Žogca v ofsajdu

In nič več v pričakovanju sodniške piščalke

Čivava na straži!

Posted by zogca na april 25, 2008

Še ena skodelica instant kave. In še ena skodelica instant duhovnosti, katere načela samoizpolnitve in samorazvoja me bodo pripeljala do nivoja božanske razsvetljenosti. Naj v skodelico namesto sladkorja stresem nekaj gnosticizma. Potem bosta zlo in trpljenje, ki naj bi bila samo privid, posledica nevednosti, ki jo je mogoče premagati s pravim spoznanjem, za vedno izginila. Tisti, ki me že dolgo berete, gotovo veste, da je to napisano z veliko sarkazma. Vendar vseeno berite dalje. V tem trenutku bi si zavrtela otožno pesem in potočila kakšno solzo. Vendar ne, avtosugestivni luzerji, prodajalci megle, blef guriji v svojih knjigah svetujejo drugače. Ponavljati si moram, da sem neznansko srečna, kajti sije sonce in ptički prepevajo. Spremenila bom svoj miselni tok in uspeh bo tukaj. Prav gotovo? Postavimo nekoga, ki je računalniško nepismen, pred računalnik in mesec dni si bo eno uro na dan pred ugasnjenim računalnikom ponavljal: “Jaz znam uporabljati računalnik.” Morda veste, kaj se bo zgodilo, ko bo ta nekdo po enem mesecu prižgal računalnik? Ne, ponavljanje očitno ne bo zadostovalo. Trpljenje bo treba premagati s pravim spoznanjem. Vendar moje ne bo prišlo skozi razodetje od zgoraj. Pravo spoznanje je, da smisla življenja sploh ni treba iskati.

Iskati je treba izgubljeno srečo, radost in igrivost. Kajti srečen, radosten in igriv človek se nikoli ne bo spraševal o smislu življenja. Zakaj bi se? Takšna vprašanja si ljudje zastavljajo, ko padejo v brezno trpljenja in obupa. Iskanje smisla življenja je le beg pred dejansko, resnično težavo. Iskanje smisla življenja je samo še dodaten izziv, ki ste si ga povsem sami zadali. V tej uganki ne obstaja samo vaše življenje ali samo moje življenje, temveč eno skupno življenje. In jaz naj odkrivam smisel tega celotnega, skupnega univerzalnega življenja? Jaz naj se ukvarjam s popolnoma nemogočim izzivom? Ne, ne bom se ukvarjala z resničnimi težavami, ampak bom reševala popolnoma nesmiselne? Če mi uspe znova najti srečo, radost in igrivost, bo vprašanje smisla življenja postalo popolnoma nepomembno.

Za vse tiste, ki pa vseeno mislijo, da človek brez smisla življenja ne more živeti, ena kitica iz pesmi skupine Zmelkoow. Smisel življenja je ležanje na plaži, z možgani na off in čivavo na straži.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: