, ko si ne bo mogel pomagati in seveda v sveti veri, da on … Kot tisto “Kliknite vsi na deset reklam in potem vam bom povedal, kdo je njen bivši fant”. Koliko sem se jaz včasih presekirala za to, kaj si ta človek misli o meni. Še takrat, ko sva bila z onim par. Koliko sem se presekirala. Zdaj pa res … Ko bi ti videl to komedijo, ko se midve s Tanč pogovarjava, on pa sproti briše moje, potem njen odgovor, moje, potem spet njen odgovor, pa spet moje … Ljudje pa to gledajo in kaj si lahko mislijo, brali so samo najnormalnejši pogovor, ki sproti zgineva. To je prav smešno, da nekdo to počne. Naslednjič se bom samo še smejala.

  Bila sem prepričana, da se One way wind dala na desni, ziher sem bila, pa ga očitno res ni. Ga bom dodala. In tale Mull tudi. Šibam pod kovter tudi jaz.

  Lahko noč.

 51. MONica said

  Videla sem to izginjanje sporočil v temi od Tanč in mislila, da sem slepa. Ne moreš verjet, kaj se Primož gre. Meni je že leta nazaj bilo jasno, da on ni med ta gladkimi v glavi. Zdaj mi je še bolj.

 52. zogca said

  Saj nima smisla. Ko sem se zbudila, sem ob kapučinu z iskalnikom preverila, kaj manjka. Očitno je na vse zgodaj zjutraj obrisal dve moji sporočili:

  Re: je še kdo proti ruplovem imenovanju?
  Zelo sem proti.

  Re: je še kdo proti ruplovem imenovanju?
  Je že jasno, ali je znova zamenjal stranko ali …

  Od zdaj naprej se bom podpisovala kot idiot bait (= vaba za idiote). Pa naj briše, če se čuti poklicanega.

  In samo še smejala se bom.

  Ter čim manj tukaj pisala o njem. Ker vem, da non stop visi na tem blogu in mi bo spet naredil kakšno pizdarijo.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: