Žogca v ofsajdu

In nič več v pričakovanju sodniške piščalke

Ženske in moška stranišča! aka Moški in ženska stranišča!

Posted by zogca na avgust 25, 2008

Kino, gledališča, fakultete, šole, bencinske črpalke in počivališča na avtocestah … Na ženskem stranišču je vedno gneča, na moškem nikoli. Ni me sram priznati, da grem v takšnem primeru neredko kar na moško stranišče. Dolgo sem mislila, da sem ena redkih, vendar sem se zmotila. Ko sem lani na forumu pripadnice nežnejšega spola vprašala, ali to počnejo, sem dobila veliko pritrdilnih odgovorov. Nobena ni napisala, da se ji to zdi kakorkoli bolno, še manj perverzno. Nobena ni napisala, da bi jo kdaj kakšen moški nadrl. Zase lahko rečem, da me je mogoče kakšen začudeno gledal, večina pa se je samo nasmehnila. Če se mudi, se pač mudi. Moški to razumejo. Zdi se mi, da ženske ne, vsaj ne vse …

Pred dnevi mi je namreč prijatelj rekel, da je, ko je vrag vzel šalo, šel na žensko stranišče, ki je bilo prazno. Ko je opravil svoje, si umil roke in zadovoljno odprl vrata na prostost, je doživel “bližnje srečanje” z gospo štiridesetih let, ki ga je začela zmerjati z bolnikom in s perverznežem. Če sodim po tistem, kar je mogoče najti na spletu, ni edini, ki ima takšno izkušnjo.

Zakaj jaz nisem perverzna, če grem na moško stranišče in zakaj je moški perverzen, če gre na žensko? Če dobro pomislim … Ženska ima veliko več možnosti, da bo na moškem stranišču res kaj videla, kajti pisuarji pogosto niso ograjeni, medtem ko me svoje potrebe vedno opravljamo v kabinah in ko pridemo ven, smo že spodobne. Če jaz kot ženska na ženskem stranišču še nikoli nisem videla gole ženske, kako jo bo moški?

Greste ženske kdaj na moško stranišče, greste moški kdaj na žensko in kako se odzovete, ko pride do “bližnjega srečanja”? In še eno vprašanje … Zakaj je na ženskem stranišču vedno gneča, na moškem pa nikoli?

Advertisements

8 komentarjev to “Ženske in moška stranišča! aka Moški in ženska stranišča!”

 1. Raspberry said

  Živjo, Žogca!
  Po naključju sem naletela na tvoj blog, ko sem iskala recept za segedin golaž (in te je nekdo pohvalil, kako super stil pisanja imaš). Pa sem si rekla, dajmo pokukat. In me je kar potegnilo vanj. Najprej sem prebrala sveže (april 2009) poste, zdaj pa počasi prebiram stare, začetne. Mogoče se ti bo zdelo smešno, da odgovarjam na tako stare poste, ampak se nisem mogla upreti.
  Zdaj pa k odgovorom na tvoja vprašanja. Kar zanimivo, kako se je ženska odzvala. Sama sem šla že nekajkrat na moško stranišče, ker je bilo žensko tako natrpano, da se niti mimo umivalnikov ni dalo priti. Ko sem se ob vstopu ali izhodu srečala z moškimi, ki tja sodijo, mi je bilo mogoče malce nerodno, pa sem se samo nasmehnila. Njihov odziv je bil podoben mojemu. Tudi sami so se počutili malce nelagodno, a so se nasmehnili in prav noben me še ni nahrulil. Kar se pa tiče gneče na ženskem stranišču, pa je odgovor precej preprost. Ženske grejo na WC (če se le da) v paru ali pa v še večji skupini. Ker morajo paziti ena na drugo (saj veš, zmeraj več se vlamlja v straniščne kabine ;)in krade punce), sploh v primeru, da se vrat ne da zakleniti. Povrhu tega jih je ogromno takih, ki sploh ne grejo opravljat potrebe, temveč se grejo tja ličit, popravljat frizuro, dekolte,… Če pogledamo moške, jih je dosti manj takih, ki se grejo tja urejat, večina jih gre na potrebo. Za to tudi WC je.
  Rada bi ti pa postavila še eno vprašanje. Si opazila še kakšno drugo razliko med moškim in ženskim Wc-jem, razen tega, da je v enem gneča v drugem pa ne? Ciljam namreč na čistočo. Kakšne izkušnje imaš glede tega? Sama žal ugotavljam, da so ženske večje packe (razmetani vložki, tamponi, nespuščena voda,…) kot moški, so pa tudi najbolj glasne, ko njihov moški ne spusti deske ali pa jo polula.

 2. zogca said

  Pozdravljena in dobrodošla. Tvoj prvi komentar je čakal, da ga odobrim, pri prvem je vedno tako. Ampak zdaj bodo šli pa avtomatično skozi.

  Res je zanimivo, da si začela pri straniščih, ampak nič ne de. Res je, pogosto so moška stranišča veliko bolj čista. Tam, kjer redno čistijo, se ne pozna. Ker pa se stranišča čistijo enkrat na teden, je pa velikokrat moško bolj čisto. In da, prevečkrat sem že videla vložke plavati v školjki, pa tudi ležati na tleh ob školjki.

  Kar pa se domačih stranišč tišče … Večino življenja sem si delila stranišče tudi z moškim. Najprej z očetom, potem z enim fantom in potem še z enim. Nikoli nisem imela težav s tem, da bi zaradi moških imela zasvinjano stranišče, nikoli. Moj oče je sicer vedno pokrov pustil dvignjen in sva ga z mamo spuščali za njim, fanta sta pa pokrov dvignila in vedno tudi spusila nazaj. Ne morem se pritoževati.

 3. zogca said

  Aja, še to. Segedin je pa ena izmed redkih zapletenih (zame je to že višja kulinarika) jedi, ki jo znam narediti. Sicer pa ga delam po receptu iz kuharske knjige in je vsaj meni zelo dober. Ker ne vem, ali si uspela najti recept. Če ga nisi, ti ga zvečer pretipkam.

 4. Raspberry said

  Hvala za odobritev. Sem že prej gledala nekaj tvojih prispevkov, pa se nisem mogla odločiti, da bi kaj napisala, pa čeprav sem imela polno glavo misli. Potem pa sem le zbrala pogum. 🙂 Če sem čisto iskrena, je to moje prvo objavljanje na kakem blogu. Tudi v forumih nisem kaj preveč aktivna, obdobje, ko sem sodelovala na forumu fakultete, je mimo, zato zdaj večinoma samo prebiram.
  Glede segedina pa lahko samo rečem, da sem našla en recept, pa ne vem, ali je kriv recept ali moja nespretnost pri odmerjanju, da sploh ni imel pravega okusa. Se mi zdi, da sem dala preveč kisle smetane. Na koncu se okus po kislem zelju sploh ni čutil. Mislim, da mi ni treba poudarjati, da sem bila precej razočarana. Zato bi te lepo prosila, če bi ga lahko zapisala.
  Pa še nekaj me zanima. Večkrat omenjaš v svojem pisanju forum, nikjer pa nimaš napisano, za kateri forum gre oz. ni nobenega linka. Lahko pojasniš ali pripneš link? Hvala.

 5. zogca said

  Ti kar piši. Vsi ljudje, ki znajo lepo debatirati, so dobrodošli. Pa saj neotesanci sploh ne prihajajo sem. 😉 Postali smo ena luštna druščina in vse, ki so prišli na novo, smo vedno sprejeli. Tako da, kar piši.

  Foruma ponavadi ne linkam, ker skoraj vsi vedo, kateri forum mislim.

  Gre za za MON oziroma med.over.net.

  Največkrat za ta forum.

  http://med.over.net/forum5/list.php?151,page=1

  Občasno pa še za kakšen drug forum v okviru sistema MON, na primer ljubezenski.

  Pretipkavam recept. 😉

 6. zogca said

  Tudi v mojem receptu je smetana, ampak jaz je nikoli nisem dala noter. Verjetno je prvič nisem imela in potem se je nadaljevalo.

  Piše pa tako:

  60 do 70 dag svinjine
  6 dag maščobe (jaz to ne dam, samo meso vržem noter)
  30 dag čebule
  1 kg kislega zelja
  nekaj strokov česna (jaz nasujem kar tistega v prahu)
  pol žličke kumine (jaz dam kar tisto v prahu)
  1 žlica sladke paprike (tudi v prahu dam neko papirko)
  1 žlica paradižnikove mezge (tukaj pa grem jaz čisto po svoje in jo zlivam v ogromnih količinah)
  juha za zalivanje (nisem vedela, kaj je to in kar vlivala vodo)
  nekaj zlic kisle smetane (nisem dajala)

  Zdaj, ko sem to prepisovala, ugotavljam, da jaz zadevo delam precej po svoje.

  Jaz ponavadi delam dvojno porcijo in potem zamrznem, ampak v to dvojno porcijo res zlijem več kot pol litra mezge in moj segedin je tako rdečkast kot tisti v Mercatorjevi restavraciji, od koder sem prej vlekla segedin. Je pa tak kiselkast, pravi. Meni je blazno všeč.

  Poskusi. Ali pa se strogo drži recepta. Lahko probaš pa obe možnosti. Zelje je tako ali tako zdravo, torej se pojedlo bo.

 7. Raspberry said

  Hvala. Bom poskusila. Najbrž sta obe varianti dobri. Smetano pa ne vem, če bom dala, pa čeprav jo imam doma (si nosimo mleko z ene kmetije in sami pobiramo smetano in delamo skuto ter maslo), ker sem je že takrat dala dve žlici in je bilo veliko preveč. Mi je bilo takoj žal, da sem jo dala, ker je pred dodajanjem segedin imel super okus. Ah, na napakah se učimo.

 8. zogca said

  Jaz imam sicer kislo smetano blazno rada, ampak mi nekako ne gre v segedin. Ne znam pa več jesti špagetov brez kisle smetane. 😉

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: