Žogca v ofsajdu

In nič več v pričakovanju sodniške piščalke

Vstopate na lastno odgovornost!

Posted by zogca na oktober 24, 2008

Ko sem sinoči na enem od hrvaških portalov prebirala novice iz Zagreba, ki z vsakim dnem bolj spominja na Bejrut, nisem mogla spregledati, da je kar nekaj bralcev in prebivalcev Zagreba v šali zapisalo, da bi morale prav na vseh cestah, ki vodijo v mesto, stati table z napisom Vstopate na lastno odgovornost!

Jaz sem včasih zelo rada šla v Zagreb v šoping in na kosilo. Ker je luštno. Ker je blizu, pa je vseeno drug svet. Priznam, da se mi te dni prav nič ne hodi k sosedom. Čeprav sem brez zadržkov hodila v Beograd, ko so tam imeli mafijske obračune. Zdi se mi, da so tamkajšnji mafijci malo bolj pazili in so se pobijali na način, da naboji niti pomotoma niso mogli končati v mesu nedolžnih ljudi. Ali pa so bili Srbi preprosto navajeni vsega hudega in tam ni vladala vsesplošna paranoja. V Zagrebu je žal zavladala …

Kajpak se je vse to moralo zgoditi. Bilo bi nenavadno, če se ne bi. Hrvaška namreč plačuje zelo visok račun za napake iz preteklosti, ko je v vse strukture oblasti vključila kriminalce. Kriminalce, ki so zaradi politične, sodne in policijske zaščite postali tako močni, da delajo, kar hočejo. In zdaj bodo morali, kajti stvari so ušle izpod nadzora, korumpirani politiki dati poloviti svoje nekdanje tovariše.

Ker pa se ljudje zavedajo, da niso korumpirani samo politiki, ampak tudi sodstvo in policija, bi premnogi ukrepali drugače. Preprosto bi dali zapreti vse, ki vozijo zelo drage džipe, sicer zaščitni znak novopečenih bogatašev, potem pa bi ugotavljali, ali je med njimi kakšen pošten. Nič kaj demokratične zamisli, vendar jih razumem. Vsega imajo dovolj. In ko kdaj pogledam kakšen njihov dnevnik, mi je jasno, zakaj.

Šoping v Zagrebu lahko počaka …

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: