Žogca v ofsajdu

In nič več v pričakovanju sodniške piščalke

Cukri vaše in naše mladosti!

Posted by zogca na november 26, 2008

Tokrat bom jaz napisala manj malo in bom zato upala, da boste vi napisali malo več. O cukrih vaše in naše mladosti.

Cukr ni sladkor. Čeprav v bistvu je. Ko se na blogu kdaj pa kdaj (če sem iskrena, je to precej pogosto) dve sladkosnedi pogovarjava o tem, ali bova šli po cukr v trgovino, če pa je trgovina že zaprta, na bencinsko črpalko, seveda ne kupujeva sladkorja, ampak sladkarije. Jaz sem se ravno vrnila iz trgovine, kjer sem kupila cukr v obliki pite z jagodami. Ko sem izbirala med tortami, čokoladami, sladoledi in pudingi, sem premišljevala o cukru svoje mladosti.

Vsekakor so bili najljubši cukr moje mladosti ježki. Tiste majhne okrogle čokoladne dobrote, ki so posute s kokosom. Ježki, ki sem jih dobila vsak torek in četrtek, ko me je oče peljal na tečaj tujega jezika. Majhna sem bila, še zelo majhna, imela sem komaj pet let, ko je moj ameriški bratranec služboval v vojni bazi v Italiji. Prišel nas je obiskat in jaz sem bila povsem osupla nad dejstvo, da ne razumem, kaj govori. Na tečaj tujega jezika, ni šlo drugače. Dvomim, da bi kdo uspel Žogci dopovedati, da je za kaj takšnega še premajhna. Mislim, da se nihče ni niti trudil. In ko sem s torbico pricapljala do avta, ki ga je oče imel vedno ogretega, da se Žogca ne bi prehladila, mi je dal dva ježka, ki ju je medtem, ko sem se jaz učila, kako se reče slon in miš, šel kupit k Šiptarju. Ki dandanes žal ne prodaja več ježkov, ampak bureke in kebabe. Vedno sem dobila dva ježka. Nikoli v naslednjih osmih letih, ko me je vozil na tečaj, se ni zgodilo, da bi me oče pustil brez ježkov. Potem sem prav pametno ugotovila, da se na mestnih avtubusih dogaja marsikaj zanimivega in konec je bilo ježkov. Prav trapasto, danes nikoli ne bi prostovoljno zamenjala očetovega avta z avtubusom. Tudi ježkom se ne bi odrekla.

Tudi sirovi zavitki so bili cukr moje mladosti. Ko je oče zjutraj peljal mamo v službo in se vrnil domov ter me zbudil z Zvezdico zaspanko, ki je bila vedno v mojem kasetofonu, me je na mizi čakal čaj in sirov zavitek, ki ga je oče spotoma kupil v pekarni. Če ste ob prebranem pomisliti, da je nekdo Žogco zelo razvajal, ste verjetno pomislili prav. Zanimivo je, da smo pred nekaj meseci ugotovili, da mama sploh ni vedela za ježke in sirove zavitke.

Je pa vedela za mančmelove. Kajpak Crvenkine. Še danes jih kupim. Mančmelovi so tudi prva skladkarija, katere se spomnim v svojih ustih. In še danas so mi dobri. Prav Crvenkini. Boljši so mi od katerihkoli uvoženih. Živalsko carstvo. Videla sem, da tudi današnji otroci zbirajo nalepke, kot smo jih nekoč zelo predano zbirali mi. Milke. Kako sem bila vesela, ko smo šli v Avstrijo in Italijo ter smo jih domov privlekli več deset. Skoraj bi bila pozabila na sladolede, četudi se to ne bi spodobilo, kajti veliko sem jih pojedla. Ježek. To je bil moj najljubši sladoled. Lučka. Ni bila slaba. Tom. Vedno sem ga bila vesela. Spominjam se, kako sem se odpravila ven s kolesom in desetimi dinarji v žepu. Ježek je stal tri dinarje. In lahko sem si kupila tri. Vedno sem preračunavala, da grem po enega ob treh, po drugega ob petih in po zadnjega ob osmih, preden zaprejo. Bognedaj, da bi mi zaprli trgovino in jaz enega, ki mi je pripadal, ne bi pojedla.

In kateri so cukri vaše mladosti? Obujajmo sladke spomine.

Advertisements

72 komentarjev to “Cukri vaše in naše mladosti!”

 1. zogca said

  Ne morem najti fotografij. Ježek. Lučka. Tom. Nikjer jih ni. 😥

 2. izbrana said

  O cukrih moje mladosti mal kasneje, ko bo čas….

  Pite z jagodami ne bi NIKOLI uganila! Kaj ti men delaš….. A veš, da se naša črpalka zapre ob osmih? Kam naj grem zdaj po jagode??? Sem našla v hladilniku ananasov kompot, pa smetano, pa čokoladni sladoled….. No, nekaj bo! Ampak jagode, nooooooo……

 3. Jovanka Broz said

  e meni so bile najbolj všeč tiste bombone kot maline ,ki so imele take bunkice gor nalepljene. Bile so v barvi malin in take temno vijolične. A se kdo spomni? enkrat sem jih najdla v bombonjeri v kliničnem in takoj kupila 7 vrečk. Njami

 4. zogca said

  Jaz sem prvič kupila to pito. Ne vem še, ali je dobra. Na črpalki je pa nimajo. Ob osmih? Moja dela 24 ur na dan. Kar očitno ni dobro. :mrgreen:

  Na moji črpalki je drugače vse.

 5. zogca said

  Tega se pa ne spomnim.

  Jovanka, napiši ti kaj o cukrih, prosim te. Ti, ki tako dobre cukre pečeš.

  Ko bi vi ljudje vedeli, kakšna mojstrica je ona.

 6. Jovanka Broz said

  lenja pita, ha haha

  vedno mi je bilo smešno to ime za jabolčno pito iz krhkega testa,ki se je delala z mastjo in ne z margarino.

 7. zogca said

  Katera je že lenja? Brez masla, ali kako?

 8. zogca said

  Zamenjala sem fotografijo.

  Mislim, da je bila to ta punčka, ki je reklamirala Lučko.

  Upam, da se nisem zmotila.

  Čeprav ni logično, punčka je kornet.

 9. Jovanka Broz said

  to se naredi v pekaču (največjem) gor testo,dol testo v sredini pa jabolka. Režeš na kocke, kar topi se v ustih. Ti bom naredila enkrat. Prav tako,po receptu- z mastjo.

 10. zogca said

  Moja mama ni znala speči nobene sladke stvari. Prav nobene. Danes zna neko pecivo iz orehov, ki ga ne maram. In nek jabolčni zavitek, ki je zanič. Tragično. Sicer pa jaz nisem nič boljša. Jaz niti tega ne znam. Priznam osramočeno. 😳

 11. zogca said

  Jovanka, več, kaj bi jaz rada znala? Takole je videti zadeva. Spodaj pecivo. Vmes vanilijeva krema. Zgoraj spet pecivo. Podobno je princes krofu. Ampak testo ni isto. Malo obolj hrustljavo. Zgoraj se malo posuje s zelo mehko drobljenim cukrom. Si lahko predstavljaš, o čem govorim? To testo zgoraj in spodaj je videti kot nekakšni pokrovčki.

 12. zogca said

  Za Izbrano, ti pofotkam pito z jagodami???

 13. Jovanka Broz said

  vem kaj misliš. To je paljeno testo,ki se potem peče v obliki palčkkakšnih 8 cm dolgih. Nafilaš z kremo in poliješ z raztopljeno čokolado(v tenkih curkih) potem še mleti sladkor.
  Mislimda vem kaj, bi ti jedla. S tem sem lani zmagala na tekmovanju v službi.

 14. zogca said

  Ne, pa ni čokoladi. Testo, vanilija in malo s cukrom posuto. In te pokrovčki so malo nepravilnih oblik. A poznaš kakšen sajt, ki ima fotografije sladic? Mogoče tam najdem ime.

 15. zogca said

  http://www.kulinarika.net/baze/receptirezultati.asp?kategorija=18

  Ajoj, ajoj, ajoj!

 16. zogca said

  Vem, Jovanka, o čem govorim.

  Princeske. Temu se reče princeske.

  http://www.kulinarika.net/recept/sladice/Princeske-3867.html

 17. izbrana said

  Pofotkaj!

  Ker, če bom jaz tebi sledila s temi nočnimi cukri…..

  Neeee, ne smem!

 18. zogca said

  Fotkam.

  Počakaj pet minut in dobiš.

 19. Jovanka Broz said

  katero je to pecivo na kulinariki? ime?

 20. zogca said

  http://www.kulinarika.net/recept/sladice/Princeske-3867.html

  Tole je direkten link.

  Če klineš nanj, se ti mora to odpreti.

  Princeske. Čisto navadne princeske. Potem je še nekaj drugih manj navadnih.

 21. Jovanka Broz said

  no jaz delam isto princeske samo,da jih brizgam z “tulumbarom” in pridejo take podolgovate ,rebraste ,lepe oblike. To je to,saj ti pravim,da sem zmagala z njimi. Jaz čokolado samo prešpricam čez,ker naredi lepo pecivo, ne spremeni pa okusa. Kdaj prideš na princeske?? ha ha ha, škoda,ker zdaj hujšaš:-))

  Moj sin ima te najraje.

 22. zogca said

  Danes očitno ne hujšam. Ampak jutri pa bom. :mrgreen:

  Če me povabiš, bom prišla na princeska. Vendar imam eno prošnjo. Bi lahko bila jaz zraven, ko jih boš pekla? Da se naučim speči vsaj eno sladico. Spodobilo se. Zakaj pa misliš, da me nobeden noče za ženo? 😥

 23. Jovanka Broz said

  lahko, samo niso za jest isti dan. Boš mogla prespati ali pa nesti sabo domov 🙂

 24. zogca said

  Torej je stvar zapletena. Mi jih boš pa dala nekaj za seboj. Imate pri vas prelepo, res čudovito, ampak ne nameravam vas uporabljati kot hotel. Ne spodobi se.

  Mi boš dala tri za seboj?

 25. maxi said

  Waaaaaaaauuuuuuuuuuummmmmmmmmmmm….sladka debata 😉

  Še eno sladko Nelly zanaše pupe:

  😉

 26. zogca said

  Aja, svojo pito še moram objaviti.

 27. Jovanka Broz said

  ma dala ti bom koliko boš hotela.

 28. zogca said

  To je moja pita.

  Prosim, aplavz, da je še vedno cela, čeprav je doma že dve uri.

  Pa hudo sem užaljena, če kdo pomisli, da je moj štedilnik star. Kot mi je princ rekel, da je mislil, da je star. Halo??? Starinskega videza je, star pa je samo štiri leta. To sem morala napisati. Je pa malo svinjski, ampak razumeti morate, vsak dan kuham kosilo za deset otrok. :mrgreen:

 29. zogca said

  Kolikor bom hotela?

  Jaz imam tako rada svojo Jovanko.

  Bi ti poslala smajlija, ki daje lupčka, ampak ga ni.

  Kako se ti zdi moja pita, Jovanka?

  Izbrana očitno išče odprto bencinsko črpalko. 🙄

 30. klara said

  vezano na cukr… bomboni 505 sa crtom 🙂
  a se jih kdo spomni? al pa bilo kuda kiki svuda 🙂

 31. zogca said

  505? Ne.

  Ampak kikirikijev se pa spomnim. Saj je bilo kikiriki. Nekaj kiki vem, da je bilo.

 32. Jovanka Broz said

  jao si me nasmejala s kuhanjem “za 10 otrok”. Ti si prav faca. Aja pita? ma kaj jo boš sama pojedla? ne smeš, ti si karakter !!!

 33. maxi said

  Jaz se spomnim 505 in unih malin (te imajo še vedno uni, ki prodajajo sladkiše na kg) od Jovanke.

 34. zogca said

  Kako se je reklo tistim čokoladam, ki to niso bile, ampak so v resnici bile “šečerne tablice”. Se kdo spomni?

  In Vikija ter njegove kreme?

 35. zogca said

  Jovanka, če boš prišla na obisk, jo bom dala tudi tebi. Sicer pa jo bom morala sama pojesti. Vsak dan malo in tam do nedelje je ne bo več. 700 gramov je težka. Deljeno s pet??? Mogoče bi res moral priti kdo na obisk. :mrgreen:

 36. Jovanka Broz said

  mah, če bo do nedelje potem ni veliko.Ti kar počasi….

 37. lynx said

  Meni so najbolj ostali v spominu bomboni, ki se jih je včasih prodajalo na kilo. Bili so v velikih steklenih posodah, z lopatko so ti jih naložili v papirnat škrnicelj.

 38. zogca said

  Kje pa, Jovanka, če jo nocoj zmažem, saj mi bo slabo. 700 gramov cukra naenkrat, tudi zame je to preveč. Ampak pet princesk pa komot zmažem in komaj čakam. 😎 Povej mi, kaj si ti pekla ta teden. Ker vem, da vedno kaj.

 39. zogca said

  Lynx, v Koloseju jih še zdaj lahko tako nagrabiš. Jaz jih vedno preveč in ko pridem do pol, ne morem več. Nisem bila v Koloseju že eno leto. 😳

 40. zogca said

  http://www.kulinarika.net/recept/sladice/Puding_z_borovnicami-4176.html

  Puding z borovnicam, tole je dobro videti.

 41. zogca said

  CJ Lewis – Sweets for my sweet

 42. Aleš said

  Cukri moje mladosti? Naj jih kar naštejem: bonboni Visoki C, PEZ bonbončki + figurice, žvečilni Bazooka Joe (se mi zdi), bonboni z dimnikarjem, pepermint bonboni (tisti beli kot domine). Pa še vse kar si že ti naštela.

 43. zogca said

  Našla sem bonbone, ki ste jih omenjale.

  Ampak jih res prvič v življenju vidim.

  Našla sem tudi Kikije.

 44. lynx said

  Še nekaj sladkega, pravzaprav sladkočrnega.
  Dolcenera – siamo tutti la’ fuori:

 45. zogca said

  Dobrodošel med nami, Aleš.

  Seveda, na PEZ bonbone smo pozabili. Tako rada sem jih imela.

  In Bazooka, polna usta sem jih imela.

  Lepi časi.

 46. Jovanka Broz said

  v nedeljo sem spekla 2 jabolčne pite (sosed pripeljal polno kariolo jabolk)

  včaraj zvečer pa madjarica pecivo,ki je tako dobro,da od velikega pekača imam samo še malo. Ta dva jesta kot nora. Je pa zahtevno ,da narediš. Mesiš, pečeš 5 kosov testa, krema….

 47. izbrana said

  Nisem iskala odprte črpalke!

  Nisem hotela odpirat bloga, ker sem vedela kaj me čaka 😉 !

  Ampak jaz nisem karakter!

  In evo, zdej, zdej…. Ej, a naslednjič, ko bom v vaših koncih, ti men to lahko zrihtaš? Daj reci da ja! Bom lažje spala, pa še bolj z veseljem prišla spet v tiste kraje, ker bom imela noro motivacijo!

  Sem pa tudi jaz v soboto, po nimam pojma koliko letih, sama spekla sirov zavitek! Sem tudi imela noro motivacijo 😉 !Pa še uspelo mi je! Žogca, ko prideš, ga dobiš! Samo podatek:očitno je sirov zavitek sladica tvojega letnika 😉 !

  O cukrih moje mladosti ste pa vse že povedali! Sem se spomnila samo še enih takih “pokalic”, so bili taki kristalčki v vrečkah in so pol po ustih fajn pokal! Pa nimam pojma kako se jim je reklo! Se pa spomnim tudi napitka Gringo, al nekaj takega. Smo ga tudi jedli kar tako, nič mešali z vodo! Aja, pa v Italiji sem vedno dobila ene take čist navadne piškote v obliki rožice, pomazani z beljakom in posuti s kristalčki sladkorja. Še danes vem v kakšen papir so bili zaviti!

  Aha, že vem! Jaffa piškoti so bili pa zakon! No, saj so še danes 🙂 !

 48. zogca said

  Jovanka, grem šnofat po internetu, kakšno pecivo je to. Pet kosov testa, različnih? Koliko je to v urah?

 49. zogca said

  Izbrana, ali ti lahko zrihtam kaj, pito z jagodami? Če jo bodo imeli, komot. Ampak jaz sem jo danes prvič opazila. Ne spomnim se, da so jo še kdaj imeli. Mogoče jo bodo po novem imeli in potem seveda, dobiš.

  Gringo? Jaz sem ga jedla, ne pila.

 50. zogca said

  Grozljivo! http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=2&c_id=187712

 51. Saudade said

  Joj, Žogca, kakšna nostalgična tema…
  Jaz se dobro spomnim tistih Jovankinih malin, samo meni se zdi, da so bili roza in črni, ko si kroglice polizal, je ostal žele, ki se je prav počasi topil v ustih. Spomnim se tudi žvečilnih, ki so bili v obliki cigaret in so takoj izgubili okus, pa Bazooke, seveda, s katero se je dalo tudi narediti balon.
  Sicer pa je moj prvi “sladek” spomin tisti na smetano v kornetu: kadar me je mama peljala v mesto, mi je kupila smetanco, kepico smetane v kornet – menda se je bala, da se bom prehladila, če bom jedla sladoled.
  Ata pa je imel melisnice, drobne bonbone iz samega sladkorja.
  Spomnim se tudi, ampak to pa že ni več tako lep spomin :), sošolke, ki je imela cele škatle Brooklyn žvečilnov iz Italije, različnih okusov – meni so se najboljši zdeli tisti s cimetom.

 52. Nevenka said

  Uh, rada sem imela še vroč mamin zavitek, jabolčni ali pa skutni.
  V trgovini mi je pa mama kupila penasto bananco ali pa rumploščico, včasih pa gumižabice iz želeja in Lučke. Najraje sem imela Bajadere in sem pa tja kak krof.

 53. zogca said

  Bajadero jaz še danes rada kupim. Prav poceni ni, je pa dobra. Ima kdo rad Bači bonbone? In še nekaj, se danes da kupiti PEZ bonbone?

 54. lynx said

  Še nekaj sladkega. Malo manj znana Abbina pesem še iz časov pred Waterloojem. Honey Honey:

 55. zogca said

  Daj še kakšno sladko.

  Ampak med pa ni sladkarija. Vsaj ne zame. Zame je med … Saj ne smem napisati, ker v tej temi se sladkamo in se lahko komu obrne želodec. :mrgreen:

 56. Nevenka said

  Jaz imam rada Bači bombone…modre poljubčke.

 57. zogca said

  Meni so tako dobri. Žal so malo predragi, da bi se človek vsak dan sladkal z njimi, ampak dobri pa so, prekleto dobri.

 58. PRABABI said

  Dober večer!
  Sem si prišla nekaj zavtet in vidim, da ste v zelo sladki temi, nisem se mogla premagati in sem šla takoj v pregreho. 🙂
  Na mah sem pojedla dva “Pocket Coffee”-tka. 🙂
  Lepo se imej, čez čas, ti bom pustila še kakšen pozdravček.

  L.p.

 59. zogca said

  Aha, sem šla takoj na Google iskat, kaj ti to ješ. Tega pa ne maram. Še dobro, sicer bi imela skomine. Zelo sladka tema. Verjetno je vsak zaradi nje pojedel kakšno kalorijo več. Mah, je zima, si moramo narediti zimske zaloge. :mrgreen:

 60. PRABABI said

  Hahaha, BAJADERA je boljša, samo jo nisem imela. Take male Coffetke imam pa za vsak slučaj vedno v torbici. Mal kalorij je bilo, jih pa jutri ne bo.

  Baj baj.

 61. zogca said

  Saj moraš malo grešiti. Se spodobi. 🙂

 62. MONica said

  Pozabili ste na ćunga lungo.

 63. PRABABI said

  Žogca, dober večer!!!

  Sem prišla. V zelo lepem sončnem nedeljskem popoldnevu sem se vračala domov. Zavrtela sem si pravkar Nedico, ZORA JE … NEMA TE … 🙂
  Včeraj na Miklavžev dan, sem poslušala Mileno MOrača, kar nekaj pesmi je zapela na prireditvi, ki se je zavlekla pozno v noč, zelo lep glas ima gospa Milena. Igral in pel, je tudi en ansambel.
  Ves čas smo imeli lepo vereme, sončka dosti, en dan je deževalo, pihalo pa hudo tisti dan, 🙂 Smo se držali kar v H. in bili malo več v vodi.
  Sedaj pa v prejšnje tirnice. 🙂
  Sem se kar v “CUKR” Skrila, saj ti ga boš itak odkrila. 🙂
  Lahko noč!

 64. zogca said

  Seveda bom, jaz vse najdem.

  Na levi strani imamo zdaj spisek zadnjih komentarjev in tam sem te videla. Sicer pa se ti ni treba nič skrivati. 😉

  Vesela sem, da si uživala.

  Miklavž mi ni nič prinesel, mi bo pa gotovo Dedek Mraz. 🙂

 65. zogca said

  Seveda bom, jaz vse najdem.

  Na levi strani imamo zdaj spisek zadnjih komentarjev in tam sem te videla. Sicer pa se ti ni treba nič skrivati. 😉

  Vesela sem, da si uživala.

  Miklavž mi ni nič prinesel, mi bo pa gotovo Dedek Mraz. 🙂

 66. PRABABI said

  Ja, sem videla tam na levi strani zgoraj slučajno, ker se je pojavilo moje ime. So pa pisci pridni, zato hitro zgine. 🙂 Če si bom vzela več časa, bom še kaj odkrila. 🙂

  Uživala sem v vodi, prehitro je minilo. Miklavž, mi je prinesel nepozaben večer, ki se je slučajno zgodil na ta dan, 7. Simpozij MC Medicor Izola.
  Vsi prisotni, smo bili deležni poleg svečane večerje pri svečkah, še čokoladnega Miklavža, Božočka ali Dedka Mraza, kar je moji zdravnici prof. Metki Z. uspelo izvleči iz vrečke, ko je obšla vse mize in vsakemu posebej izročila darilce. Bilo nas je veliko, res nepozabeno. 🙂

 67. zogca said

  Babi, meni je tako lepo brati, kako se ti vsega tako veseliš. Ko bi vsaj jaz bila vsaj malo takšna in tako polna energije in volje. Pa saj mogoče bom tudi jaz nekoč, mogoče bom z leti znala bolj ceniti radosti življenja.

  Še veliko slovenskih pesmi sem ti dala na desno stran. Upam, da ti bo še kakšna všeč. Nedo in Terezo si pa tako ali tako že našla.

  Jaz bom šla na za novo leto na pot, oziroma že teden pred novim letom. Temu pa se zelo veselim. Čeprav vem, da bo mrzlo in da bodo dnevi kratki.

 68. PRABABI said

  Žogca, lep dober dan!
  Res je lep, sonček mi sije v dnevno sobo, kaj hočeš še lepšega v tem času, ko se izteka leto 2008 in prihaja NOVO 2009, da bi bil MIR, ko ga vsi tako potrebujemo, pa zdravje in sreča, a ne?!
  Uživaj v vsaki stvari, veseli se, imej se rada, življenje je lepo, da ga znaš ceniti, pridejo včasih tudi neprijetnosti.

  Pesmice sem našla, prav lepa hvala zanje, ne trudi se več, jih je dovolj, vse povsod so natresene. 🙂 Pridna si! 🙂

  Za novo leto greš na pot, vso srečo Ti želim, enako vsem, s katerimi boš pričakala polnoč, enako Tvojim staršem.
  Jaz imam v sredo 10. 12. okulista, si se Ti naročila? Ne pozabi!
  Za 12.12.08, pa sem dobila vabilo iz službe, kot upokojenka, joj koliko let me že vabijo, vedno se imamo lepo, če le morem se udeležim, tokrat se bom, lani sem imela na dan povabila pregled v MC Izola. No saj na vsako zabavo pa vedno ne moreš, se sprijaznim s situacijo, ki nastane. 🙂 Pa še 29.12. imam nekaj, se ne zmanajka. 🙂 Preveč smeškov sem napisala!
  Sinoči sem šla preje spat, saj veš, “firbčna”, pa sem morala sedaj pogledat, če si videla, pa saj Ti vse vidiš. Sedaj Ti bom dala mir! 🙂

  Drži se in lep pozdrav!

 69. zogca said

  Nisem pozabila, ampak še kar odlašam. Z zobozdravnikom tudi. Najbolje, da zdaj vzamem telefon v roke. Moram pa danes lai jutri k optiku, ena reč mi je odpadla z očal. Saj jih še vedno lahko nosim, je pa malo moteče.

  Ker je bilo malo več smeškotov, je sistem zaustavil sporočilo in sem ga morala odobriti, ampak nič hudega.

  Zdajle bom pa res šla klicati te dohtarje in se naročati. Imam zato precej slabo vest že precej časa.

 70. PRABABI said

  Žogca, danes je bil pa bolj težek dan, bila pri okulistu. Kapljice v oči večkrat, neprijetno je bilo, še videla nisem, pa z avtom sem bila v Lj. Dve uri čakala, da se mi je malo vid zboljšal po kapljicah.
  Sem šla še k svakinji, še tam bila eno uro. Ja, ne bi smela z avtom, nesem vedela, da se po tem vragu ne vidi. Kaj hočeš, človek se vedno uči, takega pregleda še nisem imela, kljub visoki starosti. Sedaj je že vse v redu in dobro vidim. 🙂 Glavno je, da sem srečno pripeljala domov.

  No, v petek bo bolje, bo praznovanje, ampak z avtom ne bom šla, čeprav že dobro vidim.

  Ti si pa bila pri zobozdravniku sem že tam prebrala.
  Lepo to, čuvaj zobke. 🙂

  Lahko noč in lep pozdrav!

 71. zogca said

  Tudi očala sem uspešno popravila.

  Res je, ko ti dajo tiste kapljice, si nekaj ur kot slep. Jaz sem jih dobila enkrat, ko sem bila še zelo majhna in se dobro spomnim, kako sem takrat videla oziroma nisem videla. Pametno je, da si počakala. Človek po tistih kapljicah še hodi težko, kaj da bi vozil. Ampak po nekaj urah si pa čisto v redu. Jaz še zdaj ne razumem, zakaj so mi takrat dali te kapljice, potem pa nikoli več, zdaj me pa lahko pregledujejo brez njih. Ampak zdravniki že vedo. Jaz jim zaupam.

  Lahko noč, če se odpravljaš pod kovter.

 72. PRABABI said

  Žogca, sedaj bom pa šla res pod kovter. 🙂
  Sem se nasmejala komentarjem, ZA in PROTI, “tema lumpe”, Tole lumpo sem zgrešila, 🙂 preje sem spregledala, ker sem šla direk na stran 4, da sem našla ono malo*, haha.
  Veš o verah pa zelo malo vem, kam kdo spada po državah. “cvek”. Enkrat sem slišala “plemenitega”, ko je razlagal, da je 30 vrst ver. Na MON-U, jih ločim, ko trc… udrihajo po meni!
  Jaz imam vse zakramente, še iz stare stare JUge, saj takrat drugega ni bilo, poročila se pa nisem cerkveno. V času II. svetovne vojne, je bilo konec s to vero.
  Turn jim gre na živce, ker je višji kot od cerkva. Veš v vojni so iz cerkvenih turnov belčki streljali. Mogoče se jih zato bojijo, ker so višji, bi na stradali z višine. Malo heca. 🙂

  Zavedam se, bodi dober, ne delaj drugemu tisto, kar ne želiš, da drugi ne napravi tebi, pa še več je tega …
  Polnoč bo, lahko noč!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: