Žogca v ofsajdu

In nič več v pričakovanju sodniške piščalke

Če bi prasec to naredil moji hčerki …

Posted by zogca na september 20, 2008

Pred dvema letoma sem imela dolgo in resno debato z moškim, katerega ni bi mogla opisati z drugo besedo kot kurbir. Tja do svojega 35-ega so bile ženske zanj potrošna roba. Vsako leto je zamenjal dekle. Ni bila prava, začel se je dolgočasiti, pojavila se je boljša … Izgovori, izgovori, izgovori. Za nameček dekletom tudi tisto eno leto ni bil zvest. Privoščil si je še kakšno po strani. Saj razumete, ob tako resnih in dolgotrajnih zvezah moškemu postane dolgčas. Leto dni biti samo z eno, kaj hujšega se človeku v življenju verjetno ne more primeriti. Veliko zlomljenih src, veliko razočaranj. Same so si krive. Frajer je potem spoznal eno, ki je bila “dovolj dobra”, da je lahko postala njegova žena. Ker volk lahko zamenja dlako, svoje narave ne more, tudi ta, ki je sicer”dovolj dobra”, ni vredna zvestobe, ampak je prevarana z vsem, kar nosi kiklo in je to kiklo pripravljeno sleči.

Ta del debate še ni bil resen. Vsaj ne zanj. Izjemno se je zabaval, ko mi je pripovedoval, kaj vse si je privoščil in si še vedno privošči. Debata je postala resna, zelo resna, ko sem omenila njegovo hčerko. Frajer je imel doma namreč dojenčico. Vprašala sem ga, kako bi se počutil, če bi se z njegovo hčerko nekdo poigraval leto dni, potem pa bi jo zapustil in ji zlomil srce? Ne, ni mi razlagal, kako bi se počutil. Razložil mi je, da bi prasca pretolkel. Kaj pa moškega, ki bi njegovo hčerko varal tako, kot on vara svojo ženo? Takšnega prasca pa bi kar ubil. Dojenčica je namreč kaj hitro postala očkova princeska in seveda očka ne želi, da bi njegovi princeski kakšen moški naredil kaj slabega. Vendar bo, gotovo bo. Kajti tako kot ta moški ne razume, da so ženske, katerim on lomi srca, tudi princeske enega očka, tako čez dvajset in več let neki drugi moški ne bodo razumeli, da je ta deklica nekogaršnja princeska.

V Srbiji sem velikokrat slišala vražo, da največji kurbirji vedno dobijo hčerke. Za kazen. Da bodo nekoč vse tisto, kar so oni delali ženskam, drugi moški delali njihovim hčerkam, oni pa bodo ob tem nemočni. Mogoče pa je kaj na tem. Frajer je v tem času dobil še enega otroka, znova hčerko.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: