Žogca v ofsajdu

In nič več v pričakovanju sodniške piščalke

Preden na metli odletim! aka Jaz kot čarovnica!

Posted by zogca na oktober 31, 2008

Preden na metli odletim do kavča gledat svojo najljubšo humoristično nanizanko, se spodobi, da vam na ta večer razkrijem eno skrivnost. Čarovnica sem. Ker se oblačim po zadnji modi in ne klasično čarovniško, mogoče tega ne opazite na prvi pogled, vendar sem, čarovnica sem. Naj vas ne zavede tudi to, da se okoli prevažam z avtom. Metlo imam še vedno na balkonu. Za vsak primer. Nikoli se ne ve. Avto se namreč lahko tudi pokvari. Klobuka ne nosim, četudi bi se spodobilo, vendar me morate razumeti. Toliko zapravim za frizerja, da bi resnično bil greh. Za nos so že dolgo tega poskrbeli lepotni kirurgi. Vendar res, nič od naštetega vas ne sme zavesti, čarovnica sem. V bistvu me nihče izmed vas ni spregledal. Samo eden je tako zelo pameten in ve, da karkoli jaz naredim, to naredim zgolj in izključno s slabim namenom. Kot se za pravo čarovnico tudi spodobi.

Malo sem se morala pošaliti na svoj račun. In zakaj ne ravno s čarovnico, ko pa je menda nocoj noč čarovnic. Ali pa je bila morebiti sinoči? Priznam, ne vem. Tega praznika ne doživljam kot svojega. Še več, ne doživljam ga kot našega. Pust da, četudi že zelo dolgo nisem bila maškara. Noč čarovnic pa se mi zdi tako vsiljeno uvožen iz Amerike. Četudi razumem, da ga imajo otroci radi. In potem seveda razumem tudi starše, ki jim želijo narediti veselje ter kupujejo kostume in buče.

V bistvu pa smo ženske na nek način vse čarovnice. Ene bolj, druge manj. Nedavno sem brala članek o tem, kako zelo dobro imamo nekatere razvito intuicijo ali po domače šesti čut. Vsekakor veliko bolje od moških. Kar so pokazale tudi znanstvene raziskave. Nežnejši spol se lahko bolj zanese na svojo intuicijo predvsem zato, ker leži center za te občutke v desni možganski hemisferi, ki je pri ženskah bolj dejavna kot pri moških, pri moških namreč prednjači aktivnost racionalne leve polovice možganov. Francoski psiholog in raziskovalec dr. Mercier trdi, da so veliko uspešnejše in perspektivnejše poslovne zveze, pri katerih si ženska izbere partnerja in ne nasprotno, enako velja tudi v zakonu in partnerstvu. Kakorkoli že, jaz zase vem … Četudi nisem čarovnica, ali pač, sem že večkrat napovedala bolj ali manj neverjetne stvari. Za katere so drugi trdili, da se nikoli ne morejo zgoditi, ker so, vsaj nekatere, bile zares neverjetne. In vendar so se. Zato svojemu šestemu čutu povsem zaupam. Še nikoli me namreč ni pustil na cedilu, še nikoli me ni izdal. Mogoče pa sem vas znova vse zavedla in res sem čisto prava čarovnica. In, lepo vas prosim, ne zastavljajte retoričnih vprašanj. Da, na sliki sem jaz. Preden sem kupila avto in ko še nisem imela denarja, da bi vsak teden hodila k frizerju.

Advertisements

One Response to “Preden na metli odletim! aka Jaz kot čarovnica!”

  1. […] zogca na oktober 31, 2009 Lani sem na noč čarovnic napisala objavo o sebi kot čarovnici. Objava sama po sebi ni bila nič posebnega, malo sem se pošalila na svoj račun, je pa bil nekaj […]

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: