Žogca v ofsajdu

In nič več v pričakovanju sodniške piščalke

Tudi ženske smo lahko napačne!

Posted by zogca na avgust 29, 2008

Pred mesecem dni sem na blogu skupaj z vami ugotavljala, kakšen moški je dober moški. Ker pa za uspeh zveze ni dovolj, da je dober samo moški, sem skušala ugotoviti, kakšna je dobra ženska. Ker izkušenj z ženskami nimam, sem se lotila raziskovanja na spletu. Nisem našla veliko o tem, kakšne ženske moškim svetujejo, našla pa sem kar nekaj člankov o tem, kakšne jim odsvetujejo. Kot ženske revije svoje bralke svarijo, kakšnih moških se morajo izogibati, tako tudi moške revije svoje bralce svarijo pred napačnimi ženskami. Priznam, bila sem presenečena. Pričakovala sem, da bo govora o ženskah, ki pijejo, neodgovorno ravnajo z denarjem, ki ne znajo kuhati, nočejo pospravljati itd. Ampak očitno moški razmišljajo drugače. Vsekakor so drugače razmišljali hrvaški novinarji, ki so svarilom namenili največ papirja. Tako nekako so v prevodu videti njihova modrovanja …

Na prvo mesto so postavili ženske, ki jih imenujejo zanesenjakinje in jih opisujejo z naslednjimi besedami … Zanesenjakinja se popolnoma predaja vsemu, naj gre za novo filozofijo, novi val woo-wooaja (karkoli že to je) ali zdravo prehrano. Ona je jasnovidka, zdraviteljica, astrologinja ali duhovna voditeljica. Verjame v I Ching (še ena neznanka), meditacijo, tarot, jogo, kristale, zdravilne učinke glasbe itd. Takšna ženska vas bo privlačila s svojo mističnostjo in vam bo odprla nove dimenzije življenja, vendar boste kmalu ugotovili, da vas počasi vpeljuje v svoje “dejavnosti”. Še veliko prej pa bodo to opazili vaši prijatelji. Zanesenjakinja bo od vas pričakovala, da boste verjeli v vse tisto, v kar tako strastno verjame ona. Postati boste morali njena moška različica ali pa to vsaj dobro igrati, kajti v nasprotnem primeru bo zveza z njo neznosna. Tako vam kot njej.

Na drugem mestu so se znašle lolite. Tako so jih opisali … Lolitam se ni mogoče upreti. Ljubke so, privlačne in tako zelo mlade. Gledala vas bo kot učitelja in vam bo ta vloga kajpak neizmerno všeč. Vi boste tisti, ki jo boste varovali in branili pred krutim svetom. Vendar lolite niso tako nemočne in nevedne, kot se sprva zdi. Zelo dobro se namreč zavedajo svoje privlačnosti in moči, ki jo ima nad moškimi. Mogoče bo z vami tudi zaradi denarja. Če bo, si tega ne boste hoteli priznati, kajti želeli boste verjeti, da ste tudi vi privlačni toliko mlajši ženski. Ko bo našla moškega, ki ji bo nudil več kot vi, bo odšla.

Niso pozabili tudi na ženske, ki smo jih prejšnji teden imenovali sponzoruše, oni pa so jih označili za starlete. Te so postavili na tretje mesto. Gre za ženske, ki so lepe, se te lepote zelo dobro zavedajo in menijo, da je vstopnica za predstavo, ki se imenuje boljše življenje. Revija bralce svari, da se bo takšen zakon najverjetneje zelo kmalu končal z ločitvijo. Njim so namenili daleč najmanj pozornosti. Očitno menijo, da njihovi bralci niso premožni in kot takšni starletam sploh ne bodo zanimivi.

In potem so tukaj še nemoralne ženske, katerih pa pisci tega članka, ki so očitno moški, sploh ne odsvetujejo. Kajpak za zabavo. Previdnost svetujejo, ko gre za kaj več kot le zabavo. Tako jih opisujejo … Na začetku se boste s takšno žensko imeli tako lepo, kot še z nobeno doslej. Ona je vedno za stvar in ona je vedno prava stvar. V postelji, kjer njena nemorala najbolj pride do izraza, se ji ne boste mogli upreti. Z vami bo poskusila vse, o čemer ste prej samo sanjali. Prav zato jo boste težko zapustili. Vedeli boste namreč, da je to edinstvena priložnost, da doživite tisto najbolj vznemirljivo. Če se boste na takšno žensko navezali in jo vzljubili, ste v godlji. Ona bi vse to počela tudi s kom drugim in vi zanjo sploh niste tako edinstveni, kot je ona edinstvena za vas.

Zveni neumno? Napisano je povsem v slogu ženskih revij, le da je namenjeno moškim bralcem in so zato vloge obrnjene. In če ženske požiramo nasvete iz ženskih revij, mogoče tudi moški verjamejo “svoji literaturi”? Če se poskusim postaviti v vlogo moškega … Prva skupina. Dolgčas. Če slučajno ne bi zbežala zaradi dolgčasa, bi zbežala, ko bi videla, da mi nekdo pere možgane. Druga skupina. Kot moški … Mislim, da ne bi podlegla lolitam. Ker tako ali tako mislim, da so ženske najlepše in najboljše tam okoli petintridesetega leta … Tretja skupina. Če bi imela denar … Ne dam roke v ogenj, da ne bi podlegla. Četrti skupini pa bi si tako ali tako želela podleči. Če bi bila moški. Vsaj za kakšen mesec ali dva. In kaj pravite vi, ki ste res moški?

Nekaj me je vseeno presenetilo. Četudi so napisali več strani, moške niso opozorili na ženske, katerim je glavni in edini cilj čimprej imeti otroke, družino in ki ta cilj dosežejo z metodo “ko ga bom brcnila v vodo, bo že splaval”. Ali v prevodu, niso jih posvarili pred ženskami, ki bodo po nesreči namerno zanosile, da bi moškega spravile pred oltar. In kaj je s kuhanjem, res več ni pomembno, da ženska zna kuhati?

Jaz? Ne sodim v nobeno od zgoraj opisanih skupin, vendar sem očitno tudi napačna. Nekoč nisem bila. Bila sem najbolj prava.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: